VL113 JEG SÅ DET KOMME! BRUG TRENDKORT TIL AT FORUDSE, FORVENTE OG SKABE DIN FEDE, FEDE FREMTID

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VL113 JEG SÅ DET KOMME! BRUG TRENDKORT TIL AT FORUDSE, FORVENTE OG SKABE DIN FEDE, FEDE FREMTID"

Transkript

1 VL113 JEG SÅ DET KOMME! BRUG TRENDKORT TIL AT FORUDSE, FORVENTE OG SKABE DIN FEDE, FEDE FREMTID

2 DU FÅR HVAD DU SPØRG OM Fremtiden byder på flere og flere bevidste købere, som ikke altid har brug for service og slet ikke vil betale for den. Man skal aktivt få køber til at værdisætte den i den enkelte situation. Virksomheder der aflønner ALLE medarbejdere efter kundens oplevede værdi vil vinde.

3 FRA PAPIRLØS TIL AKTIV ONLINE Inden for revision og rådgivning udvikles mere effektive værktøjer, som letter arbejdstunge processer. Det er afgørende at være først, størst og vise business-power for at vinde konkurrencen, men det sker kun via en teknologisk platform, der påvirker til en lettere dagligdag for medarbejdere, kunder og firmabrandet.

4 SUPPLY CHAIN INTEGRATION Fra Asset Based Logistics til Knowledge Based Logistics, dvs. et skifte fra Warehousing, Handling og Transportation til også at omfatte Consultancy, Demand & Supply Planning, Procurement, Total Supply Chain Visibility og Optimization. I øvrigt kunne man også forestille sig andre ydelser til kunderne som omfatter Administration Services

5 RETAIL I FORANDRING For få år siden var amazon.com en ubetydelig kunde i dag er det den største kunde i mange markeder. E-handel vokser eksplosivt og inden for få år vil 40-50% af legetøj blive solgt online med helt anderledes krav til leverandørernes logistik-kæde.

6 FRA FYSISK TIL DIGITAL LEG For 3 år siden havde ingen hørt om Minecraft og Mojang i dag er der over 50 millioner registrerede brugere (det samme som antallet af LEGO-kunder) og de to stiftere af Mojang er på Time s liste over The 100 most influential people in the world. På samme tid er en helt ny kategori opstået i legetøjsmarkedet: Toyenhanced video games med store spillere som Disney Infinity og Skylanders

7 3D TIL 4D Med 3d print er døren åbnet for uanede muligheder for udvikling, afprøvning og produktion af produkter og ydelser. Det medfører endnu større krav til fremtidens produktions- og servicevirksomheder med hensyn til innovation og fleksibilitet og forståelse.

8 FRILANDSMUSEUM & OLLEKOLLE Udvikling, vækst og demografi betyder at Europa mister den økonomiske og kulturelle førerposition, man har været vandt til at besidde gennem århundrede. Men der går nok nogle generationer inden det går op for europæerne

9 MEDBORGERSKAB Ansvaret for innovation og entreprenørskab i en kommune kan ingen løse alene. Vi bliver nødt til i fremtiden at gå fra mere til bedre. Bæredygtig vækst, samskabelse og hverdagsinnovation er noget fremtidens borgere skal involveres i.

10 MULTICOMMERCIAL CROSS-CHANNEL De klassiske grænser, faggrupper og segmenter bliver nedbrudt og afløses af MCCC hvor det er livsstil og aktuelle behov, der selekteres efter. Kunden går ind af en smal dør, og finder alt hvad han eller hun har behov for i den aktuelle situation uagtet om det er en jem&fix-skrue eller et designer-møbel

11 THE CULTURE OCEAN Mennesker og virksomheder i front. Hvad binder os mere end stemninger og gode relationer, nærhed og tillid. Dette som grundlag for samarbejde, rummelighed, tilgivelse og innovation. Nogle vil kalde det performance-drivere og frigørelse af potentiale andre vil sige at de bliver lyttet til og respekteret.

12 TID ER SPILD AF PENGE Rådgivningsbranchen er i et paradigmeskifte, hvorfor kundeinddragelse er et must for at blive eller forblive den betroede rådgiver. Det kræver ydmyghed, et positivt og åbent sind, forretningsforståelse og større samarbejde med andre fagligheder f.eks ingeniører, biokemikere, antropologer m.fl.

13 TILSTEDEVÆRELSE Presence in realtime. At være offline, og ikke være tilgængelig 24/7. Man signalerer overskud ved at kunne prioritere sin kostbare tid, og dermed opnå større nærvær.

14 CYBERCRIME Med udbredelsen af digitale tjenester, og en stadig mere normal digital hverdag, bliver cybercrime en enorm udfordring. Bander og cybercrime-bevægelser vil ramme os, og det er ikke et spørgsmål om hvis - men hvornår.

15 KEND DINE KUNDER I fremtiden interagerer passageren med lufthavnen allerede når rejsen bestilles. Mobilen er omdrejningspunktet for information og guider til check-in, køb i butikkerne, frister med mad og drikke og viser vej til gaten. Passageren kan få vished for, at kufferten også er med på flyturen (til samme sted vel at mærke).

16 FORNUFT & FØLELSE Vi prioriterer fødevareindkøb med 1) øjne, 2) forstand, 3) smagsløg og 4) følelser og holdninger. Fødevarer associeret med en god historie er i vækst selvom der er distributionsmæssige udfordringer. Forbrugere vil have fødevarer, som først og fremmest fremkalder en god følelse.

17 VAND ER LIV Adgangen til vand bliver en forudsætning for at undgå folkevandringer og konflikter, samt et nøgleparameter for al udvikling, for at reducere uligheden mellem nationer, folkeslag, etniske eller religiøse grupperinger og køn.

18 FORBRUGS-FÆLLESSKABER Stærke fællesskaber stiller krav til virksomhederne og får langt større gennemslagskraft end enkeltpersoner. Virksomheder der sælger benzin og diesel kan blive udslettet, når trends indenfor energi, transport og dele-økonomi rammer hinanden.

19 HR = HUMAN RELATIONS Kundetilfredshed og kundeloyalitet skabes ikke via transaktioner eller produkter men via relationer. Og herunder personlige kompetencer, holdninger og adfærd.

20 HJERTE OG HJERNE Jeg kan mærke min hjerne - kan jeg også mærke mit hjerte? Jeg skaber orden - men lever i uorden. Min bestyrelse gør mig til et instrument for virksomheden men jeg ønsker det modsatte. Jeg skaber arbejdsfælleskaber - men leder efter uordentlige værdiarbejdsfælleskaber

21 CO-CREATION Vi har alt det vi skal bruge, for at skabe det vi gerne vil. Vores opgave er ikke at finde på flere nye ting, men at kombinere det som allerede findes, på nye originale måder. Også selvom det er 20, 200 eller 2000 år gammelt.

22 CROWD-SOURCING BP fik 123,000 forslag fra mere end 100 lande under Deepwater Horizon katastrofen - det skabte kaos. Crowdsourcing er en distribueret problemløsnings- og produktionsprocess, hvor man outsourcer opgaver til et netværk af mennesker som har dyb indsigt og stor interesse, men ikke er geografisk forbundne eller ansat i samme virksomhed.

23 Compete as a data scientist for fortune, fame and fun IDEER UNDER CONSTRUCTION Nye måder at ansætte projektledere og sætte teams opstår. Her er det Kaggle, en platform der kører konkurrencer i predictive modelling and analytics. Virksomhederne deler deres data, og statistikere, data miners og andet godtfolk fra hele verden konkurrerer om at skabe de bedste modeller. Data science bliver til en sport.

