Musikbørnehaven Rytmehuset En del af Daginstitutionen Tved og Idrætsbørnehaven/DBI Riis Toft 10a 6000 Kolding eller

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Musikbørnehaven Rytmehuset En del af Daginstitutionen Tved og Idrætsbørnehaven/DBI Riis Toft 10a 6000 Kolding eller"

Transkript

1 Musikbørnehavens PRAKTIKBESKRIVELSE Bekendtgørelse om uddannelse til professionsbachelor som pædagog, med virkning fra 1. august Bemærk: Musikbørnehaven modtager kun 1. praktik studerende Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr. og By: Tlf.nr.: Institutionens E- mail: Hjemmeside adr.: Institutionsleder: Kontaktperson for praktik i pædagoguddannel sen: Kommunal: Privat: Regional: Institutionstype Antal børn Aldersgruppe Antal stuer Afdelinger Åbningstid Særlige forhold omkring ansættelsen: Musikbørnehaven Rytmehuset En del af Daginstitutionen Tved og Idrætsbørnehaven/DBI Riis Toft 10a 6000 Kolding eller musikbhv@kolding.dk ditved.kolding.dk Gitte Ottesen Kontakt Musikbørnehaven x Temabørnehave år 1 3 geografisk adskilte afdelinger: Musikbørnehaven er placeret ved Musikskolen, Riis Toft 10a. Idrætsbørnehaven er beliggende ved Tre-For hallen og Daginstitutionen Tved er placeret i Dalby , fredag dog kl Da vi er tæt forbundne med Daginstitutionen Tved og Idrætsbørnehaven, vil det være muligt for dig at få viden om deres dagligdag. Vores fællesbetegnelse er DBI. Vi har fælles ledelse, læreplaner og værdisæt. Eventuelt kan du deltage en dag eller to i en af de andre afdelinger. Du vil, ved behov, og såvel som alle andre medarbejdere, kunne blive bedt om at være vikar i en anden afdeling.

2 Se også ditved.kolding.dk Fælles for alle perioder forventer vi: at du er nysgerrig, undrende og stiller spørgsmål, og med dig selv og din vejleder overvejer om der er noget, du ville gøre anderledes at du er medaktør i din egen uddannelse at du er der til tiden, samt overholder de indgåede aftaler at du er åben og ærlig at du har situationsfornemmelse at du er loyal, og udviser vilje til at indgå i samarbejdet at du er ansvarlig overfor såvel kollegaer som børn og forældre at du arbejder konstruktivt med de faglige aspekter for perioden at du arbejder med lyst og engagement at du er selvstændig, tager initiativer og tør handle at du deltager i et bestyrelsesmøde Vi forventer at du besøger os inden opstart dels til en løs snak, og dels for at få styr på nogle formelle ting såsom tavshedserklæring, børne- og straffeattest. Det kan tage tid at få attesterne igennem systemet og derfor vil vi gerne, at du kommer 5 uger før din startdato. Har vi ikke attesterne må du ikke starte. Dette besøg skal du regne med tager ca. 1 time. Her møder du også din vejleder, bliver vist rundt og hilser på så mange som muligt af de andre voksne i huset. Arbejdsplan bliver tilsendt senest ugen inden du starter (medmindre du allerede har fået den på for-besøget) Du kan hente vores læreplan og praktikbeskrivelse med uddannelsesplan på nettet Er vi optaget af et bestemt læreplanstema, bliver du orienteret. For at afklare forventninger til hinanden, har vi efter 1 uge, 2 uger og igen efter 1 måned en snak om hvordan opstarten har været set fra vores og den studerendes synspunkt. Dette sker med din vejleder. Den første uge er perioden, hvor du får rimelig ro til at suge nye indtryk til dig, men for at vi kan lære hinanden at kende ret hurtigt, forventer vi følgende:

3 at du fortæller om dig selv på det første stue og/eller personalemøde at du giver hånd og præsenterer dig for alle forældre og personale at du præsenterer dig med billede på opslagstavlen i vindfanget den første dag at du interesserer dig for musik og børns tilegnelse af den at du deltager AKTIVT Ansatte i DBI Pædagoger: 13 (inklusiv lederen) (I Musikbørnehaven er der 2 pædagoger, hvor af den ene er afdelingsleder, og 2 medhjælpere) Medhjælper: 8 Lønnet studerende: 1-3 Køkkenleder: 1 Flexjobber: Kontordame: 1 (en dag om ugen) Pedel: 1 (sammen med Dalby skole) Praktik vejlederens kvalifikationer: Pædagog PD modul i praktikvejledning: Diplomuddannelse Andet/ andre uddannelser: Vejledere i huset: Oplyses ved henvendelse x x Formål jf. lovgrundlag. Dagtilbudsloven: #Afs2 Overgrebspakken:

4 Børne uddannelses forvaltningens fokusområder. Fra 2014 til 2018 er det: Tidlig indsats og inklusion Forældreinddragelse og inddragelse af omverden Design og innovation Rammesætning Karakteristik af brugergruppen: Beskrivelse af den / de aktuelle børne- / bruger - /borgergruppe. ARBEJDSMETOD ER: Kort beskrivelse af praktikstedets pædagogiske praksis og teoretiske og metodiske grundlag (Uddybes senere i relation til uddannelsesplanen s kompetencemål) Vi har generelt børn fra middelklassen. Vi har få børn i udsatte positioner. Ligeledes har vi ganske få børn med anden etnisk herkomst og andre kulturelle baggrunde. Forældrene har generelt høje forventninger til at vi leverer en god service og en høj faglighed. Vi har i 2013 revideret vores pædagogiske grundlag, således vi har 5 værdier, der er handleanvisende for hvad vi vægter i dagligdagen. Det er ordene Rollemodel, Trivsel, Planlægning, Kommunikation og Udvikling. Musikbørnehavens pædagogiske praksis: Der er sang, musik og bevægelse tre fastlagte dage om ugen. Disse aktiviteter sker sammen med musiklærere fra Musikskolen, hvor vi har tre faste lærere tilknyttet. Disse tre dage, er børnene opdelt i alder, således vi bedre kan målrette læringen. Musikbørnehavens personale planlægger sammen med musiklærerne, de musiske aktiviteter der skal foregå. Vi vægter også at kunne tilbyde børnene aktiviteter og oplevelser ud over musikken, og gør det i det omfang det er os muligt. Børnehaven er primus motor for Musik på Tværs, som er et musisk samarbejde med andre børnehaver i kommunen. Institutionen har meget fokus på at udvikle vores faglighed. Det er vigtigt for os, at vi kender til de nye strømninger indenfor pædagogik, således vi kan være proaktive i forhold til nye tiltag og kan vejlede forældrene. Derfor må du forvente, at vi også stiller krav til, at du vil udvikle dig og stå på tæer for at få mest mulig læring ud af din praktik. Selvom hovedparten af vore børn kommer fra velfungerende familier, så har vi også opprioriterede børn,

5 som gør at vi har kontakt til flere forskellige tværfaglige samarbejdspartnere. I husene arbejder vi kontinuerligt med natur, musik, sprog og idræt/motorik. Vi har hvert år flere forskellige læreplanstemaer og dette vil man have mulighed for at lære meget om og deltage aktivt i. Vi laver relationsskemaer (børnelinialen) og kompetencehjul på børn til afdækning af specielle behov, og på alle kommende skolebørn. Der laves interaktionsbaserede iagttagelser, hvilke du kan blive inddraget i. Som noget nyt arbejder vi med en metode der hedder motivationssamtalen (MI). Vi arbejder ud fra et humanistisk menneskesyn og er enige om at børn fødes kompetente. Vi arbejder med en anerkendende tilgang, forstået på den måde, at vi forsøger at få øje på hensigten bag de handlinger børn gør og anerkende dem for de personen de er. For os er ros og anerkendelse ikke sammenlignelige. Vi tror på, at vi altid har mulighed for, at påvirke børn i en positiv retning og at vi via gode relationer, kan give dem nogle forskellige og til tider mere hensigtsmæssige handlemønstre. (Se mere om vores læreplaner og menneskesyn på ditved.kolding.dk) Vi arbejder ud over musikken, også meget med de sociale relationer og inklusionsværktøjer. I vores institution er mobberi noget vi tager alvorligt og tager hånd om så snart vi bliver opmærksomme på det. Det er vigtigt for os at lære børn, at forskellighed er en styrke. I vores arbejde betyder det meget, at vi tør se på relationer både mellem børnene, men i høj grad også dem, der er mellem børn og voksne. En metode til dette er priktesten, hvor alle medarbejdere vurderer den relation de har til hvert enkelt barn, hvorefter der tjekkes op på, om alle børn har gode relationer. Afsluttende laves der handleplaner for det fremtidige arbejde i forhold hertil. For os er det også vigtig, at fastholde legen som barnets dominerende virksomhed og give gode forhold både i rum og tid. Det er igennem legen, at børnene afprøver sig selv i forhold til fantasi, sociale relationer / hierarki, og får

6 arbejdet med oplevelser de har samlet sig. Du vil have rig mulighed for både at igangsætte lege og deltage i eller iagttage de spontant opståede eller mere strukturerede lege. Vi vægter forældresamarbejde højt og vi har både forældreråd og forældrebestyrelse afhængig af hvilken afdeling du kommer i. Vi har en øget grad af psykisk syge forældre eller forældre der er gået ned med stress eller depression, hvilket naturligvis ofte påvirker børnenes hverdag og forældrenes overskud. I forbindelse med den årlige og lovbestemte kvalitetsrapporten, laves der i august/ september kompetencehjul på alle de største vuggebørn og de største børnehavebørn. To gange årligt arbejder vi særlig intensivt med et udvalgt læreplanstema. Dette forventer vi du er aktivt deltagende i. Vi arbejder på, at blive Danmarks Bedste Institution (DBI) og glæder os til at du kan være med i denne skabelsesproces Tværprofessione lt samarbejde inog eksternt: Arbejdsforhold Forventes den studerende at arbejde alene? Ved bekræftelse: Hvor meget og hvordan? Øvrige oplysninger Dagplejen, sundhedsplejerskerne, familiecenteret, Psykolog, talepædagogen, fysioterapeut, ergoterapeut, center for høretab, Kolding sygehus, handicaprådgivningen, skolerne, socialrådgivere, musikskolen, KIF og DGI. I 1. praktik vil du ikke komme til at arbejde alene. Dog kan vi, hvis du sammen med din vejleder vurderer at have lyst og kompetence til det, være selv med et par børn i en aktivitet enten i huset eller på legepladsen. DBI er samlet i Tved i alle skoleferier.

