RØDOVRE SKAK KLUB. Nr.7 4.Maj Årgang

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "RØDOVRE SKAK KLUB. Nr.7 4.Maj 1976 12.Årgang"

Transkript

1 RØDOVRE SKAK KLUB Nr.7 4.Maj Årgang Til de medlemmer,der hellere vil have et par øller i stedet for et parti skak,har vi nu en glædelig meddelelse: SÆSONAFSLUTNINGSFESTEN afholdes TIRSDAG D.15/6 I KLUBLOKALERNE.Arrangementet,hvor kone,kæreste eller mormor bedes medbragt,koster kun 3o kr.et rent røverkøb når man tager i betragtning,hvad I får for pengene: 1 platte,l øl,l snaps + kaffe m.brød senere på aftenen. Tilmelding sker til Jørgen Andersson senest 8/6. Det er vores håb,at der er mange,der møder op,så vi får en god afslutning. Festudvalget. GØNGETURNERINGEN. Søndag d.25/4 var Præstø Skakklub vært ved årets Gøngeturnering,der er en hurtigturnering over 6 runder.traditionerne tro var Rødovre Skakklub mødt talstærkt op - 14 mand trodsede det tidlige afrejsetidspunkt og mødte kampberedte op foran klubben kl. 8 om morgenen. Først forestod en lang køretur,der yderligere blev forlænget,da Leif Tange to gange påstod,at han kendte en genvej.havde vi andre fulgt hans tankegang,ville vi for det første være havnet i Næstved,og for det andet ville vi være kørt ud i en sø~ Nå,men vi nåede da a11e rettidigt frem til 1.rundes start kl Da vi så havde spillet de tre første runder,var der spisepause.hjemmefra havde vi bestilt stegt ål til alle mand på den nærmeste kro,og da der kun var 45 min.pause,havde vi vældig travlt med at komme derhen.

2 På kroen blev de foreløbige resultater diskuteret.havde man ikke ret mange point,fik man et godt råd:"man skal ikke lave nogen grove fejl, men bare vente på at modstanderen laver dem!". Ejlert troede i et øjebliks forvirring,at han var hjemme.han kunne ikke lide ål,så han beordrede en engelsk bøf på bordet i løbet at 2 minl Han fik den selvfølgelig først da vi andre var færdige med vores ål! Trods den korte pause noterede vi os,at Tom spiste ikke mindre end 14 stykker ål,samt at Ib,der havde dårlige erfaringer med snapsens bivirkninger fra sidste ålegilde,var gået over til ren vodka, Efter krobesøget spillede vi så de tre sidste runder. Resultaterne: Søren Petersen M t o 1 o o 1 = 2t Leif Tange M o o o o 1 o = 1 Uffe Dahl I = 1 Kim Clausen II 1 t t 1 t t = 4 Jens Akhøj II o 1 o 1 1 o = 3 Ejlert Andersen II 1 i o o o 1 = 21 Tom Kristensen II 1 o 1 o o o = 2 Peter Tange III 1 1 o 1 1 o = 4 Bjør n Enemark III o 1 i 1 1 i = 4 Kim Mikkelsen III 1 1 i o o 1 = 3t Leif Clausen III o 1 1 o o 1 = 3 Jørgen Andersson III i o 1 1 o o = 21 Ib Petersen III t o 1 o 1 o = 21 Jens Bager III o o 1 o i o = li Skakmæssigt set blev det en fiasko! Eneste præmietager og dermed oprykker blev Peter Tange,der med sine 4 point halede en lo.præmie i land. Derudover havde vi 4 nedrykkere (Jens Bager røg helt ned i begynderklassen) og 4 lige på grænsen! (2t point sikrede forbliven). Mesterklassen var i år særdeles stærkt besat.navne som Kaj Bjerring,Ove Søgård,Poul Hage,Søren Petersen,Bjarke Kristensen, Steen Grabow osv kan få næsten enhver til at ryste i bukserne.undertegnede fik da også svært ved at opnå de magiske 2! point,så svært at jeg i sidste runde (efter ' et remisparti) måtte ty til lodtrækningsheldet for at blive i klassen. Claes fra Brøndbyerne valgte heldigvis den forkerte side af enkronen. De øvrige rødovrespilleres resultater var også skuffende,bl.a.fandt de få,der havde"spekuleret" i tilmeldingerne for at få en stor præmie,ud af,at der var andre,der havde fået samme lyse ide, Fortsættes side 6,

3 NUKANDETALTSÅSNARTVÆRENOK råbte en rasende Finn Bonnez alias Finn Bormed alias Fjnn Bone alias Finn Bonez.Hvordan i alverden skal postbudet finde frem til mig,når han kommer med en invitation til en international turnering,hvis mit efternavn ikke er stavet rigtigt??? hylede han,da vi for 117~gang havde stavet det forkerte Vi siger naturligvis undskyld Finn Bonned. Øh Finn Bonee Nej altså.bonnez1 (der var den vist). Holdturneringen 7.runde. STUDENTERNE III - RØDOVRE I = 2-6 En sejr i sæsonens sidste holdkamp var en betingelse for vores 1.holds forbliven i mesterrækken.derfor var det jo ikke lige just med ro i sjælen,at vi drog ind til Handelshøjskolen,hvor Studenternes 3ehold ventede osenerverne faldt dog hurtigt til ro,da vi bemærkede os at Studenterne diskede op med 501. reserver.samtidig med at vi stillede med næsten stærkeste hold (Søren Godtfredsen var reserve for Verner).Derudover var skolens moderne cafeteria indrettet med adskillige automater,hvis indhold hovedsagelig bestod af lakrids, chokolade mm samt varme og kolde drikkeoder gik ikke lang tid,før man var klar over til hvilken side sejren skulle gå.på nær Orla stod vi alle godt, og det var Kølvig og Sonne,der (måske ansporet af at der kun var en dør mellem spillelokalet og et lille hyggeligt værtshus) åbnede ballet,der skulle ende med en sejr til os på 6-2.Dernæst hev Henning Åge en sejr hjem,og undertegnede blev hurtigt smittet af denne sejrsvilje. 4 - o.orla var langt frc sin sædvanlige form,og det samme var tilfældet med Søren Godtfredsen,der endog underrettede sin modstander om kraftig tidnød g så Søren Peter sen.selvfølgelig har man lov at være heldig,men så heldig! Netop som modstan deren,med et helt tårn i overskud,trykkede på uret efter at have udført sit 39.træk,faldt vingen. 5-2.Johnny havde taget hængeparti,men ved senere analyser,ledet af Bent Kølvig,valgte modstanderen dog at opgive.godt gutter. Flemming. OG- SÅ ER DET VIST TID TIL STJERNEPARADEN. l.holdet : * * * ~~ * * 2.holdet : * ~ x ~ ~ * * 3.holdet : * * * ~~x * 4.holdet : * * * ~* ~ 5.holdet : * * * * * Vi siger naturligvis tak til alle,der har hjulpet os ved at skrive disse referater. I har klaret opgaven fremragende,og det er vores indtryk,at de øvrige medlemmer har syntes godt om indlægene. Redaktionen.

4 VANLØSE II - RØDOVRE II = 2-6 Det var med den største optimisme, at vi mødte op i Vanløse Skakklub.Formanden (red: det er altså Ejlert) havde fortalt os,at vi blot skulle score 2! point,så havde vi vundet rækken.med formanden som ivrig tilskuer og næsten i stærkeste opstilling (Wiman som reserve for Ole Bruun) kunne det ikke svigteo Efter en times spil var optimismen borte,det så ud som om vi stod næstbedst i de fleste af partierne~formanden forlod lokalet! Det var åbenbart det der skulle til.tak formand! I hurtig rækkefølge vandt Wiman - Buster - Lars - Leif og Alex, efter i ca.2o træk at være 4 bønder foran.jens og Arne fik remis mens Heinola afleverede et helt pointo Resultat 6-2 og oprykning. østergård. Hvad gør man ikke for at spille holdkamp for Rødovre? Hør blot: Arne Østergård (pt Rødovres største talent i fuskerskak) var i Jylland den dag ovennævnte holdkamp skulle spilles G Så han tog selvfø1gelig bare fl:yveren for at nå holdkampen"med en sådan kampmoral kan det ikke undre at 2.holdet rykkede op"bravo. Redaktionen RØDOVRE III - HELLERUP I = 4~- - 3-} Med gele i knæene og klaprende tænder mødte vi op1denne gang gjaldt det~ Det gjorde Hellerup også - dvs kun nogle af dem.to udeblev,hvilket gik ud over Leif og Uffe.(me Uffe - you ikke komme).2-o"kim Paulsen fortsatte sin succesrige karriere ved at mase sin modstander, hvorimod And ers gjorde det stik modsatte.3-lootto myrdede som sædvanlig sin moastander.selv lykkedes det mig at sætte kvalitet og point i slag.kim Clausen forandrede virtuost en gevinststilling til et O.Peter har et hængeparti med gevinstchancer,men det bliver næppe nødvendigt at spille det,da vi efter de sidste rygter er sikre på oprykning. Hip Hip HurrUf fe - vor topscorer. Akhøj. Hvis der en nogen der i øjeblikket er gnistrende arrig på DSU's hovedbestyrelse,så er det Søren Petersen"Nu havde han sådan glædet sig til at blive Rødovre Skakklubs første elitespiller,men nu er det jo umuligt,da de på de~ legeretmødet i Påsken afskaffede eliteklassen.(læs for en gangs skyld SKA~ BLADET)

