Kvalitetsdeklaration: Iværksætterdatabasen - Danmarks Statistik. Seneste opdatering. 08. maj Indholdsfortegnelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kvalitetsdeklaration: Iværksætterdatabasen - Danmarks Statistik. Seneste opdatering. 08. maj Indholdsfortegnelse"

Transkript

1 Side 1 af 5 Iværksætterdatabasen 0 Administrative oplysninger om statistikproduktet 0.1 Navn Iværksætterdatabasen 0.2 Emnegruppe Tværgående produkter 0.3 Ansvarlig myndighed, kontor, person m.v. Erhvervslivets udvikling, 11. kontor. Anne Katrine Bach Jensen, tlf , akd@dst.dk 0.4 Formål og historie Formålet med Iværksætterdatabasen er at belyse iværksættere og nye virksomheder i Danmark. Informationerne i databasen kan anvendes til at analysere mange forskellige vinkler af entreprenørkulturen i Danmark. Seneste opdatering 08. maj 2014 Indholdsfortegnelse 0 Administrative oplysninger om statistikproduktet 1 Indhold 2 Tid 3 Pålidelighed og usikkerhed 4 Sammenlignelighed 5 Tilgængelighed Kontaktinfo Erhvervslivets udvikling 11 kontor Anne Katrine Bach Jensen akd@dst.dk Genvej til denne side Der skelnes mellem den Gamle Iværksætterdatabase og den Nye Iværksætterdatabase. Den Gamle Iværksætterdatabase dækker årene 1990 til 2001, mens den Nye Iværksætterdatabase dækker årene 2001 og frem. Iværksætterdatabasen indeholder derfor databrud i Databruddet betyder, at data før og efter 2001 ikke direkte kan sammenlignes. Databruddet er en konsekvens af, at Iværksætterdatabasen har skiftet donorregister. I det nye donorregister er der bl.a. et mere restriktivt aktivitetskrav til nyetableringer. Iværksætterdatabasen har i en årrække været dannet på grundlag af statistikken Tilgang af nye virksomheder. I 2005 blev datagrundlaget ændret. Dette betyder, at Iværksætterdatabasen nu dannes på baggrund af den Erhvervsdemografiske database (den årlige Erhvervsdemografi). I den gamle iværksætterstatistik, som er baseret på Tilgangen af nye virksomheder, var det formelle krav til en nyetablering, at der senest fire kvartaler efter etablering var økonomisk aktivitet i virksomheden, uanset aktivitetens størrelse. Kravet til den økonomiske aktivitet i nye virksomheder var derfor ikke tilsvarende det krav, som nu stilles i den nye iværksætterstatistik. Den Erhvervsdemografiske database medtager kun reelt aktive firmaer, dvs. firmaer hvor der præsterer en arbejdsindsats på mindst 0,5 årsværk i løbet af et år. Dette er operationaliseret ved, at firmaer, der har haft ATP-indbetalinger for ansatte lønmodtagere svarende til mindst 0,5 årsværk og/eller har haft en beregnet indtjening af en vis størrelse, beregnet ud fra omsætningen, medtages. Indtjeningsgrænsen varierer fra branche til branche. Til forskel fra den årlige Erhvervsdemografi, som tager højde for, at nye virksomheder har mulighed for at opnå et vist aktivitetsniveau i perioden efter etablering og dermed inkluderer nyetableringer i det år, som er det faktiske etableringsår, såvel som virksomheder etableret i det foregående år, indeholder den Nye Iværksætterdatabase kun nyetableringer med etableringsår i referenceåret. Den Erhvervsdemografiske database omfatter alle brancher i alle sektorer, hvor Tilgangen af nye virksomheder kun medtog virksomheder i momspligtige brancher i den private sektor.

2 Side 2 af 5 Den nye Iværksætterdatabase skal imidlertid ses som en delmængde af den Erhvervsdemografiske database, da det ikke er alle nye virksomheder der indgår. Ved dannelse af Iværksætterdatabasen er der fortaget en afgrænsning af brancher og ejerform. Ud af de reelt aktive virksomheder i den Erhvervsdemografiske database med nye registreringsnumre omfatter Iværksætterdatabasen ikke offentlige- og kommunale enheder, forsvar og socialsikring, foreninger og statsstøttede virksomheder. Herudover kan den nye Iværksætterdatabase afgrænses til bl.a. at omfatte private byerhverv og momspligtige private byerhverv. Afgrænsningen til momspligtige private byerhverv kan på et vist niveau øge sammenligneligheden med den gamle Iværksætterdatabase. 0.5 Brugere og anvendelsesområder Iværksætterstatistikken anvendes af ministerier, styrelser, interesseorganisationer, amter, kommuner, forskere mv. Iværksætterdatabasen har bl.a. dannet grundlag for diverse notater og politiske oplæg udarbejdet af Erhvervs- og Byggestyrelsen og Økonomi og Erhvervsministeriet til bl.a. Globaliseringsrådet i Iværksætterdatabasen har herudover været anvendt til at udarbejde 5 statistiske portrætter, som Danmarks Statistik i samarbejde med Erhvervs- og Byggestyrelsen har udgivet. Publikationerne er "Iværksættere i 1990érne -et statistisk portræt", "Iværksættere i 1990érne nr. 2", "Iværksættere i 1990érne 3. statistiske portræt", "De Nye Virksomheder 4. statistiske portræt af iværksættere" og "Vækst og Dynamik i Nye Virksomheder 5. statistiske portræt". Publikationerne kan hentes på Erhvervs- og Byggestyrelsens hjemmeside på adressen Kilder Datagrundlaget for både den gamle og den nye Iværksætterdatabasen er baseret på eksisterende registre i Danmarks Statistik. Den gamle Iværksætterdatabase er opbygget på baggrund af følgende kilder: - Tilgang af nye virksomheder (donorregister) - Den Integrerede Database for Arbejdsmarkedsforskning (IDA) - Firmaernes køb og salg (Omsætningsstatistikken) - Erhvervsbeskæftigelsen Den nye Iværksætterdatabase, som blev offentliggjort i 2005 og dækker perioden fra 2001, er bl.a. opbygget på baggrund af følgende kilder: - Den Erhvervsdemografiske database (donorregister) - Den Integrerede Database for Arbejdsmarkedsforskning (IDA) - Firmaernes køb og salg (Omsætningsstatistikken) - Erhvervsbeskæftigelsen Yderligere oplysninger kan findes i varedeklarationerne for disse statistikker. 0.7 Indsamlingshjemmel Der foretages ikke indsamling af oplysninger direkte fra respondenter, da statistikken udelukkende baseres på registre. 0.8 Indberetningsbyrde Indberetningsbyrden er nul, idet alle oplysninger indsamles via registre. 0.9 EU-regulering Ingen.