7 Uddannelsesplan for de 4 praktikperioder Praktikstedet skal jf. bekendtgørelsen 9 stk. 2 udfærdige Uddannelsesplan for de praktikperioder, praktikstedet kan modtage studerende. Planen skal udarbejdes i overensstemmelse med kompetencemålene for de relevante praktikperioder med angivelse af relevant litteratur, organisering af praktikvejledning og af kontakt til professionshøjskolen. Uddannelsesplanen udarbejdes i samarbejde med professionshøjskolen. Specialiseringsmuligheder: Hvilke specialiseringsmuligheder kan praktikstedet tilbyde? (Sæt X) Nogle praktiksteder, kan tilbyde flere specialiseringsmuligheder. Vi opfordrer til, at praktikstedet angiver primær og evt. sekundær specialiseringsmulighed. Den primære specialiserings kompetenceområder for 2. og 3. praktik skal præsenteres i uddannelsesplanen. Praktikstedet kan præsentere det sekundære specialiseringsområde på samme måde) Primær: Sekundær: Dagtilbudspædagogik x Skole- og fritidspædagogik Social- og specialpædagogik Valgfagsområder: Følgende emneområder er valgfag for de studerende i løbet af uddannelsen. Hvilke af disse områder er i særlig grad vægtet i institutionens arbejde og målsætning? 1) Kreative udtryksformer. 2) Natur og udeliv. 3) Sundhedsfremme og bevægelse. 4) Medier og digital kultur. 5) Kulturprojekter og kulturelt iværksætteri. 6) Social innovation og entreprenørskab. 7) Kulturmøde og interkulturalitet. x x x x x x Uddannelsesplan for Modul 4 Praktikperiode 1 (Grundfagligheden) Kompetencemål: De studerende kan begrunde, tilrettelægge, gennemføre og evaluere pædagogiske aktiviteter gennem deltagelse i pædagogisk praksis på

8 praktikstedet, herunder vurdere egne læreprocesser i praksis. Vidensmål: Den studerende har viden om praktikstedets målgrupper samt praktikstedets pædagogiske og samfundsmæssige opgaver, målsætning, tilrettelæggelse og organisering af pædagogisk praksis, herunder om pædagogiske metoders effekter, evaluerings-, undersøgelses- og dokumentationsformer og såvel den sundhedsmæssige som den dannelsesmæssige betydning af sunde madvaner, måltidskultur, hygiejne og indeklima. Færdighedsmål: Den studerende kan anvende viden om praktikstedets samfundsmæssige opgaver i tilrettelæggelsen af det pædagogiske arbejde, målsætte, tilrettelægge, gennemføre og evaluere pædagogisk praksis med inddragelse af viden om effekten af forskellige pædagogiske metoder, dokumentere og evaluere egen deltagelse i pædagogisk praksis, herunder reflektere over kvaliteten i egne læreprocesser, og anvende viden om sundhed og sundhedsfremme i tilrettelæggelsen af det pædagogiske arbejde. Hvordan arbejder vi med dette? Hvilke læringsmuligheder tilbyder vi? Hvordan understøtter vi den studerendes læring indenfor dette? Vi forventer at den studerende i denne praktik: kan skabe kontakt med og tilegne sig erfaringer i at fungere i samspillet med børnene både i forhold til det enkelte barn/en mindre gruppe/en større gruppe afprøver egen kunnen specielt i samspillet m. børnene fremkommer med egne ideer til aktiviteter, og selv sætter dem i værk udviser overblik over forløbet udviser etisk og kritisk refleksion over egen rolle i forløbet tilegner sig husets rytme og daglige rutiner og deltager aktivt i arbejdet kan indgå som en del af andres

9 planlagte pædagogiske forløb kan reagere i spontant/akut opståede situationer kan improvisere og forholde sig til andet end til planer deltager i møder internt i huset deltager i arrangementer på lige fod med det øvrige personale tilegner sig erfaringer i samarbejdet med personalet, vejlederen/stuens personale/det øvrige hus gør sig tanker om samarbejdskulturen i huset overvejer egen rolle i samarbejdet tilegner sig erfaringer i forældresamarbejdet via den daglige kontakt træner sig i forskellige metoder for iagttagelse og fortællinger træner sig i skriftelighed i forhold til vejledningen Lave en skriftlig praktikopgave som minimum indeholder kobling mellem teori og praksis. Opgaven defineres af den studerede i samarbejde med vejleder. Vi vil på vejledningen følge op på målene og sammen finde ud af hvordan de bedst opfyldes. Evalueringen påhviler vejlederen ved både den løbende og den endelige vurdering. Evalueringen tager udgangspunkt i institutionens uddannelsesplan og de til praktikken hørende kompetence, videns og færdighedsmål. De konkrete udsagn skal ses som en progressiv udvikling. Der kan i tilfælde af yderligere personlige og faglige kvalifikationer arbejdes på nye og andre mål. Efter 1 mdr. vurderer begge parter, hvorvidt praktikken fremover skønnes at forløbe uden problemer af nogen art. Den studerende og vejlederen nedfælder i tvivlstilfælde det oplevede.

10 Herefter kan seminariet kontaktes, og inddrages i udarbejdelse af en handlingsplan frem til midtvejsevalueringen. Angivelse af relevant litteratur: Glædens pædagogik af Anne Linder og Stina Breinhild Mortensen. Fra interaktion til relation af Susan Hart og Rikke Schwartz Modulets evaluering. Her formuleres hvordan den studerendes læringsudbytte evalueres ved 2/3 af praktikperioden Midtvejsevalueringen ligger efter 6 uger i 1. praktikperiode. Inden evalueringen skal vejlederen have lavet en skriftlig vurdering. Seminariet deltager i midtvejsevalueringen sammen med den studerende og vejlederen. For alle studerende kan der i tvivlstilfælde udarbejdes en handlingsplan med indbyggede deadlines. Den endelige vurdering fortages skriftligt. Den studerende præsenteres for udtalelsen, og har udtaleret. Der må ikke ligge noget i vurderingen, som ikke på forhånd er blevet berørt tidligere i forløbet. Bemærk at vi følger Kolding Kommunes sygefraværspolitik. Fravær der overstiger den gældende politik, kan medføre du afskediges. Vi modtager gerne en slutevaluering fra dig også. Den kunne gå på hvordan det har været at være studerende hos os, føler du, du har fået den vejledning du havde behov for, opleves det som om hele huset er engageret i

11 dig som studerende o. lign. Organisering af vejledning: Hvordan udmøntes uddannelsesplaner for den enkelte studerende Hvordan inddrages den studerendes dokumentations- og portfolio-arbejde i vejledningsprocessen? Hvordan tilrettelægges vejledningen? Udover fastlagt vejledning er det muligt at prøve at være i de andre afdelinger og bruge en anden pædagog med et særligt kompetenceområde til vejledning. Den studerende vil få mulighed for at prøve ting af. Hvis der er noget man brænder for kan det næsten altid lade sig gøre, da vi er meget opmærksomme på at bakke hinanden op i de ideer der fremkommer (innovationskompetence). Du vil som studerende have mulighed for at tage på besøg og / eller deltage i vores fælles festlige fredage (FFFdage), hvor vi en gang i måneden rokerer rundt med børn og voksne, således vi opnår en synergieffekt af hinandens faglige viden. Der er forskellige vejledere på skift. Der afsættes ca. 1 t. ugentligt. Disse lægges så det passer i husets rytme. Derudover ser vi også dialog i hverdagen som vejledning. Vejledningen foregår primært mellem den studerende og vejlederen. Andre med viden på specielle områder kan inddrages. Den praktikansvarlige (lederen) kan deltage i det første målsættende møde, samt i midtvejsevalueringen, hvis det skønnes. Udover denne faste vejledning opfordres alle studerende til, at stille sig undrende overfor praksis og spørge personalet de oplever en given situation med. Sygdom er gyldig aflysningsgrund. Derudover søges møderne fastholdt. Den studerende er ansvarlig for referatet, som laves efter hvert møde med underskrifter af begge

