BRYSTLØFT MED/UDEN IMPLANTAT

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BRYSTLØFT MED/UDEN IMPLANTAT"

Transkript

1 BRYSTLØFT MED/UDEN IMPLANTAT Version 1

2 Komplikationer og bivirkninger Du skal være opmærksom på, at følgende komplikationer og bivirkninger muligvis kan forekomme. Forudsætninger for at få et brystløft Ifølge loven om kosmetiske behandlinger kan du ikke blive opereret før en uge efter forundersøgelsen. Du skal være fyldt 18 år for at få foretaget et brystløft. Det er et krav, at dit BMI ligger i intervallet 18,5 til 28, og at din vægt har ligget stabilt i minimum 6 måneder inden en eventuel operation. Forventninger til resultat Vi anbefaler, at du kun får foretaget et brystløft en gang i livet, hvorfor det er naturligt at vente, til du er færdig med at få børn, ellers vil brystet igen ændre form. Aldersforandringer og vægtændringer kan med tiden påvirke det naturlige brystvæv, så udseendet ændres. Det er vigtigt at huske, at slutresultatet ikke altid kan leve op til dine og speciallægens forventninger og ønsker. Ar Ar efter en brystoperation kan hele forskelligt. I nogle tilfælde heler arrene ikke optimalt, og det kan være nødvendigt med korrektion, denne operation foregår oftest i lokalbedøvelse. I de første måneder er arrene røde og meget synlige. Arrene vil med tiden blive blege og mindre synlige, hos enkelte kan arrene dog blive brede og mørkpigmenteret. For at opnå de pæneste ar, er det vigtigt at beskytte arrene mod direkte sollys det første år. Vi anbefaler, at du smører dem med min. solfaktor 50 eller holder dem tildækket med et tyndt lag tøj. Blødning I sjældne tilfælde (under 1%) kan der inden for det første døgn efter operationen opstå en blødning. Blødning kan evt. betyde en ny operation, for at sikre sig at blødningen stoppes. Blødningen giver ofte misfarvning i ugerne efter, men ødelægger ikke det blivende resultat. Amning efter brystløft Hos kvinder der planlægger familieforøgelse, er det vigtigt at oplyse om risikoen for påvirkning af evnen til at kunne amme ifm. denne type operation. Påvirkning af brystets følesans Forbigående, og i sjældne tilfælde permanent, påvirkning af følesansen til brysthuden og specielt brystvorten kan forekomme. Betændelse og infektion Oplever du temperaturforhøjelse, varme, rødme og hævelse ifm. såret, kan det være tegn på infektion. Kontakt egen læge som vil vurdere, om du skal i antibiotisk behandling. Tag også gerne kontakt til OPA.

3 Hvor meget må du lave Sport og aktivitet De første to uger er sårene sarte, og du skal undgå træk på huden og såret. Undgå at løfte armene mere end 90 grader vandret. Du må løfte max 2 kg. i hver arm i de første to uger. De første 1-2 uger efter operationen skal du holde dig i ro. Du må gerne gå kortere ture. Vi fraråder motionsformer som svømning, løb, aerobic og styrketræning i de første 8 uger. Før operationen Sovestilling Vi anbefaler, at du ligger på ryggen de første to uger. De første par dage gerne i eleveret stilling med to puder i ryggen for at nedsætte risikoen for hævelse samt for at minimere smerterne. Efter 6-8 uger må du ligge på maven. Transport Du må ikke selv køre bil eller cykle i to uger efter operationen. Sygemelding Du kan genoptage stillesiddende arbejde efter 1-2 uger. Ved fysisk arbejde må du forvente 2-4 ugers sygemelding. Forundersøgelsen Før operationen har du en samtale med plastikkirurgen om dine ønsker og forventninger til resultatet. Kirurgen vurderer hvilken behandling og evt. operationsmetode, der er den rette for dig. Vi anvender de mest opdaterede metoder, som du ved forundersøgelsen bliver præsenteret for. Du får samtidig en grundig gennemgang af operationen og efterforløbet. Det kan derfor være en god idé at have en pårørende med, så I er flere til at høre informationerne. Vi anbefaler, at du skriver dine spørgsmål ned og tager dem med til forundersøgelsen. Det er vigtigt, at du føler dig helt tryg ved kirurgen og operationen, så der er afsat god tid til dig. I samråd med plastikkirurgen afgøres hvilken operationstype, der er egnet til netop dig, ligesom dine forventninger til operationen afdækkes, således at du opnår det ønskede resultat.

