Hvad mente Grundtvig, da han sagde..?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hvad mente Grundtvig, da han sagde..?"

Transkript

1

2 Hvad mente Grundtvig, da han sagde..? Klassiske Grundtvigcitater i gammel og ny belysning Grundtvigsk Forum og Vartov Valgmenighed sætter fire udbredte Grundtvig-citater under lup. Hvilken sammenhæng opstod udsagnene i, og hvilken relevans har de for os i dag? Citataftenerne finder sted i Vartov 4 tirsdage i januar 2013 kl Den 8. januar: Folkelighed Til et folk de alle høre som sig regne selv dertil. Oplæg ved Ove Korsgaard og Mustafa Gezen. Den 15. januar: Opdragelse Mennesket er ingen abekat, bestemt til først at efterabe de andre dyr og siden sig selv til verdens ende. Oplæg ved Knud B. Gjesing og Steen N. Larsen. Den 22. januar: Religion Sanddru hedning, tyrk og jøde, dem har Gud i grunden kær, hader frem for alt de søde, som på skrømt ham træder nær. Oplæg ved Anders Holm og Ulla Morre Bidstrup. Den 29. januar: Sprog Modersmål er vort hjertesprog, kun løs er al fremmed tale, det alene i mund og bog kan vække et folk af dvale. Oplæg ved Ebba Hjorth og Jørn Lund. Entré kr. 70,- pr. foredrag. Kr. 250,- for alle fire foredrag. Studerende: kr. 40,- Koncerter i Vartov 2012 Efterårskoncert: Tirsdag den 2. oktober kl : Erik Grip og Henrik Gunde underholder med viser og stærke ballader. Entré kr. 100,- Julekoncert: Tirsdag den 11. december kl : Julekoncert med Bente Kure og Leif Ernstsen. Entré kr. 100,- Vi fyrer kanonen af! Kanonforfatterne hvad skal vi bruge dem til? I tre runder vil forfatteren Thorkild Borup-Jensen og medlem af kanonudvalget Jens Raahauge give nogle indtryk af de kvaliteter, der har gjort, at de kanoniserede var noget særligt og har noget særligt at sige os i dag. Til hvert arrangement inviterer vi en særlig gæst. Arrangør: Dansklærerforeningen og Grundtvigsk Forum. 3 mandage i perioden 21. januar - 4. februar 2013 kl i Vartov. 21. januar: Følelse og fornuft. Om Holberg og Oehlenschläger natursynoggudstanke 28. januar: Guld og krakeleret glasur. Om St.St. Blicher, N.F.S. Grundtvig, H.C. Andersen og Herman Bang 4. februar: Fremtiden i fortiden. Om Peter Seeberg og Klaus Rifbjerg Entré kr. 70,- pr. foredrag. Kr. 170,- for alle tre foredrag. Studerende: kr. 40,- pr. foredrag.

3

4 Du og dine børn i 2030 Hvordan lever, arbejder og spiser vi om 20 år? Bor vi i CO2-neutale skyskrabere eller containerbyer langs indfaldsvejene? Spiser vi bæredygtig vegetarmad eller oksebøffer groet i et laboratorium? Og hvad med vores værdier og velfærd har de ændret sig? Er der nogle der tager sig af os, når vi bliver gamle og hvem bestemmer? Med et erfaringsnært udgangspunkt tager forfatter Lene Andersen fremtidsbrillerne på og spørger hvordan du og dine børn lever om 20 år. Fem tirsdage i perioden 19. februar marts 2013 kl i Vartov. Entré kr. 70,- pr. foredrag. Kr. 300,- for alle fem foredrag. Studerende: kr. 40,- 2 generationer i følgeskab har gratis adgang! Søren Kierkegaard 2013 I Vartov fejrer vi på forskellig vis Søren Kierkegaards 200 års fødselsdag Grundtvig-Kierkegaard Seminar Tag et brækmiddel om Søren Kierkegaards kirkekamp og de grundtvigske. Mandag den 4. marts - tirsdag den 5. marts 2013 i Vartov. Arrangør: Grundtvig-Akademiet i samarbejde med Søren Kierkegaard Selskabet. Fire Kierkegaard foredrag At være sig selv en gåde tilværelse, mulighed og valg. Søren Kierkegaard taler til det moderne menneske med hele sin eksistentielle kredsen om det at være menneske. Fire foredrag sætter spot på Søren Kierkegaard. Alle foredrag er kl i Vartov og er et samarbejde med Søren Kierkegaard-Selskabet. 28. februar 2013: Biskop Kjeld Holm: Kierkegaards betydning for mig! 21. marts 2013: Højskoleforstander Jørgen Carlsen: 25. april 2013: Professor, dr. theol. Arne Grøn: At vælge sig selv? 30. maj 2013: Lektor, ph.d. Lilian Munk Rösing: Kierkegaards radikalitet. Entré kr. 70,- pr. foredrag. Kr. 250,- for alle fire foredrag. Studerende: kr. 40,- Skabelse og glæde Løgstrup og Kierkegaard. Tværfagligt seminar om Løgstrups og Kierkegaards tænkning om skabelse og glæde. 5. oktober 2012 kl i Vartov. Arrangører: Grundtvig-Akademiet, Idehistorie, Aarhus Universitet og Forlaget Klim. Pris: 200 kr. studerende dog 125 kr. Tilmelding nødvendig senest den 20. september til: tilmelding@vartov.dk girokort fremsendes efter tilmelding. Den Danske Skueplads i Vartov Af en endnu levendes papirer Publikum befinder sig i en veritabel café, placeret midt i et overflødighedshorn af Kierkegaards tanker anrettet af de tre medvirkende aktører. grundtvigogkierkegaard Vartov store sal. Spilleperiode: 29. april maj Mere info på: og billetbestilling på:

5 sæson12i13 Grundtvigsk Forum I Arrangementer i Vartov Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle og Liselund

