På dette årsmøde er der over 35 sessioner omkring ProjectWise, så jeg kommer ikke til at nå dem alle.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "På dette årsmøde er der over 35 sessioner omkring ProjectWise, så jeg kommer ikke til at nå dem alle."

Transkript

1 Rejserapport, BE 2011 Philadelphia Denne rejserapport vil indeholde informationer relevant for Datamanegement SIG en. Under en sådan konference får man en masse information, og det vil ikke være muligt at gengive det hele her. Jeg har forsøgt at sprede min deltagelse således at den dækker ProjectWise, men også andre Datamanagement relateret issues. Jeg håber at I får noget ud af rapporten, og kan naturligvis altid spørge. Mange sessioner kan ses på Bentley s hjemmeside. Gå endelig ind og kig, der er meget at komme efter. På dette årsmøde er der over 35 sessioner omkring ProjectWise, så jeg kommer ikke til at nå dem alle. Vi har igen i år møde med ProjectWise produktcheferne så vi har mulighed for at spørge indtil vores problemer og ønsker. NB! Alle udsagn og kommentarer er nedfældet på baggrund af en blanding af notater og hukommelse, så er der noget jeg har misforstået eller gengivet forkert, så er det ikke med vilje! Tirsdag d. 24 maj Malcom COO, bød velkommen, med en intro til Philadelphia, og lidt om konferencens størrelse, vi fik ikke deltager antallet at vide så jeg går ud fra at det ikke slår rekorder. Ellers er mange bruger foreninger præsenteret, og mange lande deltager. Konferencens overskrift er Sharpen your edge hvilket et eller andet sted betyder at vi nu får værktøjerne der gør os lidt bedre. Man har lidt på fornemmelsen at Bentley har lyttet meget til hvad brugerne vil have, og at der kommer mange tiltag store som små. Specielt at man i år kan præsenterer understøttelse af Ipad, er det store trækplaster Sporet fra sidst år omkring Sustaining Infrastructure, kører stadig videre hvilket er fornuftigt da de fleste deltagere, på den ene eller anden måde er involveret i at opbygge, udvide og drive vores infrastruktur. Malcom overlod mikrofonen til Greg Bentley CEO i Bentley. Greg brugte lidt tid på at forklare hvordan Bentley klarede sig i forhold til AutoDesk, og der hales langsomt ind. Bentley er et aktieselskab der ejes 85% af Bentley familien og kollegaer i Bentley. Greg viste en sjov måling der viste at deres licenser anvendes i længere tid, på dagsbasis, end før, forklaringen var ifølge Greg at der var mere travlt og at vi brugte produkterne mere, men en anden udlægning kunne også være at mindre virker, så vi er nød til at bruge mere tid Bentley har desuden et ønske om at favne mere af hele industrien end før, og går seriøst ind i det. MicroStation ProjectWise - AssetWise

