Medlemsblad til vinens venner. Nr. 47 April Formanden har ordet:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Medlemsblad til vinens venner. Nr. 47 April 2014. Formanden har ordet:"

Transkript

1 Vor Vin Vordingborg Vinklub Medlemsblad til vinens venner Nr. 47 April 2014 Formanden har ordet: Et spændende vin år er allerede godt i gang. Det bliver i år 2014 et år lidt ud over de øvrige vin år i Vordingborg Vinklub, idet Vinklubben til september kan fejre halv rundt jubilæum 15 år, og samtidig har Vinklubben arrangerer en spændende Vin rejse til Alsace, ligeledes til september. Året startede med den ordinære generalforsamling med efterfølgende medlemsmøde, hvor der var et rigtigt flot fremmøde. Vinklubbens medlemsmøde her i marts, hvor emnet var Riesling og Pinot Noir, havde ligeledes et rigtigt flot fremmøde, og vi kunne samtidig byde velkommen til nye medlemmer. Denne aften fik Vinklubben en klubsang, som en af Vinklubbens medlemmer så flot havde sørget for, så den vil vi fremover starte vores medlemsmøder med, tak for det gode initiativ J. Vinklubbens næste medlemsmøde er den 26. maj, hvor vi arbejder med emnerne vine fra Mallorca og Argentina. Igen håber vi på, at der vil være et stort fremmøde. Efter flere opfordringer fra jer medlemmer har vinklubben arrangeret en spændende Vin rejse til Alsace, hvor vi vil få nogle unikke vin oplevelser. Der er stadig nogle pladser ledige, tag med og oplev dette smukke vinområde og dets skønne vine. Vel mødt til Vinklubbens arrangementer. Annie : )

2 Bordeaux til minipris De bedste bordeauxslotte har så skrappe kvalitetskrav, at deres andensorteringsvine kan være en stor og relativ billig fornøjelse. I Bordeaux er der lang tradition for, at de berømte slotte sælger en andensorteringsvin, kaldet andenvinen. Den blandes ud fra de vine, som ikke lever 100 procent op til slottes ry, og der står som regel ikke Château på etiketten. For eksempel hedder Château Latours andenvin Les Forts de latour. Mens Chateau Lafites hedder Carruades de Lafite-Rothschild. Andenvinene er lavet på de samme druer dog ofte fra de yngste vinplanter og efter samme metoder som de berømte førstevine. Så man kommer tæt på den ægte vare. Det kan sammenlignes med at købe en Seat fra den Volkswagen-ejede bilfabrik i Spanien. At priserne er lave, skyldes narturligvis at kvaliteten er lavere, men nok også at andenvinene ikke har sammen snobeffekt som førstevinene. Så hvis man interesserer sig mere for at smage slottes stil, end at der står Château på etiketten, så er det en rigtig god ide at købe andenvinen. Vin af økologiske druer Reglerne for økologisk vin er blevet ændret inden for de sidste par år, og dette kan desværre godt give anledning til lidt forvirring. Tidligere var det kun tilladt at anprise, at de anvendte druer var dyrket økologisk, da ikke hele vinproduktionen som sådan var mulig at kalde økologisk. I starten af 2012 blev der vedtaget EU regler for vilkårene for fremstilling af økologisk vin. Det betyder at der nu er regler for både dyrkningen af de økologiske druer og for brugen af tilsætningsstoffer og hjælpestoffer i vinproduktionen. Reglerne trådte i kraft med virkning fra august Derfor vil den vin, som må kaldes økologisk og som må markedsføres med det europæiske økologi logo eller det danske Ø, være fra og med årgang 2012, når der er tale om europæisk, nordamerikansk og chilensk vin, og fra og med årgang 2013, når der er tale om vin fra resten af verden. Vine der er ældre end ovenstående må fortsat kun anprises for at være fremstillet af økologisk dyrkede druer. Det røde Ø (uden teksten statskontrolleret ), må gerne anvendes i forbindelse med markedsføring af økologiske vine, selv om vinen er dyrket og tappet uden for Danmark, og derfor er under økologikontrol fra et andet lands myndigheder. Men det røde Ø og det europæiske økologi logo må derimod ikke anvendes når man markedsfører vin der er fremstillet af druer, der er høstet før august 2012, med mindre de er fra Chile.

3 Hvad der har indflydelse på vinens kvalitet og smag: Det vigtigste er, at druerne modnes optimalt, afhængig af den vin der ønskes. Generelt kan det siges, at bliver temperaturen for høj, mister druen sin syre og dermed friskhed. Bliver temperaturen derimod for lav, modnes druerne ikke tilstrækkeligt og de vil indeholde en overvægt af syre. Nogle sorter kræver mange solskinstimer for at modne. De modner derfor sent i kølige egne, hvis de overhovedet bliver modne. Andre sorter kræver få solskinstimer og har derfor risiko for at blive overmodne i meget varme egne. For at komplicere forholdene yderligere, har mange delikate sorter, som fx Pinot Noir, bedst af at modne langsomt. Det er altså ikke altid nok at druen modnes, det skal også ske på den rigtige måde, for at yde sit bedste. For meget nedbør kan udvande druerne og føre til svampeangreb. Jo tyndere skallen på druen er, jo mere sårbar er den også. Druesorternes forskelligartede karakteristika gør, at nogle sorter udelukkende er plantet få steder i verden, mens andre tilpasningsvenlige er at finde over alt på kloden. Det er i høj grad geografien og klimaet som afgør, hvilke sorter der har lokalt gode vækstbetingelser. Gunstige forhold for vinstokken: Det gælder om at finde det stykke jord, som har de mest gunstige forhold af sol, vand og varme. Det er ikke i sig selv nok at de tre ting er til stede, de skal også være det i de helt rigtige mængder. Der må hverken være for varmt eller for koldt, men temperaturen må meget gerne svinge i takt med dagen, så druerne afkøles om natten og opvarmes om dagen. Det er de færreste steder på jorden, hvor alle tre dele er perfekt fordelt. I Nordeuropa, hvor vi finder Tyskland, det nordlige Frankrig, herunder Bourgogne, og nu også Danmark er temperaturen til den kølige side. Samtidig lurer hård vind, kraftig nedbør, hagl og sågar frost, altid om hjørnet. I Sydeuropa finder vi Spanien, der sammen med Sydamerika, Australien og Sydafrika, ikke har problemer med for lidt varme, her er problemet ofte det modsatte. Vejret er for varmt og der falder jævnligt for lidt nedbør. Alle disse klimatiske forhold skal vinbonden forsøge at kompensere for og udnytte. Ved at plante vinstokken adskillige hundrede eller tusinde meter over havet, kan temperaturen sænkes betragteligt. Ved at anlægge vinmarker ude ved kysten, kan der nydes godt af havets lavere temperatur og kølige vindstrøg. Kunstvanding kan kompensere for manglende nedbør. Er der til gengæld for lidt sol, kan vinstokkene plantes på sydvendte skråninger. Det giver flere solskinstimer end en flad mark. Vinmarkens geografiske placering og mikroklima har altså kolossal betydning for, om de rette forhold for vindyrkning er til stede. Fortsættes næste side...