6 Grundtvigs fødselsdag Grundtvigs fødselsdag den 8. september fejres forskellige steder i landet: I Vartov er der morgensang, kaffe og fødselsdagstale i gården fra kl I år holdes fødselsdagstalen af Bo Lidegaard, chefredaktør, Politiken. Samtaledag den 27. september 2012 om etiske dilemmaer Etik er limen mellem mennesker. Den beskriver de grundlæggende regler for god menneskelig adfærd. Når vi lever i samfund med hinanden, skal vi tale sammen om de etiske dilemmaer, så vi lærer at forstå, hvad der er på spil både indenfor og udenfor vores egen horisont. Hvert år arrangerer Grundtvigsk Forum en landsomspændende samtaledag om et emne af fælles interesse. Se hvordan du selv kan arrangere en samtaledag eller hvor der allerede er arrangeret én i dit lokalområde på Mands Minde-foredrag med professor og billedkunstner Bjørn Nørgaard Seks gange i perioden 8. september til 9. oktober Grundtvig holdt sine berømte Mands Minde-foredrag på Borchs Kollegium i slutningen af 1830 erne. Her fortalte han levende samtidshistorie, hvor han knyttede bånd mellem sit eget livs fortælling og den store historie. Mands Minde-foredragene blev genoptaget i Vartov i 2004 med Ebbe Kløvedal Reich som den første fortæller. Siden har en række kulturpersonligheder og politikere som bl.a. Birthe Rønn Hornbech, Uffe Ellemann-Jensen, Margrete Auken og Peter Bastian holdt Mands Minde-foredrag i Vartov, hvor de med et personligt udgangspunkt har fortalt danmarkshistorie. Entré kr. 70,- pr. foredrag. Kr. 350,- for alle 6 foredrag. Studerende kr. 40,- pr. foredrag. Reformation nedtælling til 2017 Grundtvig-Akademiet tæller ned til 500 året for reformationens startskud. Grundtvig-Akademiet tæller ned til 500 året for reformationens startskud, hvor Martin Luther slog sine berømte teser op i Wittenberg den 31. oktober etiskedilemmaer Oplev en genopførelse af en af de mindetaler til Luther, som Grundtvig holdt, mens han var præst i Vartov ved skuespiller Nis Bank-Mikkelsen, og hør forfatter Anne Lise Marstrand-Jørgensens moderne replik til Luther. Pianist Neel Teilmann ledsager arrangementet. Onsdag den 31. oktober 2012 kl Vartov. Luther-Grundtvig Seminar 2013 Martin Luther er sammen med Grundtvig to af vore store kirkefædre. Grundtvig var meget bevidst om sin lutherske arv og vi fortsætter samtalen mellem de to under temaet Ånd og krop hos Luther og Grundtvig. Vartov mandag den 14. januar og tirsdag den 15. januar Program er under udarbejdelse. Arrangør: Grundtvig-Akademiet.

7

8 Hvor sidder ondskaben? Anders Breivik, der skød og dræbte 77 nordmænd er blevet en personificering af rendyrket ondskab. Men hvor sidder ondskaben og hvad er dens væsen? Foredragsrækken belyser emnet fra flere vinkler. Foredragsrækken, der er et samarbejde med Politimuseet, finder sted i Vartov hver torsdag i november 2012 fra kl november: Frederik Strand, museumsleder: Hvad er ondskab, hvorfor handler nogen ondt, og kan man overhovedet hævde, at nogle mennesker er onde? 8. november: Peter Kramp, tidl. retspsykiater: Sindssyg i gerningsøjeblikket? 15. november: Kirsten Nielsen, professor dr. theol.: Det onde og Den Onde i bibelsk belysning 22. november: Thomas Grene Helsted, mag art: Det ondes sted 29. november: Frank Bøgh, forfatter & tidl. kriminalassistent.: Strømerens opfattelse af begrebet ondskab Billetpris: 100 kr. incl. indgang til Politimuseet Ved køb af billeter til alle fem foredrag er prisen 350 kr. incl. indgang til Politimuseet. Fyraftenssang Fyraftenssang er en fast tradition i Vartov. Et par gange i løbet af efteråret og foråret inviteres en kendt dansker til at udvælge og fortælle om en række højskolesange, som synges i fællesskab. Efterårets fyraftenssange Efterårets fyraftenssange 2012 finder sted kl på følgende datoer: 4. september, 23. oktober og 27. november. Medvirkende er henholdsvis dirigent og korleder Morten Schuldt-Jensen, skuespiller Anne-Grethe Bjarup Riis og skuespiller Jens Jørn Spottag. Forårets fyraftenssange Forårets fyraftenssange 2013 finder sted kl på følgende datoer: 17. januar, 7. februar og 7. marts. Medvirkende er henholdsvis skuespiller Ellen Hillingsø, skuespiller Rasmus Botoft og skuespiller Bodil Jørgensen. Natursyn og Gudstanke 2012 Er der mening i hjernen? Samtalen mellem den almene dannelse og naturvidenskaben er omdrejningspunktet når Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle i samarbejde med Grundtvig-Akademiet slår dørene op til det årlige seminar om Natursyn og Gudstanke. Skærum Mølle fredag den 28. september kl og lørdag den 29. september kl fyraftenssangogsamtale

9

10 Grundtvigsk Forum rundt i landet Grundtvigsk Forum er et landsdækkende netværk med sekretariat i Vartov og med kredse rundt om i landet. Alle kredsene har arrangementer af forskellig karakter. På findes en kalender over arrangementer, her er et lille udpluk: Grundtvigs fødselsdag Grundtvigs fødselsdag den 8. september fejres flere steder med fødselsdagstale, foredrag og hyggeligt samvær: Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle, Skærum Møllevej 2-4, 7570 Vemb, fejrer dagen fra kl hvor der indledes med gudstjeneste. Se mere om program og pris på Liselund, Slotsalléen 44, 4200 Slagelse, fejrer fødselsdagen fra kl med fødselsdagstale og kaffebord. Se mere om program og pris på Rønnebæksholm, Rønnebæksholm 1, 4700 Næstved fejrer Grundtvigs fødselsdag fra kl med en koncert med Erik Grip og Henrik Gunde. Se mere på Årsmøde Der er årsmøde i Grundtvigsk Forum 2012 i dagene fredag den 26. oktober til lørdag den 27. oktober i Vartov. Kredsmøde Det årlige Kredsmøde for Midt- og Vestjyske kredse finder sted på Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle den 14. marts Se nærmere programomtale af alle arrangementerne på skabelseogglæde Grundtvigsk Forum Vartov Farvergade København K Telefon vartov@vartov.dk

Grundtvigsk Forum. Vartov Farvergade 27 DK-1463 København K Telefon +45 3373 2800 vartov@vartov.dk. www.grundtvig.dk 13I14

Grundtvigsk Forum. Vartov Farvergade 27 DK-1463 København K Telefon +45 3373 2800 vartov@vartov.dk. www.grundtvig.dk 13I14 Grundtvigsk Forum www.grundtvig.dk sæsonkalender Vartov Farvergade 27 DK-1463 København K Telefon +45 3373 2800 vartov@vartov.dk 13I14 GRUNDT VIGSK FORUM Foredragsrækker Grundtvigs fødselsdag Sæsonen begynder

Læs mere

Grundtvigs fødselsdag

Grundtvigs fødselsdag Grundtvigs fødselsdag Sæsonen begynder med Grundtvigs fødselsdag tirsdag den 8. september. Fødselsdagen fejres forskellige steder i landet: Vartov, København Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle, Vemb

Læs mere

Martin Luther. Et kursus om Martin Luther marts Liselund Møde- og Kursussted i samarbejde med Folkeuniversitetet i Slagelse

Martin Luther. Et kursus om Martin Luther marts Liselund Møde- og Kursussted i samarbejde med Folkeuniversitetet i Slagelse Folkeuniversitetet Slagelse Martin Luther Et kursus om Martin Luther 24. 26. marts 2017 Liselund Møde- og Kursussted i samarbejde med Folkeuniversitetet i Slagelse Liselund Møde-og Kursussted, Slotsalléen

