NYHEDSBREV OM LEDELSE August årgang Udsendes til godt 5.700

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NYHEDSBREV OM LEDELSE August årgang Udsendes til godt 5.700"

Transkript

1 NYHEDSBREV OM LEDELSE August årgang Udsendes til godt Kære læser! Velkommen hjem fra sommerferien. Jeg håber, den har været god. Jeg håber også, at du ser frem til hverdagen igen inklusiv dit arbejde. Hvis ikke, så kan du måske have gavn af at læse nyhedsbrevets første artikel. Du får hvad du forventer. Så enkelt kan det siges. Læs om psykologien og refleksionerne bagved i en anden af nyhedsbrevets artikler. Jeg byder også velkommen til Anna Gantriis, sekretariats- og HR chef i Roskilde Kommune. Anna stiller op til 5 skarpe til en leder. Synes du også at MUS-samtaler trænger til et gennemsyn, kan du hente inspiration i et af indlæggene fra min blog. Endelig vil jeg gerne sige tak til alle de af jer, som har taget sig tid til at svare på spørgeskemaet om fusioner. Det har været til en stor hjælp og inspiration til min kommende bog: Fusioner og forandringsledelse i praksis. God læselyst! Susanne Teglkamp Direktør og redaktør INDHOLD 1. Hjælp, sommerferien er slut! 2. Fusioner og forandringsledelse i praksis! 3. Du får, hvad du forventer 4. Disruption det nye sort eller fis i en hornlygte! 5. 5 skarpe til en leder 6. Karriereudvikling personlig coaching 7. Susannes Blog Er du også træt af MUS? 8. Ledelse Inspiration og refleksion seneste diskussioner 9. Det læste I i sommerferien! Hvis ikke du ønsker at modtage nyhedsbrevet fremover, kan du blot afmelde det på afmeld@teglkamp.dk.

2 1. Hjælp, sommerferien er slut! Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. Forleden talte jeg med en mellemleder, der fortalte mig, at hun lige om lidt skulle starte på arbejdet igen efter sommerferien. Og hun frygtede det faktisk. Ja, egentlig kunne hun rigtig godt lide sit job, men hun frygtede, hvad der ventede hende, når hun dukkede op om mandagen. Og det var ikke arbejdsopgaverne, men chefen, hun frygtede. Sagen var, at chefen ikke havde ladet hende i fred i sommerferien. Han havde adskillige gange henvendt sig med alle mulige spørgsmål og mere eller mindre direkte kritik af hendes arbejde. Og nu frygtede hun altså, at der ventede hende en fyreseddel. Lad mig med det samme afsløre, at det gjorde der ikke. Hun er ikke blevet fyret. Det er simpelthen bare den ledelsesstil, hendes chef udøver. Han spreder utryghed og frygt omkring sig. Nu er ovenstående historie jo en af de mere barske af slagsen. Men det behøver ikke være så dramatisk. Mange har det alligevel svært med at skulle tilbage på arbejdet igen efter en god lang sommerferie. Ferien er slut og hvad så? Forhåbentlig har du haft en dejlig ferie, hvad enten det har været her hjemme i Danmark, med sommervejr af den typiske danske slags eller du har været i udlandet. Forhåbentligt har du fået slappet af, nydt livet og tænkt på andet end arbejdet. Måske har du også sørget en lille smule op til den sidste weekend, inden du skulle starte på arbejdet. Sørget over at en dejlig lang sommerferie lakkede mod enden og at det lige om lidt var hverdag igen. Det er vist helt almindeligt for de fleste af os. Men forhåbentlig ser du også frem til at skulle på arbejdet igen - frem til en hverdag med gode kollegaer og interessante opgaver. Hvis du ikke kan finde det mindste lyspunkt ved at starte på arbejdet igen, er det måske tid at undersøge lidt dybere, hvad der er årsagen. Klassiske årsager til utilfredshed med jobbet For at hjælpe dig lidt på vej, kan du starte med at undersøge følgende spørgsmål: 1. Har du tilstrækkeligt med udfordringer? 2. Har du alt for meget at lave på jobbet? 3. Har du alt for lidt at lave? 4. Føler du dig ikke tilstrækkeligt klædt på til at løse dine opgaver?

3 5. Sidder du for alene med opgaverne? 6. Føler du dig udsat i forhold til kunderne og/eller brugerne? 7. Er du bange for at miste dit job? 8. Er der dårligt samarbejde i gruppen? 9. Er du træt af dine kollegaer? 10. Har du en dårlig chef? Hvis din utilfredshed bunder i spørgsmålene 1 til 8, har du to oplagte muligheder. Tag en snak med din chef og undersøg, om der er mulighed for at ændre noget, så du bliver mere tilfreds. Det kan meget vel være, at der er nogle løsninger, der ligger lige for, når først man får talt om tingene. Den anden mulighed er at overveje, om det er ved at være tid, at du måske skal søge væk og prøve noget andet. Hvis din utilfredshed handler om, at du er træt af dine kollegaerne, så find ud af hvorfor, inden du gør noget. Det er jo ikke sikkert, det i virkeligheden handler om dine kollegaer. Det kan lige så vel være at årsagen ligger hos dig selv. Hvis din utilfredshed bunder i, at du har en dårlig chef, er det straks mere vanskeligt. Måske er din chef ikke dårlig med vilje, men er bare uvidende om, hvad hans eller hendes ledelsesstil gør ved dig. Måske kan det nytte at tage en snak? Men om du skal gøre det, afhænger af om du har tillid til, at chefen kan takle en sådan snak på en ordentlig måde. Hvis ikke, skal du overveje, om du skal søge væk eller om du kan flytte til et andet job i virksomheden, hvis du ellers er glad for at være i virksomheden. Tag alvorligt, hvis du mistrives på jobbet Pointen er, at det ikke skal være en daglig pine at skulle gå af sted på arbejdet. Hvis vi i den grad mistrives og ikke gør noget ved det, kan det ende med at vi får det fysisk eller psykisk dårligt. Så hvis du stadig har det dårligt med at gå på arbejdet, efter du har overstået sorgen over at ferien er slut, så tag det alvorligt. Gør noget! Snak med nogen! Til alle andre vil jeg bare ønske velkomme tilbage på pinden! Susanne Teglkamp er konsulent og direktør i Teglkamp & Co. Hun er uddannet jurist og reserveofficer og har suppleret med flere lederuddannelser senest Executive Board Programme på INSEAD. Susanne Teglkamp fik Ildsjælsprisen 2012 af DJØFs Brancheforening Selvstændige. Susanne Teglkamp har tung ledelsesmæssig erfaring og har bl.a. været kommunaldirektør, HR-direktør i to forskellige it-virksomheder og udviklingschef. Hun har i mange år arbejdet som managementkonsulent, karriererådgiver og facilitator. Susanne Teglkamp sluttede sin karriere som reserveofficer som oberstløjtnant. Susanne Teglkamp er i 2015 blevet tilknyttet Forsvarsakademiets Censorkorps som censor i faget ledelse. Derudover har Susanne Teglkamp