4 ..Fortsat Afgørende faktorer for klimaet Bredde- og længdegrad Placering ift. kyster og søer Højden over havets overflade Jordbund Jorden skal være veldrænet Sten og grus er drænende Mørk jord holder på varmen Fortsættes herunder....fortsat Jordbundens indflydelse og vigtighed for vinens smag, diskuteres stadig. Det er en debat hvor fronterne er trukket op af den nye og den gamle vinverden. I den gamle verden er det især Frankrig, som argumenterer for, at vin i høj grad er et produkt af sit terroir og derfor også af jordbunden. Den nye verden mener derimod, at den afgørende forskel på kvaliteten skyldes klimatiske forhold. Fransk vin sælges i høj grad på sit terroir. Forskellen på en vin fra Pauillac og Saint Julien er således ikke meget mere end nogle km., hvorfor klimaet praktisk talt er identisk. Ikke helt overraskende, forskes der fra fransk side meget i netop jordbundens betydning for vin. At jordbunden spiller en faktor for den endelige vin, erfares på mange vinetiketten, hvor jordbundens sammensætning ofte er udførligt beskrevet. Den afgørende egenskab for en jordbund er permeabilitet. Det er et mål for hvor godt jorden holder på vandet. Frugtbart og dårligt drænet jord resulterer i et højt høstudbytte, hvilket giver mindre intense druer og i sidste ende dårligere vin. Veldrænet jord kan skyldes jordbundens sammensætning, mens også skråninger har en gunstig effekt på dræning. Det kan forklarer, hvorfor skråninger så ofte nævnes i vinsammenhænge. Skråninger indgår ofte i vinens eller områdets navn, eksempelvis côtes i Frankrig og colli i Italien. Nu angiver man aldrig permabilitet på etiketten, i stedet angives jordbundens sammensætning. Det siger næsten sig selv, at tykt og klæbrigt ler holder godt på nedbør, mens grus og sten holder dårligt på nedbør. Vinstokke plantet i meget grusholdigt jord, kræver derfor større mængder nedbør, mens vinstokke plantet i ler, kræver god dræning, for ikke at drukne. I Bordeaux er denne forskel meget udtalt: I Médoc indeholder jordbunden store mængder grus, hvilket især passer Cabernet Sauvignon godt. De fleste vine fra Médoc og områdets cru'er, består primært af Cabernet Sauvignon. Bevæger vi os nogle km. længere mod øst, finder vi Pomerol og St. Emilion. Her er jordbunden fuld af ler og den primære sort er nu Merlot, som trives langt bedre end Cabernet Sauvignon her. Det er altså ikke tilfældigt, at de store vine på Cabernet kommer fra Médoc, mens de store på Merlot kommer fra højrebredden.jordens farve har også stor betydning for vinen. Mørk jord absorberer solens varme meget bedre end rødt eller lyst jord. Det er især vigtigt om natten, hvor temperaturen falder. Her vil den sorte jord stadig afgive varme, hvilket især er vigtigt i kølige regioner.endelig mener mange, at jordbundens mineralske og kemiske sammensætning afgiver smag til druerne. Dette område er dog stadig meget dårligt forskningsmæssigt belyst, hvorfor vi faktisk ikke ved meget om det.

5 Lidt vin citater Champagne er bedst når den er tør, kølig og gratis (W. Churchill). Det er med mænd som med vin. Alderen gør de dårlige sure og de gode bedre (Cicero). Vinen er måltidets intellektuelle del. Kødet er blot den materielle (Alexandre Dumas) Vinen lever længere end et menneske; lad os derfor drikke som svampe, for vin er liv (Trimalchio). Den som ikke kan lide vin har andre langt værre laster (spansk). Man er ikke beruset hvis man kan ligge på gulvet uden at holde fast (Dean Martin) En sænkning af spændingen i blokarrene medfører træthed, svækkelse af almentilstanden og energiløshed. Denne tilstand kræver altid tilskud af vin (Emmerick A. Maury Vin kalender: Medlemsmøde 26. maj 2014 Argentina - Et unikt vinland for frembringelse af store vine Vin rejse til Alsace sep. Som opfølgning på vores dejlige Alsace aften sidste år, og efter flere opfordringer fra jer medlemmer, byder Vinklubben Velkommen til denne spændende Vin rejse Praktiske oplysninger: Formand: Kasserer: Sekretær: Annie Holm Pedersen Nyråd. Tlf ahp-vin@nyraad.net Bjarne Pilegaard Mern. Tlf bjarne@3phuman.dk Benny Henriksen henriksen@nyraad.net Best.medlem: Elise (Lise) Jakobsen elisejac@live.dk Best.medlem: Oluf Ewertsen olufewertsen@mail.dk Best.suppl Ruth Nygaard kringelbk@dlgtele.dk Medlemsmøde/Jubilæumsfest September! Den 22. sep. kan Vinklubben fejre 15 års fødselsdag, og det skal naturligvis fejres. Dato, tid og sted for denne markering kommer senere Nyd vinens glæder Og Del med andre. Revisorer: Bladudvalg: Webside: Bent Holz Hansen John Jensen Per Fjord Oluf Ewertsen blad@vor-vin.dk info@vor-vin.dk

Medlemsblad til vinens venner. Nr. 52 December 2015. Formanden har ordet:

Medlemsblad til vinens venner. Nr. 52 December 2015. Formanden har ordet: Vor Vin Vordingborg Vinklub Medlemsblad til vinens venner Nr. 52 December 2015 Formanden har ordet: Endnu et år er ved at være gået, og det har igen i år været et godt vin-år i Vordingborg Vinklub. Vi

Læs mere

Medlemsblad til vinens venner. Nr. 44 December 2012

Medlemsblad til vinens venner. Nr. 44 December 2012 Vor Vin Vordingborg Vinklub Medlemsblad til vinens venner Nr. 44 December 2012 Formanden har ordet: Efteråret har taget fat og vinteren er lige om hjørnet, og et godt vinår i Vordingborg Vinklub er nu

Læs mere

Formanden har ordet:

Formanden har ordet: Vor Vin Vordingborg Vinklub Medlemsblad til vinens venner Nr. 48 August 2014 Formanden har ordet: I år er det et lille jubilæumsår for Vordingborg Vinklub. Den 22. september fylder Vinklubben 15 år, og

Læs mere

Producent Finca las Moras. Årgang 2016 Druetype(r) Cabernet Sauvignon. Alkohol 13.0% PASSER GODT TIL SMAGSVARIANTER OPSKRIFTER

Producent Finca las Moras. Årgang 2016 Druetype(r) Cabernet Sauvignon. Alkohol 13.0% PASSER GODT TIL SMAGSVARIANTER OPSKRIFTER Producent Finca las Moras Land Argentina Område Tulum Valley Årgang 2016 Druetype(r) Cabernet Sauvignon Lagring 5 år Alkohol 13.0% Volume 75 cl. PASSER GODT TIL Rødt kød Svinekød KUN 79,00 SMAGSVARIANTER

Læs mere

Medlemsblad til vinens venner. Nr. 43 August 2012. Formanden har ordet:

Medlemsblad til vinens venner. Nr. 43 August 2012. Formanden har ordet: Vor Vin Vordingborg Vinklub Medlemsblad til vinens venner Nr. 43 August 2012 Formanden har ordet: Sommeren er nu ved at danse sin sidste vals i år, og jeg håber, at der har været mulighed for at nyde nogle

Læs mere

Medlemsblad til vinens venner. Nr. 54 September 2016

Medlemsblad til vinens venner. Nr. 54 September 2016 Vor Vin Vordingborg Vinklub Medlemsblad til vinens venner Nr. 54 September 2016 Formanden har ordet: Sommeren har sluppet sit tag, selv om vi stadig har sommervejr. Jeg håber, at alle har haft en god sommer

Læs mere

Producent Finca las Moras. Årgang 2016 Druetype(r) Chardonnay. Alkohol 12.5% PASSER GODT TIL SMAGSVARIANTER OPSKRIFTER. Lukning.

