I det følgende redegøres der for hovedsynspunkterne i de modtagne høringssvar. *****

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "I det følgende redegøres der for hovedsynspunkterne i de modtagne høringssvar. *****"

Transkript

1 Notat Til ministeren 9. december 2014 Høringsnotat om forslag til lov om ændring af lov om fremme af dopingfri idræt og ligningsloven (Bekæmpelse af manipulation af idrætskonkurrencer) Kulturministeriet sendte den 29. oktober 2014 et udkast til forslag til lov om ændring af lov om fremme af dopingfri idræt (Bekæmpelse af manipulation af idrætskonkurrencer) i høring. Høringsfristen var den 24. november Til og med den 24. november 2014 havde 21 organisationer m.v. afgivet i alt 21 høringssvar, se bilag 1. Efter høringsfristens udløb har 3 organisationer m.v. afgivet høringssvar, se bilag 1. Kulturministeren nedsatte i marts 2013 en arbejdsgruppe, der havde til opgave at udrede, om de gældende regler mv. vedrørende matchfixing var tilstrækkelige, og om der var behov for nye initiativer på området. I september 2014 afgav arbejdsgruppen sin rapport, hvori der anbefales yderligere regulering af området. Lovforslaget har til formål at gennemføre de anbefalinger i arbejdsgruppens anbefalinger, som kræver lovgivning. I det følgende redegøres der for hovedsynspunkterne i de modtagne høringssvar. ***** Advokatrådet, Anti Doping Danmark, Forbrugerombudsmanden, Forbrugerrådet Tænk, Hestevæddeløbssportens FinansieringsFond, Institut for Menneskerettigheder, KL, Klasselotteriet, Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Det Kriminalpræventive Råd, Landsforeningen for Forsvarsadvokater, Lokale og Anlægsfonden, Rigsrevisionen og Spillemyndigheden har ingen bemærkninger til lovforslaget. Center for Idræt og Arkitektur, Danmarks Idrætsforbund, Danske Spil, DGI, Dansk Tankesports-Forbund er generelt tilfredse med lovforslaget. 1. Bestemmelsernes lovgivningsmæssige placering Danmarks Idrætsforbund (DIF) ønsker særskilt lovgivning om matchfixing, men kan efter omstændighederne se det hensigtsmæssige i at placere bekæmpelse af matchfixing sammen med bekæmpelse af doping under den fælles betegnelse idrættens integritet, herunder særligt bestemmelser om tilskudsforudsætninger Dok. nr

2 Side 2 og om placeringen af sekretariatet for en national platform mod matchfixing. DIF finder, at den optimale placering af straffebestemmelserne havde været i straffeloven, men har efter omstændighederne forståelse for, at det ikke er muligt. Sekundært finder DIF, at det ville være hensigtsmæssigt, at strafbestemmelserne indføres som en tilføjelse til Lov om forbud mod visse dopingmidler. Dansk Boldspil-Union (DBU) anfører, at kriminalisering af bestikkelse inden for idrætten alene bør placeres i straffeloven, henset til strafferammen og muligheden for at kunne bringe straffeprocessuelle tvangsindgreb i anvendelse (se afsnit herom). Kulturministeriet henviser til rapport fra arbejdsgruppen om reguleringen af matchfixing, hvoraf det følger, at En straffebestemmelse kan gennemføres som en særbestemmelse enten i en ny lov om bekæmpelse af matchfixing under Kulturministeriet eller ved en ændring af f.eks. lov om fremme af dopingfri idræt, således at den får et bredere formål til også at dække andre etiske områder, der udgør trusler for idrættens integritet. Kulturministeriet bemærker endvidere, at en placering af straffebestemmelserne i lov om forbud mod visse dopingmidler (dopingloven) ville være uhensigtsmæssig af hensyn til sundhedsperspektivet i dopingloven, som ikke tilsvarende er til stede i forbindelse med kampen mod matchfixing. Kulturministeriet finder på den baggrund ikke anledning til at foretage Danmarks Idrætsforbund (DIF) finder, at loven bør opdeles i kapitler for overskuelighedens skyld, og bemærker at lovens nuværende skal skifte numre ved indførelsen af de foreslåede bestemmelser. Kulturministeriet bemærker hertil, at opdelingen af loven i afsnit tjener samme formål, som DIF s forslag om at opdele loven i kapitler, samt at ikke skal skifte numre, idet lovforslaget L 23 ophæver de nugældende 10 og 11, som herefter erstattes af 10, 10 a og Bemærkninger angående bestemmelser om matchfixing som betingelse for lovbestemte tilskud Danmarks Tankesports-Forbund (DTF) bemærker, at begrebet idræt ikke er nærmere defineret i lovforslaget, og at det derfor er uklart, om organisationer organiseret i DTF er omfattet af forslaget.

3 Side 3 Kulturministeriet bemærker hertil, at det er hensigten, at tankesport også omfattes af lovforslaget. Lovforslagets bemærkninger til afsnit 4.2 samt de særlige bemærkninger til 1, nr. 2, tilrettes, så det fremgår, at også Danmarks Tankesports-Forbund tillægges pligt til at indføre og håndhæve bestemmelser om bekæmpelse af manipulation af idrætskonkurrencer, i det omfang det er relevant for organisationen. I samme forbindelse er Kulturministeriet blevet opmærksom på, at Hestevæddeløbssportens Finansieringsfond også bør omfattes af lovforslaget, hvorfor bemærkningerne til afsnit 4.2 samt de særlige bemærkninger til 1, nr. 2 tilrettes, så de også omfatter Hestevæddeløbssportens Finansieringsfond. Danmarks Tankesports-Forbund (DTF) finder det ud fra et retssikkerhedsmæssigt synspunkt betænkeligt, at et allerede givet tilskud kan reduceres eller bortfalde, og foreslår derfor, at det i udmøntningen af 10, stk. 2 præciseres, at medmindre støttemodtager har givet urigtige oplysninger om foretagne tiltag til bekæmpelse af matchfixing, er det alene støtte, der endnu ikke er udbetalt, der kan reduceres eller bortfalde. Kulturministeriet bemærker, at det af lovforslagets bemærkninger til 1, nr. 2, fremgår, at det følger af almindelige forvaltningsretlige principper, at sanktionen skal stå i et rimeligt forhold til karakteren og omfanget af den pågældende overtrædelse af reglerne. Det betyder, at myndigheden efter omstændighederne i første omgang bør nøjes med at indskærpe reglerne over for den pågældende organisation mv., og at f.eks. valget mellem bortfald og reduktion af tilskud og den nærmere størrelse af en eventuel tilskudsreduktion må bero på en konkret vurdering af de nærmere omstændigheder. Danmarks Tankesports-Forbund (DTF) anfører, at der bør tages hensyn til den administrative byrde pålagt de enkelte organisationer i forbindelse med udarbejdelsen af de nærmere regler for de mindstekrav, der kan stilles til idrætsorganisationerne, herunder organisationens størrelse i forhold til den reelle risiko for manipulation af idrætskonkurrencer og den potentielle skadevirkning af en evt. organisation. DGI er af den opfattelse, at DGI ikke har konkurrencer, der er omfattet af straffebestemmelsen. DGI mener derfor, at det bør indgå i ministerens udnyttelse af bemyndigelsen til at fastsætte regler om betingelser for modtagelse af tilskud, at sådanne regler for DGI alene bør omfatte en generel regel om at matchfixing er ulovlig, og ikke et krav om at bekæmpe regelbrud.