4 Forberedelse til operationen Kom i form Ved enhver operation gælder det, at en krop i god fysisk form er bedre til at komme sig end en krop i mindre god form. Spis desuden sundt - specielt er det vigtigt at få proteinrig kost, f.eks. kød, fisk, mælk og ost. Drik rigeligt med væske døgnet inden du skal opereres. Rygning For at sikre det bedste resultat uden komplikationer, er det et ultimativt krav, at du ikke ryger fire uger før samt fire uger efter operationen, da rygning hæmmer såret i at hele samt giver større risiko for komplikationer. Patienter, der ikke overholder dette, kan ikke blive opereret på OPA. Medicin Hvis du indtager blodfortyndende medicin (Magnyl, NSAID) eller naturmedicin (fiskeolie, Ginseng, hvidløgstabletter, Glucosamin, E-vitamin), skal du holde en pause på minimum fire uger før planlagt operation. Tager du andet medicin, skal du tage det på operationsdagen med en lille mundfuld vand. Får du Metformin, må du gerne stoppe med at tage dette 48 timer før din operation. Når du kommer hjem Plaster og forbinding Du får plastre og bandage over arrene. Bandagen skal du fjerne dagen efter operationen. I stedet skal du anvende en særlig støtte- BH, som kan købes på OPA. Plasteret under brystet skal du skifte efter en uge. Det skal bruges i alt to uger. Plastret er vandtæt og tåler en del, før det kræver et skift. Du får ekstra plastre med hjem. Når du fjerner plasteret, skal du i stedet bruge tynde strips eller englehud. Vi anbefaler, at de sidder i op til tre måneder efter operationen, da det giver det pæneste operationssår. Stripsene/ englehud skal du selv købe på apoteket. Vi anbefaler en støtte-bh fra Anita Care. BH en kan købes på OPA. Bad Du må tage brusebad 24 timer efter operationen, hvis såret er tørt. Du skal undgå karbad og svømmehal de første tre uger efter operationen. Stingfjernelse Der syes med en selvopløselig tråd. Knuden skal fjernes ved egen læge efter tre uger. Nogle gange falder den af af sig selv. BH Du skal anvende en god støttende BH de første tre måneder efter operationen. De første to måneder, skal du bruge den dag og nat. Den sidste måned skal du kun bruge den om dagen.

5 Behandling af smerter De første dage vil du opleve smerter og en del spænding hen over brystkassen og om i ryggen, men allerede efter en uge vil de fleste gener være ophørt. Du får smertestillende og muskelafslappende medicin med hjem til de første dage. Brysthuden og specielt brystkomplekset kan i den første tid efter operationen opleves med øget følesans ved selv mindre berøringer. Hos nogle vil der endvidere være nedsat følelse i brysthuden og brystvorten. Udskrivelse Af hensyn til din sikkerhed anbefaler vi, at der er en pårørende hos dig det første døgn efter operationen. Du skal selv sørge for transport til og fra hospitalet. Du må ikke selv køre bil, cykle eller tage bussen hjem. Vi anbefaler, at du følges med en pårørende hjem fra hospitalet. Information Inden du tager hjem, bliver du tilset af plastikkirurgen, du bliver herefter grundigt informeret om efterforløbet af en sygeplejerske. Du får en kopi af din journal med hjem. Med dit samtykke sender vi et udskrivningsbrev til din egen læge om operationen og det videre forløb. Kontrol Du har mulighed for én kontrol ca. 4-6 måneder efter operationen, såfremt du har behov for det. Det er dit eget ansvar at kontakte OPA for booking af tid til efterkontrol. Operationsdagen Vær meget opmærksom på hvordan du skal forholde dig på operationsdagen. Regler for faste Mad: Du må gerne spise indtil 6 timer før, du møder på hospitalet. Drikke: Du må drikke vand, saft, te og kaffe (ingen mælkeprodukter og juice) indtil 2 timer før, du møder på hospitalet. Vigtigt: Drik to glas vand eller saft to timer før du møder på hospitalet. På operationsdagen Det er vigtigt, at du tager et bad hjemmefra. Du skal undlade creme, neglelak, kunstige negle, make-up, smykker og piercinger. Vi anbefaler, at du tager løstsiddende tøj på. Evt. en bluse, der lynes foran. Anden information Brug af mobiltelefon og computer Du må gerne bruge mobiltelefon og computer på hospitalet. Der er adgang til trådløst internet. Rygning OPA er røgfrit område. E-cigaretter er ikke tilladt. Undgå sår og rifter Hvis du har sår, rifter eller bumser i operationsområdet, bedes du kontakte os dagen før operationen, da det eventuelt kan betyde aflysning af din operation. Smykker, værdigenstande og penge medbringes på eget ansvar. Medbring gerne telefonnumre på nærmeste pårørende.

