-kuller - vores egen avis

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "-kuller - vores egen avis"

Transkript

1 Socialpsykiatrien på Bornholm Marts Maj kuller - vores egen avis Kom, maj, du søde milde! Tekst: C. A. Overbeck Melodi: W. A. Mozart, 1791 Kom, maj, du søde, milde! Gør skoven atter grøn, og lad ved bæk og kilde violen blomstre skøn. Hvor ville jeg dog gerne, at jeg igen den så! Ak, kære maj, hvor gerne igen i marken gå. Om vintren kan man have vel mangt et tidsfordriv. Man kan i sneen trave, å ja, et lystigt liv. Har leg af mange arter, især ved juletid, vel også kanefarter på landet hid og did. Men når sig lærker svinge mod sky med lifligt slag, på engen om at springe det er en anden sag! Men nu min kæphest rolig i krogen hist må stå, thi uden for vor bolig man kan for søl ej gå. Du derfor smukt dig skynde, kom, kære maj, o kom, at snart vi kan begynde på marken vor springom. Men frem for alt du mange violer tage med, og nattergalesange og kukkeren tag med! 1

2 Indholdsfortegnelse Ullasvej Socialpsykiatrien har haft besøg af en forfatter, NemID s. 3 4 Idræt på Tværs Generalforsamling og den årlige idætsdag s. 5 Midtpunktet Om bl. a. rygestop, menu og et nyt musik-band s Vestergade Aktiviteter & fortællinger s Kommandanthøjen Hvad er NADA? s. 19 Fontænehuset Vitser og meget andet fra huset i Svaneke s Blæksprutten Diverse fra Blæksprutten s Bagsiden Telefonliste Om Ø-kuller Ø-kuller er en avis der udgives i et samarbejde mellem socialpsykiatrien på Bornholm, brugerne af socialpsykiatrien og Fontænehuset i Svaneke, der trykker avisen. Ø-kuller udkommer i et oplag på omkring 350 styk, og distribueres til øens væresteder, psykiatrisk center og udvalgte kommunale institutioner. Ø-kuller findes på digital form på kommunens hjemmeside socialpsykiatri/ø-dækkende aktiviteter/socialpsykiatriens blad Ø-kuller. Redaktion: Henrik Christensen Niels Lohmann Nicklas Pedersen Pilar Torres Lukas Madsen Lars Paskjær Gunvor Poulsen Næste Ø-kuller kommer primo juni

3 Ullasvej Har du husket dit kontingent? Det er ikke hver dag vi udgiver bøger i Psykiatri og Handicap, og det er heller ikke sket før, at vi har haft en forfatter ansat. I efteråret 2013 var forfatter Dennis Gade Kofod med til at forfatte eksempler på hvornår de forskellige afdelinger af Psykiatri og Handicap lykkes med kerneopgaven. Dennis har besøgt såvel administrationen, Kommandandthøjen, Plantagen og alle de andre dele af Psykiatri og Handicap. På baggrund af besøgene, samtaler med brugere, medarbejdere og ledere har han lavet små, smukke fortællinger om hvert enkelt sted. Fortællingerne er lavet som en del af en proces for alle ansatte i Psykiatri og Handicap. Processen har handlet om hvad det vil sige at være medlem af en organisation og hvilken kerneopgave vi skal løfte i fællesskab. Lidt på samme måde som hvis man er medlem i en forening, hvor man selv bidrager og på den anden side også modtager noget fra de andre medlemmer. Vores kerneopgave er at yde kompetent støtte og vejledning. Vi ønsker en organisation hvor det er i fokus og samtidig ønsker vi at det sker på en måde hvor medarbejderne trives. Når jeg læser fortællingerne i Har du husket dit kontingent? er det tydeligt for mig, at vi ofte lykkes med vores kerneopgave og jeg synes faktisk også at vi som medarbejdere kan være stolte over den arbejdsplads vi er en del af. Jeg håber I har lyst til at læse i bogen, som findes på alle vores aktivtets- og samværstilbud og inden længe kommer den også på internettet, så alle kan få glæde af at læse den. Med venlig hilsen Michael Hansen Bager Psykiatri og Handicapchef 3

4 Ullasvej Vores egen avis Informationsmøde om oprettelse af NemID og digitale postkasser Mandag 17. marts 2014 kl Midtpunktet, Sankt Mortens Gade 33, Rønne Tirsdag 18. marts 2014 kl Fontænehuset, Søndergade 24, Svaneke Kom og hør Ditte Dideriksen fra Borgercenteret informere om, hvad der forventes af os som borgere på det digitale område, i samarbejdet med Regionskommunen Hvordan får jeg et NemID? Hvordan opretter jeg digitale postkasser? Hvad skal der til for at blive fritaget? Og der kan være andre spørgsmål at stille Mød bare op der er ingen tilmelding Har du spørgsmål kan du ringe til Bodil Wermelin, tlf

5 Idræt på Tværs Idræt på Tværs Generalforsamling afholdes tirsdag den 11. marts kl. 14 til 16 i Aakirkeby Hallerne Dagsorden ifølge vedtægterne. BEMÆRK INGEN IDRÆT DENNE DAG! Der serveres smørebrød, kaffe, the, vand og frugt. Sæt X i kalenderen! Idræt på Tværs årlige Idrætsdag - afholdes tirsdag den 17. juni Idræt på Tværs Oversigt over faste aktiviteter Mandag: kl Trim i Midtpunktet og kl Yoga også i Midtpunktet Tirsdag: kl Aakirkebyhallerne - her er blandt andet mulighed for deltagelse i gåture, badminton, petanque og volleyball Tirsdag: kl Bowling-centret - hvor vi har en bane til rådighed, med den indbyggede aftale at vi har to baner såfremt der er mere end 4 der deltager Onsdag: kl Tennis - så længe vejret tillader det, foregår det udendørs Fredag kl Svømning Derudover er der blandt andet mulighed for beachvolley. Evt. spørgsmål, forslag eller kommentarer - kontakt venligst: Karen eller Mike

6 Midtpunktet Rygestop kursus Psykiatrien på Bornholm tilbyder et rygestopkursus målrettet psykisk sårbare personer - rygestopkurset er gratis. Alle kan holde op med at ryge Rygestopkurset er for dig, som er bruger af psykiatriens tilbud. Et rygestopkursus foregår i en gruppe på 5 til 12 personer. Det er nemmere at stoppe med at ryge, hvis man er flere, der står sammen om det. Start: Mandag den 17. marts kl Herefter: Torsdage kl Sted: Fontænehuset, Søndergade 24, Svaneke Det er gratis at deltage i kurset. Selve rygestopforløbet er 5 gange á ca. 2 timers varighed. Kurset ledes af 2 rygestopinstruktører, som er udannet i Kræftens Bekæmpelse Yderligere information og tilmelding til rygestopkurset kontakt: Jesper Klindt fra Midtpunktet på tlf eller Birthe Gregersen tlf på psykiatrisk center. At rejse er at leve.det er også Recovery Her på Midtpunktet har vi en langvarig tradition for at tage på en ferie en gang om året. Men nu truer regler længere oppe fra i systemet vores ferier. Regler der vil gøre vores ferier så dyre, at de i realiteten ikke længere er et realistisk tilbud for os brugere. Hvorfor er disse ferier et vigtigt tilbud for mig? Fordi vi snakker om arbejdet i socialpsykiatrien skal være recovery orienteret og disse ferier er netop sådant et tilbud. Personligt har flere års rejseri med Midtpunktet gjort, at jeg har taget modet til med og i år 6 tager på en ferie uden støtte fra Midtpunktet. Jeg vil slutte af med et spørgsmål. Skal fremtidige brugere ikke have denne mulighed? Kim Larsen Nyt tilbud i Midtpunktet - NADA Cafeen (øre akupunktur) - Behandlingen foregår hver mandag, onsdag og fredag kl 9.30! - En behandling tager 45 minutter fra nålene er sat i. - Der er ligeledes mulighed for behandling hver tirsdag og torsdag eftermiddag i kreativt værksted. - Der vil blive serveret en speciel NADA-the i forbindelse med behandlingen. Alle er velkomne.