2 Design Build Operate Nyhederne byder på bedre integration, både imellem produkterne, men også imellem de forskellige SelectSeries udgaver. Således at man ikke behøver at opgradere alt samtidigt. F.eks kan en ProjectWise Explorer SS3 godt sameksisterer med en Administrator SS2. En spændende nyhed var samarbejdet imellem Bentley og Microsoft. Der er blevet udviklet nogle produkter kaldet iware Apps, disse skaber et link imellem I-models, designfiler og Microsoft, således at man nu kan søge i filer, viewe dem, og endda skabe ODBC link til dem, uden at have MicroStation installeret. Det med ODBC link kan bla. Bruges til at trække designfil data ud i et excel ark. (www.bentley.com/iware) Sidst men ikke mindst en I-model driver for Visual Studio. Det bliver spændende at se hvad det vil bringe af nye løsninger. Bhupinder Singh kom på scenen for at forklare om Select Releases i , og at man kunne tilmelde sig en update service, således at man ville blive notificeret når det kom en ny release, af den software man bruger. Igen vil det være sådan at de forskellige releases kan sameksistere, så brugerne kan have forskellige SelectSeries versioner. Endnu en nyhed, I MicroStation vil man kunne arbejde med DTM modeller som elementer, således at man ikke behøver en Map for at arbejde med DTM. Jon Arnold, fra Microsoft, Power and Utilities fik som en af hovedsponsorerne ordet. Han fortalte om Sharepoint 2010, og at Windows7 nu har overhalet XP installationer i USA Sessionen sluttede med at HP, den anden hovedsponsor fortalte hvor fantastiske HP s bærbare er. Keynoten der i år er blevet delt i 2 sluttede, og vi kunne starte på de forskellige sessioner og workshops. Building Design and Analysis Keynote Huw Roberts and Santanu Das, Bentley Sammenhængen imellem de forskellige produkter var temaet. Man præsenterer AECOsim Building designer, således at Architecture, Mechanical og Structure smelter sammen til et produkt. Betydningen heraf set med datamanagement briller er naturligvis et lettere workflow, men også muligheden for en række løsninger fra Bentley. Energy simulation, og Pedestrian simulation, er en række produkter der bygger ovenpå AECOsim. Spaceplanning delen er man ikke tilfredse med i Architecture, så derfor kommer AssetWise til at overtage dette, da det er langt bedre til den slags opgaver. Dette er igen i tråd med udviklingen, da man får nemmere ved at overlevere dette til bygherren.

3 Det skal så også nævnes at har man en Architecture, eller structure licens, så kan man naturligvis få den byttet til en AECOsim licens. What s new in ProjectWise Integration server Første slide viser at flere og flere anvender PW. Med dette starter vi med 5 hovedpunkter, der er i SelectSeries 3 (SS3) AutoCAD and Revit support, nu 64 bit og 2011 produkter. Revit kan udnytte delta file transfer. Administration. Her er den store nyhed Granular Administration Der er i korte træk en mulighed for at uddelegere administrator rettighederne, således at man kan lade Bruger a have ansvaret for attributter, og en anden ansvaret for at tildele bruger rettigheder, uden at nogen af dem har andre administrator rettigheder. Interfacet til Access Control er desuden også forbedret. Det betyder at det er meget nemmere nu at overskue, hvilke rettigheder der er tildelt de forskellige mapper og filer. Web Viewing, SharePoint 2010, strandalone IIS integration. Navigator som Webpart Performance, her bydes der på bedre hastigheder på også almindelige funktioner som File Open Samt en forbedring af Manged Workspaces, således at der ikke er den lange ventetid ved første åbning af en fil. Compatibility, Install over, Bentley har bygget en Uninstall ind i Install, således at man bare kan installere oven i. Desuden mulighed for at have forskellige SS versioner kørerne. Dog skal man altid sørge for at Administrator og Integration Server versionen følges ad. Afslutningsvis skal det nævnes at SS3 kommer nu har i juni, og SS4 er fastsat til allersidst på året. Hvad ligger der så af nyheder i SS4 hører jeg dig tænke Igen 5 fede ting: Transmittals, hvilket betyder at man kan sende en fil til en anden bruger og så have styr på dens version og tilstand, selvom den har Left the building Meget mere om Transmittals til årsmødet ProjectWise på Ipad, og Android Dynamic Composition Service, en udvidelse af den eksisterende Dynamic PDF generation, der bla. Vil tillade interactiv plotning, samt plotning af DGN, DWG, Raster og IPS. Application Integration, vil byde på Civil3D integration, Import og Export af Maneged workspaces, samt en kontrol til versionering af referencefiler. Vi venter i spænding!!

