Strategi og visionsplan for Rønne Havn A/S frem mod år 2020

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Strategi og visionsplan for Rønne Havn A/S frem mod år 2020"

Transkript

1 Strategi og visionsplan for Rønne Havn A/S frem mod år 2020 Bestyrelsens og ledende medarbejderes tanker om strategier og visioner blev fremlagt på brugermødet den 12. november Arbejdet med en egentlig strategi og visionsplan en Havneplan (Masterplan) er påbegyndt og der været afholdt møder med de individuelle brugere for at drøfte havnens og virksomhedernes planer. Havnebestyrelsen har drøftet sagen på møder den 4. december 2008, den 20. februar 2009, den 26. maj 2009, den 18. august 2009 samt den 11. december Status for bestyrelsens strategiske arbejde: Rønne Havn spiller en helt afgørende rolle som indfaldsport og adgangsvej til Bornholm. Rønne Havn har derved som havn en afgørende betydning for Bornholm. Oplandsanalysen af Rønne Havn, som blev gennemført i starten af 2008, viste at havnen udover rollen som indfaldsport, også fungerer som vært for en betydelig erhvervsklynge på havnen. Denne klynge er opbygget omkring fire værdikæder: færgetrafik og transport af personer og gods, shipping, erhvervsstrukturen på havnen, og turisme og krydstogtskibe Med dette udgangspunkt afholdt Rønne Havns bestyrelse og ledelse et strategiseminar, der mundede ud i række konkrete anbefalinger og tiltag for Rønne Havn samt mere overordnede målsætninger frem mod Rønne Havn er i dag en særdeles sammensat enhed med en lang række forskellige funktioner i forhold til øen Bornholm, dets borgere og virksomheder. Derudover fungerer Rønne Havn som serviceleverandør til udførelsen af en af de væsentligste infrastrukturelle opgaver på Bornholm - forbindelsen til fastlandet. Nedenfor er en skematisk fremstilling af hovedkomponenterne i Rønne Havns funktioner og opgaver. Som det fremgår af figuren er Rønne Havn en mosaik af aktiviteter, som på den ene side er intern afhængig af hinanden, men samtidig skal udføres på hver sit selvstændige område.

2 Skematisk illustration af Rønne Havns hovedfunktioner Krydstogthavn Turisme Færgetrafik Brugere Kunder lejere Rønne Havn A/S Erhverv- og servicehavn Godshavn Rønne Havn er en væsentlig komponent i det bornholmske erhvervsliv. I den forbindelse er havnens positive udvikling en forudsætning, ikke kun for Rønne bys, men hele Bornholms udvikling. Rønne Havns funktion, opgaver og udvikling må derfor ses i et bredt og langsigtet perspektiv. Et forhold der forpligter Rønne Havn til løbende at udvikle sig på flere forretningsområder samtidig. En væsentlig forudsætning for at denne proces kan lykkes er opbakning og tilslutning fra det omgivende samfund. Rønne Havn vil derved komme til at spille en nøglerolle for den samlede erhvervsøkonomiske udvikling, som kan komme til gavn for hele Bornholm de kommende år. Nedenfor er der opstillet tre overordnede målsætninger, som Rønne Havn vil arbejde frem mod de kommende år: Erhvervsudviklingen på Bornholm: Rønne Havn er en central erhvervsøkonomisk operatør i det Bornholmske samfund. Havnens betydning og omfang betyder, at der løbende er behov for at igangsætte et målrettet og styret arbejde med havnens udvikling. Rønne Havn vil iværksætte et arbejde med udviklingen af strategi- og handlingsplaner, hvori der indgår klare målsætninger og tids-terminer på de centrale områder for havnen frem mod Porten til Bornholm: Rønne Havn har en afgørende rolle og position som indfaldsport til Bornholm. Et forhold der betyder, at Rønne Havn altid skal kunne stille optimale og konkurrencedygtige logistikløsninger til rådighed for øens borgere, virksomheder og besøgende. Rønne Havn vil udvikle og tilpasse havnen til fremtidens krav med fokus på den fremtidige færgeoperatør og behovet i forhold til trafikudviklingen på øen. Erhvervsklynge Rønne Havn: Rønne Havn er vært for den mest betydningsfulde erhvervsklynge på Bornholm. Et forhold der betyder at Rønne Havn har en forpligtigelse til at medvirke til en positiv erhvervsudvikling for hele Bornholm. Rønne Havn vil sammen med det øvrige erhvervsliv og Regionskommunen aktivt forsøge at tiltrække flere virksomheder til øen. Dette skal ske ved at stille optimale områder og forhold til rådighed for nye og nuværende virksomheder.

3 Anbefalinger: Anbefalingerne er rettet mod de forskellige funktioner som Rønne Havn i dag varetager. I flere tilfælde er der tale om anbefalinger/tiltag hvor Rønne Havn selv kan gøre noget eller kun i begrænset omfang er afhængig af andre. På en del af anbefalingerne er Rønne Havn afhængig af udviklingen eller afgørelsen i andre sammenhænge, eksempelvis afgørelsen om fremtidens færgeoperatør. Færgetrafik Rønne Havn skal sikre en optimal infrastruktur på såvel vand- som landsiden. Anbefalingen skal ses på baggrund af den aktuelle udbudsrunde omkring person- og godstransporten til og fra Bornholm, hvor en fremtidig eller den nuværende operatør vil stille med nye færger og andre behov. Rønne Havn bør udvikle de logistiske forhold omkring havnen, da der højst sandsynligt vil komme nye og større færger til i forbindelse med kommende udbudsrunder. Rønne Havn bør udarbejde en strategi for baglands- og kajarealer, således at der er plads til den fremtidige godshåndtering. Rønne Havn bør adskille gods og persontrafikken ( blødetrafikanter ), således den tunge trafik ledes uden om den centrale del af byen. Rønne Havn og færgeoperatøren skal i fællesskab have en operativnødplan i forbindelse med spidsbelastningsperioderne. Kompetence og ansvarsforhold skal være på plads i begge virksomheder. Godshavn Rønne Havns muligheder som transitgodscenter i Østersøen er begrænsede, da en lang række havne i Baltikum er fuldt udbyggede. Men en meget stor procentdel af godsmængderne fra Bornholm går direkte til Jylland, det giver muligheder for andre og nye godsruter. Det må tillige forventes at der vil være et stigende fokus på grønne afgifter i forbindelse med landevejstransport. Rønne Havn bør se på muligheden for at tiltrække en direktegodsrute fra Jylland. Erhvervs- og servicehavn Rønne Havn er vært for den største erhvervsklynge på Bornholm. Skal klyngen opnå større dynamik og udvikling skal der løbende tiltrækkes nye og interessante erhvervsvirksomheder. Denne udvikling kan også udvikle havnens serviceudbud i forhold til den maritime sektor. Rønne Havn bør lave en målrettet plan for de næste års udbygning af erhvervsklyngen på havnen og i den forbindelse betragte sig selv, som en erhvervsmæssig del af Øresundsregionen.

