Tid: Den 9. april Der er i alt 10 fotosessions som forløber i tidsrummet imellem kl Hver session varer 30 minutter.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tid: Den 9. april 2013. Der er i alt 10 fotosessions som forløber i tidsrummet imellem kl. 12.30-20.45. Hver session varer 30 minutter."

Transkript

1 Social Media Management - Kunstnere og events i sociale medier Sociale medier, herunder Facebook, Twitter og Instagram, er blevet hjørnesten i såvel kunstnere som events' markedsføring og kommunikation. På denne workshop får du mulighed for at høre, hvordan Anne Jensen, der står for online kommunikation på NorthSide festivalen, samt Hans Tosti (Tosti Communications), der bl.a. er online manager for Tina Dickow, arbejder med sociale medier til daglig. De fortæller dig hvordan Facebook, Twitter og Instagram fungerer, og giver dig konkrete bud på, hvad du skal være opmærksom på når du skal etablere og vedligeholde dit navn på online medier. Undervejs vil du få en masse konkrete tips og tricks og mulighed for at stille spørgsmål. Workshoppen vil være baseret på dialog og sparring mellem kursusledere og deltagere, så gode eksempler, cases og spørgsmål skal endelig medbringes. Hans Tosti er online manager og sparringspartner med Tina Dickow, i forhold til sociale medier, og arbejder til daglig som Social Media Evangelist i en stor dansk producent af software til management af sociale medier. Anne Jensen arbejder på NorthSide Festivalen i Aarhus, hvor hun står for udvikling af den samlede online tilstedeværelse, herunder brugen af de sociale medier. Tid: Den 9. april 2013, kl Sted: Promus (A-Lab), Vester Allé 15, 8000 Aarhus C. Klik Få taget nye pressefotos rigtig billigt! Så kører vi igen vores populære Klik-fotosession koncept. Fotograf Peter Svendsen har et godt øje for at fotografere musikere og bands, og vil i og omkring Vester Allé 15 finde egnede locations til at skyde top professionelle bandfotos til den meget overkommelige pris af kr Peter Svendsen er en meget talentfuld fotograf, med alt fra mode-, arkitektur-, produkt-, portræt- og som sit speciale: band- og live musik fotos i porteføljen. Peter har taget musiker fotos af en meget lang række musikere i alle genrer - lige fra iransk folkemusik til det mest ekstreme døds metal. Har tidligere bl.a. vundet en GAFFA-pris, for sit magasin forside portræt af musiker Maria Timm. Hans hjemmeside: Tid: Den 9. april Der er i alt 10 fotosessions som forløber i tidsrummet imellem kl Hver session varer 30 minutter. Sted: Promus (mød op i Atlas), Vester Allé 15, 8000 Aarhus C. Tilmelding: Da der er begrænset pladser trækker vi lod blandt de første 25 tilmeldinger vi modtager. Tilmeldingen skal ske til DMF/Lars Knudsen på tlf.: eller Pris: 300,- pr. session.

2 Crash-kursus i musikbranchen Et "crash-kursus" for alle der ønsker en nogenlunde objektiv introduktion til musikbranchens til tider komplekse strukturer, rettigheder, pengestrømme m.v. Leder af Promus, Jesper Mardahl, giver sit bud på hvordan branchen tager sig ud anno 2013, kortlægger og fører os ad både hoved- og af vejene rundt i musikbranche landskabet. Jesper Mardahl har siden 2010 været daglig leder af Promus, og har også en baggrund som musiker i bl.a. Elevatordrengene sammen med Thomas Helmig, Palle Torp & Claes Antonsen. Siden midten af 80 erne, har Jesper arbejdet i musikbranchen, bl.a som A&R hos Genlyd Grammofon, Sonet Dansk Grammofon, EMI-Medley, BMG-Ariola m.fl. Efter en årrække i København, vendte han tilbage til Aarhus i 2001, og har siden 2003 været ansvarlig for Music Management uddannelsen på Det Jyske Musikkonservatorium. Fra 2002 til 2009 arbejdede Jesper også som projektleder for GAFFA. Tid: Den 9. april 2013, kl Sted: Promus (A-Lab), Vester Allé 15, 8000 Aarhus C. Åh nej! Jeg skal udgive en cd. Det kører bare når vi komponerer nye sange, trykker dem af live, går i studiet og indspiller dem. Så kommer det uundgåelige! Hvad nu med: regnskab, skat, A-kasse regler, rettigheder, registrering og en række andre praktiske ting ved at udgive en cd? Esben Bøgh Laursen holder et oplæg der gør dig klogere på det praktiske altså alt andet end det kreative, i forbindelse med cd udgivelser. Esben Bøgh Laursen har været ansat som A-kasse og skatte rådgiver i DMF i Aarhus i mange år. Han er selv aktiv udøvende musiker, og har udgivet flere cder. Esben sagsbehandler og rådgiver til dagligt musikere og kender branchen ud og ind. Tid: Den 9. april 2013, kl Sted: Promus (B-Lab), Vester Allé 15, 8000 Aarhus C.