3 Side 3 af 5 1 Indhold 1.1 Indholdsbeskrivelse Iværksætterdatabasen indeholder både oplysninger om iværksætterne (persondata) og om virksomhederne (erhvervsdata). Iværksætterdatabasen består af 4 enheder som hhv. er nye virksomheder, iværksættere bag enkeltmandsvirksomheder, iværksættere bag selskaber og overlevende virksomheder. 1.2 Statistiske begreber Definitioner En ny virksomhed En ny virksomhed er et firma, der er nyregistreret for moms, som ikke før har været drevet af en anden ejer, i anden ejerform, under et andet firma eller af en personlig indehaver, der allerede er registret for momspligtige aktiviteter. De nye virksomheder er samtidig renset for nyregistreringer, som skyldes genstartere, omregistreringer, konkurser m.v. I henhold til den gamle Iværksætterdatabase omfattes en ny virksomhed af statistikken såfremt den nye virksomhed har en vis form for aktivitet 4 kvartaler efter etablering, dvs., at en ny virksomhed, som fx er momsregistreret i 4. kvartal af 2001 er kontrolleret frem til og med 3. kvartal I henhold til den nye Iværksætterdatabase er der først tale om en ny virksomhed, når og hvis virksomheden ligger inden for et nærmere angivet aktivitetsniveau (jf. punkt 0.4). En iværksætter En iværksætter er defineret som en person, der etablerer en ny virksomhed. Iværksætteren bag enkeltmandsejede virksomheder er identificeret på baggrund af informationer fra Danmarks Statistiks Erhvervsregister. Iværksætteren bag selskaber er identificeret på baggrund af en række forskellige oplysninger fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. Ligeledes er personoplysninger anvendt til at identificere relationen til det pågældende selskab. Overlevende virksomheder Iværksætterdatabasen indeholder også overlevende virksomheder. En virksomhed kan karakteriseres som overlevet fra år 1 til år 2, hvis der er økonomisk aktivitet i virksomheden i år 2. Dette kan være i form af beskæftigelse, omsætning eller køb af varer og ydelser til brug for virksomheden. Ansatte og beskæftigede i de nye virksomheder De ansatte omfatter hovedbeskæftigede lønmodtagere ult. november i virksomheder etableret af iværksættere. Beskæftigelsen kan herudover udvides til at indeholde bibeskæftigede, selvstændige og medarbejdende ægtefæller, og personen selv, der har etableret virksomheden (udvidede beskæftigelsesbegreb). Variable Iværksætterdatabasen indeholder en lang række variable. De væsentligste er listet nedenfor: Iværksætterdata (inkl. overlevende iværksættere) -Civilstatus -Køn -Alder -Antal børn -Herkomst -Uddannelse -Sektortilhørsforhold -Årsledighed -Erhvervserfaring inden etablering -Bruttoindkomst -Formue

4 Side 4 af 5 Virksomhedsdata -Startdato -Kommunekode -Virksomhedsform -Branchekode -Antal ansatte i virksomheden -Antal beskæftigede i virksomheden ult. nov. -Antal fuldtidsansatte, dvs. årsværk -Eksport -Køb -Omsætning Overlevende virksomheder -Startdato -Kommunekode -Virksomhedsform -Branchekode -Antal beskæftigede i virksomheden ultimo november -Antal fuldtidsansatte, dvs. årsværk -Eksport -Køb -Omsætning 2 Tid 2.1 Referencetid Statistikkens referencetidspunkt er året (årlige statusoplysninger) Persondata kan bl.a. refereres til året før etablering af ny virksomhed. Beskæftigelsen vedrører ultimo november, og informationer vedr. uddannelse vedrører oktober måned. For den gamle Iværksætterdatabase tæller den nye virksomhed med i det kalenderår, hvor virksomheden etableres, uanset måned for etablering. I den nye Iværksætterdatabase indgår nye virksomheder i det år virksomheden etableres. 2.2 Udgivelsestid Iværksætterdatabasen opdateres årligt, men offentliggøres ikke. Fra udløb af referenceåret til offentliggørelse af den Erhvervsdemografiske database går der ca. 18 måneder. Dette betyder, at Iværksætterdatabasen tidligst kan opdateres 20 måneder efter udgangen af et kalenderår. 2.3 Punktlighed Punktligheden afhænger af punktligheden af de donorregistre, som Iværksætterdatabasen er bygget op på. 2.4 Hyppighed Iværksætterdatabasen opdateres årligt. 3 Pålidelighed og usikkerhed 3.1 Samlet pålidelighed Kravet til, at nye virksomheder rent faktisk kan betegnes som nye i henhold til den gamle Iværksætterdatabase, i form af de 4 kvartalers aktivitet, udelukker de nye virksomheder, der først i 5. kvartal har aktivitet. Der ligger ingen beregning på hvor mange virksomheder der ikke medtages pga. dette aktivitetskrav. 3.2 Usikkerhedskilder Da den gamle Iværksætterdatabase er baseret på Tilgangen af nye virksomheder, er der en dækningsgrad for nye virksomheder på 100 pct.

5 Side 5 af 5 Den nye Iværksætterdatabase, som er baseret på nye registreringsnumre fra den Erhvervsdemografiske database, har dækningsgrad for nye CVR-numre på ca. 88 pct. Dette skyldes, at indholdet i den Erhvervsdemografiske database bl.a. også omfatter offentlige enheder mv., som er sorteret fra (jf. punkt 0.4). I 1996 og 2001 er der en dækningsgrad for iværksætteren bag nye virksomheder på ca. 98 pct. Dette skyldes, at der i de pågældende år er ca. 2 pct. af ejere af nye virksomheder, der har en anden virksomhedsform end Aps, A/S, I/S eller enkeltmandsejet. De øvrige år varierer dækningen og er lavere end 1996 og Tal for usikkerhed Som regel er registerdata uden usikkerhed, da der er tale om totaltællinger. 4 Sammenlignelighed 4.1 Sammenlignelighed over tid Iværksætterdatabasen indeholder databrud i Dette betyder, at data fra den gamle Iværksætterdatabase, som dækker 1990 til 2001, ikke kan sammenlignes med data fra den nye Iværksætterdatabase, som dækker 2001 og frem. Databruddet skyldes forskelle i opgørelsesmetoden for de donorregistre, som Iværksætterdatabasen bygger på. 4.2 Sammenlignelighed med anden statistik Ingen. 4.3 Forhold mellem foreløbige og endelige tal Der dannes kun endelige tal. 5 Tilgængelighed 5.1 Distributionskanaler Skræddersyede tabeller afvikles som serviceopgaver. Dataudtræk fra Iværksætterdatabasen kan også stilles til rådighed i anonymiseret form for forskere i henhold til den gældende forskeraftale (se Grundmateriale: Lagring og anvendelsesmuligheder Grundmaterialet, som i dette tilfælde dels kan tolkes som donorregistrene dels som selve Iværksætterdatabasen, opbevares i registerform på individniveau. 5.3 Dokumentation Der er ikke på nuværende tidspunkt oprettet TIMES dokumentation 5.4 Øvrige oplysninger Yderligere oplysninger kan findes i varedeklarationerne for donorregistrene.

