Teknologien. bag Quooker

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Teknologien. bag Quooker"

Transkript

1 Teknologien bag Quooker

2 I denne folder Finder du de tekniske specifikationer til Quooker, samt beskrivelse på hvordan en Quooker fungerer. Haner Vores hanekollektion består af otte modeller; Basic, Classic, Design, Modern, Nordic Square, Nordic Round, Fusion Square og Fusion Round, som kan vælges i tre finishes; krom, børstet krom og rustfrit stål-look (kun Basic, Classic, Design og Modern). Der findes en passende Quooker- hane til ethvert køkken og ethvert blandingsbatteri. Alle Quooker-haner er forsynet med et børnesikkert trykdrej-greb. Fusion har dobbelt-tryk-drej-greb for yderligere sikkerhed. Hanerne er isoleret og kan drejes 360, samt indstilles i højden (ikke Fusion). Har du brug for at fylde en stempelkande eller en høj gryde, sætter du gryden på køkkenbordet, og trækker hanen op i højeste position. Den laveste position er derimod nyttig, hvis du f.eks. skal fylde vand i en enkelt kop eller ved rengøring af en pande, der står i vasken. Da hanen er isoleret, kan du hurtigt skifte mellem høj og lav position. Dobbeltudløb Højdejustérbar (Dobbelt)-tryk-drej greb Kan drejes 360º

3 Beholdere PRO3-VAQ beholderen VAQ er betegnelsen for den nyeste generation af Quooker - beholdere. Beholderen er designet i rustfrit stål, og det mest iøjnefaldende ved den er det gennemsigtige røde låg, der lader dig se ned i Quookers elektroniske mikro - kredsløb. Men det, der gør VAQ-beholderen helt ene stående, er den revolutionerende vakuumisolering, som ikke kan ses. Vi har formået at overføre denne teknologi til en trykbeholder. Ved at kombinere et kraftigt vakuum med et varmeskjold får man en ekstremt effektiv isolering, der gør Quooker utrolig energieffektiv. Energiforbruget er minimalt - faktisk mindre end 50 øre om dagen i standby. Beholderen er meget kompakt og er let at placere, selv i køkkener med skuffer i stedet for skabe. Den kan også hænge på et beslag i rustfrit stål, der kan leveres som ekstraudstyr. COMBI beholderen Quooker COMBI er en kombination af den kogende-vandhane og varmtvandsbeholder i ét. En beholder i køkkenskabet tilsluttet det kolde vand som ikke kun leverer kogende vand (100 C) via den kogende-vandhane, men også varmt brugsvand (50-65 C) via dit almindelige blandingsbatteri, ved at blande kogende vand med koldt vand. COMBI har altså en dobbeltfunktion: Én installation betjener begge haner på køkkenbordet. Desuden er Quooker den første varmtvandsbeholder i verden med høj-vakuum isolering. Takket være dette princip er COMBI beholderen ekstremt økonomisk og oven i købet meget kompakt: COMBI beholderen passer ind i selv det mindste køkkenskab. Også her er standby forbruget ca. 50 øre i døgnet. Med COMBI kan man ydermere drikke og bruge det varme vand fra blandingsbatteriet til madlavning, da det er koldt vand, der er blandet med kogende vand. COMBI+ beholderen På samme måde som med den almindelige COMBI er det slut med at vente på det varme vand i det almindelige blandingsbatteri og slut med at spilde store mængder helt rent vand direkte ud i afløbet. COMBI+ er tilsluttet både det kolde og det varme vand, hvilket giver ubegrænset varmt vand. Det anbefales at vælge COMBI+ frem for den almindelige COMBI, hvis den eksisterende energikilde er fjernvarme eller anden billig energikilde, eller hvis det ikke er muligt, at lukke af for varmvandsledningen på en måde, så der ikke dannes en blind ende med stillestående vand.

