KRAGELUND VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplan /1-1/.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KRAGELUND VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplan /1-1/."

Transkript

1 KRAGELUND VANDVÆRK

2 KRAGELUND VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplan /1-1/.

3 INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 2 3. Boringer 4 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold Råvand Rentvand Vandbehandling 8 5. Geologi og Indvindingsforhold Geologi Hydrologi Arealanvendelse og forureningskilder Boringsnære beskyttelsesområder bnbo Indledning Udredning af BNBO Beregning af BNBO Risikovurdering og foranstaltninger Arealfordeling inden for Boringsnære beskyttelsesområder - BNBO Forureningstrusler indenfor BNBO: Spildevandsledninger Anvendelse, opbevaring og håndtering af pesticider: Miljøfremmede stoffer - virksomheder: Konklusion Fremtidsplaner Referencer 19

4 1 1. GENERELT er beliggende i Silkeborg Kommune og er et alment vandforsyningsanlæg. ligger inden for et af de udpegede Områder med Særlige Drikkevandsinteresser, OSD /1-2/. Kildeplads og vandværksbygning ligger på samme grund omgivet af bymæssig bebyggelse mod nordøst og en mindre plantage, bl.a. med juletræer mod sydvest, se Figur 1.1. Kildepladsen er indhegnet og boringerne er alle aflåste. Vandværket har erhvervet 1,5 hektar jord omkring vandværket, som tidligere var anvendt til produktion af juletræer /1-1/. Figur 1.1 Oversigt over s nærområde med placering af vandværk og boringer. Der tages forbehold for små fejlplaceringer af vandværk og boringer grundet koordinatsætning i Jupiter /1-4/. s nuværende bygninger er fra 1990/91, og anlægsvurderingen for bygninger og teknik i Silkeborg Kommunes vandforsyningsplan er God bedømt på en skala fra 1 4 hvor God er 2. har ingen nødforbindelse til andet vandværk, intet nødstrømsanlæg og ingen nødberedskabsplan.

5 2 2. VANDINDVINDING s nuværende indvindingstilladelse er på m 3 /år, se Figur 2.1. Tilladelsen er gældende fra 29/ til 1/ Efter indførelsen af gebyrloven i 1999 /1-5/ blev indvindingstilladelsen i år 2000 justeret ned fra den oprindelige tilladelse på m 3 /år til den nuværende tilladelse på m 3 om året. Højeste indvinding, som det fremgår af figur 2.1, er m 3 i 1994, og faldet til den laveste værdi med m 3 i 1995, afspejler sandsynligvis den sidste effekt af installering af vandure i begyndelsen af 1990 erne. Siden har indvindingen været meget konstant liggende omkring m 3 /år, fra 2001 dog med en svagt faldende tendens. Højeste indrapporterede indvinding var i 1984 med m 3. De meget lige indvindingstal i perioden 1983 til 1992 tyder på, at indvindingsmængden er delvis skønnet. Den årlige indvindingsmængde for perioden kan ses i Tabel 2.1. Figur 2.1 Registreret indvindingsmængde samt tilladt indvindingsmængde for. Graferne viser den periode, hvor der er indvindingsdata fra.

6 3 År Indvindingsmængde (m 3 ) År Indvindingsmængde (m 3 ) Tabel 2.1 Indvindingsmængder for. Vandværket har tre dykpumper i boringerne, og de kører skiftevis. Ved ekstra forbrug starter pumpe 2 automatisk. Pumperne er af fabrikatet Grundfos SP-8 med en kapacitet på 9 m 3 /t. Alle pumper er af denne type og er installeret i De tidligere pumper havde en kapacitet på 26 m 3 /t. Indvindingsfordelingen per år fremgår af Tabel 2.2. Fra rentvandstanken pumper tre hydroforer vandet til forbrugerne. Rentvandstanken er udskiftet i DGU nr. Pumpekapacitet (m 3 /t) Pr. døgn (m 3 ) Pr. år (m 3 ) Tabel 2.2 Indvindingsfordeling på boringer pr. døgn og år.

7 4 3. BORINGER Vandværket råder over to aktive indvindingsboringer og har derudover sløjfet tre boringer. Boring, DGU nr fra 1956 med en dybde på 38 m, boring fra 1964 på 39 m og boring fra 1979 på 46 m, er alle sløjfede. Vandværket kender ikke noget til de tre sløjfede boringer, hverken om årsagen eller tidspunktet for sløjfningerne. Boring, DGU nr er fra 1986 og har to indtag, og er en såkaldt tvilling-boring. Boringen er 77 meter dyb, og der er fornylig etableret et nyt pumpehus i terrænniveau. Boringens to stigrør er filtersat i samme dybde fra 64 til 76 m u.t. Boring, DGU nr er fra 1987 og er 80 m dyb, se Tabel 3.1. Begge indvindingsboringer indvinder fra glacialt smeltevandssand og grus. Dgu-nr Status aktiv/sløjfet/- pejle 2 Etableringsår 1 Filterinterval m u.t. 1 Lertykkelse 3 Terræn til magasin Ydelse* 1 (m 3 /t) Sænkning* 1 (m) Magasin-forhold (sand/fritspændt) sløjfet ukendt ukendt Grus/frit sløjfet ,5 11, Grus/frit sløjfet ,4 Sand/frit aktiv : : ,5 10, aktiv ,5 32, *Målt ved boringens etablering Terræn til filtertop Smeltevandssandgrus/spændt Smeltevandssand/spændt Tabel 3.1 Boringer tilknyttet. Oplysningerne om lagfølgen i DGU nr er mangelfulde. 1 Oplysninger fra Jupiter databasen. 2 Oplysninger fra Vandværk. 3 Tolket af Rambøll.

8 5 Figur 3.1 s indvindingsopland med placering af vandværket, boringer og V1 og V2- kortlagte lokaliteter.

9 6 4. VANDKVALITET OG VANDBEHANDLINGSFORHOLD 4.1 Råvand I indvindingsboringerne, DGU nr , og er der foretaget hhv. 8, 1 og 6 udvidede analyser i perioden 1974 til 2009 og hhv. 2, 2 og 3 pesticidanalyser i perioden 1996 til Råvandsanalyserne er gennemgået og viser, at indvinder svagt oxideret vand fra boring, DGU nr og og svagt reduceret vand fra boring, DGU nr I boring, DGU nr og er der fund af nitrat i råvandet, hvilket indikerer at råvandet er sårbart - 31 mg/l i 2004 og faldet til 1,8 mg/l i Der er ikke fundet nitrat i boring, DGU nr Sulfatindholdet i boring, DGU nr ligger på et normalt niveau på 55 mg/l i Der er tale om et fald fra 89 mg/l i Sulfatindholdet i boring, DGU nr har været faldende siden 1995, hvor sulfatindholdet var på 100 mg/l. Koncentrationen er siden faldet til 42 mg/l i For boring, DGU nr , og er der fund af aggressiv kuldioxid, jern og mangan over grænseværdien for drikkevand /1-8/. Da der både er fund af nitrat og jern i råvandet fra boring, DGU nr og kan det tyde på, at indvindingen sker lige i grænselaget mellem oxiderede og reducerede forhold. For boring, DGU nr og ligger ph under grænseintervallet for drikkevand, /1-8/. I boring, DGU nr er der fund af arsen under grænseværdien for drikkevand. Det har ikke været muligt at vurdere udviklingen af arsen i råvandet. I boring, DGU nr er der fund af BAM og hexazinon over grænseværdien for drikkevand /1-8/. I en tidligere analyse ses det samme niveau. Det har ikke været muligt at vurdere en tendens i udviklingen. I boring, DGU nr er der fund af BAM og hexazinon lige under grænseværdien for drikkevand. I en tidligere analyse ses det samme niveau. Det har ikke været muligt at vurdere en tendens i udviklingen. I boring, DGU nr har det tidligere været påvist BAM under grænseværdien for drikkevand, med det er ikke påvist i seneste analyse. For de sløjfede boringer, DGU nr og viser råvandsanalyser forholdsvis store indhold af nitrat i råvandet. Der er ikke foretaget råvandsanalyser for organisk mikroforurening. Der foreligger ingen råvandsanalyser for den sløjfede boring, DGU nr Dgu-nr Vandtype Svagt oxideret Svagt oxideret Uorganiske parametre Aggressiv kuldioxid 25 mg/l (V) Jern 1,76 mg/l (V) Mangan 0,12 mg/l (V) Nitrat 3,7 mg/l (-) ph 6,76 (V) Aggressiv kuldioxid 21,6 mg/l (-) Jern 1,1 mg/l (-) Mangan 0,07 mg/l (-) Nitrat 31 mg/l (-) Potentielle problemparametre Sporstoffer - - Organiske mikroforureninger BAM 0,092 µg/l (-) Hexazinon 0,085 µg/l (-) BAM 0,11 µg/l (-) Hexazinon 0,24 µg/l (-) Andet

