med noget, Hvor succesen Hvornår Har du Haft succes kom Helt bag på dig? noget nyt af uden at vide med sig? præcis, Hvad det kunne føre

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "med noget, Hvor succesen Hvornår Har du Haft succes kom Helt bag på dig? noget nyt af uden at vide med sig? præcis, Hvad det kunne føre"

Transkript

1 Hvornår Har du allermest lyst til at bidrage med nye vinkler på tingene? Hvornår er du sidst blevet anerkendt for at komme med en god ide? Hvornår Har du sidst prøvet noget nyt af uden at vide præcis, Hvad det kunne føre med sig? i Hvilket selskab kommer de fleste ideer til dig? Hvem er den mest anerkendende person, du kender? Hvad gør Han/Hun? Hvornår Har du sidst Haft succes med at gøre noget anderledes end forventet? Hvornår Har din leder sidst givet dig lov til at kaste dig ud på usikker grund for at prøve noget nyt af? Hvornår Har du Haft succes med noget, Hvor succesen kom Helt bag på dig? Hvem/Hvad inspirerer dig til at tænke ud af boksen? Hvordan kan andre bidrage til, at du trives godt på arbejdspladsen?

2 Hvordan kan du bidrage til, at andre trives godt på arbejdspladsen? Hvad er dine vigtigste kilder til næring og inspiration på jobbet? Hvad Har du især lyst til at bidrage med i dit team? Hvad Har i Haft succes med i dit team på trods af udfordringer med Højt sygefravær? Hvorfor giver i ikke bare op, når i møder udfordringer? Hvad driver jer? Hvad kan du selv gøre for at trives på arbejdspladsen? Hvordan giver du næring og inspiration til andre? Hvornår oplever du, at dit team spiller godt sammen? Hvilke udfordringer Har i overvundet i den seneste tid? Hvordan Har i båret jer ad med det? Hvor Henter i jeres Handlekraft fra, når det ser allermest sort ud for jer?

3 på trods af nedskæringer Hvad Har i så formået at skabe sammen i det forløbne år? Hvilke bump på vejen Har i navigeret udenom i den seneste tid? Hvordan viser i, at i Har brug for Hinanden i det daglige arbejde? Hvad trækker du på i de situationer, Hvor du giver den en ekstra skalle på arbejdet? Hvad kan gøre dig i rigtig godt Humør, når du er på arbejde? selv om i mangler ressourcer, Hvad Har i så alligevel opnået i dit team? Hvordan støtter i Hinanden i din afdeling, når tingene ikke går efter planen? Hvornår fungerer jeres samarbejde allerbedst? Hvad er du mest stolt over af det, du Har udrettet i dit nuværende job? Hvordan giver du plads til forskelligheden på arbejdspladsen?

4 Hvordan viser du, at du anerkender andre måder at løse en opgave på end din måde? Hvornår oplever du, at du bliver anerkendt? Hvornår Har du sidst anerkendt en kollega? Hvad gjorde du? Hvornår fungerer tingene allerbedst på din arbejdsplads? Hvorfor Har du valgt netop den uddannelse, du Har? Hvem Har sidst anerkendt dig? Hvad siger og gør andre i de situationer, Hvor du oplever, at du bliver anerkendt? Hvornår Har du sidst anerkendt din leder? Hvad gjorde du? Hvad kan få arbejdsglæden i top Hos jer? Hvad Har du gjort for at udvikle dig på jobbet?

5 Hvad indgår i beskrivelsen af dit drømmejob? Hvad er der sket det seneste år, som Har gjort dit arbejde bedre? Hvad ville være det bedste der kunne ske for dig i det kommende år? Hvilken forskel gør det for dig, når du tænker positivt om andre? Hvordan skaber i fælles læring i din afdeling? Hvad er vigtigt for dig, når du søger nye udfordringer? Hvad er den største arbejdsmæssige succes, du nogensinde Har Haft? Hvad kan få dig til at tænke positivt om andre? Hvad er det mest positive der er sket i den forløbne uge? Hvornår Har din afdeling sidst fortalt andre afdelinger, Hvad i Har succes med?

