Forfatter og udgiver Århus Kommune Magistratens 2. Afdeling juni Bredeng. Mollerup Golf Club. Kasted. Brendstrup

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forfatter og udgiver Århus Kommune Magistratens 2. Afdeling juni Bredeng. Mollerup Golf Club. Kasted. Brendstrup"

Transkript

1

2 Forfatter og udgiver Århus Kommune Magistratens 2. Afdeling juni 2003 Grafisk tilrettelæggelse Jens Drivsholm, Stadsarkitektens Kontor Tryk Linde Tryk ApS Papir Profistar 130 og 270 Oplag 700 Bredeng Kasted Mollerup Golf Club Lyngbygård Træningsbane i Skjoldhøjkilen Brendstrup Træningsbane Herredsvang Århus Ådal Golfcenter Århus Golf Club Eksisterende golfbaner og principiel placering af forslag til golfbaneanlæg Grøn hovedstruktur Eksisterende golfbaner og baner under anlæg Principiel placering af forslag til golfbaneanlæg

3 Baggrund for debatten 3 Interessen for golfsporten er i løbet af de senere år vokset betydeligt i Danmark. En rundspørge hos Dansk Golf Union og de tre golfklubber i Århus Kommune peger i retning af, at interessen for golf fortsat er stigende og at de eksisterende golfbaner ikke vil kunne imødekomme dette behov, og Århus Kommune har da også modtaget flere henvendelser med ønsker om etablering af nye golfbaner. Derfor er hovedspørgsmålet i denne debat, om behovet skal imødekommes ved at tillade etablering af flere golfbaner i Århus Kommune. Hvis der skal etableres flere golfbaner, er det næste spørgsmål, hvor de bør placeres. Golfbaner er arealkrævende anlæg, som kun kan placeres uden for byområderne i det åbne land, hvilket ikke er problemfrit. Dels er der hensynet til jordbrugsinteresser, dels ønskes golfbaner ofte placeret på naturskønne arealer, hvor der kan være frednings- eller naturbeskyttelsesinteresser involveret. Der kan være forskellige holdninger til, hvorvidt et golfbaneanlæg kan forenes med naturbeskyttelsesinteresserne, men i hvert fald forøges adgangen til arealerne ikke for den brede befolkning. I Århus Kommune eksisterer der i dag tre private 18-hullers golfbaner med tilhørende træningsanlæg. De to af banerne er beliggende på kommunale jorder. Desuden er to kommunale 6-hullers træningsbaner under etablering, dels i samarbejde med Ældresagen, dels i forbindelse med URBAN-projektet.

4 4 Hvad siger Kommuneplan 2001 om placering af nye golfbaner? De tre nuværende golfbaner er i kommuneplanen beliggende indenfor særlige afgrænsede delområder, der er udlagt til rekreative områder i form af golfbaner. Desuden findes der i Kommuneplan 2001 et areal ved Kasted udlagt til offentlige rekreative formål med en uudnyttet placeringsmulighed for en golfbane. Kommuneplanen stiller ikke særlige betingelser i forhold til placering af rekreative anlæg som golfbaner. Det fremgår dog, at de bynære landskaber, og det vil primært sige kommuneplanens forbindelsesområder, skal gøres mere tilgængelige for rekreativ udnyttelse, men kommuneplanen udelukker ikke mulighed for placering af golfbaner i såvel natur- som jordbrugsområder. Efter udpegning af et areal til et nyt større golfbaneanlæg skal der gennemføres en planlægningsproces med kommuneplantillæg, der ændrer områdets status til offentlige rekreative formål og lokalplanlægning. Hvad er en golfbane? En golfbane består typisk af en 18-hullers bane med øvefaciliteter, f.eks en drivning range til at øve slag og ofte en mindre par 3 øvebane med 3-9 huller. En golfbane kræver et stort areal ha for en 18-hullers bane eller ha for en 9-hullers bane. Dele af banen kan anlægges som uplejet natur, mens andre dele kræver intensiv pleje. I tilknytning til banen skal desuden etableres parkeringspladser og bygninger mv. En vurdering af det fremtidige behov Medlemstallet i de 3 klubber i Århus Kommune er på ca De 3 golfklubber har i dag alle ventelister på i alt ca. 600 personer, og ifølge golfklubberne er efterspørgslen væsentligt større end ventelisterne udviser. Dansk Golf Union skønner at der vil være behov 4-5 nye 18-hullers baner inden for de næste 10 år i Århus Kommune.

5 5 Golfbaner og beskyttelse af drikkevand Af hensyn til beskyttelse af drikkevandet kan det generelt ikke anbefales at etablere golfbaner i områder med særlige drikkevandsinteresser, de såkaldte OSD-områder på grund af at der normalt sprøjtes intensivt på dele af arealerne. Hvis golfbaner placeres i områder med særlige drikkevandsinteresser, forudsættes det derfor som udgangspunkt, at der ikke anvendes pesticider i forbindelse med pleje af banerne, og der skal til sikring af dette udfærdiges deklarationer mod brug af sprøjtemidler. På golfbaner kan der dog være problemer med svampesygdomme og insektangreb. Desuden kræver pesticidfri drift en større indsats i form af mandskab og maskiner. Hvorvidt der under særlige betingelser kan dispenseres fra forbudet mod anvendelse af pesticider og andre sprøjtemidler indenfor områder med særlige drikkevandsinteresser må bero på en konkret vurdering. Foruden lokale forhold vil vurderingen være afhængig af, hvad Byrådet beslutter i forhold til det aftalte sprøjtestop på offentligt ejede arealer og hvad der besluttes på landsplan i forhold til pesticidanvendelse generelt. Debattens formål Formålet med debatten er at finde frem til hvor mange golfbaner, der skal åbnes mulighed for i Århus Kommune. Derudover forventes debatten at resultere i en udpegning af de placeringer, der ligger mest hensigtsmæssigt i kommunen og samtidig kan forenes med flest mulige af de interesser der knytter sig til anvendelsen af det åbne land. I forlængelse af debatten vil Byrådet, blandt andet på baggrund af en vurdering af de indkomne bemærkninger, tage stilling til om, og i givet fald hvor, der kan placeres nye golfbaneanlæg. Debatheftet indeholder en beskrivelse af de eksisterende og planlagte golfbaneanlæg i kommunen samt en beskrivelse af de nye forslag, kommunen har modtaget. Der lægges endvidere op til, at interesserede borgere kan fremsætte yderligere placeringsforslag.

6 6 Eksisterende anlæg Aarhus Golf Club Moesgård Banen er beliggende i et åbent let kuperet terræn mellem Oddervej og Ny Moesgårdvej i Skåde og omfatter ca. 65 ha, som mod syd grænser op til Fuldenfredningen. Golfbaneanlægget omfatter en 18- hullers bane og øveanlæg. Klubben har ca medlemmer. Aarhus Golf Club arbejder for tiden med planer om en udvidelse af anlægget. Aarhus Ådal Golf Center Harlev Banen er beliggende syd for Harlev ved Århus Ådal og grænser op til de fredede områder ved Jeksendalen. Golfbaneanlægget omfatter ca. 86 ha og består af en 18-hullers bane, en 5-hullers øvebane og forskellige andre øveanlæg. Klubben har ca medlemmer. Aarhus Golf Club arbejder for tiden med planer om udvidelse af anlægget. Mollerup Golf Club Skejby Banen er på ca. 56 ha og beliggende nord for Skejby i Egådalen. Golfbaneanlægget består af en 18-hullers bane, en 6-hullers øvebane og forskellige andre øveanlæg. Klubben har ca medlemmer.

