1ZSE da, Rev. 3. Effektviklingskoblere, type UC og VUC Brugervejledning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1ZSE da, Rev. 3. Effektviklingskoblere, type UC og VUC Brugervejledning"

Transkript

1 1ZSE da, Rev. 3 Effektviklingskoblere, type UC og VUC Brugervejledning

2 Fabrikantens erklæring Fabrikanten ABB AB, Components SE LUDVIKA Sverige erklærer hermed, at produkterne effektviklingskoblerne type UC og VUC motorens drivmekanisme type BUE eller BUL opfylder følgende krav: I sin konstruktion opfylder maskinen, der betragtes som en komponent på en mineraloliefyldt stærkstrømstransformer, kravene i Maskindirektivet 89/392/EØF (ændret ved 91/368/EØF og 93/44/EØF) og 93/68/EØF (mærkning), forudsat at installationen og den elektriske tilslutning udføres korrekt af transformerens fabrikant (f.eks. i overensstemmelse med vores installationsvejledning) og EMC-direktivet 89/336/EØF om de indre egenskaber vedrørende emissions- og immunitetsniveauer og Lavspændingsdirektivet 73/23/EØF (ændret ved Direktiv 93/68/EØF) om indbyggede motorer og apparater i styrekredse. Erklæring: Ovennævnte maskiner må ikke sættes i drift, førend de maskiner, de er inkorporeret i, er erklæret at være i overensstemmelse med Maskindirektivet. Dato Underskrevet af... Folke Johansson Stilling Direktør for afdelingen for effektviklingskoblere Dette dokument må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra os, og indholdet heri må ikke videregives til tredjepart eller anvendes til uautoriserede formål. Overtrædelse heraf medfører retsforfølgelse.

3 1ZSE da, Rev. 3 3 Indledning Viklingskoblere af UC-typen, som fremstilles af ABB, har været under udvikling i mange år for at give maksimal pålidelighed. Det enkle og robuste design giver en levetid, der er lige så lang som transformerens. Kun et minimum af vedligehold er påkrævet for at opnå problemfri drift. De eneste dele, der kræver vedligehold, er kontakter, der eventuelt skal udskiftes for UC-typen og vakuumafbryderne for VUC-typen samt den isolerende olie og motorens drivmekanisme. Designet giver adgang til alle dele, hvilket gør eftersyn og vedligehold hurtigt og enkelt. Viklingskoblerne er placeret i transformerboksen. Motorens drivmekanisme af typen BUE eller BUL er monteret på transformerboksen og forbundet til viklingskobleren via trækaksler og vinkeltræk. ADVARSEL og FORSIGTIG BEMÆRK! Den samme drivmekanisme kan klare én, to eller tre enheder på samme transformer. Disse enheder opfattes i så fald som én viklingskobler. ADVARSEL Hvis informationerne i en ADVARSEL siddes overhørig, kan det resultere i personskade eller dødsfald. FORSIGTIG Hvis informationerne i en FORSIGTIG-sætning siddes overhørig, kan udstyret blive beskadiget. Sikkerhedsforskrifter ADVARSEL Personale, der betjener og inspicerer effektviklingskobleren, skal have en omfattende viden om apparatet og være klar over de risici, der fremhæves i denne bruge rvejledning. Personale, der foretager elektriske tilslutninger i motorens drivmekanisme, skal være certificeret. Der kan komme små mængder eksplosive luftarter ud af ånderørene (ånderør til dehydrering eller envejs-ånderør). Sørg for, at der ikke er åben ild, varme overflader eller gløder i umiddelbar nærhed af ånderørene. FORSIGTIG Tilkald en specialist, hvis et trykrelæ falder ud. Kontaktboksen skal tømmes og kontakten skal undersøges, før transformeren atter sættes i drift.

4 4 1ZSE da, Rev. 3 Drift ADVARSEL Håndsvinget må ikke indsættes under elektrisk drift. Hvis effektviklingskobleren ikke står præcis, hvor den skal, og håndsvinget tages ud, starter motorens drivmekanisme og går til den korrekte position, hvis der er tændt for strømmen. Hvis der opstår en fejl i strømforsyningen under driften, gennemføres driften, når strømmen vender tilbage. Positionsindikatoren viser den aktuelle position. Markørerne viser maks. og min. position for viklingskoblerens arbejdsområde siden sidste nulstilling. For BUE: Indikatoren for den aktuelle kobling viser POSITION i arbejdsområdet, HÆV under en hævemanøvre og SÆNK under en sænkemanøvre. For BUL: Indikatoren i den aktuelle kobling viser RØD under drift og HVID, når viklingskobleren er i arbejdsområdet. For at nulstille nødstoppet drejes knappen i urets retning, og motorværkskontakten aktiveres. Kontakten LOKAL/FJERN. Når denne kontakt står på LOKAL, kan effektviklingskobleren betjenes med HÆV/SÆNK-kontakten. I position LOKAL er fjernbetjeningsdrift ikke mulig. I position FJERN betjenes effektviklingskobleren fra kontrolrummet eller af en spændingsregulator. Lokal betjening er ikke mulig i fjernposition. I tilfælde af strømafbrud til motorens drivmekanisme er det muligt at starte viklingskobleren med håndsving. Indsæt håndsvinget i akslen. Sørg for, at det har fået fat i akslens rille. Drej i den ønskede retning jvf. instruktionerne på informationspladen over akslen. Antallet af drejninger for et trin er også angivet på pladen. Når håndsvinget er isat, kan der ikke foretages nogen form for elektriske manøvrer. Fortsæt med at dreje, indtil indikatoren for den aktuelle kobling viser POSITION for BUE eller hvid for BUL. Termostat til ekstra varmer (ekstraudstyr). Vi anbefaler, at den indstilles til +5 C. Hygrostat til ekstra varmer (ekstraudstyr). Vi anbefaler, at den indstilles til ca. 60 %. Udgang (ekstraudstyr) med jordfejlsbeskyttelse. Normalt styres effektviklingskobleren af en spændingsregulator, og manuel betjening af effektviklingskobleren og motorens drivmekanisme er ikke nødvendig.

5 1ZSE da, Rev. 3 5 Vedligeholdsplan FORSIGTIG For at bevare effektviklingskoblerens høje grad af pålidelighed er det vigtigt, at vedligehold udføres med de intervaller, der er angivet nedenfor. Den vedligeholdsplan, der er angivet på typeskiltet, skal altid følges. Oplysningerne på typeskiltet angiver vedligehold efter et vist antal kørsler eller efter et vist tidsrum. Det interval, der fuldføres først, anvendes. Derudover skal der gennemføres en årlig inspektion. Vedligehold af effektviklingskobleren udføres i tre trin: Inspektion, der skal udføres af lokalt personale én gang årligt. Eftersyn, der skal udføres af en specialist med de intervaller, der er angivet på typeskiltet. Udskiftning af kontakt for UC-typen og vakuumafbrydere for VUC-typen, der skal udføres af en specialist. Behovet for udskiftning af kontakten afgøres under vedligeholdet. Ud over disse tre trin skal der tages olieprøver iht. IEC 60422, , med regelmæssige intervaller på 2-6 år for de effektviklingskoblere, der har et vedligeholdsinterval på over 7 år. Gennemslagsspænding iht. IEC 60156, , skal udføres. Testen skal udføres hurtigst muligt, efter at prøven er taget, for at den kan udføres ved omtrent samme olietemperatur som i effektviklingskobleren. Følgende værdier skal opnås: Effektviklingskobler 1) Alle stjernepunkter og alle BIL 380 kv Andre Gennemslagsfasthed 30 kv/2,5 mm 40 kv/2,5 mm 1) Stjernepunktet angives som N, det femte bogstav i typeangivelsen. Værdien BIL er det første tal i type angivelsen på typeskiltet. Eksempel: VUCGRN 380/700. Følg nedenstående fremgangsmåde, hvis oliens gennemslagsfasthed er lavere end ovenstående værdier: Sørg for, at prøven analyseret straks efter prøvetagningen, så testen foretages ved omtrent samme olietemperatur om i effektviklingskobleren. Foretag minimum fem målinger, og udregn gennemsnittet. Hvis værdierne stadigvæk ikke opfylder kravene, skal olien filtreres. Fremgangsmåden er beskrevet i vedligeholdsvejledningen. En specialist er en servicetekniker fra ABB eller en autoriseret person, der er oplært af ABB i vedligehold af effektviklingskoblere af type UC og VUC.