Læs mere

dtvg Konference om Grundtvig og Luther 26. 27. Januar 2015 i Vartov, København På afstand. Forskydninger mellem Grundtvig og Luther

dtvg Konference om Grundtvig og Luther 26. 27. Januar 2015 i Vartov, København På afstand. Forskydninger mellem Grundtvig og Luther grun US dtvg Konference om Grundtvig og Luther 26. 27. Januar 2015 i Vartov, København På afstand. Forskydninger mellem Grundtvig og Luther Arrangeret af Styringsgruppen for Forskningsnetværket, Grundtvig

Læs mere

Efterårsprogram 2019

Efterårsprogram 2019 GRUNDTVIG Grundtvigsk Forum i Jerne Efterårsprogram 2019 En cykelrejse fra Esbjerg til Makedonien Mandag den 2. september kl. 14.00 Foredrag v/ Søren Olsen Udlængslen voksede på de lange skoledage i gymnasiet,

Læs mere

På sporet af julen og Grundtvig

På sporet af julen og Grundtvig December i København På sporet af julen og Grundtvig jul 2009 N.F.S. Grundtvig er en vigtig skikkelse i DR s julekalender Pagten, hvor hans salmer og tanker om menneske og fællesskab spiller en rolle.

Læs mere

HØJSKOLEFORENING. Efterår Forår 2017

HØJSKOLEFORENING. Efterår Forår 2017 Sct. Jørgens HØJSKOLEFORENING Efterår 2016 - Forår 2017 Onsdag den 7. september kl. 19.30 Ole Hartling - Hjertesprog og hjernesprog Nogle gange må man gå fra forstanden for at komme til fornuft sagde Villy

Læs mere

ARRANGØRER: Kalvø Badehotel, Folkeuniversitetet og Det Maritime Kalvø bidrager også PROGRAM FOR HØJSKOLEDAGENE

ARRANGØRER: Kalvø Badehotel, Folkeuniversitetet og Det Maritime Kalvø bidrager også PROGRAM FOR HØJSKOLEDAGENE ARRANGØRER: Menighedsrådene i Øster Løgum, Løjt og Genner Tilrettelæggelse: Claus Helsbøl, pastor em. mødeleder Anette Kjær, organist Sognenes præster Ann Bork Damsgaard og Anette Jensen Kalvø Badehotel,

Læs mere

ØLSMAGNING, FOREDRAG, FILM, KONCERT, GUDSTJENESTE FEJRING AF REFORMATIONSJUBILÆET VED GJELLERUP KIRKE

ØLSMAGNING, FOREDRAG, FILM, KONCERT, GUDSTJENESTE FEJRING AF REFORMATIONSJUBILÆET VED GJELLERUP KIRKE ØLSMAGNING, FOREDRAG, FILM, KONCERT, GUDSTJENESTE FEJRING AF REFORMATIONSJUBILÆET VED GJELLERUP KIRKE Tirsdag d. 29. august kl. 19.30 i Kirkeladen Ølsmagning og bordtaler ved bryggeren og præsten! Brygger

Læs mere

09I10 G R U N D T V I G S K F O R U M I V A R T O V

09I10 G R U N D T V I G S K F O R U M I V A R T O V sæsonkalender G R U N D T V I G S K F O R U M I V A R T O V 09I10 Kalender for sæsonens arrangementer i Vartov i København, Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle og Liselund læs mere om Grundtvigsk Forum

Læs mere

TORVETs deltagelse i Himmelske Dage i Herning Missionshus lørdag den 1. juni 2019

TORVETs deltagelse i Himmelske Dage i Herning Missionshus lørdag den 1. juni 2019 TORVETs deltagelse i Himmelske Dage i Herning Missionshus lørdag den 1. juni 2019 Opdatering af aktivitetsskema den 28.5.2019 ved Lene Klokkeslæt Café ved IM i Herning 9-10 IM gør klar! Storsal (Ca. 100

Læs mere

ASTERSPOSTEN Juni 2018

ASTERSPOSTEN Juni 2018 ASTERSPOSTEN Juni 2018 PLEJECENTER Hjemmeside: www.astersvej.roskilde.dk Mail: astersvej@roskilde.dk PLEJECENTER ASTERSVEJ 9 TLF. 46 31 61 34 Telefontid alle hverdage mellem kl. 8.00 og 15.00 Leder: Træffes

Læs mere

Fredag d. 27. oktober kl. 15 til lørdag d. 28. oktober kl. 14. i Folkekirkens Hus, Gammel Torv 4, 9000 Aalborg

Fredag d. 27. oktober kl. 15 til lørdag d. 28. oktober kl. 14. i Folkekirkens Hus, Gammel Torv 4, 9000 Aalborg Til Grundtvigsk Forums medlemskredse København, d. 29. august 2017 Indbydelse til Grundtvigsk Forum årsmøde 2017 Hermed indbydes til at deltage i Grundtvigsk Forums årsmøde, der afholdes: Fredag d. 27.

Læs mere

GRUNDTVIGSK FORUM VARTOV FARVERGADE 27 DK-1463 KØBENHAVN K TELEFON

GRUNDTVIGSK FORUM VARTOV FARVERGADE 27 DK-1463 KØBENHAVN K TELEFON GRUNDTVIGSK FORUM VARTOV FARVERGADE 27 DK-1463 KØBENHAVN K TELEFON +45 3373 2800 VARTOV@VARTOV.DK www.grundtvig.dk 2016 I 2017 GRUNDTVIGS FØDSELSDAG GRUNDTVIGS FØDSELSDAG SÆSONEN BEGYNDER MED GRUNDTVIGS

Læs mere

Nyhedsbrev. august september oktober

Nyhedsbrev. august september oktober Nyhedsbrev august september oktober Gudstjenester i Jerne og Skads Kirke J - JERNE KIRKE S - SKADS KIRKE Søndag den 2. august 9. søndag efter Trinitatis Søndag den 27. september 17. søndag efter Trinitatis

Læs mere

FORELÆSERE FOLKEUNIVERSITETETS KOMITESTYRELSE SKÆRUM MØLLEVEJ VEMB TLF MAIL:

FORELÆSERE FOLKEUNIVERSITETETS KOMITESTYRELSE SKÆRUM MØLLEVEJ VEMB TLF MAIL: FORELÆSERE FOLKEUNIVERSITETETS KOMITESTYRELSE SKÆRUM MØLLEVEJ 4 7570 VEMB TLF. 97 49 05 95 MAIL: KONTOR@FUKO.DK WWW.FUKO.DK PSYKOLOGI SUNDHED PÆDAGOGIK PSYKOLOGI PSYKIATRI ANNE-METTE SOHN JENSEN Kandidat

Læs mere

Onsdag den 21. august kl En verden af god musik med Robert og Sven fra Tee- time orkestret.

