side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 14:00 Gl. Langeskov Rådhus - mødelokale 2 Tilgår pressen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 14:00 Gl. Langeskov Rådhus - mødelokale 2 Tilgår pressen"

Transkript

1 side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 14:00 Gl. Langeskov Rådhus - mødelokale 2 Tilgår pressen

2 side 2 Indholdsfortegnelse: 315. Børn og Skoleudvalg: Budget Anlægsbudget : Spor Budgetopfølgning 2 - Børn og Skoleudvalget Fokusopfølgning Kvartalsvis opfølgning - spec. socialområde Revision af kriterier for lavt fremmøde på lukkedage Løsninger på kapacitetsmæssige udfordringer i kommunale daginstitutioner frem til august Unges ønsker til fritidstilbud Mødedatoer for afholdelse af Børn og Skoleudvalgets møder i Driftsregnskab Rynkeby Børnehave Sager og skrivelser til orientering Eventuelt Punkter på lukket møde: 327. Sager og skrivelser til orientering 328. Ansættelsesudvalg 329. Ungdomsuddannelse til unge med særlige behov

3 side Børn og Skoleudvalg: Budget Ø02 sagsnr Budgetbehandling i fagudvalgene i august jf. bl.a. Økonomiudvalgets beslutning den 21. juni 2011 om udarbejdelse af yderligere reduktions-/effektiviseringsforslag. 1. Driftbudget og Teknisk/administrative ændringer: På fagudvalgets møde i august sker der: Fagudvalget behandler evt. nye teknisk/administrative ændring i forhold til udvalgsbehandlingen i maj og Økonomiudvalget godkender efterfølgende det foreliggende driftsbudgetforslag. Bilag til punkt 1: BS 32 vedr. gennemsnitslønninger for lærer og pædagoger. Dok. id. nr Samlet oversigt over Børn - og Skoleudvalgets teknisk/administrative budgetændringer, reduktionsmål og konsekvens for budget. Dok. id. nr Reduktions-/effektiviseringsforslag: Nye reduktionsmål for beskrivelse af muligheder/forslag fordelt pr. fagudvalg. Beløb i mio. kr. og 2012 prisniveau: Udvalg Tidligere reduktionsmål = Nyt reduktionsmål = 3% 4,4% 4,8% Behov for udarbejdelse af yderligere forslag Børn- og Skoleudvalget -12,5-19,8-7.4 Kultur- og Fritidsudvalget -1,1-1,8-0,7 Ældre- og -8,7-14,1-4,0 Handicapudvalget Arbejdsmarkedsudvalget -0,4-0,3 0,0 Miljø- og Teknikudvalget -0,7-1,3-0,6 Økonomiudvalget -6,1-10,2-4,2 I alt -29,5-47,5-16,9 Som det fremgår af ovenstående opstilling er Økonomiudvalgets opgave at udarbejde yderligere forslag til drift svarende til 4,2 mio. kr./pr. år. På fagudvalgets møde i august sker der: Fagudvalget behandler konkrete yderligere forslag til reduktioner og effektiviseringer, som skal indgå i den videre budgetbehandling herunder høringen i august. Bilag til punkt 2: Oversigt REDUKTIONS-/EFFEKTIVISERINGSFORSLAG og Nye ønsker pr Dok. id Fagudvalgenes yderligere reduktionsblokskemaer: BS 20 BS31.

4 side 4 Det indstilles, at fagudvalgene behandler og videresender: Evt. nye teknisk/administrative ændringer, som indgår i den videre budgetbehandling. Yderligere reduktions-/effektiviseringsforslag, som skal indgå i den videre budgetbehandling. Børn- og Skoleudvalgets møde punkt 315: Udvalget videresender budgetforslag til Byrådets videre behandling med bemærkning om at: BS14, BS18A, BS19A, BS20, BS21, BS29 og BS32 indstilles til videre drøftelse, og at: BS13, BS16, BS22, BS23, BS24, BS25, BS26, BS27, BS28, BS30, og BS31 indstilles ikke gennemført Anlægsbudget : Spor Ø02 sagsnr Med baggrund i bl.a. Økonomiudvalgets beslutning af 19. april 2011 om, at resultatet fra gruppearbejdet vedr. anlæg fra 1. budgetseminar skulle indarbejdes i budgetforslaget , foreligger der nedenstående korrigerede investeringsoversigt for årene Sammendrag af korrigeret investeringsoversigt nettobeløb i mio. kr. i løbende priser pr : Udvalg Børn- og Skoleudvalget 26,7 27,8 34,8 19,9 Kultur- og Fritidsudvalget 5,6 1,7 1,7 1,7 Ældre- og Handicapudvalget 6,3-0,1-0,1-0,1 Arbejdsmarkedsudvalget Miljø- og Teknikudvalget 17,3 16,0 5,7 5,4 Økonomiudvalget ,0 I alt i løbende-prisniveau 48,7 50,4 42,1 26,9 Udvalg Miljø- og Teknikudvalget - Jordforsyning -6,2-5,7-9,5-11,0 I alt Byggemodning i løbende-prisniveau -6,2-5,7-9,5-11,0 Korrigeret investeringsoversigter: I alt netto anlægsudgifter pr ,5 44,7 32,6 15,9 Målsætning for anlæg i spor 1 er:

5 side 5 Anlæg indenfor en samlet årlig ramme på 30 mio. kr. svarende til det mål, Byrådet har lagt for de årlige investeringer, som skal finansieres i det årlige budget. På fagudvalgets møde i august sker der: Vurdering af den foreliggende investeringsoversigt for fagudvalgets budgetområder og evt. tilbagemeldinger/forslag til ændringer herpå fra fagudvalget til Økonomiudvalget. Behandling af evt. nye forslag til anlægsbudget spor 1 som skal indgå i budgetlægningen og budgetseminaret den 24. august Investeringsoversigt for Børn- og Skoleudvalgets budgetområde i 2012-P/L pr jf. dok.id Blokskema på nye anlægsblok: BS-20 dok.id Det indstilles, at fagudvalgene: Vurderer den foreliggende investeringsoversigt og giver evt. tilbagemeldinger/forslag til ændringer herpå til Økonomiudvalget. Behandler evt. nye forslag til anlægsbudget spor 1, som skal indgå i budgetlægningen og budgetseminaret den 24. august Børn- og Skoleudvalgets møde punkt 316: Udvalget indstiller at BS20 indarbejdes i Endvidere indstiller udvalget. at der i forbindelse med etablering af ny institution i Langeskov prioriteres kr. 11,5 mio. jævnfør Byrådets beslutning vedr. ny institution Budgetopfølgning 2 - Børn og Skoleudvalget Ø09 sagsnr Med baggrund i økonomirapport pr. 30/ viser det samlede forbrug for Børn- og Skoleudvalgets område 47,59% for 2. kvartal. Budgetopfølgningen viser, at der på specifikke områder er et mer- eller mindreforbrug. På visse områder giver forbruget pr. 30/ ikke et retvisende billede af udgiftsfordelingen, idet der på nogle områder ikke er bogført udgifter svarende til et kvartals forbrug. På baggrund af budgetopfølgningen vurderes det, at der ikke vil behov for tillægsbevillinger. Derudover anmodes om budgetomplaceringer fra områder med og uden overførselsadgang. Specifikation ligger på sagen. Konto Tekst Budget Till.bev./ ompl. Korr.budget Forbrug 30/ Forventet forbrug Behov for till.bev.

6 side 6 Drift Folkeskoler PPR Skolefritidsordn Befordr. af elever Spec.uv.-region Komm. specialskoler Sprogstimulering Bidrag priv.skoler Efterskoler/ungd.sk UUO Produktionsskoler EGU Ungdomsuddannelse Ungdomsskole Kommunal tandpleje Ergoterapi/ b&u Sundhedspleje Dagtilbud, fælles udg Dagpleje Børnehaver Integr. inst Særlige dagtilbud Tilskud puljeordn Plejefam., oph.steder Forebygg. foranst Døgninstitutioner Sikrede døgninst Konsulentbistand Kontante ydelser Projekt Tjenestemandspension I alt drift og refusion Anlæg Langeskov Skole Fase Nymarkskolen, udkolingsfløj Teknologisikring af skolernes IT Juniorklub, Kerteminde Skole Etabl. 10.kl., Trolskærskolen Daginst. renovering Bøgebjerg - renovering ProKap, styringssystem Projektering ny børnehave Renovering Balders Hus Etabl. tilbud forebygg.foranst I alt anlæg Økonomirapport pr. 30/ og anlægsrapport pr. 30/ udsendes med dagsorden til udvalgets medlemmer. Bilag vedr. budgetomplaceringer ligger på sagen.

7 side 7 Økonomirapport og anlægsrapport pr. 30/ samt budgetomplaceringer indstilles til godkendelse og videre anbefaling til Økonomiudvalget. Børn- og Skoleudvalgets møde punkt 317: Oversendes med anbefaling 318. Fokusopfølgning S00 sagsnr Det er besluttet, at der udover den ordinære budgetopfølgning fortsat skal være en skærpet opfølgningsindsats på udvalgets risikoområder. Fokusområde: Korrigeret Budget 2011 i netto kr. Forventet Regnskab 2011 i kr. Forventet Mer- /mindreforbrug 2011 i kr. Befordring af elever Specialundervisning regioner kommunale specialskoler, interne skoler Tilbud til børn og unge med særlige behov I alt Bemærkninger til de enkelte områder: Befordring: Budgettet forventes at holde. Specialundervisning: Budgettet forventes at holde. De resterende kr. er til forventet tilgang af nye sager resten af året. Tilbud til børn og unge med særlige behov: De resterende kr. er til forventet tilgang af nye sager resten af året. Hyblerne:

8 side 8 Belægningen på Hyblerne er fortsat beregnet på en normering svarende til 9 pladser, hvilket giver en belægningsprocent på 86% i juli måned. Det indstilles, at punktet tages til efterretning. Befordring xls Prognose fordelt på bevillingstype xls Specialundervisning xls Børn- og Skoleudvalgets møde punkt 318: Til efterretning 319. Kvartalsvis opfølgning - spec. socialområde G12 sagsnr Indberetning af kvartalsoversigt vedrørende det specialiserede socialområde for 2. kvartal I den kommunale økonomiaftale indgår det specialiserede socialområde som et særligt fokusområde. Det er mellem Regeringen og Kommunernes Landsforening aftalt, at der skal iværksættes en række tiltag, som kan medvirke til en opbremsning i de senere års markante udgiftsstigninger på området. Regeringen og Kommunernes Landsforening er derfor blevet enige om, at Kommunalbestyrelsen hvert kvartal skal modtage oversigter over den økonomiske udvikling på det specialiserede socialområde med henblik på at sikre overholdelse af budgetterne. Der er nedenstående udarbejdet et sammendrag af indberetningerne til Indenrigs- og Sundhedsministeriet. Sammendrag: Budget Korr. Budget Forventet Afvigelse: 2011: 2011: regnskab 2011: Udsatte børn og unge Udsatte voksne og handicappede Pleje og omsorg

