Ladegården. Sted Ladegården Marienborgvej 8

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ladegården. Sted Ladegården Marienborgvej 8"

Transkript

1 Ladegården Sted Ladegården Marienborgvej 8 Målgruppen er borgere med et misbrug, hvor muligheden for afvænning anses for udtømt. Der er tale om en boform, som tilbydes personer, der pga. mangeårigt misbrug, har en betydelig og varigt nedsat fysiske eller psykiske funktionsevne, som betinger en omfattende hjælp til almindelige daglige funktioner. Ladegårdens målgruppe er ofte allerede ved indflytningen medtaget fysisk og psykisk af et længerevarende misbrug af enten stoffer eller alkohol. Indsatsen på botilbuddet medvirker til, at borgeren bevarer et anstændigt liv, men ofte vil borgerens tilstand pga. det langvarige misbrug uvægerligt forværres under opholdet på Ladegården, hvilket betyder at plejebehovet stiger. Byggeplan: Hvad skal ombygges? 14 boliger efter 108, samt tidligere kontor ombygges til 14 almennyttige boliger. Hver bolig får samlet et areal på 58 m 2. Gennemgribende renovering bl.a. af boligernes bad- og køkkenforhold samt tilbygninger/udvidelse af boligerne. Der bliver etableret ventilation i bygningen. Årsag til ombygning De 14 boligers vedligehold er en del af Randers Kommune generelle vedligehold, og der er derfor ikke afsat specifikke midler til opgaven. Det mindre beløb, der er opkrævet med taksterne siden 2007, kan ikke dække bygningerne vedligehold. Boligerne trænger generelt til at blive renoveret, uden dog at være i en kritisk stand Foruden det generelle vedligeholdelsesproblem er der brug for en ombygning af Ladegården, således den fysiske indretning i højere grad understøtter målgruppens muligheder for at modtage den nødvendige støtte, i form af tilgængelighed for kørestole, loftlifte osv. De oprindelige boliger er indrettet således, at de ikke er egnet til borgere med stort plejebehov, som også er Ladegårdens målgruppe Hvis Randers Kommune skal anvende den selvejende institution Ladegården, skal borgeren have mulighed for, at kunne blive boende på Ladegården til det sidste. Det almene ældreområdes tilbud er ikke en hensigtsmæssig løsning. Idet Ladegården ikke på nuværende tidspunkt kan løse den opgave, som myndigheden ønsker at købe, har det været nødvendigt at købe mere skræddersyede tilbud ved andre udbydere. Dette er dyrere end at indrette pladserne på Ladegården, således at de passer til målgruppen. Ombygningsøkonomi Ombygningen vurderes af Miljø & Teknik til at koste kr (inkl. moms)

2 Salgssum for eksisterende bygninger og grund til projektet er på kr Den samlede anskaffelsessum for byggeriet (inkl. moms samt alle omkostninger, gebyrer og grundkøb inklusiv) beløbe sig til i alt: kr Den maksimale belåning i 2014 er på kr./m2 Kommunens samlede nettoøkonomi ift. denne ombygning ser således ud: Udgifter Kr. Grundkapital (10 %) Udgifter til servicearealer (ekskl. moms) Genhusning Nettobeboerindskud (forventet kommunal udgift) Indtægter Tilskud servicearealer Salg af ejendom Samlede kommunale indtægt (netto) Huslejeniveau Bolig på 58 m2: kr./m2/år. Boligstøtte baseret på en person med førtidspension tilkendt efter 2003 og uden anden indkomst eller formue (kr ) Kapitaludgifter (2,88% af /14/12) = Øvrige driftsudgifter (58 m2 á 425 kr. pr. m2/12) = Fremtidig husleje (brutto) = Boligstøtte ca. = Gennemsnitlig nuværende husleje = Forskel i udgift for borger pr. måned = kr kr kr kr kr kr. 677 kr.

3 Holberghus Sted Holberghus Holbergstien 6 Målgruppen er over 18 årige med gennemgribende udviklingsforstyrrelser (unge voksne infantile autister). Målgruppen er en meget sammensat gruppe, hvorfor der er meget forskellige behov, der skal tages hensyn til i den fysiske indretning. Byggeplan: Hvad skal ombygges? Årsag til ombygning Ombygning til 10 to-rumsboliger (hhv. 6 stk. á 80 m 2 og 4 stk. á 75 m 2 ) samt 4 ét rums-boliger (54 m 2 ). Forvaltningen foreslår, at Holberghus med udflytningen af børnegruppen til Mellerup Skolehjem, omdannes til et botilbud for unge med gennemgribende udviklingsforstyrrelser. Målgruppen indbefatter infantile autister, autister med store funktionsnedsættelser. Der er 8 borgere over 18 år på Holberghus i dag, hvor de kan blive til de er 25 år, samt 2 borgere tilhørende samme målgruppe på Garnisionsvej. Endelig er der en række voksne hjemmeboende ved pårørende. Fagligt set har Randers Kommune en meget stor ekspertise på området hvilket bør anvendes til, at der forsat kan gives tilbud i Randers Kommune ligesom på børneområdet. Forslaget forudsætter, at Holberghus bygges om. Holberghus er bygget som en børneinstitution. Ombygningen foretages således pga. at: De nuværende boligers vedligehold er en del af Randers Kommune generelle vedligehold, og der er derfor ikke afsat specifikke midler til opgaven. Det mindre beløb, der er opkrævet med taksterne siden 2007 kan ikke dække bygningerne vedligehold. Der er behov for en gennemgribende renovering og ombygning af boligerne, således den fysiske indretning egner sig til voksne borgere. Endvidere skal ombygningen også åbne op for en fleksibilitet i forhold til beboersammensætningen. Det skal være muligt at sammensætte beboergrupper ud fra de specifikke behov, de enkelte borgere har. Derfor vil der blive arbejdet med flytbare vægge, således afskærmning på flere forskellige måder kan praktiseres. Der vil blive etableret lydisolering, således de lydfølsomme kan tilgodeses. Ombygningsøkonomi Ombygningen vurderes af Miljø & Teknik til at koste kr (inkl. moms) Salgssum for eksisterende bygninger og grund til projektet er på kr Den samlede anskaffelsessum for byggeriet (inkl. moms samt alle omkostninger, gebyrer og grundkøb inklusiv) beløbe sig til i alt: kr

4 Den maksimale belåning i 2014 er på kr./m2 Kommunens samlede nettoøkonomi ift. denne ombygning ser således ud: Udgifter Kr. Grundkapital (10 %) Udgifter til servicearealer (ekskl. moms) Genhusning Nettobeboerindskud (forventet kommunal udgift) Indtægter Tilskud servicearealer Salg af ejendom Huslejeniveau Samlede kommunale indtægt (netto) Nedenfor er beregnet de forventede huslejer for de nye boliger. Der er også set på forskellen af hvad der bliver betalt i dag på Holberghus. Det er imidlertid vanskelig at sammenligne de to produkter, idet det nuværende er værelser til børn og unge. Eksempel: Bolig på 68 m2: kr./m2/år. Boligstøtte baseret på en person med førtidspension tilkendt efter 2003 og uden anden indkomst eller formue (kr ) og bevægelseshæmmet. Kapitaludgifter (2,88% af /996 (samlet boligareal) x 80/12) = Øvrige driftsudgifter (80 m2 á 425 kr. pr. m2/12) = Fremtidig husleje (brutto) = Boligstøtte ca. = Gennemsnitlig nuværende husleje* = Forskel i udgift for borger pr. måned = kr kr kr kr kr kr kr Eksempel: Bolig på 51 m2: kr./m2/år. Boligstøtte baseret på en person med førtidspension tilkendt efter 2003 og uden anden indkomst eller formue (kr ). Kapitaludgifter (2,88% af /1.199 (samlet boligareal) x 51/12) = Øvrige driftsudgifter (54 m2 á 425 kr. pr. m2/12) = Fremtidig husleje (brutto) = Boligstøtte ca. = kr kr kr kr.

5 Gennemsnitlig nuværende husleje* = Forskel i udgift for borger pr. måned = kr kr. -36 kr. Note*: Den eksisterende ydelsespakke (obligatorisk boligbetaling) på Holberghus består af følgende poster: Husleje (2.748,93 kr.) + El (293,38 kr.) + Varme (150,69 kr.) + Kost (2.241,00 kr.) + Transport (510,00 kr.) + Telefon (133,00 kr.) = 6.077,00 kr./md.