4 Side 4 Kulturministeriet bekræfter, at kravene, som stilles til de respektive idrætsorganisationer vedrørende indførelse og håndhævelse af regler om bekæmpelse af manipulation af idrætskonkurrencer, skal være proportionale med risikoen for manipulationen og den potentielle skadevirkning. Af bemærkningerne til lovforslagets afsnit 4.2 fremgår det således, at tilskudsforudsætningen kun finder sted i relevante tilfælde. Dette vil blive udmøntet yderligere på bekendtgørelsesniveau. 3. Bemærkninger vedrørende etablering af en national platform mod matchfixing Danish Online Gambling Association (DOGA) bemærker, at håndteringen af matchfixing, herunder sekretariatet for den nationale platform, bør placeres i en offentlig myndighed underlagt de almindelige forvaltningsretlige regler. DOGA bemærker endvidere, at den nationale platform naturligt ville kunne forankres i en offentlig myndighed med varig tilknytning til regulering af væddemål, og peger i den forbindelse på, at det forekommer mest naturligt at placere sekretariatet for platformen i Spillemyndigheden. Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Dansk Boldspil-Union (DBU) anfører, at man anser det for mest hensigtsmæssigt, at platformen placeres i Kulturministeriets departement. DIF bemærker endvidere, at en sådan placering efter DIF s opfattelse vil øge sekretariatets tyngde, ikke mindst over for andre ministerier og offentlige myndigheder. Danske Spil vil gerne bidrage med input til den nærmere fastlæggelse af rammerne for den nationale platform, bl.a. i forhold til indrapporteringer om usædvanlige spilmønstre samt fastlæggelse af, hvilke oplysninger, der må og skal analyseres og videreformidles for at bidrage til en effektiv bekæmpelse af manipulation af idrætskonkurrencer. Rigspolitiet finder, at en koordineret indsats i forhold til bekæmpelse af matchfixing er særdeles relevant, og kan derfor støtte, at der etableres en platform. Rigspolitiet bidrager i den forbindelse gerne med generelle erfaringer og andre relevante oplysninger om matchfixing inden for rammerne af den gældende lovgivning, herunder persondatalovens regler om videregivelse af oplysninger. Kulturministeriet bemærker hertil, at der er tale om en bemyndigelsesbestemmelse, der vil skulle udmøntes i en bekendtgørelse. Der er endnu ikke taget stilling til placeringen af sekretariatet for platformen, men bekendtgørelsen sendes i høring før udstedelse.

5 Side 5 4. Bemærkninger angående straffebestemmelsernes omfang Danmarks Idrætsforbund (DIF) tilslutter sig, at der opstilles en bagatelgrænse for reglernes anvendelse efter konkret vurdering, men finder ikke, at det sportslige niveau nødvendigvis er den afgørende parameter for en sådan konkret vurdering. DIF foreslår derfor, at ordene på højere niveau udgår af forslaget, og at det i stedet overlades til politi og anklagemyndigheds praksis (i samarbejde med idrætten og den kommende nationale platform) at lægge et rimeligt niveau for de sager, der behandles, med udgangspunkt i sagens indholdsmæssige alvor og ikke det idrætslige niveau. DIF bemærker, at der bør være kongruens mellem den nye straffebestemmelse og straffelovens 279 om bedrageri, hvor der ikke er krav om sportsligt niveau i forbindelse med matchfixingsager. DGI er af den opfattelse, at loven kun gælder for idrætskonkurrencer på højere niveau. DGI finder, at det kan problematiseres, om betegnelsen idrætskonkurrencer på højere niveau med uddybningen idrætskonkurrencer, hvor udøverne ville kunne gøre sig gældende i idrætskonkurrencer på nationalt eller internationalt niveau i den pågældende idrætsdisciplin er præcist nok, når der er tale om en strafbelagt regel. DGI finder det samtidig fornuftigt, at man ikke søger at udstrække regler til også at gælde konkurrencer på lavere niveauer, selvom matchfixing teoretisk også kan forekomme der. Dansk Boldspil-Union (DBU) udtrykker betænkelighed ved, at lovforslaget begrænses til at omfatte konkurrencer på et vist niveau oprykning til Danmarksserien eller højere. DBU finder, at enhver form for bestikkelse inden for idrætten bør kunne straffes, uanset på hvilket niveau det finder sted. Kulturministeriet bemærker hertil, at det følger af rapporten fra arbejdsgruppe om regulering af matchfixing, at Arbejdsgruppen anbefaler, at grovere tilfælde af bestikkelse inden for idrætten kriminaliseres. Kulturministeriet vil præcisere bemærkningerne til lovforslagets afsnit 4.1, således at formålet med kriminaliseringen af bestikkelse i forbindelse med idrætskonkurrencer på højere niveau er at kriminalisere gerninger, der særligt ville være forbundet med en risiko for at underminere idrættens integritet. Desuden vil det blive konkretiseret, at eksempler på idrætskonkurrencer på højere niveau er idrætskonkurrencer med deltagelse af eliteidrætsudøvere og/eller professionelle udøvere eller idrætskonkurrencer, som ville kunne betegnes som konkurrencer på et vist nationalt niveau eller derover. Dette omfatter f.eks. Konkurrencer i landsdækkende rækker og internationale konkurrencer. Danske mesterskaber og internationale mesterskaber. 5. Bemærkninger angående strafferammen Danske Spil spørger, hvilke overvejelser, der ligger til grund for den foreslåede strafferamme, og bemærker at bestikkelse af embedsmænd straffes med bøde eller

6 Side 6 fængsel indtil 6 år, at ydelse af returkommission straffes med bøde eller fængsel indtil 4 år samt, at bedrageri straffes med fængsel indtil 1½ år eller indtil 8 år i særligt grove tilfælde. Ligeledes bemærker Danmarks Idrætsforbund (DIF), at der i bemærkningerne til lovforslaget ikke er givet yderligere forklaring på den valgte strafferamme. Dansk Boldspil-Union (DBU) anfører, at strafferammen på 1 år i almindelige sager er uhensigtsmæssig, da man ikke ville kunne bringe de sædvanlige straffeprocessuelle tvangsindgreb i anvendelse, og da politiets efterforskningsmuligheder vil være begrænsede. DBU anfører, at erfaringer fra udlandet tilsiger, at opklaringen af matchfixingsager kræver tvangsindgreb af mere intensiv karakter, hvilket som hovedregel kræver, at der efter loven kan idømmes fængsel i 6 år eller derover. DBU ser gerne, at strafferammen fastsættes til minimum 1,5 års fængsel, såfremt det fastholdes at laves en særlov, således at muligheden for visse straffeprocessuelle tvangsindgreb ikke udelukkes. Kulturministeriet bemærker, at arbejdsgruppen om reguleringen af matchfixing har angivet, at straffebestemmelse kan gennemføres som en særbestemmelse enten i en ny lov om bekæmpelse af matchfixing under Kulturministeriet eller ved en ændring af f.eks. lov om fremme af dopingfri idræt. Strafferammen på fængsel indtil 2 år, når forholdet er af særlig grov beskaffenhed, skal ses i lyset af, at det almindeligvis antages, at strafferammen i særlovsbestemmelser ikke bør overstige fængsel indtil 2 år. Kulturministeriet bemærker ligeledes, at bestikkelse inden for idrætten i sig selv ikke synes at have en karakter, der kan sammenlignes med bedrageri, bestikkelse af embedsmænd eller ydelse/modtagelse af returkommission. Kulturministeriet vil følge udviklingen. Endelig bemærker Kulturministeriet, at forslaget til 11 om bestikkelse inden for idrætten er undergivet offentlig påtale, og at størstedelen af de sædvanlige straffeprocessuelle tvangsindgreb af den årsag vil kunne bringes i anvendelse i en eventuel efterforskning af overtrædelse af den foreslåede bestemmelse. Kulturministeriet finder på den baggrund ikke anledning til at foretage 6. Øvrige bemærkninger Danske Spil bemærker, at der er stort potentiale i den nationale platform og påpeger, at iværksættelse af stramninger alene i forhold til det danske spillemarked ikke i sig selv vil bekæmpe manipulation af idrætskonkurrencer, og at det vil være nødvendigt at benytte de muligheder for en effektiv IP-blokering og betalingsblokering, som er indeholdt i spilleloven. Kulturministeriet bemærker hertil, at de omtalte muligheder vedrører reguleringen af spillemarkedet, hvilket falder uden for lovforslaget.