3 Få styr på din skat Revisor Uffe Fink Isaksen gennemgår de almindeligste og mest benyttede skattefradrag for musikere. Og du skulle derfor gerne få afklaret nogen af de mange spørgsmål i denne specielle disciplin, inden selvangivelsen for 2012 skal indsendes til Skattevæsnet. Hvad er forskellen på A og B-indkomst? Hvad kan jeg trække fra af mine instrument køb? Hvad og hvor kan jeg trække min kørsel fra? Kan man trække kørsel til øvning fra? Kan man trække alle udgifter fra indtægterne? og meget andet Disse spørgsmål og alle mulige andre relevante skattespørgsmål vil du få mulighed for at få afklaret ved dette foredrag. Uffe Fink Isaksen er ejer af Fink Revision og har en stor klientmasse af musikere, så han er hjemme i musikernes pligt og ret i alle skattehenseender. Tid: Den 9. april 2013, kl Sted: Promus (B-Lab), Vester Allé 15, 8000 Aarhus C. DMF i Tyskland The Danish Invasion Danske bands har i de senere år fået større og større opmærksomhed i vores store naboland mod syd. En lang række bands har fået hul igennem ved at pakke gearet og drage mod spillesteder og festivaler i det tyske. DMF har siden 2008 været en del af fremstødet, der har det formål at åbne døre til de udenlandske pladeselskaber, distributører, agenter, bookere, etc. Projektleder for DMF s virke i Tyskland, Mads Mazanti, fortæller om DMF s arbejde og erfaringer med at tage danske musikere og bands med til Tyskland. Mads Mazanti har siden 2004 været ansat i Dansk Musiker Forbund, som musikfaglig medarbejder og projektleder. Mads er bassist, og spiller i forskellige rock/pop-sammenhænge. Er uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium, hvor han blev færdig i Tid: Den 9. april 2013, kl Sted: Promus (B-Lab), Vester Allé 15, 8000 Aarhus C.

4 Mød djævlens advokat Kom med din case! Hvis du går rundt med et projekt en udgivelse, turné, arrangement eller lign. så har du nu muligheden for at møde djævlens advokat og gi dit projekt en tur i syrebadet. Her får du kvalificeret modstand, kritiske spørgsmål og konstruktive indspark til dit projekt. For som man jo siger; Hvad du ikke dør af, bliver du stærk af! Projektbeskrivelse, strategi, budget, målgruppe og målsætning - er f.eks. noget af dét, du kan forvente at få mere klarhed over. Jesper Mardahl har siden 2010 været daglig leder af Promus, og har også en baggrund som musiker i bl.a. Elevatordrengene sammen med Thomas Helmig, Palle Torp & Claes Antonsen. Siden midten af 80 erne, har Jesper arbejdet i musikbranchen, bl.a som A&R hos Genlyd Grammofon, Sonet Dansk Grammofon, EMI-Medley, BMG-Ariola m.fl. Efter en årrække i København, vendte han tilbage til Aarhus i 2001, og har siden 2003 været ansvarlig for Music Management uddannelsen på Det Jyske Musikkonservatorium. Fra 2002 til 2009 arbejdede Jesper også som projektleder for GAFFA. Tid: Den 9. april 2013, imellem kl Sted: Promus (Jesper Mardahl s kontor), Vester Allé 15, 8000 Aarhus C. Tilmelding: Individuel tidsbestilling. Tilmeld dig /dit band på forhånd til DMF v/lars Knudsen eller ) senest den 2. april. Varighed/tidspunkt: Individuelt og efter forhånds aftale. Ud over scenekanten - Hvordan musikere bliver bedre på scenen Et underholdende foredrag om, hvordan vi som musikere kan få vores musik udover scenekanten og give publikum en fantastisk og unik koncertoplevelse uden at gå på kompromis med vores musik og troværdighed! Her går ud på to ting: For det første at belyse de fejl musikere ofte laver på scenen, der fjerner opmærksomheden fra musikken. For det andet at vise, hvad vi kan gøre som musikere, for at blive bedre på scenen, så vi kommer ud over scenekanten uden fokus forsvinder fra musikken. Foredraget henvender sig til alle rytmiske musikere, ligegyldigt hvilket instrument du spiller, eller om du synger. Kristian Koch er Danmarks mest brugte og erfarne coach inden for sceneoptræden for musikere. Kristian Koch har udviklet en unik metode specielt henvendt til musikere. Metoden er et effektivt værktøj, der har en utrolig positiv indvirkning på både musikken, musikerne og publikum, hvilket har betydet, at rigtig mange bands bruger metoden i dag. Tid: Den 9. april 2013, kl Sted: Promus (A-Lab), Vester Allé 15, 8000 Aarhus C.