6 Brystløft med implantat Operationen Hvad sker der før operationen Du bliver modtaget af en sygeplejerske, som vil hjælpe dig med at blive klar til operationen. Du skal klæde om til hospitalstøj. Dit eget tøj opbevares i et aflåst skab. Hvordan bliver jeg bedøvet Du bliver bedøvet på operationsstuen. Operationen foregår i fuld bedøvelse og tager ca. 1½ - 2 timer. Under operationen er du under konstant overvågning af en erfaren anæstesisygeplejerske eller anæstesilæge. Operationen Vi anvender flere typer af operationsmetoder, som passer til forskellige behov. Metoden der vælges er skræddersyet til netop dit bryst og vælges ud fra hvor meget hud, der skal reduceres, samt hvor højt brystvorten skal løftes. Der skelnes mellem et stort og lille brystløft. OPA Plastikkirurgisk Brystcenter Aarhus er et af de eneste steder i Danmark, hvor der benyttes en særlig og mere raffineret operationsteknik kaldet Ruth Graf, opkaldt efter en brasiliansk plastikkirurg af samme navn. Ved denne teknik bruges en del af brystets eget væv, som placeres under brystvorteområdet. Det løfter brystet og skaber mere fylde i den øvre del. Efter operationen vil brystet opleves med manglende fylde i den nedre halvdel af brystet. Dette er dog helt normalt og kun midlertidigt, idet tyngdekraften i løbet af få uger trykker på huden i den nedre brysthalvdel. Med denne teknik får du kun et ar rundt om brystvorten og et lille lodret ar fra brystvorten og ned mod den naturlige hudfold under brystet. Arret bliver med tiden næsten usynligt. Ruth Graf metoden giver et meget holdbart resultat og sikrer et pænt og naturligt udseende bryst med god volumen øverst. Ruth Graf metoden er dog ikke altid optimal. Skal man lave et stort brystløft, vil man i stedet lave det mere kendte ankerformet ar, hvor man løfter brystvorten samt det mørke område af hud omkring brystvorten. Det betyder, at der bliver et ar omkring den mørke del af brystet, et lodret ar ned til folden under brystet samt et ar i folden under brystet altså et ankerformet ar. Denne teknik giver ikke samme varige fylde i den øverste del af brystet, og faktorer som tyngdekraft, vægttab, graviditet og amning påvirker resultatet på længere sigt. Ved begge metoder vil brystvorteområdet normalt blive mindre, idet man lægger snittet langs brystvorten. Hvilken teknik der passer til netop dig beror altid på en personlig konsultation. Der syes med en selvopløselig tråd, som giver det pæneste ar. Pga. forøget risiko for komplikationer foretages et brystløft og en brystforstørrende operation ikke på samme tid, men med tre måneders mellemrum, begyndende med en brystforstørrelse. Skal du have foretaget begge operationer, skal du læse folderen Brystforstørrelse. Folderen får du udleveret på OPA. Hvad sker der efter operationen Efter operationen kommer du til opvågningsstuen, hvor specialuddannet personale vil sørge for dit velbefindende den første tid efter operationen. Når du er klar til det, får du dit eget tøj på, og du får noget at spise og drikke i hospitalets dagligstue. Du skal forvente at blive på hospitalet nogle timer efter operationen. Har du valgt at tilkøbe et døgns indlæggelse, kommer du på sengeafdelingen, når sygeplejersken i opvågningen vurderer, at du er klar til det.

Efter forundersøgelsen er der en betænkningstid på mindst 1 uge før endelig aftale om operation kan foretages.

Efter forundersøgelsen er der en betænkningstid på mindst 1 uge før endelig aftale om operation kan foretages. Brystløft - Amalieklinikken i København Hos nogle kvinder hænger brysterne allerede fra puberteten, men som regel er det en følge af graviditeter og amning eller en følgevirkning til stort vægttab. Et

Læs mere

Patientvejledning. Brystforstørrende. Operation

Patientvejledning. Brystforstørrende. Operation Patientvejledning Brystforstørrende Operation Brystforstørrende operation er et af de mest almindelige kosmetiske indgreb. Der kan være mange årsager til, at du som kvinde på et tidspunkt i dit liv ønsker

