Dagsorden. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland den 11. april 2013 kl

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dagsorden. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland den 11. april 2013 kl"

Transkript

1 Dagsorden Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland den 11. april 2013 kl (Mødested: Regionshuset Viborg, B4) (Formøde for ledelsessiden kl , lokale C2) (Formøde for medarbejdersiden, kl , B1) (der serveres morgenbrød/kaffe, frokost (afhentes i kantinen), samt eftermiddagskaffe) Regionshuset Viborg Koncern HR Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel KONCHR@rm.dk 1. Godkendelse af dagsorden Godkendelse af referat fra RMU møde 21. februar Dato Temadrøftelser (kl ) 3. Temadrøftelse: Konstituering af nyt RMU, inkl. godkendelse af forretningsorden og kort orientering om og drøftelse af opgaver og arbejdsform (1 time) Temadrøftelse: Udkast til kompetenceudviklingspolitik for Region Midtjylland (30 min)...3 Rachel Mortensen Rachel.Mortensen@stab.rm.dk Jakob Olesen Jakob.Olesen@stab.rm.dk Drøftelsespunkt (Kl ) 5. Status vedr. It-strategi for Region Midtjylland (25 min)...4 Jour.nr Kaffe, te, kage og fotografering (Kl ) Beslutningspunkt (kl ) 6. Budget 2014 proces for medarbejderinddragelse (10 min)...5 Orienteringspunkter (kl ) 7. Nyt vedr. byggeprojekter (10 min) Orientering om status vedr. serviceprojektet på AUH (15 min) Orientering om opdateret Ledelses- og Styringsgrundlag Orientering om Arbejdsgrundlag for Sundhedsområdet (15 min) Orientering om status for nedsættelse af dialogforum vedr. overbelægning (5 min) Orientering om navngivning af hospitalsafdelinger (5 min) Orientering om status vedr. udarbejdelse af principper og gode råd vedr. frivillige på Region Midtjyllands arbejdspladser (5 min) Orientering om bruttolønsordninger tilpasning fra 2014 (5 min) Orientering om status vedr. akutjob (5 min) Orientering om status vedr. Arbejdsmiljøkonference 2013 (5 min) Orientering om plan for evaluering af TULE og APV (5 min) Forberedelse af døgnseminaret juni 2013 (5 min) Gensidig orientering Eventuelt...14

2 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat fra RMU møde 21. februar 2013./. Vedlagt referat fra RMU møde 21. februar 2013 til godkendelse. 3. Temadrøftelse: Konstituering af nyt RMU, inkl. godkendelse af forretningsorden og kort orientering om og drøftelse af opgaver og arbejdsform (1 time) Det nyvalgte RMU skal konstitueres på mødet, og i den forbindelse skal der vedtages en forretningsorden. Der vil være en kort orientering om RMU s formelle opgaver og forpligtigelser og en efterfølgende drøftelse af RMU s indsatsområder og arbejdsform de kommende år. Der indledes med en kort præsentationsrunde. Det indstilles, at RMU konstituerer sig og vedtager en forretningsorden. Det indstilles, at RMU kort drøfter RMU s opgaver, indsatsområder og arbejdsform. Det indstilles, at RMU følger op på drøftelsen om prioriteringer og arbejdsform i forbindelse med døgnseminaret i juni, og at der programsættes et tema om innovation i MED- og arbejdsmiljøarbejdet. Punktet indledes med en præsentationsrunde. Det nyvalgte RMU skal konstitueres på mødet, og i den forbindelse skal der vedtages en forretningsorden. Der vedlægges udkast til forretningsorden, som er udformet med afsæt i den hidtidige forretningsorden (justeret i henhold til den nye MED- og Arbejdsmiljøaftale). Efter godkendelse af forretningsordenen vil der kort blive orienteret om RMU s opgaver i henhold til MED- og Arbejdsmiljøaftale for Region Midtjylland og status vedr. aftalte ændringer i forhold rammeaftale om medindflydelse og medbestemmelse i forbindelse med OK-13. Der bliver lagt op til en efterfølgende første drøftelse af opgaver, indsatsområder og arbejdsform. Det foreslås, at der vil blive fulgt op på denne indledende drøftelse i forbindelse med døgnseminaret juni Det foreslås endvidere, at der på døgnseminaret bliver et tema om innovation i MED- og arbejdsmiljøarbejdet. MED- og Arbejdsmiljøaftale for Region Midtjylland og andet relevant materiale kan findes på MED-hjemmesiden: Bilag:./. Vedlagt udkast til forretningsorden til godkendelse../. Vedlagt opgaveoversigt, inkl. foreløbig oversigt over aktiviteter i 2013 og 2014, til orientering.

3 ./. Vedlagt oversigt over arbejds- og styregrupper mv. i RMU-regí til orientering../. Vedlagt oversigt over RMU-medlemmer og suppleanter til orientering../. Vedlagt mødeplan RMU 2013 til orientering. 4. Temadrøftelse: Udkast til kompetenceudviklingspolitik for Region Midtjylland (30 min) Arbejdsgruppen vedr. kompetenceudviklingspolitik har udarbejdet forslag til en kompetenceudviklingspolitik for Region Midtjylland samt forslag til en høringsproces i MED-systemet og den efterfølgende kommunikation og forankring af politikken. Udkastene drøftes på mødet. Det indstilles, at forslag til kompetenceudviklingspolitik for Region Midtjylland drøftes. Det indstilles, at forslag til høringsproces i MED-systemet samt forslag til kommunikation og forankring af politikken drøftes med henblik på, at udkastet til en kompetenceudviklingspolitik sendes i høring i HMU erne og de indkomne høringssvar drøftes på RMUmødet 16. september RMU besluttede på døgnseminaret 28. juni 2012 at nedsætte en arbejdsgruppe, som skulle udarbejde forslag til en kompetenceudviklingspolitik for Region Midtjylland. Arbejdsgruppen skulle desuden udarbejde forslag til en evt. høringsproces af kompetenceudviklingspolitikken i MED-systemet samt hvordan politikken kommunikeres og forankres på Region Midtjyllands arbejdspladser. Det fremgår af kommissoriet for arbejdsgruppen, at forslaget skal laves med afsæt i et arbejdsgiver-/arbejdspladsperspektiv. Kernen i arbejdsgiver-/arbejdspladsperspektivet er, at Region Midtjylland er en stor offentlig virksomhed, der har et stort opgaveområde i forhold til at levere og fortsat udvikle velfærdsydelser mv. til borgerne. I den egenskab har regionens arbejdspladser brug for veluddannede medarbejdere og ledere, som har de kompetencer, der er brug for både på kortere og længere sigt. Som arbejdsgiver har Region Midtjylland en opgave i at bidrage til, at de ansatte hele tiden får den relevante kompetenceudvikling. Dermed understøttes, at medarbejderne og lederne fortsat udvikler deres kompetencer, så de matcher behovet (i forhold til nuværende og kommende opgaver). På den måde bliver regionen en attraktiv arbejdsplads, som styrker sine muligheder for fortsat at rekruttere medarbejdere og ledere, og hvor medarbejderne og lederne har lyst til at blive. Arbejdsgruppens opgave er at udarbejde et forslag til en fælles overordnet kompetenceudviklingspolitik for Region Midtjyllands arbejdspladser og medarbejdere og ledere. Kompetenceudviklingspolitikken skal ses som en delpolitik under den overordnede personalepolitik, som bygger på værdierne dialog, dygtighed og dristighed, og det vil i denne sammenhæng være naturligt at sætte særligt fokus på værdien dygtighed. Kompetenceudviklingspolitikken skal understøtte realiseringen af visionerne og strategisporene i Ledelses- og Styringsgrundlaget. Der skal tages afsæt i den definition af begreberne kompetence og kompetenceudvikling, som RMU besluttede i 2007.

4 Arbejdsgruppen har på ovenstående baggrund udarbejdet forslag til en kompetenceudviklingspolitik for Region Midtjylland samt forslag til en høringsproces i MED-systemet og kommunikation og forankring af politikken. Strategisk HR-forum drøftede forslaget til kompetenceudviklingspolitikken på et møde 6. marts Arbejdsgruppen foreslår, at forslaget til en kompetenceudviklingspolitik sendes i høring i HMU erne, og at RMU drøfter de indkomne høringssvar på RMU-mødet 16. september Arbejdsgruppen foreslår endvidere, at RMU-formandskabet godkender kompetenceudviklingspolitikken efter indarbejdelse af evt. tilretninger på baggrund af høringssvar og drøftelse i RMU, hvorefter regionsrådet orienteres om politikken. Der er fra medarbejderside fremsat ønske om, at RMU på et kommende møde drøfter Region Midtjyllands varetagelse af opgaver og funktioner som uddannelsessted (uddannelsesstedperspektivet). Bilag:./. Vedlagt forslag til kompetenceudviklingspolitik for Region Midtjylland til drøftelse../. Vedlagt forslag til høringsproces i MED-systemet samt kommunikation og forankring af politikken til drøftelse. 5. Status vedr. It-strategi for Region Midtjylland (25 min) Styregruppen for Fælles It har besluttet at formulere en it strategi for Region Midtjylland, og arbejdet er igangsat i et samarbejde mellem It-afdelingen og en række ledelsesrepræsentanter. Det er planen, at et endeligt forslag skal være færdigt primo maj Det indstilles, at RMU drøfter om der skal arrangeres et møde med 2-3 udvalgte repræsentanter fra RMU i slutningen af april 2013, hvor det på det tidspunkt foreliggende udkast præsenteres og drøftes. Det indstilles, at udkastet til it-strategi præsenteres og drøftes i forbindelse med RMU s døgnseminar juni Styregruppen for Fælles It besluttede sidste år at formulere en it-strategi for Region Midtjylland. Arbejdet er i gang i samarbejde mellem It-afdelingen og ledelsesrepræsentanter udpeget af Styregruppen. Man har valgt at basere arbejdet på strategi-tænkning, som er formuleret af konsulentfirmaet Gartner Group, og en konsulent fra Gartner Group deltager i arbejdet. Det skal ikke blive It-afdelingens eller enkelte sektorers strategi, men hele Region Midtjyllands it-strategi. Derfor tager strategien udgangspunkt i Region Midtjyllands behov for it. Første del af strategien skal beskrive Region Midtjyllands visioner og opgaver og med det udgangspunkt fastlægge, hvordan Region Midtjylland skal bruge it. Den skal også omfatte en beskrivelse af Region Midtjyllands aktuelle status it-mæssigt.

5 Anden del af strategien vil beskrive beslutningsprocesserne omkring it, hvordan vi prioriterer it, hvordan it bliver finansieret, og hvordan vi måler værdien af it. En af de vigtige ting i den forbindelse er, hvordan vi afvejer behovet for innovation og hensynet til stabil og effektiv drift. Sidste del af strategien handler om de ydelser, som Region Midtjylland skal have leveret, regionens it-arkitektur og afvejningerne mellem egen drift og outsourcing. Skematisk kan opbygningen af strategien illustreres således: Region Midtjyllands behov for it Styring af It i Region Midtjylland It-ydelser og -arkitektur Arbejdet med strategien foregår i workshops, hvor it-afdelingens ledelse mødes med ledelsesrepræsentanter fra administrationen og driften. Det er planen, at et endeligt forslag til it-strategi er færdigt primo maj Herefter skal det gennem en normal behandling frem mod regionsrådets møde ultimo juni Der planlægges politisk behandling i de rådgivende udvalg om hospitalsområdet, nære sundhedstilbud, Regional Udvikling og psykiatri- og socialområdet inden behandlingen i forretningsudvalget. Det er endvidere planen at præsentere udkastet til IT-strategi nærmere på RMU s døgnseminar juni Hvis RMU er interesseret i det, kan der arrangeres et møde med udvalgte repræsentanter fra RMU i slutningen af april 2013, hvor det på det tidspunkt foreliggende udkast præsenteres og drøftes. LMU i IT er inddraget i processen, og det er aftalt at nedsætte en følgegruppe, når der er dannet nyt LMU den 8. april. Mogens Engsig-Karup, IT-stab, vil deltage i mødet og give en kort orientering om arbejdet med udformningen af en IT-strategi. 6. Budget 2014 proces for medarbejderinddragelse (10 min) Der er udarbejdet udkast til budgetvejledning Der lægges op til, at RMU godkender processen omkring medarbejderinddragelse i budgetlægningen. Der vil på mødet desuden blive givet en kort orientering om den økonomiske status i Region Midtjylland med fokus på regnskab 2012.

6 Det indstilles, at RMU godkender processen omkring medarbejderinddragelse i budgetlægningen. Der lægges op til, at RMU godkender processen omkring medarbejderinddragelse i budgetlægningen som beskrevet i budgetvejledning Budgetvejledningen behandles af forretningsudvalget 12. marts og af regionsrådet 20. marts Der er planlagt møder mellem forretningsudvalget og RMU vedr. budget 2014 henholdsvis 7. maj og 8. oktober 2013 (jf. mødeplanen for RMU). Der vil på mødet desuden blive orienteret kort om den økonomiske status i Region Midtjylland med fokus på regnskab Bilag:./. Vedlagt udkast til budgetvejledning 2014 til godkendelse mht. processen omkring medarbejderinddragelse. 7. Nyt vedr. byggeprojekter (10 min) Henning Vestergaard vil på mødet blive givet en orientering om byggeprojektet på DNV- Gødstrup. Det indstilles, at orienteringen om nyt vedr. byggeprojekterne tages til efterretning. Det blev besluttet på RMU-mødet 21. februar at udskyde orienteringen om DNV-Gødstrup til mødet 11. april Henning Vestergaard orienterer om et oplæg om organiseringen af ledelse på DNV-Gødstrup, som har været i høring hen over årsskiftet. 8. Orientering om status vedr. serviceprojektet på Aarhus Universitetshospital (15 min) Vibeke Krøll vil på mødet orientere om status vedr. serviceprojektet på Aarhus Universitetshospital resultaterne indtil nu og den videre proces. Det indstilles, at orienteringen om status vedr. serviceprojektet tages til efterretning. Vibeke Krøll vil på mødet orientere om status vedr. serviceprojektet på Aarhus Universitetshospital resultaterne indtil nu og den videre proces. Vibeke Krøll orienterede på RMU-mødet 1. december 2011 om det kommende arbejde med udredning, analyse og beslutning vedr. servicekoncept på Aarhus Universitetshospital.

7 9. Orientering om opdateret Ledelses- og Styringsgrundlag Ledelses- og Styringsgrundlag er opdateret og lagt på hjemmesiden og intranettet. Det indstilles, at orienteringen tages til efterretning. Ledelses- og Styringsgrundlag er opdateret og lagt på hjemmesiden og intranettet. Ledelses- og Styringsgrundlaget er opdateret i forbindelse med en proces, hvor bl.a. koncernledelsen, Regions-MEDudvalget og Hoved-MEDudvalgene har været involveret. Ledelses- og Styringsgrundlaget beskriver de overordnede rammer og principper for ledelse og styring i Region Midtjylland, herunder mission, vision og strategispor. Link: På hjemmesiden og intranettet formidles også en række eksempler vedr. anvendelse af Ledelses- og styringsgrundlaget, som kan bruges som inspiration på Region Midtjyllands arbejdspladser. (Eksempler kan fremsendes til: KoncernHRViborg@rm.dk). Ledelses- og Styringsgrundlaget og forslag til præsentationsmateriale er desuden udsendt elektronisk via ledelsessystemet. Som tidligere aftalt i RMU er der i sammenhæng med et personalepolitiske projekt - ved at blive produceret yderlige kommunikationsmateriale vedr. hovedbudskaberne i Ledelses- og Styringsgrundlaget og MED- og Arbejdsmiljøaftalen. 10. Orientering om Arbejdsgrundlag for Sundhedsområdet 2013 (15 min) Direktionen har godkendt det fælles Arbejdsgrundlag for Sundhedsområdet 2013 Et integrerende sundhedsvæsen. Arbejdsgrundlaget er udsendt til koncernledelsen sammen med præsentationsmateriale til at understøtte formidlingen lokalt. På mødet vil hovedbudskaberne i arbejdsgrundlaget kort blive præsenteret. Det indstilles, at orienteringen tages til efterretning. Direktionen har godkendt det fælles arbejdsgrundlag for sundhedsområdet 2013 Et integrerende sundhedsvæsen, som er udarbejdet i regi af koncernledelsen. Formålet med arbejdsgrundlaget er at sikre et opdateret, kortfattet og fælles afsæt for regionens strategiske arbejde på sundhedsområdet. Arbejdsgrundlaget skal ses i sammenhæng med Region Midtjyllands Ledelses- og Styringsgrundlag. Arbejdsgrundlaget udgør en prioriteret liste over initiativer, som skal være med til at føre både sektorspecifikke og tværgående strategier ud i livet. Arbejdsgrundlaget er udsendt til koncernledelsen sammen med præsentationsmateriale til at understøtte formidlingen lokalt. Direktionen har besluttet, at der bl.a. gennemføres følgende tiltag:

8 Relevante emner i arbejdsgrundlaget adresseres, når det er passende, i dagsordener til relevante fora, herunder bl.a. møder i koncernledelsen og Strategisk Sundhedsledelsesforum samt på de løbende dialogmøder med hospitalsledelserne og ledelsen i Psykiatri og Social. RMU og HMU erne orienteres om det opdaterede Ledelses- og Styringsgrundlag samt Arbejdsgrundlag for Sundhedsområdet 2013, og på de løbende møder kan drøftelser af relevante emner kobles til relevante målsætninger i Ledelses- og Styringsgrundlaget samt Arbejdsgrundlaget for sundhedsområdet. På mødet vil hovedbudskaberne i arbejdsgrundlaget kort blive præsenteret. Bilag:./. Vedlagt Arbejdsgrundlag 2013: Et integrerende sundhedsvæsen til orientering. 11. Orientering om status for nedsættelse af dialogforum vedr. overbelægning (5 min) RMU aftalte på sit møde 21. februar 2013, at der skulle nedsættes et dialogforum vedr. overbelægning på det medicinske område med repræsentanter fra ledelses- og medarbejderside. Der orienteres på mødet om status for nedsættelse af dialogforummet. Det indstilles, at orienteringen om status for nedsættelse af dialogforummet tages til efterretning. Det blev på RMU-mødet 21. februar på baggrund af drøftelser af bl.a. den aktuelle overbelægningssituation på det medicinske område og den hidtidige og forventede fremtidige udvikling vedr. antallet af sengepladser - aftalt at nedsætte et dialogforum med repræsentanter fra både leder- og medarbejderside. Dialogforummet afholder det første af en række møder 10. april Følgende er udpeget af RMU til at indgå i dialogforummet. Medarbejderside: Else Kayser, Kredsformand DSR Helle Engelsen, RH Viborg, FTF Jette Ohlsen, FOA Aarhus, DSR Nethe Lunden, Aarhus Universitetshospital, FOA Mikkel Seneca, RH Viborg, AC Jakob Lager, Aarhus Universitetshospital, AC Ledelsesside: Ole Thomsen, koncerndirektør Anne Jastrup, koncerndirektør Henning Vestergaard, hospitalsdirektør Christian Møller-Nielsen, cheflæge Vibeke Krøll, chefsygeplejerske Sekretariat: Kjeld Martinussen, vicedirektør Christian Boel, vicedirektør

9 Jakob Olesen, sekretariatschef, Koncern HR Bilag:./. Vedlagt kommissorium for dialogforummet til orientering. 12. Orientering om navngivning af hospitalsafdelinger (5 min) I Region Midtjylland er der et øget fokus på at kommunikere med borgerne med "let forståelige ord". Der igangsættes et arbejde med udarbejdelsen af fælles principper for navngivning af hospitalsafdelinger på tværs af regionen, således at der opnås en vis ensartethed i navngivningen. Der orienteres kort på mødet om de indledende tanker, som er gjort i forbindelse med dette arbejde. Det indstilles, at orienteringen om navngivning af hospitalsafdelinger tages til efterretning. I Region Midtjylland gennemførte Koncern Kommunikation i 2012 en undersøgelse af borgernes forståelse af "syge ord". Her er 500 borgere blevet spurgt om deres forståelse af betydningen af fx ambulant, akut, onkologi mm. Mere end 50 pct. vidste ikke, hvad onkologi betød. I Region Midtjylland er der et øget fokus på at kommunikere med borgerne med "let forståelige ord", bl.a. har der fra politisk side været udtrykt ønske om en mere borgervenlig navngivning af hospitalsafdelinger. Ønsket opstod bl.a. på baggrund af, at Gentofte Hospital i 2012 indførte borgervenlig navngivning. Aarhus Universitetshospital har i forbindelse med forberedelsen af udflytningen til DNU indledt et arbejde med at gøre navngivningen mere forståelig og skabe en klar retning i navngivningen. På Aarhus Universitetshospital er der et ønske om, at afdelingerne kan tage nye og lettere forståelige navne i brug i takt med udflytning under fælles tag. I den forbindelse er der behov for principper for navne allerede før sommerferien 2013, da DNU har oplyst, at skiltelicitation påbegyndes på det tidspunkt. En mere borgervenlig navngivning af hospitalsafdelingerne er ikke kun relevant for DNU. Der igangsættes et arbejde med udarbejdelsen af fælles principper for navngivning af afdelinger på tværs af regionen, således at der opnås en vis ensartethed i navngivningen. Til dette formål nedsættes en arbejdsgruppe med repræsentanter fra alle hospitalsenheder, DNU og fra henholdsvis Koncern Kommunikation, Sundhedsplanlægning og Regionssekretariatet. På Gentofte Hospital har man i forbindelse med ændringerne af afdelingsnavne haft udgifter til ændret skiltning på ca. 2,5 mio. kr. Det skal således også overvejes hvornår, og i hvilket omfang principperne skal implementeres i navngivningen. Der vil på mødet kort blive orienteret om de indledende tanker, som er gjort i forbindelse med dette arbejde. 13. Orientering om status vedr. udarbejdelse af principper og gode råd vedr. frivillige på Region Midtjyllands arbejdspladser (5 min) Forslag til principper og gode råd vedr. samarbejdet med frivillige i Region Midtjylland har været i høring i HMU erne, en række frivillige organisationer, brugerråd m.fl. Det foreslås, at ar-

10 bejdsgruppen udarbejder forslag til, hvordan bemærkningerne fra høringssvarene kan indarbejdes i forslaget til principper og gode råd, og at det reviderede forslag drøftes på døgnseminaret juni Det foreslås endvidere, at RMU og forretningsudvalget har samarbejdet med frivillige og frivillige organisationer som tema på dagsordenen til mødet 7. maj Det indstilles, at arbejdsgruppen udarbejder forslag til, hvordan bemærkningerne fra høringssvarene kan indarbejdes i forslaget til principper og gode råd vedr. samarbejdet med frivillige, og at det reviderede forslag drøftes på døgnseminaret juni Det indstilles, at RMU og forretningsudvalget tema-drøfter samarbejdet med frivillige og frivillige organisationer på Region Midtjyllands arbejdspladser på deres møde 7. maj RMU besluttede på sit møde 1. december 2011, at der skulle nedsættes en arbejdsgruppe, som havde til opgave at udarbejde et forslag til principper og gode råd vedr. anvendelsen af frivillige i Region Midtjylland. Arbejdsgruppens forslag blev drøftet på RMU s møde 13. december Det blev besluttet, at forslaget skulle sendes i høring i HMU erne, Sundhedsbrugerrådet og andre relevante fora i første kvartal Det blev endvidere besluttet, at RMU skulle behandle høringssvarene på sit møde 11. april 2013, hvorefter principperne og de gode råd skulle forelægges regionsrådet. Høringsfristen er nu overstået, og der er indkommet en række høringssvar, som overordnet set bifalder forslaget, men som også indeholder en del bemærkninger og gode råd, som giver anledning til at kvalificere udkastet. Det foreslås på den baggrund, at arbejdsgruppen udarbejder forslag til, hvordan bemærkningerne fra høringssvarene kan indarbejdes i principperne og gode råd. Det reviderede udkast drøftes på RMU s døgnseminar juni Det foreslås, at RMU og forretningsudvalget drøfter temaet: Samarbejdet med frivillige og frivillige organisationer på Region Midtjyllands arbejdspladser på deres møde 7. maj Orientering om bruttolønsordninger tilpasning fra 2014 (5 min) På baggrund af ændrede skatteregler og ændret efterspørgsel samt erfaringer fra de første års drift, har Koncern HR indstillet, at Region Midtjylland fra 2014 fortsat tilbyder medarbejderne følgende bruttolønsordninger: Fastnetbredbånd, fiber bredbånd, IP-telefoni, aviser samt busog togkort HR-/Personalechefkredsen og Strategisk HR-forum har drøftet spørgsmålet, og har begge tilsluttet sig Koncern HR s indstilling. Det indstilles, at RMU tager til efterretning, at der fortsat tilbydes bruttolønsordninger fra 2014 omfattende tilbud om aviser, fastnet- og fiberbredbånd, IP-telefoni samt togog buskort. Skattereglerne vedr. computere som bruttolønsordning blev ændret med virkning fra 1. januar 2012, og reglerne tilskynder ikke længere til at indgå sådanne aftaler. Eksisterende aftaler udløber henholdsvis 2013 og 2014.

11 Vedr. mobiltelefoner vælger medarbejderne i dag næsten udelukkende smartphones. De er væsentlig dyrere end almindelige mobiltelefoner, og det har en skattemæssig konsekvens, når terminalen efter bindingsperioden på 12 måneder skal overdrages til medarbejderen som privat eje, da det er vanskeligt at overholde den skattemæssige bagatelgrænse på kr. Dertil kommer, at antallet af arbejdsmobiltelefoner er steget markant siden Derfor tilbydes mobiltelefoner og mobiltelefoni ikke fremover. Efterspørgslen efter mobilt bredbånd er meget beskedent, og der vurderes ikke at være perspektiv i at fortsætte med dette tilbud. Fastnetbredbånd, fiber bredbånd, IP-telefoni, aviser samt bus- og togkort tilbydes fortsat som bruttolønsordninger. 15. Orientering om status vedr. akutjob (5 min) Der vil på mødet blive givet en status vedr. akutjob. Det indstilles, at status vedr. akutjob tages til efterretning. Der er fra medarbejderside fremsat ønske om en orientering om status vedr. akutjob. På RMU-mødet 13. december 2012 blev det konkluderet, at der skulle udarbejdes en oversigt over antal ansatte i akutjob hver måned, så udviklingen løbende kan følges. Der er efterfølgende fremsendt opgørelser til RMU vedr. oprettede akutjob henholdsvis 15. januar og 8. marts På mødet vil der blive givet en kort status vedr. akutjob. 16. Orientering om status vedr. Arbejdsmiljøkonference 2013 (5 min) RMU har på mødet 21. februar godkendt temaet for Arbejdsmiljøkonferencen Trivsel på arbejdspladsen, handlinger og muligheder. Ved afholdelsen af sidste års arbejdsmiljøkonference pegede RMU på, at det var vigtigt at inddrage arbejdsmiljøgrupperne. Målgruppen er derfor udvidet til - udover RMU, HMU og CMU - også at omfatte repræsentanter fra arbejdsmiljøgrupperne for at understøtte implementering i praksis. Udkast til 1. announcement til Arbejdsmiljøkonferencen er vedlagt som bilag. Det indstilles, at RMU tager orientering om tema og målgruppe for Arbejdsmiljøkonference 2013 til efterretning. RMU har på mødet 21. februar drøftet og godkendt temaet for Arbejdsmiljøkonferencen Trivsel på arbejdspladsen, handlinger og muligheder. Der sættes fokus på, hvordan vi finder nye veje til bedre balance mellem krav og ressourcer samt arbejder aktivt med forebyggelse af

12 vold og trusler. Temaet er valgt med baggrund i de områder, som Arbejdsmiljøredegørelse 2011 og påbuddene fra Arbejdstilsynet i 2012 peger på er vigtige indsatsområder i Region Midtjylland. Ved afholdelsen af sidste års arbejdsmiljøkonference pegede RMU på, at det var vigtigt at inddrage arbejdsmiljøgrupperne. Herudover er arbejdsmiljøgrupperne dem, der arbejder med problemstillingerne i det daglige arbejde. Målgruppen er derfor udvidet til - udover RMU, HMU og CMU - også at omfatte repræsentanter fra arbejdsmiljøgrupperne for at understøtte implementering i praksis. Efter indgåelsen af den ny MED- og Arbejdsmiljøaftale er arbejdsmiljøindsatsen blevet en endnu mere integreret del af MED-systemet og arbejdsmiljøgruppernes samarbejde. Konferencen understøtter denne struktur. Arbejdsmiljøkonferencen afholdes 10. oktober Der vil være fælles oplæg og forskellige udstillingsvinduer/kultursaloner, hvor gode eksempler fra arbejdspladser i Region Midtjylland præsenteres. Udkast til 1. announcement til konferencen er vedlagt som bilag. Bilag:./. Vedlagt udkast til 1. announcement til konferencen til orientering. 17. Orientering om plan for evaluering af TULE og APV (5 min) Direktionen har bedt om en evaluering af koncepterne for TULE og APV. Evalueringen skal gennemføres i 2013 og vil i praksis blive forestået af TULE-sekretariatet. TULE-sekretariatet har udarbejdet en plan for processen med design af og gennemførelse af evalueringen, hvor der lægges der op til, at der nedsættes en følgegruppe bestående af tre HR-/Personalechefer og repræsentanter udpeget af medarbejdersiden i RMU. Næstformandskabet for RMU har sørget for, at der er blevet udpeget en repræsentant for henholdsvis FTF, LO og AC. Det indstilles, at RMU tager orienteringen om den beskrevne procesplan for evalueringen af TULE og APV til efterretning. Direktionen i Region Midtjylland har bedt om en evaluering af koncepterne for TULE og APV, når alle enheder har været igennem undersøgelserne én gang. Evalueringen skal gennemføres i 2013, således at evt. reviderede undersøgelseskoncepter kan være klar primo Evalueringen skal i praksis forestås af TULE-sekretariatet. Strategisk HR-forum og HR-/Personalechefkredsen er blevet præsenteret for et oplæg til evaluering af TULE og APV. I forlængelse heraf er det besluttet at udpege tre repræsentanter fra HR-/Personalechefkredsen (HR-chef fra Regionshospitalet Randers Mette Dehlendorff, Personalechef fra Regionshospitalet Horsens Lene Kragh og HR-chef Lars Riise), som sammen med TU- LE-sekretariatet laver et endeligt evalueringsdesign og i øvrigt følger processen fremadrettet. TULE-sekretariatet har udarbejdet nærværende plan for processen med design af og gennemførelse af evalueringen. I procesplanen lægges der op til, at der nedsættes en følgegruppe bestående af dels de tre HR-/Personalechefer og dels repræsentanter udpeget af medarbejdersiden fra RMU, som skal følge evalueringsprocessen.

13 Næstformandskabet for RMU er blevet bedt om at sørge for, at der udpeges medarbejderrepræsentanter. Følgende er udpeget til følgegruppen: Kirsten Hansen, AMIR, Mikkel Seneca, AC, Annette Toft, FTF, Lise Lotte Christensen, LO, Kirsten Ægidius, FTF, Mette Dehlendorff, HRchef, RH Randers, Lene Kragh, personalechef, RH Horsens og Lars Riise, HR-chef. TULEsekretariatet varetager sekretariatsbetjeningen. Selve evalueringen vil alt efter den valgte fremgangsmåde forløbe i 2. og 3. kvartal Når resultaterne er bearbejdet, vil HR-/Personalechefkredsen blive inddraget i overvejelserne om revision af koncepterne, som evalueringen eventuelt giver anledning til. På baggrund af evalueringen, bemærkninger fra følgegruppen og drøftelsen med HR-/Personalecheferne vil der blive udarbejdet et revisionsoplæg, som præsenteres for Strategisk HR-Forum og direktionen. Dette forelægges ultimo oktober Direktionens og Strategisk HR-Forums bemærkninger vil herefter blive indarbejdet i et færdigt oplæg til en revision af koncepterne. På baggrund af dette vil der ultimo oktober 2013 ligeledes blive præsenteret en nærmere procesplan for selve revisionen af koncepterne, og for hvornår de nye koncepter kan tages i brug. I december orienteres såvel Strategisk HR-forum og RMU mere generelt om revisionen af undersøgelseskoncepterne. Bilag:./. Vedlagt procesplan for evaluering af TULE og APV til orientering. 18. Forberedelse af døgnseminaret juni 2013 (5 min) Der vil på mødet blive givet en kort orientering om foreløbige forslag til emner RMU s døgnseminar juni Det foreslås, at programmet udarbejdes i samarbejde mellem formandskabet og sekretariatsfunktionen. Det indstilles, at orienteringen om foreløbige forslag til emner til RMU s døgnseminar tages til efterretning. Det indstilles, at forslag til program for døgnseminaret udarbejdes i samarbejde mellem formandskabet og sekretariatsfunktionen og godkendes af formandskabet. På baggrund af tidligere forslag i RMU og den årlige opgaveoversigt ligges der foreløbigt op til følgende temadrøftelser i forbindelse med seminaret 1) Det Sociale Kapitel set i et arbejdsmarkedspolitisk perspektiv (inkl. konkrete cases om betydningen af ændringer i fleksjobordningen), 2) den årlige arbejdsmiljødrøftelse og 3) innovation i MED- og Arbejdsmiljøarbejdet. Derudover er der foreløbigt følgende emner på dagsordenen: It-Strategi for Region Midtjylland, hospitalsapoteksfunktionen, økonomi og budget, funktions- og stillingsbeskrivelser for hospitalsledelse mv., status vedr. dialogforum om overbelægning samt nyt vedr. hospitalsbyggerierne.

14 HMU-formandskaberne og en arbejdsmiljørepræsentant fra hvert HMU inviteres i lighed med tidligere år med til temadrøftelserne på døgnseminarets første dag. Døgnseminaret vil blive afholdt enten i Silkeborg eller Skanderborg. Der vil på mødet blive givet en kort orientering om foreløbige forslag til temadrøftelser på RMU s døgnseminar juni Dagsordener til RMU-møder vil fremover også blive tilgængelige i edagsorden. Dagsorden og bilag vil samtidig fortsat blive udsendt med mail og blive lagt på RMU-hjemmesiden. 19. Gensidig orientering 20. Eventuelt

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen HR og Uddannelse Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Læs mere

Dagsorden. Tirsdag den 8. april 2008 kl i lokale F7. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg)

Dagsorden. Tirsdag den 8. april 2008 kl i lokale F7. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg) Regionshuset Viborg Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden

Læs mere

Referat. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland den 11. april Oversigt over referat

Referat. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland den 11. april Oversigt over referat Referat Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland den 11. april 2013 Oversigt over referat Regionshuset Viborg Koncern HR Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0701 KONCHR@rm.dk www.rm.dk 1.

Læs mere

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen Sekretariat, Kommunikation og HR Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for

Læs mere

Formøde for udvalgets medarbejderrepræsentanter holdes kl i Mødelokale C2, kælderen, Regionshuset Viborg.

Formøde for udvalgets medarbejderrepræsentanter holdes kl i Mødelokale C2, kælderen, Regionshuset Viborg. Psykiatri og Social Administrationen Ledelsessekretariatet Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri

Læs mere

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen Sekretariat, Kommunikation og HR Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for

Læs mere

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg)

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg) Regionshuset Viborg Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden

Læs mere

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg)

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg) ssekretariatet Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling

Læs mere

Dagsorden. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 17. juni kl kl (inkl. frokost)

Dagsorden. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 17. juni kl kl (inkl. frokost) Dagsorden Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 17. juni kl. 9.00 kl. 13.00 (inkl. frokost) (Mødested: Sophiendal Gods, Låsbyvej 82, 8600 Skanderborg) Regionshuset Viborg Koncern HR Skottenborg

Læs mere

Referat. af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional Udvikling

Referat. af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional Udvikling Region Midtjylland Regionssekretariet 18. december 2015 /LOHOLK Refer af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional Til stede: Peder bang, Mona Anker, Holger Schildt Knudsen, Peter Hansen, Connie

Læs mere

HMU-møde REFERAT. 16. april 2010 OVERSIGT OVER PUNKTER I REFERATET: Som del af HMU-temadøgn april 2010

HMU-møde REFERAT. 16. april 2010 OVERSIGT OVER PUNKTER I REFERATET: Som del af HMU-temadøgn april 2010 Hospitalsenheden Vest ledelsessekretariatet Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 hec@ringamt.dk www.rm.dk REFERAT af HMU-møde Dato: 25. maj 2010 Ole Zielke Tel. 9927 2733 Ole.zielke@vest.rm.dk

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet

Region Midtjylland Regionssekretariatet Region Midtjylland Regionssekretariet 9. april 2015 /LOHOLK Refer af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional Til stede: Peder Bang, Ulrik Serges, Mona anker, Rikke Dalsgaard, Connie Waldstrøm,

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Dagsorden

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Dagsorden Region Midtjylland Regionssekretariet 11. marts 2016 /LOHOLK Dagsorden til møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional kl. 10:00 i F1, stuen, Regionshuset Viborg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side

Læs mere

Fredag den 25. april 2014 kl

Fredag den 25. april 2014 kl Psykiatri og Social Administrationen HMU for Psykiatri og Social Ledelsessekretariatet Tingvej 15 Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget

Læs mere

Dagsorden. Oversigt over dagsorden, inkl. tidsestimater. 1. Godkendelse af dagsorden...2

Dagsorden. Oversigt over dagsorden, inkl. tidsestimater. 1. Godkendelse af dagsorden...2 Dagsorden Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland den 27. september 2012 kl. 12.00 16.00 (Mødested: Regionshuset Viborg, B4) (Formøde for ledelsessiden kl. 11.00-12.00, lokale F1) (Formøde for medarbejdersiden,

Læs mere

Dagsorden. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland den 13. december 2012 kl

Dagsorden. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland den 13. december 2012 kl Dagsorden Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland den 13. december 2012 kl. 12.00 16.00 (Mødested: Regionshuset Viborg, Konference 1) (Formøde for ledelsessiden kl. 11.00-12.00, lokale F1) (Formøde

Læs mere

a. APV Lars Hansson bad de tilstedeværende fortælle, hvordan APV-processen forløber i deres respektive afdelinger.

a. APV Lars Hansson bad de tilstedeværende fortælle, hvordan APV-processen forløber i deres respektive afdelinger. Regionshuset Viborg Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling

Læs mere

Referat. af møde i HMU for administrationen 12. november 2012

Referat. af møde i HMU for administrationen 12. november 2012 Region Midtjylland Regionssekretariet Viborg, den 21. november 2012 /LOHOLK Refer af møde i HMU for administrionen 12. november 2012 Til stede: Peder Bang, Ole Echers, Mona Anker, Holger Schildt Knudsen,

Læs mere

Forretningsorden for Region Midtjyllands Regions MEDudvalg

Forretningsorden for Region Midtjyllands Regions MEDudvalg Forretningsorden for Region Midtjyllands Regions MEDudvalg 1. Medlemmer og suppleanter Stk.1: Regions-MEDudvalget består af 11 ledelsesrepræsentanter og 22 medarbejderrepræsentanter. Stk.2: Ledelsessiden

Læs mere

Referat. Temadrøftelser RMU og HMU-formandskaberne. Døgnseminar Regions-MEDudvalget juni 2009

Referat. Temadrøftelser RMU og HMU-formandskaberne. Døgnseminar Regions-MEDudvalget juni 2009 Regionshuset Viborg Referat Døgnseminar Regions-MEDudvalget 17. - 18. juni 2009 Koncern HR Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5500 Hr-viborg@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Temadrøftelser

Læs mere

Politisk budgetvejledning for budget 2020

Politisk budgetvejledning for budget 2020 Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Politisk budgetvejledning for budget 2020 Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk 0. Indledning Formålet med dette notat

Læs mere

Dagsorden. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 21. februar 2013 kl. 12.00 16.00

Dagsorden. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 21. februar 2013 kl. 12.00 16.00 Dagsorden Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 21. februar 2013 kl. 12.00 16.00 (Mødested: Regionshuset Viborg, B4) (Formøde for ledelsessiden kl. 11.00-12.00, lokale C2) (Formøde for medarbejdersiden,

Læs mere

Dialog og lydhørhed er afgørende for udvikling af et frugtbart samarbejde mellem ledelse og medarbejdere.

Dialog og lydhørhed er afgørende for udvikling af et frugtbart samarbejde mellem ledelse og medarbejdere. Koncern HR, Viborg, NS 4. december 2011 Præcisering af anvendelse af gældende regler i Region Midtjyllands MEDaftale og rammeaftalen om MED for valg af TR og FTR og om oprettelse og sammensætning af MEDudvalg

Læs mere

Referat. af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional Udvikling

Referat. af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional Udvikling Region Midtjylland Regionssekretariet Viborg, den 7. juli 2014 /LOHOLK Refer af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional Til stede: Anne Jastrup, Ole Echers, Peder Bang, Peter Hansen, Connie

Læs mere

Referat. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 27. september Oversigt over referat

Referat. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 27. september Oversigt over referat Referat Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 27. september 2012 Regionshuset Viborg Koncern HR, Stab Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0700 KONCHR@rm.dk www.rm.dk Oversigt over referat

Læs mere

Referat fra møde i genoptræningsgruppen den 1. april 2016

Referat fra møde i genoptræningsgruppen den 1. april 2016 Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i genoptræningsgruppen den 1. april 2016 Deltagere: Inger Buhl

Læs mere

Til Styregruppen vedrørende evaluering af Region Midtjyllands organisationsplan

Til Styregruppen vedrørende evaluering af Region Midtjyllands organisationsplan Regionssekretariatet Til Styregruppen vedrørende evaluering af Region Midtjyllands organisationsplan Tel. 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Referat af 2. møde i styregruppen vedrørende evaluering af Region

Læs mere

DAGSORDEN. HMU-møde. Mandag 21. marts 2011 kl. 12.00 16.00. Regionshospitalet Holstebro, mødesal 2, 1. sal, indgang U. til

DAGSORDEN. HMU-møde. Mandag 21. marts 2011 kl. 12.00 16.00. Regionshospitalet Holstebro, mødesal 2, 1. sal, indgang U. til Hospitalsenheden Vest HR Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 9912 5000 Fax. +45 9912 6090 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk DAGSORDEN til HMU-møde Dato 18-03-2011 Bent Nørgaard Tanderup Tel. 45 9912 6053

Læs mere

Referat. Møde i Personalepolitisk underudvalg Onsdag den 17. september 2014, kl Mødelokale 4, Regionshuset, Alleen 15, 4180 Sorø

Referat. Møde i Personalepolitisk underudvalg Onsdag den 17. september 2014, kl Mødelokale 4, Regionshuset, Alleen 15, 4180 Sorø Referat Deltagere: Jens Andersen (formand) (afbud), Marianne Evers, Kim Leck Fischer, Jenny Heinrichs, Margit Siig Mortensen (afbud), Jes Hansen, Gunhild Krogager Carlsson (afbud), Richard Faarup (afbud),

Læs mere

Dagsorden. Møde i Personalepolitisk underudvalg Tirsdag den 7. november 2017 kl. 12:00 Mødelokale 20. Deltagere:

Dagsorden. Møde i Personalepolitisk underudvalg Tirsdag den 7. november 2017 kl. 12:00 Mødelokale 20. Deltagere: Dagsorden Møde i Personalepolitisk underudvalg Tirsdag den 7. november 2017 kl. 12:00 Mødelokale 20 Deltagere: Ledelsesrepræsentanter: Marianne Evers Michael Nørgaard - afbud Kim Leck Fischer Medarbejderrepræsentanter:

Læs mere

Referat. af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional Udvikling den 30. april 2014

Referat. af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional Udvikling den 30. april 2014 Region Midtjylland Regionssekretariatet Viborg, den 4. juni 2014 /LOHOLK Referat af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional den Til stede: Anne Jastrup, Hans Fredborg, Jes Pedersen, Carsten

Læs mere

UDKAST Forretningsorden for Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social. 1. Medlemmer og suppleanter

UDKAST Forretningsorden for Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social. 1. Medlemmer og suppleanter Psykiatri og Social Administrationen Sekretariat, Kommunikation og HR Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg UDKAST Forretningsorden for Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social 1. Medlemmer

Læs mere

Valg til MED og AMO 2015 i Region Midtjylland

Valg til MED og AMO 2015 i Region Midtjylland BILAG 1 Valg til MED og AMO 2015 i Region Midtjylland J.nr. 1-30-77-76-14 I henhold til 3 i Region Midtjyllands MED- og Arbejdsmiljøaftale sker valg og udpegning af medlemmer til MED og AMO (Arbejdsmiljøorganisationen)

Læs mere

Referat. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 21. februar Oversigt over referat

Referat. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 21. februar Oversigt over referat Referat Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 21. februar 2013 Regionshuset Viborg Koncern HR Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0700 KONCHR@rm.dk www.rm.dk Oversigt over referat 1. Godkendelse

Læs mere

Forretningsudvalget (Direktørforum) Møde 6. marts 2017

Forretningsudvalget (Direktørforum) Møde 6. marts 2017 Forretningsudvalget (Direktørforum) Møde 6. marts 2017 Side 1 af 5 Mødedeltagere: Lægefaglig direktør Claus Thomsen, Aarhus Universitetshospital (Afbud) Sygeplejefaglig direktør Inge Pia Christensen, Aarhus

Læs mere

Den overordnede nationale mission for BAR FOKA s mission fremgår af Arbejdsmiljølovens 14 a:

Den overordnede nationale mission for BAR FOKA s mission fremgår af Arbejdsmiljølovens 14 a: 1. MISSION Den overordnede nationale mission for BAR FOKA s mission fremgår af Arbejdsmiljølovens 14 a: Det enkelte branchearbejdsmiljøråd skal inden for rådets område bistå branchens virksomheder med

Læs mere

NOTAT. Til: Møde i Udvalg vedrørende evaluering af den politiske

NOTAT. Til: Møde i Udvalg vedrørende evaluering af den politiske Regionshuset Viborg Regionssekretariatet NOTAT Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Til: Møde 22.9.2009 i Udvalg vedrørende evaluering af den politiske

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet

Region Midtjylland Regionssekretariatet Region Midtjylland Regionssekretariatet Viborg, den 5. februar 2014 /SUBERG Referat fra møde i åben dagsorden Deltagere: Koncerndirektør Ole Thomsen, Lægelig direktør Christian Møller-Nielsen, Hospitalsenhed

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 22. august 2014, fra kl. 9.00 til 11.30 (11.00) med efterfølgende frokost Medborgerhuset i Silkeborg, Sal C, Bindslevs

Læs mere

TSN-Koordinationsgruppen

TSN-Koordinationsgruppen Regionshuset Viborg Koncern Kvalitet Strategisk Kvalitet TSN-Koordinationsgruppen (Koordinationsgruppen for det TværSektorielle Netværk for utilsigtede hændelser i sektorovergange) Skottenborg 26 DK-8800

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til møde i Akutprogramstyregruppe 18. juni 2015 kl. 08:00 i F4, Regionshuset i Viborg

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til møde i Akutprogramstyregruppe 18. juni 2015 kl. 08:00 i F4, Regionshuset i Viborg Region Midtjylland Sundhed 1922. juni 2015 /ANBROE Referat til møde i Akutprogramstyregruppe 18. juni 2015 kl. 08:00 i F4, Regionshuset i Viborg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse af referat

Læs mere

Referat af møde i HMU for administrationen den 6. november 2013

Referat af møde i HMU for administrationen den 6. november 2013 Region Midtjylland Regionssekretariet Viborg, den 18. november 2013 /LOHOLK Refer af møde i HMU for administrionen den 6. november 2013 Til stede: Anne Jastrup, Ole Echers, Peder Bang, Peter Hansen, Connie

Læs mere

Introduktion til. MED-systemet i Region Syddanmark medindflydelse, medbestemmelse og arbejdsmiljø

Introduktion til. MED-systemet i Region Syddanmark medindflydelse, medbestemmelse og arbejdsmiljø Introduktion til MED-systemet i Region Syddanmark medindflydelse, medbestemmelse og arbejdsmiljø > 2 MED-systemet i Region Syddanmark består af 130 udvalg og 630 arbejdsmiljøgrupper MED samarbejdet I samarbejdet

Læs mere

Kommissorium og forretningsorden for SOF-Som i Sønderjylland

Kommissorium og forretningsorden for SOF-Som i Sønderjylland Kommissorium og forretningsorden for SOF-Som i Sønderjylland Læsevejledning: Nærværende kommissorium er udarbejdet med udgangspunkt i udkast til generisk kommissorium for samordningsfora, godkendt på DAK-mødet

Læs mere

Temagruppen for Sundheds-it og digitale arbejdsgange

Temagruppen for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Strategi og planlægning Temagruppen for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Overordnet stillingsbeskrivelse for ledelsen på Præhospitalet

Overordnet stillingsbeskrivelse for ledelsen på Præhospitalet Koncern HR, Stab 21.05.13/PG Overordnet stillingsbeskrivelse for ledelsen på Præhospitalet God ledelse er en forudsætning for et effektivt og velfungerende sundhedsvæsen, som er karakteriseret ved høj

Læs mere

Klyngestyregruppe. Klynge-temagruppe for børn, unge og familien. Faste grupper. Ad hoc grupper

Klyngestyregruppe. Klynge-temagruppe for børn, unge og familien. Faste grupper. Ad hoc grupper Kommissorium for Klyngestyregruppe for Midtklyngen 2016 [AS 2. UDKAST] Baggrund Med Sundhedsaftalen 2015-2018 er der sat en fælles politisk retning for udviklingen af det sammenhængende og nære sundhedsvæsen

Læs mere

Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015

Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015 Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015 Deltagere:

Læs mere

Referat fra møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Referat fra møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen Ledelsessekretariatet Tingvej 15 Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk Referat fra møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri

Læs mere

Tids- og aktivitetsplan

Tids- og aktivitetsplan Tids- og aktivitetsplan Tid Aktivitet opgaver Inden første møde i temagruppe Opgaver: - oversigt over opgaver/aftaleområder -tjekliste - screening af nuværende aftale Uge 4-7 1. møde i temagruppen -arbejdsform/proces

Læs mere

Indkaldelse til HB-møde den 9. marts 2010

Indkaldelse til HB-møde den 9. marts 2010 Indkaldelse til HB møde den 9. marts 2010 Indkaldelse til HB-møde den 9. marts 2010 Dagsorden: 1. Referater til underskrift Der foreligger referat fra HBM 18/02/10 til underskrift 2. Mødeaktivitet og rulledagsorden

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. fra møde i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 6. juni 2013 kl. 13:00 Olof Palmes Allé 15 Lok.

Region Midtjylland Sundhed. Referat. fra møde i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 6. juni 2013 kl. 13:00 Olof Palmes Allé 15 Lok. Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 17. juni 2013 /KRIDRE Refer fra møde i Koordinionsudvalg for folkesundhedsområdet 6. juni 2013 kl. 13:00 Olof Palmes Allé 15 Lok. F3 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst

Læs mere

Retningslinier for valg/udpegning til sikkerhedsorganisationen i Region Midtjylland. Baggrund

Retningslinier for valg/udpegning til sikkerhedsorganisationen i Region Midtjylland. Baggrund Regionshuset Horsens HR Fysisk Arbejdsmiljø Retningslinier for valg/udpegning til sikkerhedsorganisationen i Region Midtjylland Emil Møllers Gade 41 DK-8700 Horsens Tel. +45 8728 5005 www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Til Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste

Til Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste Regionshuset Viborg Til Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni

Læs mere

Referat fra Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling tirsdag den 17. juni 2008

Referat fra Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling tirsdag den 17. juni 2008 Regionshuset Viborg Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling

Læs mere

1. Godkendelse af referat fra møde 2. september Referatet godkendes

1. Godkendelse af referat fra møde 2. september Referatet godkendes Hospitalsenheden Vest RH-HV HR Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 7843 0000 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk REFERAT Møde i arbejdsgruppen omkring personalepolitiske emner rettet mod DNV-Gødstrup Tirsdag

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Dagsorden

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Dagsorden Region Midtjylland Regionssekretariet 17. marts 2017 /LOHOLK Dagsorden til møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional kl. 10:00 i C3, Regionshuset Viborg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Fælles regional retningslinje for arbejdsmiljø

Fælles regional retningslinje for arbejdsmiljø Psykiatri og Social Januar 2016 Fælles regional retningslinje for arbejdsmiljø Resumé over arbejdsgange vedrørende arbejdsmiljø Arbejdsmiljø Generelt Lokal arbejdsmiljøaftale Dokumentation Der findes en

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 27. marts 2015, fra kl. 9.00 til 11.30 (11.00) med efterfølgende frokost Medborgerhuset i Silkeborg, Sal C, Bindslevs

Læs mere

Referat fra møde i Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur den 20. august 2009

Referat fra møde i Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur den 20. august 2009 Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur Referat fra møde i Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur den 20. august 2009 Til stede: Regionsrådsmedlemmer: Bent

Læs mere

Referat fra Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling onsdag den 12. september 2007

Referat fra Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling onsdag den 12. september 2007 ssekretariatet Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling onsdag den 12. september 2007 Dato: 15. oktober 2007 Sagsbehandler:

Læs mere

Referat fra møde i Sikkerhedsorganisationen. Onsdag, den 29. september 2010 kl. 12.00 til 13.30. I kaffestuen i pavillonen i Herning.

Referat fra møde i Sikkerhedsorganisationen. Onsdag, den 29. september 2010 kl. 12.00 til 13.30. I kaffestuen i pavillonen i Herning. Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 www.regionmidtjylland.dk Referat fra møde i Sikkerhedsorganisationen. Onsdag, den 29. september 2010 kl. 12.00 til

Læs mere

Region Midtjylland. Dagsorden. til møde i Regions-MEDudvalget 23. oktober 2018 kl. 09:00 i Regionshuset Viborg, Konference 1.

Region Midtjylland. Dagsorden. til møde i Regions-MEDudvalget 23. oktober 2018 kl. 09:00 i Regionshuset Viborg, Konference 1. Region Midtjylland Koncern HR, Stab 13. november 2018 /RACMOR Dagsorden til møde i Regions-MEDudvalget 23. oktober 2018 kl. 09:00 i Regionshuset Viborg, Konference 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side

Læs mere

Vi vil medvirke til at skabe attraktive arbejdspladser, der fremmer et sikkert, sundt og meningsfuldt arbejdsliv.

Vi vil medvirke til at skabe attraktive arbejdspladser, der fremmer et sikkert, sundt og meningsfuldt arbejdsliv. BAR SoSu s vision: Vi vil medvirke til at skabe attraktive arbejdspladser, der fremmer et sikkert, sundt og meningsfuldt arbejdsliv. BAR SoSus mission BAR SoSu mission er, at: Kvalificere arbejdspladserne

Læs mere

Oversigt over MEDudvalg i Region Midtjylland 2014

Oversigt over MEDudvalg i Region Midtjylland 2014 Oversigt over MEDudvalg i Region Midtjylland 2014 Koncern HR, Viborg, HH Juni 2014 Region Midtjylland i alt Udvalg ledelses medarbejder Regions-MEDudvalget 1 11 23 Hoved-MEDUdvalg 1 strengede 7 85 107

Læs mere

Referat af møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Referat af møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen Sekretariat, Kommunikation og HR Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Referat af møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri

Læs mere

Mødelokale Lynet og Pulsen, Den Blå Diamant

Mødelokale Lynet og Pulsen, Den Blå Diamant REFERAT HOVED-MED Mødedato: 3. marts 2016 Mødested: Mødelokale Lynet og Pulsen, Den Blå Diamant Mødetidspunkt: 12:00 Mødet hævet: 15:00 Deltagere: Bill Pharsen, Birgitte Høj Sørensen, Birthe Søndergård

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket Tid og sted: Fredag 18. marts 2011, fra kl. 9.00 til 12.00 med efterfølgende frokost Mødelokale C, Medborgerhuset, Bindslevs Plads 5, Silkeborg Deltagere:

Læs mere

Arbejdsgrundlag for BAR U&F. Mission - Vision - Værdier - Strategi

Arbejdsgrundlag for BAR U&F. Mission - Vision - Værdier - Strategi Arbejdsgrundlag for BAR U&F Mission - Vision - Værdier - Strategi Mission Gennem samarbejde medvirker BAR U&F (Branchearbejdsmiljøråd Undervisning & Forskning) til at skabe trivsel og gode arbejdspladser

Læs mere

Referat af møde i LMU, den 15. juni Deltagere:

Referat af møde i LMU, den 15. juni Deltagere: Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 www.regionmidtjylland.dk Referat af møde i LMU, den 15. juni 2010. Deltagere: Mette Norup Frøjk Britta Glintborg

Læs mere

Frivillig. i Region Midtjylland

Frivillig. i Region Midtjylland Frivillig i Principper og gode råd vedrørende samarbejdet med frivillige og frivillige organisationer på s arbejdspladser Forsikringsforhold og frivilligt arbejde Se også Frivillig i Forsikringsforhold

Læs mere

Oplæg til DNV-Gødstrup flytteorganisation 1

Oplæg til DNV-Gødstrup flytteorganisation 1 Hospitalsenheden Vest Staben Strategi og Plan Projektsekretariatet DNV Gødstrup Oplæg til DNV-Gødstrup flytteorganisation 1 Gl. Landevej 61, Bygn 08 DK-7400 Herning Tel. +45 7843 8750 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk

Læs mere

Referat. Møde i Personalepolitisk underudvalg torsdag den 21. maj 2015 kl. 13:30 Mødelokale 3, Roskilde Sygehus. Deltagere:

Referat. Møde i Personalepolitisk underudvalg torsdag den 21. maj 2015 kl. 13:30 Mødelokale 3, Roskilde Sygehus. Deltagere: Referat Møde i Personalepolitisk underudvalg torsdag den 21. maj 2015 kl. 13:30 Mødelokale 3, Roskilde Sygehus Deltagere: Ledelsesrepræsentanter: Marianne Evers Arne Cyron Michael Nørgaard Kim Leck Fischer

Læs mere

Referat fra Stabens LMU-møde den 30. november 2012 kl , Udvalgsværelse 2, Herning. 1. Godkendelse af dagsorden.

Referat fra Stabens LMU-møde den 30. november 2012 kl , Udvalgsværelse 2, Herning. 1. Godkendelse af dagsorden. Mødedeltagere: Kvalitets- og Udviklingschef Birgitte Ostersen Økonomimedarbejder Dorthe Niewald Planlægger Henrik G. Iversen Lønmedarbejder Kate Gahner Larsen Sekretær Kirsten Klejnstrup (afbud) HR-chef

Læs mere

Administrationen udfører de vedtagne beslutninger og har ansvaret for at løse regionens opgaver inden for de politisk besluttede rammer.

Administrationen udfører de vedtagne beslutninger og har ansvaret for at løse regionens opgaver inden for de politisk besluttede rammer. Organisationsplan 1 Indholdsfortegnelse 1. Grundlaget for Region Sjællands virke... 3 1.1 Regionens hovedopgaver... 3 1.2 Vi er til for dig... 3 1.3 Grundlæggende organisatoriske principper... 4 2. Region

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 9. december Kære alle.

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 9. december Kære alle. Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Regionalt Sundhedssamarbejde Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 9. december

Læs mere

Referat. af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional Udvikling

Referat. af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional Udvikling Region Midtjylland Regionssekretariet 15. september 2015 /LOHOLK Refer af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional Til stede: Mona Anker, Rikke Dalsgaard, Holger Schildt Knudsen, Connie Waldstrøm,

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 13. december 2012. Kære alle

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 13. december 2012. Kære alle Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 13. december

Læs mere

Arbejdsmiljøpolitik for Aarhus Kommune

Arbejdsmiljøpolitik for Aarhus Kommune Arbejdsmiljøpolitik for Aarhus Kommune Indledning Den lokale MED Aftale og Arbejdsmiljøaftalen fastsætter de overordnede rammer for arbejdsmiljøarbejdet i Aarhus Kommune, herunder at Fælles MED Udvalget

Læs mere

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Morsø Kommune er 2 politiske repræsentanter

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Morsø Kommune er 2 politiske repræsentanter Krav 6. Hvordan parterne følger op på aftalen. Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om evaluering af Region Midtjyllands organisationsplan. til Regionsrådets møde den 14.

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om evaluering af Region Midtjyllands organisationsplan. til Regionsrådets møde den 14. Region Midtjylland Orientering om evaluering af Region Midtjyllands organisationsplan Bilag til Regionsrådets møde den 14. november 2007 Punkt nr. 12 Oversigt over delevalueringer, der indgår i evaluering

Læs mere

Vedtægter for Branchefællesskab for Arbejdsmiljø. for Velfærd og Offentlig Administration

Vedtægter for Branchefællesskab for Arbejdsmiljø. for Velfærd og Offentlig Administration Vedtægter for Branchefællesskab for Arbejdsmiljø for Velfærd og Offentlig Administration Disse vedtægter indeholder en udmøntning af aftale af den xx januar 2017 mellem FOA, OAO, FTF, Akademikerne, Moderniseringsstyrelsen,

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Dagsorden åben / lukket Mødedato 28. januar 2015 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse D Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Koncern HR Organisation, Ledelse og Procesoptimering. Virksomhedsgrundlag. Region Midtjylland. Koncern HR Organisation, Ledelse og Procesoptimering

Koncern HR Organisation, Ledelse og Procesoptimering. Virksomhedsgrundlag. Region Midtjylland. Koncern HR Organisation, Ledelse og Procesoptimering Koncern HR Organisation, Ledelse og Procesoptimering Virksomhedsgrundlag Region Midtjylland Koncern HR Organisation, Ledelse og Procesoptimering Koncern HR, Organisation, Ledelse og Procesoptimering er

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune

Brønderslev-Dronninglund Kommune Brønderslev-Dronninglund Kommune Administrativ styregruppe Referat Dato: 29. november 2004 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 9.00 - ca. 12.30 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Forretningsorden

Læs mere

Fælles regional retningslinje for arbejdsmiljø

Fælles regional retningslinje for arbejdsmiljø Psykiatri og Social Dansk Kvalitetsmodel på det sociale område Dato november 2011 i Region Midtjylland Fælles regional retningslinje for arbejdsmiljø Vejledning til, hvordan det enkelte tilbud kan arbejde

Læs mere

Referat fra møde i Koordinationsgruppen

Referat fra møde i Koordinationsgruppen Aarhus Universitetshospital Planlægning Nørrebrogade 44 DK-8000 Aarhus C Tel. +45 7845 0000 www.auh.dk fra møde i Koordinationsgruppen Tid og sted: Den 4. december 2014, kl. 9.00-11.00 Mødelokale 3, bygning

Læs mere

Region Midtjylland Planlægning, AUH. Referat. til møde i Koordinationsgruppen AUH 24. oktober 2016 kl. 08:00 i Aarhus Rådhus, mødelokale 3.

Region Midtjylland Planlægning, AUH. Referat. til møde i Koordinationsgruppen AUH 24. oktober 2016 kl. 08:00 i Aarhus Rådhus, mødelokale 3. Region Midtjylland Planlægning, AUH 28. oktober 2016 /LOUMOE Refer til møde i Koordinionsgruppen AUH 24. oktober 2016 kl. 08:00 i Aarhus Rådhus, mødelokale 3.91 Indholdsfortegnelse Mødedeltagere Centerchef,

Læs mere

Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen i Midttrafik 15. januar 2010 kl. 10:00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen i Midttrafik 15. januar 2010 kl. 10:00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen i Midttrafik 15. januar 2010 kl. 10:00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Orientering om det hidtidige arbejde i Bestyrelsen

Læs mere

Center for Telemedicin

Center for Telemedicin Center for Telemedicin Strategi 2013-2014 Mission, vision, værdier og strategiske indsatser 1 Center for Telemedicin Olof Palmes Allé 15 8200 Aarhus N. www.telemedicin.rm.dk September 2013 Center for Telemedicin,

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region den 24. august 2018

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region den 24. august 2018 Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region den 24. august 2018 Tid og sted: Fredag den 24. august 2018, kl. 10 12, Scandic Silkeborg, Udgårdsvej 2, 8600 Silkeborg, mødelokale:

Læs mere

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen 2015-2018 i Horsens-klyngen Dette kommissorium beskriver den overordnede ramme for det tværsektorielle samarbejde mellem hospital, kommune og praktiserende

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 21. august 2015, fra kl. 9.00 til 11.30 (11.00) med efterfølgende frokost Medborgerhuset i Silkeborg, Sal C, Bindslevs

Læs mere

Politisk udvalg: Økonomiudvalg

Politisk udvalg: Økonomiudvalg MED-aftale 2013 Alle ansatte i Faaborg-Midtfyn Kommune har medindflydelse og medbestemmelse på arbejdets tilrettelæggelse og udformning af egen arbejdssituation. En ny og revideret lokal MED-aftale, vil

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet

Region Midtjylland Regionssekretariatet Region Midtjylland Regionssekretariatet Viborg, den 9. juni 2011 /SUBERG Referat fra møde den 6. juni 2011 i det rådgivende udvalg vedrørende hospitaler åben dagsorden Alle medlemmer var mødt, undtagen

Læs mere

Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 13. december 2012

Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 13. december 2012 RMU 21. februar 2013 bilag pkt. 2 Referat Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 13. december 2012 Regionshuset Viborg Koncern HR, Stab Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0700 KONCHR@rm.dk

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR AU UDDANNELSE SAMARBEJDSUDVALG (LSU)

FORRETNINGSORDEN FOR AU UDDANNELSE SAMARBEJDSUDVALG (LSU) FORRETNINGSORDEN FOR AU UDDANNELSE SAMARBEJDSUDVALG (LSU) Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 7. juni 2011 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag 1: LSU udøver sin virksomhed

Læs mere

SUNDHEDSAFTALE

SUNDHEDSAFTALE Kommissorium for permanent arbejdsgruppe vedr. Patientrettet forebyggelse og kronisk sygdom Godkendt: Den administrative styregruppe den 27. marts 2015. Bemærkning: Baggrund Region Hovedstaden og kommunerne

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Danske Ældreråd

Referat af bestyrelsesmøde i Danske Ældreråd Referat af bestyrelsesmøde i Danske Ældreråd Dato: tirsdag den 20. august 2019 kl. 12:45 15:30 Fra bestyrelsens deltog: Mogens Rasmussen, Kirsten Nissen, Inger Møller Nielsen, Per Toft Mouritsen, Carl

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet

Region Midtjylland Regionssekretariatet Region Midtjylland Regionssekretariatet Viborg, den 15. november 2013 /SUBERG Referat fra møde den 11. november 2013 i det rådgivende udvalg vedrørende hospitalsområdet - åben dagsorden Alle medlemmer

Læs mere