VL113 JEG SÅ DET KOMME! BRUG TRENDKORT TIL AT FORUDSE, FORVENTE OG SKABE DIN FEDE, FEDE FREMTID

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VL113 JEG SÅ DET KOMME! BRUG TRENDKORT TIL AT FORUDSE, FORVENTE OG SKABE DIN FEDE, FEDE FREMTID"

Transkript

1 VL113 JEG SÅ DET KOMME! BRUG TRENDKORT TIL AT FORUDSE, FORVENTE OG SKABE DIN FEDE, FEDE FREMTID

2 DU FÅR HVAD DU SPØRG OM Fremtiden byder på flere og flere bevidste købere, som ikke altid har brug for service og slet ikke vil betale for den. Man skal aktivt få køber til at værdisætte den i den enkelte situation. Virksomheder der aflønner ALLE medarbejdere efter kundens oplevede værdi vil vinde.

3 FRA PAPIRLØS TIL AKTIV ONLINE Inden for revision og rådgivning udvikles mere effektive værktøjer, som letter arbejdstunge processer. Det er afgørende at være først, størst og vise business-power for at vinde konkurrencen, men det sker kun via en teknologisk platform, der påvirker til en lettere dagligdag for medarbejdere, kunder og firmabrandet.

4 SUPPLY CHAIN INTEGRATION Fra Asset Based Logistics til Knowledge Based Logistics, dvs. et skifte fra Warehousing, Handling og Transportation til også at omfatte Consultancy, Demand & Supply Planning, Procurement, Total Supply Chain Visibility og Optimization. I øvrigt kunne man også forestille sig andre ydelser til kunderne som omfatter Administration Services

5 RETAIL I FORANDRING For få år siden var amazon.com en ubetydelig kunde i dag er det den største kunde i mange markeder. E-handel vokser eksplosivt og inden for få år vil 40-50% af legetøj blive solgt online med helt anderledes krav til leverandørernes logistik-kæde.

6 FRA FYSISK TIL DIGITAL LEG For 3 år siden havde ingen hørt om Minecraft og Mojang i dag er der over 50 millioner registrerede brugere (det samme som antallet af LEGO-kunder) og de to stiftere af Mojang er på Time s liste over The 100 most influential people in the world. På samme tid er en helt ny kategori opstået i legetøjsmarkedet: Toyenhanced video games med store spillere som Disney Infinity og Skylanders

7 3D TIL 4D Med 3d print er døren åbnet for uanede muligheder for udvikling, afprøvning og produktion af produkter og ydelser. Det medfører endnu større krav til fremtidens produktions- og servicevirksomheder med hensyn til innovation og fleksibilitet og forståelse.

8 FRILANDSMUSEUM & OLLEKOLLE Udvikling, vækst og demografi betyder at Europa mister den økonomiske og kulturelle førerposition, man har været vandt til at besidde gennem århundrede. Men der går nok nogle generationer inden det går op for europæerne

9 MEDBORGERSKAB Ansvaret for innovation og entreprenørskab i en kommune kan ingen løse alene. Vi bliver nødt til i fremtiden at gå fra mere til bedre. Bæredygtig vækst, samskabelse og hverdagsinnovation er noget fremtidens borgere skal involveres i.

10 MULTICOMMERCIAL CROSS-CHANNEL De klassiske grænser, faggrupper og segmenter bliver nedbrudt og afløses af MCCC hvor det er livsstil og aktuelle behov, der selekteres efter. Kunden går ind af en smal dør, og finder alt hvad han eller hun har behov for i den aktuelle situation uagtet om det er en jem&fix-skrue eller et designer-møbel

11 THE CULTURE OCEAN Mennesker og virksomheder i front. Hvad binder os mere end stemninger og gode relationer, nærhed og tillid. Dette som grundlag for samarbejde, rummelighed, tilgivelse og innovation. Nogle vil kalde det performance-drivere og frigørelse af potentiale andre vil sige at de bliver lyttet til og respekteret.

12 TID ER SPILD AF PENGE Rådgivningsbranchen er i et paradigmeskifte, hvorfor kundeinddragelse er et must for at blive eller forblive den betroede rådgiver. Det kræver ydmyghed, et positivt og åbent sind, forretningsforståelse og større samarbejde med andre fagligheder f.eks ingeniører, biokemikere, antropologer m.fl.

