Sydslesvigudvalget afholdte et ordinært møde den 10. december 2014 i Christiansborg.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sydslesvigudvalget afholdte et ordinært møde den 10. december 2014 i Christiansborg."

Transkript

1 udvalget Frederiksholms Kanal København K Tlf Fax sydslesvigudvalget@uvm.dk CVR nr Referat af ordinært møde den 10. december 2014 udvalget afholdte et ordinært møde den 10. december 2014 i Christiansborg. 16. januar 2015 Sags nr.: S.541 Fra udvalget deltog: Troels Ravn (S), mand udvalget Kim Andersen (V) Martin Henriksen (DF) Lotte Rod (RV) Fraværende: Pernille Vigsø Bagge (SF) Fra sekretariatet deltog chefkonsulent Steffen Bang og fuldmægtig Susan Parwini. 1.) Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt uden bemærkninger. 2.) Udkast til referat af møde den 22. oktober Referatet blev godkendt med redaktionelle ændringer. 3.) Karakteromregningssagen Troels Ravn redegjorde indledningsvis det svar Undervisningsministeren havde afgivet i Folketinget til Mette Bock (LA). Derefter orienterede Troels Ravn om en henvendelse fra Samrådet/Skoleeningen, hvori man bad om udvalgets hjælp til at finde en løsning på den igangværende karakteromregningssag, som har betydet en ringelse af vilkårene de sydslesvigske gymnasier. Troels Ravn indstillede derefter, at udvalget udbad sig et møde med Undervisningsministeren og Uddannelsesministeren med henblik på at finde en løsning. Kim Andersen bakkede op om mandens slag og erklærede sig enig i, at der var behov tage sagen op politisk.

2 Martin Henriksen og Lotte Rod var ligeledes enige i, at der var behov et sådant møde. 2 Derefter tilføjede Lotte Rod, at karakteromregningsmodellen alene var at betragte som en teknisk omregning af en eksamen som er aflagt efter tyske regler, og som udstedes med tyske karakterer. Lotte Rod tilføjede endvidere, at ændringen bevirkede at omregningen nu sker på et opdateret datagrundlag. Troels Ravn bemærkede hertil, at det principielt og mindretalspolitisk er kert at sidestille de danske mindretals gymnasier med tyske gymnasier, og tilføjede, at man burde tage hensyn til de løsningsslag, som Skoleeningen havde fremført. Udvalget besluttede herefter at invitere Uddannelsesministeren og Undervisningsministeren til et møde om sagen. 4.) Projektstøtte i 2015 Formanden gav en overordnet status på resultatet af den gennemførte ansøgningsrunde. Ved fristens udløb den 3. december havde udvalget havde modtaget 10 ansøgninger om projekttilskud på i alt ca. 9 mio. kr. Herefter gennemgik udvalget de enkelte ansøgninger. Ansøgningerne oplistet i tabellen herunder: Tabel 1. Oversigt over ansøgninger om projekttilskud Dansk Centralbibliotek 3. Dansk Centralbibliotek 4. Dansk Skoleening 5. Dansk Skoleening 6. Dansk Skoleening 7. sk Forening ere i Krig historie.dk Elevudveksling en moderne dannelsesrejse København-Bonn erklæringerne set i et ungdomsperspektiv Mindretalspædagogik i gymnasiet Styrket inmationsindsats på flere medieplatme Forening Titel Samarbejdspartner 1. Dansk Centralbibliotek ere i Moos-Bjerre Danmark Analyse Beløb i Varighed kr Flensborg Avis Syddansk Universitet Flensborg Avis Business College Syd, Sønderborg Syddansk Universitet Grænseeningen

3 3 8. Grænseeningen 9. sk ening (SSF) 10. Federal Union of European Nationalities (FUEN) steder og mennesker Nordvendt vandreudstilling om det danske mindretal Driftskoncept Mindretallenes Hus Forfatter Kristian Ditlev Jensen Ansøgt i alt kr. 1. Dansk Centralbibliotek: ere i Danmark Dansk Centralbibliotek ønskede med projektet at etage en grundig kvantitativ såvel som kvalitativ undersøgelse af de sydslesvigere, der er flyttet til og bor i Danmark. Undersøgelsen skulle tilrettelægges som en kombination af en statistisk registeranalyse, kvalitative interviews, fokusgrupper samt en spørgeskemaundersøgelse. Begrundelsen afslaget var, at udvalget ikke fandt, at ansøgningen i tilstrækkelig grad var relevant i hold til temaerne årets projekttilskud idet der var tale om en meget begrænset målgruppe. 2. Dansk Centralbibliotek: ere i krig Omdrejningspunktet projektet er historien om danske sydslesvigeres deltagelse i 1. første verdenskrig en krig, der kostede over sønderjyder livet. I anledning af 100-året krigen vil DCB sammen med Flensborg Avis i løbet af de næste fire år månedligt bringe artikler under temaet ere i krig, hvor man vil anvende tilgængeligt kildemateriale i m af breve, øjenvidneberetninger m.v. Baggrunden den positive vurdering var, at udvalget vurderede, at emnet i dag nyder stor interesse, og at projektets potentiale i hold til at øge oplysningen om mindretallet ansås at være meget stort. 3. Dansk Centralbibliotek: historie.dk Formålet var at gøre en meget stor samling af billeder, historiske film, plakater, kort, digitaliserede bøger fra Studieafdelingens udgivelsesrække, digitaliserede bøger fra den Slesvigske Samling og andet digitaliseret materiale tilgængeligt på en ny, overskuelig og lettilgængelig måde via en ny internetportal historie.dk.

4 Udvalget var enige i at imødekomme ansøgningen da man vurderede, at de eslåede tekniske løsninger og søgeoptimeringer alt andet lige ville blive, at flere fik kendskab til det historiske materiale m.v Dansk Skoleening: En elevudveksling en moderne dannelsesrejse Dansk Skoleening havde søgt om midler til produktion af en sang samt reportagevideo, der skal vise, hvad det indebærer at være udvekslingselev. Formålet var at give et nutidigt og moderne indblik i, hvad det vil sige at være udvekslingselev og barn i mindretallet. Baggrunden den positive vurdering var at ansøgningen ligger inden rammerne af tilskudspolitikken, og sætter fokus på et vigtigt element i skabelsen af kontakter over grænsen, nemlig feriebørns- og udvekslingsarbejdet.. 5. Dansk Skoleening: København-Bonn Erklæringerne set i et ungdomsperspektiv Dansk Skoleening (i praksis Duborg Skolen og A.P. Møller Skolen) har sammen med Business College Syd, Sønderborg, søgt om midler til at afholde et stort to- dages arrangement elever på ungdomsuddannelser i grænseregionen, som skal markere mindretalserklæringernes jubilæum og samtidig skabe viden og engagement det danske mindretal i et fremadrettet perspektiv. Målgruppen er ugen i aldersgruppen år. Udvalgets positive begrundelse var, at projektet i høj grad ligger inden årets projektpolitik. Endvidere har der ikke tidligere været afholdt så omfattende møder mellem danske unge fra og fra Sønderjylland, hvor fokus har været på mindretalsspørgsmål og hvor de unge selv aktivt skal midle betydningen af f.eks. København-Bonn erklæringerne. 6. Dansk Skoleening : Mindretalspædagogik i gymnasiet Projektets mål er at midle et uddybende og perspektiverende kendskab til gennem et tæt samarbejde med SDU om at afdække og præsentere tosprogetheden og de særkulturelle aspekter ved gymnasieundervisningen i. Der planlægges udgivet en afsluttende bog, der skal markere en første videnskabelig undersøgelse og udvikling af, hvad mindretalspædagogik kan være på et mindretalsgymnasium. Udvalgets begrundelse at ikke støtte projekt var dels at dels at projektperioden skulle strække sig over 4 finansår, hvilket ikke er tilladt, jf. loven (det maksimale er 3 år). Endvidere ville projektet mentlig i første omgang alene vil være til gavn eksisterende og potentielle undervisere på de to danske gymnasier i.

