Forslag til udmøntning af midler til velfærdsteknologi i 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forslag til udmøntning af midler til velfærdsteknologi i 2015"

Transkript

1 Forslag til udmøntning af midler til velfærdsteknologi i 2015 Kategori 1: sikre og kendte tiltag, 2: afprøvning af nye metoder, 3: prøvehandlinger Kategori Produkt Målgruppe/effekt 1 Løftepuder Puden kan f.eks. ved fald løfte en person fra gulv til siddende stilling. Løftepuden sikrer, at løft sker på en værdig og rolig måde. Arbejdsmiljøet sikres desuden ved, at den/de enkelte medarbejdere ikke skal foretage tunge løft. Løftepudderne tænkes anvendt på socialområdet i hhv. Ørsted, Ørum og Glesborg. Sundheds- og omsorgsområdet har gode erfaringer med løftepuden. Sædehøjden gør det f.eks. lettere for brugeren at rejse sig. Ryglæn og sæde støtter desuden brugeren, hvilket er med til at forbedre. Det vurderes, at den enkelte f.eks. i forbindelse med fald kan hjælpes af én person. x x x kr. 1 Swach klude Swash er en vaskeklud eller vaskehandske fugtet med en speciel vaskelotion, der gør det muligt at foretage en vask af en uden brug af sæbe og vand. Kludene varmes i Pris pr. stk kr. Målgruppen vil typisk være plejekrævende e på sundheds- og omsorgsområdet samt på socialområdet. Det vurderes, at anvendelse af Swash klude nedsætter risikoen for krydsinfektion, idet vaskefade og sæbe kan være grosteder for mikroorganismer. Swash klude gør det overflødigt at bruge vaskefade, og derfor nedsætter de x x x kr.

2 mikrobølgeovn. Hvorfor smittespredning. En vaskeklud, der hele tiden skylles op i det samme vaskefad, er mindre hygiejnisk end en ny frisk klud til hver legemsdel. Når en legemsdel er vasket, tager man ikke hver gang en ren vaskeklud og rent vand, når der vaskes med vaskefad. Hele kroppen vaskes som regel med én vaskeklud og ét hold vand. På denne måde kan snavs og infektioner sprede sig over hele kroppen. Når der vaskes med Swash klude, vaskes hver legemsdel med en ny ren vaskehandske eller vaskeklud. Mange mennesker oplever, at det er anstrengende at blive vasket, især mennesker med stærke smerter eller åndedrætsproblemer. Sammenlignet med et traditionelt sengebad er vasken med Swash klude betydeligt hurtigere, og den plejekrævende skal heller ikke vendes så ofte. Det vurderes, at forberedelsestiden ved anvendelse af Swash klude er mindre end ved det traditionelle sengebad.

3 For den enkelte medarbejder betyder brug af kludene, at antallet af belastninger af bl.a. ryg og skuldre reduceres. 1 Låse/sikkerhedssystem til Møllehjemmet Beløbet anvendes til introduktion og indkøb af produktet. Målgruppen er e med demens på Møllehjemmet. x kr. Der er tale om et anbefalet sikkerhedssystem, som fungerer elektronisk ved hjælp af en brik. Der er tale om kendt teknologi. Sikkerhedssystemet medvirker til at forebygge vold og konflikter. Desuden kan systemet: Sikkerhedssystemet betyder, at beboere med svær eller udadreagerende demens kun kan komme ind i den bolig, de har en låsebrik til. Det samme gælder pårørende og personale. sikre adgang til egen bolig mindske magtanvendelse/ overvågning af den enkelte give en øget livskvalitet i forbindelse med, at en ikke vil opleve at skulle fjernes fra en forkert bolig, eller at få besøg af naboer, som man ikke ønsker at få besøg af give mere ro og mulighed for, at ressourcer anvendes på positive aktiviteter i stedet for konfliktløsning forbedre.

4 1 Elektrisk vendelagen - et fuldautomatisk vendesystem. Vendelagenet er til håndtering af ressourcesvage, sengeliggende e på sundheds- og omsorgsområdet samt på socialområdet. Vendelagenet giver en bedre og mere understøttende og rolig vending, som gør det mere behageligt at blive vendt. Desuden giver vendelagnet en mere korrekt og behagelig lejring. Vendelagenet forebygger og minimerer desuden komplikationer ved immobilitet. Vendelagenet kan reducere det belastende arbejde væsentligt. I mange tilfælde vil der kun være behov for én person til at vende den enkelte. Pris pr. stk kr. Hertil kommer 2 glidelagner á kr. pr. stk. x x x kr. 1 Vaske- tørre toiletter - toiletsæder til påsætning på eksisterende kumme. Målgruppen er især ældre e med gigt, kroniske urinvejsinfektioner, parkinsonsygdom, sklerose og andre e med svær nedsat funktionsevne. x x x kr. Produktet skal både målrettes enkeltpersoner men også anvendes og testes på fællesarealer på især socialområdet.

5 Teknologien vil bidrage til, at: den enkelte gøres mere selvhjulpen den enkelte vil opleve en øget livskvalitet den forebyggende og sundhedsfremmende indsats styrkes. Prisen pr. stk. fra kr. 1 Strømpepåtagere til på- og aftagning af støttestrømper Hertil kommer udgift til opsætning af stik og montering. Udgiften hertil forventes at udgør kr. Mange e anvender i dag støttestrømper. En korrekt anlagt støttestrømpe forebygger blodpropper og betændelse og er væsentlig i forbindelse med sårbehandling og forebyggelse samt i relation til operationer. Strømpen skal som udgangspunkt anlægges inden en står op om morgenen og fjernes igen, når vedkommende går i seng. x x x kr. En del e klarer selv opgaven, men rigtig mange kan ikke gøre det selv og er derfor afhængige af, at hjemmehjælpen eller hjemmesygeplejersken hjælper til. Det forventes, at mange e på sundheds- og omsorgsområdet samt på socialområdet med det rette hjælpemiddel selv vil kunne tage

6 strømpen af og på, på det rette tidspunkt. Med projektet indkøbes forskellige modeller til afprøvning hos konkrete e. Der vil blive vurderet på potentialet og brugervenligheden samt sammenhængen til den nødvendige sygeplejefaglige opfølgning. Teknologien vil bidrage til: en øget selvstændighed forebyggelse og sundhedsfremme bedre ressourceudnyttelse. 2 Gulvstående lift med teleskopben. Liften kan anvendes på sundheds- og omsorgsområdet samt socialområdet i de hjem, hvor væggene ikke er konstrueret til at kunne bære vægskinner. en øget livskvalitet og frihed for den enkelte et forbedret arbejdsmiljø en potentiel arbejdskraftsx x x kr. Opsætningen er mindre indgribende og vil også kunne bruges i hjem, hvor behovet forventes at være for en mere kortsigtet periode. Liften har en stor genbrugsværdi. Teknologien vil bidrage til:

7 besparelse. 2 Helautomatiske plejesenge, der gør det muligt selvstændigt at kunne komme op i og ud af sengen uden hjælp. Halvautomatisk seng der kun kræver én hjælper for at komme op i og ud af sengen. Pris pr. stk kr. I forbindelse med pilotprojektet for 2014 er der indkøbt 4 Roto Care senge. Norddjurs Kommune har på nuværende tidspunkt 3 senge ude ved e med stor effekt og selvhjulpenhed til følge. Det vurderes, at der er flere e på sundheds- og omsorgsområdet samt på socialområdet, som kan have glæde af denne type seng. x x x kr kr. Teknologien vil bidrage til: en øget livskvalitet og frihed for den enkelte et forbedret arbejdsmiljø en potentiel arbejdskraftsbesparelse. Pris pr. Roto Care seng + madras: kr. Der er desuden nyudviklet en seng (Opus 5) med tilsvarende egenskaber, dog er metoden og prisen væsentligt anderledes. Pris pr. OPUS 5 senge kr. + en standard madras til kr. og en specialmadras kr.

8 2 Combi Bike - træningsredskab til udlån til den enkelte. Træningscyklen kan anvendes i hjemmet i slutningen af en træningsperiode. Cyklen kan anvendes af svage e, som ellers ikke kan trække en træningscykel rundt. Den kan hjælpe en til at aktivere inaktive ben. Cyklen kan give bedre mobilitet, balance og øget muskelstyrke. Borger vil kunne spare transport til genoptræningscenter i den sidste genoptræningstid eller supplere fysioterapien. x x kr. Pris pr. stk kr. 2 Goloo engangsbækken. Produktet er et posesystem, som opsamler urin og fæces. Den absorberende indlægspude gør, at der ikke registreres væske eller lugt. x x x kr. Produktet kan af sundheds- og omsorgsområdet samt af socialområdet anvendes på bækkenstole, i senge eller som urinkolber. Priser pr. stk. er intervallet 10 kr. til 19 kr. Produktet er afprøvet på Digterparkens korttidsafsnit, hvor flere af produkterne fungerer godt.

9 3 Tunstall Komfurvagt, der forebygger ulykker ved komfuret. Det forventes, at produktet skal testes i lidt større omfang. Produktet skal især anvendes af e med let demens. Komfurvagten reagerer på tidsforbrug eller temperatur. Komfurvagten giver lysvarsel, hvis varmeudviklingen bliver risikabel høj og slukker, hvis temperaturen forsat er høj. Den består af en varmesensor og en styreenhed, styreenheden angiver den tid, som en har brug for til at lave mad. Når tiden udløber, afbrydes strømmen. x kr. Via APP en kan tiden programmeres, eksempelvis af en pårørende. 3 Easy Up, hjælpemiddel til hjælp for e med kun én velfungerende hånd. Pris pr. stk kr. Produktet skal især anvendes af e med kun én velfungerende hånd. Produktet kan anvendes af sundheds- og omsorgsområdet samt af socialområdet. x x kr. Produktet kan gøre den enkelte borer i stand til at kunne åbne ting med en hånd. Easy-Up kan holde ting fast ved hjælp af vakuum. Med Easy-Up kan den enkelte f.eks. åbne dåser, sodavand, skrue låg af, røre i gryder mv. Produktet gør en mere selvhjulpen.

10 Den er let, genopladelig og suger sig fast til alle flade overflader med et lille tryk. 3 Interaktivt gulv til område Ørsted Pris pr. stk. 700 kr. Målgruppen er voksne e på socialområdet med væsentlig og varig nedsat fysisk og psykisk udvikling. x kr. Projektioner/aktiviteter på gulvet, som ne kan interagere med, er yderst velegnet til e med både meget og begrænset bevægelse. Det interaktive computersystem giver motivation og mulighed for: Nye sanseoplevelser Bevægelse, motorik, koordination og balance. Danner fælles oplevelser og aktivitet. Kørestolsbrugere kan opleve sig som en større del af fællesskabet. Systemet kan aflæse selv den mindste af kroppens bevægelse. I alt Systemet er mobilt, således at det meget let ville kunne anvendes i botilbud kr.

Status på indkøbt velfærdsteknologi i 2015

Status på indkøbt velfærdsteknologi i 2015 på indkøbt steknologi i 2015 på forbruget af midler samt gevinster. Kategori 1: sikre og kendte tiltag, 2: afprøvning af nye metoder, 3: prøvehandlinger Kategori Produkt Målgruppe/effekt 1 Løftepuder Puden

Læs mere

Forslag til udmøntning af midler til velfærdsteknologi i 2014

Forslag til udmøntning af midler til velfærdsteknologi i 2014 Forslag til udmøntning af midler til velfærdsteknologi i Kategori Produkt Målgruppe/effekt Anlægsbeløb 1 Låse/sikkerhedssystem. Der er tale om et anbefalet sikkerhedssystem, som fungerer elektronisk ved

Læs mere

EVALUERINGSRAPPORT VELFÆRDSTEKNOLOGIVURDERING [VTV] Swash vaskehandske

EVALUERINGSRAPPORT VELFÆRDSTEKNOLOGIVURDERING [VTV] Swash vaskehandske EVALUERINGSRAPPORT VELFÆRDSTEKNOLOGIVURDERING [VTV] Swash vaskehandske Enheden for Velfærdsteknologi og Borgercenter Handicap Socialforvaltningen, Københavns Kommune Afprøvet i februar 2017 hos Center

Læs mere

Forslag til øget anvendelse af velfærdsteknologi

Forslag til øget anvendelse af velfærdsteknologi 29. ktber 2015 Frslag til øget anvendelse af velfærdsteknlgi I frbindelse med vedtagelsen af budgettet fr 2016 g verslagsårene 2017-2019 blev det besluttet, at der skal indarbejdes en driftsbesparelse

Læs mere

VTV af Opus 5 multifunktionel seng

VTV af Opus 5 multifunktionel seng VTV af Opus 5 multifunktionel seng Gennemført på Ældrecentret Broparken Rødovre Kommune 2017 Baggrund og målgruppe Ældrecentret Broparken er et plejehjem for 78 beboere, fordelt på otte afdelinger. Beboerne

Læs mere

MERE VELFÆRDSTEKNOLOGI I AARHUSIANSKE PLEJEBOLIGER

MERE VELFÆRDSTEKNOLOGI I AARHUSIANSKE PLEJEBOLIGER MERE VELFÆRDSTEKNOLOGI I AARHUSIANSKE PLEJEBOLIGER Center for Frihedsteknologi, Sundhed og Omsorg Mere velfærdsteknologi til flere aarhusianere For at flere aarhusianere skal have gavn af velfærdsteknologi

Læs mere

Velfærdsteknologipolitik

Velfærdsteknologipolitik Velfærdsteknologipolitik I det følgende præsenteres Norddjurs Kommunes politik for anvendelsen af velfærdsteknologi. Politikken indeholder bl.a. en vision og en målgruppeafgrænsning for teknologianvendelsen.

