Hvordan påvirkes regnskabet af forholdene på de finansielle markeder

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hvordan påvirkes regnskabet af forholdene på de finansielle markeder"

Transkript

1 Deloitte ESMA s prioriteringer for kontrol af 2015 regnskaberne Det europæiske værdipapirtilsyn ESMA har udmeldt prioriteter for kontrol af 2015 regnskaberne. Disse prioriteter forventes de nationale tilsyn - i Danmark Finanstilsynet og Erhvervsstyrelsen - ligeledes at have med ved deres regnskabskontrol af 2015 regnskaberne. ESMA s prioriteringer for kontrol af 2015 regnskaberne omfatter nedenstående, som er yderligere beskrevet i det følgende: Hvordan påvirkes regnskabet af forholdene på de finansielle markeder Pengestrømsopgørelse og oplysninger i forbindelse hermed, samt Dagsværdimåling og oplysninger i forbindelse hermed. Disse temaer er valgt, fordi der fortsat identificeres problemstillinger og fordi forholdene på de finansielle markeder stiller særlige krav i relation til IFRS aflæggere. ESMA opfordrer såvel virksomheder som revisorer til at være opmærksomme herpå ved udarbejdelse og revision af regnskaber. Samtidig henleder ESMA opmærksomheden på sin udtalelse Improving the quality of disclosures in the financial statements som bl.a. peger på vigtigheden af, at væsentlighed og relevans altid inddrages ved vurderingen af, hvilke oplysninger der skal medtages i regnskabet. Hvordan påvirkes regnskabet af forholdene på de finansielle markeder De økonomiske markedsforhold har ændret sig markant de seneste måneder. Fx har der været fald i referencerenter og i markedspriser på en række råvarer, og disse fortsætter med at være volatile. Det samme gælder for visse valutakurser. Makroøkonomiske forhold har i visse lande ført til foranstaltninger, der begrænser kapitalens frie bevægelighed. Virksomhederne bør være særligt opmærksomme herpå, og tilpasse oplysninger samt detaljeringsgrad om de betydelige risici, virksomheden er udsat for. I denne forbindelse kan overvejes at indsætte krydshenvisninger i regnskabet, hvis oplysningerne hænger sammen (fx oplysninger om landerisiko). ESMA minder om kravet i IAS 1:122 og 1:125, hvorefter der skal oplyses om de skøn og forudsætninger, som ledelsen har foretaget ved anvendelsen af anvendt regnskabspraksis og ved måling af aktiver og passiver, såfremt disse skøn og forudsætninger har væsentlig indflydelse på de indregnede beløb i indeværende eller fremtidige rapporteringsperioder. Virksomheden skal også oplyse, hvis der er andre kilder til væsentlig skønsmæssig usikkerhed, som kan medføre betydelig risiko for væsentlige justeringer til de regnskabsmæssige værdier af aktiver eller forpligtelser i efterfølgende rapporteringsperioder.

2 Deloitte 2 Rentemiljøet ESMA gør opmærksom på det aktuelle rentemiljø i Europa (fx lave renter, som er meget volatile, eller negative renter), der forventes at have indvirkning på prisen på kapital og på de inputs, der benyttes i forskellige værdiansættelsesmetoder. Det nuværende rentemiljø skal tages i betragtning, når virksomheden justerer inputtet til sine værdiansættelsesmodeller til opgørelse af dagsværdien af finansielle og ikke-finansielle aktiver og forpligtelser. Det gælder fx fastsættelsen af den diskonteringssats, der anvendes ved vurdering af genindvindingsværdi jf. IAS 36:55, ved måling af langfristede hensættelser jf. IAS 37:47 samt ydelsesbaserede pensionsordninger jf. IAS 19:83. IAS 36:134 og IAS 19: kræver oplysning om den anvendte diskonteringsrente og en følsomhedsanalyse. Følsomhedsanalysen er krævet, hvis der er betydelige beløb i relation til goodwill eller immaterielle aktiver med udefinerbar brugstid, og en rimeligt sandsynlig ændring i en primær forudsætning vil medføre, at den regnskabsmæssige værdi overstiger genindvindingsværdien. Der skal oplyses om metoder og forudsætninger anvendt ved udarbejdelse af følsomhedsanalyserne, inklusiv oplysning om effekten af eventuelle ændringer jf. IAS 19:145. Og selvom IAS 37 ikke specifikt nævner sådanne krav, så opfordrer ESMA virksomhederne til at give tilsvarende oplysninger i forhold til den anvendte diskonteringsrente ved fastsættelse af nutidsværdien af langfristede hensatte forpligtelser, fx til nedrivningsomkostninger. ESMA opfordrer virksomhederne til at anvende forudsætninger, der er indbyrdes kompatible jf. IAS 19:75-78, samt sikre konsistens over tid. Det gælder fx ved måling af ydelsesbaserede pensionsforpligtelser, hvor virksomhederne bør sikre, at satser for eksempelvis lønforhøjelser og de anvendte diskonteringsrenter hænger sammen med niveauet for inflation i de respektive lande. Ved anvendelse af ovennævnte krav i IAS 36, IAS 19 og IAS 37, og hvor virksomheden beslutter at ændre på de anvendte forudsætninger eller fastlæggelsen heraf i forhold til tidligere perioder, skal ændringerne oplyses og forklares. Ved fastsættelsen af, hvad der anses for en rimelig ændring i de anvendte forudsætninger, skal virksomheden tage hensyn til det økonomiske miljø og det finansielle marked (fx ved at tilpasse følsomhedsanalysen til den volatilitet, der er observeret i renten over den seneste tid). Sluttelig fremhæver ESMA oplysningskravene i IFRS 7:40-41 i relation til markedsrisikoen og forventer, at virksomheder med finansielle instrumenter, der er udsat for renterisici, giver relevante oplysninger om forudsætningerne for følsomhedsanalysen.

3 Deloitte 3 Høj volatilitet og lave priser på råvarer Nogle brancher har en væsentlig eksponering i forhold til råvarepriser (fx olie, gas, jernmalm). Det forventes, at nedgangen i priser på nogle råvarer påvirker ydeevnen og værdiansættelsen af aktiver hos virksomhederne i disse brancher, især hvis markedsvilkårene fører til vedvarende prisfald. ESMA opfordrer virksomhederne til at være transparente i oplysningerne om disse forhold i regnskabet og opfordrer virksomhederne til også at oplyse om eventuelle ændringer i deres strategi (fx i tilfælde af annullerede eller udskudte projekter). Hvor det er relevant, forventer ESMA at anvendte forudsætninger er justeret, så de tager hensyn til ændringer i markedet og at forudsætningerne er beskrevet, så regnskabslæserne forstår hvilke konsekvenserne, disse har på regnskabet. Det gælder især oplysninger om de vigtigste forudsætninger, der anvendes ved måling af aktiver, fx første måling af aktiver erhvervet ved en virksomhedssammenslutning, eller fremskyndet af- eller nedskrivning af immaterielle anlægsaktiver, varebeholdninger eller goodwill. Hvis en råvarepris betragtes som en væsentlig forudsætning i værdiansættelsen, bør virksomheden overveje at oplyse prisen ultimo og, hvis det er relevant, en følsomhedsanalyse vedrørende ændringer i centrale forudsætninger for værdiansættelsen af de berørte aktiver. Hvis der forventes et opsving i priserne på en råvare, opfordrer ESMA til, at der oplyses om tidsplanen herfor eller en forklaring, hvis det forventes, at opsvinget kan blive udskudt. Valutakurser og risikoeksponerede lande Nogle lande oplever væsentlige usikkerhedsmomenter i form af fx økonomiske vanskeligheder, politiske spændinger, pres på valutakurser eller kapitalbegrænsninger (fx begrænsninger vedr. hjemtagelse af kapital). Virksomhederne kan blive udsat for risiko vedrørende valutakurs eller lande gennem placeringen af datterselskaber eller virksomheder, kommercielle handler eller på grund af udviklingen på de finansielle markeder. Virksomhederne skal tage højde for landerisikoen ved måling af aktiver og forpligtelser, fx når der udføres nedskrivningstest, eller når behovet for hensatte forpligtelser eller behovet for at give oplysning om eventualforpligtelser vurderes. Virksomhederne mindes om, at de skal anvende forudsætninger, der afspejler forholdene i det aktuelle økonomiske område, de opererer i, fx i forbindelse med skønnet over fremtidige pengestrømme. Virksomheder med betydelig eksponering i et land, hvor der er mere end én valutakurs, skal give oplysninger om eksponeringen, den anvendte valutakurs og de væsentligste anvendte skøn og forudsætninger, fx hvad der ligger til grund for valget af den ene valutakurs frem for den anden, samt en følsomhedsanalyse, hvor dette er relevant. IFRS 7 kræver desuden, at virksomhederne giver oplysninger om deres eksponering i relation til kredit-, markeds- og likviditetsrisiko samt koncentration heraf.