5 7. sk Forening: Styrket inmationsindsats på skellige medieplatme i Danmark SSF havde søgt om midler til ansættelse af en projekt- og kommunikationsmedarbejder, som samarbejde med de sydslesvigske organisationer og Grænseeningens kommunikationsafdeling skal midle den gode historie fra til skellige medieplatme i Danmark. 5 da man vurdere, at det fremsendte projektkoncept ikke alvor vil kunne bidrage til at øge kendskabet til mindretallet i Danmark 8. Grænseeningen: : Steder og Mennesker Grænseeningen havde søgt om midler til i samarbejde med fatteren Kristian Ditlev Jensen og Gyldendal at udgive bogen. Steder og Mennesker som en parallel til bogen Sønderjylland. Steder og Mennesker. Begrundelsen til den positive vurdering var at projektet ligger inden rammerne af årets tilskudspolitik, og at bogen vurderes vil kunne bidrage til at skabe øget opmærksomhed om landsdelen ikke mindst da der er tale om en fatter med mange læsere og med stor gennemslagskraft ikke mindst di han har en stor spændvidde i hold til emner, og skriver levende og vedkommende om både kultur, historie, menneskeskæbner og gastronomi. 9. sk Forening: Nordvendt vandreudstilling om det danske mindretal sk Forening havde søgt om projekttilskud til nyelse af SSF s udstilling både indholds- og designmæssigt. Vandreudstillingen har siden 2010 været vist i en række byer i Danmark, og SSF anfører, at udstillingen trænger til at blive aktualiseret og til at få et designmæssigt løft, så den også fremover vil kunne tiltrække et interesseret publikum bl.a. via moderne elektroniske hjælpemider som tablets m.v. Udvalgets begrundelse til at støtte ansøgningen var at den ligger inden rammerne af projektpolitikken. Samtidig har SSF et netværk i Danmark, som sikrer at udstillingen rent faktisk efterspørges. I 2014 har der endvidere været en række relevante udsendelser, film mv., som det vil være oplagt at indarbejde i en revideret udstilling. 10. FUEN: Udarbejdelse af driftskoncept Mindretallenes Hus i Flensborg FUEN (Federal Union European Nationalities) har søg om støtte til finansiering af udarbejdelsen af et koncept, hvorledes Mindretallenes Hus kan drives.

6 Udvalgets begrundelse at ikke imødekomme ansøgningen var at ansøgningen ikke vurderes at falde inden rammerne af projektpolitikken, idet der var tale om støtte til den daglige drift. 6 5.) Kalenderplanlægning 2015 herunder besigtigelsesturen 2015 Udvalget berammede datoerne årets arbejde. Udvalget drøftede derefter steder som kunne være relevante at besøge i bindelse med besigtigelsetur Udkast til besigtigelsestur 2015 ville blive gennemgået ved næste udvalgsmøde. 6.) Lovslag vedrørende dobbelt statsborgerskab medlemmer af det danske mindretal Kim Andersen opdrede indledningsvist til, at man inviterede Justitsministeriet til et møde at udtrykke udvalgets opbakning og ståelse synspunkter, der fremgik af det høringsbrevet som sk Forening fremsendte ifm. Lovslagets fremsættelse. Kim Andersen tilføjede, at udvalget har beføjelser til at inmere om rådgive ministre om ordninger, der vedrører det danske mindretal i. Udvalget besluttede herefter at sende en mødeinvitation til Justitsministeriet. 7.) Svar fra Rigsrevisor på udvalgets brev vedrørende proces Udvalget besluttede at tage Rigsrevisionens svar på udvalgets henvendelse af den 24. november 2014 til efterretning. 8.) Eventuelt Susan Parwini Lokal tlf.: 55322

Pressemeddelelse: Sydslesvigudvalgets fordeling af projektstøtte 2015

Pressemeddelelse: Sydslesvigudvalgets fordeling af projektstøtte 2015 Sydslesvigudvalget Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5590 Fax 3392 5567 E-mail sydslesvigudvalget@uvm.dk www.sydslesvigudvalget.dk CVR nr. 20-45-30-44 Pressemeddelelse: Sydslesvigudvalgets

Læs mere

Sydslesvigudvalget afholdte ordinært møde den 26. marts 2014 på Christiansborg.

Sydslesvigudvalget afholdte ordinært møde den 26. marts 2014 på Christiansborg. Sydslesvigudvalget Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5590 Fax 3392 5567 E-mail sydslesvigudvalget@uvm.dk www.sydslesvigudvalget.dk CVR nr. 20-45-30-44 Referat af ordinært møde den 26.

Læs mere

Sydslesvigudvalget afholdte et ordinært møde den 28. juni 2015 i Christiansborg.

Sydslesvigudvalget afholdte et ordinært møde den 28. juni 2015 i Christiansborg. Sydslesvigudvalget Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5590 Fax 3392 5567 E-mail sydslesvigudvalget@uvm.dk www.sydslesvigudvalget.dk CVR nr. 20-45-30-44 Referat af ordinært møde den 9. september

Læs mere

Fra Sydslesvigsekretariatet deltog Steffen Bang og Susan Parwini.

Fra Sydslesvigsekretariatet deltog Steffen Bang og Susan Parwini. Sydslesvigudvalget Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5590 Fax 3392 5567 E-mail sydslesvigudvalget@uvm.dk www.sydslesvigudvalget.dk CVR nr. 20-45-30-44 Referat af ordinært møde den 30.