24 COLLABORATIVE DESIGN Vores største hurdle er organisatorisk. Silotækning er en dødelig sygdom. For at tage kampen op må ledere definere projekter, så samarbejde og træning af nye færdigheder sikres - samtidigt med at der skabes værdifulde leverancer til markedet.

25 LYT HØJERE Dem der forstår menneskers uudtalte behov og har de rigtige relationer, er fremtidens vindere. Provokation og irritation er nytænkningens bedste venner.

26 FRA MERE TIL BEDRE Vi står i et paradigmeskifte i verdenshistorien, hvor succes ikke længere kan måles i mere, men i stedet skal måles i bedre. Ikke i vækst, men i den positive påvirkning man har på andres liv.

27 FRA KRITISK TIL KONSTRUKTIV Enhver kan finde problemer. At turde stille op med visionære løsninger, der tvinger os til at tilegne os nye egenskaber, kræver en ganske særlige form for genialitet.

28 FRA SERVICERING TIL AKTIVERING Man skal turde udfordre og skubbe til folk - medarbejdere, kunder, borgere, seniorer. Du skal ikke gøre tingene selv, men sørge for at de bliver gjort. Som en god bh, der løfter og støtter de rigtige steder, men ikke ses eller er i centrum.

29 DOKUMENTERE TIL MONITORERE Data logges om vores adfærd og bruges til at forudsige hændelser, behov og handlinger samt ændre på dysfunktionel adfærd (body hacking). Vi får et meget mere pålideligt grundlag at træffe beslutninger og vurdere konsekvenser ud fra - og forvente andres behov.

30 GOD HISTORIE TIL MIN HISTORIE Vi bevæger os fra Den Gode Historie til MIN historie. Hvis ikke jeg kan se mig selv i det, du laver eller prøver at fortælle mig, har det ingen interesse. Vi vil fortælle vores egne historier om de så er religiøse, politiske, idelogiske eller kommercielle.

31 PROFESSION -> PROFESSIONALISME Det tager 10 år eller timer at bliver rigtig dygtig til noget. Og dygtige mennesker vil gerne arbejde sammen med andre dygtige mennesker. Faggrænser og historisk eneret til en profession hører fortiden til.

32 FRA EJERSKAB TIL ADGANG TIL Dem der er gode til at dele, kan få adgang til det hele. Film, musik, biler, havetramboliner, sommerhuse, rådgivning og ting der før var stor status i at eje, vil man nu blot have adgang til. Rigdom = at have adgang til det du har brug for Ejerskab = eksklusiv adgang

33 MIG TIL DEDIKEREDE FÆLLESSKABER At være en del af et forpligtende, dedikeret fællesskab vil være bedre end penge i banken eller en pensionsopsparing. Fællesskaberne er kendetegnet ved lange, sunde, konfliktfyldte relationer, der giver plads til individuel originalitet

34 FRA PLANER TIL PRINCIPPER Planlægning skaber fælles overblik. Men herfra tager principperne over, som et indre kompas man kan navigere efter. Principper kan ikke frit vælges - de har allerede valgt jer. Integritet bevares og dårlig stress forsvinder, når man er tro mod sine principper.

35 FRA KOMPLEKS TIL SIMPLEKS Kompleksiteten overhaler den menneskelige intelligens. Det er forbudt at lave komplicerede løsninger. Simpleksitet er simple løsninger der favner kompleksiteten og får folk til at sige aha, det var smart.

36 HUMAN DOING -> HUMAN BEING At have travlt er uncool. I stedet vil vi "leve vores livs formål." Vi er tiltrukket af meningsfuldhed, autonomi og indflydelse, og det er vigtigt at have positiv påvirkning, gerne i lokalsamfundet. Største frygt er ikke er der nu nok, men fik jeg gjort en forskel.

37 FRA STRESS TIL ENSOMHED I går var det stress. I fremtiden vil ensomhed være normen. Ensomhed spås at kræve flere menneskeliv end overvægt. Vi er sociale væsner, og vi har brug for fællesskaber der udfordrer og udvikler.

38 HIGH TECH - HIGH TOUCH Jo mere teknologisk verden bliver - jo mere længes vi efter berøring - menneskelig interaktion, natur, kærlighed, dybe relationer etc. Når vi f.eks. ikke længere bliver nødt til at se vores kollegaer, kan vi ikke leve uden dem.

39 FRA LEADERSHIP TIL FOLLOWERSHIP Man er kun en leder i fremtiden, hvis der er nogen, der følger efter én. Ledere er dem, der udstikker en visionær retning, dem der tænker stort på andres vegne - ikke bare dem, der har titlen på visitkortet eller har fået en leder-uddannelse.

40 FRA MBA TIL MBS MBA en hører industrisamfundet til. MBS en står for Mind, Body and Soul. God ledelse og livskvalitet vil udspringe af evnen til at opnå optimal synergi mellem de energier, der kommer fra bevidstheden, kroppen og sjælen.

41 PROFESSION - > PROFESSIONALISME At afgrænse andre fra sit fagområde (profession) hører fortiden til. Fremtiden tilhører de professionelle: dem der har en indre drevet trang til hele tiden at opdatere det de kan, og blive dygtigere til det de skal. Dygtige mennesker vil søge andre dygtige mennesker.

42 EMPLOYD TIL EMPLOYABILITY I 2030 vil 20 mio. jobs være forsvundet pga. den eksponentielle, teknologiske udvikling. Computere og robotter vil overtage stadig flere opgaver, især skrivebordsfunktioner. Hvis du ikke kan svare på spørgsmålet hvilken værdi skaber du, så er der stor sandsynlighed for, at en robot kommer og overtager dit job.

43 LØNMODTAGERKULTUREN ER DØD Der er ikke noget galt i at modtage løn, men en kultur, hvor fugleungerne, sidder og pipper efter en projekt-orm vil ingen ha. Livslang ansættelse afløses af en proaktiv arbejdskultur fokuseret mod fælles mål eller visioner.

44 CONNECT & DEVELOP Mindre fokus på egne ressourcer og den interne research & development. Og mere fokus udenfor forretningen, hvor man kobler sig på de innovative og givtige relationer - som at tappe ind på et globalt neuralt netværk.

45 PAPIRSKUBBER-ÆRAEN SLUTTER Ledet mellem virkelighed og beslutning bliver kortere og kortere i takt med at systemer som f.eks. IBM s Watson overtager analytikernes funktion. Research, der i dag tager måneder, vil i 2020 tage minutter.

46 GAMMEL ER DÅRLIG SOFTWARE Verden har aldrig oplevet, at så mange mennesker lever i så lang tid. Vi ændrer radikalt på vores indstilling til alderdommen, At være aktiv, arbejde, lære nye ting, lytte, ændre dit mindset og at lege er nogle af tricks ene til at leve - ikke kun længere - men bedre.

47 I have a big head but I share a brain with my friends HELLERE LILLE OG VÅGEN Vi elsker dem, der gør livet nemmere, mindre besværligt og mere intuitivt. Ingen gider at betale for din lange uddannelse og dit kloge hoved, hvis ikke du kan vise effekt fra dag 1. Stort hoved og korte arme er no go.

48 THE INTERNET OF THINGS Med digitaliseringen af tidligere analoge apparater og koblingen til sensorer og internet kan alting snakke med hinanden. Det vil have effekt på bl.a ressourceforbrug, beslutningsprocesser, fjernbetjening-af-alt-muligt, automatisering og indsamling af data.

49 NU KOMMER TRÆNERNE Revisorer og detail forventes at have en næsten 100% sikkerhed for ikke at eksistere i den nærmeste fremtid. I stedet efterspørger vi terapeuter, trænere, redaktør og eksperter der fjerner smerte.

