Miljø-, Teknik- og Erhvervsudvalget - Drift

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Miljø-, Teknik- og Erhvervsudvalget - Drift"

Transkript

1 MTE 1 - Servicetilpasning grønne områder Omkostningsreduktioner Udgifter Netto Ved at sænke frekvensen i plejen og renholdelsen af rabatarealer, de kommunale parker og pladser og på de kommunale institutioner vil der kunne spares driftsmidler. Eksempelvis kan græsslåning og indsamling af affald ske med længere intervaller, end det sker i dag, uden at det direkte forringer værdien af de kommunale ejendomme. Effekten vil være, at områderne vil fremstå mindre indbydende end i dag. Forventet besparelse ved eksempelvis at skære institutionsområdet med 10 pct., halvere indsamlingen af affald i parker og på pladser og begrænse græsslåningen langs vejene til det halve vil være ca. 1 million kr. om året. Besparelsen vil primært være på egne mandskabstimer. Rabatarealer og parker vil fremstå mere uplejede, og der vil være større mængder synligt affald. Der vil ske en beskæring af mandskabsstyrken på Driftsgården svarende til besparelsen. Nyt forslag / tidligere fremsat, men ikke implementeret forslag (angiv hvilken) Nyt forslag

2 MTE 4 - Effektivisering af Driftsgårdens ydelser. Effektiviseringer Udgifter Netto Det samlede driftsbudget for Driftsgården i er ca. 89 millioner, heraf er ca. 19 millioner udgiften til MOVIA for varetagelse af den kollektive buskørsel. Der er et indtægtsbudget på ca. 17 millioner kroner for salg af timer til øvrige områder. Det foreslås, at der opstilles et effektiviseringsmål på 1 millioner kroner for hvert år. Effektiviseringsmålene søges opnået gennem fortsat udbud af opgaver, udvikling af arbejdsopgaverne, afbureaukratisering, øget salg af ydelser og reduceret sygefravær mv. Der vil i forbindelse med effektiviseringerne kunne ske ændringer i den leverede service Det forventes at effektiviseringen vil medføre beskæring af mandskabsstyrken på Driftsgården. Nyt forslag / tidligere fremsat, men ikke Nyt forslag implementeret forslag (angiv hvilken)

3 MTE 5 - Samling af bygningsdriften Serviceopgaver og rengøring Effektiviseringer Udgifter Netto Under forudsætning af, at driften af alle kommunens bygninger samles under én hat, vil der kunne opnås betydelige optimerings- og stordriftsfordele. Dette forslag omhandler de serviceopgaver og den rengøring, der knytter sig brugen af bygningerne. Målet er at opnå ressourcebesparelser gennem en samlet ledelse af hele bygningsdriftsområdet. Der vil blive sat fokus på en præcis styring af kvaliteten i opgaveløsningen og en tværgående udnyttelse af ressourcerne både inden for rengøringsopgaven og ved, at alle serviceassistenter i kommunen organiseres i Bygningsservice. Herved kan der gennemføres en tæt koordination og optimering af alle serviceopgaver og en udnyttelse af medarbejderne på tværs af de enkelte ejendomme. I tillæg hertil vil de eksisterende servicekontrakter blive samordnet med henblik på at opnå stordriftsfordele og præcisere det ledelsesmæssige ansvar. Effektiviseringen planlægges gennemført i tæt dialog med brugerne. Arbejdet vil blive igangsat i efteråret 2010, hvor betingelserne for et nyt og større rengøringsudbud fastlægges. Forslaget vil ikke have generelle servicemæssige konsekvenser, men der vil lokalt kunne opleves (mindre) ændringer. Der vil ske personalemæssige reduktioner svarende til den optimerede løsning af serviceopgaver.

4 Nyt forslag / tidligere fremsat, men ikke Nyt forslag implementeret forslag (angiv hvilken)

5 MTE 6 - Samling af bygningsdriften Sikring og skadeforebyggelse Effektviseringer Udgifter Netto Under forudsætning af, at driften af alle kommunens bygninger samles under én hat, vil der kunne opnås betydelige optimerings- og stordriftsfordele. Udgifterne til sikring af bygningerne og forebyggelse af skader kan reduceres via etablering og optimering af fælles vagtordninger, ens overvågningssystemer og godt uddannet og engageret servicepersonale. Der vil desuden kunne opnås en væsentlig omkostningsreduktion ved at uddanne egne ansatte til at fortage hjemkøb og montering af alarmer og tilbehør og til selv at gennemføre den løbende service på alarmsystemsystemerne. De forventede effektiviseringer på 1,5 mio. kr. i og 2 mio. kr. fra og frem er baseret på de erfaringer, der er gjort det seneste år, ved en delvis sammenlægning af bygningsdriften og ved udarbejdelse af en handlingsplan for håndteringen af alarmer. Det forventes ikke at ændringen har overordnet servicemæssig betydning, men der vil lokalt kunne opleves ændringer. Besparelsen forudsætter, at opgaverne i øget omfang varetages af egne mandskabsressourcer. Nyt forslag / tidligere fremsat, men ikke implementeret Nyt forslag forslag (angiv hvilken)

6 MTE 7 - Samling af bygningsdriften Ejendomsadministration Effektiviseringer Udgifter Netto Under forudsætning af, at driften af alle kommunens bygninger samles under én hat, vil der kunne opnås betydelige optimerings- og stordriftsfordele. Ejendomsadministrationen kan optimeres gennem et effektivt ejendomsstyringssystem, hvor udnyttelsesgraden og økonomien i den enkelte bygning og i hele bygningsmassen kan analyseres. Målet er at samle kommunens aktiviteter i så få bygninger som muligt. De frigivne bygninger vil kunne sælges eller udlejes. Et samlet overblik over kommunens bygninger vil også gøre det nemmere at finde velegnede lokaler til nye formål. Parallelt hermed vil eksisterende servicekontrakter med Domea og COOR management vil blive gennemgået, ligesom vilkårene i diverse lejekontrakter vil blive justeret ind. Efter en opbygnings- og indkøringsfase forventes der en løbende besparelse på 1 mio. kr. årligt. Forslaget forventes ikke at have generelle servicemæssige konsekvenser. Lokalt vil der dog kunne opleves ændringer. Personaleressourcerne til en samlet ejendomsadministration findes ved omdisponeringer inden for de samlede personaleressourcer i en kommunalt dækkende bygningssservice. Nyt forslag / tidligere fremsat, men ikke Nyt forslag implementeret forslag (angiv hvilken)