5 Skab din karriere! PART 1: Udfordringer og fordele ved. at være musiker med eget musikselskab. Snævar Njall Albertsson aka. Dad Rocks! deler ud af sine omfattende erfaringer. Hvad skal man være opmærksom på, inden man starter sit eget musikselskab som artist? Hvad er fordelene ved selv at udgive sin musik? Hvordan arbejder man bedst som sin egen booker? Hvad er udfordringerne internationalt? Dette er nogle af de spørgsmål, som du vil kunne diskutere og få svar på, når Dad Rocks! lægger vejen forbi Han har udgivet sit musik under Creative Commons-licens, så dette emne og dets muligheder vil også blive berørt. Snævar Njall Albertsson har længe været aktiv i det danske musikmiljø. Han spiller i gruppen 'Mimas' og har også dannet sit eget solo-projekt, 'Dad Rocks!'. Han har udgivet flere albums i Storbritannien, USA, Tyskland, Frankrig og Schweiz på flere forskellige pladeselskaber, bl.a. sit eget selskab 'Father Figure Records'. Han har turnéret i mange år, og spillet omtrent 200 koncerter i udlandet. Mange af disse har han booket selv, men han har også arbejdet med forskellige booking-agenter rundt omkring i verden. Dad Rocks! har bl.a. optrådt på Iceland Airwaves, SPOT Festival, Reeperbahn Festival og SXSW. Tid: Den 9. april 2013, kl Sted: Promus (Fælleskontorer), Vester Allé 15, 8000 Aarhus C. PART 2: Udfordringer og fordele ved. at tænke fuldstændig anderledes. Anvendelsen af alternative metoder, når der bookes jobs, fundraises, laves PR og udgives musik. Kris Herman har skabt en forretning omkring sin musik med udgangspunkt i partnerskaber. Han fortæller, med udgangspunkt i sin egen historie, om hvordan han har bygget en aktiv fan skare og community op omkring sig. Hvordan han arbejder med at skaffe økonomien, investorer og sponsorer. Og om hvordan han lykkedes med at fokusere på at se nye muligheder, og tænke alternativt i sin markedsføring og branding. Kris Herman har en bachelor i informationsvidenskab. Han har gået på Det Jyske Musikkonservatorium. Har mange års erfaring i professionelt kopiband. Han er musikalsk iværksætter og har oprettet Kris Herman Aps omkring sin solokarriere. Tid: Den 9. april 2013, kl Sted: Promus (Fælleskontorer), Vester Allé 15, 8000 Aarhus C.

6 PART 3: Udfordringer og fordele ved.at gøre det selv set fra en iværksætter- og forretningsmæssig vinkel. Bag det nye århusianske booking/management firma Heartbeat Music står Thomas Bredahl (tidl. volbeat) og Stefan Facius (tidl. Copenhagen Records). De to erfarne herrer vil med udgangspunkt i deres mange år i den etablerede pladebranche og den professionelle musiker karriere, fortælle om hvad der skal til for at få musikprojekterne til at udvikle sig og lykkedes. En spændende beretning om tro, håb og kærlighed til musikken suppleret op med vedholdenhed og forbandet hårdt arbejde. Beskrivelse af Thomas Bredahl og Stefan Facius: Thomas Bredahl: Min vej ind i branchen startede i Hernings musikmiljø i slutningen af 90'erne. Jeg var frontmand og primusmotor i Gob Squad og med udgangspunkt i punkens DIY kastede jeg mig ud i alt det praktiske arbejde omkring bandet. Jeg blev pænt hooked på hele forretningsdelen af branchen og begyndte at læse erhvervsøkonomi & psykologi på universitetet i Århus. Samtidig knoklede jeg videre med bandet og senere også mit eget booking bureau. Efter 3 demoer, 3 plader, 250 koncerter og 10 år med Gob Squad kom jeg med i Volbeat, hvor jeg var guitarist i 5 år. I sommeren 2012 startede jeg Heartbeat Music, hvor jeg fungerer som manager, sammen med en gammel ven fra de gode gamle 90'ere. Desuden underviser jeg i iværksætteri og "Creative Business". Det er min erfaring, at det kan være pænt svært at planlægge sin karriere i musikbranchen. Der er mange om buddet og der skal virkelig knokles, hvis man skal drive det til noget. Samtidig fokuserer mange meget på målet og ikke vejen derhen. Finten er bare at man aldrig kommer i mål fordi det hele tiden ændres og derfor lige så godt kan vænne sig til at elske vejen. Jeg har aldrig troet på at der kommer en grøn mand og banker på ens dør og får ens drømme til at gå i opfyldelse. Man skal selv være aktiv og man kan gøre meget for at sætte sig selv i situationer hvor heldet tilsmiler en. Stefan Facius: Med musikalsk baggrund som en slags "Lars Ulrich" i et rockband fra Herning i slut 90'erne og en uddannelse som "serviceøkonom med speciale i hotel & restaurationsmanagement" fra Det Danske Erhversakademi, har planlægning, logistik, forretning og udvikling altid interesseret og drevet mig. Mit store kick har været at flytte projekter fra A-Å igennem de mange spændende faser der hører dertil. Har arbejdet som bookingagent siden 2004 i forskellige aarhusianske bookingbureauer og indtil i sommeren 2012 i Copenhagen Music (En del af Universal Music). Har i sensommeren 2012 startet egen management og bookingvirksomhed ved navn Heartbeat Music sammen med den gamle makker fra øvelokalet i Herning og håndterer både et etableret raporkester fra 90'erne, 2 store DJ's fra Sverige, et hard-rock orkester med stor radiosucces i baggagen og et fremadstormende beatrock orkester med det absolutte gennembrud lige foran sig i Forskellige musikstile og forskellige segmenter. Min karriere har været kendetegnende ved hårdt arbejde, en stålfast drøm om at være med til at skabe god musik samt en målrettet tro på en god og ordentlig måde at drive forretning og kommunikation på. Jeg vil mene at det er lykkedes for mig - især pga viljen til at udvikle mig, søge ny information, skabe mig et stærkt netværk og opføre mig ordentligt hele vejen igennem. Tro på det, kæmp for det og udvikl dit talent undervejs! Tid: Den 9. april 2013, kl Sted: Promus (Fælleskontorer), Vester Allé 15, 8000 Aarhus C.