4 udgivet flere bøger, hvoraf den nyeste udkom i 2014: Ledergruppen i udvikling Bring potentialet frem. Se mere på 2. Fusioner og forandringsledelse i praksis! Jeg er i skrivende stund ved at lægge sidste hånd på min kommende bog, som er planlagt til at udkomme sidst i oktober. Men I kan allerede nu booke mig, hvis I vil have inspiration til at håndtere fusioner og/eller forandringsprocesser. Kontakt mig på mail: ste@teglkamp.dk eller på mobil Du får, hvad du forventer! Af: Anne Tang Thomsen, Konsulent i Teglkamp & Co. Velkommen tilbage fra sommerferie! Inden I alle kommer ind i dagligdagens rutiner og tanker, vil jeg skynde mig at stille jer et spørgsmål som måske kræver et friskt syn på tingene: Hvad er jeres forventninger til medarbejderne? Jeg spørger fordi der er en god chance for, at de forventninger I har til jeres medarbejdere er med til at bestemme, hvor godt de præsterer: Jeres negative forventninger er med til at øge risikoen for dårlige præstationer mens positive forventninger er med til at øge chancerne for et gode præstationer! Hvis I arbejder med at styrke hele virksomhedens forventningsniveau, vil det hæve niveauet hos alle også hos de medarbejdere, som måske humper lidt bagefter Det er store påstande, som ikke er helt lette at dokumentere, hvilket heller ikke er min intention min intention her er at skabe lidt stof til eftertanke et hvad nu hvis, og hvad gør jeg selv og hvordan er det her hos os? Men lad mig lige starte med en interessant historie om manipulation! En historie om manipulation I skoleverdenen har man fokus på forventningers store betydning og jeg hørte til et foredrag, at man her har eksperimenteret med at manipulere med netop forventningerne til en gruppe elever. Man havde fortalt en underviser, at vedkommende nu skulle overtage en relativt dårlig klasse. I virkeligheden var der tale om en ganske god klasse men underviserens negative forventninger til klassen kom til at betyde, at klassen generelt klarede sig dårligere. Forsøget blev lavet flere gange - også den anden vej rundt, hvor en dårlig klasse fik et godt skudsmål, hvorefter den styrkede sine resultater. Det var jo dybt interessant, og jeg tænkte på, hvor tit jeg har hørt diverse ledere, som skulle videregive en gruppe medarbejdere, forsøge at give en karakteristik af gruppen på godt og ondt. Det giver selvfølgelig mening at overlevere en gruppe og at bygge videre på erfaringer men tænk, hvis vi med en dårlig anmeldelse skaber eller forstærker en ond cirkel af dårlige forventninger til skade for medarbejdere og virksomhed.

5 Et lederskift giver et brud, som netop giver mulighed for at se på en gruppe med friske øjne og evt. hæve barren. Det er faktisk ikke så let at hæve sine forventninger Men hvis man nu som leder har arbejdet med den samme gruppe i lang tid og også skal gøre det fremadrettet, hvordan undgår man så selv at fastholde sine medarbejdere i en sådan ond cirkel : Hvordan hæver man egne forventninger til en gruppe, som man erfaringsmæssigt har oplevet leverer resultater på et bestemt niveau? Er man som leder i stand til at tage et par andre briller på og skrue op for forventningerne, når man ser på sine medarbejdere? Det er en endda meget svær opgave at hæve sig over egne erfaringer og oplevelser! Her handler det om at turde udfordre sit forventningsniveau, evt. ved at få et par andre øjne på gruppen og sig selv (uden at briefe personen med de andre øjne på forhånd ). Det er også vigtigt at huske på, at ens forventningsniveau hænger sammen med, hvordan organisationen i øvrigt arbejder og fungerer. Er vi generelt ambitiøse? Hvad forventer vi, når vi løser vores opgaver, hvad forventer vi af vores medarbejdere, af vores ledere og af vores samarbejde? Forventninger kan flytte bjerge men det kræver et fælles løft Det er netop i den fælles kultur, man skal tage fat, hvis man virkelig ønsker at opnå bedre resultater som følge af højere forventninger. Erfaringer fra skoleverdenen viser, at hvis man kan skabe en generel kultur af høje forventninger i organisationen, så letter det generelt arbejdet med at have høje forventninger til alle. Det bliver altså lettere for den enkelte at øge forventningerne til f.eks. en bestemt gruppe. Erfaringerne viser også, at når det lykkes at hæve forventningerne generelt og medarbejderne og eleverne bliver bevidste om de øgede forventninger og de bliver omsat til et det er sejt at være god så er dette igen med til at løfte det samlede niveau og forbedre resultaterne ikke mindst for de svageste grupper. Jeg startede artiklen med at spørge hvad er jeres forventninger til medarbejderne men det er således også vigtigt at spørge hvad forventer virksomheden af dig/jer? Hvis I ikke oplever, at disse forventninger er specielt høje, eller hvis I har svært at besvare dette spørgsmålet kan det være et relevant sted at tage fat, hvis I gerne vil øge organisationens samlede niveau og dens resultater. Det er da en spændende tanke at starte op på efter ferien! Anne Tang Thomsen er konsulent i Teglkamp & Co. Hun er uddannet Cand. Mag og har suppleret med forskellige former for konsulent- og lederuddannelser. Anne har et bredt erfaringsgrundlag fra ansættelser i det private erhvervsliv og i det offentlige. Anne har virket som bl.a. projektleder indenfor itbranchen og kursus-branchen, og har i mange år arbejdet som HR- og managementkonsulent. Se mere på