Boliginvesteringer og reparation

Boliginvesteringer og reparation Side 1 af 5 Boliginvesteringer og reparation 0 Administrative oplysninger om statistikproduktet Seneste opdatering 07. november 2014 0.1 Navn Boliginvesteringer og reparation 0.2 Emnegruppe Nationalregnskab

Læs mere

Beskæftigede ved bygge og anlæg (indtil 2003)

Beskæftigede ved bygge og anlæg (indtil 2003) Side 1 af 6 Beskæftigede ved bygge og anlæg (indtil 2003) 0 Administrative oplysninger om statistikproduktet Seneste opdatering 23. april 2014 0.1 Navn Beskæftigede ved bygge og anlæg (indtil 2003) 0.2

Læs mere

Erhvervsbeskæftigelsen

Erhvervsbeskæftigelsen Generel erhvervsstatistik 143 Erhvervsbeskæftigelsen Statistikkens formål er at fremstille erhvervsstatistik, der indeholder oplysninger om antal arbejdssteder og antal job ultimo november fordelt udfra

Læs mere

Statistikdokumentation for Erhvervsdemografi 2014

Statistikdokumentation for Erhvervsdemografi 2014 Statistikdokumentation for Erhvervsdemografi 2014 1 / 11 1 Indledning Formålet med Erhvervsdemografien er at belyse antallet af reelt nye og reelt ophørte firmaer. Endvidere ønskes reelt nye firmaer fulgt

Læs mere

Statistikdokumentation for Generel firmastatistik 2014

Statistikdokumentation for Generel firmastatistik 2014 Statistikdokumentation for Generel firmastatistik 2014 1 / 11 1 Indledning Formålet med statistikken er at give en sammenhængende og konsistent beskrivelse af det danske erhvervslivs udvikling og struktur

Læs mere

Ud- og indlån i penge- og realkreditinstitutter

Ud- og indlån i penge- og realkreditinstitutter Side 1 af 5 Ud- og indlån i penge- og realkreditinstitutter 0 Administrative oplysninger om statistikproduktet Seneste opdatering 17. januar 2013 0.1 Navn Ud- og indlån i penge- og realkreditinstitutter

Læs mere

Varedeklaration for Konjunkturbarometer for servicerhverv ( , afsluttet)

Varedeklaration for Konjunkturbarometer for servicerhverv ( , afsluttet) Danmarks Statistik 26. november 2014 Varedeklaration for Konjunkturbarometer for servicerhverv (2000-2011, afsluttet) 0 Administrative oplysninger om statistikproduktet 0.1 Navn Konjunkturbarometer for

Læs mere

Statistikdokumentation for Udenlandsk ejede firmaer 2013

Statistikdokumentation for Udenlandsk ejede firmaer 2013 Statistikdokumentation for Udenlandsk ejede firmaer 2013 1 / 10 1 Indledning Formålet med statistikken er at belyse udviklingen og omfanget i udenlandske ejede firmaer i Danmark. Statistikken blev udarbejdet

Læs mere

Iværksættere i Business Region Aarhus

Iværksættere i Business Region Aarhus Iværksættere i Business Region Aarhus 1 Iværksætteri i Business Region Aarhus 1. Tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af nye virksomheder i Business Region Aarhus stiger med 1,6 procent fra 2013

Læs mere

Statistikdokumentation for akvakultur, struktur og produktion

Statistikdokumentation for akvakultur, struktur og produktion Statistikdokumentation for akvakultur, struktur og produktion 0.1 Navn Akvakultur, struktur og produktion 0.2 Emnegruppe Landbrug 0.3 Ansvarlig myndighed, kontor, person m.v. NaturErhvervstyrelsen Center

Læs mere

Iværksættere og nye virksomheder. Nøgletal 2006

Iværksættere og nye virksomheder. Nøgletal 2006 Iværksættere og nye virksomheder Nøgletal 2006 August 2006 Iværksættere og nye virksomheder, Nøgletal 2006 Udgivet af: Erhvervs- og Byggestyrelsen Dahlerups Pakhus, Langelinie Allé 17 2100 København Ø

Læs mere

Iværksætteri i Danmark

Iværksætteri i Danmark 8. november 2018 2018:22 Iværksætteri i Danmark Af Christina Juul Egedesø, Kalle Emil Holst Hansen og Peter Bøegh Nielsen Iværksættervirksomhederne udgør en vigtig del af vækst- og innovationsgrundlaget

Læs mere

Tilgang af nye virksomheder

Tilgang af nye virksomheder Side 1 af 5 Tilgang af nye virksomheder Adgangsbarrierne er i redegørelsen illustreret ved to mål: Antallet af nye virksomheder i pct. af eksisterende virksomheder i Danmark, og sammenlignet med udlandet.

Læs mere

Faglærte skaber de mest levedygtige virksomheder i Danmark

Faglærte skaber de mest levedygtige virksomheder i Danmark Faglærte skaber de mest levedygtige i Danmark Virksomheder skabt af faglærte har højere overlevelse end skabt af akademikere i 7 ud af 8 brancher. Det er altså ikke kun i nogen brancher som for eksempel

Læs mere

Faglærte opretter flest virksomheder og skaber flest job

Faglærte opretter flest virksomheder og skaber flest job Faglærte opretter flest virksomheder og skaber flest job Iværksætteri er ofte blevet sat på dagsordenen som nøglen til vækst og beskæftigelse. Faglærte iværksættere står bag godt 4 pct. af de nyoprettede

Læs mere

Statistikdokumentation for Medlemmer af bestyrelser og direktioner 2017

Statistikdokumentation for Medlemmer af bestyrelser og direktioner 2017 Statistikdokumentation for Medlemmer af bestyrelser og direktioner 2017 1 / 10 1 Indledning Formålet med statistikken er at give en sammenhængende og konsistent beskrivelse af strukturen i og udviklingen

Læs mere

Varedeklaration for De danske skove og deres sundhedstilstand

Varedeklaration for De danske skove og deres sundhedstilstand Danmarks Statistik 14. januar 2015 Varedeklaration for De danske skove og deres sundhedstilstand 0 Administrative oplysninger om statistikproduktet 0.1 Navn De danske skove og deres sundhedstilstand 0.2