6 6 1ZSE da, Rev. 3 Inspektion FORSIGTIG Godkendelse gives af den lokale tekniker, der er ansvarlig for inspektionen samt driften af effektviklingskobleren. På typeskiltet anbefales "inspektion én gang årligt". Det drejer sig primært om motorens drivmekanisme og refererer til en visuel inspektion inde i BUE/BUL motorkabinettet for at kontrollere, at intet er løst, og at varmeren fungerer. I motorens drivmekanisme registrerer en tæller alle effektviklingskoblerens operationer. Tælleren aflæses ved inspektionen. Om muligt testes motor og tæller ved at køre ét trin og derefter tilbage. Hvis effektviklingskobleren har sin egen oliekonservator, skal indikatoren for ånderør og oliestand på oliekonservatoren kontrolleres i henhold til instruktionerne fra fabrikanten af transformeren. Inspektionen skal udføres, mens transformeren er i brug. På konservatoren skal følgende kontrolleres: Oliestand Ånderør I motorens drivmekanisme skal følgende punkter kontrolleres: Motor og tæller Nødstop Varmer Nødvendige værktøjer Jordfejlsbeskyttelse for udgang (ekstraudstyr) Hvis effektviklingskobleren er udstyret med en oliefilterenhed, skal følgende kontrolleres: Trykfald over filteret Følgende ud styr er nødvendigt ved inspektionen: Skruetrækkere Kuglepen og notesblok

7 1ZSE da, Rev. 3 7 Procedure ADVARSEL Kontrol af ånderør og oliestand skal udføres stående på jorden, da transformeren er aktiveret. 1. Kontrol af ånderøret ADVARSEL Ånderørene og røret fra konservatoren kan indeholde eksplosive luftarter. Der må ikke forefindes åben ild, varme overflader eller gnister, når ånderøret tages af. Kontroller ånderøret i henhold til instruktionerne for transformeren. 2. Kontrol af oliestand i konservatoren Oliestanden i konservatoren skal være i henhold til instruktionerne i dokumentationen for transformeren. 3. Kontrol af motoren og tælleren Åbn døren på motordrevkabinettet og drej vælgerknappen til LOKAL. Drej derefter kontrolkontakten til HÆV (SÆNK). Kontroller, at motoren kører ordentligt, at positionsindikatoren øges (reduceres) med ét trin, og at tælleren går ét trin frem for hver operation. Registrer tællervisningen. Tælleren viser det antal operationer, som effektviklingskobleren har udført (eftersynsplanen kan fastlægges ved hjælp af denne information). Drej kontrolkontakten til HÆV (SÆNK). Kontroller, at motoren også kører ordentligt i denne retning, at positionsindikatoren reduceres (øges) med ét trin, og at tælleren går yderligere ét trin frem. Nulstil markørerne. Aflæs tælleren, og registrer tællervisningen. 4. Kontrol af nødstoppet Tryk på nødstoppet, hvorefter motorværnskontakten skal slå fra. Nulstil nødstoppet ved at dreje knappen i urets retning og slå motorværnskontakten til. 5. Kontrol af jordfejlsbeskyttelsen (ekstraudstyr) Hvis motorens drivmekanisme er udstyret med en udgang, skal jordfejlsbeskyttelsen afprøves ved at trykke udgangens testknap på BUE eller på den separate jordfejlsbeskyttelse på BUL.

8 8 1ZSE da, Rev Kontrol af varmeren ADVARSEL Før der påbegyndes arbejde inde i motorens drivmekanisme, skal der lukkes for hjælpe strømmen. NB! Motoren, kontakterne og varmeelementet kan aktiveres fra separate kilder. Afbryd den indgående hjælpestrøm. Åbn kontrolpanelet (kun BUE). Kontroller ved at mærke på beskyttelsespladen med en finger, at varmeren har været i funktion. Luk kontrolpanelet (kun BUE). Tilslut den indgående hjælpestrøm igen. Afslut inspektionen ved at dreje valgkontakten til FJERN og lukke kabinettets dør. 7. Kontrol af oliefilterenheden (ekstraudstyr) Hvis effektviklingskobleren er udstyret med en oliefilterenhed fra ABB: Aflæs trykmåleren. Udfør kontrol i henhold til brugervejledningen til oliefilteret. Noter resultatet, så ændringen fra år til år kan ses. Hvis der er mistanke om, at der er trængt fugt ind i effektviklingskobleren, skal filterindsatsen skiftes. Hvis det er nødvendigt at skifte en filterindsats, tilkaldes en specialist. Kontroller endvidere for lækager. Alle lækager skal udbedres! 8. Afbrydelse eller alarm udløst af overvågningsenheder Effektviklingskobleren kan være udstyret med forskellige overvågningsenheder, f.eks. trykrelæ, oliestrømsrelæ og trykaflastningsanordning. Alle effektviklingskoblere er udstyret med minimum én af disse anordninger. Der kan også være monteret to eller flere. Trykrelæet og/eller oliestrømsrelæet slår transformeren fra, hvis grænseværdierne nås. Trykaflastningsanordningen kan være indstillet til kun alarm eller alarm og afbrydelse. Hvis der kun aktiveres en alarm, anbefaler vi, at effektviklingskobleren blokeres for yderligere drift, og at en specialist tilkaldes hurtigst muligt. Plan for kontrol af aflederkontakt ved afbrydelse. Hvis transformeren afbrydes, skal en specialist straks tilkaldes. Forsøg ikke at aktivere transformeren igen, før aflederkontakten er inspiceret. Gør klar til løft af aflederkontakten. I begge scenarier skal følgende informationer indsamles, før specialisten tilkaldes:

9 1ZSE da, Rev. 3 9 Effektviklingskoblerens serienummer Modaflæsning af motorens drivmekanisme Hvis afbrydelse/alarm skete under til-/frakobling. Hvis det er tilfældet, mellem hvilke positioner. Belastningen på tidspunktet for afbrydelsen/alarmen Hvilke enheder har udløst afbrydelsen/alarmen Hvis der er mere end én effektviklingskobler, skal du forsøge at finde ud af, hvilken af dem der er afbrudt/alarmeret. Eventuelle særlige servicebetingelser på tidspunktet for afbrydelsen/alarmen, fx overbelastning, torden mm. Før specialisten ankommer gøres klar til afmontering af kontakten ved at sikre, at frakoblingen foregår på en sikker måde, og at transformeren er jordet. Hvis der ikke kan skaffes en lokal specialist, kontaktes eftersalgsafdelingen. Kontaktoplysningerne findes på sidste side i denne vejledning Layout for effektviklingskobler 1. Koniske tandhjul 2. Vandret drivaksel med beskyttelsesrør 3. Olieventil 4. Trykrelæ 5. Øverste afsnit 6. Lodret drivaksel med beskyttelsesrør 7. Mærkeplade 8. Motordrevmekanisme 9. Aflederkontakthus 10. Vælger