6 4. Disruption - det nye sort eller fis i en hornlygte! - Book et inspirationsmøde Du kan næppe have undgået at støde på begrebet "Disruption". Alle tale om det, men hvad er det egentlig? Er det noget vi skal være bange for eller hvad? Jeg har kigget nærmere på det og kommer gerne og holde et oplæg til inspiration og diskussion. Kontakt mig på mail: ste@teglkamp.dk eller på mobil skarpe til en leder Anna Gantriis, cand. Jur. fra KU og MPG fra CBS. 42 år. Sekretariats- og HR chef i Roskilde Kommune de sidste 7 år. Har før været ansat i Hvidovre og Furesø Kommuner. Kom til Roskilde fra en stilling som organisationschef i FSR-danske revisorer. 1) Hvorfor blev du leder? Jeg har altid af natur været nysgerrig og videbegærlig og lederrollen gør, at jeg kan opnå en masse viden og være med til at udvikle områder og sætte retning for udviklingen. Det tiltaler mig at være med til at træffe beslutninger, udvikle ting, skabe nyt og løse problemer. Jeg er også et meget socialt væsen, så det har også været naturligt for mig at involvere mig og kommunikere meget med andre mennesker, det er også en naturlig del af at være leder. 2) Hvordan sørger du for at udvikle dig som leder? Jeg sørger for at "holde mig til" og byde ind på områder og projekter, så jeg hele tiden presser mig selv til at udvikle mig selv og lære nyt. Det kræver at man nogle gange siger til sig selv "det her kan jeg godt" også selvom det er nyt land, eller dybt vand. Jeg bruger mine medarbejdere til at teste nye ideer af på, og det kræver at man kan modtage og bruge feedback, ellers får man den ikke, og så udvikler man sig heller ikke nær så godt. 3) Hvad er de største faldgruber for en leder? At man tror, at man ved det hele! Titler kan gøre en arrogant, det må man aldrig blive som leder. Man skal være selvsikker og konsistent som leder, men man må ikke tro at man ikke kan lære nyt eller blive klogere. De vigtigste karakteregenskaber hos en leder er overblik og mod. Selvsikkerhed og empati. Og så kan jeg li når en leder også kan sige "pyt, fejl kan ske" når man har begået fejl, og så ser vi fremad. Det kan min egen chef og det ser jeg som en stor styrke hos ham som er topchef i en

7 kæmpe organisation og sidder på øretævernes holdeplads. Men han er altid rimelig og løsningsorienteret og så har han et stort mod. 4) Hvilken ledelsesudfordring har du lært mest af? Jeg har på et tidspunkt været med til en stor organisationsændring, hvor ledelsen først måtte holde kortene tæt til kroppen og da det skulle eksekveres skulle alt køres igennem ved hjælp af medarbejderne og de skulle involveres i beslutningerne. Det var meget lærerigt at skulle gennemtænke og effektuere en stor forandring med inddragelse. Det krævede mange overvejelser og især evnen til at sætte sig ind i den samlede organisation både i forhold til hvor den befandt sig og i forhold til hvor den skulle hen. Og selvom man synes at man har tænkt alt igennem, dukker der altid noget uforudset op som man skal håndtere. 5) Hvilke råd vil du give til nyudnævnte ledere, der gerne vil godt på vej? Undervurder ikke driften! Arbejd hårdt og læg mange timer i det. I dag fokuseres meget på lederens evne til innovation og nytænkning, men hvis driften sejler og man tror at "det har man folk til" så mister man fodfæste. Drift lyder ikke lige så fashionabelt som innovation, men det er mindst lige så vigtigt. En helstøbt leder har sit fundament på plads for at kunne bygge op. Og så skal man ikke være bange for at ledelse også engang imellem er at træffe upopulære beslutninger, og at kunne stå ved dem. 6. Karriereudvikling personlig coaching Vil du gerne skifte job, finde ud af, om du sidder i det rigtige job, udvikle dig i dit nuværende job, få en god start i dit nye job? Trænger du til at få rusten banket af i forhold til jobsøgning? Vil du gerne øge dine muligheder for at træffe det rigtige valg? Så kan det være en rigtig god idé at sparre med en person, som ikke er en del af din hverdag. Enkelttimer Du kan vælge karriererådgivning på timebasis, hvis du har en helt konkret problemstilling du gerne vil have coaching på. Det kan være, at du kun har brug for en enkelt time eller to. Et karriereudviklings forløb Du har også mulighed for at indgå i et på forhånd tilrettelagt karriereudviklingsforløb. Normalt strækker et forløb sig over 4 gange og varer i alt 5 timer. Mellem hvert møde vil der være en form for hjemmearbejde. Forløbet tilrettelægges efter dit behov. Læs mere på eller kontakt os på mail info@teglkamp.dk eller på tlf.:

8 7. Susannes Blog Jeg har oprettet en blog på LinkedIn og på Her bringer jeg korte personlige indlæg om mine oplevelser, holdninger, tanker og refleksioner om ledelse og personlig udvikling. På bloggen kan du eksempelvis læse følgende indlæg: Er du også træt af MUS? Medarbejderudviklingssamtalen er helt sikkert kommet for at blive, men den kan godt nok trænge til et eftersyn. Åh nej, er det nu tid igen? Tiden løber hurtigt og lige pludselig er der gået et år og I skal til den igen altså at holde MUS-samtaler. Har vi ikke lige holdt MUS? Nå, men vi skal vel så til det igen. Hvor var det nu jeg lagde referatet for sidste års samtale? Og hvad pokker var det nu, vi aftalte? Nå her er referatet. Var det virkelig det, vi aftalte? Det er jo kun halvdelen, der er blevet til noget. Nå men pyt, det er giver heller ikke så meget mening i dag, i den situation, vi er i. Lyder det på en måde lidt genkendeligt? Så er det måske fordi jeres MUS-samtaler er gået hen og blevet en rutineopgave, som bare skal overstås. Når MUS-skemaerne er en spændetrøje I langt de fleste virksomheder kører man med en årlig MUS-samtale mellem chef og medarbejder. Man har også de klassiske forberedelsesskemaer, som de fleste føler en slags forpligtelse til at løbe igennem. Problemet med mange af skemaerne er, at de let kan gå hen og blive en spændetrøje. Man får ikke nødvendigvis talt om det, der er væsentligt her og nu, måske fordi det er et skema, som er udviklet for adskillige år siden, den gang tiden var en anden. Men tiden står ikke stille det er kun i MUS-verdenen, den gør det! Skal vi så droppe MUS? Selvfølgelig skal vi ikke droppe MUS, men lige som et godt ægteskab, skal man indimellem udfordre hinanden og bryde rutinerne for at det stadig opleves som spændende og udviklende. Gør noget andet, end I plejer Start med at droppe skemaerne og find ud af, hvad I hver især mener er væsentligt at få talt om. Lad være med at sætte jer overfor hinanden med MUS-skemaerne imellem jer. Tag i stedet for ud på en gåtur eller cykeltur. Og start dialogen. Men taler så dejligt frit, når man bevæger sig. Når I så kommer hjem, så brug lige 5 minutter på at samle op på, hvad I talte om og aftalte. Skriv det gerne ned i et par korte punkter, primært for at hjælpe jer selv med at huske på det. Inden I går fra hinanden, så aftal et nyt møde ikke om et år men måske om 2-3 måneder. Det behøver ikke at være mere end en lille gåtur på ½ times tid.

9 Det bedste ved det hele er, at det ikke er noget, jeg har siddet og udtænkt i min krøllede konsulenthjerne. Det er faktisk noget, som nogle af mine kunder praktiserer med stor succes og endda helt uden min hjælp ;-). 8. Ledelse Inspiration og refleksion seneste diskussioner Hvis du har interesse for ledelse, inviteres du hermed til den lukkede LinkedIn gruppe: Ledelse Inspiration og refleksion. Gruppen har over medlemmer og holdes fri for reklamer. I den seneste måned har der bl.a. været følgende diskussioner: Hallo!... Er der nogen derude? Giver du andre lov til at stjæle din tid og din arbejdsglæde? Hvad giver dig arbejdsglæde? Spild ikke andres tid! Du kan melde dig ind i gruppen via dette link: Inspiration-og-refleksion /about 9. Det læste I på sommerferien! I har været en tur i arkivet og finde gamle men gode artikler frem for at læse og reflektere lidt over i løbet af sommerferien. De mest downloadede artikler i juli måned var: 1) Du har de medarbejdere, du fortjener! 2) Hvordan kan man kende en leder? 3) Kan du lede ledere? 4) Når medarbejderen tager af kassen 5) Kære chef glem jeg sendte ansøgningen! Du kan læse dem og flere end 100 andre artikler og undersøgelser på

Unge og ældre medarbejdere har størst trivsel på arbejdet

Unge og ældre medarbejdere har størst trivsel på arbejdet Unge og ældre medarbejdere har størst trivsel på arbejdet Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. www.teglkamp.dk Sig mig hvor gamle dine medarbejdere er og jeg skal fortælle dig, hvor

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2016 13. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Selvom vi har haft krise og de fleste både offentlige og private virksomheder har været igennem afskedigelsesrunder, så er

Læs mere

Forskellen på gode og dårlige ledergrupper - ifølge lederne selv

Forskellen på gode og dårlige ledergrupper - ifølge lederne selv Forskellen på gode og dårlige ledergrupper - ifølge lederne selv Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. www.teglkamp.dk 244 ledere har i en undersøgelse evalueret deres egen ledergruppe.

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2016 13. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Der kan være mange gode grunde til at give sig i kast med en lederuddannelse. I dette nyhedsbrev får du 5 gode grunde. En

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar årgang Udsendes til godt 5.800

NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar årgang Udsendes til godt 5.800 NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar 2017 14. årgang Udsendes til godt 5.800 Kære læser! Indimellem render vi på mennesker, som bare ved alt og kan alt altså ifølge dem selv. De udtaler sig skråsikkert om al

Læs mere

Inspirationsmøder Book et inspirerende møde til virksomheden!

Inspirationsmøder Book et inspirerende møde til virksomheden! Inspirationsmøder Book et inspirerende møde til virksomheden! Af og til er der brug for et pusterum og lidt inspiration udefra for at sætte gang i den interne udvikling på arbejdspladsen. Til det formål

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2017 14. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Store organisationsændringer betyder ofte også skift på lederpladserne. Det er vigtigt hurtigt og professionelt at få udpeget

Læs mere

Størrelsen betyder noget, når det gælder ledergrupper

Størrelsen betyder noget, når det gælder ledergrupper Størrelsen betyder noget, når det gælder ledergrupper Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. www.teglkamp.dk Det var et tidspunkt et slogan i forskellige græsrodsbevægelser der hed noget

Læs mere

Afskedigelser Hvad med dem, der bliver tilbage?

Afskedigelser Hvad med dem, der bliver tilbage? Afskedigelser Hvad med dem, der bliver tilbage? Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. www.teglkamp.dk Oven på krisen er der ikke mange virksomheder hverken de private eller offentlige,

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE April årgang Udsendes til knapt 6.000

NYHEDSBREV OM LEDELSE April årgang Udsendes til knapt 6.000 NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2018 15. årgang Udsendes til knapt 6.000 INDHOLD 1. Mistrivsel på arbejdet koster på bundlinjen 2. Om at skabe følgeskab 3. Har du husket at motionere din hjerne? 4. Skal du

Læs mere

Trivsel fremmes af indflydelse og gode opgaver mistrivsel af en dårlig chef!