Læs mere

Statistikdokumentation for Koncerner i Danmark 2012

Statistikdokumentation for Koncerner i Danmark 2012 Statistikdokumentation for Koncerner i Danmark 2012 1 / 13 1 Indledning Koncerner i Danmark er en årlig statistik, som er gennemført første gang for året 2009. Formålet med statistikken er at belyse det

Læs mere

IDA-DATABASEN. 1 of :27 0 ADMINISTRATIVE OPLYSNINGER OM STATISTIKPRODUKTET SENESTE OPDATERING INDHOLDSFORTEGNELSE KONTAKTINFO

IDA-DATABASEN. 1 of :27 0 ADMINISTRATIVE OPLYSNINGER OM STATISTIKPRODUKTET SENESTE OPDATERING INDHOLDSFORTEGNELSE KONTAKTINFO 1 of 5 11-03-2012 10:27 IDA-DATABASEN 0 ADMINISTRATIVE OPLYSNINGER OM STATISTIKPRODUKTET 0.1 Navn IDA-databasen 0.2 Emnegruppe Tværgående produkter 0.3 Ansvarlig myndighed, kontor, person m.v. Forskning

Læs mere

Statistikdokumentation for Arkiver 2014

Statistikdokumentation for Arkiver 2014 Statistikdokumentation for Arkiver 2014 1 / 10 1 Indledning Formålet med statistikken er at skabe et samlet overblik over den danske arkivsektor. I første omgang omfatter statistikken kun de statslige

Læs mere

Det årlige Arbejdstidsregnskab før 2012-revision

Det årlige Arbejdstidsregnskab før 2012-revision Side 1 af 7 Det årlige Arbejdstidsregnskab før 2012-revision 0 Administrative oplysninger om statistikproduktet Seneste opdatering 06. januar 2015 0.1 Navn Det årlige Arbejdstidsregnskab før 2012- revision

Læs mere

Statistikdokumentation for Vielser og skilsmisser 2016

Statistikdokumentation for Vielser og skilsmisser 2016 Statistikdokumentation for Vielser og skilsmisser 2016 1 / 10 1 Indledning Statistikken belyser indgåelse og opløsning af ægteskaber i Danmark. 2 Indhold Antal vielser omfatter de vielser, hvor begge ægtefæller

Læs mere

Varedeklaration for Radio og tv: Virksomheder

Varedeklaration for Radio og tv: Virksomheder Danmarks Statistik 1. december 2014 Varedeklaration for Radio og tv: Virksomheder 0 Administrative oplysninger om statistikproduktet 0.1 Navn Radio og tv: Virksomheder 0.2 Emnegruppe Uddannelse og kultur

Læs mere

Iværksættere bidrager til jobfest i Hoteller og restauranter

Iværksættere bidrager til jobfest i Hoteller og restauranter Iværksættere bidrager til jobfest i har siden 2010 iført sig den jobmæssige førertrøje. Beskæftigelsen er i dag væsentlig højere end ved finanskrisens start i 2008 på trods af et kraftigt fald i finanskrisens

Læs mere

Statistikdokumentation for Kirkestatistik 2017

Statistikdokumentation for Kirkestatistik 2017 Statistikdokumentation for Kirkestatistik 2017 1 / 10 1 Indledning Kirkestatistikken giver en oversigt over befolkningens relation til folkekirken. Endvidere opgøres antallet af de forskellige kirkelige

Læs mere

Statistikdokumentation for Koncerner i Danmark 2014

Statistikdokumentation for Koncerner i Danmark 2014 Statistikdokumentation for Koncerner i Danmark 2014 1 / 13 1 Indledning Koncerner i Danmark er en årlig statistik, som er gennemført første gang for året 2009. Formålet med statistikken er at belyse det

Læs mere

Velkommen til foredrag om et faktabaseret grundlag for den midtjyske iværksætterpolitik Hvad ved vi om iværksætterne i Ringkøbing-Skjern?

Velkommen til foredrag om et faktabaseret grundlag for den midtjyske iværksætterpolitik Hvad ved vi om iværksætterne i Ringkøbing-Skjern? Velkommen til foredrag om et faktabaseret grundlag for den midtjyske iværksætterpolitik Hvad ved vi om iværksætterne i Ringkøbing-Skjern? www.estatistik.dk 04-05-2009 Disposition for faktabaseret iværksætterpolitik

Læs mere

Databrud i ATR ved overgang til AMR

Databrud i ATR ved overgang til AMR Databrud i ATR ved overgang til AMR Den 15. september 2016 blev et revideret arbejdstidsregnskab offentliggjort for data fra og med 2008 til og med 2. kvartal 2016. Nedenfor er beskrevet baggrunden og

Læs mere

Statistikdokumentation for Fra grundskole til fortsat uddannelse 2013

Statistikdokumentation for Fra grundskole til fortsat uddannelse 2013 Statistikdokumentation for Fra grundskole til fortsat uddannelse 2013 1 / 12 1 Indledning Statistikken er en forløbsanalyse, hvor årgange af elever med afgang fra grundskolen følges år for år på deres

Læs mere

Statistikdokumentation for Erhvervsbeskæftigelsen 2012

Statistikdokumentation for Erhvervsbeskæftigelsen 2012 Statistikdokumentation for Erhvervsbeskæftigelsen 2012 1 / 12 1 Indledning Formålet med erhvervsbeskæftigelsen er at belyse antallet af arbejdssteder og antallet af job ultimo november fordelt på brancher

Læs mere

Skatteorienteret indkomststatistik

Skatteorienteret indkomststatistik Side 1 af 6 Skatteorienteret indkomststatistik 0 Administrative oplysninger om statistikproduktet Seneste opdatering 23. oktober 2014 0.1 Navn Skatteorienteret indkomststatistik 0.2 Emnegruppe Indkomst,

Læs mere

Fakta om advokatbranchen

Fakta om advokatbranchen Virksomhederne Den danske advokatbranche består af ca. 1.700 virksomheder, hvilket spænder fra enkeltmandsvirksomheder med én advokat til store virksomheder med mere end 400 ansatte. I de senere år har

Læs mere

Statistikdokumentation for Danske skibe 1. januar 2017

Statistikdokumentation for Danske skibe 1. januar 2017 Statistikdokumentation for Danske skibe 1. januar 2017 1 / 10 1 Indledning Formålet med statistikken er at belyse den danske skibsbestands struktur og udvikling. 2 Indhold Statistikken opgør skibe, der