4 Deloitte 4 ESMA opfordrer virksomhederne til at tilpasse detaljeringsgraden af oplysningerne i forhold til deres niveau af eksponering, fx ved at afgrænse oplysninger om koncentrationen af likviditets- og kreditrisiko til de lande, hvor virksomheden er væsentligt eksponeret. IFRS 12:13, :19D og :22 kræver oplysninger om arten og omfanget af væsentlige begrænsninger i forhold til aktiver hos dattervirksomheder, fælles ledede arrangementer og associerede virksomheder. IAS 7 kræver oplysning og ledelsens kommentar vedrørende væsentlige likvider beholdninger i disse virksomheder, som ikke er tilgængelige for koncernen. Pengestrømsopgørelse og oplysninger i forbindelse hermed Pengestrømsopgørelsen er et centralt element i at forstå og analysere en virksomheds resultater og give regnskabsbrugerne mulighed for at vurdere virksomhedens evne til henholdsvis at generere og forbruge likviditet eller dens afhængighed af ny finansiering. ESMA bemærker, at eftersom pengestrømsopgørelsen analyseres sammen med de andre primære opgørelser i regnskabet, skal virksomheden sikre konsistens i klassifikation af posterne i de primære opgørelser og krydsreferere til relevante noter. Klassifikation af pengestrømme IAS 7:6 definerer driftsaktiviteter som alle de væsentligste omsætningsskabende aktiviteter i en virksomhed samt andre aktiviteter, der ikke er investerings- eller finansieringsaktiviteter. Det betyder, at også pengestrømme fra aktiviteter eller transaktioner, der ikke normalt indgås som led i virksomhedens omsætningsskabende aktiviteter (usædvanlige pengestrømme), skal præsenteres som pengestrømme fra driftsaktivitet, medmindre de opfylder definitionen på pengestrømme fra finansiering eller investeringsaktivitet. Pengestrømme fra opnåelse henholdsvis tab af kontrol over en dattervirksomhed skal vises separat og klassificeres som investeringsaktivitet (jf. IAS 7:39). ESMA anerkender, at der er tilfælde, hvor klassifikation af pengestrømme kræver udøvelse af skøn, fx betalinger vedrørende udskudt eller betinget købsvederlag i f.m. en virksomhedssammenslutning. Såfremt beløbene er væsentlige, skal det i anvendt regnskabspraksis forklares, hvilke skøn der er udøvet i forbindelse med klassifikationen. De anvendte skøn og klassifikationer skal være konsistente over tid. ESMA opfordrer virksomhederne til at præsentere en specifikation af ændringer i arbejdskapitalen (tilgodehavender, varebeholdninger, leverandørgæld) og at der gives yderligere forklaringer på væsentlige variationer. Desuden bemærker ESMA, at nogle virksomheder har indgået ordninger i forbindelse med deres arbejdskapital, fx supply chain financing (SCF). Vilkårene i disse ordninger er forskellige, men de involverer normalt en bank, der forestår virksomhedens betalinger for køb hos leverandører. Da SCF har indvirkning på såvel pengestrømsopgørelse som balance er det vigtigt, at virksomheden analyserer indholdet af disse ordninger. Især bør virksomhederne vurdere, om leverandørgæld skal

5 Deloitte 5 reklassificeres til finansiel forpligtelse over for bankerne, og om SCF skal præsenteres som pengestrømmene fra driftsaktiviteter eller fra finansiering. Virksomheden skal sikre, at transaktioner fra SCF præsenteres på passende vis i både balance og pengestrømsopgørelse. Virksomhederne opfordres til at oplyse om de af ledelsen foretagne skøn, de relevante punkter i aftalen samt oplyse om aftalens kvantitative indvirkning på regnskabet samt hvordan SCF bruges i forbindelse med virksomhedens likviditetsbehov. Likvider ESMA minder om, at alle betingelser i definitionen af likvider i IAS 7:6 skal vurderes omhyggeligt for alle typer af finansielle instrumenter, herunder indskud. Eksempelvis må indskud ikke klassificeres som likvider, hvis der er en væsentlig risiko for værdiændringer. Desuden påpeger ESMA, at formålet med likvide beholdninger er at opfylde virksomhedens kortfristede betalingsforpligtelser snarere end at foretage investeringer. Virksomhederne skal derfor definere, hvad de anser som likvider, i anvendt regnskabspraksis. Ikke-kontante transaktioner Investeringer og finansiering, der ikke medfører pengestrømme, må ikke indgå i pengestrømsopgørelsen. Det gælder fx finansiel leasing, som i stedet er underlagt separat oplysningskrav jf. IAS 7:43. Endvidere skal alle væsentlige pengestrømme præsenteres brutto og ikke netto, med mindre nettopræsentation er tilladt jf. IAS 7:22 og IAS 7:24. Dagsværdimåling og oplysninger i forbindelse hermed Det vurderes, at der er plads til forbedringer i relation til måling af og oplysninger om dagsværdi af ikke-finansielle aktiver og forpligtelser. ESMA opfordrer virksomhederne til at bruge den vejledning, der findes i IFRS 13. Tilsynene vil især have fokus på måling af og oplysninger om aktiver og forpligtelser, der er målt til dagsværdi eller til dagsværdi minus salgsomkostninger jf. IFRS 3, IAS 40 eller IFRS 5. ESMA forventer, at virksomhederne medtager relevante oplysninger som sikrer, at formålet med IFRS 13 opfyldes, herunder fx når dagsværdien opgøres af tredjemand. ESMA minder om, at de værdiansættelsesmetoder og -teknikker, der anvendes til at opgøre dagsværdien, skal være i overensstemmelse med IFRS 13 s krav, hvilket bl.a. betyder maksimal brug af observerbare input og minimal brug af ikke-observerbare input. Desuden skal virksomhederne altid, hvor muligt, anvende noterede priser i et aktivt marked uden justering (dvs. en niveau 1 måling). ESMA understreger behovet for, at der medtags en beskrivelse af anvendte værdiansættelsesmetoder og inputs (fx kvantitative oplysninger om væsentlige, ikke-observerbare input) til at bestemme dags-