12 deltagere. Indholdet af timerne afhænger af det gældende praktikdokument. Huset har lagt en ramme for dagsordenen. Vejlederen er ansvarlig for at en overordnet tilrettelæggelse af konferencetimerne udarbejdes, således at både dine og vore ønsker tilgodeses. Du har ansvaret for at aflevere/tilrettelægge dagsordenen fra gang til gang. Den udarbejdes i fritiden. Den første vejledningsseance er speciel. Til denne forventer vi, at du formidler: Erfaringer fra evt. tidligere arbejdsfelter, der rækker ind i denne praktik Andre relevante erfaringer Mål og forventninger Emner og litteratur fra seminariet Praktikstedsbeskrivelsen Vi vil give dig de informationer, du får brug for om specielle hensyn til børn, ansvar, kompetence og tavshedspligt Vi kræver skriftlighed i vejledningen. Hvordan og omkring hvad, aftales mellem dig og din vejleder. Krav til vejlederen: Vejlederen skal indgå i samarbejdet med engagement og indlevelse. Vejlederen er uddannet pædagog, og skal mindst have været ansat 1 år i huset. Vejlederen tilrettelægger sammen med dig praktikforløbet, og sikrer, at der er tid og rum til at være studerende med netop de opgaver, du har udvalgt. Vejlederen er din private støttepædagog, og vil være den, der guider dig ind i huset, og giver dig feedback

13 Vejlederrollen skal være kendt i huset. Andre pædagoger i huset kan være specielt interesseret i områder, der kan være interessant for dig. Aftal nærmere med din vejleder. Alle forhold af ansættelsesmæssig karakter hører under lederen og souschefen. Opstår der problemer undervejs, uanset karakter, er både studerende og vejleder forpligtiget til at orientere lederen. Det er naturligvis sådan, at både vejleder og studerende kan søge oplysninger ved de andre kollegaer, og der vil i kraft af, at du er studerende, være en særlig fokus på netop din rolle i huset. Den studerendes arbejdsplan: Det forventes at den studerende kan have mødetider indenfor institutionens åbningstid. Derudover forventer vi fleksibilitet af alle vore medarbejdere i forhold til at få dagligdagen til at fungere ved sygdom eller ferie. Du deltager i vores personalemøder som typisk afholdes i tidsrummet kl Organisering af kontakt til uddannelsesinstitution (herunder en kort beskrivelse af hvordan institutionen forholder sig, hvis der er bekymring / problemer i praktikforløbet) Både vejleder og studerende har mulighed for at inddrage seminariet ved problemer. Vi har den holdning at vi først forsøger at løse tingene selv. Hvis det viser sig problematisk for den studerende at opfylde de opstillede mål udarbejdes der en handleplan som seminariet kan inddrages i. Hvis denne også giver problemer i forhold til målopfyldelsen indkalder vi vejlederen fra seminariet.

14 Dagtilbudspædagogik Uddannelsesplan for Modul 9 Område 3: Relation og kommunikation 2. praktikperiode. Området retter sig mod relationer, samspil og kommunikation i pædagogisk praksis med 0-5-årige børn, herunder betydningen af børns forskellige livsbetingelser for trivsel, relationer og kommunikation. Kompetencemål: Den studerende kan skabe relationer til det enkelte barn og børnegruppen, støtte børnene i at indgå i relationer til hinanden, støtte udviklingen af børns kommunikative kompetencer, beherske professionel kommunikation samt reflektere over sine egne evner til at kommunikere og indgå i relationer. Vidensmål: Den studerende har viden om det 0-5 årige barns forudsætninger og udviklingsmuligheder, herunder børn med særlige behov, samspil og interaktion samt relationernes betydning for det 0-5 årige barns leg, læring, socialisering, trivsel og udvikling, dialog og professionel kommunikation, leg, legeteorier og legekulturer, kropslig, kreativ, musisk og æstetisk læring og udfoldelse i pædagogisk praksis og omsorg, sundhedsfremmende og forebyggende arbejde. Færdighedsmål: Den studerende kan tilrettelægge differentierede pædagogiske aktiviteter gennem analyse af børns forudsætninger, interaktion og kommunikation, skabe nærværende relationer og understøtte det enkelte barns udfoldelses- og deltagelsesmuligheder i fællesskabet, kommunikere nuanceret, præcist og forståeligt med børn, familier og kolleger, rammesætte børns leg, målsætte, tilrettelægge og evaluere pædagogiske aktiviteter og generelt motivere og understøtte børns leg og æstetiske, musiske og kropslige udfoldelse og tilrettelægge, gennemføre og evaluere indsatser for omsorg, sundhed og forebyggelse. Hvordan arbejder vi med dette? I denne praktik forventer vi at den

15 Hvilke læringsmuligheder tilbyder vi? Hvordan understøtter vi den studerendes læring indenfor dette? studerende: skaber sig kontakt med og tilegne sig erfaringer i at fungere i samspillet med børnene både det enkelte barn/en mindre gruppe/en større gruppe/hele gruppen tør afprøve egen kunnen specielt i samspillet m. børnene fremkommer med egne ideer til aktiviteter etablerer flere kortere pædagogiske forløb udviser overblik over forløbet udviser begyndende overblik over børnegruppen reflekterer over egen rolle i forløbet samt i eventuelle samarbejdsrelationer forholder sig til konflikter barn/barn og barn/voksen tilegner sig husets rytme og daglige rutiner og deltager aktivt i arbejdet kan agere i spontant/akut opståede situationer kan improvisere og forholde sig til andet end til planer deltager aktivt i planlægning af stuens aktiviteter og drift fremkommer med ideer til egne og fælles aktiviteter kan indgå som en del af andres planlagte pædagogiske forløb kan planlægge, gennemføre, dokumentere og evaluere pædagogiske processer deltager aktivt i møder internt i huset

16 deltager aktivt i planlægning og afvikling af arrangementer på lige fod med det øvrige personale tilegner sig erfaringer i samarbejdet m. personalet, vejlederen/stuens personale/det øvrige hus kan reflektere og dokumentere over samarbejdskulturen i huset og reagere på det samarbejde de oplever gør sig overvejelser over evt. konflikter voksen/voksen tilegner sig erfaringer i forældresamarbejdet i det daglige samarbejde/v. arrangementer viser færdigheder i kontaktformer og tør involvere sig i forældresamarbejdet kan opsamle, sammenstille og reflektere over de opsamlede erfaringer teorien fra seminariet skal komme til udtryk i praksis forholder sig til konflikter og vise færdigheder i konfliktløsninger i dagligdagen på både børn / børn plan og voksen / børn plan træner sig i forskellige metoder for iagttagelse og vise færdigheder i at iagttage og beskrive fortsat træner sin skriftelighed i forbindelse med iagttagelser, forløbsbeskrivelser og refleksion til brug ved vejledningstimerne

17 Der udarbejdes 1 større skriftlig opgave som i 1. praktik dog større (minimum 6 sider). Opgaven defineres af den studerende i samspil med din vejleder. Under vejledningen tjekkes der jævnligt om der er progression i opfyldelse af målene. Ansvaret herfor deler den studerende og vejlederen. Evalueringen påhviler vejlederen ved både den løbende og den endelige vurdering. Evalueringen tager udgangspunkt i institutionens uddannelsesplan og de tilhørende kompetence, videns - og færdighedsmål for perioden. De konkrete udsagn skal ses som en progressiv udvikling. Der kan i tilfælde af personlige og faglige kvalifikationer arbejdes videre med yderligere mål. Efter 1 mdr. vurderer begge parter, hvorvidt praktikken fremover skønnes at forløbe uden problemer af nogen art. Den studerende og vejlederen nedfælder i tvivlstilfælde det oplevede. Herefter kan seminariet kontaktes og deltage i udarbejdelse af en handlingsplan frem til midtvejsevalueringen. Angivelse af relevant litteratur: Den motiverende samtale i teori og praksis af Gregers Rosdahl fordi den er grundlaget for den måde vi har samtaler på og Mere anerkendelse i børnehøjde af Berit Hertz og Frank Iversen. Derudover kan Metoder i pædagogisk praksis af Tom Ritchie inddrages.

18 Modulets evaluering. Her formuleres hvordan den studerendes læringsudbytte evalueres ved 2/3 af praktikperioden Midtvejsevalueringen ligger i slutningen af 2. mdr. Inden evalueringen skal vejlederen have lavet en skriftlig vurdering, og (eventuelt afhængig af seminariets vejleders ønske) indsendt den til seminariet. Seminariet deltager i midtvejsevalueringen sammen med studerende, vejlederen og evt. lederen. For 2. og 3. praktikperiode er dette en endelig vurdering af ansættelsesforholdet. For alle studerende kan der i tvivlstilfælde udarbejdes en handlingsplan med indbyggede deadlines. Den endelige vurdering fortages skriftligt. Den studerende præsenteres for udtalelsen, og har udtaleret. Der må ikke ligge noget i vurderingen, som ikke på forhånd er blevet berørt tidligere i forløbet. Vi modtager gerne en slutevaluering fra dig også. Den kunne gå på hvordan har det været at være studerende hos os, føler du har fået den vejledning du havde behov for, opleves det som om hele huset er engageret i dig som studerende o. lign. Organisering af vejledning: Hvordan udmøntes uddannelsesplaner for den enkelte studerende? Hvordan inddrages den studerendes dokumentations- og portfolio-arbejde i vejledningsprocessen? Hvordan tilrettelægges vejledningen? Udover fastlagt vejledning er det muligt at arrangere at prøve at være i de andre afdelinger og bruge en anden pædagog med et særligt kompetenceområde til vejledning. Den studerende vil få mulighed for at prøve ting af. Hvis der er noget man brænder for kan det næsten altid lade sig gøre da vi er meget opmærksomme på at bakke hinanden op i de ideer der fremkommer. Da vi er moderinstitution for musikbørnehaven og idrætsbørnehaven