4 ProjectWise Administration tools, Arbie A Parker Arbie startede med at hilse på alle folk. Sessionen gik på de nye muligheder i sikkerheds indstillingerne. Jeg har workshop dokumentationen, hvis man har lyst til en guide igennem funktionaliteterne. Granular Security, Hvor man har mulighed for at tildele administrator rettigheder til enkelte dele af administrator delen. User\Group Management, fra både PW explorer og administrator Access control tab i PW explorer, herunder eksport af security rights. PW PDF Generation service PW PDF Generation service kommer I SS4 I modsætning til den nuværende løsning vil denne løsning byde på generation af andet end PDF, men denne vil også komme med en mere fleksibel måde at danne PDF på. Således at det ikke kun er en server generet proces der kører en gang i døgnet, men den enkelt e bruger kan selv afvikle PDF generering. Metoden understøttes af nogle standard skemaer der skal sikre at det er samme resultat der spyttes ud, uanset op det er en server eller manuelt aktiveret proces. Desuden kommer en bedre håndtering af attributter. Således at PDF filerne bliver endnu bedre. Man vil også kunne generere til en SharePoint. Man er ikke helt sikker på hvor meget funktionalitet man vil putte i produktet, men det vil blive prissat på niveau med en Dependency Server. Tanken er at vi på årsmødet vil kunne præsentere meget mere omkring dette produkt. PW for CAD bruger Indstillinger der har betydning for den almindelige CAD bruger. En masse kontroller og funktionalitet kan sættes i MCM.CFG fil i bin biblioteket. Der blev gennemgået meget omkring distributed CAD team s. Så en reminder om at PW også kan bruges til Tegningshoved opdatering, versioneringer avanceret workflows, der kan security styres. Se status på dit project.

5 Onsdag Keynoten startes af Chris Baron der præsenterer det amerikanske fænomen Future City der er en konkurrence på High School niveau hvor det konkurreres på fremtidens infrastruktur. PW bruger fandt ord som Ipad understøttelse og Transmittals produktet der gør skridtet til at opbygge en fornuftig ProjectWeb mulig. Transmittals muliggør automatisk opdatering af filer på en web løsning. Resten af Keynoten var mere eller mindre en gentagelse af building keynoten. Og jeg tillader mig her at henvise til MicroStation og Byg rapporterne. ProjectWise Usability Lab Et Usability Lab er en session hvor man bliver bænket ved en PC for at prøve nye værktøjer af. Det er altså Bentley s udviklere der god vil have lidt bruger feedback. Man ved ikke på forhånd hvad det skal aftestes. Vi skulle teste to interfaces, et til at rette i DMSKRNL.CFG filen og et til at rette i de forskellige log fil settings. Desuden blev den nye Access Rigt dialog i Exploreren testet. Igen var stemningen at det var et fremskridt, men man ville godt have mulighed for at skjole den for brugerne, da man helst ikke ville have at brugeren skulle kunne se hvem der har hvilke rettigheder. Tips and Tricks for the administrator, Arbie Parker Arbie talte en del om hvordan man som administrator kan blive bedre til at undersøge sit netværk. Sessionen henvendte sig primært til folk der har mange servere stående rundt omkring. PWping, traceret, og et gratis program Codeplex for at teste hastigheder. Vedr. cashing så kan man med FetchFiles prioitere sin cashing server, således at nogle mapper for en højere prioitet. Har man komplekse security indstillinger, kan det sløve opstart for klienter. Det tager minimum 3 år at lære PW Whats new with ProjectWise for Web Users, Rimantas Varanavicius Den store nyhed her er at Navigator er kommet som WebPart. Navigator kan kun viewe I-models men kræver til gengæld ikke en publishing server. Rimantas huskede os desuden på at man udover webpart også kunne bruge asp siden der kan indeholde de samme komponenter som webparts. SS4 vil åbne op for mulighed for at anvende SharePoint Search, søgning i flere datasources på en gang, og supporterer SharePoint 2010