4 Rønne Havn bør undersøge mulighederne for at udvikle havnens servicepalet i forhold til den maritime sektor med servicering og mindre reparationer af fartøjer. I samarbejde med private aktører. Krydstogtshavn Rønne Havn er efter Københavns Havn den største havn for krydstogtsanløb i Danmark. Dette forhold gør det aktuelt løbende at positionere sig på området gennem deltagelse i relevante sammenhænge. Derudover er det også nødvendigt med en målrettet udvikling af havnens faciliteter i forhold til fartøj og passagerer. Rønne Havn bør samarbejde med andre Baltiske havne (4-hjørne og B7) om etablering af krydstogtruter i Østersøområdet udenfor højsæsonen. Rønne Havn skal iværksætte yderligere markedsføringstiltag. Invitere krydstogt operatør på besøg og promovere sig på diverse messer og tage kontakt til nye rederier og operatører. Rønne Havn skal leve op til de stigende krav, som krydstogtskibenestiller på miljøområdet og kunne tilbyde nødvendig landstrøm og servicering i forhold til miljøområdet. Rønne Havn bør forskønne området ved krydstogtkajen. Turist- og borger havn Rønne Havn modtager og afsender hvert år ca. 1,5 mio. passagerer og biler. En meget stor andel af disse passagerer er turister. Rønne Havn har dermed en væsentligt interesse i, at være medvirkende til at tiltrække flere turister til Bornholm. Ventetid på Rønne Havn skal derfor være en attraktiv pause. Rønne Havn er også det sted hvor Rønne by og Rønne - borgerne møder havet. Dette giver mulighed for at udnytte de åbne felter i havnens midterste og gamle del. Rønne Havn bør sikre gode faciliteter på havnen, således at passagerer får en positiv afslutning på deres ophold på Bornholm. Rønne Havn bør udnytte mulighederne for at lave et hyggeligt miljø på havnen med grønne områder, fiskerestaurant mv. i den gamle og midterste del af havnen. Rønne Havn bør videreføre arbejdet med at optimere prisstrukturen i forhold til sæson og perioder. Havnen i forhold til brugere, kunder og lejere Rønne Havn indgår i en lang række komplekse relationer med kunder og lejere på havnen. Dette stiller krav til Rønne Havns kommunikation med omverden i forhold til havnens udvikling og fremtidige strategier. Rønne Havn bør kommunikere sin fremtidige strategi i forhold til havnens brugere, kunder og lejere. Rønne Havn bør have løbende kommunikation og dialog med sine kunder og lejere. Der skal eksistere og skabes et gensidigt tillidsforhold omkring kunder/lejers vilkår og havnens udviklingsplaner.

5 Rønne Havns planer for syd- og vest havnen bør fremlægges og drøftes med lejerne, således at der er sikkerhed og tryghed omkring den erhvervsmæssige fremadrettede drift. Rækkefølge: Her og nu (- 2010) Bruger møde er planlagt til 3. november Kundemøder med de største virksomheder på Rønne Havn er afholdt. Krydstogt samarbejdet er udvidet med havnens deltagelse i Cruise Baltic. Opmarchplads færgeleje 1 er ændret, så pladsen nu kan tage ca. 400 biler, som svarer til det antal, som den nye store hurtigfærge kan medbringe. Omfartsvej (Tysklandsvej) fra Remisevej og bag om renseanlæg / traileropmarch til Vesthavnsvej påbegyndes ultimo juni Norgesvej lukkes og Vesthavnsvej lukkes i krydset Munch Petersens Vej / Finlandsvej / Bådehavnsvej ultimo Der etableres rundkørsel i krydset Munch Petersens Vej / Finlandsvej / Bådehavnsvej ultimo Venstresvingsbane på Munch Petersens Vej ind til opmarchplads færgeleje 1 skal etableres (kommune). Etablering af det fra Silversand overtagne areal samt etablering af opmarchplads færgeleje 3. Tilslutning til det kommunale vejnet. Kort sigt ( ) Trafikomlægning ved Zahrtmannsvej / Skansevej (kommune). Udarbejdelse af strategi for anvendelse af Rønne Havns kaj- og baglandsarealer. Udarbejdelse af forslag til en søværts udbygning af havnen (udvidelse af land- og søarealer). Udarbejdelse af plan for udbygning og styrkelse af Rønne Havns erhvervsklynge. Udarbejdelse af plan for anlæggelse af promenadebro m.m. fra Sdr. Bådehavn og mod syd. Indlede et evt. samarbejde med andre baltiske havne og krydstogtsselskaber omkring krydstogtanløb i lavsæson Jule- og nytårsture. Arbejde med mulighederne for fælles markedsføring sammen med andre institutioner på Bornholm forudsætning at det gavner Rønne Havns interesser. Det er vigtigt at bevare og evt. udbygge service/reparations muligheder, hvor der er plads til mindre reparationer Det kunne være interessant at arbejde med etablering af trekantsruter f.eks. Ystad / Rønne / Swinoujscie eller Swinoujscie / Rønne / København. Lang sigt ( ) Søværts udbygning af Rønne Havn, herunder forundersøgelser, udarbejdelse af udvidelsesplan og VVM undersøgelse. Udbygningen skal selvfølgelig synkroniseres med erhvervsklyngen, herunder rederier på Rønne Havn. De nuværende arealer forventes at være fuldt udnyttet indenfor få år. Havnen ønsker skitseret en havneudvidelse, der skaber et yderligere areal på m2, der forventes at kunne være fuldt udnyttet i Der er ikke umiddelbart behov for yderligere kajanlæg, men det bør anskueliggøres hvordan udvidelsen kan muliggøre etablering af nye kajanlæg med tilfredsstillende bølgeuro-forhold.

6 Nye moler forventes at kunne etableres ved genanvendelse af materialer fra eksisterende anlæg, samt ved anvendelse af granit fra det nærliggende granit-værk. Opfyldningen indenfor de nye dækmoler påregnes gennemført primært med uforurenet byfyld, sekundært/alternativt med forurenet byfyld. Umiddelbare udvidelsesmuligheder: Der vurderes umiddelbart at være følgende muligheder for en havneudvidelse og etablering af nye arealer: A) Udvidelse mod vest Moler og molehoveder flyttes længere ud, og der skabes plads til arealudvidelser og nye kajanlæg indenfor den udvidede havn B) Udvidelse mod syd Der vurderes at være mulighed for at udvide mod syd, med snetipnings-rampen som afgrænsning mod sydøst. Eventuel ændring af indsejlingsforhold: Det kan eventuelt være hensigtsmæssigt at ændre indsejlingsforholdene med henblik på at reducere bølgeuroen i havnebassinet. Her er der forskellige muligheder, der dog alle kræver en nærmere undersøgelse. Indsejlingskanalens længde og udformning, samt øvrige dimensioner for havnebassin mv., afhænger af havnens ønsker/forudsætninger vedr. skibsanløb, herunder hvor ofte det kan accepteres, at anløb ikke er muligt. Taget til efterretning af Rønne Havns bestyrelse den, 21. juni 2010