6 Hvilke resultater Har du været med til at skabe i dit team? Hvornår oplever du god ledelse? Hvad gør du for at gøre din leder god? Hvornår Har du Haft succes med at overskride de gængse rammer? når du er anerkendende og går med andres ideer, Hvad sker der så? Hvordan bidrager du til at skabe god ledelse? Hvilken type ledelse gør godt for dig? Hvad gør din leder for at gøre dig god? Hvad inspirerer dig mest til at bevæge dig ud på nye veje? Hvilke ord eller sætninger giver dig energi?

7 Hvad gør du for at undgå at blive suget for energi? Hvordan Holder du dit energiniveau oppe? Hvilke gode ideer Har i omsat til konkrete Handlinger i din afdeling indenfor den sidste måned? Hvad kan din afdeling især bidrage med, når vi taler om nyttige erfaringer med at skabe trivsel? Hvad er det mest interessante udviklingsprojekt, du Har deltaget i? Hvordan bidrager du til at skabe god energi på arbejdspladsen? Hvad er den bedste forandringsproces, du Har været med i? Hvem/Hvad er afgørende for den succes, din afdeling Har? Hvordan kan du bidrage til at skabe endnu mere trivsel på din arbejdsplads? Hvornår Har du allermest lyst til at tage fat og gøre en forskel for borgerne i region sjælland?

8 Hvad skal slippes løs for at give arbejdsglæden de bedste vækstbetingelser i region sjælland? Hvilke vaner skal aflæres for at fremme anerkendelsen? Hvilke nye vaner skal træde i stedet for? på trods af travlhed, Hvad Har i så alligevel formået at udvikle på din arbejdsplads? Hvilke tre ting vil du frem- Hæve som de bedste ved din arbejdsplads? Hvilke tre ting vil du frem- Hæve som de bedste ved dine kolleger? Hvad skal gemmes væk for at give arbejdsglæden de bedste vækstbetingelser? Hvis plejer blev lagt på Hylden i region sjælland, Hvad ville så spire frem? Hvad fremmer din lyst til at gå på arbejde? Hvilke tre ting vil du frem- Hæve som de bedste ved din leder? Hvad indeholder en god arbejdsdag for dig?

9 Hvor mange gode arbejdsdage Har du oplevet den seneste måned? når du bliver stoppet af benspænd i det daglige arbejde, Hvordan kommer du så videre? Hvilke muligheder Har du for at prøve noget nyt i dit job? Hvor ofte udnytter du de muligheder? Hvis du skulle bede din leder om noget, som kunne være med til at fremme arbejdsglæden, Hvad skulle det så være? Hvis du var ansat til at gøre noget ved sygefraværet i region sjælland, Hvad ville du så gøre? Hvornår Har du sidst deltaget i et godt møde? Hvad gjorde det godt? Hvilken adfærd Hos andre motiverer dig til at omsætte ideer til Handlinger? Hvad kunne gøre din afdeling til en guldåre af gode ideer? Hvis du skulle bede dine kolleger om noget, som kunne være med til at fremme arbejdsglæden, Hvad skulle det så være? Hvordan lyder det spørgsmål, som du Helst vil stilles?

10 Hvad er opskriften på godt samarbejde i din afdeling? Hvornår oplever du, at feedback styrker? Hvordan i alverden får i tingene til at fungere på de dage, Hvor der er mange fraværende? når du er syg, Hvad glæder du dig så mest til at komme på arbejde og opleve? Hvordan skaber du en anerkendende dialog? Hvad er din opskrift på arbejdsglæde? Hvornår vil du gerne Have et klap på skulderen? når du vågner med Hovedpine og Har mest lyst til at blive Hjemme, Hvad får dig så til at stå op og gå på arbejde alligevel? Hvordan viser du andre, at du er nærværende? Hvilke tanker Hjælper dig til at møde andre på en anerkendende måde?

