FDFs hovedbestyrelse side 1/ 9

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FDFs hovedbestyrelse side 1/ 9"

Transkript

1 FDFs hovedbestyrelse side 1/ 9 Møde for: FDFs hovedbestyrelse Møde nr. HB #2, 2015 Vært: Referent: Andagt: Deltagere: Troels-Henrik B. Krag Morten Frouvne Vincentz Anne Katrine Sylvest HOVEDBESTYRELSEN Jonas Kolby Laub Kristiansen (jkk), Iben Konradi Nielsen (ikn), Allan Frank Walther (afw), Lars Pedersen (lp), Christian Skovsgaard Bjerre (csb), Amalie Kyndesen (ak), Marianne Thisgaard (mt), Anne Katrine Sylvest (aks), Kim Koch Rasmussen (kkr), Ejner Bank Andreasen (eba) LEDERGRUPPEN Morten Skrubbeltrang (ms), Morten Frouvne Vincentz (mfv), Peter Jeppesen (pj), Bitten Schjødt Kjær (bsk), Morten Krogsgaard (mk) (fredag) STABEN Heidi bak Nielsen (hbn), Troels Henrik B. Krag (th), Mette la Cour (mlc), Simon Fauerskov (sfa), Nanna F Kjølholt (nfk), Anders Flensburg Trankjær (aft), Brian Karstensen (bk). AFBUD Per Albert Bergmann (pb), Mødedato: Marts 2015 Mødetid: Fredag til lørdag Sted: Beskrivelse: Program: Hardsyssel Efterskole, Vejrum, 7600 Struer Dagsorden er tilgængelig på Leder.FDF.dk ugen op til mødet. Bilag til HB medlemmer tilstræbes lagt op i HB-gruppen ugen før. Der er åbent temadrøftelse lørdag kl samt Der er afsat 7 timers HB mødetid. På mødet deltager hhv., skoler og landsdelsledelser, se særskilt program herfor. Fredag HB møde, velkomst v/jkk (2,5) Natmad sammen med landsdelsledelse, evt. ankomne skolefolk. Lørdag morgenbuffet HB møde (1) Fællesmøde HB, skoler og landsdele, andagt v/amalie, HB Frokost Fællesmøde, fortsat Møde mellem HB og skoler Kaffe to-go HB møde (1,5) Møde mellem HB og landsdele Middagsmad HB møde (2) slut

2 FDFs hovedbestyrelse side 2/ 9 Dagsorden, HB-MØDE, marts 2015 Vejledning Tid/min. Punkt/ansvar 1. Protokol Fredag Referat fra sidste HB-møde O 5 MFV Referat fra seneste HB møde vedlagt som bilag. Behandles ikke. Iab. 1.2 Fastsættelse af dagsorden 10 MS Eventuel optagelse af ekstra punkter. I tillæg hertil ligger et program for mødet med hhv. skoler og landsdele og fællesmøder. Kort koordination og forventningsafstemning på de fælles møder i løbet af lørdagen. Tilføjet pkt Nord, orientering HBs facebookside vendes lige under punktet eventuelt. 1.3 Årshjul O 5 MFV HBs årshjul fremstilles i en opdateret version til orientering. AK / AMK bytter andagt. MT / LP bytter andagt. 1.4 Siden sidst O 10 MS Generalen har indledningsvist op til 10 minutter til et eller flere orienterende nedslag på de væsentligste sager, der har fyldt i FDF siden sidste HB møde. Kort refleksion fra MS vedr. spejdenes køb af middelgrundsfortet / ungdomsøen i Kbh. - og en kort indadrettet refleksion vedr. skriftligheden og vores omfang heraf i FDF. 2. HB-dagsorden Fredag FDFs ambition D 20 MS HB skal behandle et udkast til igangsætning af kommunikationen af FDFs vedtagne ambition. Ambitionen behandles som et åbent temapunkt lørdag for interesserede. HB behandler endvidere punktet lørdag eftermiddag i tidsrummet Det indstilles til at HB godkender planen for den umiddelbare kommunikation af ambitionen samt nedsættelsen af arbejdsgruppen til det videre arbejde med det grafiske- og sproglige udtryk. MS/JKK motiverede. - Der indgik en replik på at fremsendelse inden sæsonstart skal være i god tid, gerne varslet så kredse kan nå at tænke det ind i deres sæsonstartsplaner. - Send gerne noget til brug på ledermøderne/noget lederne kan få.

3 FDFs hovedbestyrelse side 3/ 9 - Overvej at skelne tydeligt med hvad der sendes gratis og hvad kredsene skal købe holdt op imod effekten/vigtigheden i at få det ud. HB godkendte planen. Fra HB indgår JKK, EBA, KKR og IKN i arbejdsgruppen. MS er tovholder i processen. 2.2 Midtvejsdebatten 2015 B 20 MS En arbejdsgruppe under HB har udarbejdet et udkast til program for midtvejdsdebatten samt et udkast til et budget. Begge dele ønskes behandlet, budgettet skal vedtages. Det indstilles at HB godkender rammerne for programmet samt økonomien i midtvejsdebatten. Der udover er der mulighed for at komme med ideer til Workshops. Arbejdsgruppen fik sparring på indholdet og retter det til. Der er fortsat mulighed for at byde ind på workshop elementer og emner. Der efterspørges mulighed for oprettelse af en børnegruppe ifm MD2015. HB godkendte midtvejsdebattens rammer jf bilaget og heruder budgettallene / økonomien. Arbejdsgruppen udsender mail inden næste møde. 2.3 Medlemstal Der fremstilles et bilag med de aktuelle medlemstal efter at langt de fleste kredse har foretaget indberetning. Der pågår opfølgning på kredse er forsat ikke trods rykkere har foretaget indberetning. Bilaget indeholder endvidere en procesplan for den videre behandling i staben og i HB. D 30 MFV Det indstilles at HB tager medlemstallet til efterretning samt godkender nedenstående plan for opfølgning på medlemstallene gennem Der ønskes input fra HB på hvilke organisatoriske data eller andre data vi ønsker at analysere nærmere på. Både hvad vi vil vide og hvorfor vil vide det. HB godkender også kommunikationsplanen for årets medlemsstatistik. Proces: - HB vilser en mere grundig bred temadrøftelse velkommen. - Tal og statistik skaber grundlag for en god debat også blandt vores frivillige (LD, kredse mv.) Ønsker til opfølgning/analyse: - Hvor ser vi tilbagegangen, aldersgrupper / klasser? - Er der flere kredse, der foretager oprydning? - ønsket at se på så mange mønstre og tendenser og gerne over flere års historik, indsæt nogle dimensioner, små/store, geografi, uddannelse. Jo mere des bedre. - KPI holdt op imod forbundets fokusområder og indsatsområder fra fx kredsen-i-centrum-året. - Spm: Kan vi bagudrettet analysere på udviklingsmålenes parametre. Svar: Det er nok tvivlsomt at det vil lykkes og skabe effekt. - Vi bør lave en krydsanalyse med nogle kvalitative parametre som vi spørger kredsene om. - Kan vi udvikle gode redskaber og værdifuld videndeling som staben kan tage med ud? - Hvilke medlemmer er potentielt ved at forlade FDF kan vi finde ud af det? HB modtog orienteringen og leverede input til ønskede analyser og tendenser og krydstabs. Kommunikationen er relativt fladt og neutral på nuværende tidspunkt. Ansvaret for medlemstilbagegangen er fælles anliggende. Der gennemføres inden sommerferien en kvalitativ undersøgelse som holdes op mod indberetningstallene.