10 10 1ZSE da, Rev Layout for motordrevmekanisme, type BUE 1. Låseenhed, forberedt til hængelås 2. Nødstop 3. (Ekstra) kontakt til ekstra varmer 4. Luftventilation 5. Kontakten LOKAL/FJERN. 6. Kontakten HÆV/SÆNK 7. Udgangsaksel 8. Lampe (40 W sokkel E27) 9. Løfteøje 10. Tæller 11. Forløbsindikator 12. Positionsindikator for maks. og min. positioner 13. Aksel til håndsving 14. Varmer 50 W + ekstra 100 W (bag panelet) 15. (Ekstra) udgang med jordfejlsbeskyttelse 16. Klemmeblokke (bag panelet) 17. Beskyttelseskontakt til motor 18. (Ekstra) Termostat eller hygrostat til ekstra varmer 100 W 19. Dørbetjent kontakt til lampe 20. Håndsving 21. Beskrivelser og kredsløbsdiagram

11 1ZSE da, Rev Layout for motordrevmekanisme, type BUL 1. Positionsindikator for maks. og min. positioner 2. Forløbsindikator (Rød = i gang, hvid = på plads) 3. Tæller 4. Udgangsaksel med multikobling 5. Aksel til håndsving 6. Løfteøje 7. Låseenhed, forberedt til hængelås 8. (Ekstra) multipositionskontakter 9. (Ekstra) måleforstærker 10. (Ekstra) kontakt til ekstra varmer 11. (Ekstra) udgang 12. (Ekstra) jordfejlsbeskyttelse (når udgang er installeret) 13. Nødstop 14. Kontakten HÆV/SÆNK 15. Kontakten LOKAL/FJERN. 16. Beskyttelseskontakt til motor 17. Luftventilation 18. Dørbetjent kontakt til lampe 19. Klemmeblokke 20. Håndlampe 21. Varmer 50 W + ekstra 100 W 22. (Ekstra) termostat eller hygrostat til ekstra varmer 100 W 23. Beskrivelser og kredsløbsdiagram 24. Håndsving

12 Kontakt os ABB AB Components SE Ludvika, Sweden Telefon: Fax: Copyright 2010 ABB, Alle rettigheder forbeholdes. 1ZSE da, Rev. 3,

1ZSE da, Rev. 4. Effektviklingskoblere, type UC Brugervejledning

1ZSE da, Rev. 4. Effektviklingskoblere, type UC Brugervejledning 1ZSE 5492-155 da, Rev. 4 Effektviklingskoblere, type UC Brugervejledning Original instruktion Informationen i dette dokument er generel og dækker ikke alle mulige anvendelsesformål. Hvis et specifikt anvendelsesformål

Læs mere

Effektviklingskoblere, typ UC Brugervejledning

Effektviklingskoblere, typ UC Brugervejledning Effektviklingskoblere, typ UC Brugervejledning 1ZSE 5492-155 da, Rev. 1, 2000-01-15 Dette dokument må ikke kopieres uden skriftlige tilladelse fra os, og indholdet heraf må ikke videregives til tredjepart

Læs mere

1ZSE da, Rev. 4. Effektviklingskoblere, type UBB Brugervejledning

1ZSE da, Rev. 4. Effektviklingskoblere, type UBB Brugervejledning 1ZSE 5492-156 da, Rev. 4 Effektviklingskoblere, type UBB Brugervejledning Original instruktion Informationen i dette dokument er generel og dækker ikke alle mulige anvendelsesformål. Hvis et specifikt

Læs mere

1ZSE da, Rev. 4. Effektviklingskoblere, type UZ Brugervejledning

1ZSE da, Rev. 4. Effektviklingskoblere, type UZ Brugervejledning 1ZSE 5492-154 da, Rev. 4 Effektviklingskoblere, type UZ Brugervejledning Original instruktion Informationen i dette dokument er generel og dækker ikke alle mulige anvendelsesformål. Hvis et specifikt anvendelsesformål

Læs mere

1ZSE da, Rev. 3. Effektviklingskoblere, typ UBB Brugervejledning

1ZSE da, Rev. 3. Effektviklingskoblere, typ UBB Brugervejledning 1ZSE 5492-156 da, Rev. 3 Effektviklingskoblere, typ UBB Brugervejledning Dette dokument må ikke kopieres uden skriftlige tilladelse fra os, og indholdet heraf må ikke videregives til tredjepart eller anvendes

Læs mere

1ZSE 5492-154 da, Rev. 3. Effektviklingskoblere, typ UZ Brugervejledning

1ZSE 5492-154 da, Rev. 3. Effektviklingskoblere, typ UZ Brugervejledning 1ZSE 5492-154 da, Rev. 3 Effektviklingskoblere, typ UZ Brugervejledning Dette dokument må ikke kopieres uden skriftlige tilladelse fra os, og indholdet heraf må ikke videregives til tredjepart eller anvendes

Læs mere

1ZSE 5492-125 da, Rev. 2. Effektviklingskobler, type UCL med motordrevne mekanismer, type BUE/BUL Vedligeholdelsesvejledning

1ZSE 5492-125 da, Rev. 2. Effektviklingskobler, type UCL med motordrevne mekanismer, type BUE/BUL Vedligeholdelsesvejledning 1ZSE 5492-125 da, Rev. 2 Effektviklingskobler, type UCL med motordrevne mekanismer, type BUE/BUL Vedligeholdelsesvejledning Dette dokument må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra os, og indholdet

Læs mere

MONTERING, VEDLIGEHOLD OG BRUG AF EMHÆTTE

MONTERING, VEDLIGEHOLD OG BRUG AF EMHÆTTE MONTERING, VEDLIGEHOLD OG BRUG AF EMHÆTTE DU 85446 W DK - Monterings- og brugsanvisning Følg brugsanvisningen nøje. Producenten påtager sit intet ansvar for fejl, skader eller brand, som skyldes manglende

Læs mere

GA-1 Alarmenhed til fedtudskillere Installations- og betjeningsvejledning

GA-1 Alarmenhed til fedtudskillere Installations- og betjeningsvejledning Labkotec Oy Myllyhaantie 6 FI-33960 PIRKKALA FINLAND Tlf.: +358 29 006 260 Fax: +358 29 006 1260 19.9.2014 Internet: www.labkotec.com 1/11 GA-1 Alarmenhed til fedtudskillere Copyright 2043 Labkotec Oy

Læs mere

INSTALLATIONSVEJLEDNING

INSTALLATIONSVEJLEDNING INSTALLATIONSVEJLEDNING DELTA VARMEBLÆSERE MODEL: 3000, 3000T, 6000, 6000T, 9000, 9000T 15000, 15000T, 21000, 21000T JEVI A/S GODTHÅBSVEJ 7 DK-7100 VEJLE T: +45 75 83 02 11 F: +45 75 72 29 00 JEVI@JEVI.DK

Læs mere

Brændesav m/hårdmetalklinge

Brændesav m/hårdmetalklinge MODEL: LOG SAW 400 Art.: 75107625 Brændesav m/hårdmetalklinge LÆS VENLIGST DENNE VEJLEDNING OMHYGGELIGT IGENNEM INDEN MASKINEN ANVENDES 1. Indholdsfortegnelse 2. Sikkerhedsinstruktioner...2 3. Saven i

Læs mere

BRUGER MANUAL. * Brugervejledning * Generelle Specifikationer * Installation og vedligeholdelse

BRUGER MANUAL. * Brugervejledning * Generelle Specifikationer * Installation og vedligeholdelse BRUGER MANUAL * Brugervejledning * Generelle Specifikationer * Installation og vedligeholdelse 1 Tak fordi du har valgt vores automatiske pumpestation. Læs venligst denne bruger manual grundigt, inden

