NYHEDSBREV OM LEDELSE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NYHEDSBREV OM LEDELSE"

Transkript

1 NYHEDSBREV OM LEDELSE November årgang Udsendes til godt Kære læser! Allerførst vil jeg gerne slå et slag for et nyt inspirationsmøde, som jeg udbyder: Hvad kan ledere lære af militær ledelse? Her trækker jeg på min erfaringer både fra den militære verden og den civile verden. Hvis uheldet er ude og du en dag skulle blive ramt af en afskedigelse, kan du nok bruge et par gode råd om, hvordan du skal forholde dig for at komme bedst muligt igennem og ud på den anden side. Læs artiklen: Hvordan forholder du dig, hvis du bliver afskediget? De fleste virksomheder har et sæt formulerede værdier. Udfordringer er ofte at værdierne lever et lidt hengemt og glemt liv. I artiklen Når værdier virker kan du få en opskrift på en værdisucces. Vi danskere har ikke så nemt ved at netværke. Kunsten at konversere indgår som et element i at være en god netværker. Det bringer vi et indslag om i dette nummer af nyhedsbrevet. I dette nyhedsbrev byder vi også velkommen til Nanna Willerslev, Plejehjemsleder på Plejehjemmet Grønnehaven. Nanna svarer på 5 skarpe til en leder. I dette nummer kan du fra min Blog læse blog-indlægget: Introducer dig selv i forhold til din passion! God læselyst! Susanne Teglkamp Direktør og redaktør INDHOLD 1. Hvordan forholder du dig, hvis du bliver afskediget? 2. Hvad kan ledere lære af militær ledelse? 3. Når værdier virker 4. Gratis test: Er I en gruppe af ledere eller en ledergruppe? 5. Kunsten at konversere 6. 5 skarpe til en leder 7. Susannes Blog Introducer dig selv i forhold til din passion! 8. Ledelse Inspiration og refleksion seneste diskussioner 9. De 5 mest læste artikler i oktober måned Hvis ikke du ønsker at modtage nyhedsbrevet fremover, kan du blot afmelde det på afmeld@teglkamp.dk.

2 1. Hvordan forholder du dig, hvis du bliver afskediget? Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. Det er i dag ikke ualmindeligt at have prøvet at blive fyret på et eller andet tidspunkt i sin karriere. Og risikoen er nok ikke blevet mindre selvom finanskrisen efterhånden er ved at være overstået. Hvis uheldet er ude og du en dag skulle blive ramt af en afskedigelse, kan du nok bruge et par gode råd om, hvordan du skal forholde dig for at komme bedst muligt igennem og ud på den anden side. 1) Gode fratrædelsesvilkår Med mindre dit firma decideret går konkurs, så er der som regel ofte nogle muligheder for at få forhandlet nogle fornuftige fratrædelsesvilkår hjem. Hvis du er medlem af en fagforening, skal du få dem til at hjælpe dig. Hvis ikke må du selv forsøge at få forhandlet så gunstige vilkår som muligt. Det kan f.eks. handle om: Fratrædelsesgodtgørelse Fritstilling i opsigelsesperioden Beholde benefits som fri bil, telefon, og avis i opsigelsesperioden Outplacement det vil sige professionel hjælp til at få et nyt job Udbetalt din restferie Fri mulighed for at søge job i arbejdstiden Penge til et kursus eller to 2) Afslut dit job ordentligt Hvis du bliver behandlet ordentligt i forbindelse med afskedigelsen, så afslut dit job ordentligt. For det første er det som regel bedre for dig selv, at kunne forlade jobbet på en ordentlig måde. For det andet vil din arbejdsgiver som regel også gøre mere for at hjælpe dig, hvis I kan blive enige om at skilles på en god måde. 3) Lad være med at gå i panik Mange går i en form for panik i de nærmeste dage efter fyringen og sender en masse ansøgninger ud til alle mulige og umulige jobs. Panikken præger ofte ansøgningerne og sjældent på den gode måde. Derudover risikerer man jo at få et job, som man i virkeligheden slet ikke har lyst til. Tillad dig selv lige samle dig og brug et par dage til at finde ud af, hvad du egentlig har lyst til. Dette kunne jo blive anledningen til at lave et karriereskift. Hvis du giver dig selv lidt tid, kunne du måske få øje på nogle helt nye muligheder. 4) Få et overblik over økonomien Noget af det, der kan stresse og få dig til at gå i panik er økonomien. Har vi nu råd til at blive boende? Og hvad med bilen? Forsøg som noget af det første at danne dig et økonomisk overblik over, hvor lang tid du kan klare dig, hvis du fortsætte dit forbrugsmønster uændret. Find ud af hvilke muligheder du har for at reducere dine udgifter eller eventuelt stille nogle Betalinger i bero i en periode. Ofte er det en god idé at få en snak med banken. Helt overordnet handler det om at give dig ro i maven, så du kan tillade dig at kigge dig om efter det rigtige job, også selv om, der måske går lidt længere tid.

3 5) Aktiver dit netværk De fleste mennesker har et langt større netværk, end de umiddelbart er klar over. Kortlæg dit netværk og brug dem som sparringspartnere og døråbnere i forhold til din søgen efter et nyt job. 6) Lav et godt CV og en god ansøgning hver gang Hvis du vil have et godt job, så glemt alt om at massefabrikere CVer og standardansøgninger. Det giver dig sjældent et nyt job. Lav et godt CV og tilret det hver gang i forhold til det konkrete job. Brug den tid, der skal til for at lave en god ansøgning, der adresserer det konkrete jobopslag. 7) Søg sparring Det kan godt svare sig at søge hjælp og inspiration hos andre. Du kan spare dig selv for mange ærgrelser, hvis du får god feedback på dit CV og dine ansøgninger. Familie og venner kan hjælpe dig et langt stykke af vejen, hvis de vel og mærke ikke bare vil trøste og være venlige. Har du mulighed for det, så søg noget professionel hjælp, det kan som regel bringe dig et godt stykke nærmere målet og hurtigere til et nyt job. 8) Brug ventetiden fornuftigt Mens du venter på at få et nyt job, så husk stadig at leve et godt liv. Få noget inspiration - der er næsten altid nogle gratis inspirationsmøder, man kan gå til. Sørg for at holde dig i form. Og husk også at gøre noget godt for dig selv. Nyd at du i en periode af dit liv har en masse tid, der ikke er skemalagt. Afslutningsvis vil jeg selvfølgelig håbe, at du slet ikke får brug for ovenstående råd. Men gem dem! Det kan jo være, at du kan bruge dem til at hjælpe dine venner eller kollegaer, hvis de skulle være så uheldige at blive afskediget. Susanne Teglkamp er konsulent og direktør i Teglkamp & Co. Hun er uddannet jurist og reserveofficer og har suppleret med flere lederuddannelser senest Executive Management Programme fra INSEAD. Susanne Teglkamp fik Ildsjælsprisen 2012 af DJØFs Brancheforening Selvstændige. Susanne Teglkamp har tung ledelsesmæssig erfaring og har bl.a. været kommunaldirektør, HR-direktør i to forskellige it-virksomheder og udviklingschef. Hun har i mange år arbejdet som managementkonsulent, karriererådgiver og facilitator. Susanne Teglkamp er stadig tilknyttet forsvaret og er i dag oberstløjtnant af reserven. Derudover har Susanne Teglkamp udgivet flere bøger, hvoraf den nyeste udkom januar 2014: Ledergruppen i udvikling Bring potentialet frem. Se mere på

