-kuller - vores egen avis

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "-kuller - vores egen avis"

Transkript

1 Socialpsykiatrien på Bornholm Marts Maj kuller - vores egen avis Kom, maj, du søde milde! Tekst: C. A. Overbeck Melodi: W. A. Mozart, 1791 Kom, maj, du søde, milde! Gør skoven atter grøn, og lad ved bæk og kilde violen blomstre skøn. Hvor ville jeg dog gerne, at jeg igen den så! Ak, kære maj, hvor gerne igen i marken gå. Om vintren kan man have vel mangt et tidsfordriv. Man kan i sneen trave, å ja, et lystigt liv. Har leg af mange arter, især ved juletid, vel også kanefarter på landet hid og did. Men når sig lærker svinge mod sky med lifligt slag, på engen om at springe det er en anden sag! Men nu min kæphest rolig i krogen hist må stå, thi uden for vor bolig man kan for søl ej gå. Du derfor smukt dig skynde, kom, kære maj, o kom, at snart vi kan begynde på marken vor springom. Men frem for alt du mange violer tage med, og nattergalesange og kukkeren tag med! 1

2 Indholdsfortegnelse Ullasvej Socialpsykiatrien har haft besøg af en forfatter, NemID s. 3 4 Idræt på Tværs Generalforsamling og den årlige idætsdag s. 5 Midtpunktet Om bl. a. rygestop, menu og et nyt musik-band s Vestergade Aktiviteter & fortællinger s Kommandanthøjen Hvad er NADA? s. 19 Fontænehuset Vitser og meget andet fra huset i Svaneke s Blæksprutten Diverse fra Blæksprutten s Bagsiden Telefonliste Om Ø-kuller Ø-kuller er en avis der udgives i et samarbejde mellem socialpsykiatrien på Bornholm, brugerne af socialpsykiatrien og Fontænehuset i Svaneke, der trykker avisen. Ø-kuller udkommer i et oplag på omkring 350 styk, og distribueres til øens væresteder, psykiatrisk center og udvalgte kommunale institutioner. Ø-kuller findes på digital form på kommunens hjemmeside socialpsykiatri/ø-dækkende aktiviteter/socialpsykiatriens blad Ø-kuller. Redaktion: Henrik Christensen Niels Lohmann Nicklas Pedersen Pilar Torres Lukas Madsen Lars Paskjær Gunvor Poulsen Næste Ø-kuller kommer primo juni

3 Ullasvej Har du husket dit kontingent? Det er ikke hver dag vi udgiver bøger i Psykiatri og Handicap, og det er heller ikke sket før, at vi har haft en forfatter ansat. I efteråret 2013 var forfatter Dennis Gade Kofod med til at forfatte eksempler på hvornår de forskellige afdelinger af Psykiatri og Handicap lykkes med kerneopgaven. Dennis har besøgt såvel administrationen, Kommandandthøjen, Plantagen og alle de andre dele af Psykiatri og Handicap. På baggrund af besøgene, samtaler med brugere, medarbejdere og ledere har han lavet små, smukke fortællinger om hvert enkelt sted. Fortællingerne er lavet som en del af en proces for alle ansatte i Psykiatri og Handicap. Processen har handlet om hvad det vil sige at være medlem af en organisation og hvilken kerneopgave vi skal løfte i fællesskab. Lidt på samme måde som hvis man er medlem i en forening, hvor man selv bidrager og på den anden side også modtager noget fra de andre medlemmer. Vores kerneopgave er at yde kompetent støtte og vejledning. Vi ønsker en organisation hvor det er i fokus og samtidig ønsker vi at det sker på en måde hvor medarbejderne trives. Når jeg læser fortællingerne i Har du husket dit kontingent? er det tydeligt for mig, at vi ofte lykkes med vores kerneopgave og jeg synes faktisk også at vi som medarbejdere kan være stolte over den arbejdsplads vi er en del af. Jeg håber I har lyst til at læse i bogen, som findes på alle vores aktivtets- og samværstilbud og inden længe kommer den også på internettet, så alle kan få glæde af at læse den. Med venlig hilsen Michael Hansen Bager Psykiatri og Handicapchef 3

4 Ullasvej Vores egen avis Informationsmøde om oprettelse af NemID og digitale postkasser Mandag 17. marts 2014 kl Midtpunktet, Sankt Mortens Gade 33, Rønne Tirsdag 18. marts 2014 kl Fontænehuset, Søndergade 24, Svaneke Kom og hør Ditte Dideriksen fra Borgercenteret informere om, hvad der forventes af os som borgere på det digitale område, i samarbejdet med Regionskommunen Hvordan får jeg et NemID? Hvordan opretter jeg digitale postkasser? Hvad skal der til for at blive fritaget? Og der kan være andre spørgsmål at stille Mød bare op der er ingen tilmelding Har du spørgsmål kan du ringe til Bodil Wermelin, tlf

5 Idræt på Tværs Idræt på Tværs Generalforsamling afholdes tirsdag den 11. marts kl. 14 til 16 i Aakirkeby Hallerne Dagsorden ifølge vedtægterne. BEMÆRK INGEN IDRÆT DENNE DAG! Der serveres smørebrød, kaffe, the, vand og frugt. Sæt X i kalenderen! Idræt på Tværs årlige Idrætsdag - afholdes tirsdag den 17. juni Idræt på Tværs Oversigt over faste aktiviteter Mandag: kl Trim i Midtpunktet og kl Yoga også i Midtpunktet Tirsdag: kl Aakirkebyhallerne - her er blandt andet mulighed for deltagelse i gåture, badminton, petanque og volleyball Tirsdag: kl Bowling-centret - hvor vi har en bane til rådighed, med den indbyggede aftale at vi har to baner såfremt der er mere end 4 der deltager Onsdag: kl Tennis - så længe vejret tillader det, foregår det udendørs Fredag kl Svømning Derudover er der blandt andet mulighed for beachvolley. Evt. spørgsmål, forslag eller kommentarer - kontakt venligst: Karen eller Mike

6 Midtpunktet Rygestop kursus Psykiatrien på Bornholm tilbyder et rygestopkursus målrettet psykisk sårbare personer - rygestopkurset er gratis. Alle kan holde op med at ryge Rygestopkurset er for dig, som er bruger af psykiatriens tilbud. Et rygestopkursus foregår i en gruppe på 5 til 12 personer. Det er nemmere at stoppe med at ryge, hvis man er flere, der står sammen om det. Start: Mandag den 17. marts kl Herefter: Torsdage kl Sted: Fontænehuset, Søndergade 24, Svaneke Det er gratis at deltage i kurset. Selve rygestopforløbet er 5 gange á ca. 2 timers varighed. Kurset ledes af 2 rygestopinstruktører, som er udannet i Kræftens Bekæmpelse Yderligere information og tilmelding til rygestopkurset kontakt: Jesper Klindt fra Midtpunktet på tlf eller Birthe Gregersen tlf på psykiatrisk center. At rejse er at leve.det er også Recovery Her på Midtpunktet har vi en langvarig tradition for at tage på en ferie en gang om året. Men nu truer regler længere oppe fra i systemet vores ferier. Regler der vil gøre vores ferier så dyre, at de i realiteten ikke længere er et realistisk tilbud for os brugere. Hvorfor er disse ferier et vigtigt tilbud for mig? Fordi vi snakker om arbejdet i socialpsykiatrien skal være recovery orienteret og disse ferier er netop sådant et tilbud. Personligt har flere års rejseri med Midtpunktet gjort, at jeg har taget modet til med og i år 6 tager på en ferie uden støtte fra Midtpunktet. Jeg vil slutte af med et spørgsmål. Skal fremtidige brugere ikke have denne mulighed? Kim Larsen Nyt tilbud i Midtpunktet - NADA Cafeen (øre akupunktur) - Behandlingen foregår hver mandag, onsdag og fredag kl 9.30! - En behandling tager 45 minutter fra nålene er sat i. - Der er ligeledes mulighed for behandling hver tirsdag og torsdag eftermiddag i kreativt værksted. - Der vil blive serveret en speciel NADA-the i forbindelse med behandlingen. Alle er velkomne.