6 Rimantas gennemgik et scenarie med en ekstern bruger, altså opsætningen af en ProjectWeb. Jeg bilder mig ind at denne fokus på at få eksterne partnere på, udspringer af at vi her i Danmark sidste år havde Rimantas til at gennemgå ProjektWeb opsætning. Er der tale om Read Only adgang er der ingen grænser for hvor mange brugere der kan være, men at uploade til serveren kræver stadig en passport licens. I SS4 kommer PW Web Server multi-browser for anvendelse på Ipad og Android. Rimantas lagde ikke skjul på at udviklingen til Ipad var en udvikling blot for at kunne sige at det kunne man også. Restriktionerne ved Ipad gør det til en View Only ting. Først på Android bliver det interessant at kunne uploade, f.eks. en Redlining. Hvilke produkter kræver licens Møde med Udviklerne Onsdag var også dagen hvor vi fik lov til at tale med udviklerne. Først lidt generelt om udviklingen. Vi ser mange tiltag indenfor projekteringen, men savner lidt i driften. Hertil svarer Bentley at det nye AssetWise er dannet til netop at håndtere dette. Problemerne omkring at få PW til at tale med andre produkter, eksisterer og Bentley ved det. De tænker og vurdere om man skal lave noget Open Source men der er ingen håndgribelige planer. Bentley udtrykte hvor glade de var for at kunne deltage i vores Vejle møde, og de sætter stor pris på det arbejde der gøres. Så kom vi til listen, som vi havde medbragt, mange af tingene var man i gang med at kigge på, men det lå længere ude end SS4. 1) dokumenter fra forskellige foldere: Brug Flatsets 2) Kombiner attributter, specielt ved søgninger: Ikke planlagt, overvejes 3) Bedre interface til Security, adgangsrettigheder: SS3 4) Workflow states, kunne arbejde med dynamisk med disse: Efter SS4 5) Change states på flere filer: Efter SS4 6) Kun vise sidste revisioner: SS3 7) Redigere i Saved Search, og en bedre søge GUI: De har hørt dette fra mange og vil komme 8) Redigere i attributter for flere filer på een gang: Findes under modify 9) Display all versions og limit access til versioner: SS4 10) Editerbare properties felter: kommer med nyt GUI 11) Access control algotime stopper..: enten i SS4 eller versionen efter 12) Folder owner, skal kunne rette i global view: SS3, granulated admin 13) Integraton med andre: Bentley opfordrer til at man anvender deres API

7 14) GUI makeover. Man ved det og det er på listen 15) Brug farver til forskellige indstillinger, folder status etc.: Kommer helt sikkert 16) Bedre søgninger (alle folder der begynder med A og ikke er tomme):kommer efter SS4 17) Models, PW skal kunne håndtere modeller: Kommer efter SS4 18) SAP som standard produkt at interagere med: Nej der er ingen SAP out of the box 19) Import/Export, ringe: Det ved man, men vil ikke gøre noget pt. 20) PW dyrt for små firmaer: HMMMMMMM Et udemærket møde med mange ting på dagsordenen, og det ser udtil at PW i disse år modnes meget som produkt hos Bentley. Jeg forhøre mig i øvrigt om test af software og her er svaret at man kan få gratis licenser til test, blot man betaler Select afgiften. Sidst men ikke mindst var der ideen om et workflow der kan forgrene sig. Det har man forsøgt at løse, men den første ide var ikke god nok. Man har ikke droppet tanken, men det skal gentænkes. Torsdag ProjectWise Dependency Services Dependency service, er metoden til at gennemskue sine filer. Man kan se sine filer som en træstruktur, hvordan filer, referencer, linksets, models, etc. Ved at bruge farver og forskellige iconer gives et meget fornuftigt billede. Dependency services vælger jeg at opdele i 2, som viewer og som server produkt. Klienten kan installeres som en viewer der benyttes til at se disse afhængigheder, vieweren gratis, hvis man ellers kan finde ud af at downloade den. Den skal installeres på klienten, og kommer med SS3. Med klienten kan man navigere rundt, samt analysere på afhængighederne. Man kan undersøge: Hvilke filer bliver påvirket af at jeg retter i denne reference. Godt at vide hvis man f.eks påtænker at rette i en units opsætning, eller flytte nogle elementer. Du kan kombinere PW søgninger med denne Dependency service. F.eks kan du have en fil du godt vil sende ud af huset, men inden kan du tjekke at alle dens referencer er godkendte og tjekket ind, du kan se om der er referencer du ikke havde regnet med, etc. Serverproduktet kan noget mere. Du kan f.eks designe dine projekter. I projektopstart har man måske en fil der skal vise en vej, så kan man på forhånd danne de filer der skal til og opbygge afhængigheder og referencer, fra dependency layout. Filen skal bestå af den og den reference, de og de modeller mv. Knowledge Management En lidt skæg session hvor det blev pointeret hvor vigtigt det var at kende sin viden, og kende denne videns placering i firmaet. Alt for mange uddanner hovedløst, måske fordi der er et uddannelses budget der skal holdes, men uden at arbejdsstyrken som sådan uddanner, sig både af hensyn til hvilken retning firmaet ønsker, men også i hvilken retning, den enkelte ønsker. En session omkring udvikling og uddannelse, og en diskussion af hvordan man skal sammensætte viden, hvor stor en del skal være fra. Superbrugere, KPI, firma strategi, kurser, sidemandsoplæring, vejledninger.