Trafikplan for Rønne 2011-2021. Bilag C: Trafik på havnen

Trafikplan for Rønne 2011-2021. Bilag C: Trafik på havnen Trafikplan for Rønne 2011-2021 Bilag C: Trafik på havnen Bornholms Regionskommune Trafikplan for Rønne 2011 2021 Trafik på havnen Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 HAVNEOMRÅDET I RØNNE 4 1.1 Baggrund for løsningsforslag

Læs mere

Strategi for Horsens Erhvervshavn 2015-2020

Strategi for Horsens Erhvervshavn 2015-2020 Strategi for Horsens Erhvervshavn 2015-2020 Indhold: Baggrund.3 Vision.4 Strategi..5 Handlingsplan..7 Opfølgning..9 Baggrund Horsens by og havnen hører sammen og har gjort det i hundredvis af år. Havnen

Læs mere

LOLLAND ERHVERVSHAVNE

LOLLAND ERHVERVSHAVNE LOLLAND ERHVERVSHAVNE Strategi 2025 FORORD FORORD I nærværende Strategi 2025 for Lolland Erhvervshavne opstiller vi vision og mål for de næste 10 års udvikling af vores erhvervshavne i Nakskov og Rødby.

Læs mere

Bilag 1 Driftsmål 2010 Havnen

Bilag 1 Driftsmål 2010 Havnen Bilag 1 Driftsmål 2010 Havnen Driftsresultaterne er opdelt i forskellige typer af resultater: Bruger- og borgerresultater Medarbejderresultater Samfundsresultater Resultater i forhold til produktivitet

Læs mere

Referat Havnebestyrelsen

Referat Havnebestyrelsen Referat : Mandag den 19. maj 2014 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Det Røde Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Benedikte Kjær (c) Henrik Møller (A) Christian Holm Donatzky

Læs mere

Syddjurs Kommune vi gør det sammen

Syddjurs Kommune vi gør det sammen Syddjurs Kommune vi gør det sammen Vision for Syddjurs Kommune, vedtaget i byrådet den 26. november 2014 Vision og indsatsområder Vision og indsatsområder/temaer til Planstrategi Nedenstående vision blev

Læs mere

Kommuneplantillæg nr 11 for udvidelse af Rønne Havn

Kommuneplantillæg nr 11 for udvidelse af Rønne Havn Kommuneplantillæg > Kommuneplantillæg 11 Kommuneplantillæg nr 11 for udvidelse af Rønne Havn Kommuneplantillæg nr 11 for udvidelse af Rønne Havn har til formål at fastlægge rammer for lokalplanlægning,

Læs mere

RØNNE HAVN A/S VIRKSOMHEDSPLAN

RØNNE HAVN A/S VIRKSOMHEDSPLAN RØNNE HAVN A/S VIRKSOMHEDSPLAN 2010 2013 VIRKSOMHEDSPLAN 2010-2013 INDHOLDSFORTEGNELSE: Afsnit: Indhold: Side: Indholdsfortegnelse 2 1. Forord 3 2. Formål med en virksomhedsplan 4 3. Virksomhedens arbejdsgrundlag

Læs mere

LOKALE DIALOGMØDER AUGUST 2012

LOKALE DIALOGMØDER AUGUST 2012 LOKALE DIALOGMØDER AUGUST 2012 Kære Bornholmer Du er inviteret til lokale dialogmøder, der afholdes fire gange i august måned. Her kan du møde politikere og medborgere til dialog om, hvordan vi gør Bornholm

Læs mere

Politik for erhverv, natur og infrastruktur. - rammebetingelser

Politik for erhverv, natur og infrastruktur. - rammebetingelser Politik for erhverv, natur og infrastruktur - rammebetingelser Politik for erhverv, natur og infrastruktur - rammebetingelser Politik for erhverv, natur og infrastruktur rammebetingelser er en af tre politikker

Læs mere

Vision Greve - hvor livet er grønt

Vision Greve - hvor livet er grønt Vision 2020 Greve - hvor livet er grønt Vision 2020 Greve - hvor livet er grønt er udgivet af: Greve Kommune Greve Byråd Vedtaget af Greve Byråd december 2008 Henvendelse: Kontakt Ledelsessekretariatet

Læs mere

Ø-politik i Lolland Kommune

Ø-politik i Lolland Kommune Forside: Forslag til: Ø-politik i Lolland Kommune Askø/Lilleø, Fejø/Skalø og Femø i udvikling Lolland Kommune 2015 Hele dokumentet tænkes opsat i henhold til Lolland Kommunes grafiske profil. Side 2. Øerne

Læs mere

Erhvervspolitik for Fanø Kommune

Erhvervspolitik for Fanø Kommune Erhvervspolitik for Fanø Kommune 2015-2020 Vedtaget i Fanø Byråd den 16.02.2015 Vision Fanø kommunes vision er at være mødested for et mangfoldigt, kvalitetsbevidst og bæredygtigt erhvervsliv. Udviklingen

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget Langsigtede mål

Børne- og Skoleudvalget Langsigtede mål Børne- og Skoleudvalget 1. BSU vil i samarbejde med forældre og civilsamfundet hjælpe alle børn til at realisere deres potentiale. Det skal ske i et innovativt læringsmiljø, der understøtter børnenes åbenhed,

Læs mere

Bønnerup Havns erhvervsøkonomiske betydning for lokalsamfundet

Bønnerup Havns erhvervsøkonomiske betydning for lokalsamfundet Bønnerup Havns erhvervsøkonomiske betydning for lokalsamfundet Udarbejdet af GEMBA Seafood Consulting for Norddjurs Kommune 20. November 2007 Indholdsfortegnelse INDLEDNING 2 RESUMÉ 2 OPLANDSANALYSENS

Læs mere

Klar Kurs. Havnens vækst gavner hele øen. Rønne Havn nr. 1 januar 2014. Erfaren havnehåndværker. Havneudvidelse skaber 20.000 nye kvadratmeter

Klar Kurs. Havnens vækst gavner hele øen. Rønne Havn nr. 1 januar 2014. Erfaren havnehåndværker. Havneudvidelse skaber 20.000 nye kvadratmeter Klar Kurs Rønne Havn nr. 1 januar 2014 Havnens vækst gavner hele øen Krydstogter i stærk medvind Randers Havn skal overvåges fra Rønne Havneudvidelse skaber 20.000 nye kvadratmeter Erfaren havnehåndværker

Læs mere

Mål og temaer for en fælles indsats Danske fiskerihavne mod 2013

Mål og temaer for en fælles indsats Danske fiskerihavne mod 2013 Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2009-10 FLF alm. del Bilag 47 Offentligt Danske fiskerihavne mod 2013 Mål og temaer for en fælles indsats Danske fiskerihavne mod 2013 Mål og temaer for en fælles

