Gekko-Gunnar. Pikken har du aldrig helt fattet. Han er hård i filten, men han er lidt blød i låget, hvis man spørger dig.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Gekko-Gunnar. Pikken har du aldrig helt fattet. Han er hård i filten, men han er lidt blød i låget, hvis man spørger dig."

Transkript

1 Hvis ikke man vidste det, skulle man ikke tro at Gunnar Jensen (også kaldet Gekko-Gunnar) var en af Aalborgs farligste forbrydere. Hans buttede facon, den lave højde, det affarvede fipskæg og det fedtede hentehår får ham mest af alt til at ligne en krydsning mellem en nørd og en tysk turist. Et billede der understreges af Gunnars tøjstil: farveskrigende Hawaii-skjorter overstrøet med papegøjer og grønne blade. Gekko-Gunnar Gunnar nøjes ikke med at dyrke krybdyrene i Zoo, han har på det nærmeste et helt tropehus hjemme i lejligheden. Terrarier med slanger, gekkoer, og alligatorunger fylder det meste af lejligheden. De mange terrarier og tropeplanterne får nærmest lejligheden til at ligne et bizart stykke regnskov. Gunnar har adskillige narko- og voldsdomme bag sig. Alligevel er han, trods det at han sammenlagt har siddet 13 år i spjældet (Gunnar er 40), endnu ikke opgivet af system. Kriminalforsorgens nyeste påfund er et job, som rengøringshjælp i Aalborg Zoo. Et job der passer Gunnar godt, da han her har mulighed for komme tæt på hans helt store passion: krybdyr. Nå, ja så er tropehuset, hvor krybdyrene befinder sig, jo også et fantastisk sted at gemme store mængder stoffer. Et gemmested Gunnar har brug for, da han stadig pusher i ny og næ. Gunnar elsker at fodre sine krybdyr. Han kan simpethen ikke lade være med at grine af sadistisk fryd når han lukker en pivende hvid mus eller et sprællende insekt ned til et sultent krybdyr. I det hele taget får Gunnar altid en behagelig følelse inden i, når han ser et dyr (eller et menneske) lide. Gunnar elsker grusomhed både psykisk og fysisk. Og måske er det derfor han altid finder sig et offer, han kan mobbe. I hvert fald giver det ifølge Gunnar altid lidt prestige, at kunne få andre ned med nakken. Og hvem tør i øvrigt sige ham imod, når nu rygterne siger han har slået en anden

2 mand ihjel med saltsyre og strikkepinde. Det har han ikke, men han ville gerne Gunnars personlighed kan beskrives med én sætning: en dominerende, sadistisk blærerøv. Fedtebrødet Fedtebrødet, eller Fedten som det hedder i folkemunde, er dit sted. Det er her du hænger ud med gutterne. Det er en lille lokal bodega, der holder fast i de gamle hippieidealer, specielt når det kommer til fri hash. Det må de fanme selv om. Så længe der er billige fadbamser og jeres stambord er klar, så kan de sgu være nok så meget shiny happy people. Bare du kan være fri. Policen holder sig som regel langt væk, men de kommer da forbi en gang hver halve år, for lige at kigge ind, få en øl, lidt penge under bordet og så skride igen. Systemets hjul kører så dejligt, når de bliver smurt en gang imellem. Her hænger du ud med dine hjemmedrenge; Pluto, din fætter Jonas og Pikken. Gekko-Gunnar Pluto er god fyr at have i sit ringhjørne mest af alt, fordi man kan få ham til alt. Han er en stand up guy, hvilket du elsker at udnytte til det yderste. Og så slår han er helvedes proper næve. Jonas, er mest med fordi han er din fætter. Hvis han ikke var din fætter, ville du smadre ham, da han er så fandens svans. Og nu skylder han vist nogle rockere en hulens masse i dummebøde. Det skal han fanme høre for. Hehe. Pikken har du aldrig helt fattet. Han er hård i filten, men han er lidt blød i låget, hvis man spørger dig. Nå, ja, så er der Thomas. Ikke at han er en hjemmedreng, men han kigger ned en gang imellem i hans jakkesæt. Han er en nar, men han er også din bankrådgiver, så han er okay at holde sig gode venner med..

3 Jonas: Du er på røven, og du ved det... Det startede faktisk allerede tilbage i folkeskolen, hvor du godt vidste, at gymnasiet og alt det der ikke lige var dig. Bøger og undervisning kedede dig. Du var mere interesseret i at finde pænt tøj, indrette dit værelse, hænge ud med dine pigevenner og frem for alt tegne. Du elsker at tegne alt muligt. Du har bunker og atter bunker af skitser derhjemme, for der er altid noget, der lige fanger din interesse og skal skitseres. Du vidste ikke rigtig, hvad du skulle lave efter folkeskolen, så du hang lidt ud, røg lidt af den sjove og forsøgte at komme ind på kunstnerskolen. Det lykkedes ikke rigtig, men det var også bare fordi, de var nogle reaktionære, stokkonservative, fascistoide ligusteridioter hele bundtet. En dag fik du en åbenbaring, da du med dine seneste indkøb i pose om håndleddet kom forbi en tatovørbutik. At få lov til at sætte dine kunstneriske evner direkte på folks hud. Og vel at mærke uden at det kan fjernes igen. Det er på en eller anden måde sådan rigtig intimt, når man skal stå der med nålen og udføre sin kunst på folks nøgne hud. Folk vil jo have lavet dem alle mulige underlige steder. Hurtigt fik du lejet en kælderbutik i Reberbahnsgade, som du indrettede i yndige pastelfarver og med en rigtig blød leopardskindsstol. Dine venner, forældre og alle du ellers kender, var forbløffede over, at du rent faktisk fik åbnet butikken. De har mange gange sagt, at du er impulsiv og kaster dig ud i ting, før du får tænkt dig om, men altid mangler at fuldføre tingene. Du har normalt valgt at overhøre dem, men denne gang kunne du vise dem, at du sagtens kan lave noget, når du brænder for det.

4 Jonas: Der var blot én ting, som du ikke vidste på forhånd. Men du fandt ud af det, inden du overhovedet havde haft din første kunde. To store, tatoverede mænd mødte op i din butik på åbningsdagen, og du troede, at nu skulle du rigtigt vise dine evner. Det skulle du ikke. Det var ikke dig, der skulle have penge det skulle de. Og de havde rygmærker på. Nu skylder du rockerne i dummebøder. Man åbner ikke en tatovørbutik i Aalborg uden at have aftalt det med dem først. Det kunne du åbenbart have sagt dig selv. Du er ved at gå op i limningen, for nu ser du rockere overalt. Du er hele tiden bange for, at de kommer og vil have resten af pengene og måske tæsker dig gul og blå. I sidste uge var du ved at blive kørt ned, da du flygtede fra nogle skygger i baggården derhjemme. Det viste sig bare at være et par skraldemænd, men dine nerver er fortsat på højkant. Hvis det fortsætter sådan meget længere, så får du et nervøst sammenbrud... Karakteristika: Flyvsk, Nervevrag, Talentløs tatovør, Svanset. Fedtebrødet: Fedtebrødet, eller Fedten som det hedder i folkemunde, er ikke lige din kop te, men din fætter Gunnar kan godt lide det, så du hænger ud med ham og han venner. De hedder Pikken og Pluto, og det er vel bedre at være i deres selskab, end at sidde alene, når rockerne kommer. Specielt eftersom både Gunnar, Pikken og Pluto alle har mere eller mindre psykopatiske tendenser. Men hvis de bare gik lidt oftere i bad, ville det være lidt mere tåleligt. Og måske brugte lidt duft. Og blev klippet og barberet. Måske skulle du tilbyde at gøre det for dem?