11 Hvad gør du for at vise andre, at du Har set, Hørt og forstået dem? Hvornår er i bedst til at Hjælpe Hinanden i en travl Hverdag? Hvilke positive Historier fortæller du om din arbejdsplads? Hvilke positive forventninger Har du til andre mennesker? Hvordan vil du gerne Have at andre viser, at de Har set, Hørt og forstået dig? Hvilke personlige styrker trækker du på i svære situationer? Hvad gør du for at fokusere på de ting, der virker og frem- Hæve dem?

Hvis din hest er død - så stå af

Hvis din hest er død - så stå af Roller Individuel øvelse 1. Hvilke roller har du på arbejdet? Jeg er den: 2. Hvilken rolle er du mest træt af, og hvorfor? 3. Er der roller, du føler, du er blevet påduttet af andre? 4. Hvilke roller sætter

Læs mere

Skab plads til det gode arbejdsliv!

Skab plads til det gode arbejdsliv! Skab plads til det gode arbejdsliv! Kære medlem! Vi ved det godt. Det talte ord har stor betydning. Vi ved også, at der findes gode og dårlige måder at håndtere for eksempel et problem eller travlhed på.

Læs mere

Kom i dybden med arbejdsglæden. 3-5 timer

Kom i dybden med arbejdsglæden. 3-5 timer Kom i dybden med arbejdsglæden 3-5 timer Det skal vi tale om i dag Vi skal tale om, hvordan vi kommer i dybden med arbejdsglæden. I de næste timer laver vi et fremtidsværksted, hvor vi undersøger, hvad

Læs mere

Gode spørgsmål forskellige typer Indledende spørgsmål: Lineære spørgsmål

Gode spørgsmål forskellige typer Indledende spørgsmål: Lineære spørgsmål Gode spørgsmål forskellige typer Alle de nedenstående spørgsmål bør du øve dig så meget i at du bliver i stand til at stille dem uden at tænke over dem. Verdens bedste sælgere stiller verdens bedste spørgsmål,

Læs mere

Gør en forskel for en ung - bliv mentor

Gør en forskel for en ung - bliv mentor Gør en forskel for en ung - bliv mentor Der er brug for virksomhederne Nogle unge er ikke klar til at starte på en ungdomsuddannelse lige efter folkeskolen. De har brug for at gå en anden vej ofte en mere

Læs mere

FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING

FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING Psykiatri FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING Med mennesket i centrum - Fire værdier, der skal drive vores arbejde i Region Hovedstadens Psykiatri Kære medarbejder og ledere Her er vores nye værdigrundlag,

Læs mere

Kom godt i gang med arbejdsglæden. 2 timer

Kom godt i gang med arbejdsglæden. 2 timer Kom godt i gang med arbejdsglæden 2 timer Det skal vi tale om i dag Vi skal tale om, hvordan vi styrker arbejdsglæden hos os. Undervejs kommer der eksempler, øvelser og værktøjer til inspiration. Tre punkter

Læs mere

PROBLEMORIENTEREDE tilgang (Fysiske systemer) Analyse af årsager Identificere faktorer, der skaber succes

PROBLEMORIENTEREDE tilgang (Fysiske systemer) Analyse af årsager Identificere faktorer, der skaber succes Anerkendende kommunikation og Spørgsmålstyper Undervisning i DSR. den 6 oktober 2011 Udviklingskonsulent/ projektleder Anette Nielson Arbejdsmarkedsafdelingen I Region Hovedstaden nson@glo.regionh.dk Mobil

Læs mere

"Mød dig selv"-metoden

Mød dig selv-metoden "Mød dig selv"-metoden af Bjarne W. Andresen En lille plante løfter en tung sten for at kunne udfolde sig til sit fulde potentiale. Egå Engsø forår 2014. Bjarne W. Andresen 1. udgave. Aarhus, april 2015