Læs mere

VILJE TIL VÆKST. Hanstholm Havn skaber 1.000 nye jobs

VILJE TIL VÆKST. Hanstholm Havn skaber 1.000 nye jobs VILJE TIL VÆKST Hanstholm Havn skaber 1.000 nye jobs Indhold VISION Vilje til vækst 3 Konkurrencefordele skal omsættes til vækst 4 Markedspotentialer skal udnyttes 6 En moderne havn er et erhvervscenter

Læs mere

Positionering af Thyborøn havn som hub for opsætning og servicering af nærkystmøller

Positionering af Thyborøn havn som hub for opsætning og servicering af nærkystmøller Positionering af Thyborøn havn som hub for opsætning og servicering af nærkystmøller Baggrund Energistyrelsen har med sit udbud af 450 MW møller i en række kystnæreområder, skabt mulighed for øget havneaktivitet

Læs mere

Færgesejladsens rolle i fremtidens infrastruktur v/ Mikkel Sune Smith. Transportministeriet

Færgesejladsens rolle i fremtidens infrastruktur v/ Mikkel Sune Smith. Transportministeriet Færgesejladsens rolle i fremtidens infrastruktur v/ Mikkel Sune Smith Samfundsbegrundede ruter Staten () er ansvarlig for de samfundsbegrundede færgeruter: Rønne-Ystad og Rønne-Køge Samsø-Kalundborg Bøjden-Fynshav

Læs mere

Forretningsplan. for Maritime Network Frederikshavn

Forretningsplan. for Maritime Network Frederikshavn Forretningsplan for Maritime Network Frederikshavn 2015 1 I januar 2013 godkendte bestyrelsen i Maritime Network Frederikshavn (MNF) en ny og ambitiøs forretningsplan gældende frem mod 2015. Strategiprocessen

Læs mere

Turistpolitik for Haderslev Kommune

Turistpolitik for Haderslev Kommune Turistpolitik for Haderslev Kommune K O M M U N E Januar 2004 - B Y G G E R B R O M E L L E M F O R T I D O G F R E M T I D... 1 Udvikling & Kultur: Claus Dall, organisationskonsulent Henrik Ørnstrup,

Læs mere

En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan

En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan 2018-2022 Forord Odder Kommunes udviklingsplan En vækstkommune i balance skal medvirke til at indfri Byrådets vision om at skabe: rammerne for det

Læs mere

PORT OF OPPORTUNITIES SÆT KURS MOD FREMTIDEN

PORT OF OPPORTUNITIES SÆT KURS MOD FREMTIDEN PORT OF OPPORTUNITIES SÆT KURS MOD FREMTIDEN 1 ALT PÅ ET STED. NÅR DU VÆLGER PORT OF FREDERIKSHAVN, ER DU I KNUDEPUNKTET FOR DEN NORDEUROPÆISKE SØFART. EN HAVN MED maritim service i verdensklasse, miljø-

Læs mere

Afstemningstemaer til Bornholms Udviklingsplan 2012

Afstemningstemaer til Bornholms Udviklingsplan 2012 BILAG 6 Afstemningstemaer til Bornholms Udviklingsplan 2012 I forbindelse med kommunalbestyrelsens behandling af Bornholms udviklingsplan den 28. juni 2012 kom der afstemningstemaer fra SF, Venstre og

Læs mere

Nexø Havns erhvervsøkonomiske betydning for lokalsamfundet

Nexø Havns erhvervsøkonomiske betydning for lokalsamfundet Nexø Havns erhvervsøkonomiske betydning for lokalsamfundet Udarbejdet af GEMBA Seafood Consulting A/S for Nexø Havn A/S Februar 2008 2 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING 4 2. RESUMÉ 4 3. FREMGANGSMÅDE 5

Læs mere

GÆLDENDE FORRETNINGSPLAN FOR ENTREPRENØR- OG SERVICEFORRETNINGEN I

GÆLDENDE FORRETNINGSPLAN FOR ENTREPRENØR- OG SERVICEFORRETNINGEN I Dette Bilag udgør Bilag F til Aftale om virksomhedsoverdragelse BILAG F GÆLDENDE FORRETNINGSPLAN FOR ENTREPRENØR- OG SERVICEFORRETNINGEN I 2019 APRIL 2019 Side 1 Forretningsplan for Drift & Service Introduktion.

Læs mere

Den fremtidige færgebetjening af Bornholm

Den fremtidige færgebetjening af Bornholm Dato J. nr. 11. decemer 2014 2014-3228 Aftale mellem regeringen (Socialdemokraterne og Radikale Venstre) Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti

Læs mere

ERHVERVSPOLITIK

ERHVERVSPOLITIK ERHVERVSPOLITIK 2019 2022 Vision: I Svendborg skaber vi tid, rum og mulighed for, at alle kan leve og opleve det gode liv, hvad enten vi bor, arbejder eller besøger Svendborg. Svendborgs erhvervspolitik

Læs mere

Baggrund undersøgende forprojekt

Baggrund undersøgende forprojekt Baggrund undersøgende forprojekt Hvem står bag forprojektet Partnere Hjørring Kommune Hirtshals Havn Hjørring ErhvervsCenter Støtte fra Region Nordjylland Endnu ikke helt færdig med at diskutere og konkludere

Læs mere

Analyse af godsstrømme og turismeforhold på Bornholm

Analyse af godsstrømme og turismeforhold på Bornholm Analyse af godsstrømme og turismeforhold på Bornholm Seminar, CRT, Nexø 7. nov. 2013 Carl Henrik Marcussen Anders Hedetoft Anja Bach-Jensen Dagsorden 1. Talmæssig belysning v/chm (udviklingen i finanslovsbevillingen,

Læs mere

LOKALPLAN NR. 093 Tillæg til lokalplan 59. Ny færgefaciliteter på Rønne Havn

LOKALPLAN NR. 093 Tillæg til lokalplan 59. Ny færgefaciliteter på Rønne Havn LOKALPLAN NR. 093 Tillæg til lokalplan 59. Ny færgefaciliteter på Rønne Havn Offentlig høring 15. maj til 9. juli 2017 HVAD ER EN LOKALPLAN? HVORNÅR SKAL DER LAVES LOKALPLAN Kommunalbestyrelsen har pligt

Læs mere

Hvordan får man del i midlerne? - Handlingsplan v/regionsdirektør Mikkel Hemmingsen

Hvordan får man del i midlerne? - Handlingsplan v/regionsdirektør Mikkel Hemmingsen Hvordan får man del i midlerne? - Handlingsplan 2012-13 v/regionsdirektør Mikkel Hemmingsen 1 Handlingsplan 2012-13 Sundheds- og velfærdsinnovation Sundheds- og velfærdsløsninger Vækstforums strategiske

Læs mere

Hvordan får vi fornyet en vigtig del af Rønnes havnefront?