7 7 Golf træningsbane Skjoldhøjkilen, Brabrand Århus Kommune er i samarbejde med Ældresagen i færd med at anlægge en mindre golfbane i Skjoldhøjkilen, umiddelbart øst for Skjoldhøjkollegiet. Banen bliver på ca. 9 ha og omfatter en 6-hullers træningsbane og et øveareal med net. Klubfaciliteter og depot placeres sammen med parkeringsarealet syd for en ny sti ved Grimhøjvejs afslutning. Banen indvies i løbet af Golf træningsbane Herredsvang, Hasle I forbindelse med URBAN -projektet er en simpel træningsbane under etablering i Marienlystparken i Hasle. Banen er på 7 ha og omfatter en 6-hullers træningsbane og vil indgå som en integreret del af parken. Banen indvies i løbet af Kortene på de følgende sider viser de eksisterende golfbaner i Århus Kommune samt de kendte forslag til nye placeringer.

8 8 Placeringsmuligheder fo I forbindelse med udvidelsesønskerne for Moesgård Museum er der udarbejdet en helhedsplan for området ved Moesgård, som rummer mulighed for at udvide den eksisterende golfbane. Denne helhedsplan vil danne grundlag for en offentlig debat i løbet af Kommunen har ud over dette igangværende projekt modtaget en forespørgsel vedrørende udvidelse af Aarhus Ådal Golf Center og forslag om etablering af nye golfbaneanlæg øst for Brendstrup og ved Lyngbygård, samt en ansøgning om etablering af en ny golfbane på et areal ved Bredeng mellem Hårup og Spørring. Herudover findes der i den gældende kommuneplan en uudnyttet mulighed for etablering af et golfbaneanlæg ved Kasted. De nævnte placeringsmuligheder er nærmere beskrevet nedenfor ledsaget af et kort, der viser den mulige placering. Opmærksomheden henledes på, at der i forbindelse med en senere detailplanlægning kan ske ændringer af arealafgrænsningen. Endvidere er det ikke endeligt afklaret i hvilket omfang, de omhandlede ejendomme står til rådighed for golfbaneprojekter. Udvidelse af Aarhus Ådal Golf Center Indenfor en tidshorisont på ca. fire år ønsker golfklubben at udvide det eksisterende anlæg med en 18-hullers bane og en 9-hullers øvebane. Golfbanen foreslås udvidet med ca. 63 ha mod nord-øst indenfor kommuneplanens delområde NA. Ligesom det eksisterende anlæg berører den ønskede udvidelse 150 m beskyttelseszonen omkring Århus Å. Arealet er privatejet. Århus Å, Holmbæk og Brydehøjbæk er omfattet af naturbeskyttelseslovens 3. Arealet ligger indenfor området med særlige drikkevandsinteresser. Udvidelsen forudsætter vedtagelse af et tillæg til kommuneplanen, som ændrer anvendelsesbestemmelserne for området fra naturområde til rekreativt område, samt vedtagelse af en lokalplan for området. Arealet, som udvidelsen ønskes placeret på, indgår i kommuneplanens grønne hovedstruktur. Da der er tale om udvidelse af et eksisterende anlæg på et areal, der ellers overvejende vil blive anvendt til jordbrug, vil offentlighedens adgang til arealet ikke blive forringet ved en anvendelse af arealet til golfbane.

9 r nye golfbaner 9 Harlev Mølle Forslag til udvidelse af eksisterende anlæg Harlevholmvej Holmbækken Holmbækken Tarskov Mølle Brydehøj Bæk Brydehøj Bæk Ormslevvej Brydenhøjvej Brydenhøjvej Aarhus Ådal Golf Center

10 10 Ny golfbane ved Bredeng mellem Hårup og Spørring Der er fra privat side ansøgt om etablering af en golfbane ved Bredeng mellem Hårup og Spørring. Arealet, som er ca. 17 ha stort og privatejet, er i kommuneplanen udlagt til jordbrugsformål og beliggende i delområderne JO og JO. En mindre del ligger indenfor JO som er et jordbrugsområde, hvor der kan placeres vindmøller. Selve placeringsfeltet for vindmøller, hvor der i dag står tre møller, berøres ikke med den viste placering. Forslaget omfatter en 9-hullers golfbane og øveanlæg. Eksisterende bygninger beliggende Risvangsvej 27 påtænkes anvendt som klubhus med mulighed for eventuelt senere udvidelse. Med den viste afgrænsning vil banen være i sikker afstand fra det nærliggende skydebaneanlæg, som benyttes af Todbjerg-Mejlby- Hjortshøj-Egå Jagtforening. Alternative afgrænsninger eller eventuelle udvidelser af anlægget vil skulle holde en tilsvarende afstand til skydebaneanlægget. En realisering af det foreslåede golfbaneanlæg vil forudsætte, at der vedtages et tillæg til kommuneplanen, som ændrer anvendelsesbestemmelserne for området fra jordbrugsformål til rekreative formål, samt vedtagelse af en lokalplan som blandt andet fastlægger den endelige afgrænsning af området. Arealet indgår ikke i den grønne hovedstruktur, men placeringen anses ikke for at være i principiel modstrid med kommuneplanens strategier for placering af rekreative anlæg i det åbne land. Hvis det besluttes, at arealet kan anvendes til en golfbane, vil det være naturligt at indføje arealet i den grønne hovedstruktur.

11 11 Spørringvej Forslag til ny golfbane Skydebane Risvangsvej Vindmølleplaceringsfelt Eksisterende vindmøller