7 MTE 8 - Forsyningsområdet Mindre affald og mere genanvendelse Budgetudvidelse Udgifter Netto Furesø kommune satser i sin Agenda 21 strategi og i Affaldsplan på at reducere affaldsmængderne i kommunen og øge genanvendelsen. Der er et betydeligt potentiale for at trække genanvendelige materialer ud af affaldet fra husholdninger og erhverv. I 2. halvdel af 2010 vil der i samarbejde med Vestforbrænding blive udarbejdet 3 rapporter om mulighederne for at øge genanvendelsen af husholdningsaffaldet. Genanvendelsen vil kunne øges ved at give husholdningerne mulighed for at sortere affaldet. Der kan blive tale om opstilling/uddeling af særskilte beholdere til f.eks. papir/pap og farligt affald to områder, hvor Furesø Kommune kunne gøre det bedre. For andre affaldsfraktioner kan det komme på tale at opstille yderligere materiel på offentlige steder svarende til de i dag opstillede beholdere til flasker og papir. Kommunen har herudover en opgave med at rådgive om og føre tilsyn med affaldsdannelsen og håndteringen i erhvervsvirksomheder. En øget indsats her vil blive koordineret tæt med den kommende dialog med virksomhederne om energi og klima. En øget indsats på affaldsområdet forudsætter øgede ressourcer. Der er i dag 2,83 årsværk dedikeret til området, inklusiv medarbejdere til opkrævning af affaldsgebyrer, styring af renovationskontrakten, borgerhenvendelser mv. Hidtil har det primære fokus været at sikre en stabil drift af renovationsordningerne og genbrugsstationerne og håndhæve affaldslovgivningen. Alternativt til en forøgelse af mandskabsressourcen vil der kunne ske en øget indsats gennem brug af eksterne konsulenter fra eksempelvis Vestforbrændingen. Omkostningen forventes at være i samme størrelsesorden, såfremt indsatsen sker ved brug af eksterne konsulenter. De øgede ressourcer er nødvendige for at kunne gå aktivt ind i flere kampagner, planlægge og gennemføre nye indsamlingsordninger og komme i konstruktiv dialog med de store affaldsproducenter i kommunen. Affaldsområdet er gebyrfinansieret og hviler i sig selv. Da det brugerfinansierede område har en opsparing på ca. 10 millioner, kan budgetudvidelsen gennemføres uden at sætte gebyret op. Forslag til udvidede eller nye indsamlingsordninger vil blive fremlagt med henblik på indarbejdelse i Budget. Forbedrede muligheder for at udsortere genanvendelige materialer vil blive oplevet som en serviceforbedring og en positiv indsats for miljøet og klimaet.

8 Såfremt der vælges at opnormere med mandskabsressoucer i kommunen vil hovedparten af midlerne vil blive anvendt til ansættelse af en affaldskyndig medarbejder. Der vil herudover blive trukket på Vestforbrændings ekspertice. Indsatsen skal medføre et fald i affaldsmængderne og et øget genbrug. Herved spares der ressourcer, og udslippet af CO2 reduceres. Affaldsplan og Agenda 21 handlingsplanen Nyt forslag / tidligere fremsat, men ikke implementeret Tidligere fremsat forslag (angiv hvilken)

Introduktion til de forestående udbud og status på indsamling og håndtering af affald i Gladsaxe Kommune

Introduktion til de forestående udbud og status på indsamling og håndtering af affald i Gladsaxe Kommune GLADSAXE KOMMUNE Forsyningsafdelingen Bilag 1 - Introduktion NOTAT Dato: 9. maj 2011 Af: Gorm Falk Miljøudvalget 26.05.2011 Sag nr. 38, bilag 1 Introduktion til de forestående udbud og status på indsamling

Læs mere

Genbrug / affald side 1

Genbrug / affald side 1 Genbrug / affald side 1 Indhold 1.60 Fælles formål, administrative opgaver... 2 1.61 Ordninger for dagrenovation... 3 1.62 Ordninger for storskrald og haveaffald... 4 1.63 Ordninger for glas, papir og

Læs mere

Handleplan for implementering af Affaldsplan

Handleplan for implementering af Affaldsplan Handleplan for implementering af Affaldsplan 2014-2018 25. september 2015 1. Affaldsplan 2014-2018 Kommunalbestyrelsen i Lejre Kommune har godkendt Affaldsplan 2014-2024 den 30. marts 2015. Forinden vedtagelse

Læs mere

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget REGNSKAB 2014 Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Bevillingsområde 10.26. 10.26 Renovation mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering I 2014 har der været en stabil bortskaffelse af alle former for affald fra

Læs mere

Genbrug / affald side 1

Genbrug / affald side 1 Genbrug / affald side 1 Indhold 1.60 Fælles formål, administrative opgaver... 2 1.61 Ordninger for dagrenovation... 4 1.62 Ordninger for storskrald og haveaffald... 5 1.63 Ordninger for glas, papir og

Læs mere

Inden endelig vedtagelse skal planen i offentlig høring i 8 uger. Kommunalbestyrelsen skal vedtage affaldsplanen senest den 1. oktober 2014.

Inden endelig vedtagelse skal planen i offentlig høring i 8 uger. Kommunalbestyrelsen skal vedtage affaldsplanen senest den 1. oktober 2014. Bilag 1 Rebild Kommunes Affaldsplan 2014-24: udkast til målsætninger og handlingsplaner Affaldsplanen skal udarbejdes i henhold til reglerne i affaldsbekendtgørelsen. Affaldsplanen skal bestå af 3 dele:

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Teknisk Forvaltning Teknik- og Miljøudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 05-10-2010 Dato: 15-09-2010 Sag nr.: KB 218 Sagsbehandler: Thomas Jørgensen Kompetence: Fagudvalg Økonomiudvalget

Læs mere

Genbrug / affald side 1

Genbrug / affald side 1 Genbrug / affald side 1 Indhold 1.60 Fælles formål, administrative opgaver... 2 1.61 Ordninger for dagrenovation... 3 1.62 Ordninger for storskrald og haveaffald... 4 1.63 Ordninger for glas, papir og

Læs mere

Der forventes i planperioden at blive igangsat yderligere opgaver og projekter, som vil blive beskrevet i handleplanerne i de kommende år.