Læs mere

Tilbagetrækningsalder fra arbejdsmarkedet

Tilbagetrækningsalder fra arbejdsmarkedet Tilbagetrækningsalder fra arbejdsmarkedet Administrative oplysninger Navn: Den gennemsnitlige tilbagetrækningsalder fra arbejdsmarkedet Emnegruppe: Pension/Tilbagetrækning Kilder: Egne beregninger på registerdata

Læs mere

Statistikdokumentation for Udenlandsk ejede firmaer 2016

Statistikdokumentation for Udenlandsk ejede firmaer 2016 Statistikdokumentation for Udenlandsk ejede firmaer 2016 1 / 10 1 Indledning Formålet med statistikken er at belyse udviklingen og omfanget af udenlandsk ejede firmaer i Danmark. Statistikken anvendes

Læs mere

Dansk erhvervslivs størrelsesstrukturtpf FPT

Dansk erhvervslivs størrelsesstrukturtpf FPT TP1PT Arbejdspapiret TP PT Virksomheder DANMARK I DEN GLOBALE ØKONOMI SEKRETARIATET FOR MINISTERUDVALGET Prins Jørgens Gård 11, 11 København K Telefon 33 9 33 - Fax 33 11 1 5 Dato: 31. oktober 5 Sagsbeh.:

Læs mere

IVÆRKSÆTTER- INDBLIKKET

IVÆRKSÆTTER- INDBLIKKET Senest opdateret oktober 216 IVÆRKSÆTTER- INDBLIKKET Iværksætterindblikket er en samling af aktuel viden om dansk iværksætteri set i dansk og international sammenhæng og med fokus på både de etablerede

Læs mere

Statistikdokumentation for Feriehusstatistik 2014 Måned 02

Statistikdokumentation for Feriehusstatistik 2014 Måned 02 Statistikdokumentation for Feriehusstatistik 2014 Måned 02 1 / 8 1 Indledning Formålet med statistikken er at belyse udlejningen af danske feriehuse gennem udlejningsbureauer. Fra januar 2004 indførtes

Læs mere

Statistikdokumentation for Flytninger til og fra udlandet 2013

Statistikdokumentation for Flytninger til og fra udlandet 2013 Statistikdokumentation for Flytninger til og fra udlandet 2013 1 / 10 1 Indledning Statistikkens formål er at belyse de samlede ind- og udvandringer til og fra Danmark, som der har været i perioden. 2

Læs mere

Varedeklaration for Vildtudbyttet

Varedeklaration for Vildtudbyttet Danmarks Statistik 14. januar 2015 Varedeklaration for Vildtudbyttet 0 Administrative oplysninger om statistikproduktet 0.1 Navn Vildtudbyttet 0.2 Emnegruppe Miljø og energi 0.3 Ansvarlig myndighed, kontor

Læs mere

Landbrugsfamiliers husstandsindkomst

Landbrugsfamiliers husstandsindkomst Side 1 af 5 Landbrugsfamiliers husstandsindkomst 0 Administrative oplysninger om statistikproduktet Seneste opdatering 21. december 2009 0.1 Navn Landbrugsfamiliers husstandsindkomst 0.2 Emnegruppe Landbrug

Læs mere

Statistikdokumentation for Arkiver 2013

Statistikdokumentation for Arkiver 2013 Statistikdokumentation for Arkiver 2013 1 / 10 1 Indledning Formålet med statistikken er at skabe et samlet overblik over den danske arkivsektor. Ældre tidsserier kan delvist findes i Statistisk Årbog.

Læs mere

Fakta om Advokatbranchen

Fakta om Advokatbranchen Virksomhederne Den danske advokatbranche består af ca. 1.600 virksomheder, hvilket spænder fra enkeltmandsvirksomheder med én advokat til store virksomheder med mere end 400 ansatte. I de senere år har

Læs mere

Beskæftigelsesindikator på grundlag af ATP-indbetalinger

Beskæftigelsesindikator på grundlag af ATP-indbetalinger Side 1 af 8 Beskæftigelsesindikator på grundlag af ATPindbetalinger 0 Administrative oplysninger om statistikproduktet 0.1 Navn Beskæftigelsesindikator på grundlag af ATP-indbetalinger 0.2 Emnegruppe Arbejdsmarked

Læs mere

Statistikdokumentation for Flytninger til og fra udlandet 2015

Statistikdokumentation for Flytninger til og fra udlandet 2015 Statistikdokumentation for Flytninger til og fra udlandet 2015 1 / 10 1 Indledning Statistikkens formål er at belyse de samlede ind- og udvandringer til og fra Danmark, som der har været i perioden. Statistikken

Læs mere

Appendiks 2 KORTLÆGNING AF SOCIALØKONOMISKE VIRKSOMHEDER I DANMARK

Appendiks 2 KORTLÆGNING AF SOCIALØKONOMISKE VIRKSOMHEDER I DANMARK Appendiks 2 KORTLÆGNING AF SOCIALØKONOMISKE VIRKSOMHEDER I DANMARK September 2013 Indholdsfortegnelse Introduktion 3 Identifikation af socialøkonomiske virksomheder 3 Forskellige typer af socialøkonomiske

Læs mere

Virksomheders jobskabelse og jobnedlæggelse under opsving og krise

Virksomheders jobskabelse og jobnedlæggelse under opsving og krise Virksomheders jobskabelse og jobnedlæggelse under opsving og krise Mikkel Nørlem Hermansen De Økonomiske Råds Sekretariat Nationaløkonomisk Forenings årsmøde Koldingfjord, 11. januar 214 Beskæftigelsen

Læs mere

Statistikdokumentation for Lønmodtagerorganisationers medlemstal 2014

Statistikdokumentation for Lønmodtagerorganisationers medlemstal 2014 Statistikdokumentation for Lønmodtagerorganisationers medlemstal 2014 1 / 10 1 Indledning Formålet med statistikken er at udarbejde en samlet årlig opgørelse over antallet af lønmodtagerorganisationernes

Læs mere

MGR-lite Kvalitetsdeklaration

MGR-lite Kvalitetsdeklaration Dato: 3. maj 2018 KOR MGR-lite Kvalitetsdeklaration 1 Indledning: Formålet med MGR-lite er at stille oplysninger til rådighed for forskningen angående familiære relationer mellem forældre og børn, der

Læs mere

Præsentation af Early Warning

Præsentation af Early Warning 1 Præsentation af Early Warning Når bundlinjen bløder 2 Målsætning Fire overordnede mål, heraf to på kort sigt: 1) Flere kriseramte virksomheder skal overleve 2) Virksomheder der må lukke skal gøre det