50 FARVEL RUTINEJOB Udvikling og forandring er en selvfølge. Nogle opsøger den aktivt, mens andre har brug for perioder med stabilitet. Plejermentalitet og vanetænkning hører dog fortiden til.

51 TÆNK SOM EN APP At kunne for mange ting og have for mange funktioner bliver utroværdigt i en fremtid, hvor alle fordyrrende mellemled får kniven. Vær god til det, du forventes at være god til og opdatér og forny det hele tiden.

52 OVERFLODS-ØKONOMI I en overflodsøkonomi er problemet ikke knaphed på ressourcer, men OVERLOAD. I stedet for at spare, skal tingene være i flow. I stedet for at hamstre, er success gøre noget bedre for flere mennesker med de rette ressourcer

53 MÅL MED MENING Fremsynede nationer indfører "social progress indicators". I stedet for at måle bruttonational produktivitet, kommer bruttonational velfærd på menuen.

54 TÆNK SOM EN FATTIG Den fattigste milliard i verden spås at opleve den største velfærdsfremgang i de næste 10 år. Mobilteknologi, mikrolångivning, nye former for samarbejde og social transformation er nogle af drivkræfterne.

55 GAMIFICATION Voksede du op med film eller computerspil? Seere opfatter sig selv som passive observanter. Spillere ser sig selv, som co-creators af deres egen virkelighed. Spil og arbejde flyder sammen og resultatet er et arbejdsmiljø, hvor man leger og eksperimenterer sig frem til nye løsninger i tæt, kaotisk læringsfællesskab med andre.

THE INTERNET OF THINGS

THE INTERNET OF THINGS GAMIFICATION Voksede du op med film eller computerspil? Seere opfatter sig selv som passive observanter. Spillere ser sig selv, som cocreators af deres egen virkelighed. Spil og virkelighed flyder sammen

Læs mere

FLYT DIG! ELLER FREMTIDEN KOMMER EFTER DIG

FLYT DIG! ELLER FREMTIDEN KOMMER EFTER DIG KENMAY 07-05-2015 FLYT DIG! ELLER FREMTIDEN KOMMER EFTER DIG VED METTE SILLESEN FREMTIDSFORSKER I FUTURE NAVIGATOR VIL DU HAVE PRÆSENTATIONEN? SÅ SEND EN MAIL TIL: MAIL@METTESILLESEN.COM OG DU VIL MODTAGE

Læs mere

Vil du med? Hvad er fremtidsforskning? FLYT DIG! ELLER FREMTIDEN KOMMER EFTER DIG

Vil du med? Hvad er fremtidsforskning? FLYT DIG! ELLER FREMTIDEN KOMMER EFTER DIG FLYT DIG! ELLER FREMTIDEN KOMMER EFTER DIG! NY VERDEN, NYE EGENSKABER Vil du med? 1. I er mine fremtidsforskere!! 2. Ny verden, nye egenskaber! 3. Kærlighedserklæring Anne Skare Nielsen! anne@futurenavigator.dk

Læs mere

SPOT DE STORE SKIFT OG BEGYND AT TRÆNE NU BLUE SKY CAMP 26-27. NOVEMBER 2015 UDFORSK FREMTIDEN LISELOTTE LYNGSØ, LLL@FUTURENAVIGATOR.

SPOT DE STORE SKIFT OG BEGYND AT TRÆNE NU BLUE SKY CAMP 26-27. NOVEMBER 2015 UDFORSK FREMTIDEN LISELOTTE LYNGSØ, LLL@FUTURENAVIGATOR. SPOT DE STORE SKIFT OG BEGYND AT TRÆNE NU BLUE SKY CAMP 26-27. NOVEMBER 2015 UDFORSK FREMTIDEN EJERSKAB-ADGANG MÅLE-MONITORERE LISELOTTE LYNGSØ, LLL@FUTURENAVIGATOR.DK 1 STRES-ENSOMHED HR -HUMAN REVOLUTIONARY

Læs mere

SPOT DE STORE SKIFT OG TRÆN 8. DECEMBER 2015 LISELOTTE LYNGSØ FUTURE@FUTURENAVIGATOR.DK UDFORSK FREMTIDEN

SPOT DE STORE SKIFT OG TRÆN 8. DECEMBER 2015 LISELOTTE LYNGSØ FUTURE@FUTURENAVIGATOR.DK UDFORSK FREMTIDEN SPOT DE STORE SKIFT OG TRÆN 8. DECEMBER 2015 1 LISELOTTE LYNGSØ FUTURE@FUTURENAVIGATOR.DK 2 UDFORSK FREMTIDEN ALLE MØDER FREMTIDEN OG MÅ TRÆNE TIL DEN - OGSÅ JER EJERSKAB-ADGANG MÅLE-MONITORERE STRES-ENSOMHED

Læs mere

KL DIGITALISERINGTRÆF LEDELSE AF DIGITALISERING I KOMMUNER SENIOR DIREKTØR ERIK MØBERG,

KL DIGITALISERINGTRÆF LEDELSE AF DIGITALISERING I KOMMUNER SENIOR DIREKTØR ERIK MØBERG, KL DIGITALISERINGTRÆF LEDELSE AF DIGITALISERING I KOMMUNER SENIOR DIREKTØR ERIK MØBERG, EM@RAMBOLL.COM 19.06.2017 INTRODUKTION TIL RAMBØLL Rambøll Uafhængigt ingeniør-, design- og rådgivervirksomhed Rambøll

Læs mere

FRA RIGID TIL FLEKSIBEL

FRA RIGID TIL FLEKSIBEL FRA RIGID TIL FLEKSIBEL Det bliver sværere at få borgerne til at møde indenfor alm. arbejdstid. Møder vil rykke sig væsentlig fra alm dagtimer til aften- og weekend timer. De ansatte vil komme til at møde

Læs mere

FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING

FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING Psykiatri FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING Med mennesket i centrum - Fire værdier, der skal drive vores arbejde i Region Hovedstadens Psykiatri Kære medarbejder og ledere Her er vores nye værdigrundlag,

Læs mere

AI AI+MENNESKER. Alt routinearbejde kan i fremtiden blive overtaget af kunstig intelligens, hvilket frigiver tid til værdiskabelse i fælleskab.

AI AI+MENNESKER. Alt routinearbejde kan i fremtiden blive overtaget af kunstig intelligens, hvilket frigiver tid til værdiskabelse i fælleskab. AI AI+MENNESKER Alt routinearbejde kan i fremtiden blive overtaget af kunstig intelligens, hvilket frigiver tid til værdiskabelse i fælleskab. STANDARD ORIGINAL At skille sig ud. At være unik. Og at kunne

Læs mere

PAS PÅ! ELLER FREMTIDEN KOMMER EFTER DIG LOUISE FREDBO-NIELSEN & METTE SILLESEN FREMTIDSFORSKERE

PAS PÅ! ELLER FREMTIDEN KOMMER EFTER DIG LOUISE FREDBO-NIELSEN & METTE SILLESEN FREMTIDSFORSKERE PAS PÅ! ELLER FREMTIDEN KOMMER EFTER DIG LOUISE FREDBO-NIELSEN & METTE SILLESEN FREMTIDSFORSKERE AGENDA FOR I DAG Velkommen Megatrends Frokost Scenariekryds Trendspil Introduktion til fremtidsforskning

Læs mere

PERSONLIG SALGSTRÆNING En anderledes uddannelse til ledige, der tager udgangspunkt i den enkelte. Dag 5 af 6; 08:30 15:30

PERSONLIG SALGSTRÆNING En anderledes uddannelse til ledige, der tager udgangspunkt i den enkelte. Dag 5 af 6; 08:30 15:30 PERSONLIG SALGSTRÆNING En anderledes uddannelse til ledige, der tager udgangspunkt i den enkelte. Dag 5 af 6; 08:30 15:30 DAGENS PROGRAM 08:30 09:30 Opsamling 09:30 09:45 Pause 09:45 10:45 Brik Å Teori:

Læs mere

Vores værdier er skabt af medarbejderne. Frøs for dig

Vores værdier er skabt af medarbejderne. Frøs for dig Vores værdier er skabt af medarbejderne. Værdisangen er blevet til på et seminar den 15. januar 2005, hvor alle medarbejdere var med til at udarbejde Frøs Værdier. Denne folder er bl.a. udarbejdet på grundlag

Læs mere

Tænk struktureret kompetenceudvikling for at skabe ejerskab og motivation hos medarbejderne!