12 12 Ny golfbane ved Lyngbygård På Lyngbygårds jorder foreslået etableret en golfbane på ca. 100 ha omfattende en 18-hullers bane, en 9-hullers kortbane og forskellige øveanlæg. Arealet, som er privatejet, er beliggende indenfor kommuneplanens delområde NA. Arealet indgår i kommuneplanens grønne hovedstruktur, men placeringen anses ikke for at være i principiel modstrid med kommuneplanens strategier for placering af rekreative anlæg i det åbne land. En realisering af det foreslåede golfbaneanlæg vil forudsætte, at der vedtages et tillæg til kommuneplanen, som ændrer anvendelsesbestemmelserne for området fra naturområde til rekreative formål, samt vedtagelse af en lokalplan som blandt andet fastlægger den endelige afgrænsning af området. En mindre del af arealet er tilplantet med skov, men arealet indgår ikke i øvrigt i kommuneplanens skovrejsningsområder. Arealerne langs den eksisterende skov er omfattet af en 300 m skovbyggelinie. Arealerne langs Lyngbygårds Å er omfattet af en 150 m åbyggelinie. Yderup Bæk langs områdets nordlige afgrænsning og Lyngbygårds Å langs områdets vestlige afgrænsning er omfattet af naturbeskyttelseslovens 3. Arealet ligger endvidere indenfor området med særlige drikkevandsinteresser. Ny golfbane øst for Brendstrup I forbindelse med debatten om forslag til Kommuneplan 2001 indkom fra ejerne af Brendstrup Hovedgård et forslag om en golfbane øst for Brendstrup. Det viste areal på ca. 52 ha, som dels omfatter arealer tilhørende gården, dels et mindre privatejet naboareal, ligger indenfor kommuneplanens delområder FB og FB. En del af arealet indgår i kommuneplanens skovrejsningsområder, hvilket dog ikke betyder at hele området er tænkt tilplantet. Skovrejsningen vurderes at kunne kombineres med et golfbaneanlæg ved placering af lysninger, udsigtskiler mv. I forbindelse med den endelige vedtagelse af Kommuneplan 2001 besluttede Byrådet, at en stillingtagen til golfbaneforslaget ved Brendstrup måtte vente, indtil realiseringsmulighederne for en golfbane ved Kasted er endelig afklaret. Den planlægningsmæssige begrundelse var, at det ikke ville være rimeligt at anlægge to meget arealkrævende anlæg så tæt på hinanden.

13 13 Borumvej Yderup Bæk Tingvad Lyngbygårds Å Forslag til ny golfbane Lyngbygårdsvej Lyngbygårdsvej Lyngby Lyngbygårdsvej Glamhøjvej Silkeborgvej

14 14 Realisering af en golfbane i området forudsætter vedtagelse af et tillæg til kommuneplanen som udlægger området til rekreativt område, samt vedtagelse af en lokalplan for området. Placeringen vurderes at være i principiel overensstemmelse med kommuneplanen, da arealet er beliggende inden for kommuneplanens forbindelsesområder. I konsekvens af den tidligere beslutning vedrørende Brendstruparealet vil fremme af en golfbane ved Brendstrup medføre, at der i forbindelse med et kommuneplantillæg for arealet samtidig foretages en annullering af arealet ved Kasted. Arealudlæg ved Kasted Den gældende kommuneplan indeholder mulighed for, at der kan etableres en golfbane på et ca. 14 ha stort privatejet areal øst for Kasted i Kommuneplanens delområde RE. Arealet ligger indenfor området med særlige drikkevandsinteresser. I september 2000 blev der på baggrund af en ansøgning igangsat lokalplanlægning for området. Lokalplanen blev imidlertid senere sat i bero, da ejeren af arealet ikke ønskede at realisere projektet. Hvis debatten viser, at der ikke er behov for arealet til en golfbane, vil det være naturligt at arealudlægget annulleres, og at arealet overgår til naturområde, svarende til de omgivende arealer. Dette gør sig gældende i særlig grad, hvis det viser sig, at en golfbane kan realiseres på det nærliggende areal ved Brendstrup.

15 Søftenvej Arealudlæg i Kommuneplan 2001 til golfbane Forslag til ny golfbane Skejby sygehus Marienlystvej Brendstrup Herredsvej Herredsvej Skovrejsningsområde

16 Deres mulighed Det videre forløb På grundlag af debatten vil Byrådet tage stilling til, hvor der kan etableres nye golfbaneanlæg. For de placeringsmuligheder Byrådet udpeger, vil der efterfølgende være mulighed for at igangsætte lokalplanlægning med sideløbende kommuneplantillæg, der endeligt afgrænser de enkelte udpegede arealer. Debatoplægget er offentligt fremlagt fra den 18. juni til den 27. august Eventuelle spørgsmål kan rettes til Niels-Peter Mohr Stadsarkitektens Kontor Kommuneplanafdelingen tlf Idéer og forslag sendes senest den 27. august 2003 til Stadsarkitektens Kontor Kommuneplanafdelingen Rådhuset 8100 Århus C eller send en til sa@aarhus.dk

BILAG C. Detailkort 1-5 er i målestok ca. 1:

BILAG C. Detailkort 1-5 er i målestok ca. 1: BILAG C Detailkort med arealmæssige bindinger for de arealer, som det indstilles, at der kan iværksættes detailplanlægning af (Kort 1 og 2) og for de arealer, som det indstilles, at der efter opfyldelse

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 INDSTILLING Til Århus Byråd via Magistraten Den 8. januar 2004 J.nr. 01.02.15P15/SA/01/00990 Ref.: Henrik

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd via Magistraten Den 8. januar 2004 J.nr. 01.02.15P15/SA/01/00990 Ref.: Henrik Pedersen

Læs mere

Aarhus Kommune. Lokalplan nr Åbent land og jordbrugsområde ved Brydehøjvej i Harlev. Ophævelse af del af lokalplan.

Aarhus Kommune. Lokalplan nr Åbent land og jordbrugsområde ved Brydehøjvej i Harlev. Ophævelse af del af lokalplan. Aarhus Kommune Lokalplan nr. 935 Åbent land og jordbrugsområde ved Brydehøjvej i Harlev. Ophævelse af del af lokalplan 825. September 2012 Lokalplan nr. 935 Åbent land og jordbrugsområde ved Brydehøjvej

Læs mere

Orientering og debat. Udvidelse af Århus Universitetshospital Skejby

Orientering og debat. Udvidelse af Århus Universitetshospital Skejby Orientering og debat Udvidelse af Århus Universitetshospital Skejby Forslag til tillæg nr. 07 til Kommuneplan 00 Øverst Planområdet set fra sydøst (Vestereng) Nederst Planområdet set fra syd (Marienlystvej)

Læs mere

Resultatet af debatfasen om placering af nye golfbaner i Århus Kommune

Resultatet af debatfasen om placering af nye golfbaner i Århus Kommune BILAG A November 2003 Resultatet af debatfasen om placering af nye golfbaner i Århus Kommune RESUMÉ MED KOMMENTARER OG ANBEFALINGER Oversigt over bidragydere 1 1. 1 1. 2 1. 3 2 2. 1 2. 2 2. 3 2. 4 2. 5

Læs mere

Udvidelse af Århus Universitetshospital Skejby

Udvidelse af Århus Universitetshospital Skejby Udvidelse af Århus Universitetshospital Skejby Kommuneplantillæg nr. 07 til Kommuneplan 00 Øverst Planområdet set fra sydøst (Vestereng) Nederst Planområdet set fra syd (Marienlystvej) Brendstrup Skovplantning

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 7. januar Århus Kommune

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 7. januar Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 7. januar 2008 Offentlig fremlæggelse af lokalplanforslag nr. 825 - Udvidelse af golfbane ved Brydehøjvej, Harlev og Tillæg nr. 123 til Kommuneplan

Læs mere

Forslag til lokalplan nr. 935 Åbent land og jordbrugsområde ved Brydehøjvej i Harlev. Ophævelse af del af Lokalplan 825

Forslag til lokalplan nr. 935 Åbent land og jordbrugsområde ved Brydehøjvej i Harlev. Ophævelse af del af Lokalplan 825 Den 24. april 2012 Forslag til lokalplan nr. 935 Åbent land og jordbrugsområde ved Brydehøjvej i Harlev. Ophævelse af del af Lokalplan 825 Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Aarhus Kommune Aarhus Kommune

Læs mere

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr Golfbane ved Lyngbygård samt tillæg nr. 88 til Kommuneplan 2001

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr Golfbane ved Lyngbygård samt tillæg nr. 88 til Kommuneplan 2001 Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Teknik og Miljø Den 27. november 2006 Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 767 - Golfbane ved Lyngbygård samt tillæg nr. 88 til Kommuneplan 2001 1.