7 Midtpunktet

8 Midtpunktet Madplan for Midtpunktet Menu Marts Mandag 3 Sandwich Tirsdag 4 Fisk Onsdag 5 Pizza med salat Torsdag 6 Salatbord Fredag 7 Brunch Mandag 10 Kebab tallerken Tirsdag 11 Fisk Onsdag 12 Skinke Torsdag 13 Salatbord Fredag 14 Brunch Mandag 17 Kylling Tirsdag 18 Fisk Onsdag 19 Pasta ret Torsdag 20 Salatbord Fredag 21 Brunch Mandag 24 Chilli Con Carne Tirsdag 25 Fisk Onsdag 26 Bøf i folie med salat Torsdag 27 Salatbord Fredag 28 Brunch Mandag 31 Frikadeller Menu April Tirsdag 1 Fisk Onsdag 2 Farsbrød med æble og stuvet spinat Torsdag 3 Salatbord Fredag 4 Hjerte brunch Mandag 7 Curry med kylling og raita Tirsdag 8 Fisk Onsdag 9 Lasagne Torsdag 10 Salatbord Fredag 11 Hjerte brunch Mandag 14 Pasta med kylling, asparges og mandler Tirsdag 15 Fisk Onsdag 16 Pølse med varm kartoffelsalat Torsdag 17 Skærtorsdag Fredag 18 Lang fredag Mandag påskedag Tirsdag 22 Fisk Onsdag 23 Koteletter i fad Torsdag 24 Salatbord Fredag 25 Hjertebrunch Mandag 28 Hotdog med hjemmebagte brød & grov ketchup Tirsdag 29 Fisk Onsdag 30 Krydderurtefrikadeller med forårskartofler Frokosten dagligt er kl Brunchen er fredag kl Midtpunktet, Sankt Mortens Gade Rønne - tlf: Mail: Åbningstider:. Mandag kl Tirsdag: kl Onsdag kl Torsdag kl Fredag kl Lørdag: kl Søndag: kl Billedværkstedet: Værkstederne: Tirsdag og torsdag kl Træværkstedet/Svejseværkstedet: Onsdag og torsdag kl Fredagsture hver fredag kl NADA øre akupunktur Du har mulighed for at få NADA i Midtpunktet. Aftal tidspunkt med din kontaktperson

9 Midtpunktet Mindeord for Svend Erik Grønbech Torsdag den 30. januar afgik Svend Erik Grønbech ved døden efter forholdsvis kort tids sygdom. Svend Erik var en gennemgående person i vores værested i Aakirkeby fra allerførste åbningsdag i 1995, og indtil vi lukkede i december Svend Erik var først tilknyttet som frivillig i Aktivitetshusets cafe i mange år, og fortsatte med at komme i huset efter cafeens lukning - nu i værestedet Nettet. Rigtig mange borgere i Aakirkeby har f.eks. haft glæde af, at Svend Erik i mange år valgte at bruge sine juleog nytårsaftener til at holde cafeen i vores hus åbent, for dem der følte sig ensomme. Svend Erik var en lidt stille men meget hjertelig person, der på trods af de sidste års sygdom og modgang alligevel bevarede sit positive sind og livssyn. Svend Erik opholdt sig de seneste år i Thailand om vinteren. Denne vinter kom sygdommen desværre på tværs, så Thailandsturen måtte aflyses. I stedet for satte Svend Erik sig det mål at komme med på socialpsykiatriens fælles Tivolitur først i december måned. Dette mål blev gennemført, og Svend Erik kom med og havde efter eget udsagn en fantastisk tur. Men allerede dagen efter begyndte det at gå stærkt nedad bakke med helbredet, og en kold vinterdag her sidst i januar sov Svend Erik stille ind og fik dermed fred. Da Svend Erik ikke havde så meget familie her, kom vi som personale personligt meget tæt på ham, og vi føler at vi på mange måder er blevet beriget af at have kendt et så dejligt og positivt menneske. Ære være Svend Eriks minde. Til minde om Svend Erik Svend Erik kom i Nettet igennem mange år, og han var aldrig bleg for at sige sin mening. Han var vellidt af os alle. Jeg personligt, havde mange hyggelige samtaler med ham. Jeg kan huske når vi skulle til Brændegårdshaven, lavede vi mad sammen. Svend Erik var i god form, han cyklede ca km om året, de resterende 5 md. var han i Thailand. Jeg er glad for at jeg lærte Svend Erik at kende, og vil altid skænke ham en tanke. Svend Erik skænkede sit legeme til videnskaben - det synes jeg er en smuk tanke. Æret være Svend Eriks minde Ps: Jeg tror han er et godt sted nu. Bente Buhelt Forelskelse Når solen står op, strækker jeg min dovne krop, jeg ser på dig, du ser på mig. Vi smiler til hinanden og er fra forstanden, det er som om at vi fra der kom, hvor regnbuen ender Ja, vi er også venner. Bente Buhelt Pool turnering Torsdag den 24. april mødes vi i Midtpunktet kl. 10,00, for at dyste om hvem der er bedst til pool. Vi spiller efter samme regler som sidste gang! Mød op og få en hyggelig dag sammen med os andre - enten som deltagende spiller eller som hepper/tilskuer! Der vil blive buffet til frokost, pris kr. 30,- NB: Husk at give Niels besked et par dage før, om hvor mange der sådan ca. kommer og spiser med! 9

10 Midtpunktet Så er du velkommen til at komme og glemme alt om tid og sted, og bare nyde at spille musik sammen med et band! I Midtpunktets musiklokale hver onsdag fra kl Vi spiller forskellige genrer, er åbne for forslag og øver os på nogle sange, som vi håber at kunne spille til en koncert til sommer. Det bliver sjovt! Spørgsmål / kontakt: Lasse tlf / Pilar tlf / Troels tlf

11 Midtpunktet Fredagstur til Runerne ved Moseløkke. Kysten ved Melsted Koncentration i keramikværkstedet Nysgerrig svane i Listed Listed Fiskerimuseum Uffe og Ib Juul Hansen, som tegner og fortæller Havets susen og bølgernes brusen over molen i Listed Havn 11

12 Vestergade Åbningstider for Værestedet Vestergade Mandag og torsdag kl. 10 til 15 Øvrige arrangementer kan du se om i månedsplanen. Priser: Mad 30 kr. / Kaffe 5kr. / Kørsel 10 kr. / Svømning 20kr. Værestedet Vestergades personale Flemming Johansen Jeanette Baunkjær Marianne Holm Nicklas Pedersen Pilar López Torres Stephanie Johansen Niels Lohmann (vikar) / / / / / / / Stephanie nu i fast stilling pr. 1. april 2014 Stephanie, der har været ansat i en midlertidig stilling siden første april 2013, er nu blevet fastansat. Såvel brugere som kollegaerne i Vestergade udtrykker glæde ved at det endelig er afklaret at Stephanie kan få mulighed for at blive, da de har været glade for hende. Det er tiltænket at hun skal fortsætte med de funktioner og borgere hun i forvejen har. Det er blandt andet at være væresteds medarbejder, køre bostøtte og give NADA behandlinger. 12

13 Vestergade Aktiviteter marts måned Du kan finde flere aktiviteter og arrangementer på opslagstavlen i Caféen og er velkommen til at komme med forslag, samt ønsker. Uge 10 Man. 3. NADA behandling kl. 10 og 11. Keramik fra NADA behandling kl. 10 og 11. Tirs. 4. Idræt på tværs i Åkirkeby hallen. Afgang Vestergade kl /Hasle kl Tors. 6. Café åbent kl Rønnetur om eftermiddagen. NADA kl. 10 og 11. Fre. 7. Svømning. Afgang Vestergade Torvet Hasle Slægtsforskning fra kl 13-? Uge 11 Man. 10. Café åben kl NADA behandling kl. 10 og 11. Tirs. 11. Idræt på tværs i Åkirkeby hallen. Afgang Vestergade kl /Hasle kl Tors. 13. Kærligheds-foredrag med Robert Lubarski på Rønne bibliotek kl Se opslag vedr. kørsel mm. NB. Værestedet holder lukket den dag. Fre. 14 Svømning. Afgang Vestergade kl /Hasle kl Slægtsforskning fra kl 13-? Uge 12 Man. 17. Café åben kl NADA behandling kl. 10 og 11. Tirs. 18 Idræt på tværs i Åkirkeby hallen: Afgang Vestergade kl.12.50/hasle kl Tors. 20. Café åbent kl Tur om eftermiddagen. NADA behandling kl. 10 og 11. Fre. 21. Svømning. Afgang Vestergade 10.15/Hasle kl Slægtsforskning fra kl. 13-? Uge 13 Man. 24. Café åben kl NADA behandling kl. 10 og 11. Tirs. 25. Idræt på tværs i Åkirkeby hallen: Afgang Vestergade kl.12.50/hasle kl Tors. 27. Café åbent kl Husmøde fra kl NADA behandling kl. 10 og 11. Fre. 28. Svømning. Afgang Vestergade 10.15/Hasle kl Slægtsforskning fra kl. 13-? Uge 14 Man. 31. Café åben kl NADA behandling kl. 10 og

14 Vestergade Aktiviteter april måned Uge 14 Tirs. 1. Idræt på tværs i Åkirkeby hallen. Afgang Vestergade kl /Hasle kl Tors. 3. Café åbent kl Rønnetur om eftermiddagen. NADA kl. 10 og 11. Fre. 4. Svømning. Afgang Vestergade Torvet Hasle Slægtsforskning fra kl 13-? Uge 15 Man. 7. Café åben kl NADA behandling kl. 10 og 11. Tirs. 8. Idræt på tværs i Åkirkeby hallen. Afgang Vestergade kl /Hasle kl Tors. 10. Café åbent kl Husmøde fra kl NADA behandling kl. 10 og 11. Fre. 11. Svømning. Afgang Vestergade kl /Hasle kl Slægtsforskning fra kl 13-? Uge 16 Man. 14. Café åben kl NADA behandling kl. 10 og 11. Tirs. 15. Idræt på tværs i Åkirkeby hallen: Afgang Vestergade kl.12.50/hasle kl Tors. 17. Skærtorsdag - derfor holder vi lukket. Fre. 18. Langfredag - derfor ingen svømning. Uge 17 Man påskedag - derfor holder vi lukket. Tirs. 22. Idræt på tværs i Åkirkeby hallen: Afgang Vestergade kl.12.50/hasle kl Tors. 24. Café åbent kl Husmøde fra kl NADA behandling kl. 10 og 11. Fre. 25. Svømning. Afgang Vestergade 10.15/Hasle kl Slægtsforskning fra kl. 13-? Uge 18 Man. 28. Café åben kl NADA behandling kl. 10 og 11. Tirs. 29. Idræt på tværs i Åkirkeby hallen: Afgang Vestergade kl.12.50/hasle kl Ons. 30. Trolling Master Bornholm s åbning - opslag! 14