Læs mere

Velfærdsteknologi Handleplan Februar 2015

Velfærdsteknologi Handleplan Februar 2015 I Fællesoffentlig strategi for digital velfærd 2013-2020 indgår et fælleskommunalt program, som rummer nedenstående fire projekter; hjælp til løft, vasketoilet, spiserobot og bedre brug af hjælpemidler.

Læs mere

VTV af GDV sengeramme

VTV af GDV sengeramme VTV af GDV sengeramme Gennemført på Ældrecentret Broparken Rødovre Kommune 2017 1 BAGGRUND OG FORMÅL Ældrecentret Broparken er et plejehjem for 78 beboere fordelt på otte afdelinger, hvor der bor mellem

Læs mere

VÆRDIG FORFLYTNING AF SENGELIGGENDE. Winner of Best Product on Show award at M&HP2013 OVERSKUD TIL OMSORG

VÆRDIG FORFLYTNING AF SENGELIGGENDE. Winner of Best Product on Show award at M&HP2013 OVERSKUD TIL OMSORG R VÆRDIG FORFLYTNING AF SENGELIGGENDE Winner of Best Product on Show award at M&HP2013 Winner of Most Interesting Product award at M&HP2014 OVERSKUD TIL OMSORG R HVAD ER VENDLET? VENDLET er det originale,

Læs mere

Vurdering af CareCube

Vurdering af CareCube KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Sundhed Vurdering af CareCube Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune har i regi af afdeling for Sund Vækst vurderet teknologien

Læs mere

VTV af Raizer løftestol

VTV af Raizer løftestol VTV af Raizer løftestol Gennemført på Ældrecentret Broparken Rødovre Kommune 2017 Baggrund og målgruppe: Ældrecentret Broparken er et plejehjem for 78 beboere, fordelt på otte afdelinger. Beboerne har

Læs mere

Forflytning fra liggende i seng til siddende på sengekant

Forflytning fra liggende i seng til siddende på sengekant Forflytning fra liggende i seng til siddende på sengekant, til en eller flere selv? Kan sidde sikkert på sengekant?, til alt - Guide til selv at sætte sig op på sengekant - Tag udgangspunkt i det naturlige

Læs mere

Evaluering af velfærdsteknologiske hjælpemidler på ældreområdet. Lemvig Kommune 2017

Evaluering af velfærdsteknologiske hjælpemidler på ældreområdet. Lemvig Kommune 2017 Evaluering af velfærdsteknologiske hjælpemidler på ældreområdet Lemvig Kommune 2017 1 Indledning Ældreområdet i Lemvig Kommune har en intention om, at velfærdsteknologiske hjælpemidler skal benyttes, hvor

Læs mere

Vurdering af Swash vaskeservietter og vaskehandsker

Vurdering af Swash vaskeservietter og vaskehandsker KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Innovation og Digitalisering Vurdering af Swash vaskeservietter og vaskehandsker Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune har

Læs mere

Oversigt over velfærdsteknologi i SSI og SO 2016 (2015)

Oversigt over velfærdsteknologi i SSI og SO 2016 (2015) Oversigt over velfærdsteknologi i SSI og SO 2016 (2015) Teknologi + beskrivelse Vinkler Målgruppe Implement eringsstatus Livskvalitet Arbejdsmiljø Psykisk funktionsnedsættelse Fysisk funktionsnedsættelse

Læs mere

!!!!!!!!!!Udfordringer på en operationsafdeling. Tryksår, nerveskader, lejringer og løft

!!!!!!!!!!Udfordringer på en operationsafdeling. Tryksår, nerveskader, lejringer og løft Udfordringer på en operationsafdeling Tryksår, nerveskader, lejringer og løft Når en patient skal opereres, så er der mange fokus områder for personalet. Der er en masse teknisk udstyr der skal anvendes,

Læs mere

Afprøvning af det automatiske vendesystem Ekamove

Afprøvning af det automatiske vendesystem Ekamove Afprøvning af det automatiske vendesystem Ekamove Formål Afprøvelse af en velfærdsteknologisk løsning med henblik på, at beboerne får færre tryksår og færre søvnafbrydelser. Det undersøges ligeledes om

Læs mere

Gode råd fra ergoterapeuten, når din hofte er gået af led

Gode råd fra ergoterapeuten, når din hofte er gået af led Gode råd fra ergoterapeuten, når din hofte er gået af led Din hofte er gået af led. Her finder du en samling gode råd til, hvordan du nemmest klarer dine daglige aktiviteter. Du må forvente, at du ikke

Læs mere

EVALUERINGSRAPPORT VELFÆRDSTEKNOLOGIVURDERING [VTV] RAIZER LIFT UP. Enheden for Velfærdsteknologi Socialforvaltningen, Københavns Kommune

EVALUERINGSRAPPORT VELFÆRDSTEKNOLOGIVURDERING [VTV] RAIZER LIFT UP. Enheden for Velfærdsteknologi Socialforvaltningen, Københavns Kommune EVALUERINGSRAPPORT VELFÆRDSTEKNOLOGIVURDERING [VTV] RAIZER LIFT UP Enheden for Velfærdsteknologi Socialforvaltningen, Københavns Kommune Borgercenter Hjemmepleje Testet ved Center Midtbyen 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Det tager ca. 10 minutter at svare på spørgsmålene - du kan til hver en tid genoptage din

Det tager ca. 10 minutter at svare på spørgsmålene - du kan til hver en tid genoptage din Velkommen til Norddjurs Kommunes standard APV Skema Det tager ca. 10 minutter at svare på spørgsmålene - du kan til hver en tid genoptage din besvarelse ved at klikke på linket i den mail, du har modtaget.