Onsdag den 21. august kl En verden af god musik med Robert og Sven fra Tee- time orkestret. Arrangementer august 2019 Torsdag den 15. august kl. 15 15.50 Torsdag den 15. august kl. 19.30. Koncert på Hørgården Klassisk møder rytmisk med pianist Ole Sloth, sangerinde Margrethe Smedegaard og saxofonisten

Læs mere

11I12 G R U N D T V I G S K F O R U M I V A R T O V. www.grundtvig.dk

11I12 G R U N D T V I G S K F O R U M I V A R T O V. www.grundtvig.dk G R U N D T V I G S K F O R U M I V A R T O V Grundtvigsk Forum Vartov Farvergade 27 DK-1463 København K Telefon +45 3373 2800 vartov@vartov.dk www.grundtvig.dk Maleriet på forsiden er af kunstneren Arne

Læs mere

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Hvor andet ikke er oplyst, afholdes arrangementet i Sognegården, Nørregade 52A, Bramming Tirsdag den 5. marts kl. 19:30 Mens vi venter på foråret Korkoncert

Læs mere

KORFESTIVAL MAJ

KORFESTIVAL MAJ Sammen synger vi os glade på tværs af kommunen og generationer. Glæd dig til en uge med sang, fest, farver og fællesskab - En korfestival hvor alle kan være med! LÆS MERE OM PROGRAMMET OG EVT. BILLETSALG

Læs mere

EFTERÅRSPROGRAM 2014

EFTERÅRSPROGRAM 2014 EFTERÅRSPROGRAM 2014 DEN NYE GUD EN STEN I SKOEN? Foredrag med valgmenighedspræst, dr. theol., Niels Grønkjær og Sognepræst emeritus, Thorkild Grosbøll Siden Thorkild Grosbøll i 2003 med bogen En sten

Læs mere

FASTE TIMER I ØTK TENNISHAL

FASTE TIMER I ØTK TENNISHAL FASTE TIMER I ØTK TENNISHAL 2007-2008 MANDAG 9.00-9.30 9.30-10.00 10.00-10.30 10.30 1100 11.00 1130 11.30 1200 14.30-15.00 15.30-16.00 16.30-17.00 Frederikssund Frederikssund 17.30-18.00 18.30-19.00 19.00-19.30

Læs mere

Oktober Sydtoften Grindsted Tlf.:

Oktober Sydtoften Grindsted Tlf.: Oktober 2018 Sydtoften 8 7200 Grindsted Tlf.: 72 13 10 40 Himmelblaa@billund.dk www.billund.dk/cafehimmelblaa http://billund.dk/borger/handicap/dagtilbud-for-udviklingshaemmede/ 1 Caféen Udgives af Caféen

Læs mere

Præsthøjgården. Program 1/1-31/ VITAL HORSENS Aktiviteter og Frivillige

Præsthøjgården. Program 1/1-31/ VITAL HORSENS Aktiviteter og Frivillige Præsthøjgården Program 1/1-31/7 2018 VITAL HORSENS Aktiviteter og Frivillige VELKOMMEN TIL DET ÅBNE AKTIVITETSCENTERS PROGRAM FOR FORÅRET 2018 Det åbne aktivitetscenter er for selvhjulpne brugere, og er

Læs mere

PROGRAM forår 2016. Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle. Videnskab Kunst Samfund

PROGRAM forår 2016. Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle. Videnskab Kunst Samfund PROGRAM forår 2016 Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle Videnskab Kunst Samfund PROGRAM forår 2016 Februar 21.02 26.02 Marts 02.03 02.03 13.03 April 02.04 14.04 15.04 15.04 16.04 Juni 20.06-24.06 En

Læs mere

Tirsdag 10. januar kl Slægtsforskning uden kirkebøger Kommunikationsmedarbejder ved Rigshospitalet Erik Kann, København Sted: Knudepunktet

Tirsdag 10. januar kl Slægtsforskning uden kirkebøger Kommunikationsmedarbejder ved Rigshospitalet Erik Kann, København Sted: Knudepunktet Tirsdag 10. januar kl. 19.00 Slægtsforskning uden kirkebøger Kommunikationsmedarbejder ved Rigshospitalet Erik Kann, København Entre: 0 kr./50 kr. (medlem/ikke medlem) Tirsdag 17. januar kl. 13.30 Min

Læs mere

til fælles bedste 11.-17. juli 2010

til fælles bedste 11.-17. juli 2010 Hit med Grundtvig! til fælles bedste 11.-17. juli 2010 Hit med Grundtvig! til fælles bedste 11.-17. juli 2010 Kursusbeskrivelse Det er ikke til at komme uden om Grundtvig, han er her og der og alle vegne.

Læs mere

EFTERÅR 2019 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

EFTERÅR 2019 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 EFTERÅR 2019 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 Skt. Knuds Kloster (Historiens Hus) fylder rundt. Den 15. november 2019 er det 100 år siden, at klosteret blev genopført efter en næsten altødelæggende

Læs mere

Matcher. Stilling. Gruppe H1

Matcher. Stilling. Gruppe H1 Matcher 1 : Køge OK - O-63/NFR/Maribo : 55-64 2 : Køge OK - OK Skærmen Værløse : 66-50 3 : Køge OK - DSR/Fredensborg/Vinderød : 66-47 4 : O-63/NFR/Maribo - OK Skærmen Værløse : 60-47 5 : O-63/NFR/Maribo

Læs mere

Horsensegnens lærerpensionister Kreds 110 og 116

Horsensegnens lærerpensionister Kreds 110 og 116 Horsensegnens lærerpensionister Kreds 110 og 116 PROGRAM Efterår 2018 Tur til Samsø Torsdag den 6. september 2018 7.50 Afgang fra Hedensted (Hedensted Centret). 8.10 Afgang fra Horsens (Forum Horsens).

Læs mere

Onsdag den 16. Januar kl Film: Dalida. Billetter kr. 35,00 med film, kaffe og sødt kan købes ved indgangen.

Onsdag den 16. Januar kl Film: Dalida. Billetter kr. 35,00 med film, kaffe og sødt kan købes ved indgangen. Januar Torsdag den 3. januar kl. 15.00 15.45 spiller Hørgårdens Husorkester for beboere i cafeen på Fredag den 4. januar kl. 12.00. Buffet med musikalsk underholding af Walk right in - 4 musikere og en

Læs mere

Kanon forfattere lige til at bruge i undervisningen

Kanon forfattere lige til at bruge i undervisningen KANON i folkeskolen baggrund og tekstudvalg Kanon forfattere lige til at bruge i undervisningen Undervisningsministeriets kanonudvalg har i 2004 arbejdet med udvælgelsen af væsentlige danske forfatterskaber,

Læs mere

Vestjysk Kirkehøjskole- Teologi for alle

Vestjysk Kirkehøjskole- Teologi for alle Vestjysk Kirkehøjskole- Teologi for alle Temaet for Vestjysk Kirkehøjskole i 2012 Kristendommens billedsprog Formiddagene er åbne for alle og kræver ingen andre forudsætninger end nysgerrighed på livet.