15 Vestergade Aktiviteter maj måned Uge 18 Tors. 1. Café åbent kl Bemærk INGEN frokost denne dag. Fre. 2. Svømning. Afgang Vestergade Torvet Hasle Slægtsforskning fra kl 13-? Uge 19 Man. 5. Café åben kl NADA behandling kl. 10 og 11. Tirs. 6. Idræt på tværs i Åkirkeby hallen. Afgang Vestergade kl /Hasle kl Tors. 8. Café åbent kl Rønnetur om eftermiddagen. NADA kl. 10 og 11. Fre. 9 Svømning. Afgang Vestergade kl /Hasle kl Slægtsforskning fra kl 13-? Uge 20 Man. 12. Café åben kl NADA behandling kl. 10 og 11. Tirs. 13 Idræt på tværs i Åkirkeby hallen: Afgang Vestergade kl.12.50/hasle kl Tors. 15. Café åbent kl Tur om eftermiddagen. NADA behandling kl. 10 og 11. Fre. 16. Bededag derfor ingen svømning. Uge 21 Man. 19. Café åben kl NADA behandling kl. 10 og 11. Tirs. 20. Idræt på tværs i Åkirkeby hallen: Afgang Vestergade kl.12.50/hasle kl Tors. 22. Café åbent kl Husmøde fra kl NADA behandling kl. 10 og 11. Fre. 23. Svømning. Afgang Vestergade 10.15/Hasle kl Slægtsforskning fra kl. 13-? Uge 22 Man. 26. Café åben kl NADA behandling kl. 10 og 11. Tirs. 27. Idræt på tværs i Åkirkeby hallen: Afgang Vestergade kl.12.50/hasle kl Tors. 29. Kristi Himmelfartsdag - der er værestedet lukket. Fre. 30. Svømning. Afgang Vestergade 10.15/Hasle kl Slægtsforskning fra kl. 13-? 15

16 Vestergade Keramik som aktivitet i Vestergade Karrina s arbejdsprakperiode i område Vest gav os mulighed for at få arbejdet med ler Siden september har vi haft Karrina fra Midtpunktet hos os. Dette har givet os mulighed for at arbejde med ler, smykker, filt og juledekorationer. Hun er dygtig til at hjælpe, give råd, ideer og virker til at have erfaring på en lang række områder. Det er ca. 15 år siden at jeg sidst arbejdede med ler, kan huske løver, krokodiller, slanger og andre farlige ting fra dyrelivet. Da vi var på Københavner-tur besøgte vi Den Blå Planet. Når man siger fisk, tænker man måske bare på noget der svømmer i havet eller at der snart er mad. Men det var en unik oplevelse. Så mange fisk! Så mange farver, former, egenskaber og måske ligesom os, personligheder? Fisk er forskellige! Jeg har altid kunne li' fisk, men denne oplevelse har givet endnu større inspiration til at lave dem i ler. Nogle gange kræver det alligevel tid og overskud at lave ting derhjemme, men på værested, i social hygge, er det hele lidt nemmere. Karrina har givet os den gave, at vi kan eksperimentere med vores kreative og kunstneriske sider, noget som jeg er sikker på mange af os her på Vestergade har haft glæde af. Koral 16

17 Vestergade Lottes Tur til Ghana... - en rejsebeskrivelse Vi rejste fra Danmark ved 7:30 tiden om morgenen, og var først ved vores hotel Cape Coast omkring 1:30 tiden om natten. Flyveturen starter med 3 timer hvor man så mellemlander i Istanbul, og derefter sidder man i 7 timer fra Tyrkiet til Accra i Afrika og så kommer køreturen på 3 til 4 timer til sydvest kysten (Cape Coast). Puha det er en lang tur, og man får ondt i røven af at sidde så længe. Den første dag i Afrika startede med at gå rundt i gaderne, med dyttende biler og masser af mennesker. Efter den lange og varme indkøbstur, tog vi en lang dukkert i Atlanterhavets store bølger. Flere af de lokale drenge fangede muslinger i bølgerne og opbevarede dem i munden. En aften kørte min veninde og jeg med Antonio, der passede vagthundene på hotellet, afsted på hans motorcykel igennem de små gader med masser af musik og liv. Vi skulle nemlig hen på en lokal bar, som var flyttet til et lidt større sted med udsigt ud til Atlanterhavet. Det var en ældre mand i 70`erne der havde det, men hans alder kunne man hverken se eller mærke. Så Pappas Place, som det hed, var super hyggeligt, selvom det var et lidt fattigt kvarter det lå i. Og en bar dernede er slet ikke som herhjemme, der var en bar med et lille køleskab, så lidt træborde, lange bænke og nogle høje barstole. Men stedet var fyldt med liv og glade mennesker. Da vi gik hjem i de mørke gader, så vi folk der lå og sov udenfor deres huse med familien, da der var alt for varme indenfor. Man skulle have en lokal med sig når man gik rundt efter mørkets frembrud, for ellers ville man være i fare for tyveri, overfald og hvad der nu ellers kunne ske. Så blev det juleaften, og vi gik hver for sig for at købe gaver til hinanden, men da dette kun var vores 4. dag dernede fik jeg lokket fløjtemanden Evans med mig. Det var min venindes tredje tur i Ghana, så hun kendte byen og kunne selv finde rundt. Jeg tog op på det gamle slot Cape Coast Castle, hvor man havde holdt slavefanger ca i årene 1600 til 1800 hvor Danmark havde været en del af styret, der blev kaldt guldkysten. Det var nu renoveret og i gården var der lidt butikker. Om aftenen var vi i byen med en DJ fra hotellet og en af Melanies gamle venner. Da vi kom nærmere mod centrum, var der en kæmpe scene med dans og sangoptræden. De holder jul på en noget andet måde end os, blandt andet med bål på stranden, dans og musik i gaderne, og diskoteker der var proppede. Det diskotek vi tog hen på, startede på en god måde, men efter jeg havde været med Melanie på toilettet altså pisse i en rendesten indendørs, var der en der hurtigt fik revet i min taske. De to gutter vi havde med sad ved bordet, så de nåede ikke at se at jeg blev revet en halv meter ned i et stengulv, og derefter slæbt to meter henover stenene, til hanken røg af, men tasken og indholdet havde jeg HA! Den 25 december er der de officielt fejre jul i Ghana. Så på den kæmpe plads der var ved siden af vores hotel, sad der flere hundrede mennesker i deres glade farverige tøj og var til gudstjeneste. Blandt nogle af Melanies venner var der bl.a. Patrick der havde en lille reggae glad cafe, der hed One Stone Coffe shop. Når man havde sagt hvad man ville have at spise skulle han lige cykle ud og købe ingredienserne, og så kunne han gå i gang med at kokkerere. Hos ham kostede maden 4-5 centi, dvs danske kroner. 3. Januar kørte vi i ti timer med guides for at komme til Wli Waterfalls high and low. Vandreruten igennem bjergene og regnskoven tog frem og tilbage 7 timer. Da vi havde gået i godt 3 timer, fik vi os en kold dukkert i det friske vand, i Wli high waterfall inde i junglen. Vi havde vores egen guide og en lokal guide med os. Inden sådan en tur skal man skrive under på at hvis man faldt ned og døde eller havde andre uheld, var vi indforstået med det. Det vi havde at støtte os til, var en lang gren som vores vandrestav og eller gjaldt det om at holde fast i træstammer og linaer. Søndag den 5/1-14 kørte vi tilbage til Oasis beach Resort, men vi stoppede på vejen fortsættes.. 17

18 Vestergade Forsættelse fra forrige side.. og kom ind igen i noget jungle, hvor vi fodrede de vilde aber med friske bananer. Man skulle holde godt fast om bananen, så kom aberne ned og skrællede den og hev den med op i træerne. Dagene efter var vi ude i forskellige landsbyer, hvor der bla. var børnehjem med skole hvor min veninde havde arbejdet. På denne landsbytur kørte vi rundt i deres skrammelbusser hvor der blev proppet så mange mennesker ind som muligt til gengæld kostede turen kun 1 centi = 3 kroner. En nat var vi ude og køre strandkørsel, som vi også havde gjort tidligere på dagen, men denne gang sad vi pludselig for at sejle ud i deres store træbåde, tog de lige over og fik hevet bilen op og videre ud på vejen på ca. 3 kvarter. Men en fed oplevelsestur med dejlige smilende, glade mennesker det var det hele værd. Man lærer noget om den 3. verden og sætter pris på alt det vi har og kan her i Danmark, men vi kunne sørme lære noget om deres sammenhold og glæde. Lotte Stender Oktober - en positiv brugerfortælling Jeg bliver så glad når jeg tænker på hvor langt jeg er nået på 3 år, eller fra da jeg var endnu mindre. Det hele var så uoverskueligt og føltes lige meget. Nu har jeg fået en livsglæde som aldrig før. Min barndomsveninde sagde for kort tid siden at jeg aldrig har snakket så meget som jeg gør nu. Hun har aldrig hørt så mange ord komme ud af min mund før. Vi har haft vores venskab i 16 år, hun blev helt forbavset og så glad for jeg endelig udtrykker mig og ikke gemmer mig bag det stille ydre. Har altid tænkt rigtig meget, men har ikke kunnet få ordene ud så det gav mening for mig fast i vandkanten og vandet begyndte at stige, så bølgerne plaskede op over bilen og ingen døre kunne åbnes. Da vandet var begyndt at stige ind i bagagerummet hvor jeg sad, fik hotel ejeren Ali formået at få åbnet et vindue, fik kravlet ud og fik så åbnet døren foran, så alle kom ud i live. Det var vildt ulækkert og ubehageligt når man sad i bagagerummet og bølgerne slog op ad bilen og ikke vide om man ville nå at komme ud. Hele natten stod vi og hev og sled i rebene for at få bilen op af vandet. Brandmændene kom efter ca. 2 1/2 time, gav hurtigt op og kørte så væk igen. Men ved 4 tiden om morgenen, når fiskerne kom op på stranden selv eller andre. Nu kan jeg ikke stoppe, det kommer i perioder hvor ordene bare vælter ud. Det roder heller ikke så meget i mit hoved som det gjorde før i tiden, hvilket gør mig virkelig glad og tilfreds. Ind imellem bliver jeg så trist over de der gjorde min folkeskole og efterskoler umulig at komme ind og være en del af. Før i tiden gemte der sig en masse vrede og bitterhed. Men nu er det min tur til at skinne og skabe mig et liv med glæde og lykke, hvilket jeg aldrig havde håbet eller troet på. Da slet ikke for 3 år siden, hvor mit sind og liv var virkelig skidt. Nu kan jeg se en ende på den elendighed jeg var igennem. Der er opklaring forenden af uvejret, når man står i det kan det føles som det aldrig stopper, men det gør den før eller siden. At leve betyder ikke man er i live. 18