7 Musik Panelet Vi har inviteret et bredt musikpanel af dygtige og kompetente fagfolk, som vil være til stede på dagen. Musik Panelet s opgave er at sidde klar til at hjælpe dig/jer, med al deres viden og ekspertise inden for deres respektive kompetenceområder. Musik Panelet er din mulighed for helt gratis ekspert rådgivning om alt fra støttemuligheder, kontrakter og aftaler, instrumentforsikring, regnskab/skat/a-kasse, CD udgivelse/distribution, musik kurser. O.m.a. Mød bl.a.: Mikael Højris(DMF), Steffen Rasmussen, Mette Ellebye-Larsen(Gateway Music), Lasse Fischer(DMF), Ricco Jensen(MONO), Ole Jørgensen (Kulturforvaltningen), Søren Wrist (DMF s instrumentforsikring), Peter Poulsen (Artlab), Esben Bøgh Laursen (DMF, skat- og A-kasse rådgiver), m.fl. Tid: Den 9. april 2013, i tidsrummet mlm Sted: Promus (Atlas), Vester Allé 15, 8000 Aarhus C. Mikael Højris er DMF s rutinerede ekspert inden for kontrakter i musikbranchen. Han rådgiver musikere om alle musikbranche- og karriereforhold. Højris hjælper bands med at lave indbyrdes aftaler og med at forhandle alle typer kontrakter vedrørende pladeudgivelser, musikforlag/publishing, management, booking osv. osv. Han har over årene rådgivet et utal danske musikere, bands og solister, og må på sit felt siges at være en af de største kapaciteter herhjemme. Mette Ellebye-Larsen er direktør for Gateway Music, som er det DMF ejede musikdistributionsselskab. Før Gateway Music startede i 2006 har hun en fortid hos forskellige større pladeselskaber. Bl.a. hos Pladekompagniet, og i SONY Music som Business Affairs Director. En titel som blandt andet omfattede forhandling af kunstnerkontrakter, håndtering af indspilningsbudgetter og hele rettighedsdelen omkring udgivelser på selskabet. Steffen Rasmussen er iværksætter og musiker, og har over en årrække drevet pladeselskab, booking, management med base i Aarhus. Foruden hans store know-how omkring kulturforeningsarbejde og fundraising, har han forfattet bogen Kulturel iværksætter, som han tager rundt og holder foredrag med. Steffen stiller op til kommunalvalget i 2013 kom og få en snak med ham om, hvad der bør gøres for musikken fra lokalpolitisk hold. Steffen står også til rådighed for tips og gode råd omkring konkrete spørgsmål i din musikkarriere. Ricco Andie Jensen, daglig leder i Musikforeningen MONO og øvehuset MONORAMA, vil være til stede og klar til at fortælle nærmere om landets fedeste sted at være musiker. MONO tilbyder øvelokaler, studie, scene, koncertmuligheder, netværk og indsigt i musikbranchen bl.a. med vækstlagsmagasinet Mer Monitor! Kig efter MONO og spørg løs! Esben Bøgh Laursen har været ansat som A-kasse og skatte rådgiver i DMF i Aarhus i mange år. Han er selv aktiv udøvende musiker, og har udgivet flere cder. Esben sagsbehandler og rådgiver til dagligt musikere og kender branchen ud og ind. Lasse Fischer er faglig medarbejder og sidder med mange forskellige arbejdsopgaver i DMF. Bl.a. er det Lasse der sidder med de sager, hvor medlemmet ikke får hyren på jobbet. Han er også ofte tovholder på mange af de eksterne arrangementer DMF laver, og han er ofte manden der vurderer, og er tovholder på de mange samarbejdsprojekter og arrangementer som musikmiljøet vil have DMF med i. Søren Wrist er direktør i DMF s eget forsikringsselskab. Han styrer instrumentforsikringerne med kyndig og kærlig hånd, foruden han laver samarbejdsaftaler og rabatordninger hos andre forsikringsselskaber i markedet. Søren ved det, der er værd at vide om forsikringer, og så er han manden, der kan give dig overblik over dine pensioner eller mangle på samme. Han kan guide dig igennem junglen af forsikring og selskaber. Hvilke forsikringer får du f.eks. ved dit DMF medlemskab, og hvilke rabatter får du ved forskellige samarbejdsaftaler? Det er noget af det Søren kan afklare for dig.