5 PIKKEN PIKKEN om PIKKEN: Ja, det er mig der er Pikken. Hvorfor jeg hedder sådan, skal du ikke tænke over, faktisk skal du overhovedet ikke tænke. Du skal bare leve mig ud, helt ud. Hvordan det? spørger du mig, men du skal ikke spørge, leve mig ud. Du håber på, jeg kommer med et eller anden baggrundshistorie om mig selv eller en eller anden kunster/ akademiker/ lommepsykologisk forklaring på, hvordan jeg er og hvorfor jeg er sådan, men jeg er ikke sprog - jeg er energi. Men da jeg godt kan se, du er helt blæst for ideer, kommer der nogen her. Kig på tegningen, og forstå at dette ikke er mig, men hvordan jeg ser mig selv. Hvis jeg skulle beskrive mig selv, så er jeg tit fucked up på stoffer. Jeg er voldelig, indebrændt og griner kun af mine egne jokes. Andre mennesker er til for at bruges, den eneste der er vær at tag sig af er mig selv. Lad være med at kigge sådan, andre mennesker bruger også mig og dig for den sags skyld. Spis eller bliv spist - vær en vinder eller taber. Valget er dit. Men det er ikke let for verden er imod dig. Kærligheden findes ikke, det er noget der er fundet på for at sælge film. Kvinderne ved det allerede, de bruger mig - men jeg bruger også dem. Nogen gange slår jeg min kærester, for ligesom kærlighed findes ret eller uret heller ikke. Gud findes derimod og han er en virkelig led satan. Han er den eneste jeg er bange for. Spilpersonforfatteren om PIKKEN: Faktisk er Pikken bange for en hel masse. Nok mest af alt sig selv. Han tager stoffer, fordi han ikke fik kærlighed som barn. Han er voldelig, fordi sådan var det der, hvor han voksende op. Et mishandlet barn der blev voksen, da han fandt ud af, han ikke kunne blive til noget. Han fik ingen chancer: ordblind, ingen opbakning hjemmefra og et utiltrækkende udseende. Pikken er den fødte taber, samfundets bund og den dreng du var allermest bange for i folkeskolen. Men i dag er ingen bange for Pikken, da han hverken er særlig høj, muskuløs eller har det der psykoblik. At han har klippet sig skallet gør kun, at hans stritøre står mere frem. Han går godt nok med kniv, men han kan ikke finde ud af at bruge den - det ved han og tør derfor heller ikke at prøve.

6 PIKKEN om Spilpersonforfatteren: Fuck dig, vent bare til jeg møder dig så tager jeg ud luder! PIKKEN Til spilleren fra os begge (alle tre): Det er ikke sjovt at være Pikken, men du skal spille ham. Da jeg ikke kender de andre spilpersoner, kan jeg ikke fortælle dig hvem, men Pikken bliver forelsket i en af de andre spilpersoner igennem scenariet. Du bestemmer hvem, men det er vigtigt at Pikken kommer til at udtrykke sin kærlighed til ham. Da der kun er andre fyre med, er Pikken altså bøsse, men det skal du ikke være ked af, da det er ganske normalt. Derudover skal Pikken forsøge sig på at være tænksom. Sig et ordsprog i ny og næ, bare et der hører til situationen spilpersonerne nu engang står i. Men Pikken er ikke så god til at huske, så han kommer tit til at bytte om på deres ordlyd, f.eks. En tom tønde er bedre end fulde der larmer eller Nøgen mand tror hver mand vil hukke hans tøj osv. Hvis de andre spillere forsøger at gøre ham opmærksom på, at han husker forkert, vil Pikken holde på sit. Desuden skal du starte en samtale om, at Danmark ville være et bedre sted, hvis prisen hos de prostituerede var billigere. Find selv på argumenterne og prøv at få de andre med på diskussionen. Hvis de ikke vil tage diskussionen i spil, skal du prøve at overbevise dem udenfor spillet. Fx i en pause hvor I er nede og hente cola. Her må du godt bruge de knægtede ordsprog. Hvis du kan få de andre spillere til at tro, du faktisk er Pikken og bare spiller dårligt, så er du en helt. Fedtebrødet: Fedtebrødet, eller Fedten som det hedder i folkemunde, er dit sted. Det er en lille lokal bodega, der holder fast i de gamle hippieidealer, specielt når det kommer til fri hash. Det må de fanme selv om. Så længe der er billige fadbamser og jeres stambord er klar, så kan de sgu være nok så meget shiny happy people. Bare du kan være fri. Det er her du hænger ud med gutterne; Pluto, Gekko-Gunnar og hans fætter Jonas. Pluto er med på den værste, Gekko er psykopat og Jonas er lidt af en slapsvans.

7 PLUTO Du har smadret ham! Tøsen skriger dig hysterisk ind i ansigtet. Hendes kæreste ligger og vrider sig i sit eget blod nede på gulvet. Ja, og hva så? er din eneste kommentar. Han skulle ikke have taget din øl. Pluto. Åndsvagt navn. Du er egentlig ikke helt klar over, hvor det stammer fra. En populær teori i omgangskredsen går på, at det er fordi du er en skabet køter. En skabet køter. Det er dig. Ham man aldrig helt ved, hvor man har. Ham med det flakkende blik, og de pludselige voldelige udbrud. Realiteten er at du kun reagerer. Det er ikke dig, der starter et slagsmål, men det er som regel dig, der afslutter det. Og så er der ingen, der skal røre dine hjemmedrenge, for så ruller der pikhoveder. Men det er ikke fordi du ser helt vildt farlig ud. Du er ikke pumpet, kan karate eller noget. Du er nærmere ret almindelig. Med brunt pjusket hår, halvgamle skægstubbe og lidt for stort tøj, indgyder du ikke særligt meget respekt. Du har bare en stor fordel. Du er så fucking ligeglad. - Er hullet dybt nok? - Det tror jeg nok. - Tror? Meningen er jo at man ikke skal finde ham igen. - Tag det helt roligt. Der kommer alligevel aldrig nogen her. - Okay. Og tak for hjælpen. Det er fanme fedt du gider hjælpe. - No problem. Ellers noget du behøver hjælp med? - Ja, nu du siger det. Mig og kæresten skal flytte på tirsdag. Er det noget du kan hjælpe med? - Jo, selvfølgelig. Er klokken 17 ok?

