Redegørelse for tilsyn med Socialforvaltningens tilbud

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Redegørelse for tilsyn med Socialforvaltningens tilbud"

Transkript

1 Til Til Socialudvalget Orientering Side 1 af 8 Redegørelse for tilsyn med Socialforvaltningens tilbud Resume I juni 2013 vedtog folketinget Lov om Socialtilsyn, hvilket blandt andet indebærer, at Socialtilsynet er blevet samlet i fem kommuner: Silkebord, Hjørring, Fåborg Midtfyn, Holbæk og Frederiksberg. For Aarhus Kommune har reformen betydet, at tilsynsopgaven med kommunens tilbud pr. 1. januar 2014 er blevet overdraget til Socialtilsyn Midt i Silkeborg. Socialforvaltningen har før tilsynsreformen hvert år udarbejdet en redegørelse for tilsyn med Socialforvaltningens tilbud samt redegørelse om godkendelse af og tilsyn med private opholdssteder for børn og unge og private botilbud for voksne. Socialtilsyn Midt skal senest den 1. juli hvert år fremlægge en samlet rapport for tilsynsbesøg og godkendelser for hele regionen. Da rapporten fra tilsynet ikke indeholder specifikke data fra Aarhus, har Socialforvaltningen derfor udarbejdet denne redegørelse med en sammenfatning af de tilsynsrapporter, som Socialforvaltningens tilbud har modtaget for Ifølge Lov om Socialtilsyn skal Socialtilsynet som led i det løbende driftsorienterede tilsyn besøge alle omfattede tilbud mindst én gang om året. Nogle af tilsynsbesøgene skal være uanmeldte. I perioden frem til 1. januar 2016 skal alle eksisterende tilbud endvidere re-godkendes efter reglerne i Lov om Socialtilsyn. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune Sekretariatet Jægergården, Værkmestergade Aarhus C Telefon: Direkte telefon: Telefax: social@aarhus.dk Direkte loro@aarhus.dk Sag: 15/ Sagsbehandler: Louise Rohde I Aarhus Kommune skal Socialtilsynet føre tilsyn med Socialforvaltningens 21 centre/tilbud (inklusiv de selvejende institutioner). Redegørelsen viser, at Socialtilsyn Midt har foretaget 12 tilsyn. Der er ikke givet nogen påbud 1 eller skærpet tilsyn 2 til forvaltningens tilbud i Der er givet 13 anbefalinger/opmærksomhedspunkter. 1 Udstedelse af påbud forudsætter, at der kan identificeres tiltag i tilbuddet, som, hvis de gennemføres, gør det acceptabelt, at tilbuddet fortsat er godkendt til målgruppen. Et påbud kan fx omhandle ansættelse af medarbejdere med relevante kompetencer, iværksættelse af efteruddannelse eller udarbejdelse af en handleplan, der imødegår uforholdsmæssig mange magtanvendelser.

2 Overordnet vedrørende tilsynsrapporterne Socialtilsynet skal foretage en samlet faglig vurdering af tilbuddenes faglige kvalitet og økonomiske bæredygtighed i forbindelse med godkendelse og tilsyn. Side 2 af 8 Socialtilsynet vurderer tilbuddenes kvalitet ud fra disse 7 temaer: - Uddannelse og beskæftigelse herunder om tilbuddet støtter borgene i at udnytte deres fulde potentiale ift. uddannelse og beskæftigelse - Selvstændighed og relationer herunder om tilbuddet styrker borgernes sociale kompetencer og selvstændighed - Målgrupper, metoder og resultater herunder om tilbuddet arbejder med afsæt i en klar målgruppebeskrivelse systematisk med faglige tilgange og metoder, der fører til positive resultater for borgerne - Organisation og ledelse herunder om tilbuddet har en faglig kompetent ledelse og om den daglige drift varetages kompetent - Kompetencer herunder om medarbejderne har de rette kompetencer og at disse vedligeholdes på kort såvel som på lang sigt - Økonomi herunder om tilbuddets økonomi er solid, om den er gennemskuelig og om den giver et fundament som er tilstrækkeligt til at sikre kvaliteten i tilbuddets ydelser - Fysiske rammer herunder om tilbuddets fysiske rammer understøtter borgernes udvikling og trivsel. De 7 temaer er samlet i en kvalitetsmodel for Socialtilsynet. For hvert tema er der en række kriterier og indikatorer på kvalitet, som Socialtilsynet skal anvende i bedømmelsen af, om et tilbud har den fornødne kvalitet. Tilsyn i 2014 Der er i 2014 ført følgende tilsyn med forvaltningens tilbud, og tilbud som forvaltningen har driftsoverenskomst med: Center for Akut og Opsøgende indsatser Center for Misbrugsbehandling Ungdomscentret Dalgaarden (Selvejende institution) Aarhus Krisecenter (Selvejende institution) Re-godkendt Re-godkendt Driftstilsyn Driftstilsyn Re-godkendt 2 Socialtilsynet kan træffe afgørelse om skærpet tilsyn i de tilfælde, hvor Socialtilsynet er så bekymrede for indsatsen i tilbuddet, at der træffes afgørelse om skærpet tilsyn og iværksættes en proces, som kan føre til ophør af godkendelsen.

3 Center for Voksne med Autisme og ADHD Driftstilsyn Side 3 af 8 Følgende tilbud har også haft tilsynet på besøg, men rapporterne er endnu i høring eller mangler godkendelse. Disse rapporter er derfor ikke medtaget i redegørelsen. De foreløbige rapporter fra disse tilbud viser, at der ikke er blevet givet påbud eller skærpet tilsyn. Tre Ege Re-godkendelsen er i høring Udførercentret for Børn og Familier Driftstilsyn foretaget på flere adresser i 2014 og 2015 Udførercentret for Børn og Unge med Re-godkendelsen er i høring Handicap Birkebakken Døgninstitution (Selvejende Re-godkendelsen i høring institution) Bostedet Ellengården Re-godkendelse afventer rapport ikke afsendt til AaK Bocenter SYD/VEST Driftstilsyn foretaget på flere adresser i 2014 og 2015 Alle tilsyn i 2014 har været varslet. For at sikre gennemsigtighed og åbenhed linkes der til tilsynsrapporterne (via Tilbudsportalen) på Aarhus Kommunes hjemmeside. Sammenfatning af tilsynsrapporter fra 2014 Der er i forbindelse med tilsyn i 2014 ikke blevet givet nogen påbud eller skærpet tilsyn. Der er givet 13 anbefalinger / opfølgningspunkter. Nedenfor gengives i en tematisk form de anbefalinger /opmærksomhedspunkter, som er givet til tilbuddene. Tema Anbefaling/ opmærksomhedspunkt Bemærkninger Der er både givet anbefalinger og opmærksomhedspunkter ved regodkendelser og driftstilsyn.