9 side 9 Det indstilles, at udgiftsudviklingen i 2. kvartal 2011 på Børn og Ungeforvaltningens andel af det specialiserede socialområde forelægges til orientering og fremsendes til Økonomiudvalget. Indberetning af spec. socialområde, 2. kvartalsoversigt 2011.doc Børn- og Skoleudvalgets møde punkt 319: Oversendes med anbefaling 320. Revision af kriterier for lavt fremmøde på lukkedage A00 sagsnr KL har bedt Børn og Skoleudvalget revidere kriteriet på 50 % for lavt fremmøde på lukkedage, idet dette ikke er i overensstemmelse med Regeringen og KL s aftale om lukkedage i daginstitutioner. KL henstiller til et niveau for lavt fremmøde på mellem 30 og 40 % af antal indskrevne børn og henviser til, at 2/3 af landets kommuner har en procentsats i dette leje. Kriteriet for lavt fremmøde på lukkedage indebærer, at en institution må holde lukket på en lukkedag, hvis pasningsbehovet blandt indskrevne børn i institutionen er under den vedtagne procentsats. På lukkedage tilbydes alternativ pasning via den Fælles Feriepasningsordning. Jf. KL s henstilling foreslår forvaltningen, at kriteriet for lavt fremmøde på lukkedage sænkes til 35 %. Ændringen i procentsatsen vil jf. notat af betyde, at der især i den første uge i sommerferien muligvis vil være institutioner med pasningsbehov på mere end 35 % og som følge heraf må holde åbent. I så tilfælde vil det være hensigtsmæssigt at samle hele områdets feriepasning i den pågældende institution. Konkret betyder det, at de ferieplaner for perioden , som blev fremlagt og godkendt på Børn og Skoleudvalgets møde den 15. marts, fremover kun kan være vejledende. Såfremt Børn og Skoleudvalget vedtager en sænkning af kriteriet for lavt fremmøde til 35 %, anbefaler forvaltningen, at arbejdsgruppen for Fælles Feriepasning snarest muligt kortlægger de konkrete konsekvenser for feriepasningen, herunder principper for feriepasningen, ferieplaner, forældreskrivelser mv. Udover et kriterium for lavt fremmøde har Børn og Skoleudvalget også vedtaget kriterier for forældres brug af den Fælles Feriepasningsordning, herunder at ordningen kun må benyttes, hvis begge forældre skal arbejde. Imidlertid må kommunen ikke fastsætte sådanne kriterier jf. aftalen mellem Regeringen og KL om lukkedage. Forvaltningen foreslår derfor følgende formulering som alternativ til de vedtagne kriterier:

10 side 10 Den Fælles Feriepasningsordning må benyttes af alle børn, der er indskrevet i en kommunal daginstitution. Børn og Skoleudvalget har en forventning om, at forældre holder ferie med deres børn i det omfang det er muligt. Notat af Revision af kriterier for lavt fremmøde på lukkedage (bilag 1) fremsendes til Børn og Skoleudvalgets medlemmer. Nuværende kriterier for lukkedage samt kopi af henstillingen fra KL findes på sagen. Det indstilles, - at Børn og Skoleudvalget godkender et kriterium på 35 % for lavt fremmøde på lukkedage. - at Børn og Skoleudvalget godkender ovenstående formulering som alternativ til de tidligere vedtagne kriterier for forældres anvendelse af den Fælles Feriepasningsordning. Kriterier for lukkedage Notat af 25. juli 2011 Børn- og Skoleudvalgets møde punkt 320: Godkendt med rettelser 321. Løsninger på kapacitetsmæssige udfordringer i kommunale daginstitutioner frem til august G00 sagsnr På Børn og Skoleudvalgets møde den 15. marts 2011 blev Udvalget orienteret om status på kapaciteten i Kerteminde Kommunes daginstitutioner jf. notat af Herunder de kapacitetsmæssige udfordringer, der i perioden august august 2012 vil være i Langeskov- og Kertemindeområdet. Som et led i arbejdet med at finde løsninger på disse udfordringer har Børn og Ungeforvaltningen i juni måned afholdt møder med lederne fra hhv. Langeskov og Kerteminde samt med lederne fra Daginstitution Munkebo. De kapacitetsmæssige udfordringer frem til august 2012 er især et resultat af, at der er ekstraordinært mange skolebørn til skolestart i Idet forvaltningen tilstræber, at flest mulige børn kan få anvist en daginstitutionsplads i deres nærområde, er der således behov for en række midlertidige løsninger, som på én gang tager højde for det store antal skolebørn og sikrer ekstra pladser i de udfordrede områder. Hovedlinjerne i de løsninger, som forvaltningen sammen med de berørte institutioner lige nu arbejder på, er følgende: Langeskov: Udlån af Munkebos bus til Pileby i perioden 1. december 2011 til 1. april 2012.

11 side 11 Førskolegruppe på Pilen for de 77 kommende skolebørn pr. 1. april. Kerteminde: Opmåling af Fjordvang Børnehave m.h.p. at fastslå fysisk kapacitet. Førskolegruppe på Kerteminde Skole pr. 1. februar Eventuelt talentgruppe e.lign. på Fjordvangskolen pr. 1. november Munkebo: Udlån af bussen til Pileby vil skabe pladsproblemer medmindre der oprettes førskolegruppe på Skolen ved Noret pr. 1. februar. Daginstitution Munkebo er ikke umiddelbart positiv overfor denne løsning. Ovenstående løsninger er beskrevet i notat af sammen med de usikkerhedsmomenter og overvejelser, der gør sig gældende for den enkelte løsning. Notat af Løsninger på kapacitetsmæssige udfordringer frem til august 2012 (bilag 1) fremsendes til Børn- og Skoleudvalgets medlemmer. Børn- og Skoleudvalget bedes drøfte om - forvaltningen kan arbejde videre med de skitserede løsningsforslag i de tre områder. Løsninger på kapacitetsmæssige udfordringer frem til august 2012 Notat af 21.juli 2011 Børn- og Skoleudvalgets møde punkt 321: Udvalget ser med tilfredshed at strukturændringerne har medført effektiv udnyttelse af ressourcerne. Udvalget anbefaler at forvaltningen arbejder videre med de skitserede løsningsforslag med bemærkning om, at udvalget ønsker en førskolegruppe på Skolen ved Noret Unges ønsker til fritidstilbud sagsnr Spørgeskemaundersøgelsen vedr. unges ønsker til fritidstilbud er tilendebragt. I alt har 62 unge mellem 13 og 18 år deltaget i undersøgelsen, hvilket svarer til en deltagelse på 3,7 % af de unge i undersøgelsens målgruppe. Undersøgelsen kan derfor ikke siges at være repræsentativ. Den lave svarprocent kan skyldes manglende interesse, dårlig timing (spørgeskemaundersøgelsen blev udført i eksamensperioden) og/eller et forkert valg af