Læs mere

Meditation & Selvudvikling

Meditation & Selvudvikling Nordisk Sjælesorgssymposium om Meditation & Selvudvikling Den 3.-5. oktober 2012 Med bl.a. biskop Kjeld Holm, professor Steen Hildebrandt, lektor Klaus B. Bærentsen idehistoriker Michael Jahn og hospitalspræst

Læs mere

Sommeren 2011. Musikarrangement med spisning kl. 18.00 Tilmelding: 75 41 18 06 eller info@dengamleavlsgaard.dk. Husk tilmelding

Sommeren 2011. Musikarrangement med spisning kl. 18.00 Tilmelding: 75 41 18 06 eller info@dengamleavlsgaard.dk. Husk tilmelding Se dette nyhedsbrev i en browser Sommeren 2011 Tirsdag 07. juni Musikarrangement med spisning kl. 18.00 Tilmelding: 75 41 18 06 Lørdag - Søndag 18.-19. juni Meditaionsweekend v/karen Lund Andersen Husk

Læs mere

KULTURKALENDER DEcEmbER 2014 søndag DEN 7. DEcEmbER KL. 13.30-17.00

KULTURKALENDER DEcEmbER 2014 søndag DEN 7. DEcEmbER KL. 13.30-17.00 KULTURKALENDER DECEMBER 2014 Det sker i Brøndby søndag den 7. december kl. 13.30-17.00 Stor Julematiné i Kilden Kulturkalender DECEMBER 2014 Det sker i Brøndby KULTURKALENDER DECEMBER 2014 Udstillinger:

Læs mere

Sognehøjskolen. for Sindal - Astrup - Tolne - Mosbjerg - Lendum - Hørmested - Bindslev - Sørig - Ugilt

Sognehøjskolen. for Sindal - Astrup - Tolne - Mosbjerg - Lendum - Hørmested - Bindslev - Sørig - Ugilt Sognehøjskolen for Sindal - Astrup - Tolne - Mosbjerg - Lendum - Hørmested - Bindslev - Sørig - Ugilt Program 2016-2017 Sindal Sognehøjskole Hvornår: Kl. 17.00-20.00 Kl. 14.00 - den 28. august 2016 og

Læs mere

Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne. December 2015 Januar - Februar 2016

Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne. December 2015 Januar - Februar 2016 Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne December 2015 Januar - Februar 2016 Julegaverne Julen er Jesu fødselsdag. Men det er os, der får gaverne! Der er sagt meget om den kommercielle og materialistiske

Læs mere

Velkommen til. Aktiv Senioruge Den september På forskellige lokationer i Hørsholm

Velkommen til. Aktiv Senioruge Den september På forskellige lokationer i Hørsholm Velkommen til Den 19. - 22. september 2016 På forskellige lokationer i Hørsholm 2 Den 19.-22. september 2016 Indledning Seniorrådet i Hørsholm har i samarbejde med Hørsholm Kommune arrangeret nogle spændende

Læs mere

LUTHERSTAFET 2017 SEKS SPÆNDENDE AFTENER I ÅRHUS NORDRE PROVSTI ELEV EGÅ HJORTSHØJ ELSTED LYSTRUP SKÆRING

LUTHERSTAFET 2017 SEKS SPÆNDENDE AFTENER I ÅRHUS NORDRE PROVSTI ELEV EGÅ HJORTSHØJ ELSTED LYSTRUP SKÆRING LUTHERSTAFET 2017 SEKS SPÆNDENDE AFTENER I ÅRHUS NORDRE PROVSTI ELEV EGÅ HJORTSHØJ ELSTED LYSTRUP SKÆRING Den 31. oktober 1517 slog Martin Luther sine 95 teser op på kirkedøren i Wittenberg. Hans kritik

Læs mere

Faglig konsulent: Mickey Gjerris, lektor i bioetik og medlem af Det Etiske Råd.

Faglig konsulent: Mickey Gjerris, lektor i bioetik og medlem af Det Etiske Råd. PLANLÆGNINGSGRUPPE Arne Ørtved, Grundtvigsk Forums Folkeoplysningsudvalg. Henrik Christensen, Dansk Friskoleforening. Ole Borgå, Efterskoleforeningen. Christian Schultz, Husholdnings- og Håndarbejdsskolerne.

Læs mere

Nyhedsbrev. August September Oktober

Nyhedsbrev. August September Oktober Nyhedsbrev August September Oktober Gudstjenester i Jerne og Skads Kirke d. 20. august 10. søndag efter Trinitatis d. 27. august 11. søndag efter Trinitatis Poul Erik Kammersgard d. 3. september 12. søndag

Læs mere

Demensuger i Odder marts 2018

Demensuger i Odder marts 2018 Demensuger i Odder 7.-24. marts 2018 Vi vil gerne for 3. gang invitere alle i Odder til demensuger. Ugerne arrangeres i et stærkt samarbejde på tværs af Odder bibliotek, Ældresagen, Alzheimerforeningen

Læs mere

Malling Kirke og Sognegård

Malling Kirke og Sognegård Malling Kirke og Sognegård Aktiviteter og særgudstjenester April - Juni 2018 VELKOMMEN I MALLING KIRKE OG SOGNEGÅRD APRIL 2018 Fredag den 6. april kl. 17.00 i Malling Kirke og Sognegård Den glade Kirke

Læs mere

Frihed for Loke saavelsom for Thor

Frihed for Loke saavelsom for Thor Frihed for Loke saavelsom for Thor N.F.S. Grundtvigs syn på åndelig frihed i historisk og aktuelt perspektiv Esben Lunde Larsen Erhvervs Ph.d.- afhandling, Afdeling for Systematisk Teologi, Det Teologiske

Læs mere

AKTIVITETER PÅ KLINTHOLM HAVN CENTERET OKTOBER 2018

AKTIVITETER PÅ KLINTHOLM HAVN CENTERET OKTOBER 2018 AKTIVITETER PÅ KLINTHOLM HAVN CENTERET OKTOBER 2018 vordingborg.dk Mandag 01. 10.00-12.00 Vi går tur i Liselund park, sammen med Projekt Den grønne port Gå tur med vennerne hvis vejret tillader Tirsdag

Læs mere

Kære deltager ved vort ældrestævne i Hjørring 2017

Kære deltager ved vort ældrestævne i Hjørring 2017 1 Kære deltager ved vort ældrestævne i Hjørring 2017 Vi starter som sædvanlig i cafeteriaet til en kop kaffe og et rundstykke, så vi er friske til de forhåbentlig gode og sportlige kampe. Kaffen er klar

Læs mere

Rosenbladet Juni - juli 2015

Rosenbladet Juni - juli 2015 Rosenbladet Juni - juli 2015 Kære beboer og pårørende Rosenbladet informerer om de praktiske ting og aktiviteter, man kan deltage i på hjemmet, desuden bringer vi billeder, og beskrivelser af arrangementer