7 Side 7 Datatilsynet forbeholder sig sin stillingtagen til behandlingen af personoplysninger i forbindelse med den nationale platforms virke. Datatilsynet forudsætter desuden at blive hørt over den nærmere udformning af platformens funktion i relation til behandlingen af personoplysninger. Kulturministeriet bemærker hertil, at behandlingen af personoplysninger i regi af platformen skal ske i overensstemmelse med reglerne om persondatabeskyttelse. Når platformen er oprettet vil denne skulle anmelde sine eventuelle behandlinger af personoplysninger til Datatilsynet. Kulturministeriet finder på den baggrund ikke anledning til at foretage Dansk Boldspil-Union (DBU) bemærker, at organisationen gerne ser en række yderligere tiltag gennemført i bekæmpelsen af matchfixing, herunder at gøre spil på egne kampe strafbart, at styrke politiets muligheder på området med flere redskaber og ressourcer samt at etablere en særlig domstol med specialviden på området. Kulturministeriet bemærker hertil, at en enig arbejdsgruppe om reguleringen af matchfixing har vurderet, at de eksisterende regler vedrørende spil på egne kampe er dækkende. Kulturministeriet bemærker endvidere, at en enig arbejdsgruppe har fundet, at politiet og anklagemyndigheden inden for rammerne af den eksisterende lovgivning har de nødvendige redskaber til at varetage efterforskning og strafforfølgning i matchfixingsager. Endelig bemærker Kulturministeriet, at etablering af en særlig domstil med specialviden på området ikke har været drøftet i arbejdsgruppen om regulering af matchfixing.

8 Side 8 Bilag 1 Skrevet med fed: Kommentarer Andre: Ingen kommentarer Høringssvar vedrørende udkast til forslag til lov om ændring af lov om fremme af dopingfri idræt (Bekæmpelse af manipulation af idrætskonkurrencer) 1. Center for Idræt og Arkitektur 30. oktober Forbrugerrådet Tænk 30. oktober Rigsrevisionen 30. oktober Det Kriminalpræventive Råd 31. oktober Lokale og Anlægsfonden 31. oktober Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen 5. november Forbrugerombudsmanden 6. november Hestevæddeløbssportens FinansieringsFond 13. november Klasselotteriet 18. november Advokatrådet 19. november Spillemyndigheden 21. november DGI 22. november Anti Doping Danmark 24. november Dansk Tankesports-Forbund 24. november Danske Spil 24. november Datatilsynet 24. november Danmarks Idrætsforbund 24. november DOGA 24. november Erhvervsstyrelsen 24. november Institut for Menneskerettigheder 24. november Landsforeningen af Forsvarsadvokater 24. november Dansk Boldspil-Union 25. november Rigspolitiet 27. november KL 28. november 2014

Forslag. Lov om ændring af lov om fremme af dopingfri idræt

Forslag. Lov om ændring af lov om fremme af dopingfri idræt 29. oktober 2014 Forslag til Lov om ændring af lov om fremme af dopingfri idræt (Bekæmpelse af manipulation af idrætskonkurrencer) 1 I lov om fremme af dopingfri idræt, jf. lovbekendtgørelse nr. 1309 af

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om fremme af dopingfri idræt og ligningsloven. Lovforslag nr. L 110 Folketinget 2014-15

Forslag. Lov om ændring af lov om fremme af dopingfri idræt og ligningsloven. Lovforslag nr. L 110 Folketinget 2014-15 Lovforslag nr. L 110 Folketinget 2014-15 Fremsat den 14. januar 2015 af kulturministeren (Marianne Jelved) Forslag til Lov om ændring af lov om fremme af dopingfri idræt og ligningsloven (Bekæmpelse af

Læs mere

2014/1 LSF 110 (Gældende) Udskriftsdato: 25. januar Fremsat den 14. januar 2015 af kulturministeren (Marianne Jelved) Forslag.

2014/1 LSF 110 (Gældende) Udskriftsdato: 25. januar Fremsat den 14. januar 2015 af kulturministeren (Marianne Jelved) Forslag. 2014/1 LSF 110 (Gældende) Udskriftsdato: 25. januar 2017 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturmin., j.nr. 2014-017650 Fremsat den 14. januar 2015 af kulturministeren (Marianne Jelved) Forslag

Læs mere

Europaudvalget 2017 KOM (2017) 0386 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2017 KOM (2017) 0386 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2017 KOM (2017) 0386 Bilag 1 Offentligt Kulturministeriet, 26. september 2017 GRUND- OG NÆRHEDSNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Forslag til Rådets afgørelse om indgåelse på vegne af Den

Læs mere

Et udkast til lovforslag har været sendt i høring hos følgende myndigheder og organisationer mv.:

Et udkast til lovforslag har været sendt i høring hos følgende myndigheder og organisationer mv.: Retsudvalget 2012-13 L 62 Bilag 1 Offentligt Civil- og Politiafdelingen Kontor: Færdselskontoret Sagsbeh: MDT Sagsnr.: 2012-801-0007 Dok.: 559067 Kommenteret høringsoversigt vedrørende udkast til forslag

Læs mere

UDKAST TIL TALE. til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål G fra Folketingets Retsudvalg den 11. januar 2013

UDKAST TIL TALE. til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål G fra Folketingets Retsudvalg den 11. januar 2013 Kulturudvalget 2012-13 KUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 69 Offentligt Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 6. november 2012 Kontor: Politikontoret Sagsbeh: Janus S. Kærgaard Sagsnr.: 2012-0030-1043

Læs mere

K O M M E N T E R E T O V E R S I G T. over

K O M M E N T E R E T O V E R S I G T. over Retsudvalget 2010-11 L 102 Bilag 1 Offentligt Lovafdelingen K O M M E N T E R E T O V E R S I G T Dato: 13. december 2010 Kontor: Lovteknikkontoret Sagsnr.: 2010-9404-0148 Dok.: MHE40712 over høringssvar

Læs mere

Europaudvalget 2016 KOM (2016) 0826 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2016 KOM (2016) 0826 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2016 KOM (2016) 0826 Bilag 1 Offentligt Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 9. marts 2017 Kontor: Strafferetskontoret Sagsbeh: Mark Ørberg Sagsnr.: 2017-730-1133 Dok.: 2224129 GRUND-

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af straffeloven (Skærpelse af bødestraffen for blufærdighedskrænkelse)