19 vil du som studerende have mulighed for at tage på besøg og / eller deltage i vores fælles festlige fredage, hvor vi en gang i måneden rokerer rundt med børn og voksne således vi opnår en synergi effekt af hinandens faglige viden. Der er forskellige vejledere på skift. De to har pixi kurset fra seminariet. Der afsættes ca. 1 t. ugentligt. Disse lægges så det passer i husets rytme. Derudover ser vi også dialog i hverdagen som vejledning. Vejledningen foregår primært mellem den studerende og vejlederen og helst i samtalerummet. Andre med viden på specielle områder kan inddrages. Den praktikansvarlige (lederen) kan deltage i det første målsættende møde, samt i midtvejsevalueringen. Udover denne faste vejledning opfordres alle studerende til, at stille sig undrende overfor praksis og spørge personalet de oplever en given situation med. Sygdom er gyldig aflysningsgrund. Derudover søges møderne fastholdt. Den studerende er ansvarlig for referatet, som laves efter hvert møde med underskrifter af begge deltagere. Indholdet af timerne afhænger af det gældende praktikdokument. Huset har lagt en ramme for dagsordenen. Vejlederen er ansvarlig for at en overordnet tilrettelæggelse af konferencetimerne udarbejdes, således at både dine og vore ønsker tilgodeses. Du har ansvaret for at aflevere/tilrettelægge dagsordenen fra gang til gang. Den udarbejdes i fritiden. Vi har besluttet at de studerende der er i vuggestuen skal vejledes en gang af et børnehavepersonale og omvendt. Dette for at have en forståelse af hinandens hverdag. Derudover skal du have en

20 vejledningsgang med lederen hvor I taler om økonomi, struktur o. lign. Den første vejledningsseance er speciel. Til denne forventer vi, at du formidler: Erfaringer fra evt. øvrige praktikker/arbejdsfelter, der rækker ind i denne praktik Andre relevante erfaringer Mål og forventninger Emner og litteratur fra seminariet Praktikstedsbeskrivelsen Vi vil give dig de informationer, du får brug for om specielle hensyn til børn, ansvar, kompetence og tavshedspligt Vi kræver skriftlighed i vejledningen. Hvordan og omkring hvad, aftales mellem dig og din vejleder. Krav til vejlederen: Vejlederen skal indgå i samarbejdet med engagement og indlevelse. Vejlederen er uddannet pædagog, og skal mindst have været ansat 1 år i huset. Vejlederen tilrettelægger sammen med dig praktikforløbet, og sikrer, at der er tid og rum til at være studerende med netop de opgaver, du har udvalgt. Vejlederen er din private støttepædagog, og vil være den, der guider dig ind i huset, og giver dig feedback Vejlederrollen skal være kendt i huset. Andre pædagoger i huset kan være specielt interesseret i områder, der kan være interessant for dig. Aftal nærmere med din vejleder. Alle forhold af ansættelsesmæssig karakter hører under lederen og souschefen. Lederen kan deltage i første

21 målsættende møde og midtvejsevalueringen og indgår i vejledning af mere overordnet karakter. Opstår der problemer undervejs uanset karakter er både studerende og vejleder forpligtiget til at orientere lederen. Det er naturligvis sådan, at både vejleder og studerende kan søge oplysninger ved de andre kollegaer, og der vil i kraft af, at du er studerende, være en særlig fokus på netop din rolle i huset. Den studerendes arbejdsplan: Det forventes at den studerende kan have mødetider indenfor institutionens åbningstid. Derudover forventer vi fleksibilitet af alle vore medarbejdere i forhold til at få dagligdagen til at fungere ved sygdom eller ferie. Organisering af kontakt til uddannelsesinstitution (herunder en kort beskrivelse af hvordan institutionen forholder sig, hvis der er bekymring / problemer i praktikforløbet) Både vejleder og studerende har mulighed for at inddrage seminariet ved problemer. Vi har den holdning at vi først forsøger at løse tingene selv. Hvis det viser sig problematisk for den studerende at opfylde de opstillede mål udarbejdes der en handleplan som seminariet kan inddrages i. Hvis denne også giver problemer i forhold til målopfyldelsen indkalder vi vejlederen fra seminariet.

22 Dagtilbudspædagogik Uddannelsesplan for Modul 13 Område 4: Samarbejde og udvikling 3. praktikperiode. Området retter sig mod systematisk og videnbaseret refleksion over og bidrag til udvikling og innovation i pædagogisk praksis. Kompetencemål: Den studerende skal målrettet kunne tilrettelægge, gennemføre, dokumentere og evaluere aktiviteter og læreprocesser, der støtter barnets trivsel, læring, dannelse og udvikling. I den forbindelse skal den studerende på et fagligt grundlag kunne udfordre eksisterende praksis, afsøge og vurdere alternative muligheder og bidrage til udvikling af pædagogisk praksis. Vidensmål: Den studerende har viden om samfundsmæssige og institutionelle problemstillinger forbundet med pædagogisk arbejde i dagtilbud, leg, bevægelse, natur- og kulturoplevelser, digitale medier samt skabende aktiviteters betydning for 0-5 åriges dannelse, trivsel, læring og udvikling, forandringsprocesser og innovation, inddragelse af børn og forældres perspektiv i udviklings- og forandringsprocesser, didaktiske og pædagogiske metoder til udvikling af pædagogisk praksis, herunder dokumentation og evaluering Færdighedsmål: Den studerende kan identificere, analysere og vurdere samfundsmæssige rammer og institutionskulturens betydning for samarbejde, pædagogisk udvikling og kvalitet, udvikle det fysiske, psykiske, sociale og æstetiske børnemiljø, bidrage til udvikling af pædagogisk praksis gennem innovative og eksperimenterende tiltag, inddrage børn og forældres ideer og kreativitet som en del af pædagogiske udviklings- og forandringsprocesser, sætte mål, anvende dokumentations- og evalueringsmetoder og udvikle viden gennem

23 deltagelse, systematisk erfaringsopsamling og refleksion over pædagogisk praksis Hvordan arbejder vi med dette? Hvilke læringsmuligheder tilbyder vi? Hvordan understøtter vi den studerendes læring indenfor dette? I denne praktik forventer vi at den studerende: kan fungere i samspillet med børnene det enkelte barn/en mindre gruppe/en større gruppe/hele gruppen afprøver og udviser handlekraft på egen kunnen specielt i samspillet m. børnene fremkommer med egne ideer til aktiviteter etablerer flere kortere pædagogiske forløb bla. med særlig valgt målgruppe og hermed bør indsatsen kunne kvalificeres udviser overblik over forløbet tager ansvar for og har overblik over hele børnegruppen i huset tager ansvar for og har overblik over mindre børnegrupper uden for husets fire vægge reflekterer over egen rolle i forløbet samt eventuelle samarbejdsrelationer forholder sig til konflikter barn/barn og barn/voksen og udviser færdigheder i at kunne løse konflikter opnår selvstændighed i det pædagogiske felt og bidrager til fornyelse tilegner sig husets rytme og daglige rutiner og deltager aktivt i arbejdet kan agere i spontant/akut opståede situationer improviserer og forholder sig til

24 andet end til planer deltager aktivt i planlægning af stuens aktiviteter og drift tager initiativ til fælles og egne aktiviteter kan indgå som en del af andres planlagte pædagogiske forløb deltager aktivt i møder internt i huset deltager aktivt i den udvikling, der er i gang i huset deltager aktivt i planlægning og afvikling af arrangementer på lige fod med det øvrige personale tilegner sig erfaringer i samarbejdet m. personalet vejlederen/stuens personale/det øvrige hus kan reflektere over samarbejdskulturen i huset gør sig overvejelser over evt. konflikter voksen/voksen reflekterer og handler på oplevede, egne konflikter voksen/voksen har reflekteret over og har et bud på kommunikation, ledelse og samarbejde i institutionen deltager i relevant tværfagligt samarbejde med eksterne samarbejdspartnere tilegner sig erfaringer i forældresamarbejdet det daglige samarbejde/v. arrangementer udvise færdigheder i samarbejdet med forældrene kan opsamle, sammenstille og reflektere over de opsamlede erfaringer viser at teorien fra seminariet anvendes i praksis er bevidst om egen nuværende pædagogiske ståsted træner sig i forskellige metoder for iagttagelse

25 fortsat træner sin skriftelighed i forbindelse med iagttagelser, forløbsbeskrivelser og refleksion til brug ved vejledningstimerne udviser færdigheder i iagttagelse og beskrivelse af børn Der udarbejdes en større skriftlig opgave på minimum 8 sider. Opgaven defineres af den studerende i samspil med din vejleder. Under vejledningen tjekkes der jævnligt om der er progression i opfyldelse af målene. Ansvaret herfor deler den studerende og vejlederen. Evalueringen påhviler vejlederen ved både den løbende og den endelige vurdering. Evalueringen tager udgangspunkt i uddannelsesplanens kompetencemål for denne periode. De konkrete udsagn skal ses som en progressiv udvikling. Der kan i tilfælde af personlige og faglige kvalifikationer arbejdes videre med nye mål. Efter 1 mdr. vurderer begge parter, hvorvidt praktikken fremover skønnes at forløbe uden problemer af nogen art. Den studerende og vejlederen nedfælder i tvivlstilfælde det oplevede Herefter kan seminariet kontaktes og inddrages i udarbejdelse af en handlingsplan frem til midtvejsevalueringen. Angivelse af relevant litteratur: Pædagoger i skyggen af Ester