Læs mere

Klubholdturnering 2014

Klubholdturnering 2014 1. runde lørdag d. 10 maj Det Hvide Pakhus Wendorff 2-2 Dennis Jakobsen / Jørn Bejer Morten Palmus / Svend-Anker Petersen 6-4, 6-4 Susanne Skriver / Flemming Helsted Vibeke Røddik / Peter Busk 3-6, 3-6

Læs mere

Juni Sydtoften Grindsted Tlf.:

Juni Sydtoften Grindsted Tlf.: Juni 2017 Sydtoften 8 7200 Grindsted Tlf.: 72 13 10 40 Himmelblaa@billund.dk http://billund.dk/cafehimmelblaa 1 Café Himmelblå Udgives af Café Himmelblå. Redaktion: Alice Henriksen (ansv.) Knud Erik Hansen

Læs mere

revideret udgave pr. 06-08-2015 Side 1 af 5

revideret udgave pr. 06-08-2015 Side 1 af 5 Lørdag d. 8. august 2015 min. 1 O Overordnet kl. 10.30-14.00 1 Ø Økonomi O Susanne Dalmose 1 5 2 F Fastbar Ø Tove Bach Pedersen 1 3 1 T Tappe T Karin Jespersen T1 1 4 1 R Rullebar F Lone Steen F1 R3 B2

Læs mere

Historisk Samfund for Sydøstjylland Nyhedsbrev oktober 2009 Reception for årbog 2009

Historisk Samfund for Sydøstjylland Nyhedsbrev oktober 2009 Reception for årbog 2009 Historisk Samfund for Sydøstjylland Nyhedsbrev oktober 2009 Reception for årbog 2009 Onsdag den 28.oktober kl. 16 er der reception og pressemøde på Vejle Kunstmuseum, Flegborg 18, 7100 Vejle, for vores

Læs mere

VELKOMMEN TIL FOLKEUNIVERSITETET I SLAGELSE. Du behøver ikke at have 12 i snit for at komme på Universitetet PROGRAM EFTERÅR 2016

VELKOMMEN TIL FOLKEUNIVERSITETET I SLAGELSE. Du behøver ikke at have 12 i snit for at komme på Universitetet PROGRAM EFTERÅR 2016 VELKOMMEN TIL FOLKEUNIVERSITETET I SLAGELSE Du behøver ikke at have 12 i snit for at komme på Universitetet PROGRAM EFTERÅR 2016 FÆLLES OM FORDYBELSE Har du lyst til at lære noget nyt om et emne, så gå

Læs mere

Kære deltager ved vort ældrestævne i Hjørring 2018

Kære deltager ved vort ældrestævne i Hjørring 2018 1 Kære deltager ved vort ældrestævne i Hjørring 2018 Vi starter som sædvanlig i cafeteriaet til en kop kaffe og et rundstykke, så vi er friske til de forhåbentlig gode og sportlige kampe. Kaffen er klar

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 11. Årgang nr. 60 jan. / feb. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen

Læs mere

HELSINGØR STIFT KURSER OG INSPIRATIONSMØDER

HELSINGØR STIFT KURSER OG INSPIRATIONSMØDER HELSINGØR STIFT KURSER OG INSPIRATIONSMØDER FORÅR 2018 Teologisk Salon: Hvad brænder troen for? Vi har lige fejret 500 året for Martin Luther og Reformationen, der satte spor ned i alle led af samfundet,

Læs mere

Kulturhuset Brønden. 20. august 17. september. Det sker i Brøndby MEET TODAY S GLOBAL ART...

Kulturhuset Brønden. 20. august 17. september. Det sker i Brøndby MEET TODAY S GLOBAL ART... KULTURKALENDER AUGUST 2016 Det sker i Brøndby MEET TODAY S GLOBAL ART... 2016... en international udstilling, hvor kunstnere mødes med publikum gennem nutidig global kunst. Kulturhuset Brønden 20. august

Læs mere

NYHEDSBREV - november 2017

NYHEDSBREV - november 2017 NYHEDSBREV - november 2017 Den faglitterære gruppe MØD OP TIL PRISFESTEN Anja C. Andersen og Henrik Wivel tildeles Dansk Forfatterforenings faglitterære pris 2017. Den 24. november uddeler Dansk Forfatterforenings

Læs mere

NYHEDSBREV for resten af august 2015. En ny begyndelse

NYHEDSBREV for resten af august 2015. En ny begyndelse NYHEDSBREV for resten af august 2015 En ny begyndelse Sommeren går nu på hæld og en ny sæson i kirkens arbejde går i gang. Også i efteråret vil vi arbejde på at blive et udadrettet fællesskab med Jesus

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 30 januar / februar 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Sdr. Nærå. Juni Juli August September 2014. Valgmenighed

Sdr. Nærå. Juni Juli August September 2014. Valgmenighed Sdr. Nærå Juni Juli August September 2014 Valgmenighed Kære alle Tak for en god generalforsamling. Og tak for vores lille værksted, dejligt, at høre jeres stemme. Nu er det blot at trække de gode forslag

Læs mere

Maj Sydtoften Grindsted Tlf.:

Maj Sydtoften Grindsted Tlf.: Maj 2017 Sydtoften 8 7200 Grindsted Tlf.: 72 13 10 40 Himmelblaa@billund.dk http://billund.dk/cafehimmelblaa 1 Café Himmelblå Udgives af Café Himmelblå. Redaktion: Alice Henriksen (ansv.) Knud Erik Hansen

Læs mere

Uge

Uge Nyhedsbrev Michael Skolen Uge 10 2017 www.michaelskolen.dk/nyhedsbreve/nyhedsbreve/ Kom til koncert på søndag den den 12. marts kl. 10.00 DR-Byen Steinersymfonien Michael Skolens og Kvistgårdskolens overskoler

Læs mere

Program 2015-2016 Foredragene holdes normalt i Sædden kirkes mødesal Fyrvej 30, 6710 Esbjerg V

Program 2015-2016 Foredragene holdes normalt i Sædden kirkes mødesal Fyrvej 30, 6710 Esbjerg V Program 2015-2016 Foredragene holdes normalt i Sædden kirkes mødesal Fyrvej 30, 6710 Esbjerg V Grundtvigsk Foredragsforening - Sædding Den 26. april 1983 blev den grundtvigske foredragsforening i Sædding

Læs mere

10I11 G R U N D T V I G S K F O R U M I V A R T O V. Kalender for sæsonens arrangementer i Vartov i København,

10I11 G R U N D T V I G S K F O R U M I V A R T O V. Kalender for sæsonens arrangementer i Vartov i København, Grundtvigsk Forum Vartov Farvergade 27 DK-1463 København K Telefon +45 3373 2800 Fax +45 3373 2806 www.grundtvig.dk vartov@vartov.dk Samarbejdspartnere vedr. dette program: Grundtvig-Akademiet Det Danske