Læs mere

Varedeklaration for Sammenhængende socialstatistik

Varedeklaration for Sammenhængende socialstatistik Danmarks Statistik 16. februar 2015 Varedeklaration for Sammenhængende socialstatistik 0 Administrative oplysninger om statistikproduktet 0.1 Navn Sammenhængende socialstatistik 0.2 Emnegruppe Sociale

Læs mere

Kvartalsstatistik nr

Kvartalsstatistik nr nr. 3 2013 Velkommen til Danske Advokaters kvartalsstatistik Kvartalsstatistikken indeholder de seneste tal for advokatvirksomhedernes omsætning. Ud over omsætningstallene vil kvartalsstatistikken indeholde

Læs mere

Erhvervslivet på tværs

Erhvervslivet på tværs Virksomheder generelt Virksomhedernes udvikling Regnskaber Globalisering Virksomheder generelt De fleste arbejdssteder er små I Danmark er der knap 286.000 arbejdssteder. Næsten halvdelen af arbejdsstederne

Læs mere

Statistikdokumentation for Forskningsbiblioteker 2016

Statistikdokumentation for Forskningsbiblioteker 2016 Statistikdokumentation for Forskningsbiblioteker 2016 1 / 10 1 Indledning (S.0) Formålet med denne statistik er at belyse aktiviteten og økonomien ved forskningsbiblioteker i Danmark. Statistikken er udarbejdet

Læs mere

Statistikdokumentation for Museer 2013

Statistikdokumentation for Museer 2013 Statistikdokumentation for Museer 2013 1 / 9 1 Indledning Formålet med statistikken er at belyse besøgstallene og årlige åbningstid for museer. Statistikken har været gennemført årlig siden 1984. 2 Indhold

Læs mere

Hjemmeservice - En analyse af de beskæftigede

Hjemmeservice - En analyse af de beskæftigede Hjemmeservice - En analyse af de beskæftigede Sammenfatning Denne analyse af -ordningen i 1997 beskæftiger sig med udbudssiden i, det vil sige -virksomhederne og især virksomhedernes ejere og deres ansatte.

Læs mere

IT-BRANCHEN HAR VUNDET TO UD AF TRE TABTE JOB TILBAGE

IT-BRANCHEN HAR VUNDET TO UD AF TRE TABTE JOB TILBAGE 18. december 2007 Af Martin Windelin tlf. 33557720 og Louise Hansen tlf. 33557723 Resumé: IT-BRANCHEN HAR VUNDET TO UD AF TRE TABTE JOB TILBAGE De seneste to års kraftige vækst i IT-branchen er hovedårsagen

Læs mere

Erhvervslivet på tværs

Erhvervslivet på tværs Virksomheder generelt Virksomhedernes udvikling Regnskaber Globalisering Virksomheder generelt De fleste arbejdssteder er små I Danmark er der ca. 289.000 arbejdssteder. Næsten halvdelen af arbejdsstederne

Læs mere

Konjunkturbarometer nr

Konjunkturbarometer nr Konjunkturbarometer nr. 1 2018 Om Konjunkturbarometret Konjunkturbarometeret udkommer kvartalsvis baseret på advokatvirksomheders egen indrapportering til Danmarks Statistiks konjunkturbarometer. Konjunkturbarometeret

Læs mere

Erhvervslivet på tværs

Erhvervslivet på tværs Virksomheder generelt Virksomhedernes udvikling Regnskaber Globalisering Virksomheder generelt De fleste arbejdssteder er små I Danmark er der knap 284.000 arbejdssteder med beskæftigelse. Næsten halvdelen

Læs mere

Kvartalsstatistik nr

Kvartalsstatistik nr nr. 4 2016 Velkommen til Danske Advokaters kvartalsstatistik Kvartalsstatistikken indeholder de seneste tal for advokatvirksomhedernes omsætning. Ud over omsætningstallene indeholder kvartalsstatistikken

Læs mere

7. It-erhvervene. Figur 7.1 Virksomheder i it-erhvervene

7. It-erhvervene. Figur 7.1 Virksomheder i it-erhvervene It-erhvervene 69 7. It-erhvervene Figur 7.1 Virksomheder i it-erhvervene. 2-24 1. 9. 8. 7. 6. 5. 4. 3. 2. 1. Anta 588 596 576 597 169 177 1641 1639 198 23 232 244 6565 663 6623 6445 584 1515 279 771 2

Læs mere

IT-BESKÆFTIGELSEN STEG I 1. KVARTAL AF 2006

IT-BESKÆFTIGELSEN STEG I 1. KVARTAL AF 2006 20. juli 2006 af Martin Windelin tlf. 3355 7720 og Bjarne T. Hansen tlf. 3355 7729 IT-BESKÆFTIGELSEN STEG I 1. KVARTAL AF 2006 Den sæsonkorrigerede IT-beskæftigelse steg i 1. kvartal af 2006 med ca. 1.400

Læs mere

Statistikdokumentation for Fra de gymnasiale uddannelser til fortsat uddannelse 2013

Statistikdokumentation for Fra de gymnasiale uddannelser til fortsat uddannelse 2013 Statistikdokumentation for Fra de gymnasiale uddannelser til fortsat uddannelse 2013 1 / 12 1 Indledning Statistikken er en forløbsanalyse, hvor årgange med afgang fra studenter-/hf-eksamen, htx og hhx

Læs mere

DANSKE INDHOLDSPRODUCENTER

DANSKE INDHOLDSPRODUCENTER DANSKE INDHOLDSPRODUCENTER FILM, TV OG COMPUTERSPIL I TAL 2010 Uden eksporttal 1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING 3 1.1 SAMMENFATNING 4 2. METODE 6 3. UDVIKLINGEN I ANTAL KERNEVIRKSOMHEDER 2008 2010 7

Læs mere

Konjunkturbarometer nr

Konjunkturbarometer nr Konjunkturbarometer nr. 4 2017 Om Konjunkturbarometret Konjunkturbarometeret udkommer kvartalsvis baseret på advokatvirksomheders egen indrapportering til Danmarks Statistiks konjunkturbarometer. Konjunkturbarometeret

Læs mere

Statistikdokumentation for Handel med musikrettigheder- og værker 2014

Statistikdokumentation for Handel med musikrettigheder- og værker 2014 Statistikdokumentation for Handel med musikrettigheder- og værker 2014 1 / 10 1 Indledning Musikstatistikken opgør salget af indspillet musik (dvs. fysisk salg, downloads og streaming), samt omfanget af

Læs mere

Danske Advokaters konjunkturbarometer nr

Danske Advokaters konjunkturbarometer nr Danske Advokaters konjunkturbarometer nr. 1 2017 Om konjunkturbarometret Konjunkturbarometeret udkommer kvartalsvis baseret på advokatvirksomheders egen indrapportering til Danmarks Statistiks konjunkturbarometer.