4 2. Hvad kan ledere lære af militær ledelse? - Inspirationsmøde Al ledelse har en konsekvens i militæret kan konsekvensen af ledelsesudøvelsen ultimativt koste eller redde menneskeliv. Derfor kan man ikke blive leder i forsvaret uden at gennemgå en omfattende lederuddannelse. Ledelse er en disciplin, der hele tiden bliver udviklet, trænet og afprøvet. Susanne Teglkamp har selv en baggrund som reserveofficer med rang af oberstløjtnant og har gennem mange år udført stabsarbejde på divisions- og korpsniveau. Også i det civile har Susanne beklædt forskellige lederstillinger på topniveau bl.a. kommunaldirektør og HR direktør indenfor IT-branchen. Susanne Teglkamp har samlet en række konkrete ledelsesværktøjer, begreber og principper fra forsvaret som har inspireret mig i mit eget arbejde med ledelse ude i det civile. Nu tilbyder jeg at komme ud og holde et oplæg over temaet: Hvad kan ledere lære af militær ledelse? Oplægget er bygget op over følgende temaer: Introduktion til nogle helt overordnede ledelsesbegreber Generalens ledelse Det personlige lederskab Opgaven - at analysere, forstå og skære opgave til Ledelse - at gennemføre operationen Vidensdeling Interesseret i et inspirationsmøde? Kontakt mig på tlf.: eller på mail ste@teglkamp.dk 3. Når værdier virker Af: Anne Tang Thomsen, Konsulent i Teglkamp & Co. Det er ikke så meget, man hører til værdier mere. For en årrække siden væltede de nærmest ind over landet og alle virksomheder og organisationer skulle sætte fokus på egne værdier, og når man kom på besøg i virksomheden, blev de præsenteret som en del af virksomhedens grundlag. Så blev der rimeligt tyst om værdierne, og de har mange steder levet deres stille eksistens på kopper og plakater. For nyligt sad jeg med en medarbejder fra en stor dansk organisation og i løbet af samtalen, sagde hun nærmest i en bisætning at ledelsen for resten havde præsenteret deres nye værdier i dag. Jeg spurgte lidt ind til disse værdier - og det lykkedes hende at komme i tanke om to ud af 5 - uden dog at kunne uddybe, hvorfor netop de værdier var der, og hvad hun skulle med dem og med de andre værdier. Hmmmm! tænkte jeg spild af krudt! er værdier mon ved at have udlevet?

5 En værdi-oplevelse hos en Gazelle-virksomhed! Men så fik jeg en værdi oplevelse af en helt anden karakter, som mindede mig om, hvad det er værdier kan, når de bliver brugt aktivt og virkelig bidrager med noget i en organisation. Jeg havde fornøjelsen at støde på disse værdier i en mellemstor virksomhed, som er i rivende vækst og udnævnt til Gazelle-virksomhed så måske, der er noget at lære. Hvad er det så, der gør værdierne specielle i Gazelle-virksomheden. Her må svaret helt klart blive, at de er levende, de repræsenterer den virkelighed, de er en del af og at de tages alvorligt! Det oplevede jeg allerede ved vores første møde og derefter løbende. Medarbejderne og ledelsen brugte værdierne aktivt til at reflektere over sig selv, samarbejdet, hændelser, ydelser og kundemøder mv. mv. Alle ansatte uden undtagelse kendte værdierne ikke kun i overskriftsform men deres intention og de brugte dem til at pejle efter både hjemme og når de var ude hos kunder. Opskriften på en værdisucces! Jeg spurgte til hele processen omkring deres værdier lige fra værdiernes fødsel til deres anvendelse i hverdagen. Jeg bilder mig ikke ind at have en opskrift, som vil garantere succes alle steder men den kan godt inspirere: Værdierne var blevet defineret i fælleskab af alle ansatte ikke bare i overskriftsform men helt ned i substansen. Endvidere lagde de meget vægt på, at værdierne skulle være sande men ambitiøse. Værdierne skulle beskrive virksomheden og de ansatte, når de var bedst - og det var så det, de alle skulle stræbe efter i deres arbejde, samarbejde og tilgang til kunder m.v. Værdierne bliver introduceret for nye medarbejdere ikke bare som en folder med 5 head-lines, men som diskussioner, eksempler mv. I ansøgningsprocessen bliver mulige nye medarbejdere bedt om at forholde sig til værdierne, hvad tænker de om dem og hvorfor? Og hvordan ville de forvalte dem, hvis de blev en del af virksomheden. Alle ansatte (også ledelsen) bliver bedømt op mod værdierne, hvordan lever de op til værdiernes essens, hvad skal der til for, at de lever op til dem? Værdierne bruges aktivt i præsentation af virksomheden og produkter. Kundegruppen skal vide, hvad der er vigtigt for virksomheden, og hvad de kan forvente sig af virksomheden og af dens produkter. Hvis virksomheden (undtagelsesvis) ikke lever op til egne værdier bliver der på forskellig vis rådet bod herfor. Værdierne er levende og kan tilføjes nye facetter, hvilket også betyder, at man må stille spørgsmålstegn og udfordre en værdi eller antagelsen om, at man efterlever den.

6 Jeg kan godt se, at ovennævnte kan lyde noget omfattende og med risiko for at blive kunstigt men sådan virkede det ikke, når man iagttog dem, så virkede det både naturligt og givende. Mere end bare værdier Nu tænker jeg ikke, at hele forklaringen på virksomhedens succes skal findes i deres værdiarbejde, jeg tænker nærmere, at deres tilgang til værdier afspejler deres generelle måde at arbejde på, og at den giver succes. De træffer nogle valg, som f.eks. at bruge værdier, som et værktøj og så arbejder de seriøst med den og bruger den meningsfyldt. Værdierne er således blevet brugt optimalt og har været med til at styrke bevidstheden om identitet, forcer og mulige svagheder og på den måde, har de givet virksomheden en god platform til at reflektere over sig selv. Værdier og arbejdet med værdier kan bestemt give mening, men det kræver, at virksomheden tager det seriøst ellers er der risiko for at værdierne højst får et skuldertræk med på vejen og nærmest gør mere skade end gavn. Om Anne Tang Thomsen er konsulent i Teglkamp & Co. Hun er uddannet Cand. Mag og har suppleret med forskellige former for konsulent- og lederuddannelser. Anne har et bredt erfaringsgrundlag fra ansættelser i det private erhvervsliv og i det offentlige. Anne har virket som bl.a. projektleder indenfor it-branchen og kursus-branchen, og har i mange år arbejdet som HR- og managementkonsulent. Se mere om Teglkamp & Co på 4. Gratis test: Er I en gruppe af ledere eller en ledergruppe? De virkelig gode ledergrupper har forstået vigtigheden af at gå fra at være en gruppe af ledere, hvor hver især er sin afdelings fremmeste repræsentant til at være en ledergruppe, hvor man arbejder ud fra er helhedsperspektiv på tværs af afdelinger og individuelle interesser. Hvordan er det i din ledergruppe? Er I - når alt kommer til alt - blot en gruppe af ledere? Formålet med ledergruppetesten er at give dig og din ledergruppe noget at tænke over. Jeres svar på spørgsmålene bør give anledning til refleksion i ledergruppen. Test din ledergruppe her:

7 5. Kunsten at konversere Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. Det lyder gammeldags, men hvor er det dog en fornøjelse at møde et menneske, der kan kunsten at konversere. At konversere er efter min mening ikke spor gammeldags - tværtimod er det overordentligt nutidigt. Hvad nytter det at deltage i en masse netværksaktiviteter, hvis ikke man kan konversere? Jeg var for et stykke tid siden til to forskellige arrangementer. Til det ene arrangement var jeg så uheldig at komme til at sidde mellem to personer, hvoraf den ene ikke var til at hive et ord ud af og den anden hele tiden kun talte om sig selv. Det var et meget langt møde! Til det andet arrangement var jeg så heldig at komme til at sidde ved siden af en mand, som både kunne lytte, spørge og fortælle. Han udviste ægte interesse og i løbet af arrangementet blev samtalen personlig uden at blive privat. Det var et interessant møde og jeg blev meget længere, end jeg egentlig havde tænkt. Vi danskere har det ofte ikke så nemt med at netværke. Men et godt sted at starte er faktisk at konversere med den fremmede person, som du kommer til stå eller sidde ved siden af. Det handler om at vise interesse for den anden, at spørge og lytte, men også selv komme på banen - altså give noget af sig selv. En god konversation starter typisk med at spørgsmål om noget, som man er sikker på, at den anden part kan forholde sig til. Det kan være noget der ligger lige for, som f.eks. et spørgsmål om hvad man synes om det tema, der behandles på mødet, om lokalet, om maden eller beliggenheden. De første spørgsmål skal ikke være særligt dybe, men mere være en åbning til en kontakt. Jeg skal ikke gøre mig til konversationsekspert men blot med dette lille indlæg slå et slag for, at vi alle gør os mere umage med at konversere. Det bliver de forskellige møder og arrangementer, som mange af os deltager i, langt mere interessante og inspirerende af. Og man kan jo også være så heldig, at man kommer til at lære nye mennesker at kende. For lige at runde historien af med de to arrangementer, så har jeg siden haft indtil flere møder og interessante samtaler med den mand, som kunne konversere. Så arrangementet er blevet starten på et nyt interessant bekendtskab. Susanne Teglkamp er konsulent og direktør i Teglkamp & Co. Hun er uddannet jurist og reserveofficer og har suppleret med flere lederuddannelser senest Executive Management Programme fra INSEAD. Susanne Teglkamp fik Ildsjælsprisen 2012 af DJØFs Brancheforening Selvstændige. Susanne Teglkamp har tung ledelsesmæssig erfaring og har bl.a. været kommunaldirektør, HR-direktør i to forskellige it-virksomheder og udviklingschef. Hun har i mange år arbejdet som managementkonsulent, karriererådgiver og facilitator. Susanne Teglkamp er stadig tilknyttet forsvaret og er i dag oberstløjtnant af reserven. Derudover har Susanne Teglkamp udgivet flere bøger, hvoraf den nyeste udkom januar 2014: Ledergruppen i udvikling Bring potentialet frem. Se mere på

8 6. 5 skarpe til en leder Nanna Willerslev, plejehjemsleder på Plejehjemmet Grønnehaven: Som nyuddannet sygeplejerske startede jeg som ansvarshavende aftenvagt på et plejehjem, og allerede her lå der mange uformelle ledelsesopgaver, både faglige, men så sandelig også personalemæssige. Dér lavede jeg mange fejl, som jeg nu kan smile af. Jeg fik mulighed for at komme på et talentudviklingsforløb for leder-emner i kommunen, og det var et vendepunkt for mig. Det var et seriøst forløb med både tests og meget kompetent undervisning i ledelsesfaget, og efterfølgende var jeg ikke i tvivl om, at jeg skulle være leder. Jeg fik en nyoprettet stilling som assisterende områdeleder på plejehjemmet, men det var hverken fugl eller fisk, og efter et års tid blev stillingerne nedlagt, og i stedet blev jeg tilbudt en stilling som områdeleder. Min næste stilling var som souschef i en visitationsenhed i en anden kommune. Jeg trængte til at komme væk fra den daglige drift og tættere på politikerne og de store beslutninger, og det var en utroligt spændende periode, som på mange måder rustede mig til min nuværende stilling. I godt et år har jeg været leder af et større kommunalt plejehjem, hvor jeg for første gang prøver at lede gennem ledere. Samtidig kommer både medarbejdere og beboere trillende ind på mit kontor med stort og småt, og det giver en rigtig hyggelig kontrast til de store strategiske øvelser. 1) Hvilke er dine vigtigste ledelsesmæssige udfordringer lige nu? Som leder af en offentlig institution er det en evig udfordring at tale om faglighed og kvalitet, samtidig med at man præsenterer besparelser. I de kommende år vil der blive mere og mere kamp om de offentlige ressourcer - flere til at bruge af dem og færre til at bidrage med arbejdskraft og skattekroner. Samtidig bliver opgaverne på ældreområdet mere og mere komplekse og kræver en ekstremt høj faglighed. At få det til at gå op i en højere enhed uden at gøre vold på personalets arbejdsmiljø, det er en on-going udfordring. 2) Hvordan sørger du for at udvikle dig som leder? Jeg er ekstremt nysgerrig og åben overfor verden omkring mig, og jeg lærer meget af mine lederkolleger i hverdagen, men også ved at studere ledere fra andre brancher f.eks. i medierne. Jeg har nogle fantastisk dygtige og erfarne mellemledere, som jeg lærer meget af, når vi drøfter opgaver og udfordringer i ledelsesteamet. Her kan jeg også afprøve mig selv og mit lederskab uden risiko, og jeg får altid en ærlig og prompte respons. Jeg har en dygtig mentor i min egen organisation og en netværksgruppe sammensat fra forskellige brancher, som jeg har mødtes med fast en gang om måneden i 10 år. Vi øver os i coaching på hinanden og får samtidig bearbejdet hverdagens små og store udfordringer i et tillidsfuldt rum, det er meget udviklende for min kommunikation, som er lederens vigtigste (eneste?) redskab. 3) Hvad er de største faldgruber for en leder? Detaljen! Det er umuligt at være visionær og i stand til at analysere en situation fra alle synsvinkler, hvis man har tendens til at fortabe sig i detaljen. Det hænder, at medarbejdere har en