8 Best Practices for Configring and Optimizimg Security with PW V8i Dette er en af de få PW sessioner man faktisk kan se på Bentley s hjemmeside.. Access kontrol er noget man skal opbygge fra bunden, der er intet konfigureret når PW installeres out of the box. Adgangs rettigheder kan sætte forskellige steder, afhængig af formålet. Derfor er det en god ide at danne sig et overordnet billede inden man går i gang. Datasourcen, environments, workflows, states, user settings, folders, projects and documents er nogle af de steder man kan definere adgangs rettigheder, så for at det ikke skal blive et helvede at vedligeholde, skal man holde tungen lige i munden. Administrator rettigheder sættes på Datasourcen, husk blot at user settings trumfer. 6 gode råd: Alle steder det er muligt giv rettigheder til grupper i stedet for individuelle brugere Dan grupper så du ikke har dupletter, det gør det svære at gennemskue hvad den enkelte bruger kan. Set Security fra det højeste mulige niveau Tillad at rettigheder nedarves når der dannes nye mapper Brug AD et KIS : Keep It Simple SS3 kommer med Granular administration det giver mulighed for bedre udelegering af administrative rettigheder, desuden vil SS3 have bedre overblik over hvem der har adgang til hvad. Afslutning Således afsluttes BE2011, tætpakket med ProjectWise sessioner. Konferencen var dyr, og det er noget skidt. Jeg nævnte det for de Bentley folk jeg var i nærheden af og beskeden gik måske ind, men jeg tror ikke de havde meget indflydelse på det. Sessionerne vor gode, og Bentley s folk var tændte, der var masser af information, og jeg har Hand-out på næsten alle de sessioner jeg deltog i. Nogle sessioner kan ses på Bentley s hjemmeside, men ikke alle.

Datamanagement SIG, BE Conference, Philadelphia 2010. Af: Michael Friis Ørsted, Københavns Lufthavne A\S

Datamanagement SIG, BE Conference, Philadelphia 2010. Af: Michael Friis Ørsted, Københavns Lufthavne A\S Datamanagement SIG, BE Conference, Philadelphia 2010 Af: Michael Friis Ørsted, Københavns Lufthavne A\S Det der er skrevet med blåt er det sociale udenomssnak, så hvis du kære læser kun vil have væsentlig

Læs mere

Rejserapport Bentley Learn 2. 10. Maj 2015 Indianapolis, Indiana

Rejserapport Bentley Learn 2. 10. Maj 2015 Indianapolis, Indiana Rejserapport Bentley Learn 2. 10. Maj 2015 Indianapolis, Indiana DataManagement SIG Forord I år havde Bentley ændret på konceptet for deres Learn konferencer. Der var således en Learn konference lidt á