Læs mere

Aktuatorer til modulerende styring AME 110 NL, AME 120 NL

Aktuatorer til modulerende styring AME 110 NL, AME 120 NL Aktuatorer til modulerende styring AME 110 NL, AME 120 NL Beskrivelse Aktuatorerne bruges sammen med trykaflastet reguleringsventil af typen AB-QM til DN 10-32. Aktuatoren kan bruges med fancoils, ventilationsaggregater,

Læs mere

Brugsvejledning MOBIL STØVSUGER. Monty GOBI ME1300 og ME2800

Brugsvejledning MOBIL STØVSUGER. Monty GOBI ME1300 og ME2800 MOBIL STØVSUGER Monty GOBI ME1300 og ME2800 Indhold Sikkerhed... 3 Oversigt over den mobile støvsuger... 4 Produkt Beskrivelse... 5 Teknisk Data... 6 Tilsigtet brug... 7 ADVARSEL... 8 Vedligeholdelse og

Læs mere

Monterings- og brugsvejledning. 3N1 NeoTank. Tank til 3N1 kogende vandhane (98 C)

Monterings- og brugsvejledning. 3N1 NeoTank. Tank til 3N1 kogende vandhane (98 C) Monterings- og brugsvejledning 3N1 NeoTank Tank til 3N1 kogende vandhane (98 C) Hvad du bør vide, inden du begynder For sikker installation og brug af din nye NeoTank til din kogende vandhane (98 C), beder

Læs mere

Brugervejledning. Rørventilator. Artikel: 300115 EAN: 5709133910150

Brugervejledning. Rørventilator. Artikel: 300115 EAN: 5709133910150 Brugervejledning Rørventilator Artikel: 300115 EAN: 5709133910150 Læs venligst manualen grundigt igennem inden brug. Må kun installeres af en autoriseret elinstallatør. Sikkerheds instruktioner ADVARSEL

Læs mere

Brugsanvisning. Mælkeskummer DA Brugsanvisning og sikkerhedsbestemmelser. Læs denne vejledning omhyggeligt. Kun til husholdningsbrug.

Brugsanvisning. Mælkeskummer DA Brugsanvisning og sikkerhedsbestemmelser. Læs denne vejledning omhyggeligt. Kun til husholdningsbrug. Brugsanvisning Mælkeskummer 423008 DA Brugsanvisning og sikkerhedsbestemmelser. Læs denne vejledning omhyggeligt. Kun til husholdningsbrug. g DANSK DANSK g SIKKERHEDSFORSKRIFTER Læs denne vejledning, da

Læs mere

Retningslinjer for eftersyn og service. Tilbehør til koblinger 2018

Retningslinjer for eftersyn og service. Tilbehør til koblinger 2018 Retningslinjer for eftersyn og service Tilbehør til koblinger 2018 Generel information Generelt De komponenter, der bruges ved sammenkobling af bil og påhængsvogn, udsættes også ved normal anvendelse for

Læs mere

Elkedel Brugsanvisning

Elkedel Brugsanvisning Tillykke med købet af denne elkedel! Læs venligst brugsanvisningen omhyggeligt, inden elkedelen tages i brug, og gem brugsanvisningen til fremtidig brug. Elkedel Brugsanvisning Model: MK-17S17C Sikkerhedsforanstaltninger

Læs mere

Hukommelsesmoduler Brugervejledning

Hukommelsesmoduler Brugervejledning Hukommelsesmoduler Brugervejledning Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Oplysningerne indeholdt heri kan ændres uden varsel. De eneste garantier for HP's produkter og serviceydelser

Læs mere

Sirene Brugervejledning August 2012 BRUGERVEJLEDNING UDENDØRS SIRENE

Sirene Brugervejledning August 2012 BRUGERVEJLEDNING UDENDØRS SIRENE BRUGERVEJLEDNING UDENDØRS SIRENE 1 Introduktion Den udendørs sirene bruges som en ekstra sikkerhed, for at naboer kan høre og se, at der er gået en alarm og for at stresse en indbrudstyv yderligere. Sirenen

Læs mere

MEKANISK OVERLASTSIKRING SM4067 SM4068

MEKANISK OVERLASTSIKRING SM4067 SM4068 MEKANISK OVERLASTSIKRING SM4067 SM4068 BRUGERMANUAL 1 VIGTIG INFORMATION DENNE VEJLEDNING ER UDELUKKENDE RETTET MOD KVALIFICEREDE INSTALLATØRER. DISSE OPLYSNINGER MÅ IKKE UDLEVERES TIL SLUTBRUGERE. LÆS

Læs mere

ALASKA slim. Brugervejledning

ALASKA slim. Brugervejledning ALASKA slim Brugervejledning Kort introduktion Dette produkt er lavet af førsteklasses materiale. Brug af antirust-materiale og speciel spraymaling til at forbedre kvaliteten. Brug af metalfiltrene Dette

Læs mere

Hukommelsesmoduler Brugervejledning

Hukommelsesmoduler Brugervejledning Hukommelsesmoduler Brugervejledning Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Oplysningerne indeholdt heri kan ændres uden varsel. De eneste garantier for HP's produkter og serviceydelser

Læs mere

Breas Medical AB forbeholder sig ret til at foretage ændringer i dette produkt uden forudgående meddelelse herom.

Breas Medical AB forbeholder sig ret til at foretage ændringer i dette produkt uden forudgående meddelelse herom. Betjeningsvejledning til Breas HA 01-luftbefugter 1 Indledning Læs denne vejledning grundigt igennem, inden du bruger HA 01- luftbefugteren, så du er fortrolig med udstyrets brug og vedligeholdelse og

Læs mere

VAV FUNKTION. Instruktionsmanual 2

VAV FUNKTION. Instruktionsmanual 2 VAV FUNKTION DK Instruktionsmanual 2 DK INDHOLD INDLEDNING... 3 1. MONTAGE AF TRYKTRANSMITTER... 3 2. SLANGE TILSLUTNING PÅ TRYKTRANSMITTER... 3 3. ELEKTRISK TILSLUTNING TIL AGGREGAT... 4 4. INDSTILLING

Læs mere

Wasco affugter WASCO 10. Instruktionsbog. Læs og gem disse instruktioner for fremtidig brug

Wasco affugter WASCO 10. Instruktionsbog. Læs og gem disse instruktioner for fremtidig brug Wasco affugter Instruktionsbog WASCO 10 Læs og gem disse instruktioner for fremtidig brug Indholdsfortegnelse Vær venlig at give dig tid til at læse denne manual omhyggeligt før brug og gem den for fremtidig

Læs mere

INTRODUKTION Klassificering Anvendelsesområde og brugerpopulation... 3 SYMBOLER OG MÆRKER... 3

INTRODUKTION Klassificering Anvendelsesområde og brugerpopulation... 3 SYMBOLER OG MÆRKER... 3 MELVIN BRUGERMANUAL INDHOLD INTRODUKTION... 3 Klassificering... 3 Anvendelsesområde og brugerpopulation... 3 SYMBOLER OG MÆRKER... 3 GENERELLE ADVARSLER OG SIKKERHEDSFORANSTALTNINGER... 4 Elektricitet...

Læs mere

Brugsanvisning. TL-5209 Keramisk Toaster

Brugsanvisning. TL-5209 Keramisk Toaster Brugsanvisning TL-5209 Keramisk Toaster Version 1.0 APR 2016 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 1. Indledning...3 2. Generelt...3 2.1. Fabrikant... 3 2.2. Maskinskilt... 3 3. Oversigt og anvendelse...4

Læs mere

Tak fordi du valgte en Keepower NXT batterilader, et valg som afspejler din tekniske viden og evne til at værdsætte kvalitetsprodukter.

Tak fordi du valgte en Keepower NXT batterilader, et valg som afspejler din tekniske viden og evne til at værdsætte kvalitetsprodukter. Dansk Dansk Keepower Lader Tak fordi du valgte en Keepower NXT batterilader, et valg som afspejler din tekniske viden og evne til at værdsætte kvalitetsprodukter. Læs betjeningsvejledningen inden opladning.