Læs mere

Afsnit 1 gør status for udvalgte resultatmål pr. Side 2. Afsnit 2 følger udvikling i beskæftigelse, Afsnit 3 præsenterer beskrivende statistik for

Afsnit 1 gør status for udvalgte resultatmål pr. Side 2. Afsnit 2 følger udvikling i beskæftigelse, Afsnit 3 præsenterer beskrivende statistik for 1. halvår 2016 statistikken statistikken er en midtvejsstatus på aktiviteterne i de fem regionale væksthuse opgjort pr. 30. juni 2016. Når året er omme, holdes enes samlede resultater i 2016 op imod målene

Læs mere

2. kvartal september 2014

2. kvartal september 2014 2. kvartal 2014 15. september 2014 Velkommen til Væksthusstatikken! Væksthusstatistikken er en midtvejsstatus pr. 30. juni 2014. Når året er omme, opgøres Væksthusenes samlede resultater for 2014 og offentliggøres

Læs mere

Danske Advokaters konjunkturbarometer nr

Danske Advokaters konjunkturbarometer nr Danske Advokaters konjunkturbarometer nr. 3 2017 Om Konjunkturbarometret Konjunkturbarometeret udkommer kvartalsvis baseret på advokatvirksomheders egen indrapportering til Danmarks Statistiks konjunkturbarometer.

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Procent af befolkningen Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Arbejdsstyrke og erhvervsfrekvenser i Aarhus Kommune, 2013 Andelen af personer i arbejdsstyrken af hele befolkningen er i Aarhus

Læs mere

2. kvartal september 2013

2. kvartal september 2013 2. kvartal 2013 1. september 2013 Velkommen til Væksthusstatikken! Væksthusstatistikken er en midtvejsstatus pr. 30. juni 2013. Når året er omme, opgøres Væksthusenes samlede resultater for 2013 og offentliggøres

Læs mere

Dansk Erhvervsstatistik. v / Christian Raunkjær Ott

Dansk Erhvervsstatistik. v / Christian Raunkjær Ott Dansk Erhvervsstatistik v / Christian Raunkjær Ott Struktur Ofte brugte enheder, nomenklaturer og grupperinger i Danmarks Statistiks erhvervsstatistiske offentliggørelser Erhvervsstatistik i statistikbanken

Læs mere

FØRSTE FALD I IT-BESKÆFTIGELSEN SIDEN 2005

FØRSTE FALD I IT-BESKÆFTIGELSEN SIDEN 2005 28. juli 2008 af Jakob Mølgaard tlf. 33557729 og Louise A. Hansen Resumé: FØRSTE FALD I IT-BESKÆFTIGELSEN SIDEN 2005 Beskæftigelsen i IT-sektoren er fra 4. kvartal 2007 til 1. kvartal 2008 faldet for første

Læs mere

Statistikdokumentation for Langtidsledighed kvartal

Statistikdokumentation for Langtidsledighed kvartal Statistikdokumentation for Langtidsledighed 2016 1. kvartal 1 / 11 1 Indledning Denne statistik belyser strukturen og udviklingen for langtidsledighed. Statistikken er opgjort for alle månederne fra februar

Læs mere

Statistikdokumentation for Fra grundskole og gymnasium til fortsat uddannelse 2014

Statistikdokumentation for Fra grundskole og gymnasium til fortsat uddannelse 2014 Statistikdokumentation for Fra grundskole og gymnasium til fortsat uddannelse 2014 1 / 10 1 Indledning Statistikken er en forløbsanalyse, hvor årgange med afgang fra enten grundskole eller studenter-/hfeksamen,

Læs mere

IT-branchen har vokseværk it-konsulenter og iværksættere trækker væksten

IT-branchen har vokseværk it-konsulenter og iværksættere trækker væksten IT-branchen har vokseværk it-konsulenter og iværksættere trækker væksten Særligt it-konsulenter og iværksættere skal tilskrives æren for, at hele it-sektorens fuldtidsbeskæftigelse er i fremgang ovenpå

Læs mere

Metode og datagrundlag for statistikken Personaleomsætning

Metode og datagrundlag for statistikken Personaleomsætning Metode og datagrundlag for statistikken Personaleomsætning 4. august 2009 Formål og baggrund Dette notat dokumenterer indholdet af DA s PersonaleomsætningsStatistik. Formålet med statistikken er at belyse

Læs mere

Retningslinjer for behandling af personoplysninger i. Viden til Vækst Detaljeret og konkret undersøgelse af Det Blå Nordjylland

Retningslinjer for behandling af personoplysninger i. Viden til Vækst Detaljeret og konkret undersøgelse af Det Blå Nordjylland Retningslinjer for behandling af personoplysninger i Viden til Vækst Detaljeret og konkret undersøgelse af Det Blå Nordjylland 1. Beskrivelse af afdelingen/enheden hos MARCOD Viden til Vækst Detaljeret

Læs mere

Afsnit 1: Status for udvalgte resultatmål. Afsnit 2: Udviklingen i beskæftigelse, Afsnit 3: Beskrivende statistik for

Afsnit 1: Status for udvalgte resultatmål. Afsnit 2: Udviklingen i beskæftigelse, Afsnit 3: Beskrivende statistik for 2. kvartal 2015 Fakta om Væksthusstatikken Væksthusstatistikken er en midtvejsstatus på aktiviteten i Væksthusene pr. 30. juni 2015. Når året er omme, holdes Væksthusenes resultater i 2015 op imod målene

Læs mere

IT-BRANCHEN UNDER FORVANDLING: REKORDMANGE IT-KONSULENTER, MENS IT-INDUSTRI OG HANDEL ER I KRAFTIG TILBAGEGANG

IT-BRANCHEN UNDER FORVANDLING: REKORDMANGE IT-KONSULENTER, MENS IT-INDUSTRI OG HANDEL ER I KRAFTIG TILBAGEGANG Oktober 2006 af Martin Windelin tlf. 3355 7720 og Bjarne T. Hansen IT-BRANCHEN UNDER FORVANDLING: REKORDMANGE IT-KONSULENTER, MENS IT-INDUSTRI OG HANDEL ER I KRAFTIG TILBAGEGANG Selvom antallet af beskæftigede

Læs mere

ARBEJDSMARKED. 2002:7 21. februar 2002

ARBEJDSMARKED. 2002:7 21. februar 2002 ARBEJDSMARKED 2002:7 21. februar 2002 Beskæftigelsesopgørelse på grundlag af ATPindbetalinger for 3. kvt. og foreløbig opgørelse for Antallet af offentligt beskæftigede er steget med 3.500 fuldtidspersoner