Læs mere

Rejserapport Philadelphia 2013

Rejserapport Philadelphia 2013 Bentley Datamanagement User Group Denmark Rejserapport Philadelphia 2013 The Bentley LEARNING Conference 2013 Maj 2013 Christian J Jakoben COWI A/S 2 1 Indledning Inden den egentlige rejserapport, lidt

Læs mere

1 ProjectWise sessioner ved BE 2007

1 ProjectWise sessioner ved BE 2007 Data Management Rejserapport BE 2007 i Los Angeles bentleyuser.dk C/O Bentley Scandinavia A/S Gydevang 39-41 DK 3450 Allerød E-post: mail@bentleyuser.dk www.bentleyuser.dk Dato: 8. november 2007 Initialer:

Læs mere

Bentley Plant SIG Bentleys Internationale brugermøde Be Together Conference 2011

Bentley Plant SIG Bentleys Internationale brugermøde Be Together Conference 2011 Bentleys Internationale brugermøde Be Together Conference 2011 Bentley Plant SIG rejserapport Henrik Hauge Thomsen, Union Engineering a/s Indholdsfortegnelse 1. Rejserapport for Bentley Plant SIG... 3

Læs mere

Webpartshop i Sharepoint 2007

Webpartshop i Sharepoint 2007 Webpartshop i Sharepoint 2007 Peter Magnus Falk s042289 Kongens Lyngby 2008 IMM-B.Eng-2008-68 Technical University of Denmark Informatics and Mathematical Modelling Building 321, DK-2800 Kongens Lyngby,

Læs mere

VIRTUALISERING AF SOFTWARE TIL DTU Microsoft Application Virtualization en mulig løsning?

VIRTUALISERING AF SOFTWARE TIL DTU Microsoft Application Virtualization en mulig løsning? VIRTUALISERING AF SOFTWARE TIL DTU Microsoft Application Virtualization en mulig løsning? IMM-B.Eng-2009-13 Skrevet af Christian Emil Bech S052836 Afleveret 15-6-09 kl. 13.00 Underskrift: 1 Indledning

Læs mere

Rejserapport. GIS SIG rapport

Rejserapport. GIS SIG rapport Rejserapport BE London 2007, 10-14 juni 2007 Lørdag 9. juni...1 Søndag 10. juni...2 Introduction to Bentley Map...2 Microstation Champions: A Tips & Tricks Special Feature...3 Mandag 11. juni...4 Fælles

Læs mere

Administrationssystem med Android applikation Driving Academy

Administrationssystem med Android applikation Driving Academy Dette er produktrapporten til Bacheloropgaven på University College Nordjylland, omhandlende udviklingen af et Administrationssystem til Driving Academy. Opgaven indeholder alt information og dokumentation

Læs mere

T a r g e t G r u p p e n Microsoft SharePoint

T a r g e t G r u p p e n  Microsoft SharePoint T a r g e t G r u p p e n Microsoft SharePoint I n d h o l d s f o r t e g n e l s e Microsoft SharePoint...1 Versioner...1 SharePoints opbygning... 3 Site...3 Indholdselementer...4 Sider...4 Biblioteker...4

Læs mere

Bentley Be Together Conference 2012

Bentley Be Together Conference 2012 Bentley Be Together Conference 2012 Fællesrejse til Philadelphia den 12. maj 20. maj 2012 Bestyrelsens Rejserapport Bestyrelsens rejserapport indeholder en generel beskrivelse af fællerejsens forløb -

Læs mere

VEJLEDNING I EVALUERING AF PROJEKTWEB

VEJLEDNING I EVALUERING AF PROJEKTWEB Susanne C. Hartvig VEJLEDNING I EVALUERING AF PROJEKTWEB Ingeniør Arkitekt Bygherre Producent Entreprenør RAPPORT BYGiDTU R-002 2001 ISSN 1396-4011 ISBN 87-7877-057-2 Indholdsfortegnelse 1 Indledning...1

