Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret"

Transkript

1 Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus Fraværende: Henrik Jørgensen Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Multihus Tårshallen 2 2 Ansøgning fra Tornby Idrætsforening om lokaletilskud til Fitnesscenter i 8 foreningsregi 3 Projekt Rigtige Mænd 12 4 Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget - Orienteringspunkter

2 Hjørring Kommune Side P Multihus Tårshallen Resumé Byrådet skal tage stilling til forhåndsgodkendelse af projekt Multihus Tårshallen, og herunder principiel stillingtagen til de kommunale udgifter i forbindelse med godkendelse af projektet. Sagsfremstilling Efter Tårshallen overgik til selveje 1. juli 2014 er der i lokalområdet arbejdet med et projekt, der omfatter udbygning af Tårshallen. I lokalområdet er der behov for gode fysiske rammer til aktuelle og moderne fritidsaktiviteter og samvær, og således er planerne med til at understøtte lokalsamfundets ønske om et samlingsog mødested, der tiltrækker flere end dem, som allerede er på stedet for at dyrke idræt. Med visionen om at skabe et naturligt samlingssted for alle borgere i Tårs og omegn - både sportsligt, kulturelt og socialt, er der arbejdet med at samle alle aktiviteter i det nye Multihus Tårshallen. Dette gøres med tilbygning af en multisal med springgrave og trampolin, nye omklædningsfaciliteter til fodboldafdelingen, der er flyttet op til hallen, balkon med trappe ud til fodboldbanerne, fællesareal med plads til ophold og møder, mediatek, klargøring til produktionskøkken, samt mødelokale og værksted på 1. sal. Udbygningsplanerne blev fremlagt for Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget først gang 2. juni 2016 og efterfølgende 14. november 2016 (jf. bilag 1). På de to møder i Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget blev der efterspurgt belysning af bæredygtigheden i projektet og konsekvenser for Hjørring Kommunes økonomi. I det følgende fremlægges der derfor vurdering af bæredygtigheden i anlægs- og driftsøkonomien.

3 Anlægsøkonomi Finansieringen af udbygningen kommer primært fra egenfinansiering via: Fonde 5,500 mio. kr. Borgerindsamling 1,700 mio. kr. Frivillig arbejdskraft 0,005 mio. kr. Tårs Ugilt IF 0,300 mio. kr. Optagelse af lån på 4,000 mio. kr. Hjørring Kommune Side 3. Samtidig bidrager Hjørring Kommune til anlægsprojektet som en del af områdefornyelsen i Tårs. Samlet er det arbejdsgruppens vurdering, at de kan realisere udbygningen inden for en anlægsramme på 13,200 mio. kr., jf. bilag 1. Det bemærkes, at Hjørring Kommunes andel af anlægsøkonomien er forhåndsgodkendt som en del af områdefornyelsen. Under indsatsen kulturelle og sociale mødesteder er der således afsat 1,300 mio. kr. til etablering af Multihus Tårshallen. I efteråret 2015 og frem til foråret 2016 blev der i forbindelse med områdefornyelsen indgået aftale mellem ekstern konsulent og Foreningen Tårshallen, hvor der blev udarbejdet byggeprogram, en inspirationstur og udarbejdet idéskitser fra 3 eksterne arkitektrådgivere for at komme med bud på udbygningsmulighederne for det fremtidige Multihus Tårshallen (jf. bilag 3). Repræsentanter fra Tårs Ugilt IF, Tårs Borgerforening og en unge repræsentant deltog i arbejdsgruppen. Der resterer herefter 1,180 mio. kr. som tilskud til anlægsdelen. Driftsøkonomi I forhold til driftsøkonomien har arbejdsgruppen udarbejdet et forventet budget, der ligeledes fremgår, jf. bilag 1. I dette driftsbudget er der indlagt forudsætninger om, at der bevilges nye lokaletilskud til aktiviteter i svømmesalen og multisalen. Samtidig forudsættes det, at lokaletilskud til klubfaciliteter til fodboldafdelingen videreføres uændret. Driftsbudgettet er samtidig baseret på, at der bevilges tilskud via haltilskudsmodellen til svømmesalen og multisalen samt tilskud i forbindelse med optagelse af lån. Samlet set antages det fra Tårshallens side, i det fremsendte driftsbudget (jf. bilag 1), at der i 2017 kan opnås et forventet overskud på ca. 0,206 mio. kr. under forudsætning af, at ønskerne om, at der bevilges tilskud til svømmesalen imødekommes, og at der indgår indtægter på 0,125 mio. kr. vedr. ældreaktiviteter. I 2018 budgetteres der med et forventet overskud på 0,471 mio. kr. under forudsætning af, at alle ønsker om lokaletilskud, optagelse i haltilskudsmodellen samt indtægter svarende til 0,250 mio. kr. vedr. ældreaktiviteter bliver realiseret.