Producent Finca las Moras. Årgang 2016 Druetype(r) Chardonnay. Alkohol 12.5% PASSER GODT TIL SMAGSVARIANTER OPSKRIFTER. Lukning. Producent Finca las Moras Land Argentina Område Tulum Valley Årgang 2016 Druetype(r) Chardonnay Lagring 2 år Alkohol 12.5% Volume 75 cl. PASSER GODT TIL Fed fisk Fjerkræ, kylling Pastaretter KUN 79,00

Læs mere

Vor Vin. Formanden har ordet:

Vor Vin. Formanden har ordet: Vor Vin Vordingborg Vinklub Medlemsblad til vinens venner Nr. 53 Maj 2016 Formanden har ordet: Foråret favner os med sine skønne farver og de dejlige og liflige forårs - og sommervine kommer os i møde.

Læs mere

Producent Finca las Moras. Årgang 2017 Druetype(r) Chardonnay. Alkohol 13.5% PASSER GODT TIL SMAGSVARIANTER OPSKRIFTER. Lukning.

Producent Finca las Moras. Årgang 2017 Druetype(r) Chardonnay. Alkohol 13.5% PASSER GODT TIL SMAGSVARIANTER OPSKRIFTER. Lukning. Producent Finca las Moras Land Argentina Område Zonda Valley Årgang 2017 Druetype(r) Chardonnay Lagring 4 år Alkohol 13.5% Volume 75 cl. PASSER GODT TIL Fed fisk Fjerkræ, kylling KUN 109,00 SMAGSVARIANTER

Læs mere

DCA - NATIONALT CENTER FOR FØDEVARER OG JORDBRUG AARHUS UNIVERSITET

DCA - NATIONALT CENTER FOR FØDEVARER OG JORDBRUG AARHUS UNIVERSITET Vedrørende notat om Klimaændringers betydning for udviklingen i arealet til vinproduktion i Danmark Susanne Elmholt Koordinator for myndighedsrådgivning Dato: 21. februar 212 Direkte tlf.: 8715 7685 E-mail:

Læs mere

70- Hacienda Araucano 95- 150 KR. 2008 cabernet sauvignon, Chile. pr. FL. v/6 FL. www.holtevinlager.dk SPAR

70- Hacienda Araucano 95- 150 KR. 2008 cabernet sauvignon, Chile. pr. FL. v/6 FL. www.holtevinlager.dk SPAR T0531453 Hacienda Araucano 2008 cabernet sauvignon, Chile Den berømte Lurton-familie fra Bordeaux, som ejer flere Grand Cru Classé slotte, er for nogle år siden begyndt at dyrke vin rundt om i verden.

Læs mere

Medlemsblad til vinens venner. Nr. 46 November 2013. Formanden har ordet:

Medlemsblad til vinens venner. Nr. 46 November 2013. Formanden har ordet: Vor Vin Vordingborg Vinklub Medlemsblad til vinens venner Nr. 46 November 2013 Formanden har ordet: Vordingborg Vinklub har igen haft et godt vin år med spændende og varierede medlemsmøder, og vi har igen

Læs mere

45- 2009 Govone 74- 174 kr. 13% Piemonte. pr. FL. v/6 FL. www.holtevinlager.dk

45- 2009 Govone 74- 174 kr. 13% Piemonte. pr. FL. v/6 FL. www.holtevinlager.dk P12050909 Barbera d Asti 2009 Govone 13% Piemonte Barberadruen giver i Piemonte fyldige vine med toner af mørk frugt og en karakter og eftersmag, som hænger meget længe i munden. Vi mener, at vi er Danmarks

Læs mere

Vinnyt nr.2, august 2010

Vinnyt nr.2, august 2010 Vinnyt nr.2, august 2010 Hej vinklubmedlem. Så er der lidt ny information. Håber ikke vi har opbrugt al jeres tålmodighed. Der er virkelig meget, som skal falde på plads, når man starter noget nyt op.

Læs mere

Vinsmagning. Club Vino byder velkommen til nogle store oplevelser med vine fra Château de Cayx fra Cahors. Sjældne vine og spændende årgange!

Vinsmagning. Club Vino byder velkommen til nogle store oplevelser med vine fra Château de Cayx fra Cahors. Sjældne vine og spændende årgange! Vinsmagning Club Vino byder velkommen til nogle store oplevelser med vine fra Château de Cayx fra Cahors. Sjældne vine og spændende årgange! Velkomst og introduktion til Cahors ved Club Vinos vinskribent

Læs mere

2010 Pink Mousser, Skovgaarde, Fyn Danmark - kr. 699,- Vinene er et samarbejde mellem Skovgaarde og Skærsøgaard Vin, ved Kolding

2010 Pink Mousser, Skovgaarde, Fyn Danmark - kr. 699,- Vinene er et samarbejde mellem Skovgaarde og Skærsøgaard Vin, ved Kolding Kælderkort Kældervinene er også at finde på vores vinkort, dette er en beskrivelse af de enkelte vine. mousserende 1/1 2010 Pink Mousser, Skovgaarde, Fyn Danmark - kr. 699,- Mousserende rosé fra Hempler

Læs mere

65- Ca del toscanello 149- 504 kr. pr. FL. v/6 FL. www.holtevinlager.dk. Gamle Priser! SPAR

65- Ca del toscanello 149- 504 kr. pr. FL. v/6 FL. www.holtevinlager.dk. Gamle Priser! SPAR P12051608 Ca del toscanello 2008 BT-SØLV den 17.7.2011 med følgende kommentar: Frugtrig, behagelig, saftig, kraftig rødvin, flot lang blød smag af modne mørke bær, krydderurter, lidt sorte blommer, mørk

Læs mere

ÅRETS STJERNEVIN 2017

ÅRETS STJERNEVIN 2017 ÅRETS STJERNEVIN 2017 Vi fejrer 25 års succesfuldt samarbejde mellem de to familier bag H.J. Hansen Vin og Viña Errazuriz. I den anledning har vi kreeret denne Family Collection en lækker Pinot Noir fra

Læs mere

MARIAGERFJORD GOLFRESTAURANT - stedet hvor man hygger sig før og efter golfrunden

MARIAGERFJORD GOLFRESTAURANT - stedet hvor man hygger sig før og efter golfrunden MARIAGERFJORD GOLFRESTAURANT - stedet hvor man hygger sig før og efter golfrunden Mariagervej 101, 9560 Hadsund Vært Jan Thomassen Direkte telefonnummer 41212723 Velkomst: Rieflé Crémant d Alsace Brut

Læs mere

Aperitif 1/1 fl. Pommery Champagne Brut Royal 595,- Frankrig Glas 105,- Duc de Foix Cava Brut 295,- Spanien Glas 55,-