13 TILSTEDEVÆRELSE Presence in realtime. At være offline, og ikke være tilgængelig 24/7. Man signalerer overskud ved at kunne prioritere sin kostbare tid, og dermed opnå større nærvær.

14 CYBERCRIME Med udbredelsen af digitale tjenester, og en stadig mere normal digital hverdag, bliver cybercrime en enorm udfordring. Bander og cybercrime-bevægelser vil ramme os, og det er ikke et spørgsmål om hvis - men hvornår.

15 KEND DINE KUNDER I fremtiden interagerer passageren med lufthavnen allerede når rejsen bestilles. Mobilen er omdrejningspunktet for information og guider til check-in, køb i butikkerne, frister med mad og drikke og viser vej til gaten. Passageren kan få vished for, at kufferten også er med på flyturen (til samme sted vel at mærke).

16 FORNUFT & FØLELSE Vi prioriterer fødevareindkøb med 1) øjne, 2) forstand, 3) smagsløg og 4) følelser og holdninger. Fødevarer associeret med en god historie er i vækst selvom der er distributionsmæssige udfordringer. Forbrugere vil have fødevarer, som først og fremmest fremkalder en god følelse.

17 VAND ER LIV Adgangen til vand bliver en forudsætning for at undgå folkevandringer og konflikter, samt et nøgleparameter for al udvikling, for at reducere uligheden mellem nationer, folkeslag, etniske eller religiøse grupperinger og køn.

18 FORBRUGS-FÆLLESSKABER Stærke fællesskaber stiller krav til virksomhederne og får langt større gennemslagskraft end enkeltpersoner. Virksomheder der sælger benzin og diesel kan blive udslettet, når trends indenfor energi, transport og dele-økonomi rammer hinanden.

19 HR = HUMAN RELATIONS Kundetilfredshed og kundeloyalitet skabes ikke via transaktioner eller produkter men via relationer. Og herunder personlige kompetencer, holdninger og adfærd.

20 HJERTE OG HJERNE Jeg kan mærke min hjerne - kan jeg også mærke mit hjerte? Jeg skaber orden - men lever i uorden. Min bestyrelse gør mig til et instrument for virksomheden men jeg ønsker det modsatte. Jeg skaber arbejdsfælleskaber - men leder efter uordentlige værdiarbejdsfælleskaber

21 CO-CREATION Vi har alt det vi skal bruge, for at skabe det vi gerne vil. Vores opgave er ikke at finde på flere nye ting, men at kombinere det som allerede findes, på nye originale måder. Også selvom det er 20, 200 eller 2000 år gammelt.

22 CROWD-SOURCING BP fik 123,000 forslag fra mere end 100 lande under Deepwater Horizon katastrofen - det skabte kaos. Crowdsourcing er en distribueret problemløsnings- og produktionsprocess, hvor man outsourcer opgaver til et netværk af mennesker som har dyb indsigt og stor interesse, men ikke er geografisk forbundne eller ansat i samme virksomhed.

23 Compete as a data scientist for fortune, fame and fun IDEER UNDER CONSTRUCTION Nye måder at ansætte projektledere og sætte teams opstår. Her er det Kaggle, en platform der kører konkurrencer i predictive modelling and analytics. Virksomhederne deler deres data, og statistikere, data miners og andet godtfolk fra hele verden konkurrerer om at skabe de bedste modeller. Data science bliver til en sport.

24 COLLABORATIVE DESIGN Vores største hurdle er organisatorisk. Silotækning er en dødelig sygdom. For at tage kampen op må ledere definere projekter, så samarbejde og træning af nye færdigheder sikres - samtidigt med at der skabes værdifulde leverancer til markedet.

25 LYT HØJERE Dem der forstår menneskers uudtalte behov og har de rigtige relationer, er fremtidens vindere. Provokation og irritation er nytænkningens bedste venner.

26 FRA MERE TIL BEDRE Vi står i et paradigmeskifte i verdenshistorien, hvor succes ikke længere kan måles i mere, men i stedet skal måles i bedre. Ikke i vækst, men i den positive påvirkning man har på andres liv.