Læs mere

Pay and play golfbane ved Lindum

Pay and play golfbane ved Lindum Tillæg nr. 67 til Regionplan 2000-2012 Pay and play golfbane ved Lindum Viborg Amtsråd September 2004 VIBORG AMT - Miljø og Teknik 1 J.nr. 8-52-6-2-511-02 Tillæg nr.67 til Regionplan 2000-2012 er udarbejdet

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 43 Ikast-Brande Kommuneplan Rekreativt område, Remmevej, Ikast

Kommuneplantillæg nr. 43 Ikast-Brande Kommuneplan Rekreativt område, Remmevej, Ikast Rekreativt område, Remmevej, Ikast Hvad er et kommuneplantillæg? Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Ikast Brande Områdets

Læs mere

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. INDSTILLING 13. maj 2005 Jens Lønstrup 8940 2654 Offentlig

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 16. april Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 16. april Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 16. april 2007 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 784 - Boligområde ved

Læs mere

FORUDGÅENDE HØRING FERIEHUSE VED NORDSTRAND

FORUDGÅENDE HØRING FERIEHUSE VED NORDSTRAND Miljø og Teknik FORUDGÅENDE HØRING FERIEHUSE VED NORDSTRAND HAR DU BEMÆRKNINGER? Odsherred Kommune hører gerne dine synspunkter og idéer vedrørende den foreslåede ændrede anvendelse af området. Høringsperioden

Læs mere

Tillæg nr 27 - Vindmøller syd for Gjurup

Tillæg nr 27 - Vindmøller syd for Gjurup Tillæg nr 27 - Vindmøller syd for Gjurup Forslag Dato for offentliggørelse af forslag 10. april 2013 Høringen starter 10. april 2013 Høringen slutter 5. juni 2013 Redegørelse Med dette kommuneplantillæg

Læs mere

Agro Food Park udvider erhvervsområdet i Skejby

Agro Food Park udvider erhvervsområdet i Skejby lanafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 20. januar 2015 Agro Food ark udvider erhvervsområdet i Skejby TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune Aarhus Kommune planlægger

Læs mere

Tillæg nr. 29 til Kommuneplan Nyt skovrejsningsområde. ved Geding

Tillæg nr. 29 til Kommuneplan Nyt skovrejsningsområde. ved Geding Tillæg nr. 29 til Kommuneplan 2013 Nyt skovrejsningsområde ved Geding nyt skovrejsningsområde ved Geding Kommuneplantillæg nr. 29 til Kommuneplan 2013 INDHOLD: Planens baggrund og formål side 3 nyt skovrejsningsområde

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Aarhus Kommune. Tillæg nr. 29 til Kommuneplan forslag. Nyt skovrejsningsområde ved Geding

TEKNIK OG MILJØ Aarhus Kommune. Tillæg nr. 29 til Kommuneplan forslag. Nyt skovrejsningsområde ved Geding TEKNIK OG MILJØ Aarhus Kommune Tillæg nr. 29 til Kommuneplan 2013 forslag Nyt skovrejsningsområde ved Geding Kommuneplantillæg nr. 29 til Kommuneplan 2013 vedrørende nyt skovrejsningsområde ved Geding

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd Via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 4. juli Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd Via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 4. juli Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Teknik og Miljø Den 4. juli 2006 Iværksættelse af forudgående offentlig høring om kommuneplanændring med henblik på placering af en moské og et islamisk kulturcenter

Læs mere

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 884. Boligområde ved Højlundsparken i Solbjerg. Tillæg nr. 16 til. 1.

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 884. Boligområde ved Højlundsparken i Solbjerg. Tillæg nr. 16 til. 1. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 29. oktober 2010 Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 884. Boligområde ved Højlundsparken i Solbjerg. Tillæg nr. 16 til 1. Resume

Læs mere

Kommuneplantillæg nr Boligområde i Overmarken, Tommerup

Kommuneplantillæg nr Boligområde i Overmarken, Tommerup Kommuneplantillæg nr. 25 - Boligområde i Overmarken, Tommerup Hvad er et kommuneplantillæg Et kommuneplantillæg er et tillæg til kommuneplanen. Kommuneplanens hovedformål er at regulere anvendelsen af

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Ejendomsforvaltningen. H. H. Seedorffs Stræde Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Ejendomsforvaltningen. H. H. Seedorffs Stræde Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Ejendomsforvaltningen. H. H. Seedorffs Stræde 3-5. 8100 Århus C Side 1 INDSTILLING Til Århus Byråd Den 19. november 2004 via Magistraten J.nr. EJD/01/00532 Ref.:

Læs mere

HOLSTEBRO KOMMUNE LOKALPLAN NR. 365 FOR EN UDVIDELSE AF HOLSTEBRO GOLFKLUBS BANER, RÅSTED INDHOLDSFORTEGNELSE

HOLSTEBRO KOMMUNE LOKALPLAN NR. 365 FOR EN UDVIDELSE AF HOLSTEBRO GOLFKLUBS BANER, RÅSTED INDHOLDSFORTEGNELSE HOLSTEBRO KOMMUNE LOKALPLAN NR. 365 FOR EN UDVIDELSE AF HOLSTEBRO GOLFKLUBS BANER, RÅSTED INDHOLDSFORTEGNELSE side Beskrivelse af hæftets indhold 2 Hvad er en lokalplan 2 Lokalplanens indhold 3 Lokalplanens

Læs mere

Forslag til Tillæg nr ( tidligere benævnt )

Forslag til Tillæg nr ( tidligere benævnt ) Forslag til Tillæg nr. 2017.04 ( tidligere benævnt 2013.24) Forord Svendborg Kommune har i kommuneplantillæggets høringsperiode frem til den 18. februar 2018 været i dialog med Erhvervsstyrelsen med henblik

Læs mere

Idéoplæg til. Solcelleanlæg ved Hobygård Rødby Fjord

Idéoplæg til. Solcelleanlæg ved Hobygård Rødby Fjord Idéoplæg til Solcelleanlæg ved Hobygård Rødby Fjord December 2018 Baggrund Lolland Kommune har modtaget en ansøgning fra GEOPARTNER, der på vegne af Niels Frederik Skov Jensen, Hobygård, søger om etablering

Læs mere

Randers - Neder Hornbæk

Randers - Neder Hornbæk Randers - Neder Hornbæk Opsummering af høringssvar 5) Det foreslås at matr. 5e, Neder Hornbæk ændrer anvendelse til boligområde i kommuneplanen. (se kort) 18) Det foreslås at den vestlige del af matr.