4 FDFs hovedbestyrelse side 4/ Hjemmeside O 15 MFV HB modtager en status på hvor arbejdet med FDFs nye hjemmeside er i processen. Der kan stilles spørgsmål ift. både til- og fravalg af funktionalitet ift. nuværende setup samt konsekvenserne heraf. Det indstilles at HB tager orienteringen til efterretning. BK præsenterede siden og de overvejelser til ligger i til og fravalg. HB havde forståelsesspørgsmål og kommentarer til de nuværende til- og fravalg. IKN, AMK og PB er fortsat HBs deltagere i processen. Der blev udtrykt ros til arbejdet og det der er nået på tiden indtil nu. HB havde en drøftelse af online debatten i FDF i fremtiden. Arbejdsgrupperne (teknik og indhold) lægger op til at debatfora lægges udenfor hjemmesiden på sociale tjenester fx facebook. HB udvider dog ønsket til hjemmesiden: at debat udenfor sitet vises på selve sitet, fx i noget indlejring/iframet. HB modtog orienteringen med ovenstående kommentarer. Konsekvenserne for de tekniske til- og fravalg herunder økonomi redegøres der for på næste HB møde. 2.5 U-Mål: FDF i samarbejde B 30 BSK Efter HB vedtog strategien på Jan15 har staben udarbejdes en handlingsplan for de enkelte delmål under udviklingsmålet. Jf. FDFs strategikoncept skal HB vedtage handlingsplanen. Der fremsættes et bilag opsat i den skabelon for handlingsplaner der blev fremvist jan15. Punktet behandles af HB fredag aften og indgår også som et åbent orienteringspunkt på det fælles møde lørdag kl Vedr. selve strategien: Skolen - Der blev peget på at DGI er meget fremme i skoene ift åben skole og skolereformen og at FDF skal steppe op hvis vi skal med. Nogle svar herpå var at også skolen er søgende/famlende på åbenskole dimensionen, samt at FDF i vores egen skala har hjemmeside og kontaktdata/konsulenthjælpe på trapperne. Vi er med. Kirken ad. Delmål2, udsatte børn og unge. - Det afsnit kræver evt. en skærpelse. Hvem er mulige samarbejdspartnere (er de fx kirkelige) og hvad lægger vi i at støtte kredse. - HB havde en drøftelse af bredden i målsætningen at nå udsatte børn og unge, og gerne brede det endnu mere ud end fx kun at skele til den kirkelige verden. Kommunen Spm: DUFs konsulenttjeneste opererer de også på lokalt niveau? Svar: Ja. Processen herfra blev forklaret af BSK. HB vedtog strategien for FDF i samarbejde.

5 FDFs hovedbestyrelse side 5/ 9 Handlingsplanen - Generelt er handlingsplanen tænkt dynamisk således at vi kan opskalere, nedskalere, fjerne en handling eller fx ændre retning/fokus på en handling. - Der efterspørges en øget tænkning på nyt og innovativt - mere blå ocean fremfor forhold vi har gjort rykket på før. - Der spørges til om baseline analysen skal fremstå tydeligere, så vi har en god fortælling til LM2016. Dette vurderes. Kirken - Eventuelle strategiske partnerskaber bør godkendes af HB. Skolen - Udvælgelse af fokus på leg må ikke være en showstopper hvis en kreds vil arbejde med andet fx friluftsliv. Kommunen - Tilføj folkeoplysningsudvalg der hvor vi også fokuserer på de lokale samråd. - Måske er samrådshandlingen for ambitiøs og for virkelighedsfjern? - Overvej om vi kan være mere ambitiøse og aktiverende ift kredsbestyrelsen end blot nyhedsbreve. - Vær obs på at vi ikke udfører DUFs eller Landssamrådets arbejde. - Husk at medtænke FDFs repræsentant i DUFs styrelse hvor det giver mening. HB godkendte herefter handlingsplanen med ovenstående bemærkninger. Opfølgning herpå indføres i årshjulet. 2.6 FDFs repræsentationer O 10 MS Mundtlig status fra generalsekretæren på hvor langt vi er med opfordringen til FDFs repræsentationer for perioden Der henvises evt. til FDFs hjemmeside => Organisation => Repræsentationer. Det konstateres at vi ikke fælles på skoler og i FDF er skarpe på valgperioder og valgbarhed/mandat mv. Det skabes der nu klarhed over. MS fik sparring på en række navne. Lørdag Opgaver til LM2016 B 30 MS Der er udarbejdet en opgaveliste med formelle og uformelle opgaver som HB er kommet hjem med fra LM2014. De er opsat i en oversigt med handlinger, organisering, ansvar, tidsplan mv. HB skal i første omgang forholde sig til om opgaverne (især de uformelle dem et HB-medlem gav lovning på talerstolen) er korrekt medtaget. Derudover ønskes sparring og kommentarer på enkelte elementer mv. Der ønskes også tilkendegivelse hvis nogen HB medlemmer ønsker at komme tættere på nogle af opgaveprocesserne. HB udsatte grundet fejl i bilag at behandle oversigten.

6 FDFs hovedbestyrelse side 6/ DUF D 20 MFV Jonas Maibom FDFs repræsentant i DUFs styrelse inviteres med til en kort drøftelse omkring den igangsatte proces med revision af drifts-tilskudsmodellen. FDF er med i arbejdsgruppen repræsenteret ved MFV. HB orienteres indledningsvist herom og får lejlighed til at stille spørgsmål. Jonas Maibom gav orientering. Tipsmidlerne er under revision. Ekstern finansiering af tipspuljen menes nu at være politisk handlet på plads. Internt er nedsat en arbejdsgruppe, hvor samrådet er direkte repræsenteret ved Morten Frouvne, FDF og Charlotte Bach, DDS. HB udtrykte ros til Jonas arbejde i DUF. Ledelsen giver en orientering om situationen i samrådet og historikken på maj-mødet På augustmødet tages en større drøftelse ind om tipsrevisionen hvor Jonas Maibom inviteres igen. Lørdag Udvalg B 15 LG Der fremstilles en række udvalgskommisorier og/eller navne-emner ifm. nedsættelse af og igangsætning af udvalgsarbejde i FDF Kommissorium for ejendomsudvalget (tidligere byggetips) Indstilling: I forhold til det eksisterende kommissorium for udvalget er der en række ændringer i det nye kommissorium. 1. Navnet foreslås ændret til Ejendomsudvalget. 2. Udvalget yder rådgivning til landsforbundet i forbindelse med kredslukninger der involverer ejendomme. 3. Udvalget yder rådgivning til landsforbundet i forhold til driften af landsforbundets egne ejendomme. 4. Udvalget afgør selv ansøgningen til Julsøfonden. Kun ansøgninger der er særligt komplekse eller kræver en principiel beslutning afgøres af HB. HB godkendte dette kommissorium. HB godkendte endvidere et delegeret ansvar. Ejendomsudvalget tildeles kompetence til at træffe beslutninger om bevillinger, så længe det ligger indenfor fondens reglr og HBs principper. Kun i tilfælde hvor der skal dispenseres fra reglerne skal ansøgninger forbi hovedbestyrelsens bord Kommissorium for uddannelsesudvalget Der tilføjes landsdelsledelsernes uddannelse som punkt 3.5 HB godkendte kommissorium med ovenstående tilføjelse Kommissorium for fællesudvalget f. skoler og FDF

7 FDFs hovedbestyrelse side 7/ 9 HB godkendte dette uden rettelser U-Mål: Relationer og fællesskaber D 60 BSK En HB arbejdsgruppe bestående af Marianne, Iben og Amalie (+ Katrine, Bitten og Morten S) har siden sidste HB møde mødtes og udarbejdet et udkast til en strategi for udviklingsmålet vedr. relationer og fællesskaber. HB skal drøfte og behandle dette mhp at arbejdsgruppen kan viderebehandle strategien frem mod vedtagelsen på HB maj15. MT motiverede punktet. Og gennemførte en drøftelse af den oplistede nu-situation. Herefter igangsatte MT gruppearbejdet med at prioritere i delmål og overflytte evetuelle delmål til handlingstiltag. Vedr. kommunikation HB efterspørger at der gøres noget særligt ifm. kommunikationen? Strategien og handlingsplanen fortjener fuld kommunikation. Både den fulde tekst og det fulde dokument, men også noget mere indbydende / involverende. Der efterspørges noget mere event/kampagne orienteret. Arbejdsgruppen modtog indput fra gruppearbejder og kommer tilbage til næste HB møde med forslag til godkendelse. Lørdag Forretningsorden D 20 MS HB vedtog sidst en forretningsorden og udsatte behandlingen af to underliggende retningslinier. Disse to fremstilles til HBs drøftelse og vedtagelse Retningslinier for økonomi i FDF Godkendt. Retningslinerne gennemgåes mere detaljerete maj15 ifm. øknomigennemgang Retningslinier for ledelse i FDF HB ønsker at drøfte princip om åremålsansættelse for ansatte i staben samt stabens lønforhandlingsprincipper, som i dag sker med FU, hvor øvrige ansatte forhandler med nærmeste leder. Det blev understreget at opblødningen på at HB kan indgå i ansættelsesudvalg af stabsansatte blot er en tilpasnign til den praksis hvor HB ikke i dag deltager (fx specialkonsulenter) Retningslinier blev godkendt. Åremålsdrøftelse og stabens lønforhandlingsprincipper tilføjes årshjulet.