7 Midtpunktet

8 Midtpunktet Madplan for Midtpunktet Menu Marts Mandag 3 Sandwich Tirsdag 4 Fisk Onsdag 5 Pizza med salat Torsdag 6 Salatbord Fredag 7 Brunch Mandag 10 Kebab tallerken Tirsdag 11 Fisk Onsdag 12 Skinke Torsdag 13 Salatbord Fredag 14 Brunch Mandag 17 Kylling Tirsdag 18 Fisk Onsdag 19 Pasta ret Torsdag 20 Salatbord Fredag 21 Brunch Mandag 24 Chilli Con Carne Tirsdag 25 Fisk Onsdag 26 Bøf i folie med salat Torsdag 27 Salatbord Fredag 28 Brunch Mandag 31 Frikadeller Menu April Tirsdag 1 Fisk Onsdag 2 Farsbrød med æble og stuvet spinat Torsdag 3 Salatbord Fredag 4 Hjerte brunch Mandag 7 Curry med kylling og raita Tirsdag 8 Fisk Onsdag 9 Lasagne Torsdag 10 Salatbord Fredag 11 Hjerte brunch Mandag 14 Pasta med kylling, asparges og mandler Tirsdag 15 Fisk Onsdag 16 Pølse med varm kartoffelsalat Torsdag 17 Skærtorsdag Fredag 18 Lang fredag Mandag påskedag Tirsdag 22 Fisk Onsdag 23 Koteletter i fad Torsdag 24 Salatbord Fredag 25 Hjertebrunch Mandag 28 Hotdog med hjemmebagte brød & grov ketchup Tirsdag 29 Fisk Onsdag 30 Krydderurtefrikadeller med forårskartofler Frokosten dagligt er kl Brunchen er fredag kl Midtpunktet, Sankt Mortens Gade Rønne - tlf: Mail: Åbningstider:. Mandag kl Tirsdag: kl Onsdag kl Torsdag kl Fredag kl Lørdag: kl Søndag: kl Billedværkstedet: Værkstederne: Tirsdag og torsdag kl Træværkstedet/Svejseværkstedet: Onsdag og torsdag kl Fredagsture hver fredag kl NADA øre akupunktur Du har mulighed for at få NADA i Midtpunktet. Aftal tidspunkt med din kontaktperson

9 Midtpunktet Mindeord for Svend Erik Grønbech Torsdag den 30. januar afgik Svend Erik Grønbech ved døden efter forholdsvis kort tids sygdom. Svend Erik var en gennemgående person i vores værested i Aakirkeby fra allerførste åbningsdag i 1995, og indtil vi lukkede i december Svend Erik var først tilknyttet som frivillig i Aktivitetshusets cafe i mange år, og fortsatte med at komme i huset efter cafeens lukning - nu i værestedet Nettet. Rigtig mange borgere i Aakirkeby har f.eks. haft glæde af, at Svend Erik i mange år valgte at bruge sine juleog nytårsaftener til at holde cafeen i vores hus åbent, for dem der følte sig ensomme. Svend Erik var en lidt stille men meget hjertelig person, der på trods af de sidste års sygdom og modgang alligevel bevarede sit positive sind og livssyn. Svend Erik opholdt sig de seneste år i Thailand om vinteren. Denne vinter kom sygdommen desværre på tværs, så Thailandsturen måtte aflyses. I stedet for satte Svend Erik sig det mål at komme med på socialpsykiatriens fælles Tivolitur først i december måned. Dette mål blev gennemført, og Svend Erik kom med og havde efter eget udsagn en fantastisk tur. Men allerede dagen efter begyndte det at gå stærkt nedad bakke med helbredet, og en kold vinterdag her sidst i januar sov Svend Erik stille ind og fik dermed fred. Da Svend Erik ikke havde så meget familie her, kom vi som personale personligt meget tæt på ham, og vi føler at vi på mange måder er blevet beriget af at have kendt et så dejligt og positivt menneske. Ære være Svend Eriks minde. Til minde om Svend Erik Svend Erik kom i Nettet igennem mange år, og han var aldrig bleg for at sige sin mening. Han var vellidt af os alle. Jeg personligt, havde mange hyggelige samtaler med ham. Jeg kan huske når vi skulle til Brændegårdshaven, lavede vi mad sammen. Svend Erik var i god form, han cyklede ca km om året, de resterende 5 md. var han i Thailand. Jeg er glad for at jeg lærte Svend Erik at kende, og vil altid skænke ham en tanke. Svend Erik skænkede sit legeme til videnskaben - det synes jeg er en smuk tanke. Æret være Svend Eriks minde Ps: Jeg tror han er et godt sted nu. Bente Buhelt Forelskelse Når solen står op, strækker jeg min dovne krop, jeg ser på dig, du ser på mig. Vi smiler til hinanden og er fra forstanden, det er som om at vi fra der kom, hvor regnbuen ender Ja, vi er også venner. Bente Buhelt Pool turnering Torsdag den 24. april mødes vi i Midtpunktet kl. 10,00, for at dyste om hvem der er bedst til pool. Vi spiller efter samme regler som sidste gang! Mød op og få en hyggelig dag sammen med os andre - enten som deltagende spiller eller som hepper/tilskuer! Der vil blive buffet til frokost, pris kr. 30,- NB: Husk at give Niels besked et par dage før, om hvor mange der sådan ca. kommer og spiser med! 9

10 Midtpunktet Så er du velkommen til at komme og glemme alt om tid og sted, og bare nyde at spille musik sammen med et band! I Midtpunktets musiklokale hver onsdag fra kl Vi spiller forskellige genrer, er åbne for forslag og øver os på nogle sange, som vi håber at kunne spille til en koncert til sommer. Det bliver sjovt! Spørgsmål / kontakt: Lasse tlf / Pilar tlf / Troels tlf

11 Midtpunktet Fredagstur til Runerne ved Moseløkke. Kysten ved Melsted Koncentration i keramikværkstedet Nysgerrig svane i Listed Listed Fiskerimuseum Uffe og Ib Juul Hansen, som tegner og fortæller Havets susen og bølgernes brusen over molen i Listed Havn 11

12 Vestergade Åbningstider for Værestedet Vestergade Mandag og torsdag kl. 10 til 15 Øvrige arrangementer kan du se om i månedsplanen. Priser: Mad 30 kr. / Kaffe 5kr. / Kørsel 10 kr. / Svømning 20kr. Værestedet Vestergades personale Flemming Johansen Jeanette Baunkjær Marianne Holm Nicklas Pedersen Pilar López Torres Stephanie Johansen Niels Lohmann (vikar) / / / / / / / Stephanie nu i fast stilling pr. 1. april 2014 Stephanie, der har været ansat i en midlertidig stilling siden første april 2013, er nu blevet fastansat. Såvel brugere som kollegaerne i Vestergade udtrykker glæde ved at det endelig er afklaret at Stephanie kan få mulighed for at blive, da de har været glade for hende. Det er tiltænket at hun skal fortsætte med de funktioner og borgere hun i forvejen har. Det er blandt andet at være væresteds medarbejder, køre bostøtte og give NADA behandlinger. 12

13 Vestergade Aktiviteter marts måned Du kan finde flere aktiviteter og arrangementer på opslagstavlen i Caféen og er velkommen til at komme med forslag, samt ønsker. Uge 10 Man. 3. NADA behandling kl. 10 og 11. Keramik fra NADA behandling kl. 10 og 11. Tirs. 4. Idræt på tværs i Åkirkeby hallen. Afgang Vestergade kl /Hasle kl Tors. 6. Café åbent kl Rønnetur om eftermiddagen. NADA kl. 10 og 11. Fre. 7. Svømning. Afgang Vestergade Torvet Hasle Slægtsforskning fra kl 13-? Uge 11 Man. 10. Café åben kl NADA behandling kl. 10 og 11. Tirs. 11. Idræt på tværs i Åkirkeby hallen. Afgang Vestergade kl /Hasle kl Tors. 13. Kærligheds-foredrag med Robert Lubarski på Rønne bibliotek kl Se opslag vedr. kørsel mm. NB. Værestedet holder lukket den dag. Fre. 14 Svømning. Afgang Vestergade kl /Hasle kl Slægtsforskning fra kl 13-? Uge 12 Man. 17. Café åben kl NADA behandling kl. 10 og 11. Tirs. 18 Idræt på tværs i Åkirkeby hallen: Afgang Vestergade kl.12.50/hasle kl Tors. 20. Café åbent kl Tur om eftermiddagen. NADA behandling kl. 10 og 11. Fre. 21. Svømning. Afgang Vestergade 10.15/Hasle kl Slægtsforskning fra kl. 13-? Uge 13 Man. 24. Café åben kl NADA behandling kl. 10 og 11. Tirs. 25. Idræt på tværs i Åkirkeby hallen: Afgang Vestergade kl.12.50/hasle kl Tors. 27. Café åbent kl Husmøde fra kl NADA behandling kl. 10 og 11. Fre. 28. Svømning. Afgang Vestergade 10.15/Hasle kl Slægtsforskning fra kl. 13-? Uge 14 Man. 31. Café åben kl NADA behandling kl. 10 og

14 Vestergade Aktiviteter april måned Uge 14 Tirs. 1. Idræt på tværs i Åkirkeby hallen. Afgang Vestergade kl /Hasle kl Tors. 3. Café åbent kl Rønnetur om eftermiddagen. NADA kl. 10 og 11. Fre. 4. Svømning. Afgang Vestergade Torvet Hasle Slægtsforskning fra kl 13-? Uge 15 Man. 7. Café åben kl NADA behandling kl. 10 og 11. Tirs. 8. Idræt på tværs i Åkirkeby hallen. Afgang Vestergade kl /Hasle kl Tors. 10. Café åbent kl Husmøde fra kl NADA behandling kl. 10 og 11. Fre. 11. Svømning. Afgang Vestergade kl /Hasle kl Slægtsforskning fra kl 13-? Uge 16 Man. 14. Café åben kl NADA behandling kl. 10 og 11. Tirs. 15. Idræt på tværs i Åkirkeby hallen: Afgang Vestergade kl.12.50/hasle kl Tors. 17. Skærtorsdag - derfor holder vi lukket. Fre. 18. Langfredag - derfor ingen svømning. Uge 17 Man påskedag - derfor holder vi lukket. Tirs. 22. Idræt på tværs i Åkirkeby hallen: Afgang Vestergade kl.12.50/hasle kl Tors. 24. Café åbent kl Husmøde fra kl NADA behandling kl. 10 og 11. Fre. 25. Svømning. Afgang Vestergade 10.15/Hasle kl Slægtsforskning fra kl. 13-? Uge 18 Man. 28. Café åben kl NADA behandling kl. 10 og 11. Tirs. 29. Idræt på tværs i Åkirkeby hallen: Afgang Vestergade kl.12.50/hasle kl Ons. 30. Trolling Master Bornholm s åbning - opslag! 14