8 PLUTO Din apatiske tilgang til livet som helhed har givet dig et ry som en stand up guy, da du altid hjælper til. Man kan altid komme til dig. Uanset problem. U-anset. Du hjælper til med alt fra at kræve lidt penge ind med et boldtræ, hjælpe med at flytte, grave nogle dybe huller langt ude i en skov (hvor der i hvert fald ikke er nogen, der lægger mærke til noget som helst) eller måske lige transportere lidt coke for nogle venner. En psykolog vil nok kalde det en skækkelig mangel på moral og etik, men de vil tage helt fejl. I hvert fald i dine øjne. Du er jo ikke uden etik og moral. Du hjælper jo hjemmedrengene. Hvis man ikke kan stole på sine hjemmedrenge, kan man ikke stole på nogen. Din far sidder med et oversavet jagtgevær i munden på kanten af sengen. Hans hænder knuger om geværets kolbe og hans øjne flakker et kort øjeblik. Der er en svag duft af cigaretrøg i lokalet. Han kigger på dig og mumler noget uforståeligt. Han ser, du ikke forstår et ord og tager løbet ud af munden. Gå ud og leg siger han på klingende nordjysk. Han ser ikke bange ud, nærmere beslutsom. Du bliver stående som naglet til jorden. Du er fem år gammel og for første gang lystrer du ikke din far. BLAM! Du vågner endnu engang badet i sved. Glasset er halvtomt. Ingen tvivl om det. Og når du er fuld nok, skal du nok minde dine homeys om det. Det hele går alligevel af helvede til. Vi skal alle dø en dag, det er bare et spørgsmål om hvornår. Ikke at du whiner. Tværtimod. Det er bare en kold konstantering. Carpe noctum og alt det der. Og du vil hellere dø en død, du selv har haft indflydelse på, end af alderdom eller en eller anden lortesygdom, man kan få af et eller andet dødsygt tilsætningsstof. Fuck det. Skal man dø, skal det gøres med stil.

9 PLUTO FEDTEBRoDET Fedtebrødet, eller Fedten som det hedder i folkemunde, er dit sted. Det er her du hænger ud med gutterne. Det er en lille lokal bodega, der holder fast i de gamle hippieidealer, specielt når det kommer til fri hash. Policen holder sig som regel langt væk, men de kommer da forbi en gang hver halve år, for lige at kigge ind få en øl, lidt penge under bordet og så skride igen. Systemets hjul kører så dejligt, når de bliver smurt en gang imellem. GEKKO Gekko er en gammel bekendt. Han er sjovt nok, ham du hjælper mest. Der er altid et eller andet, han skal have hjælp med. Du har sågar siddet inde for ham i et halvt år. Ja, ok, du fik 50K for det, men det var ikke for pengene du gjorde det. Det var en vennetjeneste, hvilket han ikke altid er lige god til at huske. Han er en lille sadistisk stodder med hang til Hawaii skjorter, men hvad fanden kan man gøre? Han er jo en af gutterne. THOMAS Thomas har du kun set et par gange, men han er nem at få øje på, når han endelig er her. Høj og ranglet og iført jakkesæt falder han ikke ligefrem i med mængden. Han er vist bankfunktionær eller noget. En del af systemet. Pikhoved. Han har sikkert også gået på handelsskolen. Sikkert svans eller i hvert fald tøffelhelt. Gekko kender ham vist, men indtil videre stoler du ham ikke over et dørtærskel. PIKKEN Pikken er cool nok. Prøver lidt at lege psykoboy stilen, men du er ikke helt sikker på at han vil køre linen ud, hvis det kom til stykket. Men han er en af hjemmedrengene, så det er vel ok. JONAS Jonas er Gekkos fætter, hvilket automatisk gør ham til en af gutterne. Der er bare et problem med Jonas. Han er herre svans. Du er faktisk ikke klar over om han er sprunget ud endnu, men han skal fanme ikke springe ud på dig.

10 Thomas Villadsen Kaskader af støv vælter rundt i eftermiddagssolen der står ind ad vinduet. Tinas neglefil kører over spidsen på hendes fingre som buen over strengene på en violin. Bare ærgerligt at det ikke lyder sådan, men derimod som det mest effektive eksempel på kinesisk totur. Men man siger jo ikke noget. Den lange viser bevægede sig langsomt fra den ene lille brede sorte bjælke der sidder en centimeter eller sådan fra kanten. Den sorte stang skal forcere denne strækning femoghalvfemstyvendegange endnu inden jeg kan komme ud af dette fængsel, jeg frivilligt lukker mig selv ind i hver eneste morgen. Jeg printer et finansieringsforslag jeg skal have færdigt. Tina kommer også hen til printeren. Hun skal åbenbart have printet skiltet med valutapriser. Den er så langsom den printer, og det bliver aldrig ordnet. Jeg stirrer opgivende på printeren. Endelig kommer der noget ud af den. Så er det satme Tinas der kommer ud af printeren først. Jeg kunne smadre hende. Jeg tager min hånd og fører den op til printeren for at være klar til at tage papiret. Jeg forsøger at smile til Tina og siger nåda. Lidt efter sætter jeg mig bag mit eget skrivebord med udskriften. Fantasktisk der er en fejl i den. Thomas er 34 år og har været bankassistent lidt for lang tid. Han har også været sammen med kæresten lidt for lang tid. Han plejede at finde trøst et eller andet sted ved at alt var så pissetrygt og forudsigeligt. Ikke længere. Han er begyndt at irriteres over vaner, gentagelser og over, hvor sat han er. Indtil videre har afreageret ved at indrette stuen efter Feng Shui. Det holdt en uge. Han gik også til numerolog, men har egentlig allerede glemt, hvad hun sagde. Det ulidelige paradoks at være tryghedsnarkoman, der bliver træt af trygge rammer. Jeg kunne have sagt mig selv at et job som bankassistent nok ikke er et af verdens mest interessante i verden, men det her? Jeg tager Mariannes madpakke med hver eneste morgen, og går herned, kun for at fortryde det fra ni til fem. Men det er også godt nok nogen gange. Når jeg så kommer hjem, skal vi så lege fungerende par. Bevares vi er et fungerende par. På den her kedelige vi-glædes-over-ingeting-og-bliver-helleraldrig-uegnige. Vi er jo så yndigt et par. Men det er også godt nok nogengange. Normalt vis er Thomas ret konfliktsky, og er noget af en push-over, lige indtil det tidspunkt hvor det slår klik for ham. Han er sammen med sin kone, Marianne, som han fandt sammen med på handelsskolen. De passede nu så godt sammen, mente man. Han klarer tit situationer ved at snakke i en påtaget forsonende maner, som han selv synes er meget moden og meget professionel. Han bruger den blandt andet når han skal afslå lån. De må jo nok kunne forstå at deres økonomi ikke lader os realisere deres anmodning om et lån. Det forstår de godt, ikke sandt 1