Læs mere

Multimediedesigner, UCN, Sofiendalsvej 60, 9000 Aalborg Afsluttende projekt MMD 2014

Multimediedesigner, UCN, Sofiendalsvej 60, 9000 Aalborg Afsluttende projekt MMD 2014 Uddannelse: Projekt: Semester: Klasse: Vejledere: Synopsis: Multimediedesigner, UCN, Sofiendalsvej 60, 9000 Aalborg Afsluttende projekt MMD 2014 4. Semester 2014 4MMDA Lisbeth Mathiesen Det afsluttede

Læs mere

Der findes utallige versioner af CMSer til forskellige styresystemer og databaser.

Der findes utallige versioner af CMSer til forskellige styresystemer og databaser. Indholdsfortegnelse Abstract... 1 Indledning... 2 Hvad er CMS?... 3 Open source CMS vs. closed source CMS... 4 Analyse... 5 Analyse af Joomla (version 1.5.15)... 7 Joomla frontend... 7 Joomla backend...

Læs mere

Design og udvikling af Android site specific browser

Design og udvikling af Android site specific browser Design og udvikling af Android site specific browser Diplom IT Eksamensprojekt 2011/2012 Forfatter: Shaymaa M. Yassen s082710 Vejledere: DTU Mads Nyborg NetDesign a/s Nino Martinez Kongens Lyngby 2011

Læs mere

Installation og ibrugtagning af M-files / Alibre Vault i mindre virksomheder.

Installation og ibrugtagning af M-files / Alibre Vault i mindre virksomheder. Karl Lausten Tlf.:+45 98 62 28 37 Email: klausten@bright-ideas.dk www.bright-ideas.dk Bright Ideas Mejsevej 8 DK-9600 Aars CVR 26 85 59 69 12.02.2014 Installation og ibrugtagning af M-files / Alibre Vault

Læs mere

Roskilde Tekniske Gymnasium. Eksamensprojekt. Programmering C niveau

Roskilde Tekniske Gymnasium. Eksamensprojekt. Programmering C niveau Roskilde Tekniske Gymnasium Eksamensprojekt Programmering C niveau Andreas Sode 09-05-2014 Indhold Eksamensprojekt Programmering C niveau... 2 Forord... 2 Indledning... 2 Problemformulering... 2 Krav til

Læs mere

Jørn Justesen Dat07a 5 semester projekt Kasper Holm. Projektetablering... 5

Jørn Justesen Dat07a 5 semester projekt Kasper Holm. Projektetablering... 5 5. semesters projekt EDBskolen, Erhvervs akademiet Vejle Eksamensprojekt Efterår 2009 Kontaktlærer Dat07a Skrevet for Personalesystem Jørn Justesen: : Indholdsfortegnelse Projektetablering... 5 Problemformulering...

Læs mere

Interaktiv 3d i Flash

Interaktiv 3d i Flash 1 Indholdsfortegnelse 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 2 INTRODUKTION 4 3 PROBLEMFORMULERING 4 4 PROBLEMAFGRÆNSNING 5 5 METODE OG STRUKTUR 5 5.1 Metode 6 5.2 Struktur 6 6 UDVIKLINGS IDE. 7 6.1 Bruger anvendelighed

Læs mere

Prestashop begynderguide. En e-bog

Prestashop begynderguide. En e-bog Prestashop begynderguide En e-bog version 6/6/2012 http://www.prestadesign.dk Af: Kristian Ole Rørbye Indholdsfortegnelse Prestashop begynderguide... 1 Forord... 2 Introduktion... 3 Systemkrav... 5 Installation

Læs mere

University College Nordjylland Teknologi og Business

University College Nordjylland Teknologi og Business University College Nordjylland Teknologi og Business Datamatiker Dmaa0213 5. Semester Afsluttende projekt Projekt deltagere: Ulrik Larsen In this project I have developed a Magento website: www.kalejdoskopshop.dk,

Læs mere

5. semesters projekt. Personalesystem. EDBskolen, Erhvervs akademiet Lillebælt Eksamensprojekt Efterår 2009 Vejleder: Per Larsen Dat07a Skrevet for

5. semesters projekt. Personalesystem. EDBskolen, Erhvervs akademiet Lillebælt Eksamensprojekt Efterår 2009 Vejleder: Per Larsen Dat07a Skrevet for 5. semesters projekt EDBskolen, Erhvervs akademiet Lillebælt Eksamensprojekt Efterår 2009 Vejleder: Per Larsen Dat07a Skrevet for Personalesystem Jørn Justesen: Kasper Holm: Indholdsfortegnelse Projektetablering...

Læs mere

Administrationssystem med Android applikation Driving Academy

Administrationssystem med Android applikation Driving Academy Dette er procesrapporten til Bacheloropgaven på University College Nordjylland, omhandlende udviklingen af et Administrationssystem til Driving Academy. Opgaven indeholder alt information og dokumentation

Læs mere

Administrator -------------------------------------------------------------------------------------------------------- 20

Administrator -------------------------------------------------------------------------------------------------------- 20 Indholdsfortegnelse Synopsis ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 5 Abstract -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Din hverdag med Microsoft Dynamics CRM

Din hverdag med Microsoft Dynamics CRM Benny Christen Grandahl Din hverdag med Microsoft Dynamics CRM Godt i gang med Microsoft Dynamics CRM 3.0 Indhold Microsoft CRM så nemt er det! Hvad indeholder Microsoft s CRM-system, og hvor nemt er det

Læs mere

Introduktion til Client Version 9.0

Introduktion til Client Version 9.0 Introduktion til Client Version 9.0 Spørgeskema Web interview Rapport Indholdsfortegnelse Gennemførelse af en webbaseret spørgeskemaundersøgelse... 1 Sådan kommer du i gang... 1 Projektoversigt... 2 Opret

Læs mere

Hovedopgave 2007 5. semester Ecreo ApS. info@ecreo.dk Selva, Mads, Torben og Klaes

Hovedopgave 2007 5. semester Ecreo ApS. info@ecreo.dk Selva, Mads, Torben og Klaes Forord...4 Indledning...4 Læsevejledning...4 Problemformulering...5 Virksomhedsbeskrivelse...5 Projektstyrings værktøj og udviklingsmetode...6 Referat af første møde med Ecreo...7 Kravspecifikation...8

Læs mere

System til vagtplanlægning

System til vagtplanlægning System til vagtplanlægning Virkelighed og modeller Gruppe A312, Software Det Teknisk- Naturvidenskabelige Basisår Aalborg Universitet 19. december 2005 Det Teknisk-Naturvidenskabelige Basisår Software

Læs mere

CRM med ChannelCRM. 2012 ChannelCRM A/S

CRM med ChannelCRM. 2012 ChannelCRM A/S CRM med ChannelCRM ChannelCRM CRM med ChannelCRM af ChannelCRM A/S Det dokument, du nu sidder med, er en pdf-version af den interaktive hjælp, der følger med ChannelCRM. Her - på papir - har du mulighed

Læs mere

OnLibri.dk. Outlook 2007. Torben Lage Frandsen. Download gratis bøger på ventus.dk / BookBoon.com

OnLibri.dk. Outlook 2007. Torben Lage Frandsen. Download gratis bøger på ventus.dk / BookBoon.com Outlook 2007 Torben Lage Frandsen 2008 Torben Lage Frandsen & OnLibri Alle rettigheder forbeholdes. Ingen del af denne bog må gengives, lagres i et søgesystem eller transmitteres i nogen form eller med

Læs mere