Tænk struktureret kompetenceudvikling for at skabe ejerskab og motivation hos medarbejderne! Tænk struktureret kompetenceudvikling for at skabe ejerskab og motivation hos medarbejderne! Med Service Desken i førersædet! IT chef Lise Wormstrup Onsdag den 29. oktober 2008 Agenda Kort om it-afdelingen

Læs mere

MONITORERING INTERNT. Dokumentering og tidsregistrering afløses af monitorering. Medarbejdere lader sig monitorere i jagten på bedre service

MONITORERING INTERNT. Dokumentering og tidsregistrering afløses af monitorering. Medarbejdere lader sig monitorere i jagten på bedre service MONITORERING INTERNT Dokumentering og tidsregistrering afløses af monitorering. Medarbejdere lader sig monitorere i jagten på bedre service UNDER CONSTRUCTION En konstant tilstand af udvikling og forandring

Læs mere

Emotionel intelligensanalyse

Emotionel intelligensanalyse Emotionel intelligensanalyse Denne analyse er designet til at hjælpe dig med at få en større indsigt i de evner og færdigheder, du har indenfor Daniel Colemans definitioner af de 5 områder af emotionel

Læs mere

Analysen er din, og skal kun bruges til, at du kan tænke over, hvordan du oplever dig selv som leder.

Analysen er din, og skal kun bruges til, at du kan tænke over, hvordan du oplever dig selv som leder. Ledelsesstilanalyse Dette er en analyse af den måde du leder på, med fokus på at lede mennesker. Det er vigtigt for din selvindsigt, at du er så ærlig som overhovedet mulig overfor dig selv når du svarer.

Læs mere

Nye spilleregler for påvirkning af den digitale forbruger. Eva Steensig Erhvervssociolog og stifter af Lighthouse Cph A/S

Nye spilleregler for påvirkning af den digitale forbruger. Eva Steensig Erhvervssociolog og stifter af Lighthouse Cph A/S Nye spilleregler for påvirkning af den digitale forbruger Eva Steensig Erhvervssociolog og stifter af Lighthouse Cph A/S Spillebanen: Rammen som adfærdsændringer foregår i Økonomi Polarisering Sundhed

Læs mere

Investér i Fremtidsansen

Investér i Fremtidsansen Investér i Fremtidsansen Fremtidstræner - Henrik Good Hovgaard Det helt store Hvorfor Den intergalaktiske IQ test Egenskab Fremtidsansen At have et fælles sprog om fremtiden Bruge fremtiden som kompas

Læs mere

Akademiet for Talentfulde unge. Business Battle. 3. Og 5. august 2015

Akademiet for Talentfulde unge. Business Battle. 3. Og 5. august 2015 Akademiet for Talentfulde unge Business Battle 3. Og 5. august 2015 I skal konkurrere mod hinanden i at drive virksomhed Sammen! Hold mod hold. - især i starten vil det være op ad bakke - for der får I

Læs mere

MacMann Berg Go morgenmøde 2013 Fra PROFESSION til PROFESSIONALISME

MacMann Berg Go morgenmøde 2013 Fra PROFESSION til PROFESSIONALISME MacMann Berg Go morgenmøde 2013 Fra PROFESSION til PROFESSIONALISME 1 Programoversigt 08:30 Kaffe, the og brød 09:00 Velkommen til Go morgenmøde Kort præsentation og hvorfor gør vi det? Professionalisme

Læs mere

Guide. hvordan du kommer videre. Læs her. sider. Se dit liv i et nyt perspektiv Sådan får du det godt med dig selv

Guide. hvordan du kommer videre. Læs her. sider. Se dit liv i et nyt perspektiv Sådan får du det godt med dig selv Guide MARTS 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Læs her 12 hvordan du kommer videre sider Se dit liv i et nyt perspektiv Sådan får du det godt med dig selv GUIDE INDHOLD I DETTE HÆFTE: Side

Læs mere

guide ellers går dit parforhold i stykker Få fingrene ud af navlen sider Oktober 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.

guide ellers går dit parforhold i stykker Få fingrene ud af navlen sider Oktober 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b. Foto: Iris guide Oktober 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 16 sider Få fingrene ud af navlen ellers går dit parforhold i stykker Red dit parforhold INDHOLD I DETTE HÆFTE: Når egoismen sniger

Læs mere

Fremtidens medarbejder og arbejdsliv

Fremtidens medarbejder og arbejdsliv SPOT FREMTIDENS MEDARBEJDER - TRÆN NU! Fremtidens medarbejder og arbejdsliv 11.00-12.00 Hvorfor & Hvornår 12.00-13.15 Frokost 13.15-14.00 Hvordan - Trendmapping & Gamechanger 14.00-14.30 Fremtidens arbejdsliv

Læs mere

Værdi-Type-MUS på Arbejdsmarkedsområdet

Værdi-Type-MUS på Arbejdsmarkedsområdet BILAG 1 - Værdier Forståelsen af GK s værdier tager afsæt i arbejdet fra Fællesuddannelsen, hvor der i skemaet herunder er hentet eksempler som fortæller hvad vi ønsker omkring vores adfærd på arbejdet.

Læs mere

Spørgsmål i DI s ledelsesscoreboard

Spørgsmål i DI s ledelsesscoreboard Spørgsmål i DI s ledelsesscoreboard Herunder kan du læse de spørgsmål, som stilles i forbindelse med undersøgelsen. Både medarbejdere og ledere bliver stillet 88 spørgsmål. Herudover vil ledergruppen blive

Læs mere

VIRKSOMHEDSSIMULERING

VIRKSOMHEDSSIMULERING KEY LEARNING ER ET KREATIVT KONSULENTHUS MED MASSER AF POWER! Styrk dine medarbejdere gennem leg og seriøst sjov Med en virksomhedssimulering vil medarbejderne træne virkelige situationer og udvikle deres

Læs mere

Holbæk Regionens Erhvervsråd. Forretningsudvikling i teori og praksis

Holbæk Regionens Erhvervsråd. Forretningsudvikling i teori og praksis Holbæk Regionens Erhvervsråd Forretningsudvikling i teori og praksis Forretningsudvikling teori Dagsorden v/jesper Salling Nielsen Forretningsudvikling praksis v/arkitekt Thomas Kullegaard Jesper Salling

Læs mere

Opfindsomhed og innovationskultur. mellem organiske, brugerdrevne processer og strategiske ledelsesudfordringer

Opfindsomhed og innovationskultur. mellem organiske, brugerdrevne processer og strategiske ledelsesudfordringer Opfindsomhed og innovationskultur mellem organiske, brugerdrevne processer og strategiske ledelsesudfordringer Summerier 1. Jeg vil gerne være opfindsom, men. 2. Jeg vil ikke være opfindsom, fordi. 3.