8 FDFs hovedbestyrelse side 8/ Naturvejlederprojekt Sletten O 15 PJ Der fremstilles et bilag til HB til orientering. FDF har modtaget midler fra friluftsrådet til FDFs naturvejleder b.la. omfattende en analyse af et fremtidigt friluftsbyggeprojekt på Sletten. Der gives en statur herpå. Det indstilles til at HB tager orienteringen til efterretning. Herunder særligt orienteringen vedr. planen for Ønske om at der medtænkes inddragelse af frivillige i processen. HB tog orienteringen til efterretning FDFs medlemssystem Carla O 15 MFV Der gives en status på FDFs medlemssystem Carla samt de overvejelser der er gjort ift. tilpasning til fremtidens behov og forventninger ift. medlemsadministration. Det indstilles at HB tager orienteringen til efterretning. Punktet blev udsat til maj Økonomifølgegruppe O 10 AFW Der gives en mundtlig status på arbejdet med igangsætning af HBs økonomifølgegruppe jf. vedtagelse jan15. Arbejdsgruppen forventer at mødes første gang i perioden frem mod maj15. Iab Økonomi K opfølgning O 10 MFV HB får jf. årshulet fremstillet en 4K opfølgning på Afslutning af årsregnskabet pågår, hvilket kan påvirke det fremstillede 4K resultat. Selve regnskabsbehandlingen finder sted maj15. AFW/MFV gav en kort indføring i 4K opfølgningen og det forventede 2014-årsresultat. HB modtog orienteringen Julsøfonden B 5 PJ Der fremstilles en række indstillinger fra byggetipsudvalget til HBs behandling på fremsendte ansøgninger til Julsøfonden. Det indstilles - at HB dispenserer fra de fastlagte regler og at kredsen der ansøger ydes lån som ansøgt. - at HB godkender den anden ansøgning. HB godkendte begge indstillinger HCT fonden HB modtager som fondsbestyrelse 2 gange årligt en række ansøgninger fra FDFere, som er på ophold på Silkeborg Højskole. Der ydes tilskud hertil såfremt dette godkendes. B 5 MFV

9 FDFs hovedbestyrelse side 9/ 9 HB bedes tage stilling til om ansøgningerne kan godkendes. HB godkendte tildeling på 10% af egenbetalingen. 3 Faste punkter 3.1 Ledelsesrapport O 10 MS Generalsekretæren fremstiller en ledelsesrapport til HB til orientering. Der var forskellige nedslag i ledelsesrapporten. 3.2 FU referat Fremstilling af seneste FU referat. O 5 MFV Iab. 3.3 Næste møde Opsamling på dette HB møde med nedslag på emner i bilag årshjulet mhp næste HB møde. D 5 MFV På maj15 skal HB levere input til JKKs MUS med generalsekretæren, påføres årshjulet. Ellers iab. 3.4 Eventuelt D 5 HBs facebookgruppe Frem mod evaluering af HBs FB gruppe maj15 ændres let i princippet om opdatering. Ale HB medlemmer opfodres til at levre indlæg og status opdateringer.

STABEN Heidi bak Nielsen (hbn), Troels Henrik B. Krag (th), Sara Springborg (ssp), Mette la Cour (mlc), Simon Fauerskov (sfa), Anna Vistesen (anv),

STABEN Heidi bak Nielsen (hbn), Troels Henrik B. Krag (th), Sara Springborg (ssp), Mette la Cour (mlc), Simon Fauerskov (sfa), Anna Vistesen (anv), side 1/ 5 Møde for: Møde nr. HB #5, 2015 Vært: Simon Stagis Referent: Ledergruppen Andagt: Iben Konradi Nielsen Deltagere: HOVEDBESTYRELSEN Jonas Kolby Laub Kristiansen (jkk), Iben Konradi Nielsen (ikn),

Læs mere

LEDERGRUPPEN: Morten Skrubbeltrang (ms), Morten Frouvne Vincentz (mfv), Peter Jeppesen (pj), Bitten Schjødt Kjær (bsk), Morten Krogsgaard (mk)

LEDERGRUPPEN: Morten Skrubbeltrang (ms), Morten Frouvne Vincentz (mfv), Peter Jeppesen (pj), Bitten Schjødt Kjær (bsk), Morten Krogsgaard (mk) side 1/ Møde for: Mødedato: 4.-. marts 2016 Vært: Simon Fauerskov Mødetid: fredag kl. 20.00 lørdag kl. 18.30 Referent: Christina Gro Hansen Andagt: Allan Frank Walther Deltagere: HVEDBESTYRELSEN: Jonas

Læs mere

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 5

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 5 FDFs hovedbestyrelse side 1/ 5 Møde for: FDFs hovedbestyrelse Møde nr. HB #7, 214 Vært: Referent: Deltagere: Bitten Schjødt Kjær Morten Frouvne Vincentz HOVEDBESTYRELSEN Jonas Kolby Laub Kristiansen (jkk),

Læs mere

LEDERGRUPPEN Morten Skrubbeltrang (ms), Morten Frouvne Vincentz (mfv), Peter Jeppesen (pj), Bitten Schjødt Kjær (bsk),

LEDERGRUPPEN Morten Skrubbeltrang (ms), Morten Frouvne Vincentz (mfv), Peter Jeppesen (pj), Bitten Schjødt Kjær (bsk), side 1/ 5 Møde for: Mødedato: 20.-21. januar 2017 Vært: Lasse Nybo Mødetid: Fredag kl. 20.00 lørdag kl. 19.30 Referent: Christina Gro Hansen Andagt: Lars Pedersen Deltagere: HOVEDBESTYRELSEN Jonas Kolby

Læs mere

LEDERGRUPPEN Morten Skrubbeltrang (ms), Morten Frouvne Vincentz (mfv) deltager lørdag, Peter Jeppesen (pj), Bitten Schjødt Kjær (bsk)

LEDERGRUPPEN Morten Skrubbeltrang (ms), Morten Frouvne Vincentz (mfv) deltager lørdag, Peter Jeppesen (pj), Bitten Schjødt Kjær (bsk) side 1/ 5 Møde for: Mødedato: 5.-6. maj 2017 Vært: Heidi Bak Nielsen Mødetid: fredag kl. 20.00lørdag ca. 20.00 Referent: Christina Gro Hansen Andagt: Ejner Bank Andreasen Deltagere: HOVEDBESTYRELSEN Jonas

Læs mere

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 6

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 6 FDFs hovedbestyrelse side 1/ 6 Møde for: FDFs hovedbestyrelse Mødedato: 30.-september 1. oktober Vært: Troels Henrik Mødetid: Fredag kl. 19.00 - lørdag kl. 21.00 Referent: Andagt: Deltagere: Christina

Læs mere

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 6

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 6 FDFs hovedbestyrelse side 1/ 6 Møde for: FDFs hovedbestyrelse Møde nr. HB #5, 2015 Vært: Referent: Andagt: Deltagere: Mette La Cour Christina Gro Hansen Marianne Thisgaard HOVEDBESTYRELSEN Jonas Kolby

Læs mere

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 7

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 7 FDFs hovedbestyrelse side 1/ 7 Møde for: FDFs hovedbestyrelse Møde nr. HB #3, 2015 Vært: Referent: Andagt: Deltagere: Christiane Lyng Rosenkjaer Heidi Bak Nielsen Morten Skrubbeltrang HOVEDBESTYRELSEN:

Læs mere

LEDERGRUPPEN: Morten Skrubbeltrang (ms), Morten Frouvne Vincentz (mfv), Peter Jeppesen (pj), Bitten Schjødt Kjær (bsk), Morten Krogsgaard (mk)

