Dagsorden. Oversigt over dagsorden, inkl. tidsestimater. 1. Godkendelse af dagsorden...2

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dagsorden. Oversigt over dagsorden, inkl. tidsestimater. 1. Godkendelse af dagsorden...2"

Transkript

1 Dagsorden Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland den 27. september 2012 kl (Mødested: Regionshuset Viborg, B4) (Formøde for ledelsessiden kl , lokale F1) (Formøde for medarbejdersiden, kl , B4) (der serveres morgenbrød/kaffe, frokost (afhentes i kantinen kl.11.15), samt eftermiddagskaffe) Regionshuset Viborg Koncern HR Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel KONCHR@rm.dk Oversigt over dagsorden, inkl. tidsestimater 1. Godkendelse af dagsorden Godkendelse af referat fra døgnseminaret juni Dato Temadrøftelser (kl ) 3. Temadrøftelse: Nyt vedr. hospitalsbyggerierne Nyt vedr. DNU, DNV-Gødstrup, Hospitalsenhed Midt, Regionshospitalet Randers, Regionshospitalet Horsens og Psykiatri og Social (75 min) Orientering om natarbejde, belysning og nybyggeri (5 min) Temadrøftelse: Ændring af rygeloven (30 min)...4 Jakob Olesen jol@rm.dk Rachel Mortensen racmor@rm.dk Jour.nr Pause (kl ) Korte drøftelsespunkter (kl ) 5. Udkast til opdateret Ledelses- og Styringsgrundlag (20 min.) Drøftelse af aftale om udviklingsmæssige aktiviteter på det personalepolitiske område (10 min) Opfølgning vedr. pladser til Arbejdsmiljøkonference 2012 (10 min)..7 Beslutningspunkter (kl ) 8. Henvendelse fra HMU for Psykiatri og Social om politik for billedmedier (10 min)...7 Kaffe og kage (kl ) Orienteringspunkter (kl ) 9. Økonomi og budget 2013 (15 min) Orientering om rådgivningspåbud fra Arbejdstilsynet (5 min) Orientering om rapport vedr. Blåkærgårdsagen (15 min) Orientering om status vedr. arbejdsmarkeds- og uddannelsespolitiske initiativer (5 min) Orientering om status for revision af MEDaftale og Arbejdsmiljøaftale (5 min) Orientering om mødeplan for RMU s møder i 2013 (5 min) Gensidig orientering Eventuelt. 13

2 1. Godkendelse af dagsorden Det indstilles, at dagsordenen godkendes. 2. Godkendelse af referat fra døgnseminaret juni 2012 Det indstilles, at referatet af det ordinære møde 28. juni 2012 godkendes. Bilag:./. Vedlagt referat fra det ordinære møde 28. juni 2012 til godkendelse../. Vedlagt referat fra temadrøftelserne 27. juni 2012 til orientering. 3. Temadrøftelse: Nyt vedr. hospitalsbyggerierne 3.1. Nyt vedr. DNU, DNV-Gødstrup, Hospitalsenhed Midt, Regionshospitalet Randers og Regionshospitalet Horsens (75 min) Der orienteres på mødet om status for byggeprojekterne på de enkelte områder, og der vil blive orienteret om status vedr. OPP-samarbejde. Der orienteres ligeledes om konklusionerne fra en drøftelse i Strategisk HR-forum 13.september om Regionens bygherreansvar for sikkerhed og arbejdsmiljø i forbindelse med kvalitetsfondsprojekter. Det indstilles, at orienteringen tages til efterretning Det indstilles, at RMU drøfter, hvordan der understøttes en god personaleinddragelse og kommunikation om byggeprojekterne, og herunder hvordan arbejdsmiljøorganisationen og de rette kompetencepersoner/den rette viden bliver rettidigt inddraget i forbindelse med byggeprojekter. Vibeke Krøll, Henning Vestergaard, Christian Møller-Nielsen, Lisbeth Holsteen Jessen og Thomas Pazyj orienterer på mødet om status for byggeprojekterne på de enkelte områder (Der er afsat 5-10 minutter til hvert oplæg). Der vil blive orienteret om byggeprojekter på psykiatriog socialområdet på et kommende møde. Der vil fremadrettet være et fast punkt, som hedder Nyt vedr. byggeprojekter, hvor der vil blive givet en kort orientering fra de byggerier, hvor det vurderes relevant. Bo Johansen vil i sammenhæng med ovenstående kort orientere om status vedr. OPPsamarbejde. Regionens bygherreansvar for sikkerhed og arbejdsmiljø i forbindelse med kvalitetsfondsprojekter blev drøftet på Strategisk HR-forum 12. september Der vil på mødet blive givet en kort orientering om konklusionerne fra drøftelsen.

3 På mødet lægges op til en drøftelse af, hvordan der understøttes en god personaleinddragelse og kommunikation om byggeprojekterne, og herunder hvordan arbejdsmiljøorganisationen og de rette kompetencepersoner/den rette viden bliver rettidigt inddraget i forbindelse med byggeprojekter. Til orientering kan der henvises til følgende materiale, som kan findes på RMU-hjemmesiden: - At-vejledning øvrige områder F.2.9. Sikkerheds- og sundhedsarbejdet ved ombygning mv. af ukompliceret erhvervsbyggeri, herunder daginstitutioner og skoler Brugermanual Fagligt-Fællesskab-Akut, projektforslagsfasen 2011, programmering af unikke rum, version 2, DNU. - Procedure for sikkerhedsorganisationens inddragelse i byggesager på Århus Sygehus. - Nybyggeri og ombygninger på hospitaler i Region Midtjylland fra start til slut et værktøj til arbejdsmiljøorganisationen Der kan desuden henvises til Region Midtjyllands designguides for hospitalsbyggeri, som findes på hjemmesiden: Orientering om natarbejde, belysning og nybyggeri (5 min) På RMU-mødet 27. april 2012 var der en orientering og drøftelse om status vedr. natarbejde. I den forbindelse blev der fra medarbejderside spurgt til, hvordan der arbejdes med belysning, specielt omkring nybyggerierne. Koncern HR, Fysisk Arbejdsmiljø, har udarbejdet et notat, som beskriver den viden, der pt. findes på området, igangværende undersøgelser/projekter samt hvordan belysning er indarbejdet i forhold til DNU og DNV-Gødstrup. Det indstilles, at notatet om natarbejde, belysning og nybyggeri tages til efterretning. På RMU-mødet 27. april 2012 var der en orientering og drøftelse om status vedr. natarbejde. I den forbindelse blev der fra medarbejderside spurgt til, hvordan der arbejdes med belysning, specielt omkring nybyggerierne. Koncern HR, Fysisk Arbejdsmiljø har udarbejdet et notat, som beskriver den viden, der pt. findes på området. Viden er indhentet fra igangværende projekter/forsøg, Arbejdsmedicinsk Klinik samt tilgængelig litteratur. Notatet beskriver 1) Hvilken viden der foreligger, 2) Igangværende undersøgelser/projekter og 3) Hvordan belysning er indarbejdet i henholdsvis DNU og DNV-Gødstrup projekterne. Bilag:./. Vedlagt notat om natarbejde, belysning og nybyggeri til orientering.

4 4. Temadrøftelse: Ændring af rygeloven (30 min) Regionsrådet vedtog i 2007 en rygepolitik for Region Midtjylland, som omfatter både medarbejdere, brugere og borgere. Rygeloven er blevet ændret i 2012, hvilket indebærer en række ændringer i rygepolitikken. Herudover har der fra flere hospitalers side været et ønske om en stramning af rygepolitikken lokalt. På det grundlag er der udarbejdet forslag til en rygepolitik for Region Midtjylland. Forslag til en revideret rygepolitik skal drøftes i regionsrådet 24. oktober Det indstilles, at forslag til rygepolitik for Region Midtjylland drøftes med henblik på eventuel tilretning forud for mødet i Regionsrådet 24. oktober. Regionsrådet vedtog i 2007 en rygepolitik for Region Midtjylland. Rygepolitikken omfatter både medarbejdere, brugere og borgere. Rygepolitikken blev udarbejdet med udgangspunkt i loven og et ønske om mulighed for lokale rygepolitikker på hospitaler, institutioner mv. Rygeloven er blevet ændret i Ændringerne af loven indebærer, at: 1. På børneinstitutioner opholdssteder og lign., der fortrinsvis har optaget børn og unge under 18 år, er det ikke tilladt for børn og unge samt elever at ryge på institutionens område. Aldersgrænsen for denne gruppe var tidligere 16 år. 2. Der er mulighed for, at det på anbringelsessteder målrettet børn og unge under 18 år, som også fungerer som bolig for de unge, kan besluttes, at det er tilladt, at de unge ryger udendørs på institutionens område. 3. Der er mulighed for på sikrede afdelinger på døgninstitutioner og delvis lukkede døgninstitutioner, som også fungerer som bolig for unge under 18 år, at beslutte, at det er tilladt, at de unge ryger i rygerum, på deres egne værelser og udendørs på institutionens område. 4. Der er mulighed for, at der for døgninstitutioner, opholdssteder og lign., som fortrinsvis har optaget unge i års alderen og derover, og som også fungerer som bolig for de unge, kan besluttes, at det er tilladt, at de unge ryger i rygerum og på deres egne værelser. 5. Hvis der er steder, hvor der er rygekabiner, så skal der skiltes med, at luften udenfor disse kan være sundhedsskadelig. Disse ændringer skal indarbejdes i regionens rygepolitik. Herudover har der fra flere hospitalers side været et ønske om en yderligere stramning af rygepolitikken lokalt, således at der som udgangspunkt bliver et totalt rygeforbud både i bygningerne og uden for på den øvrige del af matriklen. På det grundlag er vedlagte forslag til rygepolitik udarbejdet. Der lægges med forslaget op til, at udgangspunktet er, at Region Midtjylland er røgfrit, men at der lokalt kan aftales mulighed for rygning på afgrænsede områder og i særlige situationer. Forslaget skal drøftes i regionsrådet 24. oktober 2012.

5 Bilag:./. Vedlagt forslag til rygepolitik for Region Midtjylland til drøftelse. 5. Udkast til opdateret Ledelses- og Styringsgrundlag (20 min.) Der blev i marts 2012 igangsat en proces, der sigter mod at revidere og opdatere Ledelses- og Styringsgrundlaget for Region Midtjylland. I den forbindelse har bl.a. medlemmerne af koncernledelsen og næstformandskabet i RMU haft mulighed for at komme med input. På den baggrund er der udformet et udkast til et revideret Ledelses- og Styringsgrundlag og en plan for den videre hørings- og beslutningsproces. Det indstilles, at udkastet til det reviderede Ledelses- og Styringsgrundlag drøftes med henblik på, at udkastet efterfølgende sendes i høring i HMU erne, jf. procesplanen. Der blev i marts 2012 iværksat en proces, der sigter mod at revidere og opdatere Ledelses- og Styringsgrundlaget for Region Midtjylland. I den forbindelse har blandt andet medlemmerne af koncernledelsen og næstformandskabet i RMU haft mulighed for at komme med input til revideringen i løbet af foråret og forsommeren. Under de møder og interviews, der er gennemført, er der kommet en række input, som er forsøgt afvejet og indarbejdet i det foreliggende forslag til et opdateret Ledelses- og Styringsgrundlag. Den generelle tilbagemelding har været, at der ikke ønskes store grundlæggende ændringer, men der har været ønske om at få opdateret indholdet i forhold til den aktuelle virkelighed. De hovedbudskaber som der generelt har været fokus på har været: - Mere fokus på borgerne (borgernes behov og den effekt der ønskes opnået for borgerne, dialog med borgerne, inddragelse af borgernes ressourcer osv.) og mindre fokus på Region Midtjylland som organisation - Mere fokus på omverdenen og den helhed som regionens arbejdspladser er en del af (inkl. samarbejde og samspil med f.eks. kommuner, praktiserende læger m.fl.) - Mere fokus på hvad vi forstår ved god ledelse i Region Midtjylland og mere fokus på nødvendigheden af handlekraft og helhedsorientering - Mere fokus på uddannelse og forskning - Mere fokus på bæredygtighed og miljøhensyn - Der bør fortsat være strategispor, men de skal opdateres, så de i højere grad adresserer de nuværende udfordringer (herunder hvordan vi håndterer udfordringer omkring stram økonomi og krav om nytænkning og kvalitetsudvikling) - Eksempler i elektronisk eksempelsamling på nettet, som løbende kan opdateres. Udover at forsøge at tilrette Ledelses- og Styringsgrundlaget i henhold til de input, der er kommet, og der ligeledes foretaget en generel gennemskrivning for at forkorte og præcisere

6 indholdet. Samtidigt er der lavet en bruttoliste med forslag til eksempler i en elektronisk eksempelsamling, som skal være tilgængelig på hvor der løbende kan formidles og opdateres eksempler på, hvordan Ledelses- og Styringsgrundlaget kan anvendes i praksis. Plan for hørings- og beslutningsprocessen Primo september: direktionsbehandling og evt. efterfølgende tilretning september: udkast og proces drøftes på koncernledelsesseminar og evt. efterfølgende tilretning 27. september: udkast og proces drøftes i RMU og evt. efterfølgende tilretning Ultimo september til ultimo november: Udkast i høring i HMU erne 13. december: høringssvar drøftes i RMU 17./18. januar 2013: opsamling på høringsrunde og opdateret udgave forelægges for Koncernledelsen. 27. februar 2013: Regionsrådet orienteres om opdateringen Bilag:./. Udkast til opdateret Ledelses- og Styringsgrundlag eftersendes til drøftelse../. Bruttoliste med forslag til eksempler i en elektronisk eksempelsamling eftersendes til orientering. 6. Drøftelse af aftale om udviklingsmæssige aktiviteter på det personalepolitiske område (10 min) Ved overenskomstfornyelsen pr. 1. april 2011 er det bl.a. aftalt, at der anvendes ,00 kr. årligt til lokale personalepolitiske projekter i Region Midtjylland. RMU har til opgave at fastlægge, hvorledes aftale om personalepolitiske samarbejdsprojekter i regionerne skal udmøntes. RMU kan beslutte, at udvalget enten selv fungerer som styregruppe eller uddelegere styregruppefunktionen til andre fora/ad hoc grupper, forudsat at både A- og B-siden er repræsenteret. Det indstilles, at RMU drøfter forslag til eventuelle regionale indsatsområder og ideer til indhentelse af projektforslag. Det indstilles, at RMU drøfter og beslutter, om udvalget enten selv fungerer som styregruppe eller om styregruppefunktionen uddelegeres til andre fora/ad hoc grupper, fx personalepolitisk gruppe eller ad hoc gruppe bestående af næstformændene og afdelingschef Ditte Hughes og seniorkonsulent Poul Gørup, evt. suppleret med andre. Ved overenskomstfornyelsen pr. 1. april 2011 er det bl.a. aftalt, at der anvendes ,00 kr. årligt til lokale personalepolitiske projekter (regionale samarbejdsprojekter) i Region Midtjylland altså samlet ,00 kr. i overenskomstperioden.

7 Det overordnede formål og prioritering af en række indsatsområder er aftalt af parterne og fremgår at det vedlagte notat. Det øverste medindflydelses- og medbestemmelsesudvalg (RMU) i den enkelte region har til opgave at fastlægge, hvorledes aftale om personalepolitiske samarbejdsprojekter i regionerne skal udmøntes. RMU kan beslutte, at udvalget enten selv fungerer som styregruppe eller uddelegere styregruppefunktionen til andre fora/ad hoc grupper, forudsat at både A- og B-siden er repræsenteret. Det forudsættes, at midlerne anvendes i overenskomstperioden. Projekter planlagt i perioden kan dog række ind i den følgende overenskomstperiode. Bilag:./. Vedlagt notat vedr. aftale om udviklingsmæssige aktiviteter på det personalepolitiske område til orientering. 7. Opfølgning vedr. pladser til Arbejdsmiljøkonference 2012 (10 min) Der er fra medarbejderside fremsat ønske om en drøftelse af mulighederne for deltagelse i arbejdsmiljøkonferencer fremadrettet. På baggrund af et tidligere ønske fra RMU er man gået fra 200 pladser til 400 pladser i 2012 og har åbnet op for, at flere kan være i målgruppen for konferencen. De 400 pladser er dog allerede optaget. Der er fra medarbejderside forslag om fremadrettet at få udarbejdet en fordelingsnøgle til fremtidige arbejdsmiljøkonferencer. Det indstilles, at mulighederne for deltagelse i arbejdsmiljøkonferencer fremadrettet drøftes, herunder mulighed for evt. at lave en fordelingsnøgle. Der er fra medarbejderside fremsat ønske om en drøftelse af mulighederne for deltagelse i arbejdsmiljøkonferencer fremadrettet. På baggrund af tidligere ønske fra RMU er man gået fra 200 pladser til 400 pladser i 2012 og har åbnet op for, at flere kunne være i målgruppen for konferencen. HMU fra Hospitalsenheden Vest har ikke kunnet blive tilmeldt konferencen, da de 400 pladser er optaget, og der allerede er 29 på venteliste. Der er fra medarbejderside forslag om fremadrettet at lave en fordelingsnøgle til fremtidige arbejdsmiljøkonference, så alle niveauer kan komme med, herunder arbejdsmiljøgrupperne. 8. Henvendelse fra HMU for Psykiatri og Social om politik for billedmedier (10 min) RMU har fået en henvendelse fra HMU for Psykiatri og Social, som anmoder RMU om, at behovet for en fælles regional politik for brug af billedmedier i Region Midtjylland drøftes. Henvendelsen er drøftet i RMU-formandskabet. Det foreslås på den baggrund, at der nedsættes en arbejdsgruppe med repræsentanter fra leder- og medarbejderside, som skal udarbejde et for-

8 slag til en politik vedr. billedmedier i Region Midtjylland, og at politikken evt. udvides til også at adressere andre rammer og regler på medieområdet. Det indstilles, at det besluttes at nedsætte en arbejdsgruppe, som skal udarbejde et forslag til en politik for billedmedier mv. i Region Midtjylland. Det indstilles, at kommissoriet for arbejdsgruppen, herunder deltagerkreds og tidsplan, efterfølgende afklares med RMU-formandskabet. RMU har fået en henvendelse fra HMU for Psykiatri og Social, som på et møde 22. februar 2012 drøftede behovet for, at der udarbejdes en politik for billedmedier på baggrund af en henvendelse fra LMU for Regionspsykiatrien i Silkeborg. Det er HMU s vurdering, at der er behov for en fælles regional politik for billedmedier, og de anmoder derfor RMU om, at behovet for en fælles regional politik for brug af billedmedier i Region Midtjylland drøftes. Henvendelsen fra HMU for Psykiatri og Social er drøftet i RMU-formandskabet. Det foreslås på den baggrund, at der nedsættes en arbejdsgruppe med repræsentanter fra leder- og medarbejderside, som skal udarbejde et forslag til en politik vedr. billedmedier i Region Midtjylland, og at politikken evt. udvides til også at adressere andre rammer og regler på medieområdet. Bilag:./. Vedlagt brev til RMU fra HMU for Psykiatri og Social om politik for billedmedier til orientering../. Vedlagt brev fra LMU Silkeborg til HMU PS om politik for billedmedier til orientering. 9. Økonomi og budget 2013 (15 min) Resume: Der har været drøftelse i HMU erne om forslag til Budget 2013 med henblik på eventuel afgivelse af høringssvar. Høringssvarene er videreformidlet til RMU s næstformænd, som har fremsendt en supplerende udtalelse fra medarbejdersiden i RMU. Høringssvarene og den supplerende udtalelse fra medarbejdersiden i RMU er videreformidlet til den politiske 2. behandling 26. september 2012 og lagt på RMU-hjemmesiden. Der vil på mødet blive orienteret om status. Det indstilles, at orienteringen om status tages til efterretning. Udgangspunktet for budgetlægningen for Budget 2013 er de udmeldte budgetrammer, som blev vedtaget på forretningsudvalgsmødet 26. juni På RMU-mødet 28. juni 2012 blev økonomiaftalen for 2013 samt den videre proces med budgetlægningen gennemgået og drøftet. Medarbejdersiden i RMU udarbejdede efterfølgende en udtalelse, som blev fremsendt til politikerne forud for budgetforliget. Fra 17. august 31. august 2012 var der drøftelse i HMU erne om forslag til Budget 2013 med henblik på eventuel afgivelse af høringssvar. Høringssvarene er videreformidlet til RMU s næstformænd, som har fremsendt en supplerende udtalelse fra medarbejdersiden i RMU.

9 Høringssvarene og den supplerende udtalelse fra medarbejdersiden i RMU er videreformidlet til den politiske 2. behandling 26. september 2012 og lagt på hjemmesiden. Høringssvar fra HMU erne og udtalelser fra medarbejdersiden af 3. juli og 6. september 2012 findes på MEDhjemmesiden: Der vil på mødet blive orienteret om status vedr. Region Midtjyllands økonomi og budget (Den 9. oktober 2012 afholdes møde mellem RMU og forretningsudvalget vedrørende det vedtagne budget 2013.) 10. Orientering om rådgivningspåbud fra Arbejdstilsynet (5 min) Region Midtjylland har modtaget et tværgående rådgivningspåbud fra Arbejdstilsynet om brug af autoriseret arbejdsmiljørådgiver inden for det ergonomiske arbejdsområde (Arbejdsmiljø København er valgt). Der nedsættes en styregruppe, som varetager den overordnede opgaveløsning af påbuddet. RMU-medlem og AMIR Kirsten Hansen repræsenterer RMU i styregruppen. Der nedsættes desuden en arbejdsgruppe, som understøtter styregruppen med at inddrage erfaringer fra det daglige arbejdsmiljøarbejde. Det indstilles, at orienteringen om rådgivningspåbuddet tages til efterretning. Region Midtjylland har d. 6. august 2012 modtaget et tværgående rådgivningspåbud fra Arbejdstilsynet, om brug af autoriseret arbejdsmiljørådgiver inden for det ergonomiske arbejdsområde. Påbuddet stiller krav om: at bruge autoriseret arbejdsmiljørådgiver til at bistå med at etablere arbejdsgange, der understøtter, at problemer med ergonomisk arbejdsmiljø forebygges og løses på tværs af virksomhedens produktionsenheder. Påbuddet er givet på baggrund af, at der i perioden d. 8. juni 2011 til d. 29. maj 2012 er truffet 16 afgørelser om overtrædelse af arbejdsmiljøreglerne om ergonomisk arbejdsmiljø: 5 påbud omhandler ergonomi og skærmarbejdspladser 1 påbud omhandler ergonomi og indretning af medicinrum 3 påbud omhandler ergonomi og indretning af teamrum 1 påbud omhandler ergonomi og indretning af linneddepot med passende inventar 3 påbud omhandler ergonomi og løft 2 påbud omhandler ergonomi og plads 1 påbud omhandler ergonomi og kontorarbejdsplads De konkrete påbud er for de flestes vedkommende løst på nuværende tidspunkt. Der er deadline for at efterkomme rådgivningspåbuddet d. 8. februar Tidligere tværgående påbud: Region Midtjylland modtog i december 2009 et tilsvarende påbud, hvor der blev nedsat en styregruppe med repræsentation af HR-chefgruppen, arbejdsmiljørepræsentanter fra RMU, ar-

10 bejdsmiljøkoordinatorer, afdelingschef Ditte Hughes samt den autoriserede arbejdsmiljørådgiver. Derudover var der nedsat en arbejdsgruppe med repræsentation af arbejdsmiljøkoordinatorer til løsning af påbuddet. Der blev udformet en handlingsplan til efterkommelse af rådgivningspåbuddet. Arbejdet blev koordineret af Koncern HR, Fysisk Arbejdsmiljø. Der har efterfølgende været arbejdet med handlingsplanen såvel tværgående som lokalt, ligesom ergonomi er et af regionens fælles fokusområder. Hovedpunkterne i handlingsplanen fra 2010 var følgende: Større fokus på arbejdsmiljøkulturen f.eks. via safety walk og safety talk. Ledelsesbevågenhed. Strategisk forebyggelse af ergonomiske arbejdsskader, f.eks. uddannelse. Mere fokus på arbejdsmiljøvenlige indkøb. Større videndeling på tværs vedrørende ergonomiske forebyggelsestiltag. Helhedsorienteret forebyggelse og effekt af arbejdsmiljøindsatsen Der er en række igangværende tiltag på det ergonomiske arbejdsmiljøområde, som bl.a. belyses i Arbejdsmiljøredegørelsen. Med baggrund i de strategiske arbejdsmiljødrøftelser i 2011 pågår der desuden et arbejde vedrørende arbejdsmiljøkulturen i Region Midtjylland. Målet med dette er at styrke indsatsen mod positive mål i arbejdsmiljøet og at understøtte fokus på handling og forebyggelse. Viden herfra integreres i løsningen af det tværgående rådgivningspåbud. Arbejdsmiljøredegørelse 2011 indeholder bl.a. en opgørelse over en række af de tiltag, der er gennemført indenfor det ergonomiske arbejdsmiljøområde. Arbejdsmiljøredegørelsen inddrages i handlingsplanen til Arbejdstilsynet. Arbejdets organisering ved løsning af rådgivningspåbuddet Der nedsættes en styregruppe, hvor den autoriserede arbejdsmiljørådgiver sammen med en arbejdsmiljørepræsentant fra RMU og repræsentanter fra Koncern HR, HR-chefer og arbejdsmiljøkoordinatorer sammen varetager den overordnede opgaveløsning af påbuddet. Desuden nedsættes en arbejdsgruppe, der sekretariatsbetjenes af Koncern HR, Fysisk Arbejdsmiljø. Arbejdsgruppen understøtter styregruppen med at inddrage erfaringer fra det daglige arbejdsmiljøarbejde. Bemandingen af grupperne gennemføres med baggrund i de tidligere arbejdsgrupper samt under hensyn til repræsentation fra hospitaler og psykiatri og socialområdet. Samtidig er grupperne gjort mindre af hensyn til ressourceforbruget. Da der er givet flere på påbud på hospitalerne er Kirsten Hansen blevet spurgt, om hun vil repræsentere RMU. Hun har givet tilsagn om dette. Valg af autoriseret arbejdsmiljørådgiver: Der er valgt samme autoriserede arbejdsmiljørådgiver som ved sidste tværgående ergonomipåbud (Arbejdsmiljø København). Koncern HR, Fysisk Arbejdsmiljø har autorisation som arbejdsmiljørådgiver, men må ikke løse opgaven, da der ifølge lovgivningen skal kobles en ekstern autoriseret rådgiver på opgaven.

11 11. Orientering om rapport vedr. Blåkærgårdsagen (15 min) Rapporten vedr. Blåkærgårdsagen offentliggøres 26. september Der orienteres kort om rapporten på mødet. Det indstilles, at orienteringen om rapporten vedr. Blåkærgårdsagen tages til efterretning. Rapporten vedr. Blåkærgårdsagen offentliggøres 26. september Der orienteres kort om rapporten på mødet. 12. Orientering om status vedr. arbejdsmarkeds- og uddannelsespolitiske initiativer (5 min) På RMU-mødet 2. december 2010 blev der nedsat en arbejdsgruppe vedrørende arbejdsmarkeds- og uddannelsespolitiske tiltag, som kunne imødekomme nogle af udfordringerne i forbindelse med omstillingsplanen. Der blev givet en foreløbig status på RMU-mødet 27. april På grund af den positive udvikling i ledigheden på sygeplejerskeområdet finder Koncern HR det relevant at give en status på rotationsordninger og konkrete iværksatte projekter. Det indstilles, at orienteringen om status vedr. arbejdsmarkeds- og uddannelsespolitiske initiativer tages til efterretning. På RMU-mødet 2. december 2010 blev der nedsat en arbejdsgruppe vedrørende arbejdsmarkeds- og uddannelsespolitiske tiltag, som kunne imødekomme nogle af udfordringerne i forbindelse med omstillingsplanen fx gennem brug af rotationsordninger, varslingspulje mv. Der blev givet en foreløbig status på RMU-mødet 27. april På grund af den positive udvikling i ledigheden på sygeplejerskeområdet finder Koncern HR det relevant at give en status på rotationsordninger og konkrete iværksatte projekter. På baggrund af den ændrede ledighedssituation, særligt for sygeplejerskeområdet, er der opstået rekrutteringsudfordringer på flere af de hospitaler, som har planlagt rotationsprojekter, da det er svært at skaffe ledige/vikarer. Flere af projekterne har ligeledes oplevet udfordringer i forhold til at opnå støtte fra rotationspuljen i Beskæftigelsesministeriet pga. den forestående finanslovsaftale. Jobcentrene og Beskæftigelsesregionen forventer, at aftalerne snarest falder på plads. Koncern HR følger udviklingen og deltager som repræsentant i flere af de lokale rotationsprojekters styregrupper. Der er allerede etableret en række rotationsforløb på regionens hospitaler. Her skal særligt fremhæves et rotationsforløb på Aarhus Universitetshospital, som i samarbejde med Aarhus Kommune, Dansk Sygeplejeråd, FOA, Jobcenter Aarhus, Social og Sundhedsskolen samt VIA University College har taget initiativ til udviklingen af to forskellige uddannelsesforløb til henholdsvis sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter. På hospitalet henvender forløbet sig først og fremmest til medarbejdere, der arbejder med æl-

12 dre geriatriske patienter, medicinske patienter, kronikere og patienter med neurologiske sygdomme. Disse patientgrupper har ofte mange genindlæggelser, og ud over at de har brug for de ydelser hospitalet kan tilbyde, så har de også brug for hjælp fra den kommunale hjemmepleje. Medarbejdere ansat i kommunen, som møder den ældre, kronisk syge borger, der ofte indlægges i kortere tid på hospitalet, vil få redskaber til at tackle de problemstillinger, som kan opstå, når man bevæger sig på tværs af de to sektorer. Dette projekt understøtter på fornemste vis arbejdet med at udvikle et sammenhængende sundhedsvæsen. De to forskellige uddannelsesforløb afvikles på henholdsvis VIA University College og Social- og Sundhedsskolen. Hver uddannelse varer ca. 14 uger, og der afvikles på begge uddannelser fire hold. Link til hjemmesiden, hvor forløbene beskrives: Der er også et rotationsprojekt undervejs i behandlingspsykiatrien i Region Midtjylland. Link til pjece om projektet: Arbejdsgruppen vedr. arbejdsmarkeds- og uddannelsespolitiske initiativer har afholdt to møder, og der er aftalt opfølgningsmøde i arbejdsgruppen ultimo november Orientering om status for revision af MEDaftale og Arbejdsmiljøaftale (5 min) De planlagte møder i forhandlingsorganet i august og september 2012 er udskudt. Der er aftalt nyt møde 9. oktober Der vil på mødet blive givet en kort orientering om status for revision af MEDaftale og Arbejdsmiljøaftale. Det indstilles, at orienteringen om status for revision af MEDaftale og Arbejdsmiljøaftale tages til efterretning. De planlagte møder i forhandlingsorganet i august og september 2012 er udskudt. Der er aftalt nyt møde 9. oktober Der vil på mødet blive givet en kort orientering om status for revision af MEDaftale og Arbejdsmiljøaftale. 14. Orientering om mødeplan for RMU s møder i 2013 (5 min) Der er udarbejdet mødeplan for RMU s møder i 2013, som er godkendt af formandskabet. Datoerne er reserveret i RMU-repræsentanternes kalendere. Det indstilles, at orienteringen om RMU s mødeplan for 2013 tages til efterretning. Der er udarbejdet mødeplan for RMU s møder i Planen er godkendt af formandskabet. Datoerne er reserveret i RMU-repræsentanternes kalendere.

13 Det skal bemærkes, at der er indlagt et yderligere ordinært møde i april måned på baggrund af et ønske herom fra medarbejderside. Det ekstra møde skal gerne bidrage til at sikre aktualitet, undgå ophobning af punkter og give bedre mulighed for en tidligere involvering. Endelig vil der på mødet ske en konstituering af det til den tid nyvalgte RMU. Der henvises i øvrigt til RMU s opgaveoversigt, som kan findes på: Bilag:./. Vedlagt oversigt over RMU s mødeplan i 2013 til orientering. 15. Gensidig orientering 16. Eventuelt

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen HR og Uddannelse Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Læs mere

Referat. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 27. september Oversigt over referat

Referat. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 27. september Oversigt over referat Referat Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 27. september 2012 Regionshuset Viborg Koncern HR, Stab Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0700 KONCHR@rm.dk www.rm.dk Oversigt over referat

Læs mere

Dagsorden. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 17. juni kl kl (inkl. frokost)

Dagsorden. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 17. juni kl kl (inkl. frokost) Dagsorden Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 17. juni kl. 9.00 kl. 13.00 (inkl. frokost) (Mødested: Sophiendal Gods, Låsbyvej 82, 8600 Skanderborg) Regionshuset Viborg Koncern HR Skottenborg

Læs mere

Dagsorden. Tirsdag den 8. april 2008 kl i lokale F7. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg)

Dagsorden. Tirsdag den 8. april 2008 kl i lokale F7. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg) Regionshuset Viborg Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden

Læs mere

Dagsorden. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland den 13. december 2012 kl

Dagsorden. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland den 13. december 2012 kl Dagsorden Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland den 13. december 2012 kl. 12.00 16.00 (Mødested: Regionshuset Viborg, Konference 1) (Formøde for ledelsessiden kl. 11.00-12.00, lokale F1) (Formøde

Læs mere

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen Sekretariat, Kommunikation og HR Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for

Læs mere

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg)

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg) Regionshuset Viborg Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden

Læs mere

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen Sekretariat, Kommunikation og HR Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for

Læs mere

Formøde for udvalgets medarbejderrepræsentanter holdes kl i Mødelokale C2, kælderen, Regionshuset Viborg.

Formøde for udvalgets medarbejderrepræsentanter holdes kl i Mødelokale C2, kælderen, Regionshuset Viborg. Psykiatri og Social Administrationen Ledelsessekretariatet Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri

Læs mere

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg)

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg) ssekretariatet Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling

Læs mere

Referat. af møde i HMU for administrationen 12. november 2012

Referat. af møde i HMU for administrationen 12. november 2012 Region Midtjylland Regionssekretariet Viborg, den 21. november 2012 /LOHOLK Refer af møde i HMU for administrionen 12. november 2012 Til stede: Peder Bang, Ole Echers, Mona Anker, Holger Schildt Knudsen,

Læs mere

Dagsorden. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland den 11. april 2013 kl

Dagsorden. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland den 11. april 2013 kl Dagsorden Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland den 11. april 2013 kl. 12.00 16.00 (Mødested: Regionshuset Viborg, B4) (Formøde for ledelsessiden kl. 11.00-12.00, lokale C2) (Formøde for medarbejdersiden,

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Dagsorden

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Dagsorden Region Midtjylland Regionssekretariet 17. marts 2017 /LOHOLK Dagsorden til møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional kl. 10:00 i C3, Regionshuset Viborg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Referat. Temadrøftelser RMU og HMU-formandskaberne. Døgnseminar Regions-MEDudvalget juni 2009

Referat. Temadrøftelser RMU og HMU-formandskaberne. Døgnseminar Regions-MEDudvalget juni 2009 Regionshuset Viborg Referat Døgnseminar Regions-MEDudvalget 17. - 18. juni 2009 Koncern HR Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5500 Hr-viborg@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Temadrøftelser

Læs mere

Fredag den 25. april 2014 kl

Fredag den 25. april 2014 kl Psykiatri og Social Administrationen HMU for Psykiatri og Social Ledelsessekretariatet Tingvej 15 Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget

Læs mere

HMU-møde REFERAT. 16. april 2010 OVERSIGT OVER PUNKTER I REFERATET: Som del af HMU-temadøgn april 2010

HMU-møde REFERAT. 16. april 2010 OVERSIGT OVER PUNKTER I REFERATET: Som del af HMU-temadøgn april 2010 Hospitalsenheden Vest ledelsessekretariatet Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 hec@ringamt.dk www.rm.dk REFERAT af HMU-møde Dato: 25. maj 2010 Ole Zielke Tel. 9927 2733 Ole.zielke@vest.rm.dk

Læs mere

På mødet den 14. december har hovedudvalget drøftet de foreslåede tiltag til løsning af påbuddet.

På mødet den 14. december har hovedudvalget drøftet de foreslåede tiltag til løsning af påbuddet. Vedrørende: Påbud vedr. overtrædelse af reglerne om formelle krav. Sagsnavn: Generelt rådgivningspåbud vedr. formelle krav Sagsnummer: 87.00.00-P20-1-12 Skrevet af: Kim Hornbæk E-mail: Kim.Hornbaek@randers.dk

Læs mere

BILAG 2. Notat til Arbejdsmiljøorganisationen vedrørende ændringer i arbejdsmiljøloven

BILAG 2. Notat til Arbejdsmiljøorganisationen vedrørende ændringer i arbejdsmiljøloven Regionshuset Horsens Koncern HR, Fysisk Arbejdsmiljø Emil Møllers Gade 14 DK-8700 Horsens Tel. +45 8728 5005 www.fa.rm.dk BILAG 2 Notat til Arbejdsmiljøorganisationen vedrørende ændringer i arbejdsmiljøloven

Læs mere

Referat. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 27. september RMU 13. december 2012 Bilag pkt. 2. Oversigt over referat

Referat. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 27. september RMU 13. december 2012 Bilag pkt. 2. Oversigt over referat RMU 13. december 2012 Bilag pkt. 2 Referat Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 27. september 2012 Regionshuset Viborg Koncern HR, Stab Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0700 KONCHR@rm.dk

Læs mere

Retningslinier for valg/udpegning til sikkerhedsorganisationen i Region Midtjylland. Baggrund

Retningslinier for valg/udpegning til sikkerhedsorganisationen i Region Midtjylland. Baggrund Regionshuset Horsens HR Fysisk Arbejdsmiljø Retningslinier for valg/udpegning til sikkerhedsorganisationen i Region Midtjylland Emil Møllers Gade 41 DK-8700 Horsens Tel. +45 8728 5005 www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Dagsorden

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Dagsorden Region Midtjylland Regionssekretariet 11. marts 2016 /LOHOLK Dagsorden til møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional kl. 10:00 i F1, stuen, Regionshuset Viborg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side

Læs mere

Politisk budgetvejledning for budget 2020

Politisk budgetvejledning for budget 2020 Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Politisk budgetvejledning for budget 2020 Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk 0. Indledning Formålet med dette notat

Læs mere

Referat fra møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Referat fra møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen Ledelsessekretariatet Tingvej 15 Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk Referat fra møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Referat. af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional Udvikling. 27. januar 2017 /LOHOLK

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Referat. af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional Udvikling. 27. januar 2017 /LOHOLK Region Midtjylland Regionssekretariet 27. januar 2017 /LOHOLK Refer af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse af HMU-refer 1 2 Drøftelse af

Læs mere

Temagruppen for Sundheds-it og digitale arbejdsgange

Temagruppen for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Strategi og planlægning Temagruppen for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 4 Sundheds-IT og digitale arbejdsgange 070314

Læs mere

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4.

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4. B E S L U T N I N G E R REGION HOVEDSTADEN Forberedelsesudvalget UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl. 17.00 Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4 Medlemmer: Vibeke Rosdahl

Læs mere

Referat fra Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling onsdag den 12. september 2007

Referat fra Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling onsdag den 12. september 2007 ssekretariatet Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling onsdag den 12. september 2007 Dato: 15. oktober 2007 Sagsbehandler:

Læs mere

Dagsorden. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 21. februar 2013 kl. 12.00 16.00

Dagsorden. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 21. februar 2013 kl. 12.00 16.00 Dagsorden Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 21. februar 2013 kl. 12.00 16.00 (Mødested: Regionshuset Viborg, B4) (Formøde for ledelsessiden kl. 11.00-12.00, lokale C2) (Formøde for medarbejdersiden,

Læs mere

Bilag til LokalMED-aftale i Skanderborg Kommune om funktionsvaretagelsen i arbejdsmiljøindsatsen Godkendt i Forhandlingsorganet den 29.

Bilag til LokalMED-aftale i Skanderborg Kommune om funktionsvaretagelsen i arbejdsmiljøindsatsen Godkendt i Forhandlingsorganet den 29. Bilag til LokalMED-aftale i Skanderborg Kommune om funktionsvaretagelsen i arbejdsmiljøindsatsen Godkendt i Forhandlingsorganet den 29. oktober 2014 Styrkelse og effektivisering af arbejdsmiljøarbejdet

Læs mere

a. APV Lars Hansson bad de tilstedeværende fortælle, hvordan APV-processen forløber i deres respektive afdelinger.

a. APV Lars Hansson bad de tilstedeværende fortælle, hvordan APV-processen forløber i deres respektive afdelinger. Regionshuset Viborg Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling

Læs mere

Referat. af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional Udvikling

Referat. af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional Udvikling Region Midtjylland Regionssekretariet 18. december 2015 /LOHOLK Refer af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional Til stede: Peder bang, Mona Anker, Holger Schildt Knudsen, Peter Hansen, Connie

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering 070314 Generel indledning.

Læs mere

DAGSORDEN. HMU-møde. Mandag 21. marts 2011 kl. 12.00 16.00. Regionshospitalet Holstebro, mødesal 2, 1. sal, indgang U. til

DAGSORDEN. HMU-møde. Mandag 21. marts 2011 kl. 12.00 16.00. Regionshospitalet Holstebro, mødesal 2, 1. sal, indgang U. til Hospitalsenheden Vest HR Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 9912 5000 Fax. +45 9912 6090 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk DAGSORDEN til HMU-møde Dato 18-03-2011 Bent Nørgaard Tanderup Tel. 45 9912 6053

Læs mere

Dialog og lydhørhed er afgørende for udvikling af et frugtbart samarbejde mellem ledelse og medarbejdere.

Dialog og lydhørhed er afgørende for udvikling af et frugtbart samarbejde mellem ledelse og medarbejdere. Koncern HR, Viborg, NS 4. december 2011 Præcisering af anvendelse af gældende regler i Region Midtjyllands MEDaftale og rammeaftalen om MED for valg af TR og FTR og om oprettelse og sammensætning af MEDudvalg

Læs mere

Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Afdeling for Budget og Data, Odense - Juni 2013

Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Afdeling for Budget og Data, Odense - Juni 2013 Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Afdeling for Budget og Data, Odense - Juni 2013 Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø Indholdsfortegnelse Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Afdeling for Budget og Data,

Læs mere

Referat. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland den 11. april Oversigt over referat

Referat. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland den 11. april Oversigt over referat Referat Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland den 11. april 2013 Oversigt over referat Regionshuset Viborg Koncern HR Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0701 KONCHR@rm.dk www.rm.dk 1.

Læs mere

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Morsø Kommune er 2 politiske repræsentanter

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Morsø Kommune er 2 politiske repræsentanter Krav 6. Hvordan parterne følger op på aftalen. Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet

Region Midtjylland Regionssekretariatet Region Midtjylland Regionssekretariet 9. april 2015 /LOHOLK Refer af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional Til stede: Peder Bang, Ulrik Serges, Mona anker, Rikke Dalsgaard, Connie Waldstrøm,

Læs mere

Notat om Arbejdstilsynets påbud og vejledninger til hospitalerne i Region Midtjylland og igangværende tiltag

Notat om Arbejdstilsynets påbud og vejledninger til hospitalerne i Region Midtjylland og igangværende tiltag Regionshuset Horsens Koncern HR, Fysisk Arbejdsmiljø Emil Møllers Gade 41 DK-8700 Horsens Tel. +45 784 10000 www.regionmidtjylland.dk Notat om Arbejdstilsynets påbud og vejledninger til hospitalerne i

Læs mere

Virksomhedsgrundlag for Koncern HR Fysisk Arbejdsmiljø

Virksomhedsgrundlag for Koncern HR Fysisk Arbejdsmiljø Bedre arbejdsmiljø Bedre kerneydelse Virksomhedsgrundlag for Koncern HR Fysisk Arbejdsmiljø 4. udgave, revideret den 1. september 2013 Koncern HR Fysisk Arbejdsmiljø 2 Virksomhedsgrundlag Virksomhedsgrundlaget

Læs mere

Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015

Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015 Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015 Deltagere:

Læs mere

Punkt 5 - bilag 4. Status på arbejdsmiljøet det seneste år

Punkt 5 - bilag 4. Status på arbejdsmiljøet det seneste år Oplæg til MED-Hovedudvalgets årlige arbejdsmiljødrøftelse 2012 Status på arbejdsmiljøet det seneste år Tendenser fra tal Tallene for 2011 er medtaget for at vise udviklingen. Tallene for begge perioder

Læs mere

Referat af møde i HMU for administrationen den 6. november 2013

Referat af møde i HMU for administrationen den 6. november 2013 Region Midtjylland Regionssekretariet Viborg, den 18. november 2013 /LOHOLK Refer af møde i HMU for administrionen den 6. november 2013 Til stede: Anne Jastrup, Ole Echers, Peder Bang, Peter Hansen, Connie

Læs mere

Tidsplan for budget 2016

Tidsplan for budget 2016 Tidsplan for budget 2016 herunder budget 2016 som led i implementering af strategi 2018 Med vedtagelsen af Strategi 2018 har Regionsrådet sat rammen og retningen for Regionens opgaveløsning i perioden

Læs mere

Referat fra møde i Sikkerhedsorganisationen. Onsdag, den 29. september 2010 kl. 12.00 til 13.30. I kaffestuen i pavillonen i Herning.

Referat fra møde i Sikkerhedsorganisationen. Onsdag, den 29. september 2010 kl. 12.00 til 13.30. I kaffestuen i pavillonen i Herning. Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 www.regionmidtjylland.dk Referat fra møde i Sikkerhedsorganisationen. Onsdag, den 29. september 2010 kl. 12.00 til

Læs mere

Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Enheden for Nyt OUH, Odense - Juni Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø

Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Enheden for Nyt OUH, Odense - Juni Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Enheden for Nyt OUH, Odense - Juni 2013 Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø Indholdsfortegnelse Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Enheden for Nyt OUH Odense... 1 Forord...

Læs mere

Referat fra Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling tirsdag den 17. juni 2008

Referat fra Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling tirsdag den 17. juni 2008 Regionshuset Viborg Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling

Læs mere

Arbejdsmiljøaftale for Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling

Arbejdsmiljøaftale for Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling Arbejdsmiljøaftale for Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling Aktiviteter til styrkelse af arbejdsmiljøet 1. Beskrivelse af de aktiviteter/metoder, der kan anvendes med henblik

Læs mere

1. Godkendelse af referat fra møde 2. september Referatet godkendes

1. Godkendelse af referat fra møde 2. september Referatet godkendes Hospitalsenheden Vest RH-HV HR Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 7843 0000 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk REFERAT Møde i arbejdsgruppen omkring personalepolitiske emner rettet mod DNV-Gødstrup Tirsdag

Læs mere

Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Afdelingen for Økonomi og Planlægning, Odense - Juni 2013

Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Afdelingen for Økonomi og Planlægning, Odense - Juni 2013 Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Afdelingen for Økonomi og Planlægning, Odense - Juni 2013 Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø Indholdsfortegnelse Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Afdelingen for Økonomi

Læs mere

Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje

Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje Generel indledning. I 2014 skal kommuner og regioner jfr. Sundhedslovens 205 indgå nye sundhedsaftaler, som skal fremsendes

Læs mere

Fælles regional retningslinje for arbejdsmiljø

Fælles regional retningslinje for arbejdsmiljø Psykiatri og Social Januar 2016 Fælles regional retningslinje for arbejdsmiljø Resumé over arbejdsgange vedrørende arbejdsmiljø Arbejdsmiljø Generelt Lokal arbejdsmiljøaftale Dokumentation Der findes en

Læs mere

Kommissorium for tema 8: Arbejdsgange, kapacitetsudnyttelse og forenkling spareplan

Kommissorium for tema 8: Arbejdsgange, kapacitetsudnyttelse og forenkling spareplan Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Kommissorium for tema 8: Arbejdsgange, kapacitetsudnyttelse og forenkling spareplan

Læs mere

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Kommunen er Orla Kastrup Kristensen og Gert

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Kommunen er Orla Kastrup Kristensen og Gert Krav 3. Hvordan parterne følger op på aftalen Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 13. december 2012

Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 13. december 2012 RMU 21. februar 2013 bilag pkt. 2 Referat Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 13. december 2012 Regionshuset Viborg Koncern HR, Stab Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0700 KONCHR@rm.dk

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 1 Forebyggelse 070314 Generel indledning. I 2014 skal kommuner og regioner

Læs mere

ARBEJDSMILJØAFTALE FOR. Aarhus Kommune

ARBEJDSMILJØAFTALE FOR. Aarhus Kommune ARBEJDSMILJØAFTALE FOR Aarhus Kommune Indhold Forord... 3 1 Aftalens område... 3 2 Struktur og opbygning... 3 3 Formål, aktiviteter og metode... 4 4 Procedure for gennemførelse og opfølgning af virksomhedsaftalen

Læs mere

Arbejdsmiljøarbejdet i Region Midtjylland. Virksomhedens Udfordringer = MED-systemets udfordringer DIALOG

Arbejdsmiljøarbejdet i Region Midtjylland. Virksomhedens Udfordringer = MED-systemets udfordringer DIALOG Arbejdsmiljøarbejdet i Region Midtjylland Virksomhedens Udfordringer = MED-systemets udfordringer DIALOG Hvilke udfordringer og muligheder giver den nye lov for at udvikle arbejdsmiljøarbejdet? Udfordringer

Læs mere

Arbejdsmiljø og sundhedsfremme 2010-2012

Arbejdsmiljø og sundhedsfremme 2010-2012 5 Strategi for Arbejdsmiljø og sundhedsfremme 00-0 5 Derfor har vi en Strategi for arbejdsmiljø og sundhedsfremme Strategi for arbejdsmiljø og sundhedsfremme bygger på den personalepolitiske værdi Trivsel

Læs mere

Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for VITA Intensiv Afdeling for Hjerte-, Lunge- og Karsygdomme, Odense - Juni 2013

Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for VITA Intensiv Afdeling for Hjerte-, Lunge- og Karsygdomme, Odense - Juni 2013 Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for VITA Intensiv Afdeling for Hjerte-, Lunge- og Karsygdomme, Odense - Juni 2013 Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø Indholdsfortegnelse Arbejdsmiljøredegørelse 2012

Læs mere

Forretningsudvalget (Direktørforum) Møde 6. marts 2017

Forretningsudvalget (Direktørforum) Møde 6. marts 2017 Forretningsudvalget (Direktørforum) Møde 6. marts 2017 Side 1 af 5 Mødedeltagere: Lægefaglig direktør Claus Thomsen, Aarhus Universitetshospital (Afbud) Sygeplejefaglig direktør Inge Pia Christensen, Aarhus

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til møde i Akutprogramstyregruppe 18. juni 2015 kl. 08:00 i F4, Regionshuset i Viborg

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til møde i Akutprogramstyregruppe 18. juni 2015 kl. 08:00 i F4, Regionshuset i Viborg Region Midtjylland Sundhed 1922. juni 2015 /ANBROE Referat til møde i Akutprogramstyregruppe 18. juni 2015 kl. 08:00 i F4, Regionshuset i Viborg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse af referat

Læs mere

Arbejdsmiljøredegørelse 2013 for Arbejds- og Miljømedicinsk Klinik

Arbejdsmiljøredegørelse 2013 for Arbejds- og Miljømedicinsk Klinik Juni 2014 Arbejdsmiljøredegørelse 2013 for Arbejds- og Miljømedicinsk Klinik Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø Indholdsfortegnelse Forord... 1 Guide til LMU s årlige arbejdsmiljødrøftelse... 1 Sådan

Læs mere

Arbejdsmiljøredegørelse 2013 for Enheden for Nyt OUH

Arbejdsmiljøredegørelse 2013 for Enheden for Nyt OUH Juni 2014 Arbejdsmiljøredegørelse 2013 for Enheden for Nyt OUH Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø Indholdsfortegnelse Forord... 1 Guide til LMU s årlige arbejdsmiljødrøftelse... 1 Sådan læses tabellerne

Læs mere

Oplæg til DNV-Gødstrup flytteorganisation 1

Oplæg til DNV-Gødstrup flytteorganisation 1 Hospitalsenheden Vest Staben Strategi og Plan Projektsekretariatet DNV Gødstrup Oplæg til DNV-Gødstrup flytteorganisation 1 Gl. Landevej 61, Bygn 08 DK-7400 Herning Tel. +45 7843 8750 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk

Læs mere

ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011

ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011 ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011 Status fra: Koordineringsgruppe for indlæggelse og udskrivning Kontaktperson: Regional tovholder for sundhedsaftalen om indlæggelse og udskrivning Ole

Læs mere

Krav 5. Sundhedskoordinationsudvalget Kommunal/regionale politiske styregrupper

Krav 5. Sundhedskoordinationsudvalget Kommunal/regionale politiske styregrupper Krav 5. Hvordan parterne følger op på aftalen. Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø, Odense - Juni 2013

Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø, Odense - Juni 2013 Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø, Odense - Juni 2013 Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø Indholdsfortegnelse Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Afdelingen for

Læs mere

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen 2015-2018 i Horsens-klyngen Dette kommissorium beskriver den overordnede ramme for det tværsektorielle samarbejde mellem hospital, kommune og praktiserende

Læs mere

Region Hovedstaden R egion Ho veds taden Musa Ornata. Botanisk Have København

Region Hovedstaden R egion Ho veds taden Musa Ornata. Botanisk Have København Arbejdsmiljøpolitik Maj 2008 Arbejdsmiljøpolitik for Musa Ornata. Botanisk Have København Arbejdsmiljøpolitik i s arbejdsmiljøpolitik beskriver regionens fælles holdninger, værdier og handlinger på arbejdsmiljøområdet.

Læs mere

Fælles regional retningslinje for arbejdsmiljø

Fælles regional retningslinje for arbejdsmiljø Psykiatri og Social Dansk Kvalitetsmodel på det sociale område Dato november 2011 i Region Midtjylland Fælles regional retningslinje for arbejdsmiljø Vejledning til, hvordan det enkelte tilbud kan arbejde

Læs mere

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø.

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Dokument: Neutral titel Møde Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid 25. maj 2018, kl. 09.30-11.30 Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Deltagere Leif Serup (Hjørring Kommune) Formand

Læs mere

Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Lungemedicinsk Afdeling J, Odense - Juni 2013

Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Lungemedicinsk Afdeling J, Odense - Juni 2013 Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Lungemedicinsk Afdeling J, Odense - Juni 2013 Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø Indholdsfortegnelse Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Lungemedicinsk Afdeling J, OUH,

Læs mere

Principper for rådgivningen via de tværfaglige specialeråd i Region Midtjylland

Principper for rådgivningen via de tværfaglige specialeråd i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Principper for rådgivningen via de tværfaglige specialeråd i Region Midtjylland Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk

Læs mere

Valg til MED og AMO 2015 i Region Midtjylland

Valg til MED og AMO 2015 i Region Midtjylland BILAG 1 Valg til MED og AMO 2015 i Region Midtjylland J.nr. 1-30-77-76-14 I henhold til 3 i Region Midtjyllands MED- og Arbejdsmiljøaftale sker valg og udpegning af medlemmer til MED og AMO (Arbejdsmiljøorganisationen)

Læs mere

Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Radiologisk Afdeling, Svendborg - Juni Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø

Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Radiologisk Afdeling, Svendborg - Juni Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Radiologisk Afdeling, Svendborg - Juni 2013 Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø Indholdsfortegnelse Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Radiologisk Afdeling, OUH, Svendborg...

Læs mere

Arbejdsmiljøredegørelse for 2. halvår 2014 & 1. halvår 2015, Arbejds- og Miljømedicinsk Klinik

Arbejdsmiljøredegørelse for 2. halvår 2014 & 1. halvår 2015, Arbejds- og Miljømedicinsk Klinik November 2015 Arbejdsmiljøredegørelse for 2. halvår 2014 & 1. halvår 2015, Arbejds- og Miljømedicinsk Klinik HR-Afdelingen, Systemudvikling & Data 0 Indholdsfortegnelse Forord... 1 LMU s årlige arbejdsmiljødrøftelse...

Læs mere

Arbejdsmiljøredegørelse 1. halvår 2014 for Enheden for Nyt OUH

Arbejdsmiljøredegørelse 1. halvår 2014 for Enheden for Nyt OUH August 2014 Arbejdsmiljøredegørelse 1. halvår 2014 for Enheden for Nyt OUH Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø Indholdsfortegnelse Forord... 1 LMU s årlige arbejdsmiljødrøftelse... 1 Sådan læses tabellerne

Læs mere

DAGSORDEN. Til 12. møde i Region Midtjyllands Sundhedsbrugerråd den 7. marts 2012 fra kl

DAGSORDEN. Til 12. møde i Region Midtjyllands Sundhedsbrugerråd den 7. marts 2012 fra kl DAGSORDEN 1 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Til 12. møde i Region Midtjyllands Sundhedsbrugerråd den 7. marts 2012 fra kl. 14.00 Første del af mødet vil foregå på regionshospitalet

Læs mere

Håndbog for arbejdsmiljøgrupper. Hoved-MEDudvalget for Administrationen

Håndbog for arbejdsmiljøgrupper. Hoved-MEDudvalget for Administrationen Håndbog for arbejdsmiljøgrupper Hoved-MEDudvalget for Administrationen Indhold fordelt på afsnit 1. Indledning 2. Overblik og informationer om MED-strukturen etc. 3. Arbejdsmiljøgruppens opgaver, herunder

Læs mere

Arbejdsmiljøredegørelse 2013 for Afdeling for Økonomi og Planlægning

Arbejdsmiljøredegørelse 2013 for Afdeling for Økonomi og Planlægning Juni 2014 Arbejdsmiljøredegørelse 2013 for Afdeling for Økonomi og Planlægning Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø Indholdsfortegnelse Forord... 1 Guide til LMU s årlige arbejdsmiljødrøftelse... 1

Læs mere

Kerneopgaven og arbejdsmiljøet

Kerneopgaven og arbejdsmiljøet Kerneopgaven og arbejdsmiljøet Arbejdsmiljødrøftelse, Afdelingschef Ditte Hughes, Koncern HR Regionsrådet 2. marts 25 MED- og Arbejdsmiljøaftale som fundament Systematisk, helhedsorienteret og forebyggende

Læs mere

Til Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste

Til Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste Regionshuset Viborg Til Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni

Læs mere

www.dsr.dk/hovedstaden 1

www.dsr.dk/hovedstaden 1 DSR Kreds Hovedstadens AMiRstrategi Revideret version vedtaget af kredsbestyrelsen maj 2010 Indledning I kredsens arbejde med at medvirke til at forbedre sygeplejerskernes arbejdsmiljø er et godt og tæt

Læs mere

Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Plastikkirurgisk Afdeling Z, Odense - Juni Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø

Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Plastikkirurgisk Afdeling Z, Odense - Juni Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Plastikkirurgisk Afdeling Z, Odense - Juni 2013 Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø Indholdsfortegnelse Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Plastikkirurgisk Afdeling

Læs mere

Temagruppen for voksenpsykiatri. Referat af møde i temagruppen for voksenpsykiatri

Temagruppen for voksenpsykiatri. Referat af møde i temagruppen for voksenpsykiatri Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Temagruppen for voksenpsykiatri DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Referat af møde i temagruppen for voksenpsykiatri Tid:

Læs mere

1. behandling af budgetforslag 2015 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 7. september 2015 Regionsrådsformand Bent Hansen

1. behandling af budgetforslag 2015 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 7. september 2015 Regionsrådsformand Bent Hansen 7.9.2015 1. behandling af budgetforslag 2015 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 7. september 2015 Regionsrådsformand Bent Hansen Indledning I dag førstebehandler regionsrådet budget 2016. På sundhedsområdet

Læs mere

Referat. af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional Udvikling

Referat. af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional Udvikling Region Midtjylland Regionssekretariet 15. september 2015 /LOHOLK Refer af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional Til stede: Mona Anker, Rikke Dalsgaard, Holger Schildt Knudsen, Connie Waldstrøm,

Læs mere

TSN-Koordinationsgruppen

TSN-Koordinationsgruppen Regionshuset Viborg Koncern Kvalitet Strategisk Kvalitet TSN-Koordinationsgruppen (Koordinationsgruppen for det TværSektorielle Netværk for utilsigtede hændelser i sektorovergange) Skottenborg 26 DK-8800

Læs mere

Arbejdsmiljøredegørelse 2013 for Klinisk Genetisk Afdeling

Arbejdsmiljøredegørelse 2013 for Klinisk Genetisk Afdeling Juni 2014 Arbejdsmiljøredegørelse 2013 for Klinisk Genetisk Afdeling Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø Indholdsfortegnelse Forord... 1 Guide til LMU s årlige arbejdsmiljødrøftelse... 1 Sådan læses

Læs mere

Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Klinisk Immunologisk Afdeling, Odense - Juni 2013

Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Klinisk Immunologisk Afdeling, Odense - Juni 2013 Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Klinisk Immunologisk Afdeling, Odense - Juni 2013 Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø Indholdsfortegnelse Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Klinisk Immunologisk Afdeling,

Læs mere

Frivillig. i Region Midtjylland

Frivillig. i Region Midtjylland Frivillig i Principper og gode råd vedrørende samarbejdet med frivillige og frivillige organisationer på s arbejdspladser Forsikringsforhold og frivilligt arbejde Se også Frivillig i Forsikringsforhold

Læs mere

Arbejdsmiljøredegørelse 2013 for Afdeling for Sikkerhed og Arbejdsmiljø

Arbejdsmiljøredegørelse 2013 for Afdeling for Sikkerhed og Arbejdsmiljø Juni 2014 Arbejdsmiljøredegørelse 2013 for Afdeling for Sikkerhed og Arbejdsmiljø Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø Indholdsfortegnelse Forord... 1 Guide til LMU s årlige arbejdsmiljødrøftelse...

Læs mere

Referat af møde i LMU, den 15. juni Deltagere:

Referat af møde i LMU, den 15. juni Deltagere: Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 www.regionmidtjylland.dk Referat af møde i LMU, den 15. juni 2010. Deltagere: Mette Norup Frøjk Britta Glintborg

Læs mere

Reaktioner fra Arbejdstilsynet ved tilsyn på virksomheder

Reaktioner fra Arbejdstilsynet ved tilsyn på virksomheder 1 Reaktioner fra Arbejdstilsynet ved tilsyn på virksomheder Forbud Virksomheden kan få et forbud mod at fortsætte arbejdet, hvis der er overhængende og betydelig fare for medarbejdernes eller andres sikkerhed

Læs mere

Dagsorden. Møde i Personalepolitisk underudvalg Tirsdag den 7. november 2017 kl. 12:00 Mødelokale 20. Deltagere:

Dagsorden. Møde i Personalepolitisk underudvalg Tirsdag den 7. november 2017 kl. 12:00 Mødelokale 20. Deltagere: Dagsorden Møde i Personalepolitisk underudvalg Tirsdag den 7. november 2017 kl. 12:00 Mødelokale 20 Deltagere: Ledelsesrepræsentanter: Marianne Evers Michael Nørgaard - afbud Kim Leck Fischer Medarbejderrepræsentanter:

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om udmøntning af 5 mio. kr. i budget 2008 til uddannelse af flere anæstesisygeplejersker i Region Midtjylland

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om udmøntning af 5 mio. kr. i budget 2008 til uddannelse af flere anæstesisygeplejersker i Region Midtjylland Region Midtjylland Orientering om udmøntning af 5 mio. kr. i budget 2008 til uddannelse af flere anæstesisygeplejersker i Region Midtjylland Bilag til Forretningsudvalgets møde 8. januar 2008 Punkt nr.

Læs mere

Arbejdsmiljøredegørelse 2013 for Geriatrisk Afdeling G - Odense

Arbejdsmiljøredegørelse 2013 for Geriatrisk Afdeling G - Odense Juni 2014 Arbejdsmiljøredegørelse 2013 for Geriatrisk Afdeling G - Odense Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø Indholdsfortegnelse Forord... 1 Guide til LMU s årlige arbejdsmiljødrøftelse... 1 Sådan

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 22. august 2014, fra kl. 9.00 til 11.30 (11.00) med efterfølgende frokost Medborgerhuset i Silkeborg, Sal C, Bindslevs

Læs mere