10 Svagt reduceret Aggressiv kuldioxid 30 mg/l (V) Jern 3,85 mg/l (V) Mangan 0,12 mg/l (V) ph 6,79 (V) Arsen 1,8 µg/l (-) S/F: Stigende faldende tendens siden boringens etablering. V: varierende (ingen tendens). i.p.: ikke påvist, i.a.: ikke analyseret, -: ingen bemærkninger i.p. BAM 0,021 µg/l (-) i 1996 Tabel 4.1 Vandtype og vandkvalitet i aktive boringer tilknyttet. Værdier i tabellen er fra seneste analyse i boringen /1-4/. 4.2 Rentvand Der er foretaget 24 udvidede analyser af rentvandet i perioden 1989 til 2012 og 8 pesticidanalyser i perioden 2002 til Vandværket leverer generelt drikkevand, som overholder gældende drikkevandskvalitetskrav /1-8/. Drikkevandsanalyserne bærer dog tydeligt præg af, hvilken boring, der har været i drift ved prøvetagningen. Et nitratindhold lige omkring grænseværdien svarende til boring, DGU nr og ingen nitrat i boring, DGU nr Der har været enkelte overskridelser af drikkevandskvalitetskriteriet for aggressiv kuldioxid, senest i Der har i perioden 2002 til 2010 været påvist BAM i rentvandet under grænseværdien for drikkevand, /1-8/. Niveauet i perioden har været stabilt, og der har ikke siden været påvist BAM. Udviklingen i sulfat indholdet for rentvandet er undersøgt, og der ses en faldende tendens siden 2004, Figur 4.1. Dette kan være udtryk for, at der forekommer sulfatreduktion i grundvandet, hvilket ofte forekommer, når indvindingen sker nær redoxgrænsen og der forekommer nitrat i vandet. Figur 4.1 Udviklingen af sulfat koncentrationen i rentvandet fra i perioden 1989 til 2012.

11 8 4.3 Vandbehandling Råvandet beluftes på en iltningstrappe inden det ledes til to dobbeltfiltre. Første filter behandler primært for okker og efterfilteret, der er pakket med Magnodol, behandler primært for aggressivt CO 2. Vandet pumpes herefter til en rentvandstank på 170 m 3 /1-7/.

12 9 5. GEOLOGI OG INDVINDINGSFORHOLD 5.1 Geologi For at belyse geologien omkring s kildeplads er der udarbejdet et tværsnitsprofil gennem kildepladsen og det foreliggende indvindingsopland. Tværsnitsprofilet er tegnet i Geoscene3D-modellen, som er opstillet i forbindelse med kapitel 5 i Trin 1 rapporten. På Figur 5.1 ses profilets placering, og profilsnittet ses på Figur 5.2. indvinder fra to boringer, DGU nr og , der samlet set er filtersat m.u.t. sandsynligvis i samme sand/grusmagasin (smeltevandssand og grus). Øverst i lagserien er der et ca. 6 m tykt morænelerslag, som erkendes i boringerne, men ikke på de geofysiske data omkring m på x-aksen på Figur 5.2. Dette indikerer, at den horisontale udbredelse eller tykkelsen af morænelerslaget sandsynligvis er begrænset. Under morænelerslaget følger et sandlegeme på ca m, der overlejrer ler- og lerede siltlag (smeltevandsler og silt) med varierende tykkelser på mellem m i intervallet m.u.t. Disse ler og lerede siltlag yder lokalt nogen beskyttelse over for det underliggende indvindingsmagasin. De geofysiske data på profilsnittet viser, at der i den nord-nordvestlige del af profilet ses høje modstande (røde og lilla farver), der tolkes til overvejende at være sandede lag i de øverste ca. 160 m, sandsynligvis med lerede indslag. Det kan ikke afvises, at det lerlag, der ses m u.t., kan være gennemgående på hele profilet. Dæklagene yder kun en begrænset beskyttelse mod forurening af nitrat og miljøfremmede stoffer. På trods af dæklagenes tykkelser på mellem m ( dog ikke horisontalt sammenhængende), og formodningen om, at de ikke er oxiderede, er der alligevel nitrat i boring, DGU nr og fund af Hexazinon i begge boringer. Grundvandsmagasinet må derfor have en kompleks opbygning, når to så tætliggende boringer kan have så stor en relativ forskel i vandkvalitet, selv om de indvinder fra næsten samme dybdeinterval. De kemiske analyser i boring, DGU nr viser, at grundvandet her er oxideret, mens boring, DGU nr udviser en svagt reduceret vandtype. Samlet set må grundvandet regnes som sårbart. Figur 5.1 Et geologisk profilsnit gennem indvindingsoplandet til. Boringer er angivet med en stor rød prik og DGU nr. Det skraverede område er indvindingsoplandet. Den sorte linie viser forløbet af profilsnittet på Fejl! Henvisningskilde ikke fundet.. Legende med farvekode kan ses i bilag 8.3.

13 10 Figur 5.2 Et geologisk profilsnit fra nord-nordvest til syd-sydøst gennem indvindingsoplandet til Kragelund Vandværk. Vandværkets boringer er markeret med en blå trekant (ikke den sløjfede). Bufferzonen for medtagne boringer og geofysiske målinger er 75 meter. Se i øvrigt legende i bilag Hydrologi råder over to aktive indvindingsboringer, der indvinder fra et spændt sandgrus magasin. Derudover har vandværket sløjfet tre boringer. Figur 5.3 viser indberettede pejledata for boring DGU nr /1-4/. Der er indberettet data frem til december Af Figur 5.3 fremgår både ro og drift pejlinger, det er påfaldende, at alle pejlinger er nøjagtigt ens, og sænkningen altid er 2 m. Dette gør pejlingerne mindre troværdige. Pejleniveauerne, kote 66,13 m/dvr90 og kote 64,13 m/dvr90, svarer til 24,8 m u.t. og 26,8 m u.t., disse pejleniveauer stemmer ikke helt overens med pejleniveauerne oplyst af vandværket, se Tabel 5.1, der angiver et lavere pejleniveau ved rovandspejlingen, og dermed en mindre sænkning. Dette kan dog skyldes et kortere pumpestop, hvorved boringen ikke har haft tid til at opnå det naturlige vandspejlsniveau.

14 11 Figur 5.3 Pejleserie for boring DGU nr /1-9/ For to af de sløjfede boringer er der kun indberettet en pejling for hver boring til Jupiter, se Tabel 5.1. For den tredje sløjfede boring er der ingen indberettede pejlinger. Af Tabel 5.1 fremgår både pejledata oplyst fra vandværket og pejledata indberettet til Jupiter for boring DGU nr Der er kun indberettet en pejling for denne boring. Den indberettede pejling stemmer godt overens med ropejlingen oplyst af vandværket. DGU nr. Dato Ro/drift m u.t. Kilde ,0 Jupiter ,56 Jupiter Ro 27,4 Vandværk 2012 Drift 28,9 Vandværk ,45 Jupiter 2012 Ro 27,4 Vandværk 2012 Drift 28,2 Vandværk Tabel 5.1 Pejledata oplyst fra vandværk og fra Jupiter /1-9/ 5.3 Arealanvendelse og forureningskilder Kildepladsen til er omgivet af bymæssig bebyggelse mod nordøst, en mindre plantage mod sydvest og landbrugsjord i almindelig drift, se Figur 1.1. Vandværket har erhvervet et areal omkring boringer og vandværksbygninger og omfatter desuden 1,5 hektar jord der blev tidligere var anvendt til produktion af juletræer /1-1/. Dette kan forklare fund af Hexazinon. Arealet om vandværksbygninger og boringer er bevokset med græs Der er ikke registreret V1- og V2-kortlagte lokaliteter indenfor indvindingsoplandet til Kragelund Vandværk. Der ligger enkelte lokaliteter lige nedstrøms oplandet, i Kragelund by.

15 12 6. BORINGSNÆRE BESKYTTELSESOMRÅDER BNBO 6.1 Indledning Silkeborg Kommune udlægger Boringsnære beskyttelsesområder (BNBO) omkring de almene indvindingsboringer for, se Figur 6.1. Inden for BNBO risikovurderes mulige forureningskilder med henblik på at vurdere behovet for beskyttende foranstaltninger for at sikre indvindingsanlægget. For nogle foranstaltninger er der behov for at lave en konkret vurdering, f.eks. ved tilsyn af anlæg eller aktiviteter, for at afgøre om disse foranstaltninger udgør en risiko for forurening af indvindingsanlægget. Formålet med BNBO: At forhindre eller begrænse risikoen for forurening af grundvandet i boringens nærområde og dermed at beskytte drikkevandet. Hvad kan BNBO anvendes til: Inden for BNBO kan lovlige bestående forhold, som vurderes at udgøre en konkret trussel for vandforsyningsboringerne, reguleres gennem tinglyste aftaler eller påbud efter miljøbeskyttelseslovens 24, mod fuld kompensation til lodsejeren. Navnlig risikoen for spild, uheld eller fejldosering indgår i vurderingen af, om der er behov for at sætte ind over for en mulig forureningskilde. Endvidere giver risikovurderingen af forureningskilder i BNBO myndighederne et grundlag for at prioritere foranstaltninger, som f.eks. oprydning på forurenede grunde, tilsyn på virksomheder, olietanke og renovering af spildevandsanlæg. Figur 6.1 viser det boringsnære beskyttelses område (BNBO) inden for den røde afgrænsning. 25 m zonen omkring hver Indvindingsboring, udlagt i forbindelse med "Grøn vækst" er vist med blå afgrænsning.