Forslag til Lov om ændring af straffeloven (Skærpelse af bødestraffen for blufærdighedskrænkelse) Politi- og Strafferetsafdelingen UDKAST Dato: 13. september 2017 Kontor: Strafferetskontoret Sagsbeh: Christian Nikolaj Søberg Sagsnr.: 2017-731-0013 Dok.: 487654 Forslag til Lov om ændring af straffeloven

Læs mere

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100- busser på motorvej

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100- busser på motorvej Høringsnotat Edvard Thomsens vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Sagsnr. TS20000-00062 Dato 7. maj 2015 LIHI Bekendtgørelse om betingelser for

Læs mere

HØRING OVER UDKAST TIL FORSLAG TIL LOV OM ÆNDRING AF LOV OM SIKKERHED VED BESTEMTE

HØRING OVER UDKAST TIL FORSLAG TIL LOV OM ÆNDRING AF LOV OM SIKKERHED VED BESTEMTE Justitsministeriet Politi- og Strafferetsafdelingen Politikontoret jm@jm.dk W I L D E R S P L A D S 8 K 1 4 0 3 K Ø BENHAVN K T E L E F O N 3 2 6 9 8 8 8 8 D I R E K T E + 4 5 3 2 6 9 8 8 0 3 C BA@HUMANR

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om forsøgsordning for speed pedelecs. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om forsøgsordning for speed pedelecs. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Dato: 05-09-2018 Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om forsøgsordning for speed pedelecs 1. Indledning

Læs mere

Retsudvalget L 147 Bilag 1 Offentligt

Retsudvalget L 147 Bilag 1 Offentligt Retsudvalget 2017-18 L 147 Bilag 1 Offentligt Dato: 30. januar 2018 Kontor: Strafferetskontoret Sagsbeh: Ketilbjørn Hertz Sagsnr.: 2017-731-0010 Dok.: 634792 K O M M E N T E R E T O V E R S I G T over

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer for busterminaler m.v.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer for busterminaler m.v. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer

Læs mere

Dansk Arbejdsgiverforening (DA), Datatilsynet, Finanssektorens Arbejdsgiverforening

Dansk Arbejdsgiverforening (DA), Datatilsynet, Finanssektorens Arbejdsgiverforening N O T A T Høringsnotat til forslag til lov om ændring af lov om udstationering af lønmodtagere m.v. (Styrket håndhævelse af RUT, herunder administrative tvangsbøder) Sagsnr. 2018-885 Følgende høringsberettigede

Læs mere

DBU og DBU Sjælland byder velkommen til foredrag om

DBU og DBU Sjælland byder velkommen til foredrag om DBU og DBU Sjælland byder velkommen til foredrag om Brøndby stadion, den 26. april 2015 INDHOLD Hvad er matchfixing Hvad er uetisk adfærd Informationspligt Hvem er omfattet af reglerne Sanktioner Afsløring

Læs mere

Kommenteret høringsnotat

Kommenteret høringsnotat Kommenteret høringsnotat Kommenteret høringsnotat om forslag til bekendtgørelse om tilskud m.v. til folkehøjskoler 23. juni 20145 Kulturministeriet sendte den 20. maj 2014 et forslag til bekendtgørelse

Læs mere

Retsudvalget L 65 - Bilag 11 Offentligt

Retsudvalget L 65 - Bilag 11 Offentligt Retsudvalget L 65 - Bilag 11 Offentligt Folketingets Retsudvalg Christiansborg 1240 København K 24. februar 2006 Benedicte Federspiel Dok. 40440/ph Foretræde for Retsudvalget den 2. marts 2006 vedr. juridisk

Læs mere

Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade København K Danmark. Att.: med kopi til

Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade København K Danmark. Att.: med kopi til Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade 6 1057 København K Danmark Att.: sum@sum.dk med kopi til cea@sum.dk W I L D E R S P L A D S 8 K 1 4 0 3 K Ø BENHAVN K T E L E F O N 3 2 6 9 8 8 8 8 A N P E @

Læs mere

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik L 14 Bilag 1 Offentligt

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik L 14 Bilag 1 Offentligt Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2013-14 L 14 Bilag 1 Offentligt Social-, Børne- og Integrationsministeriet Kontoret for Integrationspolitik J.nr. 2012-5048 dwp 23. august 2013 Notat de

Læs mere

På baggrund af den afsluttede høring kan det konkluderes, at der ikke er udtrykt kritik af lovforslaget.

På baggrund af den afsluttede høring kan det konkluderes, at der ikke er udtrykt kritik af lovforslaget. Høringsnotat til Folketingets Grønland s- udvalg 17. marts 2016 Høringsnotat vedrørende forslag til lov for Grønland om kontrol med eksport af produkter med dobbelt anvendelse - Lxx 1. Indledning Lovforslaget

Læs mere

K O M M E N T E R E T O V E R S I G T over høringssvar om forslag til lov om ændring af lov om politiets virksomhed (Frihedsberøvelse)

K O M M E N T E R E T O V E R S I G T over høringssvar om forslag til lov om ændring af lov om politiets virksomhed (Frihedsberøvelse) Retsudvalget 2018-19 L 96 Bilag 1 Offentligt Dato: Kontor: Politikontoret Sagsbeh: Martin Reinseth Sagsnr.: 2018-0092-0943 Dok.: 908642 K O M M E N T E R E T O V E R S I G T over høringssvar om forslag

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven Lovforslag nr. L 62 Folketinget 2012-13 Fremsat den 14. november 2012 af justitsministeren (Morten Bødskov) Forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Sikkerhed ved reparation af havarerede køretøjer

Læs mere

Forslag. Lov om videresalg af billetter til kultur- og idrætsarrangementer

Forslag. Lov om videresalg af billetter til kultur- og idrætsarrangementer Forslag til Lov om videresalg af billetter til kultur- og idrætsarrangementer 1. Billetter til kultur- og idrætsarrangementer i Danmark må ikke udbydes eller videresælges til et højere beløb, end billetterne

Læs mere

Ministeriet for Børn og Undervisning November 2012. Høringsnotat

Ministeriet for Børn og Undervisning November 2012. Høringsnotat Børne- og Undervisningsudvalget 2012-13 L 96 Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Børn og Undervisning November 2012 Høringsnotat Forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen (Krav til minimumsstørrelsen

Læs mere

Justitsministeriet Slotsholmsgade København K Danmark

Justitsministeriet Slotsholmsgade København K Danmark Justitsministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Danmark strafferetskontoret@jm.dk W I L D E R S P L A D S 8 K 1 4 0 3 K øbe n h a v n K T E L E F O N 3 2 6 9 8 8 8 8 M O B I L 9 1 3 2 5 6 7 3 M A

Læs mere

1. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til lovforslaget:

1. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til lovforslaget: HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 29. oktober 2018 2018-3614 Notat om de indkomne høringssvar vedrørende forslag til lov om kontrol og sanktion vedrørende bopælspligt Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen hørte den

Læs mere

3.2. Forhøjede strafminima

3.2. Forhøjede strafminima Normalstrafferammen giver derimod ikke i sig selv nogen vejledning med hensyn til, hvad udgangspunktet for strafudmålingen skal være i normaltilfælde. Det er et generelt anerkendt princip, at strafmaksimum

Læs mere

[Indledning] Tak for muligheden for at komme her i dag sammen med justitsministeren og redegøre for regeringens indsats mod matchfixing.