5 TÅRNBY II - RØDOVRE IV = 4-4 Med afbud fra Enemark (kursus) og Mogens (arbejde) måtte jeg atter henvende mig hos altid villige Thomasen (reservernes 1.mand) og låne Finn Bonnez fra 5.holdet,da vi ved en stor sejr kunne blive nr.2 og dermed opnå oprykning. Efter en slags forhindringsløb pr.biler ankom vi til Tårnby opsatte på at yde det bedste med Jørgen (næsten max.) Andersson som primus motor.da vi endelig kom igang efter ~ times ventetid,varede det ikke længe før reserverne Finn og Thomasen havde skaffet os føringen med it - t,da Finn vandt og Thomasen spillede remis"karsten Andreasen var den næste,der var færdig,med remis som resultat~så stod det 2 - l.da jeg selv var kommet godt igang mod en noget usikker spiller, tog jeg en runde for at se på resten af partierne. Peter Tange stod ret godt på l.bræt,gamborg førte med et par bønder,jørgen havde oparbejdet en god stilling,mens Kim Mikkelsen som sædvanligt misbrugte1 sine store evner ved at bruge hele betænkningstiden i åbningen.opmuntret af denne rundgang,der tyd.ede på en sejr på 6-2,satte jeg mig ned og ville vinde partiet hurtigt.jeg ville lave en kombination,der kunne vinde en offi cer,men overså,at der røg en centrumsbonde ved tvungen dameafbytningt1 Jørgen syntes pludselig,at han kunne undvære dronningen,så han glemte at flytte den væk fra kongerækken,i en ellers vundet stilling.peter nedgjorde støt og roligt sin modstander - så var der atter balance igen med 3-3.Kim,der hav-. I de brugt l time og 55 minutter til de første 16 træk,måtte med tidnødsspøgelset hængende over hovedet ofre et tårn. i et desperat forsøg på at sætte mat"men modstanderen,der havde rigeligt med tid tilbage,afviste alle forsøg, og så var vi bagud med 3-4. Garnborg førte efterhånden med 4 bønd er-, og hans modstander overskred i en håbløs stilling Ejlert. Telefonnumre: Klublokalerne: 7o 78 ol Bestyrelsen: Ejlert : 7o Tom : - Mogens : 7o Flemming: Jeppe : o3 Redaktionen: Søren : o Peter : o Flemming : Kontingentindbetaling på giro sker til: RØDOVRE SKAKKLUB,Kassereren,Lucernevej 136,2610 Rødovre Postgiro nr. 4 lo

6 RØDOVRE V - ALLERØD II = 4~ - 3t Endnu engang blev 5.holdet amputeret,da 4.holdet huggede Finn~Vi fik,hvad der senere skulle vise sig,en god erstatning i Jeppe.Da det var et 2.hold, vi skulle møde,var det med en smule bange a.nelser,vi stillede op~starten blev i det mindste god,idet Flemming stjal modstanderens dame~hvorefter han meget fornuftigt gav op. 1 - o.tom kludrede i det og fik holdets første "påskeæg".denne aften flyttede Johannes og Morten brikker"uden at spille skak - og tabte.l - 3.Nu skulle vi vist til at skynde os,hvis vi ville gøre os forhåbninger om sejr. Vagner afslog høj.lydt remis. Fik i et bondeslutspil smuglet sin konge om bag fjendens linjer,hvor "Hans Majestæt" lavede så meget ravage,at modstanderen gav op"jeg selv spillede en ganske uinteressant "englænder,der sluttelig endte med en remis"2t - 3t"Nu måtte vores gæster simpelthen ikke få flere point!jeg havde længe_siddet og betragtet,hvordan Jeppt':: på brættet ved siden af ganske eftertrykkeligt lærte sin modstander at spille prøjsisk.jeppe snuppede bønder på stribe,byttede af og vandt smertefrit.nu havde vi kontakt,men da det var Leif der manglede,ventede vi alle på,at han som sædvanligt skulle "glemme" at flytte damen"men hvad gjorde han (klog af skade),han lod damen stå,indtil han fremtvang en afbytning på et tidspunkt,hvor han førte klart i materiale.resten ville være let,hvis modstanderen ikke gav op.men det gjorde han nu! 4t - 3~oBravo Leif. Resultatet rækker til en placering i midten. Jens Gønaeturnerinaen._,..., fortsat: Til sidst vil jeg belemre jer med mit eneste regulære gevinstparti.opdager I nogle fejl,vil jeg give den korte betænkningstid skylden~ Sort: Kaj Bjerring Siciliansk l.e4 c5 2øSc3 Sc6 3.g3 g6 4øLg2 Lg7 59f4 e6 6~d3 Sge7 7~Sf3 o-o B~o-o d5 9.Del -a6 looa4 Tb8 ll.g4 b5 12~Dg3 Sd4 13~Sxd4 cxd4 14&Se2 Dc7 15.e5 Dxc2 16"Sxd4 Dc7 l7oaxb5 axb5 183Le3 Tb7 l9odh4.f6 2o.'I'cl Db6 21.Tf3 fxe5 22~Sc6 Dc7 239Sxe5 Dd8 24.Th3 h6 25.d4 Tc7 26.f5 Txcl+ 27~Lxcl exf5 28"Lxh6 fxg4 29.Lxg7 KXg7 3o... Dh6+ K.f6 31.Ta3 Le6 32.Ta6 De8 33.Dh4+ g5 34"Dh6+ opgivet. I øvrigt startede Kaj Bjerring med ~ af 31 Søren

7 HOLDTURNERINGSN - INDIVIDUELT. Så nåede vi endelig til vejs ende med denne turnering ogsa.sidste gang I hørte om den var ved juletid sidste år,og da var situationen den, at Jørgen Andersson,Jens Bager og Flemming trols.talle havde maksimum.lidt længerene- de lå Karsten Andreasen,t point efter,og endnu længere nede,l point efter, fandt vi en klump,der blandt andet indeholdt Leif Tange9estergård,Heinola, eller sagt med andre ord: næsten hele banden fra 2.holdet" Det viste sig dog hurtigt,at Flemming og Karsten ikke kunne stå for presset de tabte begge de to næste partier - og da flere viste samme tendenser,var der inden sidste runde faktisk kun to,der havde chancen for at vinde.kong Skræp (Jørgen Andersson) havde stadigvæk maksimum - og det måtte vi andre i klubben sandelig også høre for - og skulle bare have remis i sidste,da nærmeste (og eneste) konkurrent var Leif Tange,l point efter. Men,som det så ofte går,når man bliver for overmodig,så indhenter skæbnen den højtskrydende (Jørgen Andersson),og så plejer det at gå galtodet gjord:::0 det også her,for Jørgen tabte det sidste parti,og så strøg Tange forbi med en sikker sejr. Leif Tange opnåede 5 gevinster og 2 remisser - et imponerende resultat~ Der er mindsandten noget for os andre at leve op til næste år. Slytstillingen: Hold B Ialt l.leif Tange II Jørgen Andersson IV Flemming Holst V Lars Sørensen II Uffe Dahl III Jens Bager V Harly Sanne I Jens Akhøj III 7 11~ 9.Peter Rank III 7 11 lo.peter Tange IV Anders Lundsgård III tto Nielsen III ~SeGamborg IV Karsten Andreasen IV Buster Andersen II Flemrning Bruun I 7 lo~ 17.Arne Østergård II 6 lo~- 18.Leif Sønder.skov III 6 lo 19.Søren Petersen I 7 lo 2o.Erich Heinola II 6 lo 0 ~-.Henning 01. A.Hansen I 7 9.:L - 2

8 Hold B Ialt '7/ 22.0rla Larsen I 9J,. c. 23.Kim Paulsen II/III 6 9~ 24.Kim Mikkelsen IV 6 q Bjørn Enemark IV 6 9.;L 2 26.Tom Kristensen V 6 9:1-27.Ejlert Andersen R/IV le Bruun III/II Finn Bonez V 6 9 r:: g 1 3o~Bent Kølvig I ) 2 31.Leif Clausen V Vacrner.Tacobsen V 5 33.Ko.j Olsen I~/R Jens Bertolt II 5. ' 8 35.Alex Juul R/II 5 7J; c: 36.MortenLundsgård V Ivan Sørensen R 5 6.l 2 38.E.Thomasen R 4 6~ 39.Tim Bjerre I/R 5 6 ~ 4o.Mogens F.Hansen IV 4 6-} 41.Johnny Thylin I Kim Clausen III 4 )2 43.Jan Wiman R B.Selsted R verner Petersen R/I 3 4..,, Kjeld I-Iøjmark V/R J 47.K.Jeppesen R Michael Garly R 2 2~ 49~Jan Nielsen 2 2~ 50.Johs.Rasmu.ssen R/IV 2 2t 51.Poul E.Pedersen R Ib Petersen. R Søren Godtfredsen R 1 1 Forklaring: B = Bonus, 1 point pr.spillet parti R == Reserve. Spillere med o 1 02 samme po i,n tsum er pleceret efter: l.flest spillede partier på højere hold (understreg~ing af res 2.Flest spillede partier ialt. 3.E-i0jeste, 1101d/hcjeste bræt. spillerne fra 5. holdet fik i 3.runde gennemsnittet af hvad de havde præs teret i de to første runder.de fik dog ingen bo.nus. Søren

9 Gode resultater i Klubholdturneringen. Efter at sidste runde nu er afviklet med 4 sejre + 1 uafgjort match som resultat for vore 5 hold,kan vi konstatere,at klubben har haft sin bedste sæson indenfor KSU-holdturneringen,og at vi bekræftede vor position som en af de bedste KSU-klubber i bredden: l"-holdetnr14 i M~rækken 2.holdet nrli i 24række (oprykning til li.række) 3.holdet nrl1 i 2.række ( ) 4.holdet nr.3 i 3lrække 5.holdet nr.4 i 3irække Lidt om de enkelte hold: Brønshøj I 4lt Lyngby II 3o~ Øbro II 29i Rødovre I 28~ Allerød I 261 Sk 1941 II 24i Vanløse I 23t Studenterne III 19t Rødovre II Tårnby I 38t 34t As o4 II 34 Albertslund II 32 Amager III 23 Vanløse II 23 Brøndby II 22t Posten I Rødovre III Øbro III 16t 33t 32t Valby I 29 Hellerup I 29 Brønshøj SK I 27 Tårnet II 26 Brøndbyvester I 24i Olympia I 22t liholdet:mine forventninger til dette hold,inden starten på turneringen,var,at holdet skulle være stærkt nok til oprykning til 3.division, såfremt vi kunne stille i stærkeste opstilling hver gang.desværre var vi ikke i stand til at stille bedste hold mere end 3 gange af de 7 vi spillede,men det må give stof til eftertanke, at vi de tre gange vandt med 16t - 1t. 2.holdet: Dette rutinerede hold måtte leve med favoritværdigheden allerede inden starten på turneringen.alt andet end oprykning ville næsten være at betragte som fiasko.gutterne formåede til fulde at indfri forventningerne med stor styrke,og st point i gennemsnit er simpelthen flot.bravo gutter. 3.h.oldet: Talentholdet,som det også bliver kaldet,leverede den mest overraskende præstation ved at vinde gruppen,selvom de blandt modstanderne kunne tælle ikke mindre end 5 klubbers førstehold.en enestående god mødeprocent var der på holdet.kun et afbud fra spillerne,mens jeg nogle gang~ måtte låne nogle spillere til 1. og 2.holdet.Tak for jeres gode holdmoral.

10 Lyngby IV 3o! Hvidovre II 27t Rødovre IV 27 Tårnby II 26 AS o4 III 22 Amager IV 17t Avedøre I 16t Øbro IV 35 Gladsaxe IV 3ot Allerød II 25 Rødovre V 24 Tårnby III 18t Olympia II 15t Glostrup IV 14~ 4,holdet: Holdet;som bestod af en blanding af un ge og ældre spillere,levede op til den gode præstation frg. sidste år,ved igen at blande sig i topstriden.det rystede ikke holdet,at de mistede en sejr på 6i - 1t,da Hellerup trak sig fra turneringen~ 5.h.oldet: Holdet,som i år havde flere nye spillere med,forbedrede deres resultat fra sidste år bety deligt.også på dette hold er der en god kampmoral og kammeratstab.ingen tvivl om at der er meget i holdet endnu. Som chefholdleder retter jeg en tak til.alle på holdene,og ikke mindst til reserverne (med Thomasen i spidsen),som altid var villige til at give et nap med for klubben. Lidt statistik: ~ 151 point af 264 mulige =- 57,4% og ingen af holdene under 50%! TAK ALLESAMMEN Ejlert Kampklubbens påsketurnering. Det var i år 4.gang at Kampklubben afholdt sin påsketurnering,og arran gørerne kunne dennegang glæde sig over,at man rundede de loo deltagere~ nemlig 102"hvilket var del tagerrekord.der blev spillet i elite-, mester 1.,2. og 3.klasse over 7 rund~r.elite Qg mester spillede i Kampklubbens lokaler på Solitudevej,og 1.2. og 3.kl. i menighedshuset på Vedbækvej På begge spillesteder var der mulighed for at købe mad og drikkevarer til priser,som man let kunne blive ruineret af,hvis man. skulle blive mæt.turneringen blev afviklet fint og tilfredsstillende,blot var det lidt anstrengende at skulle spille to partier skærtorsdag og påskelør deg,særligt for dem,som fik hængeparti til om aftenen. Eliteklassen blev vundet af.jens Hartung-Nielsen frg Gentofte med 5 point foran Henning Nielsen,Qdense også med 5 point. Jeg spillede selv i 2.klasse.Til trods for at jeg spillede en elendig turnering,lykkedes det mig at skrabe de 3 point sammen,som jeg skulle have for at undgå nedrykning. Finn Bonnez.

11 Lige inden bladet skulle trykkes,dumpede følgende ind af dørent Kære Rødovre Skakklub, vi siger hermed mange tak for jeres l,holds besøg d,6/4.ikke blot fik vi en god match,men aldrig nogensinde har vi solgt så maget lakrids og cho~olade som den aften.samtlige automater var plyndret,da I havde spillet i time. TAK St.s. PS. Senere fandt vi et par spillere fra jeres klub højlydt diskuterende udenfor.i havde vist fejret sejren grundigt,for den ene prøvede forgæves at få den anden med ind i vognen,hvortil den anden svarede,at han skam ikke var så dum,at han også ville lade sig æde af den lille lyserøde elefant. PS.PS. Det var vel ikke en af jer,der smadrede døren ind til værtshuset, da den et øjeblik var blevet låst?? Svar: Tak for brevet.vi skal hermed straks sende det videre til Brøndby Skakklub,der jo også vat inde hos jer den dag. Afslutningen på dette nummer bliver desværre lidt pinlig: SIDEN JEG FOR SNART ET HALVT ÅR SIDEN BEGYNDTE AT RYKKE FOR BIBLIOTE KETS BØGER,OG TIL TRODS FOR AT MAN KUN MÅTTE LÅNE_DEN I EN MÅNED,ER DER INDTIL NU IKKE BLEVET AFLEVERET EN ENESTE BOG, Synes I ikke1at det er flovt? Søren. Og til slut skal vi lige nævne at klubbens forårsturnering afholdes og 25.Maj.Der spilles 6_runders hurtigskak,med to runder hver aften,og der spilles i 2 klasser.en for M + l.kl spillere og en for 2. og 3.kl spillere.begge steder er indskuddet lokr. Tilmelding til Ejlert senest tirsdag d.4/5.

RØDOVRE SKAK KLUB. Nr10/11 Oktober -November 1989. 26. Argang. Sæsonen 1989/90 er godt igang, og INTERNE TRÆK er atter tilbage i rampelyset

RØDOVRE SKAK KLUB. Nr10/11 Oktober -November 1989. 26. Argang. Sæsonen 1989/90 er godt igang, og INTERNE TRÆK er atter tilbage i rampelyset RØDOVRE SKAK KLUB INTERNE TRÆK Nr10/11 Oktober -November 1989 0 26. Argang Sæsonen 1989/90 er godt igang, og INTERNE TRÆK er atter tilbage i rampelyset INTERNE TRÆK PROGRAM-ÆNDRING. Grundet Kommunevalget

Læs mere

SKAKKlUB RØDOVRE PROGRAM:

SKAKKlUB RØDOVRE PROGRAM: INTERNE TRÆK RØDOVRE SKAKKlUB NR. 1 FEBRUAR 1990 27.ÅRGANG PROGRAM: 20. februar: Vinterturnering. 27. februar: KSU-Holdkampe: I-holdet oversidder. II-holdet ude mod Amager III III-holdet hjemme mod Lyngby-Virum.

Læs mere

"årgang. (:!fortsættess.ide 3, hele turneringstabellen side 2) V E S T V 0 L D il 0 L D T U R N E R I N G E N.

årgang. (:!fortsættess.ide 3, hele turneringstabellen side 2) V E S T V 0 L D il 0 L D T U R N E R I N G E N. Rødovre Skakklub INTERNE TRÆK. Nr. 5. Marts 1973. 9"årgang. V E S T V 0 L D il 0 L D T U R N E R I N G E N. Glimrende Rødovrespil af alle vore hold som i høj grad kom til atpræge turneringen med deres

Læs mere

KLUB RØDOVRE SKAK. Nr.2 4.oktober 14.'1.rgang

KLUB RØDOVRE SKAK. Nr.2 4.oktober 14.'1.rgang RØDOVRE SKAK KLUB Nr.2 4.oktober 14.'1.rgang Generalforsamling d.27/9 Tirsdag d.27/9 afholdtes generalforsamlingen, som sædvanligvis blev indledt med formandens beretnine. Som ved de forgående år blev

Læs mere

SKAK KLUB RØDOVRE. Nr. 10 Oktober rgalg

SKAK KLUB RØDOVRE. Nr. 10 Oktober rgalg INTERNE TRÆ K RØDOVRE SKAK KLUB Nr. 10 Oktober 1987 23.6rgalg Redaktionen er atter tilbage med godt humfr hver mlnedll R dovremesterskabet 1987 synger pl sidste vera. RM 81 KLA87 MIT LIVS PARTI. af VerAer

Læs mere

Holdskak: 1. runde (19. oktober)

Holdskak: 1. runde (19. oktober) Holdskak: 1. runde (19. oktober) Inden du læser runderapporterne fra mig og Lars, brug 5-10 min. på at løse disse skakopgaver som alle er fra denne runde: Odense 1 vs. Frem 3, bræt 3: Thor Bendix Jesper

Læs mere

Jyderup Skakklub. Holdkampen: B2 rækken, 3.runde, hjemmekamp mod Slagelse 2.

Jyderup Skakklub. Holdkampen: B2 rækken, 3.runde, hjemmekamp mod Slagelse 2. Holdkampen: B2 rækken, 3.runde, hjemmekamp mod Slagelse 2. Tirsdag, den 16.december 2014 mødtes vi ved skakbrætterne på vort spillested Tornved Skolen, Jyderup Afdeling, B fløjen. Vi var fuldt hold, men

Læs mere

Mandag den 23. februar: I holdet ude mod Øbro. Tirsdag den 24. februar: III holdet ude mod Amager. Torsdag den 26. februar: II holdet ude mod Valby.

Mandag den 23. februar: I holdet ude mod Øbro. Tirsdag den 24. februar: III holdet ude mod Amager. Torsdag den 26. februar: II holdet ude mod Valby. RØDOVRE SKAKKLUB INTERNE TRÆK Nr.. December 986.. årgang. ÅRETS JULEGAVE. Interne Træk overlever bladdøden og udkommer igen ca. en gang pr. måned. Redaktionen søger et par raske medarbejdere. Henvendelse

Læs mere

Ja så er v~ her igen og~vi starter med at presentere: vores ansigt udadtil, nemlig K.ScU.0 Holdtu:rnering. III holdet

Ja så er v~ her igen og~vi starter med at presentere: vores ansigt udadtil, nemlig K.ScU.0 Holdtu:rnering. III holdet RØDOVRE SKAK KLUB Ja så er v~ her igen og~vi starter med at presentere: vores ansigt udadtil, nemlig K.ScU.0 Holdtu:rnering. I holdet Jo:b..nny Thylin Henning Åge Hansen Søren Godtfredsen Harly Sonne Orla

Læs mere

SKAK KLUB RØDOVRE. Røcto~remeste~ 1992: Gy~la Sz~cs. Kl~bmester 1992 : Gy~la Sz~cs. Nr.2 Juni Årgang. Sæsonen

SKAK KLUB RØDOVRE. Røcto~remeste~ 1992: Gy~la Sz~cs. Kl~bmester 1992 : Gy~la Sz~cs. Nr.2 Juni Årgang. Sæsonen INTERNE TRÆK RØDOVRE SKAK KLUB Nr.2 Juni 1992 29.Årgang Sæsonen 1991-1992.J I Røcto~remeste~ 1992: Gy~la Sz~cs Kl~bmester 1992 : Gy~la Sz~cs Vinde~ af nr.2 : Frank Jensen nr.3 : Dan Grøndal nr.4 : Egil

Læs mere

KLUB RØDOVRE SKAK. Vinterturneringen

KLUB RØDOVRE SKAK. Vinterturneringen RØDOVRE SKAK KLUB Nr:~8 juni 14.ftrgang Vinterturneringen Bent Kølvig genvandt klubmesterskabet i sikyer stil med maximum point, og derved mesterskabspokalen til ejendom. Vi gratulerer med det fine resultat.

Læs mere

Tornved Skakklub att/jens Lundberg Slagelsevej 33 4450 Jyderup Tlf: 59277938 E-mail: jelu@post9.tele.dk

Tornved Skakklub att/jens Lundberg Slagelsevej 33 4450 Jyderup Tlf: 59277938 E-mail: jelu@post9.tele.dk att/ Jyderup, den 4.11.1998 & Kalundborg Folkeblad Jyderup Sektion Holdturneringen 1998-99 Vi er netop startet på sæsonens første holdkamp, som blev spillet ude mod Holbæk Skakklub i A-rækken. Trods stor

Læs mere

Tornved Skakklub ... Kalundborg Folkeblad & Holbæk Amts Venstreblad & Jyderup Posten. Vi mødes hver tirsdag på Kildebjergskolen i Mørkøv

Tornved Skakklub ... Kalundborg Folkeblad & Holbæk Amts Venstreblad & Jyderup Posten. Vi mødes hver tirsdag på Kildebjergskolen i Mørkøv På Kildebjergskolen mødtes Slagelse og ber tirsdag aften til en duel på 8 kampe i første runde af A2 rækken. Kampen bølgende frem og tilbage, hvor formanden lagde ud med en remis efter en dragevariant

Læs mere

TRÆK INTERNE I N D B Y D E L S E - I N D B Y D E L S E. Bru.un. KSU - klubturneringen.

TRÆK INTERNE I N D B Y D E L S E - I N D B Y D E L S E. Bru.un. KSU - klubturneringen. Rødovre Skakklub INTERNE TRÆK lo. årgang nr. 5. kpril 74. I N D B Y D E L S E - I N D B Y D E L S E til Forårsturnering i maj måned. TurneringP:..~spilJ.es i l-:r- som hurtigska..kturnering (t time pr.

Læs mere

God Rødovreindsats i Vestvold-holdturneringen.

God Rødovreindsats i Vestvold-holdturneringen. RØDOVRE SKAK KLUB Nr.6 7.rnarts 14.nrgang God Rødovreindsats i Vestvold-holdturneringen. Turneringen, der blev spillet i Vanløse over de to onsdaee 15/2 og 22/2 med tre runder pr. aften, havde i ~r rekorddeltagelse

Læs mere

30/11 Vinterturnering l~runde

30/11 Vinterturnering l~runde Nr"l 31.August 1976 13"Årgang., VELKOMMEN 'l'il EN NY SÆSON'~ Ja,så er vi så småt begyndt at spille skak igen efter en dødkedelig sommerferie uden en eneste tirsdag aften i Rødovre Skakklub. Og vi fatter

Læs mere

Mester i kongernes spil

Mester i kongernes spil Mester i kongernes spil 3 Forlaget Bedre til skak Indhold Indledning... 6 Kapitel 1: Åbningsspil 9 Kapitel 2: Midtspil 11 Kapitel 3: Slutspil. 13 Kapitel 4: Centrum og udvikling. 15 Kapitel 5: Rokade og

Læs mere

Skakopgaver for mestre

Skakopgaver for mestre Skakopgaver for mestre Kongediplom Forlaget Bedre til skak Indhold Indledning...... Test 1: Test 2: Test 3: Test 4: Test 5: Test 6: Test 7: Test 8: Test 9: Test 10: Hvilken åbning?.. Åbningsfælder. Udvikling.....

Læs mere

RBDOVRE SKAXXtUB. ffbstyrelsenønsker alle medlemmer samt deres familier en god jul samt et godt nytår. f'vr. 3. DECEMBER

RBDOVRE SKAXXtUB. ffbstyrelsenønsker alle medlemmer samt deres familier en god jul samt et godt nytår. f'vr. 3. DECEMBER INTERNE THÆ.K RBDOVRE SKAXXtUB f'vr. 3. DECEMBER 1990 27. årgang I årets turnering deltog 48 spillere fordelt i fem klasser. Som i de foregående år havde vi den glæde at se nye spillere deltage i turneringen

Læs mere

Nyhedsbrev Chess House august 2011

Nyhedsbrev Chess House august 2011 Nyhedsbrev Chess House august 2011 Chess House Sommerskak 2011 CH Sommerskak blev afviklet som en 7 runders Schweizer-turnering i dagene 27. juni 3. juli med 20 deltagere. Torben Kyhl Sørensen (ego) var

Læs mere

RØDOVRE SKAK KLUB. Nr.l. August 1982 3o.Å.rgang.

RØDOVRE SKAK KLUB. Nr.l. August 1982 3o.Å.rgang. RØDOVRE SKAK KLUB Nr.l. August 1982 3o.Å.rgang. BACK ON THE STREET! Freden er forbi venner~efter et par sæsoner med diverse vattede redaktører, der,når bølgerne gik iøjs~,kun udsendte 1-2 numre årligt,har

Læs mere

KLUB RØDOVRE SKAK. Nr.5 21.januar 14.årgang

KLUB RØDOVRE SKAK. Nr.5 21.januar 14.årgang RØDOVRE SKAK KLUB Nr.5 21.januar 14.årgang Omsider kom det længe ventede januarnummer af det ufo? gænge1ige Interne Træk. Grunden til at det har trukket lidt ud denne gang skyldes en maveforgiftning den

Læs mere

NR. 23 OKTOBER 2011 ÅRGANG

NR. 23 OKTOBER 2011 ÅRGANG SUPERVETERANERNE NR. 23 OKTOBER 2011 ÅRGANG 6 Kære Siggi Nu nærmer tiden sig til at vi skal skifte formand, derfor vil jeg gerne på holdets vejne sige rigtig mange tak for de 20 år der er gået med dig

Læs mere

REGLEMENT FOR HOVEDKREDSENS HOLDTURNERING (Fra og med turneringen 2012/13)

REGLEMENT FOR HOVEDKREDSENS HOLDTURNERING (Fra og med turneringen 2012/13) REGLEMENT FOR HOVEDKREDSENS HOLDTURNERING (Fra og med turneringen 2012/13) 1 DELTAGERE Skakklubber der er tilmeldt Dansk Skak Union gennem 9. hovedkreds kan deltage med et eller flere hold. Hold tilmeldt

Læs mere

KLUB RØDOVRE SKAK. Nr.7 påsken 79 15.årgang

KLUB RØDOVRE SKAK. Nr.7 påsken 79 15.årgang RØDOVRE SKAK KLUB Nr.7 påsken 79 15.årgang RØDOVRE ST.AilIGI 3.DIVISION Til divisionsafslutningen på Valhøj skole ankom vore spillere med flossede ner..rerog dirrende hænder. Vi vidste at med et 3-5 nederlag

Læs mere

RØDOVRE SKAK KLUB. Nr Marts År~

RØDOVRE SKAK KLUB. Nr Marts År~ RØDOVRE SKAK KLUB Nr.7. 15.Marts 1977 13.År~ VESTVOLDHOLDTURNERING 1977 blev ikke den store succes for klubben dennegang.i modsætning til sidste år,hvor vi blev bedste klub,måtte vi i år nøjes med en præmie

Læs mere

RØDOVRE SKAK KLUB. med nedlemrnerne,for nde deres forhåbentlii;:';e fremragenle indlæg ( f.eks.

RØDOVRE SKAK KLUB. med nedlemrnerne,for nde deres forhåbentlii;:';e fremragenle indlæg ( f.eks. RØDOVRE SKAK KLUB Årgang 18 Nr 3 Oktober 22. EROLOG Selv om Llm le:rne ha.r give op, G:;_ måttet er de nye rede.,ktører ikke ijleg e for at videreio re dette verdensbei 1 1mte ( i hvert f'c.ld i Hødovre

Læs mere

NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG

NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG SUPERVETERANERNE NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG 6 Så gik den første halvdel af sæsonen, og det er blevet til flere nederlag end sejre, men en stigende formkurve fortæller os, at vi i efteråret helt sikkert vil

Læs mere

Fribonden (1) Hvid i trækket skaber en fribonde: 1. b6, axb6 ( 1. -, cxb6 2. a6 og vinder) 2. c6!, bxc6 3. a6 og hvid vinder.

Fribonden (1) Hvid i trækket skaber en fribonde: 1. b6, axb6 ( 1. -, cxb6 2. a6 og vinder) 2. c6!, bxc6 3. a6 og hvid vinder. Fribonden (1) En bonde, som ikke har nogen fjendtlig bonde foran sig, hverken på samme linje eller de to tilstødende linjer kaldes en fribonde. Den kan kun hindres i at avancere ved hjælp af officerer

Læs mere

25-års jubilarer i københavn - 2013 Af: Arne Iversen, StilladsInformation

25-års jubilarer i københavn - 2013 Af: Arne Iversen, StilladsInformation 25-års jubilarer i københavn - 2013 Af: Arne Iversen, StilladsInformation Torsdag den 14. november var der inviteret til jubilæumsreception i 1920-klubben. Tre af klubbens mere end 600 medlemmer har i

Læs mere

3 HOLDSTØRRELSE I M og A består hvert hold af 8 spillere. I B, C og en eventuel juniorklasse består hvert hold af 4 spillere.

3 HOLDSTØRRELSE I M og A består hvert hold af 8 spillere. I B, C og en eventuel juniorklasse består hvert hold af 4 spillere. REGLEMENT FOR HOVEDKREDSENS HOLDTURNERING som senest ændret på 9. hovedkreds generalforsamling den 1. april 2009 og på hovedkredsens bestyrelsesmøde den 29. august 2009. (Nye regler er anført i teksten

Læs mere

d.28/9 En kombination af stort fremmøde, spørgelyst og vigtige punkter generalforsamlingen,

d.28/9 En kombination af stort fremmøde, spørgelyst og vigtige punkter generalforsamlingen, Nr. 2 5.oktober 1976 13.Årgang Generalforsamling d.28/9 En kombination af stort fremmøde, spørgelyst og vigtige punkter på dagsorden, bevirkede at generalforsamlingen denne gang blev sgrde1es 1ivlig og

Læs mere

SUPERVETERANERNE NR. 26 JULI 2012 ÅRGANG 7. Så gik den første halvsæson med ny formand, endda en spillende en af slagsen.

SUPERVETERANERNE NR. 26 JULI 2012 ÅRGANG 7. Så gik den første halvsæson med ny formand, endda en spillende en af slagsen. SUPERVETERANERNE NR. 26 JULI 2012 ÅRGANG 7 Så gik den første halvsæson med ny formand, endda en spillende en af slagsen. Han har med stor ihærdighed forsøgt at skabe lidt mere diciplin på holdet, så nu

Læs mere

Grundlæggende kendetegn ved slutspil

Grundlæggende kendetegn ved slutspil Hvad kendetegner så slutspilfasen i skak? De grundlæggende kendetegn er 1. Kongerne spiller en vigtig og aktiv rolle i slutspilfasen Den aktive konge 1-5 2. Fribønders betydning øges betydelig i slutspillet

Læs mere

Årsberetning. Medlemmer: Resultater: 2. Division

Årsberetning. Medlemmer: Resultater: 2. Division Årsberetning Medlemmer: Medlemstal 84 aktive, betalende via klubmodul Derudover har vi haft et dame hyggehold og der er blevet brug 26 spillere på damer serie 2 og 36 spillere på herre serie 3, indtil

Læs mere

Taktiske element: Bindinger

Taktiske element: Bindinger Taktiske element: Indhold...3 Binding...4 Definition af en binding...4 Opgave Lav en binding...5 Der er forskel på bindinger...6 En Sikker Binding (1)...7 En Sikker Binding (2)...8 En Sikker Binding (3)...9

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Reglement for 9. HK's holdturnering

Reglement for 9. HK's holdturnering Reglement for 9. HK's holdturnering Reglement for 9. Hovedkreds holdturnering (Fra og med turneringen 2015/16) 1 Deltagere Skakklubber der er tilmeldt Dansk Skak Union gennem 9. hovedkreds kan deltage

Læs mere

Bjørnen. Indhold: Medlemsblad for Herning Skakklub 39.årgang, nr. 1. 2015. Mindeord Holdturnering 2014/2015 Kommende Turneringer

Bjørnen. Indhold: Medlemsblad for Herning Skakklub 39.årgang, nr. 1. 2015. Mindeord Holdturnering 2014/2015 Kommende Turneringer Bjørnen Medlemsblad for Herning Skakklub 39.årgang, nr. 1. 2015 Indhold: Mindeord Holdturnering 2014/2015 Kommende Turneringer HERNING SKAKKLUB http://www.herningskakklub.dk/ Herning Skakklub har spillelokaler

Læs mere

Holdskak: Fuldt hus i vores klublokaler!

Holdskak: Fuldt hus i vores klublokaler! Holdskak: Fuldt hus i vores klublokaler! Det har været småt med holdskakopdateringer på det seneste, bl.a. pga. sygdom, men nu starter vi op igen, og hvilken bedre dag end denne? Helt sensationelt spillede

Læs mere

Reportage sponsorer. DM4 Vejle.

Reportage sponsorer. DM4 Vejle. Reportage sponsorer. DM4 Vejle. Vejret viste sig fra sin pæneste side ved DM4 i Vejle, den første weekend i August. Banen i Vejle har et godt layout og er en fornøjelse at køre på. Desværre har de ingen

Læs mere

SKAK KLUB RØDOVRE. NR. 6 /f'jijrts _ Årgang.

SKAK KLUB RØDOVRE. NR. 6 /f'jijrts _ Årgang. INTERNE TRÆ-K RØDOVRE SKAK KLUB NR. 6 /f'jijrts _ 1993 29.Årgang. JUBILÆUMSTURNERINGEN I HlllRTIGSKAKBLEV EN SUCCES. Lørdag den 16 januar deltog 57 af klubbens medlemmer i det første af en række interne

Læs mere

REGLEMENT FOR 9. HOVEDKREDS HOLDTURNERING (Fra og med turneringen 2018/19)

REGLEMENT FOR 9. HOVEDKREDS HOLDTURNERING (Fra og med turneringen 2018/19) REGLEMENT FOR 9. HOVEDKREDS HOLDTURNERING (Fra og med turneringen 2018/19) 1 DELTAGERE Skakklubber der er tilmeldt Dansk Skak Union gennem 9. hovedkreds kan deltage med et eller flere hold. Hold tilmeldt

Læs mere

RØDOVRE SKAK KLUB. Nr.6 marts 15oårgang. Holdreferaterne:

RØDOVRE SKAK KLUB. Nr.6 marts 15oårgang. Holdreferaterne: RØDOVRE SKAK KLUB Nr.6 marts 15oårgang Holdreferaterne: Rødovre I - Gladsaxe I : 2t - 5t Vi var placeret som trejdesidst før kampen, foran Gladsaxe og Hillerød, og hvis muligheden for at blive i divisionen

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Frederiksberg Skakforening Nyhedsbrev, april Opgave 1 Sort trækker - mat i 3 træk (2 løsninger)

Indholdsfortegnelse. Frederiksberg Skakforening Nyhedsbrev, april Opgave 1 Sort trækker - mat i 3 træk (2 løsninger) Opgave 1 Sort trækker - mat i 3 træk (2 løsninger) Opgave 2 Hvid trækker - mat i 2 træk Indholdsfortegnelse Holdturneringen 2014/15 - Resultatet... 2 FS vinter spil-når-du-vil... 3 FS lynmester 2015...

Læs mere

BREAKING NEWS vedr. Tipskonkurrencen

BREAKING NEWS vedr. Tipskonkurrencen BREAKING NEWS vedr. Tipskonkurrencen Bemærk! - Omvendt siderækkefølge så nyeste info er øverst. INDEX Info nr. 14 's Tipskonkurrence af afgjort og VM er slut! Side 7-8 Info nr. 13 Der kæmpes stadig om

Læs mere

Turnering : Hold 2hk 2005/6. Ole Knudsen Morten Frank Jensen ,38 0 0, Korrigeret 1877

Turnering : Hold 2hk 2005/6. Ole Knudsen Morten Frank Jensen ,38 0 0, Korrigeret 1877 Turnering : Hold 2hk 2005/6 d.24.03.2006 Ole Knudsen 1922 1 Morten Frank Jensen 0 2011 0,38 0 0,40 1910 Korrigeret 1877 Michael Taankvist 1984 2 Jens Hjorth Hansen ½ 1781 0,76 3 Søren Dyberg Larsen 0 1908

Læs mere

Klaus Nars Holm U-de midt i Fa-rum Sø midt mel-lem Fa-rum og Vær-lø-se lig-ger der en lil-le ø.

Klaus Nars Holm U-de midt i Fa-rum Sø midt mel-lem Fa-rum og Vær-lø-se lig-ger der en lil-le ø. Klaus Nars Holm U-de midt i Fa-rum Sø midt mel-lem Fa-rum og Vær-lø-se lig-ger der en lil-le ø. Så-dan en lil-le ø kald-es en holm, og den-ne holm hed-der Klaus Nars Holm. Den lil-le ø er op-kaldt Ef-ter

Læs mere

Formandens beretning 2014-15

Formandens beretning 2014-15 Formandens beretning 2014-15 Dette er så afslutningen på mit første år som formand for Tårnby HK. Det kan vel siges at have været et turbulent år, når man ser på de ting der er sket i løbet af året, men

Læs mere

Bjørnen HERNING SKAKKLUB. Indhold: http://www.herningskakklub.dk/ Medlemsblad for Herning Skakklub 38.årgang, nr. 2. 2014

Bjørnen HERNING SKAKKLUB. Indhold: http://www.herningskakklub.dk/ Medlemsblad for Herning Skakklub 38.årgang, nr. 2. 2014 Bjørnen Medlemsblad for Herning Skakklub 38.årgang, nr. 2. 2014 HERNING SKAKKLUB http://www.herningskakklub.dk/ Herning Skakklub har spillelokaler i Vestervangskolens kantine. Der spilles hver mandag aften

Læs mere

51 E84 Friis, Carsten Bank Frantsen, Tom 2106 ½:½ (Fynsmesterskabet 2010) c4! 26. g3 xc1 27. xc1 xe4 28. a7 d5 29.

51 E84 Friis, Carsten Bank Frantsen, Tom 2106 ½:½ (Fynsmesterskabet 2010) c4! 26. g3 xc1 27. xc1 xe4 28. a7 d5 29. 51 E84 Friis, Carsten Bank 2326 - Frantsen, Tom 2106 ½:½ (Fynsmesterskabet ) 4-2- 1. d4 f6 2. c4 d6 3. c3 g6 4. e4 g7 5. f3 O-O O 6. e3 c6 7. ge2 a6 8. d2 b8 9. O-O-O O b5 10. cxb5 axb5 11. d5 b4 12. dxc6

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

16.06: Aftenen bød igen igen på rigtigt fint vejr med svag vind, lettere overskyet og grader. Det medførte også flotte scores i alle 3 rækker:

16.06: Aftenen bød igen igen på rigtigt fint vejr med svag vind, lettere overskyet og grader. Det medførte også flotte scores i alle 3 rækker: Siden sidst 2016 16.06: Aftenen bød igen igen på rigtigt fint vejr med svag vind, lettere overskyet og 16-18 grader. Det medførte også flotte scores i alle 3 rækker: A: Allan Poulsen 37 point Jens Sandal

Læs mere

Beretning til generalforsamling den 25. marts 2010

Beretning til generalforsamling den 25. marts 2010 Beretning til generalforsamling den 25. marts 2010 Sæsonen 2009/2010 nærmer sig nu hastigt afslutningen. Det har været en sæson med blandet følelser og jeg vil derfor i denne beretning over seniorernes

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

KLUB RØDOVRE SKAK. Nr.5 4.Januar 1977 13.årgang

KLUB RØDOVRE SKAK. Nr.5 4.Januar 1977 13.årgang RØDOVRE SKAK KLUB Nr.5 4.Januar 1977 13.årgang Holdturneringens 4.runde: Rødovre I - Frederiksholm I = i - 6i + hængeparti! 6ttb + pængeharti osv xxxxx(%%%?)4.rundiiii iiiiiihhhh jeg kunne: Nå,men inden

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Jens Lundberg. Med venlig hilsen Jens Lundberg, webredaktør 60789257

Jens Lundberg. Med venlig hilsen Jens Lundberg, webredaktør 60789257 Sendt: 11. november 2009 02:00 Emne: Tornved Skakklub hold kamp resultater tirsdag 10.november. Tornved Skakklub har spillet hjemmekampe i 1.runde med hold 1 i A2 rækken og hold 2 i B4 rækken. Hold 2 tabte

Læs mere

REFERAT FRA REPRÆSENTANTSKABSMØDE I NÆSTVED IDRÆTSUNION TIRSDAG DEN 20. MARTS 2012. I TEATERSALEN PÅ LILLE NÆSTVED SKOLE.

REFERAT FRA REPRÆSENTANTSKABSMØDE I NÆSTVED IDRÆTSUNION TIRSDAG DEN 20. MARTS 2012. I TEATERSALEN PÅ LILLE NÆSTVED SKOLE. REFERAT FRA REPRÆSENTANTSKABSMØDE I NÆSTVED IDRÆTSUNION TIRSDAG DEN 20. MARTS 2012. I TEATERSALEN PÅ LILLE NÆSTVED SKOLE. Deltagere: Jesper Poulsen (niu) Torben Søholt Pedersen (niu) Anne Zachariassen

Læs mere

25-års jubilarer i københavn - 2009 Af: StilladsInformation

25-års jubilarer i københavn - 2009 Af: StilladsInformation 25-års jubilarer i københavn - 2009 Af: StilladsInformation Torsdag den 3. december 2009 blev der igen holdt jubilæumsreception for 25-års jubilarer i Stilladsarbejdernes Brancheklub af 1920 i København.

Læs mere

side 9 manden Portræt af en 25-års jubilar

side 9 manden Portræt af en 25-års jubilar Stilladsinformation nr. 64 - december 2001 side 9 manden Portræt af en 25-års jubilar Navn: Ib Hansen Bopæl: albertslund Alder: 55 Start i branchen: 1975 Firma: Tillidspost: Herlev Stilladser Fanebærersuppleant

Læs mere

Danske politimesterskaber i

Danske politimesterskaber i BOR Danske politimesterskaber i København vandt alt i elite-rækken. Østjylland vandt alt i mester-rækken og Midt-og Vestjylland vandt alt i a-rækken. Af Poul-Erik Sloth Andersen PI-København, Bordtennisafdelingen

Læs mere

Referat fra Points generalforsamling 21. april 2016

Referat fra Points generalforsamling 21. april 2016 Referat fra Points generalforsamling 21. april 2016 Startet kl. 20.25 afsluttet kl. 21.10. Der var 21 medlemmer der deltog, inklusiv medlemmerne i bestyrelsen. Valg af dirigent Per Larsen Beretninger Formand

Læs mere

Hold. Fornavn Efternavn Klasse Skydetid

Hold. Fornavn Efternavn Klasse Skydetid Hold. Fornavn Efternavn Klasse Skydetid 1. 1. Poul Mølgaard V Veteran Kl. 08:00 2. Lars Hauge JÆ Jæger Kl. 08:00 3. Peter Johansen M Mester Kl. 08:00 4. Anders Bruun M Mester Kl. 08:00 5. Per sen M Mester

Læs mere

Klodshans. Velkomst sang: Mel: Den lille Frække Frederik

Klodshans. Velkomst sang: Mel: Den lille Frække Frederik Velkomst sang: Klodshans Velkommen, sir vi her i dag Nu alle sidder på sin bag. Vi viser, jer et skuespil. Og i kan klappe, hvis i vil. Der var engang for længe siden, så begynder alle gode eventyr. Det

Læs mere

John Christensen Jæger Kl. 08: Michael Linde Hey Jæger Kl. 08: Benny Trab Larsen Jæger Kl. 10: Jesper Maibom Jæger Kl.

John Christensen Jæger Kl. 08: Michael Linde Hey Jæger Kl. 08: Benny Trab Larsen Jæger Kl. 10: Jesper Maibom Jæger Kl. Jæger Allan Stigsen Jæger Kl. 12:00 361 Jørgen Nielsen Jæger Kl. 11:15 357 John Christensen Jæger Kl. 08:15 340 Flemming Carlsen Jæger Kl. 10:45 338 Per Jensen Jæger Kl. 10:15 334 Morten Røge Jæger Kl.

Læs mere

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Der var engang et stort slot, hvor der boede en prinsesse, en konge, en dronning og en sød tjenestepige. Lige

Læs mere

Referat af generalforsamling i Hørsholm Skakklub den 9. maj 2011

Referat af generalforsamling i Hørsholm Skakklub den 9. maj 2011 Referat af generalforsamling i Hørsholm Skakklub den 9. maj 2011 1. Valg af dirigent Palle Bratholm blev valgt til dirigent. Dirigenten konstaterede at indkaldelsen (som opslag og på hjemmesiden) var sket

Læs mere

Danske. Af Bjørn Bæk Nielsen og Gunnar Nørager DPIF fodboldudvalg Fotos: Gunnar Andersen og Robert Hansen, DPIF

Danske. Af Bjørn Bæk Nielsen og Gunnar Nørager DPIF fodboldudvalg Fotos: Gunnar Andersen og Robert Hansen, DPIF Danske politimesterskaber Fredericia Forenede Fodboldklubbers baner ved Madsbyparken var atter skueplads for et dansk politimesterskab i fodbold. Sidste år blev 11-mands afholdt på de selvsamme baner.

Læs mere

1 klasse: Nr.1 Bjørn Enemark ~ Nr. 2/3 Arne Østergaard og Morten Rosenby. 2 klasse a: 1/3 Tommy Lundsteen - Rune Skov Hansem og Claus Larsen.

1 klasse: Nr.1 Bjørn Enemark ~ Nr. 2/3 Arne Østergaard og Morten Rosenby. 2 klasse a: 1/3 Tommy Lundsteen - Rune Skov Hansem og Claus Larsen. Rødovre Skakklub INTERNE TRÆK Nr.3 December 993 30 årgang. RØdovremesterskabet 993. Rødovremester: Jan Nielsen Nr. Gyula Szucs klasse: Nr. Bjørn Enemark ~ Nr. /3 Arne Østergaard og Morten Rosenby klasse

Læs mere

Generalforsamling i Henne golfklub Torsdag, den 23. november Velkommen til Jer alle velkommen til vores revisor Jesper Clausen og til

Generalforsamling i Henne golfklub Torsdag, den 23. november Velkommen til Jer alle velkommen til vores revisor Jesper Clausen og til Generalforsamling i Henne golfklub Torsdag, den 23. november 2017. Velkommen til Jer alle velkommen til vores revisor Jesper Clausen og til bestyrelsen for Henne golfbane a/s Først det sportslige. Vi har

Læs mere

Light Island! Skovtur!

Light Island! Skovtur! Light Island! Skovtur! En tidlig morgen står de 4 drenge op, og spiser morgen mad. Så snakker de om at tage ud i skoven og sove. Da de er i skoven leder de efter et sted til teltet. Zac går ind imellem

Læs mere

World Cup Hallen Rødovre Centrum 99, 2610 Rødovre

World Cup Hallen Rødovre Centrum 99, 2610 Rødovre Ordinært afdelingsmøde afholdes tirsdag d. 6. maj 2014 kl. 19.30 World Cup Hallen Rødovre Centrum 99, 2610 Rødovre 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent og stemmetællere 3. Beretning 4. Indkomne forslag

Læs mere

Landsmesterskab A-rækken

Landsmesterskab A-rækken A-rækken A-rækken Hold Årgang Navn Høje Taastrup GF Licens 1 2 Total Plac. I Jan 70 Svend Clausen Beck 166 162 328 I Jan 70 Erik Høltermand 125 139 264 I Jun 84 René Poulsen 060664 186 206 392 I Mar 86

Læs mere

Vi havde allerede boet på modtagelsen i tre år. Hver uge var der nogen, der tog af sted. De fik udleveret deres mapper i porten sammen med kortet,

Vi havde allerede boet på modtagelsen i tre år. Hver uge var der nogen, der tog af sted. De fik udleveret deres mapper i porten sammen med kortet, Vi havde allerede boet på modtagelsen i tre år. Hver uge var der nogen, der tog af sted. De fik udleveret deres mapper i porten sammen med kortet, der anviste vejen. Siden så vi dem aldrig mere. 8 9 Dagen

Læs mere

!-'lusk Juleskak tirsdag den 17. december: Deltagerpris kr. 25,oo.

!-'lusk Juleskak tirsdag den 17. december: Deltagerpris kr. 25,oo. INTERNE TRÆK RØDOVRE SKAK KLUB Nlr'. 4. December 1991 28. årgang. Rødovremester: Gyula Sziics I årets turnering deltog 51 spillere fordelt i fem klasser. Som i de foregående år havde vi den glæde at se

Læs mere

Rødovremester(endnu engang): Verner Petersen

Rødovremester(endnu engang): Verner Petersen RØDOVRE SKAK KLUB Nr.4J 6.december 14.årgang Rødovremester(endnu engang): Verner Petersen Rødovremesterskabet i år vandtes af Verner Petersen med 5p. af 6 efter en meget spændende sidste rundeo Før sidste

Læs mere

Juledag d.25.12.10. Luk.2,1-14.

Juledag d.25.12.10. Luk.2,1-14. Juledag d.25.12.10. Luk.2,1-14. 1 Julen var noget, der skete engang. Et barn blev født I Betlehem et menneske, der blev til fryd og fred for alle, selv for os, der lever i dag. Julen er en drøm. En drøm

Læs mere

Tryllefrugterne. fortalt af Birgitte Østergård Sørensen

Tryllefrugterne. fortalt af Birgitte Østergård Sørensen Tryllefrugterne fortalt af Birgitte Østergård Sørensen Der var engang en mand og en kone; de havde en søn, der hed Hans. Manden passede en hel købstads kreaturer, og det hjalp Hans ham med. Så kom han

Læs mere

Alletiders bedste RIF-hold.

Alletiders bedste RIF-hold. Alletiders bedste RIF-hold. Ser man tilbage på de bedste fodboldspillere i RIF s historie, springer 2 ting umiddelbart i øjnene. De fleste af spillerne har spillet på 1. holdet i de 2 perioder, hvor man

Læs mere

Moderne mesterpartier

Moderne mesterpartier Moderne mesterpartier 2 Forlaget Bedre til skak Indhold [Sidetal i indholdsfortegnelsen svarer til den trykte bog og ikke til denne korte netudgave] Indledning... 6 Kapitel 1: Spasskij. 9 Kapitel 2: Fischer..

Læs mere

Kalø Golf Clubs herrehold klarede oprykningsspillet. Nyhedsbrev September 2010 Nr. 6. Generalforsamling. Har du også besøgt vores nye hjemmeside?

Kalø Golf Clubs herrehold klarede oprykningsspillet. Nyhedsbrev September 2010 Nr. 6. Generalforsamling. Har du også besøgt vores nye hjemmeside? Kalø Golf Club Club Golf Kalø Nyhedsbrev September 2010 Nr. 6 Generalforsamling Årets Generalforsamling finder sted onsdag d. 24/11 kl. 19.00 i Møllerens Hus Har du også besøgt vores nye hjemmeside? Hjemmesiden

Læs mere

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan Beretningen om Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan 25. februar 2009-1. udgave Af Feltpræst Oral Shaw, ISAF 7 Tormod Trampeskjælver får en ny ven Det var tidlig morgen, og den danske viking

Læs mere

Referat fra Bowlingafdelingens årsmøde 27. april 2017 i World Cup Hallen, 2610 Rødovre.

Referat fra Bowlingafdelingens årsmøde 27. april 2017 i World Cup Hallen, 2610 Rødovre. Referat fra Bowlingafdelingens årsmøde 27. april 2017 i World Cup Hallen, 2610 Rødovre. 1. Peter Holm blev valg til dirigent 2. John Vinding Petersen blev valgt som referent 3. Beretningen: Formanden fortalte

Læs mere

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden.

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden. 1 Sådan går der mange mange år. 1 Alle de væsener En gang for mange mange år siden blev skabt et væsen uden ben. Den måtte være i vandet, ellers kunne den ikke komme rundt. Så blev skabt en med 2 ben,

Læs mere

Jacob Aagaard stormester med turneringssejr i Arco, Italien. En hurtig rapport fra Tyskland af Jacob Aagaard.

Jacob Aagaard stormester med turneringssejr i Arco, Italien. En hurtig rapport fra Tyskland af Jacob Aagaard. Jacob Aagaard stormester med turneringssejr i Arco, Italien. En hurtig rapport fra Tyskland af Jacob Aagaard. Da tyve ratingpoint for lidt åbenbart var vigtigere end at jeg har haft den tredjebedste sæson

Læs mere

Landsmesterskab A-rækken

Landsmesterskab A-rækken A-rækken A-rækken Hold Årgang Navn Herning GF Licens 1 2 Total Plac. I Maj 63 Aage Christiansen 157 204 361 I Maj 80 Steen Lillegaard 147 159 306 I Jun 84 Jens Vestergaard 140 167 307 I Jan 74 Per Vestergaard

Læs mere

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 10 - oktober 2013 Helenenyt Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

RUDER CUP Gyttegaard Golfklub

RUDER CUP Gyttegaard Golfklub RUDER CUP 2018 Gyttegaard Golfklub Der spilles for 17. gang om det af Men' s Sections i golfklubberne Brande, Jelling, Give og Gyttegård eftertragtede RUDER CUP trofæ. Matchen spilles hvert år som afslutning

Læs mere

Tilpasset dansk mesterskab i 11-

Tilpasset dansk mesterskab i 11- Tiderne skifter og som ofte nævnt gennem det sidste halvandet år, er der sket mange store forandringer i den danske politisport. Det traditionsrige politifodboldmesterskab blev desværre, pga af et sent

Læs mere

Jens Lundberg. Venlig hilsen Jens Lundberg, webredaktør 60789257 (gerne sms)

Jens Lundberg. Venlig hilsen Jens Lundberg, webredaktør 60789257 (gerne sms) Sendt: 17. august 2011 11:18 Emne: juniorskak i Jyderup Skakklub Til orientering. Vi starter børne- og juniorskakken torsdag den 25.august kl. 15-16.30 i B-fløjen på Jyderup Kommuneskole. Samt at tidspunktet

Læs mere

4. SKl94l II l7~ 5. Studenternel4. V. holdet. 3. Tåstrup II 17. placering. De startede i fin stil,men røg så ind i en nitte mod AS04.

4. SKl94l II l7~ 5. Studenternel4. V. holdet. 3. Tåstrup II 17. placering. De startede i fin stil,men røg så ind i en nitte mod AS04. KSU- k1ubholdturnrringen. -2- JU står de sidste altafgørende runder for at skulle afvikles. Ivo rd an er vort udgang3punkt. Irid en sæsonstarten var vi meget betænkelige for,hvordan vi sku l le klare opgaven,

Læs mere

Ældre vinderlister fra 2012 og frem

Ældre vinderlister fra 2012 og frem Ældre vinderlister fra 2012 og frem Dato Matchleder 18 Dagens vinder Point Antal Matchleder 9 Dagens vinder Point Antal Vejret 28.10.13 ingen - - - regn 30.10.13 Thorkild Skovboe Ernst Johnsen 37 9 ingen

Læs mere

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK)

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) Mandag d. 11 januar Endelig var den store dag kommet, hvor jeg skulle af sted til Østrig på skiferie med min klasse.

Læs mere

Skakklubben af 1927 Ringsted

Skakklubben af 1927 Ringsted Skakklubben af 1927 Ringsted Introduktionsfolder 2004 / 05 Hold din hjerne i form - i SKAKklubben! www.sk1927ringsted.dk SKAK holder dig i form! Måske hører du til dem, der løber eller cykler lange ture,

Læs mere

RØDDER RANGLISTE 2012

RØDDER RANGLISTE 2012 OVERFØRTE POINTS 50% TOTAL RØDDER OPENING SØNDAG 29. APRIL THEKRATLUSKERS LØRDAG 12. MAJ MANFRED F.Q. CUP LØRDAG 9. JUNI HOOK & SLICE OPEN SØNDAG 24. JUNI MIDSUMMER MASTERS LØRDAG 7. JULI HOLIDAY INVITATIONAL

Læs mere

Stilling score point Viborg Ok : Mariager Fjord Ok : Ok Vendelboerne : Randers/djurs Ok :

Stilling score point Viborg Ok : Mariager Fjord Ok : Ok Vendelboerne : Randers/djurs Ok : Matcher (2-3 division) -------------------- 1 : Viborg Ok - Mariager Fjord Ok : 115-75 2 : Viborg Ok - Ok Vendelboerne : 123-76 3 : Viborg Ok - Randers/djurs Ok : 128-41 4 : Mariager Fjord Ok - Ok Vendelboerne

Læs mere

Der indkaldes herved til ordinær generalforsamling i klublokalet i Kultur- og Fritidscentret, Frederiksvej 27, Sorø.

Der indkaldes herved til ordinær generalforsamling i klublokalet i Kultur- og Fritidscentret, Frederiksvej 27, Sorø. Der indkaldes herved til ordinær generalforsamling i klublokalet i Kultur- og Fritidscentret, Frederiksvej 27, Sorø. Mandag den 11. april 2011 kl. 18.30 med følgende dagsorden: 1) Valg af dirigent 2) Beretning

Læs mere

Himmerland Forsikring fornyer hovedsponsorat og står bag golfturnering i Aars Golfklub

Himmerland Forsikring fornyer hovedsponsorat og står bag golfturnering i Aars Golfklub Pressemeddelelse: Årgang 2014 Nr. 8 Side 1 Himmerland Forsikring fornyer hovedsponsorat og står bag golfturnering i Aars Golfklub Golffeberen raser i det vesthimmerlandske og selvom den kommende European

Læs mere