15 Vestergade Aktiviteter maj måned Uge 18 Tors. 1. Café åbent kl Bemærk INGEN frokost denne dag. Fre. 2. Svømning. Afgang Vestergade Torvet Hasle Slægtsforskning fra kl 13-? Uge 19 Man. 5. Café åben kl NADA behandling kl. 10 og 11. Tirs. 6. Idræt på tværs i Åkirkeby hallen. Afgang Vestergade kl /Hasle kl Tors. 8. Café åbent kl Rønnetur om eftermiddagen. NADA kl. 10 og 11. Fre. 9 Svømning. Afgang Vestergade kl /Hasle kl Slægtsforskning fra kl 13-? Uge 20 Man. 12. Café åben kl NADA behandling kl. 10 og 11. Tirs. 13 Idræt på tværs i Åkirkeby hallen: Afgang Vestergade kl.12.50/hasle kl Tors. 15. Café åbent kl Tur om eftermiddagen. NADA behandling kl. 10 og 11. Fre. 16. Bededag derfor ingen svømning. Uge 21 Man. 19. Café åben kl NADA behandling kl. 10 og 11. Tirs. 20. Idræt på tværs i Åkirkeby hallen: Afgang Vestergade kl.12.50/hasle kl Tors. 22. Café åbent kl Husmøde fra kl NADA behandling kl. 10 og 11. Fre. 23. Svømning. Afgang Vestergade 10.15/Hasle kl Slægtsforskning fra kl. 13-? Uge 22 Man. 26. Café åben kl NADA behandling kl. 10 og 11. Tirs. 27. Idræt på tværs i Åkirkeby hallen: Afgang Vestergade kl.12.50/hasle kl Tors. 29. Kristi Himmelfartsdag - der er værestedet lukket. Fre. 30. Svømning. Afgang Vestergade 10.15/Hasle kl Slægtsforskning fra kl. 13-? 15

16 Vestergade Keramik som aktivitet i Vestergade Karrina s arbejdsprakperiode i område Vest gav os mulighed for at få arbejdet med ler Siden september har vi haft Karrina fra Midtpunktet hos os. Dette har givet os mulighed for at arbejde med ler, smykker, filt og juledekorationer. Hun er dygtig til at hjælpe, give råd, ideer og virker til at have erfaring på en lang række områder. Det er ca. 15 år siden at jeg sidst arbejdede med ler, kan huske løver, krokodiller, slanger og andre farlige ting fra dyrelivet. Da vi var på Københavner-tur besøgte vi Den Blå Planet. Når man siger fisk, tænker man måske bare på noget der svømmer i havet eller at der snart er mad. Men det var en unik oplevelse. Så mange fisk! Så mange farver, former, egenskaber og måske ligesom os, personligheder? Fisk er forskellige! Jeg har altid kunne li' fisk, men denne oplevelse har givet endnu større inspiration til at lave dem i ler. Nogle gange kræver det alligevel tid og overskud at lave ting derhjemme, men på værested, i social hygge, er det hele lidt nemmere. Karrina har givet os den gave, at vi kan eksperimentere med vores kreative og kunstneriske sider, noget som jeg er sikker på mange af os her på Vestergade har haft glæde af. Koral 16

17 Vestergade Lottes Tur til Ghana... - en rejsebeskrivelse Vi rejste fra Danmark ved 7:30 tiden om morgenen, og var først ved vores hotel Cape Coast omkring 1:30 tiden om natten. Flyveturen starter med 3 timer hvor man så mellemlander i Istanbul, og derefter sidder man i 7 timer fra Tyrkiet til Accra i Afrika og så kommer køreturen på 3 til 4 timer til sydvest kysten (Cape Coast). Puha det er en lang tur, og man får ondt i røven af at sidde så længe. Den første dag i Afrika startede med at gå rundt i gaderne, med dyttende biler og masser af mennesker. Efter den lange og varme indkøbstur, tog vi en lang dukkert i Atlanterhavets store bølger. Flere af de lokale drenge fangede muslinger i bølgerne og opbevarede dem i munden. En aften kørte min veninde og jeg med Antonio, der passede vagthundene på hotellet, afsted på hans motorcykel igennem de små gader med masser af musik og liv. Vi skulle nemlig hen på en lokal bar, som var flyttet til et lidt større sted med udsigt ud til Atlanterhavet. Det var en ældre mand i 70`erne der havde det, men hans alder kunne man hverken se eller mærke. Så Pappas Place, som det hed, var super hyggeligt, selvom det var et lidt fattigt kvarter det lå i. Og en bar dernede er slet ikke som herhjemme, der var en bar med et lille køleskab, så lidt træborde, lange bænke og nogle høje barstole. Men stedet var fyldt med liv og glade mennesker. Da vi gik hjem i de mørke gader, så vi folk der lå og sov udenfor deres huse med familien, da der var alt for varme indenfor. Man skulle have en lokal med sig når man gik rundt efter mørkets frembrud, for ellers ville man være i fare for tyveri, overfald og hvad der nu ellers kunne ske. Så blev det juleaften, og vi gik hver for sig for at købe gaver til hinanden, men da dette kun var vores 4. dag dernede fik jeg lokket fløjtemanden Evans med mig. Det var min venindes tredje tur i Ghana, så hun kendte byen og kunne selv finde rundt. Jeg tog op på det gamle slot Cape Coast Castle, hvor man havde holdt slavefanger ca i årene 1600 til 1800 hvor Danmark havde været en del af styret, der blev kaldt guldkysten. Det var nu renoveret og i gården var der lidt butikker. Om aftenen var vi i byen med en DJ fra hotellet og en af Melanies gamle venner. Da vi kom nærmere mod centrum, var der en kæmpe scene med dans og sangoptræden. De holder jul på en noget andet måde end os, blandt andet med bål på stranden, dans og musik i gaderne, og diskoteker der var proppede. Det diskotek vi tog hen på, startede på en god måde, men efter jeg havde været med Melanie på toilettet altså pisse i en rendesten indendørs, var der en der hurtigt fik revet i min taske. De to gutter vi havde med sad ved bordet, så de nåede ikke at se at jeg blev revet en halv meter ned i et stengulv, og derefter slæbt to meter henover stenene, til hanken røg af, men tasken og indholdet havde jeg HA! Den 25 december er der de officielt fejre jul i Ghana. Så på den kæmpe plads der var ved siden af vores hotel, sad der flere hundrede mennesker i deres glade farverige tøj og var til gudstjeneste. Blandt nogle af Melanies venner var der bl.a. Patrick der havde en lille reggae glad cafe, der hed One Stone Coffe shop. Når man havde sagt hvad man ville have at spise skulle han lige cykle ud og købe ingredienserne, og så kunne han gå i gang med at kokkerere. Hos ham kostede maden 4-5 centi, dvs danske kroner. 3. Januar kørte vi i ti timer med guides for at komme til Wli Waterfalls high and low. Vandreruten igennem bjergene og regnskoven tog frem og tilbage 7 timer. Da vi havde gået i godt 3 timer, fik vi os en kold dukkert i det friske vand, i Wli high waterfall inde i junglen. Vi havde vores egen guide og en lokal guide med os. Inden sådan en tur skal man skrive under på at hvis man faldt ned og døde eller havde andre uheld, var vi indforstået med det. Det vi havde at støtte os til, var en lang gren som vores vandrestav og eller gjaldt det om at holde fast i træstammer og linaer. Søndag den 5/1-14 kørte vi tilbage til Oasis beach Resort, men vi stoppede på vejen fortsættes.. 17