Læs mere

COACH DIG SELV TIL EN BEDRE BALANCE

COACH DIG SELV TIL EN BEDRE BALANCE COACH DIG SELV TIL EN BEDRE BALANCE - et refleksions- og handlingsværktøj til at skabe bedre balance mellem arbejdsliv og privatliv VÆRKTØJET I en travl hverdag hvor det kan være svært at få arbejdsliv

Læs mere

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere

ANERKEND DIN MEDARBEJDER

ANERKEND DIN MEDARBEJDER PERSONALESTYRELSEN DANSKE REGIONER KL DECEMBER 2009 ANERKEND DIN MEDARBEJDER INSPIRATION TIL ENGAGEMENT OG ARBEJDSGLÆDE udmøntning af kvalitetsreformen Kære leder Dine medarbejdere er grundlæggende meget

Læs mere

SKAB FÆLLESSKAB OG EJERSKAB I BYDELSMØDRE-GRUPPER - EN HÅNDBOG

SKAB FÆLLESSKAB OG EJERSKAB I BYDELSMØDRE-GRUPPER - EN HÅNDBOG SKAB FÆLLESSKAB OG EJERSKAB I BYDELSMØDRE-GRUPPER - EN HÅNDBOG Bydelsmødrene bringer håb og forandring i andre kvinders liv Bydelsmødrenes Landsorganisation www.bydelsmor.dk Indholdsfortegnelse HVORDAN

Læs mere

Skab gode trivselsprocesser

Skab gode trivselsprocesser Skab gode trivselsprocesser Inspiration til arbejdet med trivsel og psykisk arbejdsmiljø frastresstiltrivsel.dk Indhold: 3 Skab gode trivselsprocesser 25 Grundlaget for pjecen 6 Systematik i indsatsen

Læs mere

Hvordan skaber vi som ledere engagement? Hvordan anerkender vi, at medarbejderne tager imod forandringen i forskellige hastigheder?

Hvordan skaber vi som ledere engagement? Hvordan anerkender vi, at medarbejderne tager imod forandringen i forskellige hastigheder? 1 Hvilken forandring skal vi gennemføre? 1 Hvordan skaber vi som ledere engagement? 1 Hvordan får vi sat læringen i system? 2 3 Hvilke vilkår er der for forandringen? Hvordan gør vi? 2 3 Hvordan anerkender

Læs mere

KAPITEL 3 SKAB DIN EGEN HVERDAG

KAPITEL 3 SKAB DIN EGEN HVERDAG KAPITEL 3 SKAB DIN EGEN HVERDAG Det er svært at være uden arbejde, men det blev lettere, da jeg satte arbejdsløsheden i system og blev jobjæger fra 8-16. Knap halvdelen af arbejdsstyrken går gennem livet

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

Det vi gør godt og gerne vil kendes på

Det vi gør godt og gerne vil kendes på TEMA Stress Værktøj 5 Det vi gør godt og gerne vil kendes på Sådan finder I sammenhængen mellem hverdag og vision 1 Indhold Introduktion Processen Lav et oplæg til at indlede processen Mening og sammenhæng

Læs mere

Tag dig nu sammen, skat

Tag dig nu sammen, skat Lisbeth Fruensgaard Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes af stress eller angst Go Bog Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes

Læs mere

DEN GODE ARBEJDS- PLADS

DEN GODE ARBEJDS- PLADS DEN GODE ARBEJDS- PLADS TILLID RETFÆRDIGHED SAMARBEJDE Sæt social kapital på dagsordenen - og skab godt samarbejde VI SATTE DET PÅ DAGSORDENEN Udgivet af: FIU s Udviklingsenhed i samarbejde med forbundene