19 Kommandanthøjen 19

20 Fontænehuset Fontænehusets Dani har lidt vitser, han gerne vil dele med jer Blondine-vits: Der står 17 unge blondiner foran et diskotek. Et par unge fyre kommer hen til dem, og spørger om de ikke vil med ind. Det kan vi ikke, svarer den ene, man skal være 18 for at komme ind Og så den om blondinen, der desværre tabte konkurrencen i brystsvømning fordi de øvrige konkurrenter brugte armene... Leif kommer en time for sent på arbejdet. Han støder ind i chefen, og hans chef siger så Der er 3 ting, som jeg vil spørge dig om: 1, du kommer en time for sent, 2, du har gazebind om hånden og 3, du har også gazebind om hovedet. Må jeg bede om en forklaring? Leif svarer Jeg kom lidt for sent op, og skulle skynde mig at stryge skjorten, da jeg kom til at brænde hånden på strygejernet Jamen, hvad så med forbindingen på hovedet? Jo svarer leif, Jeg skulle jo også ringe efter en ambulance En luder er i forhør hos politiet. De mener smøgen ved mordbranden er smidt ved 5-tiden. Hvortil luderen svarer Jamen Jeg ryger normalt først efter seks HE Jønke har et par kammerater på besøg, og aftaler at skyde én på Nordre Strandvej. De mødes en sen aften og tager afsted, hvor Jønke så siger Vi skyder en genvej her. Den ene af hans kammerater svarer Jamen var det ikke på Nordre Strandvej vi skulle skyde én? Lille Jønke kommer hjem fra skole, hvor hans far tager ham med ud i haven. Faren viser Jønke en HA-låge han har lavet til ham. Jønke svarer Far, det hedder da en HAVE-låge! HE HE Damen kommer ind i sko-butikken for at købe et par sko. De kigger på et nogle højhælede, hvortil hun med et glimt i øjet fortæller, at hun faktisk ikke kan li dem. Sælgeren siger så Hvis du ikke kan li de højhælede, så kan du få et par flade! En tømrer er i gang med at lægge tagrygning hjemme hos Dani. Dani foreslår ham benytte sig af følgende slogan: Har du ondt i ryggen, så ring til Søren Ho Ho Ho 20

21 Fontænehuset The Young One`s på cykeltur i Nordskoven Fontænehusets ungegruppe The Young One`s på mountainbike-tur - en kold, men smuk snevejrsdag i januar. 7 forventningsfulde unge drog afsted til Nordskoven i Rønne for at cykle i et temmelig udfordrende og kuperet terræn. På trods af at det gik meget op og ned var humøret absolut super-nice! Der blev grint og grædt svedt og lidt. Et af turens absolutte klimakser var fortæring af chokolade hvilket var acceptabelt efter en mindre kraftpræstation!!! Frank H. Pihl Medlem af Fontænehuset 21

22 Fontænehuset Støt støtteforeningen, så de kan støtte os. FONTÆNEHUSET BORNHOLM Et medlems kontingent er på kr. 125 årligt. Bedes betales på : Reg. Nr Konto: Husk at påføre navn ved indbetalingen Mvh. Fontænehuset Kom til generalforsamling i støtteforeningen Tirsdag den 29. april 2014 kl Fontænehuset Bornholm, Søndergade 24, 3740 Svaneke Støtteforeningen har modtaget en donation på kr. Vores leder Gunvor og Margit, medlem af støtteforeningen 22

23 Fontænehuset Hus og have: Nyt fra Enhederne Er i fuld gang med mere, end hvad vi i huset lige ved. De er bl.a. ved at tømme vores loft, og sortere ting, der enten skal smides ud eller skal istandsættes/ repareres og til salg i Genbrugen. De har også fået lovning på at de kan tømme et andet loft. De vil bl.a. også gerne have nogen foto`s af dem, når de er aktive (he) og have en mappe med billeder i, som de kan vise frem. Den opgave får kontoret så. Som om vi på kontoret ikke har nok at se til. Smuk malet kommode fra Genbrugen Kr. 400 Aktivitet på værkstedet Sådan kan det også gøres Café-enhed: Karin har kastet sig over en ny stor opgave i Fontænehuset hun vil have bedre styr på vores fælles café. Der skal være pænt og hyggeligt. Det betyder at hun er gået i gang med at etablere en egentlig café-enhed. Café-enheden vælger hver morgen en eller flere medlemmer, som så denne dag har vagten - de passer caféen, med alle de opgaver der ligger her. Det er for eksempel rengøring, udluftning og oprydning. Pasning af kasseapparat. Og så vil de også sørge for at der bliver pyntet lidt op med lys og blomster. De skal også brygge en hulens masse kaffe, for det er godt nok voldsomt hvor meget kaffe der bliver drukket dagligt i Fontænehuset. Om formiddagen disker de op med et lækkert frugtfad, så der bliver lidt godt til kl pausen. Derudover skal der gang i noget bagning, så der også bliver lidt rart hjemmebag om eftermiddagen, og måske også til møder i huset. 23

24 Fontænehuset Job enheden: Fortæller at en praktik er ved at blive til job og der er mulighed for 3 stillinger. Der kommer måske flere medlemmer i vore hus, efter henvendelser fra sagsbehandlere. Flex-enheden: Aftaler om fleksjob, samt tilsagn om forskellige jobs. Og så stopper vor kære Mads endnu engang. Godt nok ærgeligt, da han er faldet godt til i huset. Men vi fik da farvel kage endnu en gang. TAK til Mads, for denne gang. Måske dukker han op igen, man ved jo aldrig. Især ikke når det drejer sig om vores hus. Kontor-enheden: Ellers er der gang i den her på kontoret, med avis, dagsorden, mailgrupper. Receptionen har gang i at få ordning på medlemsdatabasen. Vi ved virkelig ikke hvad vi havde gjort uden Ian, vores IT Geni. Nogen gange mere gang i den på kontoret end andre, hvor jeg måske kan sidde her alene. De fleste kontor opgaver har receptionen overtaget og er der ingen til stede der, er det ikke lige altid at vi andre kan huske hvordan man gør. Men receptionen tager sig primært af det ikke-pc relaterede arbejdsopgaver. Og så må vi tage afsked med vores kontormus Conny, der har fået job. Tillykke til hende siger vi. Køkken-enheden: Laver som altid de bedste morgen boller, og god sund mad til middag. Altid med masser af grønt til, og selv deres spinattærte kunne spises. 24