6 Deloitte 6 værdien, især når der er tale om dagsværdimåling i niveau 2 eller 3. ESMA minder også om, at selv om dagsværdivurderingerne udarbejdes af eksterne eksperter ved brug af markedsdata, så skal virksomhederne huske at vurdere omfanget af anvendelsen af observerbare input for at afgøre, om dagsværdien er niveau 2 eller niveau 3 (fx dagsværdiansættelse af investeringsejendomme). Endelig skal virksomhederne huske at oplyse, hvis anvendelsen af ikke-finansielle aktiver adskiller sig fra den bedste anvendelse (highest and best use) og i givet fald medtage en forklaring herpå. Virksomhederne opfordres i den forbindelse til at oplyse om deres vurdering af den højeste og bedste anvendelse af aktiverne. ESMA s prioriteringer fra tidligere år I 2014 henledte ESMA bl.a. opmærksomheden på kravet om oplysninger vedr. væsentlige vurderinger og forudsætninger i forbindelse med afgørelse af, om der forelå kontrol/fælles kontrol over en virksomhed. ESMA gør opmærksom på, at hvor det er væsentligt, vil de nationale tilsyn også have fokus på anvendelsen af den såkaldte konsolideringspakke (IFRS 10-12). Nye IFRS krav ESMA gør virksomhederne opmærksom på den påvirkning, som nye standarder vil have på regnskabet, især IFRS 9, Finansielle instrumenter og IFRS 15, Indtægter fra kontrakter med kunder. Begge standarder træder i kraft 1. januar i 2018 og er p.t. ikke godkendt til brug i EU. Da de nye krav for de fleste virksomheder vil medføre en væsentlig ændring i forhold til de gældende standarder, må det forventes, at indregning, måling og præsentation af aktiver, forpligtelser, indtægter, omkostninger og pengestrømme vil blive påvirket. Derfor tilskynder ESMA virksomhederne til at forberede sig på overgangen til disse nye standarder i god tid, blandt andet for at sikre, at virksomhedernes rapporteringsprocedurer og systemer er tilpasset og klar, når de nye krav træder i kraft. IAS 8:30-31 kræver oplysning, som muliggør en vurdering af nye standarders betydning på regnskabet ved implementering, når dette kan opgøres pålideligt. Kravet gælder uanset om standarden er godkendt til brug i EU. ESMA opfordrer derfor virksomhederne til, i deres 2015 regnskaber, at oplyse om status på arbejdet med implementering af de nye standarder og de vigtigste påvirkninger, der forventes, fx oplysninger om, hvor anvendt regnskabspraksis vil ændres. Hvis relevant, bør virksomhederne også oplyse, hvis de beslutter sig for at anvende standarderne før tid.

ESMAs fokusområder 2014

ESMAs fokusområder 2014 ESMAs fokusområder 2014 Det europæiske værdipapirtilsyn (ESMA) har udsendt en meddelelse (Public Statement), hvori der er redegjort for fokusområderne for de europæiske tilsynsmyndigheders regnskabskontrol

Læs mere

Udvalgte revisionsmæssige forhold, som revisor skal overveje i lyset af de ændrede markedsforhold 1. Indledning 2. Going concern

Udvalgte revisionsmæssige forhold, som revisor skal overveje i lyset af de ændrede markedsforhold 1. Indledning 2. Going concern 6. marts 2009 /pkj Udvalgte revisionsmæssige forhold, som revisor skal overveje i lyset af de ændrede markedsforhold 1. Indledning Den nuværende finansielle krise påvirker det danske og internationale

Læs mere

Brd. Klee A/S. CVR.nr Delårsrapport for perioden 1. oktober marts 2014

Brd. Klee A/S. CVR.nr Delårsrapport for perioden 1. oktober marts 2014 Brd. Klee A/S CVR.nr. 46 87 44 12 Delårsrapport for perioden 1. oktober 2013 31. marts 2014 For yderligere oplysninger kan direktør Lars Ejnar Jensen kontaktes på telefon 43 86 83 33 Brd. Klee A/S Delårsrapport

Læs mere

(EØS-relevant tekst) (6) Foranstaltningerne i denne forordning er i overensstemmelse med Regnskabskontroludvalgets udtalelse.

(EØS-relevant tekst) (6) Foranstaltningerne i denne forordning er i overensstemmelse med Regnskabskontroludvalgets udtalelse. 19.12.2015 L 333/97 KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) 2015/2406 af 18. december 2015 om ændring af forordning (EF) nr. 1126/2008 om vedtagelse af visse internationale regnskabsstandarder i overensstemmelse

Læs mere

Brd. Klee A/S. CVR.nr. 46 87 44 12. Delårsrapport for perioden 1. oktober 2014 31. marts 2015

Brd. Klee A/S. CVR.nr. 46 87 44 12. Delårsrapport for perioden 1. oktober 2014 31. marts 2015 Brd. Klee A/S CVR.nr. 46 87 44 12 Delårsrapport for perioden 1. oktober 2014 31. marts 2015 For yderligere oplysninger kan direktør Lars Ejnar Jensen kontaktes på telefon 43 86 83 33 Brd. Klee A/S Delårsrapport

Læs mere

Brd. Klee A/S. CVR.nr Delårsrapport for perioden 1. oktober marts 2012

Brd. Klee A/S. CVR.nr Delårsrapport for perioden 1. oktober marts 2012 Brd. Klee A/S CVR.nr. 46 87 44 12 Delårsrapport for perioden 1. oktober 2011 31. marts 2012 For yderligere oplysninger kan direktør Lars Ejnar Jensen kontaktes på telefon 43 86 83 33 Brd. Klee A/S Delårsrapport

Læs mere

Kurssikringsinstrumenter i årsrapporten

Kurssikringsinstrumenter i årsrapporten VIDEN OM Kurssikringsinstrumenter i årsrapporten Med en voksende globalisering og større samhandel med udenlandske kunder har mange virksomheder behov for og ønske om at sikre virksomheden mod fremtidige

Læs mere

Brd. Klee A/S. CVR.nr. 46 87 44 12. Delårsrapport for perioden 1. oktober 2010 31. marts 2011

Brd. Klee A/S. CVR.nr. 46 87 44 12. Delårsrapport for perioden 1. oktober 2010 31. marts 2011 Brd. Klee A/S CVR.nr. 46 87 44 12 Delårsrapport for perioden 1. oktober 2010 31. marts 2011 For yderligere oplysninger kan direktør Lars Ejnar Jensen kontaktes på telefon 43 86 83 33 Brd. Klee A/S Delårsrapport

Læs mere

Brd. Klee A/S. CVR.nr Delårsrapport for perioden 1. oktober marts 2017

Brd. Klee A/S. CVR.nr Delårsrapport for perioden 1. oktober marts 2017 Brd. Klee A/S CVR.nr. 46 87 44 12 Delårsrapport for perioden 1. oktober 2016 31. marts 2017 For yderligere oplysninger kan direktør Lars Ejnar Jensen kontaktes på telefon 43 86 83 33 Brd. Klee A/S Delårsrapport

Læs mere

Opgørelse af indregnede indtægter og omkostninger

Opgørelse af indregnede indtægter og omkostninger Regnskab 3. kvartal 2009 Resultatopgørelse 2009 2008 2009 2008 2008 3. kvartal 3. kvartal 1.-3. kvt. 1.-3. kvt. Helår Nettoomsætning 3.264 2.810 9.921 8.629 11.282 Produktionsomkostninger 519 433 1.629

Læs mere

EKSEMPELREGNSKAB IFRS FOR SELSKAB ABC A/S. Vejledning til revisorer og regnskabskyndige

EKSEMPELREGNSKAB IFRS FOR SELSKAB ABC A/S. Vejledning til revisorer og regnskabskyndige EKSEMPELREGNSKAB IFRS FOR SELSKAB ABC A/S Vejledning til revisorer og regnskabskyndige Denne vejledning er udgivet af Erhvervsstyrelsen december 2013 Koncernens totalindkomstopgørelse for 2012 Note 2012

Læs mere

HOVED- OG NØGLETAL FOR KONCERNEN

HOVED- OG NØGLETAL FOR KONCERNEN HOVED- OG NØGLETAL FOR KONCERNEN 1. halvår 1. halvår 2013/2014 2012/2013 2012/13 2011/12 2010/2011 Hovedtal (t.dkk) Nettoomsætning 16.633 13.055 29.039 17.212 13.448 Bruttoresultat 8.710 9.404 16.454 14.740

Læs mere

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli september 2018

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli september 2018 Dantax A/S Bransagervej 15 DK-9490 Pandrup Tlf. (+45) 98 24 76 77 Fax (+45) 98 20 40 15 CVR. nr. 36 59 15 28 NASDAQ Copenhagen A/S Pandrup, den 25. oktober 2018 Delårsrapport for Dantax A/S for perioden

Læs mere

Delårsrapport for perioden 1/10-31/

Delårsrapport for perioden 1/10-31/ 1/10 NASDAQ OMX København A/S Nicolaj Plads 6 Postboks 1040 1007 København K Åbyhøj 25.2.2011 Ref.: JSZ/til Bestyrelsen for Per Aarsleff A/S har i dag behandlet og godkendt selskabets delårsrapport for

Læs mere

Delårsrapport for 1. halvår 2017

Delårsrapport for 1. halvår 2017 1 af 12 Delårsrapport for 1. halvår 2017 Victoria Properties A/S i venteposition før ny aktivitet igangsættes. Perioderegnskabet i overskrifter Koncernen realiserede et resultat før skat på DKK -0,5 mio.