Læs mere

ODSIF BRUGSANVISNING TIL MOTORISERET RULLEGARDIN MED FJERNBETJENING. Model: CL-338H

ODSIF BRUGSANVISNING TIL MOTORISERET RULLEGARDIN MED FJERNBETJENING. Model: CL-338H ODSIF BRUGSANVISNING TIL MOTORISERET RULLEGARDIN MED FJERNBETJENING Model: CL-338H 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Beskrivelse af det motoriserede rullegardin med fjernbetjening... 3 1.1 Generelle egenskaber...

Læs mere

Elektriske Varmeflader type EL-G

Elektriske Varmeflader type EL-G Brugsanvisning 1(7) INDEX Side Modtagelse, transport- og løfteanvisning 3 Montage 4 Termostater mv. 5 Drift og vedligehold 6 Sikkerhedsforskrifter 7 2(7) VAREMODTAGELSE Kontroller ved ankomst at batteriet

Læs mere

Brugsanvisning. TL 1301 Vaffeljern

Brugsanvisning. TL 1301 Vaffeljern Brugsanvisning TL 1301 Vaffeljern Version 2.1 MAJ 2014 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1. Indledning... 3 2. Generelt... 3 2.1. Fabrikant... 3 2.2. Maskinens betegnelse... 3 2.3. Maskinskilt...

Læs mere

HWP2/HWP3/HWP4 Hydrauliske dykpumper

HWP2/HWP3/HWP4 Hydrauliske dykpumper HWP2/HWP3/HWP4 Hydrauliske dykpumper 2-3 -4 HWP2 fra serienummer 6459 HWP3 fra serienummer 6364 HWP4 fra serienummer 6597 Revideret 22.04.2013 Før brug Vi takker for Deres valg af en HYCON dykpumpe. For

Læs mere

Beta Care Juniorseng Brugermanual

Beta Care Juniorseng Brugermanual Beta Care Juniorseng Brugermanual Udgave 1 April 2013 Beta Care ApS, Tlf. (+45) 41420421, www.betacare.dk Indholdsfortegnelse: Forord 2 Generelt 2 Tilsigtet produktanvendelse 2 Sikkerhedsforskrifter og

Læs mere

Wireless Smoke Alarm FERION 5000 OW

Wireless Smoke Alarm FERION 5000 OW Wireless Smoke Alarm FERION 5000 OW da Wireless Smoke Alarm Indholdsfortegnelse da 3 Indholdsfortegnelse 1 Graphics 4 2 Indledning 6 3 Montering 7 4 Radionetværk 9 5 Vedligeholdelse 13 6 Tekniske data

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING INDHOLDSFORTEGNELSE

BRUGERVEJLEDNING INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE VIGTIG information 2 Advarsler 2 Sikkerhedsforanstaltninger 3 Produktoversigt 4 Opsætning 4 Rørføringsforslag 5 Brug 6 Elektrisk diagram 6 Specifikationer 7 WEEE info. 7 1 VIGTIG information

Læs mere

Læs og opbevar disse instruktioner til senere brug

Læs og opbevar disse instruktioner til senere brug Affugter Instruktionsbog WASCO 2000 Læs og opbevar disse instruktioner til senere brug INDHOLDSFORTEGNELSE Tag dig tid til at læse denne manual omhyggeligt før brug og gem den til senere brug. Modelnummer

Læs mere

Udskiftning af fuserenheden

Udskiftning af fuserenheden Printeren overvåger fuserenhedens levetid. Når fuserenheden er opbrugt, viser printeren 80 Fuser opbrugt. Denne meddelelse angiver, at det er på tide at udskifte fuserenheden. Hvis du vil opnå den bedste

Læs mere

GA-2 Alarmenhed til fedtudskillere med to sensorer Installations- og betjeningsvejledning

GA-2 Alarmenhed til fedtudskillere med to sensorer Installations- og betjeningsvejledning Labkotec Oy Myllyhaantie 6 FI-33960 PIRKKALA FINLAND Tlf.: + 358 29 006 260 Fax: + 358 29 006 1260 19.1.2015 Internet: www.labkotec.fi 1/12 GA-2 Alarmenhed til fedtudskillere med to sensorer Copyright

Læs mere

JET HAVEPUMPE 600 W INSTRUKTIONSMANUAL Art nr EAN nr

JET HAVEPUMPE 600 W INSTRUKTIONSMANUAL Art nr EAN nr JET HAVEPUMPE 600 W INSTRUKTIONSMANUAL Art nr 76600050 EAN nr 5709133912611 Læs hele denne instruktion igennem før pumpen anvendes. Gem den til senere brug. 1/6 ADVARSEL! For at reducere risikoen for brand,

Læs mere

Brugervejledning. AirQlean High et loftsmonteret luftfiltreringssystem

Brugervejledning. AirQlean High et loftsmonteret luftfiltreringssystem Brugervejledning AirQlean High et loftsmonteret luftfiltreringssystem . Copyright 2014 QleanAir Scandinavia 2 KAPITEL 1 Sikkerhedsoplysninger 1.1. Indledning Dette kapitel indeholder oplysninger om sikkerhed.

Læs mere

Lindab Brugervejledning - sluser. Lindab Doorline Brugervejledning Sluser. LP403 mekanisk LP407 elektrisk

Lindab Brugervejledning - sluser. Lindab Doorline Brugervejledning Sluser. LP403 mekanisk LP407 elektrisk Lindab Brugervejledning - sluser 1407.01 Lindab Doorline Brugervejledning Sluser LP403 mekanisk LP407 elektrisk Indhold 1. Generelt...3 1.1 Brug af vejledningen...3 1.2 Operatør/tekniker...3 1.3 Garanti...3

Læs mere

Hukommelsesmoduler. Brugervejledning

Hukommelsesmoduler. Brugervejledning Hukommelsesmoduler Brugervejledning Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Oplysningerne indeholdt heri kan ændres uden varsel. De eneste garantier for HP's produkter og serviceydelser

Læs mere

INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER GA 1000

INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER GA 1000 INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER GA 1000 INSTALLATIONS MANUALEN SKAL GENNEMLÆSES OMHYGGELIG FØR IBRUGTAGNING ADVARSEL FOR SIKKER INSTALLATION Inden installation af automatikken skal balance fjederen

Læs mere

AFFUGTER BRUGERMANUAL

AFFUGTER BRUGERMANUAL AFFUGTER BRUGERMANUAL MODEL: 350505 Ean nr: 5709133350338 SIKKERHEDS INFORMATION 1. Læs venligst brugermanualen omhyggeligt igennem inden brug af affugteren og gem derefter manualen. 2. Nedsænk aldrig

Læs mere

ASKOHEAT El-patron med R 1½ gevind med varmeelementer af incoloy 825 Ydelse fra 1,0-9,0 KW

ASKOHEAT El-patron med R 1½ gevind med varmeelementer af incoloy 825 Ydelse fra 1,0-9,0 KW med varmeelementer af incoloy 825 Ydelse fra 1,0-9,0 KW EL-PATRON 180 MM/NEOTHERM /05 2018 2 1,0 til 9.0 kw (Typ A) AHR-B-S- AHR-H-S- Installer først ASKOHEAT el-patronen efter denne montage- og servicevejledning

Læs mere

LÆGTE/METAL/STRØM DETEKTOR

LÆGTE/METAL/STRØM DETEKTOR LÆGTE/METAL/STRØM DETEKTOR Brugsanvisning Læs denne brugsanvisning grundigt før brug INTRODUKTION Dette er en avanceret detektor med multifunktion. Den kan finde og lokalisere metal, strøm og lægter. Figur

Læs mere

Indivo Hyldeløfter. Brugs- og vedligeholdelsesvejledning RK1025

Indivo Hyldeløfter. Brugs- og vedligeholdelsesvejledning RK1025 Indivo Hyldeløfter Brugs- og vedligeholdelsesvejledning RK1025 2 Garantien dækker i 3 år fra fakturadato for materiale- og fabrikationsfejl. Der tages forbehold for trykfejl, tekniske ændringer og modelafvigelser.