[Indledning] Tak for muligheden for at komme her i dag sammen med justitsministeren og redegøre for regeringens indsats mod matchfixing. Kulturudvalget 2012-13 KUU Alm.del Bilag 62 Offentligt FULD TALE Arrangement: Åbent eller lukket: Samråd om matchfixing Åbent Dato og klokkeslæt: 11. januar 2013 kl. 13.00-14.30 Sted: Christiansborg værelse

Læs mere

***** 1. Bemærkninger angående digital offentlig bekendtgørelse af fredningsforslag

***** 1. Bemærkninger angående digital offentlig bekendtgørelse af fredningsforslag NOTAT Til ministeren 24. september 2012 Kommenteret høringsnotat om udkast til forslag til lov om ændring af lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer (Mulighed for digital bekendtgørelse,

Læs mere

Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade København K Danmark med kopi til

Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade København K Danmark   med kopi til Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade 6 1057 København K Danmark E-mail: sum@sum.dk med kopi til lepo@sum.dk W I L D E R S P L A D S 8 K 1 4 0 3 K Ø BENHAVN K T E L E F O N 3 2 6 9 8 8 8 8 M O B I

Læs mere

Adfærdskodeks om matchfixing og tilsvarende uetisk adfærd i bowlingsporten

Adfærdskodeks om matchfixing og tilsvarende uetisk adfærd i bowlingsporten Adfærdskodeks om matchfixing og tilsvarende uetisk adfærd i bowlingsporten 11/2016 Indledning Idrættens ånd og integritet er dybt afhængig af, at forløbet og resultatet af enhver idrætskonkurrence eller

Læs mere

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Lovafdelingen Dato: 22. maj 2008 Kontor: Strafferetskontoret Sagsnr.: 2008-730-0618 Dok.: JEE41060 Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 16

Læs mere

25. august 2015 Høringsnotat om Bekendtgørelse om krav til studieadministrative it-systemer for de gymnasiale uddannelser og almene voksenuddannelser

25. august 2015 Høringsnotat om Bekendtgørelse om krav til studieadministrative it-systemer for de gymnasiale uddannelser og almene voksenuddannelser 25. august 2015 Høringsnotat om Bekendtgørelse om krav til studieadministrative it-systemer for de gymnasiale uddannelser og almene voksenuddannelser 1. Indledning Et udkast til bekendtgørelsen har i perioden

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om fremme af dopingfri idræt

Forslag. Lov om ændring af lov om fremme af dopingfri idræt 2007/2 LSF 89 (Gældende) Udskriftsdato: 30. januar 2017 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturmin., j.nr. 2004-17663 Fremsat den 27. februar 2008 af kulturministeren (Brian Mikkelsen) Forslag

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om markedsføring

Forslag. Lov om ændring af lov om markedsføring Forslag til Lov om ændring af lov om markedsføring (Indsættelse af faktureringspligt for regningsarbejde og ændring af Forbrugerombudsmandens ansættelsesvilkår) 1 I markedsføringsloven, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

(Valgret til personer under værgemål samt forvaltning af tortgodtgørelse tilkendt personer under værgemål)

(Valgret til personer under værgemål samt forvaltning af tortgodtgørelse tilkendt personer under værgemål) Retsudvalget 2018-19 L 113 Bilag 1 Offentligt Dato: 20. november 2018 Kontor: Insolvensretskontoret Sagsbeh: Uffe Kritte Nielsen Sagsnr.: 2018-7720-0018 Dok.: 893845 K O M M E N T E R E T O V E R S I G

Læs mere

Hovedpunkterne i lovforslaget om Politiets Efterretningstjeneste og lovforslaget om ændring af den parlamentariske kontrolordning

Hovedpunkterne i lovforslaget om Politiets Efterretningstjeneste og lovforslaget om ændring af den parlamentariske kontrolordning Hovedpunkterne i lovforslaget om Politiets Efterretningstjeneste og lovforslaget om ændring af den parlamentariske kontrolordning 1. Indledning Justitsministeren vil som led i udmøntningen af den politiske

Læs mere

Skatteudvalget L 15 Bilag 6 Offentligt

Skatteudvalget L 15 Bilag 6 Offentligt Skatteudvalget 2015-16 L 15 Bilag 6 Offentligt 12. november 2015 J.nr. 15-1958420 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 15 - Forslag til lov om ændring af lov om spil, lov om afgifter af spil, lov

Læs mere

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Retsudvalget L 65 - Svar på Spørgsmål 13 Offentligt Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Kontor: Civilkontoret Sagsnr.: 2006-156-0047 Dok.: JKA40191 Besvarelse af spørgsmål nr. 13 af 24. februar

Læs mere

KOMMENTERET HØRINGSNOTAT vedrørende forslag til lov om ændring af beredskabsloven (Lovforslag L 83)

KOMMENTERET HØRINGSNOTAT vedrørende forslag til lov om ændring af beredskabsloven (Lovforslag L 83) KOMMENTERET HØRINGSNOTAT vedrørende forslag til lov om ændring af beredskabsloven (Lovforslag L 83) Oktober 2016 Udkast til forslag til lov om ændring af beredskabsloven har i perioden 11. 26. oktober

Læs mere

Boligselskabernes Landsforening og Bygherreforeningen har meddelt, at de ikke har bemærkninger

Boligselskabernes Landsforening og Bygherreforeningen har meddelt, at de ikke har bemærkninger NOTAT Dato: 22. november 2012 Kontor: Boliglovgivning Sagsnr.: 2012-2417 Sagsbehandler: lag/mpk Dok id: Høringsnotat vedrørende forslag til lov om ændring af lov om leje, lov om midlertidig regulering

Læs mere

Retsudvalget L 208 Bilag 1 Offentligt

Retsudvalget L 208 Bilag 1 Offentligt Retsudvalget 2017-18 L 208 Bilag 1 Offentligt Dato: 12. april 2018 Kontor: Strafferetskontoret Sagsbeh: Lasse Lykke Gregersen Sagsnr.: 2017-731-0016 Dok.: 707646 K O M M E N T E R E T O V E R S I G T Forslag

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af straffeloven

Forslag. Lov om ændring af straffeloven Lovforslag nr. L 215 Folketinget 2016-17 Fremsat den 2. juni 2017 af justitsministeren (Søren Pape Poulsen) Forslag til Lov om ændring af straffeloven (Skærpelse af straffen for utryghedsskabende tiggeri)

Læs mere

Høringsnotat - L48 vedr. Øfeldt Centret

Høringsnotat - L48 vedr. Øfeldt Centret Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2011-12 L 48 Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Primær Sundhed Sagsbeh.: SUMBWI Sags nr.: 1113573 Dok. Nr.: 743286 Dato: 6. december 2011

Læs mere

Stormrådet VEJLEDNING. Vejledning om håndtering af mistanke om svindel i stormflodssager

Stormrådet VEJLEDNING. Vejledning om håndtering af mistanke om svindel i stormflodssager VEJLEDNING Stormrådet Dato: 5. maj 2015 Sag 14/09584-6 /SKI KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Vejledning om håndtering af mistanke om svindel i stormflodssager Tlf. 41

Læs mere

Retsudvalget 2014-15 L 69 Bilag 1 Offentligt

Retsudvalget 2014-15 L 69 Bilag 1 Offentligt Retsudvalget 2014-15 L 69 Bilag 1 Offentligt Civilafdelingen Dato: Kontor: Sagsbeh: Færdselskontoret Marianne Møller Halkjær Sagsnr.: 2014-801-0021 Dok.: 1370852 KOMMENTERET OVERSIGT over høringssvar om

Læs mere

Den 14. december 2011 til den 11. januar 2012 sendte Energistyrelsen et udkast til en revideret

Den 14. december 2011 til den 11. januar 2012 sendte Energistyrelsen et udkast til en revideret HØR ING SN OT AT EK ST ERNE HØR INGSPART ER 25. Juni 2012 J.nr. 2110/1181-0208 Ref. spo Skriftlig høring om udkast til bekendtgørelse om teknisk godkendelsesordning for konstruktion, fremstilling, opstilling,

Læs mere

Skatteudvalget 2014-15 L 173 Bilag 1 Offentligt

Skatteudvalget 2014-15 L 173 Bilag 1 Offentligt Skatteudvalget 2014-15 L 173 Bilag 1 Offentligt 25. marts 2015 J.nr. 13-0127997 Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende forslag

Læs mere

Til Folketinget Skatteudvalget

Til Folketinget Skatteudvalget Skatteudvalget 2018-19 L 100 Bilag 1 Offentligt 14. november 2018 J.nr. 2018-4315 Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af straffeloven

Forslag. Lov om ændring af straffeloven 2016/1 LSF 215 (Gældende) Udskriftsdato: 7. juli 2017 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2017-731-0087 Fremsat den 2. juni 2017 af justitsministeren (Søren Pape Poulsen)

Læs mere

Retsudvalget, Retsudvalget L 68 endeligt svar på spørgsmål 96, L 69 endeligt svar på spørgsmål 96 Offentligt

Retsudvalget, Retsudvalget L 68 endeligt svar på spørgsmål 96, L 69 endeligt svar på spørgsmål 96 Offentligt Retsudvalget, Retsudvalget 2017-18 L 68 endeligt svar på spørgsmål 96, L 69 endeligt svar på spørgsmål 96 Offentligt Dato: 27. marts 2018 Kontor: Databeskyttelseskontoret Sagsbeh: Nanna Due Binø Sagsnr.:

Læs mere

Kommenteret høringsnotat om bekendtgørelse om den sjette jordbaserede FM-radiokanal

Kommenteret høringsnotat om bekendtgørelse om den sjette jordbaserede FM-radiokanal Notat Kommenteret høringsnotat om bekendtgørelse om den sjette jordbaserede FM-radiokanal 18. maj 2017 Den gældende programtilladelse til at anvende den sjette jordbaserede FMradiokanal (FM6) udløber den

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om Offentlig Digital Post

Forslag. Lov om ændring af lov om Offentlig Digital Post Lovforslag nr. L 136 Folketinget 2015-16 Fremsat den 25. februar 2016 af finansministeren (Claus Hjort Frederiksen) Forslag til Lov om ændring af lov om Offentlig Digital Post (Bemyndigelse til at fastsætte

Læs mere

Forslag til. Lov om ændring af straffeloven

Forslag til. Lov om ændring af straffeloven Retsudvalget (2. samling) REU alm. del - Bilag 63 Offentligt Lovafdelingen U D K A S T Dato: 18. december 2007 Kontor: Strafferetskontoret Sagsnr.: 2007-730-0506 Dok.: KHE40839 Forslag til Lov om ændring

Læs mere

Betingelserne for meddelelse af advarsel.

Betingelserne for meddelelse af advarsel. Justitsministeriets cirkulæreskrivelse nr. 11075 af 12. februar 1990 til politimestrene (politidirektøren i København) om behandlingen af sager om meddelelse af advarsler i henhold til straffelovens 265

Læs mere

MATCHFIXING I DANSK ELITEIDRÆT. Jonas Hjortdal og Michael Fester

MATCHFIXING I DANSK ELITEIDRÆT. Jonas Hjortdal og Michael Fester MATCHFIXING I DANSK ELITEIDRÆT Jonas Hjortdal og Michael Fester 2016 Titel Matchfixing i dansk eliteidrætmatchfixing i dansk eliteidræt Forfattere Jonas Hjortdal og Michael Fester Omslagslayout DIF Udgave

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om forbud mod visse dopingmidler

Forslag. Lov om ændring af lov om forbud mod visse dopingmidler 2008/1 LSF 85 (Gældende) Udskriftsdato: 27. juni 2016 Ministerium: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Journalnummer: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, j.nr. 2008-1422-296 Fremsat den 5. december

Læs mere

Retsudvalget L 115 Bilag 1 Offentligt

Retsudvalget L 115 Bilag 1 Offentligt Retsudvalget 2017-18 L 115 Bilag 1 Offentligt Dato: 1. december 2017 Kontor: Strafferetskontoret Sagsbeh: Christian Nikolaj Søberg Sagsnr.: 2017-731-0019 Dok.: 563387 K O M M E N T E R E T H Ø R I N G

Læs mere

SAMMENFATNING Institut for Menneskerettigheders anbefalinger kan sammenfattes således:

SAMMENFATNING Institut for Menneskerettigheders anbefalinger kan sammenfattes således: Til Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Sendes til: sum@sum.dk og med kopi til msb@sum.dk WILDERS PLADS 8K 1403 KØBENHAVN K TELEFON 3269 8888 DIREKTE 32698869 HSC@HUMANRIGHTS.DK MENNESKERET.DK J. NR.

Læs mere

Retsudvalget L 211 Svar på Spørgsmål 1 Offentligt

Retsudvalget L 211 Svar på Spørgsmål 1 Offentligt Retsudvalget 2008-09 L 211 Svar på Spørgsmål 1 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Lovafdelingen Dato: 19. maj 2009 Kontor: Strafferetskontoret Sagsnr.: 2009-730-0875 Dok.:

Læs mere

Tak for invitationen til at komme her i udvalget i dag.

Tak for invitationen til at komme her i udvalget i dag. Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2013-14 ERU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 349 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER [Kun det talte ord gælder] Talepapir ERU alm. del Spm. Ø stillet den 8. april 2014

Læs mere

Høringsnotat. Energistyrelsen har modtaget i alt 10 høringssvar.

Høringsnotat. Energistyrelsen har modtaget i alt 10 høringssvar. Høringsnotat Kontor/afdeling Center for Forsyning Dato 26. juni 2018 J nr. 2017-7314 Energistyrelsen har sendt ændringer i bekendtgørelse om økonomiske rammer for vandselskaber i høring fra den 14. maj

Læs mere

Anmeldelse af lånefinansieret salg af andelsbeviser

Anmeldelse af lånefinansieret salg af andelsbeviser Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet Kampmannsgade 1 1604 København V. 26. januar 2015 Ref. ubp J.nr. 6072-0722 Anmeldelse af lånefinansieret salg af andelsbeviser foretaget af Københavns Andelskasse

Læs mere

Retsudvalget 2014-15 L 69 endeligt svar på spørgsmål 11 Offentligt

Retsudvalget 2014-15 L 69 endeligt svar på spørgsmål 11 Offentligt Retsudvalget 2014-15 L 69 endeligt svar på spørgsmål 11 Offentligt LOVSEKRETARIATET NOTAT OM DET SÅKALDTE IDENTITSKRAV I GRUNDLOVENS 41, STK. 2, I FORHOLD TIL ET AF MINISTEREN STILLET ÆNDRINGSFORSLAG TIL