25 Fontænehuset VÆRTENS BEDSTE TÆRTE. Historie fra Kathe Tork Andersen Jeg kom, som jeg plejer, en morgen i Fontænehuset. Som alle der kommer i huset skal, skrev jeg mig ind. Navn, hvad tid jeg er kommet, hvad tid jeg forventer at gå, hvad enhed jeg er i, humør/energi og om jeg spiser med. Her stoppede jeg lige op, hvad ville køkkenet friste os med i dag? Jeg gik hen til køleskabet, så på menu-sedlen som hang der, og læste spinattærte. SPINATTÆRTE, ellers tak. Godt nok går køkkenenheden meget op i sund mad, men SPINATTÆRTE, nej tak. Jeg gik tilbage til bogen med indskrivningen, og satte et minus. Jeg skænkede mig en kop kaffe, og satte mig ved et bord i salen. Nu kom der flere medlemmer og en spurgte Hvad er middagen i dag. En anden svarede SPI- NATTÆRTE og den der havde spurgt sagde Det er sgu ikke noget for mig, AD og lidt efter gav en anden udtryk for sin utilfredshed. Da jeg hørte dem sige de ord, tænkte jeg, I har ikke smagt den endnu, giv den da en chance før i dømmer den. UPS, det var jo lige det jeg selv havde gjort. Jeg rejste mig og gik hen og lavede mit minus om til et kryds. Så blev klokken og der blev ringet på madklokken. Jeg stod som nr. 3 i køen, og tænkte at jeg hellere måtte tage rigeligt med salat, da jeg jo ikke vidste om jeg kunne li` SPINATTÆRTEN. Jeg tog kun et lille stykke, selv om den så lækker ud, men jeg kunne jo altid gå op og tage et stykke til. Jeg satte mig hen ved bordet og begyndte at spise. Først lidt salat og så et stykke af tærten. Den oplevelse var fantastisk. Følelsen var blød, der var smag af ost, spinat og hvidløg, ih hvor smagte den dejligt, det er meget svært at beskrive det med ord, men det er den bedste tærte jeg nogen sinde har smagt. Jeg gik op for at tage et stykke mere, men det var slut. Tærterne var væk, spist. Ja, hvad lærte jeg lige her. Det var Nette der havde haft opskriften med, så jeg gik til Nette og fik med det samme opskriften. Jeg har serveret den for mine børn og børnebørn, og for nogle gæster, og alle har været meget begejstret for den. En af mine børnebørn sagde Det er måske ikke verdens bedste tærte, men værtens bedste tærte. Nu vil jeg gerne dele den med jer, så gå bare i gang og glæd jer. Tærtedej: 125gr. smør 200gr. mel 3 spsk. vand, 1 æg, Salt og peber. Dette røres sammen til en dej og sættes i køleskabet ca. en ½ time til dejen kan rulles ud uden at hænge fast i kagerullen. (Køb evt. en færdig dej.) Nu lægges dejen i tærtefadet, prik nogle huller i bunden med en gaffel og bages sa i en forvarmet ovn pa 200 gr. i min. Fyldet: 200 gr. feta, ½ l creme fraiche, 1 pose frisk spinat 1 æg Hvidløg, Salt og peber efter smag. Pa den bagte tærte smuldres fetaen. De øvrige ingredienser røres sammen og kommes oven pa. Sa sættes den i ovnen pa 200 gr. i ca. 35 min. 25

26 Fontænehuset Kvinders internationale kampdag og Trafficking. Af Hanne Rosa Vi lukker øjnene for handel med kvinder i Danmark. Der er ingen tvivl om at trafficking er forbundet med den globale varegørelse af krop og seksualitet. Som er voldsomt! Det er meget bekymrende og det HAR forbindelse til ligestillingen mellem kønnene at gøre. Kvindernes internationale kampdag, også kaldet den internationale kvindedag, er den 8. marts hvert år. Det er en mærkedag for kvinders stilling i hele verden. Dagen markeres også af FN, og i mange lande er det en national helligdag. Kvindernes internationale kampdag blev indstiftet i 1910, og i 1977 vedtog FN en resolution, som anbefaler fejring af en international kvindedag. Clara Zetkin & Rosa Luxemburg, 2 af de mest fremtrædende foregangskvinder til at sætte fokus på kvinders rettigheder Og derfor er det helt uforståeligt at regeringen har skrinlagt forslaget om at forbyde købesex. Flere og flere piger og unge kvinder bliver solgt, i dag trækkes langt flere kvinder, også i Danmark, med tvangsægteskaber, æresdrab, kønslemlæstelse, tørklædetvang og ulig arveret. Barndommen: Massemediernes seksualisering af børn kommer utrolig tidligt, barndommen bliver kortere og kortere. Lad os sammen, kvinder og mænd, indrette et samfund hvor vi går ind for ligeret; At kvinder skal have mindst halvdelen af magten, pengene, af æren og omsorgen! Og at vi lader børnene have deres barndom i fred for seksualisering i det offentlige rum, i reklamer, på nettet og i fjernsynet. Lad os fejre den internationale kampdag den 8. marts men lad os alle også sørge for at vi kæmper for kvindernes rettigheder alle årets andre dage. Læs meget mere om dette spændende emne på 26

27 Fontænehuset Rosa i praktikforløb på Fontænehuset Af: Rosa Lillie Kjøller Jeg hedder Rosa og er pædagog-studerende på første år. Jeg har været så heldig, at jeg er kommet i praktik på Fontænehuset i Svaneke. Her vil jeg befinde mig de næste tre måneder. Alle er utrolig imødekommende og i godt humør, hvilket påvirker ens eget og alle andres tilgang til stedet. Når man møder ind, skriver man hvilket humør og energi man har på en skala fra 1-10, så man kan tage hensyn til den enkelte. Ofte i løbet af dagen stiger humøret og energien. Man føler sig velkommen og inkluderet som en del af Fontænehuset meget hurtigt, hvilket betyder rigtig meget. At være studerende er en meget lærerig og udfordrende proces. Jeg har nogle individuelle mål, jeg skal arbejde hen imod, personlige såvel som faglige. F.eks. skal jeg være undrende, reflekterende og opsøgende i min praktik-periode. Jeg har vejledning en gang om ugen, og min praktik-periode skal sluttes af med en skriftlig opgave, der skal godkendes på seminaret. Jeg glæder mig til at komme rigtig i gang på fontænehuset, og forhåbentlig kan jeg bidrage og være med til at gøre en forskel Nye ansættelser i Område Øst Tillykke til Mike Grønbech-Dam med fastansættelsen pr. 1. marts. Og velkommen tilbage til Pilar López Torres, som er ansat i Fontænehuset pr. 1. april. 27

28 Fontænehuset Julefrokost d. 19. december 2013 Nogen ser da ud til at hygge sig Var det mon mandlen Eller måske ikke? Hvad p laver jeg da her!!!! Hej hej Et sødt nisse-par Skal jeg mon synke eller spytte? Nytårskur d. 6. januar 2014 Puha, sikke en omgang l jeg fik lukket ud Vores chef/leder bød velkommen med et lille glas til ganen og et stykke chokolade kl. 11. Vi lagde ud med en fællessang, hvorefter vor leder fortalte om det forgangne år, og hvad vi kan forvente af det nye. Der blev snakket i krogene og derefter så serveret en lækker suppe m. flutes. Hvad vi andre ikke så. Chef anno

29 Fontænehuset Fontænehuset Bornholm stadig en succes Artikel af Gert Haugbøl. Fontænehuset Bornholm er fortsat en stor succes, og der udføres løbende nye tiltag for at udvide aktiviteterne i huset. I øjeblikket er der omkring 63 medlemmer, med et dagligt fremmøde på omkring 20 medlemmer. Det er dejligt at opleve, at der er så meget brug for et tilbud som Fontænehuset af såvel frivillige som borgere, der er i afklaring. Et af de nye tiltag er skriveværkstedet, hvor man kan lære at skrive små noveller, arbejde med grammatik samt skrivning af CV og jobansøgninger. Undervisningen tilrettelægges efter hvem der kommer, og det er også muligt at få undervisning i matematik. Skriveværkstedet er hver mandag fra Fontænehuset har desuden startet en intern avis redaktion avisen er døbt Fontænehus-sprøjten. Her bliver der skrevet om, hvad der sker i huset, samt sjove historier og billeder fra dagligdagen. Udover den interne avis leverer redaktionen desuden materiale til Ø-kuller, som er socialpsykiatriens blad til borgerne. Den 20. marts er afsat til Stop-op dag. Her skal der arbejdes med flow dvs. hvad betyder det for psyken, at være beskæftiget med arbejdsopgaver i Fontænehuset. På grund af den øgede tilgang af unge medlemmer, er der kommet gang i gruppen The young one s. Den 11. marts afholdes der for denne gruppe et fremtidsværksted om drømme og visioner. Alle unge mellem 18 og 35 år er velkommen denne dag. I genbrugsenheden er der meget travlt, og et nyt tiltag er at restaurere møbler. Fontænehuset søger derfor møbler til istandsættelse og kommer gerne og henter dem hos folk, der vil donere dem til projektet. Genbrugen er åben alle hverdage fra Sidste skud på stammen er en ny caféenhed. Denne enhed står for driften af caféen. Der bages, pyntes op med blomster og lys på bordene og sørges for at skabe en god stemning i cafeen. Desuden sørger enheden for at dække op til mødeaktivitet i huset. I Fontænehuset er der altid plads til en til, så sidder der nogen derude som har brug for en hverdag, hvor de er velkomne, og hvor der er brug for alles ressourcer, så ring til Fontænehuset på telefon eller kig forbi mellem kl 8.00 & alle hverdage. 29

30 30

31 31

32 32

33 33

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Aktivitetsprogram Værestedet den blå cafe. Feb.-Apr. 2015. Spørgsmål til aktivitetsplanen rettes. Leo Vad: 20905896. levad@ikast-brande.dk.

Aktivitetsprogram Værestedet den blå cafe. Feb.-Apr. 2015. Spørgsmål til aktivitetsplanen rettes. Leo Vad: 20905896. levad@ikast-brande.dk. Spørgsmål til aktivitetsplanen rettes til: Leo Vad: 20905896 Aktivitetsprogram Værestedet den blå cafe levad@ikast-brande.dk Eller Trine Andersen: 20181639 tcand@ikast-brande.dk 16 Feb.-Apr. 2015 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Åbent hus: Hver Tirsdag Klokken 13.00 16.00

Åbent hus: Hver Tirsdag Klokken 13.00 16.00 1. halvår 2014 Åbent hus: Hver Tirsdag Klokken 13.00 16.00 SAMVÆRdSHUSET Søndergade 27-3700 Rønne Kontakt: Formand: Ruth Kjær Hansen mob. 50 57 29 14 Kasserer: Kjeld Pedersen E-mail: pilgaarden@sol.dk

Læs mere

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 I denne udgave af nyhedsbrevet Kan du læse mere om: Københavner-turen 12 frikvarteret Lokalt brugerråd Åbning i julen Juleafslutning Julefrokosten Københavner-turen

Læs mere

Opgave 1. Modul 2 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct. 1. Hvor mange penge har Simon med?