11 Thomas Villadsen Ind af døren kommer et par mørke skikkelser. Der er tre. Pludselig råber de højt. Alle forholder sig roligt!. Der opstår panik. Bankbetjente bliver holdt nede med en pistol. En taske blev smidt på disken. Udlevér alle pengene!. Jeg aner ikke, hvad jeg skal gøre. Kigger rundt på de andre. Betjenten Schmidt skubber til den røver, der holder ham. Røveren vælter. Schmidt kommer op at stå, mens røveren ligger og roder rundt. Hans pistol ryger hen ad gulvet, hvorefter en anden røver vender sig om mod Schmidt med hævet arm. *BLAM* *BLAM*. Schmidt falder om med huller i brystkassen. Jeg ser pistolen ligge nede foran mig. Jeg samler den op og sigter på den nærmeste røver. Hans ansigt er skjult af en maske, men forvirringen strømmer fra hans øjne i maskens dybe huller. Han rører sig ikke. Han afventer. Jeg hører mig selv sige En lige del til mig!. Den foreste af dem nikker sagte. En af de andre udbryder Hell yearh!. Af udseende er Thomas 176 cm høj, har kort næsten sort hår, der er sat med lidt for meget gelé. Han går konstant iført et par mørke briller, Marianne synes får ham til at se lidt mystisk ud. Eller måske bare lidt klogere. Thomas er slank uden at være spinkel, men dog en snert af hule kinder og eftersom banken har en dresscode, er han for det meste iført jakkesæt. Jeg vender mig om mod resten af personalet. Flyt jer væk fra bordene nu. Jeg tager en telefon og giver til Inger. Her ring sikkerhedskoden. Inger kigger på mig Thomas? Nej! Der er ikke noget fucking Thomas her, RING! jeg vender pistolen ned i den anden ende. Andersen, tag nøglen og åben skabet med reserven. Tag begge kufferter, åben dem, tag patronerne ud, ellers kommer du aldrig til at tjekke Tinas røv ud nede fra dit skrivebord igen. Tag også posen med ekstra euro. Jeg kan se Tina sidder med røret. Jeg tager det fra hende og beder hen taste koden, når jeg giver tegn. Samtidigt holder jeg øje med Andersen. En stemme kommer frem i røret. Jeg forklarer, at det var et uheld at alarmen gik. De vil lige sende en vogn forbi alligevel, for at kontrollere. Jeg giver manden ret og siger, at det nok er det bedste. På den måde kan vi måske vinde et par minutter. Vi har fået pengene og går langsomt baglæns. Jeg hæver pistolen mod loftet, og når lige at høre et æhh bag mig, inden jeg trykker på aftrækkeren. *pjyfft* *pjyfft* - Jeg kigger målløst på pistolen. Vi havde kun råd til én rigtig pistol for satan. Kom nu for helvede. Vi styrter ud derfra og vælter ind i den lille Kadett, hvor der ikke helt er plads, og kører fra stedet. Thomas er drevet ud til et punkt, hvor der må og skal ske et eller andet. Bare et eller andet. Men noget så drastisk mere end kompenserer for den manglende spænding i hans liv. Det her er alligevel for meget. Han havde taget munden for fuld. Det første han gjorde, da de kom til den lille landejendom, var at undskylde sig og sige, at han ikke skulle have pengene alligevel. Det gik lige indtil Rudi kom ud fra toilettet lidt senere og hørte nyheden. Så blev den 2

12 Thomas Villadsen eneste rigtige gun de havde ladt, og jagten på Thomas gik ind. Efter de havde indhalet Thomas på landevejen, flygtede han ind i skoven, og fik bestilt en taxi. Men hvor tager man hen når man har røvet den bank man arbejder i, og har fucket med dem man endte med at røve dem med? I det mindste ved han nu, hvor man lige hurtigt kan skaffe der er bare lige et par bonderøve der skal omgås Øh, Aalborg Taxi? Fedt... Øh jeg står på Lars Tyndskids mark og jeg vil gerne ned på Fedten... Fem minutter? Ok. Fedtebrødet, eller Fedten som det hedder i folkemunde, har du hørt er et slags helle for fyre, der er kommet i klemme i systemet. Politiet ser den anden vej, selv om det køres af nogle hashrygende hippiehoveder, der burde finde sig et rigtigt job. Men det er lige hvad du mangler. Et helle. Og du kender en der nedefra. En fyr ved navn Gunnar Jensen, der sætter penge ind i ny og næ. Ret mange faktisk, og du er overbevist om at de er sorte. Men måske kan han hjælpe dig. Det er da et forsøg hver, også selvom han er lille og frastødende i hans hawaiiskjorter og lugter som et helt krybdyrsterrarie Og det er faktisk ikke første gang du har været derned. I et par uger forsøgte du at kigge der ned for at få lidt mere spænding i hverdagen, men det blev lidt for spændende, da dit jakkesæt fik dig lovet ret så mange tæsk. 3

Mathias sætter sig på bænken ved siden af Jonas. MATHIAS: Årh, der kommer Taber-Pernille. Hun er så fucking klam.

Mathias sætter sig på bænken ved siden af Jonas. MATHIAS: Årh, der kommer Taber-Pernille. Hun er så fucking klam. SCENE 1 - I SKOLEGANGEN - DAG Jonas sidder på en bænk på gangen foran klasselokalet og kigger forelsket på Marie, som står lidt derfra i samtale med Clara. Pigerne kigger skjult hen på ham. Det er frikvarter

Læs mere

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole Klovnen Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole 8. gennemskrivning, 20. september 2010 SC 1. INT. S VÆRELSE DAG (17) ligger på sin seng på ryggen og kigger op i loftet. Det banker på døren, men døren er

Læs mere

LÆRER (35) PATRICIA: Oh my god! Tascha, du bliver nødt til at se det her. TASCHA: Fuck den so! som om hun kan få en som Mads.

LÆRER (35) PATRICIA: Oh my god! Tascha, du bliver nødt til at se det her. TASCHA: Fuck den so! som om hun kan få en som Mads. Manuskript Engstrandskolen 10.com 3.gennemskrivning mobbet i døden SCENE 1. KLASSEVÆRELSE. DAG ELISA (16) sidder i et klasselokale og tegner hjerter rundt om mads navn. Elisa kigger op og får øjenkontakt

Læs mere

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015 Wallflower 1. By station next. manus kortfilm Vigga Nymann 2015 SCENE 1.INT. PÅ S VÆRELSE. DAG. 2. Freja (16) sidder med sin mobil, og er inde på en fyr ved navn Mads (17) Facebook-profil. Freja sidder

Læs mere

BESAT. ANNA Skal vi lave noget i weekenden? Se film? Vi kan gøre det hos mig, mine forældre er ikke hjemme. MIKKEL Det kunne være fedt

BESAT. ANNA Skal vi lave noget i weekenden? Se film? Vi kan gøre det hos mig, mine forældre er ikke hjemme. MIKKEL Det kunne være fedt BESAT Scene 1 INT. Skolegang. Dag. (15), (15), (15) og (15), kommer ud i skolegården efter time. De står med front mod hinanden og taler Skal vi lave noget i weekenden? Se film? Vi kan gøre det hos mig,