Læs mere

Pressemeddelelse om Sydslesvigudvalgets projekttilskud 2014

Pressemeddelelse om Sydslesvigudvalgets projekttilskud 2014 Sydslesvigudvalget Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5590 Fax 3392 5567 E-mail sydslesvigudvalget@uvm.dk www.sydslesvigudvalget.dk CVR nr. 20-45-30-44 Pressemeddelelse om Sydslesvigudvalgets

Læs mere

Godkendt referat af ordinært møde i Sydslesvigudvalget 18. december

Godkendt referat af ordinært møde i Sydslesvigudvalget 18. december Sydslesvigudvalget Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5590 Fax 3392 5567 E-mail sydslesvigudvalget@uvm.dk www.sydslesvigudvalget.dk CVR nr. 20-45-30-44 Godkendt referat af ordinært møde

Læs mere

Udstillinger og folkeligt samarbejde. Mikkelberg Center for Nordisk Kultur og Cricket. 3 år. Tilskud i kr. År 2011 2012 2013 Kr. 90.000 90.000 90.

Udstillinger og folkeligt samarbejde. Mikkelberg Center for Nordisk Kultur og Cricket. 3 år. Tilskud i kr. År 2011 2012 2013 Kr. 90.000 90.000 90. Sydslesvigudvalget Frederiksholms Kanal 25 1220København K Tlf. 3392 5590 Fax 3392 5567 E-mail sydslesvigudvalget@uvm.dk www.sydslesvigudvalget.dk CVR nr. 20-45-30-44 Sydslesvigudvalgets projekttilskud

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Undervisningsministeriets. tilskuddet til Sydslesvig. December 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Undervisningsministeriets. tilskuddet til Sydslesvig. December 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om Undervisningsministeriets forvaltning af tilskuddet til Sydslesvig December 2010 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om Undervisningsministeriets

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om Sydslesvigudvalget og tilskudsordninger på undervisningsministerens område for det danske mindretal i Sydslesvig

Betænkning. Forslag til lov om Sydslesvigudvalget og tilskudsordninger på undervisningsministerens område for det danske mindretal i Sydslesvig Til lovforslag nr. L 98 Folketinget 2009-10 Betænkning afgivet af Uddannelsesudvalget den 2. marts 2010 Betænkning over Forslag til lov om Sydslesvigudvalget og tilskudsordninger på undervisningsministerens

Læs mere

Referat af 51. møde i Kontaktudvalget. 30. oktober 2014 Sags nr.: S.541

Referat af 51. møde i Kontaktudvalget. 30. oktober 2014 Sags nr.: S.541 Afdeling for Ungdoms- og Voksenuddannelser Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5302 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Referat af 51. møde i Kontaktudvalget Det

Læs mere

Lov om Sydslesvigudvalget og tilskudsordninger på undervisningsministerens område for det danske mindretal i Sydslesvig

Lov om Sydslesvigudvalget og tilskudsordninger på undervisningsministerens område for det danske mindretal i Sydslesvig LOV nr 287 af 29/03/2010 (Historisk) Udskriftsdato: 3. juli 2017 Ministerium: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 126.373.031 Senere ændringer til

Læs mere

Sydslesvigudvalgets beretning 2014

Sydslesvigudvalgets beretning 2014 SYDSLESVIGUDVALGET Sydslesvigudvalget c/o Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5590 Fax 3392 5547 Sydslesvigudvalgets beretning 2014 Sydslesvigudvalgets beretning

Læs mere

Vi bor i Sydslesvig. Et materiale til dansk, historie og tværfaglig undervisning

Vi bor i Sydslesvig. Et materiale til dansk, historie og tværfaglig undervisning Vi bor i Sydslesvig Et materiale til dansk, historie og tværfaglig undervisning Karen Margrethe Pedersen Institut for Grænseregionsforskning, Syddansk Universitet i samarbejde med Dansk Skoleforening for

Læs mere

1.Foreningen for Lokal-TV 2. Lokalradio- og fjernsynsnævnet for Nordi Sønderborg og omegn borg, Augustenborg, Sydals, Gråsten,

1.Foreningen for Lokal-TV 2. Lokalradio- og fjernsynsnævnet for Nordi Sønderborg og omegn borg, Augustenborg, Sydals, Gråsten, RADIO- OG TV-NÆVNET 1.Foreningen for Lokal-TV 2. Lokalradio- og fjernsynsnævnet for Nordi Sønderborg og omegn borg, Augustenborg, Sydals, Gråsten, Kamillevænget 8 Sundeved, Broager og Sønderborg 5270 Odense

Læs mere

SYDSLESVIGUDVALGET Sydslesvigudvalget

SYDSLESVIGUDVALGET Sydslesvigudvalget SYDSLESVIGUDVALGET Sydslesvigudvalgets beretning 2015 Sydslesvigudvalgets beretning 2015 1 Forord Dette er den sjette beretning fra Sydslesvigudvalget. I beretningen giver vi et tilbageblik på året, der

Læs mere

Læremidler til dagtilbud, grundskoler og ungdomsuddannelser

Læremidler til dagtilbud, grundskoler og ungdomsuddannelser OPLEV SYDSLESVIG Læremidler til dagtilbud, grundskoler og ungdomsuddannelser Fortællinger Undervisningssites Det dansk-tyske grænseland har nok aldrig været mere relevant i en undervisningssammenhæng end

Læs mere

Vedtægter for Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig e. V. 1 Foreningens navn og hjemsted

Vedtægter for Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig e. V. 1 Foreningens navn og hjemsted Vedtægter for Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig e. V. 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningen fører navnet Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig e. V. Foreningen har hjemsted i Flensborg. Foreningen

Læs mere

Sydslesvigudvalgets beretning 2010

Sydslesvigudvalgets beretning 2010 Sydslesvigudvalget Sydslesvigudvalgets beretning 2010 Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5590 Fax 3392 5567 E-mail sydslesvigudvalget@uvm.dk www.sydslesvigudvalget.dk CVR nr. 20-45-30-44

Læs mere

ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT

ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT Studienævn for: Grænseoverskridende studier Dato: 12-01-2015 Tidsrum: 9.20-12.25 Lokale: M 303 ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT 1. Godkendelse af dagsorden 2. Valg af næstformand 3. Godkendelse af

Læs mere

1. Godkendelse af referatet fra BM 18/08/15

1. Godkendelse af referatet fra BM 18/08/15 Dagsorden for møde i: Bestyrelsen for Dato for møde: 16. september 2015, kl. 13.45-16.00. For referat: Janus Pill Christensen Sted: Videokonference via LifeSize. Deltagere: Martin B. Josefsen, Bente Andersen,

Læs mere

Fordelingen af sendetid i region Hovedstaden i MUX 1

Fordelingen af sendetid i region Hovedstaden i MUX 1 19. december 2014 Sendesamvirket Hovedstaden Christiania TV Vesterbro Lokal TV Sendt til: reipuert@mail.dk andreasbennetzen@gmail.com johannes@uptv.dk Radio- og tv-nævnet Grace Nguyen Suhadi Fuldmægtig,

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst Møde nr. 37 Mødedato: Tidspunkt: kl Sted: Lokale 5. 5.