Aperitif 1/1 fl. Pommery Champagne Brut Royal 595,- Frankrig Glas 105,- Duc de Foix Cava Brut 295,- Spanien Glas 55,- Aperitif Pommery Champagne Brut Royal 595,- Frankrig Glas 105,- Det kendte champagnehus i Reims har her benyttet følgende druer 33% Pinot Noir, 33% Pinot Meunier samt 33% Chardonnay. Naturlig elegance

Læs mere

Aperitif 1/1 fl. Pommery Champagne Brut Royal 595,- Frankrig Glas 105,- Duc de Foix Cava Brut 295,- Spanien Glas 55,-

Aperitif 1/1 fl. Pommery Champagne Brut Royal 595,- Frankrig Glas 105,- Duc de Foix Cava Brut 295,- Spanien Glas 55,- Aperitif 1/1 fl. Pommery Champagne Brut Royal 595,- Frankrig Glas 105,- Det kendte champagnehus i Reims har her benyttet følgende druer 33% Pinot Noir, 33% Pinot Meunier samt 33% Chardonnay. Naturlig elegance

Læs mere

VINSMAGNING. Onsdag den 4. september 2013 Kl. 18.00

VINSMAGNING. Onsdag den 4. september 2013 Kl. 18.00 VINSMAGNING Onsdag den 4. september 2013 Kl. 18.00 Vintner s Reserve Riesling Kendall-Jackson Vintner s Reserve serien repræsenterer Kendall- Jacksons engagement og dedikation til Jackson Estate vinene.

Læs mere

Herning Vin Center. Vi fokuserer udelukkende på kvalitet og service ærlige reelle produkter til reelle priser.

Herning Vin Center. Vi fokuserer udelukkende på kvalitet og service ærlige reelle produkter til reelle priser. Herning Vin Center Herning Vin Center er en lille familie drevet virksomhed vi er en af de ældste vin firmaer i Herning, måske den ældste. Grundlagt i 1967. Vi fokuserer udelukkende på kvalitet og service

Læs mere

Hermed forslag til julegaveidéer. Har du specielle ønsker til gaverne, er vi gerne behjælpelige med at finde det rigtige indhold.

Hermed forslag til julegaveidéer. Har du specielle ønsker til gaverne, er vi gerne behjælpelige med at finde det rigtige indhold. Julegaveidéer HUSK! Det er os der forhandler ESE-BRYG Hermed forslag til julegaveidéer. Har du specielle ønsker til gaverne, er vi gerne behjælpelige med at finde det rigtige indhold. Helgolandsgade 26

Læs mere

High Five 10 - Australien

High Five 10 - Australien High Five 10 - Australien High Five is Back! Endnu en Holstebro vine, tegnet af Pauls børn; Jamie, Theresa, Tobias & Dj Glimrende Shiraz og Cabernet Sauvignon som byder på friske aromaer af brombær, solbær

Læs mere

Herning Vin Center. Vi fokuserer udelukkende på kvalitet og service ærlige reelle produkter til reelle priser.

Herning Vin Center. Vi fokuserer udelukkende på kvalitet og service ærlige reelle produkter til reelle priser. Baron Kirmann Herning Vin Center Herning Vin Center er en lille familie drevet virksomhed vi er en af de ældste vin firmaer i Herning, måske den ældste. Grundlagt i 1967. Vi fokuserer udelukkende på kvalitet

Læs mere

Kølles Vinklub. Så er Kølles vinklub på banen igen.

Kølles Vinklub. Så er Kølles vinklub på banen igen. Kølles Vinklub Så er Kølles vinklub på banen igen. Vi har sammensat en rigtig fin Jule pakke som kommer på hylden den 21.November 2011 Prisen for denne kasse er kr. 600,- for medlemmer. Normalprisen er

Læs mere

Herning Vin Center. Vi fokuserer udelukkende på kvalitet og service ærlige reelle produkter til reelle priser.

Herning Vin Center. Vi fokuserer udelukkende på kvalitet og service ærlige reelle produkter til reelle priser. Château De Valcombe Herning Vin Center Herning Vin Center Er en lille familie drevet virksomhed Vi er et af de ældste vin firmaer i Herning, måske den ældste. Grundlagt i 1967. Vi fokuserer udelukkende

Læs mere

VINkort. (Til velkomst og dessert)

VINkort. (Til velkomst og dessert) Champagne og Mousserende vine (Til velkomst og dessert) Crémant d Alsace Brut Cave Vinicole de Hunawihrs Cremant er ren, frisk og elegant. Bouquet en er fint duftende og blomsteragtig, og smagen er tør,

Læs mere

Seminar Hotel- & Restaurantskolen

Seminar Hotel- & Restaurantskolen Seminar Hotel- & Restaurantskolen 19. November 2013 Malene Smidt Hertz Ét land mange smage Frankrig - verdens største vineksportør 13 vinregioner Alsace Beaujolais Bordeaux Bourgogne Champagne Charente

Læs mere

UDVALGTE VINE FRA HØRKRAM

UDVALGTE VINE FRA HØRKRAM UDVALGTE VINE FRA HØRKRAM UDVALGTE VINE I dette katalog vil vi præsentere dig for en række nye vine i vores sortiment. Vinene er særligt udvalgt af vores egen sommelier eksklusivt for Hørkram i Danmark.

Læs mere

Herning Vin Center. Vi fokuserer udelukkende på kvalitet og service ærlige reelle produkter til reelle priser.

Herning Vin Center. Vi fokuserer udelukkende på kvalitet og service ærlige reelle produkter til reelle priser. Quinta do Judeu Herning Vin Center Herning Vin Center er en lille familie drevet virksomhed vi er en af de ældste vin firmaer i Herning, måske den ældste. Grundlagt i 1967. Vi fokuserer udelukkende på

Læs mere

Tradition for at hædre helte

Tradition for at hædre helte Tradition for at hædre helte paula Jaraquemada skjulte 120 patrioter i santa ritas vinkældre, hvor de søgte tilflugt efter et hårdt slag for chiles uafhængighed. Vinserien 120 er navngivet til ære for

Læs mere

kup Forårs Prisfald! fra Bernard Magrez Solgt i tidligere årgange for op til 490,-

kup Forårs Prisfald! fra Bernard Magrez Solgt i tidligere årgange for op til 490,- Forårs kup 1 2010 Herencia del Padri Priorat, Bernard Magrez Bernard Magrez egen yndlingsvin og det siger ikke så lidt, når man ved hvilke vine, han ellers har adgang til i det daglige! 2 2010 Paciencia

Læs mere

PRODUKTER OG BESKRIVELSER S T J E RNEVIN E FRA DET NO R D V ESTLIGE SPANI EN. www.hippiehouse.dk

PRODUKTER OG BESKRIVELSER S T J E RNEVIN E FRA DET NO R D V ESTLIGE SPANI EN. www.hippiehouse.dk PRODUKTER OG BESKRIVELSER S T J E RNEVIN E FRA DET NO R D V ESTLIGE SPANI EN CINEMA WINES Den røde løber er foldet ud, og med kraftfulde smage, elegante ydrer og skønne aromaer indtager CinemaWines tre