Hvordan får vi fornyet en vigtig del af Rønnes havnefront? Hvordan får vi fornyet en vigtig del af Rønnes havnefront? Debatmøde med workshop torsdag 12. marts kl. 19.30 Frist for at sende ideer og forslag fredag den 10. april Teknik & Miljø, februar 2015 1 Porten

Læs mere

Slagelse Kommune. Ø-politik i Slagelse. - Agersø og Omø i udvikling

Slagelse Kommune. Ø-politik i Slagelse. - Agersø og Omø i udvikling Slagelse Kommune 2009 Ø-politik i Slagelse - Agersø og Omø i udvikling Øerne i Slagelse Kommune Øerne Agersø og Omø ligger i Storebælt. De er en del af Slagelse Kommune. Begge øer rummer små lokalsamfund

Læs mere

Med strategien ønsker Syddjurs Kommune at prioritere fem strategiske indsatsområder med hver sine mål:

Med strategien ønsker Syddjurs Kommune at prioritere fem strategiske indsatsområder med hver sine mål: International strategi for Syddjurs Kommune Med denne internationale strategi ønsker Syddjurs Kommune at spille en aktiv rolle i internationaliseringen af området og dermed understøtte kommunens image

Læs mere

Forretningsudvikling i de mindre havne. Assens Havn, Havnechef Ole Knudsen Workshop- Udvikling eller afvikling Havnekonference 2014

Forretningsudvikling i de mindre havne. Assens Havn, Havnechef Ole Knudsen Workshop- Udvikling eller afvikling Havnekonference 2014 Forretningsudvikling i de mindre havne Assens Havn, Havnechef Ole Knudsen Workshop- Udvikling eller afvikling Havnekonference 2014 Arbejdsgruppen Status og udfordringer hvorfor en forretningsmanual? 1

Læs mere

Samråd vedr. genudbud af færgebetjeningen af Bornholm den 3. september

Samråd vedr. genudbud af færgebetjeningen af Bornholm den 3. september Trafikudvalget TRU alm. del - Bilag 571 Offentligt Samråd vedr. genudbud af færgebetjeningen af Bornholm den 3. september Overvejende positive reaktioner på Bornholm Jeg vil gerne indlede med at understrege,

Læs mere

Destinationsudvikling af Billund

Destinationsudvikling af Billund Destinationsudvikling af Billund v/ Borgmester Ib Kristensen og Kommunaldirektør Tove Baisgaard Den 26. marts 2011 Hvad karakteriserer Billund kommune? Billund kommune har ca. 26.200 200 indbyggere. 2

Læs mere

Landsbyklynger. Pilotprojektet 2015-2016

Landsbyklynger. Pilotprojektet 2015-2016 Landsbyklynger Pilotprojektet 2015-2016 Baggrund I en situation hvor ændrede erhvervsmæssige og demografiske strukturer i yderområderne øger presset på tilpasning af den kommunale servicestruktur, er det

Læs mere

Nyetableret destinationsselskab hvor hovedopgaven er markedsførings- og brandingaktiviteter

Nyetableret destinationsselskab hvor hovedopgaven er markedsførings- og brandingaktiviteter Nordjylland skal have en stærkere profilering som turistdestination, som skaber en entydig og positiv fortælling om nordjysk turisme. Nordjysk turisme skal være tidsvarende. Der skal være fokus på at rammevilkårene

Læs mere

Mødesagsfremstilling. Teknik- og Miljøudvalget

Mødesagsfremstilling. Teknik- og Miljøudvalget Mødesagsfremstilling Teknisk Forvaltning Teknik- og Miljøudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 13-05-2008 Dato: 07-04-2008 Sag nr.: KB 122 Sagsbehandler: Ingibjörg Huld Halldórsdóttir Kompetence: Fagudvalg

Læs mere

Erhvervspolitik for Syddjurs Kommune

Erhvervspolitik for Syddjurs Kommune 1 of 8 Erhvervspolitik for Syddjurs Kommune 2016-2019 - Sammen skaber vi vækst og velfærd 1. udkast, marts 2016 2 of 8 Forord Byrådet har gennem de senere år arbejdet på at styrke indsatsen over for erhvervslivet

Læs mere

FREMTIDENS FLY OG SKIBSTRAFIK SKAL VÆRE OPTIMAL OG UNDERSTØTTE UDVIKLINGEN I GRØNLAND

FREMTIDENS FLY OG SKIBSTRAFIK SKAL VÆRE OPTIMAL OG UNDERSTØTTE UDVIKLINGEN I GRØNLAND FREMTIDENS FLY OG SKIBSTRAFIK SKAL VÆRE OPTIMAL OG UNDERSTØTTE UDVIKLINGEN I GRØNLAND Naalakkersuisoq for Bolig, Byggeri og Infrastruktur Knud Kristiansen Pressemøde 24. marts 2015 KOALITIONSAFTALEN Der

Læs mere

Indstilling. Ny erhvervsplan for Aarhus Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg. Den 10. september 2013.

Indstilling. Ny erhvervsplan for Aarhus Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg. Den 10. september 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 10. september 2013 Ny erhvervsplan for Aarhus 2014-2017 Et enigt Erhvervskontaktudvalg for Aarhus Kommune (EKU) har den 2. september 2013

Læs mere

Forslag til Strategisk udviklingsplan for Fjordklyngen

Forslag til Strategisk udviklingsplan for Fjordklyngen Forslag til Baggrund I det nordvestlige hjørne af Viborg Kommune ligger landsbyerne Ulbjerg, Skringstrup, Sundstrup, Nr. Rind, Låstrup og Skals. Disse seks landsbyer, som igennem nedenstående forløb, er

Læs mere

Udvalget for Landdistrikter og Øer ULØ Alm.del endeligt svar på spørgsmål 95 Offentligt

Udvalget for Landdistrikter og Øer ULØ Alm.del endeligt svar på spørgsmål 95 Offentligt Udvalget for Landdistrikter og Øer 2014-15 ULØ Alm.del endeligt svar på spørgsmål 95 Offentligt MINISTEREN Udvalget for Landdistrikter og Øer Folketinget Dato J. nr. 11. februar 2015 2015-423 Frederiksholms

Læs mere

Billede indsættes i størrelsen 14,86 x 25,41 cm

Billede indsættes i størrelsen 14,86 x 25,41 cm Billede indsættes i størrelsen 14,86 x 25,41 cm OMRÅDET I NUVÆRENDE STRUKTUR Anlægget Harboe Arena Slagelse Sports College Stadionområdet Tenniscenter UV hallen Frederikshøj Slagelse Svømmehal Spar Nord

Læs mere

Handlingsplan gældende for 2018 For Landdistriktspolitikken Indledning

Handlingsplan gældende for 2018 For Landdistriktspolitikken Indledning Handlingsplan gældende for 2018 For Landdistriktspolitikken 2015-2018 Indledning Ringkøbing- Skjern Kommunes vision Naturens rige er udtryk for at byrådet gennem naturen vil sikre borgerne det gode liv

Læs mere

Indhold. Grundfortællingen 3. Bornholm nærhed i centrum 4. Målgrupper 6. Budskaber 8