4 Sådan fungerer Quooker En Quooker består af en lille beholder, der placeres i skabet under køkkenvasken. Beholderen monteres til den kogende-vandhane eller Fusion hane, der er placeret i din køkkenvask eller i din bordplade. Beholderen er monteret til den kolde vandledning og opvarmes elektrisk. Trin 01 Koldt vand løber ind i beholderen. Trin 02 Vandet opvarmes til 110 C under tryk. Det bliver renset, når det løber gennem HiTAC -filteret. Den høje temperatur sikrer, at vandet steriliseres. Trin 03 Vandet falder til 100 C, når det løber ud af hanen, og det begynder at koge. Trin 04 Vandet har netop kogt. Når vandet kommer i kontakt med te eller kaffe, har det en optimal temperatur på ca. 93 C. Hvis alt vandet i tanken bruges på én gang, tager det ca. 10 minutter at varme vandet op igen. Trin 05 Quooker COMBI har en ekstra varmvandsfunktion. De første to trin er ens med den almindelige Quooker. Ved åbning af den varme hane på blandingsbatteriet blandes det 110 C varme vand derefter med det kolde vand i en blandeventil til en regulerbar temperatur på mellem 50 C og 65 C. Hvis beholderen tømmes for kogende vand på én gang tager det ca. 20 minutter for COMBI at varme vandet op til 110 C igen. COMBI+ fungerer på følgende måde Du åbner for det varme brugsvand i dit blandingsbatteri. I første omgang vil vandet fra varmvandsrøret, som ikke umiddelbart er varmt blive blandet i en blandeventil med kogende vand. På den måde opnås den ønskede temperatur omgående uden spild af vand. Efterhånden som det varme vand kommer frem til blandeventilen fra den eksisterende varmeforsyning bliver der blandet mindre og mindre kogende vand i. Så snart det varme vand er kommet helt frem til blandeventilen og har nået den ønskede temperatur tilføres ikke mere kogende vand - du tapper nu kun fra den eksisterende varmvandsforsyning. Nu bruges Quookeren kun til den kogende-vandhane. Blandeventilen til Quooker COMBI og COMBI+ er udstyret med en trykfølsom sikkerhedsfunktion, hvilket sikrer at der aldrig kan komme kogende vand ud af det almindelige blandingsbatteri.

5 Fordele ved Quooker Hurtigere - Du skal aldrig mere vente på kogende vand. - Med COMBI modellerne får du varmt vand fra dit blandingsbatteri omgående uden vandspild. Mindre - En Quooker giver meget mere plads på bordpladen: El-kedel og kaffemaskine er der ikke længere brug for. - Quooker er kompakt, den kan være i alle køkkenskabe. - En Quooker COMBI er ca. 1/4 så stor som en almindelig varmvandsbeholder til køkkenet. Mere økonomisk - Du tapper præcis den mængde kogende vand du reelt har brug for. - Du har ingen energitab og vandspild mere gennem de lange vandrør. - Quooker har et standbyforbrug på kun 10 W ca. 50 øre om dagen. - Quooker COMBI bruger 50% mindre energi i standby end en normal varmvandsbeholder til køkkenet. Mere sikker Man skal altid være forsigtig med kogende vand og børn. Quooker den kogende-vandhane har: - En børnesikret hane med en tryk og drejmekanisme. - En ring som lyser op når hanen tages i brug (gælder kun Nordic haner). - En isoleret hane man ikke brænder sig på. - En ikke massiv vandstråle fyldt med luft, som minimerer risikoen for skoldning. - En højde-justerbar hane man kan indstille i rette niveau til det emne man skal påfylde eller rengøre. - En mulighed for at konsumere det varme vand uden risiko for legionella (COMBI). Innovativ - Quooker er en hollandsk opfindelse. - COMBI er udstyret med en patenteret dobbeltfunktion. - Quooker er udstyret med vakuumisolering i stedet for skum- eller glasuldsisolering, og er derfor yderst kompakt og energibesparende. Dette isoleringsprincip er også patenteret. - Quooker beholderen er fremstillet af rustfrit stål i stedet for kobber, stål og kunststof, og er derfor hygiejnisk samt genbrugelig og dermed miljømæssigt bæredygtig. - Fusion har dobbelt-tryk-drej-greb for yderligere sikkerhed.