Læs mere

10 veje til større arbejdsglæde

10 veje til større arbejdsglæde Sådan kan du som leder skabe større arbejdsglæde på din arbejdsplads 10 veje til større arbejdsglæde Udarbejdet af Navigent for KL og KTO 2011. Grafik af Grafiraf. 2 Hvad er arbejdsglæde? Og hvordan får

Læs mere

Refleksionskema Den dybere mening

Refleksionskema Den dybere mening Refleksionskema Den dybere mening - den forskel du vil være, i verden Der ligger en dybere uselvisk mening bag beslutninger og valg vi træffer, som alle er dybt manifesteret i den måde vi ser verden på,

Læs mere

Konflikt- håndtering

Konflikt- håndtering Konflikthåndtering Forord 2 Denne pjece er fra BAR Kontor til medarbejdere og ledere i kontorog administrative virksomheder. Pjecen er en del af et større undervisningsmateriale, som du finder på BAR Kontors

Læs mere

Spørgeskema om psykisk arbejdsmiljø. Her er gjort plads til institutionens/firmaets eget logo og navn

Spørgeskema om psykisk arbejdsmiljø. Her er gjort plads til institutionens/firmaets eget logo og navn Spørgeskema om psykisk arbejdsmiljø Her er gjort plads til institutionens/firmaets eget logo og navn Hvilken afdeling arbejder du i? Hvad er din stilling? Psykisk arbejdsmiljø De følgende spørgsmål handler

Læs mere

Vejledning i at skrive en motiveret ansøgning

Vejledning i at skrive en motiveret ansøgning Vejledning i at skrive en motiveret ansøgning Denne vejledning er en hjælp til dig, som skal skrive en motiveret ansøgning i forbindelse med ansøgning om optagelse på IT-Universitetets kandidat- master

Læs mere

Tal om Trivsel. genvej Til Trivsel

Tal om Trivsel. genvej Til Trivsel Tal om Trivsel genvej Til Trivsel og motivation er i g de hvad sk ber Til at opdage mistrivsel? mistrivsel? Mistrivsel kan være svær at få øje på, når medarbejderne ikke selv henvender sig og fortæller

Læs mere

vanskelige samtale trivselssamtale

vanskelige samtale trivselssamtale omsorgssamtale den nødvendige samtale den den svære samtale vanskelige samtale trivselssamtale Til ledere og personaleansvarlige Når samtaler med medarbejderne er svære Viden og værktøjer til at gøre de

Læs mere

Inspirationskatalog Det gode arbejde på den attraktive arbejdsplads. For sagsbehandlere på området for udsatte børn og unge

Inspirationskatalog Det gode arbejde på den attraktive arbejdsplads. For sagsbehandlere på området for udsatte børn og unge Inspirationskatalog Det gode arbejde på den attraktive arbejdsplads For sagsbehandlere på området for udsatte børn og unge Indholdsfortegnelse Forord 3 Indledning 4 Arbebjdet skal organiseres målrettet

Læs mere

Personlige strategier mod stress. Værktøj nr. 2 i serien Vi finder os ikke i stress! 1 Personlige strategier mod stress

Personlige strategier mod stress. Værktøj nr. 2 i serien Vi finder os ikke i stress! 1 Personlige strategier mod stress Personlige strategier mod stress Værktøj nr. 2 i serien Vi finder os ikke i stress! 1 Personlige strategier mod stress Indhold 1. Stress og personlige strategier Oplæg 2. Vi oplever krav forskelligt Gruppearbejde

Læs mere

ET GODT PSYKISK ARBEJDSMILJØ

ET GODT PSYKISK ARBEJDSMILJØ ET GODT PSYKISK ARBEJDSMILJØ hver dag Inspiration til en systematisk indsats DET NATIONALE FORSKNINGSCENTER FOR ARBEJDSMILJØ Arbejdstilsynet Indhold Et godt psykisk arbejdsmiljø hver dag. Inspiration til

Læs mere