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 41

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 41 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 41 Boliger i Åsum Ændring af kommuneplanområde 3 Åsum, Seden, Bullerup, Agedrup Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for

Læs mere

Ændringer, der indarbejdes i den endelige Kommuneplan , som følge af Miljøministeriets bemærkninger

Ændringer, der indarbejdes i den endelige Kommuneplan , som følge af Miljøministeriets bemærkninger Side 1 Notat Bilag til ØK d. 17. juni 2009 Ændringer, der indarbejdes i den endelige Kommuneplan 2009 2021, som følge af Miljøministeriets bemærkninger Hovedstruktur Jordbrugsinteresser: Detailhandel:

Læs mere

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. INDSTILLING 18. oktober 2004 Mogens Vasegaard 89 40

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C

ÅRHUS KOMMUNE. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C ÅRHUS KOMMUNE. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. 2. august 2004 Jens Lønstrup 8940 2654 Iværksættelse

Læs mere

Problemstilling / baggrund Der er i dag et stort trafikalt pres på vejene omkring Tilst/Kasted og i Skejbyområdet.

Problemstilling / baggrund Der er i dag et stort trafikalt pres på vejene omkring Tilst/Kasted og i Skejbyområdet. Bilag 3: Uddybende notat om evt. ny vej fra Viborgvej til Søftenvej. Side 1 af 5 Problemstilling / baggrund Der er i dag et stort trafikalt pres på vejene omkring Tilst/Kasted og i Skejbyområdet. Trafikken

Læs mere

Januar Debatoplæg

Januar Debatoplæg Januar 2019 Debatoplæg Område til solcellepark øst for Bur og udpegning af potentielt egnede områder til solcelleplanlægning i Holstebro Kommune. Indkaldelse af idéer og forslag HOLSTEBRO KOMMUNE Måned

Læs mere

Skovrejsning. Forslag. Tillæg nr. 20 til Kommuneplan Forslaget er i offentlig høring fra den xx. xx til den xx. xx 2011.

Skovrejsning. Forslag. Tillæg nr. 20 til Kommuneplan Forslaget er i offentlig høring fra den xx. xx til den xx. xx 2011. Skovrejsning Tillæg nr. 20 til Kommuneplan 2009-2021 Forslag Forslaget er i offentlig høring fra den xx. xx til den xx. xx 2011. Indhold Læsevejledning og offentliggørelse...... Forord...... Retningslinje......

Læs mere

Omdannelse af erhvervsområde ved Arresøvej og Lystrupvej

Omdannelse af erhvervsområde ved Arresøvej og Lystrupvej Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 30. januar 2017 Omdannelse af erhvervsområde ved Arresøvej og Lystrupvej Dette materiale omhandler et område nær dig. Området er udlagt til byomdannelse i

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 13: Ændring i skovrejsningstema i området mellem Havnbjerg, Nordborg, Oksbøl

Kommuneplantillæg nr. 13: Ændring i skovrejsningstema i området mellem Havnbjerg, Nordborg, Oksbøl Kommuneplantillæg nr. 13: Ændring i skovrejsningstema i området mellem Havnbjerg, Nordborg, Oksbøl By & Landskab Rådhustorvet 7 6400 Sønderborg Tlf 88 72 40 72 E-mail by-landskab@sonderborg.dk Læsevejledning

Læs mere

Nye kollegie-, ungdoms- og familieboliger ved Tranekærvej i Vejlby

Nye kollegie-, ungdoms- og familieboliger ved Tranekærvej i Vejlby Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 11. januar 2017 Nye kollegie-, ungdoms- og familieboliger ved Tranekærvej i Vejlby Dette materiale omhandler et område nær dig. Der planlægges for en boligbebyggelse

Læs mere

Sødalsparken 24 i Brabrand mulig omdannelse til virksomhed med særlig pladskrævende varegrupper

Sødalsparken 24 i Brabrand mulig omdannelse til virksomhed med særlig pladskrævende varegrupper Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 8. april 2015 Sødalsparken 24 i Brabrand mulig omdannelse til virksomhed med særlig pladskrævende varegrupper Aarhus Kommune planlægger at give mulighed for

Læs mere

Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11

Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11 23.02.R08 Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11 RAMMEOMRÅDE 23.02.R08 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 11 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Omfordeling af byzoneareal og nyt erhvervsområde forslag til tillæg nr. 49 Tillæg til byudvikling og rammebestemmelser Odense Kommune Hvad er en kommuneplan? I

Læs mere

Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg og Lokalplan Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2.

Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg og Lokalplan Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2. Punkt 17. Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg 9.012 og Lokalplan 9-6-105. Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2. forelæggelse) 2014-18303 By- og Landskabsudvalget indstiller,

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Storbylandsby II, Halmstadgade 11 på Christiansbjerg

Storbylandsby II, Halmstadgade 11 på Christiansbjerg Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 2. marts 2017 Storbylandsby II, Halmstadgade 11 på Christiansbjerg Dette materiale omhandler et område nær dig. Området ligger i den sydlige del af Skejby

Læs mere

Notat. Notat om bebyggelse i den grønne kile vest for Nye. Til Byrådet. Planlægning og Byggeri. Den 25. marts Indledning

Notat. Notat om bebyggelse i den grønne kile vest for Nye. Til Byrådet. Planlægning og Byggeri. Den 25. marts Indledning Notat Til Byrådet Den 25. marts 2011 Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Aarhus Kommune Notat om bebyggelse i den grønne kile vest for Nye Indledning I forbindelse med byrådsdebatten den 16. marts 2011

Læs mere

Forslag til. Kommuneplantillæg nr Boligområde ved Vestervangen i Tommerup Vest

Forslag til. Kommuneplantillæg nr Boligområde ved Vestervangen i Tommerup Vest Forslag til Kommuneplantillæg nr. 25 - Boligområde ved Vestervangen i Tommerup Vest Forslag til kommuneplantillæg Forslag til tillæg nr. 25 til Kommuneplan 2013-2025 er fremlagt fra den xx.xx 2017 til

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 06-410 til Tønder Kommuneplan 2009-2021. Udvidelse af Toftlund Fjernvarme og etablering af solvarmeanlæg, Toftlund

Kommuneplantillæg nr. 06-410 til Tønder Kommuneplan 2009-2021. Udvidelse af Toftlund Fjernvarme og etablering af solvarmeanlæg, Toftlund Kommuneplantillæg nr. 06-410 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Udvidelse af Toftlund Fjernvarme og etablering af solvarmeanlæg, Toftlund TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø November 2012 Kommuneplantillæg nr.

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 2 - ændring af rammer for Vigersted Bymidte Kommuneplan Marts 2019 UDKAST

Forslag til tillæg nr. 2 - ændring af rammer for Vigersted Bymidte Kommuneplan Marts 2019 UDKAST Forslag til tillæg nr. 2 - ændring af rammer for Vigersted Bymidte Kommuneplan 2017-2029 Marts 2019 UDKAST Hvad er et kommuneplantillæg? Et kommuneplantillæg er et supplement til den eksisterende kommuneplan.

