DET EUROPÆISKE RÅD BRUXELLES

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DET EUROPÆISKE RÅD BRUXELLES"

Transkript

1 11 DET EUROPÆISKE RÅD BRUXELLES FORMANDSKABETS KONKLUSIONER den 24. g 25. ktber 2002

2

3 13 Det Eurpæiske Råd hldt møde i Bruxelles den ktber Frud fr mødet gav frmanden fr Eurpa-Parlamentet Pat Cx en redegørelse, der blev efterfulgt af en udveksling af synspunkter m de vigtigste punkter på dagsrdenen. Knventets frmand Valéry Giscard d'estaing aflagde rapprt til Det Eurpæiske Råd m knventets arbejde. På baggrund af denne rapprt udvekslede Det Eurpæiske Råd synspunkter m frløbet af drøftelserne. I. UDVIDELSEN 1. Den histriske prces, der blev igangsat i København i 1993 fr at vervinde skellene på det eurpæiske kntinent, er ved at bære frugt. Det er takket være kandidatlandenes g medlemsstaternes visiner g indsats, at den største udvidelse af EU ngensinde nu er inden fr rækkevidde. I denne frbindelse udtrykte Det Eurpæiske Råd str tilfredshed med det psitive resultat af den irske flkeafstemning. Resultatet har banet vejen fr, at ratificeringen af Nice-traktaten kan afsluttes, således at traktaten kan træde i kraft i begyndelsen af næste år. På denne baggrund traf Det Eurpæiske Råd en række beslutninger, der vil gøre det muligt fr EU at frelægge frhandlingspsitiner fr kandidatlandene m alle udestående punkter senest i begyndelsen af nvember med henblik på at afslutte udvidelsesfrhandlingerne med de første lande på Det Eurpæiske Råds møde i København i december. Det Eurpæiske Råd fastlagde gså retningslinjer fr frtsættelsen af prcessen med de lande, der ikke kmmer med i den første udvidelse. SAMLET VURDERING 2. EU giver sin tilslutning til Kmmissinens knklusiner g henstillinger, ifølge hvilke Cypern, Den Tjekkiske Republik, Estland, Ungarn, Letland, Litauen, Malta, Plen, Den Slvakiske Republik g Slvenien pfylder de plitiske kriterier g vil være i stand til at pfylde de øknmiske kriterier g påtage sig de frpligtelser, der er frbundet med medlemskab, fra begyndelsen af På baggrund af venstående g ligeledes i betragtning af de samlede fremskridt, der er gjrt i tiltrædelsesfrhandlingerne samt i mskrivningen g gennemførelsen af gældende fællesskabsret g de tilsagn, sm kandidaterne har givet under frhandlingerne, bekræfter EU, at det er fast besluttet på at afslutte tiltrædelsesfrhandlingerne med disse lande på Det Eurpæiske Råds møde i København den december g at undertegne tiltrædelsestraktaten i Athen i april 2003.

4 14 FORMANDSKABETS KONKLUSIONER 4. EU gentager, at det helst ser et genfrenet Cypern tiltræde EU på grundlag af en samlet løsning, g appellerer til lederne af det græsk-cypritiske g det tyrkisk-cypritiske samfund m at gribe lejligheden g nå frem til en aftale inden afslutningen af tiltrædelsesfrhandlingerne i år. EU vil frtsat yde fuld støtte til den betydelige indsats, sm De Frenede Natiners generalsekretær gør fr at pnå en løsning, der er i verensstemmelse med FN's Sikkerhedsråds reslutiner. EU vil respektere vilkårene fr en sådan samlet løsning i tiltrædelsestraktaten på linje med de principper, der udgør grundlaget fr EU. Findes der ingen løsning, vil de afgørelser, der skal træffes i december af Det Eurpæiske Råd i København, blive baseret på de knklusiner, der blev fastlagt af Det Eurpæiske Råd i Helsingfrs i EU tilslutter sig Kmmissinens evaluering af de fremskridt, sm Bulgarien g Rumænien har gjrt. På baggrund af udvidelsesprcessens inklusive g irreversible karakter g på grundlag af Kmmissinens strategidkument pfrdres Rådet g Kmmissinen til i nært samråd med Bulgarien g Rumænien at frberede de nødvendige afgørelser på Det Eurpæiske Råd i København vedrørende først g fremmest detaljerede køreplaner, herunder tidsplaner, g øget førtiltrædelsesbistand, således at tiltrædelsesprcessen med disse lande kan fremmes. Det Eurpæiske Råd giver sin støtte til Bulgarien g Rumænien i deres bestræbelser på at nå målet m medlemskab i Uninen ser med tilfredshed på de vigtige skridt i retning af at pfylde de plitiske kriterier fra København, sm Tyrkiet har taget, g på, at landet har gjrt fremskridt med hensyn til de øknmiske kriterier g tilpasningen til gældende fællesskabsret, sm anført i Kmmissinens peridiske rapprt. Dette har været fremmende fr, at der kan indledes tiltrædelsesfrhandlinger med Tyrkiet. EU tilskynder Tyrkiet til at frtsætte sin refrmprces g tage yderligere knkrete skridt i retning af implementering, hvilket vil fremme Tyrkiets tiltrædelse efter de samme principper g kriterier sm dem, der anvendes ver fr de øvrige kandidatlande. Rådet pfrdres til med henblik på Det Eurpæiske Råd i København at tilvejebringe grundlaget fr, at der kan træffes afgørelse m næste fase i Tyrkiets kandidatur på grundlag af Kmmissinens strategidkument g i verensstemmelse med knklusinerne fra Det Eurpæiske Råds møder i Helsingfrs, Laeken g Sevilla. OVERVÅGNING OG BESKYTTELSESFORANSTALTNINGER 7. EU tilslutter sig Kmmissinens frslag i strategidkumentet vedrørende frtsat vervågning efter undertegnelsen af tiltrædelsestraktaten. Kmmissinen vil følgelig seks måneder før den planlagte tiltrædelsesdat frelægge en rapprt fr Rådet g Eurpa-Parlamentet m de yderligere fremskridt, sm de tiltrædende lande har gjrt med hensyn til vertagelse, gennemførelse g håndhævelse af gældende fællesskabsret i verensstemmelse med deres tilsagn.

5 15 8. Endvidere tilslutter EU sig Kmmissinens frslag m, at der i tiltrædelsestraktaten ud ver en generel øknmisk beskyttelsesklausul skal indsættes t specifikke beskyttelsesklausuler vedrørende det indre markeds funktinsmåde, herunder alle de sektrplitikker, der vedrører øknmiske aktiviteter på tværs af grænserne, g mrådet retlige g indre anliggender. I indtil tre år efter tiltrædelsen kan en beskyttelsesklausul gøres gældende på begrundet anmdning af en medlemsstat eller på Kmmissinens initiativ. Franstaltninger i henhld til den generelle øknmiske beskyttelsesklausul kan vedrøre enhver medlemsstat. Franstaltninger i henhld til de t specifikke beskyttelsesklausuler kan kun rettes md nye medlemsstater, der har undladt at pfylde tilsagn, der er givet under frhandlingerne. En beskyttelsesklausul kan gøres gældende allerede inden tiltrædelsen på grundlag af vervågningsresultater g træde i kraft den første tiltrædelsesdag. Sådanne franstaltninger kan strække sig ud ver treårsperiden. De kmpetente rganer udarbejder EU's hldning vedrørende dette spørgsmål i tiltrædelsesfrhandlingerne. Kmmissinen rienterer Rådet i gd tid, inden den phæver beskyttelsesfranstaltninger. Den tager behørigt hensyn til eventuelle bemærkninger fra Rådet i den frbindelse. 9. EU giver sin tilslutning til Kmmissinens frslag m, at der skal stilles en særlig vergangsfacilitet til rådighed til institutinspbygning, således at pbygningen af de nye medlemsstaters administrative g retlige kapacitet kan frtsættes. Budgetmæssige g finansielle spørgsmål ( ) 10. Det lft fr udvidelsesrelaterede udgifter, sm Det Eurpæiske Råd i Berlin fastsatte fr årene , skal verhldes. 11. EU's udgifter skal frtsat tilgdese både kravet m budgetdisciplin g udgiftseffektivitet g behvet fr at sikre, at det udvidede EU råder ver tilstrækkelige midler til at sikre en velrdnet udvikling af sine plitikker til gavn fr alle brgere. a) Direkte betalinger 12. Uden at det fregriber fremtidige afgørelser m den fælles landbrugsplitik g m finansieringen af Den Eurpæiske Unin efter 2006 eller eventuelle resultater sm følge af gennemførelsen af punkt 22 i knklusinerne fra Det Eurpæiske Råds møde i Berlin, g uden at det berører de internatinale frpligtelser, sm Den Eurpæiske Unin har indgået, bl.a. i frbindelse med iværksættelsen af Dha-udviklingsrunden, vil der blive indført direkte betalinger i verensstemmelse med følgende plan fr stigninger udtrykt i prcent af niveauet fr disse betalinger i EU: 2004: 25% 2005: 30% 2006: 35% 2007: 40% g derefter med 10%-stigninger, så det sikres, at de nye medlemsstater i 2013 når det støtteniveau, der til den tid er gældende i det nuværende EU. Herudver finder rdningen fr mindre landbrugere ikke anvendelse.

