Dette notat opstiller en vision for IT-systemerne på bivirkningsområdet i Danmark de næste 3 til 5 år.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dette notat opstiller en vision for IT-systemerne på bivirkningsområdet i Danmark de næste 3 til 5 år."

Transkript

1 Til: Fra Kopi til: Bivirkningsrådet AGR, FOS FOS-ledelse Vision for IT på bivirkningsområdet 7. juli 2009 Dette notat opstiller en vision for IT-systemerne på bivirkningsområdet i Danmark de næste 3 til 5 år. Det overordnede mål er let indberetning via systemintegration. Målet er, at indberetning og opfølgning på indberetninger sker så let og gnidningsfrit som muligt, og at dette sker ved at brugerfladerne til indberetning integreres i de systemer, som indberetter bruger i det daglige. Indberetteren vil således kun skulle tilføje de få omlysninger om selve bivirkningen, som systemerne ikke allerede indeholder. Der vil ikke være behov for at skifte system eller brugerflade. Feedback til indberetteren omkring de indberettede bivirkninger sker via en vifte af kanaler lige fra muligheden for at lave opslag og søgninger i forskellige systemer, til nyhedsbulletiner og opdateringer af produktresuméer og SPC er. Som hovedregel skal brugerflader udvikles og vedligeholdes af leverandørerne af de systemer, som indberetteren bruger i det daglige, da det er disse leverandører, der kender indeberetterens behov bedst. Lægemiddelstyrelsen understøtter denne proces ved at stille de nødvendige standarder og systemer til rådighed. Notatet tager udgangspunkt i figur 1 nedenfor og beskriver de enkelte systemers og koblingen mellem dem. Herudover beskrives den nuværende status for hvert system. Notatets fokus på bivirkningsområdet betyder, at det kun er de relevante sider af de omtalte systemer, der beskrives. Der er således ikke tale om en udtømmende beskrivelse af de omtalte systemer.

2 Side 2 Figur 1 MAH Borger Pr. læge Hosp.læge Andre sundhedspers. Fødsel af data Kliniske Databaser EDIFACT SDN Web- Service Oplysninger om udleveret lægemiddel SIKA Eudravigilance Forbrugsdata FMK/ PEM WHO Signal- Generering Journalsystem (ESDH) KAT (LOS) Interaktionsdatabase Bulletin + Årsrapport + SPC Bivirkningsportal DAHLIA Offentlighed Vision: De praktiserende læger Når der skal indberettes til Lægemiddelstyrelsen, behøver lægen kun at tilføje oplysninger om selve bivirkningen. Oplysninger om lægen selv og patienten medsendes automatisk, og oplysninger om udleveret lægemiddel vælges let fra lister, der allerede ligger i systemer. Hver gang et lægemiddel vises i systemet indikeres det automatisk, om det er et lægemiddel, der er under skærpet overvågning eller ej. Oplysninger om udleveret lægemiddel hentes vi funktionaliteter, der vil være en del af FMK. Indtil FMK er på plads vil lægen på anden måde skulle indhente oplysninger om udleveret lægemiddel eller blot indberette det ordinerede lægemiddel. Efterfølgende spørgsmål fra lægemiddelstyrelsen sendes til den praktiserende læge via EDIFACT, således at lægen modtager og kan besvare korrespondancen direkte fra patientens journal i lægepraksissystemet. Al kommunikation for de integrerede løsninger sker via Sundhedsdatanettet, og personfølsomme oplysninger kan derfor sendes uden sikkerhedsproblemer. Lægen vil endvidere i sit system kunne se, hvilke indberetningen lægen selv har indberettet og hvilke bivirkninger, der er blevet indberettet på en given patient.

3 Side 3 Parallelt med disse integrerede indberetningsmuligheder, vil der være mulighed for at indberette via e-blanket. Disse e-blanketter vil dog i et vist omfang kræve en genindtastning af oplysninger. Et enkelt af de ca. 10 systemer som anvendes af de praktiserende læger, har en integreret løsning til indsendelse af bivirkningsindberetninger. De resterende praktiserende læge skal indberette via e-blanketter, der kræver at alle oplysninger i indberetningen udfyldes manuelt. Herudover gælder generelt, at lægen i deres praksissystem ikke altid kan se hvilket lægemiddel, der faktisk er blevet udleveret. Hvis det skal afgøres om et givent lægemiddel er under skærpet overvågning, skal et Excel-ark hentes på Lægemiddelstyrelsens hjemmeside. Efterfølgende korrespondance sker via brev i papir. Lægen kan ikke se tidligere indberetninger hverken egne eller andres. Kun en mindre del af de praktiserende læger er i dag tilsluttet Sundhedsdatanettet (SDN). Tilslutning SDN forventes dog at blive obligatorisk med gennemførelsen af FMK. Vision: Hospitalslæger Indberetning fungerer på samme måde som for de praktiserende læger, dvs. via brugerflader integreret i hospitalernes elektroniske patientjournaler eller elektroniske medicin moduler. Dog er FMK s funktionaliteter her ikke en forudsætning for indhentning af oplysninger om udleveret lægemiddel, da disse oplysninger allerede ligger i hospitalernes systemer. Herudover vil efterfølgende spørgsmål måske skulle sendes på en anden måde end via EDIFACT. Parallelt med disse integrerede indberetningsmuligheder, vil der være mulighed for at indberette via e-blanket - dels direkte via Lægemiddelstyrelsens hjemmeside, dels via den internetside som anvendes til at indberette utilsigtede hændelser (dpsd.dk). Disse e-blanketter vil dog sandsynligvis kræve en genindtastning af oplysninger. Lægen vil endvidere i sit system kunne se hvilke indberetninger lægen selv har indberettet og hvilke bivirkninger, der er blevet indberettet af andre på en given patient. Hospitalslægen skal indberette via e-blanketter, der kræver at alle oplysninger i indberetningen udfyldes manuelt. Lægen kan som regel i hospitalets system se