Læs mere

Det Gode Liv. - Velfærdsteknologi for dig. Velfærdsteknologisk Strategi 2014-2017

Det Gode Liv. - Velfærdsteknologi for dig. Velfærdsteknologisk Strategi 2014-2017 Det Gode Liv - Velfærdsteknologi for dig Velfærdsteknologisk Strategi 2014-2017 Indhold Hvad er velfærdsteknologi? Velfærdsteknologi til fremtidens udfordringer Det gode liv for borgeren og det gode arbejdsliv

Læs mere

Høringsmateriale for. Voksen- og plejeudvalget. Udmøntning af besparelser og puljer. i budget 2016-2019 (fase 1)

Høringsmateriale for. Voksen- og plejeudvalget. Udmøntning af besparelser og puljer. i budget 2016-2019 (fase 1) Høringsmateriale for Voksen- og plejeudvalget Udmøntning af besparelser og puljer i budget 2016-2019 (fase 1) Budget 2016-2019 - Udmøntning af besparelse ved øget brug af velfærdsteknologi 00.30.10.S00

Læs mere

Gode råd fra ergoterapeuten, når du har fået et halvt kunstigt hofteled

Gode råd fra ergoterapeuten, når du har fået et halvt kunstigt hofteled Gode råd fra ergoterapeuten, når du har fået et halvt kunstigt hofteled Du er blevet opereret for hoftebrud og har fået et halvt kunstigt hofteled. Her finder du en samling gode råd til, hvordan du nemmest

Læs mere

Gode råd fra ergoterapeuten, når du har fået et kunstigt hofteled

Gode råd fra ergoterapeuten, når du har fået et kunstigt hofteled Gode råd fra ergoterapeuten, når du har fået et kunstigt hofteled Du er blevet opereret for hoftebrud og har fået et kunstigt hofteled. Her finder du en samling gode råd til, hvordan du nemmest klarer

Læs mere

Gode råd fra ergoterapeuten, når du har fået et kunstigt hofteled

Gode råd fra ergoterapeuten, når du har fået et kunstigt hofteled Gode råd fra ergoterapeuten, når du har fået et kunstigt hofteled Du er blevet opereret for hoftebrud og har fået sat en kunstig hofte ind. Her finder du en samling gode råd til, hvordan du nemmest klarer

Læs mere

Vurdering af Sara Stedy

Vurdering af Sara Stedy KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Sundhed Vurdering af Sara Stedy Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune har i regi af afdeling for Sund Vækst vurderet Sara

Læs mere

Gode råd fra ergoterapeuten, når du har fået et halvt kunstigt hofteled

Gode råd fra ergoterapeuten, når du har fået et halvt kunstigt hofteled Gode råd fra ergoterapeuten, når du har fået et halvt kunstigt hofteled Du er blevet opereret for hoftebrud og har fået et halvt kunstigt hofteled. Her finder du en samling gode råd til, hvordan du nemmest

Læs mere

TV01 Bedre brug af hjælpemidler på botilbud

TV01 Bedre brug af hjælpemidler på botilbud BILAG 1 BUSINESS CASE Effektiviseringsstrategi 2017 Forslagets titel: Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Øvrige berørte forvaltninger: TV01 Bedre brug af hjælpemidler på botilbud Forslaget indeholder

Læs mere

VÆRDIG FORFLYTNING AF SENGELIGGENDE. Winner of Best Product on Show award at M&HP2013 OVERSKUD TIL OMSORG

VÆRDIG FORFLYTNING AF SENGELIGGENDE. Winner of Best Product on Show award at M&HP2013 OVERSKUD TIL OMSORG R VÆRDIG FORFLYTNING AF SENGELIGGENDE Winner of Best Product on Show award at M&HP2013 Winner of Most Interesting Product award at M&HP2014 OVERSKUD TIL OMSORG R HVAD ER VENDLET? VENDLET er det originale,

Læs mere

Robotstøvsugere. - rapport om velfærdsteknologi i anvendelse

Robotstøvsugere. - rapport om velfærdsteknologi i anvendelse - rapport om velfærdsteknologi i anvendelse Indholdsfortegnelse 1. Indledning Side 3 1.1. Metode Side 3 2. Velfærdsteknologi Side 4 2.1. Robotstøvsugere Side 4 3. Bedre udnyttelse af ressourcerne Side

Læs mere

Odder Kommune Bilag 1.4 i sag vedr. Frit Leverandørvalg Doc.nr: 583690. Kvalitetsstandard for Ældreområdet i Odder Kommune 2004

Odder Kommune Bilag 1.4 i sag vedr. Frit Leverandørvalg Doc.nr: 583690. Kvalitetsstandard for Ældreområdet i Odder Kommune 2004 Kvalitetsstandard for Ældreområdet i Odder Kommune 2004 Kvalitetsstandard for personlig pleje 1.Hvad er ydelsens lovgrundlag? 2. Hvilket behov dækker ydelsen? 3.Hvad er formålet med 71 lov om social service

Læs mere

Tilbehør til kompressionsstrømper At gøre det svære enkelt!!

Tilbehør til kompressionsstrømper At gøre det svære enkelt!! Tilbehør til kompressionsstrømper At gøre det svære enkelt!! Strømpe på- og aftagere. Handsker. Strømpelim. Silikonerens. KompreLet Når man lider af venøse sygdomme eller lymfødem, er det vigtigt at fortsætte

Læs mere

Syddjurs træner for en bedre fremtid

Syddjurs træner for en bedre fremtid Syddjurs træner for en bedre fremtid Syddjurs træner for en bedre fremtid Syddjurs træner for en bedre fremtid Når du har, eller søger hjemmehjælp i Syddjurs Kommune, så vil vi gerne sammen med dig undersøge,

Læs mere

NYHEDSBREV DANMARKS FØRENDE FORFLYTNINGSPARTNER VIND DENNE MTB OG FLYT DIG! KOM IND OG DELTAG PÅ STAND C By:

NYHEDSBREV DANMARKS FØRENDE FORFLYTNINGSPARTNER VIND DENNE MTB OG FLYT DIG! KOM IND OG DELTAG PÅ STAND C By: NYHEDSBREV DANMARKS FØRENDE FORFLYTNINGSPARTNER VIND DENNE MTB OG FLYT DIG! KOM IND OG DELTAG PÅ STAND C4-060 By: 1 35 År med Forflytning master care A/S indtager Rehab messen i år, hvor jeg kan fejre

Læs mere

FOKUSPUNKTER & INDSAMLINGSREDSKAB VELFÆRDS-TEKNOLOGI-VURDERING [VTV]

FOKUSPUNKTER & INDSAMLINGSREDSKAB VELFÆRDS-TEKNOLOGI-VURDERING [VTV] FOKUSPUNKTER & INDSAMLINGSREDSKAB VELFÆRDS-TEKNOLOGI-VURDERING [VTV] VÆLG FOKUSPUNKTER Med afsæt i et konkret projekt eller et kommende projekt: Overvej hvilke fokuspunkter som vil være relevante at evaluere

Læs mere

Lib L e ib r e ty y PLEJESENG

Lib L e ib r e ty y PLEJESENG Liberty PLEJESENG Fordele for dig som BRUGER Enkel betjening og tryghed Der sidder et betjeningsgreb i hver side af sengen. Når man trykker det frem, rejser hovedenden sig, og madrassen kører roligt mod

Læs mere

Værdien af sensorgulve på Tistrup Plejecenter

Værdien af sensorgulve på Tistrup Plejecenter Værdien af sensorgulve på Tistrup Plejecenter Af Kristine Pedersen Opsætningen af sensorgulve på Tistrup Plejecenter skete på initiativ fra Varde Kommune, da det nye plejecenter på Yderikvej skulle bygges.