8 Ole Jørgensen er embedsmand i Kulturforvaltningen, og har i en årrække været helt tæt på, og involveret i mange af de musikpolitiske tiltag og projekter som er foregået i Aarhus kommune. Ole har en bred viden om kommunens tilbud og mange støttemuligheder for musikere og musikmiljøet. Peter Poulsen, Artlab: Har du brug for et kursus, eller har du et godt forslag til et kursus så kom og snak med Peter Poulsen. Peter har siden 2005 været projektleder på alle DMFs landsdækkende efteruddannelseskurser. Dvs. kurser, events, workshops, masterclasses, gå-hjem-møder, bandsupport, foredrag og meget mere for musikere. Ud over at være projektleder på fuld tid, får Peter også tid til at være saxofonist, fløjtenist og komponist, og at have catering-firmaet Jazzstronomi. Han har studeret på New School/Mannes College i New York, og har udgivet cd er både i eget navn og under pseudonymet Le Chef med jazzstronomie (Tapas Records 2007). Nomineret til to DMA s, blandt andet som årets nye jazznavn. Pas på Hørelsen Sidste gang vi havde besøg af Audiovox benyttede rigtig mange sig af den ekstraordinære rabat de gav på formstøbte høreværn. Vi har fået dem til det igen de kommer og tager afstøbninger og vil gerne igen give 20 % rabat. Tid: Den 9. april 2013, kl Sted: Promus (Atlas), Vester Allé 15, 8000 Aarhus C. Chili con carne Ved aftenstid serverer Chili-Maria hendes hjemmelavede chili con carne. Maden er gratis for alle, så længe der er noget i gryderne. Sted: Promus (Atlas), Vester Allé 15, 8000 Aarhus C. fra kl

9 Speed coaching prøv det her og nu! (Fra vision til aktion) - Bruger du dine evner som musiker og artist optimalt? - Er du synlig nok? - Mangler du værktøjer til at arbejde målrettet med din(e) karriere (drømme)? - Har du brug for at tænke ud af flightcase n og få ideer til nye forretningsområder? - Mangler du inspiration til at få mere struktur i din hverdag og dit virke?...så er et coaching forløb ved DMF sandsynligvis noget for dig... Take Action! Kom og få en gratis smagsprøve på vores musiker coaching den 9. april, i form af en speed coaching på ca minutter. Coaching ved DMF er for DIG som: * ønsker at optimere dig selv som musiker og kunstner * tænker på at gå nye veje og få sat nye mål for din vision * har brug for hjælp til at få handlet på dine ideer * oplever stress i dit liv og din hverdag og har brug for professionel sparring * ønsker at performe bedre DMF Coach Jørgen Høstrup Klok er Cand. Musicae fra Det Jyske Musikkonservatorium, og certificeret ID Lifecoach. Han er sanger, musiker, sangskriver og arbejder til dagligt som coach og jobkonsulent. Tid: Den 9. april Sted: Promus (Atlas), Vester Allé 15, 8000 Aarhus C. Tilmelding: Jørgen vil være til stede på dagen, for snak og mere info om coaching. Du kan på forhånd aftale en tid til speed coaching - henvendelse til DMF v/lars Knudsen eller ).

Foden indenfor. job i mindre og mellemstore virksomheder

Foden indenfor. job i mindre og mellemstore virksomheder Foden indenfor job i mindre og mellemstore virksomheder Foden indenfor job i mindre og mellemstore virksomheder 2012 Mike Wenøe og Jacob Høedt Larsen Grafisk tilrettelæggelse, Louise Maj Hansen ISBN: 978-87-92918-00-0

Læs mere

Vi bliver også berørt

Vi bliver også berørt MEDLEMSBLAD FOR danske kreds / EN virksomhedskreds I FINANSFORBUNDET / december 2013 Vi bliver også berørt To tillidsmænd fortæller, hvordan det er at hjælpe medlemmerne igennem en afskedigelsesrunde Læs

Læs mere

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde Hvorfor ville I gerne være lærer? Det startede med min egen, da jeg ville være lærer. Jeg kom nok fra en familie der ikke var så struktureret, så havde jeg en lærer, som var meget god til at holde den

Læs mere

eksempler på udvikling og bedre bundlinje 9 EKSEMPLER PÅ UDVIKLING OG BEDRE BUNDLINJE

eksempler på udvikling og bedre bundlinje 9 EKSEMPLER PÅ UDVIKLING OG BEDRE BUNDLINJE 9 eksempler 1 på udvikling og bedre bundlinje 04 08 12 16 20 24 28 32 36 Uddannelse har skabt ny virksomhedskultur Brdr. Andersen Nyt akkordsystem giver gevinst for alle CJ Anlæg It-systemer optimerer

Læs mere

Sådan opstarter du et ungdomsråd

Sådan opstarter du et ungdomsråd Sådan opstarter du et ungdomsråd Unge, sociale aktiviteter, indflydelse, fester og mulighed for at blive hørt af kommunen er essens af et ungdomsråd. Mangler I et sted at være, vil I gerne have flere penge

Læs mere

TAG ANSVAR FOR DIT ARBEJDSLIV VIGTIGE POINTER DET SKAL DU VIDE OM MARTIN THORBORG, HANDLEKRAFTIG IVÆRKSÆTTER:

TAG ANSVAR FOR DIT ARBEJDSLIV VIGTIGE POINTER DET SKAL DU VIDE OM MARTIN THORBORG, HANDLEKRAFTIG IVÆRKSÆTTER: 01 2015 f-f.dk 10 ARBEJDSGLÆDE VIGTIGE POINTER DET SKAL DU VIDE OM FRIE DET ER DIG, DER BESTEMMER SUND FRA 8-16: Sådan får du en sund hverdag på jobbet PIAS BEDSTE NYTÅRSGAVE: Jobtip og hurtig reaktion

Læs mere

Best. Practice. Få mere ud af dine konsulenter. KMD sætter eksterne ressourcer i system. Konsulentindkøb uden omveje. Kun plads til de bedste SDC

Best. Practice. Få mere ud af dine konsulenter. KMD sætter eksterne ressourcer i system. Konsulentindkøb uden omveje. Kun plads til de bedste SDC Best ProData Consult-magasin om IT, projekter og menneskene bag. Nr. 1, 2012 Practice KMD sætter eksterne ressourcer i system SDC Konsulentindkøb uden omveje Saxo Bank Kun plads til de bedste Kim Bendixen,

Læs mere

Styrk jeres indsats gennem samarbejde. En guide til en styrket integrationsindsats i kommunerne sammen med civilsamfundet og lokale virksomheder

Styrk jeres indsats gennem samarbejde. En guide til en styrket integrationsindsats i kommunerne sammen med civilsamfundet og lokale virksomheder Header Styrk jeres indsats gennem samarbejde Rubrik Header (0) En guide til en styrket integrationsindsats i kommunerne sammen med civilsamfundet og lokale virksomheder Rubrik Citat Reference Sideheader

Læs mere

De, der drog ud AVALANNERIT. - om grønlandske studerende i Danmark

De, der drog ud AVALANNERIT. - om grønlandske studerende i Danmark De, der drog ud AVALANNERIT - om grønlandske studerende i Danmark Jeg trives, hvor jeg bor, men jeg savner mit hjem i det kolde nord (frit efter Natasja) De, der drog ud - AVALANNERIT 1. udgave, 2. oplag,

Læs mere

Musik & brands. En guide til virksomheder

Musik & brands. En guide til virksomheder Musik & brands En guide til virksomheder Musik & brands en guide til virksomheder Udgivet af DI og Musikzonen Tekstbidrag: IFPI KODA Gramex Musikzonen. Musik sælger...3 Sæt lyd til din virksomhed....5

Læs mere

Bliv bedre til arbejdet med børn og unge. Praktiske råd og personlige erfaringer til pædagog medhjælpere og deres ledere om kompetenceudvikling

Bliv bedre til arbejdet med børn og unge. Praktiske råd og personlige erfaringer til pædagog medhjælpere og deres ledere om kompetenceudvikling Bliv bedre til arbejdet med børn og unge Praktiske råd og personlige erfaringer til pædagog medhjælpere og deres ledere om kompetenceudvikling Indhold Muligheder for opkvalificering Muligheder for opkvalificering...

Læs mere

SPARKER DØRE IND FORTÆLLINGER OM SAMARBEJDET MED JOB- OG UDVIKLINGSCENTER CASTBERGGÅRD

SPARKER DØRE IND FORTÆLLINGER OM SAMARBEJDET MED JOB- OG UDVIKLINGSCENTER CASTBERGGÅRD SPARKER DØRE IND FORTÆLLINGER OM SAMARBEJDET MED JOB- OG UDVIKLINGSCENTER CASTBERGGÅRD SPARKER DØRE IND FORTÆLLINGER OM SAMARBEJDET MED JOB- OG UDVIKLINGSCENTER CASTBERGGÅRD KOLOFON SPARKER DØRE IND FORTÆLLINGER

Læs mere

Undersøgelse af behov for Iværksætterhus Rapport

Undersøgelse af behov for Iværksætterhus Rapport Kaj Nielsen Konsulent M.IDA Mosevangen 54 DK 4400 Kalundborg Telefon 45 59562760 Fax 45 59562727 Email kaj-nielsen@post.tele.dk Precon Management ApS ApS nr. 7985 CVR nr. 49710313 www.kn-udvikling.dk Undersøgelse

Læs mere

UNG PÅ VEJ I FÅG. Kogebog til et succesfuldt vejledningsforløb ved Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland

UNG PÅ VEJ I FÅG. Kogebog til et succesfuldt vejledningsforløb ved Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland UNG PÅ VEJ I FÅG Kogebog til et succesfuldt vejledningsforløb ved Når man fokuserer på mål og kompetencer, er det ligesom første stolpe i at finde ud af, hvad man er god til. Det kan man ikke lære af sig

Læs mere

Projekt VoksenADHD - En evaluering af et projekt målrettet voksne med ADHD

Projekt VoksenADHD - En evaluering af et projekt målrettet voksne med ADHD Projekt VoksenADHD - En evaluering af et projekt målrettet voksne med ADHD Marts 2010 Center for Kvalitetsudvikling Olof Palmes Allé 15 8200 Århus N Projekt VoksenADHD En midtvejsevaluering af et projekt

Læs mere

EVENTSAMARBEJDE I REBILD. Eventstrategi og praktisk guide til styrkelse af samarbejdet omkring events

EVENTSAMARBEJDE I REBILD. Eventstrategi og praktisk guide til styrkelse af samarbejdet omkring events EVENTSAMARBEJDE I REBILD Eventstrategi og praktisk guide til styrkelse af samarbejdet omkring events Projektet Destinations-, organisationsog eventudvikling i Rebild Kommune Formålet med projektet Destinations-,

Læs mere

- fra god idé til global business

- fra god idé til global business Iværksættertrappen - fra god idé til global business Århus Stiftstidendes erhvervstillæg PRO går tæt på fem århusianske virksomheder fra den helt nystartede til den verdensførende. Læs om deres landevindinger,

Læs mere

Væksthus Midtjylland: Den Dynamiske Forretningsplan Dit værktøj til at udarbejde en forretningsplan

Væksthus Midtjylland: Den Dynamiske Forretningsplan Dit værktøj til at udarbejde en forretningsplan Væksthus Midtjylland: Den Dynamiske Forretningsplan Dit værktøj til at udarbejde en forretningsplan DEN DYNAMISKE FORRETNINGSPLAN 4. REVIDEREDE UDGAVE 2009 Mogens Thomsen Forfatter: Mogens Thomsen, post@mogensthomsen.dk

Læs mere

Mester i klasseværelset Tag hjernen med på arbejde når du sidder bag rattet

Mester i klasseværelset Tag hjernen med på arbejde når du sidder bag rattet Tekst og foto: Bo Bernes Mester i klasseværelset Tag hjernen med på arbejde når du sidder bag rattet Medarbejdere på landets maskinstationer og større landbrug skal kunne andet end at køre traktor. Derfor

Læs mere

kapelmesteren Carl Nielsen som dirigent Om Sibelius Akademiet Generalforsamling 17. april på Rytmisk Musikkonservatorium

kapelmesteren Carl Nielsen som dirigent Om Sibelius Akademiet Generalforsamling 17. april på Rytmisk Musikkonservatorium kapelmesteren Medlemsblad for Dansk Kapelmesterforening Om Sibelius Akademiet Læs side 12 59 FORÅR 2015 Interview med tre dirigenter med hver sit ungdomsensemble Læs side 6 Carl Nielsen som dirigent Generalforsamling

Læs mere

PROJEKT TIL UDVIKLING AF AMATØRKULTUR, AMATØRKUNST OG FRIVILLIGT KULTURELT ARBEJDE

PROJEKT TIL UDVIKLING AF AMATØRKULTUR, AMATØRKUNST OG FRIVILLIGT KULTURELT ARBEJDE Endelig afrapportering af PROJEKT TIL UDVIKLING AF AMATØRKULTUR, AMATØRKUNST OG FRIVILLIGT KULTURELT ARBEJDE 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. FORORD 3 2. METODE, DISPOSITION SAMT STYREGRUPPENS SAMMENSÆTNING OG

Læs mere

MAGASIN. Nyder livet som sommerhusejer. Giv dit sommerhus personlighed EJER. Peter Gade: Erik Peitersen: Renovering gav flere lejere

MAGASIN. Nyder livet som sommerhusejer. Giv dit sommerhus personlighed EJER. Peter Gade: Erik Peitersen: Renovering gav flere lejere EJER MAGASIN MAGASINET FOR SOMMERHUSEJERE Nr. 2 2008 Peter Gade: Nyder livet som sommerhusejer Foto: www.petergade.net Erik Peitersen: Giv dit sommerhus personlighed Bente og Egon: Renovering gav flere

Læs mere

SE magasinet. Udgivet af Senior Erhverv maj 2014 REKRUTTERINGS- BUREAUER LINKEDIN JOBCENTRE A-KASSER SENIOR ERHVERV VIKARBUREAUER POWER- JOBSØGERNE

SE magasinet. Udgivet af Senior Erhverv maj 2014 REKRUTTERINGS- BUREAUER LINKEDIN JOBCENTRE A-KASSER SENIOR ERHVERV VIKARBUREAUER POWER- JOBSØGERNE SE magasinet Udgivet af Senior Erhverv maj 2014 LINKEDIN REKRUTTERINGS- BUREAUER A-KASSER SENIOR ERHVERV JOBCENTRE VIKARBUREAUER POWER- JOBSØGERNE JOBINDEX INDEX Side 3 - Leder Frivillig indsats og bedre

Læs mere

Det føles som at save den gren over, man sidder på/2 Har du en plan B/4 Tillidsmandsvalg/6 Støj på hjernen/10 100 procent dedikation/12

Det føles som at save den gren over, man sidder på/2 Har du en plan B/4 Tillidsmandsvalg/6 Støj på hjernen/10 100 procent dedikation/12 Medlemsblad for DANSKE KREDS / en virksomhedskreds i finansforbundet / september 2013 Det føles som at save den gren over, man sidder på/2 Har du en plan B/4 Tillidsmandsvalg/6 Støj på hjernen/10 100 procent

Læs mere

Bliv en bedre. leder med CBL. Den eneste MBA med tre akkrediteringer. Helle Holsøe tog den et-årig CBL-uddannelse for at udvikle sig som leder

Bliv en bedre. leder med CBL. Den eneste MBA med tre akkrediteringer. Helle Holsøe tog den et-årig CBL-uddannelse for at udvikle sig som leder Henley H e n l e y b u s i n e s s M a g a z i n e Speci a l edi t ion Bliv en bedre leder med CBL Helle Holsøe tog den et-årig CBL-uddannelse for at udvikle sig som leder Den eneste MBA med tre akkrediteringer

Læs mere

Mindre plads lig med mere fleksibilitet

Mindre plads lig med mere fleksibilitet F o c u s Topdanmarks virksomhedsblad nr. 17. 22.10.2009 Skadebehandler Kenneth Hansen er så småt ved at forberede sig på free seating, der skal starte som pilotprojekt i hans afdeling. Så skal der nemlig

Læs mere

Grunden til vores store fokus på mangfoldighed er, at vi tror på, at mangfoldighed skaber værdi for Arriva. Pernille Kiær, Diversity Manager, Arriva

Grunden til vores store fokus på mangfoldighed er, at vi tror på, at mangfoldighed skaber værdi for Arriva. Pernille Kiær, Diversity Manager, Arriva Grunden til vores store fokus på mangfoldighed er, at vi tror på, at mangfoldighed skaber værdi for Arriva. Pernille Kiær, Diversity Manager, Arriva indhold 04 06 07 10 12 14 31 Forord Mangfoldighed er

Læs mere

Resultat og retning 2013-2014

Resultat og retning 2013-2014 Resultat og retning 2013-2014 #tivoli #odense #aarhus #sharingcph #skagen #legoland #bornholm #visitdenmark Indhold Resultater 3 Formandens beretning 4 Turismen er vigtig for Danmark 6 Kort om VisitDenmark

Læs mere

Udvikling af etniske minoritetsforeninger

Udvikling af etniske minoritetsforeninger Udvikling af etniske minoritetsforeninger - En guide til frivilligkonsulenter Er denne guide noget for dig? Arbejder du med at understøtte udvikling af etniske minoritetsforeninger? Vil du have inspiration

Læs mere

KURSER OG NETVÆRK FORÅR 2015

KURSER OG NETVÆRK FORÅR 2015 KURSER OG NETVÆRK FORÅR 2015 VELKOMMEN TIL EN NY KURSUSSÆSON I dette katalog præsenterer Center for frivilligt socialt arbejde sine kursusaktiviteter i foråret 2015. Kataloget indeholder alle kurser, netværk

Læs mere