Læs mere

PIEMONDO Piemonte DOC Rosso 2015

PIEMONDO Piemonte DOC Rosso 2015 PIEMONDO Piemonte DOC Rosso 2015 Piemondo er en dejlig saftig og fyldig rødvin fra Piemonte i Norditalien. Vinen er produceret af 60% Barbera, 20% Nebbiolo og 20% Dolcetto. Vinmarkerne er beliggende omkring

Læs mere

Domaine De La Presidente

Domaine De La Presidente Domaine De La Presidente Herning Vin Center Herning Vin Center er en lille familie drevet virksomhed - vi er en af de ældste vin butikker i Herning, måske den ældste. Grundlagt i 1967. Vi fokuserer udelukkende

Læs mere

AGERBÆK HOTEL. Velkomst

AGERBÆK HOTEL. Velkomst - vinkort AGERBÆK HOTEL Velkomst Abrikos, alkoholfri 15,00 FRANKRIG Concert de Paris, Peche Concert de Paris er en mousserende vin med en vidunderlig smag af fersken 20,00 SPANIEN Miquel de March, Cava

Læs mere

2002 Tokaji Furmint Dry, Bodega Oremus, Ungarn pris kr. 67,50

2002 Tokaji Furmint Dry, Bodega Oremus, Ungarn pris kr. 67,50 2002 Tokaji Furmint Dry, Bodega Oremus, Ungarn pris kr. 67,50 Tokaji området er Ungarns mest berømte vinområde, og blev i 1737 klassificeret som selvstændigt område. Det er på ca. 5.000 hektarer, og ca.

Læs mere

Producent El Porvenir. Alkohol 14.5% PASSER GODT TIL SMAGSVARIANTER OPSKRIFTER. Lukning. Kork

Producent El Porvenir. Alkohol 14.5% PASSER GODT TIL SMAGSVARIANTER OPSKRIFTER. Lukning. Kork Producent El Porvenir Land Argentina Område Cafayate Årgang 2012 Druetype(r) Cabernet Sauvignon, Malbec, Syrah Lagring 15 år Alkohol 14.5% Volume 75 cl. PASSER GODT TIL And, gås, fasan Lam Rødt kød KUN

Læs mere

Lollandsk vinbonde i Amarone-eventyr

Lollandsk vinbonde i Amarone-eventyr SØNDAG 2. NOVEMBER NR. 44 / 2014 SØNDAG Lollandsk vinbonde i Amarone-eventyr På Lolland producerer ingeniøruddannede Preben Jørgensen flere hundrede flasker rødvin om året efter samme principper som i

Læs mere

TILBUD. Dansk Vinmager

TILBUD. Dansk Vinmager SG 813573 / 813575 EVERY DAY WINE Frit valg Spanien 300 cl. Dansk Vinmager WHITE WINE: En charmerende hvidvin med en frisk bouquet hvor fx pære og fersken delikat strejfes af lidt blomst. Smagen er halvtør

Læs mere

EN MADOPLEVELSE FOR ALLE SANSER

EN MADOPLEVELSE FOR ALLE SANSER EN MADOPLEVELSE FOR ALLE SANSER Teater Kælderen byder på kulinariske oplevelser serveret med sang i hjertet af Herning. Repertoiret spænder bredt med fokus på mad, mennesker og ikke mindst musikken. TAVLEMENU

Læs mere

en madoplevelse for alle sanser

en madoplevelse for alle sanser en madoplevelse for alle sanser Teater Kælderen byder på kulinariske oplevelser serveret med sang i hjertet af Herning. Repertoiret spænder bredt med fokus på mad, mennesker og ikke mindst musikken. À

Læs mere

Beyerskloof, Chenin B./Pinotage, Stellenbosch, 2013

Beyerskloof, Chenin B./Pinotage, Stellenbosch, 2013 , Chenin B./Pinotage,, 2013 er synonym med Sydafrikas mest velansete og celebre vinområde, og så er også en smuk, gammel universitets by med et rigt kulturliv. Vi sydafrikanske vinregion,. Beyers Truter

Læs mere

Tysk vinhøst 2017: Lille udbytte men høj kvalitet

Tysk vinhøst 2017: Lille udbytte men høj kvalitet 1. december 2017 Tysk vinhøst 2017: Lille udbytte men høj kvalitet Høsttallene fra de 13 tyske vinproducerende regioner er netop blevet offentliggjort. Forårsfrosten har bidt sig fast i resultatet, men

Læs mere

Indholdsfortegnelse: Ulrich Vin Gravlevvej 4, Gravlev 9520 Skørping tlf. 9837 5537 el. 6174 2837 vin@ulrichvin.dk www.ulrichvin.dk

Indholdsfortegnelse: Ulrich Vin Gravlevvej 4, Gravlev 9520 Skørping tlf. 9837 5537 el. 6174 2837 vin@ulrichvin.dk www.ulrichvin.dk Indholdsfortegnelse: Bordeaux side 2 Bourgogne side 3 Beaujolais side 5 Côtes-du-Rhône side 6 Languedoc-Rossillon side 7 Loire side 9 Sydafrika side 10 Ulrich Vin er et lille firma, der såvel sælger til

Læs mere

Verden Rundt med Riesling

Verden Rundt med Riesling Drue Smagning Verden Rundt med Riesling Riesling Prince Abbés, Domaine Schlumberger, Alsace, Frankrig Riesling Feinherb, Kabinett, Josephshöfer, Reichgraff von Kesselstatt, Mosel, Tyskland Riesling St.

Læs mere

Weingut Domtalhof "Wein vom Roten Hang"

Weingut Domtalhof Wein vom Roten Hang Vin er livslyst Vin er sansefuldt Vin skal opleves Vin er harmoni med naturen Vores mål er at producere høj kvalitet fine frugtagtige vine med en karakteristisk terroir. Intensivt arbejde i vingården og

Læs mere

Vinhistorie i særklasse

Vinhistorie i særklasse Vinhistorie i særklasse Peter Sisseck er navnet på den 43-årige danske vinmager, som i løbet af kun 10 år er blevet verdenskendt for vinen Pingus. En vin, der i dag har opnået kultagtig status. På vingården

Læs mere

Interview med Wendy Cameron (Brown Brothers, Australien) RB: Er der noget nyt i den australsk vinlovgivning?