Læs mere

Stillingsbeskrivelse. Agil Coach

Stillingsbeskrivelse. Agil Coach Stillingsbeskrivelse Agil Coach Virksomhedsbeskrivelse Plan A blev etableret i 2005, en sund og succesrig konsulentvirksomhed som rådgiver og coacher nogle af de største kunder i Danmark. Deres succes

Læs mere

Om erhvervsskolers arbejde med fremtidens kompetencebehov

Om erhvervsskolers arbejde med fremtidens kompetencebehov DANSKE ERHVERVSSKOLER KORT OG GODTOG -GYMNASIER DANSKE ERHVERVSSKOLER OG -GYMNASIER DANSKE ERHVERVSSKOLER OG -GYMNASIER KORT OG GODT Om erhvervsskolers arbejde med fremtidens kompetencebehov 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Josephine Ahm Til id på de sociale medier for B2B virksomheder 1 Inspirationsaften v/ Lasse Ahm Consult 16/03/2017

Josephine Ahm Til id på de sociale medier for B2B virksomheder 1 Inspirationsaften v/ Lasse Ahm Consult 16/03/2017 1 Overvej, hvad tillid betyder for dig. Det kan både være i personligt regi og i professionelt regi. Måske er det faktisk ikke så forskelligt fra hinanden. Skriv det ned på en seddel, så du bliver tvunget

Læs mere

Mini guides til eksamen

Mini guides til eksamen Mini guides til eksamen Indhold PRÆSENTATIONSTEKNIK FORBEREDELSE NERVØSITET KONCENTRATION MINDSET KOMMUNIKATION 5 6 Præsentationsteknik Husk følgende 7 gode råd om Præsentationsteknik under eksamen: Fødder:

Læs mere

Børne- og Ungepolitik

Børne- og Ungepolitik Ishøj Kommunes Børne- og Ungepolitik Ishøj Kommune 1 VISIONEN... 3 INDLEDNING... 4 ANERKENDELSE... 5 INKLUSION OG FÆLLESSKAB... 6 KREATIVITET... 7 DEMOKRATI OG MEDBESTEMMELSE... 8-9 SAMARBEJDE OG SYNERGI...

Læs mere

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd.

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. LEADING Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. HAR DU TALENT FOR AT UDVIKLE TALENT? DU SKAL SE DET, DER

Læs mere

Toplederens egne erfaringer!

Toplederens egne erfaringer! Toplederens egne erfaringer! Brian Petersen har en solid og spændende erhvervserfaring bl.a. som CEO i Københavns Lufthavne og hos Procter & Gamble. Derudover har han også stor erfaring fra forskellige

Læs mere

Dagens aktuelle nyheder om personlig branding!

Dagens aktuelle nyheder om personlig branding! Dagens aktuelle nyheder om personlig branding! Ingenting kommer af ingenting, undtagen lommeuld. De menneskelige love er skrøbelige. Mange lever et helt liv uden at blive opdaget. Storm P.(1882-1949) Personlig

Læs mere

1)FÆLLESSKAB 4)MENING 2)AKTIV 3)FORNYELSE

1)FÆLLESSKAB 4)MENING 2)AKTIV 3)FORNYELSE PÅ FORKANT MED FREMTIDEN STRATEGISK TRENDSPOTTING Kl. 13.30-14.10 Hvorfor og hvordan Kl. 14.10-14.30- Irritation Kl. 14.30-14.45 - Spot forandringer Kl. 15.45-15.15 Trendmapping - game-changer Kl. 15.15-15.45

Læs mere

appendix Hvad er der i kassen?

appendix Hvad er der i kassen? appendix a Hvad er der i kassen? 121 Jeg går meget op i, hvad der er godt, og hvad der ikke er. Jeg er den første til at træde til og hjælpe andre. Jeg kan godt lide at stå i spidsen for andre. Jeg kan

Læs mere

Hvordan skaber vi gode resultater?

Hvordan skaber vi gode resultater? Hvordan skaber vi gode resultater? Hvor gode er vi? LEDERNES NETVÆRK I NORDEN Fredag, den 4. maj 2012 1 Agenda Hvem er 2improve Hvad skaber gode resultater? Hvordan takler vi fremtidens udfordringer? Hvilke

Læs mere

Ledelse når det er bedst. Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune

Ledelse når det er bedst. Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune Ledelse når det er bedst Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune INTRODUKTION hvad er et ledelsesgrundlag? Fælles principper for god ledelse Som ledere i Glostrup Kommune er vores fornemste opgave at bidrage

Læs mere

Den Kreative Platform i DGI Uhæmmet anvendelse af viden fra forening til forening

Den Kreative Platform i DGI Uhæmmet anvendelse af viden fra forening til forening Den Kreative Platform i DGI Uhæmmet anvendelse af viden fra forening til forening I må gerne sætte jer ned Det vi ser og forstår er styret af mønstre I hjerne og krop Vi ser det vi plejer at se Vi forstår

Læs mere

Fra god til fantastisk. Skab hurtige og målbare resultater!

Fra god til fantastisk. Skab hurtige og målbare resultater! Fra god til fantastisk Skab hurtige og målbare resultater! Team med solid erfaring Step-up blev etableret i 2003 og har lige siden arbejdet med at udvikle mennesker. Vi er i dag mest kendt som dem, der,

Læs mere

HVAD DRØMTE DU OM AT BLIVE DA DU VAR BARN?

HVAD DRØMTE DU OM AT BLIVE DA DU VAR BARN? 9.00-9.40 Hvorfor & hvordan 9.40-10.10 Walk and talk tabuer og irritation 10.10-11.05 Lyt højere! Typisk 11-05-11.20 Pause 11.20-11.45 Spot de nye skift - kombiner trends 11.45-12.15 Trendmapping - Game-changer

Læs mere

Værdier. Kommunikation. Motivation. Troværdighed. Markedsorientering. frem for alt hjem. Arbejdsmiljø

Værdier. Kommunikation. Motivation. Troværdighed. Markedsorientering. frem for alt hjem. Arbejdsmiljø Arbejdsmiljø Markedsorientering Troværdighed Motivation Kommunikation Værdier frem for alt hjem Værdier Værdien af værdier Værdier er vigtige. Det er de, fordi de bestemmer, hvad der er rigtigt eller forkert,

Læs mere

Strategisk brug af Sociale Medier. 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen

Strategisk brug af Sociale Medier. 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen Strategisk brug af Sociale Medier 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen Trine-Maria Kristensen Cand. scient. soc (PR) Marketing & Kommunikation Hovedet på bloggen siden 2004 Rådgivning og undervisning om

Læs mere

Informationsteknologi D Gruppe 16 Opgaver. Gruppe 16. Informationsteknologi D

Informationsteknologi D Gruppe 16 Opgaver. Gruppe 16. Informationsteknologi D Opgaver Gruppe 16 Informationsteknologi D IT Opgaver Her kan du se alle de IT opgaver som vi har lavet i løbet at vores informationsteknologi D periode. Media College Aalborg Side 0 af 7 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Vækst og Forretningsudvikling

Vækst og Forretningsudvikling Vækst og Forretningsudvikling Uddrag af artikel trykt i Vækst og Forretningsudvikling. Gengivelse af denne artikel eller dele heraf er ikke tilladt ifølge dansk lov om ophavsret. Børsen Ledelseshåndbøger

Læs mere

Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag. Skolens Vision, Værdigrundlag & Målsætninger

Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag. Skolens Vision, Værdigrundlag & Målsætninger Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag Ullerup Bæk Skolen skal være en tryg og lærerig folkeskole, hvor børnenes selvværdsfølelse, fællesskab, selvstændighed, ansvarlighed, evne til at samarbejde

Læs mere

Forstå og forme fremtiden. Udviklingsstrategi

Forstå og forme fremtiden. Udviklingsstrategi Forstå og forme fremtiden Udviklingsstrategi 2019-2022 Hvorfor har vi en udviklingsstrategi for koncernen? EFKMs strategiske fokus på udvikling skal sikre, at vi som en effektiv koncern er gearet til fremtiden.