Læs mere

Brystforstørrende operation med implantater Amalieklinikken i København

Brystforstørrende operation med implantater Amalieklinikken i København Brystforstørrende operation med implantater Amalieklinikken i København En brystforstørrende operation kan enten foretages med brystimplantater eller med dit eget fedtvæv. Teknikken med eget fedtvæv kan

Læs mere

Fjernelse af brystimplantater Amalieklinikken i København

Fjernelse af brystimplantater Amalieklinikken i København Fjernelse af brystimplantater Amalieklinikken i København Nogle kvinder ønsker af forskellige grunde at få fjernet deres brystimplantater. Dette er en ret enkel operation, som nogle kan få foretaget i

Læs mere

Brystforstørrende operation med eget fedt Amalieklinikken i København

Brystforstørrende operation med eget fedt Amalieklinikken i København Brystforstørrende operation med eget fedt Amalieklinikken i København En brystforstørrende operation kan enten foretages med implantater eller med dit eget fedtvæv. Teknikken med implantater kan du læse

Læs mere

Patientinformation Operation for bevægelsesindskrænkning i albuen release

Patientinformation Operation for bevægelsesindskrænkning i albuen release Patientinformation Operation for bevægelsesindskrænkning i albuen release Patientinformation Indholdsfortegnelse 2 Hvordan foretages operationen? 4 Forberedelser til operationen 5-6 Kom i form Medicin

Læs mere

Patientvejledning. Brystforstørrende operation med eget fedt

Patientvejledning. Brystforstørrende operation med eget fedt Patientvejledning Brystforstørrende operation med eget fedt Brystforstørrende operationer er et af de mest almindelige kosmetiske indgreb. Der kan være mange årsager til, at en kvinde på et tidspunkt i

Læs mere

Operation med pandeløft. - information til patienter

Operation med pandeløft. - information til patienter Operation med pandeløft - information til patienter Pandeløft Ved et pandeløft løftes panden ved et kirurgisk indgreb. Afhængig af ønsket resultat kan operationen udføres på forskellige måder. Ønskes

Læs mere

Fedtsugning (Liposuction) - Amalieklinikken i København

Fedtsugning (Liposuction) - Amalieklinikken i København Fedtsugning (Liposuction) - Amalieklinikken i København En fedtsugning har primært til formål at fjerne fedtdepoter på de områder af kroppen, hvor disse depoter er uønskede. Det drejer sig typisk om topmaven,

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om brystforstørrende operation

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om brystforstørrende operation Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om brystforstørrende operation Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om sygdommen, om den

Læs mere

Rynker i ansigtet er et alderdomstegn. Som du kan læse mere om under rynkereduktion, behandles rynker på flere måder.

Rynker i ansigtet er et alderdomstegn. Som du kan læse mere om under rynkereduktion, behandles rynker på flere måder. Fedtinjektion i ansigt - Amalieklinikken i København Rynker i ansigtet er et alderdomstegn. Som du kan læse mere om under rynkereduktion, behandles rynker på flere måder. Fedtinjektion er en permanent

Læs mere

Samtykke og information

Samtykke og information Samtykke og information Ved plastikkirurgisk og kosmetisk behandling gælder der særlige lovregler, der skal sikre at du som patient er velinformeret og giver dit samtykke til behandling på baggrund af

Læs mere

Patientvejledning. Generel vejledning. i forbindelse med din operation

Patientvejledning. Generel vejledning. i forbindelse med din operation Patientvejledning Generel vejledning i forbindelse med din operation Aleris-Hamlet deltager i Sundhedsministeriets landsdækkende undersøgelser om patientoplevelser. Det er en stikprøverundersøgelse og

Læs mere

Såfremt der skal foretages flere korrektioner, vil rækkefølgen besluttes her.

Såfremt der skal foretages flere korrektioner, vil rækkefølgen besluttes her. Fjernelse af overskydende hud, efter massivt vægttab Forberedelse forundersøgelse Med denne patientinformation vil vi informere dig om forløbet i forbindelse med fjernelse af hudoverskud. Det er meget

Læs mere

Ansigtsløft. - information til patienter

Ansigtsløft. - information til patienter Ansigtsløft - information til patienter Ansigtsløft Ved et ansigtsløft opstrammes løs hud på siden af munden, langs kæben og under hagen. Samtidig opstrammes underliggende bindevæv og overflødigt fedt

Læs mere

Patientvejledning. Korrektion af ar

Patientvejledning. Korrektion af ar Patientvejledning Korrektion af ar Ar opstået efter tidligere operationer, skader eller uheld kan ofte korrigeres og dermed blive pænere med en mindre operation Ar kan virke skæmmende, idet huden kan være

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om kunstig hofte (hoftealloplastik)

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om kunstig hofte (hoftealloplastik) Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om kunstig hofte (hoftealloplastik) Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om sygdommen, om

Læs mere

Patientinformation. Kunstigt knæ... Velkommen til Vejle Sygehus. Ortopædkirurgisk Afdeling

Patientinformation. Kunstigt knæ... Velkommen til Vejle Sygehus. Ortopædkirurgisk Afdeling Patientinformation Kunstigt knæ... Velkommen til Vejle Sygehus Ortopædkirurgisk Afdeling 1 Notater Send oplysningsskema til afdeling A250 i den frankerede svarkuvert - senest d.... 2 Vigtige datoer Navn:...

Læs mere

Operation for forsnævret rygmarvskanal i lænden (Spinalstenose lumbal dekompression) Kære patient

Operation for forsnævret rygmarvskanal i lænden (Spinalstenose lumbal dekompression) Kære patient P a t i e n t i n f orm a t i o n Operation for forsnævret rygmarvskanal i lænden (Spinalstenose lumbal dekompression) Kære patient Denne pjece er udarbejdet til dig, der står overfor at skulle opereres

Læs mere

Patientvejledning. Fjernelse af modermærke. Hudforandring hudtumor

Patientvejledning. Fjernelse af modermærke. Hudforandring hudtumor Patientvejledning Fjernelse af modermærke Hudforandring hudtumor Modermærker eller hudforandringer er heldigvis oftest godartede, men hudkræft og modermærkekræft er stigende i Danmark, formentlig grundet

Læs mere

Operation for diskusprolaps i nakken. Kære patient

Operation for diskusprolaps i nakken. Kære patient P a t i e n t i n f orm a t i o n Operation for diskusprolaps i nakken Kære patient Denne pjece er udarbejdet til dig, der står overfor at skulle opereres på Center for Rygkirurgi. Her kan du og dine pårørende

Læs mere

Patientinformation vedrørende Brystforstørrende operation

Patientinformation vedrørende Brystforstørrende operation Patientinformation vedrørende Brystforstørrende operation Velkommen til Kysthospitalet Du har henvendt dig til Kysthospitalet med henblik på en brystforstørrende operation. Med denne pjece vil vi gerne

Læs mere

Operation for frossen skulder (Release operation) Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi

Operation for frossen skulder (Release operation) Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi Operation for frossen skulder (Release operation) Regionshospitalet Silkeborg Center for Planlagt Kirurgi INDHOLDSFORTEGNELSE Hvad er en frossen skulder?... 3 Behandling... 4 Vigtigt at vide om tiden efter

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om fjernelse af livmoderen (hysterektomi)

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om fjernelse af livmoderen (hysterektomi) Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om fjernelse af livmoderen (hysterektomi) Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om sygdommen,

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om slidgigt mellem kraveben og skulderblad

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om slidgigt mellem kraveben og skulderblad Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om slidgigt mellem kraveben og skulderblad Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om sygdommen,

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om operation for ledskred af knæskallen (MPFL-rekonstruktion)

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om operation for ledskred af knæskallen (MPFL-rekonstruktion) Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om operation for ledskred af knæskallen (MPFL-rekonstruktion) Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information

Læs mere

Kunstig hofte. Patientvejledning. Regionshospitalet Silkeborg

Kunstig hofte. Patientvejledning. Regionshospitalet Silkeborg Kunstig hofte Patientvejledning Regionshospitalet Silkeborg INDHOLDSFORTEGNELSE Patient- og pårørenderolle i hofteforløbet... 4 Hofteforløb på Regionshospitalet Silkeborg... 4 Ortopædkirurgisk Sengeafsnit

Læs mere

Knæartroskopi. INFORMATION OM KNÆOPERATION Kikkertoperation i knæet

Knæartroskopi. INFORMATION OM KNÆOPERATION Kikkertoperation i knæet Knæartroskopi INFORMATION OM KNÆOPERATION Kikkertoperation i knæet PAT I E N T E N I C E N T R U M Velkommen til Privathospitalet Mølholm Med denne pjece vil vi fortælle om de forberedelser og undersøgelser,

Læs mere

Stivgørende rygoperation

Stivgørende rygoperation Patientinformation Stivgørende rygoperation -instrumenteret dese og uinstrumenteret dese www.friklinikkenregionsyddanmark.dk 1 Medbring denne vejledning på din operationsdag Denne pjece indeholder information

Læs mere