Få din. idé. til at. vokse. - Gode grunde til at bruge intellektuelle ejendomsrettigheder når du skal udvikle og beskytte dine idéer.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Få din. idé. til at. vokse. - Gode grunde til at bruge intellektuelle ejendomsrettigheder når du skal udvikle og beskytte dine idéer."

Transkript

1 Få din idé til at vokse - Gode grunde til at bruge intellektuelle ejendomsrettigheder når du skal udvikle og beskytte dine idéer.

2 Realiser dine idéer med IPR En opfindelse eller en god idé kan være mange penge værd, og evnen til at skabe, udnytte og dele viden kan være afgørende for succes. Når du realiserer din opfindelse eller idé, er det derfor vigtigt, at du overvejer, om du kan bruge intellektuel ejendomsret også kaldet IPR (Intellectual Property Rights) til at beskytte din viden og udvikle dine idéer. Ved at registrere din rettighed, får du eneret til brugen, og din registrering kan dække patenter, varemærker, design og brugsmodeller. Derudover kan dit produkt være beskyttet af ophavsret, som beskytter kunstneriske og litterære værker. Ophavsretten kan ikke registreres.

3 Gode grunde til at bruge IPR Tjen penge - Skab eksklusivitet om dit produkt Opbyg tillid og identifikation - Tiltræk investorer Gør din idé bedre - Del dine idéer

4 Få din idé til at vokse - Realiser dine idéer med ipr Tjen penge Brug dit patent, design eller varemærke som et strategisk aktiv og tjen penge. Du kan enten markedsføre det, bruge det som led i din eksport, sælge det eller blot sælge licens til andre. Øg værdien af din opfindelse Thomas Gadegaard ville løse et problem: En undersøgelse viste, at hybridbilerne var overrepræsenterede i ulykker, der involverede bløde trafikanter. Han gik derfor i gang med at brainstorme på at udvikle intelligent lyd til elbiler, så man kan høre elbilerne, men så de samtidig støjer mindst muligt. Inden Thomas og hans kollega mødtes med potentielle investorer, foretog de en nyhedsundersøgelse af deres grundidé - kunstig motorlyd. På baggrund af den fandt de en række patenter. I samarbejde med deres rådgiver, konkluderede de, at udover et patent ejet af Honda gældende i USA, havde de med stor sandsynlighed handlefrihed i resten af verden. Rettigheder er nødvendige for ECTunes, fordi de øger værdien af virksomheden, og fordi de er gode at have, når vi skal tiltrække samarbejdspartnere eller investorer ECTunes

5 Ingen samarbejdspartnere vil gå ind i dette projekt og investere mange millioner af kroner, hvis ikke patentet er der. For ellers kan der jo komme ti forskellige produkter med et andet navn om to år, og så er den investering tabt. Bee-Patch Tiltræk investorer Dokumenter at din idé kan beskyttes og bevis potentialet i din virksomhed over for din bank eller andre investorer, du søger finansiering igennem. Her er det vigtigt at vise, at du har opfundet noget, der er nyt og beskyttet. Tiltrækningsplaster for investorer Martin Wenckens idé er enkel: En indbygget sukkerknald i et plaster, som trækker giften ud af huden, når man er blevet stukket af en bi. Netop fordi idéen er så simpel, var det vigtigt at få patent på opfindelsen, så andre ikke kunne producere og sælge præcis det samme produkt. Bee-Patch, som plastret hedder, kom hurtigt ud i mange danske butikker, men Martin ville også gerne have det til udlandet. Patentet viste sig i den forbindelse at være alfa og omega for, at Martin kunne tiltrække samarbejdspartnere og investorer. Sidste år havde vi plastret på prøve i ti europæiske lande. Godt hjulpet på vej af et firma, der tror på patentet og de indtjeningsmuligheder der ligger. Siger Martin. Desuden har eksempelvis et firma i Benelux investeret i fire gange så meget som sidste år. Hvis hvert af de ti andre lande gjorde det samme, ville det være vældig sjovt tilføjer Martin.