Trivsel fremmes af indflydelse og gode opgaver mistrivsel af en dårlig chef! Trivsel fremmes af indflydelse og gode opgaver mistrivsel af en dårlig chef! Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. www.teglkamp.dk Går du glad på arbejdet de fleste dage, så har du formentlig

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni årgang Udsendes til knapt 6.000

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni årgang Udsendes til knapt 6.000 NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2018 15. årgang Udsendes til knapt 6.000 INDHOLD 1. Hjælp, jeg vil have et nyt job Nu! 2. Bliv bedre ledere! 3. Giv plads til faglighed i forandringsprocesser 4. Skal du rykke

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juli årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juli årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE Juli 2017 14. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Sommerferien står for døren, vi har travlt og skal lige nå de sidste ting. Måske får du læst nyhedsbrevet, inden du går på

Læs mere

Ledermøderne energifyldte eller energiforladte? Del 2

Ledermøderne energifyldte eller energiforladte? Del 2 Ledermøderne energifyldte eller energiforladte? Del 2 Af: Susanne Teglkamp, Teglkamp & Co. Fra Susanne Teglkamps helt nye bog: Ledergruppen i udvikling bring potentialet frem, bringes her 2. del af et

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE April årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE April årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2016 13. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Hvis I står foran ar skulle lave en personalepolitik eller vil give jeres nuværende et servicetjek, så vil jeg anbefale nyhedsbrevet

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE September årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE September årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE September 2016 13. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Nogle kalder det et ledelsesgrundlag andre et ledelseskommissorium. Hvad man end kalder det, er formålet ofte det samme:

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Oktober årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE Oktober årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE Oktober 2017 14. årgang Udsendes til godt 5.700 INDHOLD 1. Når man laver en fejlansættelse 2. 15 års jubilæum 3. Kører din karriere på skinner? 4. Om at stå på sin ret og blive kørt

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2016 13. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Mange store virksomheder arbejder systematisk med at udvikle deres medarbejdere. Hvis de er rigtig ambitiøse laver de store

Læs mere

Undersøgelse omkring udvikling og anvendelse af kompetencer

Undersøgelse omkring udvikling og anvendelse af kompetencer Undersøgelse omkring udvikling og anvendelse af kompetencer Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af i hvor høj grad vi oplever

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE December årgang Udsendes til knapt Sådan får ledere og medarbejdere en hyggelig julefrokost - sammen!

NYHEDSBREV OM LEDELSE December årgang Udsendes til knapt Sådan får ledere og medarbejdere en hyggelig julefrokost - sammen! NYHEDSBREV OM LEDELSE December 2018 15. årgang Udsendes til knapt 6.000 INDHOLD Sådan får ledere og medarbejdere en hyggelig julefrokost sammen! 2 pladser tilbage - Skal du med i ledernetværket i 2019?

Læs mere

NYHEDSBREV JANUAR 2004

NYHEDSBREV JANUAR 2004 NYHEDSBREV JANUAR 2004 Kære læser! Nyhedsbrevet et nyt initiativ, som jeg håber kan give dig inspiration og anledning til refleksioner. Nyhedsbrevet vil indtil videre udkomme en gang om måneden. Det er

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni årgang Udsendes til godt 5.900

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni årgang Udsendes til godt 5.900 NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2015 12. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Vi lægger i dette nyhedsbrev ud med 4. artikel i artikelserien om ledergruppens 7 dødssynder. I dette nummer handler det om

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Oktober årgang Udsendes til knapt 6.000

NYHEDSBREV OM LEDELSE Oktober årgang Udsendes til knapt 6.000 NYHEDSBREV OM LEDELSE Oktober 2018 15. årgang Udsendes til knapt 6.000 INDHOLD 5 centrale spørgsmål til ledergruppen Internationale kompetencer kan de komme i spil? Deltag i ny undersøgelse 12-12 seminar

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE August årgang Udsendes til godt 5.900

NYHEDSBREV OM LEDELSE August årgang Udsendes til godt 5.900 NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2015 12. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Vi lægger i dette nyhedsbrev ud med 5. artikel i artikelserien om ledergruppens 7 dødssynder. I dette nummer handler det

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts årgang Udsendes til godt 5.800

NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts årgang Udsendes til godt 5.800 NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2017 14. årgang Udsendes til godt 5.800 Kære læser! Du har kun et liv og kan ikke gøre det om. Vi skylder os selv, at tage vores liv og de valg, vi rent faktisk har, alvorligt,

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE December årgang Udsendes til 5.800

NYHEDSBREV OM LEDELSE December årgang Udsendes til 5.800 NYHEDSBREV OM LEDELSE December 2017 14. årgang Udsendes til 5.800 INDHOLD 1. Leder du er ikke alene.! 2. Teglkamp & Cos traditionsrige julequiz 3. Undgå de største julefælder på din arbejdsplads 4. Skal

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE September årgang Udsendes til godt 5.900

NYHEDSBREV OM LEDELSE September årgang Udsendes til godt 5.900 NYHEDSBREV OM LEDELSE September 2015 12. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Vi lægger i dette nyhedsbrev ud med 6. artikel i artikelserien om ledergruppens 7 dødssynder. I dette nummer handler

Læs mere

Undersøgelse af hvorledes den aktuelle situation påvirker virksomhederne

Undersøgelse af hvorledes den aktuelle situation påvirker virksomhederne Undersøgelse af hvorledes den aktuelle situation påvirker virksomhederne Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af hvorledes

Læs mere

Karriereudvikling resultat af undersøgelse

Karriereudvikling resultat af undersøgelse Karriereudvikling resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I marts, april og maj måned 2006 gennemførte Teglkamp & Co. en internetbaseret undersøgelse af hvordan vi forholder

Læs mere

Min arbejdsplads hvordan er den? resultat af undersøgelse

Min arbejdsplads hvordan er den? resultat af undersøgelse Min arbejdsplads hvordan er den? resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har i samarbejde med jobportalen StepStone A/S taget temperaturen på vores arbejdspladser.

