Prodekaner: Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Prodekaner: Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden"

Transkript

1 D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 5. N O V E M B E R NOVEMBER 2013 Deltagere: Ulf Hedetoft, Bo Fritzbøger, Niclas Nørby Hundahl, Henrik Jochumsen, Anne Fastrup, Jann Scheuer, Detlef Siegfried, Margit Warburg, Birgit Hüttmann (suppl. f. Hans Lorenzen) og Hans Christian Køie Poulsen. Afbud/fraværende: Klemens Kappel, Philip Winkel, Bastian Friborg og Erik Kimose Thomsen DIR Prodekaner: Julie Sommerlund. okj@hum.ku.dk Deltagere fra administrationen: Ole Krarup Jensen (referent). REF: OKJ Dagsorden 1. Godkendelse af dagsordenen 2. Budget Drøftelse af regler vedr. inhabilitet i bedømmelsesudvalg 4. Den nye stillingsstruktur 5. Named person (særligt udpeget person) 6. Meddelelser 7. Evt. Referat 1. Godkendelse af dagsordenen Dagsordenen blev godkendt.

2 2. Budget 2014 Dekanen redegjorde for indmeldingen til Q3. Der har været et møde med universitetsdirektøren om Q3, og det blev her bemærket at TAP-udgifterne lå lidt for højt ift. udgifterne til VIP. Men der er ansættelser af VIP på vej som vil ændre på balancen der er ca. 100 VIP-ansættelser i gang. Fakultetet ligger ca. 2 mio. kr. over målet mht. til TAP er, og det er lidt for højt - men hænger sammen med feriepenge, akutjob mv. SIDE 2 AF 7 Der er en større afvigelse på ekstern virksomhed, da vi ligger lidt lavere end planlagt. Bl.a. Qatar-projektet har haft nogle forsinkelser som har givet lidt færre midler; men som forventes at komme senere. Projektet giver en indtjening på ca. 100 mio. kr. over 5 år. Vi kan håbe på at vi får et til flere grundforskningscentre, og der er midler at hente i FKK. I Egenkapital har vi godt 60 mio. kr. hvor halvdelen er fri, og den anden halvdel er bundet. Vi har forpligtet os til at bringe egenkapitalen ned, og derfor har KU sat 2016-midler af på 480 mio. kr. som tages af den samlede egenkapital. KU har for 2014 taget midler ud af det ordinære budget, hvilket nødvendiggør at fakultetet trækker på egenkapitalen for at kunne opretholde samme aktivitetsniveau som i HUM har brugt meget af den frie egenkapital til flytningen til KUA2. Endvidere har vi lagt 10. mio. kr. ud til institutterne mhp. indfrielse af 12-timersløftet, og endelig er der afsat midler til leje af lokaler i Mikadohuset. I alt tages der 30 mio. kr. af egenkapitalen. Men hvad gør vi i 2015 og 2016 hvor der ikke mere er frie midler fra egenkapitalen. Måske kan vi producere flere STÅ, få flere midler ind fra eksterne projekter mv. Bo Fritzbøger spurgte til fordelingen af 2016-projekterne. Dekanen oplyste hertil at vi vinder på 2016-regnskabet vi giver ca. 10 mio. og får ca. 17 mio. kr. tilbage. Hans Christian Køie Poulsen sagde at der står i Q3-redegørelsen at vores egenkapital er opskrevet med 11,7 mio. kr. ved fusionen med IVA. Dekanen sagde at der skal bruges en stor del af disse midler ved IVA s flytning, men vi er nødt til at behandle økonomien som et samlet hele, da flytningstidspunktet er uafklaret. Vi må derfor sørge for at midlerne er til stede, når der faktisk er behov for dem til formålet.. Sluttelig blev oplyst at HUM s budget 2014 bliver forelagt på decembermødet.

3 3. Drøftelse af regler vedr. inhabilitet i bedømmelsesudvalg Rådet drøftede på sit møde den 3. september og 1. oktober spørgsmålet om inhabilitet i bedømmelsesudvalg. Det var aftalt at sagen tages op igen på november-mødet ud fra et nyt oplæg fra dekanen. SIDE 3 AF 7 Dekanen sagde at han havde rettet reglerne om inhabilitet ift. de fremkomne bemærkninger på sidste møde. Der manglede endnu i bullet 4 i både ad bedømmelsesudvalg til ph.d.- afhandlinger og doktorafhandlinger en uddybende fortolkning af hvordan tæt faglig eller personlig kontakt skal forstås konkret. Det kan ske i form af en fodnote eller et særskilt tillæg, og vil blive udarbejdet i samarbejde med HR-afdelingen. Teksten blev godkendt med bemærkningen om nævnte uddybning. Den vil endvidere blive indlagt i KU-designet. 4. Den nye stillingsstruktur Dekanen redegjorde for at den nye stillingsstruktur er gældende fra 1. september. Der hvor der især er ændringer er at man skiller post doc og adjunkt og betoner en forskel i ansættelsen. Dernæst udvides adjunkttidens længde ifm. tenure track, og sluttelig kan professor mso er ansættes for en samlet 8- års periode allerede fra første ansættelse. Tenure track-adjunktordningen giver 6 års ansættelser, og alle adjunkt- stillinger bliver fra 2014 slået op som tenure track. Der indgår at man kan komme videre til en tenure track lektoransættelse hvis man performer tilfredsstillende i sin adjunkttid. Fakultetet vil gerne anvende denne ordning, og vi ønsker ikke parallelle ordninger. Derfor vil det kun være i særlige tilfælde at post doc er får adjunktpædagogikum. Vi skal dermed også tænke meget over karrieresporene for de forskellige typer ansættelser. Det er ideen at post doc er en forskningsansættelse, mens adjunkt rummer både forskning og undervisning. Hvis en post doc vil søge et lektorat skal man have suppleret sine forskningskvalifikationer med undervisningskvalifikationer. Det kan ske ved universitetspædagogisk supplering, pædagogikkurser mv. efter aftale nærmere med det involverede institut. Post doc vil imidlertid nok overvejende blive en indgang til et tenure track adjunktforløb. Der mangler at blive fastlagt de nærmere administrative regler. Noget skal Nørregade fastlægge, og nogle retningslinjer skal vi selv udarbejde. Hvis man ikke klarer tenure track-bedømmelsen, skal man have en mulighed for en udfasningsperiode, hvor man kan undersøge andre karrieremuligheder.