18 Vestergade Forsættelse fra forrige side.. og kom ind igen i noget jungle, hvor vi fodrede de vilde aber med friske bananer. Man skulle holde godt fast om bananen, så kom aberne ned og skrællede den og hev den med op i træerne. Dagene efter var vi ude i forskellige landsbyer, hvor der bla. var børnehjem med skole hvor min veninde havde arbejdet. På denne landsbytur kørte vi rundt i deres skrammelbusser hvor der blev proppet så mange mennesker ind som muligt til gengæld kostede turen kun 1 centi = 3 kroner. En nat var vi ude og køre strandkørsel, som vi også havde gjort tidligere på dagen, men denne gang sad vi pludselig for at sejle ud i deres store træbåde, tog de lige over og fik hevet bilen op og videre ud på vejen på ca. 3 kvarter. Men en fed oplevelsestur med dejlige smilende, glade mennesker det var det hele værd. Man lærer noget om den 3. verden og sætter pris på alt det vi har og kan her i Danmark, men vi kunne sørme lære noget om deres sammenhold og glæde. Lotte Stender Oktober - en positiv brugerfortælling Jeg bliver så glad når jeg tænker på hvor langt jeg er nået på 3 år, eller fra da jeg var endnu mindre. Det hele var så uoverskueligt og føltes lige meget. Nu har jeg fået en livsglæde som aldrig før. Min barndomsveninde sagde for kort tid siden at jeg aldrig har snakket så meget som jeg gør nu. Hun har aldrig hørt så mange ord komme ud af min mund før. Vi har haft vores venskab i 16 år, hun blev helt forbavset og så glad for jeg endelig udtrykker mig og ikke gemmer mig bag det stille ydre. Har altid tænkt rigtig meget, men har ikke kunnet få ordene ud så det gav mening for mig fast i vandkanten og vandet begyndte at stige, så bølgerne plaskede op over bilen og ingen døre kunne åbnes. Da vandet var begyndt at stige ind i bagagerummet hvor jeg sad, fik hotel ejeren Ali formået at få åbnet et vindue, fik kravlet ud og fik så åbnet døren foran, så alle kom ud i live. Det var vildt ulækkert og ubehageligt når man sad i bagagerummet og bølgerne slog op ad bilen og ikke vide om man ville nå at komme ud. Hele natten stod vi og hev og sled i rebene for at få bilen op af vandet. Brandmændene kom efter ca. 2 1/2 time, gav hurtigt op og kørte så væk igen. Men ved 4 tiden om morgenen, når fiskerne kom op på stranden selv eller andre. Nu kan jeg ikke stoppe, det kommer i perioder hvor ordene bare vælter ud. Det roder heller ikke så meget i mit hoved som det gjorde før i tiden, hvilket gør mig virkelig glad og tilfreds. Ind imellem bliver jeg så trist over de der gjorde min folkeskole og efterskoler umulig at komme ind og være en del af. Før i tiden gemte der sig en masse vrede og bitterhed. Men nu er det min tur til at skinne og skabe mig et liv med glæde og lykke, hvilket jeg aldrig havde håbet eller troet på. Da slet ikke for 3 år siden, hvor mit sind og liv var virkelig skidt. Nu kan jeg se en ende på den elendighed jeg var igennem. Der er opklaring forenden af uvejret, når man står i det kan det føles som det aldrig stopper, men det gør den før eller siden. At leve betyder ikke man er i live. 18

19 Kommandanthøjen 19

20 Fontænehuset Fontænehusets Dani har lidt vitser, han gerne vil dele med jer Blondine-vits: Der står 17 unge blondiner foran et diskotek. Et par unge fyre kommer hen til dem, og spørger om de ikke vil med ind. Det kan vi ikke, svarer den ene, man skal være 18 for at komme ind Og så den om blondinen, der desværre tabte konkurrencen i brystsvømning fordi de øvrige konkurrenter brugte armene... Leif kommer en time for sent på arbejdet. Han støder ind i chefen, og hans chef siger så Der er 3 ting, som jeg vil spørge dig om: 1, du kommer en time for sent, 2, du har gazebind om hånden og 3, du har også gazebind om hovedet. Må jeg bede om en forklaring? Leif svarer Jeg kom lidt for sent op, og skulle skynde mig at stryge skjorten, da jeg kom til at brænde hånden på strygejernet Jamen, hvad så med forbindingen på hovedet? Jo svarer leif, Jeg skulle jo også ringe efter en ambulance En luder er i forhør hos politiet. De mener smøgen ved mordbranden er smidt ved 5-tiden. Hvortil luderen svarer Jamen Jeg ryger normalt først efter seks HE Jønke har et par kammerater på besøg, og aftaler at skyde én på Nordre Strandvej. De mødes en sen aften og tager afsted, hvor Jønke så siger Vi skyder en genvej her. Den ene af hans kammerater svarer Jamen var det ikke på Nordre Strandvej vi skulle skyde én? Lille Jønke kommer hjem fra skole, hvor hans far tager ham med ud i haven. Faren viser Jønke en HA-låge han har lavet til ham. Jønke svarer Far, det hedder da en HAVE-låge! HE HE Damen kommer ind i sko-butikken for at købe et par sko. De kigger på et nogle højhælede, hvortil hun med et glimt i øjet fortæller, at hun faktisk ikke kan li dem. Sælgeren siger så Hvis du ikke kan li de højhælede, så kan du få et par flade! En tømrer er i gang med at lægge tagrygning hjemme hos Dani. Dani foreslår ham benytte sig af følgende slogan: Har du ondt i ryggen, så ring til Søren Ho Ho Ho 20

21 Fontænehuset The Young One`s på cykeltur i Nordskoven Fontænehusets ungegruppe The Young One`s på mountainbike-tur - en kold, men smuk snevejrsdag i januar. 7 forventningsfulde unge drog afsted til Nordskoven i Rønne for at cykle i et temmelig udfordrende og kuperet terræn. På trods af at det gik meget op og ned var humøret absolut super-nice! Der blev grint og grædt svedt og lidt. Et af turens absolutte klimakser var fortæring af chokolade hvilket var acceptabelt efter en mindre kraftpræstation!!! Frank H. Pihl Medlem af Fontænehuset 21

22 Fontænehuset Støt støtteforeningen, så de kan støtte os. FONTÆNEHUSET BORNHOLM Et medlems kontingent er på kr. 125 årligt. Bedes betales på : Reg. Nr Konto: Husk at påføre navn ved indbetalingen Mvh. Fontænehuset Kom til generalforsamling i støtteforeningen Tirsdag den 29. april 2014 kl Fontænehuset Bornholm, Søndergade 24, 3740 Svaneke Støtteforeningen har modtaget en donation på kr. Vores leder Gunvor og Margit, medlem af støtteforeningen 22

23 Fontænehuset Hus og have: Nyt fra Enhederne Er i fuld gang med mere, end hvad vi i huset lige ved. De er bl.a. ved at tømme vores loft, og sortere ting, der enten skal smides ud eller skal istandsættes/ repareres og til salg i Genbrugen. De har også fået lovning på at de kan tømme et andet loft. De vil bl.a. også gerne have nogen foto`s af dem, når de er aktive (he) og have en mappe med billeder i, som de kan vise frem. Den opgave får kontoret så. Som om vi på kontoret ikke har nok at se til. Smuk malet kommode fra Genbrugen Kr. 400 Aktivitet på værkstedet Sådan kan det også gøres Café-enhed: Karin har kastet sig over en ny stor opgave i Fontænehuset hun vil have bedre styr på vores fælles café. Der skal være pænt og hyggeligt. Det betyder at hun er gået i gang med at etablere en egentlig café-enhed. Café-enheden vælger hver morgen en eller flere medlemmer, som så denne dag har vagten - de passer caféen, med alle de opgaver der ligger her. Det er for eksempel rengøring, udluftning og oprydning. Pasning af kasseapparat. Og så vil de også sørge for at der bliver pyntet lidt op med lys og blomster. De skal også brygge en hulens masse kaffe, for det er godt nok voldsomt hvor meget kaffe der bliver drukket dagligt i Fontænehuset. Om formiddagen disker de op med et lækkert frugtfad, så der bliver lidt godt til kl pausen. Derudover skal der gang i noget bagning, så der også bliver lidt rart hjemmebag om eftermiddagen, og måske også til møder i huset. 23

24 Fontænehuset Job enheden: Fortæller at en praktik er ved at blive til job og der er mulighed for 3 stillinger. Der kommer måske flere medlemmer i vore hus, efter henvendelser fra sagsbehandlere. Flex-enheden: Aftaler om fleksjob, samt tilsagn om forskellige jobs. Og så stopper vor kære Mads endnu engang. Godt nok ærgeligt, da han er faldet godt til i huset. Men vi fik da farvel kage endnu en gang. TAK til Mads, for denne gang. Måske dukker han op igen, man ved jo aldrig. Især ikke når det drejer sig om vores hus. Kontor-enheden: Ellers er der gang i den her på kontoret, med avis, dagsorden, mailgrupper. Receptionen har gang i at få ordning på medlemsdatabasen. Vi ved virkelig ikke hvad vi havde gjort uden Ian, vores IT Geni. Nogen gange mere gang i den på kontoret end andre, hvor jeg måske kan sidde her alene. De fleste kontor opgaver har receptionen overtaget og er der ingen til stede der, er det ikke lige altid at vi andre kan huske hvordan man gør. Men receptionen tager sig primært af det ikke-pc relaterede arbejdsopgaver. Og så må vi tage afsked med vores kontormus Conny, der har fået job. Tillykke til hende siger vi. Køkken-enheden: Laver som altid de bedste morgen boller, og god sund mad til middag. Altid med masser af grønt til, og selv deres spinattærte kunne spises. 24