26 Nørregaard-Nielsen og Den professionelle pædagog af Anette Hegelund Dalsgaard og Lotte Mejl. Modulets evaluering. Her formuleres hvordan den studerendes læringsudbytte evalueres ved 2/3 af praktikperioden Midtvejsevalueringen ligger i slutningen af 2. mdr. Inden evalueringen skal vejlederen have lavet en skriftlig vurdering, og (eventuelt afhængig af seminariets vejleders ønske) indsendt den til seminariet. Seminariet deltager i midtvejsevalueringen sammen med studerende, vejlederen og evt. lederen. For 2. og 3. praktikperiode er dette en endelig vurdering af ansættelsesforholdet. For alle studerende kan der i tvivlstilfælde udarbejdes en handlingsplan med indbyggede deadlines. Den endelige vurdering fortages skriftligt. Den studerende præsenteres for udtalelsen, og har udtaleret. Der må ikke ligge noget i vurderingen, som ikke på forhånd er blevet berørt tidligere i forløbet. Vi modtager gerne en slutevaluering fra dig også. Den kunne gå på hvordan har det været, at være studerende hos os, føler du har fået den vejledning du havde behov for, opleves det som om hele huset er engageret i dig som studerende o.lign. Institutionen som praktiksted: Er der særlige forventninger til den studerendes forudsætninger? Se under særlige forhold under ansættelsen. Den studerendes arbejdsplan: Det forventes at den studerende kan have mødetider indenfor

27 institutionens åbningstid. Derudover forventer vi fleksibilitet af alle vore medarbejdere i forhold til at få dagligdagen til at fungere ved sygdom eller ferie. Organisering af vejledning: Hvordan udmøntes uddannelsesplaner for den enkelte studerende Hvordan inddrages den studerendes dokumentations- og portfolio-arbejde i vejledningsprocessen? Hvordan tilrettelægges vejledningen? Udover fastlagt vejledning er det muligt at arrangere at prøve at være i de andre afdelinger og bruge en anden pædagog med et særligt kompetenceområde til vejledning. Den studerende vil få mulighed for at prøve ting af. Hvis der er noget man brænder for kan det næsten altid lade sig gøre da vi er meget opmærksomme på at bakke hinanden op i de ideer der fremkommer. Da vi er moderinstitution for musikbørnehaven og idrætsbørnehaven vil du som studerende have mulighed for at tage på besøg og / eller deltage i vores fælles festlige fredage, hvor vi en gang i måneden rokerer rundt med børn og voksne således vi opnår en synergi effekt af hinandens faglige viden. Der er forskellige vejledere på skift. De to har pixi kurset fra seminariet. Der afsættes ca. 1 t. ugentligt. Disse lægges så det passer i husets rytme. Derudover ser vi også dialog i hverdagen som vejledning. Vejledningen foregår primært mellem den studerende og vejlederen og helst i samtalerummet. Andre med viden på specielle områder kan inddrages. Den praktikansvarlige (lederen) kan deltage i det første målsættende møde, samt i midtvejsevalueringen. Udover denne faste vejledning opfordres alle studerende til, at stille sig undrende

28 overfor praksis og spørge personalet de oplever en given situation med. Sygdom er gyldig aflysningsgrund. Derudover søges møderne fastholdt. Den studerende er ansvarlig for referatet, som laves efter hvert møde med underskrifter af begge deltagere. Indholdet af timerne afhænger af det gældende praktikdokument. Huset har lagt en ramme for dagsordenen. Vejlederen er ansvarlig for at en overordnet tilrettelæggelse af konferencetimerne udarbejdes, således at både dine og vore ønsker tilgodeses. Du har ansvaret for at aflevere/tilrettelægge dagsordenen fra gang til gang. Den udarbejdes i fritiden. Vi har besluttet at de studerende der er i vuggestuen skal vejledes en gang af et børnehavepersonale og omvendt. Dette for at have en forståelse af hinandens hverdag. Derudover skal du have en vejledningsgang med lederen hvor I taler om økonomi, struktur o. lign. Den første vejledningsseance er speciel. Til denne forventer vi, at du formidler: Erfaringer fra evt. øvrige praktikker/arbejdsfelter, der rækker ind i denne praktik Andre relevante erfaringer Mål og forventninger Emner og litteratur fra seminariet Praktikstedsbeskrivelsen Vi vil give dig de informationer, du får brug for om specielle hensyn til børn, ansvar, kompetence og tavshedspligt Vi kræver skriftlighed i vejledningen.

29 Hvordan og omkring hvad, aftales mellem dig og din vejleder. Krav til vejlederen: Vejlederen skal indgå i samarbejdet med engagement og indlevelse. Vejlederen er uddannet pædagog, og skal mindst have været ansat 1 år i huset. Vejlederen tilrettelægger sammen med dig praktikforløbet, og sikrer, at der er tid og rum til at være studerende med netop de opgaver, du har udvalgt. Vejlederen er din private støttepædagog, og vil være den, der guider dig ind i huset, og giver dig feedback Vejlederrollen skal være kendt i huset. Andre pædagoger i huset kan være specielt interesseret i områder, der kan være interessant for dig. Aftal nærmere med din vejleder. Alle forhold af ansættelsesmæssig karakter hører under lederen og souschefen. Lederen kan deltage i første målsættende møde og midtvejsevalueringen og indgår i vejledning af mere overordnet karakter. Opstår der problemer undervejs uanset karakter er både studerende og vejleder forpligtiget til at orientere lederen. Det er naturligvis sådan, at både vejleder og studerende kan søge oplysninger ved de andre kollegaer, og der vil i kraft af, at du er studerende, være en særlig fokus på netop din rolle i huset. Organisering af kontakt til uddannelsesinstitution Både vejleder og studerende har mulighed for at inddrage seminariet

30 (herunder en kort beskrivelse af hvordan institutionen forholder sig, hvis der er bekymring / problemer i praktikforløbet) ved problemer. Vi har den holdning at vi først forsøger at løse tingene selv. Hvis det viser sig problematisk for den studerende at opfylde de opstillede mål udarbejdes der en handleplan som seminariet kan inddrages i. Hvis denne også giver problemer i forhold til målopfyldelsen indkalder vi vejlederen fra seminariet.

31 Uddannelsesplan 4. praktikperiode i Bachelorprojektet Område: Bachelorprojektet, herunder 4. praktikperiode. Bachelorprojektet udspringer af den studerendes specialiseringsområde. Bachelorprojektet og den tilhørende bachelorpraktik tager udgangspunkt i en professionsrelevant problemstilling. Bachelorprojektets problemformulering danner grundlag for en empirisk og teoretisk analyse, identifikation af udviklingsmuligheder og perspektivering af praksis. Kompetencemål: Den studerende kan identificere, undersøge, udvikle og perspektivere pædagogfaglige problemstillinger. Vidensmål: Den studerende har viden om virkefelter for den pædagogiske profession, pædagogfaglig udvikling og innovation, pædagogens professionsfaglighed og professionsetik, følgende forholds indflydelse på den valgte problemstilling: -Kulturelle og sociale. -Institutionelle og organisatoriske. --Historiske, samfundsmæssige og internationale, nationale og internationale forsknings- og udviklingsresultater af relevans for den valgte problemstilling, empiriske undersøgelsesmetoder samt deres muligheder og begrænsninger og opgaveskrivning og faglig formidling. Færdighedsmål: Den studerende kan identificere, afgrænse og undersøge en relevant professionsfaglig problemstilling af både teoretisk og praktisk karakter, identificere og fagligt vurdere muligheder for udvikling og kvalificering af pædagogisk praksis, formidle etiske og handleorienterede overvejelser, der kvalificerer pædagogisk samspil, og demonstrere professionsfaglig dømmekraft, inddrage organisatoriske og samfundsmæssige forhold i perspektiveringen af den valgte problemstilling, inddrage viden og forskning i en faglig argumentation, vurdere og begrunde valget af metoder til indsamling af empiri og formidle analyse- og undersøgelsesresultater mundtligt og skriftligt.