27 FRA KRITISK TIL KONSTRUKTIV Enhver kan finde problemer. At turde stille op med visionære løsninger, der tvinger os til at tilegne os nye egenskaber, kræver en ganske særlige form for genialitet.

28 FRA SERVICERING TIL AKTIVERING Man skal turde udfordre og skubbe til folk - medarbejdere, kunder, borgere, seniorer. Du skal ikke gøre tingene selv, men sørge for at de bliver gjort. Som en god bh, der løfter og støtter de rigtige steder, men ikke ses eller er i centrum.

29 DOKUMENTERE TIL MONITORERE Data logges om vores adfærd og bruges til at forudsige hændelser, behov og handlinger samt ændre på dysfunktionel adfærd (body hacking). Vi får et meget mere pålideligt grundlag at træffe beslutninger og vurdere konsekvenser ud fra - og forvente andres behov.

30 GOD HISTORIE TIL MIN HISTORIE Vi bevæger os fra Den Gode Historie til MIN historie. Hvis ikke jeg kan se mig selv i det, du laver eller prøver at fortælle mig, har det ingen interesse. Vi vil fortælle vores egne historier om de så er religiøse, politiske, idelogiske eller kommercielle.

31 PROFESSION -> PROFESSIONALISME Det tager 10 år eller timer at bliver rigtig dygtig til noget. Og dygtige mennesker vil gerne arbejde sammen med andre dygtige mennesker. Faggrænser og historisk eneret til en profession hører fortiden til.

32 FRA EJERSKAB TIL ADGANG TIL Dem der er gode til at dele, kan få adgang til det hele. Film, musik, biler, havetramboliner, sommerhuse, rådgivning og ting der før var stor status i at eje, vil man nu blot have adgang til. Rigdom = at have adgang til det du har brug for Ejerskab = eksklusiv adgang

33 MIG TIL DEDIKEREDE FÆLLESSKABER At være en del af et forpligtende, dedikeret fællesskab vil være bedre end penge i banken eller en pensionsopsparing. Fællesskaberne er kendetegnet ved lange, sunde, konfliktfyldte relationer, der giver plads til individuel originalitet

34 FRA PLANER TIL PRINCIPPER Planlægning skaber fælles overblik. Men herfra tager principperne over, som et indre kompas man kan navigere efter. Principper kan ikke frit vælges - de har allerede valgt jer. Integritet bevares og dårlig stress forsvinder, når man er tro mod sine principper.

35 FRA KOMPLEKS TIL SIMPLEKS Kompleksiteten overhaler den menneskelige intelligens. Det er forbudt at lave komplicerede løsninger. Simpleksitet er simple løsninger der favner kompleksiteten og får folk til at sige aha, det var smart.

36 HUMAN DOING -> HUMAN BEING At have travlt er uncool. I stedet vil vi "leve vores livs formål." Vi er tiltrukket af meningsfuldhed, autonomi og indflydelse, og det er vigtigt at have positiv påvirkning, gerne i lokalsamfundet. Største frygt er ikke er der nu nok, men fik jeg gjort en forskel.

37 FRA STRESS TIL ENSOMHED I går var det stress. I fremtiden vil ensomhed være normen. Ensomhed spås at kræve flere menneskeliv end overvægt. Vi er sociale væsner, og vi har brug for fællesskaber der udfordrer og udvikler.

38 HIGH TECH - HIGH TOUCH Jo mere teknologisk verden bliver - jo mere længes vi efter berøring - menneskelig interaktion, natur, kærlighed, dybe relationer etc. Når vi f.eks. ikke længere bliver nødt til at se vores kollegaer, kan vi ikke leve uden dem.

39 FRA LEADERSHIP TIL FOLLOWERSHIP Man er kun en leder i fremtiden, hvis der er nogen, der følger efter én. Ledere er dem, der udstikker en visionær retning, dem der tænker stort på andres vegne - ikke bare dem, der har titlen på visitkortet eller har fået en leder-uddannelse.

40 FRA MBA TIL MBS MBA en hører industrisamfundet til. MBS en står for Mind, Body and Soul. God ledelse og livskvalitet vil udspringe af evnen til at opnå optimal synergi mellem de energier, der kommer fra bevidstheden, kroppen og sjælen.