4 For Hjørring Kommune vil fuld imødekommelse af alle ønsker betyde, at der bevilges nye tilskud for i alt ca. 0,580 mio. kr. årligt fordelt på følgende: Lokaletilskud - samlet merudgift indfases i 2017 og vil fra 2018 være ca. 0,182 mio. kr. årligt, fordelt på følgende: Svømmesalen: Ny ramme til lokaletilskud for ca. 0,134 mio. kr. fra 2017 og frem. Multisalen: Der flyttes aktiviteter fra skolens gymnastiksal og forventeligt også fra Idrætscenter Vendsyssel til den nye multisal (jf. bilag 2). Dette vil resultere i en forøgelse af Tårs-Ugilt IF's ramme til lokaletilskuddet, svarende til ca. 0,048 mio. kr. fra 2018 og frem. Haltilskudsmodellen - samlet merudgift indfases i 2017 og vil fra 2018 være ca. 0,398 mio. kr. årligt, fordelt på følgende: Svømmesalen: Der vil være en merudgift ved bevilling af nyt energitilskud fra 2017 og frem på ca. 0,050-0,060 mio. kr. årligt. Samtidig gøres der opmærksom på, at der ved optagelse af svømmesalen i haltilskudsmodellen også bør tages stilling til, om det særlige driftstilskud til svømmesalen (jf. budgetforlig 2016) skal indarbejdes i haltilskudsmodellen som et grundtilskud for svømmesale på 0,120 mio. kr. Multisalen: Der vil blive udløst en merudgift ved optagelse af multisalen i haltilskudsmodellen svarende til ca. 0,100 mio. kr. fordelt på ca. 0,050 mio. kr. i grundtilskud for træningssale på m² og energitilskud på forventeligt 0,050 mio. kr. Lån til udbygningen: Der optages lån til udbygningen, og det forventes i den sammenhæng, at lånet kan indgå i haltilskudsmodellen, hvilket vil svare til en merudgift på ca. 0,240 mio. kr. årligt. Hjørring Kommune Side 4. Tidligere beslutninger vedrørende tilskud Ved Byrådets budgetforlig for 2016 og budgetoverslagsårene for fremgår det, at der tilføres 0,120 mio. kr. som særskilt driftstilskud til svømmesalen i Tårs, for derved at honorere borgerinitiativer med at få svømmesalen i drift igen. Dette betyder, at der indtil nu har været arbejdet ud fra, at svømmesalen ikke skulle indgå i haltilskudsmodellen, mens der ikke var taget eksplicit stilling til svømmesalen i forhold til lokaletilskudsordningen. Der er med ovenstående beskrivelse af haltilskudsmodellen lagt op til, at det særskilte driftstilskud indarbejdes i haltilskudsmodellen som et grundtilskud, og at der udløses energitilskud under haltilskudsmodellen, jf. afsnittet om driftsøkonomi ovenfor.

5 Tårs Ugilt IF har desuden søgt om lokaletilskud med virkning fra september 2016 til leje af svømmesalen i Tårs (jf. bilag 4). Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget behandlede ansøgningen på deres møde 4. april 2016 og besluttede, at der ikke gives tilsagn om lokaletilskud. Hjørring Kommune Side 5. Begrundelsen var, at imødekommelse af ansøgningen vil give væsentlige merudgifter for Hjørring Kommune. Det følger således af Folkeoplysningslovens bestemmelser, at kommunalbestyrelsen kan undlade at imødekomme nye ansøgninger om lokaletilskud, hvis kommunalbestyrelsen kan anvise et egnet lokale. Samtidig er det fastlagt i Folkeoplysningsloven, at kommunalbestyrelsen kan træffe beslutning om, at der ikke ydes driftsudgifter til nye lejemål, hvis dette indebærer merudgifter for kommunalbestyrelsen. Muligheder for flytning af aktiviteter for ældre til Tårshallen Tårshallen forudsætter i driftsbudgettet en indtægt på aktiviteter for ældre i 2017 på 0,125 mio. kr. og i 2018 på 0,250 mio. kr. Ved Byrådets budgetforlig for 2017 og budgetoverslagsårene for fremgår det, at der er afsat en pulje med henblik på at fastholde og styrke rammerne for den frivillige aktivitet i Tårs, efter at aktivitetstilbuddet er flyttet ud af Bålhøjcentret, afsættes en pulje på 0,250 mio. kr. årligt (0,125 mio. kr. i 2017) til at understøtte frivillige aktiviteter rettet mod ældre, i samarbejde med Tårshallen. Udløsning af denne pulje er ikke indregnet i opgørelse af Hjørring Kommunes merudgifter pt. Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget godkendte på mødet 11. oktober 2016 en samlet proces og tidsplan for udmøntning af budgettet. Heraf fremgår det, at udvalget i 1. Kvartal 2017 skal have en indledende drøftelse af, hvordan de vil gribe opgaven an. Forvaltningen har fået til opgave at udarbejde en oversigt over de frivillige sociale foreninger og aktiviteter i Tårsområdet, til den indledende drøftelse i udvalget. Det betyder, at forudsætning om indtægt på 0,250 mio. kr. afklares først i dette forløb i Lovgrundlag Kommunalfuldmagten. Folkeoplysningsloven.