4 Fysiske rammer Kombinationen af fysiske rammer, meget lav personalenormering og antal unge ved Minihyblerne (under Ungdomscentret), vurderes ikke at kunne give tilstrækkelig støtte til de unge og støtte til at de unge kan fungere i en bolig med eget værelse, men hvor de skal deles om bad, køkken og stue (1 opmærksomhedspunkt - Ungdomscentret). Ungdomscentret er enige i den rejste bekymring. De har derfor besluttet at omlægge pladserne ved Minihyblerne, da man (ligesom det sociale tilsyn påpeger) ikke mener, at de unge, som er anbragt i Minihyblerne, kan opfylde de store krav der stilles til sociale kompetence for at bo i denne type hybel. Ungdomscentret ønsker derfor fremadrettet at tilbyde et mere omfattende tilbud til denne type unge, hvilket også er muligt inden for centrets eksisterende tilbudsvifte. Side 4 af 8 Pladsnormering Handleplaner Magtforståelse Støjniveauet i fællesrummet i de perioder af dagen, hvor der tilberedes mad, er utilfredsstillende (1 opmærksomhedspunkt - Center for Akut og Opsøgende indsatser). Alle afdelinger skal godkendes til et bestemt antal pladser, som ikke må overskrides (1 opmærksomhedspunkt - Ungdomscentret). Det anbefales, at 141 handleplaner efter Servicelovens paragraffer indhentes, i forhold til de borgere der visiteres fra visiterende myndighed, for at klargøre målet med indsatsen, at sikre en sammenhængende og helhedsorienteret indsats, hvor borgernes indflydelse på sagsforløbet styrkes (1 anbefaling - Center for Akut og Opsøgende indsatser). Det anbefales, at tilbuddet arbejder med forståelsen af, hvad magt er, eventuelt som et tema, som tilsynet anbefaler drøftes på Der er en undersøgelse i gang i forhold til, om støjniveauet kan sænkes. Centret har haft en dialog med tilsynet om hvorvidt, dette kan håndteres i praksis. Arbejdet med 141 handleplaner foregår i samarbejde med Center for myndighed en rutine som centret var i gang med at etablere allerede før tilsynsbesøget. Alle medarbejdere ved Center for Akut og Opsøgende indsatser har været på konfliktopløsningskursus.

5 Personale og ledelse et personalemøde, som en sikring af, at der er en fælles forståelse af begrebet (2 anbefalinger - Center for Akut og Opsøgende indsatser og Center for Misbrugsbehandling). Det anbefales, at der sikres en kontinuitet i forhold til, hvor ofte der indhentes straffeattester på medarbejdere (1 anbefaling - Center for Akut og Opsøgende indsatser). Center for Misbrugsbehandling er opmærksomme på problemstillingen og arbejder løbende på, hvordan der kan arbejdes med magt på centret, herunder hvordan der kan arbejdes mere med magtforholdet mellem medarbejdere og brugere. Der ligger allerede en fast procedure for indhentelse. Proceduren indebærer, at afdelingsleder følger op og HK er indhenter ved nyansættelser. Side 5 af 8 Det anbefales, at der iværksættes en systematik ift. afholdelse af MUS-samtaler, så det sikres en kontinuitet for samtlige medarbejders mulighed for sparring med ledelsen (1 anbefaling - Center for Akut og Opsøgende indsatser). Der arbejdes på en struktur for de fremadrettede MUS-samtaler. Det anbefales, at medarbejderne ved alle afdelinger er klædt på i forhold til de opgaver, der er med borgerne (1 anbefaling Center for Misbrugsbehandling). Center for Misbrugsbehandling mener ikke, at denne anbefaling er korrekt opfattet, og har derfor kontaktet tilsynet ved skriftlig henvendelse og bedt tilsynet om at forklare en række af de anbefalinger, der rejses i tilsynsrapporten. Det anbefales, at der overvejes muligheder for ændring af personaletimer om morgenen og mulighed for vågen nattevagt (1 anbefaling Dalgaarden, selvejende institution). Da der ved akut opståede situationer om morgenen vil være hjælp at hente på den interne skole eller i hovedbygningen, giver tilsynsrapporten ikke anledning til ændringer i organiseringen.

6 Uddannelse og beskæftigelse Beredskabsplaner Tilsynet vil ved næste besøg følge op på, hvordan bestyrelsesarbejdet fungerer, da der i 2014 har været præget af ustabilitet (1 opfølgningspunkt Aarhus Krisecenter, selvejende institution). Det anbefales at have fokus på at søge nye muligheder for uddannelse og beskæftigelse for målgruppen (1 anbefaling - Center for Misbrugsbehandling). Opfølgning på beredskabsplaner (1 anbefaling Aarhus Krisecenter, selvejende institution). Der er siden tilsynsbesøget udpeget nyt bestyrelsesmedlem og der er i de nye vedtægter taget højde for, at der alle bestyrelsesmedlemmer udpeger suppleanter. På nogle af centrets tilbud, er det ikke et sigte, at borgerne opnår at få et arbejde eller har et uddannelsesperspektiv. Målet er derimod en stabilisering, hvorved den enkelte borger opnår større muligheder i forhold til hverdagslivet. Der er siden tilsynsbesøget blevet udarbejdet en voldspolitik for Aarhus Krisecenter, hvori der indgår en beredskabsplan. Det er kun anbefalingen vedr. magtforståelse, der går igen hos to tilbud. Socialforvaltningen arbejder i øjeblikket på, at der bliver udarbejdet nye instruktion for magtanvendelser. Derudover planlægges undervisningsforløb i magtanvendelser. Side 6 af 8 Nedenstående oversigt viser tilsynets bedømmelse af tilbuddene med udgangspunkt i kvalitetsmodellens kriterier og indikatorer ved hjælp af en 5- trins skala. Tallet 1 gives, hvor forholdet i meget lav grad er opfyldt, og tallet 5 gives, hvor forholdet i meget høj grad er opfyldt. Uddannelse og beskæftigelse Selvstændighed og Relationer Målgruppe, metode og resultater Center for Akut og Opsøgende indsatser Aarhus Center for Ungdomscentret Dalgaarden Krisecenter Misbrugsbehandlig Center for voksne med autisme og ADHD 4 3,5 4,8 4,3 3 Ikke 3,7 2, ,7 Ikke 4,8 Ikke Organisation og ledelse 4,7 Ikke Kompetencer 5 Ikke 4,6 3,1 4,1 Ikke 4,7 4,3 4,5 Ikke 5 5 4,5 Ikke Økonomi 1 2 2,9 3,5 1 Ikke Fysiske rammer 4 3,7 5 4,5 2,5 4