41 PROFESSION - > PROFESSIONALISME At afgrænse andre fra sit fagområde (profession) hører fortiden til. Fremtiden tilhører de professionelle: dem der har en indre drevet trang til hele tiden at opdatere det de kan, og blive dygtigere til det de skal. Dygtige mennesker vil søge andre dygtige mennesker.

42 EMPLOYD TIL EMPLOYABILITY I 2030 vil 20 mio. jobs være forsvundet pga. den eksponentielle, teknologiske udvikling. Computere og robotter vil overtage stadig flere opgaver, især skrivebordsfunktioner. Hvis du ikke kan svare på spørgsmålet hvilken værdi skaber du, så er der stor sandsynlighed for, at en robot kommer og overtager dit job.

43 LØNMODTAGERKULTUREN ER DØD Der er ikke noget galt i at modtage løn, men en kultur, hvor fugleungerne, sidder og pipper efter en projekt-orm vil ingen ha. Livslang ansættelse afløses af en proaktiv arbejdskultur fokuseret mod fælles mål eller visioner.

44 CONNECT & DEVELOP Mindre fokus på egne ressourcer og den interne research & development. Og mere fokus udenfor forretningen, hvor man kobler sig på de innovative og givtige relationer - som at tappe ind på et globalt neuralt netværk.

45 PAPIRSKUBBER-ÆRAEN SLUTTER Ledet mellem virkelighed og beslutning bliver kortere og kortere i takt med at systemer som f.eks. IBM s Watson overtager analytikernes funktion. Research, der i dag tager måneder, vil i 2020 tage minutter.

46 GAMMEL ER DÅRLIG SOFTWARE Verden har aldrig oplevet, at så mange mennesker lever i så lang tid. Vi ændrer radikalt på vores indstilling til alderdommen, At være aktiv, arbejde, lære nye ting, lytte, ændre dit mindset og at lege er nogle af tricks ene til at leve - ikke kun længere - men bedre.

47 I have a big head but I share a brain with my friends HELLERE LILLE OG VÅGEN Vi elsker dem, der gør livet nemmere, mindre besværligt og mere intuitivt. Ingen gider at betale for din lange uddannelse og dit kloge hoved, hvis ikke du kan vise effekt fra dag 1. Stort hoved og korte arme er no go.

48 THE INTERNET OF THINGS Med digitaliseringen af tidligere analoge apparater og koblingen til sensorer og internet kan alting snakke med hinanden. Det vil have effekt på bl.a ressourceforbrug, beslutningsprocesser, fjernbetjening-af-alt-muligt, automatisering og indsamling af data.

49 NU KOMMER TRÆNERNE Revisorer og detail forventes at have en næsten 100% sikkerhed for ikke at eksistere i den nærmeste fremtid. I stedet efterspørger vi terapeuter, trænere, redaktør og eksperter der fjerner smerte.

50 FARVEL RUTINEJOB Udvikling og forandring er en selvfølge. Nogle opsøger den aktivt, mens andre har brug for perioder med stabilitet. Plejermentalitet og vanetænkning hører dog fortiden til.

51 TÆNK SOM EN APP At kunne for mange ting og have for mange funktioner bliver utroværdigt i en fremtid, hvor alle fordyrrende mellemled får kniven. Vær god til det, du forventes at være god til og opdatér og forny det hele tiden.

52 OVERFLODS-ØKONOMI I en overflodsøkonomi er problemet ikke knaphed på ressourcer, men OVERLOAD. I stedet for at spare, skal tingene være i flow. I stedet for at hamstre, er success gøre noget bedre for flere mennesker med de rette ressourcer

53 MÅL MED MENING Fremsynede nationer indfører "social progress indicators". I stedet for at måle bruttonational produktivitet, kommer bruttonational velfærd på menuen.

54 TÆNK SOM EN FATTIG Den fattigste milliard i verden spås at opleve den største velfærdsfremgang i de næste 10 år. Mobilteknologi, mikrolångivning, nye former for samarbejde og social transformation er nogle af drivkræfterne.

55 GAMIFICATION Voksede du op med film eller computerspil? Seere opfatter sig selv som passive observanter. Spillere ser sig selv, som co-creators af deres egen virkelighed. Spil og arbejde flyder sammen og resultatet er et arbejdsmiljø, hvor man leger og eksperimenterer sig frem til nye løsninger i tæt, kaotisk læringsfællesskab med andre.