REFERAT. Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst Møde nr. 37 Mødedato: Tidspunkt: kl Sted: Lokale 5. 5. 8. september 2017 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst Møde nr. 37 Mødedato: 04.09.2017 Tidspunkt: kl. 10-16 Sted: Lokale 5. 5. sal REFERAT Til stede fra udvalget: Gitte Ørskou (formand),

Læs mere

Sagsnr.: 084.13K.391. Sydslesvigudvalgets beretning 2013

Sagsnr.: 084.13K.391. Sydslesvigudvalgets beretning 2013 Sydslesvigudvalgets beretning 2013 Budgetmøderne i september 2013 Forord Dette er den fjerde beretning fra Sydslesvigudvalget. I beretningen giver vi et tilbageblik på året, der gik, og beskriver vores

Læs mere

Besvarelse af spørgsmål 29 alm. del stillet af Erhvervsudvalget den 8. februar

Besvarelse af spørgsmål 29 alm. del stillet af Erhvervsudvalget den 8. februar Erhvervsudvalget (2. samling) ERU alm. del - Svar på Spørgsmål 29 Offentligt ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN 5. marts 2008 Besvarelse af spørgsmål 29 alm. del stillet af Erhvervsudvalget den 8. februar

Læs mere

2) Godkendelse af resume Godkendt med den tilføjelse at Torben Andresen Lindhardt ikke var nævnt som deltager

2) Godkendelse af resume Godkendt med den tilføjelse at Torben Andresen Lindhardt ikke var nævnt som deltager Medlemmer af P16 København den 25. februar 2014 Resume af møde i P16 Certificeringsudvalget for stålsvejsning afholdt den 24. februar 2014. 10.00 hos Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D, lilla mødelokale

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om Sydslesvigudvalget og visse tilskudsordninger for det danske mindretal i Sydslesvig

Bekendtgørelse af lov om Sydslesvigudvalget og visse tilskudsordninger for det danske mindretal i Sydslesvig LBK nr 725 af 15/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 6. juli 2016 Ministerium: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Journalnummer: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling, j.nr.

Læs mere

Udkast. Statsrevisoratet Christiansborg 1240 København K. Redegørelse til statsrevisorerne vedr. beretning 3/06 om anskaffelse af IC4-tog

Udkast. Statsrevisoratet Christiansborg 1240 København K. Redegørelse til statsrevisorerne vedr. beretning 3/06 om anskaffelse af IC4-tog Udkast MINISTEREN Statsrevisoratet Christiansborg 1240 København K Dato 1. marts 2007 J. nr. 013-000041 Deres ref. Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K Telefon 33 92 33 55 Redegørelse til statsrevisorerne

Læs mere

Referat. Komitestyrelsesmøde d. 1. april 2016 kl på Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle.

Referat. Komitestyrelsesmøde d. 1. april 2016 kl på Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle. Referat Komitestyrelsesmøde d. 1. april 2016 kl 11.00-15.00 på Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle. Deltagere: Fmd. Poul Erik Kandrup (PEK), næstfmd. Knud Jepsen (KJ), Gudrun Aspel (GA), Lars Petersen,

Læs mere

Folketingets formand Mogens Lykketoft Ved friluftsmødet i Flensborg Søndag den 25. maj 2014 kl. 14.15

Folketingets formand Mogens Lykketoft Ved friluftsmødet i Flensborg Søndag den 25. maj 2014 kl. 14.15 1 Må tidligst offentliggøres, når talen er holdt Det talte ord gælder Folketingets formand Mogens Lykketoft Ved friluftsmødet i Flensborg Søndag den 25. maj 2014 kl. 14.15 Kære venner Jeg er stolt over

Læs mere

R E F E R A T. møde i Mejerifagets FællesUdvalg

R E F E R A T. møde i Mejerifagets FællesUdvalg Mejerifagets FællesUdvalg R E F E R A T af møde i Mejerifagets FællesUdvalg den 5. september 2012 i Dansk Industri Til stede var: Lars Gram Poul Erik Faarkrog Thomas Johansen Lars Kaae Jens Ingvardsen

Læs mere

Referat af revisornetværksmødet den 12. december 2013. 20. februar 2014 Sags nr.: 105.72J.271. Deltagere:

Referat af revisornetværksmødet den 12. december 2013. 20. februar 2014 Sags nr.: 105.72J.271. Deltagere: Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail ktst@ktst.dk www.ktst.dk CVR nr. 29634750 Referat af revisornetværksmødet den 12. december 2013

Læs mere

Børne- og Undervisningsudvalget L 81 Bilag 1 Offentligt

Børne- og Undervisningsudvalget L 81 Bilag 1 Offentligt Børne- og Undervisningsudvalget 2015-16 L 81 Bilag 1 Offentligt Sagsnr.: 181.77M.351 Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling December 2015 Høringsnotat Forslag til lov om ændring af lov om Sydslesvigudvalget

Læs mere

Vedr. Gentofte og Gladsaxes frikommuneansøgninger om ungespor (udskoling med hhv. et EUD- og et STX-spor)

Vedr. Gentofte og Gladsaxes frikommuneansøgninger om ungespor (udskoling med hhv. et EUD- og et STX-spor) Skole- og familiechef Bente Schoubye, Gladsaxe Kommune Vedr. Gentofte og Gladsaxes frikommuneansøgninger om ungespor (udskoling med hhv. et EUD- og et STX-spor) Tak for ansøgningerne vedrørende Ungesporet

Læs mere

Møderne fandt sted på Dansk Centralbibliotek i Flensborg september

Møderne fandt sted på Dansk Centralbibliotek i Flensborg september Sydslesvigudvalget Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5590 Fax 3392 5567 E-mail sydslesvigudvalget@uvm.dk www.sydslesvigudvalget.dk CVR nr. 20-45-30-44 Referat af budgetmøderne 2013 Til

Læs mere

RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1

RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Notat til Statsrevisorerne om Rigsrevisionens adgang til Indenrigsog Sundhedsministeriets udredningsarbejde i 2008-2009 om afregning med de private sygehuse Oktober 2010 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Litteratur Møde nr. 5 Mødedato: 2. september 2014 Tidspunkt: kl. 10 13 Sted: Lokale

REFERAT. Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Litteratur Møde nr. 5 Mødedato: 2. september 2014 Tidspunkt: kl. 10 13 Sted: Lokale Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Litteratur Møde nr. 5 Mødedato: 2. september 2014 Tidspunkt: kl. 10 13 Sted: Lokale REFERAT Til stede fra udvalget: Thomas Harder (formand), Kristina

Læs mere

Arbejdsløshedsdagpenge under højskoleophold i udlandet

Arbejdsløshedsdagpenge under højskoleophold i udlandet Arbejdsløshedsdagpenge under højskoleophold i udlandet Henstillet til arbejdsdirektoratet at undergive spørgsmålet om adgangen til at modtage arbejdsløshedsdagpenge under kursusophold på henholdsvis den