Læs mere

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast)

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast) Hør mig! Et manus af 8.a, Henriette Hørlücks Skole (7. Udkast) SCENE 1. INT. I KØKKENET HOS DAG/MORGEN Louise (14) kommer svedende ind i køkkenet, tørrer sig om munden som om hun har kastet op. Hun sætter

Læs mere

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson To af samme køn By Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson SCENE 1 EXT UDENFOR SKOLEN DAG Anna er i gang med at parkere sin cykel. Hun hører musik. Laura kommer trækkende med sin cykel,

Læs mere

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning Kasse Brand (arbejdstitel) Af Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010 9. Gennemskrivning 1 EXT. HAVEN/HULLET. DAG 1 August 8 år står nede i et dybt hul og graver. Han gider tydeligvis

Læs mere

BARE EN VANDREHISTORIE 8.b, Skovlyskolen 3. gennemskrivning, maj 2010

BARE EN VANDREHISTORIE 8.b, Skovlyskolen 3. gennemskrivning, maj 2010 BARE EN VANDREHISTORIE 8.b, Skovlyskolen 3. gennemskrivning, maj 2010 Side1af10 BARE EN VANDREHISTORIE 1. EXT. SKOV. DAG KATHRINE(14) går hjem fra skole i skoven. Hun har cowboybukser, sorte Converse og

Læs mere

Peter får hjælp til at styre sin ADHD

Peter får hjælp til at styre sin ADHD Peter får hjælp til at styre sin ADHD Skrevet og tegnet af: Jan og Rikke Have Odgaard Rikke og Jan Have Odgaard, har konsulentfirmaet JHO Consult De arbejder som konsulenter på hele det specalpædagogiske

Læs mere

Solen skinner på det store flotte slot. Vinden blæser i bladende.

Solen skinner på det store flotte slot. Vinden blæser i bladende. INTRO.EXT. SLOTTET UDEFRA. Solen skinner på det store flotte slot. Vinden blæser i bladende. SCENE 1. INT. SLOTSGANG - EFTERMIDDAG En guide fortæller i en gang med mange billeder. En gruppe følger efter

Læs mere

Lars: Hva så Bøsseboy drømmer du om nogen søde mænd? Nikolai: Fuck nu af Lars. Lars: Er det det du gerne vil ha? Hva Nikolai?

Lars: Hva så Bøsseboy drømmer du om nogen søde mænd? Nikolai: Fuck nu af Lars. Lars: Er det det du gerne vil ha? Hva Nikolai? Nikolai 8. klasse, Byens Skole 9. Gennemskrivning, marts 2009 Scene 1: (Vi befinder os i Nikolais klasseværelse. Vi ser Nikolai sidder og falder i staver. Man hører klokken ringer til frikvarter, og de

Læs mere

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen Blå pudder Et manuskript af 8.A, Lundebjergskolen Endelig gennemskrivning, 16. Sept. 2010 SC 1. INT. I KØKKENET HOS DAG (14) sidder på en stol ved et to mands bord i køkkenet. Hun tager langsomt skeen

Læs mere

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet.

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. Screenplay SC. 1. INT. KØKKEN. DAG Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. jeg kan bare ikke gå igennem det igen. Nannas

Læs mere

HERNINGSHOLMSKOLEN. Prale-Patrick. Gennemskrivning 9. Mette Møller Grout & Jon Nørgaard Poulsen 03-06-2009. Til Station-Next, Nisse. Manuskript.

HERNINGSHOLMSKOLEN. Prale-Patrick. Gennemskrivning 9. Mette Møller Grout & Jon Nørgaard Poulsen 03-06-2009. Til Station-Next, Nisse. Manuskript. HERNINGSHOLMSKOLEN Prale-Patrick Gennemskrivning 9 Mette Møller Grout & Jon Nørgaard Poulsen 03-06-2009 Til Station-Next, Nisse. Manuskript. 1. Ext. Bænk i skolegården. Dag. PATRICK og JOSEFINE sidder

Læs mere

Den grusomme jæger. Kim Fupz Aakeson, 2001 (4,5 ns)

Den grusomme jæger. Kim Fupz Aakeson, 2001 (4,5 ns) Den grusomme jæger Kim Fupz Aakeson, 2001 (4,5 ns) Der findes grusomme jægere. Ham her for eksempel. Hver eneste dag lader han sit store jagtgevær med en hel masse 5 patroner. Han siger til sin kone: Jeg

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog Ungdom: Når du starter i Klubben Holme Søndergård (Klubben), er du på vej til at blive ung. At være ung betyder at: - Du ikke er barn længere, og at du er på vej til

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

NUMMER 111. Et manuskript af. 8.c, Maribo Borgerskole

NUMMER 111. Et manuskript af. 8.c, Maribo Borgerskole NUMMER 111 Et manuskript af 8.c, Maribo Borgerskole 5. Gennemskrivning maj 2009 1 SC 1. EXT. VED HUS OG PARKERINGSPLADS (BOLGIBLOK OG P-PLADS) SOMMER DAG Man ser Victor (SUNE) sidde og sove op af en stor,

Læs mere

En stol for lidt (FINAL DRAFT) Klostermarkskolen 8L

En stol for lidt (FINAL DRAFT) Klostermarkskolen 8L En stol for lidt (FINAL DRAFT) af Klostermarkskolen 8L SCENE 1 HOS AFTEN Maja og Matthias står inde på Majas værelse. De er ved at sige farvel. Det har været rigtig hyggeligt idag. Ja, det har det vel..

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det knagede fælt i den gamle badebro. Skulle de ikke hellere lade være med at gå ud på den? Tanken

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe.

Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe. 1. 1. INT. TRAPPE/SPISESTUE Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe. (Kamera i bevægelse)vi følger disse billeder på væggen og ender i spisestuen og ser

Læs mere

YASMIN Jeg har noget jeg er nødt til at sige til dig. YASMIN Mine forældre har bestemt, at jeg skal giftes med min fætter.

YASMIN Jeg har noget jeg er nødt til at sige til dig. YASMIN Mine forældre har bestemt, at jeg skal giftes med min fætter. Forbudt kærlighed Manuskript 2. gennemskrivning 1 EXT - BÆNKEN. Yasmin og Oliver griner og er lykkelige Forårsaften Kl. 17:49, i en park med buske og træer i baggrunden Yasmin og Oliver sidder og holder

Læs mere

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love (FINAL DRAFT2) af Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love SCENE 1: S VÆRELSE Alberte og Lea sidder på Albertes værelse. De hygger sig meget og snakker. (14)

Læs mere

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet.

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet. EXT. VED DØR PÅ GADE. NAT MORDET Tre unge mænd ude foran en trappeopgang til en lejlighed i et mørkt København efter en bytur. Berusede folk og andre skøre skæbner råber og griner på gaden. Den ene af

Læs mere

JONAS (10) sidder ved sit skrivebord og tegner monstre og uhyrer. Regitze (16) kommer ind på værelset og river tegningen væk.

JONAS (10) sidder ved sit skrivebord og tegner monstre og uhyrer. Regitze (16) kommer ind på værelset og river tegningen væk. 1. INT. VÆRELSE. DAG. (10) sidder ved sit skrivebord og tegner monstre og uhyrer. Regitze (16) kommer ind på værelset og river tegningen væk. Hey! Regitze kigger afventende på ham med korslagte arme. (Vred)

Læs mere

Men hvad, det gør deres lærer også! Bare de ikke drukner. Ha, ha. Hvem narrer hvem? De drak hurtigt på toilettet.

Men hvad, det gør deres lærer også! Bare de ikke drukner. Ha, ha. Hvem narrer hvem? De drak hurtigt på toilettet. Politi Fastelavnsfesten var en fest på skolen. Altså nul alkohol til elever og andre under 18. Forældre som var med de mindre elever kunne købe øl! De kunne også købe kaffe og alt det andet. Jens kunne

Læs mere

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Tidspunkt for interview: Torsdag 5/3-2015, kl. 9.00. Interviewede: Respondent A (RA): 14-årig pige, 8. klasse. Respondent B (RB):

Læs mere

Ingenting Første udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM. En historie om økonomi og kærlighed

Ingenting Første udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM. En historie om økonomi og kærlighed Ingenting Første udkast Af Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM En historie om økonomi og kærlighed Benjamin Dahlerup (C) 2014 Dette manuskript må ikke produceres uden forudgående aftale

Læs mere

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften?

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften? SOLAR PLEXUS af Sigrid Johannesen Lys blændet ned. er på toilettet, ude på Nørrebrogade. åbner døren til Grob, går ind tydeligt fuld, mumlende. Tænder standerlampe placeret på scenen. pakker mad ud, langsomt,

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

The Killing (FINAL) Nordre Skole 9C

The Killing (FINAL) Nordre Skole 9C The Killing (FINAL) Af Nordre Skole 9C SCENE 1: SKABET FRITZ sidder i skabet og ryster. Han kan høre fodtrin lige udenfor. FLASHBACK! (fodtrin og et lysglimt) SCENE 2: STUE Stuen er helt tom og mørk, det

Læs mere

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det Det store juletræ Det er begyndt at blive koldt for fingrene, og selv om vi trækker huen godt ned om ørerne, er de godt røde. Vi beslutter os for at gå hjem til Per, han mener også, at det er ved at være

Læs mere

Tyven. Annika Ta dig nu sammen, vi har jo snart fri. Bo kigger på armen for at se hvad klokken er, han glemmer igen at han ikke har noget ur.

Tyven. Annika Ta dig nu sammen, vi har jo snart fri. Bo kigger på armen for at se hvad klokken er, han glemmer igen at han ikke har noget ur. Tyven SC 1. INT. KLASSEN VINTER MORGEN. Klassen sidder og laver gruppearbejde i klasseværelset. De har religion. sidder og arbejder sammen med. De sidder og arbejder med lignelsen om det mistede får. Man

Læs mere

Flygtningen (Final draft) 8.B - Henriette Hørlück Skole

Flygtningen (Final draft) 8.B - Henriette Hørlück Skole Flygtningen (Final draft) af 8.B - Henriette Hørlück Skole SC 1- GANGEN (DAG 1) Burhan går ned ad gangen mod klasseværelset. Han hører musik på sin mobil. Folk stopper deres snak. Elev 1 (Karls ven) ser

Læs mere

Nøgen. og på dybt vand

Nøgen. og på dybt vand Nøgen og på dybt vand Hver søndag aften tropper en flok nordjyder op i Sofiendal Svømmehal i Aalborg. De samles for at svømme og svede i saunaen. Og så er de nøgne. Tekst og foto af Michala Rosendahl For

Læs mere

Kakerlakker om efteråret

Kakerlakker om efteråret lydia davis Kakerlakker om efteråret oversat af karen margrethe adserballe forlaget vandkunsten FVA_Davis_Sats_(06)_09.indd 2-3 18/05/10 12.50 indhold Fortælling 7 Fru Orlandos bekymringer 12 Liminal:

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

Nick, Ninja og Mongoaberne!

Nick, Ninja og Mongoaberne! Nick, Ninja og Mongoaberne! KAP. 1 Opgaven! Nu er de i Mombasa i Kenya. de skal på en skatte jagt, efter den elgamle skat fra de gamle mongoaber, det er mere end 3000 år siden de boede på Kenya. Men Nick

Læs mere

KATRINES DAGE EN HISTORIE OM ET BOSTED KAPITEL 1 & 2

KATRINES DAGE EN HISTORIE OM ET BOSTED KAPITEL 1 & 2 KATRINES DAGE EN HISTORIE OM ET BOSTED KAPITEL 1 & 2 KAPITEL 1 Næste gang skal alt det hvide lugte af den her Grøn Æblehave, synes du ikke Katrine? Camillas øjne lyser af begejstring, mens hun holder den

Læs mere

I det samme løfter en pige hovedet og stirrer vildt ud i luften. Døren åbens og Julie går ind, døren lukker efter hende. JULIE

I det samme løfter en pige hovedet og stirrer vildt ud i luften. Døren åbens og Julie går ind, døren lukker efter hende. JULIE Ida og Anna 1 1 SCENE 1,1 - GÅRDEN Julie banker på døren. 2 SCENE 2 KLASSELOKALE I det samme løfter en pige hovedet og stirrer vildt ud i luften. 3 SCENE 3 - HALL Døren åbens og Julie går ind, døren lukker

Læs mere

Interviewer1: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon:

Interviewer1: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer1: Vil du fortælle lidt om dig selv og din baggrund? Jon: Hvad er det jeg skal fortælle om min baggrund? Interviewer2: Du kan fortælle os lige det du har lyst til, om dig og dit liv. Jon: Jeg

Læs mere

"AFSKED" CLARA KOKSEBY

AFSKED CLARA KOKSEBY "AFSKED" Af CLARA KOKSEBY AFSKED (TIDL. ENGLEFJER) RODEN 1, STATION NEXT Endelige manuskript 1. EXT. KIRKEGÅRD - FORMIDDAG (6) og hendes far (34) står sammen med ca. 7-10 mennesker klædt i sort rundt om

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL. 10.00 1.SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Thomas er væk! Peter var kommet styrtende ind i klassen og havde

Læs mere

Manuskript Den Første Kærlighed 7. marts 2008. Filmmanuskript. Tegn. af Hannibal V. Glaser. s. 1

Manuskript Den Første Kærlighed 7. marts 2008. Filmmanuskript. Tegn. af Hannibal V. Glaser. s. 1 Filmmanuskript Tegn af Hannibal V. Glaser s. 1 Manuskript 1. Skolegård SEN MORGEN Det er frikvarter. William(15) sidder på en udendørs trappe og tegner. Han ser op en gang i mellem, på Marie. Hun griner

Læs mere

Lykkekagen. By Station Next Roden. Author: Rikke Jessen Gammelgaard

Lykkekagen. By Station Next Roden. Author: Rikke Jessen Gammelgaard Lykkekagen By Station Next Roden Author: Rikke Jessen Gammelgaard 1) EXT. - INT. VILLA - TIDLIG AFTEN En kasse med chinabokse kommer kørende hen ad en gade, på ladet af en knallert, og holder ud foran

Læs mere

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt SKYLD En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt H en ad vejen så man en lille fyr komme gående. Han var ikke særlig stor, nærmest lidt lille. Bare 45 cm høj. Han var bleg at se på. Hans øjne

Læs mere

PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT

PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT Et manuskript af 7.3, Helsinge Realskole 5. gennemskrivning, februar 2010 1 SC 1.ext. kvarterspladsen forår dag. THOMAS(13)kommer gående med armen rundt om foran vandrehjemmet.