7 Oversigten viser, at tilbuddene generelt ligger i den høje ende af skalaen. Side 7 af 8 Under punktet vedr. økonomi scorer tilbuddene næsten alle lavt. Den lave karakter skal ikke her tolkes som negativt. Tilsynet giver karakteren 1, hvis tilbuddet ikke skal/kan vurderes. Eksempelvis er offentlige tilbud ikke omfattet af kravet om at aflægge specificeret revideret regnskab på tilbudsniveau, derfor kan tilsynet ikke vurdere tilbuddet og giver karakteren 1. Forvaltningens egne tilsyn med familieplejeområdet Efter tilsynsreformen skal Aarhus Kommune ikke længere føre tilsyn med generelt godkendte plejefamilier og ligeledes skal nye plejefamilier fremadrettet godkendes af Socialtilsyn Midt. Tilsynet med de konkret godkendte plejefamilier, herunder netværksplejefamilier, skal dog stadig føres af Aarhus Kommune. Konkret godkendte plejefamilier forstås som plejefamilier, som bliver godkendt til at modtage et konkret barn. I de konkret godkendte familier føres der tilsyn én gang årligt, og tilsynsbesøgene er som hovedregel anmeldte. Der er ført tilsyn med de familier, som Aarhus Kommune konkret har godkendt og anbragt børn hos, herunder netværksplejefamilier, uanset om familien havde bopæl i Aarhus eller i anden kommune. Der indhentes straffe- og børneattester hos plejeforældrene samt hjemmeboende børn over 15 år hvert år i forbindelse med tilsynsbesøget. Efter tilsynsbesøget har Familieplejecentret udfærdiget en tilsynsrapport, der indeholder: Diverse data vedrørende familien, egne børn og plejebørn/aflastningsbørn Aktuel godkendelse, godkendelsesdato, dato for indhentelse af straffe- og børneattester Aktuelle ændringer i plejefamiliens vilkår og kapacitet, som eksempelvis skilsmisse eller død. Kort beskrivelse af aktuelle plejeopgaver med fokus på vurdering af, om plejeopgaverne ligger indenfor plejefamiliens godkendelse, samt plejefamiliens kompetence til at løse plejeopgaven set i relation til opgavebeskrivelsen Tilsynsrapporten munder ud i en konklusion med en vurdering af, om det grundlag som familien blev godkendt på stadig er gældende, eller om der er behov for at justere godkendelsen

8 Aarhus Kommune har i 2014 godkendt konkrete plejefamilier. Der har ikke været nogen bemærkninger ved tilsynene. Socialtilsyn Midt har i 2014 godkendt 7 pleje- og aflastningsfamilier i Side 8 af 8 3 Familieplejecentret har oplyst, at pga. problemer med nyt IT-system, kan tallet 116 ikke garanteres at være fuldstændig nøjagtig.

Redegørelse for tilsyn med Socialforvaltningens tilbud

Redegørelse for tilsyn med Socialforvaltningens tilbud Til Til Rådmanden Orientering Side 1 af 12 Redegørelse for tilsyn med Socialforvaltningens tilbud 1. Resumé I Aarhus Kommune skal Socialtilsyn Midt føre tilsyn med 13 centre i Socialforvaltningen og 8

Læs mere

Intentionerne med socialtilsynets kvalitetsmodel - model for kvalitetsvurdering af sociale tilbud. Temaseminar i Partnerskabsnetværket 30.

Intentionerne med socialtilsynets kvalitetsmodel - model for kvalitetsvurdering af sociale tilbud. Temaseminar i Partnerskabsnetværket 30. Intentionerne med socialtilsynets kvalitetsmodel - model for kvalitetsvurdering af sociale tilbud Temaseminar i Partnerskabsnetværket 30. maj 2017 Dagsorden 1. Kort introduktion til tilsynsreformen, de

Læs mere

De nye socialtilsyn - når tilsyn tages alvorligt. Årskursus for myndighedspersoner 18. november 2014

De nye socialtilsyn - når tilsyn tages alvorligt. Årskursus for myndighedspersoner 18. november 2014 De nye socialtilsyn - når tilsyn tages alvorligt Årskursus for myndighedspersoner 18. november 2014 Hvem er jeg og hvem er vi Om mig Faglig baggrund Baggrund i stat, kommune, KL og NGO Socialtilsynet Jeg

Læs mere

Det gode samarbejde. Samarbejdsmodel vedrørende tilsynet med de sociale tilbud i Region Nordjylland

Det gode samarbejde. Samarbejdsmodel vedrørende tilsynet med de sociale tilbud i Region Nordjylland Det gode samarbejde Samarbejdsmodel vedrørende tilsynet med de sociale tilbud i Region Nordjylland Oktober 2013 1 1. Baggrund Hjørring Kommune (herefter Socialtilsyn Nord) har i henhold til lov om socialtilsyn

Læs mere

Orientering om Socialtilsynets afgørelser vedr. det tidligere Sundbygård, nu Sundbygårdsvej og Røde Mellemvej

Orientering om Socialtilsynets afgørelser vedr. det tidligere Sundbygård, nu Sundbygårdsvej og Røde Mellemvej KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Til Socialudvalget Orientering om Socialtilsynets afgørelser vedr. det tidligere Sundbygård, nu Sundbygårdsvej og Røde Mellemvej Socialudvalget

Læs mere

Socialtilsyn. Ib Poulsen Socialt Lederforum

Socialtilsyn. Ib Poulsen Socialt Lederforum Socialtilsyn Ib Poulsen Socialt Lederforum 1 Folketingets partier ønsker med aftalen, at der skal ske grundlæggende ændringer af godkendelsen af og tilsynet med de sociale tilbud mv. Partierne er enige

Læs mere

Boligerne på Skovstien 8-12

Boligerne på Skovstien 8-12 Boligerne på Skovstien 8-12 22-01-2015 Dok.nr.: 2014/0006842-6 Regodkendelse af tilbuddet Boligerne på Skovstien 8-12 Boligerne på Skovstien 8-12 er et tilbud etableret i henhold til servicelovens 66 og

Læs mere

Tilsynspolitik. For de fem socialtilsyn i Danmark. For de fem socialtilsyn i Danmark 1

Tilsynspolitik. For de fem socialtilsyn i Danmark. For de fem socialtilsyn i Danmark 1 Tilsynspolitik For de fem socialtilsyn i Danmark For de fem socialtilsyn i Danmark 1 Indledning De fem socialtilsyn i Hjørring, Silkeborg, Faaborg-Midtfyn, Holbæk og Frederiksberg kommuner har siden 1.

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets og vurdering af om tilbuddet fortsat har den

Læs mere

Orientering om Socialtilsynets afgørelse om skærpet tilsyn og påbud for botilbuddet Strandviben

Orientering om Socialtilsynets afgørelse om skærpet tilsyn og påbud for botilbuddet Strandviben KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Til Socialudvalget Orientering om Socialtilsynets afgørelse om skærpet tilsyn og påbud for botilbuddet Strandviben Socialtilsyn Hovedstaden

Læs mere

Tilsynspolitik 2014-2015

Tilsynspolitik 2014-2015 Tilsynspolitik 2014-2015 For de fem socialtilsyn i Danmark For de fem socialtilsyn i Danmark 1 Indledning Folketinget har givet Hjørring, Silkeborg, Faaborg-Midtfyn, Holbæk og Frederiksberg kommuner ansvaret

Læs mere

Årsrapport Dialog. Troværdighed. Faglighed. Vi er lyttende og nysgerrige i forhold til de meninger og oplevelser vores samarbejdsparter har

Årsrapport Dialog. Troværdighed. Faglighed. Vi er lyttende og nysgerrige i forhold til de meninger og oplevelser vores samarbejdsparter har Årsrapport 2016 Dialog Vi er lyttende og nysgerrige i forhold til de meninger og oplevelser vores samarbejdsparter har Troværdighed Vores samarbejdsparter kan stole på det vi siger, og det vi siger, er