16 Udredning af BNBO Beregning af BNBO Beregningen af BNBO er foretaget på baggrund af Vejledningen fra Miljøstyrelsen Nr Arealet af BNBO er beregnet på baggrund indvindingsmængden fra boringen, magasinets tykkelse, strømningstiden til boringen og magasinets effektive porøsitet. Formen på BNBO afhænger af grundvandets strømningsretning og transmissiviteten (magasinets evne til at transportere vandet) /1-11/ Risikovurdering og foranstaltninger Indenfor BNBO er der gennemført en kortlægning af mulige forureningskilder, som fremgår af Tabel 6.1. Forureningskilderne risikovurderes ved at kombinere effekten af en given forurening og sandsynligheden for, at der forekommer en hændelse som forårsager udslip af miljøfremmede stoffer /1-12/, /1-13/. Risikovurderingen giver anledning til opgørelser over foranstaltninger, der enten kan iværksættes umiddelbart eller som afhænger af supplerende konkrete vurderinger, som f.eks. tilsyn. Det vurderes om de opgjorte foranstaltninger til sikring af indvindingsanlægget mod forurening, udgør en så stor grundvandstrussel, at disse bør iværksættes snarest og ikke nødvendigvis skal afvente en samlet opgørelse af beskyttelsesbehovet i oplandet til vandværkets kildeplads i forbindelse med indsatsplanlægningen. Denne vurdering vil inddrage forhold omkring vandværket, som f.eks. indvindingens størrelse og mulighed for alternativ forsyning. På baggrund af erfaringstal og afgørelser i taksationskommissionen er der opgjort en samlet erstatning for BNBO-arealet /1-10/. Den endelige erstatning vil sandsynligvis afvige herfor f.eks. pga. udlægning af mere hensigtsmæssige afgrænsninger og lokale forhold. Udgifterne til erstatning for foranstaltninger der kan påbydes gennemført i BNBO, afholdes som udgangspunkt af vandværket.

17 14 Tabel 6.1 er en fuldstændig liste af kortlagte forureningskilder med angivelse af foranstaltninger og hvem der har ansvaret for gennemførslen. Forureningskilder Foranstaltninger Ansvar og evt. økonomi Anvendelse, opbevaring og håndtering af pesticider i landbrugsdrift Anvendelse, opbevaring og håndtering af pesticider på landbrugsejendomme med erhvervsmæssig drift Anvendelse, opbevaring og håndtering af pesticider omkring parcelhuse og øvrige ejendomme Virksomheder Spildevandsanlæg Regnvandsbassin Private nedsivningsanlæg Gylletanke Jordvarmeanlæg Olietanke Aftaler eller påbud om ophør med anvendelse af pesticider Aftaler eller påbud om ophør med anvendelse af pesticider Aftaler eller påbud om ophør med anvendelse af pesticider Grundvandstilsyn og evt. revision af godkendelser Prioritering af renovering af spildevandsledninger Tilsyn og konkret vurdering som evt. kan udløse et påbud om fjernelse eller udbedring af anlægget Tilsyn og konkret vurdering som evt. kan udløse et påbud om fjernelse eller udbedring af anlægget Tilsyn og konkret vurdering som evt. kan udløse et påbud om fjernelse eller udbedring af anlægget Tilsyn og konkret vurdering som evt. kan udløse et påbud om fjernelse eller udbedring af anlægget Tilsyn og konkret vurdering som evt. kan udløse et påbud om fjernelse eller udbedring af anlægget Vandværk og myndighed. Vandværk afholder erstatning Vandværk og myndighed. Vandværk afholder erstatning Vandværk og myndighed. Vandværk afholder erstatning Myndighed og virksomhed Myndighed og spildevandsselskab Myndighed og spildevandsselskab Myndighed og grundejer Myndighed og grundejer Myndighed og grundejer Myndighed og grundejer

18 Arealfordeling inden for Boringsnære beskyttelsesområder - BNBO Figur 6.2 viser den samlede arealanvendelsen inden for BNBO samt fordelingen af arealanvendelsen med ejendomsnummer.

19 16 Tabel 6.2 viser arealtyper hvor der anvendes pesticider /1-14/. Areal/ antal Arealtype hvor indsats er nødvendig 0,78 ha Skov 2 Landbrugsejendomme 16 Parcelhuse Arealanvendelsen inden for BNBO udgør primært bymæssig bebyggelse og skov der ikke er registreret som juletræsproduktion, se Figur 6.2 /1-14/. 6.4 Forureningstrusler indenfor BNBO: Silkeborg Kommune har med udgangspunkt i en kortlægning af de forureningstrusler i BNBO, der er opstillet i Tabel 6.1 vurderet, hvilke der kan risikere at føre til en overskridelse af drikkevandskvalitetskravene i vandværkets boringer (bilag 2). Det indebærer, at det i forbindelse med et kommunalt tilsyn på virksomheden, Tabel 6.3, skal afklares, om det er nødvendigt, at ændre aktiviteter eller anlæg inden for virksomheden. For anvendelse af pesticider inden for BNBO, er der foretaget en risikovurdering i forhold til den nuværende arealanvendelse og de hydrogeologiske forhold /1-13/. For spildevandsledninger inden for BNBO er der lavet en opgørelse af ledninger, der bør prioriteres med hensyn til renovering (bilag 2). Tabel 6.3 Forureningstrusler inden for BNBO til, samt foranstaltninger, omfang og erstatning for forbud mod anvendelse af pesticider Forureningstrusler Foranstaltninger Omfang/Økonomi Anvendelse, opbevaring og håndtering af pesticider i skov Anvendelse, opbevaring og håndtering af pesticider på 2 landbrugsejendomme Anvendelse, opbevaring og håndtering af pesticider omkring 16 parcelhuse Aftale/påbud Aftale/påbud efter konkret vurdering Aftale/påbud 880 kr. Ukendt 0 kr. Spildevandsledninger - Høj og mellem risiko Virksomhed Lindy Jensen Autoværksted Vurdering om behov for renovering Kommunalt Grundvandstilsyn og evt. revision af godkendelser 90 m ledning

20 Spildevandsledninger Inden for BNBO findes der spildevandsledninger. Risikovurderingen viser at lækage på spildevandsledninger kan forurene indvindingsanlægget med bakterier og virus. Beregninger af forurening med øvrige stoffer der typisk findes i spildevandet, viser at disse ikke udgør en trussel for indvindingsanlægget /1-12/. Spildevandsledningerne er kategoriseret i forhold til alder og materiale, således at sandsynligheden for lækage på spildevandsledninger af beton og mursten, ældre end 1980, er større end sandsynlighed for lækage fra spildevandsledninger udført i PVC/PE/PEH, nyere end 1980 /1-12/. Silkeborg Kommune vil prioritere renovering af spildevandsledningerne i spildevandsplanlægningen under hensyntagen til risikoen for forurening af indvindingsanlægget Anvendelse, opbevaring og håndtering af pesticider: Arealet inden for BNBO består primært af bebyggelse herunder 2 landbrugsejendomme og skov, se Figur 6.2. Risikovurderingen viser at spild og uheld i forbindelse med anvendelse, opbevaring og håndtering af pesticider i bebyggelse, på landbrugsejendomme og i skov, kan forurene indvindingsanlægget /1-12/, /1-13/. Arealer: Det er muligt at udstede forbud mod anvendelse af pesticider på landbrugsarealer, i dette tilfælde skov. Rammebeløbet for erstatninger er grupperet efter arealtype. Erstatningen er anslået til at udgøre ca. 880 kr, da arealet, der ejes af ikke regnes med. Parcelhuse: Der er muligt at udstede forbud til parcelhusejerne mod anvendelse, opbevaring og håndtering af pesticider. Forbud mod anvendelse, opbevaring og håndtering af pesticider i parcelhushaver og omkring erhvervsejendomme vurderes ikke at have betydning for ejendommens anvendelse og dens handelsværdi. Derfor udbetales der kun erstatning for den udgift, som selve tinglysningen af servitutten medfører. Virksomheder landbrugsejendomme med og uden drift: Det er også muligt at udstede forbud til erhvervsmæssige landbrugsejendomme og øvrige virksomheder mod anvendelse, opbevaring og håndtering af pesticider. Når servitutter pålægges, skal der betales erstatning, for den forringelse, der sker af ejendommens værdi. Der skal således i hver enkelt sag foretages en konkret vurdering af, hvilken betydning servitutten har for landbrugsejendommens anvendelse og for dennes handelsværdi. Forbud mod anvendelse, opbevaring og håndtering af pesticider på landbrugsejendomme uden erhvervsmæssig drift og virksomheder hvis drift ikke betinger anvendelse af pesticider, vurderes ikke at have betydning for ejendommens eller virksomhedens anvendelse og dens handelsværdi. Derfor udbetales der kun erstatning for den udgift, som selve tinglysningen af servitutten medfører Miljøfremmede stoffer - virksomheder: Inden for BNBO ligger Lindy Jensen, et autoværksted (bilag 2). Virksomhederne er inddelt i 3 kategorier (høj-, mellem- og lav risiko) i forhold til deres mulige trussel mod grundvandet vurderet ud fra de miljøfremmede stoffer som virksomhedskategorien potentielt håndterer (bilag 2) /1-12/. Tabel 6.4 Virksomheder indenfor BNBO med vurderet risiko for forurening fra anlæg. Virksomheder Lindy Jensen Autoværksted Risiko for forurening af anlæg Mellem