Læs mere

ELEKTRISK HØJDEJUSTERBART BORD. ConSet - Type 501-7 BRUGSANVISNING OG MONTAGE VEJLEDNING ADVARSEL VIGTIGE INFORMATIONER!

ELEKTRISK HØJDEJUSTERBART BORD. ConSet - Type 501-7 BRUGSANVISNING OG MONTAGE VEJLEDNING ADVARSEL VIGTIGE INFORMATIONER! ELEKTRISK HØJDEJUSTERBART BORD ConSet - Type 01-7 BRUGSANVISNING OG MONTAGE VEJLEDNING DA NO ADVARSEL VIGTIGE INFORMATIONER! De bør ABSOLUT læse denne brugsanvisning og montage vejledning før opstilling,

Læs mere

Luftkompressor Art.nr / /

Luftkompressor Art.nr / / Luftkompressor Art.nr. 85203024 / 85203025 / 85203026 EAN-nr: 5709133850777 / 5709133850784 / 5709133851019 Instruktions Manual LÆS VENLIGST VEJLEDNINGEN IGENNEM INDEN BRUG AF KOMPRESSOREN. INDHOLD 1 KORT

Læs mere

BRUGSANVISNING. Version 1.0 FRITUREGRYDE

BRUGSANVISNING. Version 1.0 FRITUREGRYDE BRUGSANVISNING Version 1.0 FRITUREGRYDE Tak fordi du valgte at købe dette Nordic Cooking kvalitetsprodukt. Inden ibrugtagning bedes du læse brugsanvisningen grundigt igennem. Skulle der mod forventning

Læs mere

Brugsvejledning For Frithængende emhætte

Brugsvejledning For Frithængende emhætte Brugsvejledning For Frithængende emhætte MODEL EN 6335-2-31 Kære kunde, Vi er overbeviste om I vil blive glade for Jeres nye emhætte og det bliver en fornøjelse at bruge denne. Dette produkt er produceret

Læs mere

Brugs- og installationsvejledning for laboratorietester model GPPS-LE

Brugs- og installationsvejledning for laboratorietester model GPPS-LE Brugs- og installationsvejledning for laboratorietester model GPPS-LE Kosan Gas varenr. 24213 (Juni 2011) 1 Brugsvejledning Inden test sikres, at alle bordhaner er lukket. Denne laboratorietester er udviklet

Læs mere

Manual. Transportabel energistation. Opbevar denne vejledning til fremtidig brug.

Manual. Transportabel energistation. Opbevar denne vejledning til fremtidig brug. Manual Transportabel energistation Opbevar denne vejledning til fremtidig brug. VIGTIGE SIKKERHEDSANVISNINGER Dette elektriske produkt må kun anvendes til de formål der er i overensstemmelse med disse

Læs mere

Brugsanvisning. emhætte KD 6210.1 GE emhætte KD 9210.1 GE

Brugsanvisning. emhætte KD 6210.1 GE emhætte KD 9210.1 GE Brugsanvisning emhætte KD 6210.1 GE emhætte KD 9210.1 GE Kære kunde Tillykke med dit valg af emhætte. Vi er sikre på, at denne emhætte fuldt ud vil opfylde dine behov. Sikkerhedsanvisninger For at

Læs mere

DCC digital dekoder til magnetiske produkter

DCC digital dekoder til magnetiske produkter Viessmann 5212 Digital Dekoder Dansk Brugervejledning DCC digital dekoder til magnetiske produkter med fire udgangsgrupper Indhold 1. Vigtige oplysninger... 2 2. Indledning / Egenskaber... 3 3. Montering...

Læs mere

Falsemaskine IDEAL 8305

Falsemaskine IDEAL 8305 Falsemaskine IDEAL 8305 Sikkerhedsforskrifter Læs denne brugsanvisning igennem inden maskinen tages i brug og vær opmærksom på sikkerhedsforskrifterne. Lad ikke børn betjene maskinen! - 2 - Sikkerhedsforskrifter

Læs mere

Udskiftning af DOL 530/630 7" CPU-modul

Udskiftning af DOL 530/630 7 CPU-modul Udskiftning af DOL 530/630 7" CPU-modul Teknisk brugervejledning 2018.12.04 60427-6 3 Teknisk brugervejledning 1 Produktbeskrivelse... 4 2 Forberedelse til udskiftningen... 4 2.1 Backup af eksisterende

Læs mere

VT serien Dansk brugervejledning

VT serien Dansk brugervejledning VISICO VT-serien Ÿ Letvægtsmodel, kompakt og nem at betjene Ÿ Tydeligt digitaldisplay viser flashniveauet Ÿ CMS chipteknologi Ÿ Bowens type fatning til ekstraudstyr Ÿ Flashstyrken kan reguleres fra 1/1

Læs mere

medemagruppen Joystick DX2-REM420 Brugervejledning P Q ver November 2013

medemagruppen Joystick DX2-REM420 Brugervejledning P Q ver November 2013 medemagruppen P9-0292-Q ver. 1.0.0 - November 2013 DK Brugervejledning Joystick DX2-REM420 Medema Danmark A/S Enggårdvej 7 Snejbjerg 7400 Herning Telefon: 70 10 17 55 Telefax: 97 18 88 35 Quick guide P9-0292-Q

Læs mere

Brugsanvisning. TL-serie Combi Toaster

Brugsanvisning. TL-serie Combi Toaster Brugsanvisning TL-serie Combi Toaster Version 1.0 APR 2016 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1. Indledning... 3 2. Generelt... 3 2.1. Fabrikant... 3 2.2. Maskinskilt... 3 3. Oversigt og anvendelse...

Læs mere

Centralstøvsugere. Villa CV 792 & Palace CV 793 BRUGSANVISNING. Distributør: Frithiof Vacuum Systems www.frithiof.dk. 823 0001 010 Edition 1 2003-08

Centralstøvsugere. Villa CV 792 & Palace CV 793 BRUGSANVISNING. Distributør: Frithiof Vacuum Systems www.frithiof.dk. 823 0001 010 Edition 1 2003-08 Centralstøvsugere Villa CV 792 & Palace CV 793 BRUGSANVISNING Distributør: Frithiof Vacuum Systems www.frithiof.dk 823 0001 010 Edition 1 2003-08 INDHOLDSFORTEGNELSE Sikkerhedsregler Tekniske data Brugsanvisning

Læs mere

SANOVENT. Brugervejledning for Sanovent ventilationsanlæg med roterende-varmeveksler FIB. Fra. Posefilter HRO. Fraluft. Roterende.

SANOVENT. Brugervejledning for Sanovent ventilationsanlæg med roterende-varmeveksler FIB. Fra. Posefilter HRO. Fraluft. Roterende. Brugervejledning for Sanovent ventilationsanlæg med roterende-varmeveksler VEC Fra FIB Ventilator Afkast HRO Roterende Posefilter Fraluft FIB Posefilter varmeveksler VEC Ventilator COW varmeflade Frisk

Læs mere

Installationsvejledning. DEVIreg 130. Elektronisk termostat. www.devi.com

Installationsvejledning. DEVIreg 130. Elektronisk termostat. www.devi.com Installationsvejledning DEVIreg 130 Elektronisk termostat www.devi.com Indholdsfortegnelse 1 Introduktion............... 3 1.1 Tekniske specifikationer..... 4 1.2 Sikkerhedsinstruktioner..... 5 2 Instruktioner

Læs mere

Manual. Ultrasonisk Luftbefugter HACE MJS-400 - HACE MJS-500 MJS 400 MJS 500

Manual. Ultrasonisk Luftbefugter HACE MJS-400 - HACE MJS-500 MJS 400 MJS 500 Manual Ultrasonisk Luftbefugter HACE MJS-400 - HACE MJS-500 MJS 400 MJS 500 Vigtige sikkerhedsforskrifter Må ikke skilles ad, repareres eller ændres ved. Service skal udføres af uddannede serviceteknikere.