25 Fontænehuset VÆRTENS BEDSTE TÆRTE. Historie fra Kathe Tork Andersen Jeg kom, som jeg plejer, en morgen i Fontænehuset. Som alle der kommer i huset skal, skrev jeg mig ind. Navn, hvad tid jeg er kommet, hvad tid jeg forventer at gå, hvad enhed jeg er i, humør/energi og om jeg spiser med. Her stoppede jeg lige op, hvad ville køkkenet friste os med i dag? Jeg gik hen til køleskabet, så på menu-sedlen som hang der, og læste spinattærte. SPINATTÆRTE, ellers tak. Godt nok går køkkenenheden meget op i sund mad, men SPINATTÆRTE, nej tak. Jeg gik tilbage til bogen med indskrivningen, og satte et minus. Jeg skænkede mig en kop kaffe, og satte mig ved et bord i salen. Nu kom der flere medlemmer og en spurgte Hvad er middagen i dag. En anden svarede SPI- NATTÆRTE og den der havde spurgt sagde Det er sgu ikke noget for mig, AD og lidt efter gav en anden udtryk for sin utilfredshed. Da jeg hørte dem sige de ord, tænkte jeg, I har ikke smagt den endnu, giv den da en chance før i dømmer den. UPS, det var jo lige det jeg selv havde gjort. Jeg rejste mig og gik hen og lavede mit minus om til et kryds. Så blev klokken og der blev ringet på madklokken. Jeg stod som nr. 3 i køen, og tænkte at jeg hellere måtte tage rigeligt med salat, da jeg jo ikke vidste om jeg kunne li` SPINATTÆRTEN. Jeg tog kun et lille stykke, selv om den så lækker ud, men jeg kunne jo altid gå op og tage et stykke til. Jeg satte mig hen ved bordet og begyndte at spise. Først lidt salat og så et stykke af tærten. Den oplevelse var fantastisk. Følelsen var blød, der var smag af ost, spinat og hvidløg, ih hvor smagte den dejligt, det er meget svært at beskrive det med ord, men det er den bedste tærte jeg nogen sinde har smagt. Jeg gik op for at tage et stykke mere, men det var slut. Tærterne var væk, spist. Ja, hvad lærte jeg lige her. Det var Nette der havde haft opskriften med, så jeg gik til Nette og fik med det samme opskriften. Jeg har serveret den for mine børn og børnebørn, og for nogle gæster, og alle har været meget begejstret for den. En af mine børnebørn sagde Det er måske ikke verdens bedste tærte, men værtens bedste tærte. Nu vil jeg gerne dele den med jer, så gå bare i gang og glæd jer. Tærtedej: 125gr. smør 200gr. mel 3 spsk. vand, 1 æg, Salt og peber. Dette røres sammen til en dej og sættes i køleskabet ca. en ½ time til dejen kan rulles ud uden at hænge fast i kagerullen. (Køb evt. en færdig dej.) Nu lægges dejen i tærtefadet, prik nogle huller i bunden med en gaffel og bages sa i en forvarmet ovn pa 200 gr. i min. Fyldet: 200 gr. feta, ½ l creme fraiche, 1 pose frisk spinat 1 æg Hvidløg, Salt og peber efter smag. Pa den bagte tærte smuldres fetaen. De øvrige ingredienser røres sammen og kommes oven pa. Sa sættes den i ovnen pa 200 gr. i ca. 35 min. 25

26 Fontænehuset Kvinders internationale kampdag og Trafficking. Af Hanne Rosa Vi lukker øjnene for handel med kvinder i Danmark. Der er ingen tvivl om at trafficking er forbundet med den globale varegørelse af krop og seksualitet. Som er voldsomt! Det er meget bekymrende og det HAR forbindelse til ligestillingen mellem kønnene at gøre. Kvindernes internationale kampdag, også kaldet den internationale kvindedag, er den 8. marts hvert år. Det er en mærkedag for kvinders stilling i hele verden. Dagen markeres også af FN, og i mange lande er det en national helligdag. Kvindernes internationale kampdag blev indstiftet i 1910, og i 1977 vedtog FN en resolution, som anbefaler fejring af en international kvindedag. Clara Zetkin & Rosa Luxemburg, 2 af de mest fremtrædende foregangskvinder til at sætte fokus på kvinders rettigheder Og derfor er det helt uforståeligt at regeringen har skrinlagt forslaget om at forbyde købesex. Flere og flere piger og unge kvinder bliver solgt, i dag trækkes langt flere kvinder, også i Danmark, med tvangsægteskaber, æresdrab, kønslemlæstelse, tørklædetvang og ulig arveret. Barndommen: Massemediernes seksualisering af børn kommer utrolig tidligt, barndommen bliver kortere og kortere. Lad os sammen, kvinder og mænd, indrette et samfund hvor vi går ind for ligeret; At kvinder skal have mindst halvdelen af magten, pengene, af æren og omsorgen! Og at vi lader børnene have deres barndom i fred for seksualisering i det offentlige rum, i reklamer, på nettet og i fjernsynet. Lad os fejre den internationale kampdag den 8. marts men lad os alle også sørge for at vi kæmper for kvindernes rettigheder alle årets andre dage. Læs meget mere om dette spændende emne på 26

27 Fontænehuset Rosa i praktikforløb på Fontænehuset Af: Rosa Lillie Kjøller Jeg hedder Rosa og er pædagog-studerende på første år. Jeg har været så heldig, at jeg er kommet i praktik på Fontænehuset i Svaneke. Her vil jeg befinde mig de næste tre måneder. Alle er utrolig imødekommende og i godt humør, hvilket påvirker ens eget og alle andres tilgang til stedet. Når man møder ind, skriver man hvilket humør og energi man har på en skala fra 1-10, så man kan tage hensyn til den enkelte. Ofte i løbet af dagen stiger humøret og energien. Man føler sig velkommen og inkluderet som en del af Fontænehuset meget hurtigt, hvilket betyder rigtig meget. At være studerende er en meget lærerig og udfordrende proces. Jeg har nogle individuelle mål, jeg skal arbejde hen imod, personlige såvel som faglige. F.eks. skal jeg være undrende, reflekterende og opsøgende i min praktik-periode. Jeg har vejledning en gang om ugen, og min praktik-periode skal sluttes af med en skriftlig opgave, der skal godkendes på seminaret. Jeg glæder mig til at komme rigtig i gang på fontænehuset, og forhåbentlig kan jeg bidrage og være med til at gøre en forskel Nye ansættelser i Område Øst Tillykke til Mike Grønbech-Dam med fastansættelsen pr. 1. marts. Og velkommen tilbage til Pilar López Torres, som er ansat i Fontænehuset pr. 1. april. 27

28 Fontænehuset Julefrokost d. 19. december 2013 Nogen ser da ud til at hygge sig Var det mon mandlen Eller måske ikke? Hvad p laver jeg da her!!!! Hej hej Et sødt nisse-par Skal jeg mon synke eller spytte? Nytårskur d. 6. januar 2014 Puha, sikke en omgang l jeg fik lukket ud Vores chef/leder bød velkommen med et lille glas til ganen og et stykke chokolade kl. 11. Vi lagde ud med en fællessang, hvorefter vor leder fortalte om det forgangne år, og hvad vi kan forvente af det nye. Der blev snakket i krogene og derefter så serveret en lækker suppe m. flutes. Hvad vi andre ikke så. Chef anno

29 Fontænehuset Fontænehuset Bornholm stadig en succes Artikel af Gert Haugbøl. Fontænehuset Bornholm er fortsat en stor succes, og der udføres løbende nye tiltag for at udvide aktiviteterne i huset. I øjeblikket er der omkring 63 medlemmer, med et dagligt fremmøde på omkring 20 medlemmer. Det er dejligt at opleve, at der er så meget brug for et tilbud som Fontænehuset af såvel frivillige som borgere, der er i afklaring. Et af de nye tiltag er skriveværkstedet, hvor man kan lære at skrive små noveller, arbejde med grammatik samt skrivning af CV og jobansøgninger. Undervisningen tilrettelægges efter hvem der kommer, og det er også muligt at få undervisning i matematik. Skriveværkstedet er hver mandag fra Fontænehuset har desuden startet en intern avis redaktion avisen er døbt Fontænehus-sprøjten. Her bliver der skrevet om, hvad der sker i huset, samt sjove historier og billeder fra dagligdagen. Udover den interne avis leverer redaktionen desuden materiale til Ø-kuller, som er socialpsykiatriens blad til borgerne. Den 20. marts er afsat til Stop-op dag. Her skal der arbejdes med flow dvs. hvad betyder det for psyken, at være beskæftiget med arbejdsopgaver i Fontænehuset. På grund af den øgede tilgang af unge medlemmer, er der kommet gang i gruppen The young one s. Den 11. marts afholdes der for denne gruppe et fremtidsværksted om drømme og visioner. Alle unge mellem 18 og 35 år er velkommen denne dag. I genbrugsenheden er der meget travlt, og et nyt tiltag er at restaurere møbler. Fontænehuset søger derfor møbler til istandsættelse og kommer gerne og henter dem hos folk, der vil donere dem til projektet. Genbrugen er åben alle hverdage fra Sidste skud på stammen er en ny caféenhed. Denne enhed står for driften af caféen. Der bages, pyntes op med blomster og lys på bordene og sørges for at skabe en god stemning i cafeen. Desuden sørger enheden for at dække op til mødeaktivitet i huset. I Fontænehuset er der altid plads til en til, så sidder der nogen derude som har brug for en hverdag, hvor de er velkomne, og hvor der er brug for alles ressourcer, så ring til Fontænehuset på telefon eller kig forbi mellem kl 8.00 & alle hverdage. 29

30 30

31 31

32 32

33 33

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 -

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 - Sjov og fart Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev April BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806 HER FRISTEDET Dumpen 5A, st. 8800 Viborg Tlf. 86100806 Åbningstider: Mandag - Fredag 10.00-20.00 Tirsdag 10.00-16.00 Lørdag - Søndag og helligdage 10.00-20.00 Tirsdag Sind Ungdom 16.00-21.00 Alle dage

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

Fællesspisning Tusind tak til støtteforeningen for dejlig mad i går aftes, og tak til alle børn og voksne for en hyggelig aften til fællesspisning.