32 Institutionens udviklings- og innovationsfelter: Vi arbejder ud fra en metode der hedder motivationssamtalen. Det er startet som en klientcentrere samtale hvor man går med modstanden frem for at gå imod den. Vi har tilrettet materialet så det passer i vores dagligdag og lavet et How to do inspirationsmateriale. Vi har deltaget i et projekt fra UCSyd med en innovationskonsulent hvor vi lavede en tavle til innovative mødeafholdelse. Vi arbejder ud fra fem værdier det er KOMMUNIKATION-ROLLEMODEL- PLANLÆGNING-UDVIKLING og TRIVSEL. Indholdet af disse formidler vi naturligvis til dig. Vi er som den eneste institution i Kolding en temainstitution med både en musik og en idrætsbørnehave under os. Det giver institutionen som helhed en stor faglig mangfoldighed som du som studerende vil kunne profitere af. Institutionens rammer for empiriindsamling: (Herunder tilladelser til f.eks. fotografering, videooptagelse mv.) På hvert barn har vi forskellige tilladelser i forhold til visning af billeder. Når det gælder et projekt de studerende laver har vi tradition for, at vi spørger forældrene og får en underskrift på lige netop det projekt og den anvendelse. Det er de studerende der i samarbejde med vejlederen, der laver sedlen. Kontaktperson for den studerende Leder Gitte Ottesen eller souschef Birgitte Boisen

33 Praktikperioderne 8. Praktikken tilrettelægges i fire perioder. Stk. 2. Første praktik, svarende til 10 ECTS-point, tilrettelægges som ulønnet praktik på 2. semester med 32 arbejdsdage med et gennemsnitligt timetal på 6 timer pr. dag og med 3 studiedage på professionshøjskolen Stk. 3. Anden og tredje praktik: To specialiseringspraktikperioder, hver svarende til 30 ECTS point, tilrettelægges som lønnet praktik med start i henholdsvis 3. og 5. semester på et praktiksted i tilknytning til specialiseringsdelen. De to praktikperioder tilrettelægges hver over 6 måneder med et gennemsnitligt ugentligt timetal på 32,5 timer. I hver af de to 6- måneders praktikperioder indgår 10 studiedage på professionshøjskolen. I forbindelse med tredje praktik gennemføres et uddannelsesforløb på 2 dage med førstehjælp varetaget af en formelt anerkendt førstehjælpsinstruktør på professionshøjskolen. Stk. 4. Fjerde praktik, svarende til 5 ECTS-point, tilrettelægges som ulønnet praktik på 7. semester i sammenhæng med bachelorprojektet på et praktiksted i tilknytning til specialiseringen. Praktikken indeholder den studerendes opsamling af empiri og fordeles over 16 arbejdsdage med et gennemsnitligt timetal på 6 timer. Studiedage Stk. 5. Studiedagenes formål er at understøtte den studerendes tilegnelse af praktikkens kompetencemål. Uddannelsesinstitutionen tilrettelægger studiedagene med udgangspunkt i de studerendes læring i den konkrete praktik gennem undersøgelse og udvikling af forholdet mellem teori og praksis. De studerendes dokumentation af praktikerfaringer indgår i studiedagene. Mødepligt Stk. 6. Den studerende har mødepligt til praktikken, herunder studiedagene. Stk. 7. Regler om de fire praktikperioders placering i uddannelsen fastsættes i studieordningen, jf. 21, stk. 2, nr. 5. Praktikbeskrivelse 9. Praktikstedet udarbejder en praktikbeskrivelse, der skal indeholde følgende: 1) Beskrivelse af praktikstedet, herunder formål, karakteristik af brugergruppe og arbejdsmetoder. 2) Uddannelsesplan for de praktikperioder, praktikstedet kan modtage studerende. Planen skal udarbejdes i overensstemmelse med kompetencemålene for de relevante praktikperioder med angivelse af relevant litteratur, organisering af praktikvejledning og af kontakt til professionshøjskolen. Uddannelsesplanen udarbejdes i samarbejde med professionshøjskolen. Vejledning og 2/3 del samtale

34 Stk. 2. Praktikstedet har ansvaret for, at den studerende modtager praktikvejledning i overensstemmelse med kompetencemålene for praktikperioden. Stk. 3. Senest når 2/3 af praktikperioden er forløbet i første, anden og tredje praktikperiode, skal praktikstedet efter møde med professionshøjskolen og den studerende udtale sig om, hvordan den studerende kan opfylde kompetencemålene for den pågældende periode. Praktikforberedelse og opfølgning 10. Professionshøjskolen forbereder forud for hver praktikperiode de studerende på uddannelsen i praktikken, herunder på studiemetoder, og på periodens kompetencemål. Stk. 2. I løbet af praktikperioden modtager den studerende i studiedagene, jf. 8, stk. 5, undervisning og vejledning af professionshøjskolen. Stk. 3. Efter praktikperioden inddrager professionshøjskolen løbende de studerendes erfaringer fra praktikken i undervisningen. Endvidere inddrager professionshøjskolen praktikstedets udtalelse om praktikforløbet i den løbende vejledning af den studerende. International praktik 11. Professionshøjskolen kan tillade en studerende at gennemføre praktik i udlandet, når praktikopholdet er et led i et formaliseret uddannelsessamarbejde mellem professionshøjskolen og en uddannelsesinstitution i udlandet. Aftalen mellem de to uddannelsesinstitutioner om modtagelse af studerende i praktik skal være indgået senest 2 måneder før praktikperiodens begyndelse og udarbejdes i overensstemmelse med kompetencemålene for perioden. Stk. 2. Kravet om, at praktikken skal være lønnet, jf. 8, stk. 3, kan fraviges, hvis det udenlandske praktiksted skriftligt erklærer, at lønnede praktikforhold ikke er sædvane i det pågældende land, og at det i øvrigt ikke er muligt at yde den studerende løn i praktikken. Stk. 3. I forbindelse med tilladelsen til praktik i udlandet kan professionshøjskolen fravige 10, stk. 2, når de hensyn, der ligger til grund for reglen, tilgodeses på anden måde. Praktikkens prøver 17. Første, anden og tredje praktikperiode afsluttes hver med en prøve, der finder sted på praktikstedet eller professionshøjskolen. Stk. 2. Første og anden praktikperiode bedømmes med intern bedømmelse af en praktikvejleder fra praktikstedet og en underviser udpeget af professionshøjskolen. Stk. 3. Tredje praktikperiode bedømmes med ekstern bedømmelse af en praktikvejleder fra praktikstedet, en underviser udpeget af professionshøjskolen og en censor. Stk. 4. De tre praktikperioder bedømmes med»bestået/ikke bestået«. Stk. 5. Bedømmes en praktikprøve til»ikke bestået«afholder professionshøjskolen en samtale om det videre forløb med den studerende.

35 Som resultat af samtalen kan den studerende i særlige tilfælde tilbydes at gå praktikperioden om én gang. 18. Ved prøverne bedømmes det, i hvilken grad kompetencemålene er opfyldt (jf. bekendtgørelsens bilag 1-7). Stk. 2. I vurderingen af, i hvilken grad den studerende har opfyldt kompetencemålene, indgår, at den studerende 1) kan gøre rede for kendt viden, færdigheder og grundlæggende processer, 2) kan fremstille sammenhænge og analysere kendte situationer og problemstillinger gennem anvendelse af tilegnet viden og færdigheder og på den baggrund handle i pædagogisk praksis og 3) kan reflektere over og vurdere nye situationer og problemstillinger, som kræver selvstændige vurderinger og alternative måder at handle på i pædagogisk praksis. Stk. 3. Prøveformerne skal sikre professionskompetencer i forhold til en praksisnær problemstilling. Stk. 4. For prøverne gælder i øvrigt reglerne i bekendtgørelse om prøver i erhvervsrettede videregående uddannelser (eksamensbekendtgørelsen).

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1.

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. PRAKTIKBESKRIVELSE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

Kompetenceområde 3: Pædagogens praksis Området retter sig mod deltagelse i pædagogisk praksis inden for det pædagogiske arbejdsområde.

Kompetenceområde 3: Pædagogens praksis Området retter sig mod deltagelse i pædagogisk praksis inden for det pædagogiske arbejdsområde. Uddannelsesplan for Modul 4 - Praktikperiode 1 Institutionens navn: Praktikstedet skal jf. Bek. Nr 211 af 6.3.2014 9 stk. 2 udfærdige Uddannelsesplan for de praktikperioder, praktikstedet kan modtage studerende.

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1.

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. PRAKTIKBESKRIVELSE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. OG 3. PRAKTIKPERIODE, DAGTILBUDSPÆDAGOGIK.

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. OG 3. PRAKTIKPERIODE, DAGTILBUDSPÆDAGOGIK. PRAKTIKBESKRIVELSE 2. OG 3. PRAKTIKPERIODE, DAGTILBUDSPÆDAGOGIK. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet:

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1.

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. PRAKTIKBESKRIVELSE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1.

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. PRAKTIKBESKRIVELSE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1.

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. PRAKTIKBESKRIVELSE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1.

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. PRAKTIKBESKRIVELSE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1.

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. PRAKTIKBESKRIVELSE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1.

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. PRAKTIKBESKRIVELSE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1.

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. PRAKTIKBESKRIVELSE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse og Uddannelsesplan. Pædagogstuderende 4. Praktikperiode Bachelorprojektet

Praktikstedsbeskrivelse og Uddannelsesplan. Pædagogstuderende 4. Praktikperiode Bachelorprojektet Praktikstedsbeskrivelse og Uddannelsesplan Pædagogstuderende 4. Praktikperiode Bachelorprojektet 1 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Telefonnr.: Adresse: Pinjevejens Børnehus

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet PRAKTIKBESKRIVELSE Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode a) Pædagogens praksis C. Uddannelsesplan for anden og tredje praktikperiode

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet PRAKTIKBESKRIVELSE Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode a) Pædagogens praksis C. Uddannelsesplan for anden og tredje praktikperiode

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. PRAKTIKPERIODE, DAGTILBUDSPÆDAGOGIK. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog.

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. PRAKTIKPERIODE, DAGTILBUDSPÆDAGOGIK. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. PRAKTIKBESKRIVELSE 2. PRAKTIKPERIODE, DAGTILBUDSPÆDAGOGIK. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet:

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1.

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. PRAKTIKBESKRIVELSE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1.

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. PRAKTIKBESKRIVELSE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1.