Læs mere

ERFARINGER MED SOCIALT TILSYN

ERFARINGER MED SOCIALT TILSYN ERFARINGER MED SOCIALT TILSYN Program: Kort introduktion Resume af reglerne op tilsyn samt præsentation af tilbagemeldinger til Socialt Lederforum om oplevelser og udfordringer. Socialstyrelsen ved, om

Læs mere

Status på familieplejeområdet 2013

Status på familieplejeområdet 2013 Status på familieplejeområdet 2013 Center Familie og Handicap - Godkendelse og Tilsyn (GoT). Familieplejeområdet arbejder ud fra følgende love: Lov om social service 66 stk. 1 og 2, jf. stk. 1, der omhandler

Læs mere

Informationsmøde for plejefamilier 2015

Informationsmøde for plejefamilier 2015 Informationsmøde for plejefamilier 2015 Program for dagen Velkommen og kort orientering v. Tilsynskonsulent Anja Bechgaard. Status og dialog om erfaringer v. tilsynskonsulent Rita Olderkjær og tilsynskonsulent

Læs mere

Socialtilsyn Syds tilsynsrapporter for 2016 for tilbud i Handicap & Psykiatri

Socialtilsyn Syds tilsynsrapporter for 2016 for tilbud i Handicap & Psykiatri Social & Sundhed Handicap og Psykiatri Dato: 18. maj 2017 Sagsnr.: 16/21304 Sagsbehandler: Ellen Ross Rasmussen Direkte tlf.: 73766002 E-mail: er.chk@aabenraa.dk Socialtilsyn Syds tilsynsrapporter for

Læs mere

Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir. Ca. XX min.

Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir. Ca. XX min. Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2017-18 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 619 Offentligt Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir Anledning Besvarelse af samrådsspørgsmål V og W Dato /

Læs mere

BLIV GODKENDT SOM NYT SOCIALT TILBUD AF SOCIALTILSYNET

BLIV GODKENDT SOM NYT SOCIALT TILBUD AF SOCIALTILSYNET BLIV GODKENDT SOM NYT SOCIALT TILBUD AF SOCIALTILSYNET INFORMATION TIL PERSONER, DER ØNSKER AT ÅBNE ET NYT SOCIALT TILBUD Udgivet af Socialtilsyn Hovedstaden Socialtilsynet Socialtilsyn Hovedstaden har

Læs mere

10 anbefalinger for den gode godkendelse og det gode driftsorienterede tilsyn med anbringelsessteder på børneområdet

10 anbefalinger for den gode godkendelse og det gode driftsorienterede tilsyn med anbringelsessteder på børneområdet 30. marts 2012 10 anbefalinger for den gode godkendelse og det gode driftsorienterede tilsyn med anbringelsessteder på børneområdet Når børn og unge anbringes uden for hjemmet, er det altafgørende for

Læs mere

Socialtilsyn Hovedstaden vurderer, at ledelse og medarbejdere er kompetente i forhold til målgruppen.

Socialtilsyn Hovedstaden vurderer, at ledelse og medarbejdere er kompetente i forhold til målgruppen. 20-01-2015 Regodkendelse af tilbuddet Kirkeleddet 10-20 Kirkeleddet 10-20 er et tilbud etableret i henhold til servicelovens 85 og dermed omfattet af bestemmelserne i lov om socialtilsyn om godkendelse

Læs mere

SOCIALTILSYN NORD. www.socialtilsynnord.hjoerring.dk

SOCIALTILSYN NORD. www.socialtilsynnord.hjoerring.dk SOCIALTILSYN NORD www.socialtilsynnord.hjoerring.dk Socialtilsyn Nord Lov om Socialtilsyn blev vedtaget juni 2013 Socialtilsyn Nord er ét af 5 nye Socialtilsyn Hjørring, Silkeborg, Fåborg-Midtfyn, Holbæk,

Læs mere

Forståelsesnotat vedr. tilsyn fra Socialtilsyn Midt 1 Handicap og Socialpsykiatriområdet

Forståelsesnotat vedr. tilsyn fra Socialtilsyn Midt 1 Handicap og Socialpsykiatriområdet Sag: 15/22013 Forståelsesnotat vedr. tilsyn fra Socialtilsyn Midt 1 Handicap og Socialpsykiatriområdet Formål med dette notat. Nærværende notat har til formål at beskrive hvilke af Skanderborg Kommunes

Læs mere

Informationsmøde for plejefamilier.

Informationsmøde for plejefamilier. Informationsmøde for plejefamilier. Socialtilsyn Nord. www.socialtilsynnord.hjoerring.dk Program Information om Socialtilsyn Nord mv. v/ leder af familieplejeafdelingen Birgit Langager Svendsen. Om kvalitetsmodel

Læs mere

Socialtilsyn Hovedstadens tilsyn 2017

Socialtilsyn Hovedstadens tilsyn 2017 Socialtilsyn Hovedstadens tilsyn 2017 Botilbud og bofællesskaber på det specialiserede voksenområde Ældre og Social Service Marts 2018 Foto: 2/11 Resumé Socialtilsyn Hovedstadens driftsorienterede tilsyn

Læs mere

Regodkendelse af tilbuddet Hestehaven. Afgørelse

Regodkendelse af tilbuddet Hestehaven. Afgørelse 20-01-2015 Regodkendelse af tilbuddet Hestehaven Hestehaven er et tilbud etableret i henhold til servicelovens 85 og dermed omfattet af bestemmelserne i lov om socialtilsyn om godkendelse og tilsyn. Tilbuddet

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets og vurdering af om tilbuddet fortsat har den

Læs mere

Nyt Socialtilsyn Syd. Information om etablering af Socialtilsyn Syd 13. juni 2013

Nyt Socialtilsyn Syd. Information om etablering af Socialtilsyn Syd 13. juni 2013 Nyt Socialtilsyn Syd Information om etablering af Socialtilsyn Syd 13. juni 2013 1 Kristine Djursaa Kommunikationsmedarbejder i Socialtilsyn Syd Susan Løfwall Afdelingsleder for Familieplejeområdet i Faaborg-Midtfyn

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst

Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Hovedstaden

Tilsynsrapport Socialtilsyn Hovedstaden Tilsynsrapport Socialtilsyn Hovedstaden Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet

Læs mere

Tilsynspolitik

Tilsynspolitik Tilsynspolitik 2016-2017 For de fem socialtilsyn i Danmark For de fem socialtilsyn i Danmark 1 Indledning De fem socialtilsyn i Hjørring, Silkeborg, Faaborg-Midtfyn, Holbæk og Frederiksberg kommuner har

Læs mere

Socialtilsyn Hovedstaden vurderer, at ledelse og medarbejdere er kompetente i forhold til målgruppen.