6 Hjørring Kommune Side 6. Økonomi Imødekommelse af alle ønsker vil indebære en merudgift på ca. 0,580 mio. kr. årligt på haltilskudsmodellen og lokaletilskudsordningen. Det forudsættes, at merudgiften indeholdes i den nuværende budgetramme for Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag 1. Tårshallen præsentation. 2. Notat om ændring i aktiviteter under Folkeoplysningsloven. 3. Kommissorium Multihus Tårshallen. 4. Ansøgning fra Tårs-Ugilt Idrætsforening om lokaletilskud til leje af svømmesal. 5. Haltilskudsmodellen - tilskudsberegning regnskabstal 2015 selvejende haller. Direktionen indstiller, at udvidelsen af Tårshallen forhåndsgodkendes på følgende forudsætninger: at anlægstilskud på 1,180 mio. kr. finansieres via områdefornyelsen er betinget af, at projektet afsluttes og færdigmeldes senest 31. december 2019, at eventuelle projektændringer godkendes inden realisering, at svømmesalen og multisalen kan omfattes af lokaletilskudsordningen, idet det præciseres, at aktivitetsniveauet er bestemmende for tilskuddets størrelse, at der tages stilling til om svømmesalen samlet set skal optages i haltilskudsmodellen fra 2017, jf. budgetforliget for 2016, at udbygningen med multisal og låneoptag kan indgå i haltilskudsmodellen fra 2018, og at finansiering af merudgifterne, jf. økonomiafsnittet, sker ved omprioritering inden for Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets ramme.

7 Beslutning Punktet blev indledt med opsamling på kendte projekter, der er på vej frem til udvalget fra de selvejende haller. Hjørring Kommune Side 7. Indstillingen blev samlet anbefalet. Svømmesalen optages i haltilskudsmodellen, hvorefter de 0,120 mio. kr. i særskilt driftstilskud lægges ind som et grundtilskud i haltilskudsmodellen. Henrik Jørgensen deltog ikke i mødet.

8 Hjørring Kommune Side Ø Ansøgning fra Tornby Idrætsforening om lokaletilskud til Fitnesscenter i foreningsregi Resumé Der er indkommet ansøgning fra Tornby I.F. om lokaletilskud til et foreningsdrevet fitness center i Tornby Hallens udbygningsprojekt. Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget skal drøfte ansøgningen i forhold til de forudsætninger, der dannede baggrund for afslag på tidligere ansøgning om lokaletilskud. Sagsfremstilling Tornby I.F. har indsendt ansøgning med anmodning om fornyet stillingtagen til ansøgning om lokaletilskud til et foreningsdrevet fitness center i Tornby Hallens udbygningsprojekt. Der skal tages stilling til, om der er grundlag for ændring af Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets beslutning på møde 18. april 2016, hvor udvalget besluttede, at der gives afslag på ansøgningen om lokaletilskud til fitnesscentret, på grund af den samlede økonomiske situation på lokaletilskudsområdet. Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget tilkendegav samtidigt, at der i forbindelse med budgetdrøftelserne skal arbejdes for at skaffe fornyet råderum til at understøtte de prioriterede områder. På det pågældende møde blev status på Tornby Hallens udbygningsprojekt fremlagt af repræsentanter fra Tornby Hallen og Tornby Idrætsforening. Efter fremlæggelsen blev beslutningen, at projektet vedr. foreningsdrevet fitness center kan gennemføres ud fra de forudsætninger, der blev lagt fast med den oprindelige godkendelse af projektets finansiering i Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget accepterede dermed også de projekttilpasninger, der er foretaget for at opnå økonomisk balance. Tornby Idrætsforening ansøger om lokaletilskud til en lejeudgift i den selvejende institution Tornby Hallen. Hvis ansøgningen imødekommes, vil det medføre en merudgift for Hjørring Kommune med 70 % lokaletilskud på en årlig husleje på 0,372 mio. kr., svarende til en merudgift på 0,260 mio. kr.

9 Historikken er samlet, at Tornby Idrætsforening i februar 2016 ansøger om lokaletilskud til et foreningsdrevet fitnesscenter i Tornbyhallen. Ansøgningen betyder, at Tornby Idrætsforening vil drifte et motionscenter i foreningsregi med de fordele det medfører, ifølge den uddybende ansøgning fra Tornby I.F. (Bilag 2: Supplement til ansøgning fra T.I.F). Hjørring Kommune Side 9. Tornby Hallens konklusion i henhold deres ansøgning fra bilag 2: "Fællesskabet omkring hal-udvidelsesprojektet i Tornby (Tornby Hallen og Tornby Idrætsforening) er overbeviste om, at vores beslutning om at blive en del af foreningsfitness er den helt rigtige model for vores fælles projekt. Ved at opstarte og drive fitnesscentret som en afdeling i Tornby Idrætsforening, vil vi øge chancen for en succesfuld opstart og udvikling af centret. De tungtvejende fordele er det rådgivningskoncept, som er bygget op omkring foreningsfitness, men naturligvis er de økonomiske fordele ved at drive centret som en forening også et vigtigt argument for os." Ansøgningen blev som nævnt indledningsvist afslået med begrundelse i den økonomiske situation på lokaletilskudsordningen. Tornby IF anmoder om fornyet stillingtagen til optagelse af Tornby Idrætsforenings fitnessaktiviteter i lokaletilskudsordningen med begrundelse i, at aktiviteterne kan sidestilles med andre foreningsdrevne fitnessaktiviteter. I den følgende tabel fremgår nøgletal fra de lejemål, der er indgået omkring lejemål til motions-/fitnesscentre i de selvejende haller eller private lejemål. Lejebeløbene er incl. forbrug og rengøring. Lejemålets placering Lejemålets areal m 2 Årlig lejepris incl. forbrug mio. kr. Leje pr m 2 kr. Godkendt lokaletilskud mio. kr. Bindslev Tversted I.F. i Kulturboxen, Bindslev (privat lejemål) 400 0, % godkendt 0,147 Hirtshals familie og firmaidræt - lejemål i Hirtshals Idrætscenter 340 0, % godkendt 0,204

10 Hjørring Kommune Side 10. Sindal Motionscenter - lejemål i Sindalhallerne 290 0, % godkendt 0,092 Evt. Tornby Idrætsforening i en udbygget Tornby Hal 250 0, % godkendt 0,260 Ezee fitness i Hirtshals (privat lejemål) 942 0, % godkendt 0,174 De selvejende haller i Løkken, Tårs og Vrå drifter fitnesscentre, der ikke er foreningsbåret. Der gives ikke lokaletilskud til disse aktiviteter, men der er lokalerne omfattet af haltilskudsmodellen. Lovgrundlag Folkeoplysningsloven, kapitel 7, tilskud til private lokaler m.v. Økonomi Hvis ansøgningen om lokaletilskud til foreningsdrevet fitness imødekommes, vil det give en merudgift for Hjørring Kommune på 0,260 mio. kr., svarende til 70 % af den ansøgte lejeudgift på 0,372 mio. kr. Det forventes, at bevilling af lokaletilskud til Tornby I.F. kan finansieres af lokaletilskudsbudget for Endeligt overblik foreligger dog først i august 2017, når regnskabet for 2016 er endeligt opgjort for alle foreninger. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger.

11 Hjørring Kommune Side 11. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag 1. Ansøgning fra Tornby Idrætsforening om lokaletilskud til foreningsdrevet fitness center. 2. Tornby I.F. s supplerende ansøgning vedr. ansøgning om lokaletilskud til foreningsdrevet fitnesscenter. 3. Ansøgning fra Tornby Idrætsforening om lokaletilskud fra 2017 til fitnessafdeling. 4. Notat omkring husleje- og lejeomkostninger for fitnesscentret i nordvest Vendsyssel, dateret 3. oktober 2016 og udarbejdet af Tornby I.F. Chefen for By, Kultur og Erhverv indstiller, at Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget tager stilling til, om foreningsdrevet fitness i Tornby kan optages i lokaletilskudsordningen fra Beslutning Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget optager foreningsdrevet fitness i lokaletilskudsordningen med virkning fra Der skal ske konkret behandling af ansøgningen i Folkeoplysningsudvalget. Henrik Jørgensen deltog ikke i mødet.

12 Hjørring Kommune Side P Projekt Rigtige Mænd Resumé Projektpartnergruppen bag projekt Rigtige Mænd fremsender invitation til Hjørring Kommune vedr. deltagelse i projekt Rigtige Mænd. Fritids- Kultur og Bosætningsudvalget skal tage stilling til Hjørring Kommunes deltagelse i projektet. Sagsfremstilling Nordeafonden og Dansk Firmaidrætsforbund m.fl. igangsætter i foråret 2017 projektforløbet Rigtige Mænd. Formålet med Rigtige Mænd er at få tusindvis af mænd op af stolen og igang med en sundere livsstil, og midlet er et nyudviklet digitalt træningscommunity, som giver mændene mulighed for at konkurrere indbyrdes og dele deres oplevelser på vejen mod det fælles mål: Deltagelse i et nyt landsdækkende Rigtige Mænd Løb. Løbet afvikles i forbindelse med projektet, som er en videreudvikling af det populære tv-program Rigtige Mænd. Løbet afvikles 1. gang onsdag 24. maj og der forventes op mod deltagende mænd på landsplan. Målet er, at alle landets kommuner skal være med i projektet og derfor også denne henvendelse til Hjørring Kommune. Rigtige Mænd i Hjørring Kommune er et stjerneløb, hvor femmandshold skal løbe teamopgave, hvor de udfordres på kondition, styrke og samarbejdsevner. Kommunes opgave er at stille egnede arealer til rådighed, formidle kontakt til en eller flere relevante lokale idrætsforeninger, som kan hjælpe med afviklingen, understøtte afviklingen af Rigtige Mænd Løbet med at hjælpe med gratis adgang til toiletter, strøm og drikkevand, tænke Rigtige Mænd ind i kommunens egne sundhedstiltag til borgere og ansatte, og at formidle Rigtige Mænd projektet videre til kommunens virksomheder via nyhedsbreve, sociale medier, erhvervskonsulentnetværk mm

13 Projektpartnerne bag projektet bistår den/de lokale idrætsforeninger med afviklingen, herunder div. materialer. Dansk Firmaidrætsforbund har haft kontakt til relevante idrætsforeninger i Hjørring Kommune, som gerne vil arrangere Rigtige Mænd løbet. Forvaltningen har gjort arrangørerne opmærksom på det i Hjørring Kommune traditionsrige Grundlovsløb. Hjørring Kommune Side 13. Projektpartnerne bag projektet vil gerne have udpeget en kontaktperson fra kommunens fritidsforvaltning, fra teknik- og miljøforvaltningen samt Sundhedsforvaltningen. Fritid afventer tilbagemelding fra Sundhedsforvaltningen. Henvendelsen vedr. Projekt Rigtige Mænd er fremsendt fra Hjørring Kommunes Sundhedsforvaltning til Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget. Lovgrundlag Ingen bemærkninger. Økonomi Trafik og Vej har anslået udgiften til deltagelse i projektet til 0,025-0,050 mio. kr. til strøm, toiletadgang, faciliteter, affaldshåndtering, alt efter hvilke idrætsforeninger der eventuelt indgår i projektet. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Hjørring Kommunes deltagelse i Projekt Rigtige Mænd understøtter Hjørring Kommunes Sundhedspolitik. Bilag 1. Fakta om rigtige mænd. 2. Samarbejdsaftale. 3. Kommunens rolle. 4. Foreningens rolle. 5. Løbsvejledning. 6. Kommunebrev.

14 Chefen for By, Kultur og Erhverv indstiller, at Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget tager stilling til Hjørring Kommunes deltagelse i projektet, og at Fritids, Kultur- og Bosætningsudvalget afventer tilbagemelding fra Sundhedsforvaltningen vedrørende deres deltagelse i projektet. Hjørring Kommune Side 14. Beslutning Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget ønsker ikke at deltage i projektet. Henrik Jørgensen deltog ikke i mødet.

15 Hjørring Kommune Side A Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget - Orienteringspunkter 2017 Orientering fra formanden Intet. Orientering fra medlemmerne Intet. Orientering fra By, Kultur og Erhverv Der ønskes koordineret tilmelding til KL's Fritids-, og Kulturkonference, maj Chefen for By, Kultur og Erhverv indstiller, at Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget godkender indstillingen. Beslutning Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget godkender indstillingen. Henrik Jørgensen deltog ikke i mødet.

16 Hjørring Kommune Side 16. Underskrifter Sven Bertelsen John Robert Larsen Børge Bech Michael Vajhøj Henrik Jørgensen Claus Mørkbak Højrup Line Kraghede Jensen

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15.45 Mødested: Mødelokale 122, 1.

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 17:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:20 Mødested: Femhøje Idrætscenter, Lokale

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15.30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

3. Principbeslutning omkring Højenehallen som selvejende institution

3. Principbeslutning omkring Højenehallen som selvejende institution 04.04.00-P00-4-15 3. Principbeslutning omkring Højenehallen som selvejende institution Resumé Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget skal tage stilling til Højenehallen som selvejende institution, og

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åben tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åben tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 13:30 Mødested: Elektronisk møde Fraværende:

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

Åben dagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben dagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben dagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:50 Mødested: Fraværende: Kulturboksen, Nørrebro 24, 9881 Bindslev Kirsten Højrup,

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Vendsyssel Teater Fraværende:

Læs mere

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15.15 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:40 Mødested: Mødelokale 122, 1.

Læs mere

Åbent referat tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:15 Mødested: Mødelokale 122, 1.

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:00 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:20 Mødested: Mødelokale 122,

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 - Rådhuset Henrik Kudahl, Kirsten Højrup, Heidi

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:45 Mødested: Mødelokale 122, 1.

Læs mere

Mødedato: 10. september 2019 Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Mødedato: 10. september 2019 Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Side 1. Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Referat tillægsdagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat tillægsdagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat tillægsdagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 18.00 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 1. sal Børge Bech, Claus Højrup,

Læs mere

Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15.30 Mødested: Mødelokale 122, 1.

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 10:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Kim

Læs mere

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. 19:40 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende:

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: 20.01.05-P20-1-15

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 17:15 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. 20:00 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende:

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:45 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Beregning af tilskud haltilskudsmodel - selvejende haller Beregning i henhold til indberetning fra regnskab 2017 Tilskud

Beregning af tilskud haltilskudsmodel - selvejende haller Beregning i henhold til indberetning fra regnskab 2017 Tilskud Beregning af tilskud 2019 - haltilskudsmodel - selvejende haller Beregning i henhold til indberetning fra regnskab 2017 Grundtilskud Tilskud til Tilskud til Tilskud Tilskud Loft Endeligt lån forbrugsafgifter

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 21-04-2010, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget PROTOKOL Onsdag den 21 april 2010 kl 08:30 afholder Kultur- og Fritidsudvalget møde i Byhistorisk Samling,

Læs mere

Referat tillægsdagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat tillægsdagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat tillægsdagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 19.15 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 1. sal Claus Mørkbak Højrup,

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært - Elektronisk møde Fraværende: Følgende sager

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Mødelokale 469, 4. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den 03-05-2011 Mødetidspunkt: 16:30-18:00

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den 03-05-2011 Mødetidspunkt: 16:30-18:00 Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Folkeoplysningsrådet Mødedato: tirsdag den 03-05-2011 Mødetidspunkt: - 18:00 Mødested: Mødelokale C Hækkerupsvej 1, kælderen. Indgang via gavlen (handicapindgang).

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 17:25 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 22. MAJ 2007 KL. 17.00 PÅ RÅDHUSET I AARS MØDELOKALE 4 (gæstekantinen)

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 22. MAJ 2007 KL. 17.00 PÅ RÅDHUSET I AARS MØDELOKALE 4 (gæstekantinen) 1 REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 22. MAJ 2007 KL. 17.00 PÅ RÅDHUSET I AARS MØDELOKALE 4 (gæstekantinen) Indholdsfortegnelse Åben - Ansøgning fra Dancing Friends Vesthimmerland om godkendelse

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 1130 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:10 Mødested:

Læs mere

Hjørring Kommune. Notat By, Kultur & Erhverv

Hjørring Kommune. Notat By, Kultur & Erhverv Hjørring Kommune Notat By, Kultur & Erhverv 31-08-2017 Side 1. Sag nr. 04.04.00-P00-4-15 Uddybende svar på de 6 spørgsmål i henvendelse fra Arbejdsgruppen for overdragelse af Højene Hallen fra kommunal

Læs mere

file://fil-adm-02/programdata$/sbsys/temp/d1nikba/dagsorden/preview.html

file://fil-adm-02/programdata$/sbsys/temp/d1nikba/dagsorden/preview.html Side 1 af 8 Indkaldelse Mai-Britt Beith Jensen Ivan Leth Børge Bech Line Kraghede Jensen John Robert Larsen Tim Jensen Helmuth Zickert Erik Vadsager Sven Bertelsen Dan Andersen Louise Bilde Hvelplund Vibeke

Læs mere

Dette budskab vil vi gerne brede ud til alle danske (rigtige) mænd, og det vil vi rigtig gerne gøre i fællesskab med jer.

Dette budskab vil vi gerne brede ud til alle danske (rigtige) mænd, og det vil vi rigtig gerne gøre i fællesskab med jer. Kære kommune Vi skriver til jer for at invitere jer med i det nye projekt Rigtige Mænd et projekt støttet af Nordea-fonden, hvor vi har fokus på at forbedre mænds sundhed på en unik og utraditionel måde.

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: 27.00.00-P00-2-16

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:00 Mødet afsluttet: kl. 17:00 Mødested: Ekstraordinært - Mødelokale 222, 2. sal, Hjørring

Læs mere

Bemærkninger. Følgende sager behandles:

Bemærkninger. Følgende sager behandles: Side 1. Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bjarne

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:20 Mødested: Femhøje Idrætscenter, Lokale 6 Fraværende:

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 10.04.2012 i Borgmesterens Mødelokale Efterfølgende møde med Esbjerg Idrætsråd SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Fornyet behandling af ansøgning fra Kultur

Læs mere

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:15 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

Følgende sager behandles:

Følgende sager behandles: Referat - Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 18:15 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

Åbent referat 17, stk. 4 - By- og Landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat 17, stk. 4 - By- og Landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat 17, stk. 4 - By- og Landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:45 Mødested: Mødelokale 049,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde Onsdag den 21. november 2012 kl. 17.00 i F7 Mødet slut kl. 19.15 MØDEDELTAGERE Kristian Moberg (V) Alice Linning Annelise Hansen Kenneth Jensen (A) Ruth Rasmussen

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 16. februar 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 16. februar 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 16. februar 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 001. Til orientering - Kommunale haller i Aars - evt. ny organisering 3 002. Til orientering

Læs mere

Åben referat Ældrerådet

Åben referat Ældrerådet Åben referat Ældrerådet Side 1. SÆH-sekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Referat af Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Referat af Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Referat af Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:50 Mødested:

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 11:00 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Nordsøen Ocenarium - doggerbanke

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. maj 2010 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Birgitte

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TIRSDAG DEN 7. OKTOBER 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 7. oktober 2008 Side: 2 Fraværende: Kurt

Læs mere

Referat af Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat af Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat af Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:30 Mødet afsluttet: kl. 13.30 Mødested: Ekstraordinært - Politikerloungen,

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Torvet 6 Fraværende: 01.02.20-Ø34-1-12 10. Fastsættelse af

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets nettodriftsbudget udgør i alt 94,067 mio. kr. Dette beløb anvendes indenfor områderne: Haller og bygninger Biblioteker Museer

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Den samlede status for udvalgets område er gengivet nedenfor i tabel 1 og uddybes efterfølgende for de enkelte områder. Forbrug pr. 30.

Den samlede status for udvalgets område er gengivet nedenfor i tabel 1 og uddybes efterfølgende for de enkelte områder. Forbrug pr. 30. Hjørring Kommune Sag: 00.30.14-Ø00-22-16 Dato: 07-11-2016 Økonomirapport pr. 30. september 2016 for Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Der foreligger økonomirapport for perioden 1. januar-30. september

Læs mere

Sbsys dagsorden preview

Sbsys dagsorden preview Side 1 af 6 04.21.05-P20-1-10 4. Byens Hus i Vrensted - status og frigivelse af bevilling Resumé Der foreligger en status på projektet Byens Hus i Vrensted og Økonomiudvalget skal tage stilling til bevilling

Læs mere

Åbent møde for Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 11. januar 2012 kl. 14:00 i Løgstør 214

Åbent møde for Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 11. januar 2012 kl. 14:00 i Løgstør 214 Åbent møde for Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 11. januar 2012 kl. 14:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 001. Selvejende- og kommunale haller i Vesthimmerland - retningslinjer for kommunalt tilskud

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 Side 1. SÆH-sekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:40 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:10 Mødested: Mødelokale 122, 1.

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget kl. 17:00 Byrådssal, Aabybro Rådhus Jammerbugt Kommune Folkeoplysningsudvalget Punkter på åbent møde: 22. Bemærkninger til referat fra sidste møde 1 23. Nyt fra formanden

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL FOR KULTUR- OG FRITIDSUDVALGETS MØDE DEN 4. JANUAR 2007 KL. 14.00 I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR

BESLUTNINGSPROTOKOL FOR KULTUR- OG FRITIDSUDVALGETS MØDE DEN 4. JANUAR 2007 KL. 14.00 I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR BESLUTNINGSPROTOKOL FOR KULTUR- OG FRITIDSUDVALGETS MØDE DEN 4. JANUAR 2007 KL. 14.00 I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR Indholdsfortegnelse 46 Præsentation af forvaltningen 47 Valg af formand og næstformand

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. december 2008 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:15 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Onsdag den 28. november 2012 Mødested: Hansborg, mødelokale 3-2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl.

Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Onsdag den 28. november 2012 Mødested: Hansborg, mødelokale 3-2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Onsdag den 28. november 2012 Mødested: Hansborg, mødelokale 3-2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:50 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Astrid Refshauge,

Læs mere

file://fil-adm-02/programdata$/sbsys/temp/d1aknud/dagsorden/preview.html

file://fil-adm-02/programdata$/sbsys/temp/d1aknud/dagsorden/preview.html Side 1 af 9 Indkaldelse Søren Smalbro Carsten Andersen Mogens Bjerre Laila Zielke Børge Bech Kim Bach Michael Engbjerg Side 2 af 9 01.11.00-P20-6-17 8. Proces for realisering af indsatsen "Samspil mellem

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:45 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Codanhus, mødelokale A Fraværende: Følgende

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 31-10-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget 31-10-2018 17:00 1 (Åben) Regnskab

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 14:15 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Ny lov - principiel afgørelse vedrørende lokaletilskud til det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde.

Ny lov - principiel afgørelse vedrørende lokaletilskud til det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde. Pkt.nr. 2 Ny lov - principiel afgørelse vedrørende lokaletilskud til det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde. 312218 Indstilling: 1. at udvalget tager stilling til, hvorvidt udvalget kan anbefale

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. Ekstraordinært møde 1. Meddelelser 2. Ansøgning fra Musikteatret Holstebro om tilskud til udvidelse

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 18:45 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende:

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. august 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. august 2007 Referat fra møde i onsdag den 22. august 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden den 22.08.2007.... 3 2. FOU - Efterretningssager 22.08.07....

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet 4. marts 2019 Side 1. Mødedato: 4. marts 2019 Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: R-428 Fraværende: Lene Smidstrup og Mogens

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: 09.08.24-P16-1-11

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 15-09-2009 Mødested: Haderslev Idrætscenter mødelokale 2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 (kl. 18:00 se under bemærkninger) Sluttidspunkt: Kl. 20.30 Afbud:

Læs mere

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 001. Aars BMX Klub - foretræde om indkøb af Safe-gate 3 002. Dans for børn - workshop

Læs mere

Møde 15. december 2010 kl. 14:00 i Mødelokale 3

Møde 15. december 2010 kl. 14:00 i Mødelokale 3 Kultur- og Fritidsudvalg Referat Møde 15. december 2010 kl. 14:00 i Mødelokale 3 Pkt. Tekst Side 103 Orientering 1 104 Handicapidrætsforeningen Olympia - støtte til ny kompressor 2 105 Foreningen Mandag

Læs mere

Kulturudvalget

Kulturudvalget - 3. Budgetforslag 2014-2017 Sagsnr.: 13/16079 Sagsansvarlig: Rasmus Gade SAGSFREMSTILLING Ved Kulturudvalgets sidste behandling af budgetforslag 2014-2017 drøftes følgende emner: - Forslag til driftsbudget

Læs mere

Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 049, Stuen,

Læs mere

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets nettodriftsbudget 2018 udgør i alt 93,897 mio. kr. Dette beløb anvendes indenfor områderne: Forvaltningen Haller og bygninger

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Dana Cup Academi, Børge

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 21. januar 2010 kl. 17:00 i Løgstør Kantine

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 21. januar 2010 kl. 17:00 i Løgstør Kantine åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 21. januar 2010 kl. 17:00 i Løgstør Kantine Indholdsfortegnelse 001. Idrætsforeningen KVIK - ansøgning om lokaletilskud til trænningsophold 3 002. Vældgård

Læs mere