21 18 Silkeborg Kommune prioriterer tilsyn på virksomheden for at sikre at spild og uheld med miljøfremmede stoffer ikke finder sted, og om nødvendigt skærpe vilkårene til virksomheden. 6.5 Konklusion Inden for s boringsnære beskyttelsesområde er den primære arealanvendelse bebyggelse, med 14 parcelhuse, 2 landbrugsejendomme og skov, hvor spild og uheld med pesticider kan udgøre en risiko for forurening af indvindingsanlægget. Der er tillige registreret 90 m spildevandsledning som kan udgøre en risiko og 1 virksomhed, som er kategoriseret til at kunne udgøre en mellem risiko i forhold til mulig forurening af indvindingsanlæggene. Der er ikke tidsmæssigt sammenhæng mellem BNBO-udredningerne og indsatsplanerne. BNBOudredningerne afsluttes i foråret Indsatsplanerne forventes vedtaget i perioden Derfor vil der ikke være et samlet overblik over foranstaltninger og omkostninger til sikring af både indvindingsanlæg og grundvandsressource før indsatsplanerne er udarbejdet og dermed ikke være et fyldestgørende grundlag for udstedelse af forbud/påbud som følge af BNBOudredningen. Selvom der er en stor risiko for forurening af indvindingsanlægget vurderer Silkeborg Kommune derfor, at de opstillede foranstaltninger ikke iværksættes som påbud/forbud før der foreligger en afklaring af omfanget af de samlede foranstaltninger og omkostninger i forbindelse med indsatsplanlægningen. 7. FREMTIDSPLANER Vandværket deltager i en arbejdsgruppe med syv nabo vandværker, om etableringen af en ringforbindelse. Foreløbigt er dette arbejde dog uden resultat, men samarbejdet forsætter. Der er ingen umiddelbare planer om at flytte eller udbygge kildepladsen. I en tidligere periode har vandværket ikke været vedligeholdt, så godt som det kunne, hvilket gik ud over vandkvaliteten. Det er der siden blevet rettet op på. Der er nogen bekymring om, hvem der skal overtage ansvaret for vandværksarbejdet, når de nuværende ansvarlige går på pension.

22 19 8. REFERENCER /1-1/ Silkeborg Kommune 2009: Vandforsyningsplan , Bilag 5. /1-2/ /1-3/ Silkeborg Kommune 2009: Forslag til Vandforsyningsplan , Status og forudsætningsdel, oktober /1-4/ Jupiter udtræk De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland, GEUS. /1-5/ Miljøministeriet, LBK nr. 635 af 07/06/2010 Bekendtgørelse af lov om vandforsyning m.v. (Vandforsyningsloven) /1-6/ /1-7/ Vandværksinterview fortaget af Rambøll 21/ /1-8/ Miljøministeriet. Bekendtgørelse om vandkvalitet og tilsyn med vandforsyningsanlæg. BEK nr af 31/10/2011. /1-9/ GEUS online Jupiterdatabase: /1-10/ Notat om arealkortlægning inden for BNBO, ConTerra 2014 /1-11/ Notat data til beregning af BNBO, Rambøll 2014 /1-12/ Notat om vurdering af sandsynligheder, konsekvens og risiko /1-13/ BRIBE, beregningsværktøj til risikovurdering af forureninger i boringsnærebeskyttelses-områder, COWI 18. marts 2013 /1-14/ Arealanvendelse og erstatningsopgørelse inden for BNBO, ConTerra 28. januar 2014 Bilag 1: Dataark for BNBO udbredelsen Bilag 2: Dataark for eksisterende anlæg

HJØLLUND VANDVÆRK NORD

HJØLLUND VANDVÆRK NORD HJØLLUND VANDVÆRK NORD HJØLLUND VANDVÆRK NORD Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/ INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 3 3. Boringer 5 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 6 4.1 Råvand 6

Læs mere

GUDENÅ VANDVÆRK NORDSKOVEN

GUDENÅ VANDVÆRK NORDSKOVEN GUDENÅ VANDVÆRK NORDSKOVEN GUDENÅ VANDVÆRK NORDSKOVEN Forsidefoto fra Vandforsyningsplan /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Boringer 2 3. Vandindvinding 3 3.1 Hydrologi 3 4. Arealanvendelse 5 5. Vandkvalitet

Læs mere

HESSELHUS VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplan /1-1/.

HESSELHUS VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplan /1-1/. HESSELHUS VANDVÆRK HESSELHUS VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplan /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 3 3. Boringer 5 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 6 4.1 Råvand 6 4.2 Rentvand

Læs mere

SKORUP VANDVÆRK. Forsidefoto fra vandforsyningsplan /1-1/.

SKORUP VANDVÆRK. Forsidefoto fra vandforsyningsplan /1-1/. SKORUP VANDVÆRK SKORUP VANDVÆRK Forsidefoto fra vandforsyningsplan /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 2 3. Boringer 4 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 5 4.1 Råvand 5 4.2 Rentvand 5

Læs mere

CHARLOTTENLUND VANDVÆRK

CHARLOTTENLUND VANDVÆRK CHARLOTTENLUND VANDVÆRK CHARLOTTENLUND VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplan/1-1/. INDHOLD Generelt 1 Vandindvinding 3 Boringer 5 Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 6 Råvand 6 Rentvand 6 Vandbehandling

Læs mere

KATRINEDAL VAND- VÆRK

KATRINEDAL VAND- VÆRK KATRINEDAL VAND- VÆRK KATRINEDAL VANDVÆRK Forsidefoto: Silkeborg Kommune /1-1/ INDHOLD Generelt 1 Vandindvinding 2 Boringer 4 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 5 Råvand 5 Rentvand 5 Vandbehandling

Læs mere

KNUDSTRUP VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningensplanen /1-1/.

KNUDSTRUP VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningensplanen /1-1/. KNUDSTRUP VANDVÆRK KNUDSTRUP VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningensplanen /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 2 3. Boringer 4 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 5 4.1 Råvand 5 4.2

Læs mere

GJERN ØSTERMARK VANDVÆRK

GJERN ØSTERMARK VANDVÆRK GJERN ØSTERMARK VANDVÆRK GJERN ØSTERMARK VANDVÆRK Forsidefoto fra Silkeborg Vandforsyningsplan /1-3/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 2 3. Boringer 4 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 5

Læs mere

ANS VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplan /1-1/.

ANS VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplan /1-1/. ANS VANDVÆRK ANS VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplan /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 2 3. Boringer 4 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 6 4.1 Råvand 6 4.2 Rentvand 6 4.3 Vandbehandling

Læs mere

LEMMING VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/

LEMMING VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/ LEMMING VANDVÆRK LEMMING VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/ INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 2 3. Boringer 4 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 6 4.1 Råvand 6 4.2 Rentvand

Læs mere

GJERN VANDVÆRK. Forside: Tegning fra Gjern Vandværks hjemmeside /1-1/.

GJERN VANDVÆRK. Forside: Tegning fra Gjern Vandværks hjemmeside /1-1/. GJERN VANDVÆRK GJERN VANDVÆRK Forside: Tegning fra s hjemmeside /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 2 3. Boringer 4 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 5 4.1 Råvand 5 4.2 Rentvand 5 4.3

Læs mere

SJØRSLEV-DEMSTRUP VANDVÆRK

SJØRSLEV-DEMSTRUP VANDVÆRK SJØRSLEV-DEMSTRUP VANDVÆRK SJØRSLEV-DEMSTRUP VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplan /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Boringer 3 3. Vandindvinding 4 3.1 Hydrologi 4 4. Arealanvendelse 6 5. Vandkvalitet

Læs mere

NØRSKOVLUND NY VANDVÆRK

NØRSKOVLUND NY VANDVÆRK NØRSKOVLUND NY VANDVÆRK NØRSKOVLUND NY VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen/1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 3 3. Boringer 5 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 6 4.1 Råvand

Læs mere

SVEJBÆK VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/.