9 forventning om, at lederen kender driften i alle detaljer og også interesserer sig for det. Der må man være dygtig til at lytte anerkendende og derefter sige: 'hvor er jeg glad for, at du er her. Du har virkelig indgående kendskab til opgaven lige på det her felt, og jeg ved, at jeg kan komme til dig, hvis jeg har brug for mere viden. Min opgave er at se tingene fra et overordnet perspektiv, og på den måde har vi hver vores vigtige plads i organisationen.' Svar på rede hånd! Der er mange der forbinder gennemslagskraft og beslutsomhed med, at man kan svare på hvad som helst på stående fod. Jeg vil til enhver tid foretrække at virke ubeslutsom og tænke mig godt om, frem for at give et svar som jeg senere må kalde tilbage. Forsvarsposition! Det kan ind i mellem være svært at containe frustrationer og manglende forståelse fra medarbejderne, men lederen må aldrig gå i forsvarsposition. Som leder må man bære en usynlig kevlar-vest til opfange frontalangreb og en kurv på ryggen til frustrationer, så man altid er i stand til at lytte anerkendende og prøve at forstå, hvad der ligger bag. Ind i mellem skal man derefter fortælle nøjagtig hvor skabet skal stå, og hvordan der skal prioriteres, så ingen er i tvivl. 4) Hvilke karakteregenskaber lægger du vægt på hos en leder? En af de vigtigste egenskaber hos en leder er robusthed. Hele verden kan vakle, men man må kunne stole på, at lederen altid bliver stående og kan absorbere de stød, der kommer. Desuden evnen til at være visionær, at se vejen frem og beskrive den, så andre også kan se den. Selv når det er allermørkest skal lederen kunne kaste lys ind i tunnellen og sige, 'det er dén vej'. Endelig troværdighed og evnen til at indgyde tillid, ellers leder man ingen og kommer ingen vegne. 5) Hvordan håndterer du stress? Jeg kan tåle virkelig meget i den retning og trives allerbedst med mange modsatrettede dagsordener. Hvis jeg sidder med den samme opgave for længe, bliver jeg rastløs og forstyrrer mig selv med en udfordring. Det er også en del af min strategi at omformulere ord og vendinger, der dræner mig for energi, så de bliver positive og fremadrettede i stedet. Det er 'snyd', men det virker. Lige så snart jeg ser ordet 'stress', tænker jeg: 'jeg er ikke stresset - jeg er travl, og jeg elsker det!'. Jeg prøver at være meget til stede i nuet, koncentrere mig om det der sker lige nu, og fokusere 100 % på den person jeg taler med. Det er essentielt i kommunikationen med andre mennesker, og jeg tror, det skåner min hjerne for stress. Jeg kan springe lynhurtigt fra en opgave til en anden, men jeg gør helst ikke to ting samtidig. Et af de værste prædikater kvinden har sat på sig selv er: 'vi kan multitaske'. Ja, men det betyder, at vi ikke gør nogen ting helt og fuldt. 7. Susannes Blog Jeg har oprettet en blog på LinkedIn og på Her bringer jeg korte personlige indlæg om mine oplevelser, holdninger, tanker og refleksioner om ledelse og personlig udvikling. På bloggen kan du eksempelvis læse følgende indlæg:

10 Introducer dig selv i forhold til din passion! For et stykke tid siden deltog jeg i et seminar med omkring 100 ledere på executive niveau. På seminaret indgik også gruppearbejde. Vi blev indledningsvis bedt om at præsentere os for hinanden, men ikke ud fra den klassiske Navn, Stilling og Virksomhed. I stedet skulle vi præsentere os ud fra vores passion! Der blev lidt stille i grupperne rundt omkring det var alligevel noget anderledes og en lille smule utrygt. Hvad var så gruppens passioner? Arbejdet, Familien og Sport i nævnte rækkefølge enkelte sprang Familien over. Det fik mig til at reflektere lidt. For det første er passion et svært og på mange måder udansk ord, deraf denne tøven i gruppen. For det andet er det meget sigende for ledere på det niveau, at arbejdet fylder rigtig meget ikke bare i tid men også i interesse. Der er mange der brænder for deres arbejde, hvis vi nu skal bruge et andet ord end at være passioneret. For det tredje fik det mig til at tænke over, at hvis passionen primært handler om jobbet, så bliver man også meget sårbar, hvis man bliver fyret eller på et tidspunkt går på pension. Jeg tror det er vigtigt at have noget, der interesserer og giver indhold udover arbejdet. Endelig fik det mig til at tænke over, at vi danskere jo generelt skal have lidt mere hjælp til at komme i snak. Måske havde et bedre åbnings spørgsmål været: Hvor var du sidst henne på ferie og hvad var din bedste oplevelse på ferien? 8. Ledelse Inspiration og refleksion seneste diskussioner Hvis du har interesse for ledelse, inviteres du hermed til den lukkede LinkedIn gruppe: Ledelse Inspiration og refleksion. Gruppen har over medlemmer og holdes fri for reklamer. De seneste diskussioner er: Om at gøre en forskel Ingen tillid uden kontrol Kommunikerer din ledergruppe med én stemme? Et opgør med moderne ledelse Du kan melde dig ind i gruppen via dette link: Inspiration-og-refleksion /about

11 9. De 5 meste læste artikler i oktober måned Vi har samlet de 5 mest downloadede artikler og undersøgelser fra vores hjemmeside i oktober måned: 1) Hvad stiller du op med en ineffektiv medarbejder? 2) En plads i ledergruppen er kun til låns 3) Hvordan kan man kende en leder? 4) Hvis ikke du kan lide lugten i bageriet! 5) Kan du lede ledere? Du kan læse dem og flere end 100 andre artikler og undersøgelser på

Inspirationsmøder Book et inspirerende møde til virksomheden!