Der forventes i planperioden at blive igangsat yderligere opgaver og projekter, som vil blive beskrevet i handleplanerne i de kommende år. Bilag 1 Udkast til Handlingsplan for 2015 Gladsaxe Kommunes Affaldsplan 2014 2024 Gladsaxe Kommune forventer at godkende affaldsplan for periode 2014-2024 i april 2015. Arbejdet med at imødekomme målene

Læs mere

Bilag 6 Baggrund fordele rationaler

Bilag 6 Baggrund fordele rationaler Bilag 6 Baggrund fordele rationaler 1.1. Hvorfor en sammenlægning 1.2. Hvad gør vi Beslutningen om indgåelsen af nærværende sammenlægning af nomi, NVR og 4-S i DNS I/S (arbejdstitel for Det Nye Selskab)

Læs mere

Mål- og rammebeskrivelser for 2020 på bevillingsrammerne under Teknik- og Miljøudvalget

Mål- og rammebeskrivelser for 2020 på bevillingsrammerne under Teknik- og Miljøudvalget Mål- og rammebeskrivelser for 2020 på bevillingsrammerne under Teknik- og Miljøudvalget 10.26 Renovation mv. 10.30 Trafik, infrastruktur og fritidsområder 10.31 Miljøforanstaltninger mv. - 1 - TEKNIK-

Læs mere

Notat. Evaluering af Affaldsplan status for initiativer

Notat. Evaluering af Affaldsplan status for initiativer Notat Evaluering af Affaldsplan 2009-2012 status for initiativer Affaldsplan 2009-2012 indeholder 41 initiativer, hvoraf 16 er gennemført, mens yderligere 16 er delvist gennemført. De resterende 9 initiativer

Læs mere

Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Teknik- og Miljøudvalget

Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Teknik- og Miljøudvalget - 1 - Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Teknik- og Miljøudvalget 10.26 Renovation mv. 10.30 Trafik, infrastruktur og fritidsområder 10.31 Miljøforanstaltninger mv. - 2 - TEKNIK-

Læs mere

Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling

Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling Drøftelse: Indsamling af papir, glas, metal, plast og madaffald fra tæt/lav- og etageboliger Sagsnr. i ESDH: 18/2513 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling Forvaltningen

Læs mere

AFFALDSPLAN

AFFALDSPLAN AFFALDSPLAN 2019-2024 Affaldsplan for Læsø Kommune 2019-2024: Alle kommuner i Danmark skal udarbejde og vedtage en plan for, hvordan affald i kommunen skal håndteres. De kommunale planer for håndtering

Læs mere

Handleplan 2014 for Affald

Handleplan 2014 for Affald Handleplan 2014 for Affald Handleplanen 2014 er en præsentation af de større opgaver, som skal gennemføres i det kommende år inden for affaldsområdet i Ballerup Kommune. I 2014 er der fokus på forsøg med

Læs mere

Området er brugerfinansieret, således at alle indtægter skal dække samtlige udgifter ved de forskellige affaldsordninger.

Området er brugerfinansieret, således at alle indtægter skal dække samtlige udgifter ved de forskellige affaldsordninger. MÅL OG RAMMEBESKRIVELSE Bevillingsområde 10.26 Renovation mv. Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Afgrænsning af bevillingsområdet Bevillingsområdet omfatter konto 01.38 og vedrører indsamling, transport og

Læs mere

AFFALDSSTRATEGI December 2003

AFFALDSSTRATEGI December 2003 AFFALDSSTRATEGI December 2003 Forsvarsministeriets Affaldsstrategi FORORD Vi lever i et miljøbevidst samfund i en tid, hvor der konstant arbejdes for en bæredygtig udvikling. Fokus er rettet mod alle dele

Læs mere

Indholdsfortegnelse JANUAR Ansøgertyper i Teknik og Miljø FACILITY MANAGEMENT KOMMUNALE BYGNINGER RAMMERNE FOR FREMTIDENS VELFÆRD

Indholdsfortegnelse JANUAR Ansøgertyper i Teknik og Miljø FACILITY MANAGEMENT KOMMUNALE BYGNINGER RAMMERNE FOR FREMTIDENS VELFÆRD KL Indholdsfortegnelse JANUAR 2018 Ansøgertyper i Teknik og Miljø 1 FACILITY MANAGEMENT KOMMUNALE BYGNINGER RAMMERNE FOR FREMTIDENS VELFÆRD 2 Indhold Ansøgertyper i Teknik og Miljø KL Weidekampsgade 10

Læs mere

Statusnotat 2016 og handlingsplan 2017

Statusnotat 2016 og handlingsplan 2017 Statusnotat 2016 og handlingsplan 2017 1 På affaldsområdet udarbejdes der hvert år en status for den indsats, der er udført i løbet af året, og der udarbejdes en ny handlingsplan for det kommende år. Dette

Læs mere

Drøftelse af lokale perspektiver på ressourcestrategien

Drøftelse af lokale perspektiver på ressourcestrategien Teknik og Miljø Veje og Grønne Områder Sagsnr. 204045 Brevid. 1932920 Ref. ANSE Dir. tlf. 46 31 37 88 Anettesej@roskilde.dk Drøftelse af lokale perspektiver på ressourcestrategien 12. august 2014 Den endelig

Læs mere

Status 2013 for Affald

Status 2013 for Affald 2013 for Affald I 2013 har Teknik- og miljøudvalget truffet store beslutninger på affaldsområdet i Ballerup Kommune. Den ene er et forsøg med et helt nyt affaldssystem, hvor der i 2014 igangsættes forsøg

Læs mere

Forvaltningen har udarbejdet forslag til ny gebyrstruktur og nye gebyrer for husholdningernes deltagelse i de kommunale affaldsordninger 2017.