LEDERGRUPPEN: Morten Skrubbeltrang (ms), Morten Frouvne Vincentz (mfv), Peter Jeppesen (pj), Bitten Schjødt Kjær (bsk), Morten Krogsgaard (mk) side 1/ 6 Møde for: Mødedato: 22.-23. januar Vært: Christina Gro Hansen Mødetid: Start fredag.00 Slut lørdag.30 Referent: Christina Gro Hansen Andagt: Simon Fauerskov eltagere: HVEESTYRELSEN: Jonas Kolby

Læs mere

LEDERGRUPPEN Morten Skrubbeltrang (ms), Morten Frouvne Vincentz (mfv), Peter Jeppesen (pj), Bitten Schjødt Kjær (bsk),

LEDERGRUPPEN Morten Skrubbeltrang (ms), Morten Frouvne Vincentz (mfv), Peter Jeppesen (pj), Bitten Schjødt Kjær (bsk), side 1/ 5 Møde for: Mødedato: 20.-21. januar 2017 Vært: Lasse Nybo Mødetid: Fredag kl. 20.00 lørdag kl. 19.30 Referent: Christina Gro Hansen Andagt: Lars Pedersen Deltagere: HOVEDBESTYRELSEN Jonas Kolby

Læs mere

LEDERGRUPPEN Morten Skrubbeltrang (ms), Morten Frouvne Vincentz (mfv), Peter Jeppesen (pj), Bitten Schjødt Kjær (bsk)

LEDERGRUPPEN Morten Skrubbeltrang (ms), Morten Frouvne Vincentz (mfv), Peter Jeppesen (pj), Bitten Schjødt Kjær (bsk) side 1/ 5 Møde for: Mødedato: mandag den 28. august 2017 Vært: Troels-Henrik alslev Krag Mødetid: 17.00-21.00 Referent: Christina Gro Hansen Andagt: Christian Skovsgaard jerre Deltagere: HVEDESTYRELSEN

Læs mere

FDFs hovedbestyrelse. Anne Katrine Sylvest

FDFs hovedbestyrelse. Anne Katrine Sylvest Møde for: FFs hovedbestyrelse Mødedato: 3.-4. marts 2017 Vært: Christina Gro Hansen Mødetid: fredag kl. 20.00 lørdag kl. 20.00 Referent: Christina Gro Hansen Andagt: Anne Katrine Sylvest eltagere: HVEESTYRELSEN

Læs mere

Møde for FDFs hovedbestyrelse Maj 2016

Møde for FDFs hovedbestyrelse Maj 2016 Møde for: FDFs hovedbestyrelse Mødedato: 20.-21. maj 2016 Vært: Sara Springborg Mødetid: Fredag kl. 20.00 - lørdag kl. 19.00 Referent: Christina Gro Hansen Andagt: Christian Skovsgaard Bjerre Deltagere:

Læs mere

FDFs hovedbestyrelse. Anne Katrine Sylvest

FDFs hovedbestyrelse. Anne Katrine Sylvest Møde for: FDFs hovedbestyrelse Mødedato: 3.-4. marts 2017 Vært: Christina Gro Hansen Mødetid: fredag kl. 20.00 lørdag kl. 20.00 Referent: Christina Gro Hansen Andagt: Anne Katrine Sylvest Deltagere: HOVEDBESTYRELSEN

Læs mere

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 6

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 6 FDFs hovedbestyrelse side 1/ 6 Møde for: FDFs hovedbestyrelse Møde nr. # 1 JAN 2014 Vært: Referent: Andagt: Deltagere: Anna Vistesen Christina Gro Hansen Lars Pedersen HOVEDBESTYRELSEN: Jonas Kolby Laub

Læs mere

LEDERGRUPPEN Morten Skrubbeltrang (ms), Morten Frouvne Vincentz (mfv) deltager lørdag, Peter Jeppesen (pj), Bitten Schjødt Kjær (bsk)

LEDERGRUPPEN Morten Skrubbeltrang (ms), Morten Frouvne Vincentz (mfv) deltager lørdag, Peter Jeppesen (pj), Bitten Schjødt Kjær (bsk) side 1/ 7 Møde for: Mødedato: 5.-6. maj 2017 Vært: Heidi Bak Nielsen Mødetid: fredag kl. 20.00lørdag ca. 20.00 Referent: Christina Gro Hansen Andagt: Ejner Bank Andreasen Deltagere: HOVEDBESTYRELSEN Jonas

Læs mere

LEDERGRUPPEN: Morten Skrubbeltrang (ms), Morten Frouvne Vincentz (mfv), Peter Jeppesen (pj), Bitten Schjødt Kjær (bsk), Morten Krogsgaard (mk)

LEDERGRUPPEN: Morten Skrubbeltrang (ms), Morten Frouvne Vincentz (mfv), Peter Jeppesen (pj), Bitten Schjødt Kjær (bsk), Morten Krogsgaard (mk) side 1/ 6 Møde for: Mødedato: 4.-. marts 2016 Vært: Simon Fauerskov Mødetid: fredag kl. 20.00 lørdag kl. 18.30 Referent: Christina Gro Hansen Andagt: Allan Frank Walther Deltagere: HVEDBESTYRELSEN: Jonas

Læs mere

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 7

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 7 FDFs hovedbestyrelse side 1/ 7 Møde for: FDFs hovedbestyrelse Mødedato: 26.-27. august 2016 Vært: Anna Vistesen Mødetid: Fredag kl. 19.00 - lørdag kl. 15.00 Referent: Andagt: Deltagere: Christina Gro Hansen

Læs mere

Mødetid: Lørdag kl samt søndag

Mødetid: Lørdag kl samt søndag side 1/ 7 Møde for: Mødedato: 11. november 12. november Vært: TH Mødetid: Lørdag kl 19.00-20.15. samt søndag 09.00-16.00 Referent: Christina Gro Hansen Andagt: Lørdag: AK Søndag: CSB Deltagere: HOVEDBESTYRELSEN

Læs mere

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 5

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 5 FDFs hovedbestyrelse side 1/ 5 Møde for: FDFs hovedbestyrelse Møde nr. 5, september 2014 Vært: Referent: Andagt: Deltagere: Christina Gro Hansen Christina Gro Hansen Christian Skovsgaard Bjerre HOVEDBESTYRELSEN:

Læs mere

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 11

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 11 FDFs hovedbestyrelse side 1/ 11 Møde for: FDFs hovedbestyrelse Møde nr. HB #1, 2015 Vært: Referent: Deltagere: Anna Vistesen Mette la Cour og Morten Frouvne Vincentz HOVEDBESTYRELSEN Jonas Kolby Laub Kristiansen

Læs mere

Landsforbundet FDF, hovedbestyrelsesmøde side 1/ 5

Landsforbundet FDF, hovedbestyrelsesmøde side 1/ 5 Landsforbundet FDF, hovedbestyrelsesmøde side 1/ 5 Møde for: FDFs hovedbestyrelse Møde nr. 05-2011 Vært: Referent: Andagt: Deltagere: Morten Frouvne Morten Frouvne Jens Maibom Pedersen Preben Siggaard

Læs mere

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 7

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 7 FDFs hovedbestyrelse side 1/ 7 Møde for: FDFs hovedbestyrelse Møde nr. HB #5 NOV Vært: Referent: Andagt: Deltagere: Christina Gro Hansen Christina Gro Hansen Christian Dias HOVEDBESTYRELSEN: Jonas Kolby

Læs mere

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 7

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 7 FDFs hovedbestyrelse side 1/ 7 Møde for: FDFs hovedbestyrelse Mødedato: 22.-23. januar Vært: Christina Gro Hansen Mødetid: Start fredag 20.00 Slut lørdag 20.30 Referent: Christina Gro Hansen Andagt: Deltagere:

Læs mere

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 5

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 5 FDFs hovedbestyrelse side 1/ 5 Møde for: FDFs hovedbestyrelse Mødedato: 28.-29. september 2018 Vært: Christina Gro Hansen Mødetid: Fredag kl. 20.00 22.00 Lørdag kl. 09.30 22.00 Referent: Christina Gro

Læs mere

Christian S. Bjerre (udsat)