SVEJBÆK VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/. SVEJBÆK VANDVÆRK SVEJBÆK VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 2 3. Boringer 4 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 6 4.1 Råvand 6 4.2 Rentvand

Læs mere

TEGLGÅRDSPARKENS VANDVÆRK

TEGLGÅRDSPARKENS VANDVÆRK TEGLGÅRDSPARKENS VANDVÆRK TEGLGÅRDSPARKENS VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplan /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 2 3. Boringer 4 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 5 4.1 Råvand

Læs mere

BRYRUP NY VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/

BRYRUP NY VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/ BRYRUP NY VANDVÆRK BRYRUP NY VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/ INDHOLD Generelt 1 Vandindvinding 3 Boringer 5 Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 7 Råvand 7 Rentvand 7 Vandbehandling

Læs mere

VOLSTRUP VANDVÆRK. Forsidefoto, Rambøll /1-1/.

VOLSTRUP VANDVÆRK. Forsidefoto, Rambøll /1-1/. VOLSTRUP VANDVÆRK VOLSTRUP VANDVÆRK Forsidefoto, Rambøll /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 2 3. boringer 4 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 6 4.1 Råvand 6 4.2 Rentvand 6 4.3 Vandbehandling

Læs mere

DUELUND ØSTRE VAND- VÆRK

DUELUND ØSTRE VAND- VÆRK DUELUND ØSTRE VAND- VÆRK DUELUND ØSTRE VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplan /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Boringer 3 3. Vandindvinding 4 3.1 Hydrologi 4 4. Arealanvendelse 6 5. Vandkvalitet 7

Læs mere

HJØLLUND VANDVÆRK SYD

HJØLLUND VANDVÆRK SYD HJØLLUND VANDVÆRK SYD HJØLLUND VANDVÆRK SYD Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/ INDHOLD Generelt 1 Vandindvinding 2 Boringer 4 Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 6 Råvand 6 Rentvand 6 Vandbehandling

Læs mere

SALTEN BY VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/

SALTEN BY VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/ SALTEN BY VANDVÆRK SALTEN BY VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/ INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 3 3. Boringer 5 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 7 4.1 Råvand 7 4.2 Rentvand

Læs mere

BRYRUP GL. VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/.

BRYRUP GL. VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/. BRYRUP GL. VANDVÆRK BRYRUP GL. VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 3 3. Boringer 5 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 7 4.1 Råvand 7 4.2

Læs mere

SKANNERUP VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplan Silkeborg /1-1/.

SKANNERUP VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplan Silkeborg /1-1/. SKANNERUP VANDVÆRK SKANNERUP VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplan Silkeborg /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 2 3. Boringer 4 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 5 4.1 Råvand

Læs mere

VOEL BY VANDVÆRK. Forsidefoto; Voel Vandværks hjemmeside /1-1/.

VOEL BY VANDVÆRK. Forsidefoto; Voel Vandværks hjemmeside /1-1/. VOEL BY VANDVÆRK VOEL BY VANDVÆRK Forsidefoto; Voel Vandværks hjemmeside /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 2 3. boringer 4 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 6 4.1 Råvand 6 4.2 Rentvand

Læs mere

MARIENLYST VAND- VÆRK

MARIENLYST VAND- VÆRK MARIENLYST VAND- VÆRK MARIENLYST VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/ INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 2 3. Boringer 4 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 5 4.1 Råvand 5 4.2

Læs mere

TØMMERBY VANDVÆRK. Sidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/

TØMMERBY VANDVÆRK. Sidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/ TØMMERBY VANDVÆRK TØMMERBY VANDVÆRK Sidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/ INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 2 3. Boringer 4 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 6 4.1 Råvand 6 4.2 Rentvand

Læs mere

VRADS VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/.

VRADS VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/. VRADS VANDVÆRK VRADS VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 2 3. Boringer 4 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 6 4.1 Råvand 6 4.2 Rentvand 6

Læs mere

GRAUBALLE VANDVÆRK. Forsidebillede /1-1/.

GRAUBALLE VANDVÆRK. Forsidebillede /1-1/. GRAUBALLE VANDVÆRK GRAUBALLE VANDVÆRK Forsidebillede /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 2 3. Boringer 4 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 5 4.1 Råvand 5 4.2 Rentvand 5 4.3 Vandbehandling

Læs mere

MOLLERUP VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplan /1-1/.

MOLLERUP VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplan /1-1/. MOLLERUP VANDVÆRK MOLLERUP VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplan /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Boringer 2 3. Vandindvinding 3 3.1 Hydrologi 3 4. Arealanvendelse 5 5. Vandkvalitet 6 5.1 Råvand 6

Læs mere

MØLDRUP VANDVÆRK. Forsidefoto af Søren Torp, Rambøll.

MØLDRUP VANDVÆRK. Forsidefoto af Søren Torp, Rambøll. MØLDRUP VANDVÆRK MØLDRUP VANDVÆRK Forsidefoto af Søren Torp, Rambøll. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 2 3. Boringer 4 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 5 4.1 Råvand 5 4.2 Rentvand 5 4.3

Læs mere

VINDING VANDVÆRK. Forsidefoto: Svend Aage Rasmussen, Vinding Vandværk /1-2/

VINDING VANDVÆRK. Forsidefoto: Svend Aage Rasmussen, Vinding Vandværk /1-2/ VINDING VANDVÆRK VINDING VANDVÆRK Forsidefoto: Svend Aage Rasmussen, /1-2/ INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 3 3. Boringer 5 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 7 4.1 Råvand 7 4.2 Rentvand

Læs mere

THEM VANDVÆRK, SMEDEBAKKEN

THEM VANDVÆRK, SMEDEBAKKEN THEM VANDVÆRK, SMEDEBAKKEN THEM VANDVÆRK, SMEDEBAKKEN Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 3 3. Boringer 5 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 7 4.1

Læs mere

Indvindingsforhold Geologiske forhold

Indvindingsforhold Geologiske forhold Sorring By Vandværk Indvindingsforhold Sorring By Vandværk blev sat i drift i 1897 og har pr. 2000 en indvindingstilladelse på 84.000 m3/år. De sidste 10 år har indvindingen ligget på omkring 70.000 m3.

Læs mere

LAVEN VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplan /1-1/.

LAVEN VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplan /1-1/. LAVEN VANDVÆRK LAVEN VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplan /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Boringer 3 3. Vandindvinding 4 3.1 Hydrologi 4 4. Arealanvendelse 6 5. Vandkvalitet 7 5.1 Råvand 7 5.2 Rentvand

Læs mere

NEDER HVAM VAND- VÆRK

NEDER HVAM VAND- VÆRK NEDER HVAM VAND- VÆRK NEDER HVAM VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplan /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Boringer 3 3. Vandindvinding 4 3.1 Hydrologi 4 4. Arealanvendelse 6 5. Vandkvalitet 7 5.1 Råvand

Læs mere

ROE VANDVÆRK. Forsidefoto fra Roe Vandværks Hjemmeside /1-1/.

ROE VANDVÆRK. Forsidefoto fra Roe Vandværks Hjemmeside /1-1/. ROE VANDVÆRK ROE VANDVÆRK Forsidefoto fra s Hjemmeside /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 3 3. boringer 5 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 7 4.1 Råvand 7 4.2 Rentvand 7 4.3 Vandbehandling

Læs mere

VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/.

VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/. VINDERSLEV VANDVÆRK VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 3 3. boringer 5 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 7 4.1 Råvand 7 4.2 Rentvand 7

Læs mere

RESENBRO VANDVÆRK. Forsidefoto fra vandværkets hjemmeside /1-1/

RESENBRO VANDVÆRK. Forsidefoto fra vandværkets hjemmeside /1-1/ RESENBRO VANDVÆRK RESENBRO VANDVÆRK Forsidefoto fra vandværkets hjemmeside /1-1/ INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 3 3. Boringer 5 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 7 4.1 Råvand 7 4.2 Rentvand

Læs mere

VIRKLUND VOLDBY- GÅRDE VANDVÆRK

VIRKLUND VOLDBY- GÅRDE VANDVÆRK VIRKLUND VOLDBY- GÅRDE VANDVÆRK VIRKLUND VOLDBYGÅRDE VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/ INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 3 3. Boringer 6 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold

Læs mere

THEM VANDVÆRK, TOFTBJERG

THEM VANDVÆRK, TOFTBJERG THEM VANDVÆRK, TOFTBJERG THEM VANDVÆRK, TOFTBJERG Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 3 3. Boringer 5 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 7 4.1 Råvand

Læs mere

SALTEN SKOVVEJ VANDVÆRK (KNUD- LUND)

SALTEN SKOVVEJ VANDVÆRK (KNUD- LUND) SALTEN SKOVVEJ VANDVÆRK (KNUD- LUND) SALTEN SKOVVEJ VANDVÆRK (KNUDLUND) Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/ INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 3 3. Boringer 5 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold

Læs mere

VIRKLUND HØJBO VANDVÆRK

VIRKLUND HØJBO VANDVÆRK VIRKLUND HØJBO VANDVÆRK VIRKLUND HØJBO VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/ INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 3 3. Boringer 5 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 7 4.1 Råvand

Læs mere

GJESSØ VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/

GJESSØ VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/ GJESSØ VANDVÆRK GJESSØ VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/ INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 3 3. Boringer 5 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 7 4.1 Råvand 7 4.2 Rentvand

Læs mere

THORNING VANDVÆRK I/S

THORNING VANDVÆRK I/S THORNING VANDVÆRK I/S THORNING VANDVÆRK I/S Forsidefoto fra Thorningvand.dk /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 3 3. boringer 5 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 7 4.1 Råvand 7 4.2 Rentvand

Læs mere

Projektet med beregning af boringsnære beskyttelsesområder (BNBO) blev afsluttet i juni 2014 og nu er de sidste data også lagt i Miljøportalen.