Forvaltningen har udarbejdet forslag til ny gebyrstruktur og nye gebyrer for husholdningernes deltagelse i de kommunale affaldsordninger 2017. Klima- og Miljøudvalget Veje og Grønne Områder Sagsnr. 282826 Brevid. 2389498 Ref. ANSE Dir. tlf. 46 31 37 88 Anettesej@roskilde.dk Notat til vedtagelse af ny gebyrstruktur og gebyrer på affaldsområdet

Læs mere

Bilag 2. Tværgående effektiviseringsforslag

Bilag 2. Tværgående effektiviseringsforslag Tværgående forslag Forslag: Reduktion af sygefravær på øvrige områder 1. Beskrivelse af forslaget Beskriv forslagets indhold: Reduktion af kommunens lønsumsrammer med 500.000 kr. i 2010 som incitament

Læs mere

Beskæftigelses- og integrationsudvalget - Drift

Beskæftigelses- og integrationsudvalget - Drift BIU 1. Reduktion i antallet af unge under 30 år på offentlig forsørgelse Omkostningsreduktion Økonomiske konsekvenser i Budget 2012 og overslagsårene 2013 2015 Hele 1.000 kr./ 2012-priser Budgetforslag

Læs mere

Beskæftigelses- og integrationsudvalget - Drift

Beskæftigelses- og integrationsudvalget - Drift BIU 1. Reduktion i antallet af unge under 30 år på offentlig forsørgelse Omkostningsreduktion Økonomiske konsekvenser i Budget 2012 og overslagsårene 2013 2015 Hele 1.000 kr./ 2012-priser Budgetforslag

Læs mere

Ressourcestrategi for. drivere, mulige mål og initiativer

Ressourcestrategi for. drivere, mulige mål og initiativer Ressourcestrategi for affaldshåndtering 2013-18/24: 18/24: drivere, mulige mål og initiativer v/morten Carlsbæk, Miljøstyrelsen Den tørre del af husholdningsaffaldet DAKOFA konference 5. februar 2013 Er

Læs mere

Genbrug / affald side 1

Genbrug / affald side 1 Genbrug / affald side 1 Indhold 1.60 Fælles formål, administrative opgaver... 2 1.61 Ordninger for dagrenovation... 3 1.62 Ordninger for storskrald og haveaffald... 4 1.63 Ordninger for glas, papir og

Læs mere

Først beskrives den nuværende situation på Djursland, herunder økonomien ved afsætning af affaldet fra de nuværende kuber til flasker/glas/dåser.

Først beskrives den nuværende situation på Djursland, herunder økonomien ved afsætning af affaldet fra de nuværende kuber til flasker/glas/dåser. NOTAT Dato: 2. marts 2016 Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Muligheder for optimering af bringeordninger (kuber) 1 Indledning Dette notat beskriver overordnet resultaterne af forsøgsprojektet med

Læs mere

Plan 2011 for gennemførelse af Agenda 21 handlingsplan

Plan 2011 for gennemførelse af Agenda 21 handlingsplan Forslag Plan 2011 for gennemførelse af Agenda 21 handlingsplan Agenda 21 handlingsplan 2009 for Furesø Kommune omfatter 34 initiativer inden for områderne klima, ressourcer, invasive arter og natur samt

Læs mere

Høringssvar over ophævelse af affaldsadministrationsgebyret

Høringssvar over ophævelse af affaldsadministrationsgebyret Høringssvar over ophævelse af affaldsadministrationsgebyret KL har modtaget høring af lovforslag om ændring af lov om miljøbeskyttelse (ophævelse af affaldsadministrationsgebyret) med bekendtgørelser.

Læs mere

Forventet regnskab 2011. Budget 2011. Budget 2012 Udgifter, indsamling 274 324 289 286 282

Forventet regnskab 2011. Budget 2011. Budget 2012 Udgifter, indsamling 274 324 289 286 282 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Miljø NOTAT Til TMU Affaldsgebyr 2012 - supplerende oplysninger TMU har på mødet den 14-11-2011 ønsket et notat med en række supplerende oplysninger

Læs mere

Budget og gebyrer på renovationsområdet i Ballerup Kommune 2015

Budget og gebyrer på renovationsområdet i Ballerup Kommune 2015 Den 16. august 2014 Init. MOG Sagsnr. 14-01083 Budget og gebyrer på renovationsområdet i Ballerup Kommune 2015 Baggrund og formål Budget og gebyrer for 2015 i Ballerup Kommune er udarbejdet i henhold til

Læs mere

NOTAT Den 25. august 2015 Init. MOG Sagsnr. 14-02604

NOTAT Den 25. august 2015 Init. MOG Sagsnr. 14-02604 NOTAT Den 25. august 2015 Init. MOG Sagsnr. 14-02604 Budget og gebyrer på renovationsområdet i Ballerup Kommune 2016 Baggrund og formål Budget og gebyrer for 2016 i Ballerup Kommune er udarbejdet i henhold

Læs mere

U dvalg Teknik- og Miljøudvalget

U dvalg Teknik- og Miljøudvalget REGNSKAB 2013 U dvalg Teknik- og Miljøudvalget Bevillings område 10.26. 10.26 Renovation mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering I 2013 har der været en stabil bortskaffelse af alle former for affald

Læs mere

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget REGNSKAB 2012 Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Bevillingsområde 10.26 Renovation mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering I 2012 har der været kontinuerlig bortskaffelse af alle former for affald fra borgere

Læs mere

Beslutning: Indsamling af papir, glas, metal, plast og madaffald fra tæt/lav- og etageboliger Beslutningstema: Sagsfremstilling:

Beslutning: Indsamling af papir, glas, metal, plast og madaffald fra tæt/lav- og etageboliger Beslutningstema: Sagsfremstilling: Beslutning: Indsamling af papir, glas, metal, plast og madaffald fra tæt/lav- og etageboliger Sagsnr. i ESDH: 18/12707 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Byrådet Udvalget skal beslutte, om udvalget

Læs mere

Omstilling & Effektivisering

Omstilling & Effektivisering Omstilling & Effektivisering Nummer 6 Projektnavn Effektive køb af varer og tjenesteydelser Fagudvalg Økonomiudvalget Funktion 06.45. Administrativ enhed Stab Økonomi og Løn Indsatsområde Tværgående effektivisering

Læs mere

Udvalgets sammenfatning og vurdering

Udvalgets sammenfatning og vurdering REGNSKAB 2014 Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Bevillingsområde 10.28. Øvrige miljøforanstaltninger mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering Opgaverne i årets løb, herunder de behandlede miljøsager, er

Læs mere

Initiativ 2011 2012 2013 Fælles strategi for indkøb og logistik 100 300 500 Benchmarking (herunder effektiv anvendelse af CT-scannere)

Initiativ 2011 2012 2013 Fælles strategi for indkøb og logistik 100 300 500 Benchmarking (herunder effektiv anvendelse af CT-scannere) N O T A T Mindre spild, mere sundhed Regionernes mål for mere sundhed for pengene frem mod 2013 Effektivisering af driften i sundhedsvæsnet har været et højt prioriteret område for regionerne, siden de