Læs mere

Møde 2/ maj 2017 Det faglige Udvalg for Erhvervsuddannelsen til Tandklinikassistent - FUTKA

Møde 2/ maj 2017 Det faglige Udvalg for Erhvervsuddannelsen til Tandklinikassistent - FUTKA Møde 2/2017 17. maj 2017 Det faglige Udvalg for Erhvervsuddannelsen til Tandklinikassistent - FUTKA Tilstede: Afbud: Dagsorden: Per Gaunø Jensen, Kirsten Møller Christensen, Anna Anholm Egeberg, Bente

Læs mere

Betænkning afgivet af Uddannelsesudvalget den 18. maj 2010. Betænkning. over

Betænkning afgivet af Uddannelsesudvalget den 18. maj 2010. Betænkning. over Til lovforslag nr. L 155 Folketinget 2009-10 Betænkning afgivet af Uddannelsesudvalget den 18. maj 2010 Betænkning over Forslag til lov om ændring af lov om statens uddannelsesstøtte (SU-loven) ((Udlandsstipendium

Læs mere

Referat. Dato: Torsdag den 17. maj 2018 kl til 14.30

Referat. Dato: Torsdag den 17. maj 2018 kl til 14.30 Referat Udvalg: PASS Dato: Torsdag den 17. maj 2018 kl. 13.00 til 14.30 Tilstede: Ursula Dybmose, KL, formand Joan Prahl, FOA, næstformand Jette Hovedskov, Danske regioner Helle Stang Traasdahl, KL Lotte

Læs mere

Afslag på aktindsigt, fordi kravet om angivelse af tema ikke var opfyldt

Afslag på aktindsigt, fordi kravet om angivelse af tema ikke var opfyldt 2018-24 Afslag på aktindsigt, fordi kravet om angivelse af tema ikke var opfyldt En journalist havde anmodet Statsministeriet om aktindsigt i eventuelle e- mails vedrørende ministerielle anliggender, som

Læs mere

2012/1 BTL 213 (Gældende) Udskriftsdato: 2. februar Betænkning afgivet af Børne- og Undervisningsudvalget den 21. maj Betænkning.

2012/1 BTL 213 (Gældende) Udskriftsdato: 2. februar Betænkning afgivet af Børne- og Undervisningsudvalget den 21. maj Betænkning. 2012/1 BTL 213 (Gældende) Udskriftsdato: 2. februar 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Børne- og Undervisningsudvalget den 21. maj 2013 Betænkning over Forslag til lov om

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om indfødsrets meddelelse

Betænkning. Forslag til lov om indfødsrets meddelelse Til lovforslag nr. L 36 Folketinget 2015-16 Betænkning afgivet af Indfødsretsudvalget den 10. december 2015 Betænkning over Forslag til lov om indfødsrets meddelelse [af udlændinge-, integrations- og boligministeren

Læs mere

UDVEKSLINGSELEV I NOVEMBER UGERNE 45 TIL 47

UDVEKSLINGSELEV I NOVEMBER UGERNE 45 TIL 47 Südergraben 36 24937 Flensburg Postboks 389 6330 Padborg info@feriebarn.dk Union Bank Flensborg Kontonr.: 12599 BLZ: 21520100 UDVEKSLINGSELEV I NOVEMBER UGERNE 45 TIL 47 Kære familie Mødet med Sydslesvig

Læs mere

Notat vedr. brugerundersøgelse 2011 i Familieafdelingen.

Notat vedr. brugerundersøgelse 2011 i Familieafdelingen. Notat vedr. brugerundersøgelse 2011 i Familieafdelingen. 1. Indledning. 1.1. Familieafdelingen. Familieafdelingen i Svendborg Kommune tager sig af sager om børn og unge, der kræver særlig støtte. Familieafdelingen

Læs mere

Rapport: Danskernes forhold til Tyskland og grænser Del 3 af undersøgelse af danskernes bånd til det danske mindretal i Sydslesvig

Rapport: Danskernes forhold til Tyskland og grænser Del 3 af undersøgelse af danskernes bånd til det danske mindretal i Sydslesvig Rapport: Danskernes forhold til Tyskland og grænser Del 3 af undersøgelse af danskernes bånd til det danske mindretal i Sydslesvig Indhold 1. Konklusioner (side 3) 2. Om undersøgelsen (side 5) 3. Forholdet

Læs mere

SOCIALUDVALGET. Referat

SOCIALUDVALGET. Referat Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 12.30 Til kl.: Mødested: Sjørup Ældrecenter Skivevej 122A, Sjørup Mødenr.: 9 Fraværende: Kenneth Mortensen Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 94 Socialudvalgets dagsorden

Læs mere

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen.

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen. Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat Emne: Møde i studienævn for farmaci Dato og tidspunkt: 9. november 2017 Sted: WP 19, 3. sal mødelokale 402 Deltagere: Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Jette Gejl Kristensen (formand), Lise Harlev (næstformand), Anna Krogh, Mads Gamdrup, Jesper Elg.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Jette Gejl Kristensen (formand), Lise Harlev (næstformand), Anna Krogh, Mads Gamdrup, Jesper Elg. 5. april 2013 Jour.nr.: Statens Kunstråds Internationale Billedkunstudvalg Møde nr. 19 Mødedato: 11. 12.03.2013 Tidspunkt: 11.03.2013: kl. 10 16 12.03.2013: kl. 09 16 Sted: Lokale 6 REFERAT Til stede fra

Læs mere

UDVEKSLINGSELEV I NOVEMBER UGERNE 45 TIL 47

UDVEKSLINGSELEV I NOVEMBER UGERNE 45 TIL 47 Südergraben 36 24937 Flensburg Postboks 389 6330 Padborg info@feriebarn.dk Union Bank Flensborg Kontonr.: 12599 BLZ: 21520100 UDVEKSLINGSELEV I NOVEMBER UGERNE 45 TIL 47 Kære sydslesvigske familie Tak

Læs mere

Handlingsplan UU Overfladeindustri 2010-2011

Handlingsplan UU Overfladeindustri 2010-2011 CSH Side 1 23-04-2010 Handlingsplan UU Overfladeindustri 2010-2011 Aktiviteter Tilfredshed med faglærerkompetencer Andre internationale muligheder Oplæg om nano på Minimesse 8.april 2010 Virksomhedspraktik

Læs mere

Referat af 52. møde i Kontaktudvalget for det tyske mindretal

Referat af 52. møde i Kontaktudvalget for det tyske mindretal Referat af 52. møde i Kontaktudvalget for det tyske mindretal Det 52. møde i Kontaktudvalget for det tyske mindretal blev afholdt på den tyske skole i Tinglev den 31. august 2015 med minister Ellen Trane

Læs mere

Referat. Kulturhistorisk Råd

Referat. Kulturhistorisk Råd Referat Den 22. marts 2013, kl. 10:00 holdt ordinært møde på Bornholms Middelaldercenter. Mødet slut kl. 11.30 Medlemmer: Anette Eriksen Dorthe Fink Jacob Bjerring Hansen Niels Erik Rasmussen Niels Geckler

Læs mere

2015/1 BTB 101 (Gældende) Udskriftsdato: 22. december Betænkning afgivet af Social- og Indenrigsudvalget den 31. maj Betænkning.