6 16 FORMANDSKABETS KONKLUSIONER Indfasningen vil finde sted inden fr en ramme af finansiel stabilitet, hvr de samlede årlige udgifter til markedsrelaterede udgifter g direkte betalinger i et EU med 25 medlemsstater - i periden ikke må verstige det beløb i faste priser, der i Berlin blev fastsat sm lft fr udgiftsmråde 1A fr året 2006 fr EU-15, g det freslåede tilsvarende udgiftslft fr de nye medlemsstater fr året Det samlede nminelle beløb til markedsrelaterede udgifter g direkte betalinger fr hvert af årene i periden skal hldes under dette 2006-tal frhøjet med 1% m året. De behv, sm prducenterne i dårligt stillede reginer i det nuværende EU har, skal tilgdeses; multifunktinelt landbrug skal bevares i alle dele af Eurpa i verensstemmelse med knklusinerne fra Det Eurpæiske Råds møde i Luxemburg i 1997 g i Berlin i b) Samlet niveau fr bevillingerne til strukturfranstaltninger 13. De samlede frpligtelsesbevillinger til strukturfndene g Samhørighedsfnden, der skal tilføjes under udgiftsmråde 2 med henblik på udvidelsen, skal udgøre i alt 23 mia. EUR i periden, frdelt mellem de nye medlemsstater i verensstemmelse med de relevante fælles EU-hldninger, der er vedtaget med kandidatlandene. c) Egne indtægter g uligevægt på budgettet 14. Gældende fællesskabsret vedrørende egne indtægter finder anvendelse på de nye medlemsstater fra tiltrædelsen. Hvis den frventede likviditetsbalance ver fr Fællesskabets budget sammenlignet med 2003 skulle være negativ fr enkeltstående kandidatlande i årene , vil der blive tilbudt midlertidig budgetkmpensatin. Dette mfatter frud fastsatte, degressive g midlertidige betalinger på EU-budgettets udgiftsside. Beløbene vil blive fastsat inden afslutningen af frhandlingerne på basis af den metde, der blev fastlagt af Rådet den 22. ktber 2002, g medtaget i tiltrædelsesakten. Disse kmpensatiner skal hldes inden fr de årlige lfter fr frpligtelses- g betalingsbevillinger i frbindelse med udvidelsen, der blev fastsat i Berlin. 15. Den generelle indsats fr budgetdisciplin, sm der blev truffet beslutning m på Det Eurpæiske Råds møde i Berlin, bør frtsættes i den peride, der begynder i 2007.

7 Det Eurpæiske Råd gdkendte de øvrige elementer, der er nødvendige fr at fastlægge EU's fælles hldninger, g sm Rådet (almindelige anliggender g eksterne frbindelser) er nået frem til under frberedelserne, jf. bilag I. II. KALININGRAD 17. Det Eurpæiske Råd bekræfter knklusinerne fra mødet i juni 2002 i Sevilla. Det Eurpæiske Råd, der nterer sig målet m at videreudvikle det strategiske partnerskab mellem EU g Rusland, er enigt m at gøre en særlig indsats fr at tilgdese alle de invlverede parters ønsker vedrørende den fremtidige persntransit mellem Kaliningradreginen g andre dele af Rusland. Det Eurpæiske Råd understreger, at alle parter fuldt ud skal respektere enhver stats suveræne ret til at beskytte sine brgeres sikkerhed ved at kntrllere sine grænser samt persners g varers bevægelser ind i, på g gennem sit territrium. Det Eurpæiske Råd fremhæver, at enhver stat har ret til at indføre visa, herunder gså transitvisa. Det Eurpæiske Råd erkender Kaliningrad-reginens helt specielle situatin sm en del af Den Russiske Føderatin. Det Eurpæiske Råd gdkender de knklusiner m Kaliningrad, sm Rådet (almindelige anliggender g eksterne frbindelser) vedtg den 22. ktber III. FORBINDELSERNE MELLEM EU OG NATO 18. Det Eurpæiske Råd har gdkendt retningslinjerne fr gennemførelse af Nice-bestemmelserne (jf. bilag II) m inddragelse af de eurpæiske medlemmer af NATO, der ikke er medlemmer af EU. Gennemførelsen af Nice-bestemmelserne m inddragelse af de eurpæiske medlemmer af NATO, der ikke er medlemmer af EU, vil kunne ske gennem de relevante afgørelser m frbindelserne mellem Den Eurpæiske Unin g NATO.

8 18 FORMANDSKABETS KONKLUSIONER 19. Ved denne lejlighed erindrede Det Eurpæiske Råd m, at disse retningslinjer g afgørelser g gennemførelsen af dem til enhver tid skal respektere bestemmelserne i traktaten m Den Eurpæiske Unin, navnlig bestemmelserne vedrørende mål g principper fr FUSP, jf. artikel 11 i TEU 1. De skal gså respektere de relevante knklusiner g tekster, der er gdkendt af Det Eurpæiske Råd (jf. punkt 22). 20. Der er gså enighed m, at der ikke vil blive iværksat ngen aktin, sm krænker principperne i De Frenede Natiners pagt, herunder pagtens principper m prethldelse af mellemflkelig fred g sikkerhed, bilæggelse af tvistigheder ved fredelige midler g afhldelse fra trussel m magtanvendelse eller brug af magt, eftersm både traktaten m Den Eurpæiske Unin g den nrdatlantiske traktat bygger på disse principper, der gælder fr alle medlemmer afhængig af deres situatin. 21. Det Eurpæiske Råd erindrede gså m, at EU bestemmer, at Uninens plitik ikke berører den særlige karakter af visse medlemsstaters sikkerheds- g frsvarsplitik, jf. artikel 17 i TEU. Frmandskabet nterede sig, at Danmark henviste til prtkl nr. 5 til TEU m Danmarks stilling. 22. Det Eurpæiske Råd har givet generalsekretæren/den højtstående repræsentant Javier Slana mandat til at tage de nødvendige skridt på baggrund heraf, således at der kan pnås en aftale mellem EU g NATO snarest muligt. 23. Frmandskabet vil sammen med generalsekretæren/den højtstående repræsentant Javier Slana aflægge rapprt m resultatet af disse bestræbelser m t-tre uger. På baggrund af resultatet vil Den Eurpæiske Unin træffe de nødvendige afgørelser. 1 "1. Uninen fastlægger g gennemfører en fælles udenrigs- g sikkerhedsplitik, der dækker alle mråder inden fr udenrigs- g sikkerhedsplitikken g har følgende mål: beskyttelse af Uninens fælles værdier, grundlæggende interesser, uafhængighed g integritet i verensstemmelse med principperne i De Frenede Natiners pagt styrkelse af Uninens sikkerhed i alle henseender bevarelse af freden g styrkelse af den internatinale sikkerhed i verensstemmelse med principperne i De Frenede Natiners pagt samt principperne i Helsingfrs-slutakten g målene i Paris-chartret, herunder de principper g de mål, der vedrører de ydre grænser fremme af det internatinale samarbejde udvikling g befæstelse af demkratiet g retsstatsprincippet samt respekt fr menneskerettighederne g de grundlæggende frihedsrettigheder. 2. Medlemsstaterne støtter aktivt g ufrbehldent Uninens udenrigs- g sikkerhedsplitik i en ånd af lyalitet g gensidig slidaritet. Medlemsstaterne samarbejder fr at styrke g udvikle deres gensidige plitiske slidaritet. De afstår fra enhver handling, sm strider imd Uninens interesser, eller sm kan skade dens effektivitet sm en sammenhængende faktr i internatinale frbindelser. Rådet påser, at disse principper verhldes."