12 side 12 medier til at sprede information om undersøgelsen (facebook, sms, skolernes intranet og avisannoncer blev primært brugt). De unges svar er samlet i en rapport og et notat, der opsummerer hovedkonklusionerne fra undersøgelsen, er udarbejdet. Begge bilag fremsendes med dagsordenen. Dialogmøde Børn og Skoleudvalget besluttede på sit møde d. 15. marts 2011, at spørgeskemaundersøgelsen skulle følges op ad et dialogmøde mellem udvalget og de unge. Forvaltningen foreslår, at et dialogmøde med de unge afventer Ungdomsrådet tiltrædelse i januar Rådet kan være en nyttig dialogpart for Børn og Skoleudvalget i udvikling af tilbud til unge, hvorfor det kan give god mening af afvente rådets nedsættelse. Et dialogmøde med deltagelse af Børn og Skoleudvalget, Ungdomsrådet, øvrige unge, forældre og interessenter fra ungeområdet, foreningslivet og erhvervslivet foreslås således afholdt i 1. kvartal af Til drøftelse. Notat: opsamling af data i rapport Rapport om unges fritidsønsker Børn- og Skoleudvalgets møde punkt 322: Drøftet. Udvalget indstiller at dialogmødet med de unge afventer Ungdomsrådets tiltrædelse Mødedatoer for afholdelse af Børn og Skoleudvalgets møder i A00 sagsnr Byrådet godkendte den 30. juni 2011 forslaget til økonomiudvalgsmøder og byrådsmøder for I forlængelse heraf skal de enkelte fagudvalg tage stilling til fagudvalgsmøderne i Der er af Direktionen udarbejdet forslag til mødedatoer. Hvis der ønskes ændringer i forhold til det oprindelig forslag skal man være meget opmærksom på sammenfald med andre udvalgsmøder. Til godkendelse.

13 side 13 Politisk mødekalender 2012 Børn- og Skoleudvalgets møde punkt 323: Godkendt Driftsregnskab Rynkeby Børnehave S08 sagsnr Der foreligger driftsregnskab for 2010 for Rynkeby Børnehave til godkendelse Driftsregnskab for 2010 ligger på sagen Til godkendelse. Børn- og Skoleudvalgets møde punkt 324: Godkendt Sager og skrivelser til orientering G01 sagsnr a. Pladsanvisningen b. Ny børnehave i Langeskov c. Orientering vedrørende daginstitution Munkebo

14 side 14 d. Orientering om kvalitetsrapport på dagtilbudsområdet: Kommunale indsatsområder i daginstitutioner og dagplejen: Overgange, Inklusion og Trivsel samt Sprog og Sprogudvikling e. Skrubtudsen er en fri frø artikel fra tidskrift 0-14 nr. 2 marts 2011 f. Orientering om ændring af retssikkerhedsloven (bedre vilkår for private leverandører af tilbud efter serviceloven) g. Skrivelse til kommunale chefer med ansvar for personale, som fører tilsyn med plejefamilier og anbragte børn h. Brev til kommunerne fra Socialministeriet vedr. indsatsen for udsatte børn i. Brev til kommunerne fra Indenrigs- og Socialministeriet vedr. forebyggelsen af kræft j. Henvendelse fra Balders Hus k. Fødeplanens konsekvenser Forslag til Lov om ændring af dagtilbudsloven ligger på dagen. Til orientering Artikel "Skrubtudsen er en fri frø" Brev til kommunerne fra Indenrigs- og Sundshedsministeriet Brev til kommunerne fra socialministeren Henvendelse fra Balders Hus Monitorering af Fødeplanen Notat vedr. Kertemindetal på baggrund af oplysninger fra Faaborg-Midtfyn kommune vedr. Fødeplanens konsekvenser Orientering om ændring af retsikkerhedsloven Skrivelse til kommunale chefer med ansvar for personale, som fører tilsyn med plejefamilier og anbragte børn Børn- og Skoleudvalgets møde punkt 325: a. Til efterretning b. Til efterretning c. Til efterretning d. Til efterretning e. Til efterretning f. Til efterretning g. Til efterretning h. Til efterretning i. Til efterretning j. Henvendelsen indgår i høringsmaterialet i forhold til budget Svarskrivelse udarbejdes. k. Til efterretning

15 side Eventuelt sagsnr Eventuelt. Børn- og Skoleudvalgets møde punkt 326: Intet

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 10.01.2012 kl. 14:00 Mødelokale 2 - Gl. byrådssal i Langekov Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 10.01.2012 kl. 14:00 Mødelokale 2 - Gl. byrådssal i Langekov Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 10.01.2012 kl. 14:00 Mødelokale 2 - Gl. byrådssal i Langekov Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 383. Budgetopfølgning 0-2012 på Børn- og

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 10.11.2009 kl. 14:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ingen. Indholdsfortegnelse: 553. Fokusområder - opfølgning på Økonomiudvalgets område.... 3 554.

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 06.02.2012 kl. 16:00 Munkebo Rådhus Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen side 2 Jørgen Schou deltog ikke under punkterne 579, 587, 588,

Læs mere

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den kl. 16:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den kl. 16:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den 11.04.2011 kl. 16:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 130. Budgetopfølgning 1-2011 - Kultur- og Fritidsudvalgets område...

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 07.05.2007 kl. 15:00 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 07.05.2007 kl. 15:00 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 07.05.2007 kl. 15:00 Tilgår pressen side 2 Fraværende: Ingen Indholdsfortegnelse: 11. Dialogmøder... 3 12. Sager og skrivelser til orientering....

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 14:00 Mødelokale 2 - Gl. byrådssal i Langekov Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 14:00 Mødelokale 2 - Gl. byrådssal i Langekov Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 14.08.2012 kl. 14:00 Mødelokale 2 - Gl. byrådssal i Langekov Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 454. Budgetopfølgning 2 - Børn- og Skoleudvalget

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Den gl. byrådssal i Langeskov Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Den gl. byrådssal i Langeskov Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 30.03.2009 kl. 16:00 Den gl. byrådssal i Langeskov Tilgår pressen side 2 Ingen Ingen Indholdsfortegnelse: 296. Fremtidig skolestruktur i Munkebo

Læs mere

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den kl. 16:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den kl. 16:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den 13.08.2012 kl. 16:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 276. Budgetopfølgning 2-2012 - på Kultur- og Fritidsudvalgets område....

Læs mere

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Byrådets møde den 25.06.2008 kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 217. Anlægsbudget 2008. Budgetopfølgning i forbindelse med lovforslag vedrørende anlægssanktion...

Læs mere

side 1 Åben dagsorden for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åben dagsorden for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åben dagsorden for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 29.10.2007 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Fraværende: Afbud: Indholdsfortegnelse: 51. Sager og skrivelser til

Læs mere

Notat vedrørende indberetning til Indenrigs- og Socialministeriet og Sundhedsministeriet på det specialiserede socialområde, 4.

Notat vedrørende indberetning til Indenrigs- og Socialministeriet og Sundhedsministeriet på det specialiserede socialområde, 4. Regnskab Notat Til: Udvalget for Voksne og Sundhed Sagsnr.: 2010/04167 Dato: 5. februar 2013 Sag: Sagsbehandler: Notat vedrørende indberetning til Indenrigs- og Socialministeriet og Sundhedsministeriet

Læs mere

Indberetning til Økonomi- og Indenrigsministeriet vedr. det specialiserede socialområde

Indberetning til Økonomi- og Indenrigsministeriet vedr. det specialiserede socialområde Notat Sagsnr.: 2011/04323 Dato: 23. januar 2012 Sag: 2011 - Indberetning til Økonomi- og Indenrigsministeriet vedr. det specialiserede socialområde Sagsbehandler: Hanne Astrid Jørgensen Økonomi og analysekonsulent

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Budgetopfølgning pr. 30/4 2019

Børne- og Skoleudvalget. Budgetopfølgning pr. 30/4 2019 Børne- og Skoleudvalget Budgetopfølgning pr. 30/4 2019 Børne - og skoleudvalget 1/1-30/4-2019 Hele året Periodens Forbrug Oprindeligt Korrigeret Forventet Forventede Beløb i 1.000 kr. netto budget pr.

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 28.04.2008 kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 2 Ingen Indholdsfortegnelse: 151. Sager og skrivelser til orientering.... 3 152. Fleksibel normering

Læs mere

Notat vedrørende indberetning til Indenrigs- og socialministeriet

Notat vedrørende indberetning til Indenrigs- og socialministeriet Til: Udvalget for Familie og Børn Sagsnr.: 2010/04362 Dato: 12-10-2010 Sag: Sagsbehandler: Notat vedrørende indberetning til Indenrigs- og socialministeriet Annette Espenhain I henhold til aftalen mellem

Læs mere

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Dagsorden åben Mødedato 05. november 2012 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse B Side 1 af 1 Indholdsfortegnelse Børne- og Skoleudvalget

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 31.03.2008 kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 2 Ingen Ingen Indholdsfortegnelse: 139. Orientering om planlægning af gennemførelsen af udviklingsplan

Læs mere

Det specialiserede socialområde

Det specialiserede socialområde Det specialiserede socialområde 5.25.17 Særlige dagtilbud og særlige klubber 5.28.20 Plejefamilier og opholdssteder for børn og unge 5.28.21 Forebyggende foranstaltninger for børn og unge 5.28.23 Døgninstitutioner

Læs mere

DAGSORDEN. Børn- og Skoleudvalget. Den 9. april 2013 kl. 14:00 Mødelokale 2 - Gl. Langeskov Rådhus

DAGSORDEN. Børn- og Skoleudvalget. Den 9. april 2013 kl. 14:00 Mødelokale 2 - Gl. Langeskov Rådhus DAGSORDEN Børn- og Skoleudvalget Den 9. april 2013 kl. 14:00 Mødelokale 2 - Gl. Langeskov Rådhus Medlemmer: Solveig Gaarsmand (P) Jesper Schmidt-Nielsen (C) Hans Luunbjerg (V) Janjan Hovgaard (F) Britt

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 31 ONSDAG DEN 26. NOVEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 26. november 2008 Side: 2 Fraværende: Ingen Tessa Gjødesen

Læs mere

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådsmøde Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådsmøde Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Byrådets møde den 09.10.2008 kl. 17:30 Byrådsmøde Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 251. Spørgetid... 3 252. 2. behandling af budget 2009-2012... 3 253. Godkendelse af

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 45 TIRSDAG DEN 1. DECEMBER 2009, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 1. december 2009 Side: 2 Fraværende: Anders Fog-Petersen

Læs mere

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 25. oktober 2006 Mødelokale: Skærbæk Rådhus, Mødelokale 3 Starttidspunkt for møde 14:00 Sluttidspunkt for møde 18.30 Fraværende: Gruppemøder: 25. oktober 2006 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 30. september for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Drift Økonomirapport 2 for perioden 1. januar 30. september viser et samlet forventet overskud på 22,1 mio. kr. Børne- Skole og

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 07.01.2008 kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 105. Sager og skrivelser til orientering.... 3 106. Kommissorium for

Læs mere

Børne- og Uddannelsesudvalget

Børne- og Uddannelsesudvalget Børne- og Uddannelsesudvalget Børne- og Uddannelsesudvalgets oprindelige bevilling udgør 30 % af Assens Kommunes samlede budget. Bevillingen indeholder budget til: Sundhedspleje for mødre og småbørn, samt

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus - stort mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus - stort mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 27.08.2007 kl. 16:00 Munkebo Rådhus - stort mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 36. Sager og skrivelser til orientering...

Læs mere

Mødet blev holdt mandag den 24. januar 2011 på Rådhuset i Mødelokale A. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 11:00.

Mødet blev holdt mandag den 24. januar 2011 på Rådhuset i Mødelokale A. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 11:00. ALLERØD KOMMUNE Skoleudvalget Møde nr. 13 Mødet blev holdt mandag den 24. januar 2011 på Rådhuset i Mødelokale A. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 11:00. Medlemmer: Formand Nikolaj Bührmann (F),

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 14:00 Mødelokale 2 - Gl. Langeskov Rådhus Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 14:00 Mødelokale 2 - Gl. Langeskov Rådhus Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 05.02.2013 kl. 14:00 Mødelokale 2 - Gl. Langeskov Rådhus Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 527. Budgetopfølgning 0-2013 på Børn og Skoleudvalgets

Læs mere

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Mødetidspunkt 10-08-2015 17:00 Mødeafholdelse Gentofte Rådhus- Mødelokale D Indholdsfortegnelse Børne- og Skoleudvalget 10-08-2015 17:00 1

Læs mere

Månedlig budgetopfølgning. Vejen Kommune Forbrug pr. 30/

Månedlig budgetopfølgning. Vejen Kommune Forbrug pr. 30/ Månedlig budgetopfølgning Vejen Kommune Forbrug pr. 3/11 214 1-12-214 2 - månedlig budgetopfølgning Forbrugsoversigt Opr. Budget Tillægsbev. og omplac. Korr. budget Forbrug ultimo sidste mdr. Forbrugsprocent

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. marts 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 17:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 ved Jobcentret Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 17:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 ved Jobcentret Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 12.04.2012 kl. 17:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 ved Jobcentret Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 603. Sager og skrivelser til orientering...

Læs mere

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014 Økonomivurdering 1. kvartal 2014 Børn og Ungdomsudvalget Område Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab ØKV1 ØKV2 ØKV3 Afv. ØKV1 Børn med særlige behov 76,2 69,2-7,0 Spec. soc. område - myndighed

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 15:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 15:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 05.03.2009 kl. 15:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 194. Sager og skrivelser til orientering... 3

Læs mere

Det specialiserede socialområde

Det specialiserede socialområde Det specialiserede socialområde 5.25.17 Særlige dagtilbud og særlige klubber 5.28.20 Plejefamilier og opholdssteder for børn og unge 5.28.21 Forebyggende foranstaltninger for børn og unge 5.28.23 Døgninstitutioner

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 14:00 Den gl. byrådssal - Langeskov Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 14:00 Den gl. byrådssal - Langeskov Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 30.11.2010 kl. 14:00 Den gl. byrådssal - Langeskov Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 172. Drøftelse af erhverv og turisme i planstrategien...

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 21.02.2008 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Arne Krydsfeldt mødte kl. 16.40 og deltog derfor ikke fuldt ud i behandlingen

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Byrådssalen, Kerteminde Rådhus Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Byrådssalen, Kerteminde Rådhus Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 03.09.2012 kl. 16:00 Byrådssalen, Kerteminde Rådhus Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 641. Sager og skrivelser til orientering...

Læs mere

side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den kl. 16:30 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den kl. 16:30 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den 14.03.2012 kl. 16:30 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 428. Sager og skrivelser til orientering...

Læs mere

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den kl. 16:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den kl. 16:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den 14.03.2011 kl. 16:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Marie Yvonne Rasmussen deltog til og med punkt 124. Indholdsfortegnelse: 120. Munkebo

Læs mere

Institutions- og Skoleudvalget

Institutions- og Skoleudvalget Tillægsreferat Dato: Onsdag den Mødetidspunkt: 19:00 Mødelokale: Medlemmer: Mødelokale B101 Daniel Donoso (F), Ekrem Günbulut (A), Frederik A. Hansen (V), Jesper Kirkegaard (C), Kurt Scheelsbeck (C), Merete

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 28 ONSDAG DEN 24. SEPTEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 24. september 2008 Side: 2 Fraværende: Torben Skovhus

Læs mere

Mødet blev holdt mandag den 19. november 2012 på Rådhuset i Lynge Skole. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30.

Mødet blev holdt mandag den 19. november 2012 på Rådhuset i Lynge Skole. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30. ALLERØD KOMMUNE Skoleudvalget Møde nr. 33 Mødet blev holdt mandag den 19. november 2012 på Rådhuset i Lynge Skole. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30. Medlemmer: Nikolaj Bührmann (F), Birgitte

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 13.08.2007 kl. 16:00 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 13.08.2007 kl. 16:00 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 13.08.2007 kl. 16:00 Tilgår pressen side 2 Ingen Indholdsfortegnelse: 36. Renoverings- og udbygningsplan for skoler, daginstitutioner, legestuer

Læs mere

side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den 11.04.2012 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 438. Sager og skrivelser til orientering...

Læs mere

side 1 Åbent referat for Det Lokale Beskæftigelsesråds møde den kl. 14:00 Mødelokale 1, Munkebo Rådhus Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Det Lokale Beskæftigelsesråds møde den kl. 14:00 Mødelokale 1, Munkebo Rådhus Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Det Lokale Beskæftigelsesråds møde den 10.12.2012 kl. 14:00 Mødelokale 1, Munkebo Rådhus Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 270. Bordet rundt... 3 271. Budget/regnskab

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 37 TORSDAG DEN 7. MAJ 2009, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 7. maj 2009 Side: 2 Fraværende: Eva Laut Andersen, Torben

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 19. januar 2017 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen, Louis

Læs mere

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 16:00 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 16:00 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 18.08.2010 kl. 16:00 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 26. Meddelelser og orientering... 3 27. Fritidspas... 3 28. Budget 2011... 4 29.

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 18. maj 2017 Mødetidspunkt: 9:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Afbud: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen, Louis

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg Dagsorden Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: 8 Mødedato: 11. juni 2012 Mødetid: 15.00 Mødested: ASV, Tordenskjoldsgade Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BS Børne- og Skoleudvalgets budgetopfølgning pr.

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og særlige behov ungeområde Merforbrug jævnfør disponeringen. Dagtilbud

Læs mere

Referat fra møde i Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 13. januar 2010. Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre

Referat fra møde i Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 13. januar 2010. Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre Referat fra møde i onsdag den 13. januar 2010 Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...3 2. BU - Valg af næstformand...4 3. ØU - Udvalgets mødeplan

Læs mere

Børne- og Familieudvalget Budgetopfølgning pr. 30. juni Drifts og statsrefusion ,

Børne- og Familieudvalget Budgetopfølgning pr. 30. juni Drifts og statsrefusion , Børne- og Familieudvalget Budgetopfølgning pr. 2019 2019 2018 Noter Hele 1.000 kr. Oprindeligt budget Korrigeret budget Forventet regnskab Forventet rest budget* Drifts og statsrefusion 659.077 661.747

Læs mere

Økonomivurdering 2. kvartal 2019 for Børne- og Familieudvalget

Økonomivurdering 2. kvartal 2019 for Børne- og Familieudvalget Økonomivurdering 2. kvartal 2019 for Børne- og Familieudvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og Merforbrug jævnfør disponeringen. særlige behov ungeområde Dagtilbud

Læs mere

Budgetopfølgning 2/2012

Budgetopfølgning 2/2012 Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ Samlet notat Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ 1. Indledning I denne samlede Budgetopfølgning 2 for opgøres den økonomiske status pr. 31. juli,

Læs mere

Det specialiserede socialområde

Det specialiserede socialområde Det specialiserede socialområde 5.25.17 Særlige dagtilbud og særlige klubber 5.28.20 Plejefamilier og opholdssteder for børn og unge 5.28.21 Forebyggende foranstaltninger for børn og unge 5.28.23 Døgninstitutioner

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 22. april 2015 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: 213, Mødelokale Henrik Zimino, Allan Andersen, Bjarne Thyregod, Camilla

Læs mere

Indberetning vedr. det specialiserede socialområde - 4. kvartal - Familie og Børn

Indberetning vedr. det specialiserede socialområde - 4. kvartal - Familie og Børn Notat Sagsnr.: /04323 Dato: 8. februar 2012 Titel: Indberetning vedr. det specialiserede socialområde - 4. kvartal - Familie og Børn Sagsbehandler: Martin Langbjerg-Andersen Økonomikonsulent I henhold

Læs mere

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg.

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg. Referat fra mødet i Udvalget for Sundhed og Omsorg den 10. oktober 2011 kl. 15:15 i Mødelokale 3, Hadsund Rådhus Mødet sluttede kl. 17.00 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 86 Økonomirapport 2011 87 Opfølgning

Læs mere

FREDERIKSSUND KOMMUNE REFERAT

FREDERIKSSUND KOMMUNE REFERAT Dagsorden-skabelon Side 1 af 8 FREDERIKSSUND KOMMUNE REFERAT Børn og Ungeudvalget 27. april kl. 18.00 i mødelokale 6 Mødedeltagere: Bente Nielsen, S e lim Y u m u k, A n e tte L a u g e Je n se n, J e

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 38 TIRSDAG DEN 12. MAJ 2009, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 12. maj 2009 Side: 2 Fraværende: Benno Frandsen deltog ikke

Læs mere

Notat vedrørende indberetning til Indenrigs- og Socialministeriet

Notat vedrørende indberetning til Indenrigs- og Socialministeriet Regnskab Notat Til: Udvalget for Voksne og Sundhed Sagsnr.: 2010/04167 Dato: 11-05-2010 Sag: Sagsbehandler: Notat vedrørende indberetning til Indenrigs- og Socialministeriet John Weibel Back Regnskabskonsulent

Læs mere

Regnskabsbemærkninger

Regnskabsbemærkninger Regnskabsbemærkninger Udvalget for familie og institutioner Udvalget for familie og institutioner har i 2018 en samlet bevilling til drift på netto 660,5 mio. kr., hvortil der er givet tillægsbevillinger

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Punkt 1 Valg af formand - Per Mortensen leder valget

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Punkt 1 Valg af formand - Per Mortensen leder valget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 16-01-2018-16-01-2018 16.01.2018 kl. 13:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Musa Kekec (A) - Deltog Per Mortensen (A) - Deltog

Læs mere

DAGSORDEN. Jens Holst (formand) (Telefon: / ) Preben Fruelund Kaj Aagaard Alice Brask

DAGSORDEN. Jens Holst (formand) (Telefon: / ) Preben Fruelund Kaj Aagaard Alice Brask Handicaprådet DAGSORDEN Møde nr. : 04/2012 Sted : Rådssalen, rådhuset, Torvet 3 i Grenaa Dato : 12. april 2012 Start kl. : 15.30 Slut kl. : 18:30 Handicaprådet Jens Holst (formand) (Telefon: 86 30 05 65

Læs mere

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. november 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 08.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/406 Budgetopfølgningsrapport

Læs mere

2018-tidsplan for budgetlægning for 2019, budgetopfølgning for 2018 og regnskab for 2017

2018-tidsplan for budgetlægning for 2019, budgetopfølgning for 2018 og regnskab for 2017 2018-tidsplan for budgetlægning for 2019, budgetopfølgning for 2018 og regnskab for 2017 Journalnr. 17/17877 Måned Dato Hvem Indhold Aktivitet Hver måned Områderne og Økonomi Budgetopfølgning 2018 De budgetansvarlige

Læs mere

Økonomirapport pr. 31. marts 2016 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 31. marts 2016 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 31. marts 2016 for Børne-, Skole og Uddannelseset. Drift Økonomirapport 1 for perioden 1. januar 31. marts 2016 viser en samlet forventet mindreudgift på ca. 11,6 mio. kr. Børne- Skole

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 21. november 2013 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Elise Andersen, Allan S. Andersen, Camilla

Læs mere

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012 Notat Til: Økonomiudvalget og Byrådet Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal Ifølge Budget- og regnskabssystem for kommuner skal der hvert kvartal - henholdsvis ultimo marts, ultimo

Læs mere

side 1 Åbent referat for Miljø- og Teknikudvalgets møde den 08.02.2011 kl. 14:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Miljø- og Teknikudvalgets møde den 08.02.2011 kl. 14:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Miljø- og Teknikudvalgets møde den 08.02.2011 kl. 14:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 244. Orientering om udfasning af kviksølvslamper på gadelys.... 3

Læs mere

Udvalg for dagtilbud og familier

Udvalg for dagtilbud og familier Beslutning: Tilpasning af ledelsesstruktur på dagtilbudsområdet. Sagsnr. i ESDH: 18/14065 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Byrådet Udvalget for dagtilbud og familier skal beslutte at indstille til

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget

Børne- og Skoleudvalget Børne- og Skoleudvalget Netto Børne- og Skoleudvalget 409.363 407.691-1.672-2.708 Anden undervisning og kultur 11.962 11.962 0 0 Dagtilbud til børn og unge 96.808 97.086 278 278 Folkeskolen 166.266 166.498

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat. Dato: Torsdag den 26. september Mødetid: 17:00-17:10

Økonomiudvalget. Referat. Dato: Torsdag den 26. september Mødetid: 17:00-17:10 Referat Dato: Torsdag den Mødetid: 17:00-17:10 Mødelokale: Mødelokale B105 Medlemmer: Conny Trøjborg Krogh (F), Frederik A. Hansen (V), Hugo Hammel (A), Jesper Kirkegaard (C), Lars Prier (O), Michael Blem

Læs mere

for behandling af budgettet

for behandling af budgettet Inspirationsnotat nr. 2b til arbejdet i MED-Hovedudvalg 2.11.2009 Vejledning om procedureretningslinje for behandling af budgettet Budgettet har stor indflydelse på arbejds- og personaleforhold. Retningslinje

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 7 ONSDAG DEN 22. AUGUST 2007, KL. 16.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Arbejdsmarkedsudvalget 22. august 2007 Side: 2 Fraværende: Ingen.

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Sundhedsudvalgets møde den 8. februar 2007 Kl. 16.30 Mødelokale 2 v. Kultur og Fritid Tilgår pressen Fraværende: Side 1 Indholdsfortegnelse: 1. Konstituering af Sundhedsudvalget

Læs mere

Takstanalyse 2011, regnskab region sjælland

Takstanalyse 2011, regnskab region sjælland Sagsnr.: 2012-32793 Dato: 29-05-2012 Dokumentnr.: 2012-182974 Sagsbehandler: John Michael Frejlev Cpr.: Takstanalyse 2011, regnskab region sjælland 1. Indledning Nærværende analyse er den 5. analyse af

Læs mere

Budgetstrategi

Budgetstrategi Budgetstrategi 2019-2022 Overordnet om budgetstrategien Budgetstrategien beskriver den overordnede proces herunder produkter og tidsfrister i forbindelse med arbejdet med budgettet for det kommende år

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale: Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Carsten Dinsen Andersen Gruppemøder: 20. februar 2006 19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen for Børn & Undervisning et forventet mindreforbrug på 8,262 mio. kr.

Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen for Børn & Undervisning et forventet mindreforbrug på 8,262 mio. kr. Samlenotat for Børn & Undervisning Budgetopfølgning pr. 30. juni Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen for Børn & Undervisning et forventet mindreforbrug på 8,262 mio. kr. Resultatet på de

Læs mere

Ekstraordinær dagsorden for Social- og Sundhedsudvalgets møde den kl. 18:00 i Byrådsstue Iver Huitfeldt

Ekstraordinær dagsorden for Social- og Sundhedsudvalgets møde den kl. 18:00 i Byrådsstue Iver Huitfeldt Ekstraordinær dagsorden for Social- og Sundhedsudvalgets møde den 17.03.2015 kl. 18:00 i Byrådsstue Iver Huitfeldt Mødedeltagere: Jeppe H. Lindberg (V) formand Ali Ünsal (V) næstformand Dora Olsen (O)

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 7. september 2017 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen, Louis

Læs mere

side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den kl. 16:30 Munkebo Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den kl. 16:30 Munkebo Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den 04.06.2007 kl. 16:30 Munkebo Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 6. Sager og skrivelser til orientering... 3 7. Statistik vedr. arbejdsmarkedet...

Læs mere

NOTAT. Allerød Kommune. 1. Indledning

NOTAT. Allerød Kommune. 1. Indledning NOTAT Allerød Kommune Økonomi og It Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Opdatering af aktuel økonomi ultimo december 2016 Dato: 1. februar 2017

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Børne- og Skoleudvalget Referat fra ordinært møde Møde den 24. november Tirsdag 24.11.2015 kl. 16:00 Følgende sager behandles på mødet Side Status på inklusion 2 Budget 2016-2019: Udmøntning af generelle

Læs mere

Med kommuneøkonomiaftalen for 2010 bekræftede og præciserede regeringen og KL aftalen for 2009 om lukkedage. 29. januar 2010

Med kommuneøkonomiaftalen for 2010 bekræftede og præciserede regeringen og KL aftalen for 2009 om lukkedage. 29. januar 2010 Til samtlige kommuner m.fl. Departementet Holmens Kanal 22 1060 København K Orienteringsbrev om revideret vejledningstekst vedr. lukkedage Tlf. 3392 9300 Fax. 3393 2518 E-mail ism@ism.dk www.ism.dk Med

Læs mere

Økonomivurdering. 1. kvartal Side 1 af 10

Økonomivurdering. 1. kvartal Side 1 af 10 Økonomivurdering 1. kvartal 2017 Side 1 af 10 Økonomivurdering 1. kvartal 2017 Samlet Af ovenstående tabeller fremgår at, vi forventer mindreforbrug på 18,0 mio. kr. på drift og 41,8 mio. kr. på anlæg.

Læs mere

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.)

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.) Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele 1.000 kr.) Budget 2012 Korrigeret Korrigeret Korrigeret Korrigeret Forventet Generelle kommentarer

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og Vurderingen er lige nu et lille merforbrug særlige behov ungeområde

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 22. august 2013 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Elise Andersen, Allan S. Andersen, Camilla

Læs mere

REBILD KOMMUNE. Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:15. Fraværende: REFERAT

REBILD KOMMUNE. Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:15. Fraværende: REFERAT REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:15 Fraværende: Ingen Indholdsfortegnelse Side 1. Godkendelse af dagsorden 56 2. Godkendelse af kommunal redegørelse

Læs mere

Anm.: Regnskab 2018 er i 2018-prisniveau; budget 2019 er i 2019-prisniveau og budget er i er i prisnvieau. += udgift; -= indtægt.

Anm.: Regnskab 2018 er i 2018-prisniveau; budget 2019 er i 2019-prisniveau og budget er i er i prisnvieau. += udgift; -= indtægt. Bemærkninger til budget 2020 Politikområde Dagtilbud Politikområdet Dagpasning dækker al pasning af førskolebørn, og i denne sammenhæng skal pasning forstås som en sikring af det enkelte barns udvikling.

Læs mere

Økonomivurdering 2. kvartal 2018

Økonomivurdering 2. kvartal 2018 Økonomivurdering 2. kvartal 2018 Side 1 af 10 Økonomivurdering 2. kvartal 2018 Samlet Af ovenstående tabeller fremgår at, vi forventer mindreforbrug på 2,2 mio. kr. på drift og 54,3 mio. kr. på anlæg.

Læs mere

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 13.30 Til kl.: 15.00 Mødested: Vestervangsvej 4A Mødenr.: 15 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 92 Udvidelse af kapaciteten på dagtilbudsområdet efteråret 2007

Læs mere