Læs mere

Udskiftning af DOL 530/630 10" CPU-modul

Udskiftning af DOL 530/630 10 CPU-modul Udskiftning af DOL 530/630 10" CPU-modul Teknisk brugervejledning 2018.11.20 60433-4 2 Teknisk brugervejledning 1 Produktbeskrivelse... 3 2 Forberedelse til udskiftningen... 3 2.1 Backup af eksisterende

Læs mere

NBE PELVAC MANUAL. Version 2.000001. RTB - Ready To Burn

NBE PELVAC MANUAL. Version 2.000001. RTB - Ready To Burn DK NBE PELVAC MANUAL Version 2.000001 RTB - Ready To Burn INDHOLD: Kære kunde. Tak fordi du har købt dette NBE-produkt, som er designet og fremstillet efter de højeste standarder i EU. Vi anbefaler, at

Læs mere

TRÅDLØST INDIREKTE OFTALMOSKOP VANTAGE

TRÅDLØST INDIREKTE OFTALMOSKOP VANTAGE TRÅDLØST INDIREKTE OFTALMOSKOP VANTAGE DENNE VEJLEDNING BØR OMHYGGELIGT GENNEMLÆSES OG FØLGES INDHOLD 1. Symboler 2. Advarsler 3. Miljøhensyn 4. Beskrivelse af produktet 5. Isætning og udskiftning af batteri

Læs mere

SICE S45 DÆKSKIFTER MANUAL DK. > FLEX1ONE A/S Ladelundvej 37-39 6650 Brørup 76 15 25 00 mail: salg@flex1one.dk

SICE S45 DÆKSKIFTER MANUAL DK. > FLEX1ONE A/S Ladelundvej 37-39 6650 Brørup 76 15 25 00 mail: salg@flex1one.dk DÆKSKIFTER MANUAL DK > FLEXONE A/S Ladelundvej 37-39 6650 Brørup 76 5 25 00 mail: salg@flexone.dk INDHOLDSFORTEGNELSE Introduktion............ s. 03 Generel brug og sikkerhed............. s. 03 Generelle

Læs mere

Beta Care Puslebord 40 fritstående Brugermanual

Beta Care Puslebord 40 fritstående Brugermanual Beta Care Puslebord 40 fritstående Brugermanual Udgave 1.3 November 2013 Beta Care ApS, Tlf. (+45) 41420421, www.betacare.dk Indholdsfortegnelse: Forord 2 Generelt 2 Tilsigtet produktanvendelse 2 Leverandørens

Læs mere

Tårnventilator med FND-display MODELNR.: LF-45R 45

Tårnventilator med FND-display MODELNR.: LF-45R 45 Tårnventilator med FND-display MODELNR.: LF-45R 45 1 SIKKERHEDSBEMÆRKNINGER Tillykke med købet af denne ventilator. Produktet har gennemgået omfattende kvalitetssikring, og der er sørget for, at du modtager

Læs mere

Montage vejledning. for elektronisk gulvmonteret cisterne for toilet. Model C14.

Montage vejledning. for elektronisk gulvmonteret cisterne for toilet. Model C14. S i d e 1 Montage vejledning for elektronisk gulvmonteret cisterne for toilet Model C14. S i d e 2 Indholdsfortegnelse Indhold Indholdsfortegnelse... 2 Forord... 3 Overensstemmelseserklæring... 4 Service

Læs mere

Wasco Askesuger Best.nr. 1506

Wasco Askesuger Best.nr. 1506 Wasco Askesuger Best.nr. 1506 Modelnavn: MAC173-1200W-20L 1/6 SIKKERHEDSINSTRUKTIONER OG ADVARSLER VIGTIGE SIKKERHEDSINSTRUKTIONER Læs og forstå alle instruktionerne i denne vejledning før brug af askesugeren

Læs mere

12/2014. Mod: DRINK-38/SE. Production code: CEV425

12/2014. Mod: DRINK-38/SE. Production code: CEV425 12/2014 Mod: DRINK-38/SE Production code: CEV425 Brugsvejledning DRINK-38/SE Vigtige instruktioner: De i dette dokument beskrevne kølere, er udelukkende designet til opbevaring og afkøling af drikkevarer

Læs mere

F75E ORIGINAL BRUGERVEJLEDNING

F75E ORIGINAL BRUGERVEJLEDNING F75E ORIGINAL BRUGERVEJLEDNING 2 F75E F 50 BRUG SWEPAC F75E bruges til at pakke grus og sand i forbindelse med mindre byggearbejder såsom underlag for betonblokke eller belægningssten til haver. Maskinens

Læs mere

ASKESUGER 22L M 4 HN4542 HN

ASKESUGER 22L M 4 HN4542 HN M ASKESUGER 22L 4 HN4542 SIKKERHEDSINSTRUKTIONER OG ADVARSLER VIGTIGE SIKKERHEDSINSTRUKTIONER Læs og forstå alle instruktionerne i denne vejledning før brug af askesugeren Læs og forstå denne manual og

Læs mere

Beta Care Puslebord 70 Brugermanual

Beta Care Puslebord 70 Brugermanual Beta Care Puslebord 70 Brugermanual Udgave 1.3 Juni 2013 Beta Care ApS, Tlf. (+45) 41420421, www.betacare.dk Indholdsfortegnelse: Forord 2 Generelt 2 Tilsigtet produktanvendelse 2 Leverandørens produktansvar

Læs mere

Instruktions- og betjeningsmanual. SIMA for elektrisk betonjernsklipper MODELLER: CEL-30, CEL-30-M, CEL-35, CEL-40 & CEL-45

Instruktions- og betjeningsmanual. SIMA for elektrisk betonjernsklipper MODELLER: CEL-30, CEL-30-M, CEL-35, CEL-40 & CEL-45 Instruktions- og betjeningsmanual SIMA for elektrisk betonjernsklipper MODELLER: CEL-0, CEL-0-M, CEL-5, CEL-40 & CEL-45 Indholdsfortegnelse. Håndtering & transport Side. Montering / samling Side. Opstilling

Læs mere

Installationsvejledning

Installationsvejledning 4P359542-2G Trådløs LAN-adapter Installationsvejledning Trådløs LAN-adapter Installationsvejledning Hjemmeside: http://www.onlinecontroller.daikineurope.com Yderligere oplysninger

Læs mere

Indholdsfortegnelse: Polycut.dk Dajvej 4, Bjerre 873 Hornsyld Telefon: Projekt: Polycut

Indholdsfortegnelse: Polycut.dk Dajvej 4, Bjerre 873 Hornsyld Telefon: Projekt: Polycut BRUGSANVISNING Dato for oprettelse: 22-03-2018 Dokument: 18-0001_Brugsanvisning Original Udarbejdet af: Jørgen S. Ulriksen Godkendt af: Michael Rødkjær Sørensen Dato for godkendelse: 17-05-2018 Indholdsfortegnelse:

Læs mere

SANOVENT. Brugervejledning for Sanovent ventilationsanlæg med kryds-varmeveksler HCR. Kryds varmeveksler