Inspirationsmøder Book et inspirerende møde til virksomheden! Inspirationsmøder Book et inspirerende møde til virksomheden! Af og til er der brug for et pusterum og lidt inspiration udefra for at sætte gang i den interne udvikling på arbejdspladsen. Til det formål

Læs mere

Unge og ældre medarbejdere har størst trivsel på arbejdet

Unge og ældre medarbejdere har størst trivsel på arbejdet Unge og ældre medarbejdere har størst trivsel på arbejdet Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. www.teglkamp.dk Sig mig hvor gamle dine medarbejdere er og jeg skal fortælle dig, hvor

Læs mere

Størrelsen betyder noget, når det gælder ledergrupper

Størrelsen betyder noget, når det gælder ledergrupper Størrelsen betyder noget, når det gælder ledergrupper Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. www.teglkamp.dk Det var et tidspunkt et slogan i forskellige græsrodsbevægelser der hed noget

Læs mere

Ledermøderne energifyldte eller energiforladte? Del 2

Ledermøderne energifyldte eller energiforladte? Del 2 Ledermøderne energifyldte eller energiforladte? Del 2 Af: Susanne Teglkamp, Teglkamp & Co. Fra Susanne Teglkamps helt nye bog: Ledergruppen i udvikling bring potentialet frem, bringes her 2. del af et

Læs mere

Forskellen på gode og dårlige ledergrupper - ifølge lederne selv

Forskellen på gode og dårlige ledergrupper - ifølge lederne selv Forskellen på gode og dårlige ledergrupper - ifølge lederne selv Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. www.teglkamp.dk 244 ledere har i en undersøgelse evalueret deres egen ledergruppe.

Læs mere

Hvordan kan man kende en leder?

Hvordan kan man kende en leder? Hvordan kan man kende en leder? Susanne Teglkamp, er konsulent og direktør i Teglkamp & Co. Hun er uddannet jurist og reserveofficer og har et bredt erfaringsgrundlag fra ansættelser i det private erhvervsliv

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE December 2014 11. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Tillid er en vigtig ingrediens, hvis man vil være en ledergruppe og ikke bare en gruppe af ledere. Tillid er en vigtig

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2016 13. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Selvom vi har haft krise og de fleste både offentlige og private virksomheder har været igennem afskedigelsesrunder, så er

Læs mere

Undersøgelse af hvorledes den aktuelle situation påvirker virksomhederne

Undersøgelse af hvorledes den aktuelle situation påvirker virksomhederne Undersøgelse af hvorledes den aktuelle situation påvirker virksomhederne Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af hvorledes

Læs mere

Afskedigelser Hvad med dem, der bliver tilbage?

Afskedigelser Hvad med dem, der bliver tilbage? Afskedigelser Hvad med dem, der bliver tilbage? Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. www.teglkamp.dk Oven på krisen er der ikke mange virksomheder hverken de private eller offentlige,

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar årgang Udsendes til godt 5.800

NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar årgang Udsendes til godt 5.800 NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar 2017 14. årgang Udsendes til godt 5.800 Kære læser! Indimellem render vi på mennesker, som bare ved alt og kan alt altså ifølge dem selv. De udtaler sig skråsikkert om al

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2016 13. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Der kan være mange gode grunde til at give sig i kast med en lederuddannelse. I dette nyhedsbrev får du 5 gode grunde. En

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2015 12. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! I dette nummer af nyhedsbrevet tager vi hul på en længere artikelserie nærmere bestemt 7 artikler over temaet: Ledergruppens

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE April årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE April årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2016 13. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Hvis I står foran ar skulle lave en personalepolitik eller vil give jeres nuværende et servicetjek, så vil jeg anbefale nyhedsbrevet

Læs mere

Undersøgelse af Lederkompetencer

Undersøgelse af Lederkompetencer Undersøgelse af Lederkompetencer Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af hvad vi synes kendetegner den gode leder. I alt 401

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005

NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005 NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005 Kære læser! Vi er nu oppe på mere end 1.200 abonnenter på nyhedsbrevet og vi vil gerne have flere. Derfor hvis du synes om nyhedsbrevet så anbefal det til en kollega eller

Læs mere

NYHEDSBREV JANUAR 2004

NYHEDSBREV JANUAR 2004 NYHEDSBREV JANUAR 2004 Kære læser! Nyhedsbrevet et nyt initiativ, som jeg håber kan give dig inspiration og anledning til refleksioner. Nyhedsbrevet vil indtil videre udkomme en gang om måneden. Det er

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar 2013 10. årgang Udsendes til knapt 5.900 Kære læser! Allerførst vil jeg gerne slå et slag for min nye undersøgelse om ledergruppen anno 2013. Jeg håber, at du også vil bruge

Læs mere

Undersøgelse af lederes udfordringer og vilkår i dag

Undersøgelse af lederes udfordringer og vilkår i dag Undersøgelse af lederes udfordringer og vilkår i dag Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I maj, juni og juli måned 2007 gennemførte Teglkamp & Co. en større internetbaseret undersøgelse af

Læs mere

Karriereudvikling resultat af undersøgelse

Karriereudvikling resultat af undersøgelse Karriereudvikling resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I marts, april og maj måned 2006 gennemførte Teglkamp & Co. en internetbaseret undersøgelse af hvordan vi forholder

Læs mere

Undersøgelse omkring udvikling og anvendelse af kompetencer

Undersøgelse omkring udvikling og anvendelse af kompetencer Undersøgelse omkring udvikling og anvendelse af kompetencer Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af i hvor høj grad vi oplever

Læs mere

Undersøgelse om mål og feedback

Undersøgelse om mål og feedback Undersøgelse om mål og feedback Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Mellem januar og marts 2008 gennemførte Teglkamp & Co. i samarbejde med StepStone Solutions A/S en internetbaseret undersøgelse

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE November 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.900 Kære læser! November måned er jubilæumsmåned. Jeg fejrer mit 10 års jubilæum med bogen: I den gode ledelses tjeneste. Du kan hele

Læs mere

Min arbejdsplads hvordan er den? resultat af undersøgelse

Min arbejdsplads hvordan er den? resultat af undersøgelse Min arbejdsplads hvordan er den? resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har i samarbejde med jobportalen StepStone A/S taget temperaturen på vores arbejdspladser.

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2013 10. årgang Udsendes til knapt 5.900 Kære læser! Selvom vinteren trækker ud, kan du godt gå foråret i møde. Vi har samlet en buket af artikler og gode tilbud til dig i dette

Læs mere

NYHEDSBREV JUNI 2004

NYHEDSBREV JUNI 2004 NYHEDSBREV JUNI 2004 Kære læser! Så står sommerferien for døren. Næste nyhedsbrev udkommer derfor medio august, når de fleste af os er tilbage på arbejdet igen. Jeg håber, at I får brugt ferien på at læse

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE September 2014 11. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Det kan være hårdt og ret ensomt at være leder. Men det hjælper gevaldigt, hvis man har gode lederkollegaer. Er du selv

Læs mere

Udviklingssamtaler resultat af undersøgelse

Udviklingssamtaler resultat af undersøgelse Udviklingssamtaler resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I marts, april og maj måned 2006 gennemførte Teglkamp & Co. en internetbaseret undersøgelse af, hvordan virksomheder

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.800 Kære læser! Vi gør ofte ting unødigt kompliceret, derfor støver vi et gammelt men særdeles relevant princip af: KISS eller Keep It

Læs mere

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2004

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2004 NYHEDSBREV SEPTEMBER 2004 Kære læser! Som leder har man de medarbejdere, man fortjener. For nogle vil det virke provokerende for andre vil det være en selvfølge. Den første artikel i dette nyhedsbrev uddyber

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2016 13. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Mange store virksomheder arbejder systematisk med at udvikle deres medarbejdere. Hvis de er rigtig ambitiøse laver de store

Læs mere

Er de sociale medier også et ledelsesværktøj?