Interview med Wendy Cameron (Brown Brothers, Australien) RB: Er der noget nyt i den australsk vinlovgivning? Interview med Wendy Cameron (Brown Brothers, Australien) RB: Er der noget nyt i den australsk vinlovgivning? Wendy Cameron: I Australien har vi ikke haft strenge krav omkring appellationer, druer, teknikker

Læs mere

2013 / 2014. Katalog. Gavepakker & LOGO produkter

2013 / 2014. Katalog. Gavepakker & LOGO produkter 2013 / 2014 Katalog Gavepakker & LOGO produkter gavepakker Gavepakke 57191 Vejl. erhvervspris Kr. 130,- Gavepakke 57163 Vejl. erhvervspris Kr. 300,- Gavepakke 57171 Vejl. erhvervspris Kr. 560,- 2 Gavepakke

Læs mere

nklah Dagsorden: 2. Bestyrelsens beretning

nklah Dagsorden: 2. Bestyrelsens beretning nklah ProjekVTema Tid og sted Generalforsamling Ballerup den 1. november 2011 Fordeler Medlemmer af Siemens Vinklub Dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent 2. Bestyrelsens beretning 3. Fremlæggelse

Læs mere

Weingut St. Antony Spitzenklasse

Weingut St. Antony Spitzenklasse På St. Antony kan vi se tilbage på omkring 250 år begivenhedsrig historie med vin. Det hele startede i 1758 i Ruhr-området, hvor det første jernværk er opkaldt efter skytshelgen St. Antony. Her var der

Læs mere

Denne gang kan du læse om følgende: Tidligt forår og så frost driller Til røget ål drikker man Pinot Gris

Denne gang kan du læse om følgende: Tidligt forår og så frost driller Til røget ål drikker man Pinot Gris April 2012 Side 1 Denne gang kan du læse om følgende: Tidligt forår og så frost driller Til røget ål drikker man Pinot Gris Årets første tapning Cremánt 2009 er ved at være klar Kulinariske perler Tidligt

Læs mere

Verden Rundt med Riesling

Verden Rundt med Riesling Drue Smagning Verden Rundt med Riesling Riesling Prince Abbés, Domaine Schlumberger, Alsace, Frankrig Riesling Feinherb, Kabinett, Josephshöfer, Reichgraff von Kesselstatt, Mosel, Tyskland Riesling St.

Læs mere

Husets egne vine Italien

Husets egne vine Italien Husets egne vine Italien MOUSSERENDE Prosecco di Conegliano, Valdobbiadene Ca Ongaresca kr. 265,- På druesorten prosecco. Flot perlende vin med et strejf af blomster og friske bær. HVIDVINE 1/1 fl. Langhe

Læs mere

EAT på skemaet Opgaver/Indskoling. Frugt og grønsager

EAT på skemaet Opgaver/Indskoling. Frugt og grønsager Frugt og grønsager tema Frugt og grønsager Indhold Intro Frugt- og grøntbrikker Tænk og tegn dit kvarter Frugtsalat Hør om og smag på asparges Kongegrøntbold Quiz Over eller under jorden Intro Der findes

Læs mere

LØGISMOSE VINMARKED. Krydret og saftig tempranillo produceret af den charmerende kvindelige vinmager Joana Caldeira. 2 flasker 100,SPAR 50,-

LØGISMOSE VINMARKED. Krydret og saftig tempranillo produceret af den charmerende kvindelige vinmager Joana Caldeira. 2 flasker 100,SPAR 50,- LØGISMOSE VINMARKED 4. - 8. MARTS 2015 MANO A A MANO, MANO, BODEGAS BODEGAS MANO MANO A A MANO MANO 2012 2012 MANO TIERRA DE DE CASTILLA, CASTILLA, SPANIEN SPANIEN TIERRA PRIS PR. PR. FL. FL. 75,75,PRIS

Læs mere

Vin- & Spirituskort. Hvidvine. Beauvignac Chardonnay. Denne Chardonnay er perfekt til at ledsage fisk og skaldyr, kalvekød og andre lyse kødretter.

Vin- & Spirituskort. Hvidvine. Beauvignac Chardonnay. Denne Chardonnay er perfekt til at ledsage fisk og skaldyr, kalvekød og andre lyse kødretter. Vin- & Spirituskort Hvidvine Beauvignac Chardonnay Denne vin har modtaget et væld af udmærkelser i de seneste mange årgange. Farven er lys strågul, aromaen; intens frugt- og blomsteragtig. Simpelthen et

Læs mere

VIN2smagning - efterår 2019

VIN2smagning - efterår 2019 VIN2smagning - efterår 2019 Fredag den 20. september 2019, kl. 16-19 Jyllands Allé 143, 8260 Viby J PROGRAM Vinsmagningen er en åbent hus-smagning, du kan således mellem kl. 16-19 komme og gå, som det

Læs mere

Julegaver. der frister 2010 4. Et udvalg VI har skåret helt ind til benet og DERMED samlet Danmarks 3 bedste julepakker:

Julegaver. der frister 2010 4. Et udvalg VI har skåret helt ind til benet og DERMED samlet Danmarks 3 bedste julepakker: Julegaver der frister 2010 4 Et udvalg VI har skåret helt ind til benet og DERMED samlet Danmarks 3 bedste julepakker: Spændende spansk ØKO/Biodynamik Sydamerikansk BIG-VALUE Klassiske italienske fristelser

Læs mere

Born Wine-Import 2071 1796 vin@born-wine.dk

Born Wine-Import 2071 1796 vin@born-wine.dk 2071 1796 vin@born-wine.dk Kære kunder, Hvis I vil gøre julen til noget specielt med dejlig julemad med skønne vine, kan vi hjælpe Julekatalog s glæder Husk livet er for kort til dårlig vin Alle priser

Læs mere

Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup.

Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup. Projekt/Tema Tid og sted Fordeler Generalforsamling Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup. Medlemmer af Siemens Vinklub Dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent

Læs mere

Dag 2, udflugt til Piacentini

Dag 2, udflugt til Piacentini Dag 2, udflugt til Piacentini Dette område var tidligere kendt for hvide, mousserende og søde vine, men nu produceres også Cabernet, Chardonnay og Sauvignon. Den mest interessante vin er dog rødvinen,

Læs mere

2012 Riesling, 40 Jahre Jubiläum

2012 Riesling, 40 Jahre Jubiläum 2012 Riesling, 40 Jahre Jubiläum Nikolaihof Wachau, Østrig Wachau ligger 65 km vest for Wien og er nok Østrigs bedst kendte vindistrikt. Grüner Veltliner er den traditionelle Wachau drue, og den skaber

Læs mere

Bedste Fra: Bourgogne, Californien (russisk River, Sonoma Coast, Santa Barbara), Oregon, Champagne - mousserende Blanc de Noirs

Bedste Fra: Bourgogne, Californien (russisk River, Sonoma Coast, Santa Barbara), Oregon, Champagne - mousserende Blanc de Noirs Pinot Noir Farve: Lys - mørk rubin Syrah / Shiraz Krop: Let - medium Karakter: Mangfoldighed - blød og tærte Smagsvarianter: Kirsebær, skovbund, jordbær, friske svampe, urter Drikkes: Tidligt (nu 10 år)

Læs mere

Det er nu 6 måneder siden de første Serbiske vine ankom til Danmark og vi har allerede oplevet mange spændende mennesker og situationer.