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget

Teknik- og Miljøudvalget Mio. kr Budget Till.bev. + Gen.bev. Afvigelse korrigeret Heraf overføres til 2018 Forsyningsområdet 0,000 0,000 0,000-5,622-5,623 0,000 Park og Vej 131,804-15,552 116,252 113,939-2,313-3,550 Byggeri og

Læs mere

Bilag: Ønsker - til udvidelse/omplacering af driften - budget Brugerfinansierede udgifter. Aalborg Renovation

Bilag: Ønsker - til udvidelse/omplacering af driften - budget Brugerfinansierede udgifter. Aalborg Renovation Driftsønske nr. 1 Aalborg Renovation Sikkerhedskultur på arbejdspladsen 2022 2023 400 300 I 2018 er der registreret 37 arbejdsrelaterede ulykker for medarbejdere i Aalborg Renovation. I 1. kvartal af 2019

Læs mere

Beløb i kr p/l 2019-p/l

Beløb i kr p/l 2019-p/l Sektor Aalborg Forsyning, Renovation Budget - Sektor Aalborg Forsyning, Renovation Beløb i 1.000 kr. 2018-p/l 2019-p/l 2018 2019 2020 2021 2022 Brugerfinansieret drift Udgifter 265.630 293.962 286.633

Læs mere

Notat 6. april Udkast til kommissorium for ejendomsanalyse Mere velfærd færre mursten

Notat 6. april Udkast til kommissorium for ejendomsanalyse Mere velfærd færre mursten Notat 6. april 2016 Udkast til kommissorium for ejendomsanalyse Mere velfærd færre mursten Indledning Skanderborg Kommune ønsker med projektet Mere velfærd færre mursten at optimere ejendomsanvendelsen

Læs mere

Driftskoordinator til Affald & Genbrug

Driftskoordinator til Affald & Genbrug Stillings- og personprofil for Driftskoordinator til Affald & Genbrug. Marts 2018 Praktiske oplysninger Stilling: Ansættelsessted: Tjenestested indtil videre: Driftskoordinator til Affald & Genbrug DIN

Læs mere

Facilities Management 2013 Survey: Aktiviteter og forventninger

Facilities Management 2013 Survey: Aktiviteter og forventninger Facilities Management 2013 Survey: Aktiviteter og forventninger FM forbedrer produktiviteten for kernevirksomheden Produktiviteten skal forbedres hører vi fra alle sider. Produktivitet er produktionen

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget

Teknik- og Miljøudvalget Teknik- og Miljøudvalget Budget Ompl. + Till.bev. + Gen.bev. Korrigeret Afvigelse korrigeret Heraf overføres til 2019 Mio. kr Forsyningsområdet 0,000 11,500 11,500 15,717 4,217 0,000 Park og Vej 134,344-24,544

Læs mere

Center for Teknik og Miljø

Center for Teknik og Miljø 1. ens primære opgaver Primære aktiviteter De primære aktiviteter for affaldshåndteringen omfatter: o Administration af affaldsordningerne for private og erhverv o Dagrenovationsordningen o Ordningen for

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Affaldsmængder Temadrøftelse 1 - Farligt affald og storskrald. Forsyningsafdelingen

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Affaldsmængder Temadrøftelse 1 - Farligt affald og storskrald. Forsyningsafdelingen GLADSAXE KOMMUNE Forsyningsafdelingen Temadrøftelse 1 - Farligt affald og storskrald NOTAT Dato: 18. september 2015 Af: Anja Hoff Hansen og Lenette Møller Jensen Gladsaxe Kommunes affaldsordninger skal

Læs mere

NOTAT Teknisk Udvalg

NOTAT Teknisk Udvalg NOTA 18. maj 2011 Teknisk Udvalg Teknisk Udvalg har ansvaret for ca. 170 km kommunale veje, 160 km private fællesveje, 120 km cykelstier og 150 km fortove og gangstier. Derudover varetager Teknisk Udvalg

Læs mere

Resume af En effektiv affaldssektor anbefalinger fra arbejdsgruppen om organisering af affaldssektoren

Resume af En effektiv affaldssektor anbefalinger fra arbejdsgruppen om organisering af affaldssektoren MILJØstyrelsen 14. december 2004 Jord & Affald CFM; MHY Resume af En effektiv affaldssektor anbefalinger fra arbejdsgruppen om organisering af affaldssektoren Baggrunden for arbejdsgruppen gennemgås kort

Læs mere

Sagsnr Til Teknik- og Miljøudvalget. Dokumentnr Sagsbehandlere Susanne Lindeneg

Sagsnr Til Teknik- og Miljøudvalget. Dokumentnr Sagsbehandlere Susanne Lindeneg KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydækkende Strategier NOTAT 09-08-2016 Til Teknik- og Miljøudvalget Sagsnr. 2016-0066147 Dokumentnr. 2016-0066147-7 Sagsbehandlere Susanne Lindeneg

Læs mere

Statusnotat 2015 og Handlingsplan 2016

Statusnotat 2015 og Handlingsplan 2016 Statusnotat 2015 og Handlingsplan 2016 1 Indholdsfortegnelse Status på affaldsområdet 2015 3 Status for genanvendelsen i kommunen 3 Indsamling på tværs 5 Nye affaldsordninger 5 Udvikling af forretningssystemet

Læs mere

Bioaffald. Arkiv nr

Bioaffald. Arkiv nr Arkiv nr. 5.2.8 Nomi4s i/s September 2017 1 Resume Nærværende rapport indeholder beskrivelse af indsamlingsmetode for bioaffald, materiel til indsamling ved borger og behandlingsmetode af bioaffald. Udover

Læs mere

Politikområde 10: Forsyning og Drift

Politikområde 10: Forsyning og Drift Politikområde 10: Forsyning og Drift Politikområde 10 Forsyning og Drift hører under Teknik- og Miljøudvalget. Politikområdet omfatter fire virksomheder med i alt ca. 250 ansatte (tallet varierer dog en

Læs mere

Høring om organiseringen af affaldssektoren Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget

Høring om organiseringen af affaldssektoren Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2018-19 EFK Alm.del Bilag 27 Offentligt 11. oktober 2018 Høring om organiseringen af affaldssektoren Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 3 CENTRALE POINTER FOR CIRKULÆR

Læs mere

Regnskab for genanvendelse og affald

Regnskab for genanvendelse og affald 123 Regnskab for genanvendelse og affald November 2018 Dokument nr. D2018-261275 Sags nr. S2018-10289 1 Nordfyns Kommune arbejder med tre sammenhængende regnskaber for klima og affald: 1. Klimaregnskab

Læs mere

9. oktober Vedtagne reduktionsforslag. Budget

9. oktober Vedtagne reduktionsforslag. Budget 9. oktober 2013 Vedtagne reduktionsforslag Budget 2014-17 Nr. R-101 X Reduktion af budget til arbejdsskader Politikområde 105 Tværgående udgifter Økonomiudvalget Tiltag (sæt ) Strukturændring Serviceændring

Læs mere

Området er et hvile i sig selv område, som betyder at udgifter og indtægter set over en periode skal balancere.