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

Mette Frederiksen, 30101019, Vejledere: Morten Kortf Madsen og Charlotte Reusch

Mette Frederiksen, 30101019, Vejledere: Morten Kortf Madsen og Charlotte Reusch Interviewguide: Den gode bog: - Vil I ikke fortælle mig om den bedste bog, I har læst? - Hvornår er en bog god? Hvornår er en historie god? - Hvordan vælger I de bøger, som I læser? Læsning i skolen/derhjemme:

Læs mere

Thomas POV: En bil kommer med voldsom fart imod ham.

Thomas POV: En bil kommer med voldsom fart imod ham. Manus: Anne-Marie Olesen Thinghuus Scener fra en episode af Vintervagten. EXT. SOMMERHUSOMRÅDE - DAG Thomas kommer kørende på sin scooter. Der er helt dødt og intet unormalt at rapportere. Han drejer ned

Læs mere

Bilag nr. 9: Interview med Zara

Bilag nr. 9: Interview med Zara Bilag nr. 9: Interview med Zara Man kan høre raslen af papir. Randi og Katja fortæller Zara lidt om hvordan interviewet kommer til at foregå. I: Kan du huske, at vi lavede nogle tegninger i går? 5 Papirerne

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

Hjælp Mig (udkast 3) Bistrupskolen 8B

Hjælp Mig (udkast 3) Bistrupskolen 8B Hjælp Mig (udkast 3) Af Bistrupskolen 8B SCENE 1 INT. KØKKENET MORGEN (15) går ind af døren til køkkenet og sætter sig ned ved køkkenbordet. åbner sit hæfte hvor der står Line på alle siderne. (16) sidder

Læs mere

Nøgen. og på dybt vand

Nøgen. og på dybt vand Nøgen og på dybt vand Hver søndag aften tropper en flok nordjyder op i Sofiendal Svømmehal i Aalborg. De samles for at svømme, svede i saunaen og sludre over kaffen. Og så er de nøgne. Tekst og foto af

Læs mere

IPad (Endelige manus) Taastrup Realskole

IPad (Endelige manus) Taastrup Realskole IPad (Endelige manus) af Taastrup Realskole RIGTIG OG FORKERT SCENE 1 - SKOLE - MORGEN Ida kommer gående ned ad gangen på vej ind til time. Caroline og Anna kommer gående ned ad gangen og opdager Ida.

Læs mere

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 KARL OG EMMAS MOR ER BLEVET RUNDTOSSET Forfatter: Susanna Gerstorff Thidemann ISBN: 87-89814-89-6 Tekstbearbejdning og layout: Qivi

Læs mere

Manus navn... Et manuskript af. 8CDE Antvorskov Skole

Manus navn... Et manuskript af. 8CDE Antvorskov Skole Manus navn... Et manuskript af 8CDE Antvorskov Skole 3. Gennemskrivning, marts 2016 SCENE 1 INT DAG KLASSELOKALE: Klassen er i gang med gruppearbejde. De sidder spredt og man kan høre en summen af småsnak.

Læs mere

Man King - Færdigt manus. Hald Ege Efterskole

Man King - Færdigt manus. Hald Ege Efterskole Man King - Færdigt manus af Hald Ege Efterskole SCENE 1.EXT. GADE, FORAN BUTIK.DAG Jonas (16 år) sidder på en bænk og tegner nogle træer og buske på sin blok. En lettere flippet, men egentlig godt udseende

Læs mere

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen For hendes fødder af Emma Elisabeth Nielsen Hun hedder Mia. Hun smækker med døren. Det er, som om verden er sky. Sådan er det altid. Det er, som om græsset bøjer sig for hende, når hun tramper gennem haven

Læs mere

Min Fars Elsker. [2. draft]

Min Fars Elsker. [2. draft] 1. SCENE INT.-MORGEN-KØKKEN Min Fars Elsker [2. draft] (15) går rundt i køkkenet, og stiller morgenmad på køkkenbordet. Hun har lavet kaffe. (45) træder ind i køkkenet, fuldt påklædt i jakkesæt og med

Læs mere

"KØD" 4. Draft. Niels H. F. Jensby. Station Next Toppen. niels@falk.dk 27 64 46 43

KØD 4. Draft. Niels H. F. Jensby. Station Next Toppen. niels@falk.dk 27 64 46 43 "KØD" 4. Draft af Niels H. F. Jensby Station Next Toppen niels@falk.dk 27 64 46 43 2. EXT. S HUS - AFTEN En 70 er forstadsvilla. Gående ned af indkørselen kommer (30). Han er klædt i et par jeans og en

Læs mere

Odontofobi. En kortfilm af Robin Holtz og Adrian Ejsing. 7 minutter. 28. Oktober 2014

Odontofobi. En kortfilm af Robin Holtz og Adrian Ejsing. 7 minutter. 28. Oktober 2014 Odontofobi. En kortfilm af Robin Holtz og Adrian Ejsing 7 minutter 28. Oktober 2014 Idé: (C) 2014 Robin Holtz Robin Holtz robin@copenhagenpro.com 40 50 12 99 1 INT. - TANDLÆGEKLINIK, VENTEVÆRELSE - DAG

Læs mere

ELLIOT. Et manuskript af. 8.B, Henriette Hørlücks skole

ELLIOT. Et manuskript af. 8.B, Henriette Hørlücks skole ELLIOT Et manuskript af 8.B, Henriette Hørlücks skole 5. Gennemskrivning, april 2008 1 SC 1. EXT. SKOLEGÅRDEN DAG LEA(15) har kun sort tøj på, og mørk make-up. Hun sidder alene i skolegården og kigger

Læs mere

Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers

Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers Forlag1.dk Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid 2007 Maria Zeck-Hubers Tekst: Maria Zeck-Hubers Produktion: BIOS www.forlag1.dk

Læs mere

Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT

Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT 1. EXT TOGPERRON MIDDAG Vi ser en tom togperron. Der er klip mellem titelskilte og billeder af den tomme perron. Der er helt stille. En svag baggrundsstøj er det eneste

Læs mere

I SOMMERHUS Final draft

I SOMMERHUS Final draft I SOMMERHUS Final draft SCENE 1 - SKOLE (DAG, EXT.) står og læner sig op ad en bil foran en skole. Han har en smøg i den ene hånd og en iphone i den anden. Han er kunstertype, har pjusket hår og slidte