Socialtilsyn Hovedstaden vurderer, at ledelse og medarbejdere er kompetente i forhold til målgruppen. Regodkendelse af tilbuddet Følstruhusene. Følstruphusene er et tilbud etableret i henhold til servicelovens 85 og dermed omfattet af bestemmelserne i lov om socialtilsyn om godkendelse og tilsyn. Tilbuddet

Læs mere

19/6128 Anna Sophie Kiskov, Velfærd Børn, Unge og Uddannelse 26. August Socialtilsyn Syd

19/6128 Anna Sophie Kiskov, Velfærd Børn, Unge og Uddannelse 26. August Socialtilsyn Syd 19/6128 Anna Sophie Kiskov, Velfærd Børn, Unge og Uddannelse 26. August 2019 Socialtilsyn Syd To typer af tilsyn Driftsorienterede tilsyn Udføres mindst en gang om året på alle fuldt re-godkendte tilbud,

Læs mere

De overordnede formål med tilsyns- og godkendelsesreformen Formålet med loven og med tilsynene som beskrevet i loven

De overordnede formål med tilsyns- og godkendelsesreformen Formålet med loven og med tilsynene som beskrevet i loven Socialtilsyn Ib Poulsen Socialt Lederforum 1 Jeg vil sige noget om: De overordnede formål med tilsyns- og godkendelsesreformen Formålet med loven og med tilsynene som beskrevet i loven Regerings ønsker,

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Social- og Handicapafdelingen. Dato: 16. februar 2016 Af: Betina Skovby. Uanmeldte driftsorienterede tilsyn

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Social- og Handicapafdelingen. Dato: 16. februar 2016 Af: Betina Skovby. Uanmeldte driftsorienterede tilsyn GLADSAXE KOMMUNE Social- og Handicapafdelingen Oversigt over anmeldte og uanmeldte tilsyn på sociale tilbud under Sundheds- og Handicapudvalget 2015 NOTAT Dato: 16. februar 2016 Af: Betina Skovby Oversigten

Læs mere

Dagsorden til møde i Socialudvalget

Dagsorden til møde i Socialudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Socialudvalget Dagsorden åben Mødedato 10. oktober 2013 Mødetidspunkt 07.00 Mødelokale Værelse 1108 Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Socialudvalget den 10. oktober

Læs mere

Orientering om gennemførte socialtilsyn på Specialsektorens tilbud og status på arbejdet med det nye tilsyn

Orientering om gennemførte socialtilsyn på Specialsektorens tilbud og status på arbejdet med det nye tilsyn Notat Orientering om gennemførte socialtilsyn på Specialsektorens tilbud og status på arbejdet med det nye tilsyn 1. Det nye socialtilsyn I juni 2013 vedtog et enigt Folketing lov om socialtilsyn med henblik

Læs mere

Bilag SSU : Samlet formidling af tilsynsrapporter til SSU 1. halvår 2017

Bilag SSU : Samlet formidling af tilsynsrapporter til SSU 1. halvår 2017 Bilag SSU 30.05.17: Samlet formidling af tilsynsrapporter til SSU 1. halvår 2017 Læsevejledning - hvad fremgår af skemaet dato for besøg m.v: Her er angivet hvornår selve tilsynsbesøget foregik, og om

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Præsentation LEDERFORUM. Efterår 2014

Præsentation LEDERFORUM. Efterår 2014 Præsentation LEDERFORUM Efterår 2014 Stabsfunktioner Økonomi, HR IT mv. Kommunikation Leveres af Holbæk (overhead) Organisation Direktør Tilsynschef Lokale stab: Tværfaglig team Økonomi internt/ekstern

Læs mere

Indhold. Takster og takstudviklingen

Indhold. Takster og takstudviklingen KKR September 2018 Indhold Takster og takstudviklingen 2014-2019 Generet om socialtilsynet: Rammerne for tilsynets opgaver Socialtilsynets opgaver Kommunens opgaver Snitflader og samarbejde mellem socialtilsyn

Læs mere

HVAD ER SOCIALTILSYN? INFORMATION TIL BEBOERE og BRUGERE PÅ TILBUD SAMT DERES PÅRØRENDE

HVAD ER SOCIALTILSYN? INFORMATION TIL BEBOERE og BRUGERE PÅ TILBUD SAMT DERES PÅRØRENDE HVAD ER SOCIALTILSYN? INFORMATION TIL BEBOERE og BRUGERE PÅ TILBUD SAMT DERES PÅRØRENDE HVAD ER socialtilsyn? Socialtilsyn er en offentlig myndighed. Socialtilsynets opgave er at godkende sociale botilbud

Læs mere

Socialtilsyn Afrapportering af auditforløb

Socialtilsyn Afrapportering af auditforløb Socialtilsyn Afrapportering af auditforløb Auditforløb 14.5 22. september 2014 Publikationen er udgivet af Socialstyrelsen Edisonsvej 18, 1. 5000 Odense C Tlf: 72 42 37 00 E-mail: socialstyrelsen@socialstyrelsen.dk

Læs mere

Børnehusene 2013 Politik for sorg og krise

Børnehusene 2013 Politik for sorg og krise Børnehusene 2013 Politik for sorg og krise Etablere og formulere bedredskab / politik for sorg og krise i forbindelse med dødsfald, alvorlig sygdom samt ulykker. Målgruppe:... Børn og unge anbragt i Børnehusene.

Læs mere

1. Principper. 2. Skalaforståelse. 3. Anbefalinger til særlige situationer. 4. Spørgsmål til øvelser TILBUD

1. Principper. 2. Skalaforståelse. 3. Anbefalinger til særlige situationer. 4. Spørgsmål til øvelser TILBUD TILSYNSFAGLIG UNDERVISNING 2015 HANDOUT P 1. Principper. 2. Skalaforståelse. 3. Anbefalinger til særlige situationer. 4. Spørgsmål til øvelser TILBUD Tilsynsfaglige uddannelsesdage ved Socialstyrelsen.

Læs mere

De overordnede formål med tilsyns- og godkendelsesreformen Formålet med loven og med tilsynene som beskrevet i loven

De overordnede formål med tilsyns- og godkendelsesreformen Formålet med loven og med tilsynene som beskrevet i loven Socialtilsyn Ib Poulsen Socialt Lederforum 1 Jeg vil sige noget om: De overordnede formål med tilsyns- og godkendelsesreformen Formålet med loven og med tilsynene som beskrevet i loven Regerings ønsker,

Læs mere

Tilsynsrapport sociale tilbud

Tilsynsrapport sociale tilbud Tilsynsrapport sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat har den fornødne kvalitet og samlet set fortsat opfylder

Læs mere

Orientering om afgørelse fra Socialtilsynet vedr. Center Nordvests bofællesskaber med hjemmevejleder

Orientering om afgørelse fra Socialtilsynet vedr. Center Nordvests bofællesskaber med hjemmevejleder KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Til Socialudvalget Orientering om afgørelse fra Socialtilsynet vedr. Center Nordvests bofællesskaber med hjemmevejleder Socialforvaltningen

Læs mere

Forord. Mie Andresen Chef for Socialtilsyn Hovedstaden

Forord. Mie Andresen Chef for Socialtilsyn Hovedstaden Forord Socialtilsyn Hovedstaden blev som følge af Lov om Socialtilsyn etableret og sat i drift i 2014. Socialtilsyn Hovedstaden godkender og fører det driftsorienterede tilsyn med generelt godkendte plejefamilier