Læs mere

Test af skridsikre KT Strømper

Test af skridsikre KT Strømper Test af skridsikre KT Strømper Fredag d. 9 januar 2015 Jacqueline De Abrew & Denise Dyrvig 1 Testperiode Følgende KT strømper er blevet testet i perioden 8 dec. 2014 6 jan. 2015: Hvide strømper med meget

Læs mere

Leddegigt tips til en nemmere hverdag

Leddegigt tips til en nemmere hverdag Leddegigt tips til en nemmere hverdag Over 20 millioner mennesker verden over lider i øjeblikket af leddegigt Du tror, du er den eneste med leddegigt, men du er ikke alene Lisbeth, Silkeborg Introduktion

Læs mere

Gode råd til rengøring i hjemmet

Gode råd til rengøring i hjemmet Gode råd til rengøring i hjemmet Aflast ryggen ved at bøje i knæene og støtte hånden på benet. Sid ned under arbejdet/ støt på lårene Generelle råd til rengøring i hjemmet Del rengøringen op og fordel

Læs mere

Kontraktbilag N Status på velfærdsteknologiske projekter maj 2015

Kontraktbilag N Status på velfærdsteknologiske projekter maj 2015 Kontraktbilag N på velfærdsteknologiske projekter maj 2015 Tolstrup & Hvilsted ApS Myntevej 3 8920 Randers NV www.tolstruphvilsted.dk CVR: 33957203 1 på velfærdsteknologiske projekter maj 2015 Forflytning

Læs mere

Status på arbejdet med Velfærdsteknologi

Status på arbejdet med Velfærdsteknologi Status på arbejdet med Velfærdsteknologi på ældre- og social- og sundhedsområdet maj 2017 NOTAT 2. maj 2017 Journal nr. Sagsbehandler LWJOE Indledning I Frederikssund Kommune arbejdes der med indførelse

Læs mere

Vurdering af Doff n Donner

Vurdering af Doff n Donner KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Sundhed Vurdering af Doff n Donner Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune har i regi af afdeling for Sund Vækst vurderet

Læs mere

Almindelige opsætninger

Almindelige opsætninger Almindelige opsætninger Rygliggende Sideliggende Maveliggende Vi håber, at du er glad for og har gavn af at have et Symmetrisleep system. De følgende sider viser, hvordan du kan sætte SymmetriSleep systemet

Læs mere

Velfærdsteknologi. Sundhed, Ældre og Handicap

Velfærdsteknologi. Sundhed, Ældre og Handicap Velfærdsteknologi Sundhed, Ældre og Handicap VELFÆRDSTEKNOLOGI I HJØRRING KOMMUNE I Hjørring Kommune vil vi i samarbejde mellem borgere og medarbejdere skabe rammerne for et godt liv for vores borgere.

Læs mere

Plejeboliger. Visitator udfylder sammen med borgeren og/eller pårørende et ansøgningsskema. Borgeren modtager et skriftligt tilbud om boligen.

Plejeboliger. Visitator udfylder sammen med borgeren og/eller pårørende et ansøgningsskema. Borgeren modtager et skriftligt tilbud om boligen. Plejeboliger n er borgere, som har et varigt behov for omsorg, pleje og tæt kontakt og ikke længere kan få tilgodeset dette i nuværende bolig. Målet er at give borgeren: fysisk, psykisk, social omsorg

Læs mere

VTV OPERATIONEL INDSAMLINGSREDSKAB ELEKTRONISKE NØGLER

VTV OPERATIONEL INDSAMLINGSREDSKAB ELEKTRONISKE NØGLER VTV OPERATIONEL INDSAMLINGSREDSKAB ELEKTRONISKE NØGLER INSPIRATION TIL MULIGE FOKUSPUNKTER BORGER ORGANISATION TEKNOLOGI ØKONOMI Målgruppe Personale Funktion Implementering Behov Ønsker Motivation Funktionsevne

Læs mere

Orientering om Velfærdsteknologi

Orientering om Velfærdsteknologi Orientering om Velfærdsteknologi Baggrund Udviklingen inden for både velfærdsteknologi, teknologi i al almindelighed og IT går stærkt på sundheds og omsorgsområdet. Center for Sundhed og Omsorg (CSO) har

Læs mere

Gode råd fra ergoterapeuten, når du har fået et kunstigt hofteled (med bevægerestriktioner)

Gode råd fra ergoterapeuten, når du har fået et kunstigt hofteled (med bevægerestriktioner) Gode råd fra ergoterapeuten, når du har fået et kunstigt hofteled (med bevægerestriktioner) Du har fået et kunstigt hofteled. Her finder du en samling gode råd til, hvordan du nemmest klarer tiden efter

Læs mere

4. Opfølgning Er der ændringer i arbejdsfunktionen og arbejdsbelastninger for medarbejderne skal I foretage en ny vurdering.

4. Opfølgning Er der ændringer i arbejdsfunktionen og arbejdsbelastninger for medarbejderne skal I foretage en ny vurdering. Vurdering af arbejdsfunktioner og belastninger ved liftning Redskabet er Arbejdsmiljø Københavns anbefaling til vurdering af belastninger ved liftning. Ud fra vurderingen bliver det synligt hvilke tiltag

Læs mere

Praktikvejledertræf 2018

Praktikvejledertræf 2018 Praktikvejledertræf 2018 SSH - Uddannelsen 2. Skoleperiode 1 Mål for (1.og) 2. Skoleperiode Personlig hjælp, omsorg og pleje 1. Eleven kan anvende viden om menneskets grundlæggende behov og funktionsniveau

Læs mere

Evaluering af Projekt. En sundhedsfremmende tilgang i mødet med borgeren, ved en tidlig indsats af terapeut og hjælper