Fællesspisning Tusind tak til støtteforeningen for dejlig mad i går aftes, og tak til alle børn og voksne for en hyggelig aften til fællesspisning. UGEBREV nr. 09 uge 41 Årgang 6 Temauge Vi har haft en rigtig god temauge, hvor der forhåbentlig er blevet flyttet lidt i vores hoveder, så vi ved hvad mobning er, og vi ved hvordan man er en god kammerat.

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det Det store juletræ Det er begyndt at blive koldt for fingrene, og selv om vi trækker huen godt ned om ørerne, er de godt røde. Vi beslutter os for at gå hjem til Per, han mener også, at det er ved at være

Læs mere

Nyhedsbrev December. Hockey finale Aab Hallen. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.

Nyhedsbrev December. Hockey finale Aab Hallen. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen. Hockey finale Aab Hallen BEMÆRK Nyhedsbrev December DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes kan ses. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg

Læs mere

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse.

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Billede på forsiden: Rekordforsøg 30 piger på samme toilet i pige ugen. Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Foredrag: Torsdag d. 17.

Læs mere

DAMSØGAARD POSTEN NR. 5 MAJ 2008. Alle hverdage. Hver mandag Gamle minder for mænd kl. 13.45. Hver tirsdag Gamle minder for damer kl. 13.

DAMSØGAARD POSTEN NR. 5 MAJ 2008. Alle hverdage. Hver mandag Gamle minder for mænd kl. 13.45. Hver tirsdag Gamle minder for damer kl. 13. DAMSØGAARD Alle hverdage Avislæsning kl. 11.45 i stuen Gymnastikken kl. 9.00-12.30 Fællesgymnastik i kælderen kl. 10.30 11.00 Terapien kl. 9.00-15.30 POSTEN NR. 5 MAJ 2008 (kig ind i terapien og få en

Læs mere

Leve Livet. Nr. 27 Maj Bøgeskov i maj

Leve Livet. Nr. 27 Maj Bøgeskov i maj Leve Livet Nr. 27 Maj 2015 Bøgeskov i maj Indhold Sangbogen 3 Månedens fødselsdage 4 Siden sidst 4 Mindeord 5 Mindeord 6 Livet leves 7 Halfdan Rasmussen 18 Beboeroversigt 20 Rart at vide 21 Månedskalender

Læs mere

Sabro Lokalcenter Gårdhavecaféen Specielle arrangementer Januar Februar - Marts

Sabro Lokalcenter Gårdhavecaféen Specielle arrangementer Januar Februar - Marts Sabro Lokalcenter Gårdhavecaféen Specielle arrangementer Januar Februar - Marts Julefrokosten den 11. december Caféens ugentlige menuer og alt om arrangementer og aktiviteter på Lokalcenteret kan ses på

Læs mere

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt Mandag d. 26. september kl. 20:10 fløj 9.Q, og ankom i Finland kl. 22:40. Der skete ikke noget særligt på flyveturen, de fleste sad bare og snakkede eller hørte musik. Vi boede i hytter. Meget fine hytter.

Læs mere

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL NYT FRA PLADS TIL FORSKEL Juni 2016 BJERGPOSTEN o Præsentation af PLADS TIL FORSKEL o Invitation til Sct. Hans o Familieaften på Borgen o Sommerferieaktiviteter Hvad er PLADS TIL FORSKEL og hvem er vi?

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?)

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?) Hej GCK Det hele startede i maj måned, hvor en kollega kom og spurgte, om jeg ville med en tur til Italien for at køre MTB - det tilbud kunne jeg ikke sige nej til. Vi skulle bo i byen Bormio, der ligger

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES!

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! PROGRAM For dit nærmiljø i 2014 Gundersted Borgerforening Michael, Sanne, Svend Erik, Ulrik og Åse JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! KOM OG VÆR MED! 40 år - men ej fed og færdig! I år er det 40 år siden

Læs mere

Kapitel 1-3. Instruktion: Skriv ja ved det, der er rigtigt - og nej ved det, der er forkert. Der skal være fire ja og fire nej.

Kapitel 1-3. Instruktion: Skriv ja ved det, der er rigtigt - og nej ved det, der er forkert. Der skal være fire ja og fire nej. Opgaver til En drøm om mord af Jens-Ole Hare. Opgaverne kan løses, når de angivne kapitler er læst, eller når hele bogen er læst. Opgaverne kan hentes på www.vingholm.dk. Kapitel 1-3 Opgave 1 Instruktion:

Læs mere

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde Sommerskole En verden udenfor Fællesskab på den fede måde 2013 Sommerskole i Kirkeladen Kære sommerskoledeltagere. Efter en skøn uge i dejligt selskab, synes vi, at I skal vide, at det var skønt at være

Læs mere

Karneval i Aalborg Øst

Karneval i Aalborg Øst Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes kan ses Læs om Karneval i Aalborg

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 I denne udgave af nyhedsbrevet Kan du læse mere om: Københavner-turen 12 frikvarteret Lokalt brugerråd Åbning i julen Juleafslutning Julefrokosten Københavner-turen

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 7 - juli 2013 Helenenyt Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email: mgr@ok-helenesminde.dk

Læs mere

bbb Børnebiksen, Oktober 2012. Ørbækvej 34, Svendborg, 42912080 Bulen 23924382, Biksen 23927149, Banjen 23921749.

bbb Børnebiksen, Oktober 2012. Ørbækvej 34, Svendborg, 42912080 Bulen 23924382, Biksen 23927149, Banjen 23921749. bbb Børnebiksen, Oktober 2012. Ørbækvej 34, Svendborg, 42912080 Bulen 23924382, Biksen 23927149, Banjen 23921749. Nyt fra kontoret. Så kom efteråret med regn og blæst, men da børnene stadig gerne vil ud,

Læs mere

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015 HELE E Nr. 5 juni ti 2015 HELENENYT Nr. 5 (juni årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout

Læs mere

Byens Avis og dens ansatte

Byens Avis og dens ansatte Byens Avis og dens ansatte Vores avis hedder byens avis. Vi er 13 ansatte, og vi hedder Janus, Matilde Degania, Christina, Hanne, Zenia, Asger, Mads, Joachim, Frederik, Patrick, Frida og Lena. Dens ansatte

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

UGEBREV nr. 54 uge 48

UGEBREV nr. 54 uge 48 UGEBREV nr. 54 uge 48 Årgang 5 Kære alle børn og forældre! Julefest Husk, det er på lørdag den 6. december, at vi har vores årlige julefest. Dagen er en skoledag, dvs. at der er mødepligt som til alle

Læs mere

Livet er for kort til at kede sig

Livet er for kort til at kede sig Artikel i Muskelkraft nr. 6, 2005 Livet er for kort til at kede sig Venner, bowling, chat jeg har et godt liv, fordi jeg gør de ting, jeg vil, siger Malene Christiansen Af Jane W. Schelde Engang imellem

Læs mere

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 FREDAGSNYT FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 Sidste skoledag Fredag den 24. juni fra kl. 8.05-11.15. Storegruppen møder allerede kl. 7.30 til morgenkaffe med lærerne. Efter morgensang

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

SFO NYT DECEMBER 2011

SFO NYT DECEMBER 2011 SFO NYT DECEMBER 2011 FÆLLES Spilledagen mod Ravn á Rock Endelig kom dagen, hvor dysten skulle stå mod Ravn á Rock. Deltagerne i alle 4 discipliner (skak, backgammon, bordfodbold og bordtennis) var spændte,

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag FALKEPOSTEN Juli 2015 F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Nyhedsbrev december 2013. STU 2 i Møllehuset

Nyhedsbrev december 2013. STU 2 i Møllehuset Året 2013 er ved at nærme sig sin afslutning og det er tid til at kigge tilbage på det første halve skoleår. Det har været et helt fantastisk halvt år med masser af undervisning, aktivitet og gode, sjove

Læs mere

Med venlig hilsen. Lisbet Huusom SFO leder

Med venlig hilsen. Lisbet Huusom SFO leder Kære Forældre Godt nytår til alle familier og tak for godt samarbejde i 2012. Efter en dejlig juleferie glæder vi os til at tage fat på et nyt arbejdsår med jer og jeres børn. Vi ser frem til både hverdagen,

Læs mere

Rosenvænget festival. Tøsetur i sommerhus

Rosenvænget festival. Tøsetur i sommerhus Vi er nu trådt ind i sommerperioden 2015, og dette kan allerede mærkes. Der nærmer sig sol- og strandvejr, og vi kan allerede nu se et højt aktivitets niveau ud af huset for mange af beboerne i klynge