Læs mere

Brd. Klee A/S. CVR.nr Delårsrapport for perioden 1. oktober marts 2016

Brd. Klee A/S. CVR.nr Delårsrapport for perioden 1. oktober marts 2016 Brd. Klee A/S CVR.nr. 46 87 44 12 Delårsrapport for perioden 1. oktober 2015 31. marts 2016 For yderligere oplysninger kan direktør Lars Ejnar Jensen kontaktes på telefon 43 86 83 33 Brd. Klee A/S Delårsrapport

Læs mere

Brd. Klee A/S. CVR.nr Delårsrapport for perioden 1. oktober marts 2018

Brd. Klee A/S. CVR.nr Delårsrapport for perioden 1. oktober marts 2018 Brd. Klee A/S CVR.nr. 46 87 44 12 Delårsrapport for perioden 1. oktober 2017 31. marts 2018 For yderligere oplysninger kan direktør Lars Ejnar Jensen kontaktes på telefon 43 86 83 33 Brd. Klee A/S Delårsrapport

Læs mere

Redegørelse for Finanstilsynets og Erhvervsstyrelsens regnskabskontrol

Redegørelse for Finanstilsynets og Erhvervsstyrelsens regnskabskontrol Redegørelse for Finanstilsynets og Erhvervsstyrelsens regnskabskontrol 2017 Redegørelse for Finanstilsynets og Erhvervsstyrelsens regnskabskontrol 2017 1 Redegørelse for Finanstilsynets og Erhvervsstyrelsens

Læs mere

TOTALINDKOMSTOPGØRELSE FOR KONCERNEN 1. JANUAR DECEMBER

TOTALINDKOMSTOPGØRELSE FOR KONCERNEN 1. JANUAR DECEMBER TOTALINDKOMSTOPGØRELSE FOR KONCERNEN RESULTATOPGØRELSE FOR KONCERNEN Omsætning 2.1, 2.2 22.781 20.281 Vareforbrug 2.3-5.815-5.058 Bruttoresultat 16.966 15.223 Salgs-, distributions- og markedsføringsomkostninger

Læs mere

EKSTERNT REGNSKAB 13 PENGESTRØMSOPGØRELSEN

EKSTERNT REGNSKAB 13 PENGESTRØMSOPGØRELSEN EKSTERNT REGNSKAB 13 PENGESTRØMSOPGØRELSEN PENGESTRØMSOPGØRELSE DET ORDINÆRE REGNSKAB viser: Balance: Resultatopgørelse: Øjeblikkelig økonomisk position Periodens ændring i egenkapitalen Basis: Periodisering

Læs mere

Delårsrapport for perioden 1/10-31/

Delårsrapport for perioden 1/10-31/ 1/12 Nasdaq Copenhagen A/S P.O. Box 1040 1007 København K 25. februar 2016 Ref.: JSZ/tms Bestyrelsen for Per Aarsleff A/S har i dag behandlet og godkendt selskabets delårsrapport for første kvartal af

Læs mere

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli september 2016

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli september 2016 Dantax A/S Bransagervej 15 DK-9490 Pandrup Tlf. (+45) 98 24 76 77 Fax (+45) 98 20 40 15 CVR. nr. 36 59 15 28 NASDAQ Copenhagen A/S Pandrup, den 25. oktober 2016 Delårsrapport for Dantax A/S for perioden

Læs mere

Brd. Klee A/S. CVR.nr Delårsrapport for perioden 1. oktober marts 2019

Brd. Klee A/S. CVR.nr Delårsrapport for perioden 1. oktober marts 2019 Brd. Klee A/S CVR.nr. 46 87 44 12 Delårsrapport for perioden 1. oktober 2018 31. marts 2019 For yderligere oplysninger kan direktør Lars Ejnar Jensen kontaktes på telefon 43 86 83 33 Brd. Klee A/S Delårsrapport

Læs mere

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli september 2017

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli september 2017 Dantax A/S Bransagervej 15 DK-9490 Pandrup Tlf. (+45) 98 24 76 77 Fax (+45) 98 20 40 15 CVR. nr. 36 59 15 28 NASDAQ Copenhagen A/S Pandrup, den 25. oktober 2017 Delårsrapport for Dantax A/S for perioden

Læs mere

Lovforslag til ændring af årsregnskabsloven 2015

Lovforslag til ændring af årsregnskabsloven 2015 Lovforslag til ændring af årsregnskabsloven 2015 Den 28. januar 2015 blev der stillet lovforslag til ændring af årsregnskabsloven. Ændringerne skyldes primært, at Danmark skal implementere det EU-regnskabsdirektiv,

Læs mere

3 Virksomhedens årsregnskab

3 Virksomhedens årsregnskab 3 Virksomhedens årsregnskab Når du har studeret dette kapitel, er du i stand til at: Redegøre for indholdet i virksomhedens årsregnskab og årsrapport Redegøre for opbygningen af årsregnskabet Forstå hovedposterne

Læs mere

(EØS-relevant tekst) (3) Ændringerne af IFRS 7 indebærer følgelig ændringer af IFRS 1 for at sikre en logisk sammenhæng mellem IFRS-standarderne.

(EØS-relevant tekst) (3) Ændringerne af IFRS 7 indebærer følgelig ændringer af IFRS 1 for at sikre en logisk sammenhæng mellem IFRS-standarderne. L 330/20 16.12.2015 KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) 2015/2343 af 15. december 2015 om ændring af forordning (EF) nr. 1126/2008 om vedtagelse af visse internationale regnskabsstandarder i overensstemmelse

Læs mere

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli marts 2017

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli marts 2017 Dantax A/S Bransagervej 15 DK-9490 Pandrup Tlf. (+45) 98 24 76 77 Fax (+45) 98 20 40 15 CVR. nr. 36 59 15 28 NASDAQ Copenhagen A/S Pandrup, den 23. maj 2017 Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1.

Læs mere

Delårsrapport for perioden 1/10-31/

Delårsrapport for perioden 1/10-31/ 1/12 NASDAQ OMX København A/S Nicolaj Plads 6 1007 København K 27. februar 2015 Ref.: JSZ/til Bestyrelsen for Per Aarsleff A/S har i dag behandlet og godkendt selskabets delårsrapport for første kvartal

Læs mere

Halvårsrapporten for Danske Spil koncernen for perioden 1. januar 2014 til 30. juni 2014 (urevideret)

Halvårsrapporten for Danske Spil koncernen for perioden 1. januar 2014 til 30. juni 2014 (urevideret) 27.08.14 aen/rano Erhvervsstyrelsen Langelinie Alle 17 2100 København Ø Halvårsrapport pr. 30. juni 2014 Halvårsrapporten for Danske Spil koncernen for perioden 1. januar 2014 til 30. juni 2014 (urevideret)

Læs mere

Resultat af første halvår:

Resultat af første halvår: 1/11 NASDAQ OMX København A/S Nicolaj Plads 6 1007 København K 28. maj 2014 Ref.: JSZ/til Bestyrelsen for Per Aarsleff A/S har i dag behandlet og godkendt selskabets delårsrapport for første halvår af

Læs mere

Ny IAS/IFRS om anlægsaktiver til salg og ophørte

Ny IAS/IFRS om anlægsaktiver til salg og ophørte Indhold: Standarden i hovedtræk Hvornår skal aktiver klassificeres som disponible for salg Regnskabsmæssig behandling af aktiver disponible for salg Hvornår skal betragtes som ophørt i resultatopgørelsen

Læs mere

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli marts 2018

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli marts 2018 Dantax A/S Bransagervej 15 DK-9490 Pandrup Tlf. (+45) 98 24 76 77 Fax (+45) 98 20 40 15 CVR. nr. 36 59 15 28 NASDAQ Copenhagen A/S Pandrup, den 24. maj 2018 Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1.