4 Side 4 hvilket lægemiddel, der er blevet administreret. Hvis det skal afgøres om et lægemiddel er under skærpet overvågning, skal et Excel-ark hentes på Lægemiddelstyrelsens hjemmeside. Efterfølgende korrespondance sker via brev i papir. Lægen kan ikke se tidligere indberetninger hverken egne eller andres. Vision: Andre sundhedspersoner Når der skal indberettes til Lægemiddelstyrelsen behøver sundhedspersonen ligesom lægen kun at tilføje oplysninger om selve bivirkningen. Oplysninger om indberetteren selv og patienten medsendes automatisk, og oplysninger om udleveret lægemiddel vælges let fra lister, der allerede ligger i systemer. Denne brugerflade stilles tilrådighed i de systermer, som bruges af hjemmehjælpere, sygeplejesker, SOSU-assistenter, ansatte på apoteker. Parallelt med disse integrerede indberetningsmuligheder, vil der være mulighed for at indberette via e-blanket - dels direkte via Lægemiddelstyrelsens hjemmeside, dels via den internetside som anvendes til at indberette utilsigtede hændelser (dpsd.dk). Disse e-blanketter vil dog sandsynligvis kræve en genindtastning af oplysninger. Som praktiserende læger. Vision: Borgere Når der skal indberettes til Lægemiddelstyrelsen vil borgeren kunne anvende e- blanketter. Disse e-blanketter har et borger-venligt design og er i vid udstrækning selvudfyldende, således at fx indberetterens adresse autoudfyldes på baggrund af personnummer og at det fulde navn på lægemidlet foreslås i forbindelse med udfyldningen af feltet. Borgeren vil via sin digitale signatur kunne logge sig ind og se de bivirkninger, der er indberettet på vedkommende. Borgeren skal i dag indberette via e-blanketter. De selvudfyldende funktionaliteter forventes at være på plads i løbet af efteråret Borgeren kan ikke selv se hvilke indberetninger, der er blevet fortaget for vedkommende. Vision: Markedsføringsindehaveren (MAH) Når MAH er korresponderer med Lægemiddelstyrelsen om bivirkningsindberetninger, sker det via direkte opkoblinger mellem databasernes, og det sker ved at sende bivirkningsindberetninger kodet direkte i EU's standard E2B.

5 Side 5 Ikke alle MAH ere er på plads med de nødvendig opkoblinger mellem databaserne, og en del korrespondance sker i dag på almindelig papir. Alle MAH forventes at være på plads med opkoblinger 1. oktober Vision: Kliniske databaser Når der registreres i kliniske databaser, skal de relevante bivirkninger registreres parallelt hos Lægemiddelstyrelsen via de muligheder nævnt ovenfor under afsnittet om hospitalslæger. Flere databaser kan dog i forbindelse med indtastning af data identificere de relevante bivirkninger og give brugeren en reminder om, at der skal ske en samtidig registrering hos Lægemiddelstyrelsen. Grunden til at denne parallelle registrering er nødvendig er, at ingen af de kliniske databaser er oprettet med henblik på registrering af bivirkningsindberetninger, og de indeholder derfor som regel ikke de nødvendige oplysninger. Lægemiddelstyrelsen har dog i en standard beskrevet kravene til en bivirkningsindberetning, og opfylder databasen disse krav, kan databasens oplysninger sendes direkte videre til Lægemiddelstyrelsen og parallel registrering er ikke nødvendig. Ingen databaser opfylder i dag kravene til bivirkningsindberetninger og der er derfor ved at blive indgået samarbejdsaftaler om remindere og parallel registrering hos lægemiddelstyrelsen med administratorerne af en række databaser. Vision: Sikkerhedsdatabasen (SIKA) Sikkerhedsdatabasen samler alle registreringer af bivirkninger. I denne database lagres oplysningerne når indberetningen er kvalitetstjekket, og den enkelte indberetningen er koblet til hhv. en sag i journalsystemet og et eller flere lægemidler i KAT (LOS) begge systemer er en del af DAHLIA. Det er muligt at se udviklingen over tid i en indberetning og at se tidligere versioner af indberetningen. Indberetninger fra både læger, sundhedspersoner og borgere modtages via samme applikation, kaldet en Webservice, og kanaliseres herfra ind i SIKA. Bivirkningsindberetninger sendes til MAH via opkoblinger til deres databaser. Herudover sendes de videre via en opkobling til EU s fælles database (EudraVigilance) og indberetninger sender herfra videre til WHO. Den nuværende sikkerhedsdatabase er ved at blive udskriftet. Med gennemførelsen af DAHLIA forventes koblingerne til journalsystem og KAT at være på plads. Koblinger til MAH og EudraVigilance fungerer i dag.

6 Side 6 E-blanketter og indberetninger fra lægepraksissystemer udprintes i dag på papir og indtastes manuel i den nuværende sikkerhedsdatabase. Der er intet interface der forbinder Webservicen med den nuværende sikkerhedsdatabase. Signalgenering Genereringen af signaler sker dels via rapportværktøjer i SIKA, men også via søgninger i EudraVigilance og manuel vurdering af cases. Feedback Kommunikationen af signaler sker dels via kvartalsvise nyhedsbulletiner og lægemidlernes SPC erne, men også via Interaktionsdatabasen, der indeholder oplysninger om bivirkninger ved interaktioner. Med udgangspunkt i bivirkningshandlingsplanens initiativ 9.1 vil Lægemiddelstyrelsen arbejde for, at der vil sker en tilbagemelding via en bivirkningsportal. Tanken er, at der gives mulighed for at offentligheden kan søge anonymiserede versioner af i SIKAs indberetningsdata. Her vil det fx være muligt at få vist antal bivirkninger og bivirkningernes karakter for et givent lægemiddel. Portalen vil muligvis være en del af DAHLIA.

Kontorchef Henrik G. Jensen, Lægemiddelstyrelsen

Kontorchef Henrik G. Jensen, Lægemiddelstyrelsen Til: Fra Danske Regioner Kontorchef Henrik G. Jensen, Lægemiddelstyrelsen Kopi til: 14. august 2009 Direkte tlf: 33959698 Notat vedrørende håndtering af bivirkninger på hospitaler 1. Indledning Ministeriet

Læs mere

Axelborg-høringen. Fornyelse af systemet for indberetning af lægemidlers bivirkninger. Forslag og anbefalinger

Axelborg-høringen. Fornyelse af systemet for indberetning af lægemidlers bivirkninger. Forslag og anbefalinger Axelborg-høringen Fornyelse af systemet for indberetning af lægemidlers bivirkninger Forslag og anbefalinger Baggrund Lægeforeningen og Lægemiddelstyrelsen afholdt mandag den 15. september 2008 en fælles