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir

Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2017-18 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 118 Offentligt Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir Anledning Besvarelse af samrådsspørgsmål F og G Dato /

Læs mere

HVAD ER SOCIALTILSYN? INFORMATION TIL BEBOERE OG BRUGERE PÅ TILBUD SAMT DERES PÅRØRENDE

HVAD ER SOCIALTILSYN? INFORMATION TIL BEBOERE OG BRUGERE PÅ TILBUD SAMT DERES PÅRØRENDE HVAD ER SOCIALTILSYN? INFORMATION TIL BEBOERE OG BRUGERE PÅ TILBUD SAMT DERES PÅRØRENDE HVAD ER SOCIALTILSYN? Socialtilsyn er en offentlig myndighed. Socialtilsynets opgave er at godkende sociale botilbud

Læs mere

Fonden Li. Valbygaard

Fonden Li. Valbygaard Fonden Li. Valbygaard Anmeldt tilsyn Dato: 06.06.2013 Udført af: Konsulent Hans-Erik Olsen Indhold 1. Generelt om tilsyn... 3 1.1 Lovgrundlag... 3 1.2 Tilsynets formål... 3 1.3 Tilsynets kompetence...

Læs mere

Fonden Ekkenberg Olufsgade 6 st. tv Slagelse

Fonden Ekkenberg Olufsgade 6 st. tv Slagelse Fonden Ekkenberg Olufsgade 6 st. tv. 4200 Slagelse Afsluttende tilsynsrapport Anmeldt tilsyn Dato: 8. oktober 2013 Udført af: Konsulent Johanne Andreasen Indhold 1. Generelt om tilsyn... 3 1.1 Lovgrundlag...

Læs mere

Socialtilsyn Hovedstaden Årsrapport 2014 og status på 2015

Socialtilsyn Hovedstaden Årsrapport 2014 og status på 2015 Socialtilsyn Hovedstaden Årsrapport 2014 og status på 2015 Info-møde for brugere, pårørende og andre interesserede Den 2. november 2015 Socialtilsynets organisering Tilsynschef Stab Børne- og Ungetilbud

Læs mere

KKUC Bofællesskaber Skt. Nikolaj vej 8, 3. sal 2000 Frederiksberg Att. Leder Hans Henrik Dybvad

KKUC Bofællesskaber Skt. Nikolaj vej 8, 3. sal 2000 Frederiksberg Att. Leder Hans Henrik Dybvad Frederiksberg Kommune KKUC Bofællesskaber Skt. Nikolaj vej 8, 3. sal 2000 Frederiksberg Att. Leder Hans Henrik Dybvad 30. november 2015 Sagsbeh.: Sikr04 J.nr.: 27.51.04-K09-4-15 Partshøring om påtænkt

Læs mere

Kvalitetsmodel for socialtilsyn

Kvalitetsmodel for socialtilsyn Version iht. BEK nr. 1251 af 13/11/2017 Kvalitetsmodel for socialtilsyn Temaer, kriterier og indikatorer for sociale tilbud Indledning I det følgende beskrives kvalitetsmodellen, som socialtilsynet skal

Læs mere

Driftsorienteret tilsyn i omsorgscentrene 2017

Driftsorienteret tilsyn i omsorgscentrene 2017 Driftsorienteret tilsyn i omsorgscentrene 2017 Ældre og Social Service Marts 2018 Foto: 2/8 Resumé Socialtilsyn Hovedstaden har i 2017, på vegne af Frederikssund Kommune, gennemført uanmeldte driftsorienterede

Læs mere

Svar på forespørgsel vedr. tilsyn med plejefamilier / døgninstitutioner og opholdssteder:

Svar på forespørgsel vedr. tilsyn med plejefamilier / døgninstitutioner og opholdssteder: Til Børne- og ungdomsudvalget Familierådgivningen, Glesborg Dato: 22.8.11 Reference: Socialkonsulenterne Direkte telefon: 89593135 89591871 E-mail: me@norddjurs.dk lonem@norddjurs.dk Svar på forespørgsel

Læs mere

#BREVFLET# Familie- og Beskæftigelsesforvaltningens administrationsgrundlag for det driftsorienterede tilsyn med tilbud til borgere med særlige behov

#BREVFLET# Familie- og Beskæftigelsesforvaltningens administrationsgrundlag for det driftsorienterede tilsyn med tilbud til borgere med særlige behov #BREVFLET# Familie- og Beskæftigelsesforvaltningens administrationsgrundlag for det driftsorienterede tilsyn med tilbud til borgere med særlige behov Gældende fra 2014 Indhold Hvad er et driftsorienteret

Læs mere

Oversigt over anbefalinger fra auditrapport , samt Økoauditrapport a, b, c og d

Oversigt over anbefalinger fra auditrapport , samt Økoauditrapport a, b, c og d NOTAT Kontor Til: Socialtilsyn og national koordination Socialtilsynene Dato: Kontor for socialtilsyn og national koordination Sagsnr: 2016-9044 Hanne Sognstrup hso@socialstyrelsen.dk Oversigt over anbefalinger

Læs mere

Bilag 1. Kvalitetsmodel: Temaer, kriterier og indikatorer for tilbud

Bilag 1. Kvalitetsmodel: Temaer, kriterier og indikatorer for tilbud Kvalitetsmodel: Temaer, kriterier og indikatorer for tilbud Bilag 1 Indledning I det følgende beskrives kvalitetsmodellen, som socialtilsynet skal anvende ved vurdering af kvaliteten i sociale tilbud ved

Læs mere

BDO har fra december 2013 og til begyndelsen af januar 2015 gennemført tilsyn på følgende tilbud på socialområdet:

BDO har fra december 2013 og til begyndelsen af januar 2015 gennemført tilsyn på følgende tilbud på socialområdet: Vedrørende: Forslag til indsatser Sagsnavn: BDO tilsyn med tilbud på socialområdet 2014 Sagsnummer: 27.00.00-K09-2-15 Skrevet af: Carl Eric Blach Overgaard E-mail: Carl.Eric.Blach.Overgaard@randers.dk

Læs mere

Lovgivning vedr. socialtilsynenes dialogforpligtelse

Lovgivning vedr. socialtilsynenes dialogforpligtelse Enhed: Socialtilsyn og National Koordination Sagsnr.: 2018-744 Dato: 5. juni 2018 Lovgivning vedr. socialtilsynenes dialogforpligtelse Socialtilsynenes dialogforpligtelse I forbindelse med den politiske

Læs mere

Notat. Aarhus Kommune. Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private. Til Kopi til. August 2012.