6

7 Få din idé til at vokse - Realiser dine idéer med ipr Skab eksklusivitet om dit produkt Registrer dit design, så andre ikke bare kan kopiere dit produkts udseende. Bygger din idé på form og æstetik, er dette særligt vigtigt. For os er det lige så naturligt at tænke i IPR som i design, produktion og markedsføring. - Fabrikators Undgå at andre udnytter din succes I et studieprojekt på Danmarks Designskole havde Josefine Bentzen systematisk indsamlet viden om småbørns spisevaner og konstateret, at det typiske børnebestik slet ikke fungerede efter hensigten. På baggrund af sine studier udviklede hun børnebestikket Toddler. Toddler har ikke opfindelseshøjde til et patent, men Fabrikators har valgt at få produktets design, navn og logo beskyttet. Ved tydeligt at markere, at produktet er beskyttet, håber Fabrikatos på at kunne skræmme ni ud af ti potentielle kopister væk.

8 Få din idé til at vokse - Realiser dine idéer med ipr Opbyg tillid og identifikation Registrer dit varemærke og opbyg identiteten om din virksomhed, så dine kunder kan GENKENDE dit produkt og dets kvaliteter. Kunderne følte sig snydt Siden hun fik interessen for naturkosmetik, har Tina Munkholm langsomt bygget sin virksomhed op. Da virksomheden for alvor tog fart, glemte Tina at beskytte sit varemærke. Det har hun fortrudt flere gange siden. Pludselig begyndte flere af hendes kunder at fortælle, at de var stødt på et andet firma, der også solgte sæbe og shampoo under navnet Munkholm. Flere af kunderne forvekslede Tina Munkholms produkter med det andet firmas og følte sig snydt, da kvaliteten var ringere. Tina kæmpede herefter i to år om retten til varemærket, hvor der blev brugt mange penge og ressourcer på at finde dokumentation for, at varemærket var taget i brug af Tina Munkholm. Det endte med, at Tina fik retten til varemærket, men hun fortryder i dag, at hun ikke fik registreret sit varemærke fra start, så hun havde haft lettere ved at dokumentere sin ret.

9 Dengang havde jeg den opfattelse, at varemærkeregistrering var noget, der hørte Kellogg s og Coca Cola til og ikke sådan en lille en som mig. - Munkholm

10

11 Få din idé til at vokse - Realiser dine idéer med ipr Gør din idé bedre Brug IPR-systemets mange databaser til at få gratis information om teknikområder, bliv inspireret af andres opfindelser og identificer dine konkurrenter. Du kan bruge IPR-databaserne til at blive klogere på, hvad andre har udviklet, og hvad din idé kan tilføre. - Ideklinikken Aalborg Sygehus. Undersøg hvad der eksisterer af lignende opfindelser. I sit arbejde som sygeplejerske har Signe Bjørn flere gange oplevet problemer, når små børn efter en operation skal have ilt. De bryder sig nemlig ikke om at have iltmasker stukket op i næsen og er derfor tilbøjelige til at rive dem ud. Får børnene ilt nok, heler deres sår hurtigere, og de bliver hurtigere raske. Derfor kom Signe Bjørn på idéen at udforme en sut, der fører to slanger med ilt op til barnets næsebor. Inden hun gik videre med at udvikle idéen, undersøgte hun, hvad der i forvejen var af lignende opfindelser. Gennem patentdatabaserne fandt hun en række patenter på dette område. De var dog alle komplekse og dyre at producere. Der var derfor grundlag for at opfinde en sut, der var brugervenlig, nem at producere og som kunne løse problemet med at give småbørn ilt gennem næsen. Det endte med Iltsutten. Den er udtænkt, så stort set alle slags sutter kan laves om til iltsutter. Dermed kan barnet beholde den sut, det er vant til, og samtidig få iltbehandling.

12 Få din idé til at vokse - Realiser dine idéer med ipr Del dine idéer Brug IPR-systemet, når du skal netværke og dele dine idéer. Find potentielle samarbejdspartnere via patentdatabaserne og varemærkeog designregistrene. Med din registrerede rettighed kan du indgå i mere forpligtende typer af netværk uden at bekymre dig om, hvorvidt nogen stjæler dine idéer. For at blive klogere på, hvilket produkt markedet havde brug for, viste Jens Kristian Andersen sit produkt frem til flere forskellige virksomheder. Det var afgørende for at finde ud af, hvad det præcist var, virksomhederne ville have og finde ud af, hvor stort behovet var. Samarbejde er altafgørende Efter en Metallica-koncert, hvor publikum måtte vente halve og hele timer på at få serveret fadøl, kom den unge iværksætter Jens Kristian Andersen på idéen til den hurtigttappende øl-dispenser. Teknikken gør, at man kan skænke 30 store fadøl på ét minut. Inden han viste sin idé frem, fik han dog virksomhederne til at underskrive en hemmeligholdelsesaftale. Aftalerne betød, at Jens Kristian Andersen med ro i sindet kunne vise sit produkt frem og sparre med andre om sin idé. Samarbejde er altafgørende. Man skal turde vise sin idé frem, så man kan blive klogere på, hvad det er for et produkt, markedet har brug for. Event Dispense