Læs mere

Retningslinje for Ørskov Bæk, Hovedgård Retningslinje for Ørskov Bæk, Hovedgård

Retningslinje for Ørskov Bæk, Hovedgård Retningslinje for Ørskov Bæk, Hovedgård 13 2013 Retningslinje for Ørskov Bæk, Hovedgård Retningslinje for Ørskov Bæk, Hovedgård Status Kladde KOMPLAN_ID 1486324 Tillæg nummer 13 2013 Plannavn Gælder for hele kommunen? Formål Retningslinje for

Læs mere

DEBAT TILLÆG 20 Projektet og dets baggrund

DEBAT TILLÆG 20 Projektet og dets baggrund DEBAT R e g i o n p l a n 2001-2012 TILLÆG 20 Udvidelse af golfbane mellem Tårnborg- parken og Høneklint i Korsør Kommune Projektet og dets baggrund Korsør Kommune og Korsør Golfklub ønsker golfbanen i

Læs mere

Tillæg nr. 40 til Kommuneplan for Viborg Kommune. Rammebestemmelser for Rødkærsbro Rammeområde RØDK.R2.01_ T40. Forslag.

Tillæg nr. 40 til Kommuneplan for Viborg Kommune. Rammebestemmelser for Rødkærsbro Rammeområde RØDK.R2.01_ T40. Forslag. Tillæg nr. 40 til Kommuneplan 2009-2021 for Viborg Kommune Rammebestemmelser for Rødkærsbro Rammeområde RØDK.R2.01_ T40 Forslag Tillæggets område KOMMUNEPLANTILLÆG Forslag til tillæg nr. 40 Forslag til

Læs mere

FORUDGÅENDE HØRING NYT BOLIGOMRÅDE OG UDVIDELSE AF CENTEROMRÅDE, HØVEVEJ 7, FÅREVEJLE KIRKEBY

FORUDGÅENDE HØRING NYT BOLIGOMRÅDE OG UDVIDELSE AF CENTEROMRÅDE, HØVEVEJ 7, FÅREVEJLE KIRKEBY Miljø og Teknik FORUDGÅENDE HØRING NYT BOLIGOMRÅDE OG UDVIDELSE AF CENTEROMRÅDE, HØVEVEJ 7, FÅREVEJLE KIRKEBY HAR DU BEMÆRKNINGER? Odsherred Kommune hører gerne dine synspunkter og idéer til kvalificering

Læs mere

ODENSE LETBANE 1. ETAPE

ODENSE LETBANE 1. ETAPE 1 TILLÆG NR. 18 TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 FOR ODENSE KOMMUNE ODENSE LETBANE 1. ETAPE 0 3 2 1 4 6 7 11 10 8 5 9 HVAD ER EN KOMMUNEPLAN? I henhold til lov om planlægning skal der for hver kommune foreligge

Læs mere

Nyt blandet byområde ved Edwin Rahrs Vej, Åby Ringvej, Gudrunsvej og Globus1 i Gellerup

Nyt blandet byområde ved Edwin Rahrs Vej, Åby Ringvej, Gudrunsvej og Globus1 i Gellerup Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C 2. maj 2018 Nyt blandet byområde ved Edwin Rahrs Vej, Åby Ringvej, Gudrunsvej og Globus1 i Gellerup Denne høring omhandler området beliggende mellem Edwin

Læs mere

Udpegning af områder til produktionsvirksomheder

Udpegning af områder til produktionsvirksomheder gladsaxe.dk Udpegning af områder til Har du forslag og idéer? Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering Målforhold 1:50000 Dato 23-03-2018 Udskrevet af RIKJAG 1 Udpegning af områder til Kommuneplantillæg

Læs mere

Mulighed for at kunne omdanne erhvervsbygninger til boliger ved Børglumvej 9-13

Mulighed for at kunne omdanne erhvervsbygninger til boliger ved Børglumvej 9-13 Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 26. marts 2015 Mulighed for at kunne omdanne erhvervsbygninger til boliger ved Børglumvej 9-13 Aarhus Kommune planlægger at give mulighed for at omdanne erhvervsbygningerne

Læs mere

Bilag Lokalplan feriecenter Fjellerup Strand

Bilag Lokalplan feriecenter Fjellerup Strand Bilag Lokalplan feriecenter Fjellerup Strand Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Silkeborg, den 6. juni 2007 Vedr.: Ansøgning om udvidelse af overnatningskapacitet i et kommende feriecenter ved Fjellerup

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Trøjborgvej ny etageboligbebyggelse

Trøjborgvej ny etageboligbebyggelse Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 19. februar 2016 Trøjborgvej 72-74 ny etageboligbebyggelse Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune ønsker at ændre plangrundlaget for Trøjborgvej

Læs mere

Tillæg 33. Silkeborg Kommuneplan

Tillæg 33. Silkeborg Kommuneplan Tillæg 33 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Vedtaget af Silkeborg Byråd den 21. december 2015 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Tillæg 33 til Kommuneplan 2013-2025. Silkeborg Byråd har 21. december 2015

Læs mere

Ridecenter i Vestbirk Ridecenter i Vestbirk

Ridecenter i Vestbirk Ridecenter i Vestbirk 2013 18 Ridecenter i Vestbirk Ridecenter i Vestbirk id 1486324 Tillæg nummer 18 2013 Plannavn Gælder for hele kommunen? Formål Ridecenter i Vestbirk Nej Formålet med kommuneplantillægget er at give mulighed

Læs mere

Tillæg nr. 10 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 10 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 10 til Rammeområde 89.S5 Fritidshuse ved feldbjergvej øst for Trehøje Golfbane Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 20xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg

Læs mere

Skovrejsning. Tillæg nr. 20 til Kommuneplan

Skovrejsning. Tillæg nr. 20 til Kommuneplan Skovrejsning Tillæg nr. 20 til Kommuneplan 2009-2021 Vedtaget af byrådet den 5. september 2012 Indhold Læsevejledning og offentliggørelse...... Forord...... Retningslinje...... Redegørelse...... 2 3 4

Læs mere

Indstilling. Offentlig fremlæggelse af forslag til lokalplan Erhvervsområde ved Hasselager Allé og Genvejen, Hasselager, 1.

Indstilling. Offentlig fremlæggelse af forslag til lokalplan Erhvervsområde ved Hasselager Allé og Genvejen, Hasselager, 1. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 22. oktober 2008 Offentlig fremlæggelse af forslag til lokalplan 846 - Erhvervsområde ved Hasselager Allé og Genvejen, Hasselager, Århus.