Notat. Aarhus Kommune. Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private. Til Kopi til. August 2012. Notat Emne Til Kopi til Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private tilbud August 2012. 1. Indledning Aarhus Kommune har siden 1. januar 2007 haft opgaven med godkendelse af og tilsyn med private

Læs mere

løb Anbefalinger Auditfor

løb Anbefalinger Auditfor Anbefalinger 14.1 14.2 14.3 Auditfor løb 14.4 14.5 14.6 14.7 14.8 14.9 14.10 Triangulering af datakilder understøtter, at indikatorerne i hver enkelt regodkendelse belyses fra flere vinkler ved brug af

Læs mere

Socialtilsynets inddragelse af oplysninger fra borgerne i det driftsorienterede

Socialtilsynets inddragelse af oplysninger fra borgerne i det driftsorienterede Socialtilsynets inddragelse af oplysninger fra borgerne i det driftsorienterede tilsyn Udgivet af Socialstyrelsen September 2017 Publikationen er udgivet af Socialstyrelsen Edisonsvej 18, 1. 5000 Odense

Læs mere

Tilsyn med alkoholbehandlingen

Tilsyn med alkoholbehandlingen Tilsyn med alkoholbehandlingen 11. maj 2016 oplæg ved Annette Blynel og Charlotte Sigurdsson Dagens oplæg Hvad er Socialtilsynet og vores opgaver? Hvordan kan tilsynet være med til at udvikle tilbuddene?

Læs mere

Tilsynsrapport sociale tilbud

Tilsynsrapport sociale tilbud Tilsynsrapport sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat har den fornødne kvalitet og samlet set fortsat opfylder

Læs mere

Boenheden Line Marie. Målgruppe Senhjerneskadede. Fysiske rammer

Boenheden Line Marie. Målgruppe Senhjerneskadede. Fysiske rammer Boenheden Line Marie Regodkendelse af tilbuddet Line Marie Line Marie er et tilbud etableret i henhold til servicelovens 85 og almenboliglovens 105 og dermed omfattet af bestemmelserne i lov om socialtilsyn

Læs mere

Uddannelse og beskæftigelse

Uddannelse og beskæftigelse Østerled er et selvejende botilbud under Gentofte Børnevenner med driftsoverenskomst med Gentofte Kommune. Tilbuddet Østerled har to enheder, bofællesskabet Østerled med 4 enheder og opgangsfællesskabet

Læs mere

Kommunikationsstrategi 2014. Socialtilsyn Hovedstaden

Kommunikationsstrategi 2014. Socialtilsyn Hovedstaden Kommunikationsstrategi 2014 Socialtilsyn Hovedstaden Forord Socialtilsyn Hovedstaden etableres som følge af Lov om Socialtilsyn, der træder i kraft den 1. januar 2014. Socialtilsyn Hovedstaden godkender

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx. xxx 2017 om tilsyn med plejefamilier og døgninstitutioner

Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx. xxx 2017 om tilsyn med plejefamilier og døgninstitutioner Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx. xxx 2017 om tilsyn med plejefamilier og døgninstitutioner I medfør af 8, stk. 6, 9, stk. 4 og 11, stk. 5 i Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2017 om

Læs mere

Tilsynspolitik. Side 1 af udgave

Tilsynspolitik. Side 1 af udgave Tilsynspolitik 2017 For Leverandører af personlig og praktisk hjælp samt træning til borgere i eget hjem og på plejecentre Leverandører af pædagogisk støtte i eget hjem Aktivitets- og samværstilbud Beskyttet

Læs mere

Socialtilsyn Syd. Tilsynschef Åse Reck Tlf. 7253 3016 Mail: afr@faaborgmidtfyn.dk

Socialtilsyn Syd. Tilsynschef Åse Reck Tlf. 7253 3016 Mail: afr@faaborgmidtfyn.dk Tilsynschef Åse Reck Tlf. 7253 306 Mail: afr@faaborgmidtfyn.dk Et nyt socialtilsyn - tilsynsreformen Et professionelt og uafhængigt tilsyn Systematisk inddragelse af viden Borgerne i centrum Alle sociale

Læs mere

Udvikling i antal anbringelser halvår SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune. Socialudvalget Orientering

Udvikling i antal anbringelser halvår SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune. Socialudvalget Orientering Til Til Kopi til Socialudvalget Orientering Side 1 af 7 Udvikling i antal anbringelser 2010-1. halvår 2015 Dette notat beskriver udviklingen på anbringelsesområdet i perioden 2010 til 2015. Særligt to

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Årsrapporten august 2019

Årsrapporten august 2019 Årsrapporten 2018 august 2019 Formål med årsrapporten Belyse tilbuddenes kvalitet Formål med socialtilsynet Socialtilsynene skal i henhold til lov om socialtilsyn og tilhørende bekendtgørelse, føre tilsyn

Læs mere

Besvarelse af 10-dages forespørgsel vedr. episode på Bocenter Tranbjerg. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune

Besvarelse af 10-dages forespørgsel vedr. episode på Bocenter Tranbjerg. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune af 10-dages forespørgsel vedr. episode på Bocenter Tranbjerg Side 1 af 6 Til Til Byrådet Orientering Medlemmer af Aarhus byråd Knud N. Mathiesen og Jette Skive fra Dansk Folkeparti har stillet en række

Læs mere

Oversigt over score på de syv temaer. Sagsnr K Cpr. Nr. Dato Navn Sagsbehandler Thomas Carlsen

Oversigt over score på de syv temaer. Sagsnr K Cpr. Nr. Dato Navn Sagsbehandler Thomas Carlsen Sagsnr. 27.03.00-K09-1-16 Cpr. Nr. Dato 8-1-2016 Navn Sagsbehandler Thomas Carlsen Oversigt over tilsynsrapporter 2015 for CBUs døgntilbud Tilsynet opdeles i syv forskellige temaer: Uddannelse og beskæftigelse

Læs mere

Notat vedr. overflytning af opgaver fra Haderslev Kommune til Socialtilsynet i Region Syddanmark.

Notat vedr. overflytning af opgaver fra Haderslev Kommune til Socialtilsynet i Region Syddanmark. Notat vedr. overflytning af opgaver fra Haderslev Kommune til Socialtilsynet i Region Syddanmark. Folketinget vedtog i juni 2013 Lov om Socialtilsyn. Loven medfører at der fra 1. januar 2014 vil blive

Læs mere

Socialtilsyn Hovedstadens Årsrapport 2014 samt status Oplæg for medlemmer af LOS v. Mie Andresen og Kristina Vang Jensen Den 27.

Socialtilsyn Hovedstadens Årsrapport 2014 samt status Oplæg for medlemmer af LOS v. Mie Andresen og Kristina Vang Jensen Den 27. Socialtilsyn Hovedstadens Årsrapport 2014 samt status 2015 Oplæg for medlemmer af LOS v. Mie Andresen og Kristina Vang Jensen Den 27. oktober 2015 Vi kommer ind på følgende Kort om organisering og medarbejdere

Læs mere

ERFARINGER MED SOCIALT TILSYN

ERFARINGER MED SOCIALT TILSYN ERFARINGER MED SOCIALT TILSYN Program: Kort introduktion Præsentation af tilbagemeldinger til Socialt Lederforum om oplevelser og udfordringer. Socialtilsynet v. Ulla B. Andersen, om resultater, erfaringer

Læs mere

Tilsynspolitik. Side 1 af 8

Tilsynspolitik. Side 1 af 8 Tilsynspolitik 2019 For Leverandører af personlig og praktisk hjælp samt træning til borgere i eget hjem og på plejecentre Leverandører af socialpædagogisk støtte i eget hjem Aktivitets- og samværstilbud

Læs mere

Program. Kl. 9:55 10:05 Påbudssager v/tilsynschef Sigrid Fleckner Hvad varsler socialtilsynet påbud om og hvad er processen, når der varsles påbud.