2015/1 BTB 101 (Gældende) Udskriftsdato: 22. december Betænkning afgivet af Social- og Indenrigsudvalget den 31. maj Betænkning. 2015/1 BTB 101 (Gældende) Udskriftsdato: 22. december 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Social- og Indenrigsudvalget den 31. maj 2016 Betænkning over Forslag til folketingsbeslutning

Læs mere

Bilag 2.2, Referat. Dato: Tirsdag den 20. september 2016 kl til 12.00

Bilag 2.2, Referat. Dato: Tirsdag den 20. september 2016 kl til 12.00 Bilag 2.2, Referat Udvalg: PASS Dato: Tirsdag den 20. september 2016 kl. 10.00 til 12.00 Tilstede: Joan Prahl, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner Jette Hovedskov,

Læs mere

BRUGERUNDERSØGELSE AF SAGSBEHANDLINGEN I ADOPTIONSNÆVNET OG SEKRETARIATET

BRUGERUNDERSØGELSE AF SAGSBEHANDLINGEN I ADOPTIONSNÆVNET OG SEKRETARIATET 2010 BRUGERUNDERSØGELSE AF SAGSBEHANDLINGEN I ADOPTIONSNÆVNET OG SEKRETARIATET Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 Felt og fremgangsmåde 3 2. Basisoplysninger om respondenterne 3 3. Kontakten til Adoptionsnævnets

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 2. december 2015 Tidspunkt: Kl. 10.00 16.00 Sted: Lokale 8

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 2. december 2015 Tidspunkt: Kl. 10.00 16.00 Sted: Lokale 8 7. december 2015 Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 2. december 2015 Tidspunkt: Kl. 10.00 16.00 Sted: Lokale 8 REFERAT Til stede fra bestyrelsen: Gitte Ørskou (fmd.), Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde Mødelokale D2 Torsdag 09.08.2012 kl. 16:00 Mødelokale D2 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Status over igangværende LBR-indsatgsområder, -projekter og - aktiviteter

Læs mere

1. Godkendelse af referatet fra BM 02/12/15

1. Godkendelse af referatet fra BM 02/12/15 Dagsorden for møde i: Bestyrelsen for Dato for møde: 21. januar 2016, kl. 18.30-20.30. For referat: Sted: Video - LifeSize Deltagere: Bente Andersen, Bjarne Rittig-Rasmussen, Anette Spence, Hans Stryger

Læs mere

CITATER OM DET DANSKE-TYSKE GRÆNSELANDE

CITATER OM DET DANSKE-TYSKE GRÆNSELANDE CITATER OM DET DANSKE-TYSKE GRÆNSELANDE Ligeledes skal hertugdømmet Sønderjylland ikke forenes med Danmarks rige og krone og ikke incorporeres deri, således at en er herre over dem begge. fra Constitutio

Læs mere

Opgaver. Europa. Før du læser. Kig på forsiden. Fortæl om, hvad du kan se på billedet. Bogens titel. Forfatter. Forlag

Opgaver. Europa. Før du læser. Kig på forsiden. Fortæl om, hvad du kan se på billedet. Bogens titel. Forfatter. Forlag Europa Før du læser Kig på forsiden. Fortæl om, hvad du kan se på billedet. Bogens titel Forfatter Forlag Læs bagsideteksten. Skriv sætningerne færdige. Europa Europa Folk er 1 Læs indholdsfortegnelsen

Læs mere

Referat. Dato: Torsdag den 26. november 2015 kl til Tilstede

Referat. Dato: Torsdag den 26. november 2015 kl til Tilstede Referat Udvalg: PASS Dato: Torsdag den 26. november 2015 kl. 10.00 til 12.00 Emne: Referat Tilstede Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner Helle Stang Traasdahl, KL Lotte

Læs mere

Møde 17. september 2012 kl. 13:00 i Jobcenter

Møde 17. september 2012 kl. 13:00 i Jobcenter Arbejdsmarkedsudvalget Referat Møde 17. september 2012 kl. 13:00 i Jobcenter Afbud/fraværende: Mødet afsluttet kl. 14.45 Lars Jensen deltager i behandling af punkterne 4-8 Pkt. Tekst Side 1 Orientering

Læs mere

MASTERPLAN SLTV 2022

MASTERPLAN SLTV 2022 Mod nye horisonter altid på vej Sammenhængskraften Power of Excellence Fortælling, Kompetencer, Professionalisme Forretning, Profil Værdier, Mission, Vision Mennesker og Organisation Introduktion hvem

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde IT projektrum Tirsdag 25.04.2017 kl. 16:00 Følgende sager behandles på mødet Side Rammeforsøg om mere fleksible muligheder for at tilrettelægge skoledagen 2 Velfærd frem for mursten

Læs mere

Folketingets sammensætning

Folketingets sammensætning Til lovforslag nr. L 79 Folketinget 2009-10 Betænkning afgivet af Uddannelsesudvalget den 8. december 2009 Betænkning over Forslag til lov om ændring af lov om folkehøjskoler, efterskoler, husholdningsskoler

Læs mere

Resumé Byggeriet i Næstved er nu påbegyndt og der er udført ca. 20% af arbejdet. I denne sag gives en kort gennemgang af status på byggeprojektet.

Resumé Byggeriet i Næstved er nu påbegyndt og der er udført ca. 20% af arbejdet. I denne sag gives en kort gennemgang af status på byggeprojektet. VUC Storstrøms bestyrelse Referat af møde den 27. juni 2017 Bispegade 1 4800 Nykøbing F. Tlf: 5488 1709 ivp@vucstor.dk www.vucstor.dk CVR: 29541868 28. juni 2017 Deltagere: Per Skovgaard Andersen, John

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 20. april 2017

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 20. april 2017 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 20. april 2017 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM marts 2017 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Fortrolig sag 2.2

Læs mere

Dansk Sejlunions bestyrelse

Dansk Sejlunions bestyrelse DAGSORDEN Møde: Bestyrelsesmøde 06-2016 Dato: Mandag den 19. september 2016 kl. 15.00 21.15 Sted: Deltagere: Dansk Sejlunion, Idrættens Hus, 2605 Brøndby Jesper Andersen, Peter Bjerremand, Christian Hangel,

Læs mere

Andersen vedrørende Kulturstyrelsens afgørelse om biblioteksafgift i sag DF 33005.