Læs mere

Det Fælles Medicinkort. Godkendelseskriterier for version 1.2

Det Fælles Medicinkort. Godkendelseskriterier for version 1.2 Det Fælles Medicinkort Godkendelseskriterier for version 1.2 2010-12-17 Det Fælles Medicinkort - Godkendelseskriterier for version 1.2 Formål Dette dokument beskriver de kriterier, et system skal overholde,

Læs mere

Blanketdokumentation LÆ 121 & 125 v1.0 Februar 2011

Blanketdokumentation LÆ 121 & 125 v1.0 Februar 2011 Blanketdokumentation LÆ 121 & 125 v1.0 Februar 2011 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.2 Blanketternes anvendelse... 4 1.3 Den papirbaserede arbejdsgang... 5 1.4 Den fremtidige

Læs mere

Det fælles medicinkort. 27. februar 2008

Det fælles medicinkort. 27. februar 2008 Det fælles medicinkort 27. februar 2008 Begreber Følgende begreber anvendes når vi taler om det fælles medicingrundlag Medicinkort Et medicinkort til alle med et dansk CPR-nummer Lægemiddelordination Lægens

Læs mere

Blanketdokumentation LÆ 131, 132 & 135 v1.0 Februar 2011

Blanketdokumentation LÆ 131, 132 & 135 v1.0 Februar 2011 Blanketdokumentation LÆ 131, 132 & 135 v1.0 Februar 2011 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.2 Blanketternes anvendelse... 4 1.3 Den papirbaserede arbejdsgang... 6 1.4 Den fremtidige

Læs mere

1. Indledning - nyt i Sentinel s Tag stilling til din opsætning af Sentinel s Rapporter til NMSC-databasen - tilmeld dig Pop-up s.

1. Indledning - nyt i Sentinel s Tag stilling til din opsætning af Sentinel s Rapporter til NMSC-databasen - tilmeld dig Pop-up s. VEJLEDNING til praktiserende dermatologer Ny Sentinel NOVEMBER 2016 Indholdsfortegnelse 1. Indledning - nyt i Sentinel s. 1 2. Tag stilling til din opsætning af Sentinel s. 2 3. Rapporter til NMSC-databasen

Læs mere

Det Fælles Medicinkort. Godkendelseskriterier for version 1.2.6

Det Fælles Medicinkort. Godkendelseskriterier for version 1.2.6 Det Fælles Medicinkort Godkendelseskriterier for version 1.2.6 2012-07-01 Det Fælles Medicinkort - Godkendelseskriterier for version 1.2.6 Formål Dette dokument beskriver de kriterier, et system skal overholde,

Læs mere

Informationsindsats vedr. Bivirkningsindberetning. Bivirkningsrådsmøde 3. September Karina Markersen

Informationsindsats vedr. Bivirkningsindberetning. Bivirkningsrådsmøde 3. September Karina Markersen Informationsindsats vedr. Bivirkningsindberetning Bivirkningsrådsmøde 3. September Karina Markersen 8. oktober 2009 Status til Bivirkningsrådet Resultat af undersøgelse af motivation og barrierer blandt

Læs mere

Tredje statusnotat. for gennemførelse af handlingsplanen på bivirkningsområdet

Tredje statusnotat. for gennemførelse af handlingsplanen på bivirkningsområdet Til: Fra Bivirkningsrådet, FOS Kopi til: UDKST Tredje statusnotat 15. 12.august april 2009 for gennemførelse af handlingsplanen på bivirkningsområdet Dette notat beskriver status for handlingsplanens enkelte

Læs mere

MedComs understøttelse af den kommende IT strategi på sundhedsområdet

MedComs understøttelse af den kommende IT strategi på sundhedsområdet MedComs understøttelse af den kommende IT strategi på sundhedsområdet Forslag om fremadrettet fokus på: Nationale fælles krav Teknisk infrastruktur Nationale portaler Klinisk infrastruktur Nationalt Patient

Læs mere

1. Indledning nyt i Sentinel s Hvis du ønsker historiske data slettet s Tag stilling til din opsætning af Sentinel s.

1. Indledning nyt i Sentinel s Hvis du ønsker historiske data slettet s Tag stilling til din opsætning af Sentinel s. VEJLEDNING til praktiserende øjenlæger Ny Sentinel Marts 2017 Indholdsfortegnelse 1. Indledning nyt i Sentinel s. 1 2. Hvis du ønsker historiske data slettet s. 2 3. Tag stilling til din opsætning af Sentinel

Læs mere

Reager på alvorlige og uventede bivirkninger

Reager på alvorlige og uventede bivirkninger Reager på alvorlige og uventede bivirkninger Vejledning til PowerPoint-præsentation om bivirkninger 2 1. Indledning Du sidder nu med vejledningen til den Power-Point-præsentation, som Lægemiddelstyrelsen

Læs mere

Den Persondatapolitik for klinikkens patienter - lang version. Se tillige vores korte version.

Den Persondatapolitik for klinikkens patienter - lang version. Se tillige vores korte version. Den 25.05.2018 Persondatapolitik for klinikkens patienter - lang version. Se tillige vores korte version. I forbindelse med vores undersøgelse, diagnostik, behandling af dig som patient og dem du er værge

Læs mere

Center for Ældre og Handicap IT Implement. Medicin (FMK) Vejledning. (inkl. vejledning til digital signatur)

Center for Ældre og Handicap IT Implement. Medicin (FMK) Vejledning. (inkl. vejledning til digital signatur) Medicin (FMK) Vejledning (inkl. vejledning til digital signatur) INDHOLDSFORTEGNELSE TILGANG TIL FÆLLES MEDICINKORT (FMK)... 2 MEDICIN ADMINISTRATION SKER MED DATA FRA FMK... 2 OPRETTELSE AF MEDICINSKEMA

Læs mere

1. Web-løsningen for arbejdsgivere

1. Web-løsningen for arbejdsgivere 1. Web-løsningen for arbejdsgivere 1.1 Web-løsningen Den etablerede Web-løsning giver mulighed for, at man som arbejdsgiver via Internettet kan foretage indberetning af månedsredegørelser til Skattedirektoratet.

Læs mere

Mamut Kundskabsserie Intrastatregistrering og rapportering

Mamut Kundskabsserie Intrastatregistrering og rapportering [Type text] Mamut Business Software Mamut Kundskabsserie Intrastatregistrering og rapportering 1 Intrastatregistrering og rapportering Indhold Intrastat... 3 Indstillinger for Intrastat... 4 Intrastatregistrering...