Christian S. Bjerre (udsat) side 1/ 6 Møde for: Mødedato: lørdag den 16. september Vært: erko Mødetid: 9.30 12.15 Referent: Morten Frouvne Vincentz Andagt: Christian S. jerre (udsat) eltagere: HVEESTYRELSEN Jonas Kolby Laub Kristiansen

Læs mere

HBs ÅRSHJUL 2015-2016

HBs ÅRSHJUL 2015-2016 HBs ÅRSHJUL 2015-2016 Bilaget fremstilles på alle mæder og angiver større sager og processer som HB følger. Listen med status over opgaver som LM har pålagt HB vedligeholdes løbende i ledelsesrapporten

Læs mere

Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF Mødebilag til Hovedbestyrelsesmøde

Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF Mødebilag til Hovedbestyrelsesmøde Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF Mødebilag til Hovedbestyrelsesmøde SÆT KRYDS ÅBENT FØR ÅBENT EFTER NYHED EFTER LUKKET BILAG x Orienteringsbilag (O) x Debat- og temabilag (D) Beslutningsbilag (B)

Læs mere

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 9

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 9 FDFs hovedbestyrelse side 1/ 9 Møde for: FDFs hovedbestyrelse Møde nr. 4, august 2014 Vært: Referent: Andagt: Deltagere: Simon Fauerskov Christina Gro Hansen Allan Frank Walther HOVEDBESTYRELSEN: Jonas

Læs mere

Referat af møde i FDFs Hovedbestyrelse den januar 2019

Referat af møde i FDFs Hovedbestyrelse den januar 2019 Type FDFs hovedbestyrelse side 1/ 5 Referat af møde i FDFs Hovedbestyrelse den 18.-19. januar 2019 Til stede Hovedbestyrelsen: Ansatte: Referat: Jonas Kolby Laub Kristiansen (JKK), Emil Gaarde (EG), Iben

Læs mere

STABEN Heidi bak Nielsen (hbn), Troels Henrik B. Krag (th), Sara Springborg (ssp), Mette la Cour (mlc), Simon Fauerskov (sfa), Anna Vistesen (anv),

STABEN Heidi bak Nielsen (hbn), Troels Henrik B. Krag (th), Sara Springborg (ssp), Mette la Cour (mlc), Simon Fauerskov (sfa), Anna Vistesen (anv), side 1/ 8 Møde for: Møde nr. H #5, 20 Vært: Simon Stagis Referent: Ledergruppen Andagt: Iben Konradi Nielsen eltagere: HVEESTYRELSEN Jonas Kolby Laub Kristiansen (jkk), Iben Konradi Nielsen (ikn), Allan

Læs mere

HB-møde: Januar 2014 Initialer: MS Bilags.nr.: 2.1.1.1 NYHED EFTER LUKKET BILAG. Udviklingsmål - Strategi Handlingsplaner Kommissorier Retningslinjer

HB-møde: Januar 2014 Initialer: MS Bilags.nr.: 2.1.1.1 NYHED EFTER LUKKET BILAG. Udviklingsmål - Strategi Handlingsplaner Kommissorier Retningslinjer HB-møde: Januar 2014 Initialer: MS Bilags.nr.: 2.1.1.1 SÆT KRYDS ÅBENT FØR ÅBENT EFTER Orienteringsbilag (O) Debat- og temabilag (D) X Beslutningsbilag (V) X X NYHED EFTER LUKKET BILAG HB-protokol (udfyldes

Læs mere

Evaluering af strategikoncept

Evaluering af strategikoncept Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF Mødebilag til Hovedbestyrelsesmøde SÆT KRYDS ÅBENT FØR ÅBENT EFTER NYHED EFTER LUKKET BILAG Orienteringsbilag (O) x Debat- og temabilag (D) x Beslutningsbilag (B)

Læs mere

Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF Mødebilag til Hovedbestyrelsesmøde

Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF Mødebilag til Hovedbestyrelsesmøde Strategikoncept FDF har fire vigtige styringsredskaber for at sikre landsforbundets daglige drift samt sikre en ordentlig implementering af landsforbundets ambition og udviklingsmål. Disse styringsredskaber

Læs mere

Landsmødereferat Beslutningsreferat af FDFs Landsmøde 2014 14.-16. november 2014 på Hotel Nyborg Strand

Landsmødereferat Beslutningsreferat af FDFs Landsmøde 2014 14.-16. november 2014 på Hotel Nyborg Strand Landsmødereferat Beslutningsreferat af FDFs Landsmøde 2014 14.-16. november 2014 på Hotel Nyborg Strand Om referatet Referatet er et beslutningsreferat. Punkterne i referatet afspejler ikke nødvendigvis

Læs mere

Forretningsorden

Forretningsorden Forretningsorden 2019-2020 Vedtaget af hovedbestyrelsen den 19. januar 2019 med ikrafttrædelse samme dato. 1. Hovedbestyrelsen 1.1 Opgaver og ansvar Hovedbestyrelsens opgave og ansvar er at varetage den

Læs mere

Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF Mødebilag til Hovedbestyrelsesmøde

Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF Mødebilag til Hovedbestyrelsesmøde Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF Mødebilag til Hovedbestyrelsesmøde SÆT KRYDS ÅBENT FØR ÅBENT EFTER NYHED EFTER LUKKET BILAG x Orienteringsbilag (O) Debat- og temabilag (D) Beslutningsbilag (B)

Læs mere

LEDERGRUPPEN: Morten Skrubbeltrang (ms), Morten Frouvne Vincentz (mfv), Peter Jeppesen (pj),

LEDERGRUPPEN: Morten Skrubbeltrang (ms), Morten Frouvne Vincentz (mfv), Peter Jeppesen (pj), side 1/ 9 Møde for: Møde nr. H #3, maj 2014 Vært: Troels-Henrik alslev Krag Referent: Christina Gro Hansen Andagt: Jens Maibom Pedersen Deltagere: HVEDESTYRELSEN: Jonas Kolby Laub Kristiansen (jkk), Iben

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side

Indholdsfortegnelse. Side Holger og Carla Tornøe s Fond Årsrapport 2015 Indholdsfortegnelse Side Oplysninger om fonden 3 Bestyrelsespåtegning 4 Den uafhængige revisors påtegning 5 Bestyrelsesberetning 6 Anvendt regnskabspraksis

Læs mere

Repræsentanter Navn Deltager Afbud. X Rasmus Kjeldsmark Jakobsen. X Frank Jensen. X Gitte Petersen. X Ivan Bøgh. X Karsten Carlo Hansen

Repræsentanter Navn Deltager Afbud. X Rasmus Kjeldsmark Jakobsen. X Frank Jensen. X Gitte Petersen. X Ivan Bøgh. X Karsten Carlo Hansen Landsforbundet DUI-LEG og VIRKE Svanevej 22 2400 København NV Tlf. 36 17 72 00 www.dui.dk Referat 13. Hovedbestyrelsesmøde Dato: Lørdag 19/8-17 Tid: Kl. 10.40 12.23 Sted: Landsforbundet DUI-LEG og VIRKE

Læs mere

Holger og Carla Tornøe s Fond Årsrapport 2014

Holger og Carla Tornøe s Fond Årsrapport 2014 Holger og Carla Tornøe s Fond Årsrapport 2014 Indholdsfortegnelse Side Oplysninger om fonden 3 Bestyrelsespåtegning 4 Den uafhængige revisors påtegning 5 Bestyrelsesberetning 6 Anvendt regnskabspraksis

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 13. november 2017

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 13. november 2017 Kredsbestyrelsesmøde den 13. november 2017 kl. 9.00 11.00 intro for nye KB medlemmer der er kaffe fra kl. 8.30 Kl. 11.00 14.30 ordinært KB møde kl. 15.00 18.00 Reception i forbindelse med ændringer i kredsformandskabet

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 22. januar 2018

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 22. januar 2018 Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 22. januar 2018 kl. 9.00 15.30 der er kaffe fra kl. 8.30 Dagsorden: 1. Mødets åbning 2. Dagsorden 2.1. Referat 3. Sager til behandling 3.1. KB s arbejdsform 3.1.1. Udkast

Læs mere

Dagsorden. Tirsdag d. 5. februar kl. 17.00-21:00

Dagsorden. Tirsdag d. 5. februar kl. 17.00-21:00 Tirsdag d. 5. februar kl. 17.00-21:00 Dagsorden 1. Status, input og opdatering af årshjul.... 2 - Fernisering af kontoret... 2 - Informationsmedarbejder med på møder... 2 - National aktivitetsplan... 2

Læs mere

DL-møde. CISV Danmark Tlf.: (+45)33122478. 1266 København K www.cisv.dk

DL-møde. CISV Danmark Tlf.: (+45)33122478. 1266 København K www.cisv.dk DL-møde DL-møde... 1 1. Bordet rundt og status på aktiviteter... 3 2. Status på økonomi... 4 3. Status på LF... 4 4. Kommunikation.3 5. Status på udvalgsarbejde... 5 6. Nyt fra international... 5 7. Akutte

Læs mere

Lars Mortensen (Friluftsrådet), Anne-Kathrine Østerby (KFUM-spejderne) og Jørgen Kvist (KFUM-KFUK).

