Rammeaftale for samarbejdet mellem Socialforvaltningen i Københavns Kommune og de selvejende tilbud. [Vælg datoen]

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Rammeaftale for samarbejdet mellem Socialforvaltningen i Københavns Kommune og de selvejende tilbud. [Vælg datoen]"

Transkript

1 Rammeaftale for samarbejdet mellem Socialforvaltningen i Københavns Kommune og de selvejende [Vælg datoen]

2 2 Indholdsfortegnelse Rammeaftalens formål... 3 Baggrund for rammeaftalen... 3 Rammeaftalens parter... 3 Rammeaftalens omfang... 3 Vision... 4 Syv principper for samarbejdet mellem Socialforvaltningen og de selvejende Princippet om selvstændighed Princippet om samskabelse Princippet om udvikling og social innovation Princippet om transparens Princippet om kvalitet Princippet om frivillighed Princippet om økonomisk bæredygtighed... 5 Samarbejdet mellem Socialforvaltningen og de selvejende... 5 Københavns Kommunes centerstruktur... 6 Modeller for samarbejdet mellem Socialforvaltningen og de selvejende... 6 Samarbejdsmodeller... 6 Struktur... 8 Bilag... 8

3 3 Rammeaftalens formål Rammeaftalen har to formål: 1) At beskrive de overordnede principper i samarbejdet mellem Socialforvaltningen i Københavns Kommune og de selvejende 2) At understøtte en fortsat udvikling af samarbejdet Rammeaftalen er et fælles dokument for Københavns Kommune og de selvejende på udsatteområdet, hvor samarbejdet mellem Socialforvaltningen og det enkelte konkretiseres i en driftsoverenskomst eller anden samarbejdsaftale. Baggrund for rammeaftalen På mødet mellem Socialforvaltningens direktion og de selvejende d. 4. oktober 2013 blev der igangsat en proces for at formulere rammerne for samarbejdet mellem Socialforvaltningen og de selvejende. Med udgangspunkt i udsatteområdet blev der udarbejdet en rammeaftale for samarbejdet mellem Socialforvaltningen og de selvejende. Den sendes hernæst til de andre målområder til eventuel anvendelse, hvor selvejende også er en del af Kommunens samlede. Rammeaftalens parter Parterne i rammeaftalen er Socialforvaltningen i Københavns Kommune og de selvejende med driftsoverenskomst eller samarbejdsaftale med Københavns Kommune. Socialforvaltningen i Københavns Kommune Socialforvaltningen i Københavns Kommune har ansvaret for kommunens samlede på det gældende område og yder driftstilskud til selvejende, hvor samarbejdet er reguleret ved en driftsoverenskomst eller en samarbejdsaftale. Selvejende Selvejende er en selvstændig juridisk enhed og følger gældende lovgivning på området. Selvejende er frivillige, private organisationer med eget værdigrundlag, som afspejler dets arbejde. Det påhviler bestyrelsen for det selvejende det overordnede ansvar for dets økonomi og som arbejdsgiver. Rammeaftalens omfang Rammeaftalen er udgangspunktet for samarbejdet mellem Socialforvaltningen i Københavns Kommune og de selvejende og forudsættes af, at der på givne tidspunkter kan være individuelle forhold at tage hensyn til mellem de enkelte parter. Rammeaftalens indhold og intentioner skal indpasses i gældende samarbejdsstrukturer og drøftes årligt på et møde mellem aftalens parter. Mødet indkaldes af Socialforvaltningen.

4 4 Vision Rammeaftalen skal sikre en styrket indsats for borgerne, så vi sikrer den bedst mulige kvalitet i og fortsat udvikling af faglighed og vidensdeling. Ved at kombinere så mange ressourcer og kompetencer som muligt med relevans for målgruppen, har vi bedre mulighed for ikke blot at udvikle indsatser og. I et dialogbaseret samarbejde skabes en refleksiv og dynamisk platform for udvikling af indsatser, og mulighederne for udsatte borgere styrkes. I fællesskab har de selvejende og kommunale ansvar for at samarbejde på tværs, så fællesmængden af kompetencer, ressourcer og viden kommer til gavn for udsatte borgere. I samarbejdet om kerneydelser og i udviklingen af relevante har alle parter en væsentlig rolle. Rammeaftalen er således et udtryk for en fælles forståelse af hinandens vilkår, værdier og metoder. At være fælles er ikke at være ens, og de komplementære styrker på tværs af organiseringen skal udnyttes bedst muligt. Stærke fagligheder og vokser og udvikler sig i samspil og i dialog på tværs af alle niveauer og aktører. Syv principper for samarbejdet mellem Socialforvaltningen og de selvejende Følgende syv principper for samarbejdet mellem Københavns Kommunes Socialforvaltning og de selvejende er grundlaget for det konstruktive og udviklende samarbejde: 1. Princippet om selvstændighed a. De selvejende har en selvstændigt valgt bestyrelse. Denne bestyrelse er ansvarlig for dets drift, økonomi og personalemæssige forhold. 2. Princippet om samskabelse a. Samskabelse er nyskabende og har som mål at skabe ny velfærd. Samskabelse sker i en ligeværdig dialog mellem de selvejende og Socialforvaltningen for styrkelse af og udvikling heraf. b. De selvejende og Socialforvaltningen forpligter sig til fortsat at styrke dialogen samt tage fælles ansvar for levering af resultater for borgerne. 3. Princippet om udvikling og social innovation a. De selvejende og Socialforvaltningen forpligter sig til at udpege sociale behov herunder at udvikle nye, relevante metoder i arbejdet med målgruppen. b. De selvejende og Socialforvaltningen forpligter sig til, at metodeudvikling, der fremmer arbejdet med socialt udsatte, erfaringsudveksles mellem og forvaltning, således at det kan være med til at inspirere og styrke indsatsen på området.

5 5 4. Princippet om transparens a. Det enkelte selvejende forpligter sig til at disponere inden for den godkendte økonomiske ramme, og institutionens budget udmeldes af Københavns Kommune. b. Både de selvejende og Socialforvaltningen bør stræbe efter så stor transparens som muligt, så det er tydeligt, at ressourcer anvendes på effektive og hensigtsmæssige måder til gavn for borgerne. c. De selvejende forpligter sig til løbende at give Københavns Kommune indsigt i dets forbrug og socialfaglige indsats for borgerne. d. Socialforvaltningen inddrager de selvejende i et co-producerende forhold ved omlægninger og tiltag, som vedrører dets hovedformål. 5. Princippet om kvalitet a. De selvejende og Socialforvaltningen samarbejder ud fra en ambition om optimal kvalitet. b. De selvejende vil dokumentere og evaluere i overensstemmelse med principperne om den lærende organisation og i samarbejde med Socialforvaltningen. c. Metodiske tilgange er vidensbaserede, og der er plads til udvikling lokalt for at sikre fortsat kvalitet i arbejdet. Det skal være med til, at alle bidrager til indsamling af viden om kompetencer og metoder på området. 6. Princippet om frivillighed a. De selvejende og Socialforvaltningen udveksler erfaringer om inddragelse af civilsamfund, brugere og pårørende for at udvikle vores velfærd og vores indsatser. 7. Princippet om økonomisk bæredygtighed a. De selvejende og Socialforvaltningen søger på bedste vis, inden for politiske vedtagelser, at sikre denes drift og løsninger på økonomiske forhold. Samarbejdet mellem Socialforvaltningen og de selvejende Samarbejdet mellem Socialforvaltningen og de selvejende er ofte reguleret ved en driftsoverenskomst eller ved en samarbejdsaftale. Andre selvejende er rent private, hvor Københavns Kommune køber pladser på lige fod med andre kommuner. For selvejende, hvor man enten har indgået driftsoverenskomst eller har indgået en samarbejdsaftale, er der emner, hvor man i begge tilfælde forpligter sig, og i Socialforvaltningen organiseres man ved den centerstruktur, der er på sområdet.

6 6 Københavns Kommunes centerstruktur Selvejende med et formaliseret samarbejde med Socialforvaltningen indgår som udgangspunkt i kommunens centerstruktur men med respekt for, at selvejende har en selvstændigt valgt bestyrelse med ansvar for dets drift, økonomi og ledelse. Tilbuddets daglige leder, hvor samarbejdet er reguleret ved en driftsoverenskomst, indgår i centeret og er omfattet af, og har indflydelse på, de aftaler, centeret indgår med Københavns Kommune. Samarbejdet i et gældende center er forpligtende på tværs af området med respekt for de selvejende s selvstændige ledelseskompetencer. Tilbuddets daglige leder, hvor samarbejdet er reguleret ved en samarbejdsaftale, indgår ligeledes i kommunens centerstruktur, som en del af kommunens samlede, men sleder har ikke samme forpligtigelser i centerets ledergruppe og afhænger af individuelle forhold. Modeller for samarbejdet mellem Socialforvaltningen og de selvejende Selvejende s samarbejde med Socialforvaltningen er ofte reguleret og aftalt i en driftsoverenskomst, som indeholder bestemmelser for de økonomiske og faglige indholdsmæssige rammer for driften og samarbejdet. Tilbuddenes forpligtigelser og rettigheder i samarbejdet skal være tydelige, og driftsoverenskomster er til gennemsyn hvert femte år. Socialforvaltningen samarbejder med to forskellige typer driftsoverenskomster jf. oversigt over modeller for samarbejde, hvor det er underskudsdækket i den aftalte ramme. Andet formaliseret samarbejde aftales mellem selvejende og forvaltningen i en samarbejdsaftale. Et formaliseret samarbejde ved en samarbejdsaftale mellem forvaltning og selvejende har i højere grad individuelle forhold og er ikke udbredt. Kommunen yder et driftstilskud til det, men det er afvekslende, hvor en stor en del af dets samlede budget, som udgøres af det kommunale tilskud, som ydes mod, at det leverer et bestemt antal pladser til kommunen inden for en given indsats. Selvejende kan også vælge at være et udelukkende privat uden driftstilskud, hvor Københavns Kommune køber pladser på det selvejende på samme vis som andre kommuner. Socialtilsynet har tilsynspligten på samme vis som andre selvejende og kommunale. Samarbejdsmodeller Nedenstående fremstiller de modeller for samarbejde, der i øjeblikket er gældende og er vejledende:

7 7 Model 1: Driftsoverenskomst med krav om anvendelse af alle kommunale løsninger Det selvejende finansieres 100% med kommunale midler og er underskudsdækket. Kommunen hæfter økonomisk for uforudsete ekstraordinære udgifter, som ikke kan afholdes inden for det udmeldte budget, f.eks. brand, vandskade mv. Tilbuddet indgår i kommunens drøftelser om socialfaglig udvikling og har samme vilkår som kommunale institutioner. Tilbuddet benytter som standard alle kommunale løsninger. Aktuelt drejer dette sig om KØR, SOFUS, MED-system, løn-system, CSC Social, Forandringskompas, akkreditering, mailsystem og indkøbsaftaler (MED-samarbejde med mulighed for fleksibel løsning). Driftsoverenskomsten er til serviceeftersyn hvert femte år. Model 2: Driftsoverenskomst med minimumkrav - Model 2 forudsætter forudgående forhandling og aftale med Socialforvaltningen Det selvejende finansieres 100% med kommunale midler og er underskudsdækket. Københavns Kommune hæfter økonomisk for uforudsete ekstraordinære udgifter, som ikke kan afholdes inden for det udmeldte budget, f.eks. brand, vandskade mv. Tilbuddet indgår i kommunens drøftelser om socialfaglig udvikling og har samme vilkår som kommunale institutioner. Tilbuddet skal som minimum leve op til standardkrav om CSC-Social, Forandringskompas, akkreditering, MED-reglerne (MED-samrbejde med fleksibel løsning) og ITsikkerhedsregulativet (Fleksibel løsning for anvendelse af mailsystem, jf. bilag 4). Anvendelse af KØR og SOFUS er ikke et krav i driftsoverenskomster med minimumskrav. Driftsoverenskomsten er til serviceeftersyn hvert femte år. Model 3: Samarbejdsaftale Institutionen leverer et bestemt antal pladser til kommunen mod en fast årlig ydelse. Der er ingen underskudsdækning, og institutionen inddrages ikke i kommunale drøftelser mv. Der stilles krav til løbende bogføring af regnskabet, men ikke om brug af den kommunale løsning. Krav om skriftlig dokumentation for arbejdet og underretning som led i en almindelig opfølgning, men løsning er betinget i den individuelle samarbejdsaftale. I samarbejdsaftalen kan indgå krav om, at kommunale løsninger anvendes på forskellige områder og er betinget af det givne forhold mellem og forvaltning. Det er individuelt, hvor tit aftalen genforhandles. Model: 4 Løbende køb af pladser ved behov Forvaltningen køber pladser ved behov. Der stilles krav om skriftlig dokumentation for arbejdet og underretning som led i en almindelig opfølgning, men ikke i en bestemt form.

8 8 De fire modeller for samarbejde mellem Socialforvaltningen og de selvejende er vejledende for de standardiserede forhold for samarbejde. I hver enkelt indgået formaliseret aftale mellem Socialforvaltningen og de selvejende kan det individuelle samarbejdsforhold og de faktiske forhold, der vedrører samarbejdet mellem de to parter, afspejles i aftalen med udgangspunkt i den individuelle forhandling. Struktur Rammeaftalen for samarbejdet på tværs af rammeaftalens aktører evalueres årligt af repræsentanter fra Socialforvaltningen og de selvejende. Generelle temaer for rammeaftalens indhold og intentioner indmeldes af både Socialforvaltningen og de selvejende til drøftelse på det årlige møde. Faglig udvikling er en del af aftalen for samarbejdet i centerdannelsen samt dermed også for selvejende en del af den organisation, man er tilknyttet. Rammeaftalens parter indgår i en udveksling af erfaringer og viden på forskellige platforme, og det forventes, at udveksling og deling sker i et tillidsfuldt og dialogbaseret samarbejde, hvor der er plads og ro til at kunne agere med faglig sikkerhed. Kommunens centerdannelse hvor både selvejende og kommunale er repræsenteret i centerledelsen er platform for kontinuerlig styrkelse og udvikling af samarbejdet og vidensdeling. Rammeaftalen er godkendt af styregruppen og Socialforvaltningens direktion d. 25. februar Bilag Til rammeaftalen er vedlagt vejledninger om forhold, som vedrører samarbejdet mellem Socialforvaltningen og de selvejende, og som er vejledende ud fra aktuelle forhold. Ved ændrede forhold tilpasses bilagene.

Samarbejdsaftale mellem Randers Byråd og selvejende institutioner med driftsoverenskomst

Samarbejdsaftale mellem Randers Byråd og selvejende institutioner med driftsoverenskomst Samarbejdsaftale mellem Randers Byråd og selvejende institutioner med driftsoverenskomst Revideret d.21. oktober 2016 Denne samarbejdsaftale mellem Randers kommune og selvejende institutioner har til formål

Læs mere

Frivillighedspolitik. Kommuneqarfik Sermersooq

Frivillighedspolitik. Kommuneqarfik Sermersooq Frivillighedspolitik Kommuneqarfik Sermersooq Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Vision... 4 Frivilligt socialt arbejde... 4 Mål for Kommuneqarfik Sermersooqs Frivillighedspolitik... 5 Strategi for Frivillighedspolitikken...

Læs mere

Frivillighedspolitikken for Skive Kommune 2011-2015. www.skive.dk

Frivillighedspolitikken for Skive Kommune 2011-2015. www.skive.dk Frivillighedspolitikken for Skive Kommune 2011-2015 www.skive.dk Frivillighedspolitik for Skive Kommune Indholdsfortegnelse: Forord 3 Formål 4 Grundlaget for samarbejdet 4 Mål og handlinger 6 Revision

Læs mere

Bestyrelse for boligsocial helhedsplan i 9220 Aalborg Øst

Bestyrelse for boligsocial helhedsplan i 9220 Aalborg Øst Bestyrelse for boligsocial helhedsplan i 9220 Aalborg Øst Kommissorium 28. april 2016 1. Baggrund De udsatte boligområder skal udvikle sig til attraktive bydele, med en alsidig beboersammensætning, tryghed,

Læs mere

Aktøranalysemodellen

Aktøranalysemodellen Formål: - Primært et redskab, der er relevant for den helhedsorienterede indsats - Refleksioner om graden af offentlig styring i et samarbejde med civilsamfundet Opmærksomheder: - Simplificerede arketyper

Læs mere

Målbillede for socialområdet

Målbillede for socialområdet Målbillede for socialområdet En ramme for en flerårig planlægning af det regionale socialområde Et socialområde med borgeren som aktiv medborger Faglig indsats af høj kvalitet, målrettet den enkelte borger

Læs mere

Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune

Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune 2 Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune Indhold Indledning og baggrund 4-5 Det frivillige sociale arbejde 6-7 Værdier 8-9 Samarbejde

Læs mere

Frivillig. i Region Midtjylland

Frivillig. i Region Midtjylland Frivillig i Principper og gode råd vedrørende samarbejdet med frivillige og frivillige organisationer på s arbejdspladser Forsikringsforhold og frivilligt arbejde Se også Frivillig i Forsikringsforhold

Læs mere

Beskrivelse af processen i forbindelse med tildeling af 18- midlerne

Beskrivelse af processen i forbindelse med tildeling af 18- midlerne KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen NOTAT Kriterier for fordeling af 18-midler 2018 Formålet med notatet er at tydeliggøre sammenhængen mellem tildelingen af 18-midlerne, samarbejdsaftalerne og opfølgningen

Læs mere

POLITIK for det frivillige sociale arbejde

POLITIK for det frivillige sociale arbejde POLITIK for det frivillige sociale arbejde EN GOD KOMMUNE AT VÆRE FRIVILLIG I Forord I Tønder Kommune har vi en lang og mangfoldig tradition for at udvikle det frivillige sociale arbejde. Det er en proces,

Læs mere

Vedtægter. for. Foreningen. Frivilligcenter Helsingør

Vedtægter. for. Foreningen. Frivilligcenter Helsingør Vedtægter for Foreningen Frivilligcenter Helsingør Indhold: 1 NAVN OG HJEMSTED 3 2 FORMÅL 3 3 MEDLEMMER 4 4 GENERALFORSAMLING 5 5 BESTYRELSEN 6 6 REGNSKAB OG REVISION 8 7 HÆFTELSE OG TEGNINGSREGLER 8 8

Læs mere

Hvidovre Kommunes Ældrepolitik

Hvidovre Kommunes Ældrepolitik Udkast Hvidovre Kommunes Ældrepolitik 07-11-2013 Indhold Forord... 3 Politikkens indhold... 4 Et positivt menneskesyn... 5 Værdierne... 6 Indsatsområderne... 7 Tilblivelse og evaluering af ældrepolitikken...

Læs mere

SPILLEREGLER 2.0 AFTALER MELLEM FRIVILLIGE OG ANSATTE I DEN OFFENTLIGE SEKTOR

SPILLEREGLER 2.0 AFTALER MELLEM FRIVILLIGE OG ANSATTE I DEN OFFENTLIGE SEKTOR SPILLEREGLER 2.0 AFTALER MELLEM FRIVILLIGE OG ANSATTE I DEN OFFENTLIGE SEKTOR SPILLEREGLER 2.0 Nye velfærdsløsninger kræver nye samarbejdsmodeller Vi står i de kommende år over for en omstilling i den

Læs mere

Frivillighedspolitik i Esbjerg Kommune (Politik for frivilligt socialt arbejde)

Frivillighedspolitik i Esbjerg Kommune (Politik for frivilligt socialt arbejde) Frivillighedspolitik i Esbjerg Kommune (Politik for frivilligt socialt arbejde) Godkendt af: Økonomiudvalget den 1. december 2008 Byrådet den 15. december 2008 Borger- & Sundhedsudvalget den. 17. november

Læs mere

Akkreditering i Socialforvaltningen i Københavns Kommune

Akkreditering i Socialforvaltningen i Københavns Kommune Akkreditering i Socialforvaltningen i Københavns Kommune Hvorfor kommunal akkreditering Pilotprojekt Beslutning om akkreditering i Socialforvaltningen i KK Formålet med akkreditering i Socialforvaltningen

Læs mere

Driftsaftale. mellem. Faxe Kommune. den selvejende institution Faxe Hallerne

Driftsaftale. mellem. Faxe Kommune. den selvejende institution Faxe Hallerne Driftsaftale mellem Faxe Kommune og den selvejende institution Faxe Hallerne FH juli 2013 Side 1 af 7 Aftalens indhold 1 Parterne 2 Aftalen og bilag 3 Formål 4 Bygninger/lokaler mv. 5 Tildeling og fordeling

Læs mere

Samarbejde mellem skole og fritidsinstitution/fritidscenter

Samarbejde mellem skole og fritidsinstitution/fritidscenter Børne- og Ungdomsforvaltningen FAKTA fra Børne- og Ungdomsforvaltningen 2016 Samarbejde mellem skole og fritidsinstitution/fritidscenter I Københavns Kommunes fritidsinstitutioner og -centre og skoler

Læs mere

Bilag 3. Samarbejdsorganisation

Bilag 3. Samarbejdsorganisation Bilag 3 Samarbejdsorganisation Vejledning Tilbudsgiver skal i bilaget angive forslag til egne deltagere i styregruppen samt angive egen kontaktperson. Indholdsfortegnelse 1. Indledning 1 2. Samarbejdsmodel

Læs mere

FRIVILLIGHEDSPOLITIK for det sociale område

FRIVILLIGHEDSPOLITIK for det sociale område FRIVILLIGHEDSPOLITIK for det sociale område Forord...4 Den overordnede vision...6 Bærende principper...8 Understøttelse af frivilligheden...10 Mangfoldighed og respekt...12 Synliggørelse af det frivillige

Læs mere

Fornyelse af Velfærdssamfundet. Velfærdsmodeller

Fornyelse af Velfærdssamfundet. Velfærdsmodeller Fornyelse af Velfærdssamfundet Velfærdsmodeller Det nye velfærdsparadigme Foreningsliv Bruger Kommune institution medarbejder Civilsamfund Virksomhed Det professionelle velfærdssamfund Foreningsliv Ildsjæle

Læs mere

Strategi for samarbejdet mellem Sociale Forhold og Beskæftigelse og civilsamfundet VÆR MED. bliv frivillig i Sociale Forhold og Beskæftigelse

Strategi for samarbejdet mellem Sociale Forhold og Beskæftigelse og civilsamfundet VÆR MED. bliv frivillig i Sociale Forhold og Beskæftigelse Strategi for samarbejdet mellem Sociale Forhold og Beskæftigelse og civilsamfundet VÆR MED bliv frivillig i Sociale Forhold og Beskæftigelse strategi Aktivt medborgerskab er en grundpille i et velfungerende

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem Syddjurs Kommune, Fonden Den ny Maltfabrik og Komitéen Ny Malt vedrørende drift og udvikling af Maltfabrikken

Partnerskabsaftale mellem Syddjurs Kommune, Fonden Den ny Maltfabrik og Komitéen Ny Malt vedrørende drift og udvikling af Maltfabrikken Partnerskabsaftale mellem Syddjurs Kommune, Fonden Den ny Maltfabrik og Komitéen Ny Malt vedrørende drift og udvikling af Maltfabrikken 0. Aftalens parter Partnerskabsaftalens parter udgør følgende Syddjurs

Læs mere

Driftsaftale. mellem. Faxe Kommune. den selvejende institution Haslev-Hallerne

Driftsaftale. mellem. Faxe Kommune. den selvejende institution Haslev-Hallerne Driftsaftale mellem Faxe Kommune og den selvejende institution Haslev-Hallerne HH juli 2013 Side 1 af 7 Aftalens indhold 1 Parterne 2 Aftalen og bilag 3 Formål 4 Bygninger/lokaler mv. 5 Tildeling og fordeling

Læs mere

Politik for frivilligt socialt arbejde. Sammen om det frivillige sociale arbejde i Solrød Kommune

Politik for frivilligt socialt arbejde. Sammen om det frivillige sociale arbejde i Solrød Kommune Politik for frivilligt socialt arbejde Sammen om det frivillige sociale arbejde i Solrød Kommune Forord I Solrød Kommune er vi privilegerede. Vi har et alsidigt og stærkt frivilligt socialt engagement.

Læs mere

Psykiatriens Hus i Aarhus. Samarbejdsaftale

Psykiatriens Hus i Aarhus. Samarbejdsaftale Psykiatriens Hus i Aarhus Samarbejdsaftale Opdateret 12-06-2018 Samarbejdsaftale om Psykiatriens Hus i Aarhus 1. Samarbejdsaftalens parter Region Midtjylland Skottenborg 26, 8800 Viborg og Aarhus Kommune

Læs mere

Ansøgningsskema til Regionsrådets pulje for samarbejdsprojekter vedr. udsatte borgere

Ansøgningsskema til Regionsrådets pulje for samarbejdsprojekter vedr. udsatte borgere Koncern Plan og Udvikling Enhed for Tværsektorielt Samarbejde Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang Blok B Telefon 38 66 50 00 Direkte 38 66 61 07 Web www.regionh.dk Ref.: WB Dato: 08.04.2013 2012 Ansøgningsskema

Læs mere

Håndbog til samarbejde med frivillige

Håndbog til samarbejde med frivillige Håndbog til samarbejde med frivillige Indledning Denne håndbog er målrettet såvel ledere/medarbejdere som frivillige i Faxe Kommune og er en hjælp til at sikre et frugtbart samarbejde med frivillige til

Læs mere

Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev

Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev Udgivet af Herlev Kommune December 2013 herlev.dk/frivillighedspolitik

Læs mere

Supplerende vejledning om Selvejende institutioner og MED aftaler arbejdsmiljø og fælles sikkerhedsorganisation

Supplerende vejledning om Selvejende institutioner og MED aftaler arbejdsmiljø og fælles sikkerhedsorganisation Supplerende vejledning om Selvejende institutioner og MED aftaler arbejdsmiljø og fælles sikkerhedsorganisation Rammeaftalen om medindflydelse og medbestemmelse gælder for ansatte i selvejende dag- og/eller

Læs mere

Etisk kodeks Maj 2016

Etisk kodeks Maj 2016 Idégrundlag hoej.dk A/S er grundlagt i 2005 ud fra en ide om, at dødsfald skal kunne kommunikeres og være tilgængelige på tryk og på internettet for efterladte, venner og bekendte - lokalt og globalt.

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE - Et forpligtende miljøsamarbejde for kommuner. greencities.dk

SAMARBEJDSAFTALE - Et forpligtende miljøsamarbejde for kommuner. greencities.dk SAMARBEJDSAFTALE - Et forpligtende miljøsamarbejde for kommuner greencities.dk Forord Kommunerne i Green Cities har høje miljøambitioner og vilje til at indgå i et forpligtende samarbejde. Resultaterne

Læs mere

Ny organisering i Ungdommens Røde Kors

Ny organisering i Ungdommens Røde Kors Ny organisering i Ungdommens Røde Kors Vores nuværende struktur stammer tilbage fra 2009. I forbindelse med strategiprocessen i 2015 blev det tydeligt, at vi i Ungdommens Røde Kors havde svært ved at byde

Læs mere

Vision og sigtepunkter for arbejdet i LBR i Frederikssund Kommune

Vision og sigtepunkter for arbejdet i LBR i Frederikssund Kommune Vision og sigtepunkter for arbejdet i LBR i Frederikssund Kommune Opsamling på LBR-seminar den 6. september 2010 mploy a/s www.mploy.dk Gothersgade 103, 3. sal 1123 København K Tlf: 32979787 Email: mploy@mploy.dk

Læs mere

Danske Handicaporganisationers frivilligpolitik

Danske Handicaporganisationers frivilligpolitik Dokument oprettet 09. juli 2014 Sag 10-2014-00390 Dok. 166248/kp_dh Danske Handicaporganisationers frivilligpolitik Indledning Frivillighed har i de seneste år haft en fremtrædende rolle i den generelle

Læs mere

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune DIAmanten God ledelse i Solrød Kommune Indhold 1. Indledning 3 2. Ledelsesopgaven 4 3. Ledelse i flere retninger 5 4. Strategisk ledelse 7 5. Styring 8 6. Faglig ledelse 9 7. Personaleledelse 10 8. Personligt

Læs mere

Godkendelse af organisationsændring i Sundheds- og Kulturforvaltningen

Godkendelse af organisationsændring i Sundheds- og Kulturforvaltningen Punkt 18. Godkendelse af organisationsændring i Sundheds- og Kulturforvaltningen 2015-015928 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at godkender den foreslåede organisering, og bemyndiger Rådmand

Læs mere

Ledelsesgrundlag. Baggrund. Allerød Kommune

Ledelsesgrundlag. Baggrund. Allerød Kommune Ledelsesgrundlag Allerød Kommune Forvaltningen Byrådssekretariatet Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Baggrund Allerød Kommune gennemførte 1. januar 2011 en

Læs mere

Stillingsbeskrivelse/opslag af stillingen som lederen af den selvejende institution Frivilligcenter Mors

Stillingsbeskrivelse/opslag af stillingen som lederen af den selvejende institution Frivilligcenter Mors Stillingsbeskrivelse/opslag af stillingen som lederen af den selvejende institution Frivilligcenter Mors Stillingen som leder af Frivilligcenter Mors er ledig til besættelse pr. 1. december eller snarest

Læs mere

Vedtægter. Svendborg Frivilligråd

Vedtægter. Svendborg Frivilligråd Vedtægter 1 Navn og hjemsted har hjemsted i Svendborg Kommune. Stk. 3 2 Formål er et formelt samarbejdsorgan, der har til formål at samle de frivillige sociale foreninger og grupper, således at de i fællesskab

Læs mere

Københavns Kommunes pårørendepolitik. Området for borgere med sindslidelser

Københavns Kommunes pårørendepolitik. Området for borgere med sindslidelser Københavns Kommunes pårørendepolitik Området for borgere med sindslidelser HØRINGSUDGAVE AF 12. MARTS 2008 2 Indhold 1. Indledning 3 Indflydelse 3 Politikkens rammer 4 2. Det socialpsykiatriske perspektiv

Læs mere

Driftsaftale BLÅMUSLINGEN

Driftsaftale BLÅMUSLINGEN Driftsaftale med puljeinstitutionen BLÅMUSLINGEN Aftalen: Tillæg til Driftsaftale - side 8-15 - med puljeinstitutionen Blåmuslingen er godkendt i Børn & Familieudvalget xx/xx 2014 Telefon 76 16 16 16 b-k@esbjergkommune.dk

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE VEDRØRENDE MISBRUGSBEHANDLING I FREDERIKSSUND KOMMUNE

SAMARBEJDSAFTALE VEDRØRENDE MISBRUGSBEHANDLING I FREDERIKSSUND KOMMUNE SAMARBEJDSAFTALE VEDRØRENDE MISBRUGSBEHANDLING I FREDERIKSSUND KOMMUNE 1. PARTER Mellem Frederikssund Kommune og leverandør: Russtop IVS Jernbanegade 15, 1. th 3600 Frederikssund CVR.nr36 41 02 48 2. JURIDISK

Læs mere

Vedtægt for det selvejende dagtilbud Dagtilbuddet Dagklubben Lavuk Borgervænget, Lavuk Stjernen

Vedtægt for det selvejende dagtilbud Dagtilbuddet Dagklubben Lavuk Borgervænget, Lavuk Stjernen Dagtilbuddet Dagklubben Lavuk Borgervænget Lavuk Stjernen Borgervænget 19, 2100 København Ø Vedtægt for det selvejende dagtilbud Dagtilbuddet Dagklubben Lavuk Borgervænget, Lavuk Stjernen 1 Navn og hjemsted

Læs mere

Samskabelse og partnerskaber

Samskabelse og partnerskaber Samskabelse og partnerskaber Hjerteforeningen 8. april 2016 Hans Stavnsager Seniorkonsulent Center for frivilligt socialt arbejde er et landsdækkende videns-, kompetence- og udviklingscenter for det frivillige

Læs mere

Bilag 1: Vedtægter for styregruppen i områdefornyelserne på det Centrale Vesterbro Øst og Vest

Bilag 1: Vedtægter for styregruppen i områdefornyelserne på det Centrale Vesterbro Øst og Vest KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydesign NOTAT Bilag 1: Vedtægter for styregruppen i områdefornyelserne på det Centrale Vesterbro Øst og Vest 1 Navn Styregruppen for Områdefornyelse

Læs mere

Den selvejende daginstitution Dragebakken (Holbæk Fritidscenter)

Den selvejende daginstitution Dragebakken (Holbæk Fritidscenter) Driftsoverenskomst Mellem Holbæk Kommune 0899 Kommuneservice (herefter kaldet Holbæk Kommune) og Den selvejende daginstitution Dragebakken (Holbæk Fritidscenter) Mellemvang 27 4300 Holbæk Cvr. nr. 24191982

Læs mere

Den Sociale Virksomhed. når der er behov for en højt specialiseret indsats

Den Sociale Virksomhed. når der er behov for en højt specialiseret indsats Den Sociale Virksomhed når der er behov for en højt specialiseret indsats Den Sociale Virksomhed 2 DEN SOCIALE VIRKSOMHED NÅR DER ER BEHOV FOR EN HØJT SPECIALISERET INDSATS RAMMER OG RETNING 2016-2018

Læs mere

Frederikshavn Kommune. Politik for frivilligt socialt arbejde 2015-2019

Frederikshavn Kommune. Politik for frivilligt socialt arbejde 2015-2019 Frederikshavn Kommune Politik for frivilligt socialt arbejde 2015-2019 frivilligheden blomstrer Bærende principper fælles pejlemærker Tænkes sammen med fra politik til praksis 3 5 7 9 11 frivilligheden

Læs mere

Frivillighedspolitik i Thisted Kommune

Frivillighedspolitik i Thisted Kommune Frivillighedspolitik i Thisted Kommune Formålserklæring Thisted Kommune ønsker med baggrund i Servicelovens paragraf 18 at fremme det frivillige sociale arbejde i kommunen i gensidig respekt mellem det

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS. 1 Navn og hjemsted

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS. 1 Navn og hjemsted VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er Frivilligcenter Halsnæs. Stk. 2 Foreningens hjemsted følger sekretariatets adresse. 2 Formål Stk. 1. Foreningen har som

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR 18-MIDLER TIL FRIVILLIGT SOCIALT ARBEJDE. i Thisted Kommune

RETNINGSLINJER FOR 18-MIDLER TIL FRIVILLIGT SOCIALT ARBEJDE. i Thisted Kommune RETNINGSLINJER FOR 18-MIDLER TIL FRIVILLIGT SOCIALT ARBEJDE i Thisted Kommune Formålserklæring Thisted Kommune ønsker med baggrund i Servicelovens 18 at fremme det frivillige sociale arbejde i kommunen

Læs mere

Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv

Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv Beslutning: (USS/UBE/KFI) Afrapportering på arbejdsprogrammet Fortsat Fremgang for Furesø, Punkt 2.4: Gode bo-, aktivitets-, beskæftigelses- og fritidstilbud for mennesker med handicap Sagsnr. i ESDH:

Læs mere

Frivillighed i Frederikssund Kommune. en strategisk ramme

Frivillighed i Frederikssund Kommune. en strategisk ramme Frivillighed i Frederikssund Kommune en strategisk ramme Indholdsfortegnelse Frivillighed er fri vilje og villighed til at tilbyde...3 Fokus på frivillighed...5 Frivillighed i Frederikssund Kommune...7

Læs mere

Tilsynspolitik 2014-2015

Tilsynspolitik 2014-2015 Tilsynspolitik 2014-2015 For de fem socialtilsyn i Danmark For de fem socialtilsyn i Danmark 1 Indledning Folketinget har givet Hjørring, Silkeborg, Faaborg-Midtfyn, Holbæk og Frederiksberg kommuner ansvaret

Læs mere

Handlingsorienteret frivillighedsstrategi

Handlingsorienteret frivillighedsstrategi Handlingsorienteret frivillighedsstrategi Indledning Aalborg Kommune forventes i løbet af 2015 at præsentere en samlet Frivillighedsstrategi dækkende for al samarbejde med frivillige i Aalborg kommune.

Læs mere

Udkast til. Drifts- og samarbejdsaftale

Udkast til. Drifts- og samarbejdsaftale Djursland for fuld Damp Udkast til Drifts- og samarbejdsaftale Kulturafdelingen Journalnr.:08-24631 1. Samarbejdets parter. Som led i samarbejdet mellem: Foreningen Djursland for fuld Damp, Allingåbro

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem Vindrosen De Frivilliges Hus i Esbjerg og Social Esbjerg Kommune

Partnerskabsaftale mellem Vindrosen De Frivilliges Hus i Esbjerg og Social Esbjerg Kommune Partnerskabsaftale mellem Vindrosen De Frivilliges Hus i Esbjerg og Social Esbjerg Kommune Partnerskabets ramme: Med denne aftale indgår Social, Esbjerg Kommune og Vindrosen De Frivilliges Hus i Esbjerg

Læs mere

Hvorfor er folkebibliotekerne en oplagt arena for samskabelse?

Hvorfor er folkebibliotekerne en oplagt arena for samskabelse? Hvorfor er folkebibliotekerne en oplagt arena for samskabelse? Katrine Pram Nielsen Udviklingskonsulent i Frivilligrådets sekretariat E-mail: kp@frivilligraadet.dk Helikopterblikket samskabelse lige nu

Læs mere

Politik for socialt udsatte i Odsherred Kommune

Politik for socialt udsatte i Odsherred Kommune Politik for socialt udsatte i Odsherred Kommune Hvorfor en politik for socialt udsatte? Socialt udsatte borgere udgør som gruppe et mindretal i landets kommuner. De kan derfor lettere blive overset, når

Læs mere

Bilag 3. Center for Frivilligt Socialt Arbejdes ti gode råd til kommuner, som uddeler 18-midler

Bilag 3. Center for Frivilligt Socialt Arbejdes ti gode råd til kommuner, som uddeler 18-midler KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Socialpolitik og Udvikling NOTAT Bilag 3. Center for Frivilligt Socialt Arbejdes ti gode råd til kommuner, som uddeler 18-midler 19. november 2018 Center

Læs mere

Psykiatriplan Ishøj Kommune og Vallensbæk Kommune

Psykiatriplan Ishøj Kommune og Vallensbæk Kommune Psykiatriplan 2015-2018 Ishøj Kommune og Vallensbæk Kommune Psykiatriplan 2015-2018 Borger- og Socialservice Forord I denne psykiatriplan vil Ishøj og Vallensbæk kommuners overordnede målsætninger for

Læs mere

Inklusionspolitik på Nordfyn

Inklusionspolitik på Nordfyn Inklusionspolitik på Nordfyn Evalueret 2015 Oprettet den 6. april 2016 Dokument nr. 480-2016-108394 Sags nr. 480-2016-14317 Indhold Indledning og baggrund... 2 Visionen for inklusion på Nordfyn... 3 Nordfyns

Læs mere

Frivilligrådet 17. september Indsatsområder for 18 tilskud

Frivilligrådet 17. september Indsatsområder for 18 tilskud Frivilligrådet 17. september 2014 Indsatsområder for 18 tilskud Disposition Hvorfor nye indsatsområder? formalia og procedure Nuværende indsatsområder Nuværende krav Økonomisk ramme 2014 Statistik årene

Læs mere

CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed

CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed CISUs STRATEGI 2014-2017 CISUs STRATEGI 2014 2017 Civilsamfund i udvikling fælles om global retfærdighed Vedtaget af CISUs generalforsamling 26.

Læs mere

Frivillighed, fællesskab og samskabelse

Frivillighed, fællesskab og samskabelse Frivillighed, og samskabelse Politik for den indsats Forord Vision Den indsats i Kommune er et vigtigt bidrag i den samlede indsats, fordi den har afgørende betydning for den enkelte borgers oplevelse

Læs mere

BØRN OG unge på vej mod stærkere fællesskaber

BØRN OG unge på vej mod stærkere fællesskaber BØRN OG unge på vej mod stærkere fællesskaber 1 forord Stærkere fællesskaber gør os dygtigere sammen Kære læsere, Da jeg sidste vinter sammen med resten af byrådet præsenterede Aarhus Kommunes nye børne-

Læs mere

Vi yder aktuelt rådgivning i 26 byer i Danmark og har været i gang med projektet i mere end 8 år.

Vi yder aktuelt rådgivning i 26 byer i Danmark og har været i gang med projektet i mere end 8 år. Inge Marie Vestergaard, Handikap og Psykiatri Ringkøbing-Skjern Kommune Dato: 12.06.2017 Tilbud på etablering og drift af På Fode Igen - frivillig gældsrådgivning for brugere tilknyttet rådgivningsteamet

Læs mere

Indhold. MED i Tønder Kommune

Indhold. MED i Tønder Kommune Indhold... 4 Formål... 4 Hvad er MED-indflydelse... 4 Hvad er MED-bestemmelse... 4 Arbejdsopgaver.... 5 MED-organisationen... 6 Flere niveauer... 7 Arbejdsmiljø... 9 Valg af tillidsrepræsentant... 9 Valg

Læs mere

Opsamling fra det politiske opstartsmøde den 24. april 2018 og rammer for visioner og målsætninger for Sundhedsaftalen

Opsamling fra det politiske opstartsmøde den 24. april 2018 og rammer for visioner og målsætninger for Sundhedsaftalen Opsamling fra det politiske opstartsmøde den 24. april 2018 og rammer for visioner og målsætninger for Sundhedsaftalen 2019-2022 Den 24. april 2018 afholdte Sundhedskoordinationsudvalget et politisk opstartsmøde

Læs mere

HR-strategi 2012. En fælles indsats for effektiv arbejdstilrettelæggelse, god ledelse, godt arbejdsmiljø og strategisk kompetenceudvikling

HR-strategi 2012. En fælles indsats for effektiv arbejdstilrettelæggelse, god ledelse, godt arbejdsmiljø og strategisk kompetenceudvikling HR-strategi 2012 En fælles indsats for effektiv arbejdstilrettelæggelse, god ledelse, godt arbejdsmiljø og strategisk kompetenceudvikling HR-strategi 2012 1 Indholdsfortegnelse HR-strategi 2012 s.3 Systematisk

Læs mere

Resultatdokumentation og evaluering Håndbog for sociale tilbud. Temadag om resultatdokumentation Socialtilsyn Øst, 16. januar 2016

Resultatdokumentation og evaluering Håndbog for sociale tilbud. Temadag om resultatdokumentation Socialtilsyn Øst, 16. januar 2016 Resultatdokumentation og evaluering Håndbog for sociale tilbud Temadag om resultatdokumentation Socialtilsyn Øst, 16. januar 2016 Disposition for oplægget 1. Håndbogen i (videns-)kontekst 2. Præsentation

Læs mere

UDKAST. Udkast til partnerskabsaftale mellem Frederiksberg Kommune og Region Hovedstadens Psykiatri. Indgået dato

UDKAST. Udkast til partnerskabsaftale mellem Frederiksberg Kommune og Region Hovedstadens Psykiatri. Indgået dato UDKAST Udkast til partnerskabsaftale mellem Frederiksberg Kommune og Region Hovedstadens Psykiatri Indgået dato Indhold i partnerskabsaftalen: 1. Aftalens parter... 3 2. Formål... 3 3. Visioner for partnerskabet...

Læs mere

INFRASTRUKTUREN I UDVIKLINGEN AF FRIVILLIGHED HVORDAN SAMSKABELSE BLIVER MERE KONKRET

INFRASTRUKTUREN I UDVIKLINGEN AF FRIVILLIGHED HVORDAN SAMSKABELSE BLIVER MERE KONKRET INFRASTRUKTUREN I UDVIKLINGEN AF FRIVILLIGHED HVORDAN SAMSKABELSE BLIVER MERE KONKRET Benedikte Ask Skotte Medlem af Frivilligrådet Frivillighedskonference i Faxe 18. november 2014 Morsø Frivilligrådet

Læs mere

Direktionens årsplan

Direktionens årsplan Direktionens årsplan 2019 Indhold Indledning 3 Fortælling, vision og pejlemærker 3 Fokusområder i Direktionens årsplan 2019 4 Mål for 2019 med central forankring 7 Mål for 2019 for institutioner og afdelinger

Læs mere

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Morsø Kommune er 2 politiske repræsentanter

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Morsø Kommune er 2 politiske repræsentanter Krav 6. Hvordan parterne følger op på aftalen. Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

Strategi for frivillighed og civilsamfund. Lemvig Kommune

Strategi for frivillighed og civilsamfund. Lemvig Kommune Strategi for frivillighed og civilsamfund Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende

Læs mere

Samarbejdsaftale om Ungdommens Uddannelsesvejledning Vestsjælland mellem Ringsted, Sorø og Slagelse kommuner

Samarbejdsaftale om Ungdommens Uddannelsesvejledning Vestsjælland mellem Ringsted, Sorø og Slagelse kommuner Indledning Mellem kommunerne Ringsted, Sorø og Slagelse er indgået aftale om drift af et fælles center for Ungdommens Uddannelsesvejledning kaldet Ungdommens Uddannelsesvejledning Vestsjælland (UU Vestsjælland).

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Københavns Kommune og Bestyrelsen af den selvejende institution Muhabet om drift af aktivitets- og værested

Samarbejdsaftale mellem Københavns Kommune og Bestyrelsen af den selvejende institution Muhabet om drift af aktivitets- og værested Samarbejdsaftale mellem Københavns Kommune og Bestyrelsen af den selvejende institution Muhabet om drift af aktivitets- og værested 1 Aftalens parter Der er indgået aftale mellem følgende parter om drift

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS. 1 Navn og hjemsted

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS. 1 Navn og hjemsted VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er Frivilligcenter Halsnæs. Stk. 2 Foreningens hjemsted følger sekretariatets adresse. 2 Formål Stk. 1. Foreningen har som

Læs mere

NOTAT Bilag 14 Udkast. Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande

NOTAT Bilag 14 Udkast. Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande NOTAT Bilag 14 Udkast 30. maj 2011 Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande Økonomi- og Erhvervsministeriet, Region Midtjyllands, Regions Syddanmarks,

Læs mere

Kapitel 28 Etablering og drift af klubtilbud og andre socialpædagogiske fritidstilbud til større børn og unge.

Kapitel 28 Etablering og drift af klubtilbud og andre socialpædagogiske fritidstilbud til større børn og unge. Til: Skoleudvalget Vedrørende etablering og drift af private tilbud for målgrupper, der svarer til målgrupperne i Furesø Kommunes Klub 789 og Ungehusene Uddrag af Vejledning om dagtilbud, fritidshjem og

Læs mere

1. Mål for en ny godkendelses- og tilsynsenhed i Aalborg Kommune

1. Mål for en ny godkendelses- og tilsynsenhed i Aalborg Kommune Aalborg, d. 28. november 2012 Vedr. placering af ny godkendelses- og tilsynsenhed Aalborg Kommune vil med denne henvendelse tilkendegive sin interesse i, at en ny godkendelses- og tilsynsenhed på anbringelsesområdet

Læs mere

Krav 5. Sundhedskoordinationsudvalget Kommunal/regionale politiske styregrupper

Krav 5. Sundhedskoordinationsudvalget Kommunal/regionale politiske styregrupper Krav 5. Hvordan parterne følger op på aftalen. Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

Parterne er enige om at Århus kommune, Århus politi og Mødrehjælpen i Århus kan tiltræde aftalen.

Parterne er enige om at Århus kommune, Århus politi og Mødrehjælpen i Århus kan tiltræde aftalen. Partnerskabsaftale Rødovre kommune, Frederiksberg kommune, Rødovre/Hvidovre og Frederiksberg politi samt Mødrehjælpen i København ønsker med denne partnerskabsaftale at indgå i et samarbejde med henblik

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. september 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 13,30-15,10 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/42 Motion

Læs mere

KVALITETSSTANDARD AKTIVITETS- OG SAMVÆRS- TILBUD LOV OM SOCIAL SERVICE 104

KVALITETSSTANDARD AKTIVITETS- OG SAMVÆRS- TILBUD LOV OM SOCIAL SERVICE 104 KVALITETSSTANDARD AKTIVITETS- OG SAMVÆRS- TILBUD LOV OM SOCIAL SERVICE 104 GULDBORGSUND KOMMUNE GODKENDT AF BYRÅDET 22.03.2012 1 Indhold 1. Forudsætninger... 3 1.1 Kvalitetsstandardens formål og opbygning...

Læs mere

Version. PROJEKTBESKRIVELSE Strategi for Faaborg-Midtfyn som fællesskab

Version. PROJEKTBESKRIVELSE Strategi for Faaborg-Midtfyn som fællesskab Version PROJEKTBESKRIVELSE Strategi for som fællesskab Projektbeskrivelse Projekt: Strategi for som fællesskab Projektejer: Direktionen Dato: Maj 2014 Baggrund for projektet: I er der et politisk ønske

Læs mere

Vedtægter for OS2 - Offentligt digitaliseringsfællesskab

Vedtægter for OS2 - Offentligt digitaliseringsfællesskab Vedtægter for OS2 - Offentligt digitaliseringsfællesskab 1 Fællesskabets navn og organisation 2 Historien 3 Fællesskabets filosofi, fællesskab, licensformer og formål 4 Medlemskab 4 Kontingent for medlemskab

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE. Ringkøbing-Skjern Kommune

SAMARBEJDSAFTALE. Ringkøbing-Skjern Kommune SAMARBEJDSAFTALE Ringkøbing-Skjern Kommune 1 1. Indledning: Ringkøbing-Skjern kommune og Frivilligcenter Ringkøbing-Skjern ønsker med denne samarbejdsaftale at sikre et godt og nært samarbejde, byggende

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN LYNGBY-TAARBÆK VIDENSBY

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN LYNGBY-TAARBÆK VIDENSBY VEDTÆGTER FOR FORENINGEN LYNGBY-TAARBÆK VIDENSBY 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Lyngby-Taarbæk Vidensby, og foreningens hjemsted er Lyngby-Taarbæk Kommune. 2. Formål og opgaver Foreningens formål

Læs mere

Aabenraa Kommunes politik for støtte til forebyggende og aktiverende tilbud til ældre efter Servicelovens 79

Aabenraa Kommunes politik for støtte til forebyggende og aktiverende tilbud til ældre efter Servicelovens 79 Aabenraa Kommunes politik for støtte til forebyggende og aktiverende tilbud til ældre efter Servicelovens 79 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund... 3 1.1. Lovmæssigt grundlag... 3 1.2 Værdigrundlag... 3 2.

Læs mere

Referat Centerrådet for UU-Center Sydfyn's møde Mandag den 31-03-2014 Kl. 15:30 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G

Referat Centerrådet for UU-Center Sydfyn's møde Mandag den 31-03-2014 Kl. 15:30 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Referat Centerrådet for UU-Center Sydfyn's møde Mandag den 31-03-2014 Kl. 15:30 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Deltagere: Mette Kristensen, Jakob Holm, Søren Sønderlund Hansen, Lisa

Læs mere

Fountain House. Feedback fra Socialforvaltningens auditørkorps på Akkreditering 2015

Fountain House. Feedback fra Socialforvaltningens auditørkorps på Akkreditering 2015 Fountain House Feedback fra Socialforvaltningens auditørkorps på Akkreditering 2015 1. VÆRDIER Formålet med kriteriet er at styrke en fælles forståelse af de værdier og den etik, der er grundlaget i samarbejdet

Læs mere

Resultatdokumentation og evaluering Håndbog for sociale tilbud. Temamøde Socialtilsyn Hovedstaden, 7. oktober 2016

Resultatdokumentation og evaluering Håndbog for sociale tilbud. Temamøde Socialtilsyn Hovedstaden, 7. oktober 2016 Resultatdokumentation og evaluering Håndbog for sociale tilbud Temamøde Socialtilsyn Hovedstaden, 7. oktober 2016 Dagens program 1. Håndbogen i (videns-)kontekst 2. Præsentation af håndbogen 3. Spørgsmål

Læs mere

Tjekliste til bilag 10 og bilag 11 i MED-håndbogen

Tjekliste til bilag 10 og bilag 11 i MED-håndbogen Bilag 12: Tjekliste til bilag og 11 Tjekliste til bilag og bilag 11 i MED-håndbogen Aftal konkrete aktiviteter/metoder AMO-bek. 20 stk. 5: (1) En beskrivelse af de aktiviteter/metoder, der kan anvendes

Læs mere

Indstilling. Ny vision for 10. klasse og aftale om erhvervsrettet linje (eud10)

Indstilling. Ny vision for 10. klasse og aftale om erhvervsrettet linje (eud10) Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 11. november 205 Ny vision for 10. klasse og aftale om erhvervsrettet linje (eud10) Byrådet skal træffe beslutning om driften af det erhvervsrettede

Læs mere

Frivillighed i Faxe Kommune - en strategisk ramme

Frivillighed i Faxe Kommune - en strategisk ramme Frivillighed i Faxe Kommune - en strategisk ramme 1 Frivillighed er frihed til at vælge og villighed til at tilbyde Faxe Kommune vil fokusere meget mere på frivillighed. Frivillighed skal forstås bogstaveligt:

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN LYNGBY-TAARBÆK VIDENSBY

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN LYNGBY-TAARBÆK VIDENSBY VEDTÆGTER FOR FORENINGEN LYNGBY-TAARBÆK VIDENSBY 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Lyngby-Taarbæk Vidensby, og foreningens hjemsted er Lyngby-Taarbæk Kommune. 2. Formål og opgaver Foreningens formål

Læs mere

Stevns Kommunes Ejerstrategi for Stevns Kommune Holding A/S samt datterselskaber Stevns Spildevand A/S og Stevns Forsyning A/S

Stevns Kommunes Ejerstrategi for Stevns Kommune Holding A/S samt datterselskaber Stevns Spildevand A/S og Stevns Forsyning A/S Stevns Kommunes Ejerstrategi for Stevns Kommune Holding A/S samt datterselskaber Stevns Spildevand A/S og Stevns Forsyning A/S Stevns Kommune, januar 2011 Indledning Ejerstrategien skal forholde sig til

Læs mere

BUSINESS CASE. Københavns Kommunes effektiviseringsstrategi 2016 FORTROLIGT

BUSINESS CASE. Københavns Kommunes effektiviseringsstrategi 2016 FORTROLIGT BUSINESS CASE Københavns Kommunes effektiviseringsstrategi 2016 FORTROLIGT Dato 24-02-2015 1. INDLEDNING Forslag Fremstillende forvaltning Type S 303: Omlægning af Socialforvaltningen foreslår at alkoholbehandlingen

Læs mere