SANOVENT. Brugervejledning for Sanovent ventilationsanlæg med kryds-varmeveksler HCR. Kryds varmeveksler Brugervejledning for Sanovent ventilationsanlæg med kryds-varmeveksler FIB FIB Posefilter Posefilter Fraluft Frisk luft COW VEC HCR VEC varmeflade Ventilator Kryds varmeveksler Ventilator Tilluft Afkast

Læs mere

Generelle sikkerhedsforanstaltninger Dansk

Generelle sikkerhedsforanstaltninger Dansk Generelle sikkerhedsforanstaltninger Generelle sikkerhedsforanstaltninger Dansk 1 Generelle sikkerhedsforanstaltninger 1 Generelle sikkerhedsforanstaltninger 1.1 Om dokumentationen Den oprindelige dokumentation

Læs mere

HPP18E Hydraulisk drivstation

HPP18E Hydraulisk drivstation HPP18E Hydraulisk drivstation 30 l.p.m. fra serienr. 4727 40 l.p.m. fra serienr. 4676 Revideret 13.04.2011 Før brug Vi takker for Deres valg af en HYCON drivstation. Vi gør opmærksom på, at drivstationen

Læs mere

Manual HN 8564 - Foldbar rampesæt Model: FSR-2/FSR-2SL

Manual HN 8564 - Foldbar rampesæt Model: FSR-2/FSR-2SL Manual HN 8564 - Foldbar rampesæt Model: FSR-2/FSR-2SL ADVARSEL Læs hele manualen inden brug. Følges sikkerhedsvejledning og manualen ikke, kan det resulterer i skader. side 1/6 Dine nye ramper vil være

Læs mere

NBE PELVAC MANUAL. Version 3.000001. RTB - Ready To Burn

NBE PELVAC MANUAL. Version 3.000001. RTB - Ready To Burn DK NBE PELVAC MANUAL Version 3.000001 RTB - Ready To Burn INDHOLD: Kære kunde. Tak fordi du har købt dette NBE-produkt, som er designet og fremstillet efter de højeste standarder i EU. Vi anbefaler, at

Læs mere

Brugsanvisning. emhætte KD 9570.0 GE

Brugsanvisning. emhætte KD 9570.0 GE Brugsanvisning emhætte KD 9570.0 GE Kære kunde Tillykke med dit valg af emhætte. Vi er sikre på, at denne emhætte fuldt ud vil opfylde dine behov. Sikkerhedsanvisninger For at sikre maksimal ydeevne

Læs mere

Hukommelsesmoduler Brugervejledning

Hukommelsesmoduler Brugervejledning Hukommelsesmoduler Brugervejledning Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Oplysningerne indeholdt heri kan ændres uden varsel. De eneste garantier for HP's produkter og serviceydelser

Læs mere

Betjeningsvejledning. Type: V01 Løbe nr.: HandiGood

Betjeningsvejledning. Type: V01 Løbe nr.: HandiGood Betjeningsvejledning Maskine: Type: V01 Løbe nr.: Easyup 1050201 2 16 Indhold... 3 Tilgængelighed:... 3 Opbygning:... 3 Anvendelse:... 3... 3 Personligt sikkerhedsudstyr (påbud)... 4 Potentiel konsekvens

Læs mere

JK5. Bruger manual Reservedels liste

JK5. Bruger manual Reservedels liste JK5 Bruger manual Reservedels liste Gennemlæs og følg nøje alle sikkerheds instruktioner før omsnørings maskinen betjenes. Gem denne instruktions manual på et sikker og nemt tilgængelig sted for fremtidig

Læs mere

TOP ACCESS Automatisk bundstøvsuger BRUGERMANUAL

TOP ACCESS Automatisk bundstøvsuger BRUGERMANUAL TOP ACCESS Automatisk bundstøvsuger BRUGERMANUAL VIGTIGE SIKKERHEDSINSTRUKTIOER LÆS OG FØLG INSTRUKTIONERNE VIGTIGT: Først når bundsugeren er helt under vand tilsluttes en til strømstikket og der tændes

Læs mere

VentilationAlarm EP1 ES 966

VentilationAlarm EP1 ES 966 VentilationAlarm EP1 ES 966 Tryk, signal eller temperatur-vagt Giver brugeren sikkerhed om anlæggets driftsituation Overordnet beskrivelse VentilationAlarm EP1 er en multfuntionsalarm, der kan overvåge

Læs mere

Brugermanual og monteringsvejledning MODEL AEF607EX

Brugermanual og monteringsvejledning MODEL AEF607EX Brugermanual og monteringsvejledning MODEL AEF607EX Tak, fordi du valgte vores emhætte. Læs denne brugsanvisning grundigt, inden emhætten tages i brug. Monteringen skal foretages af en kvalificeret og

Læs mere

Instruktion for vedligeholdelse og brug af Hydroforpumper / 25

Instruktion for vedligeholdelse og brug af Hydroforpumper / 25 Instruktion for vedligeholdelse og brug af Hydroforpumper 76600017 / 25 ADVARSEL! For at reducere risikoen for brand, elektrisk stød og personlig skade under installation og anvendelse af din pumpe, anbefales

Læs mere

Brugervejledning. 1T folde motorkran. Model Nr. JA1060EC

Brugervejledning. 1T folde motorkran. Model Nr. JA1060EC Brugervejledning T folde motorkran Model Nr. JA060EC Læs venligst disse instruktioner nøje for at sikre sikkerhed og effektiv brug af dette værktøj. SIKKERHEDS INSTRUKTIONER Læs disse instruktioner omhyggeligt

Læs mere

AFFUGTER DH10M. Læs venligst denne brugsanvisning og gem den til senere brug

AFFUGTER DH10M. Læs venligst denne brugsanvisning og gem den til senere brug AFFUGTER DH10M Læs venligst denne brugsanvisning og gem den til senere brug Indhold Brug venligst tid på at læse denne manual igennem og gem den til senere brug. Specifikationer Hvordan den virker Placering

Læs mere

Beta Care Puslebord 40 væghængt (opklappeligt) Brugermanual

Beta Care Puslebord 40 væghængt (opklappeligt) Brugermanual Beta Care Puslebord 40 væghængt (opklappeligt) Brugermanual Udgave 1.2 Marts 2014 Beta Care ApS, Tlf. (+45) 41420421, www.betacare.dk Indholdsfortegnelse: Forord 2 Generelt 2 Tilsigtet produktanvendelse

Læs mere

SANOVENT. Brugervejledning for Sanovent ventilationsanlæg med kryds-varmeveksler HCR. Kryds varmeveksler AUT. Automatik

SANOVENT. Brugervejledning for Sanovent ventilationsanlæg med kryds-varmeveksler HCR. Kryds varmeveksler AUT. Automatik Brugervejledning for Sanovent ventilationsanlæg med kryds-varmeveksler FIB FIB Posefilter Posefilter Frisk luft Fra luft VEC HCR VEC COW Ventilator Kryds varmeveksler Ventilator varmeflade Afkast Tilluft

Læs mere

Vedligeholdelsesmanual Tørretumbler

Vedligeholdelsesmanual Tørretumbler Vedligeholdelsesmanual Tørretumbler T5190LE Type N1190.. Original vejledning 438 9098-10/DK 2015.09.11 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Symboler...5 2 Generelt...5 3 Vedligeholdelse...6 3.1 Rengør

Læs mere

Installationsvejledning Frithiof Futura. Manual. Frithiof FUTURA Centralstøvsugere

Installationsvejledning Frithiof Futura. Manual. Frithiof FUTURA Centralstøvsugere Manual Frithiof FUTURA Centralstøvsugere Indhold Håndtering af maskinen før og under udpakningen 3 Kontroller at alle delene er i kassen 4 Passende og upassende brug af centralstøvsugeren 5 Futura 5 Beskrivelse

Læs mere