OKTOBER INFO. Nyhedsbrev fra Kultur og Idræt Oktober I dette nyhedsbrev

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "OKTOBER INFO. Nyhedsbrev fra Kultur og Idræt Oktober 2011. I dette nyhedsbrev"

Transkript

1 Nyhedsbrev fra Kultur og Idræt Oktober 2011 NYHEDSBREV OKTOBER INFO Afholder din forening eller klub et spændende arrangement i løbet af efteråret, eller vil du dele informationer om aktiviteter og initiativer på kultur- og fritidsområdet med andre interesserede? Nyhedsbrevet er også din mulighed for at fortælle om kultur- og fritidslivet i Hørsholm, så kontakt Kultur og Fritid, hvis du vil præge nyhedsbrevet. KONTAKT: Mail: Kof-post@horsholm.dk Facebookprofil: Kultur Fritid Hørsholm Kommune Team Kultur og Idræt: Søren Nabe-Nielsen Tlf.: I dette nyhedsbrev Beslutninger fra Sport, Fritids- og Kulturudvalget Budgetaftale Dialogmøde for teaterinteresserede Motionsløb Projekt Velkomstagenterne Arrangementer på Hørsholm Bibliotek Arrangementer i Trommen Gitte Søby Tlf.: Peter Skjøt-Rasmussen Tlf.: Dorte Winsløw Tlf: Biblioteket: Marianne Wulf Tlf.:

2 Beslutninger fra Sport, Fritids- og Kulturudvalget Implementering af ny Folkeoplysningslov Folketinget har vedtaget en ny Folkeoplysningslov, som trådte i kraft den 1. august Lovændringerne betyder blandt andet, at kommunerne skal sikre brugerinddragelse på området, at kommunerne skal udarbejde en Folkeoplysningspolitik, og at der skal nedsættes en udviklingspulje. Lovændringerne skal som udgangspunkt være implementeret senest den 1. januar Punktet blev udsat til næste møde. Foreningen Norden - Godkendelse af folkeoplysende forening Udvalget(SFKU) valgte at godkende foreningens ansøgning. Kulturaftaler SFKU besluttede at lade Hørsholm Kommune indgå i den 4- årige regionale kulturaftale KulturMetropolØresund (KMØ)for sammen med andre kommuner i hovedstadsregionen. I 2011 har Hørsholm indgået i arbejdet med at kvalificere forskellige projekter, som har været meget inspireret af VM i cykling og potentialet i at samarbejde på tværs af kommunegrænser. I alt har der været 10 projekter som de 26 deltagende kommuner kunne tilslutte sig. SFKU besluttede, at for indgår Hørsholm Kommune i projekterne KOMON, hvor der skal etableres hemmelige stier mellem kulturelle mindesværker med årlige arrangementer samt i projekt ProjektSpace, som udover rådgivning af unge i forhold kulturstøtte også arrangerer forskellige events for de unge i kommunerne. Yderligere oplysninger om KMØ og Hørsholm Kommunes deltagelse udsendes i forbindelse med lanceringen af KMØ i december. Ansøgning om ombygning og etablering af permanent indendørs rocenter SFKU valgte ikke at imødekomme Rungsted Roklub ansøgning om midler til ombygning og etablering af et permanent indendørs rocenter. Udvalget vil dog følge ansøgningen op og lade den indgå i næste års budgetforhandlinger. I forhold til klubbens ansøgning om forlængelse af den eksisterende lejeaftale fra 2030 til 2043 anbefalede og indstillede udvalget til Økonomiudvalget at forlænge lejeaftalen.

3 Bidrag til årets nationale Spil Dansk-dag SFKU valgte at imødekomme en ansøgning om støtte til afviklingen af Hørsholms bidrag til årets nationale Spil Dansk-dag 27. oktober Arrangementet, Submedia LIVE, er en koncert i Caroline Mathilde-salen med liveoptræden af lokale unge amatørmusikere og samtidig en konkurrence om bl.a. en musikudgivelse. Koncerten er et nyskabende samarbejde på tværs af en række institutioner og erhvervsliv i Hørsholm: Hørsholm Bibliotek og Trommen i Kulturhus Trommen, Ungdomsskolen, Ungdomsklubben Klub H., Musikskolen og Radio Nord. Læs hele referatet fra mødet den 28. september i Sport-, Fritids- og Kulturudvalgets på kommunens hjemmeside: Budgetaftale på SFKUs område Der er indgået en budgetaftale blandt samtlige partier i kommunalbestyrelsen for budget i Hørsholm Kommune. Budgettilførsel drift: Partierne har valgt at tilføre budgetmidler på følgende områder: I forbindelse med sidste års beslutning, styrkes sammenlægningen af Trommen og musikskolens ledelse og administration med kr årligt i 2012 og frem. Trommen tilføres kr årligt i 2012 og frem for at sikre den tekniske drift og arrangementsafvikling. Budgetreduktioner drift: Partierne har valgt at reducere budgettet på følgende områder: Der indføres rammestyring af energiudgifterne i privatejede ketcherhaller. Administrationen indleder forhandling med ejerne. Budgetteret reduceres med kr årligt i 2012 og frem. Tilskud til pensionister, efterlønsmodtagere og arbejdslediges deltagelse i aftenskoleundervisning bortfalder. Budgettet reduceres med kr årligt i 2012 og frem. Det er aftalt at konsekvenserne skal evalueres i SFKU med henblik på at kunne indgå i budgetforhandlingerne vedr. Budget