Læs mere

Jensen & Møller Invest A/S periodemeddelelse for 1. januar - 31. marts 2009.

Jensen & Møller Invest A/S periodemeddelelse for 1. januar - 31. marts 2009. Jensen & Møller Invest A/S CVR nr. 53 28 89 28 Rosenvængets Hovedvej 6 2100 København Ø Tlf. 35 27 09 02 Fax 35 38 19 50 www.jensen-moller.dk E-mail: jmi@danskfinancia.dk OMX Den Nordiske Børs København

Læs mere

egetæpper a/s Delårsrapport 2008/09 (1. maj - 31. oktober 2008) CVR-nr. 38 45 42 18

egetæpper a/s Delårsrapport 2008/09 (1. maj - 31. oktober 2008) CVR-nr. 38 45 42 18 Delårsrapport 2008/09 (1. maj - 31. oktober 2008) CVR-nr. 38 45 42 18 Indhold Hoved- og nøgletal for koncernen 2 Ledelsespåtegning 3 Ledelsesberetning 4 Resultatopgørelsen for perioden 1. maj - 31. oktober

Læs mere

De europæiske tilsynsmyndigheders

De europæiske tilsynsmyndigheders De europæiske tilsynsmyndigheders prioriteringer for regnskabskontrollen i 2015 Af Anton Sibast Laugesen og Jan Fedders Kontakt Jan Fedders Telefon: 3945 9101 Mobil: 2370 6574 E-mail: jfe@pwc.dk Anton

Læs mere

Regnskabssammendrag 2012

Regnskabssammendrag 2012 Indhold Regnskabssammendrag 1. januar 31. december 2 Ledelsespåtegning 2 Den uafhængige revisors erklæringer 3 Andelsselskabsoplysninger 4 Resultatopgørelse 5 Balance 6 Pengestrømsopgørelse 8 Noter 9 1

Læs mere

Kvartalsmeddelelse for perioden 1/10 31/

Kvartalsmeddelelse for perioden 1/10 31/ Københavns Fondsbørs A/S Nikolaj Plads 6 Postboks1040 1007 København Per Aarsleff A/S Hovedkontor Main Office Lokesvej 15 DK-8230 Åbyhøj Denmark Åbyhøj, 28.02.2008 Ref.: JSZ/til Tel +45 8744 2222 Fax +45

Læs mere

Delårsrapport for perioden 1/10 31/

Delårsrapport for perioden 1/10 31/ Per Aarsleff A/S Hovedkontor Main Office Lokesvej 15 DK-8230 Åbyhøj Denmark Tel +45 8744 2222 Fax +45 8744 2249 CVR-nr. 24 25 77 97 Kontor Øst Office Copenhagen Industriholmen 2 DK-2650 Hvidovre Denmark

Læs mere

Resultatet før skat blev 33 mio. og lever ikke op til forventningerne ved regnskabsårets start.

Resultatet før skat blev 33 mio. og lever ikke op til forventningerne ved regnskabsårets start. 1/10 NASDAQ OMX København A/S Nicolaj Plads 6 Postboks 1040 1007 København K Åbyhøj 24.02 2010 Ref.: JSZ/cli Bestyrelsen for Per Aarsleff A/S har i dag behandlet og godkendt selskabets delårsrapport for

Læs mere

Til NASDAQ OMX Copenhagen A/S GlobeNewswire Faaborg, den 28. maj 2015 Selskabsmeddelelse nr. 05/2015. Delårsrapport for SKAKO A/S for 1.

Til NASDAQ OMX Copenhagen A/S GlobeNewswire Faaborg, den 28. maj 2015 Selskabsmeddelelse nr. 05/2015. Delårsrapport for SKAKO A/S for 1. Til NASDAQ OMX Copenhagen A/S GlobeNewswire Faaborg, den 28. maj 2015 Selskabsmeddelelse nr. 05/2015 Delårsrapport for SKAKO A/S for 1. kvartal 2015 Lavere ordrebeholdning ved indgangen til året har påvirket

Læs mere

1. kvartalsrapport for Dantax A/S

1. kvartalsrapport for Dantax A/S 1. kvartalsrapport for Dantax A/S 36591528 25. oktober 2017 Per Mogensen Dirigent Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 Indsendelsesoplysninger...3 Ledelsespåtegning...4 Resultatopgørelse 1. juli

Læs mere

TOTALINDKOMSTOPGØRELSE FOR KONCERNEN

TOTALINDKOMSTOPGØRELSE FOR KONCERNEN TOTALINDKOMSTOPGØRELSE RESULTATOPGØRELSE Omsætning 2.1, 2.2 20.281 16.737 Produktionsomkostninger 2.3-5.058-4.544 Bruttoresultat 15.223 12.193 Salgs-, distributions- og markedsføringsomkostninger 2.3-5.838-4.722

Læs mere

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli marts 2019

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli marts 2019 Dantax A/S Bransagervej 15 DK-9490 Pandrup Tlf. (+45) 98 24 76 77 Fax (+45) 98 20 40 15 CVR. nr. 36 59 15 28 NASDAQ Copenhagen A/S Pandrup, den 23. maj 2019 Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1.

Læs mere

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli december 2016

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli december 2016 Dantax A/S Bransagervej 15 DK-9490 Pandrup Tlf. (+45) 98 24 76 77 Fax (+45) 98 20 40 15 CVR. nr. 36 59 15 28 NASDAQ Copenhagen A/S Pandrup, den 28. februar 2017 Delårsrapport for Dantax A/S for perioden

Læs mere

Delårsrapport for perioden 1/10-31/

Delårsrapport for perioden 1/10-31/ 1/10 NASDAQ OMX København A/S Nicolaj Plads 6 Postboks 1040 1007 København K Åbyhøj 28.2.2012 Ref.: JSZ/til Bestyrelsen for Per Aarsleff A/S har i dag behandlet og godkendt selskabets delårsrapport for

Læs mere

BUSINESS 88 ApS. Center Boulevard København S. Årsrapport 1. juli juni 2018

BUSINESS 88 ApS. Center Boulevard København S. Årsrapport 1. juli juni 2018 BUSINESS 88 ApS Center Boulevard 5 2300 København S Årsrapport 1. juli 2017-30. juni 2018 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30/11/2018 thorbjørn henriksen

Læs mere

Admiral Capital A/S Delårsrapport for perioden 1. juli - 31. december 2015

Admiral Capital A/S Delårsrapport for perioden 1. juli - 31. december 2015 Nasdaq Copenhagen A/S nr. 3 / 2016 Aarhus, 29. februar 2016 CVR. nr. 29 24 64 91 www.admiralcapital.dk Admiral Capital A/S Delårsrapport for perioden 1. juli - 31. december 2015 Bestyrelsen i Admiral Capital

Læs mere

Regnskabssammendrag 2013

Regnskabssammendrag 2013 Indhold Regnskabssammendrag 1. januar 31. december 2 Ledelsespåtegning 2 Den uafhængige revisors erklæringer 3 Andelsselskabsoplysninger 4 Resultatopgørelse 5 Balance 6 Pengestrømsopgørelse 8 Noter 9 1

Læs mere

MIAMI CAFÉ & BAR S.M.B.A.