Området er et hvile i sig selv område, som betyder at udgifter og indtægter set over en periode skal balancere. Bemærkninger til regnskab Politikområdet består af alle udgifter og indtægter i forbindelse med affaldshåndtering og rottebekæmpelse. Området er et hvile i sig selv område, som betyder at udgifter og indtægter

Læs mere

Erfaringer med samling af driftsopgaver hos Reno Djurs. v/direktør Morten Therkildsen, Reno Djurs

Erfaringer med samling af driftsopgaver hos Reno Djurs. v/direktør Morten Therkildsen, Reno Djurs Erfaringer med samling af driftsopgaver hos Reno Djurs v/direktør Morten Therkildsen, Reno Djurs Reno Djurs den helt korte Kommunalt fællesskab (I/S) 2 interessenter (Norddjurs og Syddjurs); oprindeligt

Læs mere

NOTAT Den 26. august 2016 Init. MOG Sagsnr

NOTAT Den 26. august 2016 Init. MOG Sagsnr NOTAT Den 26. august 2016 Init. MOG Sagsnr. 16-00290 Budget og gebyrer på renovationsområdet i Ballerup Kommune 2017 Baggrund og formål Budget og gebyrer for 2017 i Ballerup Kommune er udarbejdet i henhold

Læs mere

Green Cities fælles mål, baggrund og midler

Green Cities fælles mål, baggrund og midler Green Cities fælles mål, baggrund og midler 30. marts 2012 På de følgende sider beskrives Green Cities fælles mål med tilhørende baggrund og midler. Vi er enige om, at der inden for en 3-årig periode skal

Læs mere

24. september 2014. ---------- Budgetoverslag ----------- Budgetforslag

24. september 2014. ---------- Budgetoverslag ----------- Budgetforslag Resultatbudget 2015-2018 - Inkl.ændringsforslag og tekniske ændringer Budgetområder mio. kr. Regnskab Forventet regnskab Budgetforslag 24. september 2014 Netto-mio. kr. 2013 2014 2015 2016 2017 2018 Det

Læs mere

Danmark uden affald. Genanvend mere forbrænd mindre

Danmark uden affald. Genanvend mere forbrænd mindre Danmark uden affald Genanvend mere forbrænd mindre Disposition Indsatser og mål/effekter Genanvendelse af organisk dagrenovation Genanvendelse af plast Statslige initiativer og projekter EU Meddelelse

Læs mere

1. Budgetbemærkninger Teknisk Udvalg

1. Budgetbemærkninger Teknisk Udvalg NOTAT ØDC Økonomistyring 1. bemærkninger Teknisk Udvalg -20 Udvalgets ansvarsområder og opgaver Udvalget består af to politikområder: Trafik og grønne områder Forsyningsvirksomheder Teknisk Udvalgets ansvarsområde

Læs mere

STATUS PÅ INITIATIVER I AFFALDSPLAN 2009-2012 KORTLÆGNING & PROGNOSE. Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund BILAG 4

STATUS PÅ INITIATIVER I AFFALDSPLAN 2009-2012 KORTLÆGNING & PROGNOSE. Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund BILAG 4 KORTLÆGNING & PROGNOSE Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund BILAG 4 STATUS PÅ INITIATIVER I AFFALDSPLAN 2009-2012 www.albertslund.dk albertslund@albertslund.dk T 43 68 68 68 F 43 68 69 28

Læs mere

Hjælpemiddelservice Vejen

Hjælpemiddelservice Vejen Vejen Drifts- og Kirsten Dyrholm Hansen Afdelingschef Rene Sigvartsen Afdelingsleder Gyldigheden af aftalen bekræftes herved: Egon fræhr Borgmester Sonja Miltersen Direktør 1. Drifts- og udviklingsaftaler

Læs mere

Bilag 6: Planens samlede driftsomkostninger og anskaffelser

Bilag 6: Planens samlede driftsomkostninger og anskaffelser Bilag 6: Planens samlede driftsomkostninger og anskaffelser Affaldshåndteringsplanens fokusområder Alle tal er i 1.000 kr. Alle tal med * er internt forbrug indeholdt i nuværende organisation. (1) Note

Læs mere

Genudbud og hjemtagelse af driftsopgaver vedr. IT-arbejdspladser

Genudbud og hjemtagelse af driftsopgaver vedr. IT-arbejdspladser Indstilling Til Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 25. august 2016 Genudbud og hjemtagelse af driftsopgaver vedr. IT-arbejdspladser 1. Resume Byrådet besluttede i 2008 af outsource en række specialiserede

Læs mere

Samlet oversigt over forslag til effektiviseringer og besparelser på Udvalget for Klima og Miljø

Samlet oversigt over forslag til effektiviseringer og besparelser på Udvalget for Klima og Miljø Samlet oversigt over forslag til effektiviseringer og besparelser på Udvalget for Klima og Miljø Nr. Effektiviseringer 2019 2020 2021 2022 VBAF 1 Asfaltkontrakt -2,0-2,0-2,0-2,0 I alt -2,0-2,0-2,0-2,0

Læs mere

Planforslaget er udarbejdet af Furesø Kommune i samarbejde med I/S Vestforbrænding.