Læs mere

Golfbane ved Hurup i Sydthy Kommune

Golfbane ved Hurup i Sydthy Kommune Tillæg nr. 9 til Regionplan 2005 Golfbane ved Hurup i Sydthy Kommune VIBORG AMT - Miljø og Teknik Viborg Amtsråd Oktober 2006 J.nr. 8-52-6-2-7-05 Tillæg nr. 9 til Regionplan 2005 for Viborg Amt Udarbejdet

Læs mere

KORT FORTALT. Forslag til Kommuneplan 2009-2021. Odder. Saksild. Ørting. Hov. Hundslund. Gylling. Tunø

KORT FORTALT. Forslag til Kommuneplan 2009-2021. Odder. Saksild. Ørting. Hov. Hundslund. Gylling. Tunø KORT FORTALT Odder Saksild Ørting Hundslund Hov Gylling Tunø forslag til Odder Kommuneplan 2009-2021 Tales vi ved? Du sidder nu med debatoplæg til Byrådets Forslag til Kommuneplan 2009-2021. Forslag til

Læs mere

Regionplan TILLÆG 8. Anlægsområde øst for Nykøbing Havn, Nykøbing-Rørvig Kommune og. BYOMRÅDE øst for Havnebyen, Trundholm Kommune

Regionplan TILLÆG 8. Anlægsområde øst for Nykøbing Havn, Nykøbing-Rørvig Kommune og. BYOMRÅDE øst for Havnebyen, Trundholm Kommune Regionplan 2001-2012 TILLÆG 8 Anlægsområde øst for Nykøbing Havn, Nykøbing-Rørvig Kommune og BYOMRÅDE øst for Havnebyen, Trundholm Kommune August 2003 1 Regionplan 2001-2012 TILLÆG LÆG 8 Anlægsområde øst

Læs mere

FORSLAG TIL TILLÆG 27 Revision af rammebestemmelse i Starup-Tofterup

FORSLAG TIL TILLÆG 27 Revision af rammebestemmelse i Starup-Tofterup FORSLAG TIL TILLÆG 27 Revision af rammebestemmelse i Starup-Tofterup ENKELTOMRÅDE 22.01.R03 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2013 - SEPTEMBER 2015 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag

Læs mere

TILLÆG 15. Ændret afgrænsning af rammeområde 12-B-89, samt ændring af bestemmelser for udstykning og afstand til Møllebækken i området.

TILLÆG 15. Ændret afgrænsning af rammeområde 12-B-89, samt ændring af bestemmelser for udstykning og afstand til Møllebækken i området. TILLÆG 15 Ændret afgrænsning af rammeområde 12-B-89, samt ændring af bestemmelser for udstykning og afstand til Møllebækken i området. Silkeborg Kommune offentliggør hermed Tillæg 15 til Kommuneplan 2009-2020.

Læs mere

Godkendelse af igangsætning af planlægning for solcelleprojekter

Godkendelse af igangsætning af planlægning for solcelleprojekter Punkt 16. Godkendelse af igangsætning af planlægning for solcelleprojekter 2018-063857 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at godkender, at der udarbejdes forslag til kommuneplantillæg, lokalplan

Læs mere

Tillæg nr. 38 til Herning Kommuneplan 2013-2024

Tillæg nr. 38 til Herning Kommuneplan 2013-2024 Tillæg nr. 38 til Rammeområde 72.T1 Solfangeranlæg og Kølkær Varmecentral nord for Kølkær. Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er ikke direkte bindende

Læs mere

Ansøgning vedr. vindmølleområde 1

Ansøgning vedr. vindmølleområde 1 Ansøgning vedr. vindmølleområde 1 Sagsnummer: Lokalitet: Ansøger: Konsulent: 01.02.20-G01-7-12 sydvest for Sæsing eksisterende vindmølleområde med 6 stk. 660 kw 4 eksisterende mølleejere bl.a. Niels Jørgen

Læs mere

Gribskov Kommunes Byråd har den 19. juni 2017 godkendt forslag til lokalplan og kommuneplantillæg nr. 13 til offentlig fremlæggelse.

Gribskov Kommunes Byråd har den 19. juni 2017 godkendt forslag til lokalplan og kommuneplantillæg nr. 13 til offentlig fremlæggelse. Til berørte parter Sag: 2017/18479 003 Id: 01.02G00 Afdelingsnavn By og Bolig Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 20. juni 2017 Personlig henvendelse Rådhusvej 3 3200 Helsinge tlf: 7249 6000 e-mail:

Læs mere

Indledning Forslag til Kommuneplan 2017 har være i offentlig høring i perioden 14. juni - 4. september 2017.

Indledning Forslag til Kommuneplan 2017 har være i offentlig høring i perioden 14. juni - 4. september 2017. Forslag til Kommuneplan 2017 Opfølgning på offentlig høring Indledning Forslag til Kommuneplan 2017 har være i offentlig høring i perioden 14. juni - 4. september 2017. Sammen med forslag til Kommuneplan

Læs mere

Sprøjtemiddelstrategien ift. kommunens indsats for grundvandsbeskyttelse

Sprøjtemiddelstrategien ift. kommunens indsats for grundvandsbeskyttelse Sprøjtemiddelstrategien ift. kommunens indsats for grundvandsbeskyttelse ATV 23. maj 2013 Eike Freeman Stubsgaard Sprøjtemiddelstrategien Målsætning i 2015 Reduktion i pesticidbelastningen på 40% i løbet

Læs mere

Lokalplan nr. 407, område til boliger ved Kastanievej i Ryomgård og Kommuneplantillæg nr. 5 til Syddjurs Kommuneplan 2016

Lokalplan nr. 407, område til boliger ved Kastanievej i Ryomgård og Kommuneplantillæg nr. 5 til Syddjurs Kommuneplan 2016 Offentlig bekendtgørelse den 9. januar 2018 af endelig vedtagelse af, område til boliger ved Kastanievej i Ryomgård og til Syddjurs Kommuneplan 2016 Byrådet i Syddjurs Kommune besluttede den 20.12. 2017

Læs mere

Debatoplæg. Boligområde og dagligvarebutik vest for Mejrup Kirkeby. Indkaldelse af idéer og forslag. Juli Mejrup Kirkeby HOLSTEBRO KOMMUNE

Debatoplæg. Boligområde og dagligvarebutik vest for Mejrup Kirkeby. Indkaldelse af idéer og forslag. Juli Mejrup Kirkeby HOLSTEBRO KOMMUNE Mejrup Kirkeby Boligområde og dagligvarebutik vest for Mejrup Kirkeby Indkaldelse af idéer og forslag Juli 2017 HOLSTEBRO KOMMUNE Måned Sepember INDKALDELSE AF FORSLAG OG IDEER Boligområde og dagligvarebutik

Læs mere

Scoping i forbindelse med miljøvurdering af forslag til kommuneplantillæg Udpegning af potentielle områder til placering af solenergianlæg

Scoping i forbindelse med miljøvurdering af forslag til kommuneplantillæg Udpegning af potentielle områder til placering af solenergianlæg Hjørring Kommune Til berørte myndigheder, organisationer og foreninger Team Plan Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Hjørring

Læs mere

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. INDSTILLING 2. februar 2004 Flemming Lefèvre P. 8940

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse

Sammenfattende miljøredegørelse 19. marts 2012 Sammenfattende miljøredegørelse Lokalplan 33-002 for Boligområde mellem golfbanen og Sensommervej i Resenbro I forbindelse med den endelige vedtagelse af lokalplan 33-002 for boligområde