MIAMI CAFÉ & BAR S.M.B.A. MIAMI CAFÉ & BAR S.M.B.A. Gammeltorv 16 1457 København K Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 20/06/2018 Simran

Læs mere

Bestyrelsen for Arkil Holding A/S har i dag behandlet og godkendt koncernens delårsrapport for perioden 1. januar til 31.

Bestyrelsen for Arkil Holding A/S har i dag behandlet og godkendt koncernens delårsrapport for perioden 1. januar til 31. Til Københavns Fondsbørs Nikolaj Plads 6 1007 København K. Delårsrapport for Arkil Holding A/S for 1. kvartal Bestyrelsen for Arkil Holding A/S har i dag behandlet og godkendt koncernens delårsrapport

Læs mere

Selskabsmeddelelse nr København, den 17. april Delårsrapport for 1. kvartal 2018

Selskabsmeddelelse nr København, den 17. april Delårsrapport for 1. kvartal 2018 Selskabsmeddelelse nr. 4 2018 NTR Holding A/S Sankt Annæ Plads 13, 3. 1250 København K Tel: +45 70 25 10 56 E-mail: ntr@ntr.dk www.ntr.dk København, den 17. april 2018 Omsætningen i perioden 1. januar

Læs mere

Trekvartårsrapporten for Danske Spil koncernen for perioden 1. januar 2014 til 30. september 2014 (urevideret)

Trekvartårsrapporten for Danske Spil koncernen for perioden 1. januar 2014 til 30. september 2014 (urevideret) 29.10.14 aen/rano Erhvervsstyrelsen Langelinie Alle 17 2100 København Ø Trekvartårsrapport pr. 30. september 2014 Trekvartårsrapporten for Danske Spil koncernen for perioden 1. januar 2014 til 30. september

Læs mere

Andelsboligforeningen Digesvalen. Digesvalevej 2-6, 10-12, 16-22, 26-28, 34 Studstrup, 8541 Skødstrup. Årsrapport for 2008/2009. (4.

Andelsboligforeningen Digesvalen. Digesvalevej 2-6, 10-12, 16-22, 26-28, 34 Studstrup, 8541 Skødstrup. Årsrapport for 2008/2009. (4. Digesvalevej 2-6, 10-12, 16-22, 26-28, 34 Studstrup, 8541 Skødstrup Årsrapport for 2008/2009 (4. regnskabsår) Vedtaget på andelsboligforeningens ordinære generalforsamling, den / 2009 dirigent INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Solar A/S Q Kvartalsinformation

Solar A/S Q Kvartalsinformation Solar Kvartalsinformation Q4 2014 1 Solar A/S Q4 2014 Kvartalsinformation Der er ikke foretaget revision eller review af kvartalsinformationen CVR nr. 15908416 1 Solar Kvartalsinformation Q4 2014 2 Kvartalstal

Læs mere

Invest Birk & Bang ApS Visbjerg Hegn Mårslet CVR-nr Årsrapport 2017

Invest Birk & Bang ApS Visbjerg Hegn Mårslet CVR-nr Årsrapport 2017 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33963556 Østre Havnepromenade 26, 4. sal 9000 Aalborg Telefon 98 79 60 00 Telefax 98 79 60 01 www.deloitte.dk Invest Birk & Bang ApS Visbjerg Hegn

Læs mere

Selskabsmeddelelse nr København, den 17. august Delårsrapport for 1. halvår 2018

Selskabsmeddelelse nr København, den 17. august Delårsrapport for 1. halvår 2018 Selskabsmeddelelse nr. 6 2018 NTR Holding A/S Sankt Annæ Plads 13, 3. 1250 København K Tel: +45 70 25 10 56 E-mail: ntr@ntr.dk www.ntr.dk København, den 17. august 2018 Omsætningen i perioden 1. januar

Læs mere

Bestyrelsen for Arkil Holding A/S har i dag behandlet og godkendt koncernens delårsrapport for perioden 1. januar til 31. marts 2012.

Bestyrelsen for Arkil Holding A/S har i dag behandlet og godkendt koncernens delårsrapport for perioden 1. januar til 31. marts 2012. Meddelelse til NASDAQ OMX Delårsrapport for Arkil Holding A/S for 1. kvartal 2012 Bestyrelsen for Arkil Holding A/S har i dag behandlet og godkendt koncernens delårsrapport for perioden 1. januar til 31.

Læs mere

Selskabsmeddelelse nr København, den 20. november 2018 DELÅRSRAPPORT FOR 3. KVARTAL 2018

Selskabsmeddelelse nr København, den 20. november 2018 DELÅRSRAPPORT FOR 3. KVARTAL 2018 Selskabsmeddelelse nr. 7 2018 NTR Holding A/S Sankt Annæ Plads 13, 3. 1250 København K Tel: +45 70 25 10 56 E-mail: ntr@ntr.dk www.ntr.dk København, den 20. november 2018 DELÅRSRAPPORT FOR 3. KVARTAL 2018

Læs mere

HT&S ApS. Anemonevej Hadsten. Årsrapport 1. januar december 2018

HT&S ApS. Anemonevej Hadsten. Årsrapport 1. januar december 2018 HT&S ApS Anemonevej 5 8370 Hadsten Årsrapport 1. januar 2018-31. december 2018 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 26/06/2019 Henning Kjeldsen Dirigent Side

Læs mere

Delårsrapport for perioden 1/10-31/

Delårsrapport for perioden 1/10-31/ 1/12 Nasdaq Copenhagen A/S P.O. Box 1040 1007 København K 24. februar 2017 Ref.: JSZ/til Bestyrelsen for Per Aarsleff Holding A/S har i dag behandlet og godkendt selskabets delårsrapport for første kvartal

Læs mere

Bestyrelsen for Jensen & Møller Invest A/S har på et møde i dag behandlet selskabets delårsrapport for 1. halvår 2011. Perioden i hovedtræk:

Bestyrelsen for Jensen & Møller Invest A/S har på et møde i dag behandlet selskabets delårsrapport for 1. halvår 2011. Perioden i hovedtræk: Jensen & Møller Invest A/S CVR nr. 53 28 89 28 Rosenvængets Hovedvej 6 2100 København Ø Tlf. 35 27 09 02 Fax 35 38 19 50 www.jensen-moller.dk E-mail: jmi@danskfinancia.dk OMX Den Nordiske Børs København

Læs mere

Delårsrapport for 1. kvartal 2013

Delårsrapport for 1. kvartal 2013 NASDAQ OMX Copenhagen A/S Selskabsmeddelelse nr. 3 2013 NTR Holding A/S Rådhuspladsen 16, 1. 1550 København V Tel.: 8896 8666 Fax: 8896 8806 E-mail: ntr@ntr.dk www.ntr.dk Kontaktperson: Direktør Bjørn

Læs mere

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli december 2018

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli december 2018 Dantax A/S Bransagervej 15 DK-9490 Pandrup Tlf. (+45) 98 24 76 77 Fax (+45) 98 20 40 15 CVR. nr. 36 59 15 28 NASDAQ Copenhagen A/S Pandrup, den 28. februar 2019 Delårsrapport for Dantax A/S for perioden

Læs mere

Andelsselskabet Tarup Vandværk

Andelsselskabet Tarup Vandværk Andelsselskabet Tarup Vandværk Pilevangen 2D, 5210 Odense NV CVR-nr. 12 77 87 16 Indhold 2 Ledelsespåtegning 2 Den uafhængige revisors erklæring 3 Andelsselskabsoplysninger 4 Resultatopgørelse 5 Balance

Læs mere

Nye og ændrede IFRS/IAS standarder fra ultimo 2014

Nye og ændrede IFRS/IAS standarder fra ultimo 2014 Nye og ændrede IFRS/IAS standarder fra ultimo 2014 Af Allan Wøhlk Høgh og Jan Fedders Kontakt Jan Fedders Telefon: 3945 9101 Mobil: 2370 6574 E-mail: jfe@pwc.dk Allan Wøhlk Høgh Telefon: 3945 3137 Mobil:

Læs mere

Til OMX Den Nordiske Børs København Fondsbørsmeddelelse nr. 3/2008 Hellerup, 15. april 2008 CVR nr. 21 33 56 14

Til OMX Den Nordiske Børs København Fondsbørsmeddelelse nr. 3/2008 Hellerup, 15. april 2008 CVR nr. 21 33 56 14 Til OMX Den Nordiske Børs København Fondsbørsmeddelelse nr. 3/2008 Hellerup, 15. april 2008 CVR nr. 21 33 56 14 Delårsrapport for perioden 1. januar - 31. marts 2008 Bestyrelsen for Dan-Ejendomme Holding

Læs mere

Kurssikringsinstrumenter i årsrapporten

Kurssikringsinstrumenter i årsrapporten Kurssikringsinstrumenter i årsrapporten Med en voksende globalisering og større samhandel med udenlandske kunder har mange virksomheder behov for og ønske om at sikre virksomheden mod fremtidige udsving

Læs mere

Bestyrelsen for Arkil Holding A/S har i dag behandlet og godkendt koncernens delårsrapport for perioden 1. januar til 30.

Bestyrelsen for Arkil Holding A/S har i dag behandlet og godkendt koncernens delårsrapport for perioden 1. januar til 30. Til Københavns Fondsbørs Nikolaj Plads 6 1007 København K. Delårsrapport for Arkil Holding A/S for 1. halvår Bestyrelsen for Arkil Holding A/S har i dag behandlet og godkendt koncernens delårsrapport for

Læs mere

Arealudviklingsselskabet I/S

Arealudviklingsselskabet I/S 28. april 2008 Arealudviklingsselskabet I/S CVR-nr. 30 82 37 02 Delregnskaber for 2007 for konkurrenceudsatte aktiviteter 1 Indholdsfortegnelse Side Ledelsens regnskabspåtegning... 3 Resultatopgørelse...

Læs mere

Andelsselskabet Tarup Vandværk

Andelsselskabet Tarup Vandværk Andelsselskabet Tarup Vandværk Pilevangen 2D, 5210 Odense NV CVR-nr. 12 77 87 16 Indhold 2 Ledelsespåtegning 2 Den uafhængige revisors erklæring 3 Andelsselskabsoplysninger 4 Resultatopgørelse 5 Balance

Læs mere

12. maj 2009. Bestyrelsen i Land & Leisure A/S har på sit bestyrelsesmøde i dag behandlet og godkendt halvårsrapporten for perioden 01.10.08-31.03.09.

12. maj 2009. Bestyrelsen i Land & Leisure A/S har på sit bestyrelsesmøde i dag behandlet og godkendt halvårsrapporten for perioden 01.10.08-31.03.09. Fondsbørsmeddelelse 2009/12 NASDAQ OMX København Nikolaj Plads 6 1007 København K 12. maj 2009 Vedr.: halvårsrapport Bestyrelsen i har på sit bestyrelsesmøde i dag behandlet og godkendt halvårsrapporten

Læs mere

Andelsselskabet Tarup Vandværk. CVR-nr

Andelsselskabet Tarup Vandværk. CVR-nr Andelsselskabet Tarup Vandværk CVR-nr. 12 77 87 16 Indhold 2 Ledelsespåtegning 2 Den uafhængige revisors erklæring 3 Andelsselskabsoplysninger 4 Resultatopgørelse 5 Balance 6 Pengestrømsopgørelse 8 Noter

Læs mere

Jensen & Møller Invest A/S Delårsrapport 1. halvår 2011

Jensen & Møller Invest A/S Delårsrapport 1. halvår 2011 Jensen & Møller Invest A/S CVR nr. 53 28 89 28 Rosenvængets Hovedvej 6 2100 København Ø Tlf. 35 27 09 02 Fax 35 38 19 50 www.jensen-moller.dk E-mail: jmi@danskfinancia.dk OMX Den Nordiske Børs København

Læs mere

Selskabsmeddelelse nr København, den 22. august 2016 DELÅRSRAPPORT FOR 1. HALVÅR 2016

Selskabsmeddelelse nr København, den 22. august 2016 DELÅRSRAPPORT FOR 1. HALVÅR 2016 Selskabsmeddelelse nr. 5 2016 NTR Holding A/S Sankt Annæ Plads 13, 3. 1250 København K Tel: +45 70 25 10 56 E-mail: ntr@ntr.dk www.ntr.dk København, den 22. august 2016 DELÅRSRAPPORT FOR 1. HALVÅR 2016

Læs mere

Selskabsmeddelelse nr København, den 21. november 2016 DELÅRSRAPPORT FOR 3. KVARTAL 2016

Selskabsmeddelelse nr København, den 21. november 2016 DELÅRSRAPPORT FOR 3. KVARTAL 2016 Selskabsmeddelelse nr. 6 2016 NTR Holding A/S Sankt Annæ Plads 13, 3. 1250 København K Tel: +45 70 25 10 56 E-mail: ntr@ntr.dk www.ntr.dk København, den 21. november 2016 DELÅRSRAPPORT FOR 3. KVARTAL 2016

Læs mere

Nye regler i årsregnskabsloven praktisk fortolkning Revisorevent v/ statsautoriseret revisor Kim Larsen

Nye regler i årsregnskabsloven praktisk fortolkning Revisorevent v/ statsautoriseret revisor Kim Larsen Nye regler i årsregnskabsloven praktisk fortolkning Revisorevent 2017 v/ statsautoriseret revisor Kim Larsen EMNER - FORTOLKNING NY ÅRL KLASSE B Oplysning om tilvalg fra højere klasse hvornår? Oplysning

Læs mere

Der er ikke foretaget revision eller review af kvartalsinformationen

Der er ikke foretaget revision eller review af kvartalsinformationen CVR-NR.: 15 90 84 16 Q4 2015 KVARTALSINFORMATION Der er ikke foretaget revision eller review af kvartalsinformationen Ansvarsfraskrivelse Kvartalsinformationen er offentliggjort dags dato på dansk og engelsk

Læs mere

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli marts 2016

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli marts 2016 Dantax A/S Bransagervej 15 DK-9490 Pandrup Tlf. (+45) 98 24 76 77 Fax (+45) 98 20 40 15 CVR. nr. 36 59 15 28 NASDAQ Copenhagen A/S Pandrup, den 17. maj 2016 Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1.

Læs mere

Bestyrelsen foreslår, at der udbetales 4,2 mio. kr. i udbytte, svarende til 14 kr. pr aktie.

Bestyrelsen foreslår, at der udbetales 4,2 mio. kr. i udbytte, svarende til 14 kr. pr aktie. Dantax A/S Bransagervej 15 DK-9490 Pandrup Tlf. (+45) 98 24 76 77 Fax (+45) 98 20 40 15 CVR. nr. 36 59 15 28 NASDAQ Copenhagen A/S Pandrup, den 26. september 2019 Årsregnskabsmeddelelse 2018/19 for Dantax

Læs mere

Dancost ApS. CVR-nr Årsrapport (9. Regnskabsår)

Dancost ApS. CVR-nr Årsrapport (9. Regnskabsår) CVR-nr. 29 77 94 49 Årsrapport 2015 (9. Regnskabsår) Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling d. 17. maj 2016 Gerrit van der Meer Dirigent Indholdsfortegnelse Side

Læs mere

Bestyrelsen for Jensen & Møller Invest A/S har på et møde i dag behandlet selskabets delårsrapport for 1. halvår 2010.