Projektet med beregning af boringsnære beskyttelsesområder (BNBO) blev afsluttet i juni 2014 og nu er de sidste data også lagt i Miljøportalen. Hjørring Kommune Vandværker, BNBO projekt Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Hjørring den 04-08-2014 Sagsnr.:

Læs mere

Bilag 1 Kragelund Vandværk

Bilag 1 Kragelund Vandværk ligger i den sydlige del af Kragelund by. Figur 1:. Foto fra tilsyn i 2010. Vandværket har en indvindingstilladelse på 70.000 m 3 og indvandt i 2016 55.362 m 3. Udviklingen i vandværkets indvinding fremgår

Læs mere

NOTAT INDLEDNING RESUME AF PROJEKTET

NOTAT INDLEDNING RESUME AF PROJEKTET NOTAT INDLEDNING RESUME AF PROJEKTET Dato 14-02-2014 Charlotte Bamberg Xiulan He Sebastian Ravn Morten Bak Helle Pernille Hansen Rambøll Olof Palmes Allé 22 DK-8200 Aarhus N T +45 8944 7700 Indhold 1.

Læs mere

Figur 2.3 Tidsserie over oppumpede vandmængder på Hvinnigdal Vandværk.

Figur 2.3 Tidsserie over oppumpede vandmængder på Hvinnigdal Vandværk. Silkeborg Kommunale Vandforsyning Silkeborg Kommunale Vandforsyning har indtil for nylig bestået af 3 anlæg. Hvinningdal Vandværk (1974), Gudenå Vandværk (oprindelig fra 1933 nuværende boringer fra 1985

Læs mere

Bilag 1 Solkær Vandværk

Bilag 1 Solkær Vandværk Bilag 1 ligger i Solekær, vest for Gammelsole by. Figur 1:. Foto fra tilsyn i 2010. Vandværket har en indvindingstilladelse på 60.000 m 3 og indvandt i 2016 50.998 m 3. Udviklingen i vandværkets indvinding

Læs mere

Bilag 1 Hedensted Vandværk

Bilag 1 Hedensted Vandværk ligger nordvest for Hedensted. Figur 1:. Foto fra tilsyn i 2010. Vandværket har en indvindingstilladelse på 600.000 m 3 og indvandt i 2015 492.727 m 3. Udviklingen i vandværkets indvinding fremgår af figur

Læs mere

Bilag 1 Øster Snede Vandværk

Bilag 1 Øster Snede Vandværk Bilag 1 ligger i den sydvestlige del af Øster Snede by. Figur 1:. Foto fra tilsyn i 2010. Vandværket har en indvindingstilladelse på 46.000 m 3 og indvandt i 2016 34.832 m 3. Udviklingen i vandværkets

Læs mere

Adresse: Nylandsvej 16 Formand: Sønnik Linnet, Kærgårdvej 5, 6280 Højer Dato for besigtigelse: Den 21. september 2011

Adresse: Nylandsvej 16 Formand: Sønnik Linnet, Kærgårdvej 5, 6280 Højer Dato for besigtigelse: Den 21. september 2011 Vandværket Generelle data Lokalitet / JUP PlantID: 517-V02-20-0002 / 116353 Navn: Adresse: Nylandsvej 16 Kontaktperson: Formand: Sønnik Linnet, Kærgårdvej 5, 6280 Højer Dato for besigtigelse: Den 21. september

Læs mere

Rårup Vandværk er beliggende i Rårup by, mens de to indvindingsboringer er beliggende i det åbne land nord for byen.

Rårup Vandværk er beliggende i Rårup by, mens de to indvindingsboringer er beliggende i det åbne land nord for byen. er beliggende i Rårup by, mens de to indvindingsboringer er beliggende i det åbne land nord for byen. Vandværket har en indvindingstilladelse på 77.000 m 3 og indvandt i 2013 58.000 m 3. Indvindingen har

Læs mere

Delindsatsplan. Gassum Vandværk. for [1]

Delindsatsplan. Gassum Vandværk. for [1] Delindsatsplan for Gassum Vandværk [1] [2] Indhold Forord... 5 Definitioner/ordforklaring... 5 1 Indledning... 7 2 Områdebeskrivelse... 8 2.1 Vandværket... 8 2.1.1 Boringer... 8 2.1.2 Vandkvalitet i boringerne

Læs mere

Bilag 1 Daugård Vandværk

Bilag 1 Daugård Vandværk Bilag 1 er beliggende i den vestlige del af Daugård by. Figur 1:. Foto fra tilsyn i 2010. Vandværket er opført i 1997 og har en indvindingstilladelse på 66.000 m 3 og indvandt i 2016 64.743 m 3. Udviklingen

Læs mere

Der er på figur 6-17 optegnet et profilsnit i indvindingsoplandet til Dejret Vandværk. 76 Redegørelse for indvindingsoplande uden for OSD Syddjurs

Der er på figur 6-17 optegnet et profilsnit i indvindingsoplandet til Dejret Vandværk. 76 Redegørelse for indvindingsoplande uden for OSD Syddjurs Sammenfattende beskrivelse ved Dejret Vandværk Dejret Vandværk har 2 aktive indvindingsboringer, DGU-nr. 90.130 og DGU-nr. 90.142, der begge indvinder fra KS1 i 20-26 meters dybde. Magasinet er frit og

Læs mere

Bilag 1 Båstrup-Gl.Sole Vandværk

Bilag 1 Båstrup-Gl.Sole Vandværk er beliggende mellem Øster Snede og Gammel Sole by ved en landbrugsejendom. Figur 1:. Foto fra tilsyn i 2010. Vandværket har en indvindingstilladelse på 47.000 m 3 og indvandt i 2016 31.982 m 3. Udviklingen

Læs mere

DEL 3 GRØNBJERG-LANGELUND VANDVÆRK OG ØGELUND VANDVÆRK 2016

DEL 3 GRØNBJERG-LANGELUND VANDVÆRK OG ØGELUND VANDVÆRK 2016 DEL 3 GRØNBJERG-LANGELUND VANDVÆRK OG ØGELUND VANDVÆRK 2016 TEKNIK Indsatsplan & MILJØ for Grønbjerg-Langelund Vandværk og Øgelund Vandværk 01 Grønbjerg-Langelund Vandværk Grønbjerg-Langelund Vandværk

Læs mere

Bilag 1 TREFOR Vand Hedensted

Bilag 1 TREFOR Vand Hedensted Bilag 1 ligger sydvest for Hedensted. Figur 1: TREFOR Vands kildeplads ved Hedensted. Billedet til venstre viser boring 116.1419, til højre ses boring 116.1528 i baggrunden. Kildepladsen har en indvindingstilladelse

Læs mere

Delindsatsplan. Gassum Vandværk. for [1]

Delindsatsplan. Gassum Vandværk. for [1] Delindsatsplan for Gassum Vandværk [1] [2] Indhold Forord... 5 Definitioner/ordforklaring... 5 1 Indledning... 7 2 Områdebeskrivelse... 8 2.1 Vandværket... 8 2.1.1 Boringer... 8 2.1.2 Vandkvalitet i boringerne

Læs mere

Hjerm Vandværk er beliggende Lindevænget 47b, 7560 Hjerm og har en indvindingstilladelse på m³/år gældende til 14. August 2016.

Hjerm Vandværk er beliggende Lindevænget 47b, 7560 Hjerm og har en indvindingstilladelse på m³/år gældende til 14. August 2016. Hjerm Vandværk Indvindingstilladelse Hjerm Vandværk er beliggende Lindevænget 47b, 7560 Hjerm og har en indvindingstilladelse på 225.000 m³/år gældende til 14. August 2016. Grundvandet ved Hjerm Vandværk

Læs mere

3.5 Private vandværker i Århus Kommune

3.5 Private vandværker i Århus Kommune 3.5 Private vandværker i Århus Kommune Kvottrup Vandværk (751.2.24) Vandværket har en indvindingstilladelse på 6. m 3 /år. Tilladelsen er gebyrnedsat fra oprindelig 18. m 3 / år den 16. februar 2. Vandværkets

Læs mere

Delindsatsplan. Udbyneder Vandværk. for [1]

Delindsatsplan. Udbyneder Vandværk. for [1] Delindsatsplan for Udbyneder Vandværk [1] [2] Indhold Forord... 5 Definitioner/ordforklaring... 5 1 Indledning... 7 2 Områdebeskrivelse... 8 2.1 Vandværket... 8 2.1.1 Boringer... 8 2.1.2 Vandkvalitet på

Læs mere

FÅRVANG VANDVÆRK. Forsidefoto: Fra Vandforsyningsplan Silkeborg Kommune /1-1/.