Læs mere

Brugervejledning Førtidspensionssager Ankestyrelsen (AST)

Brugervejledning Førtidspensionssager Ankestyrelsen (AST) Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Brugervejledning Førtidspensionssager Ankestyrelsen (AST) Oprettet: 10. februar 2018 Version: 1.1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 OM BRUGERVEJLEDNINGEN 3 1.1 FORRETNINGSMÆSSIG

Læs mere

Udkast til bekendtgørelse om adgang og registrering af lægemiddel- og vaccinationsoplysninger

Udkast til bekendtgørelse om adgang og registrering af lægemiddel- og vaccinationsoplysninger Danmarks Apotekerforening Kanonbådsvej 10 Postboks 2181 1017 København K Telefon 33 76 76 00 Fax 33 76 76 99 apotekerforeningen@apotekerforeningen.dk www.apotekerforeningen.dk Ministeriet for Sundhed og

Læs mere

Borgerforslag - støtterblanket

Borgerforslag - støtterblanket Borgerforslag - støtterblanket Du kan bruge denne blanket til at støtte et borgerforslag på www.borgerforslag.dk Støtten er anonym, således forstået at der ikke offentliggøres nogen personoplysninger om

Læs mere

Blanketdokumentation LÆ 141, 142 & 145 v1.0 Februar 2011

Blanketdokumentation LÆ 141, 142 & 145 v1.0 Februar 2011 Blanketdokumentation LÆ 141, 142 & 145 v1.0 Februar 2011 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.2 Blanketternes anvendelse... 4 1.3 Den papirbaserede arbejdsgang... 5 1.4 Den fremtidige

Læs mere

Ansøgning om medicintilskud via FMK

Ansøgning om medicintilskud via FMK Ansøgning om medicintilskud via FMK ANSØGNING OM MEDICINTILSKUD VIA FMK...1 INDLEDNING...2 1. LOGIN...2 Angivelse af ansættelsessted... 5 Søg 6 cifre... 6 Vælg anden læge i samme organisation... 6 2. FMK-ONLINE

Læs mere

Vejledning til kiropraktorer i anvendelsen af REFHOST (henvisningshotellet)

Vejledning til kiropraktorer i anvendelsen af REFHOST (henvisningshotellet) Vejledning til kiropraktorer i anvendelsen af REFHOST (henvisningshotellet) Vejledning til kiropraktorer i anvendelsen af REFHOST (henvisningshotellet)...1 Det har du brug for...2 Oprette medarbejdere

Læs mere

Opus Journal. Personoplysninger. Forløbsoplysninger. I dette nyhedsbrev NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL. Udlandsadresse. Visning af kontakter

Opus Journal. Personoplysninger. Forløbsoplysninger. I dette nyhedsbrev NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL. Udlandsadresse. Visning af kontakter Nr. 1 Juni 2006 NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL I dette nyhedsbrev Ændringer i OPUS Journal Ændringer i OPUS Obstetrik Ændringer i OPUS Diabetes Vi udsender hermed Nyhedsbrev nr. 1 i 2006, der omhandler

Læs mere

Fælles Medicinkort (FMK)

Fælles Medicinkort (FMK) Fælles Medicinkort (FMK) Ministeriet for Sundhed og Forebyggelses konference: IMPLEMENTERING AF COMPLIANCE-INITIATIVER, DER VIRKER Fredag d. 12. juni 2009 Ivan Lund Pedersen, Projektchef & læge, Digital

Læs mere

Vejledning til online blanketten Prisindekset i producent og importleddet

Vejledning til online blanketten Prisindekset i producent og importleddet Vejledning til online blanketten Prisindekset i producent og importleddet Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål, er

Læs mere

Vejledning til brug af tilskudsmodulet i FMK

Vejledning til brug af tilskudsmodulet i FMK Vejledning til brug af tilskudsmodulet i FMK www.fmk-online.dk (Vejledning til hele FMK kan hentes her). Inden du starter er her lidt nyttig viden. Læger uden ydernr. kan ansøge om medicintilskud ved at

Læs mere

Dette dokument indeholder specifikation af aktiviteterne på Fælles Medicinkort Roadmap Dokumentet er tilgængelig på

Dette dokument indeholder specifikation af aktiviteterne på Fælles Medicinkort Roadmap Dokumentet er tilgængelig på Udarbejdet af FMK programmet Lene Ærbo Dato: 09.05.2014 Fælles Medicinkort Roadmap Aktiviteter - Specifikation Dette dokument indeholder specifikation af aktiviteterne på Fælles Medicinkort Roadmap 2014-2016.

Læs mere

Kvik-guide: Sådan opretter du en bruger

Kvik-guide: Sådan opretter du en bruger Kvik-guide: Sådan opretter du en bruger Denne guide henvender sig til brugere, der er oprettet med en administrator- eller superbrugeradgang, og som har brug for at oprette andre brugere med tilknytning

Læs mere

Brugervejledning - kort version. En kort indføring i den elektroniske dødsattest Sundhedsstyrelsens elektroniske indberetningssystem (SEI)

Brugervejledning - kort version. En kort indføring i den elektroniske dødsattest Sundhedsstyrelsens elektroniske indberetningssystem (SEI) Brugervejledning - kort version En kort indføring i den elektroniske dødsattest Sundhedsstyrelsens elektroniske indberetningssystem (SEI) Version 1 Sundhedsstyrelsen, august 2007 Indhold Introduktion...

Læs mere

Vejledning til online blanketten Beskæftigede inden for bygge og anlæg

Vejledning til online blanketten Beskæftigede inden for bygge og anlæg Vejledning til online blanketten Beskæftigede inden for bygge og anlæg Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål, er du

Læs mere

Forslaget skal godkendes på MedCom styregruppemøde d. 6. marts, 2008.