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. PRAKTIKBESKRIVELSE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

X 2 2. Området retter sig mod systematisk og vidensbaseret refleksion over og bidrag til udvikling og innovation i pædagogisk praksis

X 2 2. Området retter sig mod systematisk og vidensbaseret refleksion over og bidrag til udvikling og innovation i pædagogisk praksis Uddannelsesplan for Modul 13 - Praktikperiode 3 - DTP Institutionens navn: Praktikstedet skal jf. Bek. Nr 211 af 6.3.2014 9 stk. 2 udfærdige Uddannelsesplan for de praktikperioder, praktikstedet kan modtage

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1.

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. PRAKTIKBESKRIVELSE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1.

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. PRAKTIKBESKRIVELSE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. OG 3. PRAKTIKPERIODE, DAGTILBUDSPÆDAGOGIK.

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. OG 3. PRAKTIKPERIODE, DAGTILBUDSPÆDAGOGIK. PRAKTIKBESKRIVELSE 2. OG 3. PRAKTIKPERIODE, DAGTILBUDSPÆDAGOGIK. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet:

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1.

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. PRAKTIKBESKRIVELSE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet PRAKTIKBESKRIVELSE Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode a) Pædagogens praksis C. Uddannelsesplan for anden og tredje praktikperiode

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1.

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. PRAKTIKBESKRIVELSE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1.

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. PRAKTIKBESKRIVELSE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. OG 3. PRAKTIKPERIODE, DAGTILBUDSPÆDAGOGIK.

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. OG 3. PRAKTIKPERIODE, DAGTILBUDSPÆDAGOGIK. PRAKTIKBESKRIVELSE 2. OG 3. PRAKTIKPERIODE, DAGTILBUDSPÆDAGOGIK. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014/opdateret december

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1.

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. PRAKTIKBESKRIVELSE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

Videns og færdighedsmål. Uddannelsesplan for Modul 9 - Praktikperiode 2 - DTP. Institutionens navn: Daginstitutionen Skovbrynet

Videns og færdighedsmål. Uddannelsesplan for Modul 9 - Praktikperiode 2 - DTP. Institutionens navn: Daginstitutionen Skovbrynet Uddannelsesplan for Modul 9 - Praktikperiode 2 - DTP Institutionens navn: Daginstitutionen Skovbrynet Praktikstedet skal jf. Bek. Nr 211 af 6.3.2014 9 stk. 2 udfærdige Uddannelsesplan for de praktikperioder,

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1.

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. PRAKTIKBESKRIVELSE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1.

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. PRAKTIKBESKRIVELSE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1.

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. PRAKTIKBESKRIVELSE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1.

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. PRAKTIKBESKRIVELSE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1.

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. PRAKTIKBESKRIVELSE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. OG 3. PRAKTIKPERIODE, SKOLE- OG FRITIDSPÆDAGOGIK.

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. OG 3. PRAKTIKPERIODE, SKOLE- OG FRITIDSPÆDAGOGIK. PRAKTIKBESKRIVELSE 2. OG 3. PRAKTIKPERIODE, SKOLE- OG FRITIDSPÆDAGOGIK. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1.

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. PRAKTIKBESKRIVELSE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. Bekendtgørelse nr. 211 af 6/3/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog, med virkning fra 1. august 2014.

PRAKTIKBESKRIVELSE. Bekendtgørelse nr. 211 af 6/3/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog, med virkning fra 1. august 2014. PRAKTIKBESKRIVELSE Bekendtgørelse nr. 211 af 6/3/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog, med virkning fra 1. august 2014. Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 1. PRAKTIKPERIODE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog.

PRAKTIKBESKRIVELSE 1. PRAKTIKPERIODE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. PRAKTIKBESKRIVELSE 1. PRAKTIKPERIODE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse For Pædagoguddannelsen. 4. Praktik periode

Praktikstedsbeskrivelse For Pædagoguddannelsen. 4. Praktik periode Praktikstedsbeskrivelse For Pædagoguddannelsen Børnehuset Ved Åen Dagtilbud 4. Praktik periode Børnehuset Ved Åen, Engstien 5, 6000 Kolding Tlf: 51253665 Mail: ved-aaen@kolding.dk Hjemmeside: www.bhvedaaen.kolding.dk

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1.

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. PRAKTIKBESKRIVELSE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1.

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. PRAKTIKBESKRIVELSE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

B. Uddannelsesplan for anden og tredje praktikperiode a) Dagtilbudspædagogik

B. Uddannelsesplan for anden og tredje praktikperiode a) Dagtilbudspædagogik B. Uddannelsesplan for anden og tredje praktikperiode a) Dagtilbudspædagogik Dagtilbudspædagogik 2. Praktikperiode Kompetenceområde: Relationer og kommunikation Området retter sig mod relationer, samspil

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1.

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. PRAKTIKBESKRIVELSE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

Grundfagligheden praktik 1 PRAKTIKBESKRIVELSE

Grundfagligheden praktik 1 PRAKTIKBESKRIVELSE Grundfagligheden praktik 1 PRAKTIKBESKRIVELSE Bekendtgørelse nr. 211 af 6/3/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog, med virkning fra 1. august 2014. Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1.

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. PRAKTIKBESKRIVELSE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1.

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. PRAKTIKBESKRIVELSE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. OG 3. PRAKTIKPERIODE, DAGTILBUDSPÆDAGOGIK.

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. OG 3. PRAKTIKPERIODE, DAGTILBUDSPÆDAGOGIK. PRAKTIKBESKRIVELSE 2. OG 3. PRAKTIKPERIODE, DAGTILBUDSPÆDAGOGIK. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet:

Læs mere

Videns og færdighedsmål. Uddannelsesplan for Modul 9 - Praktikperiode 2 - DTP. Institutionens navn:

Videns og færdighedsmål. Uddannelsesplan for Modul 9 - Praktikperiode 2 - DTP. Institutionens navn: Uddannelsesplan for Modul 9 - Praktikperiode 2 - DTP Institutionens navn: Praktikstedet skal jf. Bek. Nr 211 af 6.3.2014 9 stk. 2 udfærdige Uddannelsesplan for de praktikperioder, praktikstedet kan modtage

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. OG 3. PRAKTIKPERIODE, DAGTILBUDSPÆDAGOGIK.

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. OG 3. PRAKTIKPERIODE, DAGTILBUDSPÆDAGOGIK. PRAKTIKBESKRIVELSE 2. OG 3. PRAKTIKPERIODE, DAGTILBUDSPÆDAGOGIK. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet:

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1.

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. PRAKTIKBESKRIVELSE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

Uddannelsesplan. for praktik på. Sølager

Uddannelsesplan. for praktik på. Sølager Uddannelsesplan for praktik på Sølager 2011 Indholdsfortegnelse 1. Beskrivelse af de enkelte afdelinger (vedlagt) 2. Generelle forventninger for praktik på Sølager. 3. Inden du starter. 4. Når du starter

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. Bekendtgørelse nr. 211 af 6/3/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog, med virkning fra 1. august 2014.

PRAKTIKBESKRIVELSE. Bekendtgørelse nr. 211 af 6/3/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog, med virkning fra 1. august 2014. PRAKTIKBESKRIVELSE Bekendtgørelse nr. 211 af 6/3/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog, med virkning fra 1. august 2014. Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1.

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. PRAKTIKBESKRIVELSE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. Pædagoguddannelsen VIA University College

PRAKTIKBESKRIVELSE. Pædagoguddannelsen VIA University College PRAKTIKBESKRIVELSE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1.

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. PRAKTIKBESKRIVELSE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

Videns og færdighedsmål. Uddannelsesplan for Modul 9 - Praktikperiode 2 - DTP. Institutionens navn: Daginstitution Under Egen

Videns og færdighedsmål. Uddannelsesplan for Modul 9 - Praktikperiode 2 - DTP. Institutionens navn: Daginstitution Under Egen Uddannelsesplan for Modul 9 - Praktikperiode 2 - DTP Institutionens navn: Daginstitution Under Egen Praktikstedet skal jf. Bek. Nr 211 af 6.3.2014 9 stk. 2 udfærdige Uddannelsesplan for de praktikperioder,

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. Bekendtgørelse nr. 211 af 6/3/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog, med virkning fra 1. august 2014.

PRAKTIKBESKRIVELSE. Bekendtgørelse nr. 211 af 6/3/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog, med virkning fra 1. august 2014. PRAKTIKBESKRIVELSE Bekendtgørelse nr. 211 af 6/3/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog, med virkning fra 1. august 2014. Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse For Pædagogstuderende

Praktikstedsbeskrivelse For Pædagogstuderende Praktikstedsbeskrivelse For Pædagogstuderende Børnegården Vester Nebel Dagtilbud 4. Praktik periode Bachelorprojektet Børnegården Vester Nebel, Donsvej 1, Vester Nebel, 6040 Egtved Tlf. 79797992 Mail:

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1.

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. PRAKTIKBESKRIVELSE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Skovgården

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1.

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. PRAKTIKBESKRIVELSE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor VIA University Collegesom pædagog.

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor VIA University Collegesom pædagog. PRAKTIKBESKRIVELSE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. Bekendtgørelse nr. 211 af 6/3/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog, med virkning fra 1. august 2014.

PRAKTIKBESKRIVELSE. Bekendtgørelse nr. 211 af 6/3/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog, med virkning fra 1. august 2014. PRAKTIKBESKRIVELSE Bekendtgørelse nr. 211 af 6/3/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog, med virkning fra 1. august 2014. Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Idrætsbørnehaven

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1.