FÅRVANG VANDVÆRK. Forsidefoto: Fra Vandforsyningsplan Silkeborg Kommune /1-1/. FÅRVANG VANDVÆRK FÅRVANG VANDVÆRK Forsidefoto: Fra Vandforsyningsplan Silkeborg Kommune /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 2 3. Boringer 4 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 5 4.1 Råvand

Læs mere

Bilag 1 Lindved Vandværk

Bilag 1 Lindved Vandværk Bilag 1 ligger midt i Lindved by. 200.000 180.000 160.000 140.000 120.000 100.000 80.000 60.000 40.000 20.000 0 1983 1985 1987 1989 1991 1993 1995 1997 1999 2001 2003 2005 2007 2009 2011 2013 2015 Indvinding

Læs mere

Delindsatsplan. Asferg Vandværk. for [1]

Delindsatsplan. Asferg Vandværk. for [1] Delindsatsplan for Asferg Vandværk [1] [2] Indhold Forord... 5 Definitioner/ordforklaring... 5 1 Indledning... 7 2 Områdebeskrivelse... 8 2.1 Vandværket... 8 2.1.1 Boringer... 8 2.1.2 Vandkvalitet på vandværket...

Læs mere

Bilag 1 Båstrup By Vandværk

Bilag 1 Båstrup By Vandværk Bilag 1 er beliggende midt i Båstrup By, som udgøres af tætliggende landbrugsejendomme med mellemliggende dyrkede marker. er et ældre vandværk, som forsyner 15 husstande i nærområdet. Vandværket ligger

Læs mere

Delindsatsplan. Enslev & Blenstrup Vandværk. for [1]

Delindsatsplan. Enslev & Blenstrup Vandværk. for [1] Delindsatsplan for Enslev & Blenstrup Vandværk [1] [2] Indhold Forord... 5 Definitioner/ordforklaring... 5 1 Indledning... 7 2 Områdebeskrivelse... 8 2.1 Vandværket... 8 2.1.1 Boringer... 8 2.1.2 Vandkvalitet

Læs mere

Vandforbrug Type Antal Forbrug m 3

Vandforbrug Type Antal Forbrug m 3 Vandværket Generelle data Lokalitet / JUP PlantID: 531-V02-20-0004 / 118041 Navn: Adresse: Løgumklostervej 20 Kontaktperson: Formand: Niels Chr. Schmidt, Løgumklostervej 32, Lovrup, 6780 Skærbæk Dato for

Læs mere

TÆT PÅ MENNESKER, TEKNOLOGI OG NATUR

TÆT PÅ MENNESKER, TEKNOLOGI OG NATUR Maj 2011 Forord Forord Indsatsplan Venø beskriver problemer med drikkevandet, en gennemgang af de geologiske og hydrogeologiske forhold på Venø, kortlægningsresultaterne af grundvandsressourcen, en gennemgang

Læs mere

Fig. 1: Hornsyld Vandværk samt graf med udviklingen af indvindingsmængden (til 2011).

Fig. 1: Hornsyld Vandværk samt graf med udviklingen af indvindingsmængden (til 2011). Vandværk Vandværket, der er placeret centralt i by, er et stort og centralt placeret vandværk for områdets vandforsyning. Området ved er under vækst og et stigende vandforbrug må forventes fremover. Vandværket

Læs mere

Bilag 1 Løsning Vandværk

Bilag 1 Løsning Vandværk Bilag 1 ligger midt i Løsning by og vandværksdriften udføres af Løsning Fjernvarme. Figur 1:. Foto fra tilsyn i 2010. Vandværket har en indvindingstilladelse på 240.000 m 3 og indvandt i 2016 206.008 m

Læs mere

Adresse: Renbækvej 12 Kontaktperson: Dan Hausø, Renbækvej 12, Renbæk, 6780 Skærbæk, tlf. 72553230 Dato for besigtigelse: 26.

Adresse: Renbækvej 12 Kontaktperson: Dan Hausø, Renbækvej 12, Renbæk, 6780 Skærbæk, tlf. 72553230 Dato for besigtigelse: 26. Vandværket Generelle data Lokalitet / JUP PlantID: 531-V02-20-0017 / 118055 Navn: Adresse: Renbækvej 12 Kontaktperson: Dan Hausø, Renbækvej 12, Renbæk, 6780 Skærbæk, tlf. 72553230 Dato for besigtigelse:

Læs mere

Vandværket har en indvindingstilladelse på m 3 og indvandt i 2013 omkring m 3.

Vandværket har en indvindingstilladelse på m 3 og indvandt i 2013 omkring m 3. Vandværket er beliggende i det åbne land. Vandværket har 3 indvindingsboringer, som er beliggende tæt ved hinanden i en mindre skov ca. 100 m fra vandværket. Vandværket har en indvindingstilladelse på

Læs mere

Kortlægningen af grundvandsforholdene på Als

Kortlægningen af grundvandsforholdene på Als Kortlægningen af grundvandsforholdene på Als Resultater Peter Erfurt Geolog, By- og Landskabsstyrelsen, 4.5.2010 Hvad vil jeg fortælle? - Om grundvandet på Als med fokus på Nordals De store linjer - Om

Læs mere

As Vandværk og Palsgård Industri

As Vandværk og Palsgård Industri og Palsgård Industri ligger i det åbne land i den østlige del af Overby. Vandværket har 2 indvindingsboringer beliggende tæt ved hinanden, ca. 10 meter fra vandværket, se figur 2. Vandværket har en indvindingstilladelse

Læs mere

Vandspild Ca. 5 % Vandforbrug Type Antal Forbrug m 3 Parcelhuse Ca. 270 Etageboliger Ca. 15 Landhusholdninger Ca. 14 Fritidshuse

Vandspild Ca. 5 % Vandforbrug Type Antal Forbrug m 3 Parcelhuse Ca. 270 Etageboliger Ca. 15 Landhusholdninger Ca. 14 Fritidshuse Vandværket Generelle data Lokalitet / JUP PlantID: 505-V02-20-0004 / 115760 Navn: Adresse: Parkvej 19 Kontaktperson: Formand: Michael Paulsen, Høybergvej 77, Visby, 6261 Bredebro Dato for besigtigelse:

Læs mere

Bjerre Vandværk ligger i den vestlige udkant af Bjerre by.

Bjerre Vandværk ligger i den vestlige udkant af Bjerre by. ligger i den vestlige udkant af Bjerre by. Vandværket har en indvindingstilladelse på 75.000 m 3 og indvandt i 2014 godt 47.000 m 3. I 2006 og 2007 har indvindingen været knap 58.000 m 3. Dette hænger

Læs mere

VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/.

VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/. PEDERSTRUP VANDVÆRK VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 2 3. Boringer 4 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 6 4.1 Råvand 6 4.2 Rentvand 6

Læs mere

Addendum til Kortlægning af grundvandsressourcen i og nord for Klosterhede Plantage

Addendum til Kortlægning af grundvandsressourcen i og nord for Klosterhede Plantage Addendum til Kortlægning af grundvandsressourcen i og nord for Klosterhede Plantage Dokumentationsrapport, november 2009 Addendum til Kortlægning af grundvandsressourcen i og nord for Klosterhede Plantage

Læs mere

Vandforbrug Type Antal Forbrug m 3

Vandforbrug Type Antal Forbrug m 3 Vandværket Generelle data Lokalitet / JUP PlantID: 521-V02-20-0004 / 116491 Navn: Adresse: Skolegade 15A Kontaktperson: Formand: Peter Johanning, Arnåvej 3, 6240 Løgumkloster Dato for besigtigelse: Den

Læs mere

Herværende indsatsplan tjener således som formål at beskytte kildepladsen ved Dolmer. Indsatsplanen er udarbejdet efter Vandforsyningslovens 13a.

Herværende indsatsplan tjener således som formål at beskytte kildepladsen ved Dolmer. Indsatsplanen er udarbejdet efter Vandforsyningslovens 13a. Indsatsplan for Vandcenter Djurs a.m.b.a. Dolmer Kildeplads Indledning: Ifølge vandforsyningslovens 13 skal kommunalbestyrelsen vedtage en indsatsplan i områder, som i vandplanen er udpeget som indsatsplanområder

Læs mere

Redegørelse for GKO Odsherred. Afgiftsfinansieret grundvandskortlægning 2015

Redegørelse for GKO Odsherred. Afgiftsfinansieret grundvandskortlægning 2015 Redegørelse for GKO Odsherred Afgiftsfinansieret grundvandskortlægning 2015 7.2.7 Sammenfattende beskrivelse ved Bøsserup Vandværk Bøsserup Vandværk indvinder fra 2 boringer, henholdsvis DGU.nr: 191.124

Læs mere

Adresse: Arrild Ferieby 21 Driftsansvarlig: Kaj Mamsen, Højbjergvej 1, Arrild, 6520 Toftlund Dato for besigtigelse: 17.