9 19 IV. DEN TIDLIGERE JUGOSLAVISKE REPUBLIK MAKEDONIEN 24. I frtsættelse af drøftelserne mellem generalsekretæren/den højtstående repræsentant g præsident Trajkvski bekræftede Det Eurpæiske Råd på ny, at det er rede til at vertage NATO's militærperatin i Den Tidligere Jugslaviske Republik Makednien pr. 15. december. Det anmdede Den Eurpæiske Unins relevante rganer m at undersøge alle de ptiner, der er nødvendige fr at nå dette mål. Det Eurpæiske Råd bemærkede, at denne pfølgningsperatin vil finde sted sm led i den partnerskabsånd på krisestyringsmrådet, der er indført mellem EU g NATO, hvis der kan indgås en aftale i tide. V. TERRORANGREBET I RUSLAND 25. Det Eurpæiske Råd vedtg erklæringen i bilag III.

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION. Bruxelles, den 26. november 2002 (27.11) (OR. en) 14702/02 POLGEN 67

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION. Bruxelles, den 26. november 2002 (27.11) (OR. en) 14702/02 POLGEN 67 RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 26. nvember 2002 (27.11) (OR. en) 14702/02 POLGEN 67 FØLGESKRIVELSE fra: frmandskabet til: delegatinerne Vedr.: DET EUROPÆISKE RÅD I BRUXELLES DEN 24. OG 25.

Læs mere

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION. Bruxelles, den 5. maj 2006 (10.05) (OR. en) 9035/06 POLGEN 55

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION. Bruxelles, den 5. maj 2006 (10.05) (OR. en) 9035/06 POLGEN 55 RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 5. maj 2006 (10.05) (OR. en) 9035/06 POLGEN 55 NOTE fra: frmandskabet til: De Faste Repræsentanters Kmité/Rådet Vedr.: Det Eurpæiske Råd (den 15.-16. juni

Læs mere

Punkter, der skal drøftes (II)

Punkter, der skal drøftes (II) Rådet fr Den Eurpæiske Unin Bruxelles, den 2. juli 2019 (OR. en) 10824/1/19 REV 1 OJ CRP2 25 FORELØBIG GSORDEN DE FASTE REPRÆSENTANTERS KOMITÉ (2. Eurpabygningen, Bruxelles 3. g 4. juli 2019 (10.00, 9.00)

Læs mere

Punkter, der skal drøftes (II)

Punkter, der skal drøftes (II) Rådet fr Den Eurpæiske Unin Bruxelles, den 14. nvember 2017 14278/1/17 REV 1 OJ CRP2 38 FORELØBIG GSORDEN DE FASTE REPRÆSENTANTERS KOMITÉ (2. afdeling) Eurpabygningen, Bruxelles 15. g 16. nvember 2017

Læs mere

11046/1/19 REV 1 1 GIP.1

11046/1/19 REV 1 1 GIP.1 Rådet fr Den Eurpæiske Unin Bruxelles, den 9. juli 2019 (OR. en) 11046/1/19 REV 1 OJ CRP2 26 FORELØBIG GSORDEN DE FASTE REPRÆSENTANTERS KOMITÉ (2. afdeling) Justus Lipsius-Bygningen, Bruxelles 10. juli

Læs mere

P7_TA(2010)0300 EØS-Schweiz: hindringer for fuldstændig gennemførelse af det indre marked

P7_TA(2010)0300 EØS-Schweiz: hindringer for fuldstændig gennemførelse af det indre marked P7_TA(2010)0300 EØS-Schweiz: hindringer fr fuldstændig gennemførelse af det indre marked Eurpa-Parlamentets beslutning af 7. september 2010 m EØS-Schweiz: hindringer fr fuldstændig gennemførelse af det

Læs mere

Punkter, der skal drøftes (II) 25. Samling i Rådet (almindelige anliggender) den 18. juni 2019: forberedelse

Punkter, der skal drøftes (II) 25. Samling i Rådet (almindelige anliggender) den 18. juni 2019: forberedelse Rådet fr Den Eurpæiske Unin Bruxelles, den 4. juni 2019 (OR. en) 9853/1/19 REV 1 OJ CRP2 21 FORELØBIG GSORDEN DE FASTE REPRÆSENTANTERS KOMITÉ (2. afdeling) Eurpabygningen, Bruxelles 5. juni 2019 (10.00)

Læs mere

Punkter, der skal drøftes (II)

Punkter, der skal drøftes (II) Rådet fr Den Eurpæiske Unin Bruxelles, den 13. februar 2018 6091/1/18 REV 1 OJ CRP2 6 FORELØBIG GSORDEN DE FASTE REPRÆSENTANTERS KOMITÉ (2. afdeling) Eurpabygningen, Bruxelles 14. februar 2018 (10.30)

Læs mere

1. Det Europæiske Råds ekstraordinære møde i Bruxelles den 21. september 2001

1. Det Europæiske Råds ekstraordinære møde i Bruxelles den 21. september 2001 1. Det Eurpæiske Råds ekstrardinære møde i Bruxelles den 21. september 2001 B5-0665, 0666, 0668, 0674/2001 Eurpa-Parlamentets beslutning m resultatet af Det Eurpæiske Råds ekstrardinære møde m terrrisme

Læs mere

Punkter, der skal drøftes (II) 3. Samlingen i Rådet (udenrigsanliggender) den 28. maj 2018: Forberedelse

Punkter, der skal drøftes (II) 3. Samlingen i Rådet (udenrigsanliggender) den 28. maj 2018: Forberedelse Rådet fr Den Eurpæiske Unin Bruxelles, den 14. maj 2018 (OR. en) 8636/1/18 REV 1 OJ CRP2 18 FORELØBIG GSORDEN DE FASTE REPRÆSENTANTERS KOMITÉ (2. afdeling) Eurpabygningen, Bruxelles 15. maj 2018 (9.30)

Læs mere

PUBLIC. Bruxelles, den 26. marts 2003 (28.03) (OR. en) RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION 14408/02 LIMITE PV/CONS 60

PUBLIC. Bruxelles, den 26. marts 2003 (28.03) (OR. en) RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION 14408/02 LIMITE PV/CONS 60 Conseil UE RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 26. marts 2003 (28.03) (OR. en) 14408/02 LIMITE PUBLIC PV/CONS 60 UDKAST TIL PROTOKOL Vedr.: 2463. samling i Rådet for Den Europæiske Union (ALMINDELIGE

Læs mere

Punkter, der skal drøftes (II)

Punkter, der skal drøftes (II) Rådet fr Den Eurpæiske Unin Bruxelles, den 1. december 2017 14963/3/17 REV 3 OJ CRP2 40 COMIX 796 FORELØBIG GSORDEN DE FASTE REPRÆSENTANTERS KOMITÉ (2. afdeling) Eurpabygningen, Bruxelles 29. nvember g

Læs mere

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS AFGØRELSE EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 12.11.2010 KOM(2010) 662 endelig 2010/0325 (COD) Frslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS AFGØRELSE m listen ver rejsedkumenter, der giver indehaveren ret til at passere

Læs mere

1. Vedtagelse af den foreløbige dagsorden og punkterne under "Eventuelt"

1. Vedtagelse af den foreløbige dagsorden og punkterne under Eventuelt RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 20. december 2011 (OR. fr) 18794/2/11 REV 2 OJ CRP2 44 REVIDERET UDGAVE NR. 2 AF FORELØBIG GSORDEN fr: 2390. møde i DE FASTE REPRÆSENTANTERS KOMITÉ (2. afdeling)

Læs mere

REVIDERET UDGAVE NR. 1 AF FORELØBIG DAGSORDEN

REVIDERET UDGAVE NR. 1 AF FORELØBIG DAGSORDEN Rådet fr Den Eurpæiske Unin Bruxelles, den 24. marts 2017 (OR. en) 7491/1/17 REV 1 OJ CONS 16 JAI 267 COMIX 207 FORELØBIG GSORDEN Vedr.: 3528. samling i RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION (retlige g indre

Læs mere

BILAG DET EUROPÆISKE RÅD KØBENHAVN FORMANDSKABETS KONKLUSIONER. den 12. og 13. december 2002 BILAG. Bulletin DA - PE 326.