Læs mere

SOCIAL KAPITAL SAMARBEJDE SKABER RESULTATER TÆLL3R OGSÅ! OM PSYKISK ARBEJDSMILJØ I DETAILHANDLEN LEDER/ARBEJDSGIVER

SOCIAL KAPITAL SAMARBEJDE SKABER RESULTATER TÆLL3R OGSÅ! OM PSYKISK ARBEJDSMILJØ I DETAILHANDLEN LEDER/ARBEJDSGIVER OM PSYKISK ARBEJDSMILJØ I DETAILHANDLEN Læs mere på www.detdumærker.dk TÆLL3R OGSÅ! LEDER/ARBEJDSGIVER SOCIAL KAPITAL SAMARBEJDE SKABER RESULTATER Årets store udsalg skal forberedes, men da medarbejderne

Læs mere

Fremtidens mennesker og deres adfærd Morten Grønborg Vejle Bibliotek 20/1 2015

Fremtidens mennesker og deres adfærd Morten Grønborg Vejle Bibliotek 20/1 2015 Fremtidens mennesker og deres adfærd Morten Grønborg Vejle Bibliotek 20/1 2015 Syv centrale udviklingstræk med relevans for bibliotekerne i Danmark i fremtiden Morten Grønborg Chefredaktør, SCENARIO Magazine,

Læs mere

Det 63. danske Byplanmøde 26. 27. september 2013 på Frederiksberg SMARTE OMGIVELSER. Ved Filip Zibrandtsen (fzi @realdaniaby.dk)

Det 63. danske Byplanmøde 26. 27. september 2013 på Frederiksberg SMARTE OMGIVELSER. Ved Filip Zibrandtsen (fzi @realdaniaby.dk) Det 63. danske Byplanmøde 26. 27. september 2013 på Frederiksberg SMARTE OMGIVELSER Ved Filip Zibrandtsen (fzi @realdaniaby.dk) MIN SKY IVÆRKSÆTTER INNOVATION RÅDGIVER BYUDVIKLING FREMTIDENS BY KØBENHAVNS

Læs mere

4 trin, der får en stressramt til at slippe stress og genvinde balance, overskud og energi

4 trin, der får en stressramt til at slippe stress og genvinde balance, overskud og energi 4 trin, der får en stressramt til at slippe stress og genvinde balance, overskud og energi Trin 1: Genskab energibalancen Stress opstår, når vi gennem længere tid har brugt mere energi, end vi har fyldt

Læs mere

Informationsteknologiløsninger

Informationsteknologiløsninger Informationsteknologiløsninger Hvem er center for Trivsel og Motivation? Vi motiverer, begejstrer og inspirerer indenfor: Værdier og holdninger. Egen identitet. Egen Styrke og udviklings-områder. Gruppe

Læs mere

MERE BEDRE HIGH TECH HIGH TOUCH DIAGNOSE MIND/BODY HACKING PENSION PAUSER

MERE BEDRE HIGH TECH HIGH TOUCH DIAGNOSE MIND/BODY HACKING PENSION PAUSER HIGH TECH HIGH TOUCH Jo mere tech verden bliver, jo mere får vi brug for touch - fysisk samvær, coaching, personlig opmærksomhed, ros, opmuntring, etc. MERE BEDRE Succes handler ikke længere om mere, flere,

Læs mere

Guide. mental u-vending. Sådan laver du en. sider. Styrk dit liv med Chris MacDonald Guide: Sådan skal du tænke for at ændre livsstil

Guide. mental u-vending. Sådan laver du en. sider. Styrk dit liv med Chris MacDonald Guide: Sådan skal du tænke for at ændre livsstil Guide Maj 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Sådan laver du en mental u-vending 12 sider Styrk dit liv med Chris MacDonald Guide: Sådan skal du tænke for at ændre livsstil Mental u-vending

Læs mere

Lederskab i en turbulent verden. Niels Duedahl, CEO, SE

Lederskab i en turbulent verden. Niels Duedahl, CEO, SE Lederskab i en turbulent verden Niels Duedahl, CEO, SE Markedet ændrer sig med stor hastighed Vi er nødt til at revidere vores samfundsmodel på mange områder Ny Teknologi og konstant Innovation er det

Læs mere

Innovativ faglighed. en introduktion til Otto Scharmers Teori U. Af Michael Breum Jakobsen, chefkonsulent

Innovativ faglighed. en introduktion til Otto Scharmers Teori U. Af Michael Breum Jakobsen, chefkonsulent Innovativ faglighed en introduktion til Otto Scharmers Teori U Af Michael Breum Jakobsen, chefkonsulent Hvad er den særlige pædagogiske faglighed man som lærer skal besidde, hvis man vil være en innovativ

Læs mere

INSPIRATION GAMIFICATION

INSPIRATION GAMIFICATION INSPIRATION GAMIFICATION Online spil vokser kraftigt og liberaliseres. Vi elsker spil og særligt hvis det gør nytte. ELITE GRÆSRØDDER Ny teknologi kan give almindelige mennesker mulighed for at løse sociale

Læs mere

Om at forebygge mental mistrivsel. Fremtidsforsker - Henrik Good Hovgaard. Store forandringer er ikke nyt

Om at forebygge mental mistrivsel. Fremtidsforsker - Henrik Good Hovgaard. Store forandringer er ikke nyt Naviger i Fremtiden Om at forebygge mental mistrivsel Fremtidsforsker - Henrik Good Hovgaard Store forandringer er ikke nyt Traktoren var med til at lave spillereglerne om Fra land til by MERE BEDRE Mere:

Læs mere

BRUGER INDFLYDELSE DK. Mål Forandringerne. Spørgeskema til personale på botilbud

BRUGER INDFLYDELSE DK. Mål Forandringerne. Spørgeskema til personale på botilbud Mål Forandringerne Spørgeskema til personale på 1. BEVIDSTHED OM BEHOV 1.1 Beboerne synes ofte, der er ting, der kunne være anderledes her på stedet 1.2 Beboerne henvender sig til personale eller ledelse,

Læs mere

Et udfordrende vækstforløb for indehavere med flair for selverkendelse

Et udfordrende vækstforløb for indehavere med flair for selverkendelse verskud Udvikling Engagerede medarbejdere Bedre bundlinie Overskud Glæde Daglig ledelse med fokus på forandring Et udfordrende vækstforløb for indehavere med flair for selverkendelse Stress Medarbejderproblemer

Læs mere

Fremtidssansen. Kursen på den lange bane. Henrik Good Hovgaard. Afhængighed - Uafhængighed - Samhørighed

Fremtidssansen. Kursen på den lange bane. Henrik Good Hovgaard. Afhængighed - Uafhængighed - Samhørighed Fremtidssansen Henrik Good Hovgaard Kursen på den lange bane Afhængighed - Uafhængighed - Samhørighed Egenskab Få andre med Venner, familie, community Få mig med Mit Eget fremtidsperspektiv Få Verden med

Læs mere

Samarbejdspolitik for ansatte i DII Skovkanten

Samarbejdspolitik for ansatte i DII Skovkanten Samarbejdspolitik for ansatte i DII Skovkanten Indhold Formål med samarbejdspolitikken... 1 Kommunikation i Skovkanten... 1 Omgangstone... 2 Fokus på fagligheden... 2 Konflikthåndtering... 2 Ihh hvor er

Læs mere

Digitalisering og Forandringsledelse

Digitalisering og Forandringsledelse Digitalisering og Forandringsledelse PETER KALUM SCHOU AARHUS UNIVERSITET Hvem er jeg: Ph.d. fra Copenhagen Business School Forsker i entreprenørskab, innovation og digitalisering. Postdoc ved Aarhus Universitet,