Er de sociale medier også et ledelsesværktøj? Er de sociale medier også et ledelsesværktøj? Bodil Damkjær er uddannet cand. phil og adm. direktør i PLINGyou A/S. Bodil hjælper dansk erhvervsliv med deres professionelle brand på LinkedIn. Bodil holder

Læs mere

Trivsel fremmes af indflydelse og gode opgaver mistrivsel af en dårlig chef!

Trivsel fremmes af indflydelse og gode opgaver mistrivsel af en dårlig chef! Trivsel fremmes af indflydelse og gode opgaver mistrivsel af en dårlig chef! Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. www.teglkamp.dk Går du glad på arbejdet de fleste dage, så har du formentlig

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2013 10. årgang Udsendes til knapt 5.900 Kære læser! Er din dør altid åben for dine medarbejdere? Så kan det skyldes, at du aldrig er på dit kontor. Læs hvordan du kan sætte

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni årgang Udsendes til knapt 6.000

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni årgang Udsendes til knapt 6.000 NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2018 15. årgang Udsendes til knapt 6.000 INDHOLD 1. Hjælp, jeg vil have et nyt job Nu! 2. Bliv bedre ledere! 3. Giv plads til faglighed i forandringsprocesser 4. Skal du rykke

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE August årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE August årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2016 13. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Velkommen hjem fra sommerferien. Jeg håber, den har været god. Jeg håber også, at du ser frem til hverdagen igen inklusiv

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.800 Kære læser! Mange af jer har før sommerferien deltaget i undersøgelsen om den vanskelige samtale. Nu foreligger resultatet og det

Læs mere

Nyt land i sigte vær åben for nye muligheder (kapitel 8)

Nyt land i sigte vær åben for nye muligheder (kapitel 8) Nyt land i sigte vær åben for nye muligheder (kapitel 8) Og nu står vi her på trappen på det øverste trin Nyorienteringsfasen, måske med den ene fod på trinnet lige under, nemlig i Bearbejdningsfasen.

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2013 10. årgang Udsendes til knapt 5.900 Kære læser! Så er sommerferien slut for de fleste af os. Vi er tilbage på arbejdet og hurtigt tilbage i de gamle rutiner på godt og

Læs mere

Susanne Teglkamp Ledergruppen

Susanne Teglkamp Ledergruppen Susanne Teglkamp Ledergruppen det dynamiske omdrejningspunkt Susanne Teglkamp Ledergruppen det dynamiske omdrejningspunkt LEDERGRUPPEN det dynamiske omdrejningspunkt Copyright 2013 Susanne Teglkamp All

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE August årgang Udsendes til godt 5.900

NYHEDSBREV OM LEDELSE August årgang Udsendes til godt 5.900 NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2015 12. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Vi lægger i dette nyhedsbrev ud med 5. artikel i artikelserien om ledergruppens 7 dødssynder. I dette nummer handler det

Læs mere

Coach dig selv til topresultater

Coach dig selv til topresultater Trin 3 Coach dig selv til topresultater Hvilken dag vælger du? Ville det ikke være skønt hvis du hver morgen sprang ud af sengen og tænkte: Yes, i dag bliver den fedeste dag. Nu sidder du måske og tænker,

Læs mere

Kommunikatørens. Guide til Platforme. lahme.dk

Kommunikatørens. Guide til Platforme. lahme.dk Kommunikatørens Guide til Platforme lahme.dk Kommunikatørens Guide til Platforme 2 Kære læser, Ja, måske ved du allerede alt det, jeg vil fortælle dig i det nedenstående. Måske har du slet ikke brug for

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE December 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.500 Kære læser! I årets sidste nummer af Nyhedsbrev om ledelse kan vi tilbyde et spændende nyt tiltag. Vi har oprettet et lederforum

Læs mere

I den bedste mening. Sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende

I den bedste mening. Sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende I den bedste mening Sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende I den bedste mening sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende De fleste mennesker oplever det en eller flere gange i løbet

Læs mere

Ledelsesgrundlag Ringsted Kommune. 4. udkast, 25. marts 2009

Ledelsesgrundlag Ringsted Kommune. 4. udkast, 25. marts 2009 Ledelsesgrundlag Ringsted Kommune 4. udkast, 25. marts 2009 Dato Kære leder Hvad skal jeg med et ledelsesgrundlag? vil du måske tænke. I dette ledelsesgrundlag beskriver vi hvad vi i Ringsted Kommune vil

Læs mere

Refleksionskema Den dybere mening

Refleksionskema Den dybere mening Refleksionskema Den dybere mening - den forskel du vil være, i verden Der ligger en dybere uselvisk mening bag beslutninger og valg vi træffer, som alle er dybt manifesteret i den måde vi ser verden på,

Læs mere

Pauser på arbejdet resultat af undersøgelse

Pauser på arbejdet resultat af undersøgelse Pauser på arbejdet resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af hvordan vi forholder os til pauser på arbejdspladsen.

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2017 14. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Store organisationsændringer betyder ofte også skift på lederpladserne. Det er vigtigt hurtigt og professionelt at få udpeget

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Oktober årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE Oktober årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE Oktober 2017 14. årgang Udsendes til godt 5.700 INDHOLD 1. Når man laver en fejlansættelse 2. 15 års jubilæum 3. Kører din karriere på skinner? 4. Om at stå på sin ret og blive kørt

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 Kære læser! Man skulle ikke skulle tro det med det forår, men vi skal faktisk til at planlægge vores sommerferie nu. Spørgsmålet er,

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE April årgang Udsendes til knapt 6.000

NYHEDSBREV OM LEDELSE April årgang Udsendes til knapt 6.000 NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2018 15. årgang Udsendes til knapt 6.000 INDHOLD 1. Mistrivsel på arbejdet koster på bundlinjen 2. Om at skabe følgeskab 3. Har du husket at motionere din hjerne? 4. Skal du

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar årgang Udsendes til godt 5.900

NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar årgang Udsendes til godt 5.900 NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar 2016 13. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Vi lægger i dette nummer hårdt ud med en overlevelsesguide for topchefer. Selv om du ikke er topchef, så kan du nu også

Læs mere

Respekt omkring den vanskelige samtale resultat af undersøgelse

Respekt omkring den vanskelige samtale resultat af undersøgelse Respekt omkring den vanskelige samtale resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af håndtering og erfaringer

Læs mere

Danskerne tager arbejdet med på ferie resultat af undersøgelse

Danskerne tager arbejdet med på ferie resultat af undersøgelse Danskerne tager arbejdet med på ferie resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har gennemført en internetbaseret undersøgelse af, hvorvidt vi holder ferie

Læs mere

Interviewer: Men da du så kom ind på siden hvad var dit førstehåndsindtryk af den så?