4 Budgetaftalen indebar at aktivitetstilskud for 65+ årige til frivillige folkeoplysende foreninger bortfaldt frem til Bortfald af tilskud fastholdes fremadrettet, hvilket indebærer at budgettet reduceres med kr årligt i 2013 og frem. Budgettet på kr til venskabsbysamarbejde flyttes fra Økonomiudvalget til SFKU, og reduceres med kr årligt i 2012 og frem. Anlægsbeslutninger: Partierne er enige om at omprioritere de eksisterende anlægsmidler på SFKU område, således at: I 2012 afsættes der kr til kapacitetsudvidelse i Idrætsparken øremærkes der kr kvalitetsfondsmidler til Idrætsparken. I 2012 afsættes der kr til analyse af bibliotekets lokalebehov og påbegyndelse af ombygning af Kulturhus Trommen baseret på overvejelserne i det politiske udvalgsarbejde om Kulturhusets fremtid, herunder eventuel indførelse af selvbetjeningsbibliotek. Partierne har tilkendegivet, at der skal arbejdes på at tilføre yderligere midler i de kommende års budgetforhandlinger. Dialogmøde for teaterinteresserede Alle teaterinteresserede i Hørsholm Kommune blev d. 28. september, 2011 inviteret til et dialogmøde af SFKU. Her blev de nye forhold omkring teater i Hørsholm kommune diskuteret. Hele referatet er at finde på kommunens hjemmeside under nyheder: Motionsløb Hørsholm Bokseklub arrangerer i samarbejde med Rungsted Private Realskole, et motionsløb på 4,5 og 7,0 km, med start på skolen og med brug af to af motionsruterne i Rungsted hegn. Løbet er søndag d. 30. oktober kl. 10:00, og er arrangeret i forbindelse med skolens nye fag "morgenløb", og skolen har taget teten og gjort det noget større.

5 Projekt Velkomstagenterne Ideen med projekt "Velkomstagenterne" er at fastholde udenlandske medarbejderressourcer på det danske arbejdsmarked gennem netværk, personlig guidning og deltagelse i foreningslivet samt at tilføre nye ressourcer (trænere/ledere) i foreningslivet. Projektet er et pilotprojekt med involvering af lokale idrætsforeninger i samarbejde med kommuner og erhvervslivet. Du er en oplagt SportGuide hvis du: Er med i en forening eller klub, hvor I gerne vil være flere på holdet? Gerne vil hjælpe en udenlandsk medarbejder (evt. en kollega) og/ familien til et socialt netværk i Danmark? Gerne vil have noget kompetencegivende frivilligt arbejde på CV'et? Gerne vil have tilbuddet om at være med på kursus i spørgeteknik, dialogformer og interkulturel kommunikation. Hvis du vil være SportGuide og/ vide mere om projektet eller kurset kontakt: Projektleder DGI Nordsjælland Anne Mi Svarrer: anne.mi.svarrer@dgi.dk eller Arrangementer på Hørsholm Bibliotek Onsdag d. 2. november kl. 15:00-17:00 Kulturens korte rødder v/ Henning Kirkegaard Kirkegaard holder et venskabeligt provokerende foredrag som oplæg til en debat, om at bevare og styrke den danske kulturs alt for korte rødder. Gratis billetter udleveres i Bibliotekets Info & salg. Arrangementet præsenteres i samarbejde med Ældresagen i Hørsholm.

6 Onsdag d. 9. november kl. 19:30 Debataften om bibliotekernes fremtid??? v/ Jens Thorhauge & Casper Hvenegaard I dag kan en del af bibliotekernes materialer hentes på nettet. I fremtiden bliver der endnu flere digitale tilbud. Har vi fortsat brug for fysiske biblioteker? Foredrag ved Jens Thorhauge, direktør for Styrelsen for Bibliotek og Medier og Casper Hvenegaard, lektor på det Informations Videnskabelige Akademi. Arrangementet er gratis. Tilmelding er nødvendig. Ring: , voksenudlån, mail: horsbib@horsholm.dk eller personligt ved bibliotekarbordet i voksenudlån. Fredag d. 18. november kl. 15:30 Sikke et vejr Børneteater for de 1½ - 3 årige. En komisk og poetisk forestilling for de mindste. Line Svendsen tager børnene med på en fantastisk rejse gennem de fire årstider. Varighed ca. 40 min. Billetter kr. 30,- - kan købes i bibliotekets Info og Salg fra 12. november. Lørdag d. 19. november Hørsholm Bibliotek fylder 140 år Hørsholm Bibliotek fejrer sin fødselsdag hele november måned med en stor udstilling om bibliotekets historie. Udstillingen viser, gennem tekst og billeder, hvordan Hørsholm Bibliotek har udviklet sig igennem de sidste 140 år. Lørdag den 19. november holder vi fødselsdag og inviterer alle Hørsholm borgere på fødselsdagskage i udlånet kl. 11:00. Uge 47 I uge 47 vil Hørsholm Bibliotek, i samarbejde med regionens biblioteker, sætte fokus på emnet Oprør. Oprør kan komme til udtryk på mange måder. Gennem vold og hærværk eller via kunst, musik, litteratur og andre kreative udtryksformer. Oprør og vrede kan være forløsende og skabe grobund for nytænkning og nyindretning af samfundet.

7 Torsdag d. 24. november kl. 19:00 Det arabiske oprør den store krise i Mellemøsten Ved Jens Nauntofte Mellemøsten har i de sidste ni måneder oplevet et voldsomt oprør. Et drama, hvor en hel region er sat i brand ved en række samtidige oprør nedefra. Der er bred utilfredshed med de politiske ledere - og nu lyder gadernes krav om demokrati så højt, at der ingen vej er tilbage. Foredraget fokuserer på det arabiske oprør. Billetter afhentes efter først-til-mølle princippet i Nykreditbanken fra den 1. november. Lørdag den 26. november kl. 15:00 Børnejazz Med Mads Vinding og Frans Bak Denne børnekoncert handler lidt om jazz - og viser, at meget af den musik børnene lytter til kommer fra jazzen, - men den kommer også ind på musik i det hele taget. Billetter kr. 30,- - kan købes i Bibliotekets Info & salg fra den 19. november. Onsdag den 30. november kl. 19:00 Enevældens historie Ved Søren Mentz I 1660 finder et ublodigt, men dramatisk statskup sted i Danmark. Hvad er baggrunden for statskuppet? Hvor kommer inspirationen fra? Hvordan stækker kongen adelen og Rigsrådets magt og tiltager sig uindskrænkede beføjelser til at udforme love og regler, opkræve skatter, gå i krig, straffe og indføre arvefølge? Arrangør: Foreningen Norden i Rudersdal og Hørsholm i samarbejde med DOF Fritidsskole i Hørsholm og Hørsholm Bibliotek. Billetter kr. 50,- - købes i Bibliotekets Info & salg.