Vil du med? Hvad er fremtidsforskning? FLYT DIG! ELLER FREMTIDEN KOMMER EFTER DIG

Vil du med? Hvad er fremtidsforskning? FLYT DIG! ELLER FREMTIDEN KOMMER EFTER DIG FLYT DIG! ELLER FREMTIDEN KOMMER EFTER DIG! NY VERDEN, NYE EGENSKABER Vil du med? 1. I er mine fremtidsforskere!! 2. Ny verden, nye egenskaber! 3. Kærlighedserklæring Anne Skare Nielsen! anne@futurenavigator.dk

Læs mere

Ekstraordinære organisationer

Ekstraordinære organisationer Ekstraordinære organisationer Vi har brug for organisationer og ledere, der tager stilling til den verden og den tid, vi bevæger os i. Det mener Roxana Kia, som bl.a. er instruktør og kaospilot, og som

Læs mere

Artikel af Anne Skare Nielsen & Liselotte Lyngsø. mod 2020

Artikel af Anne Skare Nielsen & Liselotte Lyngsø. mod 2020 Artikel af Anne Skare Nielsen & Liselotte Lyngsø Mega trends mod 2020 Lønmodtagerkulturen er død, amatørernes æra slutter, papirskubbernes tid rinder ud, og det bliver godt at være en rigtig original.

Læs mere

FORSIKRING. Udvikling. Udviklingen inden for digitalisering får store konsekvenser...

FORSIKRING. Udvikling. Udviklingen inden for digitalisering får store konsekvenser... Nr. 6 / 2014 DFL - foreningen for ansatte i forsikring FORSIKRING Hvor gik Gerda hen? Status på de digitale forsikringsselskaber [side 6] De er dygtige, men hvad kan den digitale generation egentlig? [side

Læs mere

ÉN STOR FAMILIE TRIVSEL I DEN LILLE VIRKSOMHED

ÉN STOR FAMILIE TRIVSEL I DEN LILLE VIRKSOMHED ÉN STOR FAMILIE TRIVSEL I DEN LILLE VIRKSOMHED En håndbog om hvordan man kan gøre noget ved det psykiske arbejdsmiljø Kolofon Udarbejdelsen af denne håndbog er medfinansieret af Det Europæiske Arbejdsmiljøagentur,

Læs mere

jens Moberg HjæLp til din udvikling som LedeR L&R Business

jens Moberg HjæLp til din udvikling som LedeR L&R Business jens Moberg HjæLp til din udvikling som LedeR L&R Business 1 1. Indledning: ABSTRACT Titel: Personlig vækst hjælp til din udvikling som leder. Forfatter: Jens Moberg. L&R Business 2011. Jens Mobergs nye

Læs mere

Empirioversigt Bilag A Bilag Navn Materiale titel Uddrag Uddrag uddrag

Empirioversigt Bilag A Bilag Navn Materiale titel Uddrag Uddrag uddrag Empirioversigt Bilag A Bilag Navn Materiale titel Uddrag Uddrag uddrag 2 http://www.tack.dk/ Personlig Power 1 "Dem, der gerne vil realisere sit personlige potentiale, genfinde sine resurser, overvinde

Læs mere

white issue2012-2015

white issue2012-2015 published by pej gruppen / nr. 01 februar 2011 16. årgang T I D & T E N D E N S E R the white issue2012-2015 SÆRUDGAVE: Tavlen er visket ren efter krisen. Strategi og fremtid er atter kommet på dagsordenen.

Læs mere

(tt) 03 :: SIDE 52 NYE TENDENSER I HUMAN RESOURCES:

(tt) 03 :: SIDE 52 NYE TENDENSER I HUMAN RESOURCES: (tt) 03 :: SIDE 52 NYE TENDENSER I HUMAN RESOURCES: Før i tiden mente man, at et højt karaktergennemsnit var en sikker vej til en succesfuld karriere. Sådan er det ikke længere nu kan en høj IQ tværtimod

Læs mere

Den offentlige sektor i fremtiden - tillid til tillid

Den offentlige sektor i fremtiden - tillid til tillid Version 06 Den offentlige sektor i fremtiden - tillid til tillid Sæt tillid på dagsordenen - vær med til at gøre din arbejdsplads mere tillidsfuld Indhold Indhold... 2 Du vil komme til at høre om tillid...