Læs mere

har ordet... såning. En dejlig tid trods lugten ger et par sange, ligeledes 16.00.

har ordet... såning. En dejlig tid trods lugten ger et par sange, ligeledes 16.00. Plejecenter Skovvænget April 2015 har ordet... såning. En dejlig tid trods lugten ger et par sange, ligeledes i cafeen kl. 16.00. I dette nummer: skriver 1 Fødselsdage mv. Skovvængets venner Bruger/ pårørende

Læs mere

Opgaver til:»tak for turen!«

Opgaver til:»tak for turen!« Opgaver til:»tak for turen!«1. Hvad kan du se på bogens forside? 2. Hvad kan du læse på bogens bagside? 3. Hvad tror du bogen handler om? En invitation 1. Hvad hedder Lindas veninde? 2. Hvorfor ringer

Læs mere

Race report fra Triple Ironman i Lensahn

Race report fra Triple Ironman i Lensahn Race report fra Triple Ironman i Lensahn Jeg vil her skrive lidt om projektet 3 double ironman - fra ide til handling. Da jeg i 2011 gennemførte Copenhagen Challenge, var det en super fed oplevelse, og

Læs mere

Professoren. -udforsker Skoven! Baseret på en (næsten) sand historie. STÆRKT FORKORTET DEMORVERSION (ORIGINALEN ER PÅ 66 SIDER) Særlig tak til:

Professoren. -udforsker Skoven! Baseret på en (næsten) sand historie. STÆRKT FORKORTET DEMORVERSION (ORIGINALEN ER PÅ 66 SIDER) Særlig tak til: 1 Professoren -udforsker Skoven! 2016 af Kim Christensen Baseret på en (næsten) sand historie. STÆRKT FORKORTET DEMORVERSION (ORIGINALEN ER PÅ 66 SIDER) Særlig tak til: Lars. Naturstyrelsen Til minde om

Læs mere

Deltagernes egne beretninger. Sport as a Tool for Development

Deltagernes egne beretninger. Sport as a Tool for Development Sport as a Tool for Development Deltagernes egne beretninger Læs tre inspirerende historier fra nogle af de unge, der har været i Ghana som idrætsvolontører. 2 Det har givet mig uendeligt meget, at deltage

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 41 2013. Efterårsferie!

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 41 2013. Efterårsferie! Fælles info Efterårsferie! Vi har åbent i efterårsferien fra kl. 06.30 til 16.00. Bemærk venligst at vi lukker 1 time tidligere end til daglig! Tilmelding ikke nødvendig (se forklaring om dette i de sidste

Læs mere

5.A ved Ceres stranden

5.A ved Ceres stranden 5.A ved Ceres stranden Den 25. august 2015 tog 5.A en tur til Korsør Ceres engens strand og arbejdede med livet under Storebælt. Vi var sammen med biolog- og naturvejleder Søren Larsen. Han fangede forskellige

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

Kløverbladet December 2006

Kløverbladet December 2006 Kløverbladet December 2006 1 Indholdsfortegnelse: Side 3: Fra Ledergruppen og Administrationen Side 4: Huset i december Side 5: Huset i december Side 6: Tillykke Side 7: Tillykke Side 8: Dødsfald -Velkommen

Læs mere

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt SKYLD En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt H en ad vejen så man en lille fyr komme gående. Han var ikke særlig stor, nærmest lidt lille. Bare 45 cm høj. Han var bleg at se på. Hans øjne

Læs mere

Varmt farvel til Jer alle.

Varmt farvel til Jer alle. Personale nyt: Jette kommer tilbage fra barsel til august, og Trine stopper samtidig som barselsvikar. I Regnbuen skal vi sige velkommen til vores nye studerende Sandie, der kommer ud i sin første praktikperiode

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 1. 2011 (1. januar - 30. april) KOMMENDE ARRANGEMENTER FASTELAVNSFEST TØSEFEST GENERALFORSAMLING VIRKSOMHEDSBESØG VANDHULSDAG SANKT HANS LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Vi har taget hul

Læs mere

Hjælp Mig (udkast 3) Bistrupskolen 8B

Hjælp Mig (udkast 3) Bistrupskolen 8B Hjælp Mig (udkast 3) Af Bistrupskolen 8B SCENE 1 INT. KØKKENET MORGEN (15) går ind af døren til køkkenet og sætter sig ned ved køkkenbordet. åbner sit hæfte hvor der står Line på alle siderne. (16) sidder

Læs mere

Ind- og udmeldte børn. Personalet: nye børn og forældre og ønsker jer en god tid på fritidshjemmet.

Ind- og udmeldte børn. Personalet: nye børn og forældre og ønsker jer en god tid på fritidshjemmet. Vi byder velkommen til nye børn og forældre og ønsker jer en god tid på fritidshjemmet. Formålet med Arilds Tidende er blandt andet at holde jer orienteret om fritidshjemmets og bestyrelsens arbejde. Alle

Læs mere

Velkommen i. Tegnet af Lindagil de splittergale tagnere

Velkommen i. Tegnet af Lindagil de splittergale tagnere 16 Velkommen i 16 Tegnet af Lindagil de splittergale tagnere Voldum Børnehave 2 15 Østervænget 1 8370 Hadsten Hej Vi vil gerne byde dig velkommen i Voldum Børnehave, vi glæder os meget til du starter her

Læs mere

Så gik efterårsferien og her på fritter1, blev det en begivenhedsrig uge:

Så gik efterårsferien og her på fritter1, blev det en begivenhedsrig uge: Fritter 1's nyhedsbrev for november 2009. Efterårsferien Så gik efterårsferien og her på fritter1, blev det en begivenhedsrig uge: Sæbekasse løb Tirsdag deltog vi i sæbekasse løb. Deltagerne fra 2.&3.klasse

Læs mere

Indvielse af det nye bålhus

Indvielse af det nye bålhus Indvielse af det nye bålhus Nyhedsbrev Oktober Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 5+6 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 5+6 2013 Fælles info Indsamling. I aften kulminerer de mange indsamlingsaktiviteter når DR åbner op for tvshowet den store Danmarksindsamling. Et af de fremstød vi lavede var salg af brød & kaffe i vores morgenåbning.

Læs mere

ST RAN DPOSTEN MAJ 2016 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND

ST RAN DPOSTEN MAJ 2016 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND ST RAN DPOSTEN MAJ 2016 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND TELEFONLISTE Jette Schultz 55 36 39 40 jesc@vordingborg.dk Astrid Conradi 55 36 39 41 ascn@vordingborg.dk Afdeling 4 55 36 39 44 Afdeling 5 55 36

Læs mere

Dus Mellervang. Børnerådet. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst. www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev januar

Dus Mellervang. Børnerådet. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst. www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev januar Børnerådet Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev januar BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes

Læs mere

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette.

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Mandag den 26. juli. Endelig, da klokken var 10 fik vi huset for os selv og koloni ugen kunne

Læs mere

Forældrekaffe på tirsdag fra 14.30-16.

Forældrekaffe på tirsdag fra 14.30-16. Vi er kommet godt i gang efter ferien - og vi får rigtig tit besøg af de børn, som nu er startet i skole både i vuggestuen og i børnehaven. Som I kan se, er barnevognsskuret næsten klar til at komme i

Læs mere

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Morgengry kommer fra skypaladset i himlen. Men hun vil hellere tage på eventyr med sine to venner nede på jorden. Aben Kókoro kan godt lide

Læs mere

Og i det at Hans sagde det, faldt der er en sten ud af Kates hjerte. Åh Hans! Jeg var blevet forhekset. En dag for mange år siden, kom der en heks og

Og i det at Hans sagde det, faldt der er en sten ud af Kates hjerte. Åh Hans! Jeg var blevet forhekset. En dag for mange år siden, kom der en heks og Tom og skønheden I den lille landsby var der mange goder man kunne tage på markedet og handle frugt og grønt og tage til slagteren og købe den lækreste flæskesteg. Eller man kunne gå en tur i det fri og

Læs mere

Enøje, Toøje og Treøje

Enøje, Toøje og Treøje Enøje, Toøje og Treøje Fra Grimms Eventyr Der var engang en kone, som havde tre døtre. Den ældste hed Enøje, fordi hun kun havde et øje midt i panden, den anden havde to øjne som andre mennesker og hed

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 47+48 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 47+48 2013 Fælles info Sygemeldt. Jonna, pædagog på 2. årgang, er desværre blevet ramt af en blodprop og er derfor sygemeldt. Hun er pt. indlagt til genoptræning. Det står klart, at der vil blive tale om en længere

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvornår tilbyder Det Kongelige Teater billetter til 100 kroner?

Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvornår tilbyder Det Kongelige Teater billetter til 100 kroner? Modul 4 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvornår tilbyder Det Kongelige Teater billetter til 100 kroner? For unge under 25 Om tirsdagen For grupper Om fredagen X 1. Hvad koster telefon + fri sms om måneden?