8 November i Trommen Første vintermåned i Trommen starter ud med en koncert med en af Danmarks mest karismatiske sangerinder. Torsdag den 3. november går Annisette i selskab med akustisk trio nemlig på scenen for at tage publikum med på en rejse ad musikkens uforudsigelige veje.. Torsdag den 10. november inviterer Trommen i samarbejde med Hørsholm Musikskole til bandaften i Caroline Mathilde Salen. Musikskolens bedste bands vil optræde og publikum kan nyde musik og lidt at drikke ved de runde caféborde. Arrangementet er gratis og alle er velkomne. Komik er der også på novemberplakaten, og onsdag den 16. november er det Carsten Bang, der med showet Plukker kameler vil sørge for, at dine lattermuskler kommer i brug. Sidst, men ikke mindst kan du også glæde dig til, at Lis Sørensen, Hr. Skæg, Queen Machine, Martin Brygmann og Nils Krøyer med sin interaktive rockkoncert for børn indtager scenen i Trommen. Læs meget mere om Trommens arrangementer på og køb din billet på MED VENLIG HILSEN TEAM - KULTUR OG IDRÆT I HØRSHOLM KOMMUNE

Oktober INFO. Nyhedsbrev fra Kultur og Fritid Oktober 2010. I dette nyhedsbrev

Oktober INFO. Nyhedsbrev fra Kultur og Fritid Oktober 2010. I dette nyhedsbrev Nyhedsbrev fra Kultur og Fritid Oktober 2010 NYHEDSBREV Oktober INFO Afholder din forening eller klub et spændende arrangement i løbet af efteråret, eller vil du dele informationer om aktiviteter og initiativer

Læs mere

Marts INFO. Nyhedsbrev fra Kultur og Idræt Marts 2011. I dette nyhedsbrev

Marts INFO. Nyhedsbrev fra Kultur og Idræt Marts 2011. I dette nyhedsbrev Nyhedsbrev fra Kultur og Idræt Marts 2011 NYHEDSBREV Marts INFO Afholder din forening eller klub et spændende arrangement i løbet af efteråret, eller vil du dele informationer om aktiviteter og initiativer

Læs mere

Kultur og Fritid ønsker alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår INFO. Nyhedsbrev 2 fra Kultur og Fritid December 2010. I dette nyhedsbrev

Kultur og Fritid ønsker alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår INFO. Nyhedsbrev 2 fra Kultur og Fritid December 2010. I dette nyhedsbrev Nyhedsbrev 2 fra Kultur og Fritid December 2010 NYHEDSBREV Kultur og Fritid ønsker alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår INFO Afholder din forening eller klub et spændende arrangement i løbet af

Læs mere

Februar INFO. Nyhedsbrev fra Kultur og Idræt Februar 2011. I dette nyhedsbrev

Februar INFO. Nyhedsbrev fra Kultur og Idræt Februar 2011. I dette nyhedsbrev Nyhedsbrev fra Kultur og Idræt Februar 2011 NYHEDSBREV Februar INFO Afholder din forening eller klub et spændende arrangement i løbet af efteråret, eller vil du dele informationer om aktiviteter og initiativer

Læs mere

RÅDERUMSFORSLAG Tema Politikområde: Titel: Nærmere beskrivelse af forslaget: Forudsætninger for realisering af forslaget: Konsekvenser for borgerne:

RÅDERUMSFORSLAG Tema Politikområde: Titel: Nærmere beskrivelse af forslaget: Forudsætninger for realisering af forslaget: Konsekvenser for borgerne: RÅDERUMSFORSLAG Tema: Energibesparelser Titel: Energibesparende foranstaltninger i privatejede ketcherhaller Nærmere beskrivelse af forslaget: Gennem en dialogproces med ejerne og efterfølgende politisk

Læs mere

April INFO. Nyhedsbrev fra Kultur og Idræt April 2012. I dette nyhedsbrev

April INFO. Nyhedsbrev fra Kultur og Idræt April 2012. I dette nyhedsbrev Nyhedsbrev fra Kultur og Idræt April 2012 NYHEDSBREV April INFO Afholder din forening eller klub et spændende arrangement i løbet af foråret, eller vil du dele informationer om aktiviteter og initiativer

Læs mere

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Dagsorden åben Mødedato 12. oktober 2011 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Gentofte Stadion, Ved Stadion 6, 2820 Gentofte Side 1 af 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Revidering foretaget 8. november 2018 1 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD 3 VISION 4 Formål 4 Vision 4 MÅLSÆTNINGER 6 Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde 6 Folkeoplysende voksenundervisning

Læs mere

Handleplanerne skal have indhold og liv gennem et samarbejde med foreninger, institutioner, forvaltninger og andre aktører.

Handleplanerne skal have indhold og liv gennem et samarbejde med foreninger, institutioner, forvaltninger og andre aktører. KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Kultur- og Fritidspolitik 2011-2015 - Handleplaner Kultur- og Fritidspolitikken er en samling af hele Kultur- og Fritidsudvalgets arbejdsområde. Der er oplagte synergier mellem

Læs mere

Velkommen til Borgernes Hus

Velkommen til Borgernes Hus Velkommen til Borgernes Hus VELKOMMEN TIL BORGERNES HUS Hvad kan vi? Borgernes Hus er din indgang til bibliotek, musik, borgerservice, frivillighed og foreningsliv i Odense. Her kan du mødes med andre

Læs mere

kultur og fritid Forenings Fokus kursustilbud til ledere, instruktører og trænere i foreninger og korps

kultur og fritid Forenings Fokus kursustilbud til ledere, instruktører og trænere i foreninger og korps kultur og fritid Forenings Fokus kursustilbud til ledere, instruktører og trænere i foreninger og korps 1 indhold Den nye træner 3 Få styr på din klub 4 Unglederuddannelse 5 Effektive møder 6 Medlemssucces

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 22. november 2018 Indhold 3 4 4 4 6 6 8 9 10 11 12 13 Forord Vision Formål Vision Målsætninger Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde

Læs mere

JANUAR INFO. Nyhedsbrev fra Kultur og Idræt Januar 2012. I dette nyhedsbrev

JANUAR INFO. Nyhedsbrev fra Kultur og Idræt Januar 2012. I dette nyhedsbrev Nyhedsbrev fra Kultur og Idræt Januar 2012 NYHEDSBREV JANUAR INFO Afholder din forening eller klub et spændende arrangement i løbet af vinteren, eller vil du dele informationer om aktiviteter og initiativer

Læs mere

Sport-, Fritid- og Kulturudvalget

Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Referat fra ordinært møde 27. september Onsdag 27.09.2017 kl. 16:00 Mødelokale D1 Følgende sager behandles på mødet Side Ny struktur for behandling af puljeansøgninger

Læs mere

VærelZe 313 og Teaterskolen

VærelZe 313 og Teaterskolen syddjurs egnsteater VærelZe 313 og Teaterskolen sæson 2014/15 www.syddjursegnsteater.dk KÆRE UNGE I SYDDJURS KOMMUNE For femte år i træk byder vi velkommen til Ingen kedelige onsdage, på den sidste onsdag

Læs mere

Beslutninger fra mødet. Onsdag 21.06.2006 kl. 15.00. Ordinært møde. Kultur- og Fritidsudvalget

Beslutninger fra mødet. Onsdag 21.06.2006 kl. 15.00. Ordinært møde. Kultur- og Fritidsudvalget Beslutninger fra mødet Onsdag 21.06.2006 kl. 15.00 Ordinært møde Kultur- og Fritidsudvalget KB = Kommunalbestyrelsen ØU = Økonomiudvalget BEU = BSU = KFU = SSU = TMU = Beskæftigelsesudvalget Børne- og

Læs mere

Råderumsforslag fremlagt SFKU juni 2014:

Råderumsforslag fremlagt SFKU juni 2014: Forslag, Sport-, Fritid-, og Kulturudvalget Råderumsforslag fremlagt SFKU juni 2014: Tema: Reduktion af budget til selvbetjeningsudstyr / udlånsmaskiner. Titel: Reduktion af budget til selvbetjeningsudstyr

Læs mere

Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget Gentofte Kommune Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget Referat åben Mødedato 23. august 2011 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse A Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 18.20 Tilstede:

Læs mere

Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Politiske bestillinger Beskrivelse af bestilling

Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Politiske bestillinger Beskrivelse af bestilling Politiske bestillinger til Augustkonferencen, Budget 2015-2018 Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Politiske bestillinger NR. Titel Beskrivelse af bestilling Levering af

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK POLITIK FOR DEN FRIE FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED

FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK POLITIK FOR DEN FRIE FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK POLITIK FOR DEN FRIE FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED 1. UDGAVE, 2011 INDHOLD 1 INDLEDNING... 3 2 VISION... 3 3 LEJRE KOMMUNE OG DEN FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED... 4 4 MÅLSÆTNING... 4 5 FOLKEOPLYSNINGSPOLITIKKEN

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Kim

Læs mere

DRAGØR KOMMUNES FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK

DRAGØR KOMMUNES FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK DRAGØR KOMMUNES FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK DRAGØR KOMMUNE Indhold: 1. Hvorfor en folkeoplysningspolitik... 3 2. Visioner for og formålet med folkeoplysningspolitikken... 3 3. Målsætninger for borgernes deltagelse

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat Dato: Mandag den 21. august 2017 Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud fra: Havnestuen Helle Barth, Ole Svendsen, Richard Barth, Paul Erik Gjerka, Per Hansen,

Læs mere

INDSPIL NR. 48. April 2015

INDSPIL NR. 48. April 2015 Fredag den 22. maj 2015 arrangeres K U L T U R N A T 2 0 1 5 i Kalundborg. En af de nærmeste dage udsendes mail til jer alle med nærmere oplysninger om arrangementet. Begynd gerne straks at tænke på, hvordan

Læs mere

Arrangementet er en tak for jeres store indsats. Vi håber, at se mange frivillige fra de godkendte folkeoplysende og frivillige sociale foreninger

Arrangementet er en tak for jeres store indsats. Vi håber, at se mange frivillige fra de godkendte folkeoplysende og frivillige sociale foreninger INDBYDELSE Kære frivillige ildsjæle i Kalundborg Kommune! I anledningen af Frivillig Fredag d. 25/9 2015 inviterer Kalundborg Kommune alle frivillige ildsjæle i kommunen til et spændende og hyggeligt arrangement.

Læs mere

Fjerde og sidste opfølgning på Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalget

Fjerde og sidste opfølgning på Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalget ØKONOMI OG STYRING Dato: 18. marts 2019 Tlf. dir.: 4024 1712 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Kathrine Dahl Marcussen Sagsid: 00.30.00-S00-9-16 Fjerde og sidste opfølgning på Aftale om budget 2018 for

Læs mere

Sport-, Fritid- og Kulturudvalget

Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Referat fra ordinært møde d. 25.09.2013 Onsdag 25.09.2013 kl. 16:00 Mødelokale D1 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 S/E/S Sportsefterskolen Sjælsølund ansøger om fritagelse for leje

Læs mere

Kultur-, Idræts- og Fritidsudvalget

Kultur-, Idræts- og Fritidsudvalget Kultur-, Idræts- og Fritidsudvalget Referat Dato 29. august 2014 Mødetidspunkt 17:00 Sluttidspunkt 18:04 Sted Medlemmer Fraværende Lokale 1, Vordingborg Rådhus Eva Sommer-Madsen (formand), Else-Marie Langballe

Læs mere

Kultur- og Trivselsudvalget. Introduktion 23. januar 2018

Kultur- og Trivselsudvalget. Introduktion 23. januar 2018 Kultur- og Trivselsudvalget Introduktion 23. januar 2018 Dagsorden Lovgivning Kultur-, Fritids- og Frivillighedspolitikken Økonomi Organisering Fagområder Institutioner Råd og nævn Årshjul Lovgivning Lov

Læs mere

Budgetaftale

Budgetaftale Hørsholm, den 29. september 2011 Sammenfatning Der er indgået en budgetaftale blandt samtlige partier i kommunalbestyrelsen for budget 2012-2015 i Hørsholm Kommune. Partierne har ønsket at fastholde den

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 - Rådhuset Henrik Kudahl, Kirsten Højrup, Heidi

Læs mere

Folkeoplysningspolitik 2012-2016. Center for Børn & Kultur

Folkeoplysningspolitik 2012-2016. Center for Børn & Kultur Folkeoplysningspolitik 2012-2016 Center for Børn & Kultur 1 Indhold Formål...3 Borgernes deltagelse i foreningsaktiviteter...4 Rammer for foreningsarbejdet...6 Samspil mellem foreninger og selvorganiserede

Læs mere

Kultur- og idrætspolitik

Kultur- og idrætspolitik Kultur- og idrætspolitik Fredensborg Kommune l Godkendt af Byrådet den XX 1 Forord Kultur- og idrætslivet binder hverdagen sammen for rigtig mange mennesker og er med til at gøre Fredensborg Kommune til

Læs mere

Folkeoplysningspolitik i Favrskov Kommune

Folkeoplysningspolitik i Favrskov Kommune Folkeoplysningspolitik i Favrskov Kommune Målsætning for folkeoplysningspolitikken Favrskov Kommunes målsætning for folkeoplysningspolitikken er, at foreninger udbyder et varieret og mangfoldigt fritidstilbud

Læs mere

Notat. Ny Folkeoplysningspolitik Sag: 18.14.00-P22-1-11 Evald Bundgård Iversen Plan og kultur 30-08-2011

Notat. Ny Folkeoplysningspolitik Sag: 18.14.00-P22-1-11 Evald Bundgård Iversen Plan og kultur 30-08-2011 Notat Ny Folkeoplysningspolitik Sag: 18.14.00-P22-1-11 Evald Bundgård Iversen Plan og kultur 30-08-2011 Afsættet for dette notat er, at Folketinget har vedtaget en ny Folkeoplysningslov der træder i kraft

Læs mere

Samarbejdsaftale. for perioden 2015-2017 mellem Svendborg Kommune og Borgerforeningen Kulturhus Svendborg

Samarbejdsaftale. for perioden 2015-2017 mellem Svendborg Kommune og Borgerforeningen Kulturhus Svendborg Samarbejdsaftale for perioden 2015-2017 mellem Svendborg Kommune og Borgerforeningen Kulturhus Svendborg Indholdsfortegnelse 1. Formål 2. Aftalens parter 3. Kontaktdata 4. Vedtægter 5. Ledelse og organisation

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik 2016-2019 Folkeoplysningspolitik 2016-2019 1 Indhold Folkeoplysningspolitik...3 Folkeoplysningsudvalget...3 Indsatsområder 2016-2019...4 Årlige handleplaner...4 Frivillighed og aktivt

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Temadrøftelse 11.04.12...2 3. KF- Ansøgning

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik 2012-2014 1 Forord Foreningslivet er noget ganske særligt i det danske samfund. De grundlæggende værdier i folkeoplysningen er demokrati og fællesskab. Det er kommunernes rolle

Læs mere

BORGERMØDE KULTUR OG FRITID 17. MAJ 2016

BORGERMØDE KULTUR OG FRITID 17. MAJ 2016 BORGERMØDE KULTUR OG FRITID 17. MAJ 2016 Program 19:00 Intro ved Emrah Tuncer og Svend Due Mikkelsen 19:15 Intro til fortællingerne ved Emrah Tuncer 19:30 Basar 2x20 minutter ved 2 selvvalgte stande +20

Læs mere

HØRSHOLM KOMMUNES KULTURPOLITIK

HØRSHOLM KOMMUNES KULTURPOLITIK HØRSHOLM KOMMUNES KULTURPOLITIK Udgivet af: Kultur- og Fritidsudvalget. August 2007 2 Hørsholm er en aktiv kommune I Hørsholm Kommune mener vi, at det er godt at bo i en by med et varieret kultur- og fritidsliv

Læs mere

Kurser i efteråret 2009

Kurser i efteråret 2009 Kurser i efteråret 2009 Børn med særlige behov Mandag den 21. september 2009 Intern og ekstern kommunikation Brobjergskolen A-bygning, lokale 104 Michael Würtz Mail: mw@aauf.dk Telefon: 23344636 Tirsdag

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Dagsorden Dato: Tirsdag den 25. marts 2014 Mødetidspunkt: 18:30 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 068 mødelokale på Rådhuset Sonja Fladstrand, Annette Eriksen, Karin Gudbergsen,

Læs mere

Folkeoplysningspolitikken træder i kraft den 23.februar 2012 og gælder frem til

Folkeoplysningspolitikken træder i kraft den 23.februar 2012 og gælder frem til Folkeoplysningspolitik Dragør Kommunes Folkeoplysningspolitik Indhold: 1. Hvorfor en folkeoplysningspolitik. 2. Visioner for og formålet med folkeoplysningspolitikken. 3. Målsætninger for borgernes deltagelse

Læs mere

Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalgets ansvarsområde

Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalgets ansvarsområde ØKONOMI OG STYRING Dato: 19. december 2017 Tlf. dir.: 4024 1712 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Sascha Hjorth Sagsid: 00.30.00-S00-9-16 Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalgets

Læs mere

Kulturpolitik. Mange stærke fællesskaber IDRÆT FRITID KULTUR

Kulturpolitik. Mange stærke fællesskaber IDRÆT FRITID KULTUR Kulturpolitik Mange stærke fællesskaber IDRÆT FRITID KULTUR 1 Indledning Mange stærke fællesskaber det er undertitlen på kulturpolitikken. Med politikken opfordrer vi til, at udnytte vores fantastiske

Læs mere

INDSPIL NR. 35. Februar/marts 2014. susanne.rasmussen4@kalundborg.dk - 51 43 36 11

INDSPIL NR. 35. Februar/marts 2014. susanne.rasmussen4@kalundborg.dk - 51 43 36 11 NYT FRA FRIVILLIGHEDSKONSULENT SUSANNE BACH RASMUSSEN susanne.rasmussen4@kalundborg.dk - 51 43 36 11 Kalundborgmessen2014 invitation til foreninger Kalundborgegnens Erhvervsråd tilbyder - igen i år - foreninger

Læs mere

33l. Folkeoplysningspolitik

33l. Folkeoplysningspolitik 33l Folkeoplysningspolitik Godkendt af Byrådet den 1. oktober 2012 1 Forord Med den seneste ændring af folkeoplysningsloven er rammerne lagt for en ny folkeoplysningspolitik, der både favner de frivillige

Læs mere

Torsdag den 3. april - fredag den 4. april 2008 i Musikteatret, Holstebro

Torsdag den 3. april - fredag den 4. april 2008 i Musikteatret, Holstebro Torsdag den 3. april - fredag den 4. april 2008 i Musikteatret, Holstebro Holstebro Kommune sætter fokus på aktuel kulturdebat Holstebro har en stor andel borgere indenfor den kreative klasse ifølge Richard

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde den 06. juni 2016

Referat af bestyrelsesmøde den 06. juni 2016 KARENS MINDE KULTURHUSFORENING Wagnersvej 19 2450 København SV Referat af bestyrelsesmøde den 06. juni 2016 Deltagere: Dorthe, Ann, Rie, Steen E., Harry, Inger, Steen K, Marianne, Gunilla og Flemming.

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik 2017-2020 Baggrund Folkeoplysningspolitikken er en lokal politik, der formuleres ud fra de faktiske kommunale forhold, og som skal bidrage til at sikre dynamik og fremdrift på folkeoplysningsområdet

Læs mere

Foreningsplatformen 2015/16. Gratis kurser til fritids- og foreningslivet

Foreningsplatformen 2015/16. Gratis kurser til fritids- og foreningslivet Foreningsplatformen 2015/16 Gratis kurser til fritids- og foreningslivet FORENINGSPLATFORMEN 2015/16 Gratis kurser til fritids- og foreningslivet Hvad er Foreningsplatformen? En mulighed, hvor du som foreningsaktiv

Læs mere

Formål og forventet udbytte Bevæg dig for livet Akademiet skal bidrage til at fastholde og udvikle forenings- og klubledere i Holbæk Kommune.

Formål og forventet udbytte Bevæg dig for livet Akademiet skal bidrage til at fastholde og udvikle forenings- og klubledere i Holbæk Kommune. HOLBÆK KOMMUNE Tag det første nye skridt til at blive en endnu bedre leder. Et personligt lederudviklingsforløb for kommende, nye og nuværende ledere i klubber og foreninger i Holbæk Kommune. Forord Holbæk

Læs mere

INDSPIL nr. 20. December 2012

INDSPIL nr. 20. December 2012 December 2012 INDSPIL nr. 20 JULEHILSEN FRA KULTUR OG FRITID 2012 har været et begivenhedsrigt år i Kultur og Fritid med store og små udfordringer. Og det er hver gang en stor tilfredsstillelse, når resultatet

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE FRITIDSPOLITIK

ALLERØD KOMMUNE FRITIDSPOLITIK LLERØD KOMMUNE FRITIDSPOLITIK LLERØD KOMMUNE 2012 Indhold Indhold... 2 Forord... 3 kens indhold... 4 Visioner... 5 Strategi... 5 Indsatsområder, mål og handlinger... 7 Revision og evaluering... 11 2 Forord

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Dagsorden åben Mødedato 21. juni 2011 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse 1 Side 1 af 1 Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget

Læs mere

KULTURKALENDER DEcEmbER 2014 søndag DEN 7. DEcEmbER KL. 13.30-17.00

KULTURKALENDER DEcEmbER 2014 søndag DEN 7. DEcEmbER KL. 13.30-17.00 KULTURKALENDER DECEMBER 2014 Det sker i Brøndby søndag den 7. december kl. 13.30-17.00 Stor Julematiné i Kilden Kulturkalender DECEMBER 2014 Det sker i Brøndby KULTURKALENDER DECEMBER 2014 Udstillinger:

Læs mere

Sport-, Fritid- og Kulturudvalget

Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Referat fra ordinært møde 26-08-2015 Onsdag 26.08.2015 kl. 16:00 Mødelokale D1 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Budgetopfølgning 3 på Sport-, Fritid-

Læs mere

Holbæk Kommunes. Folkeoplysningspolitik

Holbæk Kommunes. Folkeoplysningspolitik Holbæk Kommunes Folkeoplysningspolitik Indhold Forord... s. 4 1. Vores vision med folkeoplysningspolitiken. s. 5 2. Borgerne og det folkeoplysende arbejde.. s. 7 3. Rammer... s. 9 4. Udviklingspuljen...

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 11-10-2016 17:00 Mødeafholdelse Udv D Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget 11-10-2016 17:00 1 (Åben) Ansøgning til udviklingspuljen,

Læs mere

KulturkaravaneNORD. Brønderslev Kommune Uge 18. Katalog og program for Torsdag den 3. maj. Fredag den 4. maj. Lørdag den 5. maj

KulturkaravaneNORD. Brønderslev Kommune Uge 18. Katalog og program for Torsdag den 3. maj. Fredag den 4. maj. Lørdag den 5. maj KulturkaravaneNORD Brønderslev Kommune Uge 18 Katalog og program for Torsdag den 3. maj Fredag den 4. maj Lørdag den 5. maj SIDE 2 Kulturkaravanen er en del af den regionale kulturaftale KulturKANten,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Page 1 of 7 Referat Folkeoplysningsudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted 27. juni 2005 17:30 Mødelokale 2 NB. Fraværende Til stede Karl Henrik Hansen uden afbud Indholdsfortegnelse 1. Godkendelse af en

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Kultur- og Fritidsudvalget Dagsorden 26-06-2014 kl. 16:45 Udvalgsværelse 1 Medlemmer Dorthe la Cour Hanne Agersnap Søren P. Rasmussen Ib Carlsen Jens Timmermann Finn Riber Rasmussen Henrik Bang Ekstraordinært

Læs mere

INFO NYT. Vi fejrer 10 år i Fredensborg. Fredensborg Ny Kunstforening oktober. Aktiviteter for alle i hele jubilæumsugen Læs side 3

INFO NYT. Vi fejrer 10 år i Fredensborg. Fredensborg Ny Kunstforening oktober. Aktiviteter for alle i hele jubilæumsugen Læs side 3 INFO NYT Juni 2019 Fredensborg Ny Kunstforening Vi fejrer 10 år i Fredensborg 12.-17. oktober. Aktiviteter for alle i hele jubilæumsugen Læs side 3 30. juni kl. 14-16.30. Den store portrætkonkurrence Læs

Læs mere

Sport-, Fritid- og Kulturudvalget

Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Referat fra ordinært møde 25. oktober Onsdag 25.10.2017 kl. 16:25 Mødelokale D1 Følgende sager behandles på mødet Side Radikal Ungdom Nordsjælland søger om godkendelse

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 17-04-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget 17-04-2018 17:00 1 (Åben) Teaterforeningen

Læs mere

Kurser for frivillige ledere

Kurser for frivillige ledere Holbæk Kommunes foreningskurser Kurser for frivillige ledere Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget, Holbæk Kommune se mere på: holbaek.dk 2 Velkommen til alle frivillige i Holbæk Kommune Holbæk kommune

Læs mere

Folkeoplysningspolitik for Hvidovre Kommune

Folkeoplysningspolitik for Hvidovre Kommune Udkast til Folkeoplysningspolitik for Hvidovre Kommune Folkeoplysningsudvalgets forslag af 10.11.11 1. Præsentation og målsætning 1 Det folkeoplysende arbejde, som foregår i kommunens foreningsliv aftenskolerne,

Læs mere

Folke. Oplysnings politik

Folke. Oplysnings politik Folke Oplysnings politik 1 Indhold Forord 3 Folkeoplysningens udfordringer og styrker 4 Visioner og målsætninger 6 Tema 1 Rammer for folkeoplysning 8 Tema 2 Samspil med selvorganiserede grupper 10 Tema

Læs mere

ProjektSpace Status 2013

ProjektSpace Status 2013 ProjektSpace Status 2013 KMØ Projektspace er et ud af 9 projekter under kulturaftalen KulturmetropolØresund, der er indgået mellem 26 kommuner, Region Hovedstaden og Kulturministeriet. Aftalen løber fra

Læs mere

Vedr.: Høringssvar på Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2011-2013

Vedr.: Høringssvar på Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2011-2013 Kultur- og Fritidsforvaltningen Planlægning Att.: Mads Kamp Hansen 26. september 2011 Vedr.: Høringssvar på Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2011-2013 Hermed fremsendes høringssvar på Københavns

Læs mere

Indledning. Folkeoplysningslovens område. Center for Kultur og Idræt 7. juni Forslag til folkeoplysningspolitik- efter høring:

Indledning. Folkeoplysningslovens område. Center for Kultur og Idræt 7. juni Forslag til folkeoplysningspolitik- efter høring: Center for Kultur og Idræt 7. juni 2012 Forslag til folkeoplysningspolitik- efter høring: Indledning Foreningslivet og oplysningsforbundenes tilbud er en vigtig del af borgernes mulighed for et aktivt

Læs mere

FAVRSKOV MUSIKSKOLE. Julemåneden er i gang og der er meget at glæde sig til - også i musikskolen.

FAVRSKOV MUSIKSKOLE. Julemåneden er i gang og der er meget at glæde sig til - også i musikskolen. Sæson 2014/15 Volume 2 Nyhedsbrev FAVRSKOV MUSIKSKOLE Indhold Julehilsen...1 Kirkekoncert i Røgen...2 Julegalop og Lucia...2 Bazartilbud...3 Fotos fra Bazaren...3 Nye rytmikhold...4 Kommende arrangementer...4

Læs mere

Roskilde Kommunes foreningskurser. Kurser for foreningsledere 2015-16. Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget. www.roskilde.dk

Roskilde Kommunes foreningskurser. Kurser for foreningsledere 2015-16. Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget. www.roskilde.dk Roskilde Kommunes foreningskurser Kurser for foreningsledere 2015-16 Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget www.roskilde.dk 2 Velkommen til alle frivillige i Roskilde Kommune Roskilde kommune er nu klar

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320 Lejre Dato: Torsdag den 3. maj 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 20:30 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

Brugerbetaling og tilskud Forslag til budgetreduktioner Nr. Politikområde Bestilling

Brugerbetaling og tilskud Forslag til budgetreduktioner Nr. Politikområde Bestilling Brugerbetaling og tilskud er Nr. Politikområde Bestilling 2020 2021 2020 2023 BSU 1 30 Egenbetaling af bleer i dagsinstitutioner -120.000-120.000-120.000-120.000 BSU 2a 31 Øget brugerbetaling på SFO-området

Læs mere

ASTERSPOSTEN Juni 2018

ASTERSPOSTEN Juni 2018 ASTERSPOSTEN Juni 2018 PLEJECENTER Hjemmeside: www.astersvej.roskilde.dk Mail: astersvej@roskilde.dk PLEJECENTER ASTERSVEJ 9 TLF. 46 31 61 34 Telefontid alle hverdage mellem kl. 8.00 og 15.00 Leder: Træffes

Læs mere

Bilag 2: Kultur- og Fritidsforvaltningens handleplan på baggrund af kulturanalysen

Bilag 2: Kultur- og Fritidsforvaltningens handleplan på baggrund af kulturanalysen Bilag 2: Kultur- og Fritidsforvaltningens handleplan på baggrund af kulturanalysen På baggrund af en analyse af kulturforeningernes vilkår i København har Fritid KBH vurderet, hvad det kræver, at realisere

Læs mere

Udviklingskurser. - for frivillige i fritids- og foreningslivet. Sæson 2014-2015

Udviklingskurser. - for frivillige i fritids- og foreningslivet. Sæson 2014-2015 Udviklingskurser - for frivillige i fritids- og foreningslivet Sæson 2014-2015 Praktisk om udviklingskurserne I samarbejde med DGI Nordsjælland tilbyder Rudersdal Kommune udviklingskurser. Fokus for disse

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. oktober 2011

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. oktober 2011 Referat torsdag den 27. oktober 2011 Kl. 18:00 Bramsnæs Sejlklub, Nagels Rende, Ejby Strand, 4070 Kr. Hyllinge. Parkering på Ejby Strandvej. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2.

Læs mere

Det sker i Brøndby. Kulturhuset Brønden

Det sker i Brøndby. Kulturhuset Brønden KULTURKALENDER FEBRUAR 2015 Det sker i Brøndby Lørdag den 21. februar kl. 17.00 Basim live i Brønden Kulturhuset Brønden Kulturkalender februar 2015 Det sker i Brøndb KULTURKALENDER FEBRUAR 2015 Udstillinger:

Læs mere

Tænk, hvis du gik glip af

Tænk, hvis du gik glip af Tænk, hvis du gik glip af af noget i 2019 FRITID Tilmeld jer fantastiske, finurlige, fælles forårsoplevelser i ungdomsskolen. Se et lille udvalg inde i folderen. tilmelding på vusk.dk Dette arrangement

Læs mere

Kultur- og fritidshandleplan

Kultur- og fritidshandleplan Kultur- og fritidshandleplan 2015-2019 Nedenstående er en komplet oversigt over kommende aktiviteter frem mod 2017 i tilknytning til Kultur- og fritidspolitikken 2015-2019. Kultur- og frtidshandleplanen

Læs mere

Kulturpolitik. Mange stærke Fællesskaber. Skanderborg Kommune

Kulturpolitik. Mange stærke Fællesskaber. Skanderborg Kommune Kulturpolitik Mange stærke Fællesskaber Skanderborg Kommune 1 Indledning Mange stærke fællesskaber det er undertitlen på kulturpolitikken. Med politikken opfordrer vi til, at udnytter vore fantastiske

Læs mere

Forslag til tema i Vækstpakke om internationalisering af byen

Forslag til tema i Vækstpakke om internationalisering af byen KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Sekretariat & Kommunikation NOTAT Forslag til tema i Vækstpakke om internationalisering af byen Kultur- og Fritidsforvaltningen er af forvaltningen den

Læs mere

KULTURUDVALGETS BEMÆRKNINGER

KULTURUDVALGETS BEMÆRKNINGER HORSENS KOMMUNE BUDGET 217 1 KULTURUDVALGETS BEMÆRKNINGER Hovedoversigt 132.728.127 kr. Politikområde Biblioteker 37.587.23 kr. Museer 11.584.477 kr. Musikaktiviteter 6.76.65 kr. Idræt 23.47.342 kr. Fritidsaktiviteter

Læs mere

Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4

Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4 Kultur- og Fritidsudvalg Referat Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4 Afbud/fraværende: Per Jakobsen fraværende ved behandling af pkt. 36-38. Mødet hævet kl.: 17.40. Indkaldte: Kl. 15.00 - Kunstudvalget,

Læs mere

PROGRAM BILLUND CENTRET OG BILLUND KIRKE 40 ÅRS JUBILÆUM

PROGRAM BILLUND CENTRET OG BILLUND KIRKE 40 ÅRS JUBILÆUM PROGRAM BILLUND CENTRET OG BILLUND KIRKE 40 ÅRS JUBILÆUM Mandag d.15. april - Lørdag d. 20. april. 2013 Foto: Livstræet af NORLYS FOTO Jubilæumsskrift i anledning af Billund Centrets 40 års jubilæum Jørgen

Læs mere

Sport-, Fritid- og Kulturudvalget

Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Referat fra ordinært møde 28-09-2011 Onsdag 28.09.2011 kl. 16:00 Mødelokale D1 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Implementering af ny Folkeoplysningslov

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Økonomi og Personale Koncernstyring 22. april 2015

Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Økonomi og Personale Koncernstyring 22. april 2015 Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Økonomi og Personale Koncernstyring 22. april 2015 Indstillede effektiviserings- og omstillingsforslag til fagudvalgsbehandling april 2015, 1.000 kr. Nr. Emne 2016 2017

Læs mere

Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 04-09-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 19:27 Tilstede: Ulrik Borch, Andreas

Læs mere

Nyhedsbrev Januar - februar 2009 Ungdomsklubben Langeskov - Strandgård

Nyhedsbrev Januar - februar 2009 Ungdomsklubben Langeskov - Strandgård Nyhedsbrev Januar - februar 2009 Ungdomsklubben Langeskov - Strandgård Mandag den 5. Tirsdag den 6. Onsdag den 7. Torsdag den 8. Strandgård 7. klasse aften, kun adgang for 7. klasser Film hygge, svømning

Læs mere

Praktisk information

Praktisk information Efteråret 2018 Praktisk information...se på side 3 Information om 18 og 79-midler...Se på side 4 Åbent hus i Tinghuset...Se på side 5 Åbent hus/aftenarrangement i Tinghuset...Se på side 6 Frivillig fredag...se

Læs mere

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015. Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015. Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Dagsorden torsdag den 22. januar 2015 Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Fokusområde - Aktiviteter for flygtninge i Lejre Kommune...

Læs mere

Handlekatalog til brug for realisering af idræts- fritids- og folkeoplysningspolitik

Handlekatalog til brug for realisering af idræts- fritids- og folkeoplysningspolitik SILKEBORG KOMMUNE Handlekatalog til brug for realisering af idræts- fritids- og folkeoplysningspolitik 2 Handlekatalog til realisering af idræts- fritids- og folkeoplysningspolitik Silkeborg Kommunes idræts-

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik 1 Demokratiforståelse og aktivt medborgerskab Folkeoplysningsloven af 2011 forpligter alle kommuner til at udfærdige en politik for Folkeoplysningsområdet gældende fra 1. januar

Læs mere

Fagenhedsaftale. Dialog- og aftalestyring. Kultur og Fritidsområdet. Dialog og aftalestyring Kultur og Fritidsområdet - Fagenhedsaftale

Fagenhedsaftale. Dialog- og aftalestyring. Kultur og Fritidsområdet. Dialog og aftalestyring Kultur og Fritidsområdet - Fagenhedsaftale Dialog- og aftalestyring Kultur og Fritidsområdet Fagenhedsaftale Aftale for 2012 og 2013 Side 1 af 9 Indhold: Kommunens overordnede visioner for indgåede aftaler 3 Fra vision til handling - hierarki 5

Læs mere

Nyhedsbrev Nr. 8 September 2013

Nyhedsbrev Nr. 8 September 2013 Nyhedsbrev Nr. 8 September 2013 Velbesøgt vælgermøde Idrætsrådet i Silkeborg Kommune Silkeborg Sportscenter Århusvej 45 8600 Silkeborg www.idraet-silkeborg.dk mail@idraet-silkeborrg.dk Forretningsfører

Læs mere

Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019

Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019 Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019 Forord Fritidspolitikken fastlægger retningen for fritids-, idræts- og kulturområdet. Fritidsudvalget ønsker at understøtte og udvikle byområder,

Læs mere

Temabåret Markedsføringssamarbejde

Temabåret Markedsføringssamarbejde Temabåret Markedsføringssamarbejde Konceptbeskrivelse På biblioteksledermødet den 4. december 2009 blev det på baggrund af oplæg fra erfagruppen for markedsføring besluttet at udfolde to markedsføringssamarbejder:

Læs mere