Læs mere

Forbrugstendens: Portræt af the citysumer

Forbrugstendens: Portræt af the citysumer published by pej gruppen / nr. 03 maj 2011 16. årgang T I D & T E N D E N S E R Forbrugstendens: Portræt af the citysumer Seks designfilosofier hvad kan de bruges til? Guide til oplevelsesbutikker HR-tendens:

Læs mere

Erfaringer med omstillinger og forandringer. - Erfaringer fra 40 interviews med medarbejdere, ledere og videnspersoner

Erfaringer med omstillinger og forandringer. - Erfaringer fra 40 interviews med medarbejdere, ledere og videnspersoner Erfaringer med omstillinger og forandringer - Erfaringer fra 40 interviews med medarbejdere, ledere og videnspersoner Resumé Den første del af rapporten peger på nogle mere generelle opmærksomhedspunkter

Læs mere

Hvordan har du fået den indsigt? Jeg har en baggrund som civilingeniør, en MBA og en HD. Jeg har en operationel uddannelse med speciale i matema-

Hvordan har du fået den indsigt? Jeg har en baggrund som civilingeniør, en MBA og en HD. Jeg har en operationel uddannelse med speciale i matema- Interview med michael møllmann. Tekst: tina monberg Tro flytter bjerge intro Interviewet med Michael Møllmann, corporate vice president i Novo Nordisk A/S viser, hvad der sker, når de tre elementer servant

Læs mere

Din virksomhed i WE-økonomien

Din virksomhed i WE-økonomien Din virksomhed i WE-økonomien Vi er intenst forbundne. Vi er indbyrdes afhængige. Vi er del af en global økonomi med lange, komplekse værdikæder. Vi udveksler produkter, tjenester og viden som aldrig før.

Læs mere

Folkeskolen 2025 - fire fremtidsscenarier

Folkeskolen 2025 - fire fremtidsscenarier Fremtidsbilleder Folkeskolen 2025 - fire fremtidsscenarier AF NIELS BØTTGER-RASMUSSEN Fremtidsbilleder...1 Den relativt sikre fremtid i 2025, baseret på megatrends...1 Globalisering globale netværk...1

Læs mere

TID&tendenser EGENSKABER FREMTIDENS BØRN IKKE KAN UNDVÆRE TIDSÅND, SAMFUND, FORBRUG & DESIGN. Udgivet af pej gruppen og Future Navigator marts 2014

TID&tendenser EGENSKABER FREMTIDENS BØRN IKKE KAN UNDVÆRE TIDSÅND, SAMFUND, FORBRUG & DESIGN. Udgivet af pej gruppen og Future Navigator marts 2014 TID&tendenser Udgivet af pej gruppen og Future Navigator marts 2014 TIDSÅND, SAMFUND, FORBRUG & DESIGN 10 EGENSKABER FREMTIDENS BØRN IKKE KAN UNDVÆRE ARTIKEL AF ANNE SKARE NIELSEN, FREMTIDSFORSKER, FUTURE

Læs mere

Bilag 8. Side 1 af 12

Bilag 8. Side 1 af 12 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 Transskribering af interview m. Ea, 14.april

Læs mere

COME ON. Bilag A. online genplaceringsforløb De Universelle To. Bilag A - COME ON online genplaceringsforløb (Testforløb)

COME ON. Bilag A. online genplaceringsforløb De Universelle To. Bilag A - COME ON online genplaceringsforløb (Testforløb) COME ON online genplaceringsforløb De Universelle To Bilag A De Universelle To. Side 1 af sider 40 Indholdsfortegnelse Overblik over arbejdsmarkederne, der bevæger sig... 4 Værdier... 6 Forpligtende engagement...