13 Du kan bruge IPR til at udvikle dit produkt på tre måder Du kan bruge IP-rettigheder til at udvikle dit produkt på tre måder: teknologi, navn/logo og udformning. Dette gælder uanset branche eller produkt. Skruelåg (teknologi) patent og brugsmodel Teknologi handler om de funktionelle og tekniske dele af dit produkt, fx innovation og sikkerhed ift. dit produkt. Hvis der er ny teknologi i dit produkt, kan du beskytte det ved brugsmodeller og patenter. Coca-Cola (navn) - varemærkeregistret Navn og logo handler om dit produkts image, brand og pålidelighed. Det er på den måde dit produkt markedsføres. Flaske (udformning) designregistreret Udformningen er dit produkts visuelle identitet. Med en designregistrering kan du beskytte dit design, hvis fx dit produkt skal sælges på sit udseende. Derudover kan udformningen være beskyttet af ophavsret, hvis udformningen har karakter af et kunstnerisk værk. De forskellige typer rettigheder kan hjælpe dig, når du etablerer en virksomhed eller udvikler og markedsfører et nyt produkt. Det er ikke sikkert, at det kan betale sig eller at det er muligt - at registrere rettigheder til alle de tre dele af dit produkt. Men det er vigtigt, at du overvejer alle mulighederne, og hvad der skal adskille dit produkt fra dine konkurrenters. Coca-Cola, the Coca-Cola Contour Bottle and the Dynamic Ribbon device are registered trademarks of The Coca-Cola Company The Coca-Cola Company.

14 Du kan patentere eller brugsmodelbeskytte din teknologi Funktion og innovation Overvej på hvilken måde din teknologi er ny og adskiller sig fra andres. Benyt patentdatabaserne til at få brugbar information om dine konkurrenter. Her kan du se, hvilke andre løsninger der findes, og du kan få inspiration til nye idéer. Det giver dig også mulighed for at se, hvor udviklingspotentialet er, og hvor du kan tilbyde noget innovativt. Du kan varemærkeregistrere navn og logo Branding og image Overvej hvilke signaler du gerne vil sende med dit navn og dit logo. Er din virksomhed eksempelvis bygget op om goodwill eller har særlige kvaliteter, skal du medtænke det i din markedsføringsstrategi og dit valg af navn og logo. Du kan finde ud af, hvilke konkurrenter der er på markedet, og deres aktiviteter via virksomhedsdatabaser og varemærke- og designregistrene. Du kan designbeskytte udformning din visuelle identitet Overvej hvordan dine produkter adskiller sig fra andre produkter og hvilke kendetegn, der skal være gennemgående for dit produkt. Designbeskyttelse dækker alt fra emballage, møbler, skærmbilleder til skrifttyper o.l. Du skal tænke din visuelle identitet hele vejen rundt, så fx produkt, emballage og skrifttyper er tænkt ens designmæssigt. Du kan bruge designregistrene til at se konkurrenternes produkter, og dermed om dit eget design adskiller sig, så du kan få en designregistrering. Dine kunstneriske og litterære værker er ophavsbeskyttet kunstneriske kendetegn Når du skaber kunstneriske eller litterære værker, hvad enten det er film, bøger, skuespil, malerier, brugskunst, computerspil eller EDB-programmer kan de være beskyttet af ophavsretten. Ophavsretten opstår, når værket bliver skabt, og kan ikke registreres. Ved at bruge mærket kan du signalere, at du mener, dit produkt er beskyttet af ophavsretten. Du kan læse mere om ophavsret på Kulturministeriets hjemmeside

15 Er min opfindelse ny? Hvilke løsninger findes allerede? Hvad skal mine kunder forbinde mit produkt med? Hvem er mine konkurrenter, og hvad udvikler de? Hvad er det særlige ved mit produkt? Hvordan kan jeg bruge mit design til at brande mit produkt? Hvilke kunstneriske eller litterære kvaliteter har mit produkt?

16 Få mere information Kontakt Patent og Varemærkestyrelsens kundecenter på og få vejledning om de forskellige beskyttelsesformer. Du kan også få lavet en indledende undersøgelse af, om du har opfundet noget nyt. Se mere på Kontakt en privat IP-rådgiver, der tilbyder rådgivning om patent, brugsmodel, varemærke og design. På kan du se en liste over danske rådgivere. Er du virksomhedsejer, så kontakt dit regionale Væksthus og få gratis vejledning af en IP-coach om, hvordan du kan bruge IPR til at udvikle din virksomhed. Find dit regionale Væksthus på Er du opfinder, så kontakt opfind.nu, der giver gratis rådgivning til opfindere. Se mere på

FRA IDÉ TIL KOMMERCIEL SUCCES

FRA IDÉ TIL KOMMERCIEL SUCCES FORRETNINGSVÆRKTØJER FRA IDÉ TIL KOMMERCIEL SUCCES En praktisk guide om, hvordan du kommer fra idé til kommerciel succes og undgår kostbare fejl undervejs Britta K. Thomsen JurisConsult Fra idé til kommerciel

Læs mere

Rundt om ideen Trin 1/10

Rundt om ideen Trin 1/10 undt om ideen Trin 1/10 Trin 1/10 Rundt om ideen Har du fået en god ide eller gjort en opfindelse, kan Opfinderrådgivningen hjælpe dig videre, hvis du selv gør lidt indledende arbejde med at beskrive din

Læs mere

Patent- og Varemærkestyrelsens mission er at fungere som center for strategisk information og beskyttelse af teknik og forretningskendetegn.

Patent- og Varemærkestyrelsens mission er at fungere som center for strategisk information og beskyttelse af teknik og forretningskendetegn. På vej mod licens Patent- og Varemærkestyrelsens mission er at fungere som center for strategisk information og beskyttelse af teknik og forretningskendetegn. Forfatterne og oversætteren har bestræbt

Læs mere

KVINDER KAN FÅ SUCCES MED EGEN VIRKSOMHED FLERE VÆKST- IVÆRKSÆTTERE

KVINDER KAN FÅ SUCCES MED EGEN VIRKSOMHED FLERE VÆKST- IVÆRKSÆTTERE KVINDER KAN FÅ SUCCES MED EGEN VIRKSOMHED FLERE VÆKST- IVÆRKSÆTTERE forord Flere kvinder skal med på væksttoget Iværksætterkulturen i Danmark blomstrer med mange nye og innovative virksomheder. Iværksættere

Læs mere

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde Hvorfor ville I gerne være lærer? Det startede med min egen, da jeg ville være lærer. Jeg kom nok fra en familie der ikke var så struktureret, så havde jeg en lærer, som var meget god til at holde den

Læs mere

JO STÆRKERE DIT BRAND ER, JO STÆRKERE MARKEDSPOSITION KAN DU BYGGE

JO STÆRKERE DIT BRAND ER, JO STÆRKERE MARKEDSPOSITION KAN DU BYGGE JO STÆRKERE DIT BRAND ER, JO STÆRKERE MARKEDSPOSITION KAN DU BYGGE DE STÆRKESTE VILJER SKABER DE STÆRKESTE BRANDS MANIPULATION BRAND EXCELLENCE Et brand eksisterer som bekendt kun i forbrugerens bevidsthed.

Læs mere

Spin off - set med virksomhedens øjne

Spin off - set med virksomhedens øjne FORRETNINGSVÆRKTØJER Spin off - set med virksomhedens øjne Guide til virksomhedsejeren, der ønsker at udvikle sin virksomhed ved at igangsætte eller understøtte spin-off Spin-off - Virksomhed Side 1 FORRETNINGSVÆRKTØJER

Læs mere

Tænk dig om. Den voldsomme ulykke gav mig et nyt syn på trafikken: GF er tættere på dig Bedre forsikret ved ulykke. Red nakken Støt hovedet

Tænk dig om. Den voldsomme ulykke gav mig et nyt syn på trafikken: GF er tættere på dig Bedre forsikret ved ulykke. Red nakken Støt hovedet GF er tættere på dig Bedre forsikret ved ulykke FORÅR 2013 Red nakken Støt hovedet Den voldsomme ulykke gav mig et nyt syn på trafikken: Tænk dig om 10 MINUTTER med GF Forsikring 142 millioner på vej til

Læs mere

Tid til refleksion. - at opdage dét du tror, du ikke ved...

Tid til refleksion. - at opdage dét du tror, du ikke ved... Tid til refleksion - at opdage dét du tror, du ikke ved... Refleksion er en aktiv vedvarende og omhyggelig granskning af den eksisterende viden, og af forholdet mellem det vi tænker og det der sker i virkeligheden

Læs mere

SÅDAN HAR DU EN STØTTENDE SAMTALE. Psykiatrifondens guide til samtaler med børn og unge. Psykiatrifondens guide til samtaler med børn og unge

SÅDAN HAR DU EN STØTTENDE SAMTALE. Psykiatrifondens guide til samtaler med børn og unge. Psykiatrifondens guide til samtaler med børn og unge Psykiatrifondens guide til samtaler med børn og unge SÅDAN HAR DU EN STØTTENDE SAMTALE Psykiatrifondens guide til samtaler med børn og unge PSYKIATRIFONDEN.DK 2 Psykiatrifonden 2014 DEN STØTTENDE SAMTALE

Læs mere

HVOR KOMMER DU FRA? Historiefortælling. Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser

HVOR KOMMER DU FRA? Historiefortælling. Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser HVOR KOMMER DU FRA? Historiefortælling Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser INTRODUKTION Alle har en historie at fortælle. Oftest giver en personlig historie os et billede af, hvem den fortællende

Læs mere

Foden indenfor. job i mindre og mellemstore virksomheder

Foden indenfor. job i mindre og mellemstore virksomheder Foden indenfor job i mindre og mellemstore virksomheder Foden indenfor job i mindre og mellemstore virksomheder 2012 Mike Wenøe og Jacob Høedt Larsen Grafisk tilrettelæggelse, Louise Maj Hansen ISBN: 978-87-92918-00-0

Læs mere

14 STØTTE OVER TID. Da det tager lang tid at erkende tabet og indrette sig i det nye liv, ønsker mange efterladte støtte over tid.

14 STØTTE OVER TID. Da det tager lang tid at erkende tabet og indrette sig i det nye liv, ønsker mange efterladte støtte over tid. 95 14 STØTTE OVER TID Det tager tid at erkende, at ægtefællen er død og indrette sig i det nye liv. Derfor ønsker efterladte støtte over tid, en vedholdende opmærksomhed og interesse fra omgangskredsen.

Læs mere

6.1 Hvis coaching er svaret hvad var så spørgsmålet?

6.1 Hvis coaching er svaret hvad var så spørgsmålet? Visionær Ledelse Forlaget Andersen 6.1 Hvis coaching er svaret hvad var så spørgsmålet? Af Dorthe Bastian, Colea Consult doba@colea.dk Indhold Denne dokumentation har følgende indhold: 1. Indledning Hvad

Læs mere

MED BRUGEREN I CENTRUM CASESAMLING OM ANVENDELSEN AF BRUGERDREVEN INNOVATION I VIRKSOMHEDER OG INSTITUTIONER

MED BRUGEREN I CENTRUM CASESAMLING OM ANVENDELSEN AF BRUGERDREVEN INNOVATION I VIRKSOMHEDER OG INSTITUTIONER MED BRUGEREN I CENTRUM CASESAMLING OM ANVENDELSEN AF BRUGERDREVEN INNOVATION I VIRKSOMHEDER OG INSTITUTIONER MED BRUGEREN I CENTRUM Casesamling om anvendelsen af brugerdreven innovation i virksomheder

Læs mere

Væksthus Midtjylland: Den Dynamiske Forretningsplan Dit værktøj til at udarbejde en forretningsplan

Væksthus Midtjylland: Den Dynamiske Forretningsplan Dit værktøj til at udarbejde en forretningsplan Væksthus Midtjylland: Den Dynamiske Forretningsplan Dit værktøj til at udarbejde en forretningsplan DEN DYNAMISKE FORRETNINGSPLAN 4. REVIDEREDE UDGAVE 2009 Mogens Thomsen Forfatter: Mogens Thomsen, post@mogensthomsen.dk

Læs mere

ET GODT PSYKISK ARBEJDSMILJØ

ET GODT PSYKISK ARBEJDSMILJØ ET GODT PSYKISK ARBEJDSMILJØ hver dag Inspiration til en systematisk indsats DET NATIONALE FORSKNINGSCENTER FOR ARBEJDSMILJØ Arbejdstilsynet Indhold Et godt psykisk arbejdsmiljø hver dag. Inspiration til

Læs mere

EVALUERINGSRAPPORT. Historien om en succes

EVALUERINGSRAPPORT. Historien om en succes EVALUERINGSRAPPORT Historien om en succes En indsats der rykker Denne rapport fortæller historien om en succes Vester Voldgade 17 1552 København V Tlf. 33 63 10 00 www.kab-bolig.dk Det er historien om

Læs mere

IKKE BARE ENDNU EN E-BOG... COMPRENDO. Sådan kommer du i gang med din egen app. Og hvad skal virksomheden overhovedet bruge en app til?

IKKE BARE ENDNU EN E-BOG... COMPRENDO. Sådan kommer du i gang med din egen app. Og hvad skal virksomheden overhovedet bruge en app til? IKKE BARE ENDNU EN E-BOG... COMPRENDO. Sådan kommer du i gang med din egen app Og hvad skal virksomheden overhovedet bruge en app til? Titel: Sådan kommer du i gang med din egen applikation 1. udgave -

Læs mere

vanskelige samtale trivselssamtale

vanskelige samtale trivselssamtale omsorgssamtale den nødvendige samtale den den svære samtale vanskelige samtale trivselssamtale Til ledere og personaleansvarlige Når samtaler med medarbejderne er svære Viden og værktøjer til at gøre de

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

DEN KOMPETENTE BESTYRELSE GØR EN FORSKEL I DIN VIRKSOMHED FLERE VÆKST- IVÆRKSÆTTERE

DEN KOMPETENTE BESTYRELSE GØR EN FORSKEL I DIN VIRKSOMHED FLERE VÆKST- IVÆRKSÆTTERE DEN KOMPETENTE BESTYRELSE GØR EN FORSKEL I DIN VIRKSOMHED FLERE VÆKST- IVÆRKSÆTTERE FORORD Bestyrelser kan gøre en forskel Hvert år ser tusindvis af nye danske virksomheder dagens lys. Det styrker konkurrencen

Læs mere

Rapport om behov og ønsker til et MultiTrust 1 -redskab

Rapport om behov og ønsker til et MultiTrust 1 -redskab Rapport om behov og ønsker til et MultiTrust 1 -redskab Resultat af interviewundersøgelse blandt repræsentanter for landmænd, forarbejdningsvirksomheder, handelsvirksomheder og forbrugere i det økologiske

Læs mere

Fleksibel barselsorlov. Til forældre

Fleksibel barselsorlov. Til forældre Fleksibel barselsorlov Til forældre ministrenes forord 3 Kære forældre Når et barn kommer til verden, er det på alle måder vigtigt, at barnet får en god start på livet. Og ligeså vigtigt er det, at I

Læs mere

VS14 VIRTUELT SAMARBEJDE ANNO 2014

VS14 VIRTUELT SAMARBEJDE ANNO 2014 VS14 VIRTUELT SAMARBEJDE ANNO 2014 Organisering og ansvar Værktøjer og brugere Anvendelse internt og eksternt Prioritering og fremtid FORORD Denne rapport indeholder resultaterne af en undersøgelse af

Læs mere

Man kører da på el! Page 1/7

Man kører da på el! Page 1/7 Man kører da på el! Page 1/7 Af Elsebeth Gerner Nielsen, Rektor, Designskolen Kolding 2009 Man kører da på el! Designskolen Kolding og en række danske og internationale virksomheder søsætter stort designprojekt

Læs mere

Musik & brands. En guide til virksomheder

Musik & brands. En guide til virksomheder Musik & brands En guide til virksomheder Musik & brands en guide til virksomheder Udgivet af DI og Musikzonen Tekstbidrag: IFPI KODA Gramex Musikzonen. Musik sælger...3 Sæt lyd til din virksomhed....5

Læs mere

Radikale innovationer i services med kunden som partner. Forhold af betydning!

Radikale innovationer i services med kunden som partner. Forhold af betydning! Radikale innovationer i services med kunden som partner. Forhold af betydning! Hanne Westh Nicolajsen adjunkt, CMI, Aalborg universitet i København. Westh@cmi.aau.dk Ada Scupola lektor, Roskilde Universitet.

Læs mere