Læs mere

OSTEN P ALKE F Oktober 2015 Figur 1

OSTEN P ALKE F Oktober 2015 Figur 1 FALKEPOSTEN Oktober 2015 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

DEMENSRÅDGIVNING Indre By - Østerbro. Tilbud om Samtaleklub for mennesker med demens & pårørendegrupper

DEMENSRÅDGIVNING Indre By - Østerbro. Tilbud om Samtaleklub for mennesker med demens & pårørendegrupper DEMENSRÅDGIVNING Indre By - Østerbro Tilbud om Samtaleklub for mennesker med demens & pårørendegrupper EFTERÅR 2015 1 2 I Københavns Kommune er der fem Rådgivningscentre for mennesker med en demenssygdom

Læs mere

ASTERSPOSTEN Juli 2018

ASTERSPOSTEN Juli 2018 ASTERSPOSTEN Juli 2018 PLEJECENTER Hjemmeside: www.astersvej.roskilde.dk Mail: astersvej@roskilde.dk PLEJECENTER ASTERSVEJ 9 TLF. 46 31 61 34 Telefontid alle hverdage mellem kl. 8.00 og 15.00 Leder: Træffes

Læs mere

PROGRAM BILLUND CENTRET OG BILLUND KIRKE 40 ÅRS JUBILÆUM

PROGRAM BILLUND CENTRET OG BILLUND KIRKE 40 ÅRS JUBILÆUM PROGRAM BILLUND CENTRET OG BILLUND KIRKE 40 ÅRS JUBILÆUM Mandag d.15. april - Lørdag d. 20. april. 2013 Foto: Livstræet af NORLYS FOTO Jubilæumsskrift i anledning af Billund Centrets 40 års jubilæum Jørgen

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

Gram Menighedshus. Kirkealle 4. Program for 2017 Alle er velkommen. Gram. Gram Indre Mission har en hjemmeside: gram-menighedshus.dk.

Gram Menighedshus. Kirkealle 4. Program for 2017 Alle er velkommen. Gram. Gram Indre Mission har en hjemmeside: gram-menighedshus.dk. Gram Menighedshus Kirkealle 4 Program for 2017 Alle er velkommen Gram Gram Indre Mission har en hjemmeside: gram-menighedshus.dk. Januar: Kaffehold 3.Uge 1 Mandag d. 9. kl. 14 16 Café Mandag d. 9. til

Læs mere

Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN. marts 2013. - gratis -

Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN. marts 2013. - gratis - Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN marts 2013 - gratis - Til læserne Redaktionen opfordrer til, at stof til bladet afleveres senest den 22. marts 2013. Det er nødvendigt for os at kende de forskellige indlæg,

Læs mere

Kirkelige tilbud til ældre - invitation til samvær i Greve kommune

Kirkelige tilbud til ældre - invitation til samvær i Greve kommune Kirkelige tilbud til ældre - invitation til samvær i Greve kommune Alle kirker har forskellige tilbud om samvær og aktiviteter for voksne og ældre. Der er foredrag, udflugter, samtaler, fællessang og hygge.

Læs mere

Arrangementer Vinteren

Arrangementer Vinteren Arrangementer Vinteren 2016-2017 Allerslev og Jungshoved kirker Op mod jul I skrivende stund først i november - er juleforberedelserne rundt omkring så småt ved at komme i gang. Særlig butikkerne er hurtigt

Læs mere

RANDERS AMTS HISTORISKE SAMFUND. ARRANGEMENTER forår 2018

RANDERS AMTS HISTORISKE SAMFUND. ARRANGEMENTER forår 2018 RANDERS AMTS HISTORISKE SAMFUND ARRANGEMENTER forår 2018 Tirsdag den 23. januar kl. 19.00 i Helligåndshusets store sal Kalø Slot i 700 år. Foredrag ved Vilfred Friborg Hansen, cand. mag i historie, tidligere

Læs mere

Hansen Niels Kristian B1 (Bh) Lind-Holm Stefan B1 (Bh) Henriksen Lise B1 (Bh) Nielsen Jesper Riis B1 (Bh)

Hansen Niels Kristian B1 (Bh) Lind-Holm Stefan B1 (Bh) Henriksen Lise B1 (Bh) Nielsen Jesper Riis B1 (Bh) Træningsstald med højest indtjening (ej B-løb) - ***** Kørselsdato Amatörtränare Navn St > D Præmiesum Lund Betina B (Bh). Hansen Niels Kristian B (Bh). Lind-Holm Stefan B (Bh). Henriksen Lise B (Bh).

Læs mere

Indbydelse til vi spiser sammen

Indbydelse til vi spiser sammen KvongPosten September 2017 Indbydelse til vi spiser sammen Så er tiden inde til at vi mødes på kryds og tværs af Kvong Sogn og omegn til en hyggelig aften Fredag den 15. september kl. 18.00 i gymnastiksalen

Læs mere

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje September - November 2013 LÆS BOGEN! Bjarne Reuter har skrevet en bog, han kalder for BOGEN. Det er en genfortælling af Biblen, sådan som han forstår den. Han har selv

Læs mere

DOF Fyn Dag. Lørdag den 26. november 2011 kl. 9:00 14:00 Naturskolen Åløkkestedet, Hudevad Byvej 20 5792 Årslev

DOF Fyn Dag. Lørdag den 26. november 2011 kl. 9:00 14:00 Naturskolen Åløkkestedet, Hudevad Byvej 20 5792 Årslev 5.11.2011 Kære aktive fugleven DOF Fyns bestyrelse ønsker at samle de foreningsaktive medlemmer til en spændende dag med fokus både på foreningsarbejdet og glæden ved fuglene. Du indbydes derfor til: DOF

Læs mere

Faste banetimer i ØTK-hallen Vinter 2016 / 2017

Faste banetimer i ØTK-hallen Vinter 2016 / 2017 Faste timer i -hallen MANDAG 9.00-9.30 10.30 1100 Svend Jensen 11.00 1130 Arne Bode 11.30 1200 Ivan Olsen Ole Olsen Peter Rasmussen 17.00-17.30 17.30-18.00 19.30-20.00 Gert Plenge Michael Sørensen Thomas

Læs mere

GRUNDTVIG OG FORTÆLLINGEN

GRUNDTVIG OG FORTÆLLINGEN GRUNDTVIG OG FORTÆLLINGEN 25.11.18 01.12.18 PROGRAM Hos Grundtvig havde historiefortællingen en kolossal betydning i udviklingen af os som individer og som folk, i dannelsen af nationen og i historiens

Læs mere

GUDSTJENESTER CRD: Carl Rosenberg-Desroses LS: Lise Steffensen BF: Birgitte Fabritius de Tengnagel

GUDSTJENESTER CRD: Carl Rosenberg-Desroses LS: Lise Steffensen BF: Birgitte Fabritius de Tengnagel Carl Rosenberg-Desroses, sognepræst/menighedspleje: cero@km.dk, tlf. 2118 0057 Kirkekontor, kordegn: tagensbo.sogn@km.dk, tlf. 3581 1977 Kim Olsen, kirketjener, ko@km.dk, tlf. 5354 5546 Ib Myrner, organist