Indhold. Grundfortællingen 3. Bornholm nærhed i centrum 4. Målgrupper 6. Budskaber 8 1 2 Indhold Grundfortællingen 3 Bornholm nærhed i centrum 4 Målgrupper 6 Budskaber 8 3 Grundfortællingen Hvad er en grundfortælling? Grundfortællingen er det koncentrerede produkt af hovedbudskaberne om

Læs mere

Igangsættelse af kommuneplantillæg og lokalplan for første etape af Den Blå Kant

Igangsættelse af kommuneplantillæg og lokalplan for første etape af Den Blå Kant Igangsættelse af kommuneplantillæg og lokalplan for første etape af Den Blå Kant 18/17713 Beslutningstema Beslutning om igangsættelse af forslag til kommuneplantillæg og lokalplan for første etape af Den

Læs mere

Dokumentation for rammefortælling

Dokumentation for rammefortælling Dokumentation for rammefortælling Langeland Kommune Langeland Kommune Kommunal strategisk fokus på styrkepositionen Erhvervsmæssige styrkepositioner Maritim IT Turisme Kommunalbestyrelsen i Langeland Kommune

Læs mere

Trafikdage i Aalborg, 27. august Leif Gjesing Hansen, Region Sjælland

Trafikdage i Aalborg, 27. august Leif Gjesing Hansen, Region Sjælland Trafikdage i Aalborg, 27. august 2012 Leif Gjesing Hansen, Region Sjælland TEN-T Det trans europæiske transportnetværk i EU Kommissionen fremlagde i oktober 2011 forslag til nye retningslinjer for et Trans

Læs mere

UDKAST TIL ERHVERVSPOLITIK

UDKAST TIL ERHVERVSPOLITIK UDKAST TIL ERHVERVSPOLITIK INDLEDNING Vordingborg Kommunes erhvervspolitik danner den overordnede ramme for kommunens arbejde med erhvervsudvikling og skal medvirke til at virkeliggøre Kommunalbestyrelsens

Læs mere

Slagelse Kommune. Ø-politik i Slagelse. - Agersø og Omø i udvikling

Slagelse Kommune. Ø-politik i Slagelse. - Agersø og Omø i udvikling Slagelse Kommune 2009 Ø-politik i Slagelse - Agersø og Omø i udvikling Øerne i Slagelse Kommune Øerne Agersø og Omø ligger i Storebælt. De er en del af Slagelse Kommune. Begge øer rummer små lokalsamfund

Læs mere

Idrætsstrategi for Bornholms Regionskommune

Idrætsstrategi for Bornholms Regionskommune » Idrætsstrategi for Bornholms Regionskommune Baggrund Kommunalbestyrelsen i Bornholms Regionskommune godkendte den 19. december 2013 en revideret idrætspolitik. Idrætspolitikken præciserer hvilke fokusområder

Læs mere

Den fremtidige færgebetjening af Bornholm (23. oktober 2002)

Den fremtidige færgebetjening af Bornholm (23. oktober 2002) Aftale mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Kristeligt Folkeparti om: Den fremtidige færgebetjening

Læs mere

Analyse af fiskerihavnens erhvervsøkonomiske betydning for lokalsamfundet

Analyse af fiskerihavnens erhvervsøkonomiske betydning for lokalsamfundet Analyse af fiskerihavnens erhvervsøkonomiske betydning for lokalsamfundet Udarbejdet af GEMBA Seafood Consulting til Danske Havne 26. April 2007 1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. BAGGRUND...

Læs mere

Erhvervsfremmestrategi Revideret udgave juni 2017

Erhvervsfremmestrategi Revideret udgave juni 2017 Erhvervsfremmestrategi 2014-2018 Revideret udgave juni 2017 Indledning I foråret 2013 udpegede byrådet Sønderborg Erhvervs- og Turistcenter (SET) som tovholdere på udarbejdelsen af en ny erhvervsfremmestrategi.

Læs mere

Nyhedsbrev om de politiske aftaler med vækstinitiativer samlet i pakken Danmark som vækstnation

Nyhedsbrev om de politiske aftaler med vækstinitiativer samlet i pakken Danmark som vækstnation Den 27. maj 2011 Nyhedsbrev om de politiske aftaler med vækstinitiativer samlet i pakken Danmark som vækstnation 1. Indledning I dag har regeringen, Dansk Folkeparti og Pia Christmas- Møller indgået aftale

Læs mere

VISIONSPOLITIK ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESPOLITIK

VISIONSPOLITIK ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESPOLITIK VISIONSPOLITIK ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESPOLITIK 1 1. Indledning Denne visionspolitik er den overordnede ramme for arbejdet med erhverv og beskæftigelse i Varde Kommunes organisation, for kommunens samarbejde

Læs mere

Udviklings- og driftsmål

Udviklings- og driftsmål Udviklingsmål koblet til Byrådets Vision Indsatsområde/ Arbejdspladser Der skal skabes flere arbejdspladser. Bosætning Der skal tiltrækkes flere bosættere i Slagelse Kommune. Flere arbejdspladser i h.t.

Læs mere

Erhvervspolitik for Syddjurs Kommune

Erhvervspolitik for Syddjurs Kommune 1 of 8 Erhvervspolitik for Syddjurs Kommune 2016-2019 - Sammen skaber vi vækst og velfærd 2 of 8 Forord Byrådet har gennem de senere år arbejdet på at styrke indsatsen over for erhvervslivet i Syddjurs

Læs mere

GREEN STRING CORRIDOR

GREEN STRING CORRIDOR GREEN STRING CORRIDOR Femern Bælt-forbindelsens betydning for den sydvestlige del af Østersøen Ved udviklingschef Kristian Johnsen, Region Hovedstaden PowerPoint har forhindret en automatisk overførsel

Læs mere

Havne, færgelejer og promenader

Havne, færgelejer og promenader Havne, færgelejer og promenader Uddybning af havnebassin og renovering af kaj i Næstved Havn, 2011-2012. 2 HAVNE, FÆRGELEJER OG PROMENADER Lystbådehavn i Juelsminde. Få et attraktivt havnemiljø Gamle havneområder

Læs mere

Havnen som vigtigt led i logistikkæden. ved Niels Vallø, Adm. Direktør Cargo Service A/S

Havnen som vigtigt led i logistikkæden. ved Niels Vallø, Adm. Direktør Cargo Service A/S Godskonference 2009 Havnen som vigtigt led i logistikkæden ved Niels Vallø, Adm. Direktør Cargo Service A/S Cargo Service Største stevedoreselskab i havnen Håndterer ca. 5 mio. tons last årligt Driver

Læs mere

De Vestlige Limfjordshavne Nykøbing den 6. februar 2012

De Vestlige Limfjordshavne Nykøbing den 6. februar 2012 Transportudvalget 2011-12 TRU alm. del Bilag 211 Offentligt De Vestlige Limfjordshavne Nykøbing den 6. februar 2012 Erhvervsprofil og betydning for oplandet: Lemvig Havn, Holstebro Struer Havn, Thisted