Program. Kl. 9:55 10:05 Påbudssager v/tilsynschef Sigrid Fleckner Hvad varsler socialtilsynet påbud om og hvad er processen, når der varsles påbud. Program Kl. 9:30 9:35 Velkommen v/tilsynschef Sigrid Fleckner Kl. 9:35 9:55 Årsrapport 2015 og hvad kan vi forvente i 2017 v/tilsynschef Sigrid Fleckner Hvad fremgår af Årsrapport 2015 om plejefamiliernes

Læs mere

Norddjurs Kommune Myndighedsafdelingen. Tilsyn på børn- og unge området ÅRSRAPPORT 2012. Acadre 13/55071

Norddjurs Kommune Myndighedsafdelingen. Tilsyn på børn- og unge området ÅRSRAPPORT 2012. Acadre 13/55071 Norddjurs Kommune Myndighedsafdelingen Tilsyn på børn- og unge området ÅRSRAPPORT 22 Acadre 3/557 INDHOLD. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9... 2. 3. 4. 5. Indledning Lovgrundlag Tilsynsfrekvens Formål og metode

Læs mere

Godkendelsesrapport nye sociale tilbud

Godkendelsesrapport nye sociale tilbud Godkendelsesrapport nye sociale tilbud Praktiske oplysninger Godkendelsesrapporten er en opsummering af socialtilsynets vurdering af, om tilbuddet samlet set opfylder betingelserne for godkendelse, jf.

Læs mere

Socialtilsyn Midt. Dokumentationskonferencen 27. Maj v. Ulla B. Andersen

Socialtilsyn Midt. Dokumentationskonferencen 27. Maj v. Ulla B. Andersen Socialtilsyn Midt Dokumentationskonferencen 27. Maj 2015 v. Ulla B. Andersen Hvorfor resultatdokumentation på det specialiserede område? For at sikre, at tilbuddene og plejefamilierne skaber udvikling

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Hovedstaden

Tilsynsrapport Socialtilsyn Hovedstaden Tilsynsrapport Socialtilsyn Hovedstaden Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet

Læs mere

DISPOSITION. 1. Socialtilsynet. 2. Socialstyrelsens auditfunktion. 3. Kvalitetsmodellen. 4. Udviklingsopgaver

DISPOSITION. 1. Socialtilsynet. 2. Socialstyrelsens auditfunktion. 3. Kvalitetsmodellen. 4. Udviklingsopgaver 08-03-2017 DISPOSITION 1. Socialtilsynet 2. Socialstyrelsens auditfunktion 3. Kvalitetsmodellen 4. Udviklingsopgaver 1 1. SOCIALTILSYNET Politisk aftale om Et Nyt Socialtilsyn trådte i kraft 1. januar

Læs mere

HVAD ER SOCIALTILSYN? INFORMATION TIL ANBRAGTE BØRN I PLEJEFAMILIER SAMT DERES PÅRØRENDE

HVAD ER SOCIALTILSYN? INFORMATION TIL ANBRAGTE BØRN I PLEJEFAMILIER SAMT DERES PÅRØRENDE HVAD ER SOCIALTILSYN? INFORMATION TIL ANBRAGTE BØRN I PLEJEFAMILIER SAMT DERES PÅRØRENDE HVAD ER SOCIALTILSYN? Socialtilsyn er en offentlig myndighed. Socialtilsynets opgave er at føre et socialfagligt

Læs mere

Ad 1: Hvad er de overordnede karakteristika ved de borgere,

Ad 1: Hvad er de overordnede karakteristika ved de borgere, 8. april 2013 Birthe Skaarup, MB Sagsnr. 2013-59458 Dokumentnr. 2013-274539 Kære Birthe Skaarup Tak for din henvendelse af 2. april 2013, hvor du stiller følgende spørgsmål til forvaltningen: Vil Socialborgmester

Læs mere

Godkendelsesrapport nye plejefamilier

Godkendelsesrapport nye plejefamilier Godkendelsesrapport nye plejefamilier Praktiske oplysninger Godkendelsesrapporten er en opsummering af socialtilsynets vurdering af, om plejefamilien samlet set opfylder betingelserne for godkendelse,

Læs mere

Den Nina Henriksen, Velfærd Børn, Unge og Uddannelse. Fra Socialtilsyn Syd

Den Nina Henriksen, Velfærd Børn, Unge og Uddannelse. Fra Socialtilsyn Syd Den 31.08 2017 Nina Henriksen, Velfærd Børn, Unge og Uddannelse Fra Socialtilsyn Syd Socialtilsynets kvalitetsmodel De 7 temaer i kvalitetsmodellen: 1)Uddannelse og beskæftigelse 2) Selvstændighed og relationer

Læs mere

Aftale om Et Nyt Socialtilsyn

Aftale om Et Nyt Socialtilsyn Aftale om Et Nyt Socialtilsyn Når samfundet påtager sig et ansvar for at støtte udsatte børn og voksne eller borgere med handicap, har vi også en særlig forpligtelse til at sikre, at disse børn, unge og

Læs mere

Kvalitetsmodel for socialtilsyn

Kvalitetsmodel for socialtilsyn Version iht. BEK nr. 1251 af 13/11/2017 Kvalitetsmodel for socialtilsyn Temaer, kriterier og indikatorer for plejefamilier Indledning I det følgende beskrives kvalitetsmodellen, som socialtilsynet skal

Læs mere

Dato 21-03-2013. Journalnummer. Dato for Tilsynsbesøg 21-03-2013. Mødedeltagere. Fra tilbuddet deltog Leder Medarbejder Andre

Dato 21-03-2013. Journalnummer. Dato for Tilsynsbesøg 21-03-2013. Mødedeltagere. Fra tilbuddet deltog Leder Medarbejder Andre Tilsynsrapport Center for opholdssteder, botilbud og plejefamilier Tilbuddets navn og målgruppe Opholdsstedet Rosenvej er godkendt til 4 døgnpladser for børn og unge i alderen 6 til 18 år. Journalnummer

Læs mere

Regodkendelse af Bo og Naboskab Vordingborg 24. november 2014

Regodkendelse af Bo og Naboskab Vordingborg 24. november 2014 Regodkendelse af Bo og Naboskab Vordingborg 24. november 2014 Kopi fra Tilbudsportalen Re-godkendelsen omhandler alle temaer i kvalitetsmodellen: Uddannelse og beskæftigelse, Selvstændighed og relationer,

Læs mere

Tilsynsrapport sociale tilbud

Tilsynsrapport sociale tilbud Tilsynsrapport sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat har den fornødne kvalitet og samlet set fortsat opfylder

Læs mere