Forslaget skal godkendes på MedCom styregruppemøde d. 6. marts, 2008. Odense februar 2008 FORSLAG TIL Samarbejdsaftale SIP Standardiseret Indberetning fra Primærsektoren LÆ-blanketter FMK-Fælles Medicin Kort Aftaleparter: Forslaget skal godkendes på MedCom styregruppemøde

Læs mere

SmartFraming Et vindue til nationale sundhedssystemer. Version 3.0

SmartFraming Et vindue til nationale sundhedssystemer. Version 3.0 SmartFraming Et vindue til nationale sundhedssystemer Version 3.0 Infrastruktur i dagens sundheds IT Det sundhedsfaglige personale benytter sig i dag af en række forskellige systemer i forbindelse med

Læs mere

National Kroniker Infrastruktur. Oplæg til teknikgruppe Aarhus den 30. april 2012

National Kroniker Infrastruktur. Oplæg til teknikgruppe Aarhus den 30. april 2012 National Kroniker Infrastruktur Oplæg til teknikgruppe Aarhus den 30. april 2012 Indhold Den Nationale Infrastruktur NPI og dens eventuelle rolle Interessenter sundhed.dk Kroniker projekter EPJ leverandører

Læs mere

Ministeren for Sundhed og Forebyggelse har i brev af 19. november 2013 bedt Danske Regioner om en redegørelse vedr. håndtering af henvendelser

Ministeren for Sundhed og Forebyggelse har i brev af 19. november 2013 bedt Danske Regioner om en redegørelse vedr. håndtering af henvendelser N O T A T Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Regionernes svar på ministerens spørgsmål vedr. håndtering af henvendelser fra patienter med alvorlige formodede bivirkninger ved HPV-vaccination. 16-12-2013

Læs mere

Information og formål Vi indsamler og behandler følgende personlige informationer om dig (i det omfang det er relevant for netop dig):

Information og formål Vi indsamler og behandler følgende personlige informationer om dig (i det omfang det er relevant for netop dig): Privatlivspolitik i Falck Lægehuse Hos Falck Lægehuse er vi optaget af, at du har tillid til os, og tillid til at vi trygt kan varetage din Privatlivspolitik. Alle dine personoplysninger varetager vi på

Læs mere

4. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 27. november Ad Nationalt program for telemedicin og hjemmemonitorering

4. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 27. november Ad Nationalt program for telemedicin og hjemmemonitorering Indstillinger 17-11-2008 4. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 27. november 2008 Ad Nationalt program for telemedicin og hjemmemonitorering Status på arbejdet med det nationale program for telemedicin

Læs mere

Rettigheder, ansvar og forpligtigelser ved brug af Fælles Medicinkort (FMK) og udfordringer i praksis. Henrik L Hansen

Rettigheder, ansvar og forpligtigelser ved brug af Fælles Medicinkort (FMK) og udfordringer i praksis. Henrik L Hansen Rettigheder, ansvar og forpligtigelser ved brug af Fælles Medicinkort (FMK) og udfordringer i praksis Henrik L Hansen Det Fælles Medicinkort Nye muligheder og nye udfordringer FMK består af en central

Læs mere

Blanketdokumentation LÆ 231 & 235 v1.0 Februar 2011

Blanketdokumentation LÆ 231 & 235 v1.0 Februar 2011 Blanketdokumentation LÆ 231 & 235 v1.0 Februar 2011 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.2 Blanketternes anvendelse... 4 1.3 Den papirbaserede arbejdsgang... 5 1.4 Den fremtidige

Læs mere

Blanketdokumentation LÆ 221 & 225 v1.0 Februar 2011

Blanketdokumentation LÆ 221 & 225 v1.0 Februar 2011 Blanketdokumentation LÆ 221 & 225 v1.0 Februar 2011 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.2 Blanketternes anvendelse... 4 1.3 Den papirbaserede arbejdsgang... 5 1.4 Den fremtidige

Læs mere

Anmeldelse af lægemiddelskade Udfyldes af pårørende mv., når patienten er død

Anmeldelse af lægemiddelskade Udfyldes af pårørende mv., når patienten er død Anmeldelse af lægemiddelskade Udfyldes af pårørende mv., når patienten er død For at vi kan påbegynde behandlingen af sagen, skal vi modtage en skifteretsattest vedrørende boet efter afdøde. Du skal derfor

Læs mere

Et IT journaliseringssystem

Et IT journaliseringssystem Structura-IT ApS er en dansk virksomhed, der udvikler IT systemer til det danske sundhedsvæsen. Vort speciale er, at servicere danske speciallæger og private sygehuse. Vi har siden 1995 fokuseret på at

Læs mere

Sundhedsaftale, Region Hovedstaden 2011-2014. Medicinhåndtering ved sektorovergange: Kommunikation, koordination og kontinuitet

Sundhedsaftale, Region Hovedstaden 2011-2014. Medicinhåndtering ved sektorovergange: Kommunikation, koordination og kontinuitet Medicinhåndtering ved sektorovergange: Kommunikation, koordination og kontinuitet Nr. 11.1. Godkendt af den administrative styregruppe Dato: 26. november 2010 Bemærkninger Medicin Medicinhåndtering ved

Læs mere

Mobil timeregistrering

Mobil timeregistrering Mobil timeregistrering Indhold UDLÆSNING AF TIMESEDLER... 2 Administrator... 2 Udlæsning af timesedler (Rapportering)... 2 MEDARBEJDER ADMINISTRATION... 3 SMS FORBRUG... 3 INDRAPPORTERING AF TIMESEDLER....

Læs mere

Tværsektoriel vejledning om anbefalede arbejdsgange i forbindelse med implementering af Fælles Medicinkort (FMK) på sygehuse og i praksissektoren

Tværsektoriel vejledning om anbefalede arbejdsgange i forbindelse med implementering af Fælles Medicinkort (FMK) på sygehuse og i praksissektoren Region Syddanmark Sagsnr. 13/31059 Tværsektoriel vejledning om anbefalede arbejdsgange i forbindelse med implementering af Fælles Medicinkort (FMK) på sygehuse og i praksissektoren Indholdsfortegnelse.....Side

Læs mere

EG Clinea Version 18.1

EG Clinea Version 18.1 EG Clinea Version 18.1 side 1 af 13 Indledning EG Clinea version 18.1 indeholder implementering af ny funktionalitet i form af, at bivirkningsindberetning til Lægemiddelstyrelsen fremadrettet kan foretages

Læs mere

Supplerende elektronisk beslutningsstøtte i det fælles medicinkort

Supplerende elektronisk beslutningsstøtte i det fælles medicinkort Supplerende elektronisk beslutningsstøtte i det fælles medicinkort Baggrund. Fejlmedicinering er et fokusområde for sundhedsmyndigheder og regioner, og der er et ønske fra den kliniske side om et bedre

Læs mere

Datafangst Praksis opsætning

Datafangst Praksis opsætning NY Sentinel Datafangst Indstillinger i Praksis opsætning Dansk Almenmedicinsk KvalitetsEnhed Hvad er nyt i Sentinel? Der er lavet omfattende ændringer i Sentinel Datafangst. Der er lavet helt nye funktioner,