Læs mere

HAVNE 4,0 OM HAVNE FORVENTNING TIL FREMTIDIG UDVIKLING HAVNENES TILSTAND

HAVNE 4,0 OM HAVNE FORVENTNING TIL FREMTIDIG UDVIKLING HAVNENES TILSTAND TILSTANDS- KARAKTER 4,0 TILSTANDS- TENDENS TREND 2012-2016 FREMTIDS- SIKRING OM HAVNE En erhvervshavn kan i henhold til Havneloven organiseres som: En statshavn En kommunal havn En kommunal selvstyrehavn

Læs mere

Referat Ø-udvalget's møde Mandag den Kl. 15:00 Gæstekantine, Rådhuset

Referat Ø-udvalget's møde Mandag den Kl. 15:00 Gæstekantine, Rådhuset Referat Ø-udvalget's møde Mandag den 11-09-2017 Kl. 15:00 Gæstekantine, Rådhuset Deltagere: Lars Erik Hornemann, Susanne Gustenhoff, Lars Milling, Birgitte Svendsen, Bjarne Madsen Indholdsfortegnelse Sag

Læs mere

Beliggenhed Ballerup Kommune ligger i Region Hovedstaden. Kommunen afgrænses af Egedal, Furesø, Herlev, Glostrup og Albertslund Kommuner.

Beliggenhed Ballerup Kommune ligger i Region Hovedstaden. Kommunen afgrænses af Egedal, Furesø, Herlev, Glostrup og Albertslund Kommuner. Overordnede rammer 1. Vision Ballerup Kommunes motto vi satser på mennesker dækker over kommunens vision frem mod 2020. Ballerup Kommune vil være en sund kommune, hvor det sociale ansvar involverer alle.

Læs mere

Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi

Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi Baggrund Kongres- og mødeindustrien er et væsentligt forretningsområde for dansk turisme, og markedet er i

Læs mere

F. STRATEGIENS VISION OG HANDLINGSPLAN, MÅL, AKTIVITETER OG FORVENTEDE RESULATER

F. STRATEGIENS VISION OG HANDLINGSPLAN, MÅL, AKTIVITETER OG FORVENTEDE RESULATER 1 of 7 F. STRATEGIENS VISION OG HANDLINGSPLAN, MÅL, AKTIVITETER OG FORVENTEDE RESULATER F.1. UDVIKLINGSSTRATEGIENS VISION LAG Djurslands vision er at videreudvikle og synliggøre Djursland som et områdefyldt

Læs mere

Bornholms bidrag til udvikling af Danmarks krydstogtsturisme

Bornholms bidrag til udvikling af Danmarks krydstogtsturisme November 2012 Bornholms bidrag til udvikling af Danmarks krydstogtsturisme Bornholms Regionskommune Statslig infrastrukturinvestering 2013-2015 Kolofon Projektets kontaktadresse Hardy.pedersen@brk.dk Tlf.

Læs mere

ERHVERVSPOLITIK GENTOFTE KOMMUNE

ERHVERVSPOLITIK GENTOFTE KOMMUNE ERHVERVSPOLITIK GENTOFTE KOMMUNE ERHVERVSPOLITIK Marts 2017 Udarbejdet af Opgaveudvalget Erhvervspolitik for Gentofte Kommune Godkendt af Kommunalbestyrelsen i 2017 Layout: Rosendahls a/s Downloades på:

Læs mere

Hele denne rokade af færger kræver en række godkendelser fra TRM. DFAS skal således anmode TRM om at godkende følgende forhold:

Hele denne rokade af færger kræver en række godkendelser fra TRM. DFAS skal således anmode TRM om at godkende følgende forhold: Transportministeriet Frederiksholms Kanal 27F DK-1220 København K Att.: Kontorchef David Klæsøe-Lund 14. januar 2014 Pr. e-mail Vedr. Forespørgsel om indsættelse af på færgeruten Bøjden- Fynshav Kære David,

Læs mere

Erhvervsudvikling på Samsø. Handlingsplan

Erhvervsudvikling på Samsø. Handlingsplan Erhvervsudvikling på Samsø Handlingsplan 2007-2008 1. Indledning Erhvervsudviklingsstrategien for Samsø 2007-2013 er godkendt af Samsø Kommunalbestyrelse den 23. januar 2007 og af Samsø Vækstudvalg den

Læs mere

Erhvervs- og vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Vision 2029: Ballerup - en førende erhvervsby Ballerup er en førende erhvervsby. Ballerup Kommune er en integreret del

Læs mere

Vækst i Holbæk Kommune APRIL 2015

Vækst i Holbæk Kommune APRIL 2015 Vækst i Holbæk Kommune APRIL 2015 Indhold 1. Vækst i Holbæk Kommune 4 2. Hvor skal vi hen? 6 Hvem vil være med? 6 3. Indsatsområder for vækst 8 Samarbejde og rigtige udbud løfter erhvervsudviklingen 8

Læs mere

KOMMISSORIUM FOR BYUDVIKLINGSINITIATIVER I HOLBÆK HAVN

KOMMISSORIUM FOR BYUDVIKLINGSINITIATIVER I HOLBÆK HAVN KOMMISSORIUM FOR BYUDVIKLINGSINITIATIVER I HOLBÆK HAVN Baggrund Byrådet blev ved temamøde i juni måned 2014 præsenteret for en gennemgang af alle gældende planer for havneområdet. På temamødet blev drøftet,

Læs mere

Referat Havnebestyrelsen

Referat Havnebestyrelsen Referat : Mandag den 17. marts 2014 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:40 Mødested: Det Røde Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Benedikte Kjær (c) Henrik Møller (A) Christian Holm Donatzky

Læs mere

gladsaxe.dk Levende by i vækst Vækststrategi for Gladsaxe Kommune

gladsaxe.dk Levende by i vækst Vækststrategi for Gladsaxe Kommune gladsaxe.dk Levende by i vækst Vækststrategi for Gladsaxe Kommune Gladsaxe er en moderne og velfungerende bykommune. Vi vil udnytte Gladsaxes muligheder for vækst til at udvikle vores position som en moderne

Læs mere

Udfordrings- og handlingsskema

Udfordrings- og handlingsskema Udfordrings- og handlingsskema Udfordrings- og handlingsskema Marts 2016 Skema: Øernes udfordringer kort sigt Transport og sejlads: For lang transporttid og ufleksible afgange med færgen Fleksibel sejlads

Læs mere

2. GENERATION TEKNIK & MILJØUDVALGET. INDLEDNING Ved udvalgsformand Flemming Jantzen. Rammer og vision

2. GENERATION TEKNIK & MILJØUDVALGET. INDLEDNING Ved udvalgsformand Flemming Jantzen. Rammer og vision 2. GENERATION TEKNIK & MILJØUDVALGET INDLEDNING Ved udvalgsformand Flemming Jantzen Rammer og vision Der er i Guldborgsund Kommune en stor udfordring med den ændrede demografi. Der bliver færre borgere