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE August årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE August årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2017 14. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Så er vi tilbage efter sommerferien fuld af energi og med et helt frisk nyhedsbrev. Der er mange spændende indslag og muligheder

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE April årgang Udsendes til godt 5.800

NYHEDSBREV OM LEDELSE April årgang Udsendes til godt 5.800 NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2017 14. årgang Udsendes til godt 5.800 Kære læser! Det er heltdigvis ikke hverdagskost, at medarbejdere udsættes for chefer, der bedriver Management by Fear. Men når det sker,

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2013 10. årgang Udsendes til knapt 5.900 Kære læser! Er din dør altid åben for dine medarbejdere? Så kan det skyldes, at du aldrig er på dit kontor. Læs hvordan du kan sætte

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Januar 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.700 Kære læser! Jeg håber, at du er kommet godt ind i det nye år. For mit eget vedkommende er året startet med, at jeg har udgivet en

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar 2013 10. årgang Udsendes til knapt 5.900 Kære læser! Allerførst vil jeg gerne slå et slag for min nye undersøgelse om ledergruppen anno 2013. Jeg håber, at du også vil bruge

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE November årgang Udsendes til godt 5.800

NYHEDSBREV OM LEDELSE November årgang Udsendes til godt 5.800 NYHEDSBREV OM LEDELSE November 2016 13. årgang Udsendes til godt 5.800 Kære læser! Den første artikel handler om virksomhedskultur og er et bearbejdet uddrag fra min helt nye bog: Fusioner og forandringsledelse

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts årgang Udsendes til godt 6.000

NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts årgang Udsendes til godt 6.000 NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2019 16. årgang Udsendes til godt 6.000 INDHOLD Når kollegaen lyver Vil du have mere plads til at lede? Jeg har givet mig selv en udfordring Tag ledergruppens ansvar på jer!

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE November 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.900 Kære læser! November måned er jubilæumsmåned. Jeg fejrer mit 10 års jubilæum med bogen: I den gode ledelses tjeneste. Du kan hele

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2017 14. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Et af dine vigtigste ledelsesredskaber har du lige ved hånden eller rettere lige ved munden! Selvom kommunikation er tidkrævende,

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE April årgang Udsendes til godt 6.000

NYHEDSBREV OM LEDELSE April årgang Udsendes til godt 6.000 NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2019 16. årgang Udsendes til godt 6.000 INDHOLD Karrieresporene afsættes tidligt i livet Mere tid til ledelse! 140 kr. pr. bog uanset tidligere pris Når autopiloten styrer en

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE September 2014 11. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Det kan være hårdt og ret ensomt at være leder. Men det hjælper gevaldigt, hvis man har gode lederkollegaer. Er du selv

Læs mere

Udviklingssamtaler resultat af undersøgelse

Udviklingssamtaler resultat af undersøgelse Udviklingssamtaler resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I marts, april og maj måned 2006 gennemførte Teglkamp & Co. en internetbaseret undersøgelse af, hvordan virksomheder

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE September årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE September årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE September 2017 14. årgang Udsendes til godt 5.700 INDHOLD 1. Når der mobbes i ledergruppen 2. Karriereworkshop + individuel sparring 3. Ledelse kan kun udøves én vej nedad! 4. Kører

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE November årgang Udsendes til knapt 6.000

NYHEDSBREV OM LEDELSE November årgang Udsendes til knapt 6.000 NYHEDSBREV OM LEDELSE November 2018 15. årgang Udsendes til knapt 6.000 INDHOLD Ansætter du kun Rip, Rap og Rup? Skal du med i ledernetværket i 2019? Forandringsprocessens nøglepersoner: Frontløberne,

Læs mere

Undersøgelse om mål og feedback

Undersøgelse om mål og feedback Undersøgelse om mål og feedback Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Mellem januar og marts 2008 gennemførte Teglkamp & Co. i samarbejde med StepStone Solutions A/S en internetbaseret undersøgelse

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar årgang Udsendes til godt 5.900

NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar årgang Udsendes til godt 5.900 NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar 2016 13. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Vi lægger i dette nummer hårdt ud med en overlevelsesguide for topchefer. Selv om du ikke er topchef, så kan du nu også

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE December 2014 11. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Tillid er en vigtig ingrediens, hvis man vil være en ledergruppe og ikke bare en gruppe af ledere. Tillid er en vigtig

Læs mere

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2004

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2004 NYHEDSBREV SEPTEMBER 2004 Kære læser! Som leder har man de medarbejdere, man fortjener. For nogle vil det virke provokerende for andre vil det være en selvfølge. Den første artikel i dette nyhedsbrev uddyber

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2015 12. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! I dette nummer af nyhedsbrevet tager vi hul på en længere artikelserie nærmere bestemt 7 artikler over temaet: Ledergruppens

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2014 11. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Ledermødet er en væsentlig aktivitet i forhold til lederarbejdet. Men langt fra alle ledermøder opleves som det dynamiske

Læs mere

Undersøgelse om firmajulefrokosten

Undersøgelse om firmajulefrokosten Undersøgelse om firmajulefrokosten Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af vores forhold til julefrokoster. I alt 423 har deltaget

Læs mere

NYHEDSBREV MARTS 2004

NYHEDSBREV MARTS 2004 NYHEDSBREV MARTS 2004 Kære læser! Foråret ligger lige om hjørnet og det gør forhåbentligt også det meget omtalte opsving. At vi stadig ikke rigtigt kan mærke opsvinget vidner både fortsatte nedskæringer

Læs mere

Er de sociale medier også et ledelsesværktøj?

Er de sociale medier også et ledelsesværktøj? Er de sociale medier også et ledelsesværktøj? Bodil Damkjær er uddannet cand. phil og adm. direktør i PLINGyou A/S. Bodil hjælper dansk erhvervsliv med deres professionelle brand på LinkedIn. Bodil holder

Læs mere

Danskerne tager arbejdet med på ferie resultat af undersøgelse

Danskerne tager arbejdet med på ferie resultat af undersøgelse Danskerne tager arbejdet med på ferie resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har gennemført en internetbaseret undersøgelse af, hvorvidt vi holder ferie

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 Kære læser! Man skulle ikke skulle tro det med det forår, men vi skal faktisk til at planlægge vores sommerferie nu. Spørgsmålet er,

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE November 2014 11. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Allerførst vil jeg gerne slå et slag for et nyt inspirationsmøde, som jeg udbyder: Hvad kan ledere lære af militær ledelse?

Læs mere

Guide. skilsmisse. Plej parforholdet på ferien. og undgå. sider. Sådan bygger I parforholdet op igen

Guide. skilsmisse. Plej parforholdet på ferien. og undgå. sider. Sådan bygger I parforholdet op igen Sådan bygger I parforholdet op igen Foto: Scanpix/Iris Guide Juni 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Plej parforholdet på ferien 12 sider og undgå skilsmisse Plej parforholdet på ferien

Læs mere

Fusioner og store organisationsændringer resultat af undersøgelse 2007

Fusioner og store organisationsændringer resultat af undersøgelse 2007 Fusioner og store organisationsændringer resultat af undersøgelse 27 Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I marts og april måned 27 gennemførte Teglkamp & Co. en større internetbaseret undersøgelse

Læs mere

Succes med lærlinge Læring og ledelse

Succes med lærlinge Læring og ledelse Succes med lærlinge Læring og ledelse Jeg står i golfklubben i Dragsholm. Klokken er 6.45 en råkold morgen. 30 erhvervsledere er samlet for at få foredrag om ledelse. Under debatten spørger en af lederne,

Læs mere

Flertallet af alle fusioner ender med problemer, dokumenterer undersøgelse

Flertallet af alle fusioner ender med problemer, dokumenterer undersøgelse Frederiksborg Amts Avis den 16. marts 2006: Af.: Henrik Helmer Petersen Forside: Flertallet af alle fusioner ender med problemer, dokumenterer undersøgelse Fusioner fører til medarbejderflugt. Det viser

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Oktober 2015 12. årgang Udsendes til godt 5.900

NYHEDSBREV OM LEDELSE Oktober 2015 12. årgang Udsendes til godt 5.900 NYHEDSBREV OM LEDELSE Oktober 2015 12. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Vi lægger i dette nyhedsbrev ud med 7. og sidste artikel i artikelserien om ledergruppens 7 dødssynder. I dette nummer

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE JUNI 2005

NYHEDSBREV OM LEDELSE JUNI 2005 NYHEDSBREV OM LEDELSE JUNI 2005 Kære læser! Sommeren er ved at være over os. Og uanset vejret skal de fleste af os nok holde nogle ugers fri, hvor vi kan slappe af og lade op til udfordringerne til efteråret.

Læs mere

Nyhedsbrev. Velkommen. De gode historier MG- U D V I K L I N G

Nyhedsbrev. Velkommen. De gode historier MG- U D V I K L I N G MG- U D V I K L I N G - C e n t e r f o r s a m t a l e r, d e r v i r k e r E - m a i l : v r. m g u @ v i r k e r. d k w w w. v i r k e r. d k Nyhedsbrev N u m m e r 1 2 J u l i 2 0 1 4 Velkommen I d

Læs mere

Undersøgelse af Lederkompetencer

Undersøgelse af Lederkompetencer Undersøgelse af Lederkompetencer Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af hvad vi synes kendetegner den gode leder. I alt 401

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar 2011 8. årgang Udsendes til flere end 5.550 Kære læser! Der er pres på lederne i disse år. Mange ledere slås med nedskæringer og øgede krav til effektivitet og kvalitet. Så

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE December 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.500 Kære læser! I årets sidste nummer af Nyhedsbrev om ledelse kan vi tilbyde et spændende nyt tiltag. Vi har oprettet et lederforum

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005

NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005 NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005 Kære læser! Vi er nu oppe på mere end 1.200 abonnenter på nyhedsbrevet og vi vil gerne have flere. Derfor hvis du synes om nyhedsbrevet så anbefal det til en kollega eller

Læs mere

Undersøgelse af lederes udfordringer og vilkår i dag

Undersøgelse af lederes udfordringer og vilkår i dag Undersøgelse af lederes udfordringer og vilkår i dag Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I maj, juni og juli måned 2007 gennemførte Teglkamp & Co. en større internetbaseret undersøgelse af

Læs mere

Hvordan kan man kende en leder?

Hvordan kan man kende en leder? Hvordan kan man kende en leder? Susanne Teglkamp, er konsulent og direktør i Teglkamp & Co. Hun er uddannet jurist og reserveofficer og har et bredt erfaringsgrundlag fra ansættelser i det private erhvervsliv

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.800 Kære læser! Vi gør ofte ting unødigt kompliceret, derfor støver vi et gammelt men særdeles relevant princip af: KISS eller Keep It

Læs mere

Hvornår har du sidst følt, at du fortjente en stor lønforhøjelse eller en ekstra uges ferie?

Hvornår har du sidst følt, at du fortjente en stor lønforhøjelse eller en ekstra uges ferie? Hvornår har du sidst ydet en særlig stor indsats og været meget tilfreds med det bagefter? Hvornår har du sidst følt, at du fortjente en stor lønforhøjelse eller en ekstra uges ferie? Hvad er det vigtigste

Læs mere

Der er nogle gode ting at vende tilbage til!

Der er nogle gode ting at vende tilbage til! Der er nogle gode ting at vende tilbage til! Artikel af Janick og Gitte Janick og jeg sidder over frokosten og taler, han fortæller lidt om, hvad hans tid på Parkvænget går med og hvordan han selv har

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE MAJ 2006 3. årgang

NYHEDSBREV OM LEDELSE MAJ 2006 3. årgang NYHEDSBREV OM LEDELSE MAJ 2006 3. årgang Kære læser! Får du taget dig tid til udvikling af dig selv som leder? Rigtig mange forsømmer det ofte med den begrundelse, at det er svært at få sat tid af til

Læs mere

Om eleverne på Læringslokomotivet

Om eleverne på Læringslokomotivet Om eleverne på Læringslokomotivet LÆRINGS- LOKOMOTIVET Intensive læringsforløb Indhold Forord 5 Om at føle sig privilegeret... 6 Om at have faglige udfordringer... 8 Om at have personlige og sociale udfordringer...

Læs mere

RÅDGIVNING. Gode råd om den vanskelige samtale

RÅDGIVNING. Gode råd om den vanskelige samtale RÅDGIVNING Gode råd om den vanskelige samtale Indhold Hvad er en vanskelig samtale? 3 Hvorfor afholde den vanskelige samtale? 4 Hvorfor bliver samtalen vanskelig? 4 Forberedelse af den vanskelige samtale

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE September 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.900 Kære læser! Vi foretager hele tiden valg. Nogle gange står valget, om vi fortsat har lyst til at være ansat i virksomheden, vi

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen?

Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen? Din e-guide til mere OVERSKUD Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen? For at hjælpe dig på vej med at finde dit overskud har jeg formuleret 7 vigtige spørgsmål.

Læs mere

NYHEDSBREV JUNI 2004

NYHEDSBREV JUNI 2004 NYHEDSBREV JUNI 2004 Kære læser! Så står sommerferien for døren. Næste nyhedsbrev udkommer derfor medio august, når de fleste af os er tilbage på arbejdet igen. Jeg håber, at I får brugt ferien på at læse

Læs mere

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 LO: Ja, men først vil vi gerne spørge om, du måske kunne beskrive en typisk hverdag her på skolen? E1: En typisk hverdag

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2014 11. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Det hænder, at der er nogle mennesker, som man oplever, at man har meget svært ved at arbejde sammen med. Ofte siger vi, at

Læs mere

Pauser på arbejdet resultat af undersøgelse

Pauser på arbejdet resultat af undersøgelse Pauser på arbejdet resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af hvordan vi forholder os til pauser på arbejdspladsen.

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2011 8. årgang Udsendes til flere end 5.600 Kære læser! Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan få noget hjælp ved at arbejde med megatrends. Læs artiklen som du kan bruge

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2013 10. årgang Udsendes til knapt 5.900 Kære læser! Så er sommerferien slut for de fleste af os. Vi er tilbage på arbejdet og hurtigt tilbage i de gamle rutiner på godt og

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2014 11. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Der er nogen ledere, der tror, at man kun har de første 100 dage i stillingen til at bevise sit værd. Sådan er det ikke!

Læs mere

SUS 8 Forberedelsesskema til 8. semester

SUS 8 Forberedelsesskema til 8. semester Februar, 2010/Lone Krogh SUS 8 Forberedelsesskema til 8. semester Spørgsmålene i skemaet har til formål at inspirere dig til at reflektere over dine ressourcer og de eventuelt større udfordringer, du ser

Læs mere

EN SUPERBRUGERS ERFARING

EN SUPERBRUGERS ERFARING EN SUPERBRUGERS ERFARING 6 Mit navn er Katrine Berling, og jeg er sexolog og så har jeg 20 års erfaring med at bruge sites, apps og særligt Tinder til min dating. Faktisk er jeg muligvis nok dansk superbruger

Læs mere

Er du klar til samtalerne?

Er du klar til samtalerne? Er du klar til samtalerne? Inspiration til mérværdi i rekrutteringer 100 Konkrete spørgsmål til din næste samtale Virksomhed Talent Vækst Inden samtalen... Vær forberedt og beslutsom! Inden du går i gang

Læs mere

Undersøgelse omkring ledergruppens arbejde

Undersøgelse omkring ledergruppens arbejde Undersøgelse omkring ledergruppens arbejde Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af ledergruppernes arbejde. I alt 267 ledere

Læs mere

Regionsformand Lise Hansens mundtlige beretning til generalforsamlingen 2.februar 2010.

Regionsformand Lise Hansens mundtlige beretning til generalforsamlingen 2.februar 2010. Regionsformand Lise Hansens mundtlige beretning til generalforsamlingen 2.februar 2010. Kære medlemmer. Regionsbestyrelsens ambition er, at den skriftlige beretning skal være det sted, hvor medlemmerne

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2011 8. årgang Udsendes til flere end 5.600 Kære læser! Alle har brug for feedback også ledere. Der kan imidlertid være mange grunde til, at lederen ikke får feedback. Læs hvordan

Læs mere

Behandlings- og udviklingsplanen

Behandlings- og udviklingsplanen bliv smuk, god og sand! Behandlings- og udviklingsplanen støtte til personlig udvikling af livskvalitet, sundhed og funktionsevne målrettet forbedring af livet når: du ønsker at udvikle dig hurtigt tingene

Læs mere

Gør jeg det godt nok?

Gør jeg det godt nok? Gør jeg det godt nok? Mette, som er butiksassistent, bliver tit overset eller forstyrret af sin kollega, som overtager hendes kunder eller irettesætter hende, mens der er kunder i butikken. Det får Mette

Læs mere

Effektundersøgelse organisation #2

Effektundersøgelse organisation #2 Effektundersøgelse organisation #2 Denne effektundersøgelse er lavet på baggrund af interviews med etikambassadørerne, samt et gruppeinterview i aktivitets og samværstilbuddene. Denne undersøgelse er ikke

Læs mere

ALLE HUSKER ORDET SKAM

ALLE HUSKER ORDET SKAM ALLE HUSKER ORDET SKAM Center for Kompetenceudvikling i Region Midtjylland lod sig inspirere af to forskere, der formidlede deres viden om social kapital, stress og skam og den modstand mod forandringer,

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2011 8. årgang Udsendes til flere end 5.600 Kære læser! HR er ikke noget der er forbeholdt HR-afdelingen. HR er en management disciplin. Læs hvorfor HR er noget som enhver leder

Læs mere

Evaluering af den samlede undervisning 2018 Fokus på matematikundervisningen i 9.kl. på Efterskolen Solgården

Evaluering af den samlede undervisning 2018 Fokus på matematikundervisningen i 9.kl. på Efterskolen Solgården Evaluering af den samlede undervisning 2018 Fokus på matematikundervisningen i 9.kl. på Efterskolen Solgården Evalueringen er udarbejdet af Matematiklærerne i 9.klasse Evalueringen af layoutet og redigeret

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE JANUAR 2006 3. årgang

NYHEDSBREV OM LEDELSE JANUAR 2006 3. årgang NYHEDSBREV OM LEDELSE JANUAR 2006 3. årgang Kære læser! Jeg håber, at du er kommet godt ind i det nye år. Tak til alle der bidrog til undersøgelsen om fusioner og store organisationsændringer. Vi fik i

Læs mere

Bilag. Bilag 1: Cirkeldiagrammer

Bilag. Bilag 1: Cirkeldiagrammer Bilag Bilag 1: Cirkeldiagrammer Bilag 2: Uddrag af transskriberet interview Uddrag af interview vedrørende Ugeskema gennemført d. 01.04.2016 R= Praktikant (Intervieweren) D= læreren. R: Hvad er så de største

Læs mere