Andersen vedrørende Kulturstyrelsens afgørelse om biblioteksafgift i sag DF 33005. Biblioteksafgiftsnævnet Sekretariatet: Kulturministeriet Nybrogade 2 1203 København K Tel : 33 92 33 70 Fax : 33 91 33 88 E-mail : kum@kum.dk Web : www.kum.dk 27. august 2013 Biblioteksafgiftsnævnets behandling

Læs mere

Referat af møde i landsledelsen for Dansk Fåreavl Mødet afholdtes hos Bjarne Wolfart, Vejle søndag den 01. februar 2015 kl. 10.00

Referat af møde i landsledelsen for Dansk Fåreavl Mødet afholdtes hos Bjarne Wolfart, Vejle søndag den 01. februar 2015 kl. 10.00 Referat af møde i landsledelsen for Dansk Fåreavl Mødet afholdtes hos Bjarne Wolfart, Vejle søndag den 01. februar 2015 kl. 10.00 Tilstede var: Richard Andersen (RA), formand for Dansk Fåreavl. Bjarne

Læs mere

Betænkning afgivet af Kulturudvalget den 4. juni Betænkning. over. [af Alex Ahrendtsen (DF), Flemming Damgaard Larsen (V) og Lars Barfoed (KF)]

Betænkning afgivet af Kulturudvalget den 4. juni Betænkning. over. [af Alex Ahrendtsen (DF), Flemming Damgaard Larsen (V) og Lars Barfoed (KF)] Til beslutningsforslag nr. B 76 Folketinget 2013-14 Betænkning afgivet af Kulturudvalget den 4. juni 2014 Betænkning over Forslag til folketingsbeslutning om understøttelse af bevaring af kulturhistoriske

Læs mere

Referat af bestyrelsesmødet den august 2016 på Christianslyst

Referat af bestyrelsesmødet den august 2016 på Christianslyst Referat af bestyrelsesmødet den 19-20. august 2016 på Christianslyst Der var afbud fra Lars Bjerre og Bo Trelborg. Fra sekretariatet deltog Gunvor Vestergaard, Claus Jørn Jensen og Jonas Callesen. I mødet

Læs mere

Sagen er en opfølgning fra bestyrelsesmødet den 14. december 2016.

Sagen er en opfølgning fra bestyrelsesmødet den 14. december 2016. VUC Storstrøms bestyrelse Referat af møde den 28. marts 2017 Bispegade 1 4800 Nykøbing F. Tlf: 5488 1709 ivp@vucstor.dk www.vucstor.dk CVR: 29541868 28. marts 2017 Deltagere: Per Skovgaard Andersen, Stina

Læs mere

Notat om tidligere ansøgning vedrørende spansk og arabisk som tilbudsfag

Notat om tidligere ansøgning vedrørende spansk og arabisk som tilbudsfag KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Pædagogisk Faglighed NOTAT Til Børne- og Ungdomsudvalget Notat om tidligere ansøgning vedrørende spansk og arabisk som tilbudsfag 27-08-2013 Sagsnr. 2013-0186367

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 22. august 2012 kl. 17:00 i Aars Gæstekantine

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 22. august 2012 kl. 17:00 i Aars Gæstekantine åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 22. august 2012 kl. 17:00 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 016. Orientering - ophør af forening 31 017. Løgstør Fitness - Reviderede vedtægter 32

Læs mere

Bilag 2. Vejledning til udbud af ledig sendetid på lokalradioområdet

Bilag 2. Vejledning til udbud af ledig sendetid på lokalradioområdet Bilag 2 Radio- og tv-nævnet 8. juni 2012 Rasmus Pleidrup Fuldmægtig, cand.jur. Vejledning til udbud af ledig sendetid på lokalradioområdet 2012 rpl@kulturstyrelsen.dk Direkte tlf.: 3373 3369 Radio- og

Læs mere

2014/1 BTL 90 (Gældende) Udskriftsdato: 1. februar Betænkning. over. (Forenkling af ordningen vedrørende statens voksenuddannelsesstøtte)

2014/1 BTL 90 (Gældende) Udskriftsdato: 1. februar Betænkning. over. (Forenkling af ordningen vedrørende statens voksenuddannelsesstøtte) 2014/1 BTL 90 (Gældende) Udskriftsdato: 1. februar 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Uddannelses- og Forskningsudvalget den 10. marts 2015 Betænkning over Forslag til lov

Læs mere

Der indkaldes hermed til Institutrådsmøde Tirsdag d. 9. oktober, kl , lok oktober Dagsorden:

Der indkaldes hermed til Institutrådsmøde Tirsdag d. 9. oktober, kl , lok oktober Dagsorden: Der indkaldes hermed til Institutrådsmøde Tirsdag d. 9. oktober, kl. 10-12, lok. 1.02 Juridisk Institut Niels Jernes Vej 6b 9220 Aalborg Chefkonsulent Tlf. 9940 2791 lut@law.aau.dk Dagsorden: 4. oktober

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsreferat fra møde i Stiftsrådet Mandag den 24. januar 2011 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. For mødet var fastsat følgende dagsorden: 1. Godkendelse af

Læs mere

Afgørelse om tilsyn med Foreningen MV TV (MidtJysk Lokal TV)

Afgørelse om tilsyn med Foreningen MV TV (MidtJysk Lokal TV) 2. oktober 2018 Foreningen MV TV Sendt til: mathias@midtvesttv.dk Radio- og tv-nævnet Thyge Moos Fuldmægtig, cand.scient.pol. tmo@slks.dk www.slks.dk Afgørelse om tilsyn med Foreningen MV TV (MidtJysk

Læs mere

Referat fra mødet i Udvikling af den politiske struktur. (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Udvikling af den politiske struktur. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Udvikling af den politiske struktur, 16-03-2015 Referat fra mødet i Udvikling af den politiske struktur (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 16. marts 2015 Mødested: Meldahls Rådhus

Læs mere

Tillægsbetænkning. Forslag til lov om ungdomsuddannelse for unge med særlige behov [af undervisningsministeren (Bertel Haarder)]

Tillægsbetænkning. Forslag til lov om ungdomsuddannelse for unge med særlige behov [af undervisningsministeren (Bertel Haarder)] Uddannelsesudvalget L 196 - Bilag 28 Offentligt Til lovforslag nr. L 196 Folketinget 2006-07 Tillægsbetænkning afgivet af Uddannelsesudvalget den 29. maj 2007 Tillægsbetænkning over Forslag til lov om

Læs mere

Handicaprådet. Referat

Handicaprådet. Referat Handicaprådet Referat Møde den kl. 16:00 Udvalgsværelset Indkaldelse Gitte Hemmingsen (O) Tommy Frøslev (A) Anna Marie Knudsen Stephan Jensen Anne Andersen Lisbet Møller (Ø) 2 Indholdsfortegnelse 1 Valg

Læs mere

Protokol af SOF-generalforsamling mandag den 16. april 2018 i Flensborghus, Klubværelset (Norderstr. 76, Flensburg)

Protokol af SOF-generalforsamling mandag den 16. april 2018 i Flensborghus, Klubværelset (Norderstr. 76, Flensburg) Forretningsfører Philipp Micha Mobil +49 (0)176 62069716 Flensborg, 23. april 2018 Protokol af SOF-generalforsamling mandag den 16. april 2018 i Flensborghus, Klubværelset (, ) Mødet var indkaldt med følgende

Læs mere

Sønderjyllands Symfoniorkester

Sønderjyllands Symfoniorkester Sønderjyllands Symfoniorkester Tema 2018 : t r a z o M e k s i g a M Et musikforløb for 4. klasser Forældremateriale 1 Indhold Kære forældre... Brev uddelt på skolerne... Om skolekoncerterne... Børn og

Læs mere

Referat. 2. Godkendelse af referat fra mødet den 25. november 2013 Referatet blev godkendt og underskrevet.