Interviewer: Men da du så kom ind på siden hvad var dit førstehåndsindtryk af den så? Transskribering af interview med EL Udført tirsdag den 27. November 2012 Interviewer: Hvordan fik du kendskab til Pinterest? EL: Øj, det er et godt spørgsmål! Hvordan gjorde jeg det? Det ved jeg ikke engang.

Læs mere

...?! Make Love and Money!

...?! Make Love and Money! ...?! En sjov rejse, der startede med en bagerjomfru og endte med brok, tips, kærlighed og historien om en dyne... ...? Utrolig hvad lidt lækkert morgenbrød!? kan føre til... Hallo,hvad sker der..? En

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni årgang Udsendes til godt 5.900

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni årgang Udsendes til godt 5.900 NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2015 12. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Vi lægger i dette nyhedsbrev ud med 4. artikel i artikelserien om ledergruppens 7 dødssynder. I dette nummer handler det om

Læs mere

Lederes Behov for Sparring

Lederes Behov for Sparring 2018 Lederes Behov for Sparring CHRISTIAN STADIL Stadil Advice Oktober 2018 Forord I forbindelse med fejringen af mine 20 år som selvstændig d. 1/10-18 og startskuddet på min nyeste virksomhed Stadil Advice,

Læs mere

Overblik giver øget trivsel. Nyhedsbrev juli 2012

Overblik giver øget trivsel. Nyhedsbrev juli 2012 Større trivsel, lavere sygefravær, mere tid til beboerne. Det er nogle af de ting, som Lean værktøjet PlusPlanneren har ført med sig. Den lyser op i hjørnet af kontoret med sin lysegrønne farve. Her giver

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 76 PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Svarprocent: 58% TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken? Alt ok De

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2011 8. årgang Udsendes til flere end 5.600 Kære læser! HR er ikke noget der er forbeholdt HR-afdelingen. HR er en management disciplin. Læs hvorfor HR er noget som enhver leder

Læs mere

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag Det Fælles Bedste Sådan holder du din egen samtalemiddag Kære vært, tak fordi du vil tage del i Det Fælles Bedste ved at være vært for en samtalemiddag om et af de emner, der ligger dig på sinde. En samtalemiddag

Læs mere

Ledelse når det er bedst. Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune

Ledelse når det er bedst. Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune Ledelse når det er bedst Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune INTRODUKTION hvad er et ledelsesgrundlag? Fælles principper for god ledelse Som ledere i Glostrup Kommune er vores fornemste opgave at bidrage

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE September 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.900 Kære læser! Vi foretager hele tiden valg. Nogle gange står valget, om vi fortsat har lyst til at være ansat i virksomheden, vi

Læs mere

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 LO: Ja, men først vil vi gerne spørge om, du måske kunne beskrive en typisk hverdag her på skolen? E1: En typisk hverdag

Læs mere

Når arbejdspladsen udfordres resultat af undersøgelse

Når arbejdspladsen udfordres resultat af undersøgelse Når arbejdspladsen udfordres resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har gennemført en internetbaseret undersøgelse af, hvordan ledelse og medarbejdere oplever,

Læs mere

De 10 værste fejl du kan lave i din jobsøgning

De 10 værste fejl du kan lave i din jobsøgning De 10 værste fejl du kan lave i din jobsøgning Er du ledig og leder efter job? Eller trænger du bare til luftforandring på en anden arbejdsplads? Jobsøgningsprocessen kan være en lang ørkenvandring - uden

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2014 11. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Ledermødet er en væsentlig aktivitet i forhold til lederarbejdet. Men langt fra alle ledermøder opleves som det dynamiske

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juli årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juli årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE Juli 2017 14. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Sommerferien står for døren, vi har travlt og skal lige nå de sidste ting. Måske får du læst nyhedsbrevet, inden du går på

Læs mere

Gør din tid som seniormedarbejder i ældreplejen i Faxe Kommune til en god tid

Gør din tid som seniormedarbejder i ældreplejen i Faxe Kommune til en god tid Baggrund for og beskrivelse af projektet har en hel del medarbejdere, der allerede er fyldt 50 år. Vi har haft dette projekt i ældreplejen, da vi har et ønske om at blive en attraktiv arbejdsplads, også

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2008 5. årgang Udsendes til flere end 4.500

NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2008 5. årgang Udsendes til flere end 4.500 NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2008 5. årgang Udsendes til flere end 4.500 Kære læser! Ofte har vi kun ganske få sekunder til at præsentere os selv eller den virksomhed, vi kommer fra. Den første artikel

Læs mere

Den gode læreplads. Gode råd fra unge lærlinge

Den gode læreplads. Gode råd fra unge lærlinge Den gode læreplads Gode råd fra unge lærlinge Pjecen er produceret med udgangspunkt i et fokusgruppeinterview, hvor analysefirmaet NewInsigt har talt 7 lærlinge, som enten lige er udlært eller midt i deres

Læs mere

PRAKTIKPLADS. match. Brug dit netværk til at finde praktikplads

PRAKTIKPLADS. match. Brug dit netværk til at finde praktikplads PRAKTIKPLADS match Brug dit netværk til at finde praktikplads Hvordan kan du bruge netværk til at finde en praktikplads? At netværke handler om at lære folk at kende, der gerne vil hjælpe dig videre. Og

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Januar 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.700 Kære læser! Jeg håber, at du er kommet godt ind i det nye år. For mit eget vedkommende er året startet med, at jeg har udgivet en

Læs mere

Skab tillid: Skriv ud fra dine modtageres interesser

Skab tillid: Skriv ud fra dine modtageres interesser INDHOLD KAPITEL 1 Skab tillid: Skriv ud fra dine modtageres interesser KAPITEL 2 KAPITEL 3 KAPITEL 4 KAPITEL 5 KAPITEL 6 KAPITEL 7 INDLEDNING Denne bog handler om jobtekster, altså de tekster, som en

Læs mere

Fra god til fantastisk. Skab hurtige og målbare resultater!