Lars Mortensen (Friluftsrådet), Anne-Kathrine Østerby (KFUM-spejderne) og Jørgen Kvist (KFUM-KFUK). Referat fra Landssamrådsmøde d. 20. januar 2014 Mødested: DUI-LEG og VIRKE Mågevej 22 2650 Hvidovre Kl. 17.30 18.15 Kl. 18.15 21.30 Aftensmad Landssamrådsmøde Deltagere: Mads Faber Henriksen (DUI-LEG og

Læs mere

Notat vedrørende: Rekruttering af frivillige og lønnede medarbejdere

Notat vedrørende: Rekruttering af frivillige og lønnede medarbejdere HB mødebilag side 1/ 5 HB-møde: Marts 2014 Initialer: PJ Bilagsnr.: 2.5.1 SÆT KRYDS ÅBENT FØR Orienteringsbilag (O) x Debat- og temabilag (D) X X Beslutningsbilag (B) ÅBENT EFTER NYHED EFTER LUKKET BILAG

Læs mere

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 7

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 7 FDFs hovedbestyrelse side 1/ 7 Møde for: FDFs hovedbestyrelse Møde nr. # 2, marts 2014 Vært: Referent: Andagt: Deltagere: Mette la Cour Christina Gro Inger Mårup HOVEDBESTYRELSEN: Jonas Kolby Laub Kristiansen

Læs mere

Referat - Landssamrådets møde d. 10. juni Referat fra Landssamrådsmøde d. 10. juni Mødested: FDF Rysensteen.

Referat - Landssamrådets møde d. 10. juni Referat fra Landssamrådsmøde d. 10. juni Mødested: FDF Rysensteen. Referat fra Landssamrådsmøde d. 10. juni 2014 Mødested: FDF Rysensteen Rysensteensgade 3 1564 København V Kl. 17.30 18.15 Kl. 18.15 20.30 Aftensmad Landssamrådsmøde Deltagere: Mads Faber Henriksen (DUI-LEG

Læs mere

Landsforbundet Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF. Revisionsprotokollat til årsrapport 2015

Landsforbundet Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF. Revisionsprotokollat til årsrapport 2015 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Landsforbundet Frivilligt Drenge-

Læs mere

1. Ansøgning til Nordeafonden - Strategi for med at få flere medlemmer, frivillige og afdelinger

1. Ansøgning til Nordeafonden - Strategi for med at få flere medlemmer, frivillige og afdelinger Referat af 23. forretningsudvalgsmøde DATO: Tirsdag den 17. juni 2014 TID: Kl. 18.00 21.00 STED: Forbundskontoret Mågevej 22 2650 Hvidovre 36 17 72 00 Forretningsudvalget Navn Deltager Afbud Stig Møller,

Læs mere

REFERAT FRA LS-MØDE D. 16. MARTS 2014

REFERAT FRA LS-MØDE D. 16. MARTS 2014 REFERAT FRA LS-MØDE D. 16. MARTS 2014 Deltagere: Amalie, Simon, Mathias, Vibeke, Morten, Ilija, Henriette og Cecilie Afbud: Mieke og Christian Pkt. 1 Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt Pkt.

Læs mere

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 12

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 12 FDFs hovedbestyrelse side 1/ 12 Møde for: FDFs hovedbestyrelse Møde nr. HB #5, 2015 Vært: Referent: Andagt: Deltagere: Mette La Cour Christina Gro Hansen Marianne Thisgaard HOVEDBESTYRELSEN Jonas Kolby

Læs mere

Forretningsorden Vedtaget af hovedbestyrelsen den 4. marts 2017 med ikrafttrædelse samme dato.

Forretningsorden Vedtaget af hovedbestyrelsen den 4. marts 2017 med ikrafttrædelse samme dato. Forretningsorden 2017-2018 Vedtaget af hovedbestyrelsen den 4. marts 2017 med ikrafttrædelse samme dato. 1. Hovedbestyrelsen 1.1 Opgaver og ansvar Hovedbestyrelsens opgave og ansvar er at varetage den

Læs mere

Holger og Carla Tornøe s Fond Årsrapport Foto Martin Søndergaard

Holger og Carla Tornøe s Fond Årsrapport Foto Martin Søndergaard Holger og Carla Tornøe s Fond Årsrapport 2016 Foto Martin Søndergaard Indholdsfortegnelse Side Oplysninger om fonden 3 Bestyrelsespåtegning 4 Den uafhængige revisors påtegning 5 Bestyrelsesberetning 7

Læs mere

DL-møde. CISV Danmark Tlf.: (+45)33122478. 1266 København K www.cisv.dk

DL-møde. CISV Danmark Tlf.: (+45)33122478. 1266 København K www.cisv.dk DL-møde DL-møde... 1 1. Bordet rundt og status på aktiviteter... 3 2. Status på økonomi... 3 3. Status på LF... 5 4. Kommunikation.3 5. Status på udvalgsarbejde... 5 6. Nyt fra international... 6 7. Akutte

Læs mere

Deltagere: David Hansen, Julie Fink, Niels Dam (ordstyrer), Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent)

Deltagere: David Hansen, Julie Fink, Niels Dam (ordstyrer), Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent) Spejdernes bestyrelse Tirsdag d. 8. juni 2017 kl. 20.30-22.00 Sted: Skype REFERAT Deltagere: David Hansen, Julie Fink, Niels Dam (ordstyrer), Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent)

Læs mere

Referat for Landssamrådsmøde den 22. november 2012

Referat for Landssamrådsmøde den 22. november 2012 Referat for Landssamrådsmøde den 22. november 2012 Deltagere: Alice Linning (formand for Landssamrådet, Det Danske Spejderkorps), Mads Kolte-Olsen (Det Danske Spejderkorps), Nina Hanberg og Susanne Ravn

Læs mere

Referat 3. Forretningsudvalgsmøde den 12. juni 2012 Side 1

Referat 3. Forretningsudvalgsmøde den 12. juni 2012 Side 1 Referat 3. Forretningsudvalgsmøde den 12. juni 2012 Side 1 Referat til 3. Forretningsudvalgsmøde DATO: Tirsdag den 12. juni 2012 TID: Kl. 18.00 21.00 STED: Forbundskontoret Mågevej 22 2650 Hvidovre 36

Læs mere

Referat 14. Forretningsudvalgsmøde den 18. juni 2013 Side 1

Referat 14. Forretningsudvalgsmøde den 18. juni 2013 Side 1 Referat 14. Forretningsudvalgsmøde den 18. juni 2013 Side 1 Referat af 14. Forretningsudvalgsmøde DATO: Tirsdag den 18. juni 2013 TID: Kl. 18.00 21.00 STED: Forbundskontoret Mågevej 22 2650 Hvidovre 36

Læs mere

Referat for Landssamrådsmøde den 14. november 2013

Referat for Landssamrådsmøde den 14. november 2013 Referat for Landssamrådsmøde den 14. november 2013 Deltagere: Alice Linning (formand for Landssamrådet, Det Danske Spejderkorps), Bie Andersen (Det Danske Spejderkorps), Nina Hanberg (De grønne pigespejdere),

Læs mere

Referat 1. Forretningsudvalgsmøde den 8. maj 2012 Side 1

Referat 1. Forretningsudvalgsmøde den 8. maj 2012 Side 1 Referat 1. Forretningsudvalgsmøde den 8. maj 2012 Side 1 Referat af 1. Forretningsudvalgsmøde DATO: Tirsdag den 8. maj 2012 TID: Kl. 18.00 21.00 (Spisepause 18.00-18.30) STED: Forbundskontoret Mågevej

Læs mere

REFERAT. 4. møde i Studenterrådet i VIA

REFERAT. 4. møde i Studenterrådet i VIA 4. møde i Studenterrådet i VIA 2018-2019 Sted: Campus Holstebro Gl Struervej 1 7500 Holstebro Lokale A232 Mødedato: 28. september 2018 Kl. 15.00 19.00 Deltagere Chris Aamand Jensen (218388 VCM) Hedvig

Læs mere

Sted: Salen (Mødehuset 1. sal), Spejdercenter Holmen, Arsenalvej 10, 1436 Kbh. K

Sted: Salen (Mødehuset 1. sal), Spejdercenter Holmen, Arsenalvej 10, 1436 Kbh. K Spejdernes bestyrelse Mandag d. 26. juni 2017 kl. 17.00-21.00 Sted: Salen (Mødehuset 1. sal), Spejdercenter Holmen, Arsenalvej 10, 1436 Kbh. K REFERAT Deltagere: David Hansen, Morten Junget, Julie Fink,

Læs mere

FDF søger udviklingschef med ansvar for kredsudvikling, kredsstart og uddannelse

FDF søger udviklingschef med ansvar for kredsudvikling, kredsstart og uddannelse STILLINGSOPSLAG FDF søger udviklingschef med ansvar for kredsudvikling, kredsstart og uddannelse Vi søger en dygtig leder, der kan være en central kulturbærer i en værdistærk organisation. Du kommer til

Læs mere

Landsmødereferat Beslutningsreferat af FDFs landsmøde 14. 16. november 2008 på Hotel Nyborg Strand

Landsmødereferat Beslutningsreferat af FDFs landsmøde 14. 16. november 2008 på Hotel Nyborg Strand Landsmødereferat Beslutningsreferat af FDFs landsmøde 14. 16. november 2008 på Hotel Nyborg Strand Dette referat skal udsendes senest 2 måneder efter landsmødets afholdelse jf. forbundsvedtægt K, stk.

Læs mere

Revisionsprotokollat til årsrapport 2014

Revisionsprotokollat til årsrapport 2014 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Landsforbundet Frivilligt Drenge-

Læs mere

Referat fra landsdelsmøde d. 21/2-2015

Referat fra landsdelsmøde d. 21/2-2015 Referat fra landsdelsmøde d. 21/2-2015 1) Søren Rottbøll er valgt til dirigent Der er rettidigt indkaldt til landsdelsmødet 4 uger før. Ændringer til dagsorden: Under pkt. 8a ændres 12 til 11. Under pkt.

Læs mere

Værktøj for FDF i samarbejde

Værktøj for FDF i samarbejde Værktøj for Værktøj til at komme godt i gang med samarbejde i kredsen med tre inspirationsfilm, valgseddel og illustreret handlingsplan. FDF vil styrke det lokale samarbejde med kirker, skoler og kommuner

Læs mere

Landsdelsmøde onsdag d. 7. marts på Kongeådalens Efterskole

Landsdelsmøde onsdag d. 7. marts på Kongeådalens Efterskole Så er det med at komme afsted til landsdelsmødet tag bare flere ledere fra kredsen med Landsdelsmøde : Landsdelsmødet er det forum, hvor vi i landsdelen lægger planerne for fremtiden i vores landsdel og

Læs mere

DL-møde. CISV Danmark Tlf.: (+45)33122478. 1266 København K www.cisv.dk

DL-møde. CISV Danmark Tlf.: (+45)33122478. 1266 København K www.cisv.dk DL-møde DL-møde... 1 1. Bordet rundt og status på aktiviteter... 3 2. Status på økonomi... 4 3. Status på LF... 4 4. Kommunikation.3 5. Status på udvalgsarbejde... 5 6. Nyt fra international... 6 7. Akutte

Læs mere

REFERAT HB 03. Lørdag 7. februar 2015 Frederiksberghallerne Kl.10.00 15.30

REFERAT HB 03. Lørdag 7. februar 2015 Frederiksberghallerne Kl.10.00 15.30 REFERAT HB 03 Lørdag 7. februar 2015 Frederiksberghallerne Kl.10.00 15.30 Deltagere René Toft, formand Jens Dall-Hansen, næstformand Kenneth Larsen, Elite- og Eventansvarlig Jeanette Lund Clausen, Bredde-

Læs mere

Status på landsforbundets udvalg og projekter [Marts 2010]

Status på landsforbundets udvalg og projekter [Marts 2010] Emne: Status på udvalg og projekter Skrevet af: RAP Dato: 04.03.2010 Side: 1 af 5 Status på landsforbundets udvalg og projekter [Marts 2010] Indholdsfortegnelse 1. Generelle bemærkninger...1 2. Status

Læs mere

Landsdelsledelsesmøde 7023

Landsdelsledelsesmøde 7023 Landsdelsledelsesmøde 7023 Dato: 25. maj 2011 Klokkeslæt: 18:00 Sted: Morten Larsen, Bondesager 9, 4220 Korsør Mødetype Ordinært Landsdelsledelsesmøde Møde indkaldt af Morten Larsen Mødeleder Morten Larsen

Læs mere

REFERAT Skolebestyrelsesmøde Dagsorden. Til drøftelse: Torsdag den 10. marts 2016 kl Konferencelokalet

REFERAT Skolebestyrelsesmøde Dagsorden. Til drøftelse: Torsdag den 10. marts 2016 kl Konferencelokalet REFERAT Skolebestyrelsesmøde Dagsorden Torsdag den 10. marts 2016 kl. 17.30-20.00 Konferencelokalet Møde nr. 19 Indkaldte: Christian Riise, Kari Astrid Thynebjerg, Michael Blomsterberg, Steen Bundgaard,

Læs mere

HB-mødeindkaldelse. Dagsorden. 1. Dagsorden og referat af HBM marts 2015. 2. Sager til diskussion/beslutning. 3 Sager til orientering

HB-mødeindkaldelse. Dagsorden. 1. Dagsorden og referat af HBM marts 2015. 2. Sager til diskussion/beslutning. 3 Sager til orientering HB-mødeindkaldelse Tirsdag d. 19. maj 2015 Dagsorden 1. Dagsorden og referat af HBM marts 2015 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Nykredit - afkast og muligheder for alternative investeringer 2.2 Næste

Læs mere

Spejdernes bestyrelse Fredag d. 15. september kl lørdag d. 16. september kl

Spejdernes bestyrelse Fredag d. 15. september kl lørdag d. 16. september kl Spejdernes bestyrelse Fredag d. 15. september kl. 18.00 lørdag d. 16. september kl. 15.00 Sted: Brogården, Middelfart REFERAT Deltagere: David Hansen, Morten Junget, Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling

Læs mere

REFERAT/ DAGSORDEN. 3. VIA-DSR møde Punkt 1. Valg af ordstyrer og referent. Deltagere [Navne] Gæster. Afbud [Navne]

REFERAT/ DAGSORDEN. 3. VIA-DSR møde Punkt 1. Valg af ordstyrer og referent. Deltagere [Navne] Gæster. Afbud [Navne] 3. VIA-DSR møde 2017 Sted: Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Lokale B172 Mødedato: 11. maj 2017 Kl. 16-19 Deltagere [Navne] Gæster Afbud [Navne] Forberedelse: Hvert Campus skal have skrevet

Læs mere

Møde i Sundhedsudvalget Dato: Onsdag den 19. april 2017 kl. 10 til 12. Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, stuen, lokale 125 (Ældrerådets eget lokale).

Møde i Sundhedsudvalget Dato: Onsdag den 19. april 2017 kl. 10 til 12. Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, stuen, lokale 125 (Ældrerådets eget lokale). REFERAT Møde i Sundhedsudvalget Dato: Onsdag den 19. april 2017 kl. 10 til 12. Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, stuen, lokale 125 (Ældrerådets eget lokale). Til stede: Hanne Simonsen (formand), Anne

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Kim

Læs mere

Indkaldelse til bestyrelsesmøde

Indkaldelse til bestyrelsesmøde Ref.: JIJ Dok.nr.: 4477465 Sag.nr.: 2017-SL211NJ-15981 02-08-2018 Indkaldelse til bestyrelsesmøde Dato: 23. august 2018 Tid: 09.20-16.00 OBS: der afholds A-kasse GF fra 9-9.15 Sted: Skansevej 90b, 9400

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 8. september Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 8. september Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 8. september.2016 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand

Læs mere

Referat. Punkt 2, bilag 2. Dato: Tirsdag den 20. november Referat fra mødet

Referat. Punkt 2, bilag 2. Dato: Tirsdag den 20. november Referat fra mødet Referat Punkt 2, bilag 2 Udvalg: PASS Dato: Tirsdag den 20. november 2012 Emne: Referat fra mødet Til stede: Nanna Højlund, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Lisbeth Højmark, Danske Regioner

Læs mere

Referat HB 04. Lørdag den 6. februar 2016 Aarhus Stadionhal Kl

Referat HB 04. Lørdag den 6. februar 2016 Aarhus Stadionhal Kl Referat HB 04 Lørdag den 6. februar 2016 Aarhus Stadionhal Kl. 10.00 16.00 Deltagere René Toft, formand Jens Dall-Hansen, næstformand Jeanette Lund Clausen, Bredde- og Udviklingsansvarlig Kenneth Larsen,

Læs mere

Referat af hovedbestyrelsesmøde i Dansk Døve-Idrætsforbund

Referat af hovedbestyrelsesmøde i Dansk Døve-Idrætsforbund Referat af hovedbestyrelsesmøde i Dansk Døve-Idrætsforbund Dato: Lørdag den 17. juni 2017 kl. 9.00 15.00 Sted: Deltagere: Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby Hovedbestyrelsen: Claus Jul Larsen

Læs mere

Udviklingsmål Strategier for FDF i samarbejde og Fællesskab og relationer i FDF

Udviklingsmål Strategier for FDF i samarbejde og Fællesskab og relationer i FDF Udviklingsmål 2016 2018 Strategier for FDF i samarbejde og Fællesskab og relationer i FDF FOTO BO LUDVIGSEN, RIEKE POPPE, THOMAS HEIE NIELSEN Strategier for FDF i samarbejde og Fællesskab og relationer

Læs mere

Referat bestyrelsesmøde tirsdag d.24 april. Kl

Referat bestyrelsesmøde tirsdag d.24 april. Kl Referat bestyrelsesmøde tirsdag d.24 april Kl.18.00-21.00 1. Godkendelse af referat fra sidste møde Der er ingen bemærkninger til sidste referat 2. Bemærkninger til dagsordenen Mortens punkt under eventuelt

Læs mere

Kommissorium for UlykkesPatientForeningens koordinationsudvalg

Kommissorium for UlykkesPatientForeningens koordinationsudvalg Kommissorium for UlykkesPatientForeningens koordinationsudvalg Navn UlykkesPatientForeningens koordinationsudvalg. Formål UlykkesPatientForeningens koordinationsudvalg er et koordinerende og rådgivende

Læs mere

Med afsæt i hovedbestyrelsens årsplan var der udarbejdet dagsorden, der havde været til forbehandling i Formandskabet den 10. november 2016.

Med afsæt i hovedbestyrelsens årsplan var der udarbejdet dagsorden, der havde været til forbehandling i Formandskabet den 10. november 2016. Referat af hovedbestyrelsesmøde i Diabetesforeningen Tid: Torsdag den 24. november 2016, kl. 16.00-20.00 Sted: Diabetesforeningen, Toldbodgade 33, København Tilstede: Truels Schultz, Jørgen Andersen, Torben

Læs mere

Godkendt med tilføjelse af pkt. 17 om status på metaevalueringen af Spejdernes lejre.

Godkendt med tilføjelse af pkt. 17 om status på metaevalueringen af Spejdernes lejre. Spejdernes bestyrelse Fredag d. 3. november kl. 18.00 lørdag d. 4. november kl. 15.00 REFERAT Deltagere: David Hansen, Morten Junget, Julie Fink, Signe Lund Christensen, Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 3. december 2014

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 3. december 2014 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 3. december 2014 Dagsorden 1. Velkomst 2 Sager til diskussion/beslutning 2.1 Hovedbestyrelsens forretningsorden 2015-16 2.2 Afrapportering

Læs mere

Kommissorium for PolioForeningens koordinationsudvalg

Kommissorium for PolioForeningens koordinationsudvalg Kommissorium for PolioForeningens koordinationsudvalg Navn PolioForeningens koordinationsudvalg. Formål PolioForeningens koordinationsudvalg er et koordinerende og rådgivende organ for hovedbestyrelsen.

Læs mere

Eksternt organisationscirkulære nr. 6

Eksternt organisationscirkulære nr. 6 Eksternt organisationscirkulære nr. 6 1/6 Familieplejernes organisering Baggrund og formål Organiseringen Familieplejerne i Socialpædagogerne har som primært formål at samle alle familieplejere i Socialpædagogerne

Læs mere

Referat fra forretningsudvalgsmøde 5. oktober 2017

Referat fra forretningsudvalgsmøde 5. oktober 2017 Referat fra forretningsudvalgsmøde 5. oktober 2017 Deltagere: Lone Nørager Kristensen, Berit Andersen, Peter Vomb, Peter Balle Fraværende med afbud: Lene Sahlholdt Fra kontoret: Per Olesen (ref.) Mødestart

Læs mere

Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres

Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres arbejde denne folder tjener som inspiration Inspiration til

Læs mere

Frivilligrådet DAGSORDEN

Frivilligrådet DAGSORDEN Frivilligrådet DAGSORDEN Sted: Mødelokale 11, Glesborg Glesborg Bygade 1 Glesborg Dato: Mandag den 27. februar 2017 Start kl.: 15:30 Slut kl.: 16:30 Medlemmer: Kaj Aagaard Hans Stagstrup Kristensen Kristian

Læs mere

Dato: 19-11-2014 10:00 Sted: KL-huset, lokale S-05

Dato: 19-11-2014 10:00 Sted: KL-huset, lokale S-05 REFERAT 2014 GEODANMARK BESTYRELSESMØDE Dato: 19-11-2014 10:00 Sted: KL-huset, lokale S-05 Mission KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt lokalt demokrati. KL varetager kommunernes fælles interesser

Læs mere

Udvalgsmøde den 15. november 2018, Nørremarksvej 225, 6800 Varde. OBS! Kl (Spis aftensmad hjemmefra). I DGI Sydvest krocket-udvalg.

Udvalgsmøde den 15. november 2018, Nørremarksvej 225, 6800 Varde. OBS! Kl (Spis aftensmad hjemmefra). I DGI Sydvest krocket-udvalg. Udvalgsmøde den 15. november 2018, Nørremarksvej 225, 6800 Varde. OBS! Kl 18.00 (Spis aftensmad hjemmefra). I DGI Sydvest krocket-udvalg. Deltagere: Christian Jacobsen (CJ), Aase Jacobsen (AaJ), Steen

Læs mere

REFERAT. Der indkaldes til møde om. Skolebestyrelsesmøde (Konstituerende samt ordinært) 1. Mødedato Mødested Møde start/slut

REFERAT. Der indkaldes til møde om. Skolebestyrelsesmøde (Konstituerende samt ordinært) 1. Mødedato Mødested Møde start/slut Munkevængets Skole Dato 17. juni 2014 Udsendt af Ole Wiese REFERAT Afbud til Ole Wiese Direkte telefon 79 79 78 39 E-mail olwi@kolding.dk Der indkaldes til møde om Møde nr. Skolebestyrelsesmøde (Konstituerende

Læs mere

Det Frivillige Samråd

Det Frivillige Samråd Det Frivillige Samråd Referat Dato 24. februar 2015 Mødetidspunkt 17:30-19:30 Sted Medlemmer Fraværende Lokale 4, Præstø (Glasburet) Østerbro 2, Præstø Pia Westergaard (formand), Kim Errebo (næstformand),

Læs mere