BILAG DET EUROPÆISKE RÅD KØBENHAVN FORMANDSKABETS KONKLUSIONER. den 12. og 13. december 2002 BILAG. Bulletin DA - PE 326. 21 DET EUROPÆISKE RÅD KØBENHAVN FORMANDSKABETS KONKLUSIONER den 12. og 13. december 2002 23 I BUDGETMÆSSIGE OG FINANSIELLE SPØRGSMÅL EU tilslutter sig resultatet af de forhandlinger, hvor det er blevet

Læs mere

Lovgivningsmæssige forhandlinger (offentlig forhandling i henhold til artikel 16, stk. 8, i traktaten om Den Europæiske Union)

Lovgivningsmæssige forhandlinger (offentlig forhandling i henhold til artikel 16, stk. 8, i traktaten om Den Europæiske Union) Rådet fr Den Eurpæiske Unin Bruxelles, den 11. ktber 2017 (OR. en) 12783/17 OJ CONS 50 JAI 866 COMIX 660 FORELØBIG GSORDEN Vedr.: 3564. samling i RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION (retlige g indre anliggender)

Læs mere

DET EUROPÆISKE RÅD KØBENHAVN

DET EUROPÆISKE RÅD KØBENHAVN FORMANDSKABETS KONKLUSIONER 11 DET EUROPÆISKE RÅD KØBENHAVN FORMANDSKABETS KONKLUSIONER den 12. og 13. december 2002 FORMANDSKABETS KONKLUSIONER 13 1. Det Europæiske Råd holdt møde i København den 12.

Læs mere

Directorate General for Communication Direction C - Relations with citizens PUBLIC OPINION MONITORING UNIT VALG TIL EUROPA-PARLAMENTET 2009

Directorate General for Communication Direction C - Relations with citizens PUBLIC OPINION MONITORING UNIT VALG TIL EUROPA-PARLAMENTET 2009 Directrate General fr Cmmunicatin Directin C - Relatins with citizens PUBLIC OPINION MONITORING UNIT VALG TIL EUROPA-PARLAMENTET 2009 11/12/2008 Eurbarmeter Standard (EB 70 1 ) - Efteråret 2008 Første

Læs mere

VEDTAGNE TEKSTER. der henviser til Generaldirektoratet for Interne Politikkers undersøgelse "Quantifying

VEDTAGNE TEKSTER. der henviser til Generaldirektoratet for Interne Politikkers undersøgelse Quantifying Eurpa-Parlamentet 04-09 VEDTAGNE TEKSTER P8_TA(07)03 Gennemførelse af mæglingsdirektivet Eurpa-Parlamentets beslutning af. september 07 m gennemførelsen af Eurpa- Parlamentets g Rådets direktiv 008/5/EF

Læs mere

Punkter, der skal drøftes (II)

Punkter, der skal drøftes (II) Rådet fr Den Eurpæiske Unin Bruxelles, den 21. maj 2019 (OR. en) 9480/1/19 REV 1 OJ CRP2 19 COMIX 277 FORELØBIG GSORDEN DE FASTE REPRÆSENTANTERS KOMITÉ (2. Eurpabygningen, Bruxelles 22. maj 2019 (9.30)

Læs mere

Bilag 12 Udkast til databehandleraftale

Bilag 12 Udkast til databehandleraftale Udvikling af en hjemmeside til brgerfrslag samt hsting g vedligehldelse Bilag 12 Udkast til databehandleraftale Vejledning: Bilaget skal ikke udfyldes sm en del af tilbudsafgivelsen. Side 2/8 Aftale m

Læs mere

FORSLAG TIL DAGSORDEN

FORSLAG TIL DAGSORDEN EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Udvalget fr Andragender PETI_OJ(2011)202_1 FORSLAG TIL GSORDEN SEMINAR i samarbejde med KOMMISSIONEN - Retlige anliggender Trsdag den 6. ktber 2011 kl. 9.00-12.30 g kl. 14.00-17.00

Læs mere

)250$1'6.$%(76.21./86,21(5 '(7(8523,6.(5c',%58;(//(6 '(12*2.72%(5

)250$1'6.$%(76.21./86,21(5 '(7(8523,6.(5c',%58;(//(6 '(12*2.72%(5 '2& COMMISSION DES COMMUNAUTÉS EUROPÉENNES SECRETARIAT GENERAL )250$1'6.$%(76.21./86,21(5 '(7(8523,6.(5c',%58;(//(6 '(12*2.72%(5 SN 300/02 1 Det Europæiske Råd holdt møde i Bruxelles den 24.-25. oktober

Læs mere

Formandskabets Konklusionerdet Europæiske Råd i Santa Maria da Feiraden 19. Og 20. Juni 2000

Formandskabets Konklusionerdet Europæiske Råd i Santa Maria da Feiraden 19. Og 20. Juni 2000 conseil/00/2000 Formandskabets Konklusionerdet Europæiske Råd i Santa Maria da Feiraden 19. Og 20. Juni 2000 1. Det Europæiske Råd holdt møde i Santa Maria da Feira den 19. og 20. juni. Ved indledningen

Læs mere

Punkter, der skal drøftes (II) 2. Samlingen i Rådet (udenrigsanliggender) den 18. februar 2019: Forberedelse a) Aktuelle sager 6279/1/19 REV 1 1 GIP.

Punkter, der skal drøftes (II) 2. Samlingen i Rådet (udenrigsanliggender) den 18. februar 2019: Forberedelse a) Aktuelle sager 6279/1/19 REV 1 1 GIP. Rådet fr Den Eurpæiske Unin Bruxelles, den 12. februar 2019 (OR. en) 6279/1/19 REV 1 OJ CRP2 6 COMIX 79 FORELØBIG GSORDEN DE FASTE REPRÆSENTANTERS KOMITÉ (2. afdeling) Eurpabygningen, Bruxelles 13. g 15.

Læs mere

15396/2/17 REV 2 1 DA

15396/2/17 REV 2 1 DA Rådet fr Den Eurpæiske Unin Bruxelles, den 6. december 2017 15396/2/17 REV 2 OJ CRP2 41 FORELØBIG GSORDEN DE FASTE REPRÆSENTANTERS KOMITÉ (2. afdeling) Eurpabygningen, Bruxelles 6. december 2017 (9.00)

Læs mere

EN/DA 087211/EU XXIV. GP. Eingelangt am 05/07/12. Brussels, 5 July 2012 COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION 12231/12 AGRIFIN 127 FIN 505

EN/DA 087211/EU XXIV. GP. Eingelangt am 05/07/12. Brussels, 5 July 2012 COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION 12231/12 AGRIFIN 127 FIN 505 087211/EU XXIV. GP Eingelangt am 05/07/12 COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION Brussels, 5 July 2012 12231/12 AGRIFIN 127 FIN 505 NOTE frm: t: Subject: Danish delegatin Cuncil Cmmunicatin n the 31 st cnference

Læs mere

Bekæmpelse af seksuel udnyttelse af børn og børnepornografi

Bekæmpelse af seksuel udnyttelse af børn og børnepornografi P6_TA(2009)0040 Bekæmpelse af seksuel udnyttelse af børn g børneprngrafi Eurpa-Parlamentets henstilling af 3. februar 2009 til Rådet m bekæmpelse af seksuel udnyttelse af børn g børneprngrafi (2008/2144(INI))

Læs mere

FORELØBIG DAGSORDEN samling i RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION (retlige og indre anliggender ) Dato: 5. og 6. december 2013 kl.: 9.30, 9.

FORELØBIG DAGSORDEN samling i RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION (retlige og indre anliggender ) Dato: 5. og 6. december 2013 kl.: 9.30, 9. RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 4. december 2013 (OR. en) 17017/13 OJ/CONS 62 JAI 1081 COMIX 645 FORELØBIG GSORDEN Vedr.: 3279. samling i RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION (retlige g indre anliggender

Læs mere

REVIDERET UDGAVE NR. 1 AF FORELØBIG DAGSORDEN

REVIDERET UDGAVE NR. 1 AF FORELØBIG DAGSORDEN Rådet fr Den Eurpæiske Unin Bruxelles, den 17. december 2015 (OR. fr) 15320/1/15 REV 1 OJ/CRP2 45 COMIX 695 FORELØBIG GSORDEN Vedr.: 2568. møde i DE FASTE REPRÆSENTANTERS KOMITÉ (2. afdeling) Dat: 16.

Læs mere

D/08/4 COMMISSION DES COMMUNAUTÉS EUROPÉENNES TEXTE DA. CONSEIL EUROPEEN BRUXELLES 15 & 16 octobre 2008 CONCLUSIONS DE LA PRÉSIDENCE 14368/08

D/08/4 COMMISSION DES COMMUNAUTÉS EUROPÉENNES TEXTE DA. CONSEIL EUROPEEN BRUXELLES 15 & 16 octobre 2008 CONCLUSIONS DE LA PRÉSIDENCE 14368/08 D/08/4 COMMISSION DES COMMUNAUTÉS EUROPÉENNES TEXTE CONSEIL EUROPEEN BRUXELLES 15 & 16 ctbre 2008 CONCLUSIONS DE LA PRÉSIDENCE 14368/08 RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 16. ktber 2008 (OR.

Læs mere

BILAG DET EUROPÆISKE RÅD GÖTEBORG FORMANDSKABETS KONKLUSIONER. den 15. og 16. juni 2001 BILAG. Bulletin DA - PE 305.

BILAG DET EUROPÆISKE RÅD GÖTEBORG FORMANDSKABETS KONKLUSIONER. den 15. og 16. juni 2001 BILAG. Bulletin DA - PE 305. 31 DET EUROPÆISKE RÅD GÖTEBORG FORMANDSKABETS KONKLUSIONER den 15. og 16. juni 2001 BILAG 33 BILAG Bilag I Erklæring om forebyggelse af spredning af ballistiske missiler Side 35 Bilag II Erklæring om Den

Læs mere

5760/3/19 REV 3 1 GIP.1

5760/3/19 REV 3 1 GIP.1 Rådet fr Den Eurpæiske Unin Bruxelles, den 31. januar 2019 (OR. en) 5760/3/19 REV 3 OJ CRP2 4 COMIX 42 FORELØBIG GSORDEN DE FASTE REPRÆSENTANTERS KOMITÉ (2. afdeling) Eurpabygningen, Bruxelles 30. januar

Læs mere

Punkter, der skal drøftes (II)

Punkter, der skal drøftes (II) Rådet fr Den Eurpæiske Unin Bruxelles, den 28. januar 2019 (OR. en) 5760/19 OJ CRP2 4 COMIX 42 FORELØBIG GSORDEN DE FASTE REPRÆSENTANTERS KOMITÉ (2. afdeling) Eurpabygningen, Bruxelles 30. januar g 1.

Læs mere

Bilag 17. Databehandleraftale

Bilag 17. Databehandleraftale Bilag 17 Databehandleraftale Vejledning: Bilaget skal ikke udfyldes sm en del af tilbudsafgivelsen. Bilaget udgør i det hele et mindstekrav. Side 2/9 Aftale m databehandling mellem Kunden g Leverandøren

Læs mere

9209/1/19 REV 1 1 GIP.1

9209/1/19 REV 1 1 GIP.1 Rådet fr Den Eurpæiske Unin Bruxelles, den 14. maj 2019 (OR. en) 9209/1/19 REV 1 OJ CRP2 18 FORELØBIG GSORDEN DE FASTE REPRÆSENTANTERS KOMITÉ (2. afdeling) Eurpabygningen, Bruxelles 15. maj 2019 (10.00)

Læs mere

Punkter, der skal drøftes (II)

Punkter, der skal drøftes (II) Rådet fr Den Eurpæiske Unin Bruxelles, den 19. december 2017 15855/1/17 REV 1 OJ CRP2 43 COMIX 854 FORELØBIG GSORDEN DE FASTE REPRÆSENTANTERS KOMITÉ (2. Eurpabygningen, Bruxelles 20. december 2017 (10.00)

Læs mere

Lovgivningsmæssige forhandlinger (Offentlig forhandling i henhold til artikel 16, stk. 8, i traktaten om Den Europæiske Union)

Lovgivningsmæssige forhandlinger (Offentlig forhandling i henhold til artikel 16, stk. 8, i traktaten om Den Europæiske Union) RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 17. december 2012 (18.12) (OR. en) 17644/12 OJ CONS 74 TRANS 462 TELECOM 258 ENER 531 FORELØBIG GSORDEN fr: 3213. SAMLING I RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION

Læs mere

Retningslinjer og henstillinger Retningslinjer for periodiske oplysninger, som kreditvurderingsbureauer skal indsende til ESMA

Retningslinjer og henstillinger Retningslinjer for periodiske oplysninger, som kreditvurderingsbureauer skal indsende til ESMA Retningslinjer g henstillinger Retningslinjer fr peridiske plysninger, sm kreditvurderingsbureauer skal indsende til ESMA 23/06/15 ESMA/2015/609 1 Indhldsfrtegnelse 1 Anvendelsesmråde... 3 2 Definitiner...

Læs mere

Opsamling, Workshop, Bedst Praksis Ledelse

Opsamling, Workshop, Bedst Praksis Ledelse Opsamling, Wrkshp, Bedst Praksis Ledelse I frbindelse med prjektet Bedst Praksis Ledelse blev der d. 24. ktber afhldt en wrkshp, hvr de 1. linieledere g øvrige ledere i AaK, sm er blevet interviewet i

Læs mere

FORHANDLINGERNE OM BULGARIENS OG RUMÆNIENS TILTRÆDELSE AF DEN EUROPÆISKE UNION

FORHANDLINGERNE OM BULGARIENS OG RUMÆNIENS TILTRÆDELSE AF DEN EUROPÆISKE UNION FORHANDLINGERNE OM BULGARIENS OG RUMÆNIENS TILTRÆDELSE AF DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 31. marts 2005 (OR. en) AA 23/2/05 REV 2 TILTRÆDELSESTRAKTAT: SLUTAKT UDKAST TIL RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER

Læs mere

Eurobarometer - kvalitativ undersøgelse EU S LØFTE. Resumé dansk udgave Rom, den 12. september 2014

Eurobarometer - kvalitativ undersøgelse EU S LØFTE. Resumé dansk udgave Rom, den 12. september 2014 Eurbarmeter - kvalitativ undersøgelse EU S LØFTE Resumé dansk udgave Rm, den 12. september 2014 Resuméet er udarbejdet på dansk, engelsk, finsk, fransk, tysk, italiensk, plsk, prtugisisk g svensk. Denne

Læs mere

Europaudvalget 2010 KOM (2010) 0227 Offentligt

Europaudvalget 2010 KOM (2010) 0227 Offentligt Europaudvalget 2010 KOM (2010) 0227 Offentligt EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 12.5.2010 KOM(2010)227 endelig 2010/0126 (NLE) Forslag til RÅDETS FORORDNING (EU) Nr. /2010 om ændring af forordning (EF)

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR REVISIONSKOMITEEN I DSV A/S. Global Transport and Logistics

FORRETNINGSORDEN FOR REVISIONSKOMITEEN I DSV A/S. Global Transport and Logistics FORRETNINGSORDEN FOR REVISIONSKOMITEEN I DSV A/S Glbal Transprt and Lgistics Indhldsfrtegnelse Nr. Kapitel Side 1 FORMÅL, MÅLSÆTNING OG KONSTITUERING 3 2 REVISIONSKOMITEENS OPGAVER 3 3 MØDER 4 4 DAGSORDEN

Læs mere

15410/17 SDM/cg DGC 1A

15410/17 SDM/cg DGC 1A Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 14. maj 2018 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2017/0319 (NLE) 15410/17 COLAC 144 WTO 329 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER Vedr.: Tredje tillægsprotokol

Læs mere

15917/02 iam/ams/abl/aa

15917/02 iam/ams/abl/aa RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 29. januar 2003 (31.01) (OR. en) 15917/02 POLGEN 84 FØLGESKRIVELSE fra: formandskabet til: delegationerne Vedr.: DET EUROPÆISKE RÅD I KØBENHAVN DEN 12. OG

Læs mere

*** UDKAST TIL HENSTILLING

*** UDKAST TIL HENSTILLING Europa-Parlamentet 2014-2019 Udenrigsudvalget 2016/0217(NLE) 22.6.2017 *** UDKAST TIL HENSTILLING om udkast til Rådets afgørelse om indgåelse på Den Europæiske Unions vegne af aftalen om oprettelse af

Læs mere

Kommissorium for revisionsudvalget i Den Jyske Sparekasse

Kommissorium for revisionsudvalget i Den Jyske Sparekasse 1. Indledning Kmmissrium fr revisinsudvalget i Den Jyske Sparekasse Revisinsudvalget nedsættes i henhld til Revisrlvens 31. Revisinsudvalgets ansvarsmråder g kmpetence fastlægges i nærværende kmmissrium.

Læs mere

Vedtægt for Dansk Magisterforening (DM)

Vedtægt for Dansk Magisterforening (DM) Vedtægt fr Dansk Magisterfrening (DM) Indhldsfrtegnelse: 1. Navn 2. Hjemsted 3. Frmål 4. Medlemskab 5. Medlemmernes rettigheder g pligter 6. Indmeldelse g udmeldelse 7. Arbejdspladsklubber 8. Landsklubber,

Læs mere

ARBEJDSDOKUMENT. DA Forenet i mangfoldighed DA. Europa-Parlamentet

ARBEJDSDOKUMENT. DA Forenet i mangfoldighed DA. Europa-Parlamentet Eurpa-Parlamentet 2014-2019 Udvalget m Internatinal Handel 18.10.2016 ARBEJDSDOKUMENT Hen imd en ny handelsramme mellem Den Eurpæiske Unin g Tyrkiet g mdernisering af tlduninen Udvalget m Internatinal

Læs mere

VEDTAGNE TEKSTER. Beskyttelse af barnets tarv i EU på grundlag af andragender indgivet til Europa-Parlamentet

VEDTAGNE TEKSTER. Beskyttelse af barnets tarv i EU på grundlag af andragender indgivet til Europa-Parlamentet Eurpa-Parlamentet 2014-2019 VEDTAGNE TEKSTER P8_TA(2016)0142 Beskyttelse af barnets tarv i EU på grundlag af andragender indgivet til Eurpa-Parlamentet Eurpa-Parlamentets beslutning af 28. april 2016 m

Læs mere

11129/19 1 ECOMP.1. Rådet for Den Europæiske Union. Bruxelles, den 19. juli 2019 (OR. en) 11129/19 PV CONS 41 ECOFIN 702

11129/19 1 ECOMP.1. Rådet for Den Europæiske Union. Bruxelles, den 19. juli 2019 (OR. en) 11129/19 PV CONS 41 ECOFIN 702 Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 19. juli 2019 (OR. en) 11129/19 PV CONS 41 ECOFIN 702 UDKAST TIL PROTOKOL RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION (økonomi og finans) 9. juli 2019 11129/19 1 INDHOLD

Læs mere

I. Traktat om en forfatning for Europa. Europæiske Union 2. Protokol om anvendelse af nærhedsprincippet og proportionalitetsprincippet

I. Traktat om en forfatning for Europa. Europæiske Union 2. Protokol om anvendelse af nærhedsprincippet og proportionalitetsprincippet Slutakten opregner bindende protokoller og ikke-bindende erklæringer Forfatningen Protokoller Nationale parlamenters rolle Nærhedsprincippet Domstolen Centralbanken Investeringsbanken Fastlæggelse af hjemsted

Læs mere

REVIDERET UDGAVE NR. 1 AF FORELØBIG DAGSORDEN

REVIDERET UDGAVE NR. 1 AF FORELØBIG DAGSORDEN Rådet fr Den Eurpæiske Unin Bruxelles, den 17. maj 2016 (OR. en) 8965/1/16 REV 1 OJ CRP2 18 COMIX 370 FORELØBIG GSORDEN Vedr.: 2586. møde i DE FASTE REPRÆSENTANTERS KOMITÉ (2. afdeling) Dat: 18. maj 2016

Læs mere

os, og/eller som vi indsamler om dig, enten som led i et medlems-/kunde- eller

os, og/eller som vi indsamler om dig, enten som led i et medlems-/kunde- eller PERSONDATAPOLITIK FOR CVLI Danmark 1 Generelt 1.1 Denne Persndataplitik ( Plitik ) er gældende fr samtlige de plysninger, sm du giver til s, g/eller sm vi indsamler m dig, enten sm led i et medlems-/kunde-

Læs mere

Faxe Frivilligråd. Visionsaften Kultunariet, mødelokale i st.etg. 20. Marts 2017 kl marts

Faxe Frivilligråd. Visionsaften Kultunariet, mødelokale i st.etg. 20. Marts 2017 kl marts Faxe Frivilligråd Visinsaften Kultunariet, mødelkale i st.etg. 20. Marts 2017 kl. 16.30-21.30 marts 2017 1 Dagens prgram 20.3.2017 Kl. 16.30-16.45 Kl. 16.45-17.00 Kl. 17.00-18.30 Kl. 18.30-19.00 Kl. 19.00-19.15

Læs mere

DE KONTRAHERENDE PARTERS FÆLLES ERKLÆRINGER TIL AFTALEN

DE KONTRAHERENDE PARTERS FÆLLES ERKLÆRINGER TIL AFTALEN DE KONTRAHERENDE PARTERS FÆLLES ERKLÆRINGER TIL AFTALEN FÆLLES ERKLÆRING OM DEN SAMTIDIGE UDVIDELSE AF DEN EUROPÆISKE UNION OG DET EUROPÆISKE ØKONOMISKE SAMARBEJDSOMRÅDE De kontraherende parter understreger

Læs mere

Forslag til øget videndeling mellem almentilbud og specialtilbud på skoleområdet

Forslag til øget videndeling mellem almentilbud og specialtilbud på skoleområdet Frslag til øget videndeling mellem almentilbud g specialtilbud på sklemrådet Specialtilbuddene sm kmpetencecentre Allerede i frbindelse med Fremtidens specialundervisning, sm blev plitisk vedtaget i 2008,

Læs mere

Formand for Europa Kommissionen

Formand for Europa Kommissionen Formand for Europa Kommissionen Europa-Parlamentet Hr. formand, Ærede medlemmer, Det er en glæde at komme her igen for at tale til Dem i en uge, der er fyldt med begivenheder og løfter for vor Europæiske

Læs mere

Aftale mellem Regeringen (Venstre) og Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti

Aftale mellem Regeringen (Venstre) og Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti 18. nvember 2015 Aftale mellem Regeringen (Venstre) g Dansk Flkeparti, Liberal Alliance g Det Knservative Flkeparti Aftale m et kntanthjælpssystem hvr det kan betale sig at arbejde Jbrefrm fase I Fr mange

Læs mere

9568/1/17 REV 1 pfw/pfw/bh 1 GIP 1B

9568/1/17 REV 1 pfw/pfw/bh 1 GIP 1B Rådet fr Den Eurpæiske Unin Bruxelles, den 23. maj 2017 (OR. en) 9568/1/17 REV 1 OJ CRP2 19 COMIX 376 FORELØBIG GSORDEN Vedr.: 2629. møde i DE FASTE REPRÆSENTANTERS KOMITÉ (2. afdeling) Dat: 24. maj 2017

Læs mere

FORHANDLINGERNE OM BULGARIENS OG RUMÆNIENS TILTRÆDELSE AF DEN EUROPÆISKE UNION

FORHANDLINGERNE OM BULGARIENS OG RUMÆNIENS TILTRÆDELSE AF DEN EUROPÆISKE UNION FORHANDLINGERNE OM BULGARIENS OG RUMÆNIENS TILTRÆDELSE AF DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 31. marts 2005 (OR. en) AA 2/2/05 REV 2 TILTRÆDELSESTRAKTAT: TRAKTAT UDKAST TIL RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 29. november 2016 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 29. november 2016 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 29. november 2016 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2016/0367 (NLE) 14996/16 FORSLAG fra: modtaget: 28. november 2016 til: Komm. dok. nr.: Vedr.: COASI 218

Læs mere

Ændret forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Ændret forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 23.11.2015 COM(2015) 575 final 2015/0036 (CNS) Ændret forslag til RÅDETS AFGØRELSE om undertegnelse og midlertidig anvendelse af den multilaterale aftale mellem Det

Læs mere

Program for intern overvågning

Program for intern overvågning Stevns Kmmune Hlding A/S Stevns Frsyning A/S Stevns Spildevand A/S Årsberetning Fr periden 1. januar 2014 til 31. december 2014 Prgram fr intern vervågning Indhldsfrtegnelse Indledning 3 Ledelseserklæring

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 29. november 2016 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 29. november 2016 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 29. november 2016 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2016/0366 (NLE) 14997/16 FORSLAG fra: modtaget: 28. november 2016 til: Komm. dok. nr.: Vedr.: COASI 219

Læs mere

Teknisk gennemgang i Sundheds- og Forebyggelsesudvalget den 21. oktober 2014

Teknisk gennemgang i Sundheds- og Forebyggelsesudvalget den 21. oktober 2014 Sundheds- g Frebyggelsesudvalget 2014-15 L 35 Bilag 3 Offentligt Teknisk gennemgang i Sundheds- g Frebyggelsesudvalget den 21. ktber 2014 Frslag til lv m ændring af aptekerlven (Friere adgang til prettelse

Læs mere

DET EUROPÆISKE RÅD RETSGRUNDLAG HISTORIE OPBYGNING

DET EUROPÆISKE RÅD RETSGRUNDLAG HISTORIE OPBYGNING DET EUROPÆISKE RÅD Det Europæiske Råd, som består af medlemsstaternes stats- og regeringschefer, tilfører Unionen den fremdrift, der er nødvendig for dens udvikling, og fastlægger de overordnede politiske

Læs mere

Punkter, der skal drøftes (II) c) Forberedelse af Det Europæiske Råds møde den december 2018: Konklusioner Udveksling af synspunkter

Punkter, der skal drøftes (II) c) Forberedelse af Det Europæiske Råds møde den december 2018: Konklusioner Udveksling af synspunkter Rådet fr Den Eurpæiske Unin Bruxelles, den 6. december 2018 (OR. en) 15129/2/18 REV 2 OJ CRP2 42 COMIX 682 FORELØBIG GSORDEN DE FASTE REPRÆSENTANTERS KOMITÉ (2. afdeling) Eurpabygningen, Bruxelles 5. g

Læs mere

SLUTAKT. (Bruxelles, den 8. oktober 2002)

SLUTAKT. (Bruxelles, den 8. oktober 2002) SLUTAKT FOR DEN DIPLOMATISKE KONFERENCE OM PROTOKOLLEN OM DET EUROPÆISKE FÆLLESSKABS TILTRÆDELSE AF DEN INTERNATIONALE EUROCONTROL KONVENTION AF 13. DECEMBER 1960 VEDRØRENDE SAMARBEJDE OM LUFTFARTENS SIKKERHED

Læs mere

Indflydelse på budgettet i regionerne

Indflydelse på budgettet i regionerne Inspiratinsntat nr. 2aa til arbejdet i MED-Hvedudvalg 3. juli 2007 Indflydelse på budgettet i reginerne Generelt I frhld til kmmunerne hvr man har ét samlet budget, har man i reginerne i praksis 3 frskellige

Læs mere

Vedlagt følger til delegationerne Rådets konklusioner om Somalia, som Rådet vedtog på samling den 18. juli 2016.

Vedlagt følger til delegationerne Rådets konklusioner om Somalia, som Rådet vedtog på samling den 18. juli 2016. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 18. juli 2016 (OR. en) 11238/16 COAFR 220 CFSP/PESC 618 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: Generalsekretariatet for Rådet dato: 18. juli 2016 til: delegationerne

Læs mere

1. Kommissionen sendte den 28. juli 2017 Rådet forslag til ændringsbudget (FÆB) nr. 5 til det almindelige budget for 2017.

1. Kommissionen sendte den 28. juli 2017 Rådet forslag til ændringsbudget (FÆB) nr. 5 til det almindelige budget for 2017. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 29. september 207 (OR. en) 2439/7 FIN 562 PE-L 37 I/A-PUNKTSNOTE fra: til: Komm. dok. nr.: Vedr.: Budgetudvalget De Faste Repræsentanters Komité/Rådet 560/7

Læs mere

SLUTAKT. FA/TR/EU/HR/da 1

SLUTAKT. FA/TR/EU/HR/da 1 SLUTAKT FA/TR/EU/HR/da 1 FA/TR/EU/HR/da 2 I. SLUTAKTENS TEKST 1. De befuldmægtigede for: HANS MAJESTÆT BELGIERNES KONGE, PRÆSIDENTEN FOR REPUBLIKKEN BULGARIEN, PRÆSIDENTEN FOR DEN TJEKKISKE REPUBLIK, HENDES

Læs mere

11265/19 1 LIFE. Rådet for Den Europæiske Union. Bruxelles, den 23. juli 2019 (OR. en) 11265/19 PV CONS 42 AGRI 393 PECHE 332

11265/19 1 LIFE. Rådet for Den Europæiske Union. Bruxelles, den 23. juli 2019 (OR. en) 11265/19 PV CONS 42 AGRI 393 PECHE 332 Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 23. juli 2019 (OR. en) 11265/19 PV CONS 42 AGRI 393 PECHE 332 UDKAST TIL PROTOKOL RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION (landbrug og fiskeri) 15. juli 2019 11265/19

Læs mere

SLUTAKT. AF/EEE/XPA/da 1

SLUTAKT. AF/EEE/XPA/da 1 SLUTAKT AF/EEE/XPA/da 1 De befuldmægtigede for DET EUROPÆISKE FÆLLESSKAB, i det følgende benævnt "Fællesskabet", og for: KONGERIGET BELGIEN, KONGERIGET DANMARK, FORBUNDSREPUBLIKKEN TYSKLAND, DEN HELLENSKE

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 5.7.2017 COM(2017) 369 final 2017/0153 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om bemyndigelse af Østrig og Rumænien til i Den Europæiske Unions interesse at acceptere Panamas,

Læs mere

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 5 TORSDAG DEN 2. MARTS 2006, KL. 19.00 PÅ BOGENSE RÅDHUS, BYRÅDSSALEN Sammenlægningsudvalget 2. marts 2006 Side: 46 Til behandling frelå:

Læs mere

MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET

MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 2.5.2017 COM(2017) 227 final MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET om fastlæggelse af Kommissionens holdning som følge af Europa-Parlamentets beslutning

Læs mere

Årsberetning. Program for intern overvågning

Årsberetning. Program for intern overvågning Stevns Kmmune Hlding A/S Stevns Frsyning A/S Stevns Spildevand A/S Årsberetning Fr periden 1. juli 2010 til 31. december 2010 Prgram fr intern vervågning 1 Indhldsfrtegnelse Indledning 3 Ledelseserklæring

Læs mere

Offentlig høring om revisionen af den europæiske handicapstrategi

Offentlig høring om revisionen af den europæiske handicapstrategi Offentlig høring m revisinen af den eurpæiske handicapstrategi 2010-2020 I EU br der ca. 80 milliner brgere med et handicap, sm fte står ver fr hindringer, der frhindrer dem i at deltage fuldt ud i alle

Læs mere

14453/2/15 REV 2 dr/fh/bh 1 DPG

14453/2/15 REV 2 dr/fh/bh 1 DPG Rådet fr Den Eurpæiske Unin Bruxelles, den 25. nvember 2015 (OR. fr) 14453/2/15 REV 2 OJ/CRP2 42 COMIX 617 FORELØBIG GSORDEN Vedr.: 2565. møde i DE FASTE REPRÆSENTANTERS KOMITÉ (2. afdeling) Dat: 25. g

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 3.7.2017 COM(2017) 360 final 2017/0150 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om bemyndigelse af Rumænien til i Den Europæiske Unions interesse at acceptere Chiles, Islands

Læs mere

DE KONTRAHERENDE PARTERS FÆLLES ERKLÆRINGER TIL AFTALEN

DE KONTRAHERENDE PARTERS FÆLLES ERKLÆRINGER TIL AFTALEN 404 der Beilagen XXII. GP - Staatsvertrag - S-Erklärung Dänisch (Normativer Teil) 1 von 13 DE KONTRAHERENDE PARTERS FÆLLES ERKLÆRINGER TIL AFTALEN FÆLLES ERKLÆRING OM DEN SAMTIDIGE UDVIDELSE AF DEN EUROPÆISKE

Læs mere

DET EUROPÆISKE RÅD BRUXELLES FORMANDSKABETS KONKLUSIONER

DET EUROPÆISKE RÅD BRUXELLES FORMANDSKABETS KONKLUSIONER 21 DET EUROPÆISKE RÅD BRUXELLES FORMANDSKABETS KONKLUSIONER den 24. og 25. oktober 2002 BILAG 17 BILAG I RESULTATET AF ARBEJDET I RÅDET (ALMINDELIGE ANLIGGENDER OG EKSTERNE FORBINDELSER) Budgetmæssige

Læs mere

Bruxelles, den 14. maj 2012 (OR. en) KONFERENCEN MELLEM REPRÆSENTANTERNE FOR MEDLEMSSTATERNES REGERINGER CIG 1/12

Bruxelles, den 14. maj 2012 (OR. en) KONFERENCEN MELLEM REPRÆSENTANTERNE FOR MEDLEMSSTATERNES REGERINGER CIG 1/12 1796 der Beilagen XXIV. GP - Staatsvertrag - 04 Protokoll in dänischer Sprachfassung (Normativer Teil) 1 von 10 KONFERENCEN MELLEM REPRÆSENTANTERNE FOR MEDLEMSSTATERNES REGERINGER Bruxelles, den 14. maj

Læs mere

Vejledning til kulturaftaler

Vejledning til kulturaftaler Hvad er en kulturaftale Vejledning til kulturaftaler En kulturaftale er en frivillig aftale, der indgås mellem Kulturministeriet g en række kmmuner. Tilsammen udgør kmmunerne i aftalen det, der kaldes

Læs mere

Opgaver De oplistede strategiske opgaver i MRSA-enheden herunder, vil blive udmøntet i lokalt udarbejdede funktionsbeskrivelser.

Opgaver De oplistede strategiske opgaver i MRSA-enheden herunder, vil blive udmøntet i lokalt udarbejdede funktionsbeskrivelser. Kmmissrium fr den reginale MRSA-enhed, herunder beskrivelse af snitflader til primærsektren g hspitalernes Klinisk Mikrbilgiske Afdelinger g infektinshygiejniske enheder. Baggrund På baggrund af Sundhedsstyrelsens

Læs mere

Hermed følger til delegationerne den delvis afklassificerede udgave af ovennævnte dokument.

Hermed følger til delegationerne den delvis afklassificerede udgave af ovennævnte dokument. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 3. juni 2015 (OR. en) 10817/10 EXT 4 DELVIS AFKLASSIFICERING af dokument: af: 8. juni 2010 ny status: Vedr.: 10817/2010 RESTREINT UE Offentlig FREMP 27 JAI

Læs mere

KONGERIGET BELGIEN, REPUBLIKKEN BULGARIEN, DEN TJEKKISKE REPUBLIK, KONGERIGET DANMARK, FORBUNDSREPUBLIKKEN TYSKLAND, REPUBLIKKEN ESTLAND, IRLAND,

KONGERIGET BELGIEN, REPUBLIKKEN BULGARIEN, DEN TJEKKISKE REPUBLIK, KONGERIGET DANMARK, FORBUNDSREPUBLIKKEN TYSKLAND, REPUBLIKKEN ESTLAND, IRLAND, PROTOKOL OM ÆNDRING AF PROTOKOLLEN OM OVERGANGSBESTEMMELSER, DER ER KNYTTET SOM BILAG TIL TRAKTATEN OM DEN EUROPÆISKE UNION, TIL TRAKTATEN OM DEN EUROPÆISKE UNIONS FUNKTIONSMÅDE OG TIL TRAKTATEN OM OPRETTELSE

Læs mere

EFCA CA FGIV 1701 PROJEKTMEDARBEJDER. Agenturet modtager gerne ansøgninger fra ansøgere, der er meget motiverede for at deltage i EFCA's udvikling.

EFCA CA FGIV 1701 PROJEKTMEDARBEJDER. Agenturet modtager gerne ansøgninger fra ansøgere, der er meget motiverede for at deltage i EFCA's udvikling. ANSÆTTELSE EU-FISKERIKONTROLAGENTURET EFCA ER ET EU-ORGAN, SOM BLEV OPRETTET I 2005, OG SOM SKAL TILRETTELÆGGE DEN OPERATIVE KOORDINERING AF MEDLEMSSTATERNES FISKERIKONTROL OG -INSPEKTION OG BISTÅ DEM

Læs mere

DiEM25 Democracy in Europe Movement 2025

DiEM25 Democracy in Europe Movement 2025 ROLLEKORT: Demnstratinsteamet Vi frbereder demnstratinerne i 1. g 2. sessin. De andre teams deltager naturligvis i demnstratinerne. I tredje sessin skriver vi en t minutter lang tale m DiEM25s visin fr

Læs mere

BILAG. til det ændrede forslag. til Rådets afgørelse

BILAG. til det ændrede forslag. til Rådets afgørelse EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 6.9.2016 COM(2016) 552 final ANNEX 2 BILAG til det ændrede forslag til Rådets afgørelse om undertegnelse og midlertidig anvendelse af lufttransportaftalen mellem Amerikas

Læs mere

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til RÅDETS FORORDNING

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til RÅDETS FORORDNING KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 12.12.2007 KOM(2007) 802 endelig 2007/0281 (CNS) Forslag til RÅDETS FORORDNING om ændring af forordning (EF) nr. 1234/2007 om en fælles markedsordning

Læs mere

Tidlig inddragelse af entreprenørernes kompetencer i henhold til gældende udbudsregler

Tidlig inddragelse af entreprenørernes kompetencer i henhold til gældende udbudsregler Tidlig inddragelse af entreprenørernes kmpetencer i henhld til gældende udbudsregler v/ Partner Tina Braad Fælles arrangement i Dansk Frening fr Udbudsret g Onsdag den 11. nvember 2015 Det Danske Selskab

Læs mere

MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE

MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Udvalget fr Andragender 18.7.2011 MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE Om: Andragende 1431/2009 af Riccarda Nissen g Angelika Dahlin, tyske statsbrgere, fr "Netwzwerk Rafael e.v." g

Læs mere

EU-rettens gennemførelse i praksis: Europa-Kommissionens tilsynsansvar i henhold til artikel 17, stk. 1, i traktaten om Den Europæiske Union

EU-rettens gennemførelse i praksis: Europa-Kommissionens tilsynsansvar i henhold til artikel 17, stk. 1, i traktaten om Den Europæiske Union DA Hrisntal analyse EU-rettens gennemførelse i praksis: Eurpa-Kmmissinens tilsynsansvar i henhld til artikel 17, stk. 1, i traktaten m Den Eurpæiske Unin 2018 2 Indhld Punkt Resumé I-VIII Indledning 01-09

Læs mere

Europaudvalget 2004 KOM (2004) 0423 Offentligt

Europaudvalget 2004 KOM (2004) 0423 Offentligt Europaudvalget 2004 KOM (2004) 0423 Offentligt KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 10.6.2004 KOM(2004) 423 endelig Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om afslutning af konsultationsproceduren

Læs mere