Fra god til fantastisk. Skab hurtige og målbare resultater! Fra god til fantastisk Skab hurtige og målbare resultater! Team med solid erfaring Step-up blev etableret i 2003 og har lige siden arbejdet med at udvikle mennesker. Vi er i dag mest kendt som dem, der,

Læs mere

Kommunikation at gøre fælles

Kommunikation at gøre fælles Kommunikation at gøre fælles Ordet kommunikation kommer af latin, communicare, og betyder "at gøre fælles". Kommunikation er altså en grundlæggende forudsætning for alt socialt fællesskab ingen sociale

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Oktober 2015 12. årgang Udsendes til godt 5.900

NYHEDSBREV OM LEDELSE Oktober 2015 12. årgang Udsendes til godt 5.900 NYHEDSBREV OM LEDELSE Oktober 2015 12. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Vi lægger i dette nyhedsbrev ud med 7. og sidste artikel i artikelserien om ledergruppens 7 dødssynder. I dette nummer

Læs mere

Den studerendes afsluttende evaluering af praktikken Praktikperiode: 1/2 2012-24/8 2012 Generelt:

Den studerendes afsluttende evaluering af praktikken Praktikperiode: 1/2 2012-24/8 2012 Generelt: Den studerendes afsluttende evaluering af praktikken Praktikperiode: 1/2 2012-24/8 2012 Generelt: 1. Hvordan har jeg oplevet mit første besøg i afdelingen før praktikstart? Inden besøget i Østerhåb har

Læs mere

Networking og Personlig branding med LinkedIn

Networking og Personlig branding med LinkedIn Foredrag hos Kost & Ernæringsforbundet 18. september 2012 Networking og Personlig branding med LinkedIn Morten Vium Find mig på LinkedIn: mortenvium.dk/linkedin Mere om mine foredrag: ModerneJobsøger.dk/foredrag-linkedin-ekspert-morten-vium

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE December 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.900 Kære læser! Kan alle blive ledere eller skal man have et særligt leder gen? Få svaret i nyhedsbrevets første artikel. Det er desværre

Læs mere

Personaleledelse. Skab det bedste hold. Husk ros og skulderklap

Personaleledelse. Skab det bedste hold. Husk ros og skulderklap Skab det bedste hold Hos LADEGAARD A/S kan vi ikke understrege for mange gange, at samarbejde er nøglen til at frigøre energi og talent i virksomheden. Alt for meget talent går til spilde på grund af dårlig

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE MAJ 2006 3. årgang

NYHEDSBREV OM LEDELSE MAJ 2006 3. årgang NYHEDSBREV OM LEDELSE MAJ 2006 3. årgang Kære læser! Får du taget dig tid til udvikling af dig selv som leder? Rigtig mange forsømmer det ofte med den begrundelse, at det er svært at få sat tid af til

Læs mere

Flertallet af alle fusioner ender med problemer, dokumenterer undersøgelse

Flertallet af alle fusioner ender med problemer, dokumenterer undersøgelse Frederiksborg Amts Avis den 16. marts 2006: Af.: Henrik Helmer Petersen Forside: Flertallet af alle fusioner ender med problemer, dokumenterer undersøgelse Fusioner fører til medarbejderflugt. Det viser

Læs mere

Samtaler i udvikling. Både ledere og medarbejdere sætter pris på at selve samtalen finder sted, men ikke altid den måde, den finder sted på.

Samtaler i udvikling. Både ledere og medarbejdere sætter pris på at selve samtalen finder sted, men ikke altid den måde, den finder sted på. Samtaler i udvikling Dette er et uddrag fra bogen Samtaler i udvikling. Kapitlet giver en praktisk anvisning til samtaler med medarbejdere og teams, hvor der anvendes løsningsfokuserede spørgsmål og inspiration

Læs mere

PAU-elev Afsluttende evaluering af praktikken

PAU-elev Afsluttende evaluering af praktikken PAU-elev Afsluttende evaluering af praktikken Praktik i afd.: Sirius. Praktikperiode: 1. praktikperiode. Generelt: 1. 2. 3. 4. 5. Hvordan har jeg oplevet mit første besøg i afdelingen før praktikstart?

Læs mere

Øje for børnefællesskaber

Øje for børnefællesskaber Øje for børnefællesskaber At lytte åbent og at indleve sig i et barns oplevelse af en bestemt situation, at acceptere samt at bekræfte er vigtige elementer når vi forsøger at bevare en anerkendende holdning

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE August årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE August årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2017 14. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Så er vi tilbage efter sommerferien fuld af energi og med et helt frisk nyhedsbrev. Der er mange spændende indslag og muligheder

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering

Undervisningsmiljøvurdering Undervisningsmiljøvurdering på Margrethe Reedtz Skolen 2014 Afviklet på Margrethe Reedtz Skolen i marts 2014 Spørgsmål af Anette Næsted Nielsen og Morten Mosgaard Tekst og grafik af Morten Mosgaard Ryde

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Oktober årgang Udsendes til knapt 6.000

NYHEDSBREV OM LEDELSE Oktober årgang Udsendes til knapt 6.000 NYHEDSBREV OM LEDELSE Oktober 2018 15. årgang Udsendes til knapt 6.000 INDHOLD 5 centrale spørgsmål til ledergruppen Internationale kompetencer kan de komme i spil? Deltag i ny undersøgelse 12-12 seminar

Læs mere

Side 1 af 7. Vil du lære. at mestre dit (arbejds)liv? Sanne Holm Certificeret Coach

Side 1 af 7. Vil du lære. at mestre dit (arbejds)liv? Sanne Holm Certificeret Coach Side 1 af 7 Vil du lære at mestre dit (arbejds)liv? Sanne Holm Certificeret Coach Spiritualitet i dit liv et spørgsmål om opmærksomhed og væren Mentortimer, supervision og seks workshopdage på smukke Jegindø

Læs mere

360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360

360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360 360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360 SOM TRAINEE HOS BDO BLIVER DU EN DEL AF ET STÆRKT NETVÆRK - LOKALT OG INTERNATIONALT. DU VIL KONSTANT

Læs mere

AFTENSKOLERNE I KØBENHAVN

AFTENSKOLERNE I KØBENHAVN AFTENSKOLERNE I KØBENHAVN Kurser Foredrag Debat WWW.KURSERKBH.DK Pjecen er udgivet af Aftenskolernes Samråd i København. Se mere på www.kurserkbh.dk Layout og tryk: Eks-Skolens Trykkeri ApS Tak til Københavns

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE April årgang Udsendes til godt 5.800

NYHEDSBREV OM LEDELSE April årgang Udsendes til godt 5.800 NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2017 14. årgang Udsendes til godt 5.800 Kære læser! Det er heltdigvis ikke hverdagskost, at medarbejdere udsættes for chefer, der bedriver Management by Fear. Men når det sker,

Læs mere

Transskriberet interview med ejeren af Indenta Clinic

Transskriberet interview med ejeren af Indenta Clinic Transskriberet interview med ejeren af Indenta Clinic Interviewlængde: 40 min. Interviewer: Shillan Saifouri Interviewperson: Helen Torkashvand ejer af Indenta Clinic Interviewet er foretaget d. 18 maj,

Læs mere

Med denne folder vil vi først og fremmest gerne byde jer og jeres børn velkommen på Vadum Skole. Vi ser frem til et godt og konstruktivt samarbejde.

Med denne folder vil vi først og fremmest gerne byde jer og jeres børn velkommen på Vadum Skole. Vi ser frem til et godt og konstruktivt samarbejde. September 2010 Kære forældre Med denne folder vil vi først og fremmest gerne byde jer og jeres børn velkommen på Vadum Skole. Vi ser frem til et godt og konstruktivt samarbejde. Det er noget stort at

Læs mere