Læs mere

UNGE LIGHED FÆLLESSKAB

UNGE LIGHED FÆLLESSKAB UNGE LIGHED FÆLLESSKAB TEMA: Kærester 2. årgang Nr. 2 Juni 2016 mener: Vi unge med særlige behov bestemmer selv, om vi vil have en kæreste. Vi bestemmer selv, hvem vi har sex med. Vi bestemmer selv, hvem

Læs mere

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier www.madkonceptet.dk Frokostordning Catering Om os vores værdier Kontakt os Frokostordning Få en oplevelse hver dag kl. 12

Læs mere

www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev August/september Dus Mellervang Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst

www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev August/september Dus Mellervang Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst Nyhedsbrev August/september Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Mølleavisen Maj 2015. Hvad var det bedste ved revyen?

Mølleavisen Maj 2015. Hvad var det bedste ved revyen? Mølleavisen Maj 2015 Så fik vi afsluttet vores revy. Vi syntes selv den var helt fantastisk. Men det var hårdt med 4 forestillinger, men vi synes, at vi klarede det så godt. Vi var lidt skuffede over,

Læs mere

Kapitel 1. Noget om årets gang

Kapitel 1. Noget om årets gang Kapitel 1 Noget om årets gang 1 4. Mennesker og måneder VOXPOP Er der en måned, du særlig godt kan lide, eller er der en, du ikke bryder dig om? Nina Ja... Jeg kan rigtig godt lide september. Efterårsmånederne

Læs mere

Værestedet Café På Vejen

Værestedet Café På Vejen Værestedet Café På Vejen PROGRAM August, September. Oktober 2016 GRØNNEGADE 10 8600 SILKEBORG 20 54 00 84 Åbningstider: Tirsdag kl 15.30-21.30 Torsdag kl. 15.30-20.00 Hver fjerde lørdag - kl. 11.00-14.00

Læs mere

FAKTOR 29. Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk

FAKTOR 29. Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk FAKTOR 29 Side 1 FAKTOR 29 Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk Side 2 FAKTOR 29 RART AT VIDE OM AKTIVITETSHUSET: Åbningstider i værestedet: Tirsdag

Læs mere

Side 1 FAKTOR 29 FAKTOR 29. Februar Marts HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiau.dk

Side 1 FAKTOR 29 FAKTOR 29. Februar Marts HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiau.dk FAKTOR 29 Side 1 FAKTOR 29 Februar Marts HUSK HUSK HUSK Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiau.dk Side 2 FAKTOR 29 Ingolf har haft gang i saltspanden rigtig mange gange her i vinter. Hele

Læs mere

Aktiviteter 1. halvår 2016 Gundorfslund aktivitetscenter

Aktiviteter 1. halvår 2016 Gundorfslund aktivitetscenter Aktiviteter 1. halvår 2016 Gundorfslund aktivitetscenter Gundorfslund 32 9000 Aalborg Tlf 9812 7600 Åbningstider mandag-torsdag kl 9-16 Fredag kl 9-13 Faste aktiviteter Mandage Sundhed på en anden måde*

Læs mere

Udmeldte børn: Christian fra 3.b er stoppet i Hedegården til udgangen af marts måned. Vi ønsker Christian rigtig god vind fremover.

Udmeldte børn: Christian fra 3.b er stoppet i Hedegården til udgangen af marts måned. Vi ønsker Christian rigtig god vind fremover. NYT FRA April 2013 Kontorets side. Nye børn: Et stort velkommen i Hedegården til Mikkel, som skal gå i 0.b og til Mathilde, der skal gå i 1.a. De starter begge i SFO den 2. april og vi håber, de bliver

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Januar 2015. Godt nytår. Go-Kart

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Januar 2015. Godt nytår. Go-Kart Godt nytår Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Januar 2015 Jeg håber, at I alle er kommet godt ind i det nye år. Jeg håber, at 2015 vil blive et rigtig godt år for dig, for dine venner og for alle

Læs mere

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage. Billede på forsiden: fælles fødselsdagstur for okt., nov., og dec. børnene. Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Enghøj News. Nr. 3 December 2015

Enghøj News. Nr. 3 December 2015 Enghøj News Nr. 3 December 2015 Indhold Info fra klubben Månedens opskrift Det sker i december Fifa turnering Halloween fest Julefrokost Tivoli tur Jule indkøbstur City 2 Quiz INFO FRA KLUBBEN Nu kan vi

Læs mere

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang Februar Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang 2015 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

Dagen efter mødte en flok forventningsfulde solstråler op i Solen. I dag skulle der laves dej med lyng til fladbrød. Fladbrødene skulle bages over

Dagen efter mødte en flok forventningsfulde solstråler op i Solen. I dag skulle der laves dej med lyng til fladbrød. Fladbrødene skulle bages over Solens børn er i fuld gang med at lave hybenmarmelade. Først var en gruppe børn var ude og plukke en masse hyben, og derefter skulle de klargøres til marmelade. Det krævede koncentration og finmotorik

Læs mere

De to bedragere. Opgaver til: BEDRAG. Instruktion: Læs teksten. Kender du den? Hvad handler den om?

De to bedragere. Opgaver til: BEDRAG. Instruktion: Læs teksten. Kender du den? Hvad handler den om? Førlæsning / Opgave 1 Instruktion: Læs teksten. Kender du den? Hvad handler den om? De to bedragere Der var engang en kejser. Han holdt så meget af smukt, nyt tøj, at han brugte alle sine penge på det.

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. 25. oktober 2013 Vallekilde-Hørve Friskole. Fredagsbrev nr. 756 Næste uger: 28. oktober 29. oktober 30. oktober 31. oktober 01. november 8. kl. til Berlin UU-besøg 9.kl. HK fri Skole-hjem 9.kl. Skole-hjem

Læs mere

Netværks Avisen. Det kan du læse om i bladet. Nye aktiviteter Mandeklub Kvindegruppe Spinning Udflugter

Netværks Avisen. Det kan du læse om i bladet. Nye aktiviteter Mandeklub Kvindegruppe Spinning Udflugter Netværks Avisen Februar 2015 Blad nr.2 Det kan du læse om i bladet. Nye aktiviteter Mandeklub Kvindegruppe Spinning Udflugter Hej alle brugere af Caféen i Larslejsstræde! Her er Caféens medarbejdere: Johnny

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 3. Mar Klubrådsmøde + Loomies

Læs mere

Nyhedsbrev, november 2003

Nyhedsbrev, november 2003 Nyhedsbrev, november 2003 Så er det længe ventede andet nyhedsbrev i 2003 fra Den Sikre Vej på gaden. Brevet indeholder en beretning af, hvad der er sket i foreningen siden sidst og lidt nyheder fra Camino

Læs mere

Fælles info. Nyt for 0. årgang. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 45+46 2013

Fælles info. Nyt for 0. årgang. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 45+46 2013 Fælles info Ny struktur i SFO. Som omtalt i sidste Nyhedsbrev havde vi er personaledag i SFO lørdag den 2. november, hvor vi drøftede, hvordan SFO skal tilrettelægges fra 1. januar 2014. Efter dette personalemøde

Læs mere

FALKEPOSTEN. december

FALKEPOSTEN. december FALKEPOSTEN december 2016 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Indretning -svar i alt 122. Service og Miljø -svar i alt 114

Indretning -svar i alt 122. Service og Miljø -svar i alt 114 Indretning -svar i alt 122 Fuld tilfredshed 29. Tilfreds 48 Hverken tilfreds/utilfreds 27 Utilfreds 16 Meget utilfreds 2 Service og Miljø -svar i alt 114 Fuld tilfredshed 22 Tilfreds 43 Hverken tilfreds/utilfreds

Læs mere

Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter (August og) September 2013

Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter (August og) September 2013 Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter (August og) September 2013 Velkommen tilbage fra sommerferie Jeg håber at I alle har haft en dejlig sommerferie og atter har samlet energi til sensommerens og efterårets

Læs mere

Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger?

Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger? Evaluering, forældre Hvilket hold har dit barn deltaget på? Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger? Har dit barn deltaget

Læs mere

Bilag 5. Transskribering af Fokusgruppeinterview 1

Bilag 5. Transskribering af Fokusgruppeinterview 1 Bilag 5. Transskribering af Fokusgruppeinterview 1 I har været i Børnenes Madhus i et par dage, og I har været ude ved de marietime nyttehaver i går på muslingefarmen... Først kunne jeg godt tænke mig

Læs mere

ARENDSE NYT Februar 2015

ARENDSE NYT Februar 2015 ARENDSE NYT Februar 2015 Indholdsfortegnelse Februar 2015 Forside Indholdsfortegnelse Forstanders indlæg Fødselsdage Konkurrence Personale Nyt Vi siger farvel Referat af beboermøde Aktivitetsplan Frisør

Læs mere

Til bryllupsmesse i klubben Søndergaard OBS! OBS! OBS! OBS! LUKKET fredag 28. marts

Til bryllupsmesse i klubben Søndergaard OBS! OBS! OBS! OBS! LUKKET fredag 28. marts Månedens konkurrence I løbet af den sidste måneds tid er der sket en del udskiftning blandt de voksne i klubben. Én er stoppet i praktik, én er stoppet som barselsvikar og tre er startet i hver sit praktikforløb.

Læs mere