Læs mere

Stilling score point Viborg Ok : Mariager Fjord Ok : Ok Vendelboerne : Randers/djurs Ok :

Stilling score point Viborg Ok : Mariager Fjord Ok : Ok Vendelboerne : Randers/djurs Ok : Matcher (2-3 division) -------------------- 1 : Viborg Ok - Mariager Fjord Ok : 115-75 2 : Viborg Ok - Ok Vendelboerne : 123-76 3 : Viborg Ok - Randers/djurs Ok : 128-41 4 : Mariager Fjord Ok - Ok Vendelboerne

Læs mere

GUDSTJENESTER CRD: Carl Rosenberg-Desroses LS: Lise Steffensen BF: Birgitte Fabritius de Tengnagel

GUDSTJENESTER CRD: Carl Rosenberg-Desroses LS: Lise Steffensen BF: Birgitte Fabritius de Tengnagel Carl Rosenberg-Desroses, sognepræst/menighedspleje: cero@km.dk, tlf. 2118 0057 Kirkekontor, kordegn: tagensbo.sogn@km.dk, tlf. 3581 1977 Kim Olsen, kirketjener, ko@km.dk, tlf. 5354 5546 Ib Myrner, organist

Læs mere

FALKEPOSTEN. september

FALKEPOSTEN. september FALKEPOSTEN september 2017 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

500 ÅRS REFORMATION. I begyndelsen var ordet SKAGEN & HULSIG KIRKE

500 ÅRS REFORMATION. I begyndelsen var ordet SKAGEN & HULSIG KIRKE 500 ÅRS REFORMATION I begyndelsen var ordet SKAGEN & HULSIG KIRKE REFORMATIONSFEJRING I SKAGEN OG HULSIG 1517-2017 Også til det afsidesliggende Vendsyssel og Skagen nåede reformationen. Hvad der begyndte

Læs mere

PROGRAMOVERSIGT. Mandag d. 2/9-2019

PROGRAMOVERSIGT. Mandag d. 2/9-2019 Mandag d. 2/9-2019 Kl. 14:00-14:30 Perspektiv Gennemgang af 1. Kor. 6, 12-20 ved Johnny Søndberg Madsen Kl. 14:30-15:00 Fokus Fokus på Israel v/berit Jensen Kl. 15:30-16:30 Kafé Kairos Jesper Steen Andersen

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 29 november / december 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

FORÅR 2015 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

FORÅR 2015 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 FORÅR 2015 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 29.1. Torsdagsmik Formiddagsforedrag med kaffe og rundstykker. Emnet for foredraget vil blive bragt i vores nyhedsbrev og på www.historienshus.dk

Læs mere

Otte hit i efteråret FOLKEKIRKEN I GLADSAXE

Otte hit i efteråret FOLKEKIRKEN I GLADSAXE Otte hit i efteråret FOLKEKIRKEN I GLADSAXE Folkekirken i Gladsaxe kom indenfor! Spaghetti-gudstjeneste Søborgmagle Kirke... 1 Første gang: onsdag den 27. august kl. 17.30 Kirkerne i Gladsaxe kommune prøver

Læs mere

Kunstnerhuset KARAVANA. Månedsbrev januar/februar 2018

Kunstnerhuset KARAVANA. Månedsbrev januar/februar 2018 1993 2018 Kunstnerhuset KARAVANA Kunstnerhuset KARAVANA Ind i kunsten ud i verden Månedsbrev januar/februar 2018 Kunstnerhuset KARAVANA Borgercenter NORD, Graham Bellsvej 1A, 8200 Århus N, karavana@msb.aarhus.dk

Læs mere

Aktivitetskalender for Kerteminde Provsti samt begivenheder arrangeret af Fyens Stift

Aktivitetskalender for Kerteminde Provsti samt begivenheder arrangeret af Fyens Stift Aktivitetskalender for Kerteminde Provsti samt begivenheder arrangeret af Fyens Stift Find mere information om de enkelte arrangementer, bestilling og pladsreservering samt eventuelle ændringer i kalenderen

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN AUGUST SEPTEMBER Søndag den 21. august kl. 10.30, 13. søndag efter trinitatis. Torsdag den 25. august kl. 16: Ulvetimen i konfirmandstuen Fredag den 26. august kl. 9.00 Staudeklub

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2012- juni 2013 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Københavns Tekniske Gymnasium, Sukkertoppen

Læs mere

FORLAGET VISTOFT. Den danske lejlighedssang fra Kingo til Rap. med forord af HKH Prins Henrik DEL 1 INDSIGT. 1. En lille lyrisk Aare...

FORLAGET VISTOFT. Den danske lejlighedssang fra Kingo til Rap. med forord af HKH Prins Henrik DEL 1 INDSIGT. 1. En lille lyrisk Aare... FORLAGET VISTOFT Den danske lejlighedssang fra Kingo til Rap med forord af HKH Prins Henrik DEL 1 INDSIGT 1. En lille lyrisk Aare... 11 INDLEDNING 11 Hvad taler vi om? 13 Sangkulturen er ændret 14 En ambitiøs

Læs mere

ASTERSPOSTEN August 2018

ASTERSPOSTEN August 2018 ASTERSPOSTEN August 2018 PLEJECENTER Hjemmeside: www.astersvej.roskilde.dk Mail: astersvej@roskilde.dk PLEJECENTER ASTERSVEJ 9 TLF. 46 31 61 00 Telefontid alle hverdage mellem kl. 8.00 og 15.00 Leder:

Læs mere

NJ Stafet. 10/05/2018 Offisiell Resultatliste

NJ Stafet. 10/05/2018 Offisiell Resultatliste /5/28 D7-49 Rold Skov OK hold :32:9 247 Ida Riis Madsen 28:2 28:2 2 Laura Bobach 3:56 ::6 3 Gertrud Riis Madsen 3:53 :32:9 2 Aalborg Orienteringsklub hold :52:2 2:3 245 Anna Vang Bobach 35:2 3 7: 35:2

Læs mere

Der er gratis adgang til alle foredragene, som finder sted i Høje Kolstrup Kirke og begynder kl. 19.30. Undtaget er dog udflugten, som koster 50 kr.

Der er gratis adgang til alle foredragene, som finder sted i Høje Kolstrup Kirke og begynder kl. 19.30. Undtaget er dog udflugten, som koster 50 kr. Der er gratis adgang til alle foredragene, som finder sted i Høje Kolstrup Kirke og begynder kl. 19.30. Undtaget er dog udflugten, som koster 50 kr. og begynder kl. 18.30 Der er hver gang kaffe og te med

Læs mere

STEN O LKE FO april 2019 Figur 1

STEN O LKE FO april 2019 Figur 1 FOLKEOSTEN april 2019 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere