På dette årsmøde er der over 35 sessioner omkring ProjectWise, så jeg kommer ikke til at nå dem alle.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "På dette årsmøde er der over 35 sessioner omkring ProjectWise, så jeg kommer ikke til at nå dem alle."

Transkript

1 Rejserapport, BE 2011 Philadelphia Denne rejserapport vil indeholde informationer relevant for Datamanegement SIG en. Under en sådan konference får man en masse information, og det vil ikke være muligt at gengive det hele her. Jeg har forsøgt at sprede min deltagelse således at den dækker ProjectWise, men også andre Datamanagement relateret issues. Jeg håber at I får noget ud af rapporten, og kan naturligvis altid spørge. Mange sessioner kan ses på Bentley s hjemmeside. Gå endelig ind og kig, der er meget at komme efter. På dette årsmøde er der over 35 sessioner omkring ProjectWise, så jeg kommer ikke til at nå dem alle. Vi har igen i år møde med ProjectWise produktcheferne så vi har mulighed for at spørge indtil vores problemer og ønsker. NB! Alle udsagn og kommentarer er nedfældet på baggrund af en blanding af notater og hukommelse, så er der noget jeg har misforstået eller gengivet forkert, så er det ikke med vilje! Tirsdag d. 24 maj Malcom COO, bød velkommen, med en intro til Philadelphia, og lidt om konferencens størrelse, vi fik ikke deltager antallet at vide så jeg går ud fra at det ikke slår rekorder. Ellers er mange bruger foreninger præsenteret, og mange lande deltager. Konferencens overskrift er Sharpen your edge hvilket et eller andet sted betyder at vi nu får værktøjerne der gør os lidt bedre. Man har lidt på fornemmelsen at Bentley har lyttet meget til hvad brugerne vil have, og at der kommer mange tiltag store som små. Specielt at man i år kan præsenterer understøttelse af Ipad, er det store trækplaster Sporet fra sidst år omkring Sustaining Infrastructure, kører stadig videre hvilket er fornuftigt da de fleste deltagere, på den ene eller anden måde er involveret i at opbygge, udvide og drive vores infrastruktur. Malcom overlod mikrofonen til Greg Bentley CEO i Bentley. Greg brugte lidt tid på at forklare hvordan Bentley klarede sig i forhold til AutoDesk, og der hales langsomt ind. Bentley er et aktieselskab der ejes 85% af Bentley familien og kollegaer i Bentley. Greg viste en sjov måling der viste at deres licenser anvendes i længere tid, på dagsbasis, end før, forklaringen var ifølge Greg at der var mere travlt og at vi brugte produkterne mere, men en anden udlægning kunne også være at mindre virker, så vi er nød til at bruge mere tid Bentley har desuden et ønske om at favne mere af hele industrien end før, og går seriøst ind i det. MicroStation ProjectWise - AssetWise

2 Design Build Operate Nyhederne byder på bedre integration, både imellem produkterne, men også imellem de forskellige SelectSeries udgaver. Således at man ikke behøver at opgradere alt samtidigt. F.eks kan en ProjectWise Explorer SS3 godt sameksisterer med en Administrator SS2. En spændende nyhed var samarbejdet imellem Bentley og Microsoft. Der er blevet udviklet nogle produkter kaldet iware Apps, disse skaber et link imellem I-models, designfiler og Microsoft, således at man nu kan søge i filer, viewe dem, og endda skabe ODBC link til dem, uden at have MicroStation installeret. Det med ODBC link kan bla. Bruges til at trække designfil data ud i et excel ark. (www.bentley.com/iware) Sidst men ikke mindst en I-model driver for Visual Studio. Det bliver spændende at se hvad det vil bringe af nye løsninger. Bhupinder Singh kom på scenen for at forklare om Select Releases i , og at man kunne tilmelde sig en update service, således at man ville blive notificeret når det kom en ny release, af den software man bruger. Igen vil det være sådan at de forskellige releases kan sameksistere, så brugerne kan have forskellige SelectSeries versioner. Endnu en nyhed, I MicroStation vil man kunne arbejde med DTM modeller som elementer, således at man ikke behøver en Map for at arbejde med DTM. Jon Arnold, fra Microsoft, Power and Utilities fik som en af hovedsponsorerne ordet. Han fortalte om Sharepoint 2010, og at Windows7 nu har overhalet XP installationer i USA Sessionen sluttede med at HP, den anden hovedsponsor fortalte hvor fantastiske HP s bærbare er. Keynoten der i år er blevet delt i 2 sluttede, og vi kunne starte på de forskellige sessioner og workshops. Building Design and Analysis Keynote Huw Roberts and Santanu Das, Bentley Sammenhængen imellem de forskellige produkter var temaet. Man præsenterer AECOsim Building designer, således at Architecture, Mechanical og Structure smelter sammen til et produkt. Betydningen heraf set med datamanagement briller er naturligvis et lettere workflow, men også muligheden for en række løsninger fra Bentley. Energy simulation, og Pedestrian simulation, er en række produkter der bygger ovenpå AECOsim. Spaceplanning delen er man ikke tilfredse med i Architecture, så derfor kommer AssetWise til at overtage dette, da det er langt bedre til den slags opgaver. Dette er igen i tråd med udviklingen, da man får nemmere ved at overlevere dette til bygherren.

3 Det skal så også nævnes at har man en Architecture, eller structure licens, så kan man naturligvis få den byttet til en AECOsim licens. What s new in ProjectWise Integration server Første slide viser at flere og flere anvender PW. Med dette starter vi med 5 hovedpunkter, der er i SelectSeries 3 (SS3) AutoCAD and Revit support, nu 64 bit og 2011 produkter. Revit kan udnytte delta file transfer. Administration. Her er den store nyhed Granular Administration Der er i korte træk en mulighed for at uddelegere administrator rettighederne, således at man kan lade Bruger a have ansvaret for attributter, og en anden ansvaret for at tildele bruger rettigheder, uden at nogen af dem har andre administrator rettigheder. Interfacet til Access Control er desuden også forbedret. Det betyder at det er meget nemmere nu at overskue, hvilke rettigheder der er tildelt de forskellige mapper og filer. Web Viewing, SharePoint 2010, strandalone IIS integration. Navigator som Webpart Performance, her bydes der på bedre hastigheder på også almindelige funktioner som File Open Samt en forbedring af Manged Workspaces, således at der ikke er den lange ventetid ved første åbning af en fil. Compatibility, Install over, Bentley har bygget en Uninstall ind i Install, således at man bare kan installere oven i. Desuden mulighed for at have forskellige SS versioner kørerne. Dog skal man altid sørge for at Administrator og Integration Server versionen følges ad. Afslutningsvis skal det nævnes at SS3 kommer nu har i juni, og SS4 er fastsat til allersidst på året. Hvad ligger der så af nyheder i SS4 hører jeg dig tænke Igen 5 fede ting: Transmittals, hvilket betyder at man kan sende en fil til en anden bruger og så have styr på dens version og tilstand, selvom den har Left the building Meget mere om Transmittals til årsmødet ProjectWise på Ipad, og Android Dynamic Composition Service, en udvidelse af den eksisterende Dynamic PDF generation, der bla. Vil tillade interactiv plotning, samt plotning af DGN, DWG, Raster og IPS. Application Integration, vil byde på Civil3D integration, Import og Export af Maneged workspaces, samt en kontrol til versionering af referencefiler. Vi venter i spænding!!

4 ProjectWise Administration tools, Arbie A Parker Arbie startede med at hilse på alle folk. Sessionen gik på de nye muligheder i sikkerheds indstillingerne. Jeg har workshop dokumentationen, hvis man har lyst til en guide igennem funktionaliteterne. Granular Security, Hvor man har mulighed for at tildele administrator rettigheder til enkelte dele af administrator delen. User\Group Management, fra både PW explorer og administrator Access control tab i PW explorer, herunder eksport af security rights. PW PDF Generation service PW PDF Generation service kommer I SS4 I modsætning til den nuværende løsning vil denne løsning byde på generation af andet end PDF, men denne vil også komme med en mere fleksibel måde at danne PDF på. Således at det ikke kun er en server generet proces der kører en gang i døgnet, men den enkelt e bruger kan selv afvikle PDF generering. Metoden understøttes af nogle standard skemaer der skal sikre at det er samme resultat der spyttes ud, uanset op det er en server eller manuelt aktiveret proces. Desuden kommer en bedre håndtering af attributter. Således at PDF filerne bliver endnu bedre. Man vil også kunne generere til en SharePoint. Man er ikke helt sikker på hvor meget funktionalitet man vil putte i produktet, men det vil blive prissat på niveau med en Dependency Server. Tanken er at vi på årsmødet vil kunne præsentere meget mere omkring dette produkt. PW for CAD bruger Indstillinger der har betydning for den almindelige CAD bruger. En masse kontroller og funktionalitet kan sættes i MCM.CFG fil i bin biblioteket. Der blev gennemgået meget omkring distributed CAD team s. Så en reminder om at PW også kan bruges til Tegningshoved opdatering, versioneringer avanceret workflows, der kan security styres. Se status på dit project.

5 Onsdag Keynoten startes af Chris Baron der præsenterer det amerikanske fænomen Future City der er en konkurrence på High School niveau hvor det konkurreres på fremtidens infrastruktur. PW bruger fandt ord som Ipad understøttelse og Transmittals produktet der gør skridtet til at opbygge en fornuftig ProjectWeb mulig. Transmittals muliggør automatisk opdatering af filer på en web løsning. Resten af Keynoten var mere eller mindre en gentagelse af building keynoten. Og jeg tillader mig her at henvise til MicroStation og Byg rapporterne. ProjectWise Usability Lab Et Usability Lab er en session hvor man bliver bænket ved en PC for at prøve nye værktøjer af. Det er altså Bentley s udviklere der god vil have lidt bruger feedback. Man ved ikke på forhånd hvad det skal aftestes. Vi skulle teste to interfaces, et til at rette i DMSKRNL.CFG filen og et til at rette i de forskellige log fil settings. Desuden blev den nye Access Rigt dialog i Exploreren testet. Igen var stemningen at det var et fremskridt, men man ville godt have mulighed for at skjole den for brugerne, da man helst ikke ville have at brugeren skulle kunne se hvem der har hvilke rettigheder. Tips and Tricks for the administrator, Arbie Parker Arbie talte en del om hvordan man som administrator kan blive bedre til at undersøge sit netværk. Sessionen henvendte sig primært til folk der har mange servere stående rundt omkring. PWping, traceret, og et gratis program Codeplex for at teste hastigheder. Vedr. cashing så kan man med FetchFiles prioitere sin cashing server, således at nogle mapper for en højere prioitet. Har man komplekse security indstillinger, kan det sløve opstart for klienter. Det tager minimum 3 år at lære PW Whats new with ProjectWise for Web Users, Rimantas Varanavicius Den store nyhed her er at Navigator er kommet som WebPart. Navigator kan kun viewe I-models men kræver til gengæld ikke en publishing server. Rimantas huskede os desuden på at man udover webpart også kunne bruge asp siden der kan indeholde de samme komponenter som webparts. SS4 vil åbne op for mulighed for at anvende SharePoint Search, søgning i flere datasources på en gang, og supporterer SharePoint 2010

6 Rimantas gennemgik et scenarie med en ekstern bruger, altså opsætningen af en ProjectWeb. Jeg bilder mig ind at denne fokus på at få eksterne partnere på, udspringer af at vi her i Danmark sidste år havde Rimantas til at gennemgå ProjektWeb opsætning. Er der tale om Read Only adgang er der ingen grænser for hvor mange brugere der kan være, men at uploade til serveren kræver stadig en passport licens. I SS4 kommer PW Web Server multi-browser for anvendelse på Ipad og Android. Rimantas lagde ikke skjul på at udviklingen til Ipad var en udvikling blot for at kunne sige at det kunne man også. Restriktionerne ved Ipad gør det til en View Only ting. Først på Android bliver det interessant at kunne uploade, f.eks. en Redlining. Hvilke produkter kræver licens Møde med Udviklerne Onsdag var også dagen hvor vi fik lov til at tale med udviklerne. Først lidt generelt om udviklingen. Vi ser mange tiltag indenfor projekteringen, men savner lidt i driften. Hertil svarer Bentley at det nye AssetWise er dannet til netop at håndtere dette. Problemerne omkring at få PW til at tale med andre produkter, eksisterer og Bentley ved det. De tænker og vurdere om man skal lave noget Open Source men der er ingen håndgribelige planer. Bentley udtrykte hvor glade de var for at kunne deltage i vores Vejle møde, og de sætter stor pris på det arbejde der gøres. Så kom vi til listen, som vi havde medbragt, mange af tingene var man i gang med at kigge på, men det lå længere ude end SS4. 1) dokumenter fra forskellige foldere: Brug Flatsets 2) Kombiner attributter, specielt ved søgninger: Ikke planlagt, overvejes 3) Bedre interface til Security, adgangsrettigheder: SS3 4) Workflow states, kunne arbejde med dynamisk med disse: Efter SS4 5) Change states på flere filer: Efter SS4 6) Kun vise sidste revisioner: SS3 7) Redigere i Saved Search, og en bedre søge GUI: De har hørt dette fra mange og vil komme 8) Redigere i attributter for flere filer på een gang: Findes under modify 9) Display all versions og limit access til versioner: SS4 10) Editerbare properties felter: kommer med nyt GUI 11) Access control algotime stopper..: enten i SS4 eller versionen efter 12) Folder owner, skal kunne rette i global view: SS3, granulated admin 13) Integraton med andre: Bentley opfordrer til at man anvender deres API

7 14) GUI makeover. Man ved det og det er på listen 15) Brug farver til forskellige indstillinger, folder status etc.: Kommer helt sikkert 16) Bedre søgninger (alle folder der begynder med A og ikke er tomme):kommer efter SS4 17) Models, PW skal kunne håndtere modeller: Kommer efter SS4 18) SAP som standard produkt at interagere med: Nej der er ingen SAP out of the box 19) Import/Export, ringe: Det ved man, men vil ikke gøre noget pt. 20) PW dyrt for små firmaer: HMMMMMMM Et udemærket møde med mange ting på dagsordenen, og det ser udtil at PW i disse år modnes meget som produkt hos Bentley. Jeg forhøre mig i øvrigt om test af software og her er svaret at man kan få gratis licenser til test, blot man betaler Select afgiften. Sidst men ikke mindst var der ideen om et workflow der kan forgrene sig. Det har man forsøgt at løse, men den første ide var ikke god nok. Man har ikke droppet tanken, men det skal gentænkes. Torsdag ProjectWise Dependency Services Dependency service, er metoden til at gennemskue sine filer. Man kan se sine filer som en træstruktur, hvordan filer, referencer, linksets, models, etc. Ved at bruge farver og forskellige iconer gives et meget fornuftigt billede. Dependency services vælger jeg at opdele i 2, som viewer og som server produkt. Klienten kan installeres som en viewer der benyttes til at se disse afhængigheder, vieweren gratis, hvis man ellers kan finde ud af at downloade den. Den skal installeres på klienten, og kommer med SS3. Med klienten kan man navigere rundt, samt analysere på afhængighederne. Man kan undersøge: Hvilke filer bliver påvirket af at jeg retter i denne reference. Godt at vide hvis man f.eks påtænker at rette i en units opsætning, eller flytte nogle elementer. Du kan kombinere PW søgninger med denne Dependency service. F.eks kan du have en fil du godt vil sende ud af huset, men inden kan du tjekke at alle dens referencer er godkendte og tjekket ind, du kan se om der er referencer du ikke havde regnet med, etc. Serverproduktet kan noget mere. Du kan f.eks designe dine projekter. I projektopstart har man måske en fil der skal vise en vej, så kan man på forhånd danne de filer der skal til og opbygge afhængigheder og referencer, fra dependency layout. Filen skal bestå af den og den reference, de og de modeller mv. Knowledge Management En lidt skæg session hvor det blev pointeret hvor vigtigt det var at kende sin viden, og kende denne videns placering i firmaet. Alt for mange uddanner hovedløst, måske fordi der er et uddannelses budget der skal holdes, men uden at arbejdsstyrken som sådan uddanner, sig både af hensyn til hvilken retning firmaet ønsker, men også i hvilken retning, den enkelte ønsker. En session omkring udvikling og uddannelse, og en diskussion af hvordan man skal sammensætte viden, hvor stor en del skal være fra. Superbrugere, KPI, firma strategi, kurser, sidemandsoplæring, vejledninger.

8 Best Practices for Configring and Optimizimg Security with PW V8i Dette er en af de få PW sessioner man faktisk kan se på Bentley s hjemmeside.. Access kontrol er noget man skal opbygge fra bunden, der er intet konfigureret når PW installeres out of the box. Adgangs rettigheder kan sætte forskellige steder, afhængig af formålet. Derfor er det en god ide at danne sig et overordnet billede inden man går i gang. Datasourcen, environments, workflows, states, user settings, folders, projects and documents er nogle af de steder man kan definere adgangs rettigheder, så for at det ikke skal blive et helvede at vedligeholde, skal man holde tungen lige i munden. Administrator rettigheder sættes på Datasourcen, husk blot at user settings trumfer. 6 gode råd: Alle steder det er muligt giv rettigheder til grupper i stedet for individuelle brugere Dan grupper så du ikke har dupletter, det gør det svære at gennemskue hvad den enkelte bruger kan. Set Security fra det højeste mulige niveau Tillad at rettigheder nedarves når der dannes nye mapper Brug AD et KIS : Keep It Simple SS3 kommer med Granular administration det giver mulighed for bedre udelegering af administrative rettigheder, desuden vil SS3 have bedre overblik over hvem der har adgang til hvad. Afslutning Således afsluttes BE2011, tætpakket med ProjectWise sessioner. Konferencen var dyr, og det er noget skidt. Jeg nævnte det for de Bentley folk jeg var i nærheden af og beskeden gik måske ind, men jeg tror ikke de havde meget indflydelse på det. Sessionerne vor gode, og Bentley s folk var tændte, der var masser af information, og jeg har Hand-out på næsten alle de sessioner jeg deltog i. Nogle sessioner kan ses på Bentley s hjemmeside, men ikke alle.

1 ProjectWise sessioner ved BE 2006

1 ProjectWise sessioner ved BE 2006 Data Management Rejserapport BE 2006 i Charlotte NC bentleyuser.dk C/O Bentley Scandinavia A/S Gydevang 39-41 DK 3450 Allerød E-post: mail@bentleyuser.dk www.bentleyuser.dk Dato: 11. september 2006 Initialer:

Læs mere

ProjectWise Workflow Rules Engine

ProjectWise Workflow Rules Engine Bentleyuser.dk Årsmøde 2014 Morten Stougaard ProjectWise Administrator hos Rambøll MNS@ramboll.dk Lone Skaaning ProjectWise Manager hos Banedanmark LSKB@bane.dk Agenda ProjectWise status Banedanmark og

Læs mere

ERFARING MED IMPLEMENTERING AF BENTLEY I-MODEL COMPOSITION SERVER (ICS) FOR PDF

ERFARING MED IMPLEMENTERING AF BENTLEY I-MODEL COMPOSITION SERVER (ICS) FOR PDF ERFARING MED IMPLEMENTERING AF BENTLEY I-MODEL COMPOSITION SERVER (ICS) FOR PDF BENTLEYUSER.DK ÅRSMØDE 2013 MORTEN BJERRE STOUGAARD, RAMBØLL DANMARK AGENDA Baggrund for implementering af Bentley ics for

Læs mere

Hvad kommer der i MicroStation (SelectSeries 3)

Hvad kommer der i MicroStation (SelectSeries 3) Hvad kommer der i MicroStation (SelectSeries 3) Grafdage 2011 Tine Lai Andersen, Bentley Systems Fordelen ved V8i Samarbejde og innovation 2 WWW.BENTLEY.COM Hvad er de store nyheder i V8i (SELECTseries

Læs mere

Vi var et par fra den danske bruger forening, og et par fra den svenske. Desuden deltog, John Schown, og XXX

Vi var et par fra den danske bruger forening, og et par fra den svenske. Desuden deltog, John Schown, og XXX Rejserapport Rapport fra BE2012 i Philadelphia Indhold Mandag d. 14 Maj... 1 PW datamanagement SIG mødet... 1 UI Technology Usability lab, Gino Cortesi... 3 Tirsdag 15 Maj... 3 Keynote... 3 Innovations

Læs mere

REJSERAPPORT BE CONFERENCE MAJ MAJ PLOT SIG

REJSERAPPORT BE CONFERENCE MAJ MAJ PLOT SIG REJSERAPPORT BE CONFERENCE 2011 23. MAJ - 26. MAJ PLOT SIG INDLEDNING Årets BE Together, Bentley User Conference 2011 blev i år afholdt i Pennsylvania Convention Center i Philadelphia i tidsrummet 23.

Læs mere

Rejserapport fra BE2006 i Charlotte Udarbejdet af Claus Frandsen

Rejserapport fra BE2006 i Charlotte Udarbejdet af Claus Frandsen Rejserapport fra BE2006 i Charlotte Udarbejdet af Claus Frandsen Indholdsfortegnelse: Forsiden 1) Indledning 2) Nyt i ProjectWise Plot Client 3) ProjectWice Plot Organizer: 4) Nyt i Microstation Plot 5)

Læs mere

Konferencen. Data Management Rejserapport BE 2008 i Baltimore. BE 2008 foregik i Baltimore i perioden d. 28. 30. Maj.

Konferencen. Data Management Rejserapport BE 2008 i Baltimore. BE 2008 foregik i Baltimore i perioden d. 28. 30. Maj. Data Management Rejserapport BE 2008 i Baltimore bentleyuser.dk C/O Bentley Scandinavia A/S Gydevang 39-41 DK 34500 Allerød E-post: mail@bentleyuser.dk www.bentleyuser.dk Dato: 20. oktober 2008 Initialer:

Læs mere

BygSIG Rejserapport. v/birte Bæk, Henning Larsen Architects. v. Birte Bæk, maj 2011, side 1/9

BygSIG Rejserapport. v/birte Bæk, Henning Larsen Architects. v. Birte Bæk, maj 2011, side 1/9 BygSIG Rejserapport v/birte Bæk, Henning Larsen Architects v. Birte Bæk, maj 2011, side 1/9 1. Intro 2. Generelt 3. Monday, May 23, 2011 3.1. BE Together Registration 3.2. MicrosStation Drawing Composition

Læs mere

Rejserapport Philadelphia 2013

Rejserapport Philadelphia 2013 Bentley Datamanagement User Group Denmark Rejserapport Philadelphia 2013 The Bentley LEARNING Conference 2013 Maj 2013 Christian J Jakoben COWI A/S 2 1 Indledning Inden den egentlige rejserapport, lidt

Læs mere

Opret ODBC datakilde Vejledning

Opret ODBC datakilde Vejledning Vejledning V. 1 APRIL 2011 FOR KUNDESERVICE Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Formål... 3 1.2 Målgruppe... 3 1.3 Krav... 3 2 Opret ODBC Datakilde (Open Database Connectivity)... 3 2.1 Forbindelse

Læs mere

OS2dagsorden - release notes

OS2dagsorden - release notes OS2dagsorden - release notes Version 2.1 release notes maj 2015 Indholdsfortegnelse OS2dagsorden 2 Hvad er OS2dagsorden? 2 Alle fordelene 2 Teknologien 3 Dagsordensproduktionssystemer 3 Github (koden)

Læs mere

Vejledning til Teknisk opsætning

Vejledning til Teknisk opsætning Vejledning til Teknisk opsætning v. 1.0 Adm4you, 2010. Indhold Kort om denne vejledning... 3 Generelt om easyourtime... 3 Installation af databasen... 3 Sikkerhed og rettigheder... 4 SQL Login... 4 Rettigheder

Læs mere

Fordelene med Bentley SELECT

Fordelene med Bentley SELECT Fordelene med Bentley SELECT Steen Læssøe Salgsditrektør Geo kunder i Skandinavien Udfordringer for alle indenfor infrastruktur Udliciteringer: fokusering på service og indtjening Stigende konkurrence

Læs mere

PID2000 Archive Service

PID2000 Archive Service PROLON CONTROL SYSTEMS Herstedvesterstræde 56 DK-2620 Albertslund Danmark Tlf.: (+45) 43620625 Fax: (+45) 43623125 PID2000 Archive Service Bruger vejledning Juni 2002 Denne manual beskriver brugen af softwaren

Læs mere

Saved Views hvad kan vi bruge dem til?

Saved Views hvad kan vi bruge dem til? Saved Views hvad kan vi bruge dem til? Bentleyuser.dk årsmøde 2011 Tine Lai Andersen, Consultant, Bentley Scandinavia Hvad er et saved view? Level display indstillinger for den aktive model Level display

Læs mere

IKT TEKNISK KOMMUNIKATIONS- SPECIFIKATION

IKT TEKNISK KOMMUNIKATIONS- SPECIFIKATION DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 5. december 2016 16/10604-1 Tina Jonsen tjon@vd.dk +45 7244 2220 IKT TEKNISK KOMMUNIKATIONS- SPECIFIKATION Thomas Helsteds Vej 11 8660 Skanderborg vd@vd.dk EAN

Læs mere

Datamanagement SIG, BE Conference, Philadelphia 2010. Af: Michael Friis Ørsted, Københavns Lufthavne A\S

Datamanagement SIG, BE Conference, Philadelphia 2010. Af: Michael Friis Ørsted, Københavns Lufthavne A\S Datamanagement SIG, BE Conference, Philadelphia 2010 Af: Michael Friis Ørsted, Københavns Lufthavne A\S Det der er skrevet med blåt er det sociale udenomssnak, så hvis du kære læser kun vil have væsentlig

Læs mere

Software Assurance (SA) http://www.microsoft.com/danmark/licens/sa.mspx

Software Assurance (SA) http://www.microsoft.com/danmark/licens/sa.mspx Software Assurance (SA) http://www.microsoft.com/danmark/licens/sa.mspx Hvad er en CAL? (Client Access License) CAL-tildeling baseret på bruger (User) eller enhed (Device) Hvad er en Core CAL? Core CAL

Læs mere

Umbraco installationsvejledning

Umbraco installationsvejledning på et ScanNet ASP Webhotel Indledning Beskrivelse Denne vejledning vil indeholde installation af CMS systemet Umbraco på et ASP Webhotel. Det dansk grundlagt Content Management System (CMS) Umbraco er

Læs mere

Opsætning af MobilePBX med Kalenderdatabase

Opsætning af MobilePBX med Kalenderdatabase Opsætning af MobilePBX med Kalenderdatabase Dette dokument beskriver hvorledes der installeres Symprex Exchange Connector og SQL Server Express for at MobilePBX kan benytte kalenderadadgang via database

Læs mere

Installation og Drift. Aplanner for Windows Systemer Version 8.15.12

Installation og Drift. Aplanner for Windows Systemer Version 8.15.12 Installation og Drift Aplanner for Windows Systemer Version 8.15.12 Aplanner for Windows løsninger Anbefalet driftsopsætning Cloud løsning med database hos PlanAHead Alle brugere, der administrer vagtplaner

Læs mere

Installation og Drift. Aplanner for Windows Systemer Version 8.15

Installation og Drift. Aplanner for Windows Systemer Version 8.15 Installation og Drift Aplanner for Windows Systemer Version 8.15 Aplanner for Windows løsninger Tekniske forudsætninger Krav vedr. SQL Server SQL Server: SQL Server 2008 Express, SQL Server 2008 R2 eller

Læs mere

MSI pakke til distribution af AutoPilot komponenter.

MSI pakke til distribution af AutoPilot komponenter. MSI pakke til distribution af AutoPilot komponenter. Hermed følger en basal dokumentation for installation af AutoPilot msi pakken. Der vil i det følgende blive forklaret brugen af 4 programmer fra Microsoft,

Læs mere

EasyIQ ConnectAnywhere Release note

EasyIQ ConnectAnywhere Release note EasyIQ ConnectAnywhere Release note Version 2.4 Der er over det sidste år lavet en lang række forbedringer, tiltag og fejlrettelser. Ændringer til forudsætningerne: o Klienten skal ved førstegangs login

Læs mere

BørneIntra-træf d. 23-24. maj 2012

BørneIntra-træf d. 23-24. maj 2012 BørneIntra-træf d. 23-24. maj 2012 Kort gennemgang af planerne for de kommende versioner V. Ole Windeløv, Produktchef for Videndelingsystemer Hvordan ser vi markedet og udviklingen BørneIntra er i dag

Læs mere

ProjectWise Explorer Intro

ProjectWise Explorer Intro ProjectWise Explorer Intro Generelt Filer Åbning og lukning Projekt-, mappe- og filegenskaber Generelt ProjectWise er et fil håndteringssystem til udarbejdelse, deling og håndtering af filer, og bruges

Læs mere

DAXIF# - Delegate Automated Xrm Installation Framework. Delegate A/S

DAXIF# - Delegate Automated Xrm Installation Framework. Delegate A/S DAXIF# - Delegate Automated Xrm Installation Framework Delegate A/S Agenda Delegate A/S DAXIF# Kun et programmeringssprog Type stærke script (og selvdokumenterende) filer Unit tests afvikles før assembly

Læs mere

Microsoft Dynamics CRM 2013

Microsoft Dynamics CRM 2013 Microsoft Dynamics CRM 2013 Dashboard, PowerPivot og PowerView CRM User Group Denmark www.easyconsult.dk Præsentation Henrik Jensen Microsoft Dynamics CRM-arkitekt hj@easyconsult.dk Arbejdet med CRM-systemer

Læs mere

IT Support Guide. Indledning. Program: Microsoft Office Outlook 2007. Publikationsnr.: 281208.01.03. Udgivet af: Michael Spelling 2008

IT Support Guide. Indledning. Program: Microsoft Office Outlook 2007. Publikationsnr.: 281208.01.03. Udgivet af: Michael Spelling 2008 IT Support Guide Denne guide er hentet på www.spelling.dk Microsoft Office Outlook 2007 Program sprogver.: Guide emne: ENG (US) Opsætning af POP3 e mail accounts Publikationsnr.: 281208.01.03 Udgivet af:

Læs mere

Nyheder fra Adobe - og lidt til...

Nyheder fra Adobe - og lidt til... Nyheder fra Adobe - og lidt til... Per Haslev Territory Account Manager Adobe Systems Danmark per.haslev@adobe.com 1 AGENDA Adobe Acrobat 8 Adobe løsninger tilknyttet PDF Lidt praktiske eksempler - komprimering

Læs mere

Sporbarhed og Rapportering i Quality Center. Kim Stenbo Nielsen NNIT Application Management Services

Sporbarhed og Rapportering i Quality Center. Kim Stenbo Nielsen NNIT Application Management Services Sporbarhed og Rapportering i Quality Center Kim Stenbo Nielsen NNIT Application Management Services Indhold INTRODUKTION Hvem er jeg Hvad vil jeg fortælle om QC std. rapporteringsfaciliteter EXCEL RAPPORTER

Læs mere

DaluxQA. BIM-Administrator. Udarbejdet til version 2.5.3 af DaluxQA. Lean Fuglsang

DaluxQA. BIM-Administrator. Udarbejdet til version 2.5.3 af DaluxQA. Lean Fuglsang DaluxQA BIM-Administrator Udarbejdet til version 2.5.3 af DaluxQA Lean Fuglsang 18-03-2013 Indhold 1. Introduktion... 2 2. BIM Administrator... 2 3. BIM Struktur... 2 4. Opret bygning... 3 5. Bygningsmodeller...

Læs mere

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye.

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye. BE 2010 BENTLEY USER KONFERENCE I PHILADELPHIA Det sjove. Vi var 3 fra VD, Kåre Friis-Christensen, VDS, Allan Lundgren, VDK og jeg, Jette Voigt, VDS. Kåre og jeg startede fra Skanderborg kl. 04:50 lørdag

Læs mere

Bentleyuser.dk Årsmøde 2011 Nordic Civil 2011

Bentleyuser.dk Årsmøde 2011 Nordic Civil 2011 Bentleyuser.dk Årsmøde 2011 Nordic Civil 2011 14.-16. November 2011, Munkebjerg Hotel, Vejle Workshop W1 & W3 Hands-on workshop MicroStation (SELECTSeries 3) Beta 2 Underviser: Tine Lai Andersen, Bentley

Læs mere

Workshop W4 MicroStation V8i

Workshop W4 MicroStation V8i Workshop W4 MicroStation V8i FØR I BEGYNDER... FØR I BEGYNDER......1 BRUGERFLADEN...2 MENUERNE...2 Opgave: Lav om på hvordan dine værktøjer præsenteres...2 BESTEM SELV HVAD DU VIL SE I STATUS BAREN...3

Læs mere

VÆRKTØJER TIL ARKITEKTER GUIDE TIL HÅNDTERING AF DWG, TIPS OG TRICKS

VÆRKTØJER TIL ARKITEKTER GUIDE TIL HÅNDTERING AF DWG, TIPS OG TRICKS VÆRKTØJER TIL ARKITEKTER GUIDE TIL HÅNDTERING AF DWG, TIPS OG TRICKS VÆRKTØJER TIL ARKITEKTER INDHOLD DE FORSKELLIGE FILTYPER SKIFT VINKEL/PERSPEKTIV I AUTOCAD OM DWG FILER Håndtering af downloadede DWG

Læs mere

HELLO INSTALLATIONS GUIDE - DANSK RACKPEOPLE

HELLO INSTALLATIONS GUIDE - DANSK RACKPEOPLE HELLO INSTALLATIONS GUIDE - DANSK RACKPEOPLE 1 Tekniske Krav 1.1 Hardware krav: En skærm gerne med touch Hvis skærmen ikke har touch, skal du bruge et tastatur og en mus Webcam Gerne i HD En ekstern lydenhed

Læs mere

Referat fra møde i Bentley Plant SIG

Referat fra møde i Bentley Plant SIG Referat fra møde i Til: Kopi: www.bentleyuser.dk Udarbejdet af: Allan Christensen Mødenr: 23 Mødedato: 2011.09.20 Deltagere: Allan Christensen (AC), GEA Process Engineering A/S Henrik Piihl (HP), GEA Process

Læs mere

BACK-END OG DATA: ADMINISTRATION HVAD ER DE NYE MULIGHEDER MED VERSION 7.1? STEFFEN BILLE RANNES, 4. FEBRUAR 2015

BACK-END OG DATA: ADMINISTRATION HVAD ER DE NYE MULIGHEDER MED VERSION 7.1? STEFFEN BILLE RANNES, 4. FEBRUAR 2015 BACK-END OG DATA: ADMINISTRATION HVAD ER DE NYE MULIGHEDER MED VERSION 7.1? STEFFEN BILLE RANNES, 4. FEBRUAR 2015 SAS VISUAL ANALYTICS 7.1 ADMINISTRATOR Mulighed for at udføre handlinger på flere servere

Læs mere

1 ProjectWise sessioner ved BE 2007

1 ProjectWise sessioner ved BE 2007 Data Management Rejserapport BE 2007 i Los Angeles bentleyuser.dk C/O Bentley Scandinavia A/S Gydevang 39-41 DK 3450 Allerød E-post: mail@bentleyuser.dk www.bentleyuser.dk Dato: 8. november 2007 Initialer:

Læs mere

IT Support Guide. Opsætning af netværksinformationer i printere

IT Support Guide. Opsætning af netværksinformationer i printere IT Support Guide Denne guide er hentet på www.spelling.dk Program: Hardware / Software Program sprog version: Guide emne: Opsætning af netværksinformationer i printere Publikationsnr.: 040109.02.01 Udgivet

Læs mere

Filr: Næste generation af Fildeling. Flemming Steensgaard fsteensgaard@novell.com

Filr: Næste generation af Fildeling. Flemming Steensgaard fsteensgaard@novell.com Filr: Næste generation af Fildeling Flemming Steensgaard fsteensgaard@novell.com Filr Infrastruktur CIFS, NCP Eksterne, uden for Firewall HTTPS Filr Appliance: Validering edir og/eller AD NCP, CIFS, HTTPS

Læs mere

Referencer i MicroStation V8i SelectSeries1

Referencer i MicroStation V8i SelectSeries1 Referencer i MicroStation V8i SelectSeries1 Indhold Saved views... 2 LAV ET SAVED VIEW... 2 TILKNYT SAVED VIEWS SOM REFERENCE... 3 Annotation scale og referencer... 7 ØVELSE MED ANNOTATION SCALE... 8 ÆNDRE

Læs mere

IT Support Guide. Installation af netværksprinter (direkte IP print)

IT Support Guide. Installation af netværksprinter (direkte IP print) IT Support Guide Denne guide er hentet på www.spelling.dk Program: Microsoft Windows Vista Program sprog version: ENG (US) Guide emne: Installation af netværksprinter (direkte IP print) Publikationsnr.:

Læs mere

Konfigurationsfiler/DGNLIB, hvor ligger de og hvor mange?

Konfigurationsfiler/DGNLIB, hvor ligger de og hvor mange? Konfigurationsfiler/DGNLIB, hvor ligger de og hvor mange? Årsmøde Bentleyuser.dk 2011 Lars Moth-Poulsen & Tine Lai Andersen Bentley Systems Workspaces Den BEDSTE ting ved Workspaces er. De er så fleksible

Læs mere

Applikations Virtualisering. Anders Keis Hansen Anders.keis.hansen@atea.dk

Applikations Virtualisering. Anders Keis Hansen Anders.keis.hansen@atea.dk Applikations Virtualisering Anders Keis Hansen Anders.keis.hansen@atea.dk Hvem er jeg Anders Keis Hansen Arbejder i Ateas konsulent afdeling Baggrund som System administrator, IT Arkitekt primært med fokus

Læs mere

FairSSL Fair priser fair support

FairSSL Fair priser fair support Small Business Server 2003 Certifikat administration Følgende vejledning beskriver hvordan man vælger hvilke adresser der skal være i ens SBS 2003 SSL certifikat. For support og hjælp til anvendelsen af

Læs mere

Quick Guide for Mobil Reception (Omhandler mobil reception også kaldet isymphony)

Quick Guide for Mobil Reception (Omhandler mobil reception også kaldet isymphony) Quick Guide for Mobil Reception (Omhandler mobil reception også kaldet isymphony) Generelt Mobil Reception er et værktøj som bruges til at overvåge medarbejdere, kø er og meget andet samt styre dit omstillingsanlæg

Læs mere

Systemair Connect. Opsætning

Systemair Connect. Opsætning Systemair Connect Opsætning Opsætning af Systemair Connect Denne vejledning er lavet for at hjælpe dig i gang med opsætningen af Systemair Connect. Du kan bl.a. læse om, hvordan du opbygger en understruktur

Læs mere

FleeDa (DBK Fleetmap Database) Installationsvejledning til installation af VPN og FleeDa klient på egen PC (Juli 2017)

FleeDa (DBK Fleetmap Database) Installationsvejledning til installation af VPN og FleeDa klient på egen PC (Juli 2017) FleeDa (DBK Fleetmap Database) Installationsvejledning til installation af VPN og FleeDa klient på egen PC (Juli 2017) Page 1 of 12 Indhold 1 Adgang til FleeDa... 3 1.1 HW og SW forudsætninger... 3 1.2

Læs mere

Worflow plugin til Dynamics CRM

Worflow plugin til Dynamics CRM Worflow plugin til Dynamics CRM INTRO Med Lassos workflow plugin til Microsoft Dynamics CRM er det muligt at trække staminformation og nøgletal til dit CRM-system uden at skrive en eneste linje kode! Vha.

Læs mere

GUIDE TIL CLOUD DRIVE

GUIDE TIL CLOUD DRIVE GUIDE TIL CLOUD DRIVE Dette er en guide du kan anvende til nemt at komme effektivt i gang med at anvende Cloud Drive Indholdsfortegnelse 1. Tilgængelige Cloud Drive klienter 2. Guide til Windows klienten

Læs mere

NN Markedsdata. Til. Microsoft Dynamics CRM 2011 Installations guide

NN Markedsdata. Til. Microsoft Dynamics CRM 2011 Installations guide NN Markedsdata Til Microsoft Dynamics CRM 2011 Installations guide Installation Denne guide gå installationen af NN Markedsdata til Microsoft Dynamics CRM 2011 igennem punkt for punkt. Efter du har downloaded

Læs mere

PartnerPortalen. En kort vejledning.

PartnerPortalen. En kort vejledning. PartnerPortalen En kort vejledning. PartnerPortal_Vejledning_Hilleroed.doc Side 1 af 8 Resumé Dette notat et tænkt som en hjælp for dig der skal til at anvende PartnerPortalen 1. Generelt. Projektserveren

Læs mere

FairSSL Fair priser fair support

FairSSL Fair priser fair support Microsoft IIS 6 Certifikat administration Følgende vejledning beskriver hvordan man installere et certifikat på en IIS 6 For support og hjælp til anvendelsen af denne vejledning kan du kontakte FairSSL

Læs mere

Bentleyuser.dk fællesrejse til LEARNing Conference i Indianapolis, maj 2015 Henrik Hauge Thomsen, Bentley Plant SIG

Bentleyuser.dk fællesrejse til LEARNing Conference i Indianapolis, maj 2015 Henrik Hauge Thomsen, Bentley Plant SIG Henrik Hauge Thomsen, Bentley Plant SIG Baggrund Bentleyuser.dk fællesrejse til LEARNing Conference i Indianapolis, maj 2015 Henrik Hauge Thomsen, Bentley Plant SIG Efter at Bentley igen har ændret på

Læs mere

Dagens program. Domæner. change log- screen shots hver gang I har arbejdet med themet. Arkitekturen bag en wp blog. Hvad er widgets.

Dagens program. Domæner. change log- screen shots hver gang I har arbejdet med themet. Arkitekturen bag en wp blog. Hvad er widgets. Dagens program Har alle fået? Har nogen betalt for meget? Hav jeres koder klar Domæner change log- screen shots hver gang I har arbejdet med themet. Arkitekturen bag en wp blog Hvad er widgets Hvad er

Læs mere

Referat fra møde i Bentley Plant SIG

Referat fra møde i Bentley Plant SIG Referat fra møde i Til: Kopi: www.bentleyuser.dk Deltagere: Leif Rasmussen, Aker Cool Sorption A/S Brian Hansen, Aker Cool Sorption A/S Allan Christensen, GEA Henrik Piihl, GEA Steen Rahbek, GEA Bo Møller,

Læs mere

Telefon Allerød

Telefon Allerød Nyheder i Microsoft Dynamics NAV 2016 Microsoft har frigivet Microsoft Dynamics NAV 2016 den 5. oktober 2015. Den nye version rummer både ny funktionalitet og forbedringer. I dette factsheet nævner vi

Læs mere

Vejledning til Autodesk Account - Subscription

Vejledning til Autodesk Account - Subscription Vejledning til Autodesk Account - Subscription Denne vejledning beskriver, hvordan du logger på Autodesk Account samt de vigtigste funktioner, bl.a. download af software, hvor du finder serienumre, tildeling

Læs mere

START FINDES DER EN LØSNING TIL MIN VIRKSOMHED HOS HANS TØRSLEFF MANAGEMENT SYSTEMS? Har du brug for et enkelt system til timeregistrering?

START FINDES DER EN LØSNING TIL MIN VIRKSOMHED HOS HANS TØRSLEFF MANAGEMENT SYSTEMS? Har du brug for et enkelt system til timeregistrering? FINDES DER EN LØSNING TIL MIN VIRKSOMHED HOS HANS TØRSLEFF MANAGEMENT SYSTEMS? START Har du brug for et enkelt system til timeregistrering? Er det ultravigtigt at beskytte dine data? Har du brug for at

Læs mere

Advanced Word Template Brugermanual

Advanced Word Template Brugermanual Advanced Word Template Brugermanual Forord: Advanced Word Template er et værktøj, der anvendes sammen med Microsoft Word til at opbygge ensartet beskrivelser på en mere intelligent måde end Copy and Paste

Læs mere

LaserNet v6.6 Release Nyhedsbrev

LaserNet v6.6 Release Nyhedsbrev LaserNet v6.6 Release Nyhedsbrev NY Input Management-Løsning! Indhold: LaserNet v6.6 LaserNet Webinars NY LaserNet Input Management-løsning Nyt Produkt: LaserNet Client Nye Features & Functions Ny medarbejder

Læs mere

Klik på linket her for en beskrivelse af hvordan du installerer CIP 4.3 opdateringen.

Klik på linket her for en beskrivelse af hvordan du installerer CIP 4.3 opdateringen. CIP 4.3 er på gaden! Opdateringen til CIP 4.3 er på gaden med en lang række nye forbedringer, der giver CIP endnu mere værdi for brugeren. Forbedringerne er centreret omkring præsentation af data i web

Læs mere

Kurser for ledige med ret til 6 ugers selvvalg i samarbejde med Haslev byggetekniske højskole.

Kurser for ledige med ret til 6 ugers selvvalg i samarbejde med Haslev byggetekniske højskole. Kurser for ledige med ret til 6 ugers selvvalg i samarbejde med Haslev byggetekniske højskole. Revit Architecture: På dette kursus vil du lære de grundlæggende funktioner som gør dig effektiv på den moderne

Læs mere

TIA-portalen V13 Engineeringværktøjet, som gør det mere effektivt

TIA-portalen V13 Engineeringværktøjet, som gør det mere effektivt Engineered with TIA Portal Innovation Tour 2014 TIA-portalen V13 Engineeringværktøjet, som gør det mere effektivt siemens.dk/tia-portal Maskinbyggerens problemstillinger Salgsafdelingens udfordringer Har

Læs mere

Vejledning til brug for udrulning med Group Policy (fra Windows Server 2003)

Vejledning til brug for udrulning med Group Policy (fra Windows Server 2003) Vejledning til brug for udrulning med Group Policy (fra Windows Server 2003) Vær opmærksom på, at distribution med Group Policy fra Windows Server 2003 kræver klienter med Windows 2000 eller nyere. Tips

Læs mere

Version 8.0. BullGuard. Backup

Version 8.0. BullGuard. Backup Version 8.0 BullGuard Backup 0GB 1 2 INSTALLATIONSVEJLEDNING WINDOWS VISTA, XP & 2000 (BULLGUARD 8.0) 1 Luk alle åbne programmer, bortset fra Windows. 2 3 Følg instrukserne på skærmen for at installere

Læs mere

GUIDE TIL CLOUD DRIVE

GUIDE TIL CLOUD DRIVE GUIDE TIL CLOUD DRIVE Dette er en guide til, hvordan du effektivt kommer i gang med at bruge Cloud Drive Indholdsfortegnelse 1. Tilgængelige Cloud Drive-klienter 2. Guide til Windows-klienten 2.1. Installation

Læs mere

Installationsguide IBM Tivoli Storage Manager for Databases Data Protection for Microsoft SQL Server

Installationsguide IBM Tivoli Storage Manager for Databases Data Protection for Microsoft SQL Server Installationsguide IBM Tivoli Storage Manager for Databases Data Protection for Microsoft SQL Server Side 1 af 20 INSTALLATIONSGUIDE 1 1 FORORD 3 2 OPRET NODEN I NETGROUP PORTAL. 4 3 KLIENTSOFTWARE 5 3.1

Læs mere

Installér din Officepakke 2013

Installér din Officepakke 2013 Vær opmærksom på der godt kan forekomme andre billeder end dem som er illustreret. Dette er grundet ændringer fra microsoft. Blandt andet bliver SkyDrive ændret til OneDrive. Er du i tvivl om noget kan

Læs mere

BE CONFERENCE 2006. Charlotte Convention Center. Bestyrelsens Rejserapport ved Carsten Ahm og Lone Blach 1. REJSEARRANGEMENT 2

BE CONFERENCE 2006. Charlotte Convention Center. Bestyrelsens Rejserapport ved Carsten Ahm og Lone Blach 1. REJSEARRANGEMENT 2 BE CONFERENCE 2006 Charlotte Convention Center Bestyrelsens Rejserapport ved Carsten Ahm og Lone Blach INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1. REJSEARRANGEMENT 2 2. KEYNOTES 4 2.1. Generelle keynotes 2.2. Vertikale

Læs mere

Civilstyrelsen. Lex Dania editor 2010. Installationsvejledning. Version: 1.0 2012-03-09

Civilstyrelsen. Lex Dania editor 2010. Installationsvejledning. Version: 1.0 2012-03-09 Installationsvejledning Version: 1.0 2012-03-09 Indhold 1 INDLEDNING... 3 1.1 HVAD ER LEX DANIA EDITOR 2010?... 3 1.2 FORUDSÆTNINGER FOR ANVENDELSE... 3 1.2.1 Hardware... 3 1.2.2 Software... 3 1.3 DISTRIBUTION

Læs mere

SQL ny front-end

SQL ny front-end SQL 2016 - ny front-end Overblik De største nyheder i SQL Server 2016 finder vi på front-enden, hvor en helt ny og redesignet rapporteringsplatform i Reporting Services er den fremadrettede grundstamme

Læs mere

Modent system i rivende udvikling. Septimana er en løsning til mange opgaver. Septimana omfatter mange moduler, til løsning af f.eks.

Modent system i rivende udvikling. Septimana er en løsning til mange opgaver. Septimana omfatter mange moduler, til løsning af f.eks. Løsninger til din arbejdsdag Systemerne fra I-Arkaden er udviklet i tæt samarbejde med dagligdagens brugere, og er derfor lavet til at løse arbejdsdagens opgaver så glidende som muligt. Modent system i

Læs mere

Installationsvejledning for CAB Service Platform med CABInstall

Installationsvejledning for CAB Service Platform med CABInstall Installationsvejledning for CAB Service Platform med CABInstall Innehåll INDLEDNING... 2 INSTALLATION... 3 AVANCERET INSTALLATION... 10 YDERLIGERE INFORMATION... 11 Proxy... 11 Side 1 af 12 Indledning

Læs mere

Instruktioner i installation og afinstallation af Windows PostScript- og PCLprinterdrivere

Instruktioner i installation og afinstallation af Windows PostScript- og PCLprinterdrivere Instruktioner i installation og afinstallation af Windows PostScript- og PCLprinterdrivere version 8 Denne fil med vigtige oplysninger indeholder en vejledning til installation af Custom PostScript- og

Læs mere

2011 Bentley Systems, Incorporated AECOsim Building Designer V8i. Lars Moth-Poulsen, Bentley Systems

2011 Bentley Systems, Incorporated AECOsim Building Designer V8i. Lars Moth-Poulsen, Bentley Systems AECOsim Building Designer V8i Lars Moth-Poulsen, Bentley Systems Architecture Engineering Construction Operation Simulation 2 WWW.BENTLEY.COM AECOsim Building Designer Hvad er AECOsim Building Designer?

Læs mere

APPS People leverer, implementerer og supporterer Google Apps kommunikationsløsninger

APPS People leverer, implementerer og supporterer Google Apps kommunikationsløsninger APPS People leverer, implementerer og supporterer Google Apps kommunikationsløsninger TRENDS PÅ MARKEDET LOKALT ALENE GLOBALT SAMMEN STØRRELSE FART LOKALT bliver GLOBALT ALENE bliver til SAMMEN Fra STØRRELSE

Læs mere

Fold mulighederne ud med Microsoft Dynamics AX

Fold mulighederne ud med Microsoft Dynamics AX Fold mulighederne ud med Microsoft Dynamics AX På vores onlinebaserede webinarer kan du få overblik over de mest effektive tillægsløsninger til Dynamics AX og se, hvordan du optimerer din virksomheds forretningsgange

Læs mere

Pronestor Room & Catering

Pronestor Room & Catering Pronestor Room & Catering Modul 2 Installation af tilkøbsmoduler Side 2.0 2.9 Bruger Import (AD integration) Side 2.1 2.4 o Service Accounts (hosted og on-premises) o Active Directory struktur o Installation

Læs mere

Rejserapport Bentley Learn 2. 10. Maj 2015 Indianapolis, Indiana

Rejserapport Bentley Learn 2. 10. Maj 2015 Indianapolis, Indiana Rejserapport Bentley Learn 2. 10. Maj 2015 Indianapolis, Indiana DataManagement SIG Forord I år havde Bentley ændret på konceptet for deres Learn konferencer. Der var således en Learn konference lidt á

Læs mere

IFC Egenskaber. Mohammad Hussain Parsianfar s102951 BYG DTU

IFC Egenskaber. Mohammad Hussain Parsianfar s102951 BYG DTU Mohammad Hussain Parsianfar s102951 Indholdsfortegnelse 1 Introduktion... 3 1.1 Hvorfor er det interessant... 3 1.2 Formål... 4 2 Simplebim... 5 2.1 Præsentation af softwaren... 5 2.1.1 Brugergrænseflade...

Læs mere

ProjectWise Explorer Installations Guide

ProjectWise Explorer Installations Guide ProjectWise Explorer Installations Guide ProjectWise Explorer Installations Guide Den Nye Bane København - Ringsted & Ringsted - Femeren Banen 5. september 2016 Side: 1 af 14 Side: 2 af 14 Indhold 1 Formål...

Læs mere

MobileCTI Dialer Installations og konfigurations vejledning

MobileCTI Dialer Installations og konfigurations vejledning MobileCTI Dialer Installations og konfigurations vejledning Vejledning i Installation og konfiguration af MobileCTI Outlook Dialer / MobileCTI TAPI Dialer Version 2.10 December 2005 www.blueposition.com

Læs mere

Internet Information Services (IIS)

Internet Information Services (IIS) Internet Information Services (IIS) Casper Simonsen & Yulia Sadovskaya H1we080113 06-11-2013 Indholdsfortegnelse Problemformulering... 2 Hvorfor:... 2 Hvad:... 2 Hvordan:... 2 Problembehandling... 3 Introduktion...

Læs mere

Hosted CRM Outlook client connector setup guide. Date: Version: 1. Author: anb. Target Level: Customer. Target Audience: End User

Hosted CRM Outlook client connector setup guide. Date: Version: 1. Author: anb. Target Level: Customer. Target Audience: End User Hosted CRM 2011 Outlook client connector setup guide Date: 2011-06-29 Version: 1 Author: anb Target Level: Customer Target Audience: End User Language: da-dk Page 1 of 16 LEGAL INFORMATION Copyright 2011

Læs mere

10 gode grunde. - derfor skal du vælge Office365

10 gode grunde. - derfor skal du vælge Office365 10 gode grunde - derfor skal du vælge Office365 1. Bedre samarbejde på tværs af lokationer En stor del af arbejdsstyrken tilbringer i dag langt mere tid væk fra deres kontor end hidtil. Dine ansatte kan

Læs mere

Microsoft Dynamics AX Scanfak. Fall

Microsoft Dynamics AX Scanfak. Fall 1 Microsoft Dynamics AX Scanfak Fall 16 - faktura management & workflow Med faktura management & workflow systemet Scanfak fra GITS kan du afhjælpe de tunge administrative rutiner ved håndtering af kreditor

Læs mere

Hjælp til Micro Focus Vibe Mobil

Hjælp til Micro Focus Vibe Mobil Hjælp til Micro Focus Vibe Mobil September 2016 Introduktion Din Vibe-administrator kan deaktivere mobiladgang til Micro Focus Vibe-webstedet. Hvis du ikke har adgang til Vibemobilgrænsefladen som beskrevet

Læs mere

W8 Project Explorer. Introduktion til Project Explorer Oprettelse af link sets Forskellige typer af links Kobling til andre dele af MicroStation

W8 Project Explorer. Introduktion til Project Explorer Oprettelse af link sets Forskellige typer af links Kobling til andre dele af MicroStation W8 Project Explorer Introduktion Kun få har indtil nu udnyttet fordelen ved at bruge Project Explorer. Flere har set på den men nu får du mulighed for selv at prøve. Project Explorer giver et sikkert overblik

Læs mere

Nyheder i Remote Support Platform 3.0

Nyheder i Remote Support Platform 3.0 Nyheder Remote Support Platform for SAP Business One Dokumentversion: 1.0 08.10.12 Alle lande Typografiske konventioner Typografi Eksempel Ord eller tegn citeret fra skærmbilledet. Disse omfatter feltnavne,

Læs mere

Dansk vejledning til installation og opsætning af Safe Eyes

Dansk vejledning til installation og opsætning af Safe Eyes Dansk vejledning til installation og opsætning af Safe Eyes Her kan du få vejledning til, hvordan du skaffer Safe Eyes og bruger det. Det mest nødvendige er her beskrevet på dansk men dog ikke det hele.

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Indledning... Lars Ljungqvist. KAPITEL ET... Velkommen til OneNote 2013. KAPITEL TO... 21 Din første notesbog: Madopskrifter

INDHOLDSFORTEGNELSE. Indledning... Lars Ljungqvist. KAPITEL ET... Velkommen til OneNote 2013. KAPITEL TO... 21 Din første notesbog: Madopskrifter INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning... Lars Ljungqvist KAPITEL ET... Velkommen til OneNote 2013 Hvad skal vi bruge OneNote til?... 10 Nyheder i OneNote 2013... 11 Download OneNote 2013 gratis hos Microsoft...

Læs mere

Digital Print Room Implementering og tilretning. 11. Sep. 2001 TMC Plot-SIG

Digital Print Room Implementering og tilretning. 11. Sep. 2001 TMC Plot-SIG Digital Print Room Implementering og tilretning 11. Sep. 2001 TMC Plot-SIG Agenda. Priser. Forskellen mellem de 3 versioner. Hardware og software. Sikkerheden og opsætning af rettigheder. Opgradering fra

Læs mere

Installationsvejledning til LMeSmartClient

Installationsvejledning til LMeSmartClient Installationsvejledning til LMeSmartClient Indledning LMeSmartClient består af 2 "dele" - en "Tjeneste" og et klientprogram. Tjenesten tager sig af selve udvekslingen af data og klientprogrammet af opsætningen

Læs mere

Hosted CRM Outlook client connector setup guide. Date: Version: 1. Author: anb. Target Level: Customer. Target Audience: End User

Hosted CRM Outlook client connector setup guide. Date: Version: 1. Author: anb. Target Level: Customer. Target Audience: End User Hosted CRM 2011 Outlook client connector setup guide Date: 2011-09-08 Version: 1 Author: anb Target Level: Customer Target Audience: End User Language: da-dk Page 1 of 19 LEGAL INFORMATION Copyright 2011

Læs mere

Opsætning af Backup. Hvis programmet registreres korrekt vises nedenstående skærmbillede. Genstart herefter programmet.

Opsætning af Backup. Hvis programmet registreres korrekt vises nedenstående skærmbillede. Genstart herefter programmet. Opsætning af Backup Dette er en guide til opsætning af backup med Octopus File Synchronizer. Det første der skal ske er, at programmet skal registreres (programmet kan dog bruges i 30 dage, hvis det ikke

Læs mere

WINDCHILL TIPS & TRICKS

WINDCHILL TIPS & TRICKS WINDCHILL TIPS & TRICKS Thomas Preisler Andersen, Econocap A/S Oplæg 10.2 Enhancements Details Indledende kommentarer 10.2-ting fylder en del... Windchill 10.2 M010 Creo2.0 M090 Kører på en server i Hørsholm

Læs mere