6 Tekniske specifikationer Beholder PRO3- COMBI COMBI+ VAQ Spænding (V) Effekt (W) Indhold (liter) Opvarmningstid (minutter) Standby-forbrug (W) Højde, beholder (cm) Diameter, beholder (cm) Hulmål - kogende-vandhane (mm) blandingsbatteri (mm) Fusion (mm) sæbedispenser Maksimum vandtryk (bar) Mængde 40 C (liter) - 27 ubegrænset Mængde 60 C (liter) - 15 ubegrænset Ophængsbeslag (ekstraudst.) ja ja ja Temp.-regulering COMBI termostatisk Sikring maksimal temperatur overtryksventil 800 kpa HiTAC vandfilter Aktivt kulfilter VA godkendt

7 Installationsoversigt PRO3-VAQ med Twintaps eller Single hane PRO3-VAQ med Fusion

8 COMBI med Twintaps eller Single hane COMBI med Fusion

9 COMBI+ med Twintaps eller Single hane COMBI+ med Fusion

10 Installation Det eneste, du skal bruge for at kunne installere en Quooker, er en stikkontakt og vandforsyning. VVS-installatøren installerer nemt din Quooker. Quooker leveres med komplet monteringssæt for at sikre nem installation. Sættet indeholder også en overtryks-/ sikkerhedsventil godkendt ifølge dansk lovgivning (Quookere produceret til landene NL, UK, DE, CH og BE kan ikke lovligt monteres i Danmark). Quooker kan monteres i de fleste vaske og i alle bord - plader. Quooker kan monteres både i nye og eksisterende køkkener. Vedligeholdelse HiTAC -filteret skiftes ca. hvert 5. år alt efter vandkvaliteten, hvor du bor. Eventuelle kalkaflejringer i beholderen fjernes ved samme lejlighed. I områder, hvor kalkindholdet i vandet er stort, kan eftersynet ske tidligere. Du kan selv skifte filteret, eller du kan benytte dig af Quookers egen serviceafdeling. Ring på telefon Garanti Garantien følger købelovens betingelser.

11 for yderligere information DK V04

mere vand end nødvendigt. Ofte sker det, at vandet koger, bliver glemt og skal koges igen det er spild af tid

mere vand end nødvendigt. Ofte sker det, at vandet koger, bliver glemt og skal koges igen det er spild af tid Faktum 01. Energibesparende. Med en elkedel koger du ofte meget mere vand end nødvendigt. Ofte sker det, at vandet koger, bliver glemt og skal koges igen det er spild af tid og energi. Med Quooker derimod

Læs mere

Installationsvejledning VAQ. Læs venligst denne vejledning før installation

Installationsvejledning VAQ. Læs venligst denne vejledning før installation Installationsvejledning VAQ Læs venligst denne vejledning før installation Indledning Sådan fungerer Quooker Quooker en består af en lille vandbeholder under køkkenvasken, som er sluttet til koldvandsledningen.

Læs mere

Type HD8751 BRUGSANVISNING

Type HD8751 BRUGSANVISNING Registrer dit produkt og få hjælp på webstedet www.philips.com/welcome 11 Dansk Type HD8751 BRUGSANVISNING 11 DA LÆS OMHYGGELIGT DISSE ANVISNINGER INDEN MASKINEN TAGES I BRUG. 2 DANSK Tillykke med dit

Læs mere

Naturgas. Naturlig varme. Naturgasfyr til ethvert behov

Naturgas. Naturlig varme. Naturgasfyr til ethvert behov Naturgas Naturlig varme Naturgasfyr til ethvert behov Naturgas En effektiv og miljøvenlig varmekilde Naturgas er en effektiv og meget miljøvenlig varmekilde. Men det er ikke ligegyldigt, hvordan naturgasfyret

Læs mere

Emhættehåndbogen. Sådan vælger du din nye emhætte.

Emhættehåndbogen. Sådan vælger du din nye emhætte. Emhættehåndbogen. Sådan vælger du din nye emhætte. siemens-home.dk Siemens. Fremtiden flytter ind. Introduktion 05 Stort udvalg af emhætter 06 Forskellige typer emhætter 07 Sådan fungerer en emhætte 08

Læs mere

Vedligeholdelsesvejledning. DHP-A DHP-A Opti DHP-AL DHP-AL Opti DHP-C DHP-H DHP-H Opti DHP-H Opti Pro DHP-L DHP-L Opti DHP-L Opti Pro VUBMA901

Vedligeholdelsesvejledning. DHP-A DHP-A Opti DHP-AL DHP-AL Opti DHP-C DHP-H DHP-H Opti DHP-H Opti Pro DHP-L DHP-L Opti DHP-L Opti Pro VUBMA901 Vedligeholdelsesvejledning DHP-A DHP-A Opti DHP-AL DHP-AL Opti DHP-C DHP-H DHP-H Opti DHP-H Opti Pro DHP-L DHP-L Opti DHP-L Opti Pro VUBMA901 Danfoss A/S forbeholder sig ret til ændringer i komponenter

Læs mere

guide til et lavere elforbrug

guide til et lavere elforbrug Dit eksemplar Elsparefondens guide til Let din elregning og kom ned på 1.000 kwh Se side 2 Skift til bærbar computer og spar op til 90% i el Se side 6 Halvér din vasketemperatur og dit elforbrug Se side

Læs mere

Opvaskemaskiner Brugervejledning

Opvaskemaskiner Brugervejledning Opvaskemaskiner Brugervejledning GS63210W, GU63210W Læs denne vejledning Denne vejledning indeholder afsnit med sikkerhedsanvisninger, driftsvejledning, installationsvejledning og tips til fejlfinding

Læs mere

Brugsvejledning. Espressomaskine INDHOLDSFORTEGNELSE

Brugsvejledning. Espressomaskine INDHOLDSFORTEGNELSE svejledning Espressomaskine INDHOLDSFORTEGNELSE Vigtige sikkerhedsanvisninger 2-3 Installation 4 Opstilling 4 Indbygning 4 Ventilation 4 Tilslutning til el 5 Typeskilt 5 Beskrivelse af apparatet 6 Start

Læs mere

SPAR VAND SPAR PENGE SÅ SKÅNER DU OGSÅ MILJØET

SPAR VAND SPAR PENGE SÅ SKÅNER DU OGSÅ MILJØET SPAR VAND SPAR PENGE SÅ SKÅNER DU OGSÅ MILJØET 2 l SPAR VAND SPAR PENGE l l SPAR VAND SPAR PENGE l 3 DET ER NEMT AT SPARE PÅ VANDET VI HAR TIDLIGERE VÆRET VANT TIL, AT DER VAR VAND NOK, OG AT VAND ER NÆSTEN

Læs mere

Spar vand spar penge. Så skåner du også miljøet

Spar vand spar penge. Så skåner du også miljøet Så skåner du også miljøet Vi har tidligere været vant til, at der var vand nok, og at vand er næsten gratis. Sådan er det ikke mere. I denne folder får du en række gode råd, som kan hjælpe dig til at bruge

Læs mere

20 gode råd der sparer vand og varme

20 gode råd der sparer vand og varme 20 gode råd der sparer vand og varme Få besøg af din VVS Mester og tjen penge 4 ud af 5 bruger for mange penge på opvarmning. Med et gratis Mestertjek får du overblik over, hvor der er penge at spare.

Læs mere

VARME RÅD. Fjernvarme

VARME RÅD. Fjernvarme VARME RÅD Fjernvarme HOLD HUS MED FJERNVARMEN Her finder du råd og vejledning om, hvordan du bedst udnytter fjernvarmen. Hvis du har god føling med dit anlæg og husstandens måde at bruge varme på, er det

Læs mere

Varmepumper til boliger

Varmepumper til boliger MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Brugervejledning DHP-A Opti DHP-C Opti DHP-C Opti W/W DHP-H DHP-H Opti DHP-H Opti Pro/Opti Pro + DHP-L DHP-L Opti DHP-L Opti Pro/Opti Pro + www.heating.danfoss.com Det anvendte

Læs mere

Milton TopLine - kondenserende kedler. Milton TopLine. GASKEDLER 15/25/35, Combi og Combi Plus

Milton TopLine - kondenserende kedler. Milton TopLine. GASKEDLER 15/25/35, Combi og Combi Plus Milton TopLine - kondenserende kedler Milton TopLine GSKEDLER 15/25/35, Combi og Combi Plus Den absolutte sikkerhed fra Længste erfaring og højeste kvalitet Den hollandske producent Nefit bragte verdens

Læs mere

KARIN MORTENSEN PÅ MÅL FOR MILJØET LÆS ARTIKLEN SIDE 10 VIND ET BERØRINGSFRIT ARMATUR FRA ORAS HOLD PÅ VANDET! DET BETALER SIG

KARIN MORTENSEN PÅ MÅL FOR MILJØET LÆS ARTIKLEN SIDE 10 VIND ET BERØRINGSFRIT ARMATUR FRA ORAS HOLD PÅ VANDET! DET BETALER SIG DANMARKS STØRSTE VVS-KÆDE MAGASIN 45 DEC/JAN 10/ 11 HOLD PÅ VANDET! DET BETALER SIG SE GODE RÅD PÅ SIDE 3 VIND ET BERØRINGSFRIT ARMATUR FRA ORAS SE SIDE 19 KARIN MORTENSEN PÅ MÅL FOR MILJØET LÆS ARTIKLEN

Læs mere

Vedligeholdelsesvejledning

Vedligeholdelsesvejledning Vedligeholdelsesvejledning Atec 086L0134 Rev. 1 DA Thermia Värme AB forbeholder sig ret til ændringer i komponenter og specifikationer uden forudgående varsel. 2010 Thermia Värme AB. Den originale brugsanvisning

Læs mere

luft/vand varmepumper

luft/vand varmepumper luft/vand varmepumper DVI LV 7/9/12 kompakt illede udlånt af KFS-boligbyg vedvarende energi - fra naturen DANSK VARMEPUMPE INDUSTRI A/S Derfor bør du vælge en DVI energi varmepumpe DVI energi er blandt

Læs mere

Beskrivelse af reservedele

Beskrivelse af reservedele Beskrivelse af reservedele 2 3 4 1 1 Kontrolpanel 2 Strygejernets låsesystem 3 Strygejernets stativ 8 5 4 Bærehåndtag 5 Aftagelig vandbeholder 6 Ledningsopbevaring for slange & Lysnet 9 7 6 7 Netledning

Læs mere

Sådan får du mest brændeovn for pengene Skab dine egne rammer med WIKING Cubic Nyhed WIKING Bazic Nu får alle råd til kvalitet

Sådan får du mest brændeovn for pengene Skab dine egne rammer med WIKING Cubic Nyhed WIKING Bazic Nu får alle råd til kvalitet Sådan får du mest brændeovn for pengene Side 2 Skab dine egne rammer med WIKING Cubic Side 8 Nyhed WIKING Bazic Nu får alle råd til kvalitet Side 10 Hvor stor skal brændeovnen være? Side 12 Derfor får

Læs mere

Danfoss Varmepumper Opvarm dit hjem med oplagret solenergi, en mere bæredygtig måde at spare penge på og forbedre din livskvalitet

Danfoss Varmepumper Opvarm dit hjem med oplagret solenergi, en mere bæredygtig måde at spare penge på og forbedre din livskvalitet MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Danfoss Varmepumper Opvarm dit hjem med oplagret solenergi, en mere bæredygtig måde at spare penge på og forbedre din livskvalitet DANFOSS HEAT PUMPS 1 2 God for din pengepung

Læs mere

UM_DA Part No.: 1764097_01 TOWER BRUGERMANUAL

UM_DA Part No.: 1764097_01 TOWER BRUGERMANUAL UM_DA Part No.: 1764097_01 BRUGERMANUAL INDHOLD INDHOLD... 2 GENERELT... 4 Introduktion...4 Advarsler...4 Forholdsregler...4 Tilsigtet brug...4 Fakta og vægt...5 Generel funktionsbeskrivelse...5 OVERSIGT

Læs mere

Energien på rette sted. sådan gør du din elregning mindre

Energien på rette sted. sådan gør du din elregning mindre Energien på rette sted sådan gør du din elregning mindre Udgivet af SEAS-NVE Strømmen Hovedgaden 36 4520 Svinninge tlf. 70 29 29 29 www.seas-nve.dk Inspiration og faktuelle oplysninger til Energien på

Læs mere

OPVASKEMASKINER TIPS & GODE RÅD

OPVASKEMASKINER TIPS & GODE RÅD 420378 OPVASKEMASKINER TIPS & GODE RÅD Built as a professional En opvaskemaskine skal holde i mange år Vores opvaskemaskiner er udviklet, så alle de vigtigste komponenter er fremstillet af førsteklasses

Læs mere

EA84_EO_0A14750_EA84 30/11/12 12:25 Page197

EA84_EO_0A14750_EA84 30/11/12 12:25 Page197 EA84_EO_0A14750_EA84 30/11/12 12:25 Page197 Kære kunde, Tillykke med din nye Espresso Automatic Serie EA84XX. Maskinen giver dig mulighed for at tilberede mange forskellige slags drikke, espressoer, kaffe

Læs mere

DEUTSCH KRUPS ENGLISH. ESPRESSERIA AUTOMATIC SERIE EA 80xx FRANCAIS NEDERLANDS DANSK SVENSKA NORSK SUOMI. www.krups.com ITALIANO

DEUTSCH KRUPS ENGLISH. ESPRESSERIA AUTOMATIC SERIE EA 80xx FRANCAIS NEDERLANDS DANSK SVENSKA NORSK SUOMI. www.krups.com ITALIANO KRUPS ESPRESSERIA AUTOMATIC SERIE EA 80xx NORSK SVENSKA DEUTSCH ENGLISH FRANCAIS DANSK NEDERLANDS www.krups.com ITALIANO SUOMI 16 17 18 15 14 19 20 21 22 23 13 12 24 25 11 26 1 2 3 4 5 27 10 9 8 7 6 KRUPS

Læs mere

luft/vand varmepumpe vedvarende energi - fra naturen dansk varmepumpe InduStrI a/s

luft/vand varmepumpe vedvarende energi - fra naturen dansk varmepumpe InduStrI a/s luft/vand varmepumpe vedvarende energi - fra naturen dansk varmepumpe InduStrI a/s Derfor bør du vælge en DVI energi varmepumpe DVI energi er blandt de få som har fremstillet Alle komponenter er fabriksmonteret

Læs mere

Fuldautomatisk kaffemaskine by Fey

Fuldautomatisk kaffemaskine by Fey Fuldautomatisk kaffemaskine by Fey Indholdsfortegnelse Introduktion omkring kaffemaskinens dele 1 Sikkerhedsinstruktioner 3 Advarsel 4 Korrekt beskyttelse af maskinen 5 Introduktion til førstegangsbrugere

Læs mere

Den fremtidssikrede investering, der betaler sig hver eneste dag. 20+ år med. energibesparelser

Den fremtidssikrede investering, der betaler sig hver eneste dag. 20+ år med. energibesparelser Danfoss varmepumper Den fremtidssikrede investering, der betaler sig hver eneste dag 20+ år med energibesparelser Med en forventet levetid på mere end 20 år sikrer en investering i en Danfoss varmepumpe

Læs mere

Fjernvarme. Beholderløsninger Vekslerløsninger

Fjernvarme. Beholderløsninger Vekslerløsninger Fjernvarme Beholderløsninger Vekslerløsninger Fjernvarme er mere effektivt og belaster miljøet væsentlig mindre, end når hver enkelt husejer fyrer i eget varmeanlæg, uanset hvilken type brændsel, der benyttes.

Læs mere