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. PRAKTIKBESKRIVELSE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. OG 3. PRAKTIKPERIODE, DAGTILBUDSPÆDAGOGIK.

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. OG 3. PRAKTIKPERIODE, DAGTILBUDSPÆDAGOGIK. PRAKTIKBESKRIVELSE 2. OG 3. PRAKTIKPERIODE, DAGTILBUDSPÆDAGOGIK. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet:

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1.

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. PRAKTIKBESKRIVELSE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 1. PRAKTIKPERIODE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog.

PRAKTIKBESKRIVELSE 1. PRAKTIKPERIODE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. PRAKTIKBESKRIVELSE 1. PRAKTIKPERIODE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 1. PRAKTIKPERIODE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog.

PRAKTIKBESKRIVELSE 1. PRAKTIKPERIODE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. PRAKTIKBESKRIVELSE 1. PRAKTIKPERIODE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse og Uddannelsesplan Pædagogstuderende 1. Praktikperiode

Praktikstedsbeskrivelse og Uddannelsesplan Pædagogstuderende 1. Praktikperiode Praktikstedsbeskrivelse og Uddannelsesplan Pædagogstuderende 1. Praktikperiode 1 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Email: Hjemmesideadresse: Ledelse: Børnehaven Spiren Afd. Spirehuset,

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 1. PRAKTIKPERIODE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Opdateret

PRAKTIKBESKRIVELSE 1. PRAKTIKPERIODE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Opdateret PRAKTIKBESKRIVELSE 1. PRAKTIKPERIODE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Opdateret 04-08-2015 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn:

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1.

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. PRAKTIKBESKRIVELSE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 1. PRAKTIKPERIODE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog.

PRAKTIKBESKRIVELSE 1. PRAKTIKPERIODE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. PRAKTIKBESKRIVELSE 1. PRAKTIKPERIODE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 24/05/2016 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1.

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 24/05/2016 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. PRAKTIKBESKRIVELSE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 24/05/2016 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. juni 2016 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

Vidensmål: Den studerende har viden om. det 0-5 årige barns forudsætninger og udviklingsmuligheder, herunder børn med særlige behov

Vidensmål: Den studerende har viden om. det 0-5 årige barns forudsætninger og udviklingsmuligheder, herunder børn med særlige behov Uddannelsesplan for Modul 9 - Praktikperiode 2 - DTP Institutionens navn: Børnehaven Tusindfryd Praktikstedet skal jf. Bek. Nr 211 af 6.3.2014 9 stk. 2 udfærdige Uddannelsesplan for de praktikperioder,

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1.

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. PRAKTIKBESKRIVELSE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1.

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. PRAKTIKBESKRIVELSE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1.

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. PRAKTIKBESKRIVELSE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1.

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. PRAKTIKBESKRIVELSE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 1. PRAKTIKPERIODE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog.

PRAKTIKBESKRIVELSE 1. PRAKTIKPERIODE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. PRAKTIKBESKRIVELSE 1. PRAKTIKPERIODE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 1. PRAKTIKPERIODE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog.

PRAKTIKBESKRIVELSE 1. PRAKTIKPERIODE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. PRAKTIKBESKRIVELSE 1. PRAKTIKPERIODE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1.

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. PRAKTIKBESKRIVELSE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse og Uddannelsesplan. Pædagogstuderende 1. Praktikperiode

Praktikstedsbeskrivelse og Uddannelsesplan. Pædagogstuderende 1. Praktikperiode Praktikstedsbeskrivelse og Uddannelsesplan Pædagogstuderende 1. Praktikperiode 1 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Telefonnr.: Adresse: Pinjevejens Børnehus Pinjevej 2 6000 Kolding

Læs mere

Videns og færdighedsmål. Uddannelsesplan for Modul 9 - Praktikperiode 2 - DTP Institutionens navn: Børnehaven Over Vejen

Videns og færdighedsmål. Uddannelsesplan for Modul 9 - Praktikperiode 2 - DTP Institutionens navn: Børnehaven Over Vejen Uddannelsesplan for Modul 9 - Praktikperiode 2 - DTP Institutionens navn: Børnehaven Over Vejen Praktikstedet skal jf. Bek. Nr 211 af 6.3.2014 9 stk. 2 udfærdige Uddannelsesplan for de praktikperioder,

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. OG 3. PRAKTIKPERIODE, DAGTILBUDSPÆDAGOGIK.

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. OG 3. PRAKTIKPERIODE, DAGTILBUDSPÆDAGOGIK. PRAKTIKBESKRIVELSE 2. OG 3. PRAKTIKPERIODE, DAGTILBUDSPÆDAGOGIK. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet:

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1.

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. PRAKTIKBESKRIVELSE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1.

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. PRAKTIKBESKRIVELSE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. Pædagoguddannelsen VIA University College

PRAKTIKBESKRIVELSE. Pædagoguddannelsen VIA University College PRAKTIKBESKRIVELSE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1.

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. PRAKTIKBESKRIVELSE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Praktiksted 1 Mail: Kontaktperson: Børnehuset Bjerregrav, Åkandevej

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. Bekendtgørelse nr. 211 af 6/3/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog, med virkning fra 1. august 2014.

PRAKTIKBESKRIVELSE. Bekendtgørelse nr. 211 af 6/3/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog, med virkning fra 1. august 2014. PRAKTIKBESKRIVELSE Bekendtgørelse nr. 211 af 6/3/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog, med virkning fra 1. august 2014. Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

Området retter sig mod systematisk og vidensbaseret refleksion over og bidrag til udvikling og innovation i pædagogisk praksis.

Området retter sig mod systematisk og vidensbaseret refleksion over og bidrag til udvikling og innovation i pædagogisk praksis. Uddannelsesplan for Modul 13 - Praktikperiode 3 - DTP Institutionens navn: Daginstitutionen Palmeallé Praktikstedet skal jf. Bek. Nr 211 af 6.3.2014 9 stk. 2 udfærdige Uddannelsesplan for de praktikperioder,

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1.

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. PRAKTIKBESKRIVELSE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

Kompetenceområde 3: Pædagogens praksis Området retter sig mod deltagelse i pædagogisk praksis inden for det pædagogiske arbejdsområde.

Kompetenceområde 3: Pædagogens praksis Området retter sig mod deltagelse i pædagogisk praksis inden for det pædagogiske arbejdsområde. Uddannelsesplan for Modul 4 - Praktikperiode 1 Institutionens navn: Praktikstedet skal jf. Bek. Nr 211 af 6.3.2014 9 stk. 2 udfærdige Uddannelsesplan for de praktikperioder, praktikstedet kan modtage studerende.

Læs mere

Området retter sig mod systematisk og vidensbaseret refleksion over og bidrag til udvikling og innovation i pædagogisk praksis

Området retter sig mod systematisk og vidensbaseret refleksion over og bidrag til udvikling og innovation i pædagogisk praksis Uddannelsesplan for Modul 13 - Praktikperiode 3 - DTP Institutionens navn: Daginstitutionen Skovbrynet Praktikstedet skal jf. Bek. Nr 211 af 6.3.2014 9 stk. 2 udfærdige Uddannelsesplan for de praktikperioder,

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE for MIDTBYENS DAGTILBUD

PRAKTIKBESKRIVELSE for MIDTBYENS DAGTILBUD PRAKTIKBESKRIVELSE for MIDTBYENS DAGTILBUD jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. 2017 Beskrivelse af praktikstedet: Dagtilbuddets navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 1. PRAKTIKPERIODE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog.

PRAKTIKBESKRIVELSE 1. PRAKTIKPERIODE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. PRAKTIKBESKRIVELSE 1. PRAKTIKPERIODE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 1. PRAKTIKPERIODE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog.

PRAKTIKBESKRIVELSE 1. PRAKTIKPERIODE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. PRAKTIKBESKRIVELSE 1. PRAKTIKPERIODE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. Bekendtgørelse nr. 211 af 6/3/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog, med virkning fra 1. august 2014.

PRAKTIKBESKRIVELSE. Bekendtgørelse nr. 211 af 6/3/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog, med virkning fra 1. august 2014. PRAKTIKBESKRIVELSE Bekendtgørelse nr. 211 af 6/3/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog, med virkning fra 1. august 2014. Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet PRAKTIKBESKRIVELSE Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode a) Pædagogens praksis C. Uddannelsesplan for anden og tredje praktikperiode

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1.

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. PRAKTIKBESKRIVELSE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. Rødbæksgaard Børnehave. Dons Landevej 121. 6000 Kolding. ok.uth@live.dk. www.rødbæksgaardbørnehave.dk.

PRAKTIKBESKRIVELSE. Rødbæksgaard Børnehave. Dons Landevej 121. 6000 Kolding. ok.uth@live.dk. www.rødbæksgaardbørnehave.dk. PRAKTIKBESKRIVELSE Bekendtgørelse nr. 211 af 6/3/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog, med virkning fra 1. august 2014. Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

Uddannelsesplan for pædagogstuderende i Strandhuse børnehave

Uddannelsesplan for pædagogstuderende i Strandhuse børnehave Institutionens navn: Adresse: Strandhuse Børnehave Skolebakken 41, Kolding Telefonnummer: 23260980 E-mail: Hjemmesideadresse: strandhuse@kolding.dk bhstrandhuse.kolding.dk Åbningstider: Mandag til fredag

Læs mere