Læs mere

Kommuneplan temaer. Forslag

Kommuneplan temaer. Forslag Kommuneplan 20 4 temaer Forslag 6.3.1 Ring 3 - vest Der udlægges en interessezone til en ny vestlig Ring 3 mellem den Fynske motorvej ved Vejrup og Næsbyhoved-Broby. Området for interessezonen rummer væsentlige

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 50 Erhvervsområde ved Lumbyvej Næsby Næsbyhoved-Broby - Allesø Hvad er en kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for hver

Læs mere

UDVIKLINGSOMRÅDER. Bilag til Fremtidens Frederikssund Frederikssund Kommunes planstrategi for

UDVIKLINGSOMRÅDER. Bilag til Fremtidens Frederikssund Frederikssund Kommunes planstrategi for UDVIKLINGSOMRÅDER Bilag til Fremtidens Frederikssund Frederikssund Kommunes planstrategi for 2019-2023 Indhold Baggrund 3 Udlæg af udviklingsområder 4 Gerlev Skalleværk 5 Jægerspris 6 Skibby 7 Skuldelev

Læs mere

Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner.

Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner. Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner. I medfør af 5 b, stk. 6, jf. 3, stk. 1, i lov om planlægning,

Læs mere

Odense Letbane 1. etape

Odense Letbane 1. etape 1 Forslag til tillæg nr. 18 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune Odense Letbane 1. etape 0 3 2 1 4 6 7 11 10 8 5 9 Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for hver kommune

Læs mere

24.01.O07. Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE O07

24.01.O07. Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE O07 24.01.O07 Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE 24.01.O07 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Et forslag til denne lokalplan har været fremlagt i offentlig høring i perioden fra den

Læs mere

Høringssvar i sag om skovrejsning i Mariagerfjord Kommune j.nr. SVANA

Høringssvar i sag om skovrejsning i Mariagerfjord Kommune j.nr. SVANA Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning Vasevej 7 8920 Randers NV 6.1.2 Natur og Miljø Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer:

Læs mere

Forslag til Kommuneplan 2017 udlæg af boligområde ved Hørretvej/Oddervej

Forslag til Kommuneplan 2017 udlæg af boligområde ved Hørretvej/Oddervej Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Kalkværksvej 10 8000 Aarhus C Dato: 22. dec. 2016 J.nr.: 201616016 Deres j.nr.: Side: 1 / 3 Forslag til Kommuneplan 2017 udlæg af boligområde ved Hørretvej/Oddervej

Læs mere

Indstilling. Lokalplan 934, Erhvervsområde på Østhavnen - endelig. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten

Indstilling. Lokalplan 934, Erhvervsområde på Østhavnen - endelig. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten d og Omsorg Den 19. juni 2013 Aarhus Kommune Teknik og Miljø Lokalplan 934, Erhvervsområde på Østhavnen - endelig Endelig vedtagelse af Lokalplan 934 Erhvervsområde

Læs mere

6.3.1 Ring 3 - vest. Der udlægges en interessezone til en ny vestlig Ring 3 mellem den Fynske motorvej ved Vejrup og Næsbyhoved-Broby.

6.3.1 Ring 3 - vest. Der udlægges en interessezone til en ny vestlig Ring 3 mellem den Fynske motorvej ved Vejrup og Næsbyhoved-Broby. 6.3.1 Ring 3 - vest Der udlægges en interessezone til en ny vestlig Ring 3 mellem den Fynske motorvej ved Vejrup og Næsbyhoved-Broby. Området for interessezonen rummer væsentlige naturmæssige, landskabelige

Læs mere

Tillæg nr. 38 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 38 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 38 til Rammeområde 91.E2 Erhvervsområde ved Industriparken Rammeområde 91.E3 Erhvervsområde ved Østerbro Rammeområde 91.R2 Rekreativt område ved Østerbro Fremlægges fra xx. måned 20xx

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 9

Kommuneplantillæg nr. 9 Kommuneplantillæg nr. 9 til Kommuneplan - Bræd pvej sstru Sikavej o Vib ej rgv rve dy Els j Kommuneplantillæg nr. 9 Baggrund I forbindelse med Lokalplan 88, udarbejdes kommuneplantillæg nr. 9, for at sikre

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse

Sammenfattende miljøredegørelse HOLBÆK KOMMUNE Sammenfattende miljøredegørelse Dato: 27. juni 2018 Indledning og baggrund Forslag til Kommuneplan 2017 for Holbæk Kommune og den tilhørende miljørapport var i offentlig høring fra den 6.

Læs mere

Børnehave i Skovsbo - forundersøgelse

Børnehave i Skovsbo - forundersøgelse Kultur og Planlægning Rådhuset Ramsherred 5 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 Fax. 62 21 18 05 Kulturogplan@svendborg.dk www.svendborg.dk Børnehave i Skovsbo - forundersøgelse 24. april 2007 Udvalget for

Læs mere

Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Roskilde Kommune Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Forslag til kommuneplantillæg nr. 14 til kommuneplan 2013 Planens indhold Kommuneplantillæg giver

Læs mere

forslag Park Vendia, Hjørring

forslag Park Vendia, Hjørring Offentlig fremlagt fra den 2. november 2016 til den 31. december 2016 forslag Park Vendia, Hjørring Vejledning Hvad er en kommuneplan? Kommuneplanen udtrykker byrådets overordnede politikker og mål for

Læs mere

Bilag A. Vurdering af placeringsmuligheder

Bilag A. Vurdering af placeringsmuligheder Vurdering af placeringsmuligheder Placering omkring Tommerup St.: Placering omkring Tommerup St. er ifølge ansøger ikke en mulighed, idet transmissionsledningen er baseret på og dimensioneret for forsyning

Læs mere

Miljørapport for Tillæg til Planstrategi Udpegning af udviklingsområder og omlægning af sommerhusområder inden for kystnærhedszonen

Miljørapport for Tillæg til Planstrategi Udpegning af udviklingsområder og omlægning af sommerhusområder inden for kystnærhedszonen #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Til Byrådet Kopi til Direktionen i BLF og Direktørgruppen Fra Mette Kristoffersen Sagsnr./Dok.nr. 2017-028176 / 2017-028176-1 Oplandsbyer og

Læs mere

Vindmølleprojekt. ved Døstrup/Finderup. Indkaldelse af forslag, ideer og synspunkter

Vindmølleprojekt. ved Døstrup/Finderup. Indkaldelse af forslag, ideer og synspunkter Vindmølleprojekt ved Døstrup/Finderup Indkaldelse af forslag, ideer og synspunkter Forslag og ideer ønskes Dette debatoplæg er indledningen på Vurdering af Virkninger på Miljøet (VVM) af en planlagt opstilling

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Ny boligbebyggelse på Dalgas Avenue

Ny boligbebyggelse på Dalgas Avenue Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 12. januar 2017 Ny boligbebyggelse på Dalgas Avenue Dette materiale omhandler et område nær dig. Området er beliggende på den tidligere ingeniørhøjskoles arealer

Læs mere