Læs mere

Beskeden. Et manuskript af. 10.y & x. Fredericia Realskole. 6. Gennemskrivning, oktober Side 1 af 14

Beskeden. Et manuskript af. 10.y & x. Fredericia Realskole. 6. Gennemskrivning, oktober Side 1 af 14 Beskeden Et manuskript af 10.y & x Fredericia Realskole 6. Gennemskrivning, oktober 2010 Side1af14 SC 1. EXT. PÅ VEJ TIL SKOLE DECEMBER DAG Maria (16)kommer cyklende på vej til skole. Hun ser Bolette ind

Læs mere

CUT. Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen

CUT. Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen CUT Af Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen INT. DAG, LOCATION: MØRK LAGERHAL Ind ad en dør kommer en spinkel kvinde løbende. Det er tydeligt at se at hun har det elendigt. Hendes øjne flakker og hun har

Læs mere

Kasper og Nikoline. an original screenplay by. Lille Næstved FINAL DRAFT

Kasper og Nikoline. an original screenplay by. Lille Næstved FINAL DRAFT Kasper og Nikoline an original screenplay by Lille Næstved FINAL DRAFT (555) 555-5555 MyEmail@emailaddress.com Kasper og Nikoline SCENE 1: (INT)(VENTEVÆRELSE/SKOLEGANGEN)

Læs mere

BLØDE CHIPS AF FREJA R. MADSEN

BLØDE CHIPS AF FREJA R. MADSEN BLØDE CHIPS AF FREJA R. MADSEN 1 10 1. INT. S VÆRELSE. AFTEN. Vi er på et drengeværelse, der er fyldt med plakater, tegneserier og LEGO. (16 år) er ved at gøre sig klar til fest. Bertil skifter t-shirt

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

(...) Et manuskript af. Hold 5, Gribskov skole André, Jasmina, Ottilia, Sissel. 7. Gennemskrivning, august 2013

(...) Et manuskript af. Hold 5, Gribskov skole André, Jasmina, Ottilia, Sissel. 7. Gennemskrivning, august 2013 (...) Et manuskript af Hold 5, Gribskov skole André, Jasmina, Ottilia, Sissel 7. Gennemskrivning, august 2013 SC 1. INT. KØKKEN - DAG Alt foregår i et overklasse hus, så køkkenet er pænt og stilfuld. August

Læs mere

SOFIE 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna)

SOFIE 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna) 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna) 1. INT. KLASSEVÆRELSET. DAG. Sofie (14) kommer ind i klassen, og piger og drenge griner lidt. LÆREREN Goddag og velkommen

Læs mere

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole.

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010 Knuser dit hjerte SC 1. SKOLEGANG DAG Signe og Michelle er på vej til time. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. MICHELLE Ej,

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 12. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 12. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 12 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge12_herborjeg.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 12 l Her bor jeg Hopp er på vej hen

Læs mere

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG ØEN 2 E N AF DE FØRSTE DAGE SER jeg hende med en nøgen dreng i hotelhavens indgang. De går gennem skyggen fra de høje daddelpalmer og standser nogle meter fra trappen til

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

I en kokos nøddeskal. Mathias Sanderhage og William Smed

I en kokos nøddeskal. Mathias Sanderhage og William Smed I en kokos nøddeskal Af Mathias Sanderhage og William Smed INT. SFO, FÆLLESRUM - EFTERMIDDAG FADE IN: Ludwig sidder alene ved et bord og tegner fugle. ULTRANÆR/POV: Ludwigs hånd tegner fugle med oliefarver,

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

Side 3.. Håret. historien om Samson.

Side 3.. Håret. historien om Samson. Side 3 Håret historien om Samson 1 Englen 4 2 En stærk dreng 6 3 Løven 8 4 Hæren 12 5 Porten 14 6 Samsons styrke 16 7 Dalila 18 8 Et nyt reb 20 9 Flet håret 22 10 Skær håret af 24 11 Samson bliver slave

Læs mere

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden.

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden. Alle Vores hjerter på et guldfad Vilkårene blev for ringe Vil du med ud at gå en tur Vil du med ned til stranden Vi var kun os to Vi var kun os ti tilbage Vi var kun os tre til ceremonien Vi var en familie

Læs mere

Det er ikke rigtigt!? himler han, da jeg fortæller om mors ørering. Og kort efter er vi på vej ud i mørket. Med lyden af fed trompetfanfare bag os.

Det er ikke rigtigt!? himler han, da jeg fortæller om mors ørering. Og kort efter er vi på vej ud i mørket. Med lyden af fed trompetfanfare bag os. Gyldendal For pokker da Mor fnyser, så der kommer ild ud af hendes næsebor. Har du set den anden? Hun rækker guldøreringen med den funklende brillant op mod mig. Jeg ryster hovedet og rynker næse. Den

Læs mere

Er det vold hvis...?

Er det vold hvis...? Er det vold hvis...? TIL 7.-0. KLASSETRIN Det er en fordel at eleverne har været igennem øvelsen Voldsformerne før denne øvelse. Formål Vold er mere komplekst end de fleste umiddelbart tror og har mange

Læs mere

1. AKT. Prolog. ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den

1. AKT. Prolog. ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den 1. AKT Prolog ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den samme drøm. En drøm om en mand med gule krøller, stjerner i øjnene og en blå kappe. Han kommer gående over en grøn eng. Det vil sige,

Læs mere

Om mol 15. udkast. Ida Åkerstrøm Knudsen

Om mol 15. udkast. Ida Åkerstrøm Knudsen Om mol 15. udkast Af Ida Åkerstrøm Knudsen 2013 1. EXT. UDENFOR S HUS - DAG Mathias (19) går ned af en vej med rækkehuse. Han tager et brev op af lommen ser på adressen. Så stopper han ved huset med det

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 21. april 2013 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 787: Du, som har tændt millioner af stjerner DDS 654:

Læs mere

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede):

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til fredskultur Første eksempel Anna på 5 år kommer stormende ind til

Læs mere

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning Forvandlingen Af Herningsholmskolen 8.B Louise, Katrine & Linea 3. gennemskrivning "FORVANDLINGEN" MANUS 1. INT. S VÆRELSE MORGEN (15) vågner ved lyden af sit vækkeur. Hun har ikke lyst til at stå op,

Læs mere

THE MAKEOVER 10.F, Engstrandskolen 3. gennemskrivning, november 2009

THE MAKEOVER 10.F, Engstrandskolen 3. gennemskrivning, november 2009 10.F, Engstrandskolen 3. gennemskrivning, november 2009 1. INT. KLASSEVÆRELSE. DAG Kameraet kører rundt i klassen. Ved vinduet sidder et par piger og hvisker. Længere inde i klassen sidder et par af de

Læs mere

Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under.

Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under. Filmens optakt (læs og forstå) Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under. Lars Hansen er en ung mand. Han har ikke nogen kæreste. Han er

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere