Effektive, alsidige vakuumløftere, der er lette at vedligeholde

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Effektive, alsidige vakuumløftere, der er lette at vedligeholde"

Transkript

1 Vaculex og Microlex Effektive, alsidige vakuumløftere, der er lette at vedligeholde

2 Vores vakuumløftere er konstrueret til at løfte mellem 5 og 200 kg. De er enkle at installere, meget enkle at betjene og kan justeres til at løfte stort set en hvilken som helst genstand. God ergonomi er god økonomi Gentagne løft behøver ikke at være tunge for at blive både farlige og kostbare. Med vakuumløftere øger man normalt både arbejdstempo og produktivitet. Høje udgifter i forbindelse med sygemeldinger og lange genoptræningsperioder undgås. Vore vakuumløftere fjerner den slags problemer og reducerer desuden risikoen for ulykker, der kan skade både bruger og produkter. Løfter næsten alt Med en vakuumløfter kan du løfte kasser, kartoner, sække, dunke, plader, computere, bakker, tønder, TV-apparater og meget andet afhængig af udstyr og tilbehør. Konstruktionen består af pumpe, vakuumslange, løfteslange, styreenhed og sugefod eller eventuelt gribeenhed, der tilpasses efter dit behov. Meget enkle at anvende En vakuumløfter bruger vakuum til i én bevægelse at suge lasten fast og løfte den; grebene er meget lette at betjene, og vakuumløfteren følger jævnt din krops bevægelse, som om den genstand, der skal løftes, var vægtløs. Med en svingfod eller et vinkelled kan du dreje eller vende den genstand, der skal løftes efter behov, f.eks. i forbindelse med montagearbejde. Vaculex som løftehjælp ved vinduesfremstilling. Løft af vertikalt stående glasruder til horisontal placering i vinduesrammen. Ruderne vendes 90 grader ved hjælp af et vinkelled.

3 Sikkerhed Da sugefoden altid dimensioneres efter løfteslangen, risikerer du ikke at tabe genstande, der er for tunge hvis vægten er for høj, vil vakuumløfteren simpelthen ikke løfte genstanden. Dette mindsker risikoen for skader på både brugere og produkter. Hvis vakuumpumpen skulle gå i stå, bevares undertrykket alligevel, så lasten kan sænkes kontrolleret. Hvis du løfter med faste gribeenheder, kan Vaculex desuden udstyres med vores patenterede sikker-hedsventil. Let at installere og vedligeholde Kraftkilden kan enten være en elektrisk vakuumpumpe eller en trykluftsdrevet vakuumpumpe. Systemet monteres normalt i en svingkran eller I et loftstravers som vort profilsystem i letmetal, AluRail. Installationen er enkel og tilpasses efter dit løftebehov. Vakuumløfterne er fremstillet af meget slidstærke dele, der sjældent kræver service og reparation. Vaculex som løftehjælp i et bageri. Løft af melsække fra palle til blander. Microlex som løftehjælp i den mekaniske industri. Løft af plastbakke med kundetilpasset gaffelværktøj. Bakken vendes og tømmes ved hjælp af en drejeenhed med kuglelejer. Microlex som løftehjælp i et støberi. Løft af metalbarrer. Sugefoden griber uden problemer fat i produktets ujævne overflade takket være en særlig tætningslæbe. Microlex som løftehjælp i fødevareindustrien. Stabling af kartoner på paller med skræddersyet sugefod sammen med en kundetilpasset styreenhed. Vaculex som løftehjælp i bilindustrien. Håndtering af trykluftsbeholdere til bremsesystemer til busser. Buet sugefod, der er tilpasset beholderens radius.

4 Vaculex og Microlex Vaculex er vores kraftigste vakuumløfter, en stærk, alsidig og brugervenlig model med tohåndsgreb, der er beregnet til løft på mellem 30 og 200 kg. Vaculex findes med løfteslanger i 6 størrelser på mellem 100 mm og 200 mm, med 6 forskellige vakuumpumper og mange forskellige typer tilbehør og sugefødder med et utal af kombinationsmuligheder. Normalt drives Vaculex med elektrisk vakuumpumpe for at opnå den bedste ydelse og fleksibilitet, men vi kan også levere trykluftsdrevne pumper, hvis det ønskes. Microlex er en lille, smidig model, meget brugervenlig takket være éthåndsgreb, der er beregnet til en belastning på 5-30 kg. Med en trykluftsdrevet vakuumpumpe får man en enhed, der er meget let at installere, da pumpen er monteret på topdrejeenheden. Hvis der er behov for det, fås der flere forskellige elektriske vakuumpumper. Ophængsøje. Findes i forskellige udgaver, der passer til de fleste af de løbevogne til traverser eller svingkraner, der findes på markedet. Løfteslange af meget høj kvalitet. Løfteslange af meget høj kvalitet og med lang holdbarhed, som vi selv har udviklet. Vi giver 3 års garanti på løfteslangen. Effektiv beskyttelsesmuffe. Beskytter løfteslangen mod ekstern belastning. Effektivt luftfilter. Øger vakuumpumpens levetid. Som ekstraudstyr findes et ekstra stort luftfilter til lange serviceintervaller og ved arbejde i meget fugtige miljøer. Styreenhed med lydisolering og ergonomiske håndtag. Microlex har éthåndsgreb og Vaculex har tohåndsgreb. Vakuumpumpe, elektrisk eller trykluftsdrevet. Der findes flere udgaver af elektriske eller trykluftsdrevne vakuumpumper. Microlex trykluftsdrevne pumpe er indbygget i topdrejeenheden. Alle vakuumpumper har effektive lyddæmpere som standard. Microlex elektriske vakuumpumper har desuden en lydisoleringskasse som standard. (Findes som ekstraudstyr til Vaculex.)

5 Returventil for at undgå skader. Medfører at lasten og løfteenheden standser eller sænkes langsomt ved eventuelt svigtende vakuumkilde, f.eks. ved strømafbrydelse og pumpehavari. Skader på produkter og brugere undgås. Løfteslangens øvre og nedre skruemontering. Unik løsning for optimal tætning og fastgørelse af løfteslangen. Levetid Vaculex og Microlex er i princippet uopslidelige. Vi giver 3 års garanti på alle dele, inklusive løfteslangen, bortset fra sliddele som sugefodsliste, filterindsats, drivrem til pumpen osv. Vore første vakuumløftere blev installeret for mere end 10 år siden og anvendes stadig i dag. Sikkerhed Brugerens sikkerhed er et nøglepunkt for os. Vi har f.eks. en patenteret, separat sikkerhedsventil til såkaldt fast værktøj, f.eks. krog eller saks. Ventilen medfører, at løfteren ikke stiger opad med høj hastighed. I stedet standser den i princippet med det samme, f.eks. hvis lasten går i stykker, eller hvis lasten frigøres utilsigtet. Modulsystem giver en tryg investering Vakuumløfterne er modulopbyggede, hvilket giver maksimal fleksibilitet og tryg investering. Løfteslangen kan f.eks. skiftes ud ved behov for forskellig løftekapacitet. På Vaculex kan man også skifte mellem et forlænget styrehåndtag eller et kort, normalt håndtag. Automatisk affjedret balancekontrol. Lasten vender altid automatisk tilbage til den indstillede højde, uanset i hvilken højde brugeren slipper styrehåndtaget. Særligt krævende miljøer Vi har tilpasset vore enheder, så de fungerer i de mest forskelligartede miljøer. De fås i syrefast udførelse i klasse A4 til den kemiske industri, fødevareindustrien eller lægemiddelindustrien. Til arbejde i eksplosive miljøer har vi særligt tilpassede elektriske vakuumpumper eller som alternativ en trykluftsdrevet vakuumpumpe. Sugefod med optimeret sikkerhed. Løfterne kan ikke tabe en last, som de er i stand til at løfte, og de løfter ikke, hvis lasten er for tung. Alle standardsugefødder er nemlig tilpasset de respektive løfteslangediametre med en sikkerhedsfaktor på mindst 2,5. Det betyder, at lasten suges fast mod sugefoden med en kraft, der er 2,5 x større end vakuumløfterens løftekapacitet. Bundsikkerhedsventil giver højeste sikkerhed. Hvis lasten går i stykker, reducerer ventilen risikoen for skader ved at reducere løftekraften helt eller delvist. (Den opadgående bevægelse kan ellers skade brugeren.)

6 Vaculex Et udvalg af ekstraudstyr Sugefodsåg med 2 justerbare sugefødder. Velegnet til bl.a. kartoner med 2 flige. Findes i mange udgaver. Sugefodsåg med 4 justerbare sugefødder. Bl.a. til aflange genstande, f.eks. plader og kartoner. Fås i mange udgaver. Buet sugefod til håndtering af rør, aksler, tønder osv. Tilpasses efter genstandens radius. Vinkelled f.eks. til håndtering af plader fra vertikalt til horisontalt plan eller omvendt. Lydisoleringskasse. Passer til alle elektriske vakuumpumper. Storfilter. Til snavsede miljøer. Ekstraudstyr Vaculex har et stort udvalg af standardiseret ekstraudstyr, så det er muligt at skræddersy en passende løsning til mange forskellige behov. Da vore systemer er modulopbyggede, er det også let at supplere efterfølgende. Sugefødder Sugefoden er en af de vigtigste dele i en komplet løsning. Vaculex har mange forskellige sugefødder, der passer til de fleste typer produkter. Hvis én af standardsugefødderne ikke passer, kan vi altid tilbyde en kundetilpasset løsning. Microlex Et udvalg af ekstraudstyr Sugefodsåg med 2 justerbare sugefødder. Til bl.a. kartoner med 2 flige. Fås i mange udgaver. Svingfod. Så lasten kan roteres 360, imens styreenheden er i fast position. Velegnet f.eks. ved placering af kartoner i et mønster på en palle. Rund sugefod med blød gummilæbe. Velegnet til dåser, tønder, sten osv. Fås i flere størrelser. Lynkobling med bajonetfatning. Over- og underdel. Hurtigt og enkelt skift mellem forskellige sugefødder/værktøjer.

7 H-sugefod med 4 justerbare sugefødder og 2 justerbare tværåg. Til store plader, træskiver. Fås i mange udgaver. Oval sugefod med blød gummilæbe. Især til sække, men også til genstande i krympeplast. Fås i flere størrelser. Rektangulær sugefod til kartoner, plader osv. Fås i mange størrelser. Rund sugefod med blød gummilæbe til dåser, tønder, sten osv. Fås i flere størrelser. Drejefod, så lasten kan roteres 360, imens styreenheden er i fast position. F.eks. til placering af kartoner i et mønster på en palle. Lynkobling med bajonetfatning. Over- og underdel. Hurtigt og enkelt skift mellem forskellige sugefødder/værktøjer. Leddelt, forlænget styreenhed til store genstande, høje løft, f.eks. højstabling af kartoner/sække på palle. Findes i forskellige længder. Fast, forlænget styreenhed til store genstande, hvor det er vanskeligt at nå med en almindelig styreenhed. Findes i forskellige længder. Sikkerhedsventil til sikre løft med f.eks. fast værktøj (krog). Monteres mellem løfteslange og vakuumhus. Fjerner straks undertrykket i løfteslangen ved utilsigtet frigørelse af lasten. Universalled. Monteres mellem løfteslange og vakuumhus. Holder løfteslangen i vertikal stilling ved skråbelastning. Udløserventil til standard styreenhed. Letter frigørelse af lasten ved brug af store sugefødder, f.eks. ved vertikale løft. Udløserventil til forlænget styreenhed. Letter frigørelse af lasten ved brug af store sugefødder, f.eks. ved vertikale løft. Rektangulær sugefod. Velegnet til kartoner, plader osv. Fås i mange størrelser. Oval sugefod med blød gummilæbe. Især til sække, men også til genstande i krympeplast. Forskellige størrelser. Sugefodsåg med bælgsugekopper. Bl.a. til genstande med ujævne overflader eller overflader med en vis niveauforskel. Mange udgaver. Vinkelled til f.eks. håndtering af plader fra vertikalt til horisontalt plan eller omvendt. Sikkerhedsventil til sikre løft med f.eks. fast værktøj (krog). Monteres mellem løfteslange og vakuumhus. Fjerner straks undertrykket i løfteslangen ved utilsigtet frigørelse af lasten. Leddelt, forlænget styreenhed. Velegnet til store genstande eller til høje løft, f.eks. højstabling af kartoner/sække på palle. Findes i forskellige længder. Fast, forlænget styreenhed til store genstande, hvor det er vanskeligt at nå med en almindelig styreenhed. Findes i mange forskellige længder. Udløserventil. Letter frigørelse af lasten ved brug af store sugefødder, f.eks. ved vertikale løft. Fås til både standard og forlænget styreenhed.

8 Kan du forudse risikoen for skader1 Siden Vaculex startede virksomheden for mere end 10 år siden, har vores mål været at fremstille de mest ergonomiske, sikre og pålidelige vakuumløftere i verden. Vi har fokuseret på to ting: At minimere skader, der skyldes vægt, dårlige arbejdsstillinger og høje arbejdsfrekvenser. At øge prduktiviteten. Vi har bl.a. gennemført flere analyser på forskellige typer av løft ved hjælp af NIOSH (National Institute for Occupational Safety and Health - Michigan, USA), en metode, der analyserer forskellige løft, vægte og arbejdsfrekvenser. Ved hjælp af NIOSH kan vi let forudse, hvor der vil opstå skader. For eksempel kan det påvises, at belastninger på helt ned til kg i normalt arbejdstempo kan give alvorlige slidskader. Kontakt din Vaculex repræsentant, hvis du ønsker detaljerede oplysninger om forkellige løfteanalyser. Ex 1. Fra palle til bord med drejning 10 kg kasse, 1 løft/time = 14% får skader inden 2 år. 15 kg kasse, 1 løft/time = 41% får skader inden 2 år. Ex 2. Løft av kartoner fra bord til anden højde med drejning. 10 kg kasse, 1 løft/time = 25% får skader inden 2 år. 15 kg kasse, 1 løft/time = 58% får skader inden 2 år. Hvad står vi for1 Vaculex AB er førende på verdensplan mht. fremstilling af løftehjælpmidler på basis af vakuumteknik. Vores mål er dels at lette dit arbejde rent fysisk - med tryk på effektivitet, ergonomi og sikkerhed, - dels ved hjælp af vores viden, erfaringer og positive indstilling at gøre tingene lettere for dig - før, under og efter købet.

Reduktion af omkostninger ved horisontal transport

Reduktion af omkostninger ved horisontal transport Reduktion af omkostninger ved horisontal transport Omkostningsreduktion ved horisontal transport Rejsen igennem forsyningskæden fra fabrik til slutbruger kan være lang, idet varer flyttes flere gange

Læs mere

det perfekte havebassinsimpelt

det perfekte havebassinsimpelt 88 PPMS - DANISH:99 -GB-PPMS 00 - Hi 09/0/009 09:9 Page Top tips fra Hozelock Cyprio hjælpelinien Vore eksperter på Hozelock Cyprio Hjælpelinien anbefaler følgende, for at hjælpe dig med at skabe et havebassin,

Læs mere

Variabelkammerpressere Kverneland 6516-6520. Høj ydeevne i alle afgrøder

Variabelkammerpressere Kverneland 6516-6520. Høj ydeevne i alle afgrøder Variabelkammerpressere Kverneland 6516-6520 Høj ydeevne i alle afgrøder 2 De nye Kverneland pressere - udviklet til krævende forhold Fordele 2,2 m pickup med lille diameter for maksimal kapacitet. SuperCut-14

Læs mere

FORUM. Sikker drift på Hojums kraftværk. Alle lejer fortjener en god tætning side 2. Gode nyheder til fødevareindustrien. Et magasin fra SKF Nr 30

FORUM. Sikker drift på Hojums kraftværk. Alle lejer fortjener en god tætning side 2. Gode nyheder til fødevareindustrien. Et magasin fra SKF Nr 30 FORUM Et magasin fra SKF Nr 30 Alle lejer fortjener en god tætning side 2 Sikker drift på Hojums kraftværk side 4 Gode nyheder til fødevareindustrien side 6 FORUM Nr 30 Alle lejer fortjener en god tætning

Læs mere

MOW With an attitude

MOW With an attitude MOW with an Attitude Design, attitude og suveræn styrke FLERE TRUMPF LASERE FLERE ROBOTSVEJSERE HIGH-TECH MALERSYSTEM Vores store fremstillingskapacitet gør det muligt for os at bygge bedre, kraftigere,

Læs mere

Liko Originalsejl Høj Ryg, model 20 og 21

Liko Originalsejl Høj Ryg, model 20 og 21 Liko Originalsejl Høj Ryg, model 20 og 21 Brugsanvisning Dansk 7DK160173-02 Produktbeskrivelse Liko Originalsejl Høj Ryg er en standardmodel, som er konstrueret til at kunne tilpasse sig til brugeren uden

Læs mere

Før køb af akseltrykmåler!

Før køb af akseltrykmåler! Før køb af akseltrykmåler! Flere og flere vognmænd får monteret akseltrykmålere eller mobile vejesystemer i deres biler. I denne folder kan du læse lidt om hvad disse apparater kan, og hvordan de virker.

Læs mere

arbejde med motorsav avanceret vejledning i mere sikker og effektiv brug af en motorsav del 2 Husqvarna Performance series

arbejde med motorsav avanceret vejledning i mere sikker og effektiv brug af en motorsav del 2 Husqvarna Performance series arbejde med motorsav del 2 arbejde med motorsav avanceret vejledning i mere sikker og effektiv brug af en motorsav del 2 Husqvarna Skov & Have. Tlf. 70 26 47 70. Fax 45 87 72 25. www.husqvarna.dk Copyright

Læs mere

Bariatriske. Løsninger til overvægtige plejemodtagere. with people in mind

Bariatriske. Løsninger til overvægtige plejemodtagere. with people in mind Bariatriske behov Løsninger til overvægtige plejemodtagere with people in mind 1 Indholdsfortegnelse 3... Optimale løsninger for pleje af bariatriske patienter. Nu! 4...Det unikke ArjoHuntleigh tilbud

Læs mere

Atlas Copco Olieindsprøjtede skruekompressorer. GA 15-22/GA 11 + -30/GA 15-30 VSD 11-30 kw/15-40 hk

Atlas Copco Olieindsprøjtede skruekompressorer. GA 15-22/GA 11 + -30/GA 15-30 VSD 11-30 kw/15-40 hk Atlas Copco Olieindsprøjtede skruekompressorer GA 15-22/GA 11 + -30/GA 15-30 VSD 11-30 kw/15-40 hk Fuld kompetence, fuld ansvarlighed I hjertet af din virksomhed leverer Atlas Copco trykluft af høj kvalitet,

Læs mere

KUN TOYOTA TRUCK VED HVORDAN

KUN TOYOTA TRUCK VED HVORDAN KUN TOYOTA TRUCK VED HVORDAN www.toyota-forklifts.dk MAN SÆNKER OMKOSTNINGERNE TIL TRUCKDRIFT Toyota gaffeltruck med SAS sikkerhedssystemet bruger intelligente teknologier til at sænke udgifterne i forbindelse

Læs mere

Køretøjstilpassede monteringsløsninger til alle behov.

Køretøjstilpassede monteringsløsninger til alle behov. Køretøjstilpassede monteringsløsninger til alle behov. Vi giver opbyggere flere muligheder. I over 60 år har VBG drevet udviklingen af lastbilskoblinger ved at sammenkoble sikkerhed og økonomi. I vores

Læs mere

ALT TIL KLIMAVÆRKSTEDET 2014 / 2015

ALT TIL KLIMAVÆRKSTEDET 2014 / 2015 WAECO AirCon Service ALT TIL KLIMAVÆRKSTEDET 2014 / 2015 LOW EMISSION HURTIG, ØKONOMISK, MILJØVENLIG YEARS Kølemidler og olie Klimaservicestationer Klimaanlægsskylning Lækagesøgningsteknik Klimaanlægsrengøring

Læs mere

Banker alt. Nyskabende betonskrue Nem rengøring af huller Forbedrede hammerbor Ny TE 1000-AVR mejselhammer Effektiv boring i beton

Banker alt. Nyskabende betonskrue Nem rengøring af huller Forbedrede hammerbor Ny TE 1000-AVR mejselhammer Effektiv boring i beton ny TE 1000 mejselhammer Banker alt. Hilti nyheder efterår Nyskabende betonskrue Nem rengøring af huller Forbedrede hammerbor Ny TE 1000-AVR mejselhammer Effektiv boring i beton Hilti. Outperform. Outlast.

Læs mere

COROB TM Biaxo. Blander Brugsanvisning. Version 1.0 RD (2005)

COROB TM Biaxo. Blander Brugsanvisning. Version 1.0 RD (2005) COROB TM Biaxo Blander Brugsanvisning Version 1.0 RD (2005) CPS Color Equipment Oy COROB TM Biaxo Brugsanvisning Version 1/05 COPYRIGHT 2005, CPS Color Alle rettigheder forbeholdt Enhver form for kopiering

Læs mere

Før De tager Deres nye køleskab i brug

Før De tager Deres nye køleskab i brug Køleskabet DA Kære kunde! Tillykke med Deres valg af et Gorenje køleskab. Det er et meget fornuftigt valg, da et køleskab fra Gorenje forener både økonomi og kvalitet i et moderne og gennemtænkt design.

Læs mere

VOLVO-LASTVOGNSTILBEHØR

VOLVO-LASTVOGNSTILBEHØR Volvo Trucks. Driving Progress VOLVO-LASTVOGNSTILBEHØR VOLVO FH OG VOLVO FH16 Du kan tage dette personligt. 3 10 Fokus på detaljerne 11 20 Udendørs Førerhus Lys Hjul Chassis 21 30 Interiør Komfort Opbevaring

Læs mere

Den fremtidssikrede investering, der betaler sig hver eneste dag. 20+ år med. energibesparelser

Den fremtidssikrede investering, der betaler sig hver eneste dag. 20+ år med. energibesparelser Danfoss varmepumper Den fremtidssikrede investering, der betaler sig hver eneste dag 20+ år med energibesparelser Med en forventet levetid på mere end 20 år sikrer en investering i en Danfoss varmepumpe

Læs mere

BRUGSANVISNING MB3197-DK-B

BRUGSANVISNING MB3197-DK-B BRUGSANVISNING DA -B Tillykke med den nye manuelle kørestol Indledning Kvalitet og funktioner er nøgleord for alle kørestole i Handicare serien. Exigo 30 bliver fremstillet af Handicare Produktion AS.

Læs mere

Alt, hvad der får overflader til at skinne

Alt, hvad der får overflader til at skinne Alt, hvad der får overflader til at skinne Polering 11 Oversigt over anvendelser 235 Maskinoversigt 236 Rotationspolerer 237 RAP 80, SHINEX RAP 150, POLLUX 180 Systemoversigt 241 Tilbehør 242 01 02 03

Læs mere

Rækværk, ankerpunkter og stålkabler

Rækværk, ankerpunkter og stålkabler Rækværk, ankerpunkter og stålkabler Arbejd sikkert i højder med XSPlatforms At arbejde i højder er risikabelt, men man vænner sig til det. I relativt små højder føler folk sig rimeligt trygge og undervurderer

Læs mere

Værd at vide om Mand Over Bord PERSONLIG SIKKERHED TIL SØS WWW.SOESPORT.DK

Værd at vide om Mand Over Bord PERSONLIG SIKKERHED TIL SØS WWW.SOESPORT.DK Værd at vide om Mand Over Bord PERSONLIG SIKKERHED TIL SØS WWW.SOESPORT.DK DENNE BROCHURE ER SPONSERET AF DANMARKS TURSEJLERFORENING Formål I det meste litteratur om Mand-Over-Bord fokuseres der på at

Læs mere

FORUM. Løft en masse tons med en finger. DANMARK EFTERÅR 2012 nr. 26

FORUM. Løft en masse tons med en finger. DANMARK EFTERÅR 2012 nr. 26 FORUM DANMARK EFTERÅR 2012 nr. 26 Løft en masse tons med en finger Inde i førerhuset på Svetruck s trucks kan der meget vel sidde en lille boks med et lille rødt mini-rat monteret ved armlænet. Rattet

Læs mere

Giv din familie et sundere indeklima

Giv din familie et sundere indeklima Centralstøvsugere.dk har eneforhandling af det Canadiske Cyclo- Vac. Vi har solgt og installeret centralstøvsugere i Danmark i 10 år til både private og til virksomheder. Vi laver tilbud, der passer til

Læs mere

Tandemankring to anker for at maksimere holdekraften

Tandemankring to anker for at maksimere holdekraften Tandemankring to anker for at maksimere holdekraften Lidt om teorien og de praktiske aspekter af tandemankring Tandemankring er meget populær blandt cruisers. Kigger vi på internet debatsider, vrimler

Læs mere

Kompendium til sikkerhedskursus

Kompendium til sikkerhedskursus Kompendium til sikkerhedskursus Indhold 1 Indledning 1 2 Klatring med topsikring 4 2.1 Påtagning og tilspænding af klatresele................... 5 2.2 Syning af dobbelt ottetalsknude i selen...................

Læs mere

Certificeret indbrudssikring og moderne design. En smukkere ankomst Automatiske portsystemer. Vi leverer porten!

Certificeret indbrudssikring og moderne design. En smukkere ankomst Automatiske portsystemer. Vi leverer porten! Certificeret indbrudssikring og moderne design. En smukkere ankomst Automatiske portsystemer Vi leverer porten! Velkommen hjem velkommen hos Novoferm Hvad er dejligere end at blive modtaget med åbne arme,

Læs mere

Når høj ydelse er et must... I N D V E N D I G U D V E N D I G

Når høj ydelse er et must... I N D V E N D I G U D V E N D I G Når høj ydelse er et must... I N D V E N D I G U D V E N D I G P R O C E S S E R V I C E Vi er repræsenteret i hele verden. Australien Belgien Brasilien Canada Danmark Egypten England Estland Finland Frankrig

Læs mere

Positiv Ridning Systemet Arbejder min hest korrekt? Af Henrik Johansen

Positiv Ridning Systemet Arbejder min hest korrekt? Af Henrik Johansen Positiv Ridning Systemet Arbejder min hest korrekt? Af Henrik Johansen Denne test af, hvordan din hest arbejder, tager ca. tre minutter og bør indgå i opvarmningen hver dag. Du må vide, nøjagtig hvad der

Læs mere

ÅNDEDRÆTSVÆRN. 3M Åndedrætsværn. Filtrerende ansigtsmasker, hel- og halvmasker. www. 3Msikkerhed.dk

ÅNDEDRÆTSVÆRN. 3M Åndedrætsværn. Filtrerende ansigtsmasker, hel- og halvmasker. www. 3Msikkerhed.dk ÅNDEDRÆTSVÆRN 3M Åndedrætsværn Filtrerende ansigtsmasker, hel- og halvmasker www. 3Msikkerhed.dk Indhold Indledning 3 Typer af åndedrætsværn og filtre 4 8000-seriens sikkerhedsmasker mod støv og andre

Læs mere