Det er nu 6 måneder siden de første Serbiske vine ankom til Danmark og vi har allerede oplevet mange spændende mennesker og situationer. Kære Vin Ven Det er nu 6 måneder siden de første Serbiske vine ankom til Danmark og vi har allerede oplevet mange spændende mennesker og situationer. Vi har mødt mange inspirerende og modige personer,

Læs mere

Januar 2014. - vinkort

Januar 2014. - vinkort Januar 2014 - vinkort Hvidvine Australien Husets vin, Chardonnay Farven er lys gylden, og vinen har den karakteristiske frugtagtige bouquet. pr. flaske 135,00 kr Smagen er afrundet, tør og frisk. glas,

Læs mere

5 DAGE I RABATTENS TEGN MASSER AF PROCENTER I RABAT SOM TAK FOR 2014

5 DAGE I RABATTENS TEGN MASSER AF PROCENTER I RABAT SOM TAK FOR 2014 VI SLUTTER ÅRET AF MED En håndfuld gode tilbud En rigtig god gammeldags lager regulerende UDSALG 5 DAGE I RABATTENS TEGN MASSER AF PROCENTER I RABAT SOM TAK FOR 2014 KOM OG SMAG PÅ DRÅBERNE OG GØR EN GOD

Læs mere

Mousserende & Champagne

Mousserende & Champagne Vinkort Mousserende & Champagne Cava Mont Michel Semi-Seco, Spanien Vinen har en frisk sødme og virker meget umiddelbar og charmerende. White Port Ramos Pinto Douro, Portugal Et dejligt glas portvin med

Læs mere

Rørvig Fisk & Røgeri. Fisk- & skaldyrsbuffet. Menu- og vinkort

Rørvig Fisk & Røgeri. Fisk- & skaldyrsbuffet. Menu- og vinkort Rørvig Fisk & Røgeri Fisk- & skaldyrsbuffet Menu- og vinkort RØRVIG FISK & RØGERI S FISKE- & SKALDYRSBUFFET FROKOST 199.- 12.00-15.00 AFTEN 279.- 18.00-21.00 BØRN HALV PRIS (MAX. 11 ÅR) Kager Muffins 30,-

Læs mere

2003 Les Artistiques Blanc, Château La Vernède, Coteaux de Languedoc pris kr. 47,50

2003 Les Artistiques Blanc, Château La Vernède, Coteaux de Languedoc pris kr. 47,50 2003 Les Artistiques Blanc, Château La Vernède, Coteaux de Languedoc pris kr. 47,50 Midt imellem Narbonne i Aude- og Béziers i Hérault-provinsen ligger Château la Vernèdes vinmarker. Appellationen i ly

Læs mere

Velkomst: Fersken Tyskland. Glas kr. 28,- 1/1 fl. kr. 150,- Kir Glas kr. 35,- Hvidvin med hyld og gin Glas kr. 46,-

Velkomst: Fersken Tyskland. Glas kr. 28,- 1/1 fl. kr. 150,- Kir Glas kr. 35,- Hvidvin med hyld og gin Glas kr. 46,- Velkomst: Fersken Tyskland Dette er en let mousserende ferskenvin, med en flot klar gul farve samt delikat frugtbouquet. Glas kr. 28,- kr. 150,- Kir Glas kr. 35,- Hvidvin med hyld og gin Glas kr. 46,-

Læs mere

2 flasker Chateau Vieille Chapelle, Bordeaux AOC 2010. 2 flasker Chateau Magondeau Bordeaux AOC 2013. 2 flasker Domaine Les Grand Bois, Rasteau 2010

2 flasker Chateau Vieille Chapelle, Bordeaux AOC 2010. 2 flasker Chateau Magondeau Bordeaux AOC 2013. 2 flasker Domaine Les Grand Bois, Rasteau 2010 Vinfællesskabet tilbud oktober 2015. Nyheder: Chateau Magondeau, Bordeaux AOC 2013. Domaine Sunnen-Hoffmann, Pinot Gris 2014. Domaine Sunnen-Hoffmann, Cremant Rosé. Domaine Gallois, Gevery-Chambertin,

Læs mere

Velkomst: Fersken Dette er en let mousserende ferskenvin, med en flot klar gul farve samt delikat frugtbouquet. Glas kr. 30,-

Velkomst: Fersken Dette er en let mousserende ferskenvin, med en flot klar gul farve samt delikat frugtbouquet. Glas kr. 30,- Kongeåkroen Velkomst: Fersken Dette er en let mousserende ferskenvin, med en flot klar gul farve samt delikat frugtbouquet. Glas kr. 30,- Royal Cassis Dette er en frisk, let sødlig mousserende vin produceret

Læs mere

Slotskroen franske anbefaling Hvidvin. Rødvin. Dessertvin

Slotskroen franske anbefaling Hvidvin. Rødvin. Dessertvin Slotskroen franske anbefaling Granfort, Colombard, Gascogne 2015, Blød, indbydende og ganske behagelig hvidvin med et meget fransk udtryk hvidvin fra foie gras hjemstavn. 59 199 Sensas, Chardonnay, Pays

Læs mere

PG-Nord. Nyhedsbrev. December

PG-Nord. Nyhedsbrev. December PG-Nord Nyhedsbrev 1999 December Bestyrelsen for PG-Nord Formand: Næstformand: Sekretær: Kasserer: Chefinst.: Klubinst.: Christian Wahl Hvidkildevej 28 C 9220 Aalborg Øst tlf: 22176170 mail: 970226@udd.aalsem.dk

Læs mere

Vinkort. Chardonnay, Abbotts & Delaunay, Frankrig 55,- 118,- 218,- Ren Chardonnay fra Languedoc. Vinen har stor fylde, intens frugt og fedme

Vinkort. Chardonnay, Abbotts & Delaunay, Frankrig 55,- 118,- 218,- Ren Chardonnay fra Languedoc. Vinen har stor fylde, intens frugt og fedme Vinkort Husets hvidvine: Gl. ½ 1/1 Chardonnay, Abbotts & Delaunay, Frankrig 55,- 118,- 218,- Ren Chardonnay fra Languedoc. Vinen har stor fylde, intens frugt og fedme Sauvignon Blanc, Domaine Lalande,

Læs mere

Velkommen til en verdenspremiere i Grønland. Château Kirwan. Margaux

Velkommen til en verdenspremiere i Grønland. Château Kirwan. Margaux Program Kl. 18.00 Kl. 18.15 Kl. 19.00 Kl. 20.00 Registrering og velkomst Foredrag om Bordeaux og ved Yann Schÿler Vinsmagning Afslutning Vine, årgang 1996, årgang 1998, årgang 1999, årgang 2000, årgang

Læs mere

Prisliste Rødvin. Spanien & Portugal. V/ Henrik Damgaard. Æblehaven 21. 5462 Morud. E-mail mail@vintonden.dk. www.vintonden.dk. cvr nr.

Prisliste Rødvin. Spanien & Portugal. V/ Henrik Damgaard. Æblehaven 21. 5462 Morud. E-mail mail@vintonden.dk. www.vintonden.dk. cvr nr. Prisliste Rødvin Spanien & Portugal V/ Henrik Damgaard Æblehaven 21 5462 Morud E-mail mail@vintonden.dk www.vintonden.dk cvr nr. 31892384 Gyldig 01.04 2011 28.02 2012 Vintønden priser inkl. moms - Rødvin

Læs mere

Appelsinhuset af Bent Hojsholt, oktober 2017

Appelsinhuset af Bent Hojsholt, oktober 2017 Appelsinhuset af Bent Hojsholt, oktober 2017 Dette unikke sted udlejes normalt fra medio april til medio november. Max. 2 personer, d.v.s. et par eller 2 singler i min. 1 uge. Huset er på 38 m2 med en

Læs mere

Champagne & mousserende

Champagne & mousserende Champagne & mousserende 1/1 fl. Extremarium Cava Brut, Mont-Marcal, Spanien 249,- Blød frugt og friske bobler i elegant forening. Flot klar i glasset med en grøn tone. En herlig duft med strejf af friske

Læs mere

Vinkort FØDSELSDAGSTILBUD:

Vinkort FØDSELSDAGSTILBUD: Vinkort FØDSELSDAGSTILBUD: Har du fødselsdag? Tilbyder vi vores buffet til kun 1KR. Ved bestilling til minimum 4 personer, spiser fødselaren for 1 Kr (gælder ikke drikkevarer) KUN buffet. (gælder 3 dage,

Læs mere

Vi indbyder hermed til sydafrikansk vinaften med Plaisir de Merle winemaker Niel Bester samt tilhørende lækker menu Tirsdag d. 27/ kl. 18.