4 I øjeblikket er vi i gang med mange ansættelser, og derfor bliver der ikke så mange ansættelser fra 2014 når tenure track ordningen går i gang, så dermed er der ro til at afprøve ordningen. SIDE 4 AF 7 Detlef Siegfred spurgte om der udover midtvejsevalueringen efter 3 år af en tenure track-adjunkt også er en slutevaluering. Dette bekræftede dekanen og oplyste at adjunkterne også vil kunne blive ph.d.-vejledere. Bo Fritzbøger sagde hvad med adjunkt/lektor stillingsopslag. Dekanen oplyste at det er ikke mere muligt. Bo sagde videre at post doc-ansættelse kan blive en blindgyde. Dekanen sagde hertil at der altid har været flere post doc- end adjunktstillinger. Og det er ikke sikkert at alle universiteter indfører tenure track ordningen. Margit Warburg mente at det kan være en fordel med først at blive ansat som post doc før end man går videre med et tenure track-adjunkt-forløb. Dekanen fremhævede at man også kan få flere års ansættelse som post doc i det nye system. Margit sagde dernæst at når adjunkter kan blive ph.d.- vejledere hvad sker der så på seniorniveauet. Man kan måske bruge seniorerne til forskningskoordinatorer mv. så man udnytter deres fulde potentiale. Dekanen mente at mange steder er der stor belastning med ph.d.-vejledning, så her er det nok en hjælp at man kan udvide antallet af vejledere. Planlægningen af vejledningen skal foregå på institutniveau og i samarbejde mellem IL og ph.d.- koordinator. Sagen kan drøftes yderligere når de administrative retningslinjer skal drøftes. Jann Scheuer spurgte om der var planer om at normsætte forholdet mellem antallet af ansættelser med og uden opslag. Dekanen svarede at det var der ikke. Hans Christian Køie Poulsen spurgte om der bliver en mentorordning. Dekanen oplyste at alle tenure track-adjunkter får en mentor. Anne Fastrup fremhævede at et samlet tenure track adjunkt forløb kan tage 8 år hvis man først er post doc. Dekanen sagde at ordningen i virkeligheden er en forkortelse af et midlertidige karrierespor ift nu, da adjunktansættelsen de facto er en fastansættelse for langt de fleste. Margit Warburg spurgte om der er mulighed for en to årig stilling med halv undervisning og halv forskning. Dekanen sagde at videnskabelig assistent giver den mulighed. En post doc kan også få et midlertidigt adjunkt-forløb.

5 5. Named person (særligt udpeget person) Dekanen orienterede om arbejdsgruppens arbejde. Der lægges især vægt på at den named person især skal give rådgivning, mægling og uddannelse. Hvis en sag har alvorlig karakter videregiver man sagen til ledelsen, dekanen og det administrative apparat går så i gang. Hvis der er henvendelser på skrift kræves der journalisering mv. Sund har valgt en mere bureaukratisk model. Vi forventer ikke så mange sager på HUM. Hvis der er noget i sagen, skal named person bringe den videre til ledelsen, også selvom anmelderen ikke vil deltage i et videre forløb. SIDE 5 AF 7 Dekanen kommer med et forslag til en profil for named person, og vi forsøger at nå at fremkomme med et forslag til december-mødet. Det skal være en VIP gerne en professor der er let tilgængelig, og som interesserer sig for området. Vedkommende skal have en bred anerkendelse og tillid, være hæderlig og ubestikkelig, være uafhængig af ledelsen og have en tung videnskabelig baggrund. Der skal endvidere udpeges en suppleant bl.a. til sager hvor den named person er inhabil. Arbejdsgruppen vil afholde et møde mere. Jann Scheuer syntes at det lød fornuftigt, og betonede at det ikke må være gratis at henvende sig. Bo Fritzbøger fremhævede at der skal være en klar vejledning om hvad der sker, når man henvender sig til den named person. 6. Meddelelser Opslag af ph.d.-skoleleder-stillingen Dekanen oplyste at den 3-årige stilling som ph.d.-skoleleder udløber i januar. Derfor skal stillingen slås op og til ansættelsesudvalget vil man gerne have en VIP fra AR. TAP medlemmet vil blive udpeget af FSU. Endvidere vil indgå en ph.d.-studerende og ph.d.-koordinator fra ph.d.-udvalget samt en institutleder. Studiefremdrift Dekanen fortalte at i forbindelse med studiefremdriftssagen er der 1½ mia. kr. på spil for hele universitetssektoren hvor HUM inden for 6 år skal afkorte studietiden med godt et år. Det er især en hurtigere gennemførsel på de store fag som vil give den store effekt. De har stort set alle dobbelt så lang gennemførelsestid på kandidatuddannelsen som normeret. Derfor har dekanatet udviklet en 11 punktsplan til at fremme dette. Hvis ikke fakultetet når målet mister vi op til 65 mio. kr. Det er især kandidatuddannelsestiderne som skal forbedres, bachelor-uddannelserne klarer sig bedre.

6 Jann Scheuer fremhævede at der bruges meget tid på at skrive specialeudtalelsen, mens det er hurtigt at fastsætte karakteren. Dekanen oplyste at der overvejes forskellige modeller ift. dette. SIDE 6 AF 7 Bo Fritzbøger har på et tidligere møde lagt op til en diskussion af kandidatuddannelsen og behovet for elitespor mv. Alt peger mod at alt skal gå stærkere og at kandidatuddannelsen rettes mod generalistkompetencer; men vi må også tænke på hvordan vi holder fast i fagligheden. Skal det ske via elitespor eller lignende. Julie Sommerlund sagde at kandidat-undersøgelsen viser at det er godt at kandidatuddannelsen både har faglige og generalist- kompetencer. Det vil være godt med en sådan diskussion, så intensiteten bliver fremmet i uddannelserne. Hvad siger censorkorpsene, aftagere mv. Vi bør forberede os på en sådan diskussion. Hans Christian Køie Poulsen nævnte at prisopgaver forlænger de pågældende kandidaters uddannelse man skulle måske hellere give medaljer til enestående specialer. Det blev aftalt at Bo til december-mødet udarbejder et kort notat til drøftelse af studiegennemførsel og kvaliteten. Anne Fastrup spurgte til retskravet om, at en BA giver adgang til en KAuddannelse, og at dette kunne være godt at inddrage i diskussionen om et talentspor. Dekanen sagde hertil at det gælder kun de KA-uddannelser, som ligger i naturlig forlængelse af en BA-uddannelse. Fakultetet er ved at undersøge om vi kan stramme reglerne så kun bachelorer som har gennemført på fx 3 år har krav på at blive optaget på KA-uddannelse. Bo Fritsbøger spurgte til om der er statistik om hvor vi optager kandidaterne fra, deres karakter-kvotient mv. Det generelle billede kunne være interessant at se. Det blev oplyst at fakultetet arbejder med at udbygge statistikkerne. Pt. kan man se KA-optaget fordelt på fag og køn i KU s centrale studiestatistikker. Niclas Nørby Hundahl spurgte til de studerende, der tager på udlands- ophold og deres studietid. Dekanen oplyste, at der bliver tvangsindmeritering af de tagne ECTS og mere administrativ opfølgning.

7 Horizon 2020 Dekanen fortalte at Horizon 2020 starter i januar, og der er afsat mange penge til de 3 hovedprogrammer forskningsinfratruktur mv. industrial leadership og society challenges med 7 delprogrammer. Samlet set er der ca. 525 mia kr. Det kræver stærke partnerskaber med andre lande og universiteter. Første call kommer 11. december, og der er en plan for information og dialog. Der sendes snarligt nærmere information ud om det. SIDE 7 AF 7 KUA3 Dekanen sagde at der endnu ikke er indgået en aftale mellem KU og bygningsstyrelsen om KUA3. De tilbud der er kommet ind på baggrund af licitationen ligger langt over det aktstykke der er givet. Derfor bliver processen forsinket, og derfor ser man på Mikadohuset som et sted at hente manglende arealer indtil KUA3 er klar. 7. Evt. Der er fastlagt følgende møderække for efteråret (tirsdage kl ): 3. december. Punkter til senere: Named personordn., (når arbejdsgruppen er færdig), principiel drøftelse af tilrettelagte forløb contra valgfrihed (jf. mødet den 18. juni), bekendtgørelsen om studiestartprøver og behovet for elitespor (ønske fra BF). 8. For lukkede døre Der var ingen sager.

Prodekaner: Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden

Prodekaner: Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 1. O K T O B B E R 2013

Læs mere

Deltagere derudover fra administrationen: Julie Sommerlund, Kristian Boye Petersen og Mette Spliid (under pkt. 10 c.) Dagsorden

Deltagere derudover fra administrationen: Julie Sommerlund, Kristian Boye Petersen og Mette Spliid (under pkt. 10 c.) Dagsorden D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET G O D K E N D T M Ø D E R E F E R A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 3 0. A P

Læs mere

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent).

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent). D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 3. S E P T E M B E R 2013

Læs mere

Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden

Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 4. N O V EM- B E R 2014 2014 Deltagere:

Læs mere

Prodekaner: afbud fra begge prodekaner. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent).

Prodekaner: afbud fra begge prodekaner. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent). D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 3. M A R T S 2015 2015 Deltagere: Ulf

Læs mere

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 1. A P R I L 2014 APRIL 2014 Deltagere:

Læs mere

Prodekaner: Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden

Prodekaner: Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 2. S E P T E M - B E R 2014 2014 Deltagere:

Læs mere

Dagsordenen blev godkendt, og der blev gennemført en præsentationsrunde af hensyn til det nye studentermedlem Michael Pallisgaard.

Dagsordenen blev godkendt, og der blev gennemført en præsentationsrunde af hensyn til det nye studentermedlem Michael Pallisgaard. D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 2 1. O K T O B E R 2014 2014 Deltagere:

Læs mere

Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent).

Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent). D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 6. O K T O B E R 2 015 2015 Deltagere:

Læs mere

Prodekaner: Jens Erik Mogensen. Deltagere fra administrationen: Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden

Prodekaner: Jens Erik Mogensen. Deltagere fra administrationen: Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 6. M A J 2 0 1 4 2014 Deltagere: Ulf

Læs mere

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent).

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent). D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 2. J U N I 2015 2015 Deltagere: Ulf

Læs mere

Prodekaner: Jens Erik Mogensen (deltog alene under punkt 2) og Julie Sommerlund

Prodekaner: Jens Erik Mogensen (deltog alene under punkt 2) og Julie Sommerlund D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 6. MAJ 2 0 1 5 2015 Deltagere: Ulf Hedetoft,

Læs mere

Akademisk Råds møde. Forum. Møde afholdt: Den 2. december 2014 15B-0-07. Sted: Jesper Hede. Referent:

Akademisk Råds møde. Forum. Møde afholdt: Den 2. december 2014 15B-0-07. Sted: Jesper Hede. Referent: D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T - A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 17. DECEMBER 2014 Forum Akademisk Råds møde LEDELSESSEKRETARIAT Møde

Læs mere

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent).

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent). D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 1. D E C E M - B E R 2 015 2015 Deltagere:

Læs mere

TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY

TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY Tenure Track ST 2 SCIENCE AND TECHNOLOGY TENURE TRACK Science and Technology Tenure Track ved Aarhus Universitet er et attraktivt karrieretilbud til lovende forskere fra

Læs mere

FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag den 7. juni 2013 kl Lokale 15B.0.07

FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag den 7. juni 2013 kl Lokale 15B.0.07 D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET FSU G O D K E N D T M Ø D E R E F E R A T Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag den 7. juni 2013

Læs mere

FSU. o rmøde afholdt: Fredag den 22. november 2013 u. Referent: Susanne Kirst

FSU. o rmøde afholdt: Fredag den 22. november 2013 u. Referent: Susanne Kirst K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET FSU M Ø D E R E F E R A T 28. NOVEMBER 2013 Forum: FSU o rmøde afholdt: Fredag den 22. november 2013 u msted: 15B.0.07 Referent: Susanne Kirst Karen Blixens Vej

Læs mere

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 8. S E P T E M B E R 2 015 2015 Deltagere:

Læs mere

Afbud Professor Margit Warburg og specialkonsulent Hans Emborg Bünemann (TAP-observatør, ingen stemmeret)

Afbud Professor Margit Warburg og specialkonsulent Hans Emborg Bünemann (TAP-observatør, ingen stemmeret) K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd Ordinært møde M Ø D E R E F E R A T 12. MARTS 2018 Forum Akademisk Råd Møde afholdt Tirsdag den 6. marts

Læs mere

Dekanen fremlagde det foreløbige årsresultat, der i fjerde kvartal indeholdt overraskelser. Resultatet har vist sig 15,2 mio.

Dekanen fremlagde det foreløbige årsresultat, der i fjerde kvartal indeholdt overraskelser. Resultatet har vist sig 15,2 mio. D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Akademisk Råd M Ø D E R E F E R A T 21. FEBRUAR 2012 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSERVICE - Møde afholdt: 7. februar

Læs mere

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00 PHD SCHOOL KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 17. MAJ 2016 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 4. maj 2016 kl. 10.00-12:00 KAREN BLIXENSVEJ 4, 2300 Sted: Referent: 13b.0.27 Mia

Læs mere

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen.

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen. Referat FSU TECH 2019 FSU-møde, 2. kvartal, 18. juni 2019 18-06-2019 13:00-18-06-2019 15:00 NOVI, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø Punkt 1: Godkendelse af dagsorden (5 min) Til stede ved mødet: Ole

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Akademisk Råd MØDEREFERAT (GODKENDT) 27. MAJ 2008 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Møde afholdt:

Læs mere

FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag, den 12. april 2013 kl. 10-12. Lokale 15B.0.07

FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag, den 12. april 2013 kl. 10-12. Lokale 15B.0.07 D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET FSU G O D K E N D T M Ø D E R E F E R A T Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag, den 12. april

Læs mere

HR&O. Forenkling af VIP-rekruttering Præsentation af resultater, maj 2013

HR&O. Forenkling af VIP-rekruttering Præsentation af resultater, maj 2013 Forenkling af VIP-rekruttering Præsentation af resultater, maj 2013 Dias 1 Baggrund og mål Baggrund Ny ansættelsesbekendtgørelse der gav mulighed for at ændre på bedømmelsesprocessen VIP erne og KU generelt

Læs mere

Mikado House - lokale Montecristo

Mikado House - lokale Montecristo D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Fakultetets Samarbejdsudvalg M Ø D E R E F E R A T 16. APRIL 2015 Forum FSU Møde afholdt: Fredag, den 10. april 2015

Læs mere

Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Skabelon til afrapportering fra fakulteterne Det Samfundsvidenskabelige Fakultet

Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Skabelon til afrapportering fra fakulteterne Det Samfundsvidenskabelige Fakultet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Skabelon til afrapportering fra fakulteterne Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Baggrund I forlængelse af bestyrelsens vedtagelse

Læs mere

VEJLEDNING TIL ANSÆTTELSESUDVALG

VEJLEDNING TIL ANSÆTTELSESUDVALG AU AARHUS UNIVERSITET HEALTH VEJLEDNING TIL ANSÆTTELSESUDVALG PÅ HEALTH, AARHUS UNIVERSITET Udarbejdet af Fakultetsledelsen, Health gældende fra 15. september 2018 Revideret 15. september 2018 Indholdsfortegnelse

Læs mere

6. Forenkling af bedømmelse af ansøgere til videnskabelige stillinger

6. Forenkling af bedømmelse af ansøgere til videnskabelige stillinger D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Indkaldelse til Akademisk Råds møde tirsdag den 3. marts 2015 2015 Tidspunkt: kl. 10.00-12.00

Læs mere

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Mandag den 31. oktober 2016 kl B Sted

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Mandag den 31. oktober 2016 kl B Sted K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd M Ø D E I N D K A L D E L S E O P D A T E R E T V E R S I O N 25. OKTOBER 2016 Forum Akademisk Råd LEDELSE

Læs mere

VEJLEDNING TIL BEDØMMELSESUDVALG OM ANSÆTTELSE AF VIDENSKABELIGT PERSONALE

VEJLEDNING TIL BEDØMMELSESUDVALG OM ANSÆTTELSE AF VIDENSKABELIGT PERSONALE AU AARHUS UNIVERSITET HEALTH VEJLEDNING TIL BEDØMMELSESUDVALG OM ANSÆTTELSE AF VIDENSKABELIGT PERSONALE VED AARHUS UNIVERSITET, HEALTH Udarbejdet af Fakultetsledelsen, Health gældende fra 15. september

Læs mere

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Forum. Møde afholdt: 20. januar 2016 kl :30. 13b Sted: Mia Dabelsteen. Referent:

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Forum. Møde afholdt: 20. januar 2016 kl :30. 13b Sted: Mia Dabelsteen. Referent: P H D S C H O O L K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 20. JANUAR 2016 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 20. januar 2016 kl. 10.00-11:30 KAREN BLIXENSVEJ

Læs mere

VEJLEDNING TIL BEDØMMELSESUDVALG OM ANSÆTTELSE AF VIDENSKABELIGT PERSONALE

VEJLEDNING TIL BEDØMMELSESUDVALG OM ANSÆTTELSE AF VIDENSKABELIGT PERSONALE AU AARHUS UNIVERSITET HEALTH VEJLEDNING TIL BEDØMMELSESUDVALG OM ANSÆTTELSE AF VIDENSKABELIGT PERSONALE Udarbejdet af Fakultetsledelsen, Health Gældende fra 1. maj 2018 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...

Læs mere

FSU (punkt 3b fællesmøde FSU og FAMU)

FSU (punkt 3b fællesmøde FSU og FAMU) KØBENHAVNS UNIVERSITET FSU MØDEREFERAT 14. OKTOBER 2013 Forum FSU (punkt 3b fællesmøde FSU og FAMU) Møde afholdt: Fredag den 11. oktober 2013 Sted: Referent: 15-B-007 Peter Wedel Bay Til stede: A-siden:

Læs mere

VEJLEDNING FOR ANSØGERE

VEJLEDNING FOR ANSØGERE VEJLEDNING FOR ANSØGERE til videnskabelige stillinger FACULTY OF HEALTH AARHUS UNIVERSITET Denne vejledning er en opdatering af vejledningen fra august 2010 AU HR, Health Aarhus Universitet Katrinebjergvej

Læs mere

og Mette Odel Spliid (øvrige dagsordenspunkter)

og Mette Odel Spliid (øvrige dagsordenspunkter) DET HUMANISTISKE FAKULTET, AKADEMISK RÅD K Ø BENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2010 kl. 10.00. Sted: Lokale 10.1.30 Referent:

Læs mere

Stk. 2. Medlemmeme af repræsentantskabet udpeges for en funktionsperiode på fire år, og genudpegning kan finde sted. Ved et medlems varige forfald udpeges et nyt medlem. Stk. 3. Repræsentantskabet vælger

Læs mere

Principper for ansættelse af VIP medarbejdere ved Health

Principper for ansættelse af VIP medarbejdere ved Health Principper for ansættelse af VIP medarbejdere ved Health Baggrund de syv normer, evaluering af ansættelsesprocedurer samt audit Aarhus Universitet ønsker at blive et endnu stærkere internationalt og forskningsintensivt

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 21. august 2007 kl. 10.00. Sted: Lokale 10.1.30

Møde afholdt: Tirsdag den 21. august 2007 kl. 10.00. Sted: Lokale 10.1.30 DET HUMANISTISKE FAKULTET, AKADEMISK RÅD KØBENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT 27. AUGUST 2007 Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD Møde afholdt: Tirsdag den 21. august 2007 kl. 10.00. Sted: Lokale

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 2. juni 2009 kl Sted: Lokale

Møde afholdt: Tirsdag den 2. juni 2009 kl Sted: Lokale DET HUMANISTISKE FAKULTET, AKADEMISK RÅD K Ø BENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD Møde afholdt: Tirsdag den 2. juni 2009 kl. 10.00. Sted: Lokale 10.1.30 Referent:

Læs mere

Rekruttering af vækstlag; Forskertalentudvikling ved HEALTH, AU.

Rekruttering af vækstlag; Forskertalentudvikling ved HEALTH, AU. Rekruttering af vækstlag; Forskertalentudvikling ved HEALTH, AU. 1 HVAD DÆKKER DET OVER? Et fælles politik papir Holdningsbearbejdende Medinddrages i vores daglige aktiviteter Inspiration til specifikke

Læs mere

FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag, den 1. februar 2013 kl Sted: Lokale Referent: Susanne Kirst

FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag, den 1. februar 2013 kl Sted: Lokale Referent: Susanne Kirst D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET FSU G O D K E N D T M Ø D E R E F E R A T Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag, den 1. februar

Læs mere

FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Fredag den 24. januar 2014 15B.0.07. Sted: Susanne Kirst. Referent:

FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Fredag den 24. januar 2014 15B.0.07. Sted: Susanne Kirst. Referent: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET FSU M Ø D E R E F E R A T 28. JANUAR 2014 Forum FSU JOURNALNR. 015-0002/14-4000 Møde afholdt: Fredag den 24. januar 2014 Sted: Referent: 15B.0.07 Susanne Kirst

Læs mere

Der vil være en mundtlig orientering i det omfang der er nyt at fortælle. 4. Procedure for professorbedømmelse af lektorer ansat i lederstillinger

Der vil være en mundtlig orientering i det omfang der er nyt at fortælle. 4. Procedure for professorbedømmelse af lektorer ansat i lederstillinger D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Indkaldelse til Akademisk Råds møde tirsdag den 2. juni 2015 2015 Tidspunkt: kl. 10.00-12.00

Læs mere

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt: 27. marts Sted: Henrik Friis. Referent: Til stede:

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt: 27. marts Sted: Henrik Friis. Referent: Til stede: D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Akademisk Råd M Ø D E R E F E R A T 2. MAJ 2012 Forum Akademisk Råd LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: 27. marts

Læs mere

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede:

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET HR- & P E R S O N A L E A F D E L I N G E N Ekstraordinært møde i FSU M Ø D E R E F E R A T 5. JANUAR 2016 Forum FSU Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, 11.00

Læs mere

på en stærkere karrierestruktur BUD på universiteterne

på en stærkere karrierestruktur BUD på universiteterne 10 på en stærkere karrierestruktur BUD på universiteterne Danmark har brug for forskning og uddannelse i verdensklasse. Forskning er forudsætningen for, at erhvervslivet, folkestyret og civilsamfundet

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU ekstraordinært om institutjustering den 10. marts 2014 kl. 11.00-12.00 D120 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen,

Læs mere

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T SAGSNOTAT 24 APRIL 2012 Vedr.: Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 13. december kl

Møde afholdt: Tirsdag den 13. december kl DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 14. DECEMBER 2011 Forum: FSU FAKULTETSSEKRETARIATET LEDELSESSEKRETARIAT Møde afholdt: Tirsdag den 13. december kl. 13 14.45 Sted: Referent:

Læs mere

Opslags-, bedømmelses- og ansættelsespolitik ifm. videnskabelige stillinger på Arts

Opslags-, bedømmelses- og ansættelsespolitik ifm. videnskabelige stillinger på Arts Notat Opslags-, bedømmelses- og ansættelsespolitik ifm. videnskabelige stillinger på Arts 1. Formål og baggrund 1 2. Politik for stillingsopslag 2 3. Politik for bedømmelsesproces 3 3.1. Bedømmelsesudvalgenes

Læs mere

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på bachelor- og kandidatuddannelse i folkesundhedsvidenskab.

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på bachelor- og kandidatuddannelse i folkesundhedsvidenskab. D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for Folkesundhedsvidenskab Studieleder Lisbeth E. Knudsen Institutleder Mette Madsen

Læs mere

Høringssvar vedr. Normer for ansættelse af videnskabeligt personale

Høringssvar vedr. Normer for ansættelse af videnskabeligt personale Til universitetsledelsen AU Høringssvar vedr. Normer for ansættelse af videnskabeligt personale Akademisk Råd Arts Hermed høringssvar fra Akademisk Råd Arts vedrørende udkast til generelle rekrutteringsnormer

Læs mere

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT (GODKENDT) 21. JANUAR 2010 Forum Akademisk Råd Mødedato: Tirsdag d. 5. januar 2010, kl. 12.00-14.00

Læs mere

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Forum. Møde afholdt: 4. november 2015 kl :30. 15b Sted: Mia Dabelsteen. Referent:

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Forum. Møde afholdt: 4. november 2015 kl :30. 15b Sted: Mia Dabelsteen. Referent: P H D S C H O O L K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 5. NOVEMBER 2015 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 4. november 2015 kl. 10.00-11:30 KAREN BLIXENSVEJ

Læs mere

Godkendt referat af FSU-møde (ekstraordinært).

Godkendt referat af FSU-møde (ekstraordinært). K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Det Humanistiske Fakultets Samarbejdsudvalg (FSU) Godkendt referat af FSU-møde (ekstraordinært). Dato: Torsdag den

Læs mere

Fakultetets SamarbejdsUdvalg. Møde i FSU. Forum. Møde afholdt Fredag den 24. november Lokale 15B Sted. Susanne Kirst. Referent.

Fakultetets SamarbejdsUdvalg. Møde i FSU. Forum. Møde afholdt Fredag den 24. november Lokale 15B Sted. Susanne Kirst. Referent. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Fakultetets SamarbejdsUdvalg M Ø D E R E F E R A T 28. NOVEMBER 2017 Forum Møde i FSU HRSC Møde afholdt Fredag den

Læs mere

VEJLEDNING FOR ANSØGERE TIL VIDENSKABELIGE STILLINGER VED AARHUS UNIVERSITET, HEALTH

VEJLEDNING FOR ANSØGERE TIL VIDENSKABELIGE STILLINGER VED AARHUS UNIVERSITET, HEALTH VEJLEDNING FOR ANSØGERE TIL VIDENSKABELIGE STILLINGER VED AARHUS UNIVERSITET, HEALTH Udarbejdet af Fakultetsledelsen, Health gældende fra 15. september 2018 Revideret 15. september 2018 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 27. april 2010 kl Sted: Lokale

Møde afholdt: Tirsdag den 27. april 2010 kl Sted: Lokale DET HUMANISTISKE FAKULTET, AKADEMISK RÅD K Ø BENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT 17. MAJ 2010 Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD Møde afholdt: Tirsdag den 27. april 2010 kl. 10.00. Sted: Lokale 10.1.30

Læs mere

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 10. NOVEMBER 2010 Forum: FSU FAKULTETSSEKRETARIATET LEDELSESSEKRETARIAT Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 Sted: Referent:

Læs mere

Referat af møde i institutforum den 17. juni 2013

Referat af møde i institutforum den 17. juni 2013 Referat af møde i institutforum den 17. juni 2013 15. juli 2013 Til stede: Institutleder Michael Steinicke (formand), professor. dr. jur. Søren H. Mørup, professor Dennis Ramsdahl Jensen, adjunkt Thomas

Læs mere

Arbejdsgruppen under Akademisk Råd vedr. named person. Named person ordning på HUM. Vedr.: Sagsbehandler: Inge-Lise Damberg

Arbejdsgruppen under Akademisk Råd vedr. named person. Named person ordning på HUM. Vedr.: Sagsbehandler: Inge-Lise Damberg DET HUMANISTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Arbejdsgruppen under Akademisk Råd vedr. named person SAGSNOTAT 31. OKTOBER 2013 Vedr.: Named person ordning på HUM HR- OG PERSONALEAFDELINGEN Sagsbehandler:

Læs mere

S S K - S T U D I E L E D E R / S T U D I E N Æ V N S F O R M A N D S - K R E D S E N

S S K - S T U D I E L E D E R / S T U D I E N Æ V N S F O R M A N D S - K R E D S E N D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T S S K - S T U D I E L E D E R / S T U D I E N Æ V N S F O R M A N D S - K R E D S E N Resume af mødet fredag den

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 4. september Sted: Lokale

Møde afholdt: Tirsdag den 4. september Sted: Lokale DET HUMANISTISKE FAKULTET, AKADEMISK RÅD KØBENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD Møde afholdt: Tirsdag den 4. september 2007 Sted: Lokale 10.1.30 Referent: Mette

Læs mere

VEJLEDNING FOR ANSØGERE

VEJLEDNING FOR ANSØGERE VEJLEDNING FOR ANSØGERE til videnskabelige stillinger DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET August 2010 Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Aarhus Universitet Vennelyst Boulevard 9 8000 Århus C Tlf.: 89421122

Læs mere

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt Torsdag den 16. marts 2017 kl

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt Torsdag den 16. marts 2017 kl KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Akademisk Råd SAMF MØDEREFERAT 31. MARTS 2017 Forum Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt Torsdag den 16. marts 2017 kl. 13.15-15.15

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 5. november 2013 kl. 14.00-15.00 D347 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang Medlemmer B-siden: Charlotte

Læs mere

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt Tirsdag den 6. februar 2018 kl B Sted. Dorthe Vejen Hansen.

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt Tirsdag den 6. februar 2018 kl B Sted. Dorthe Vejen Hansen. KØBE N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd M Ø D E R E F E R A T 6. FEBRUAR 2018 Forum Akademisk Råd UDDANNELSE OG STUDERENDE Møde afholdt Tirsdag

Læs mere

Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Afrapportering fra fakulteterne Det Juridiske Fakultet

Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Afrapportering fra fakulteterne Det Juridiske Fakultet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Afrapportering fra fakulteterne Det Juridiske Fakultet Baggrund I forlængelse af bestyrelsens vedtagelse af handlingsplanen

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 95, d. 12. juni 2018 Pkt. 8. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse

Bestyrelsesmøde nr. 95, d. 12. juni 2018 Pkt. 8. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 95, d. 12. juni 2018 Pkt. 8. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 1. JUNI 2018 Vedr. Prioritering af strategi 2023-projekter og det samlede arbejde

Læs mere

Til dekanatet. Vedr.:

Til dekanatet. Vedr.: D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Til dekanatet SAGSNOTAT 1. JULI 2010 Vedr.: Anvendelse af vejledere og eksaminatorer på bachelorkandidat-

Læs mere

Gæster: HR- og personalechef Hanne Møller og tillidsrepræsentant for VIP Peter B. Andersen under punkt 4. Fuldmægtig Birger Lohse under punkt 6.

Gæster: HR- og personalechef Hanne Møller og tillidsrepræsentant for VIP Peter B. Andersen under punkt 4. Fuldmægtig Birger Lohse under punkt 6. D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Akademisk Råd G O D K E N D T M Ø D E R E F E R A T 20. JUNI 2012 Forum Akademisk Råd LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt:

Læs mere

Akademisk Råd Ordinært møde. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Tirsdag den 12. juni 2018 kl B Sted

Akademisk Råd Ordinært møde. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Tirsdag den 12. juni 2018 kl B Sted K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Ordinært møde M Ø D E I N D K A L D E L S E 6. JUNI 2018 Forum Mødedato Tirsdag den 12. juni 2018 kl. 10.00-12.00

Læs mere

Biblioteksudvalgsmøde. Biblioteksudvalg, Saxo-Instituttet. Forum. Møde afholdt: 2. december Sted: Oddur Hansen. Referent:

Biblioteksudvalgsmøde. Biblioteksudvalg, Saxo-Instituttet. Forum. Møde afholdt: 2. december Sted: Oddur Hansen. Referent: S A X O - I N S T I T U T T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Biblioteksudvalgsmøde M Ø D E R E F E R A T 2. DECEMBER 2015 Forum Biblioteksudvalg, Saxo-Instituttet Møde afholdt: 2. december

Læs mere

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Medlemmerne af aftagerpanelet M Ø D E R E F E R A T 1. JUNI 2011 Forum Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi Møde

Læs mere

Møde i ph.d.-udvalget. Forum. Møde afholdt: 7. december 2016 kl :00. 15B Sted: Mia Dabelsteen. Referent:

Møde i ph.d.-udvalget. Forum. Møde afholdt: 7. december 2016 kl :00. 15B Sted: Mia Dabelsteen. Referent: P H D S C H O O L K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 7. DECEMBER 2016 Forum Møde i ph.d.-udvalget PHD SCHOOL Møde afholdt: 7. december 2016 kl. 10.00-12:00. KAREN BLIXENSVEJ

Læs mere

Godkendt referat af ekstraordinært FSU-møde.

Godkendt referat af ekstraordinært FSU-møde. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Godkendt referat af ekstraordinært FSU-møde. Dato: Fredag den 18. marts 2005. Tidspunkt: 13.00-14.00 Lokale: 10.1.30.

Læs mere

Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Skabelon til afrapportering fra fakulteterne Det Humanistiske Fakultet

Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Skabelon til afrapportering fra fakulteterne Det Humanistiske Fakultet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Skabelon til afrapportering fra fakulteterne Det Humanistiske Fakultet Baggrund I forlængelse af bestyrelsens vedtagelse af

Læs mere

Koncept for medarbejderudviklingssamtaler ved Klinisk Institut OSK, marts 2019

Koncept for medarbejderudviklingssamtaler ved Klinisk Institut OSK, marts 2019 Koncept for medarbejderudviklingssamtaler ved Klinisk Institut OSK, marts 019 I det nedenstående er det beskrevet, hvem der har ansvar for at afholde medarbejderudviklingssamtaler i Klinisk Institut. Alle

Læs mere

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 22. november 2017 kl :00

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 22. november 2017 kl :00 PHD SCHOOL KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 30. NOVEMBER 2017 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 22. november 2017 kl. 10.00-12:00 KAREN BLIXENS PLADS 8, Sted: 13b.0.15 2300

Læs mere

Videnskabelig medarbejder Sussi Olsen, Center for Sprogteknologi (suppleant)

Videnskabelig medarbejder Sussi Olsen, Center for Sprogteknologi (suppleant) DET HUMANISTISKE FAKULTET AKADEMISK RÅD KØBENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT AF AKADEMISK RÅDS MØDE DEN 4. OKTOBER 2011 4. OKTOBER 2011 Referent: Ole Krarup Jensen Deltagende VIP-medlemmer med stemmeret

Læs mere

6. Orientering om, hvordan omplaceringsmuligheder undersøges, jf. AU's personalepolitik

6. Orientering om, hvordan omplaceringsmuligheder undersøges, jf. AU's personalepolitik Møde den: 4. februar 2014 AU Herning Ekstraordinært LSU-møde REFERAT Til stede: Michael Goodsite, Mikkel Nørgaard, Jan Laursen, Poul Erik Borg, Klaus Kolle, Mariann Hansen, Inger Kristensen, Ebbe Rasmussen,

Læs mere

Vedtægt. KØBENHAVNS UNIVERSITET Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi

Vedtægt. KØBENHAVNS UNIVERSITET Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi KØBENHAVNS UNIVERSITET Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi Vedtægt Grundlaget for IFRO fremgår af 61 i vedtægt for Københavns Universitet og særskilte vedtægt

Læs mere

Akademisk Råd. Medlemmer

Akademisk Råd. Medlemmer Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Fredrik Bajers Vej 7F 9220 Aalborg Øst Tlf. 9635 9608 Fax 9815 8311 Akademisk Råd Sagsbehandler: Dorthe Bach/dob dob@adm.aau.dk Dato: 24. januar 2008 Ref.: DOB J.nr.:

Læs mere

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07.

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER 2018 Forum Ph.d.-udvalget på HUM Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00 Sted Referent Lokale 15B-0-07 Olivia Mortensen,

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Studieleder kommenterede, at punkt 8 bortfalder. Dette vil blive drøftet af forperson og næst-forperson.

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Studieleder kommenterede, at punkt 8 bortfalder. Dette vil blive drøftet af forperson og næst-forperson. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnsmedlemmerne på Sociologi: Charlotte Baarts (Forperson, Studieleder), Jakob Demant,

Læs mere

Københavns Universitetshospitals bestyrelse. KUH s bestyrelse. Forum. Møde afholdt: Fredag den 6. marts kl. 8 9.30. Sted: Panum, lokale 33.5.

Københavns Universitetshospitals bestyrelse. KUH s bestyrelse. Forum. Møde afholdt: Fredag den 6. marts kl. 8 9.30. Sted: Panum, lokale 33.5. DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Københavns Universitetshospitals bestyrelse MØDEREFERAT - GODKENDT 20. MARTS 2015 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Fredag

Læs mere

Bekendtgørelse om ansættelse af videnskabeligt personale ved universiteter (ansættelsesbekendtgørelsen) 13. marts Nr. 242.

Bekendtgørelse om ansættelse af videnskabeligt personale ved universiteter (ansættelsesbekendtgørelsen) 13. marts Nr. 242. Senest opdateret af HR&O 15. maj 2012 I forbindelse med ikrafttrædelse af ny ansættelsesbekendtgørelse pr. 1. april 2012 har Københavns Universitet fastlagt nedenstående supplerende bemærkninger til bekendtgørelsen.

Læs mere

Gæster Økonomichef Jan Pedersen, Økonomicenteret (dagsordenspunkt 2) Specialkonsulent Inge-Lise Damberg, HR Søndre Campus (pkt. 5)

Gæster Økonomichef Jan Pedersen, Økonomicenteret (dagsordenspunkt 2) Specialkonsulent Inge-Lise Damberg, HR Søndre Campus (pkt. 5) K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd M Ø D E R E F E R AT 4. OKTOBER 2017 Forum Akademisk Råd LEDELSE OG KOMMUNIKATION Møde afholdt Tirsdag

Læs mere

Møde i Ph.d.-udvalget. Forum. Møde afholdt: 4. juni 2014 kl b Sted: Mia Dabelsteen. Referent:

Møde i Ph.d.-udvalget. Forum. Møde afholdt: 4. juni 2014 kl b Sted: Mia Dabelsteen. Referent: P H D S C H O O L K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 12. JUNI 2014 Forum Møde i Ph.d.-udvalget PHD SCHOOL Møde afholdt: 4. juni 2014 kl. 10.00-12.00 KAREN BLIXENSVEJ 4, 2300

Læs mere

Tidsbegrænsede ansættelser praksispapir som supplement til retningslinje vedrørende rekruttering og ansættelse på Københavns Universitet

Tidsbegrænsede ansættelser praksispapir som supplement til retningslinje vedrørende rekruttering og ansættelse på Københavns Universitet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T S A G S N O T A T XXX. FEBRUAR 2012 Vedr.: Tidsbegrænsede ansættelser praksispapir som supplement til retningslinje vedrørende rekruttering og ansættelse på Københavns

Læs mere

Bilagsoversigt til Indledning

Bilagsoversigt til Indledning Det Humanistiske Fakultetskontor Kroghstræde 3 9220 Aalborg Ø Bilagsoversigt til Indledning Bilag: 0a: Det Humanistiske Fakultets Milepælsplan for fortsat kvalitetsudvikling af uddannelserne under studienævnet

Læs mere

Akademisk Råd Ordinært møde. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt 6. juni 2017 kl B Sted. Dorthe Vejen Hansen.

Akademisk Råd Ordinært møde. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt 6. juni 2017 kl B Sted. Dorthe Vejen Hansen. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd Ordinært møde M Ø D E R E F E R A T 8. JUNI 2017 Forum Akademisk Råd LEDELSE OG KOMMUNIKATION Møde afholdt

Læs mere

UASARH VEJLEDNING TIL INSTITUTLEDERNE PÅ ST OM HÅNDTERING AF ANSÆTTELSER AF FAST VIP

UASARH VEJLEDNING TIL INSTITUTLEDERNE PÅ ST OM HÅNDTERING AF ANSÆTTELSER AF FAST VIP 1 UASARH VEJLEDNING TIL INSTITUTLEDERNE PÅ ST OM HÅNDTERING AF ANSÆTTELSER AF FAST VIP Vejledning til institutlederne om håndtering af ansættelser af faste videnskabelige medarbejdere (tenure track adjunkt/forsker,

Læs mere

Studienævnsmedlemmerne på Sociologi. Studienævnsmøde på Sociologi. Forum: Mødedato: Tirsdag den 21. maj 2013 kl Sted: Mødelokale 16.2.

Studienævnsmedlemmerne på Sociologi. Studienævnsmøde på Sociologi. Forum: Mødedato: Tirsdag den 21. maj 2013 kl Sted: Mødelokale 16.2. S O C I O L O G I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmedlemmerne på Sociologi M Ø D E R E F E R A T 28.MAJ 2013 Forum: Studienævnsmøde på Sociologi SOCIOLOGISK INSTITUT

Læs mere

Aftagerpanelet for Medicin

Aftagerpanelet for Medicin D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet for Medicin M Ø D E R E F E R A T 4. FEBRUAR 2015 Forum Møde mellem Aftagerpanelet

Læs mere

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T AKA D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 2. F E B R U A R 2 016 2016 Deltagere:

Læs mere

Akademisk Råd Ordinært møde. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt Tirsdag den 8. maj 2018 kl B Sted. Dorthe Vejen Hansen.

Akademisk Råd Ordinært møde. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt Tirsdag den 8. maj 2018 kl B Sted. Dorthe Vejen Hansen. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd Ordinært møde M Ø D E R E F E R A T 10. MAJ 2018 Forum Akademisk Råd LEDELSE OG KOMMUNIKATION Møde afholdt

Læs mere

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R M E D I E R, E R K E N D E L S E O G F O R M I D L I N G Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard,

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 1. april 2008 kl Sted: Lokale

Møde afholdt: Tirsdag den 1. april 2008 kl Sted: Lokale DET HUMANISTISKE FAKULTET, AKADEMISK RÅD KØBENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD Møde afholdt: Tirsdag den 1. april 2008 kl. 10.00. Sted: Lokale 10.1.30 Referent:

Læs mere