Læs mere

Service & Support Forum 1

Service & Support Forum 1 Service & Support Forum 1 Effektiv Service & Kommunikation - Temaet for dette indlæg Effektiv Forandring & Forankring - Organisation, team, muligheder og samarbejde, refleksion og handling Effektiv IT

Læs mere

prise ham fordi han er stor, det er fantastisk at vide, at Gud er størst. Nogle Formålet med aftenen

prise ham fordi han er stor, det er fantastisk at vide, at Gud er størst. Nogle Formålet med aftenen 62 Slip kontrollen - lovsangsaften / TEEN EQUIP / Side 1 af 6 62 Slip kontrollen Introduktion til denne Temaaften Fokusset denne aften vil være på Guds storhed Gennem lovsang vil vi prise ham fordi han

Læs mere

Bliv en del af Danmarks One Stop Shopping kompetenceplatform

Bliv en del af Danmarks One Stop Shopping kompetenceplatform Bliv en del af Danmarks One Stop Shopping kompetenceplatform BLIV LEVERANDØR på vores kompetenceplatform Kursus-Kompagniets One Stop Shopping portal tilbyder kompetenceudvikling og konsulentydelser til

Læs mere

At leve videre med sorg 2

At leve videre med sorg 2 At leve videre med sorg 2 Strandby kirkecenter d. 27. januar 2015 Ved psykolog, aut. Aida Hougaard Andersen, Agape 1. Hvordan leve og leve videre med sorg? 2. Hvad kan jeg selv gøre? 3. Hvordan stå ved

Læs mere

Zappergenerationen (eller Popstarsgenerationen) Anne-Marie Dahl Fremtidsforsker, cand.scient.pol. sidefag i psykologi www.futuria.dk dahl@futuria.

Zappergenerationen (eller Popstarsgenerationen) Anne-Marie Dahl Fremtidsforsker, cand.scient.pol. sidefag i psykologi www.futuria.dk dahl@futuria. Zappergenerationen (eller Popstarsgenerationen) på arbejdspladsen Anne-Marie Dahl Fremtidsforsker, cand.scient.pol. sidefag i psykologi www.futuria.dk dahl@futuria.dk Hvem er popstars-generationen? 68-generationen:

Læs mere

Fornyelse & forandring? René la Cour Sell

Fornyelse & forandring? René la Cour Sell Fornyelse & forandring? René la Cour Sell Pointer om tredje sektor Lallende amatører - med hjerte og smalle behov/interesser Selvrealisation som væsentligste mål hvad for mig? Selvopretholdelse som væsentligste

Læs mere

Efteruddannelse - Hvordan får du og din virksomhed value for money? Erhvervsakademi Århus 30. april 2014

Efteruddannelse - Hvordan får du og din virksomhed value for money? Erhvervsakademi Århus 30. april 2014 Efteruddannelse - Hvordan får du og din virksomhed value for money? Erhvervsakademi Århus 30. april 2014 Dagens menu 1. Dagens menu 2. Hvem er jeg og hvor kommer jeg fra? 3. EnergiMidt hvad er det? 4.

Læs mere

Børnehavens værdigrundlag og metoder

Børnehavens værdigrundlag og metoder Børnehavens værdigrundlag og metoder Det grundlæggende for os og basis i vores daglige pædagogiske arbejde, er at give børnene tryghed, omsorg og at være nærværende voksne. Vi prøver at skabe et trygt

Læs mere

Den digitale kundebank

Den digitale kundebank Den digitale kundebank PwC - Finanskonferencen 2016 København d. 11. oktober 2016 Jesper Nielsen, Head of Personal Banking Papal inauguration 2005 1 Papal inauguration 2013 2 A dual-track strategy CLASSICAL

Læs mere

FRA TRUMMERUM TIL NYTÆNKNING I DAGLIGDAGEN. Lene Tanggaard, Ph.d., Professor, Institut for Kommunikation, Aalborg Universitet,

FRA TRUMMERUM TIL NYTÆNKNING I DAGLIGDAGEN. Lene Tanggaard, Ph.d., Professor, Institut for Kommunikation, Aalborg Universitet, FRA TRUMMERUM TIL NYTÆNKNING I DAGLIGDAGEN Lene Tanggaard, Ph.d., Professor, Institut for Kommunikation, Aalborg Universitet, lenet@hum.aau.dk Kreativitet er ikke længere en luksus for de få, men nødvendigt

Læs mere

Kommunikation at gøre fælles

Kommunikation at gøre fælles Kommunikation at gøre fælles Ordet kommunikation kommer af latin, communicare, og betyder "at gøre fælles". Kommunikation er altså en grundlæggende forudsætning for alt socialt fællesskab ingen sociale

Læs mere

Disruption by Deloitte 4 intense videnssessioner om den digitale revolution. Side 1

Disruption by Deloitte 4 intense videnssessioner om den digitale revolution. Side 1 Grab Disruption by Deloitte 4 intense videnssessioner om den digitale revolution Side 1 Side 2 Velkommen til den digitale revolution Alle taler om den digitale revolution. Om de nye eksponentielle digitale

Læs mere

Vågn op til dit liv! Den virkelige opdagelsesrejse er ikke at finde nye landskaber, men at se dem med nye øjne

Vågn op til dit liv! Den virkelige opdagelsesrejse er ikke at finde nye landskaber, men at se dem med nye øjne Vågn op til dit liv! Den virkelige opdagelsesrejse er ikke at finde nye landskaber, men at se dem med nye øjne Kilde: Mindfulness Mark Williams & Danny Penman At skifte perspektiv Du sidder på en bakketop

Læs mere

SOCIALPÆDAGOGERNE I FREMTIDEN

SOCIALPÆDAGOGERNE I FREMTIDEN SOCIALPÆDAGOGERNE I FREMTIDEN PRÆSENTATION AF DE VIGTIGSTE POINTER FRA KONFERENCEN FOR LEDERE OG MELLEMLEDERE PÅ KOLDKÆRGÅRD TORSDAG DEN 15. MARTS 2016 2 Udgiver Socialpædagogerne Østjylland Oplag 300

Læs mere

Nyt job men hvordan?

Nyt job men hvordan? Nyt job men hvordan? eller 1 Dagens program Forventningsafstemning Præsentation Hvad er coaching Hvad kan vi lære af edderkoppen? Vanetænkning Højre venstre hjernehalvdel Hvem er jeg hvad kan jeg hvad

Læs mere

Den vanskelige samtale

Den vanskelige samtale Den vanskelige samtale Et arbejdsmateriale til den vanskelige samtale 1 Hvorfor er samtalen vanskelig? Din selvtillid Metoden Din fantasi Manglende tro på, at tingene bliver ændret Ingen klare mål for,

Læs mere

...?! Make Love and Money!

...?! Make Love and Money! ...?! En sjov rejse, der startede med en bagerjomfru og endte med brok, tips, kærlighed og historien om en dyne... ...? Utrolig hvad lidt lækkert morgenbrød!? kan føre til... Hallo,hvad sker der..? En

Læs mere

Beyond Project Leadership. - Create succes and pride in your team. Achieve your most ambitious goals!

Beyond Project Leadership. - Create succes and pride in your team. Achieve your most ambitious goals! Beyond Project Leadership - Create succes and pride in your team. Achieve your most ambitious goals! Tag skridtet videre fra traditionel projekt ledelse. Vær proaktiv, skab resonans og proces dit team

Læs mere

Vi vil være bedre Skolepolitik 2014-2017

Vi vil være bedre Skolepolitik 2014-2017 Vi vil være bedre Skolepolitik 2014-2017 Indhold Vi vil være bedre Læring i fokus Læring, motivation og trivsel Hoved og hænder Hjertet med Form og fornyelse Viden og samarbejde Fordi verden venter 3 6

Læs mere

DRs Personalepolitik. På Inline, DRs intranet, kan du læse mere om DRs Personalepolitik, og hvordan den kommer til udtryk i praksis.