Planforslaget er udarbejdet af Furesø Kommune i samarbejde med I/S Vestforbrænding. = FORSLAG 2 FORORD Dette er Furesø Kommunes forslag til affaldsplan for de næste 12 år. Byrådet har den xx.xx.2012 godkendt forslaget til udsendelse i 8 ugers offentlig høring i perioden fra den xx.xx

Læs mere

KORTLÆGNING & PROGNOSE

KORTLÆGNING & PROGNOSE KORTLÆGNING & PROGNOSE 2 FORORD Affaldsbekendtgørelsens 13, stk. 2, punkt 1 om kortlægning opfyldes med denne rapport. Rapporten rummer kortlagte affaldsmængder fra 2009 samt en prognose for affaldsmængderne

Læs mere

Effektiviseringsstrategi

Effektiviseringsstrategi Allerød Kommune Effektiviseringsstrategi 2017-20 Maj 2016 1 Indledning Med afsæt i Allerød Kommunes vision Fælles udvikling i Balance, præsenteres hermed kommunens effektiviseringsstrategi. Fælles - ved

Læs mere

Tillæg til Affaldsplan

Tillæg til Affaldsplan BALLERUP KOMMUNE Dato: 2. august 208 Tlf. dir.: 475 03 E-mail: mt-miljo@balk.dk Kontakt: Heidi Erndal Tillæg til Affaldsplan 203-8 FORORD Som kommune har vi en vigtig opgave i at løse affaldshåndteringen

Læs mere

MILJØ-, PLAN- OG TEKNIKUDVALGET Version

MILJØ-, PLAN- OG TEKNIKUDVALGET Version BILAG 1 rindtægter Oversigt over Nr. Forslag 2015 2016 2017 2018 1 Naturprojekter - Iltning af Furesø -185 25-185 25 2 Miljøsamarbejde Milsam - nedjustering af budget -20-20 -20-20 3 Bærbare batterier

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Økonomi og Personale Koncernstyring 22. april 2015

Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Økonomi og Personale Koncernstyring 22. april 2015 Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Økonomi og Personale Koncernstyring 22. april 2015 Indstillede effektiviserings- og omstillingsforslag til fagudvalgsbehandling april 2015, 1.000 kr. Nr. Emne 2016 2017

Læs mere

April 2012 STRATEGIPLAN 2012-2016

April 2012 STRATEGIPLAN 2012-2016 April 2012 STRATEGIPLAN 2012-2016 2 INDHOLD 1. INDLEDNING 3 2. ODDER SPILDEVANDS YDELSER 4 3. EJERSTRATEGI 4 4. FREMTIDENS UDFORDRINGER 5 5. ORGANISATION 5 6. VISION 6 7. MISSION 6 8. VÆRDIER 7 9. HOVEDSTRATEGI

Læs mere

Mødesagsfremstilling. Teknik- og Miljøudvalget

Mødesagsfremstilling. Teknik- og Miljøudvalget Mødesagsfremstilling Teknisk Forvaltning Teknik- og Miljøudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 08-12-2009 Dato: 20-11-2009 Sag nr.: KB 214 Sagsbehandler: Poul Jessen Petersen Kompetence: Fagudvalg Økonomiudvalget

Læs mere

NOTAT. Klimaplan Udsortering af plast fra affald. 1. Beskrivelse af virkemidlet

NOTAT. Klimaplan Udsortering af plast fra affald. 1. Beskrivelse af virkemidlet NOTAT Miljøteknologi J.nr. MST-142-00012 Ref:Medal Den 11. juni 2013 Klimaplan Udsortering af plast fra affald 1. Beskrivelse af virkemidlet Dette virkemiddel består i at kommunerne fastsætter regler for

Læs mere

1. Beskrivelse af området

1. Beskrivelse af området 1. Beskrivelse af området Miljø- og teknikudvalgets budget er fordelt på 2 bevillingsområder: det skattefinansierede og det brugerfinansierede. På det brugerfinansierede område er der udgifter for i alt

Læs mere

Hovedplanen. http://affaldsplan.affaldsportal.dk/haderslev/print.aspx?ixrapportdel=1

Hovedplanen. http://affaldsplan.affaldsportal.dk/haderslev/print.aspx?ixrapportdel=1 Side 1 af 25 Hovedplanen Side 2 af 25 Side 3 af 25 1 Forord 2 Indledning 2.1 Rammerne for affaldsplanen 3 Affaldsplanens opbygning 4 Haderslev Kommunes målsætninger 4.1 Målsætninger for perioden 2009-2012

Læs mere

Godkendelse af handlingsplan for rottebekæmpelse

Godkendelse af handlingsplan for rottebekæmpelse Punkt 7. Godkendelse af handlingsplan for rottebekæmpelse 2017-000847 Miljø- og Energiforvaltningen indstiller, at : Godkender handlingsplanen med tilhørende overslag over økonomien Fastsætter det endelige

Læs mere

Fokusområder Initiativer År Status. 1. Information om affaldsforebyggelse og klima Styrket samarbejde med virksomheder

Fokusområder Initiativer År Status. 1. Information om affaldsforebyggelse og klima Styrket samarbejde med virksomheder Bilag 2, Initiativer i Affaldsplan, sommeren Initiativer markeret med er gennemført og afsluttet Initiativer markeret med er igangsat og fortsættes Initiativer markeret med Igangsættes påbegyndes i eller

Læs mere

1. Præsentation af Hillerød Forsyning

1. Præsentation af Hillerød Forsyning Agenda 1. Præsentation af Hillerød Forsyning 2. Affaldshåndtering i Hillerød Kommune Ved affaldsplanlægger og projektleder Kasper Damsgaard Thomsen Præsentation af Hillerød Forsyning Hillerød Forsyning

Læs mere

EFFEKTIVISERINGSFORSLAG Forslagets titel: Bedre udnyttelse af arbejdstiden - budgetanalysens fase 1

EFFEKTIVISERINGSFORSLAG Forslagets titel: Bedre udnyttelse af arbejdstiden - budgetanalysens fase 1 EFFEKTIVISERINGSFORSLAG Forslagets titel: Bedre udnyttelse af arbejdstiden - budgetanalysens fase 1 Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Berørte forvaltninger: Teknik- og Miljøforvaltningen har, med

Læs mere

Bæredygtighed er det nye sort, der rydder pladsen fra ord som klima og CO 2 - men vi har taget skridtet videre. Handlinger ligger klar.