Referat. 2. Godkendelse af referat fra mødet den 25. november 2013 Referatet blev godkendt og underskrevet. Referat 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med tilføjelse af 2 punkter. Et orienteringspunkt om tidligere indsamling af statistik på produktionsskoleområdet. 2. Godkendelse af referat

Læs mere

REFERAT MØDE D. 28. APRIL 2016

REFERAT MØDE D. 28. APRIL 2016 REFERAT MØDE D. 28. APRIL 2016 REFERAT Møde i Dialogforum d. 28. april 2016 kl.12.30-15.30 Sted: Erhvervs- og Vækstministeriet, Slotsholmsgade, 1216 København K 1 OPSUMMERING Formand Dan Boyter bød velkommen

Læs mere

Referat. Kunstrådet. Den 29. januar 2013, kl. 09:00 holdt Kunstrådet ordinært møde i mødelokale B, Ullasvej 23, Rønne.

Referat. Kunstrådet. Den 29. januar 2013, kl. 09:00 holdt Kunstrådet ordinært møde i mødelokale B, Ullasvej 23, Rønne. Referat Den 29. januar 2013, kl. 09:00 holdt ordinært møde i mødelokale B, Ullasvej 23, Rønne. Mødet slut kl. 11.00 Medlemmer: Anne Sofie Meldgaard Ben Woodhams Dorthe Fink Erling Risager Heidi Hentze

Læs mere

Biblioteksafgiftsnævnets behandling af klage fra Rolf Boysen over afgørelse vedrørende bogen Rodinas Brigade

Biblioteksafgiftsnævnets behandling af klage fra Rolf Boysen over afgørelse vedrørende bogen Rodinas Brigade Biblioteksafgiftsnævnet Sekretariatet: Kulturministeriet Nybrogade 2 1203 København K Tlf : 33 92 33 70 Fax : 33 91 33 88 E-mail : kum@kum.dk Web : www.kum.dk 24. januar 2011 Biblioteksafgiftsnævnets behandling

Læs mere

Referat BMF. Rådhuset i Faaborg Byrådssalen Mellemgade 15 Faaborg KOMMUNALDIREKTØRFORUM FYN. 03. juli 2018 kl

Referat BMF. Rådhuset i Faaborg Byrådssalen Mellemgade 15 Faaborg KOMMUNALDIREKTØRFORUM FYN. 03. juli 2018 kl Referat BMF 03. juli 2018 kl. 12.30 14.30 Rådhuset i Faaborg Byrådssalen Mellemgade 15 Faaborg Sekretariat: Byregion Fyn Thomas Thume Nielsen thni@odense.dk tlf.nr. 30 66 16 28 Dagsorden 1. Generalforsamlingen

Læs mere

Bilag : Indsats vedr. inklusion via uddannelse til erhvervsparathed

Bilag : Indsats vedr. inklusion via uddannelse til erhvervsparathed 14. juni 2019 Sag 2018-17921 Bilag 4.2.1.2: Indsats vedr. inklusion via uddannelse til erhvervsparathed Udfordring Unge med særlige udfordringer, der ingen eller sparsom tilknytning har til uddannelsessystemet

Læs mere

SSWs landssekretær Martin Lorenzens tale til årsmøde på Jørgensby-skolen

SSWs landssekretær Martin Lorenzens tale til årsmøde på Jørgensby-skolen SSWs landssekretær Martin Lorenzens tale til årsmøde på Jørgensby-skolen Landesverband Schiffbrücke 42 24939 Flensburg Tel. (0461) 144 08 310 Fax (0461) 144 08 313 info@ssw.de Flensborg, lørdag den 20.06.2015.

Læs mere

Referat. Dato: Tirsdag den 23. februar 2016 kl til 12.00

Referat. Dato: Tirsdag den 23. februar 2016 kl til 12.00 Referat Udvalg: PASS Dato: Tirsdag den 23. februar 2016 kl. 10.00 til 12.00 Tilstede Joan Prahl, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner Jette Hovedskov, Danske

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 16-12-2016 Mødetid: 10:00 til 13:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Henrik Christian Sørensen Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 20. november 2012

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 20. november 2012 STUDIENÆVN FOR ERHVERVSØKONOMI 21. november 2012 Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 20. november 2012 Tilstedeværende: Per Servais (formand), Mogens Nielsen, Mikkel Askløf, Christina

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 5. APRIL, 2016

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 5. APRIL, 2016 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 5. APRIL, 2016 Til stede: Steffen Lange, Britta Riishede, Mette Hosbond Kristensen, Josefine Bastrup Jensen, Huno K. Jensen, Erik Olesen. Afbud: Palle Broman, Teresa

Læs mere

Sted: Hotel Hedegaarden A/S, Vald. Poulsensvej 4, 7100 Vejle.

Sted: Hotel Hedegaarden A/S, Vald. Poulsensvej 4, 7100 Vejle. REFERAT FRA MØDE 03-15 I SCHWEISSUDVALGET Tid: Mandag den 14. september 2015 kl. 13.00 17.00 Sted: Hotel Hedegaarden A/S, Vald. Poulsensvej 4, 7100 Vejle. Deltagere: Claus Lind Christensen Danmarks Jægerforbund

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om handicapindsatsen på uddannelses- og beskæftigelsesområdet. Maj 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om handicapindsatsen på uddannelses- og beskæftigelsesområdet. Maj 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om handicapindsatsen på uddannelses- og beskæftigelsesområdet Maj 2010 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører:

Læs mere

Forslag til lov om ændring af lov om mediestøtte

Forslag til lov om ændring af lov om mediestøtte Forslag til lov om ændring af lov om mediestøtte (Tilskud til nyhedsmedier i grænselandet) 1 I lov nr. 1604 af 26. december 2013 om mediestøtte foretages følgende ændringer: 1. I 2 indsættes efter el.lign.":

Læs mere