DRs Personalepolitik. På Inline, DRs intranet, kan du læse mere om DRs Personalepolitik, og hvordan den kommer til udtryk i praksis. DRs Personalepolitik På Inline, DRs intranet, kan du læse mere om DRs Personalepolitik, og hvordan den kommer til udtryk i praksis. DR HR Oktober 2008 Værdi for DRs personalepolitik Ansvar Social og professionel

Læs mere

Maj-juni serien Episode 4

Maj-juni serien Episode 4 15-06-17 Maj-juni serien Episode 4 Velkommen til denne 4 og sidste episode af maj-juni serien hvor vi har arbejdet med hjertet og sjælen, med vores udtryk og finde vores balance i alle de forandringer

Læs mere

Værdigrundlag for Medicoteknik

Værdigrundlag for Medicoteknik Version 1 Region Syddanmark Region Syddanmark ønsker at agere sådan, at såvel brugere som ansatte oplever: Ordentlighed i det vi gør og siger Vækst i fagligheden Rum til fornyelse og begejstring Mission

Læs mere

Stærk ledelse bag resultater. en undersøgelse af virksomheders ledelseskraft

Stærk ledelse bag resultater. en undersøgelse af virksomheders ledelseskraft Stærk ledelse bag resultater en undersøgelse af virksomheders ledelseskraft Stærk ledelse bag resultater en undersøgelse af virksomheders ledelseskraft Når vi matcher virksomheder og kandidater, møder

Læs mere

DIGITALISERING I DANSKE VIRKSOMHEDER. STATUS 2017.

DIGITALISERING I DANSKE VIRKSOMHEDER. STATUS 2017. DIGITALISERING I DANSKE VIRKSOMHEDER. STATUS 2017. Telia Erhverv har sammen med Dansk Industri spurgt 500 virksomheder i forskellige brancher om, hvordan det går med at bruge nye, digitale værktøjer til

Læs mere

Din tilfredshed med institutionen

Din tilfredshed med institutionen Din tilfredshed med institutionen a. Jeg er samlet set tilfreds med mit barns dag/fritidstilbud b. Der er et godt samarbejde mellem os og pædagogerne c. Jeg bliver taget med på råd i beslutninger (f.eks.

Læs mere

SAMARBEJDE SKABER RESULTATER

SAMARBEJDE SKABER RESULTATER Om psykisk arbejdsmiljø i detailhandlen Læs mere på www.detdumærker.dk TÆLL3R OGSÅ! Medarbejder SOCIAL KAPITAL SAMARBEJDE SKABER RESULTATER Årets store udsalg skal forberedes, men da medarbejderne møder

Læs mere

Innovation afhænger af vaner

Innovation afhænger af vaner Innovation afhænger af vaner - Bryd vanen og nå dine mål! 21. 22. september 2005 Det er ikke den stærkeste eller mest intelligente der overlever, men den der er mest forandringsvillig Charles Darwin Program

Læs mere

Udvikling og produktion. Per Langaa Jensen

Udvikling og produktion. Per Langaa Jensen Udvikling og produktion Per Langaa Jensen Out-sourcing til udlandet Sammenligning 2001-2006 Antal Job 20 18 16 14 12 10 8 6 4 2 0 Danmark Finland Norge Holland Sverige Danmarks Statistik, Erhversstatistik

Læs mere

CENTRALE LEDELSESOPGAVER DERFOR HAR VI ET LEDELSESGRUNDLAG LEDELSESVÆRDIER LEDELSESGRUNDLAGET SKAL BESKRIVE COOPS HOLDNING TIL GOD LEDELSE

CENTRALE LEDELSESOPGAVER DERFOR HAR VI ET LEDELSESGRUNDLAG LEDELSESVÆRDIER LEDELSESGRUNDLAGET SKAL BESKRIVE COOPS HOLDNING TIL GOD LEDELSE LEDELSESGRUNDLAG DERFOR HAR VI ET LEDELSESGRUNDLAG Vi vil være det bedste og mest ansvarlige sted at handle og arbejde. Denne ambitiøse vision skal Coopfamiliens cirka 3.800 ledere gøre til virkelighed

Læs mere

HVAD DRØMTE DU OM AT BLIVE DA DU VAR BARN? NYE FORMER FOR FAGLIGUDVIKLING. PÅ FORKANT MED FREMTIDEN Strategisk trendspotting

HVAD DRØMTE DU OM AT BLIVE DA DU VAR BARN? NYE FORMER FOR FAGLIGUDVIKLING. PÅ FORKANT MED FREMTIDEN Strategisk trendspotting PÅ FORKANT MED FREMTIDEN Intensivt minikursus Kl. 09.00-09.30 Hvorfor og hvordan Kl. 09.30-09.45 Walk and talk Kl. 09.45-10.10 Hvornår, valg eller vilkår? Kl. 10.10-10.30 Trend-mapping Kl. 10.30-10.45

Læs mere

Ledelsesgrundlag Ringsted Kommune. 4. udkast, 25. marts 2009

Ledelsesgrundlag Ringsted Kommune. 4. udkast, 25. marts 2009 Ledelsesgrundlag Ringsted Kommune 4. udkast, 25. marts 2009 Dato Kære leder Hvad skal jeg med et ledelsesgrundlag? vil du måske tænke. I dette ledelsesgrundlag beskriver vi hvad vi i Ringsted Kommune vil

Læs mere

Et godt netværk Et middel til succes i jobbet!

Et godt netværk Et middel til succes i jobbet! Et godt netværk Et middel til succes i jobbet! Peter Eriksen Jensen, Netværk Danmark Peter Eriksen Jensen - CV Adm. Direktør, Orkla Food Ingredients DK - Adm. Direktør, Odense Marcipan Global direktør,

Læs mere

UDKAST TIL BØRNE- OG UNGEPOLITIK

UDKAST TIL BØRNE- OG UNGEPOLITIK VISIONEN 2 INDLEDNING 2 FÆLLESSKAB 4 ANERKENDELSE 5 KREATIVITET 6 DEMOKRATI OG MEDBESTEMMELSE 7 SAMARBEJDE OG SYNERGI 9 1 Visionen At børn og unge sejrer i eget liv At børn og unge får muligheder for og

Læs mere

NUKISSIORFIIT - DIGITALISERINGSSEMINAR

NUKISSIORFIIT - DIGITALISERINGSSEMINAR NUKISSIORFIIT - DIGITALISERINGSSEMINAR 8.30-8.45 DIGITALISERING - OG HVAD SÅ? 8.45-9.05 HÅRDE OG BLØDE TRENDS 9.05-9.25 SPOT EN TREND 9.35-10.00 GAME CHANGER HVAD ER DET? ESPORT Bjarke fra flyvelederuddannelsen

Læs mere

Det du skal til at læse nu, er det første kapitel i vores bog. Rigtig god oplevelse !!!!!! Hilsen. Kasper & Tobias. Side! 1 of! 9

Det du skal til at læse nu, er det første kapitel i vores bog. Rigtig god oplevelse !!!!!! Hilsen. Kasper & Tobias. Side! 1 of! 9 Det du skal til at læse nu, er det første kapitel i vores bog. Rigtig god oplevelse Hilsen Kasper & Tobias Side 1 of 9 1 -" DIN BESLUTNING Det er altså ikke så svært. Livet handler om at træffe én beslutning.

Læs mere