Vi indbyder hermed til sydafrikansk vinaften med Plaisir de Merle winemaker Niel Bester samt tilhørende lækker menu Tirsdag d. 27/ kl. 18. Indbydelse til fantastisk sydafrikansk vinaften Vi indbyder hermed til sydafrikansk vinaften med Plaisir de Merle winemaker Niel Bester samt tilhørende lækker menu Tirsdag d. 27/9-2016 kl. 18.00 Denne

Læs mere

VENNEKASSE 77 NOVEMBER 2018

VENNEKASSE 77 NOVEMBER 2018 VENNEKASSE 77 NOVEMBER 2018 VENNEKASSE 77 NOVEMBER 2018 2018 rundes af med et brag af en Vennekasse! Årets sidste kasse fylder vi med store oplevelser til jul & nytår! Vennekasse 77 koster som tidligere

Læs mere

VINKORT. Kroens mousserende vin

VINKORT. Kroens mousserende vin VINKORT Kroens mousserende vin Caprice Rosé, Albert Sounit, Vin Mousseux Caprice Rosé er en meget frugtrig og delikat mousserende rosé. De mange fine bobler gør vinen frisk, og Pinot Noir og Gamay druer

Læs mere

2002 Tokaji Frumint Dry, Bodega Oremus, Ungarn pris kr. 67,50

2002 Tokaji Frumint Dry, Bodega Oremus, Ungarn pris kr. 67,50 2002 Tokaji Frumint Dry, Bodega Oremus, Ungarn pris kr. 67,50 Château de Chasseloir er blandt områdets bedste producenter. Slottets historie er lang og rummer mange af Frankrigs dystre og blodige minder.

Læs mere

Hilsen fra forstanderen

Hilsen fra forstanderen Hilsen fra forstanderen Kære alle. Så kom foråret og sommeren næsten på en gang vi har også ventet længe på lidt sol, men især også til at se hvordan haven ville se ud efter vinteren. Det har været et

Læs mere

Hos Søborg har vi ligesom på det madmæssige ladet os inspirere, der hvor smagsoplevelserne er størst.

Hos Søborg har vi ligesom på det madmæssige ladet os inspirere, der hvor smagsoplevelserne er størst. Kære Vinkunde Hos Søborg har vi ligesom på det madmæssige ladet os inspirere, der hvor smagsoplevelserne er størst. Vi har nøje udvalgt nogle af de bedste vine. Klassiske franske, italienske og portugisiske

Læs mere

Vinfællesskabet tilbud Maj 2016. Nyheder:

Vinfællesskabet tilbud Maj 2016. Nyheder: Vinfællesskabet tilbud Maj 2016. Nyheder: Savigny-Lés-Beaune 1er cru Les Vergelesses, rouge 2013 Chateau Vieille Chapelle, Les Merlots de Baudet 2010 Chateau Vieille Chapelle, AOC Bordeaux Traditionelle

Læs mere

Vinkort. VILHELMSBORG KRO Ringkøbingvej 139 7620 Lemvig Tlf. 9788 9970

Vinkort. VILHELMSBORG KRO Ringkøbingvej 139 7620 Lemvig Tlf. 9788 9970 Vinkort VILHELMSBORG KRO Ringkøbingvej 139 7620 Lemvig Tlf. 9788 9970 Hvidvine Glas 1/2 flaske Pearl Valley White, Sydafrika 32,- 128,- I smagen går mange af noterne fra duften igen, og vinen opleves frisk

Læs mere

Interview med Rémi Jobard

Interview med Rémi Jobard Interview med Rémi Jobard En af vores nye Bourgogne-producenter Rémi Jobard i Meursault - var på besøg i Danmark for nyligt, og i denne forbindelse stillede vi ham et par spørgsmål om Meursault generelt

Læs mere

Bestillingsliste. på Sæbygård Slot. www.saeby-vinfestival.dk. Lørdag den 5. september 2015 kl. 14.00 17.00

Bestillingsliste. på Sæbygård Slot. www.saeby-vinfestival.dk. Lørdag den 5. september 2015 kl. 14.00 17.00 på Sæbygård Slot Lørdag den 5. september 2015 kl. 14.00 17.00 Bestillingsliste Stærke tilbud på alle vinene. Se de gode tilbud inde i bestillingslisten. Bestillingslisten afleveres i en af vinstandene.

Læs mere

Hos Søborg har vi ligesom på det madmæssige ladet os inspirere, der hvor smagsoplevelserne er størst.

Hos Søborg har vi ligesom på det madmæssige ladet os inspirere, der hvor smagsoplevelserne er størst. Kære Vinkunde Hos Søborg har vi ligesom på det madmæssige ladet os inspirere, der hvor smagsoplevelserne er størst. Vi har nøje udvalgt nogle af de bedste vine. Klassiske franske og italienske vine men

Læs mere

Isefjordens Jule og Nytårsvine 2013

Isefjordens Jule og Nytårsvine 2013 Isefjordens Jule og Nytårsvine 2013 Så nærmer vi os igen den dejlige højtid, med hygge i familiens og venners gode selskab, efterfulgt af dejlig Julemad,hvortil jeg har fundet nogle Vine/hedvine og lækre

Læs mere

I 2010 plantede vi de første vinstokke, og vi har nu cirka 4000 vinstokke med følgende sorter: Bolero, Cabernet Cortis, Calandro, Castel, Leon

I 2010 plantede vi de første vinstokke, og vi har nu cirka 4000 vinstokke med følgende sorter: Bolero, Cabernet Cortis, Calandro, Castel, Leon Om Vingården I de mest vidunderlige naturmæssige omgivelser, du kan tænke dig ved Karrebæksminde blot 10 km udenfor Næstved ligger vingården Vesterhavegaarden - direkte ud til Smålandshavet i den varmeste

Læs mere

Jagten på det perfekte vinglas

Jagten på det perfekte vinglas Jagten på det perfekte vinglas vinkreutzer Den 22. november 2013 www.vinkreutzer.dk/ Jeg gider ikke latterlige gimmicks. Når jeg skal nyde min vin, så er der få ting jeg har godkendt igennem 20 år som

Læs mere

LIDTmere. gode til d til vore d læsere. Rejser - Sport - Underholdning - Vin - Brænde. februar 2011

LIDTmere. gode til d til vore d læsere. Rejser - Sport - Underholdning - Vin - Brænde. februar 2011 februar 2011 LIDTmere Rejser - Sport - Underholdning - Vin - Brænde 6 sider m e gode til d b u til vore d s læsere 1 Tilmeld dig LIDTmeres nyhedsbreve KLIK HER! De annoncerede tilbud gælder til og med

Læs mere

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 30.12.2003 KOM(2003) 838 endelig RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET om brugen af artskrydsede vinsorter til fremstilling

Læs mere