Læs mere

KTO s medlemsorganisationer. Lov om sammenlægning af de bornholmske kommuner

KTO s medlemsorganisationer. Lov om sammenlægning af de bornholmske kommuner KTO Sekretariatet 15. april 2002 HKB J.nr.: 4.10.03-03 Til: Vedr.: KTO s medlemsorganisationer Lov om sammenlægning af de bornholmske kommuner KTO afgav den 25. oktober 2001 et høringssvar på udkast til

Læs mere

Justitsministeriet Lovafdelingen Strafferetskontoret E-mailes til jm@jm.dk

Justitsministeriet Lovafdelingen Strafferetskontoret E-mailes til jm@jm.dk Justitsministeriet Lovafdelingen Strafferetskontoret E-mailes til jm@jm.dk STRANDGADE 56 DK-1401 KØBENHAVN K TEL. +45 32 69 88 88 FAX +45 32 69 88 00 CENTER@HUMANRIGHTS.DK WWW.MENNESKERET.DK WWW.HUMANRIGHTS.DK

Læs mere

Kommenteret høringsnotat

Kommenteret høringsnotat Kommenteret høringsnotat 16. februar 2018 Høringsnotat med kommentarer vedrørende forslag til lov om udstedelse af NemID med offentlig digital signatur til fysiske personer og til medarbejdere i juridiske

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget

Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget 2010-11 L 75 Bilag 3 Offentligt J.nr. 2010-719-0011 Dato: 23. november 2010 Til Folketinget - Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges supplerende høringsskema samt de modtagne

Læs mere

HØRINGSNOTAT. Høringssvarene har berørt følgende punkter:

HØRINGSNOTAT. Høringssvarene har berørt følgende punkter: HØRINGSNOTAT Kontor/afdeling Center for tele Dato 7. januar 2016 J nr. 2015-5739 Opdateret høringsnotat vedrørende udkast til forslag til lov om ændring af lov om radiofrekvenser og om ophævelse af lov

Læs mere

HØRING OVER UDKAST TIL FORSLAG TIL LOV OM CENTER FOR CYBERSIKKERHED SAMT EVALUERING AF GOVCERT-LOVEN

HØRING OVER UDKAST TIL FORSLAG TIL LOV OM CENTER FOR CYBERSIKKERHED SAMT EVALUERING AF GOVCERT-LOVEN Forsvarsministeriet fmn@fmn.dk pah@fmn.dk hvs@govcert.dk WILDERS PLADS 8K 1403 KØBENHAVN K TELEFON 3269 8888 DIREKTE 3269 8805 RFJ@HUMANRIGHTS.DK MENNESKERET.DK J. NR. 540.10/30403/RFJ/MAF HØRING OVER

Læs mere

Høringsnotat. Udkast til lovforslag blev sendt i ekstern høring den 2. juli 2013. Høringsfristen for lovforslaget udløb den 13. september.

Høringsnotat. Udkast til lovforslag blev sendt i ekstern høring den 2. juli 2013. Høringsfristen for lovforslaget udløb den 13. september. Miljøudvalget 2013-14 L 62 Bilag 1 Offentligt NOTAT Jura J.nr. 020-00102 Ref. metbr Den 5. november 2013 Høringsnotat vedrørende Forslag til lov om ændring af lov om Natur- og Miljøklagenævnet og forskellige

Læs mere

Høringsnotat. BL 6-08 om certifikater for betjening af radioanlæg i luftfartsradiotjeneste mm. 1. Indledning

Høringsnotat. BL 6-08 om certifikater for betjening af radioanlæg i luftfartsradiotjeneste mm. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat BL 6-08 om certifikater for betjening af radioanlæg i luftfartsradiotjeneste mm 1. Indledning Trafik-,

Læs mere

Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger 15. august 2008 25. januar 2008 31.07.2007 EM 2008/10 FM 2008/39 EM 2007/39 Bemærkninger til forordningsforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Den gældende landstingsforordning om hjælp til børn

Læs mere

Justitsministeriet Slotsholmsgade København K Danmark. Att. Christian Fuglsang, og

Justitsministeriet Slotsholmsgade København K Danmark. Att. Christian Fuglsang, og Justitsministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Danmark Att. Christian Fuglsang, cfu@jm.dk og jm@jm.dk W I L D E R S P L A D S 8 K 1 4 0 3 K Ø BENHAVN K T E L E F O N 3 2 6 9 8 8 8 8 D I R E K T

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om spil, lov om afgifter af spil, lov for Grønland om visse spil og forskellige andre love 1)

Forslag. Lov om ændring af lov om spil, lov om afgifter af spil, lov for Grønland om visse spil og forskellige andre love 1) Til lovforslag nr. L 15 Folketinget 2015-16 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 8. december 2015 Forslag til Lov om ændring af lov om spil, lov om afgifter af spil, lov for Grønland om visse

Læs mere

Forslag til lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om investeringsforeninger m.v., lov om værdipapirhandel m.v. og forskellige andre love

Forslag til lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om investeringsforeninger m.v., lov om værdipapirhandel m.v. og forskellige andre love Finanstilsynet Juridisk kontor Århusgade 110 2100 København Ø hoeringer@ftnet.dk svi@ftnet.dk Dato: 23. september 2016 Forslag til lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om investeringsforeninger

Læs mere

Orientering om tildækningsforbuddet

Orientering om tildækningsforbuddet Dato: 26. juni 2018 Sagsbeh: Stephan Andreas Damgaard Sagsnr.: 2017-0090-0233 Dok.: 787133 Orientering om tildækningsforbuddet 1. Indledning Den 1. august 2018 træder det nye tildækningsforbud i kraft

Læs mere

26. april 2006 FM 2006/29. Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger

26. april 2006 FM 2006/29. Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger 26. april 2006 FM 2006/29 Bemærkninger til forordningsforslaget Almindelige bemærkninger 1. Formålet med ændringsforslaget: Reglen, i 7, stk. 1, i landstingsforordning nr. 1 af 12. maj 2005 om lægemidler,

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af retsplejeloven og straffeloven (Tilfældighedsfund som bevis i sager om opløsning af en forening m.v.

Forslag til Lov om ændring af retsplejeloven og straffeloven (Tilfældighedsfund som bevis i sager om opløsning af en forening m.v. Dato: 17. august 2018 Kontor: Strafferetskontoret Sagsbeh: Ketilbjørn Hertz Sagsnr.: 2018-731-0033 Dok.: 806373 U D K A S T Forslag til Lov om ændring af retsplejeloven og straffeloven (Tilfældighedsfund

Læs mere

1. Hørte myndigheder og organisationer m.v.

1. Hørte myndigheder og organisationer m.v. Social- og Indenrigsudvalget 2018-19 (2. samling) SOU Alm.del - Bilag 19 Offentligt Sagsnr. 2019-1635 Doknr. 112946 Dato 12-08-2019 KOMMENTERET HØRINGSNOTAT OVER Forslag til lov om ændring af lov om valg

Læs mere

om L 72 Forslag til lov om kommunale borgerservicecentre

om L 72 Forslag til lov om kommunale borgerservicecentre Kommunaludvalget, Retsudvalget L 72 - Bilag 2,REU alm. del - Bilag 60 Offentlig Folketingets Administration Lovsekretariatet 15. marts 2005 J.nr. 17 OMTRYKT (15/3 2005) (rettelse af eksempel markeret med

Læs mere

Social- og Indenrigsudvalget L 55 Bilag 1 Offentligt

Social- og Indenrigsudvalget L 55 Bilag 1 Offentligt Social- og Indenrigsudvalget 2016-17 L 55 Bilag 1 Offentligt Enhed Forvaltningsjura Koordineret med - Sagsnr. 2016-2453 Doknr. 402073 Dato 29-20-2016 HØRINGSNOTAT OVER forslag til lov om udstedelse af