Bestyrelsen for Jensen & Møller Invest A/S har på et møde i dag behandlet selskabets delårsrapport for 1. halvår 2010. Jensen & Møller Invest A/S CVR nr. 53 28 89 28 Rosenvængets Hovedvej 6 2100 København Ø Tlf. 35 27 09 02 Fax 35 38 19 50 www.jensen-moller.dk E-mail: jmi@danskfinancia.dk NASDAQ OMX Copenhagen A/S Postboks

Læs mere

Delårsrapport for 1. januar 30. juni 2016 for FirstFarms A/S

Delårsrapport for 1. januar 30. juni 2016 for FirstFarms A/S Selskabsmeddelelse nr. 10/ 30. august Delårsrapport for 1. januar 30. juni for Resumé Bestyrelsen og direktionen i har d.d. behandlet og godkendt det ureviderede delårsregnskab for perioden 1. januar -

Læs mere

Selskabsmeddelelse nr København, den 18. april 2017 DELÅRSRAPPORT FOR 1. KVARTAL 2017

Selskabsmeddelelse nr København, den 18. april 2017 DELÅRSRAPPORT FOR 1. KVARTAL 2017 Selskabsmeddelelse nr. 3 2017 NTR Holding A/S Sankt Annæ Plads 13, 3. 1250 København K Tel: +45 70 25 10 56 E-mail: ntr@ntr.dk www.ntr.dk København, den 18. april 2017 DELÅRSRAPPORT FOR 1. KVARTAL 2017

Læs mere

AKTIV REVISION REGISTREREDE REVISORER

AKTIV REVISION REGISTREREDE REVISORER AKTIV REVISION REGISTREREDE REVISORER STL Holding ApS Holmevej 6 7361 Ejstrupholm CVR-nr. 27594255 Årsrapport for 2013 10. regnskabsår Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Læs mere

Årsrapport 2014 (sammendrag)

Årsrapport 2014 (sammendrag) Dansk Revision Korsør godkendt revisionsaktieselskab Jens Baggesens Gade 35 DK-4220 Korsør korsoer@danskrevision.dk www.danskrevision.dk Telefon: +45 58 37 34 24 Telefax: +45 58 37 30 23 CVR: DK 29 91

Læs mere

Overtagelsesbalance for aktivitet i Århus Vand- og Spildevandsforsyning pr. 1. november 2009

Overtagelsesbalance for aktivitet i Århus Vand- og Spildevandsforsyning pr. 1. november 2009 KPMG Statsautoriseret Revisionspartnerselskab AUDIT Bruun's Galleri Værkmestergade 25 Postboks 330 8100 Århus C Telefon 86 76 46 00 Telefax 72 29 30 30 www.kpmg.dk CVR-nr. 32 56 23 61 Overtagelsesbalance

Læs mere

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli marts 2014

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli marts 2014 Dantax A/S Bransagervej 15 DK-9490 Pandrup Tlf. (+45) 98 24 76 77 Fax (+45) 98 20 40 15 CVR. nr. 36 59 15 28 NASDAQ OMX Copenhagen A/S Pandrup, den 27. maj 2014 Delårsrapport for Dantax A/S for perioden

Læs mere

RUDBÆK HOLDING ApS. Damhavevej Odense S. Årsrapport 1. januar december 2017

RUDBÆK HOLDING ApS. Damhavevej Odense S. Årsrapport 1. januar december 2017 RUDBÆK HOLDING ApS Damhavevej 55 5260 Odense S Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 15/06/2018 Jan Rudbæk Larsen

Læs mere

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli 2015-30. september 2015

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli 2015-30. september 2015 Dantax A/S Bransagervej 15 DK-9490 Pandrup Tlf. (+45) 98 24 76 77 Fax (+45) 98 20 40 15 CVR. nr. 36 59 15 28 NASDAQ OMX Copenhagen A/S Pandrup, den 27. oktober 2015 Delårsrapport for Dantax A/S for perioden

Læs mere

Delårsrapport for 1.-3. kvartal 2014

Delårsrapport for 1.-3. kvartal 2014 Delårsrapport for 1.-3. kvartal 2014 Brødrene A & O Johansen A/S Rørvang 3 * 2620 Albertslund Tlf.: 70 28 00 00 * Fax: 70 28 01 01 * www.ao.dk CVR-nr.: 58 21 06 17 Selskabsmeddelelse nr. 11/2014 1/15 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Byggeøkonomuddannelsen

Byggeøkonomuddannelsen Byggeøkonomuddannelsen Overordnet virksomhedsøkonomi Ken L. Bechmann 9. september 2013 1 Dagens emner/disposition Kort introduktion til mig og mine emner Årsregnskabet Regnskabsanalyse nøgletal Værdifastsættelse

Læs mere

Byggeøkonomuddannelsen. Overordnet virksomhedsøkonomi. Dagens emner/disposition. Introduktion til overordnet virksomhedsøkonomi

Byggeøkonomuddannelsen. Overordnet virksomhedsøkonomi. Dagens emner/disposition. Introduktion til overordnet virksomhedsøkonomi Byggeøkonomuddannelsen Overordnet virksomhedsøkonomi Ken L. Bechmann 9. september 2013 1 Dagens emner/disposition Kort introduktion til mig og mine emner Årsregnskabet Regnskabsanalyse nøgletal Værdifastsættelse

Læs mere

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli december 2015

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli december 2015 Dantax A/S Bransagervej 15 DK-9490 Pandrup Tlf. (+45) 98 24 76 77 Fax (+45) 98 20 40 15 CVR. nr. 36 59 15 28 NASDAQ Copenhagen A/S Pandrup, den 23. februar 2016 Delårsrapport for Dantax A/S for perioden

Læs mere

2H Biler IVS. Sjællandsvej Hobro. Årsrapport 15. juli december 2017

2H Biler IVS. Sjællandsvej Hobro. Årsrapport 15. juli december 2017 2H Biler IVS Sjællandsvej 12 9500 Hobro Årsrapport 15. juli 2016-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 02/03/2018 Per Barslund Dirigent Side

Læs mere

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli december 2013

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli december 2013 Dantax A/S Bransagervej 15 DK-9490 Pandrup Tlf. (+45) 98 24 76 77 Fax (+45) 98 20 40 15 CVR. nr. 36 59 15 28 NASDAQ OMX Copenhagen A/S Pandrup, den 25. februar 2014 Delårsrapport for Dantax A/S for perioden

Læs mere

IAS 21. Omhandler. Valutaomregning. Tilhørende IFRIC/SIC

IAS 21. Omhandler. Valutaomregning. Tilhørende IFRIC/SIC IAS 21 Omhandler Tilhørende IFRIC/SIC Valutaomregning IFRIC 16, Regnskabsmæssig afdækning af valutarisikoen i en investering i en udenlandsk enhed IFRIC 22, Valutakursomregning af forudbetalinger SIC 7,

Læs mere

REPE ApS. Hesselrødvej Kokkedal. Årsrapport 1. januar december 2016

REPE ApS. Hesselrødvej Kokkedal. Årsrapport 1. januar december 2016 REPE ApS Hesselrødvej 13 2980 Kokkedal Årsrapport 1. januar 2016-31. december 2016 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 08/06/2017 René Jakobsen Dirigent Side

Læs mere

KONCERNENS HOVED- OG NØGLETAL

KONCERNENS HOVED- OG NØGLETAL KONCERNENS HOVED- OG NØGLETAL Business Performance RESULTATOPGØRELSE (Business performance) Nettoomsætning 41.280 60.486 49.453 54.522 56.717 19.896 15.361 15.978 15.944 67.179 21.449 14.648 12.912 Exploration

Læs mere

Delårsrapport for perioden 1/10-31/

Delårsrapport for perioden 1/10-31/ 1/12 NASDAQ OMX København A/S Nicolaj Plads 6 Postboks 1040 1007 København K Åbyhøj 27.2.2013 Ref.: JSZ/til Bestyrelsen for Per Aarsleff A/S har i dag behandlet og godkendt selskabets delårsrapport for

Læs mere