Opgave 1. Modul 2 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct. 1. Hvor mange penge har Simon med? Modul 2 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct X 1. Hvor mange penge har Simon med? 387 kr. 300 kr. 298 kr. 2. Hvor meget vandt Fredericia? 31-26 29-28

Læs mere

-Kuller- vores egen avis

-Kuller- vores egen avis Socialpsykiatrien på Bornholm December 2013 februar 2014 -Kuller- vores egen avis Velkommen til Ø-kuller Dette er en minimalistisk designerudgave af 4. nummer af Ø- kuller. Redaktionen vil gerne inddrage

Læs mere

Centrets bedste Nyhedsavis

Centrets bedste Nyhedsavis Centrets bedste Nyhedsavis - At gå på CSV SydØstfyn. (Side 3) - Elever på Nytårsforsæt. (Side 10) - Den SJOVE side. (Bagsiden) Velkommen til skolens bedste nyhedsavis. For første gang i nyere tid har skolen

Læs mere

Indretning -svar i alt 122. Service og Miljø -svar i alt 114

Indretning -svar i alt 122. Service og Miljø -svar i alt 114 Indretning -svar i alt 122 Fuld tilfredshed 29. Tilfreds 48 Hverken tilfreds/utilfreds 27 Utilfreds 16 Meget utilfreds 2 Service og Miljø -svar i alt 114 Fuld tilfredshed 22 Tilfreds 43 Hverken tilfreds/utilfreds

Læs mere

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det Det store juletræ Det er begyndt at blive koldt for fingrene, og selv om vi trækker huen godt ned om ørerne, er de godt røde. Vi beslutter os for at gå hjem til Per, han mener også, at det er ved at være

Læs mere

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004 Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet Søndag 1 O skabelsens morgen, det helt nye liv nu vælder med kraft i os ind. Det styrker og nærer, beriger vor tro og virker helt ind i vort sind. 2

Læs mere

Nyhedsbrev maj 2015 Sommerfest

Nyhedsbrev maj 2015 Sommerfest Nyhedsbrev maj 2015 Vi går ind i milde maj måned med lysegrønne træer, blomstrende buske og varme i luften. Nedenfor kan I se et skema over maj måned, som giver et overblik over de mest overordnede ting,

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Tlf.: 7649 6000 Tlf.: 7586 5533 Aktiv Familie Ferie... med sjove udfordringer & skønne natur- og friluftsoplevelser Drømmer I om at slippe hverdagens daglige gøremål,

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Astrid Krog Alberte Klessner Martin Hansen Grenaa Gymnasium Folkemødet 2014 28-06-14

Astrid Krog Alberte Klessner Martin Hansen Grenaa Gymnasium Folkemødet 2014 28-06-14 Folkemødet 2014 Folkemødet er en årlig politik festival, som finder sted på solrige Bornholm. Folkemødet er fyldt med spændende, indholdsrige debatter og events. Ved Folkemødet 2014 var vi 5 elever så

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier www.madkonceptet.dk Frokostordning Catering Om os vores værdier Kontakt os Frokostordning Få en oplevelse hver dag kl. 12

Læs mere

Sjælsro. Den 29/8-5/9 2015. Den 29. August 5. September

Sjælsro. Den 29/8-5/9 2015. Den 29. August 5. September Sjælsro på Samos Den 29/8-5/9 2015 Den 29. August 5. September Oplev 8 dage Med Sjælsro til Samos med direkte fly til det dejlige familiedrevne Anema Hotel I Karlowasi. September en den perfekte måned

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv.

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater. De

Læs mere

-kuller - vores egen avis

-kuller - vores egen avis Socialpsykiatrien på Bornholm Juni August 2014 -kuller - vores egen avis God sommer til alle 1 Indholdsfortegnelse Fælles Pas på ryggen, og arrangementer for os alle s. 3 4 Ullasvej Folkemøde s. 5 Idræt

Læs mere

Juni 2014. Nyd sommeren!

Juni 2014. Nyd sommeren! Juni 2014 Nyd sommeren! Kære brugere af Multihuset. Caféåbningstider: Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 12.00-19.30 12.00-16.00 12.00-19.30 12.00-16.00 12.00-15.00 I sommerferien planlægges menuen ad

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN. ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale 1. jan Ki, Tr 6. jan Aftengymnastik

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Aktiv-Bo & beskæftigelse samt STU. Brugerråds bladet. Første udgave 2012 Nr 1.

Aktiv-Bo & beskæftigelse samt STU. Brugerråds bladet. Første udgave 2012 Nr 1. Aktiv-Bo & beskæftigelse samt STU Brugerråds bladet Første udgave 2012 Nr 1. Brugerrådets medlemmer er repræsentanter for alle i Aktiv-Bo & Beskæftigelse samt STU. Brugerrådet I må gerne komme med forslag

Læs mere

Værestedet Den Blå Cafe Socialpsykiatrisk Center Nord Norgesgade nr. 15-17 7430 Ikast

Værestedet Den Blå Cafe Socialpsykiatrisk Center Nord Norgesgade nr. 15-17 7430 Ikast Værestedet Den Blå Cafe Socialpsykiatrisk Center Nord Norgesgade nr. 15-17 7430 Ikast 20 Indholdsfortegnelse Intro til aktiviter... 3 Madgruppe... 4 Sang og musik... 5 Nada... 6 PC-Kursus... 8 Maleværksted...

Læs mere

NYHEDSBREV Projekt Nærmiljø November 13 - januar 14

NYHEDSBREV Projekt Nærmiljø November 13 - januar 14 I denne udgave af nyhedsbrevet Efteråret er kommet...1 Røgfri på Arendalsvej...2 Fitness - så er vi igang...4 Trænger din økonomi til et servicetjek?...5 Café Solskin - en solskinshistorie...6 Bagagerumsmarked...8

Læs mere

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage. Billede på forsiden: fælles fødselsdagstur for okt., nov., og dec. børnene. Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2009 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Navn CPR-nummer Produktionsnr. 01 Dato Prøvenummer

Læs mere

UGEBREV nr. 77 uge 24

UGEBREV nr. 77 uge 24 UGEBREV nr. 77 uge 24 Årgang 5 Samlæsning På en lille friskole som vores, er det en grundbetingelse, at vi skal samlæse klasserne, så de forskellige årgange har undervisning sammen. Det er en fin ting,

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

-kuller - vores egen avis

-kuller - vores egen avis Socialpsykiatrien på Bornholm September November 2014 -kuller - vores egen avis Læs bl. a. om: Cafémøde om pårørendeindragelse. Se side 6. Blæksprutten holder fødselsdag! Onsdag den 3. september kl. 15-22

Læs mere

December 2010 7. årgang, nr. 11

December 2010 7. årgang, nr. 11 Der er kommet nye billeder i nogle af vores fotomapper på reolen. Indtil videre kan man nu nyde og evt. genopleve de gode minder fra: December 2010 7. årgang, nr. 11 Fristedet Valby Søndergade 2 2630 Taastrup.

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. X 1. Hvornår kan Søren blive klippet? 18.00 17.00 17.30 2. Hvilken farve er flottest? hvid rød grøn

Læs mere

KONTAKT 12/13 nr. Indhold: A P R I L

KONTAKT 12/13 nr. Indhold: A P R I L KONTAKT 12/13 nr. A P R I L Indhold: Aktuelt i april s. 2 Fritternyt s. 3 4.a syr slanger s. 3 Besøg af Vejen Musiksko le s. 4 8.årgang i Odense s. 4 A-dage i E 3 s. 5 Foredrag med forfatter s. 6 Skolefest

Læs mere

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen.

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen. Bilag E - Lisbeth 0000 Benjamin: Yes, men det første jeg godt kunne tænke mig at høre dig fortælle mig lidt om, det er en almindelig hverdag hvor arbejde indgår. Så hvad laver du i løbet af en almindelig

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2012

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2012 Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2012 Sol, sommer & ferietid for alle... Endelig sommerferie og skolefri, så kom ned i din klub og se hvad vi har fundet på. Mange skal med klubben på

Læs mere

AKTIVITETSPROGRAM VÆRESTEDET DEN BLÅ CAFE VINTER 2013-2014

AKTIVITETSPROGRAM VÆRESTEDET DEN BLÅ CAFE VINTER 2013-2014 AKTIVITETSPROGRAM VÆRESTEDET DEN BLÅ CAFE VINTER 2013-2014 INDHOLDSFORTEGNELSE Intro til aktiviter... 3 Madgruppe... 4 Sang og musik... 5 Nada... 6 PC-Kursus... 8 Maleværksted... 9 Motion...10 Svømning..11

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Januar 2015. Godt nytår. Go-Kart

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Januar 2015. Godt nytår. Go-Kart Godt nytår Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Januar 2015 Jeg håber, at I alle er kommet godt ind i det nye år. Jeg håber, at 2015 vil blive et rigtig godt år for dig, for dine venner og for alle

Læs mere

- Jobbutikken (Side 4) - Café Blomst (Side 7) - Den sjove side (Side 11)