Bæredygtighed er det nye sort, der rydder pladsen fra ord som klima og CO 2 - men vi har taget skridtet videre. Handlinger ligger klar. KLAR MED ENERGI PAKKE Om 5 år taler vi ikke længere om klima og CO2 Om 5 år taler vi i stedet om bæredygtighed Det spår, som er klar med en bæredygtig energipakke. Bæredygtighed er det nye sort, der rydder

Læs mere

NOTAT (PTU) Affald i Stevns Kommune. Maj Affald i Stevns Kommune

NOTAT (PTU) Affald i Stevns Kommune. Maj Affald i Stevns Kommune NOTAT (PTU) Maj 2015 1 INDLEDNING Stevns Kommune samarbejder med KaraNoveren omkring udvikling af nye affaldsløsninger. Hvordan får vi borgerne i Stevns Kommune til at være mere bevidste omkring affald

Læs mere

Bilag 1: Kultur- og Fritidsforvaltningens idékatalog til Smarte investeringer i kernevelfærden

Bilag 1: Kultur- og Fritidsforvaltningens idékatalog til Smarte investeringer i kernevelfærden Bilag 1: Kultur- og Fritidsforvaltningens idékatalog til Smarte investeringer i kernevelfærden IDÉBESKRIVELSE Smarte investeringer i kernevelfærden Forslagets titel: Fremstillende forvaltning: Projektejer

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget

Teknik- og Miljøudvalget Teknik- og Miljøudvalget Mio. kr Ompl. + Till.bev. + Gen.bev. Korrigeret Afvigelse korrigeret Heraf overføres til 2019 Forsyningsområdet 0,000 11,500 11,500 15,717 4,217 0,000 Park og Vej 134,344-24,544

Læs mere

202. Affaldsgebyrer størrelse og sammensætning. Kommunalbestyrelsen tiltrådte indstillingen.

202. Affaldsgebyrer størrelse og sammensætning. Kommunalbestyrelsen tiltrådte indstillingen. 202. Affaldsgebyrer størrelse og sammensætning Kommunalbestyrelsen tiltrådte indstillingen. Magistraten og By- og Miljøudvalget indstiller, 1. at forslag til affaldsgebyrer og tilhørende gebyrblad for

Læs mere

Budgetopfølgning 2 Renovation

Budgetopfølgning 2 Renovation Budgetopfølgning 2 Pr. 31. maj Det brugerfinansierede område Budgetopfølgning 2 pr. 31. maj 2 mio. kr. Mindreforbrug = - Merforbrug = + Over- /underskud Afv. øvrig drift I 1000 kr. Opr. budget Korr. budget

Læs mere

Nr Overskrift Beskrivelse Bevillingsændring. Effektivisering investering implementering. Justering af serviceniveau. Påvirker andre områder

Nr Overskrift Beskrivelse Bevillingsændring. Effektivisering investering implementering. Justering af serviceniveau. Påvirker andre områder Sektor Serviceydelser for ældre 1 Træningsbudgettet på Budgettilpasning i lyset af mindreforbrug i 2017. 86 Behovet er ændret bl.a. som følge af øget brug af Digirehab samt generel øget fokus på visiteringspraksis.

Læs mere

På Miljø- og Teknikudvalgets møde den 2. december 2015 blev handleplan for øget sortering af husholdningsaffald i Rudersdal Kommune fremlagt.

På Miljø- og Teknikudvalgets møde den 2. december 2015 blev handleplan for øget sortering af husholdningsaffald i Rudersdal Kommune fremlagt. NOTAT Projekt Handleplan for øget sortering af husholdningsaffald Kunde Rudersdal Kommune Notat nr. 2 Dato 215-12-16 Til Fra Kopi til Tanja Ladefoged Dorte Hvid-Jacobsen 1. Klimaeffekt ved øget sortering

Læs mere

Forsyningsvirksomhederne - plan for ressource- og energispareindsats 2013-2015.

Forsyningsvirksomhederne - plan for ressource- og energispareindsats 2013-2015. Punkt 10. Forsyningsvirksomhederne - plan for ressource- og energispareindsats 2013-2015. 2012-38084. Forsyningsvirksomhederne indstiller, at Forsyningsudvalget godkender, at den indsats, der er beskrevet

Læs mere

KORTLÆGNING & PROGNOSE UDKAST

KORTLÆGNING & PROGNOSE UDKAST KORTLÆGNING & PROGNOSE UDKAST 2 FORORD I forbindelse med udarbejdelsen af den kommunale affaldshåndteringsplan 2013-2024 er denne kortlægnings- og prognoserapport udarbejdet. Affaldsbekendtgørelsens (BEK

Læs mere

Allerød Kommunes Effektiviseringsstrategi

Allerød Kommunes Effektiviseringsstrategi Allerød Kommune Allerød Kommunes Effektiviseringsstrategi 2017-20 April 2016 1 Indledning Med afsæt i Allerød Kommunes vision Fælles udvikling i Balance præsenteres hermed kommunens effektiviseringsstrategien.

Læs mere

Mere sortering Mindre bøvl

Mere sortering Mindre bøvl Mere sortering Mindre bøvl Ny affaldshåndteringsplan: Det hele bliver hentet ved husstanden TEKNIK OG MILJØ Du får to beholdere I Horsens Kommunes affaldshåndteringsplan lægger vi op til et nyt system,

Læs mere

Dernæst blev der i kommissoriet bestilt en generel analyse af hjemmeplejen. Hovedkonklusionerne fra analysen er:

Dernæst blev der i kommissoriet bestilt en generel analyse af hjemmeplejen. Hovedkonklusionerne fra analysen er: 1 Nr. : Budgetanalyse af hjemmeplejen Åben sag Sagsnr.: 15/27417 Sagen afgøres i: SU Bilag: Budgetanalyse af hjemmeplejen Indledning/Baggrund Med vedtagelsen af Budget 2016 besluttede Socialudvalget, at

Læs mere

Affaldsplan 2014-18 (2014-24)

Affaldsplan 2014-18 (2014-24) Affaldsplan 2014-18 (2014-24) Læsevejledning Dette er et aktivt dokument, hvor du kan klikke dig frem til den ønskede side eller bilag. Du vælger enten indholdsfortegnelsen eller fanebladene øverst, og

Læs mere

Koncept for gebyrstruktur på affaldsområdet

Koncept for gebyrstruktur på affaldsområdet Bilag 1 Koncept for gebyrstruktur på affaldsområdet Indhold Indledning... 1 Husholdningsaffald... 1 Dagrenovation... 2 Restaffald... 2 Madaffald... 2 Dispensationsmulighed for ejendomme som i dag har 14

Læs mere