Læs mere

Statistikdokumentation for Den offentlige sektors finanser 2015

Statistikdokumentation for Den offentlige sektors finanser 2015 Statistikdokumentation for Den offentlige sektors finanser 2015 1 / 10 1 Indledning Den offentlige sektors finanser belyser dels de aktiviteter, der ejes eller effektivt kontrolleres af det offentlige

Læs mere

KRAFTIGT FALD I VIKAR-BESKÆFTIGELSEN

KRAFTIGT FALD I VIKAR-BESKÆFTIGELSEN 14. januar 2009 af Niels Storm Knigge tlf. 33557723 og Erik Bjørsted tlf. 33557715 Resumé: KRAFTIGT FALD I VIKAR-BESKÆFTIGELSEN Beskæftigelsen i vikarbranchen i 3. kvartal 2008 er faldet med 2300 fuldtidspersoner,

Læs mere

Faktaark: Iværksætternes fortrop

Faktaark: Iværksætternes fortrop Juni 2014 Faktaark: Iværksætternes fortrop Faktaarket bygger på analyser udarbejdet i samarbejde mellem Arbejderbevægelsens Erhvervsråd og Djøf. Dette faktaark undersøger, hvem der bliver iværksættere,

Læs mere

FraværsStatistik dokumentation 12. september 2008

FraværsStatistik dokumentation 12. september 2008 FraværsStatistik dokumentation 12. september 2008 Formål Kun det uregelmæssige fravær belyses Formålet med FraværsStatistikken er at belyse mønstre i fraværets sammensætning og udvikling indenfor DA-området.

Læs mere

Dokumentation for Beskæftigelsesindikatoren t+45

Dokumentation for Beskæftigelsesindikatoren t+45 Dokumentation for Beskæftigelsesindikatoren t+45 af Sabawon Ghazi August 2019 Danmark Statistik Sejrøgade 11 2100 København Ø DOKUMENTATION FOR BESKÆFTIGELSESINDIKATOREN T+45 Danmarks Statistik Juni 2019

Læs mere

Dansk Erhvervs Engrosbarometer, 2018

Dansk Erhvervs Engrosbarometer, 2018 ANALYSE Dansk Erhvervs Engrosbarometer, 2018 Engrosbranchen i oplevede fremgang i beskæftigelse, omsætning og eksport i 2017. I det følgende præsenteres nøgletal for branchen, som blandt andet viser følgende:

Læs mere

Danske Advokaters konjunkturbarometer nr

Danske Advokaters konjunkturbarometer nr Danske Advokaters konjunkturbarometer nr. 2 2017 Om Konjunkturbarometret Konjunkturbarometeret udkommer kvartalsvis baseret på advokatvirksomheders egen indrapportering til Danmarks Statistiks konjunkturbarometer.

Læs mere

Industriens ordre- og omsætningssituation (Basisår 1995, -2002)

Industriens ordre- og omsætningssituation (Basisår 1995, -2002) Side 1 af 6 Industriens ordre- og omsætningssituation (Basisår 1995, -2002) 0 Administrative oplysninger om statistikproduktet 0.1 Navn Industriens ordre- og omsætningssituation (Basisår 1995, -2002) 0.2

Læs mere

Den samlede model til estimation af lønpræmien er da givet ved:

Den samlede model til estimation af lønpræmien er da givet ved: Lønpræmien Lønpræmien i en branche kan indikere, om konkurrencen er hård eller svag i branchen. Hvis der er svag konkurrence mellem virksomhederne i branchen, vil det ofte give sig udslag i både højere

Læs mere

Definition af it-erhvervene: Definitionen opdeler it-erhvervene i hhv.

Definition af it-erhvervene: Definitionen opdeler it-erhvervene i hhv. It-erhvervene 141 8. It-erhvervene 8.1 Introduktion Udbudssiden i it-erhvervene Fem emner Stigning i omsætning, men fald i beskæftigelse It-erhvervene producerer en vigtig del af udbuddet af varer og tjenester

Læs mere

Danske Advokaters Konjunkturbarometer nr

Danske Advokaters Konjunkturbarometer nr Danske Advokaters Konjunkturbarometer nr 1 2016 Velkommen til Danske Advokaters Konjunkturbarometer Konjunkturbarometeret udkommer kvartalsvis baseret på advokatvirksomheders egen indrapportering til Danmarks

Læs mere

Dokumentation af serviceopgave

Dokumentation af serviceopgave Dokumentation af serviceopgave Datagrundlag Anvendte registre Befolkning pr. 2 kvartal. 2015 http://www.dst.dk/da/statistik/dokumentation/kvalitetsdeklarationer/befo lkningen.aspx Vejregistret for valgdistrikterne

Læs mere

Regnskabsstatistikken d.3. juni 2015

Regnskabsstatistikken d.3. juni 2015 Regnskabsstatistikken d.3. juni 2015 Regnskabsstatistikken for selskaber 2013 Sammenfatning Hermed offentliggøres Regnskabsstatistikken for selskaber 2013. Oversigter og tabeller som er benyttet i talfremstillingen

Læs mere

Store kommunale forskelle i iværksætteri

Store kommunale forskelle i iværksætteri 5. oktober 217 217:12 Store kommunale forskelle i iværksætteri Af Christina Juul Steengaard, Anne Kaag Andersen, Michael Drescher og Elias Stapput Knudsen Fremkomst af nye firmaer er med til at skabe job,

Læs mere

Danske Advokaters konjunkturbarometer nr

Danske Advokaters konjunkturbarometer nr Danske Advokaters konjunkturbarometer nr. 4 2016 Om Konjunkturbarometret Konjunkturbarometeret udkommer kvartalsvis baseret på advokatvirksomheders egen indrapportering til Danmarks Statistiks konjunkturbarometer.

Læs mere

Nationalregnskabet. Peter Jayaswal. Undervisningsnoter på Polit-studiet Efterårssemesteret 2009

Nationalregnskabet. Peter Jayaswal. Undervisningsnoter på Polit-studiet Efterårssemesteret 2009 Nationalregnskabet Peter Jayaswal Undervisningsnoter på Polit-studiet Efterårssemesteret 2009 Bogens opbygning Kap. 1: Motivation. Hvad er NR? Kap. 2: Hovedposterne Kap. 3: Afgrænsning Kap. 4: Begreber

Læs mere

Danske Advokaters konjunkturbarometer nr

Danske Advokaters konjunkturbarometer nr Danske Advokaters konjunkturbarometer nr. 3 2016 Om Konjunkturbarometret Konjunkturbarometeret udkommer kvartalsvis baseret på advokatvirksomheders egen indrapportering til Danmarks Statistiks konjunkturbarometer.

Læs mere