Læs mere

KOMMENTERET HØRINGSOVERSIGT

KOMMENTERET HØRINGSOVERSIGT Retsudvalget 2011-12 L 6 Bilag 1 Offentligt Lovafdelingen Dato: 24. oktober 2011 Kontor: Formueretskontoret Sagsbeh: Rasmus Linding Sagsnr.: 2011-7002-0002 Dok.: 228365 KOMMENTERET HØRINGSOVERSIGT om forslag

Læs mere

Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om aktie- og anpartsselskaber og forskellige love (Obligatorisk digital kommunikation)

Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om aktie- og anpartsselskaber og forskellige love (Obligatorisk digital kommunikation) Erhvervs- og Vækstministeriet Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Sendt til: om2@evm.dk Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om aktie- og anpartsselskaber og forskellige love (Obligatorisk

Læs mere

Vi anerkender fuldt ud ønsket om at finde og hjælpe udsatte børn tidligere end i dag. Det vil vi gerne bidrage til at finde gode løsninger på.

Vi anerkender fuldt ud ønsket om at finde og hjælpe udsatte børn tidligere end i dag. Det vil vi gerne bidrage til at finde gode løsninger på. Børne- og Socialministeriet Att. Bjarke Stensgaard Nielsen bjsn@sm.dk cc. p-boern@sm.dk Den 23. marts 2018 Ref.: mtd Sagsnr.: Høringssvar til forslag til lov om ændring af lov om social service (skærpet

Læs mere

13. januar 2011 FM 2011/28. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger

13. januar 2011 FM 2011/28. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger 13. januar 2011 FM 2011/28 Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning: Formålet med forslaget er at få en mere effektiv håndhævelse af reglerne i Inatsisartutloven om indhentning

Læs mere

Høringsnotat (udkast af 12/3-12) Forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen (Opfølgning på lovrevision om frit skolevalg)

Høringsnotat (udkast af 12/3-12) Forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen (Opfølgning på lovrevision om frit skolevalg) Børne- og Undervisningsudvalget 2011-12 L 131 Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Børn og Undervisning Marts 2012 Høringsnotat (udkast af 12/3-12) Forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen (Opfølgning

Læs mere

Habilitet ved behandling af klagesag i landbrugsministeriet

Habilitet ved behandling af klagesag i landbrugsministeriet Habilitet ved behandling af klagesag i landbrugsministeriet Fundet det i strid med almindelige forvaltningsretlige grundsætninger om speciel inhabilitet, at landbrugsministeriets repræsentant i et bedømmelsesudvalg

Læs mere

Retsudvalget REU alm. del - Svar på Spørgsmål 225 Offentligt. Rigsadvokaten Frederiksholms Kanal København K

Retsudvalget REU alm. del - Svar på Spørgsmål 225 Offentligt. Rigsadvokaten Frederiksholms Kanal København K Retsudvalget REU alm. del - Svar på Spørgsmål 225 Offentligt Rigsadvokaten Frederiksholms Kanal 16 1220 København K Lovafdelingen Dato: Kontor: Strafferetskontoret Sagsbeh: Carsten Madsen Sagsnr.: 2006-730-0435

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af arkivloven

Forslag. Lov om ændring af arkivloven 2008/1 LSF 29 (Gældende) Udskriftsdato: 26. september 2017 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturmin., j.nr. 2004-211800 Fremsat den 8. oktober 2008 af kulturministeren (Carina Christensen)

Læs mere

Styrelsen har herudover modtaget høringssvar fra DTL-Danske Vognmænd, Chiptuning.nu og AutoConsult.

Styrelsen har herudover modtaget høringssvar fra DTL-Danske Vognmænd, Chiptuning.nu og AutoConsult. Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS20000-00080 Dato: 03-05-2016 Høringsnotat Bekendtgørelse om forbud mod udførelse, salg og markedsføring af

Læs mere

Retsudvalget, Retsudvalget L 68 endeligt svar på spørgsmål 7, L 69 endeligt svar på spørgsmål 7 Offentligt

Retsudvalget, Retsudvalget L 68 endeligt svar på spørgsmål 7, L 69 endeligt svar på spørgsmål 7 Offentligt Retsudvalget, Retsudvalget 2017-18 L 68 endeligt svar på spørgsmål 7, L 69 endeligt svar på spørgsmål 7 Offentligt Spørgsmål 7 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende L 68 og L 69: Ministeren bedes kommentere

Læs mere

Ændringsforslag. til 2. behandling af. forslag til lov om forebyggende foranstaltninger mod hvidvask og finansiering af terrorisme (L 41) Til 2

Ændringsforslag. til 2. behandling af. forslag til lov om forebyggende foranstaltninger mod hvidvask og finansiering af terrorisme (L 41) Til 2 Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2016-17 L 41 Bilag 15 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2016-17 L 41 Bilag XX Offentligt Februar 2017 Ændringsforslag til 2. behandling af forslag til

Læs mere

Dansk Erhvervs høringssvar over udkast til Vejledning om lovkvalitet

Dansk Erhvervs høringssvar over udkast til Vejledning om lovkvalitet Justitsministeriet Lovafdelingen Sendt pr. mail til: lovkvalitetskontoret@jm.dk 18. august 2017 Dansk Erhvervs høringssvar over udkast til Vejledning om lovkvalitet Dansk Erhverv konstaterer, at Justitsministeriet

Læs mere

Fremsat den 8. oktober 2009 af undervisningsministeren (Bertel Haarder) Forslag. til

Fremsat den 8. oktober 2009 af undervisningsministeren (Bertel Haarder) Forslag. til Lovforslag nr. L 9 Folketinget 2009-10 Fremsat den 8. oktober 2009 af undervisningsministeren (Bertel Haarder) Forslag til Lov om ændring af lov om støtte til folkeoplysende voksenundervisning, frivilligt

Læs mere

2009/1 LSF 9 (Gældende) Udskriftsdato: 23. december Fremsat den 8. oktober 2009 af undervisningsministeren (Bertel Haarder) Forslag.

2009/1 LSF 9 (Gældende) Udskriftsdato: 23. december Fremsat den 8. oktober 2009 af undervisningsministeren (Bertel Haarder) Forslag. 2009/1 LSF 9 (Gældende) Udskriftsdato: 23. december 2016 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., sagsnr. 030.80D.121 Fremsat den 8. oktober 2009 af undervisningsministeren

Læs mere

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2013-14 L 92 endeligt svar på spørgsmål 17 Offentligt (01)

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2013-14 L 92 endeligt svar på spørgsmål 17 Offentligt (01) Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2013-14 L 92 endeligt svar på spørgsmål 17 Offentligt (01) Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri København,13. februar 2014 Sagsnr.: 23643 Dok.nr.:

Læs mere

om leje af almene boliger og lov om leje

om leje af almene boliger og lov om leje Udkast til ændringsforslag til forslag til lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov om leje af almene boliger og lov om leje (Nye kriterier for udsatte boligområder og ghetto-områder, initiativer

Læs mere

Notat. Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0655 Bilag 1 Offentligt

Notat. Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0655 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0655 Bilag 1 Offentligt Notat Notat om lovgivningsmæssige konsekvenser af Europarådets konvention om manipulation af idrætskonkurrencer (Council of Europe Convention on the

Læs mere