- Jobbutikken (Side 4) - Café Blomst (Side 7) - Den sjove side (Side 11) - Jobbutikken (Side 4) - Café Blomst (Side 7) - Den sjove side (Side 11) Så er det fjerde gang at man på CSV-SydØstfyn kan læse et fremragende skoleblad. På grund af lidt manglende arbejdskraft og en sommerferie

Læs mere

indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6

indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6 Martin i Laos indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6 Indhold Børnene ved Mekong 10 Dyrene i landsbyen 14 Hvad spiser man i Laos 16 Martin i rismarken 18 Børnene vaccineres 20 Nee og Noo står op

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

H E L E E Nr. 6 juli 2015

H E L E E Nr. 6 juli 2015 HELE E Nr. 6 juli 2015 HELENENYT Nr. 6 (juli årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout &

Læs mere

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Pigen, der havde blinket til mig, stod og ventede på mig ved døren. Jeg ved, at vi tilhører den samme tradition, sagde hun. Jeg hedder Brida. Jeg er ikke

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling

Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling Beretning for lokalafdelingens arbejde 2014 Et år er gået, og det er tid til at se tilbage på, hvad har året bragt. Generalforsamlingen står for døren. Der er masser

Læs mere

Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009

Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009 Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009 Min tur til Sydafrika startede allerede fredag d. 3/4. Jeg holdt fri fra skole fredag for at køre til København. Der boede vi på Hotel Admiral til lørdag.

Læs mere

AKTIVITETSPROGRAM VÆRESTEDET DEN BLÅ CAFE

AKTIVITETSPROGRAM VÆRESTEDET DEN BLÅ CAFE AKTIVITETSPROGRAM VÆRESTEDET DEN BLÅ CAFE SEP., OKT., NOV., DEC. 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE Intro til aktiviteter... 3 Nada... 4 Krolf... 6 Petanque... 7 Motionshold... 8 Strikkeklub... 9 Mellemgruppe...10

Læs mere

1. sal: Dagcenteret: 2. sal: 3. sal: 4. sal: 5. sal: Avisen for Othellos beboere og brugere

1. sal: Dagcenteret: 2. sal: 3. sal: 4. sal: 5. sal: Avisen for Othellos beboere og brugere 1. sal: Dagcenteret: 6. årgang 1. udgave 1. juni 2015 5. Eva Hjort 6. Anna Elvira Andersen 7. Anna Wraa 15. Eli Agnethe Hansen 2. sal: 1. Rigmor Vils 2. Ole Kragh Pedersen 3. Vagner Hansen 12. Gerda Jepsen

Læs mere

Pigen der fandt det vigtigste

Pigen der fandt det vigtigste Pigen der fandt det vigtigste Der var engang den dejligste lille pige. Hun blev kaldt MO. Hun boede i et hus i en lille landsby. Omkranset at skove, søer, enge og marker. Hun var glad og tilfreds, og legede

Læs mere

Så er vi allerede nået til september, jamen dog, hvor tiden løber. Dette sjove foto er oppe fra, hvor jeg bor. Sejerøbugten med Nekselø i baggrunden.

Så er vi allerede nået til september, jamen dog, hvor tiden løber. Dette sjove foto er oppe fra, hvor jeg bor. Sejerøbugten med Nekselø i baggrunden. TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV SEPTEMBER 2015 Kære alle, Så er vi allerede nået til september, jamen dog, hvor tiden løber. Dette sjove foto er oppe fra, hvor jeg bor. Sejerøbugten med Nekselø

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015. Praktisk info vedr. sommerferien:

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015. Praktisk info vedr. sommerferien: Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015 Sol, sommer & ferietid for alle... Endelig sommerferie og skolefri, så kom ned i din klub og se hvad vi har fundet på. Mange er med klubben på

Læs mere

VSVAvisen. September 2013. Vordingborg Sociale Virksomhed

VSVAvisen. September 2013. Vordingborg Sociale Virksomhed VSVAvisen September 2013 Vordingborg Sociale Virksomhed Nyt siden sidst - Regentparret var på besøg i vores kommune. - Miljøminister Ida Auken kom forbi Hyldevang. Danmarks Den 5. september besøgte Dronning

Læs mere

Rosenvænget festival. Tøsetur i sommerhus

Rosenvænget festival. Tøsetur i sommerhus Vi er nu trådt ind i sommerperioden 2015, og dette kan allerede mærkes. Der nærmer sig sol- og strandvejr, og vi kan allerede nu se et højt aktivitets niveau ud af huset for mange af beboerne i klynge

Læs mere

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet Hørning d. 1.2.2012 Kære Forældre Vinterferie I uge 7 er der pasning på Højbo SFO. Der er ingen tilmelding, åbningstiderne er som vanligt fra

Læs mere

Skolenyt uge 37 www.ørdingfriskole.dk

Skolenyt uge 37 www.ørdingfriskole.dk Skolenyt uge 37 www.ørdingfriskole.dk Ugens højdepunkter Efter en dejlig uge med solskin er vi nu nået til at kigge lidt tilbage på ugens løb og evaluere samt kigge lidt frem på næste undervisningsuge

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere

Elitenyt uge 5 - Odense Eventyr Golfklub

Elitenyt uge 5 - Odense Eventyr Golfklub Elitenyt uge 5 - Odense Eventyr Golfklub Din Oegk-kontakt: Arne dirckinck-holmfeld mobil: 2365 7219 e-mail: adh@dhplus.dk TDe 3 huller, der omtales som The Bear Trap på PGA National Jeg rejste d. 10 fredag

Læs mere

PROLOG. Stemme: Søndag morgen klokken 7.28 forlod Djævelen

PROLOG. Stemme: Søndag morgen klokken 7.28 forlod Djævelen 5 PROLOG Stemme: Søndag morgen klokken 7.28 forlod Djævelen sit pensionatsværelse og gik ned til torvet. Her stillede han sig op og så på menneskene. Han så straks at det er kærligheden der er vidunderet.

Læs mere

SFO NYT MAJ OG JUNI 2013

SFO NYT MAJ OG JUNI 2013 SFO NYT MAJ OG JUNI 2013 FÆLLES Sommerferien nærmer sig og vi vil være i det Gl. Hus hele ferien. Med mindre andet er aftalt skal børnene være her senest klokken 9.30. Hvis tilmeldte børn ikke møder i

Læs mere

KNU Juni DEN 2013. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 36 Årgang Nr. 361. Ølstykke. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Sct. Georgs Gildet.

KNU Juni DEN 2013. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 36 Årgang Nr. 361. Ølstykke. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Sct. Georgs Gildet. KNU Juni DEN 2013 Sct. Georgs Gildet Sct. Georgs Gildet Ølstykke Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 36 Årgang Nr. 361 Side 1 Lisbeth Christensen Lis Larsen Ruth Pedersen Peter Hovgaard-Jensen Poul

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 30 januar / februar 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

Samuel. - en underlig fisk

Samuel. - en underlig fisk Samuel - en underlig fisk Fantasistafetten i Højen og Troldhøjen - oktober/november 2014 Der var engang en underlig blå fisk, der hed Samuel. Den kunne svømme ganske hurtigt - især hvis der var nogen efter

Læs mere

Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter. Aktiviteter første halvår 06. januar - 26. juni

Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter. Aktiviteter første halvår 06. januar - 26. juni Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter Aktiviteter første halvår 06. januar - 26. juni 2015 Valdemarshus, stedet hvor vi alle mødes Information om Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter Centret

Læs mere

Program for NLD-lejr den 4.-6. april 2014

Program for NLD-lejr den 4.-6. april 2014 Program for NLD-lejr den 4.-6. april 2014 Så er det igen tid til at pakke familien, tandbørsterne og det gode humør. NLD-lejren afholdes i naturskønne omgivelser i Fuglsø ved Mols Bjerge Bogensholmlejren

Læs mere

Godt Nytår Farvel til 2011 og velkommen til 2012

Godt Nytår Farvel til 2011 og velkommen til 2012 Den korte udgave: Godt Nytår Farvel til 2011 og velkommen til 2012 Vi blev gift 24 nov. 2011 Vi holdt ferie i feb. 2011 (for første gang i rigtig mange år for Morten) hvor vi tog en uge til Tenerife -

Læs mere

Evaluering af SSP dagen elev 1

Evaluering af SSP dagen elev 1 Evaluering af SSP dagen elev 1 1. Hvorfor hedder SSP dagen Det er sejt at sige nej Det gør det fordi at det er godt at sige nej til noget dumt fx: at ryge, at stjæle og andre dumme ting. 2. Hvad lærte

Læs mere

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes.