Læs mere

Kulturprofil for Microsoft 2015

Kulturprofil for Microsoft 2015 Mød Microsoft 2015 2 Kulturprofil for Microsoft 2015 Indledning Velkommen til Microsoft.... Side 4 Inspiration Vi er drevet af passion... Side 8 Ansættelse og velkomst Kom, som du er. Gør det, du brænder

Læs mere

DET DIDAKTISKE GRUNDLAG FOR UNDERVISNING MED DEN KREATIVE PLATFORM

DET DIDAKTISKE GRUNDLAG FOR UNDERVISNING MED DEN KREATIVE PLATFORM DET DIDAKTISKE GRUNDLAG FOR UNDERVISNING MED DEN KREATIVE PLATFORM Indhold 2 Indledning 3 De Styrende principper for Den Kreative Platform 5 Princip 1: Horisontal Tænkning 14 Princip 2: Ingen Bedømmelse

Læs mere

Syg med stress SIDE 6 GLOBALT BLIVER MERE NORMALT /2 BANKEN ER EN DEL AF DIN PRIVATE PROFIL /8 DET GODE SAMARBEJDE ER ET FÆLLES ANSVAR /10

Syg med stress SIDE 6 GLOBALT BLIVER MERE NORMALT /2 BANKEN ER EN DEL AF DIN PRIVATE PROFIL /8 DET GODE SAMARBEJDE ER ET FÆLLES ANSVAR /10 MEDLEMSBLAD FOR DANSKE KREDS / EN VIRKSOMHEDSKREDS I FINANSFORBUNDET / JUNI 2015 Syg med stress Det er muligt at vende tilbage i jobbet efter en sygeperiode med stress. Med den rigtige håndtering vel at

Læs mere

WORKBOOK. DNA networking udnyt dit netværkspotentiale. Netværks Akademiet

WORKBOOK. DNA networking udnyt dit netværkspotentiale. Netværks Akademiet Netværks Akademiet WORKBOOK DNA networking udnyt dit netværkspotentiale - FÅ HEMMELIGHEDEN VED AT KOBLE ENKLE EFFEKTFULDE COACHING-TEKNIKKER MED DINE NETVÆRKSKOMPETENCER Netværks Akademiet NAVN... VIRKSOMHED...

Læs mere

Samfund og specialpædagogik modul 73451. oktober 2007. Dorit Coleman, Helle Fagerberg, Margit Houmøller, Pia Borchmann, Vibeke Bang Jacobsen

Samfund og specialpædagogik modul 73451. oktober 2007. Dorit Coleman, Helle Fagerberg, Margit Houmøller, Pia Borchmann, Vibeke Bang Jacobsen Samfund og specialpædagogik modul 73451 oktober 2007 Dorit Coleman, Helle Fagerberg, Margit Houmøller, Pia Borchmann, Vibeke Bang Jacobsen Vejleder: Bente Maribo Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2

Læs mere

Psykoterapi. ... vi er vores relationer...

Psykoterapi. ... vi er vores relationer... Psykoterapi De fleste søger terapi, fordi de ønsker at have det bedre med sig selv og omverdenen samt, at få mere ud af deres liv og relationer. Det er helt naturligt. Som menneske søger vi alle lykken

Læs mere

Kort om forfatteren : Kim Stryhn Født 1957

Kort om forfatteren : Kim Stryhn Født 1957 Kort om forfatteren : Kim Stryhn Født 1957 NLP Master i Ledelse og Kommunikation Life- log Businesscoach fra Manning Inspire Businesscoach fra Leadership Company Coaching og foredrag kan bestilles via

Læs mere

At lykkes som leder for. fagprofessionelle. Når man selv er djøfer

At lykkes som leder for. fagprofessionelle. Når man selv er djøfer At lykkes som leder for fagprofessionelle Når man selv er djøfer Indhold 5 Dit ledelsesrum i et fagprofessionelt miljø Introduktion til pjecens fokus, målgruppen, og hvordan begreberne fagprofessionel

Læs mere

Videnledelse viden som den kritiske ressource hvad betyder det egentlig?

Videnledelse viden som den kritiske ressource hvad betyder det egentlig? Videnledelse viden som den kritiske ressource Videnledelse viden som den kritiske ressource hvad betyder det egentlig? af Henrik Kærgaard, udviklingschef På Tværs i NIRAS, hka@niras.dk og Kristian Bjerring

Læs mere

NOVEMBER 2007 ENDELIG VERSION

NOVEMBER 2007 ENDELIG VERSION NOVEMBER 2007 ENDELIG VERSION PROJEKT SCENARIO 2015 Finansforbundet November 2007 Tekst: Analyse og Politik/Kompetence/Kommunikation Layout: Kommunikation FORORD Udarbejdelse af fremtidsscenarier er ikke

Læs mere