Evaluering af Projekt. En sundhedsfremmende tilgang i mødet med borgeren, ved en tidlig indsats af terapeut og hjælper Evaluering af Projekt Et godt Hverdagsliv En sundhedsfremmende tilgang i mødet med borgeren, ved en tidlig indsats af terapeut og hjælper Visitationsafdelingen og Hjemmepleje Vest August 2010 1 Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Wet Wash Gloves. Vejledning. Til blid vask. Til plejepersonalet

Wet Wash Gloves. Vejledning. Til blid vask. Til plejepersonalet Wet Wash Gloves Til blid vask Vejledning Til plejepersonalet Vejledning for personlig pleje Abena-handsker til vådvask for personlig pleje Personlig pleje og hygiejne er nogle af de almindelige dagligdags

Læs mere

Skylle-tørretoilet Skovhuset Hillerød Kommune

Skylle-tørretoilet Skovhuset Hillerød Kommune Skylle-tørretoilet Skovhuset Hillerød Kommune Skylle-tørretoiletter Vi har i Hillerød kommune ikke tal (kvantitativ undersøgelse) klar for 2016 dette med hensyn til udbredelse og økonomi. Toiletter med

Læs mere

0,1 test Vurdering af On & Off Akku

0,1 test Vurdering af On & Off Akku 0,1 test Vurdering af On & Off Akku Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune har i regi af Afdeling for Velfærdsinnovation vurderet On and Off Akku Vurderingen er sket november 2016 og har

Læs mere

Evaluering af elektroniske vendesystemer. Anne Pagh Programleder for velfærdsteknologi Theresa Jepsen Konsulent for velfærdsteknologi

Evaluering af elektroniske vendesystemer. Anne Pagh Programleder for velfærdsteknologi Theresa Jepsen Konsulent for velfærdsteknologi Evaluering af elektroniske vendesystemer Anne Pagh Programleder for velfærdsteknologi Theresa Jepsen Konsulent for velfærdsteknologi Disposition Velfærdsteknologi i Aabenraa Kommune Strategi for digital

Læs mere

Undervisning i varmtvandsbassin. Med øvelser

Undervisning i varmtvandsbassin. Med øvelser Undervisning i varmtvandsbassin Med øvelser 2 Undervisning i varmtvandsbassin Undervisning i varmtvandsbassin Mange mennesker med gigt har stor gavn og glæde af undervisning i varmt vand. Det styrker muskler,

Læs mere

Hjælpemidler - i det intelligente velfærdshjem. Inger Kirk Jordansen, Hjælpemiddelinstituttet, 3.12.2010

Hjælpemidler - i det intelligente velfærdshjem. Inger Kirk Jordansen, Hjælpemiddelinstituttet, 3.12.2010 Hjælpemidler - i det intelligente velfærdshjem Inger Kirk Jordansen, Hjælpemiddelinstituttet, 3.12.2010 Hvad er et hjælpemiddel? Hvem vil betale? Identitet Livskvalitet Kontrol Trivsel Tryghed Værdighed

Læs mere

GENOPTRÆNING EFTER SPINALSTENOSE

GENOPTRÆNING EFTER SPINALSTENOSE GENOPTRÆNING EFTER SPINALSTENOSE Hellerup Tlf: 39 77 70 70 Lyngby Tlf: 45 93 39 33 Odense Tlf: 65 48 70 70 www.cfrhospitaler.dk 1 Ved en operation for spinalstenose, fjerner man det knoglevæv, der trykker

Læs mere

Konkrete udfordringer/løsninger for at forbedre arbejdsmiljøet. Oplevelser, udfordringer og dilemmaer på Plejecentret Rosengården

Konkrete udfordringer/løsninger for at forbedre arbejdsmiljøet. Oplevelser, udfordringer og dilemmaer på Plejecentret Rosengården Konkrete udfordringer/løsninger for at forbedre arbejdsmiljøet Oplevelser, udfordringer og dilemmaer på Plejecentret Rosengården Præsentation Kirsten Suhr, Centerleder på Plejecentret Rosengården siden

Læs mere

Bilag 2: Oversigt over igangværende velfærdsteknologiske projekter i Socialforvaltningen

Bilag 2: Oversigt over igangværende velfærdsteknologiske projekter i Socialforvaltningen Bilag 2: Oversigt over igangværende velfærdsteknologiske projekter i Socialforvaltningen Som en del af forarbejdet op til temadrøftelsen har Socialforvaltningen lavet en afdækning af velfærdsteknologiske

Læs mere

God ergonomi i rengøringsarbejdet

God ergonomi i rengøringsarbejdet TUP14 motivation og læringsudbytte God ergonomi i rengøringsarbejdet FOKUS PÅ TOSPROGEDE AMU KURSISTER Pas på kroppen når du arbejder! Mennesker arbejder med rengøring alle steder, også mange steder, hvor

Læs mere

A/D-SURCON lejringspuder

A/D-SURCON lejringspuder CE A/D-SURCON lejringspuder TIL UNDERSTØTTELSE I TERAPIEN / PROFYLAKSE Håndbog & lejrings- anvisning. August 2010, version 1 Surcon mappe afs. 9. 1 A/D-SURCON lejringspuder til understøttelse i terapien.

Læs mere

Kvalitetsstandard for personlig pleje, praktisk hjælp og socialpædagogisk støtte

Kvalitetsstandard for personlig pleje, praktisk hjælp og socialpædagogisk støtte Kvalitetsstandard for personlig pleje, praktisk hjælp og socialpædagogisk støtte Målgruppe Kriterier og omfang Formål Afgørelse Borgere med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale

Læs mere

Udbredelse af velfærdsteknologi i Aabenraa Kommune

Udbredelse af velfærdsteknologi i Aabenraa Kommune Udbredelse af velfærdsteknologi i Dette notat har det overordnede formål at dokumentere udviklingen i afvendelsen af velfærdsteknologi inden for det fælleskommunale program i. Notatet sammenstiller indrapporterede

Læs mere

Spørgeramme til afdækning af fysisk arbejdsmiljø

Spørgeramme til afdækning af fysisk arbejdsmiljø Spørgeramme til afdækning af fysisk arbejdsmiljø Spørgsmål på niveau 2 og 3 er svarafhængige dvs. at de kun folder sig ud og skal besvares, hvis de er relevante. Der spørges ind til alt det, der kræves

Læs mere

Patientforflytninger i seng

Patientforflytninger i seng Patientforflytninger i seng Indledning Formålet med undersøgelsen var at udvikle et værktøj til vurdering af plejerens belastning ved patientforflytninger. Ideen var at man ud fra patientens vægt, grad

Læs mere

Fotoillustration seng-bad-lift

Fotoillustration seng-bad-lift Fotoillustration seng-bad-lift Seng-bad-lift -foto-illustration af badeproces for beboer på plejecenter Udarbejdet af Idé til Værdi i samarbejde med medarbejdere og borger på plejecenter, sommer 2012 1.

Læs mere

Sundheds- og omsorgsområdet. Årsrapport Magtanvendelse efter servicelovens

Sundheds- og omsorgsområdet. Årsrapport Magtanvendelse efter servicelovens Sundheds- og omsorgsområdet Årsrapport 2012 Magtanvendelse efter servicelovens 124-129 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. OVERORDNET FORMÅL MED SERVICELOVENS MAGTANVENDELSESREGLER...3 2. FORMÅL MED INDBERETNINGSSYSTEMET...3

Læs mere

Projektafslutningsrapport

Projektafslutningsrapport Projekt automatisk vendeenhed Projektafslutningsrapport Projektafslutningsrapport for Styregruppeformand Projektleder Version 1.0 Versionsbeskrivelse, dvs. hvad omfatter seneste opdatering Dato/godkendt

Læs mere

DISCUSPROLAPS PRIVATHOSPITALET SKØRPING A/S - HIMMERLANDSVEJ 36-9520 SKØRPING TLF. 98 39 22 44 - FAX 98 39 18 38 - KONTAKT@SKOERPING.

DISCUSPROLAPS PRIVATHOSPITALET SKØRPING A/S - HIMMERLANDSVEJ 36-9520 SKØRPING TLF. 98 39 22 44 - FAX 98 39 18 38 - KONTAKT@SKOERPING. PATIENTINFORMATION DISCUSPROLAPS PRIVATHOSPITALET SKØRPING A/S - HIMMERLANDSVEJ 36-9520 SKØRPING TLF. 98 39 22 44 - FAX 98 39 18 38 - KONTAKT@SKOERPING.DK WWW.SKOERPING.DK VELKOMMEN TIL PRIVATHOSPITALET

Læs mere

STATUSRAPPORT 2012. Årligt forebyggende hjemmebesøg Nyt initiativ

STATUSRAPPORT 2012. Årligt forebyggende hjemmebesøg Nyt initiativ STATUSRAPPORT 2012 Årligt forebyggende hjemmebesøg Nyt initiativ +75 forebyggende hjemmebesøg Statusrapport 2012 Alle borgere i Frederikssund Kommune, der er fyldt 75 år, og ikke modtager både personlig

Læs mere

Amputation (Vejledning til dig, der skal have foretaget en amputation af benet)

Amputation (Vejledning til dig, der skal have foretaget en amputation af benet) Amputation (Vejledning til dig, der skal have foretaget en amputation af benet) Formål Formålet med denne patientinformation er at give dig og dine pårørende oplysning og vejledning omkring amputationsforløbet.

Læs mere

Velfærdsteknologi i Sundhed og Ældre Erfaringer, muligheder og perspektiver.

Velfærdsteknologi i Sundhed og Ældre Erfaringer, muligheder og perspektiver. Februar 2017 Velfærdsteknologi i Sundhed og Ældre Erfaringer, muligheder og perspektiver. Dette dokument har til formål at beskrive Sundhed og Ældres nuværende erfaringer med velfærdsteknologi, samt fremsætte

Læs mere

Den skal revideres mindst hvert tredje år. Men den skal også revideres, når vi laver noget nyt.

Den skal revideres mindst hvert tredje år. Men den skal også revideres, når vi laver noget nyt. APV Hvad er en APV? En APV er en arbejdspladsvurdering. Den består af 2 dele: En kortlægning/vurdering og en handlingsplan for de problemer, der er fundet i kortlægningen. Dette skema indeholder kortlægningen.

Læs mere

EU-udbud Genbrugshjælpemidler 2015 Spørgsmål & svar 58-72

EU-udbud Genbrugshjælpemidler 2015 Spørgsmål & svar 58-72 EU-udbud Genbrugshjælpemidler 2015 Spørgsmål & svar 58-72 Nr. Dato for modtagelse af spørgsmål Dato for besvarelse af spørgsmål Spørgsmål Svar 58 2.3.2015 5.3.2015 Udbudsbetingelser side 11 punkt 2.4 Afprøvning

Læs mere

Åbning mellem huden og endetarmen (Fistel til endetarm) Patientvejledning

Åbning mellem huden og endetarmen (Fistel til endetarm) Patientvejledning Åbning mellem huden og endetarmen (Fistel til endetarm) Patientvejledning 036 PrivatHospitalet Danmark Velkommen Hos PrivatHospitalet Danmark kommer vores kunder altid i første række. Som kunde hos os

Læs mere

Amputation (Vejledning til dig, der skal have foretaget en amputation af benet)

Amputation (Vejledning til dig, der skal have foretaget en amputation af benet) Amputation (Vejledning til dig, der skal have foretaget en amputation af benet) Formål Formålet med denne patientinformation er at give dig og dine pårørende oplysning og vejledning omkring amputationsforløbet.

Læs mere

VelfærdsTeknologiVurdering

VelfærdsTeknologiVurdering VTV VelfærdsTeknologiVurdering Teknologisk Instituts vurderingsparadigme for velfærdsteknologi Indledning Teknologisk Institut, Center for Velfærds- og Interaktionsteknologi har udviklet en model til evaluering

Læs mere

Brugerundersøgelse af arbejdsmiljøet. - omkring bad og hygiejne

Brugerundersøgelse af arbejdsmiljøet. - omkring bad og hygiejne Brugerundersøgelse af arbejdsmiljøet - omkring bad og hygiejne Erfaringer fra udlandet har vist, at det er muligt at forbedre arbejdsmiljøet omkring bad og hygiejneprocessen for plejemodtageren, væsentligt.

Læs mere

Før du går til lægen

Før du går til lægen 1 Før du går til lægen Det er en god idé at tænke over, hvad du vil sige og spørge om, før du går til lægen. Det er en god idé at skrive de vigtigste ting ned på et stykke papir. Det er god idé at øve

Læs mere

Teknologiens muligheder og begrænsninger

Teknologiens muligheder og begrænsninger Teknologiens muligheder og begrænsninger Min indgang til mit eget liv, 25. oktober 2013 Inger Kirk Jordansen,, Velfærdsteknologi i botilbud Uafhængighed Livskvalitet Kontrol over eget liv Selvhjulpenhed

Læs mere

Sundhed og Omsorg ÅRSRAPPORT 2015 MAGTANVENDELSE EFTER SERVICELOVENS

Sundhed og Omsorg ÅRSRAPPORT 2015 MAGTANVENDELSE EFTER SERVICELOVENS Sundhed og Omsorg ÅRSRAPPORT 2015 MAGTANVENDELSE EFTER SERVICELOVENS 124-129 Indholdsfortegnelse Overordnet formål med servicelovens magtanvendelsesregler...2 Formål med indberetningssystemet...2 Lovgrundlag...2

Læs mere

Projektbeskrivelse af Frikommuneforsøg. - Teknologiske Hjælpemidler

Projektbeskrivelse af Frikommuneforsøg. - Teknologiske Hjælpemidler Projektbeskrivelse af Frikommuneforsøg Baggrund - Teknologiske Hjælpemidler Det konkrete forsøg har sin baggrund i det frikommunenetværk, som Skive Kommune er en del af, der har fået godkendelse til at

Læs mere

Oversigt over hjælpemidler der kan lånes på biblioteket til gratis afprøvning i op til 14 dage:

Oversigt over hjælpemidler der kan lånes på biblioteket til gratis afprøvning i op til 14 dage: Oversigt over hjælpemidler der kan lånes på biblioteket til gratis afprøvning i op til 14 dage: 1 Robotstøvsuger 2 Universalvrider 3 Nøglegreb 4 Bestik Good Grip 5 Skålholder Easy Up 6 Lågåbner Cap Off

Læs mere

Vurdering af cykelstolen, Profhand

Vurdering af cykelstolen, Profhand KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Sundhed Vurdering af cykelstolen, Profhand Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune har i regi af afdeling for Sund Vækst vurderet

Læs mere

Indberetninger om magtanvendelse

Indberetninger om magtanvendelse November 206 Indberetninger om magtanvendelse Handicap- og psykiatriområdet (voksne) og sundheds- og omsorgsområdet kvartal 206 Grundlæggende principper for reglerne om magtanvendelse Der gælder en række

Læs mere

Projektaftale Projekt TRAP (TeknologiRehabiliteringApopleksi) Ansvarlig enhed Projektejer Projektleder

Projektaftale Projekt TRAP (TeknologiRehabiliteringApopleksi) Ansvarlig enhed Projektejer Projektleder Sagsnr. 27.00.00-P20-1-16 Godkendt dato xx-xx-xxxx Dato 21-04-2016 Revideret dato 07-06-2016 24-08-2016 15-12-2016 19-12-2016 15-02-2017 Sagsbehandler Ladan Rezai Projektaftale Projekt Ansvarlig enhed

Læs mere

Vurdering af AssiStep

Vurdering af AssiStep KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Sundhed Vurdering af AssiStep Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune har i regi af afdeling for Sund Vækst vurderet teknologien

Læs mere

Knæartroscopi Efter operationen

Knæartroscopi Efter operationen Patientinformation Knæartroscopi Efter operationen Ortopædkirurgisk Afdeling/ Ortopædkirurgisk Ambulatorium Grindsted Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse: Side 1 Indholdsfortegnelse Side 2 Efter kikkertundersøgelse

Læs mere

Undervisning i. nedre hygiejne.

Undervisning i. nedre hygiejne. Undervisning i nedre hygiejne. gode bakterier dårlige bakterier Nedre hygiejne - hvorfor er det så vigtigt. - Øger livskvaliteten o Det er velbefindende at være godt soigneret og ikke ildelugtende i skridtet

Læs mere

Sengebad - Øvre- og nedre toilette.

Sengebad - Øvre- og nedre toilette. Sengebad - Øvre- og nedre toilette. Udarbejdet af Kvalicare Revideret af Aniette Weibrecht Publiceret af Aniette Weibrecht Version 1 Oprettet 24-01-2018 21:26 Redigeret 28-03-2019 13:45 Godkendt 28-03-2019

Læs mere

ydelse befordring behandling dagaflastning kommunal sygepleje sygepleje sygeplejeordning 1 af :09 Artikler 20 artikler.

ydelse befordring behandling dagaflastning kommunal sygepleje sygepleje sygeplejeordning 1 af :09 Artikler 20 artikler. 1 af 5 17-01-2013 11:09 Artikler 20 artikler. ydelse Generel definition: tjeneste, genstand eller beløb, der gives eller modtages En ydelse på socialområdet kan i visse tilfælde også bestå af et tvangsmæssigt

Læs mere

Hygiejnebesøg i Keilstruplund

Hygiejnebesøg i Keilstruplund Hygiejnebesøg i Keilstruplund Den 13. september 2012 Deltagere: Jeanette Palm Andersen, pædagog Tine Keiser-Nielsen, kommunallæge Den Kommunale Sundhedstjeneste Hygiejnebesøg Infektioner er den hyppigste

Læs mere

EFFEKTVURDERING AF VENDLET V5S PÅ PLEJECENTER

EFFEKTVURDERING AF VENDLET V5S PÅ PLEJECENTER EFFEKTVURDERING AF VENDLET V5S PÅ PLEJECENTER DIGTERPARKEN, GRENAA, NORDDJURS KOMMUNE. Steen Gottlieb, Cand. San. i Ergoterapi Mail: sg@norddjurs.dk Resume: Effektvurdering af Vendlet V5S henover en periode

Læs mere

SUNDT INDEKLIMA PAS GODT PÅ DIG SELV OG DIN BOLIG

SUNDT INDEKLIMA PAS GODT PÅ DIG SELV OG DIN BOLIG SUNDT INDEKLIMA PAS GODT PÅ DIG SELV OG DIN BOLIG INDHOLD Kære beboer Hvad betyder indeklimaet for dig? Hold din bolig fri for fugt og skimmelsvamp Luft ud flere gange dagligt Luk lyset ind Undlad at ryge

Læs mere

Temadag om velfærdsteknologi Afslutningsrapport

Temadag om velfærdsteknologi Afslutningsrapport Temadag om velfærdsteknologi Afslutningsrapport Velfærdsteknologi Vejen kommune drømme og forventninger! Den 13.11 afholdt Vejen Kommune temadag omkring velfærdsteknologi. Dagens overskrift lød: Drømme

Læs mere

Ved du det? Om smitstoffer og spredning af smitte. - og hvordan du kan håndtere det

Ved du det? Om smitstoffer og spredning af smitte. - og hvordan du kan håndtere det Ved du det? Om smitstoffer og spredning af smitte - og hvordan du kan håndtere det Hvorfor bliver man syg? Smitstoffer Smittekilder Smitteveje Modtagelighed hos den enkelte Smitstoffer Mikroorganismer,

Læs mere

GENOPTRÆNING EFTER DESEOPERATION

GENOPTRÆNING EFTER DESEOPERATION GENOPTRÆNING EFTER DESEOPERATION Jægersborgvej 64-66B, 2800 Lyngby Telefon: 45 933 933 Telefax: 45 935 550 www.kbhprivat.dk 1 DE FØRSTE DAGE Denne pjece indeholder øvelser til den første fase efter din

Læs mere