Læs mere

Den grønne industrikommune

Den grønne industrikommune Den grønne Kalundborg Kommunes Erhvervs- og udviklingspolitik 2011 2014 Den grønne INDHOLD 3 Forord 4 Den grønne Kalundborg kommune Det internationale perspektiv Det lokale/ regionale perspektiv Udgangspunkt

Læs mere

Agenda. Baggrund. Vision. Analyser: Markedsanalyse og trafikanalyse. Situation for medarbejdere. Krav til en ny Læsøfærge

Agenda. Baggrund. Vision. Analyser: Markedsanalyse og trafikanalyse. Situation for medarbejdere. Krav til en ny Læsøfærge Oktober 2017 1 Agenda Baggrund Vision Analyser: Markedsanalyse og trafikanalyse Situation for medarbejdere Krav til en ny Læsøfærge Tidsplan for byggeri af ny færge Konklusion 2 Baggrund Der er stort potentiale

Læs mere

STRATEGIPLAN

STRATEGIPLAN STRATEGIPLAN 2018 2020 DI Energi STRATEGIPLAN 2018 2020 2 Vision og mission DI Energi arbejder for, at virksomheder i energibranchen har de bedst mulige optimale rammevilkår. Det er en forudsætning for,

Læs mere

Drøftelse - Høring af Erhvervsstrategi Aalborg bygger bro.

Drøftelse - Høring af Erhvervsstrategi Aalborg bygger bro. Punkt 6. Drøftelse - Høring af Erhvervsstrategi 2019-2022 Aalborg bygger bro. 2018-088099 Magistraten fremsender til s drøftelse, høring af Erhvervsstrategi 2019-2022 - "Aalborg bygger bro". kl. 08.30

Læs mere

Idrætspolitik for Bornholms Regionskommune 2013

Idrætspolitik for Bornholms Regionskommune 2013 Forslag til revision af Idrætspolitik for Bornholms Regionskommune 2013 Forslaget er udarbejdet af Bornholms Idrætsråd 20-01-2013 1 Idrætspolitik for Bornholms Regionskommune Det er Bornholms Regionskommunes

Læs mere

UDVIDELSE AF RØNNE HAVN VISUALISERINGSRAPPORT

UDVIDELSE AF RØNNE HAVN VISUALISERINGSRAPPORT UDVIDELSE AF RØNNE HAVN VISUALISERINGSRAPPORT 6. oktober 2016 Denne visualiseringsrapport er udført som bilag til VVM for udvidelse af Rønne Havn 2016. I rapporten redegøres for processen med at finde

Læs mere

UDVIKLINGSPOLITIK

UDVIKLINGSPOLITIK UDVIKLINGSPOLITIK 2018-2021 3 FORORD INDHOLD FORORD Forord 3 Vision 4 Bæredygtighed og cirkulær kommune 5 Demokrati og borgerinddragelse 6 Erhvervslivets herunder turisterhvervets - vilkår 7 Helhedssyn

Læs mere

Rønne Havn A/S Masterplan 2050 November 2016

Rønne Havn A/S Masterplan 2050 November 2016 Rønne Havn A/S Masterplan 2050 November 2016 Rønne Havn A/S november 2016 1 1. Introduktion Nøgleordet er FREMTIDSSIKRING Rønne Havn er Bornholms forsyningshavn og derfor en vigtig forudsætning for øens

Læs mere

Regional Vækst- og Udviklingsstrategi (REVUS) KKR-Nordjylland 24. april 2015

Regional Vækst- og Udviklingsstrategi (REVUS) KKR-Nordjylland 24. april 2015 Regional Vækst- og Udviklingsstrategi (REVUS) KKR-Nordjylland 24. april 2015 Udarbejdet pba af Forretningsudvalgets anbefaling til Regionsrådets møde 28/4-15 En ny regional vækst- og udviklingsstrategi

Læs mere

Notat PROGRAMBESKRIVELSE

Notat PROGRAMBESKRIVELSE IT OG DIGITALISERING Dato: 1. december 2015 E-mail: nami@balk.dk Kontakt: Nanna A. Milthers Sagsid: 85.11.08-P05-3-15 Notat PROGRAMBESKRIVELSE Baggrund Ballerup Kommune har konstateret, at kommunens borgere

Læs mere

Grønt Råd Planstrategi 2015 26. november 2015 Navn / stilling / oplæg Bæredygtighed Planstrategi hvad er grundlaget og rammerne Forholdet til Visionen Temaer i Planstrategi 2015 Erhverv Uddannelse Trafik

Læs mere

VISIONER FOR HOLBÆK HAVNEFRONT

VISIONER FOR HOLBÆK HAVNEFRONT - Havneomdannelser gennem de sidste 15 år - De gode eksempler - Hvad skaber den gode havn? Visionsskitser og anbefalinger Holbæk DEN GODE HAVN Havneomdannelser gennem de sidste 15 år De gode eksempler

Læs mere

Godsomsætning i danske havne set i et udviklingsperspektiv

Godsomsætning i danske havne set i et udviklingsperspektiv Korsbæk Kommune 1 Godsomsætning i danske havne set i et udviklingsperspektiv Præsentation på Trafikdage i Aalborg august 2006 www.tetraplan.dk 2 Korsbæk Godsomsætning Kommune i danske havne set i et udviklingsperspektiv

Læs mere

Bornholm rigere på oplevelser og vækst. Bornholms Turismestrategi

Bornholm rigere på oplevelser og vækst. Bornholms Turismestrategi Bornholm rigere på oplevelser og vækst Bornholms Turismestrategi 2017-2019 Status Status Turismen på Bornholm går rigtig godt Erhvervet har fremgang, og vi har flere tilflyttere til øen end vi har fraflyttere

Læs mere

Idrætsstrategi for Bornholms Regionskommune

Idrætsstrategi for Bornholms Regionskommune » Idrætsstrategi for Bornholms Regionskommune Baggrund Kommunalbestyrelsen i Bornholms Regionskommune godkendte den 19. december 2013 en revideret idrætspolitik. Idrætspolitikken præciserer hvilke fokusområder

Læs mere

VISION. Ringsted - midt i mulighederne

VISION. Ringsted - midt i mulighederne VISION Ringsted - midt i mulighederne VISION Ringsted - midt i mulighederne Ringsted - nærhed, medansvar, medbestemmelse og mangfoldighed I Ringsted er vi midt i et fællesskab, hvor vi løfter i flok, udvikler

Læs mere

VISION. Ringsted - midt i mulighederne

VISION. Ringsted - midt i mulighederne VISION Ringsted - midt i mulighederne VISION Ringsted - midt i mulighederne Ringsted - nærhed, medansvar, medbestemmelse og mangfoldighed I Ringsted er vi midt i et fællesskab, hvor vi løfter i flok, udvikler

Læs mere