Læs mere

Information til nye kunder

Information til nye kunder Indhold I denne mini- guide finder du svarene på de spørgsmål, vi oftest bliver stillet, når pleje.net skal implementeres. Guiden er inddelt i seks afsnit, som indeholder: 1. Oprettelse af brugere og brugergrupper

Læs mere

Notat om teknisk opgradering af sundhed.dk til MedComs kommunikation-standard for Den Gode Webservice

Notat om teknisk opgradering af sundhed.dk til MedComs kommunikation-standard for Den Gode Webservice Notat om teknisk opgradering af sundhed.dk til MedComs kommunikation-standard for Den Gode Webservice Lars Hulbæk/10. November 2006 1. Teknisk sammenhæng mellem sundhed.dk og MedCom Arbejdsdelingen mellem

Læs mere

KMD Educa WEB-elevfravær

KMD Educa WEB-elevfravær KMD Educa WEB-elevfravær Vejledning til skolens sekretær Klassens lærere har mulighed for at indberette elevers fravær og sende SMS til elevernes kontaktpersoner, når eleven er fraværende. De medarbejdere,

Læs mere

Vejledning om dybe links i Digital Post. August 2019

Vejledning om dybe links i Digital Post. August 2019 Vejledning om dybe links i Digital Post August 2019 Hvem skal anvende vejledningen? Vejledningen er relevant for dig, hvis du vil indsætte et link til myndighedens postkasse i Digital Post som kontaktoplysning

Læs mere

Reager på alvorlige og uventede bivirkninger. www.meldenbivirkning.dk

Reager på alvorlige og uventede bivirkninger. www.meldenbivirkning.dk Reager på alvorlige og uventede bivirkninger www.meldenbivirkning.dk Hvad sker der, når jeg melder en bivirkning? Hvordan melder jeg bivirkninger? Hvilke bivirkninger skal jeg melde? Hvorfor skal jeg melde

Læs mere

GØR MEDICIN MERE SIKKER Meld bivirkninger

GØR MEDICIN MERE SIKKER Meld bivirkninger GØR MEDICIN MERE SIKKER Meld bivirkninger HVORFOR MELDE BIVIRKNINGER? Når du melder formodede bivirkninger, er du med til at gøre medicin mere sikker: Du bidrager med vigtig viden om medicinen Det er dig,

Læs mere

Vejledning til modtagelse og afsendelse af et korrespondancebrev i ÆSKULAP/XMO Almen

Vejledning til modtagelse og afsendelse af et korrespondancebrev i ÆSKULAP/XMO Almen Vejledning til modtagelse og afsendelse af et korrespondancebrev i ÆSKULAP/XMO Almen Sådan ses et modtaget korrespondancebrev i ÆSKULAP/XMO I ÆSKULAP ses al ind- og udgående Edifact på Kommunikations-skærmbilledet.

Læs mere

NOVAX vejledning 2016

NOVAX vejledning 2016 Edifact-kommunikation... 2 Indbakke... 4 Godkendelse af indgående kommunikation... 4 Besvarelse af indgående kommunikation... 5 Udbakke... 6 Godkendelse af udgående kommunikation... 6 Ikoner i Udbakke

Læs mere

Brugervejledning AmbuFlex

Brugervejledning AmbuFlex Brugervejledning AmbuFlex En online ambulant patientjournal Understøtter fleksible patientforløb Følger patienten over sektorgrænser Integrerer patientrapporterede helbredsdata Online visning af patient-registerdata

Læs mere

Privatlivspolitik for patienter

Privatlivspolitik for patienter En virksomhed er efter EU s databeskyttelsesforordning forpligtet til at give den registrerede (patienten) en række informationer, når personoplysninger indsamles fra den registrerede. Privatlivspolitik

Læs mere

Det Fælles Medicinkort. Use Cases. Version 1.2.4.1

Det Fælles Medicinkort. Use Cases. Version 1.2.4.1 Det Fælles Medicinkort Use Cases Version 1.2.4.1 2011-07-11 Versionering Version 0.0.1 0.0.2 0.0.3 0.0.4 Dato 2007-03-01 2007-03-06 2007-03-09 2007-03-13 Forfatter TKN TKN TKN TKN 0.0.5 2007-03-16 TKN

Læs mere

Indberetning af tvang ved somatisk behandling af varigt inhabile

Indberetning af tvang ved somatisk behandling af varigt inhabile ersttt BRUGERVEJLEDNING 2019 Indberetning af tvang ved somatisk behandling af varigt inhabile Sundhedsdatastyrelsens Elektroniske Indberetningssystem Forord Dette er en brugermanual (1. udgave), der teknisk

Læs mere

Quickguide til IDEP.web Industriens salg af varer

Quickguide til IDEP.web Industriens salg af varer Quickguide til IDEP.web Industriens salg af varer Januar 2019 Denne guide beskriver kort, hvordan du kan indtaste data manuelt til Industriens salg af varer i IDEP.web. Hvis du har mange linjer, kan du

Læs mere

Anmeldelse af lægemiddelskade Udfyldes af pårørende mv., når patienten er død

Anmeldelse af lægemiddelskade Udfyldes af pårørende mv., når patienten er død Anmeldelse af lægemiddelskade Udfyldes af pårørende mv., når patienten er død For at vi kan påbegynde behandlingen af sagen, skal vi modtage en skifteretsattest vedrørende boet efter afdøde. Du skal derfor

Læs mere

Brugervejledning NIV. Indberetning af fremadrettede ventetider. Version 1.3

Brugervejledning NIV. Indberetning af fremadrettede ventetider. Version 1.3 Brugervejledning NIV Indberetning af fremadrettede ventetider Version 1.3 Kolofon Brugervejledning NIV Udgiver: Sundhedsdatastyrelsen Ansvarlig institution: Sundhedsdatastyrelsen Design: Sundhedsdatastyrelsen

Læs mere

MidtEPJ E-journal. Kontakter Diagnoser Forløb Notater Epikriser (efter RM8) Hvad indberetter vi? 2 www.regionmidtjylland.dk

MidtEPJ E-journal. Kontakter Diagnoser Forløb Notater Epikriser (efter RM8) Hvad indberetter vi? 2 www.regionmidtjylland.dk EPJ og e-journal i Region Midtjylland Else Glenthøj Sanogo, EPJ Produkter Bjørn Gregers Andreasen, It-Stab EPJ messen 16. januar 2012 MidtEPJ E-journal Hvad indberetter vi? Kontakter Diagnoser Forløb Notater

Læs mere

S T A T U S R A P P O R T

S T A T U S R A P P O R T Jour.nr. 1121-989 S T A T U S R A P P O R T om bivirkninger og forbrug af Ritalin og Eltroxin Lægemiddelstyrelsen Afdeling for Forbrugersikkerhed August 20 Indhold INTRODUKTION... 2 OVERVÅGNING AF LÆGEMIDDELSIKKERHED...