6 Mellerup skolehjem Sted Mellerup Skolehjem Støvringgårdvej 43 Målgruppen er børn med varig nedsat funktionsevne. Byggeplan: Hvad skal Ombygningerne indeholder forskellige etaper. ombygges? Allerførst ombygning af to boenheder i alt 18 pladser. Ombygning af værelser samt evt. tilbygning af ekstra værelser. For at en sammenlægning af Holberghus og Mellerup Skolehjem er mulig, skal dele af Mellerup Skolehjem bygges om, idet Mellerup Skolehjem ikke pt. er bygget til at kunne rumme fysisk handicappede børn. Forvaltningen stiller forslag til at to af bygningerne Knasten og Krogen ombygges til at kunne rumme fysisk handicappede børn. De to bygninger er valgt, idet de er bedst egnet til formålet. Samtidig er begge bygninger opført efter det nyeste bygningsreglement, og der vil således være færrest omkostninger forbundet med det. Dette beløber sig til kr. 3,9 mio. kr. Endvidere skal nogle af udearealerne gøres handicapvenlige hvilket beløber sig til ca. 2 mio. kr. Næste etape vil være ombygning af dels boligområdet Folden, der har 9 pladser, dels en ombygning af en del af skolen. Folden skal ombygges, på grund af for dårlig stand og uhensigtsmæssig indretning, hvilket koster ca. 1 mio. kr. Der mangler en mindre del af skolen, der ikke allerede er velindrettet som skole, hvilket koster 1 mio. kr. Årsag til ombygning Den overtog Randers Kommune Mellerup Skolehjem. Som en konsekvens af dette har kommunen muligheden for at skabe et samlet og fagligt velfunderet, samt økonomisk driftssikkert børneområde i Randers Kommune. Både Mellerup Skolehjem og Holberghus har gennem de senere år været udsat for en faldende efterspørgsel. For Mellerup betyder det, at belægningsgraden er faldet til 2/3 af den samlede kapacitet. Holberghus udfordringer med en faldende efterspørgsel medførte i 2011, at socialudvalget vedtog en udvidelse af Holberghus målgruppe til også at kunne rumme unge op til 25 år. Dette skete på baggrund af en analyse, der konkluderede, at det ikke er økonomisk muligt at drive Holberghus videre som en selvstændig børneinstitution med det lave børnetal. Hovedårsagen til den faldende efterspørgsel for begge institutioner skal findes i, at institutionerne i sin tid blev etableret til at dække hele det tidligere Århus Amt. Efter kommunalreformen i 2007 har de større kommuner i højere grad etableret egne tilbud til børnene i målgruppen. Foruden tab af økonomisk rentabilitet er konsekvensen af den faldende efterspørgsel en øget sårbarhed ift. bevarelse og videreudvikling af en stærk faglighed. Begge institutioner har gennem en årrække oparbejdet en høj grad af faglig ekspertise indenfor deres respektive målgrupper. En faglighed der

7 tager det samme udgangspunkt og derfor er nem at integrere med hinanden. Det er vigtigt, at Randers Kommune får de to institutioner integreret med hinanden, således der ikke mistes en stor faglig ekspertise på børneområdet, som det ikke umiddelbart vil være muligt at genskabe. En sammenlægning vil derimod sikre, at Randers Kommune fremadrettet vil være vidensførende på området For at skabe et driftssikkert børneområde med en fortsat høj faglig ekspertise foreslår forvaltningen, at Holberghus og Mellerup Skolehjem slås sammen på Mellerup Skolehjems matrikel. Mellerup Skolehjem råder over en stor bygningsmasse, hvoraf store dele pt. står tomme pga. den manglende kapacitetsudnyttelse. Holberghus og Mellerup Skolehjem retter sig mod flere forskellige målgrupper. Hensigten er derfor ikke, at disse målgrupper skal blandes på Mellerup Skolehjem. Derimod skal del bygninger på Mellerup Skolehjem indrettes således, at hele spektret skal kunne rummes. Målgrupperne er forskellige, men har et vist overlab og den faglige indsats tager samme udgangspunkt. Hertil kommer at Mellerup Skolehjem råder over en række faciliteter, som et samlet børneområde vil kunne drage store fordele af eksempelvis: en ridehal, gymnastiksal m.m.. Der er behov for tilpasning af de nuværende boliger/værelser på Mellerup Skolehjem ift. målgrupperne, således at de også tilgodeser børn med fysisk handicap. Det være sig via store badeværelser med badebriks m.v. samt loftlifter og plads til hjælpemidler. Endvidere skal ombygningen også åbne op for en fleksibilitet i forhold til beboersammensætningen. Det skal være muligt at sammensætte beboergrupper ud fra de specifikke behov de enkelte borgere har. Derfor vil der blive arbejdet med flytbare vægge, således afskærmning på flere forskellige måder kan praktiseres. Der vil blive etableret lydisolering, således de lydfølsomme kan tilgodeses. Ombygningsøkonomi Ombygningen vurderes af Miljø & Teknik til at koste kr.: Boliger (værelser) Udearealer Skole Folden I alt: Randers Kommune skal fuldt ud finansiere byggeriet.

8 Bosted Marienborgvej Sted Marienborgvej Marienborgvej Botilbud til personer med varig, betydelig, nedsat fysisk og psykisk funktionsevne efter servicelovens 108. Byggeplan: Hvad skal Ombygning af 8 ét-rumsboliger til 9 to rums boliger. ombygges? Årsag til ombygning Bocenter Marienborgvej består dels af to afdelinger, som er bygget efter reglerne om ældre og handicapboliger og som derfor er en boligforening med de regler som gælder her vedrørende husleje, opsparing til vedligehold, beboerdemokrati m.v. Herudover er der en afdeling, som er opført efter servicelovens 108 i amtstiden. Her gælder ovenstående regler ikke og boligernes vedligehold er en del af Randers Kommune generelle vedligehold, og der er derfor ikke afsat specifikke midler til opgaven. Det mindre beløb, der er opkrævet med taksterne siden 2007 kan ikke dække bygningerne vedligehold. Boligerne er ved at være nedslidte, og der er endvidere behov for ombygning for at opnå tidssvarende boliger med eget bad og toilet, som modsvarer Randers Kommunes beslutninger vedrørende standarden af boliger. Ombygningsøkonomi Ombygningen vurderes af Miljø & Teknik til at koste kr (inkl. moms) Salgssum for eksisterende bygninger og grund til projektet er på kr Den samlede anskaffelsessum for byggeriet (inkl. moms samt alle omkostninger, gebyrer og grundkøb inklusiv) beløbe sig til i alt: kr Den maksimale belåning i 2014 er på kr./m2 Kommunens samlede nettoøkonomi ift. denne ombygning ser således ud: Udgifter Grundkapital (10 %) Udgifter til servicearealer (ekskl. moms) Genhusning Nettobeboerindskud (forventet kommunal udgift) Indtægter Tilskud servicearealer Salg af ejendom Samlede kommunale indtægt (netto) Huslejeniveau Boligerne på bosted Marienborgvej vil alle have forskellig størrelse og vil svinge fra 61,4 m2 til 77,6 m2. Der er derfor udregnet en husleje for en mindre og en stor bolig.

9 Bolig på 66 m2: kr./m2/år. Boligstøtte baseret på en person med førtidspension (høj) tilkendt før 2003 og uden anden indkomst eller formue (kr ). Kapitaludgifter (2,88% af /605,6 (samlet boligareal) x 65,6/12) = Øvrige driftsudgifter (65,6 m2 á 425 kr. pr. m2/12) = Fremtidig husleje (brutto) = Boligstøtte ca. = Gennemsnitlig nuværende husleje = Forskel i udgift for borger pr. måned = kr kr kr kr kr kr. 82 kr. Eksempel: Bolig på 75 m2 (bevægelseshæmmet): kr./m2/år. Boligstøtte baseret på en person, som er stærkt bevægelseshæmmet med førtidspension (høj) tilkendt før 2003 og uden anden indkomst eller formue (kr ). Kapitaludgifter (2,88% af /605,6 (samlet boligareal) x 74,9/12) = Øvrige driftsudgifter (74,9 m2 á 425 kr. pr. m2/12) = Fremtidig husleje (brutto) = Boligstøtte ca. = Gennemsnitlig nuværende husleje = Forskel i udgift for borger pr. måned = kr kr kr kr kr kr. 165 kr.