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. 1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. Rejsedagbog lørdag d. 26. marts Vi mødtes i Kastrup lufthavn kl. 6:00. Spændingsfyldte fløj vi mod Paris Charles de Gaulle kl. 8:20. I lufthavnen spiste vi frokost og

Læs mere

Socialpsykiatrien på Bornholm

Socialpsykiatrien på Bornholm Socialpsykiatrien på Bornholm Juni - August 2013 Læs også: - Artiklen fra Midtpunktet om En af os - kampagnen - Nettet og B1 ture ud i det Bornholmske forår Østre Ringvej flytter ned på Ullasvej, og Botilbuddet

Læs mere

Byens Avis og dens ansatte

Byens Avis og dens ansatte Byens Avis og dens ansatte Vores avis hedder byens avis. Vi er 13 ansatte, og vi hedder Janus, Matilde Degania, Christina, Hanne, Zenia, Asger, Mads, Joachim, Frederik, Patrick, Frida og Lena. Dens ansatte

Læs mere

Gentofte Håndarbejdsværksted Medarbejderhåndbog

Gentofte Håndarbejdsværksted Medarbejderhåndbog Gentofte Håndarbejdsværksted Medarbejderhåndbog 1 Forord Denne medarbejderhåndbog er udarbejdet og godkendt af værkstedets brugerbestyrelse. I den finder du oplysninger om værkstedet som f.eks. arbejdstider,

Læs mere

INFORMATION TIL DIG, DER ER TÆT PÅ ÉN MED EN PSYKISK SYGDOM

INFORMATION TIL DIG, DER ER TÆT PÅ ÉN MED EN PSYKISK SYGDOM Maj 2015 INFORMATION TIL DIG, DER ER TÆT PÅ ÉN MED EN PSYKISK SYGDOM Bedre pårørende- og netværksinddragelse i psykiatrien på Bornholm Psykiatri Materialet er udarbejdet i samarbejde mellem Psykiatrisk

Læs mere

UGEBREV nr. 79 uge 26

UGEBREV nr. 79 uge 26 UGEBREV nr. 79 uge 26 Årgang 5 Sommerferie Efter et langt og godt skoleår kan alle nu holde en velfortjent sommerferie. Alle børnene har fået et brev med hjem til hver familie med et sommerbrev, skemaer,

Læs mere

TOFTEPOSTEN. Våd midsommerfest. Det gode liv på Toftehaven. Nyhedsblad om livet i Toftehaven Juli - August 2014

TOFTEPOSTEN. Våd midsommerfest. Det gode liv på Toftehaven. Nyhedsblad om livet i Toftehaven Juli - August 2014 TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven Juli - August 2014 Våd midsommerfest Det gode liv på Toftehaven Redaktion Indhold 3...Leder 4...Det gode liv 7...Beboer og personalenyt 8...Blomsterambassadøren

Læs mere

Sommerkurser 2016. 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole

Sommerkurser 2016. 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole Sommerkurser 2016 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole - Friluftsliv og bevægelse (2 uger) - Cirkus, teater og musik (1 uge) - Musik og kunsthåndværk (1 uge) - Det gode liv (1 uge) Vil du være med?

Læs mere

Thailand & Laos Program 2015. Thailand & Laos 2015

Thailand & Laos Program 2015. Thailand & Laos 2015 Thailand & Laos 2015 Fra Bogense til Thailand og videre til Laos er en rejse på 24.000 km. Laos er det eneste land i Sydøstasien omgivet af lande til alle sider og et af de sidste kommunistiske lande tilbage.

Læs mere

Nyhedsbrev Juli - August. Hust at tilmelde jer nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Tjek vores hjemmeside ud på www.klub144.dk

Nyhedsbrev Juli - August. Hust at tilmelde jer nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Tjek vores hjemmeside ud på www.klub144.dk Nyhedsbrev Juli - August Hust at tilmelde jer nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Tjek vores hjemmeside ud på www.klub144.dk Side 2 Kære alle. Så kom sommeren endelig til landet efter lang tids venten. Klub

Læs mere

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 Kære alle, Med disse smukke blomstrende grene plukket af Lena Løbner - vil jeg ønske jer en god maj måned. Så kan jeg fortælle jer, at jeg er blevet

Læs mere

Hvad er det, du siger -3

Hvad er det, du siger -3 Hvad er det, du siger -3 Alt, hvad Djævelen siger, er falsk og forkert. Mål: Børn indser, at ting, som ser godt ud, ikke altid behøver at være godt. Hvis vi vil holde os til det, som er sandt og godt,

Læs mere

Vanløse Frikirke. Kirkeblad maj-juni 2015. www.vanløsefrikirke.dk

Vanløse Frikirke. Kirkeblad maj-juni 2015. www.vanløsefrikirke.dk Vanløse Frikirke www.vanløsefrikirke.dk Kirkeblad maj-juni 2015 LÆS OM: 1. Peters Brev Bøn på St. Bededag Festlige begivenheder Kr. Himmelfartsudflugt Sommerstævne og lejre Børnekirkeovernatning Informationsmøde

Læs mere

SFO NYHEDSBREV DECEMBER 2014

SFO NYHEDSBREV DECEMBER 2014 SFO NYHEDSBREV DECEMBER 2014 Så er det lige før juleferien begynder - en tid, hvor der er nisser, mystik og spænding alle vegne. Hjertelig velkommen til Jul og Nytår. Julebehovspasning Da vi ingen tilmeldinger

Læs mere

Nyhedsbrev Oktober. Dus Mellervang. Cykeltur til Hesteskoen. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.

Nyhedsbrev Oktober. Dus Mellervang. Cykeltur til Hesteskoen. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen. Cykeltur til Hesteskoen Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Oktober BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens

Læs mere

Retreat for kvinder på Bjørnø

Retreat for kvinder på Bjørnø Retreat for kvinder på Bjørnø Drømmer du om: o at gøre noget godt for dig selv i en weekend o at se på dit liv med nye øjne o at komme lidt hjemmefra for at komme friskere hjem o at være på en bilfri,

Læs mere

Tovshøj-avisen Skoleavis for Tovshøjskolen Brabrand Århus

Tovshøj-avisen Skoleavis for Tovshøjskolen Brabrand Århus D E C E M B E R 2 0 1 0 Tovshøj-avisen Skoleavis for Tovshøjskolen Brabrand Århus Læs mere om: Første skoledag efter sommerferien - Side 3 - Fodboldtur til u-21 landskampen Danmark Litauen - Side 4 - Motionsdagen

Læs mere

INVITATION TIL NLD-LEJR 9. - 11. oktober 2015

INVITATION TIL NLD-LEJR 9. - 11. oktober 2015 INVITATION TIL NLD-LEJR 9. - 11. oktober 2015 Lejr for børn med diagnoser og deres familier NLD-lejren afholdes i naturskønne omgivelser i Fuglsø ved Mols Bjerge OPLEV Dejlige fællesrum Familieværelser

Læs mere

Krejbjerg - Nyt Juni 2015

Krejbjerg - Nyt Juni 2015 Krejbjerg - Nyt Juni 2015 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn ÅRETS BYFEST 2015 Den 23. 27. juni afholdes der byfest i Krejbjerg. Tirsdag den 23. juni kl. 18.30 Cykeltur til Nymølle kl. 20.00

Læs mere

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så Vi skal ud og sejle Det har regnet meget de sidste par dage, og især i nat er der kommet meget vand, sagde far ved middagsbordet. Selv om det ikke regner nu, beslutter jeg mig for at blive inde og lege.

Læs mere

2.B s matematiske spilledag

2.B s matematiske spilledag 2.B s matematiske spilledag Vi spiller Tarzan og vi spiller også Kalaha og vi har også spillet Up og Down og vi har også spillet Sequence som er et spil om taktik og held og vi har spillet Bohnanza og

Læs mere

Lig til Sankt Hans! Marts 2009 R E V Y. Fredag d. 27. og Lørdag d. 28. marts Kl. 19 Søndag d. 29. marts Kl. 14

Lig til Sankt Hans! Marts 2009 R E V Y. Fredag d. 27. og Lørdag d. 28. marts Kl. 19 Søndag d. 29. marts Kl. 14 Lig til Sankt Hans! R E V Y Fredag d. 27. og Lørdag d. 28. marts Kl. 19 Søndag d. 29. marts Kl. 14 Marts 2009 2 OPSLAGSTAVLEN www.scthanserne.dk 16. marts Generalforsamling 21. - 22. marts Maleriudstilling

Læs mere

180 : Jeg er ikke vred mere

180 : Jeg er ikke vred mere 180 : Jeg er ikke vred mere I 180 grader møder vi mennesker, hvis liv har taget en voldsom drejning, men som er kommet styrket videre. Tabita Brøner er vokset op som Jehovas Vidne. Men som teenager mødte

Læs mere

Opgave 1: Find forholdsordene i sætningerne

Opgave 1: Find forholdsordene i sætningerne Forholdsord fortæller os, hvor noget er i forhold til en anden ting. Fx: Bogen lå på bordet Haven var foran huset Forholdsord kan være: I, under, over, ved siden af, foran, ved, bagved, fra, på, igennem

Læs mere

Her er lidt fra turen derover dagen før en anelse fra løbsdagen dagen derpå og hjemrejsen

Her er lidt fra turen derover dagen før en anelse fra løbsdagen dagen derpå og hjemrejsen Årets Bornholm Rundt blev afviklet i dagene 16. 18. august 2014. Vi var ca. 19 Rimo er, der tog af sted fredag nat altså natten mellem fredag og lørdag med båden fra Køge til Rønne. Ved ikke helt antallet

Læs mere

Adresse: Hattehuset Skovborgvej 2 7173 Vonge. Tlf. 75 80 31 99 Mail: hattehuset@hotmail.com

Adresse: Hattehuset Skovborgvej 2 7173 Vonge. Tlf. 75 80 31 99 Mail: hattehuset@hotmail.com Adresse: Hattehuset Skovborgvej 2 7173 Vonge. Tlf. 75 80 31 99 Mail: hattehuset@hotmail.com I Hvad er Kasketten og Hattehuset: Den selvejende institution Hattehuset Kasketten 3 4 klasse Hattehuset 5 6

Læs mere