Læs mere

Femte statusnotat. for gennemførelse af handlingsplanen på bivirkningsområdet

Femte statusnotat. for gennemførelse af handlingsplanen på bivirkningsområdet Til: Fra Bivirkningsrådet, FOS Kopi til: UDKST Femte statusnotat 8.november 15. 12.august 5.februar april 2010 2009 for gennemførelse af handlingsplanen på bivirkningsområdet Dette notat beskriver status

Læs mere

Digital Medicinhåndtering i EG Sensum Bosted

Digital Medicinhåndtering i EG Sensum Bosted Digital Medicinhåndtering i EG Sensum Bosted Louisa H. Rasmussen, Konsulent, EG Team Online lohra@eg.dk +45 7220 7698 Agenda den 26-02-2018 Medicinmodul i EG Sensum Bosted FMK (Fælles Medicinkort) DLI

Læs mere

NOVAX vejledning 2016

NOVAX vejledning 2016 Edifact-kommunikation... 2 Indbakke... 4 Godkendelse af indgående kommunikation... 4 Besvarelse af indgående kommunikation... 5 Udbakke... 6 Godkendelse af udgående kommunikation... 6 Ikoner i Udbakke

Læs mere

Opus Journal. Strukturreform. I dette nyhedsbrev NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL. Personoplysninger. Recept

Opus Journal. Strukturreform. I dette nyhedsbrev NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL. Personoplysninger. Recept Nr. 2 December 2006 NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL I dette nyhedsbrev Journal Obstetrik Diabetes Vi udsender hermed Nyhedsbrev nr. 2 i 2006, der omhandler ændringer i OPUS Journal, OPUS Obstetrik

Læs mere

Afslag på indsigt i oplysning om indberettende hospital

Afslag på indsigt i oplysning om indberettende hospital FOB 05.170 Afslag på indsigt i oplysning om indberettende hospital ved bivirkning af lægemiddel En journalist fik hos Lægemiddelstyrelsen indsigt i styrelsens bivirkningsindberetningssystem om bivirkninger

Læs mere

Til bestyrelsen for Institutioner for erhvervsrettede uddannelser og almengymnasiale uddannelser samt almene voksenuddannelser m.v.

Til bestyrelsen for Institutioner for erhvervsrettede uddannelser og almengymnasiale uddannelser samt almene voksenuddannelser m.v. Til bestyrelsen for Institutioner for erhvervsrettede uddannelser og almengymnasiale uddannelser samt almene voksenuddannelser m.v. Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København

Læs mere

Indberetning til venteinfo Brugervejledning. Version 1.0. August 2011

Indberetning til venteinfo Brugervejledning. Version 1.0. August 2011 Indberetning til venteinfo Brugervejledning 2011 Version 1.0. August 2011 Brugervejledning - indberetning af fremadrettede ventetider Dokumentation af Specialiseret Sundhedsvæsen Sundhedsstyrelsen Islands

Læs mere

SOA i Lægemiddelstyrelsen - fra spaghetti til lasagne. Mikael Bay Skilbreid, leder af facility management og it IBM Softwaredag 2006

SOA i Lægemiddelstyrelsen - fra spaghetti til lasagne. Mikael Bay Skilbreid, leder af facility management og it IBM Softwaredag 2006 SOA i Lægemiddelstyrelsen - fra spaghetti til lasagne Mikael Bay Skilbreid, leder af facility management og it IBM Softwaredag 2006 19. september 2006 Agenda Udfordringer overvejelser om SOA Visionen driver

Læs mere

Privatlivspolitik i PPclinic

Privatlivspolitik i PPclinic Privatlivspolitik i PPclinic Privatlivspolitik I forbindelse med vores undersøgelse, diagnostik og behandling af dig som patient, indsamler og behandler PPclinic, som dataansvarlig, personoplysninger.

Læs mere

Bekendtgørelse om adgang og registrering af lægemiddel- og vaccinationsoplysninger.

Bekendtgørelse om adgang og registrering af lægemiddel- og vaccinationsoplysninger. Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsjura og lægemiddelpolitik Sagsbeh.: SUMDRA Sags nr.: 1200456 Dok. Nr.: 1317247 Dato: 19. februar 2014 NYT UDKAST Bekendtgørelse om adgang og registrering

Læs mere

Sundhedsvæsenets Organisationsregister (SOR) EDI-applikationen

Sundhedsvæsenets Organisationsregister (SOR) EDI-applikationen Sundhedsvæsenets Organisationsregister (SOR) EDI-applikationen 2009 Indhold 1 Indledning 1 1.1 Konverterede data fra Partnerskabstabellen 1 1.2 Totaludtræk 1 1.2.1 Organisering i SOR 1 1.2.2 Administrationspraksis

Læs mere

Guide: Start- & Slutbreve og modtagelse af breve. Indhold

Guide: Start- & Slutbreve og modtagelse af breve. Indhold Guide: Start- & Slutbreve og modtagelse af breve Indhold Hvorledes laves et start/slut (epikrise) brev?... 1 Hvorledes rettes skabelonen?... 1 Ændring af andre skabeloner (breve)... 3 Hvordan kan man finde

Læs mere

Privatlivspolitik for patienter

Privatlivspolitik for patienter Privatlivspolitik for patienter Behandling af oplysninger I forbindelse med vores undersøgelse, diagnostik og behandling af dig som patient indsamler og behandler Familielægen-bysøstræde som dataansvarlig

Læs mere

Privatlivspolitik for patienter

Privatlivspolitik for patienter Privatlivspolitik for patienter Behandling af oplysninger I forbindelse med vores undersøgelse, diagnostik og behandling af dig som patient indsamler og behandler Lægerne Brøndt og Rasmussen som dataansvarlig