10 Bosted Harridslev Sted Harridslev Purager Botilbud til personer med varig, betydelig, nedsat fysisk og psykisk funktionsevne efter servicelovens 108. Byggeplan: Hvad skal Om- og tilbygning af 9 ét-rumsboliger til 10 to rumsboliger. ombygges? Årsag til ombygning Bocenter Harridslev består dels af to afdelinger, som er bygget efter reglerne om ældre og handicapboliger og som derfor er en boligforening med de regler som gælder her vedrørende husleje, opsparing til vedligehold, beboerdemokrati m.v. Herudover er der en afdeling, som er opført efter servicelovens 108 i amtstiden. Her gælder ovenstående regler ikke og boligernes vedligehold er en del af Randers Kommune generelle vedligehold, og der er derfor ikke afsat specifikke midler til opgaven. Det mindre beløb, der er opkrævet med taksterne siden 2007, kan ikke dække bygningerne vedligehold. Med den nuværende konstruktion vil boligerne blive nedslidte, og der er endvidere behov for ombygning for at opnå tidssvarende boliger med eget bad og toilet, som modsvarer Randers Kommunes beslutninger vedrørende standarden af boliger. Ombygningsøkonomi Ombygningen vurderes af Miljø & Teknik til at koste kr (inkl. moms) Salgssum for eksisterende bygninger og grund til projektet er på kr Den samlede anskaffelsessum for byggeriet (inkl. moms samt alle omkostninger, gebyrer og grundkøb inklusiv) beløbe sig til i alt: kr Den maksimale belåning i 2014 er på kr./m2 Kommunens samlede nettoøkonomi ift. denne ombygning ser således ud: Udgifter Kr. Grundkapital (10%) Udgifter til servicearealer (ekskl. moms) Genhusning Nettobeboerindskud (forventet kommunal udgift) Indtægter Tilskud servicearealer Salg af ejendom Samlede kommunale indtægt (netto) Huslejeniveau Boligerne på bosted Harridslev vil alle have forskellig størrelse og vil svinge fra 62 m2 til 72,5 m2. Der er derfor udregnet en husleje for en mindre og en

11 stor bolig. Bolig på 65 m2: kr./m2/år. Boligstøtte baseret på en person med førtidspension (høj) tilkendt før 2003 og uden anden indkomst eller formue. Kapitaludgifter (2,88% af /666,6 (samlet boligareal) x 64,5/12) = Øvrige driftsudgifter (64,5 m2 á 425 kr. pr. m2/12) = Fremtidig husleje (brutto) = Boligstøtte ca. = Gennemsnitlig nuværende husleje = Forskel i udgift for borger pr. måned = kr kr kr kr kr kr kr. Eksempel: Bolig på 70 m2 (bevægelseshæmmet): kr./m2/år. Boligstøtte baseret på en person, som er stærkt bevægelseshæmmet med førtidspension (høj) tilkendt før 2003 og uden anden indkomst eller formue. Kapitaludgifter (2,88 % af /666,6 (samlet boligareal) x 69,5/12) = Øvrige driftsudgifter (69,5 m2 á 425 kr. pr. m2/12) = Fremtidig husleje (brutto) = Boligstøtte ca. = Gennemsnitlig nuværende husleje = Forskel i udgift for borger pr. måned = kr kr kr kr kr kr. -44 kr.

12 Bosted Høvejen Sted Høvejen Høvejen 23 Botilbud til personer med varig, betydelig, nedsat fysisk og psykisk funktionsevne efter servicelovens 108. Byggeplan: Hvad skal Ombygning af 10 ét-rumsboliger. ombygges? Årsag til ombygning Bocenter Høvejens Kerne består af to afdelinger, hvoraf den ene halvdel er ombygget efter reglerne om ældre og handicapboliger og som derfor er en boligforening med de regler som gælder her vedrørende husleje, opsparing til vedligehold, beboerdemokrati m.v. Den anden del af bygningen henstår stadig som afdeling, som er opført efter servicelovens 108 i amtstiden. Her gælder ovenstående regler ikke og boligernes vedligehold er en del af Randers Kommune generelle vedligehold, og der er derfor ikke afsat specifikke midler til opgaven. Det mindre beløb, der er opkrævet med taksterne siden 2007 kan ikke dække bygningerne vedligehold. Boligerne er ved at være meget nedslidte, og der er endvidere behov for ombygning for at opnå tidssvarende boliger, herunder behov for nye køkkener og badeværelser. Boligerne rummer ungegruppen på Høvejen. Ungegruppen er kendetegnet ved, at man på et tidspunkt skal finde en anden bolig, idet der dels skal være et ungdomsmiljø på stedet dels skal se tilbuddet som et træningsmiljø. Det foreslås derfor, at boligerne på Høvejen bygges om til et-rums boliger, for at holde huslejen nede og dermed sikre, at målgruppen - der ofte er på kontanthjælp - har råd til at bo i boligerne. Ombygningsøkonomi Ombygningen vurderes af Miljø & Teknik til at koste kr (inkl. moms) Salgssum for eksisterende bygninger og grund til projektet er på kr Den samlede anskaffelsessum for byggeriet (inkl. moms samt alle omkostninger, gebyrer og grundkøb inklusiv) beløbe sig til i alt: kr Den maksimale belåning i 2014 er på kr./m2 Kommunens samlede nettoøkonomi ift. denne ombygning ser således ud: Udgifter Grundkapital (10 %) Udgifter til servicearealer (ekskl. moms) 0 Genhusning Nettobeboerindskud (forventet kommunal udgift) Indtægter Tilskud servicearealer 0 Bygnings- + grundværdi

13 Samlede kommunale indtægt (netto) Huslejeniveau Bolig på 29 m2: kr./m2/år. Boligstøtte baseret på en person med kontanthjælp (kr.82,000) Kapitaludgifter (2,88% af /10/12) = Øvrige driftsudgifter (29,3 m2 á 425 kr. pr. m2/12) = Fremtidig husleje (brutto) = Boligstøtte ca. = Gennemsnitlig nuværende husleje = Forskel i udgift for borger pr. måned = kr kr kr. 360 kr kr kr. 359 kr.

14 Psykiatrisk bosted Sted Samlet nybyggeri til beboere fra Solstrålen og til dels Solsorten De to tilbud Solstrålen og Solsorten er af historiske grunde tilknyttet ældreområdets områdecentre. Som angivet i Psykiatriplanen vil et nybyggeri og samling af beboerne fra Solstrålen og til dels Solsorten hertil betyde, at den socialpsykiatriske indsats på boområdet samles i én organisation. Solstrålen er i dag beliggende på Gudenåcenteret. Solsorten beboere bor i egne lejede boliger, men har et fælles opholds- og aktivitetsrum. Byggeplan: Hvad bygges? Årsag til byggeri Der er behov for at opføres 10 toværelses lejligheder på 65 m2 og 5 stk. 70 m2 toværelses lejligheder med tilhørende 100 m2 serviceareal. Der er en øget interesse fra borgere med psykisk sårbarhed for at bo i egen bolig med støtte og ikke under institutionslignende forhold. Udviklingen kan aflæses af, at der ofte er ledige pladser på støttecentrene. Der skal selvfølgelig bygges ud fra denne viden og de nuværende pladser 17 pladser på Solstrålen og 8 på Solsorten skal derfor kun erstattes med 15 boliger. På solsorten har borgerne selv lejet deres bolig, og der er et fælles samlingssted. Der arbejdes tæt sammen med Ældre og sundhed vedrørende den fremtidige samling af psykiatritilbuddene i Randers Kommune. Tilbuddet på Solstrålen ligger meget uhensigtsmæssig i dag, idet det er integreret med somatiske plejehjem, hvilket giver begrænsninger i udfoldelsesmulighederne og mulighederne for borgernes recovery. Byggeøkonomi Nybyggeriet vil koste kr (inkl. moms) Den maksimale belåning i 2014 er på kr./m2 Servicearealer vil koste kr Kommunens samlede nettoøkonomi ift. denne ombygning ser således ud: Udgifter Kr. Grundkapital (10 %) Udgifter til servicearealer, ca. 100 m2 (ekskl. moms) Indtægter Tilskud servicearealer Samlede kommunale udgift (netto) Huslejeniveau Beboerne på Solstrålen modtager som indtægt typisk førtidspension (høj) tilkendt før 2003 og uden anden indkomst eller formue eller folkepension. Beboerne på Solstrålen har 66 m2 til rådighed

15 Bolig på 65 m2: kr./m2/år. Boligstøtte baseret på en person med førtidspension tilkendt før 2003 og uden anden indkomst eller formue (kr ). Kapitaludgifter (2,88% af /1000*65/12) = kr. Øvrige driftsudgifter (65 m2 á 425 kr. pr. m2/12) = kr. Fremt. husleje (brutto) = kr. Boligstøtte ældre førtidspensionist ca kr kr. Bolig på 70 m2: kr./m2/år. Boligstøtte baseret på en person med førtidspension tilkendt før 2003 og uden anden indkomst eller formue (kr ). Driftsbudget Kapitaludgifter (2,88% af /1000*70/12) = kr. Øvrige driftsudgifter (70 m2 á 425 kr. pr. m2/12) = kr. Fremt. husleje (brutto) = kr. Boligstøtte ældre førtidspensionist ca. = kr kr.

16 Boliger til borgere med erhvervet hjerneskade Sted Samlet nybyggeri til borgere med erhvervet hjerneskade Boliger til yngre senhjerneskadede (under 65 år), der specifikt retter sig mod målgruppen. Boligerne skal drives sammen med boligerne i Lene Bredahlsgade. Byggeplan: Hvad bygges? Årsag til byggeri Byggeøkonomi Der er behov for at opføres 10 toværelses lejligheder på 65 m2 med tilhørende 100 m2 serviceareal. En del borgere med erhvervet hjerneskade har traditionelt været tilknyttet ældreområdet. Imidlertid er det forventeligt at yngre hjerneskadede (under 65 år) gerne vil have tilbud specifikt for målgruppen. Der er derfor behov for yderligere 10 botilbudspladser til yngre hjerneskadede ud over tilbuddet i Lene Bredahlsgade. Nybyggeriet vil koste kr (inkl. moms.) Den maksimale belåning i 2014 er på kr./m2 Servicearealer vil koste kr Kommunens samlede nettoøkonomi ift. denne ombygning ser således ud: Udgifter Kr. Grundkapital (10 %) Udgifter til servicearealer, ca. 100 m2 (ekskl. moms) Indtægter Tilskud servicearealer Huslejeniveau Samlede kommunale udgift (netto) Beboerne på hjerneskadeboligerne vil som indtægt typisk have førtidspension tilkendt efter 2003 og uden anden indkomst eller formue. Bolig på 65 m2: kr./m2/år. Boligstøtte baseret på en person med førtidspension tilkendt før 2003 og uden anden indkomst eller formue (kr ). Driftsbudget Kapitaludgifter (2,88% af /650*65/12) = kr. Øvrige driftsudgifter (65 m2 á 425 kr. pr. m2/12) = kr. Fremt. husleje (brutto) = kr. Boligstøtte ny førtidspensionist ca kr kr.

17 Skæve boliger Sted Byggeplan: Hvad bygges? Årsag til ombygning Byggeøkonomi Nybyg af skæve boliger på endnu ukendt adresse Botilbud til borgere med misbrugsproblemer og dobbeltdiagnoser Der opføres 2 x 5 stk. 45 m2 toværelseslejligheder inklusive et mindre fælleslokale. Randers kommune har et tilsagn om, at kunne få andel i puljen vedrørende skæve boliger, hvor boligerne enten kan bruges som udslusningsboliger fra forsorgshjemmet eller kan være boliger for specielle målgrupper, eksempelvis borgere der ikke længere er misbrugende eller borgere med massive udviklingsforstyrrelser. Randers Kommune har på kort sigt brug for 2 x 5 skæve boliger. Det er vigtigt, at Randers Kommune snarest meddeler ministeriet, hvornår boligerne ønskes bygget. Randers Kommune forventer, at kunne indhente 3 mio. kr. i tilskud fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, der yder tilskud til etablering af permanente boliger til hjemløse og særligt udsatte grupper de såkaldte Skæve boliger. Der ydes op til kr. i støtte pr. bolig bl.a. afhængig af boligens størrelse og indretning. Erfaringerne fra de skæve boliger på Blommevej viser, at der kan forventes ca kr. i tilskud pr. bolig. Der forventes en samlet anlægsramme på ca. 10 mio. kr. Det forventes, at Randers Kommune kan indhente 3 mio. kr. i tilskud fra staten, men de øvrige 7 mio. kr. kan finansieres ved lån via Kommunekredit. Udgiften til afdrag, renter af de 7 mio. kr. vil blive betalt via beboernes husleje. Forudsætninger for beregninger: Boligstøtten i ovennævnte beregninger er baseret på følgende forudsætninger: Enlig med førtidspension tilkendt efter 2003 og uden anden indkomst eller formue, hvilket er ensbetydende med en årlig indkomst på kr. (brutto 2014). Enlig med førtidspension tilkendt før 2003 (højeste takst) og uden anden indkomst eller formue, hvilket er ensbetydende med en årlig indkomst på kr. (brutto 2014). Enlig med folkepension (eksklusiv ældrecheck) og uden anden indkomst eller formue, hvilket er ensbetydende med en årlig indkomst på kr. (brutto 2014). Enlig kontanthjælpsmodtager under 30 år hhv. uden eller med en erhvervskompetencegivende uddannelse, hvilket er ensbetydende med en årlig indkomst på hhv kr. (brutto 2014 for unge uden uddannelse) og kr. (brutto 2014 for unge med uddannelse).

SILKEBORG KOMMUNE Etablering af botilbud efter serviceloven og efter almenboligloven

SILKEBORG KOMMUNE Etablering af botilbud efter serviceloven og efter almenboligloven SILKEBORG KOMMUNE Etablering af botilbud efter serviceloven og efter almenboligloven Nedenstående beskrivelse forudsætter en kommunal etablering og omfatter efter aftale med Silkeborg Kommune alene forholdene

Læs mere

Indledning. Forvaltningen har modtaget høringssvar fra:

Indledning. Forvaltningen har modtaget høringssvar fra: Vedrørende: Opsamling på høringssvar Sagsnavn: Boligplan for voksenbotilbud på handicapområdet (11/003049) Sagsnummer: 27.45.00-P22-1-11 Skrevet af: Carl Eric Blach Overgaard E-mail: Carl.Eric.Blach.Overgaard@randers.dk

Læs mere

Notat. 1. De nuværende byggeriers fysiske stade

Notat. 1. De nuværende byggeriers fysiske stade Notat Vedrørende: Opdatering af boligplanen for socialområdet januar 2017 Sagsnavn: Boligplan for voksenbotilbud på handicapområdet (11/003049) Sagsnummer: 27.45.00-P22-1-11 Skrevet af: Torben Rugholm

Læs mere

15.10.2014. Socialchef Torben Rugholm

15.10.2014. Socialchef Torben Rugholm 15.10.2014 Socialchef Torben Rugholm 1 Vedrørende: Boligplan for socialområdet 2014 Sagsnavn: Boligplan for voksenbotilbud på handicapområdet (11/003049) Sagsnummer: 27.45.00-P22-1-11 Skrevet af: Torben

Læs mere

Etablering af 12 almene handicapboliger på Egebæksvej

Etablering af 12 almene handicapboliger på Egebæksvej Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 16. marts 2017 Etablering af 12 almene handicapboliger på Egebæksvej 1. Resume Byrådet godkendte på sit møde den 13.

Læs mere

Boligerne på Tvedvej vil være tredje etape e i forbedringen af boligmassen til de mest socialt udsatte borgere.

Boligerne på Tvedvej vil være tredje etape e i forbedringen af boligmassen til de mest socialt udsatte borgere. 2. Social Bolighandlingsplan - Tvedvej Resume: Forbedring af fire eksisterende boliger på Tvedvej til social udsatte. Sagsfremstilling: har vedtaget en bolighandlingsplan for det sociale område for at

Læs mere

Anlægsbevilling til om- og tilbygning af Tingagergården i Tilst.

Anlægsbevilling til om- og tilbygning af Tingagergården i Tilst. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 10. april 2015 Anlægsbevilling til om- og tilbygning af Tingagergården i Tilst. Anlægsbevilling

Læs mere

Anlægsbudget

Anlægsbudget 4. Socialudvalget Skattefinansieret anlæg Ny Solstrålen/Vester Tværvej... 1 Ombygning Marienborgvej... 2 Ombygning Harridslev... 3 Nyt aktivitetshus til handicappede... 4 Ældreboliger Saldo boligplanen...

Læs mere

Boligplan for socialområdet. Dato:

Boligplan for socialområdet. Dato: Boligplan for socialområdet Dato: 15.10.2014 Indledning I det følgende er angivet forslag til indretning af boliger i institutioner under Social og Arbejdsmarked: Ladegården Holberghus Mellerup Skolehjem

Læs mere

Ældrebolighandlingsplan 2. etape. Norddjurs Kommune

Ældrebolighandlingsplan 2. etape. Norddjurs Kommune Ældrebolighandlingsplan 2. etape Norddjurs Kommune 17. april 2009 Dok. nr. 49984-09 / 50019-09 / 52320-09 / 56515-09 Indledning I forbindelse med udarbejdelsen af forslaget til ældrebolighandlingsplanens

Læs mere

Kvalitetsstandard og ydelsesbeskrivelser for botilbud på handicap og psykiatriområdet

Kvalitetsstandard og ydelsesbeskrivelser for botilbud på handicap og psykiatriområdet FREDERIKSHAVN KOMMUNE Kvalitetsstandard og ydelsesbeskrivelser for botilbud på handicap og psykiatriområdet Kvalitetsstandard for botilbud til voksne i henhold til Servicelovens 107 og 108 samt Almenboliglovens

Læs mere

1. Målgruppe Nybrogård er et botilbud i henhold til serviceloven 92 til voksne psykisk syge.

1. Målgruppe Nybrogård er et botilbud i henhold til serviceloven 92 til voksne psykisk syge. Gladsaxe Kommune Oktober 2005 Institution 11 Sindslidende Nybrogård Nybrovej 333 2800 Lyngby kan institution 1. Målgruppe Nybrogård er et botilbud i henhold til serviceloven 92 til voksne psykisk syge.

Læs mere

Indstilling. Anlægsbevilling til modernisering af 20 beskyttede boliger ved Lokalcenter Vejlby. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Anlægsbevilling til modernisering af 20 beskyttede boliger ved Lokalcenter Vejlby. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 26. juli 2006 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg Anlægsbevilling til modernisering af 20 beskyttede boliger ved Lokalcenter

Læs mere

Byggeprojektplan for den indstillede model for handicappede. Dette notat beskriver målgrupper, anlægsforslag og driftsudgifterne for Tryghedsplan II.

Byggeprojektplan for den indstillede model for handicappede. Dette notat beskriver målgrupper, anlægsforslag og driftsudgifterne for Tryghedsplan II. Bilag vedr. handicappede Dato: 24-05-2007 Sagsnr.: 2006-2915 Dok.nr.: 2006-25231 Tryghedsplan II Byggeprojektplan for den indstillede model for handicappede Dette notat beskriver målgrupper, anlægsforslag

Læs mere

Dokumentet er ajourført den 19. maj 2015 med yderligere alternativer Senarie D. E. og F.

Dokumentet er ajourført den 19. maj 2015 med yderligere alternativer Senarie D. E. og F. Dato 7. april 2015 Dok.nr. 43742-15 Sagsnr. 15-3813 Ref. Arnfred Bjerg Dokumentet er ajourført den 19. maj 2015 med yderligere alternativer Senarie D. E. og F. Økonomiberegning for opførelse af 30 almene

Læs mere

Notat. boliger til hjemløse og socialt udsatte borgere. Indhold. 1. Kommunal anvisning til boliger i almene boligafdelinger

Notat. boliger til hjemløse og socialt udsatte borgere. Indhold. 1. Kommunal anvisning til boliger i almene boligafdelinger Notat Boliger til hjemløse og socialt udsatte borgere SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd offentliggjorde den 15. september 2015 rapporten Hjemløshed i Danmark 2015. Af rapporten fremgår det,

Læs mere

Indstilling. Nybyggeri og ombygning ved Lokalcenter Søholm og Lokalcenter. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Nybyggeri og ombygning ved Lokalcenter Søholm og Lokalcenter. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 1. maj 2009 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg Nybyggeri og ombygning ved Lokalcenter Søholm og Lokalcenter Bøgeskovhus

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 81 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 21. juli 24 via Magistraten Tlf. nr.:894 6662 Jour. nr.:m3/22/532-22 Ref.: Jesper Dahlsen-Jensen

Læs mere

Bilag 7. De Københavnske Ældreråds bud på krav til fremtidens plejeboliger

Bilag 7. De Københavnske Ældreråds bud på krav til fremtidens plejeboliger KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomistaben NOTAT 26-09-2011 Bilag 7. De Københavnske Ældreråds bud på krav til fremtidens plejeboliger Indledning de lovgivningsmæssige rammer Alle plejeboliger i Danmark opføres

Læs mere

Ældrebolighandlingsplan. Norddjurs Kommune

Ældrebolighandlingsplan. Norddjurs Kommune Ældrebolighandlingsplan Norddjurs Kommune 1. februar 2008 Indledning I forbindelse med vedtagelsen af budgettet for 2007 blev det besluttet, at der skal udarbejdes et forslag til en ældrebolighandlingsplan

Læs mere

Ældreboligplan. oplæg fra Seniorrådet i Skanderborg Godkendt på seniorrådsmødet 10. oktober 2017

Ældreboligplan. oplæg fra Seniorrådet i Skanderborg Godkendt på seniorrådsmødet 10. oktober 2017 Ældreboligplan oplæg fra Seniorrådet i Skanderborg Godkendt på seniorrådsmødet 10. oktober 2017 Definitioner En ældrebolig er en bolig, der er indrettet hensigtsmæssigt til ældre, voksne handicappede og

Læs mere

Ældreboligplan. oplæg fra Seniorrådet i Skanderborg

Ældreboligplan. oplæg fra Seniorrådet i Skanderborg Ældreboligplan oplæg fra Seniorrådet i Skanderborg Definitioner En ældrebolig er en bolig, der er indrettet hensigtsmæssigt til ældre, voksne handicappede og personer med nedsat fysisk og psykisk funktionsevne

Læs mere

Magistraten. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den 18.11.2013. Punkt 5. 2013-8558.

Magistraten. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den 18.11.2013. Punkt 5. 2013-8558. Punkt 5. Aalborg Kommune - Ældre og Handicapforvaltningen - Storemosevej - Hammer Bakker - Ansøgning om støtte til etablering af 5 almene ældreboliger med serviceareal - Udslusningsboliger (skema A). 2013-8558.

Læs mere

Bygningstilstand på plejeboliger Skanderborg kommune 2014 samt økonomiske forhold

Bygningstilstand på plejeboliger Skanderborg kommune 2014 samt økonomiske forhold Bilag 3 Bygningstilstand på plejeboliger Skanderborg kommune 2014 samt økonomiske forhold Der er fra Miljø og Teknik lavet en vurdering af hvert enkelt plejecenters bygningsmæssige tilstand, muligheder

Læs mere

Indstilling. Ombygning af døgntilbuddet Bøgholt Grøndalsvej 65, Viby

Indstilling. Ombygning af døgntilbuddet Bøgholt Grøndalsvej 65, Viby Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 26.09.2016 Ombygning af døgntilbuddet Bøgholt Grøndalsvej 65, Viby 1. Resume Målgruppen på døgntilbuddet på Bøgholt

Læs mere

Indstilling. Om- og tilbygning af Statsbos plejehjem Kløvervangen til 69 moderne plejeboliger. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten

Indstilling. Om- og tilbygning af Statsbos plejehjem Kløvervangen til 69 moderne plejeboliger. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 16. april 2008 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg Om- og tilbygning af Statsbos plejehjem Kløvervangen til 69 moderne plejeboliger

Læs mere

Forslag til ny indholdsstruktur på Socialområdet 2014

Forslag til ny indholdsstruktur på Socialområdet 2014 Forslag til ny indholdsstruktur på Socialområdet 2014 Socialafdelingen fik i 2011, ved fusionen mellem handicap-, udsatte- og psykiatriområdet en ny struktur på udførerdelen. Formålet med strukturen var

Læs mere

Det foreslås, at der i første omgang meddeles en bevilling til de indledende arbejder, der vil beløbe sig til 1,2 mio. kr. inkl. moms.

Det foreslås, at der i første omgang meddeles en bevilling til de indledende arbejder, der vil beløbe sig til 1,2 mio. kr. inkl. moms. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 25. februar 2016 Anlægsbevilling til indledende arbejder til og med licitation vedrørende opførelse af 28 almene boliger

Læs mere

Boligydelse og boligsikring 2010

Boligydelse og boligsikring 2010 Boligydelse og boligsikring 2010 Boligstøtte To slags hjælp Hvis du bor til leje i en lejlighed med eget køkken, kan du måske få hjælp til huslejen. Hjælpen hedder boligstøtte. Der er to slags boligstøtte:

Læs mere

- 18. Kapacitetsanalyse: Kommunal overtagelse og renovering af den selvejende institution Albo

- 18. Kapacitetsanalyse: Kommunal overtagelse og renovering af den selvejende institution Albo - 18. Kapacitetsanalyse: Kommunal overtagelse og renovering af den selvejende institution Albo Sagsnr.: 12/4333 Sagsansvarlig: Maria Eeg Smidt Kristensen SAGSFREMSTILLING Socialudvalget behandlede sagen

Læs mere

Notat. Helhedsplan for Esbjerg Kommunes botilbud på Kornvangen. Borger & Arbejdsmarked Social & Tilbud. 1. Indledning

Notat. Helhedsplan for Esbjerg Kommunes botilbud på Kornvangen. Borger & Arbejdsmarked Social & Tilbud. 1. Indledning Sct. Knuds Allé 7. 6740 Bramming Postadresse Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 17. marts 2015 Sagsbehandler Susanne Oldenborg Telefon direkte 76 16 91 33 Sagsid 15/4044 Notat Helhedsplan for Esbjerg Kommunes

Læs mere

Boligydelse og boligsikring 2008

Boligydelse og boligsikring 2008 Boligydelse og boligsikring 2008 Boligstøtte To slags hjælp Hvis du bor til leje i en lejlighed med eget køkken, kan du måske få hjælp til huslejen. Hjælpen hedder boligstøtte. Der er to slags boligstøtte:

Læs mere

Bilag 2: Oversigt over Socialtilsyn Midt s samlede vurderinger ved de enkelte tilbud. Bostedet Høvejen - regodkendelse

Bilag 2: Oversigt over Socialtilsyn Midt s samlede vurderinger ved de enkelte tilbud. Bostedet Høvejen - regodkendelse Bilag 2: Oversigt over Socialtilsyn Midt s samlede vurderinger ved de enkelte tilbud. Tilbud Bostedet Høvejen - regodkendelse Bostedet Neptunvej regodkendelse Bostedet Kastanjebo - regodkendelse Samlet

Læs mere

Københavns Kommune. Boligydelse og boligsikring 2009

Københavns Kommune. Boligydelse og boligsikring 2009 Københavns Kommune Boligydelse og boligsikring 2009 Boligstøtte To slags hjælp Hvis du bor til leje i en lejlighed med eget køkken, kan du måske få hjælp til huslejen. Hjælpen hedder boligstøtte. Der er

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA TIL FRIKOMMUNEFORSØGET

ANSØGNINGSSKEMA TIL FRIKOMMUNEFORSØGET Frikommune (2) Titel på forsøg Start- og sluttidspunkt for forsøget Kontaktperson ANSØGNINGSSKEMA TIL FRIKOMMUNEFORSØGET Dato for ansøgning 1. november 2012 Gentofte og Gladsaxe Kommune Udvidet mulighed

Læs mere

Etablering af bofællesskaber. en oplysningspjece fra LEV til forældre med udviklingshæmmede børn

Etablering af bofællesskaber. en oplysningspjece fra LEV til forældre med udviklingshæmmede børn Etablering af bofællesskaber en oplysningspjece fra LEV til forældre med udviklingshæmmede børn Som forældre ønsker man de bedst mulige forhold for sine børn. Når barnet er udviklingshæmmet, gør man sig

Læs mere

Indstilling. Modernisering og ombygning af 62 beskyttede boliger til 62 moderne ældreboliger. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Modernisering og ombygning af 62 beskyttede boliger til 62 moderne ældreboliger. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 22. marts 2006 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg Modernisering og ombygning af 62 beskyttede boliger til 62 moderne ældreboliger

Læs mere

Etablering af dagtilbud Havkærparken og Bøgeskovgård Aktivitetscenter

Etablering af dagtilbud Havkærparken og Bøgeskovgård Aktivitetscenter Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 25. februar 2016 Havkærparken og Bøgeskovgård 1. Resume Ombygningen af dagtilbuddet Havkærparken i Tilst samt ombygningen

Læs mere

Bilag: Eksisterende tilbud på handicapområdet 1. Center for Indsats vedr. Børn og Unge samt Autisme og Undervisning

Bilag: Eksisterende tilbud på handicapområdet 1. Center for Indsats vedr. Børn og Unge samt Autisme og Undervisning Bilag: Eksisterende tilbud på handicapområdet 1. Center for Indsats vedr. Børn og Unge samt Autisme og Undervisning Organisatoriske placering Voksne borgere med autisme spektrum forstyrrelser Tilbuddets

Læs mere

Egedal Kommune. Lovliggørelse af Egedal Kommunes Socialpykiatriske Botilbud - beslutning. EGEDAL KOMMUNE Social - og Sundhedsudvalget

Egedal Kommune. Lovliggørelse af Egedal Kommunes Socialpykiatriske Botilbud - beslutning. EGEDAL KOMMUNE Social - og Sundhedsudvalget Egedal Kommune EGEDAL KOMMUNE Social - og Sundhedsudvalget 2014- JJH2SK Lovliggørelse af Egedal Kommunes Socialpykiatriske Botilbud - beslutning Acadresag nr. 16/18122 Beslutningstema Socialtilsyn Hovedstaden

Læs mere

Scenarier for fremtidig anvendelse af Dalbogaard

Scenarier for fremtidig anvendelse af Dalbogaard Scenarier for fremtidig anvendelse af Dalbogaard August 2019 Scenarier for fremtidig anvendelse af DalbogaardScenarier for fremtidig anvendelse af Dalbogaard Økonomifunktionen August 2019 2 0. Baggrund

Læs mere

Indstilling. Modernisering af den Selvejende Institution, Plejehjemmet Kløvervangen. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Modernisering af den Selvejende Institution, Plejehjemmet Kløvervangen. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 25. oktober 2006 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg Modernisering af den Selvejende Institution, Plejehjemmet Kløvervangen.

Læs mere

MSBs forslag til anlægsinvestering for perioden 2016-19

MSBs forslag til anlægsinvestering for perioden 2016-19 MSBs forslag til anlægsinvestering for perioden 2016-19 Nedenstående tabel viser de 14 projekter, som MSB fremsætter som forslag til anlægsinvesteringer for perioden 2016-19. Gennemgang af de konkrete

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 81 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 21. maj 24 via Magistraten Tlf. nr.: 894 3534 Jour. nr.: 82.6.A.M1/22/2222 Ref.:

Læs mere

Notat vedr. Sydtoften 381

Notat vedr. Sydtoften 381 Notat vedr. Sydtoften 381 Indledning Social og sundhedsudvalget vedtog på møde d. 14.08.13 at iværksætte en udredning af grundlaget for etableringen af tilbuddet/bostedet Sydtoften 381 og driften af dette.

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen. Den 2. december 2008.

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen. Den 2. december 2008. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Den 2. december 2008 Anlægsbevilling til indledende arbejder i forbindelse med opførelse af kommunalt bofællesskab til

Læs mere

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen Dagsordenpunkt Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling Beslutning Tiltrådt. Gennemgang af sagen På Sundheds- og Handicapudvalgets møde 03.05.2017, punkt 41, blev projektforslag

Læs mere

FYNBOHUS. Ombygning / nybyggeri af institution til 2-rums boliger. Økonomiske nøgletal

FYNBOHUS. Ombygning / nybyggeri af institution til 2-rums boliger. Økonomiske nøgletal FYNBOHUS Ombygning / nybyggeri af institution til 2-rums boliger Økonomiske nøgletal Beregningerne er med udgangspunkt i etablering af en almen afdeling efter reglenerne i "Bekendtgørelsen om støtte til

Læs mere

Udvalg: Socialudvalget

Udvalg: Socialudvalget Udvalg: Socialudvalget Budgetopfølgningen pr. 30. september 2014 følger tendensen fra tidligere opfølgninger i 2014. Der er et for det specialiserede socialområde samlet set (børn og voksne) forventning

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Udmøntning af rammebevilling til udvikling af tilbud på psykiatri og socialområdet

Bilag. Region Midtjylland. Udmøntning af rammebevilling til udvikling af tilbud på psykiatri og socialområdet Region Midtjylland Udmøntning af rammebevilling til udvikling af tilbud på psykiatri og socialområdet Bilag til Forretningsudvalgets møde 13. maj 2008 Punkt nr. 9 NOTAT Udmøntning af rammebevilling til

Læs mere

Brev sendt til Københavns Kommune: Vedrørende inspektion af Sct. Hans Hospital

Brev sendt til Københavns Kommune: Vedrørende inspektion af Sct. Hans Hospital Brev sendt til Københavns Kommune: Vedrørende inspektion af Sct. Hans Hospital Den 26. maj 2004 afgav jeg endelig rapport om min inspektion den 18. og 24. februar 2004 af Sct. Hans Hospital. I rapporten

Læs mere

Etablering af aflastningsboliger Stævnhøj Plejecenter

Etablering af aflastningsboliger Stævnhøj Plejecenter Etablering af aflastningsboliger Stævnhøj Plejecenter Aarhus Tel 7011 4501 Odense Tel 6312 3290 Kuben Management A/S Aalborg Tel 9877 8999 Valby Tel 7011 4501 www.kubenman.dk Kolding Tel 7938 1380 November

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget L 113 endeligt svar på spørgsmål 135 Offentligt

Beskæftigelsesudvalget L 113 endeligt svar på spørgsmål 135 Offentligt Beskæftigelsesudvalget 2015-16 L 113 endeligt svar på spørgsmål 135 Offentligt Folketingets Beskæftigelsesudvalg udvalg@ft.dk Beskæftigelsesministeriet Ved Stranden 8 1061 København K T +45 72 20 50 00

Læs mere

Boligydelse og boligsikring 2006

Boligydelse og boligsikring 2006 Boligydelse og boligsikring 2006 Boligstøtte To slags hjælp Hvis du bor til leje i en lejlighed med eget køkken, kan du måske få hjælp til huslejen. Hjælpen hedder boligstøtte Der er to slags boligstøtte:

Læs mere

"Basisboligen" Partnerskabsaftale mellem Københavns Kommune og KAB

Basisboligen Partnerskabsaftale mellem Københavns Kommune og KAB KØBENHAVNS KOMMUNE 13. november 2013 "Basisboligen" Partnerskabsaftale mellem s Kommune og KAB Baggrund I s Kommune opleves en voksende mangel på boliger som borgere med særlig lav betalingsevne kan betale.

Læs mere

BOLIGER OG INSTITUTIONER SAMT PLEJE OG OMSORG FOR ÆLDRE

BOLIGER OG INSTITUTIONER SAMT PLEJE OG OMSORG FOR ÆLDRE Budget- og regnskabssystem 4.5.4 - side 1 Dato: 1. januar 2004 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2004/Budget 2005 BOLIGER OG INSTITUTIONER SAMT PLEJE OG OMSORG FOR ÆLDRE Udgifter og indtægter vedrørende personlig

Læs mere

Udvalg: Socialudvalget

Udvalg: Socialudvalget Udvalg: Socialudvalget Servicerammen Forebyggende foranstaltninger korr og forv Særlige dagtilbud og klubber -1,4-2,3-2,3 0,0 Døgninstitutioner,opholdssteder mv. 11,2 15,0 16,1 1,1 Plejefamilier/opholdssteder,

Læs mere

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse. Dato 10. april 2015

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse. Dato 10. april 2015 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse. Dato 10. april 2015 Der er behov for at opføre aktivitetslokaler i tilknytning til boligbebyggelsen

Læs mere

Boligerne skal etableres og finansieres efter lov om almene boliger mv.

Boligerne skal etableres og finansieres efter lov om almene boliger mv. Punkt 16. Aalborg Kommune Ældre- og Handicapforvaltningen Storemosevej - Hammer Bakker - Godkendelse af projekt og anskaffelsessum inden byggestart (skema B) - 5 almene ældreboliger med serviceareal -

Læs mere

18. januar Sagsnr

18. januar Sagsnr Socialforvaltningen NOTAT Ø202 Udgiftsforslag: Udvidelse af boligkapacitet til 84 borgere med handicap og sindslidelse, samt øget hjemmevejlederstøtte til borgere med sindslidelse Baggrund Socialforvaltningen

Læs mere

Bilag 2: Investeringsplan. Flere borgere i egen bolig - Investering i botilbudsindsatserne for borgere med sindslidelse (5-årsplan)

Bilag 2: Investeringsplan. Flere borgere i egen bolig - Investering i botilbudsindsatserne for borgere med sindslidelse (5-årsplan) Bilag 2: Investeringsplan Flere borgere i egen bolig - Investering i botilbudsindsatserne for borgere med sindslidelse (5-årsplan) Investeringsplan flere borgere i egen bolig Behovsanalysen af botilbudsområdet

Læs mere

Der kan vedlægges dokumenter fra de eventuelle strategi- / planlægningsovervejelser, der har været i kommunen.

Der kan vedlægges dokumenter fra de eventuelle strategi- / planlægningsovervejelser, der har været i kommunen. Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra:københavns kommune, Socialforvaltningen Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Københavns kommune, Socialforvaltningen Kontaktperson Solvejg Aaberg Sørensen Tlf. nr. 33 17 37

Læs mere

Bilag 6c - Anlægsudgifter

Bilag 6c - Anlægsudgifter Bilag 6c - Anlægsudgifter Dette notat omhandler en opgørelse af forventede anlægsudgifter ved gennemførelse af de fire forskellige handleplaner i Plejeboligstrategien. Anlægsudgifterne opdeles i forhold

Læs mere

Ansøgning om skema-a godkendelse for nybyggeri af Ingeborggården.

Ansøgning om skema-a godkendelse for nybyggeri af Ingeborggården. Frederiksberg Kommune Rådhuset 2000 Frederiksberg Østerbro, den 8. maj 2019 Ansøgning om skema-a godkendelse for nybyggeri af Ingeborggården. Frederiksberg Kommune opfører 200 nye plejeboliger med et bruttoareal

Læs mere

Boliger til udsatte, herunder hjemløse borgere

Boliger til udsatte, herunder hjemløse borgere Boliger til udsatte, herunder hjemløse borgere Kommunerne oplever vanskeligheder ved at finde velegnede boliger til socialt udsatte borgere, herunder borgere med misbrugsproblemer og psykiske problemer.

Læs mere

BILAG 1. Begreber og boligtyper i plejeboligplanen I dette notat beskrives følgende begreber og pladstyper

BILAG 1. Begreber og boligtyper i plejeboligplanen I dette notat beskrives følgende begreber og pladstyper BILAG 1 Begreber og boligtyper i plejeboligplanen I dette notat beskrives følgende begreber og pladstyper Almindelige somatiske plejeboliger Tryghedsboliger Ældreboliger Specialiserede pladser målrettet

Læs mere

Boliger til hjemløse NOTAT

Boliger til hjemløse NOTAT NOTAT Dato: 10.februar 2014 Kontor: Almene Boliger Sagsnr.: 2012-1335 Sagsbehandler: Sbu Dok id: Boliger til hjemløse På styregruppemødet for Hjemløsestrategien den 23. marts 2012 fremlagde Københavns

Læs mere

Nedenfor ses en oversigt over de parter, der har kommenteret høringsmaterialet, samt hvilket bilag til indstillingen deres høringssvar kan findes i.

Nedenfor ses en oversigt over de parter, der har kommenteret høringsmaterialet, samt hvilket bilag til indstillingen deres høringssvar kan findes i. KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Kontoret for Byggeri og Kontrakt NOTAT Bilag 4. Oversigt over høringssvar vedr. Boligplan På baggrund af Socialudvalgets foreløbige godkendelse af Planen for boliger

Læs mere

SVEJGAARD ǀ GALST ǀ QWIST

SVEJGAARD ǀ GALST ǀ QWIST FÅRUP ÆLDRECENTER RANDERSEGNENS BOLIGFORENING UNDER KONKURS STADION ALLE 3B, FÅRUP Advokat Pernille Thrane pt@svega.dk J.nr. 135088-000361 SVEJGAARD GALST QWIST Advokataktieselskab CVR nr. 32 28 55 70

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 81 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 11. december 23 via Magistraten Tlf. nr.: 8949 3534 Jour. nr.: 82.6.17M1/2/6511

Læs mere

Boliger for og til hjemløse muligheder og udfordringer

Boliger for og til hjemløse muligheder og udfordringer Boliger for og til hjemløse muligheder og udfordringer Konference Middelfart 13. november 2014 Søren Buggeskov 1 Oplæggets temaer Udfordringen Boligløsninger Hvem gør hvad og hvordan 2 2 Statsrevisorernes

Læs mere

fil: C:\DOCUME~1\vpkbe\LOKALE~1\Temp\Cirius\31A21F38F822EA40C12572F400353DE3\KB73YDDG.d oc

fil: C:\DOCUME~1\vpkbe\LOKALE~1\Temp\Cirius\31A21F38F822EA40C12572F400353DE3\KB73YDDG.d oc fil: C:\DOCUME~1\vpkbe\LOKALE~1\Temp\Cirius\31A21F38F822EA40C12572F400353DE3\KB73YDDG.d oc Kapacitetsanalyse for voksenhandicapområdet i Viborg Kommune 0. Sammenfatning 1 1.0 Analysedel 1 1.1 Resultat

Læs mere

A. Petersborg renoveres og der etableres 9-10 boliger. Broens fire boliger indgår i det samlede antal boliger til borgerne på Petersborg

A. Petersborg renoveres og der etableres 9-10 boliger. Broens fire boliger indgår i det samlede antal boliger til borgerne på Petersborg Notat Bilag til sagen Etablering af tidssvarende boliger til borgere med psykiske lidelser fra Center for Psykiatri og Handicap Center for Ejendomme Center for Ejendomme Sct. Anna Gade 5 A 3000 Helsingør

Læs mere

Allerød Kommune. Kvalitetsstandard: Botilbud

Allerød Kommune. Kvalitetsstandard: Botilbud Allerød Kommune Kvalitetsstandard: Botilbud 2016 Brug for et botilbud? Hvis du eller en pårørende har behov for et botilbud, kan du kontakte koordinatorerne i Social Indsats: Tlf.: 48 100 100 E-mail: kommunen@alleroed.dk

Læs mere

Artikler

Artikler 1 af 8 09/06/2017 13.07 Artikler 27 artikler. tilbud med myndighedsbeføjelse tilbud, der også er en forvaltningsmyndighed Tilbud med myndighedsbeføjelse benævner den offentlige forvaltning, når den optræder

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Socialcenter Journalnr. : Dato... : Skrevet af : viga /3864

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Socialcenter Journalnr. : Dato... : Skrevet af : viga /3864 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Socialcenter Journalnr. : Dato... : 26.08.2009 Skrevet af : viga /3864 N O T A T om Kvalitetsstandard for Servicelovens 108 - botilbud Indledning

Læs mere

Borgerrepræsentationen

Borgerrepræsentationen TAKSTBILAG : Socialudvalget Bilag 9 Takster på betaling for ophold, hjemløse-herberger ( 110), Kvindekrisecentre ( 109) samt bofællesskaber ( 107) Når en person flytter på hjemløse-herberger ( 110), kvindekrisecentre

Læs mere

Borgerrådgiverens undersøgelse om kommunens forsyningspligt til boformer efter servicelovens 107 og 108, jf. forvaltningens sagsnummer

Borgerrådgiverens undersøgelse om kommunens forsyningspligt til boformer efter servicelovens 107 og 108, jf. forvaltningens sagsnummer KØBENHAVNS KOMMUNE Borgerrådgiveren Socialforvaltningen Sendt med e-mail 03-01-2019 Sagsnr. 2019-0006301 Dokumentnr. 2019-0006301-2 Borgerrådgiverens undersøgelse om kommunens forsyningspligt til boformer

Læs mere

Bilag 2 - til Den Sociale Masterplan status 2019 planlægning

Bilag 2 - til Den Sociale Masterplan status 2019 planlægning + 1 Masterplan for det specialiserede voksenområde: To nye botilbud: - For borgere med svær psykisk sygdom - For borgere i målgruppen geronto-psykiatri/geronto-udviklingshæmning Bilag 2 - til Den Sociale

Læs mere

Bilag 1 Baggrundsinformationer til temadrøftelse om boliger og døgnpladser til voksne med handicap, sindslidelse og udsatte borgere

Bilag 1 Baggrundsinformationer til temadrøftelse om boliger og døgnpladser til voksne med handicap, sindslidelse og udsatte borgere Bilag 1 Baggrundsinformationer til temadrøftelse om boliger og døgnpladser til voksne med handicap, sindslidelse og udsatte borgere Indhold 1. Ventelister og ventetid: Behov for kapacitetsudvidelse...

Læs mere

Det kan kommunen gøre ved at anvende egne botilbud, og/eller ved at samarbejde med andre kommuner, regioner eller private tilbud.

Det kan kommunen gøre ved at anvende egne botilbud, og/eller ved at samarbejde med andre kommuner, regioner eller private tilbud. KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT 16-05-2017 Juridisk bilag til notat om ventelister Forsyningsforpligtelsen Efter servicelovens 4 er kommunalbestyrelsen forpligtet til at

Læs mere

Bilag II Analyse af ældrecentrenes kapacitet

Bilag II Analyse af ældrecentrenes kapacitet Bilag II Analyse af ældrecentrenes kapacitet Kombinationsmodeller og mulig pulje Indhold Indledning...3 Stenild Omsorgshjem kombineret med en delvis ældrecenterfunktion...3 Stenild Omsorgshjems perspektiv...3

Læs mere

Analyse Politikområde 8. Det specialiserede voksenområde

Analyse Politikområde 8. Det specialiserede voksenområde Analyse Politikområde 8 Det specialiserede voksenområde. oktober 08 Indhold. Udviklingen i antallet af borgere på dag- og døgntilbud. Dagtilbud udvikling fordelt på udgiftsintervaller. Døgntilbud og 85

Læs mere

Indstilling. Ombygning af de beskyttede boliger på Gudrunsvej 78 til moderne plejeboliger støttetilsagn til ombygning til. plejeboliger.

Indstilling. Ombygning af de beskyttede boliger på Gudrunsvej 78 til moderne plejeboliger støttetilsagn til ombygning til. plejeboliger. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 27. oktober 2006 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg Ombygning af de beskyttede boliger på Gudrunsvej 78 til moderne plejeboliger

Læs mere

4. Forslag til modernisering af botilbud for psykisk syge og handicappede (Udsat fra SUD 8. marts) J.nr. SUD 84/2006

4. Forslag til modernisering af botilbud for psykisk syge og handicappede (Udsat fra SUD 8. marts) J.nr. SUD 84/2006 4. Forslag til modernisering af botilbud for psykisk syge og handicappede (Udsat fra SUD 8. marts) J.nr. SUD 84/2006 INDSTILLING OG BESLUTNING Socialforvaltningen indstiller, at Socialudvalget overfor

Læs mere

Bilag: Eksisterende tilbud på handicapområdet 1. Center for Indsats vedr. Børn og Unge samt Autisme og Undervisning

Bilag: Eksisterende tilbud på handicapområdet 1. Center for Indsats vedr. Børn og Unge samt Autisme og Undervisning Bilag: Eksisterende tilbud på handicapområdet 1. Center for Indsats vedr. Børn og Unge samt Autisme og Undervisning Organisatoriske placering Voksne borgere med autisme spektrum forstyrrelser Tilbuddets

Læs mere

Ankestyrelsens principafgørelse om egenbetaling - midlertidigt botilbud - integreret del af botilbuddet

Ankestyrelsens principafgørelse om egenbetaling - midlertidigt botilbud - integreret del af botilbuddet KEN nr 10332 af 20/12/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 27. januar 2017 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: 2016-2126-01628 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Ankestyrelsens principafgørelse

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Lyngby-Taarbæk kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Lyngby-Taarbæk kommune Lyngby-Taarbæk kommune Side 1 af 13 sider. Lyngby-Taarbæk kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen pr. 1. maj, jfr. Vejledningen

Læs mere

Ramme til anlægsudgifter til Masterplan for konsolidering på socialområdet

Ramme til anlægsudgifter til Masterplan for konsolidering på socialområdet Ramme til anlægsudgifter til Masterplan for konsolidering på socialområdet 1.000 kr. Afholdt før 2012 2013 2014 2015 Efterfølgende år Samlet overslag Anlægsudgifter* 34.000 85.506 104.435 104.435 221.672

Læs mere

Indstilling. 36 plejeboliger med serviceareal ved Gl. Egå anlægsbevilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 15.

Indstilling. 36 plejeboliger med serviceareal ved Gl. Egå anlægsbevilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 15. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 15. august 2006 36 plejeboliger med serviceareal ved Gl. Egå anlægsbevilling til projektering 1. Resume Århus Kommune Bygningsafdelingen

Læs mere

Esbjerg Kommunes ventetider for voksne med handicap til botilbud (sagsid. 17/11532)

Esbjerg Kommunes ventetider for voksne med handicap til botilbud (sagsid. 17/11532) Esbjerg Kommune Torvegade 74 6700 Esbjerg Esbjerg Kommunes ventetider for voksne med handicap til botilbud (sagsid. 17/11532) 14. maj 2018 Ankestyrelsen vender hermed tilbage i sagen om Esbjerg Kommunes

Læs mere

Hvorfor lykkes de i Danmark? - almene boliger og boligpolitiske udfordringer i København

Hvorfor lykkes de i Danmark? - almene boliger og boligpolitiske udfordringer i København Hvorfor lykkes de i Danmark? - almene boliger og boligpolitiske udfordringer i København Center for Byplanlægning Indledning Lykkes de så i Danmark? Hvad er vores udfordringer? Københavnske tendenser.

Læs mere

Der kan vedlægges dokumenter fra de eventuelle strategi- / planlægningsovervejelser, der har været i kommunen.

Der kan vedlægges dokumenter fra de eventuelle strategi- / planlægningsovervejelser, der har været i kommunen. Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra:rudersdal kommune Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Rudersdal kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af

Læs mere

Afdækning af anvendelse af tillægsydelser i hovedstadsregionen

Afdækning af anvendelse af tillægsydelser i hovedstadsregionen Afdækning af anvendelse af tillægsydelser i hovedstadsregionen KKR Hovedstaden Januar 18 1 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Formål... 3 2. Opsamling... 3 3. Metode... 4 4. Data... 5 5. Resultater... 5 5.1

Læs mere

Gennemgang af modeller for opdatering af de fysiske rammer på Socialpsykiatrisk Boform Vestervang og Boformen Skovvænget

Gennemgang af modeller for opdatering af de fysiske rammer på Socialpsykiatrisk Boform Vestervang og Boformen Skovvænget Notat Gennemgang af modeller for opdatering af de fysiske rammer på Socialpsykiatrisk Boform Vestervang og Boformen Skovvænget Resume og indledning I det nedenstående redegøres der for to løsningsmodeller

Læs mere

Talbilag til kommunens redegørelse til regionen d. 1. maj Kommune: Gladsaxe. Kommunen som driftsherre for det enkelte tilbud.

Talbilag til kommunens redegørelse til regionen d. 1. maj Kommune: Gladsaxe. Kommunen som driftsherre for det enkelte tilbud. Redegørelse til brug for rammeaftale med Region Hovedstaden J. nr. 00.01.00P27 Sag: 2007/0001777-005 Indledning Side 1. Talbilag til kommunens redegørelse til regionen d. 1. maj Kommune: Gladsaxe Kontaktperson:

Læs mere

Nye anlægsprojekter. Betegnelse SUM / TRANSPORT Udfyldt af: JR. Dato:

Nye anlægsprojekter. Betegnelse SUM / TRANSPORT Udfyldt af: JR. Dato: Nye anlægsprojekter Udfyldt af: JR Udvalg: Folkesundhed og Omsorgsudvalg Udgifter og indtægter anføres særskilt Dato: 29-05-2017 Prioritet Betegnelse (beløb er i ) Vedligeholdelse af kapitalapparat Implementering

Læs mere

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Længerevarende botilbud efter almenboligloven 105 med støtte efter serviceloven.

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Længerevarende botilbud efter almenboligloven 105 med støtte efter serviceloven. Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Længerevarende botilbud efter almenboligloven 105 med støtte efter serviceloven. Om kvalitetsstandarder - En kvalitetsstandard er kommunalbestyrelsens redskab til at

Læs mere

Socialudvalgets samlede udgifter. Socialudvalgets udfordringer de kommende år Udfordringerne på Socialudvalgets område kan inddeles i 4 hovedområder:

Socialudvalgets samlede udgifter. Socialudvalgets udfordringer de kommende år Udfordringerne på Socialudvalgets område kan inddeles i 4 hovedområder: FORSLAG TIL BUDGET 2014 SOCIALUDVALGET Socialudvalgets opgaver Udvalgets mission er At bidrage til, at Socialforvaltningens brugere får mulighed for at udvikle og udnytte egne ressourcer til at realisere

Læs mere

Fælledgårdenes Helhedsplan

Fælledgårdenes Helhedsplan Fælledgårdenes Helhedsplan Hvad er afdelingens udfordringer? Udvendige døre og vinduer Udtjente plastikvinduer, dårligt isolerende og utætheder. Plastikvinduer er svære at vedligeholde og reparere - kuldebroer

Læs mere