Adresse: Arrild Ferieby 21 Driftsansvarlig: Kaj Mamsen, Højbjergvej 1, Arrild, 6520 Toftlund Dato for besigtigelse: 17. Vandværket Generelle data Lokalitet / JUP PlantID: 525-V02-20-0008 / 116925 Navn: Adresse: Arrild Ferieby 21 Kontaktperson: Driftsansvarlig: Kaj Mamsen, Højbjergvej 1, Arrild, 6520 Toftlund Dato for besigtigelse:

Læs mere

Indsatsplan for Løkken Vandværk

Indsatsplan for Løkken Vandværk Indholdsfortegnelse Løkken Vandværk 3 Handlingsplan 4 Prioriterede områder 10 Om Løkken Vandværk 12 Kildepladser 13 Vandkvalitet 14 Boringsdata 15 Om indsatsplanen 16 Statens kortlægning 17 Grundvandsressourcen

Læs mere

Thyholm Private Fælles Vandværk

Thyholm Private Fælles Vandværk Thyholm Private Fælles Vandværk Indvindingstilladelse Thyholm Private Fælles Vandværk ligger Kalkværksvej 4 B, 7790 Thyholm og har en indvindingstilladelse på 275.000 m³/år gældende til juni 2012. Organisationsform

Læs mere

BILAG. Vandforsyningsplan 2012-2024

BILAG. Vandforsyningsplan 2012-2024 BILAG Vandforsyningsplan 2012-2024 1-1 1. GEOLOGISKE FORHOLD De geologiske forhold i Gladsaxe Kommune kan kort beskrives som kvartære aflejringer af varierende udbredelse underlejret af kalk og kridt.

Læs mere

Stenderup Vandværk er beliggende umiddelbart vest for Stenderup by.

Stenderup Vandværk er beliggende umiddelbart vest for Stenderup by. er beliggende umiddelbart vest for Stenderup by. Vandværket har en indvindingstilladelse på 35.000 m 3 og indvandt i 2013 omkring 42.000 m 3 årligt. Indvindingen har været faldende frem til 1998, hvorefter

Læs mere

Lyngs Vandværk ligger Møllegade 33, Lyngs, 7790 Thyholm og har en indvindingstilladelse på 40.000 m³/år gældende til april 2020.

Lyngs Vandværk ligger Møllegade 33, Lyngs, 7790 Thyholm og har en indvindingstilladelse på 40.000 m³/år gældende til april 2020. Lyngs Vandværk Indvindingstilladelse Lyngs Vandværk ligger Møllegade 33, Lyngs, 7790 Thyholm og har en indvindingstilladelse på 40.000 m³/år gældende til april 2020. Organisationsform Vandværket er et

Læs mere

FREDERIKSDAL VAND- VÆRK

FREDERIKSDAL VAND- VÆRK FREDERIKSDAL VAND- VÆRK FREDERIKSDAL VANDVÆRK Forsidefoto Fra Vandforsyningsplan /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 3 3. Boringer 5 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 7 4.1 Råvand 7

Læs mere

Velkommen. til møde om indsatsplaner. Kolding Kommune

Velkommen. til møde om indsatsplaner. Kolding Kommune Velkommen til møde om indsatsplaner Dagsorden Velkomst & præsentationsrunde Indsatsplanområder i Hvorfor skal der laves indsatsplaner? Hvad indeholder en grundvandskortlægning? Hvad indeholder en indsatsplan?

Læs mere

Rådgivningen. Vi rådgiver i spørgsmål inden for jura, administration, tekniske og praktiske spørgsmål samt økonomi og regnskab.

Rådgivningen. Vi rådgiver i spørgsmål inden for jura, administration, tekniske og praktiske spørgsmål samt økonomi og regnskab. Temamøde Region Øst Rådgivningen Vi rådgiver i spørgsmål inden for jura, administration, tekniske og praktiske spørgsmål samt økonomi og regnskab. Det er typisk sager, der er omfattet af vandforsyningsloven,

Læs mere

SERUP VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/.

SERUP VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/. SERUP VANDVÆRK SERUP VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 2 3. Boringer 4 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 6 4.1 Råvand 6 4.2 Rentvand 6

Læs mere

Oddesund Nord Vandværk

Oddesund Nord Vandværk Oddesund Nord Vandværk Indvindingstilladelse Oddesund Nord Vandværk ligger Gammel Landevej 12A, 7790 Thyholm og har en indvindingstilladelse på 40.000 m³/år gældende til et år efter vedtagelsen af de kommunale

Læs mere

Vandværket. Andet erhverv 4 1.548 Institutioner 3 3.823 Hotel/camping 1 182. Datakilder Vandværket sept. 2011. 30.8057.01/MPH/Februar 2013 Side 1

Vandværket. Andet erhverv 4 1.548 Institutioner 3 3.823 Hotel/camping 1 182. Datakilder Vandværket sept. 2011. 30.8057.01/MPH/Februar 2013 Side 1 Vandværket Generelle data Lokalitet / JUP PlantID: 531-V02-20-0014 / 118050 Navn: Rejsby Vandværk Adresse: Horsbølvej 56 Kontaktperson: Niels Peter Brodersen, Kogsvej 69, 6780 Skærbæk Dato for besigtigelse:

Læs mere

Indsatsplaner og boringsnære beskyttelsesområder (BNBO)

Indsatsplaner og boringsnære beskyttelsesområder (BNBO) Indsatsplaner og boringsnære beskyttelsesområder (BNBO) Koordinationsforum, Haderslev, 3. oktober 2013 Naturstyrelsens BNBO-rejsehold v/ civilingeniør Gunver Heidemann og jurist Sanne Hjorth Henriksen

Læs mere

Adresse: Lovrupvej 8 Formand: Peter Steffensen, Tevringvej 10, Vinum, 6780 Skærbæk Dato for besigtigelse: 26. oktober 2011

Adresse: Lovrupvej 8 Formand: Peter Steffensen, Tevringvej 10, Vinum, 6780 Skærbæk Dato for besigtigelse: 26. oktober 2011 Vandværket Generelle data Lokalitet / JUP PlantID: 531-V02-20-0015 / 118053 Navn: Adresse: Lovrupvej 8 Kontaktperson: Formand: Peter Steffensen, Tevringvej 10, Vinum, 6780 Skærbæk Dato for besigtigelse:

Læs mere

Struer Forsyning Vand

Struer Forsyning Vand Struer Forsyning Vand Struer Forsyning Vand A/S har i alt tre vandværker beliggende: Struer Vandværk, Holstebrovej 4, 7600 Struer Kobbelhøje Vandværk, Broholmvej 10, Resen, 7600 Struer Fousing Vandværk,

Læs mere

Humlum Vandværk ligger Vesterbrogade 33A, Humlum, 7600 Struer og har en indvindingstilladelse på 110.000 m³/år gældende til august 2015.

Humlum Vandværk ligger Vesterbrogade 33A, Humlum, 7600 Struer og har en indvindingstilladelse på 110.000 m³/år gældende til august 2015. Humlum Vandværk Indvindingstilladelse Humlum Vandværk ligger Vesterbrogade 33A, Humlum, 7600 Struer og har en indvindingstilladelse på 110.000 m³/år gældende til august 2015. Organisationsform Vandværket

Læs mere

NOTAT. Klimatilpasning, vandsektor og grundvand J.nr. NST Ref. hvb Den 12. februar 2015

NOTAT. Klimatilpasning, vandsektor og grundvand J.nr. NST Ref. hvb Den 12. februar 2015 NOTAT Klimatilpasning, vandsektor og grundvand J.nr. NST-4601-00476 Ref. hvb Den 12. februar 2015 Redegørelse om resultaterne af BNBO-bevillingen i 2012-2013. 1. Indledning Regeringen (Socialdemokraterne,

Læs mere

Adresse: Kipkærvej 12 Formand: Markus Nissen, Flensborg Landevej 28, Jejsing, 6270 Tønder Dato for besigtigelse: 28. oktober 2011

Adresse: Kipkærvej 12 Formand: Markus Nissen, Flensborg Landevej 28, Jejsing, 6270 Tønder Dato for besigtigelse: 28. oktober 2011 Vandværket Generelle data Lokalitet / JUP PlantID: 541-V02-02-0007 / 119130 Navn: Adresse: Kipkærvej 12 Kontaktperson: Formand: Markus Nissen, Flensborg Landevej 28, Jejsing, 6270 Tønder Dato for besigtigelse:

Læs mere