Læs mere

Indberetninger via SDN SDN temadag 30. september 2008 kl Velkommen! Lars Hulbæk

Indberetninger via SDN SDN temadag 30. september 2008 kl Velkommen! Lars Hulbæk Indberetninger via SDN SDN temadag 30. september 2008 kl. 14-15 NB: programændring! Velkommen! SIP: Standardiseret Indberetning fra Primærsektoren Hvorfor SIP? Hvorfor ny teknologi i SIP? Hvorfor Den Dynamiske

Læs mere

Sammenfattende om: Udredning vedr. ansøgninger om godkendelse af DAMD som klinisk kvalitetsdatabase, fra 2007 og frem

Sammenfattende om: Udredning vedr. ansøgninger om godkendelse af DAMD som klinisk kvalitetsdatabase, fra 2007 og frem 26. november 2014 J. nr. 14/23193 Sammenfattende om: Udredning vedr. ansøgninger om godkendelse af DAMD som klinisk kvalitetsdatabase, fra 2007 og frem Baggrund Statens Serum Institut (SSI) (og tidligere

Læs mere

Brugervejledning - Førtidspension Udbetaling Danmark (UBD)

Brugervejledning - Førtidspension Udbetaling Danmark (UBD) Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Brugervejledning - Førtidspension Udbetaling Danmark (UBD) Oprettet: 10. april 2018 Version: 1.1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 OM BRUGERVEJLEDNINGEN 3 1.1 FORRETNINGSMÆSSIG

Læs mere

Teknisk Dokumentation

Teknisk Dokumentation Sundhedsstyrelsens E2B Bivirkningswebservice Teknisk Dokumentation Side 1 af 8 Indhold Indledning... 3 Terminologi... 3 Arkitektur... 4 Web Service Snitflade... 4 Valideringsfejl... 5 Success... 5 E2B...

Læs mere

Vejledning til online blanketten Industriens salg af varer

Vejledning til online blanketten Industriens salg af varer Vejledning til online blanketten Industriens salg af varer Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål, er du velkommen

Læs mere

FORLØBSPLAN FOR KOL. Sådan kommer du i gang

FORLØBSPLAN FOR KOL. Sådan kommer du i gang FORLØBSPLAN FOR KOL Sådan kommer du i gang I GANG MED FORLØBSPLANER Der er udviklet et nyt modul i lægepraksissystemerne, som understøtter arbejdsgangen med at udarbejde forløbsplaner for KOL-patienter.

Læs mere

Privatlivspolitik for patienter

Privatlivspolitik for patienter En virksomhed er efter EU s databeskyttelsesforordning forpligtet til at give den registrerede (patienten) en række informationer, når personoplysninger indsamles fra den registrerede. Privatlivspolitikken

Læs mere

Kommunikation med hospital, almen praksis, praktiserende speciallæger og apotek. - Manuel Indlæggelsesrapport

Kommunikation med hospital, almen praksis, praktiserende speciallæger og apotek. - Manuel Indlæggelsesrapport Kommunikation med hospital, almen praksis, praktiserende speciallæger og apotek Vejledning 2017 - Manuel Indlæggelsesrapport - Korrespondance HVEM MODTAGER?... 2 OPSÆTNING... 2 HVORNÅR SKAL DER SENDES

Læs mere

Vejledning til KLIAKT for institutionsadministratorer

Vejledning til KLIAKT for institutionsadministratorer Vejledning til KLIAKT for institutionsadministratorer Dette er en vejledning til brug for indberetning af kollektive tjenesteforseelser i kommunerne. Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Oprettelse

Læs mere

Vejledning til online blanketten Månedlig omsætning inden for detailhandel

Vejledning til online blanketten Månedlig omsætning inden for detailhandel Vejledning til online blanketten Månedlig omsætning inden for detailhandel Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål,

Læs mere

Vejledning til brug af tilskudsmodulet i FMK www.fmk-online.dk

Vejledning til brug af tilskudsmodulet i FMK www.fmk-online.dk Vejledning til brug af tilskudsmodulet i FMK www.fmk-online.dk (vejledning til hele FMK kan hentes her). Gode rutiner. Det er vigtigt, at få indarbejdet en procedure der sikrer, at manglende oplysninger

Læs mere

Tevas datafortrolighedspolitik for lægemiddelovervågning. Definitioner, der anvendes i denne fortrolighedspolitik

Tevas datafortrolighedspolitik for lægemiddelovervågning. Definitioner, der anvendes i denne fortrolighedspolitik Tevas datafortrolighedspolitik for lægemiddelovervågning Definitioner, der anvendes i denne fortrolighedspolitik Bivirkning betyder en uønsket, utilsigtet eller skadelig hændelse i forbindelse med brug

Læs mere

Vejledning omkring administrator. SMS-service.dk og Beredskabsalarm.dk

Vejledning omkring administrator. SMS-service.dk og Beredskabsalarm.dk Vejledning omkring administrator SMS-service.dk og Beredskabsalarm.dk Indhold Administrator 1 Administrator Sociale medier opsætning 2 Administrator Sms/Email søgning 3 Administrator Adresse søgning 4

Læs mere

Referat af mødet i Rådet for lægemiddelovervågning den 29. november 2012

Referat af mødet i Rådet for lægemiddelovervågning den 29. november 2012 Dato 13. december 2012 Sagsnr. 2012121748 Referat af mødet i Rådet for lægemiddelovervågning den 29. november 2012 Deltagere: Ib Valsborg, Birthe Søndergaard, Sine Jensen, Liselotte Andersen, Michael Dupont,

Læs mere

Resumé... 2 Fælles Medicin Kort (FMK)... 3

Resumé... 2 Fælles Medicin Kort (FMK)... 3 Indholdsfortegnelse 1. Resumé... 2 2. Fælles Medicin Kort (FMK)... 3 Validering af felter... 3 Vis effektueringer og recepter... 4 Sidste recept kolonnen... 4 Klausuleret tilskud... 5 Ændring af behandlingsstart

Læs mere

Privatlivspolitik for patienter

Privatlivspolitik for patienter En virksomhed er efter EU s databeskyttelsesforordning forpligtet til at give den registrerede (patienten) en række informationer, når personoplysninger indsamles fra den registrerede. Privatlivspolitik

Læs mere

Tilføjelse af administrator for myndighed

Tilføjelse af administrator for myndighed Side 1 af 7 Udpegning af administrator i NemLog-in 12. december 2013 TG Denne guide beskriver, hvordan en offentlig myndighed kan udpege en administrator, som kan administrere myndighedens selvbetjeningsløsninger

Læs mere