En god sæsonstart. Inspirationsfolder

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "En god sæsonstart. Inspirationsfolder"

Transkript

1 En god sæsonstart Inspirationsfolder

2 Indholdsfortegnelse FORORD 2 HUSKELISTE 4 Hvilke målgrupper har vi fokus på? 5 Hvilke hold tilbyder vi i næste sæson? 5 Har vi styr på alle træningstider? 6 Har vi booket lokaler? 6 Har vi trænere til alle hold? 6 Afholder vi trænermøde med alle trænerne? 6 Har vi udarbejdet en aktivitetskalender? 7 Skal vi afholde forældremøde? 8 Er jeres klub synlig i lokalområdet? 8 Hvordan gør vi opmærksom på vores sæsonstart i lokalområdet? 9 Holder vi Åbent Hus i uge 36? 9 Åbent Hus med opvisning 10 Åbent hus kombineret med et andet arrangement 10 Hvordan byder vi nye medlemmer velkommen i klubben? 11 Hvordan fastholder vi vores medlemmer? 12 Sparring og rådgivning 12 Foto: Lynge Foto v/ Jens Erik Rasmussen Udgiver: Ju-Jitsu Danmark

3 Forord Er I klar til en god sæsonstart? Vi håber, at alle klubber gør en ekstra indsats, for vi ved, at alle klubber lægger et stort arbejde i at komme godt i gang med sæsonen. Vi hører også, at det nogle gange kan være svært at finde ud af, hvordan man kan gøre det endnu bedre end sidste år. I nogle klubber vælter det ind med børn, mens andre klubber kun oplever en lille tilgang på børneholdene eller måske endda slet ikke har nok til at kunne gennemføre træningen. Hvad er det, der gør forskellen? Og kan vi med mindre justeringer komme bredere ud og sikre både fastholdelse af nuværende medlemmer og rekruttering af nye? Det vil vi gerne hjælpe jer med. Denne folder indeholder en række ideer og fif til, hvordan I kan få en god sæsonstart. Folderen skal ses som inspiration til jer. Da alle klubber er forskellige, skal I lade jer inspirere af det, der giver bedst mening for jeres klub. Har I spørgsmål eller savner I yderligere sparring, er I altid velkommen til at kontakte Ju-Jitsu Danmarks bestyrelse og/eller DJUs Udviklingskonsulent.

4 Huskeliste Herunder er en huskeliste, som I kan bruge som inspiration til, om I har husket alt til sæsonstarten. Det kan være meget rart at have tingene skrevet ned som en huskeliste, så man ikke behøver huske tingene hver gang til sæsonstart. Huskelisten findes også som et print, så I ikke behøver at skrive i selve folderen, men har en huskeliste år efter år, hvor I kan krydse af i. Vi anbefaler, at I går tjeklisten igennem inden sommeren. - Hvilke målgrupper har I fokus på? - Hvilke hold tilbyder vi? - Har vi styr på alle træningstider? - Har vi booket lokaler? - Har vi trænere til alle hold? - Afholder vi trænermøde med alle trænerne? o Hvem fortsætter som træner? o Er der en rød tråd i træningerne? o Er der trænerrotationer? o Hvordan ser trænerne, at den nye sæson kan se ud? - Har vi udarbejdet en aktivitetskalender? o Gradueringer o Stævner o Lejre o Kurser o Sociale initiativer - Skal vi afholde forældremøde? o Fortælle om klubben, sporten, regler, graduering, stævner, aktiviteter m.v. - Holder vi Åbent Hus i uge 36? - Synliggøres klubben klub til lokalområdet? - Hvordan byder vi nye medlemmer velkommen i klubben? o Har vi en mentorordning? o Hvordan får vi knyttet medlemmerne til klubben? o Har vi en træner med ude til stævner? o Hvordan gør vi nu med de praktiske forhold: Gi, bælter? - Hvordan fastholder vi vores medlemmer? o Laver vi en opsamling før sommerferien, hvor vi fortæller om den kommende sæson? o Afholder vi en event Velkommen tilbage fra ferie ved sæsonstart? o Uddeler vi invitation til forældremøde ud allerede før sommerferien?

5 Hvilke målgrupper har I fokus på? Det er vigtig at være bevidst om, hvilke målgrupper I ønsker at have og tiltrække til klubben, da det lettere er at tilbyde de rigtige hold og aktiviteter ud fra målgruppen. Derfor kan I overveje hvad målgruppen er for de forskellige hold, eksempler kan være: - Børn - Teenagere - Voksne - Forældre - Piger / drenge - Kamp /elite - Special Needs Hvilke hold tilbyder vi i næste sæson? Det kan være at I tilbyder de samme hold som i denne sæson, og at de kører rigtig godt. Det kan også være, at der skal justeres lidt på holdene; - Skal der oprettes et hold mere for nybegyndere? - Skal nogle af holdene slås sammen? - Måske ønsker I at tiltrække nye målgrupper? o Oprette et ju-jitsu fitness (fitness-fight) hold? o Oprette et selvforsvarshold kun for kvinder?

6 Har vi styr på alle træningstider? Ønsker I samme træningstider som denne sæson, eller skal der justeres lidt i tidspunktet. Nogle kan være ramt af den nye skolereform og kan være tvunget til at re-tænke træningstider, andre kan have fundet ud af, at træningstiden ikke passer i forhold til trænerne. Men det er vigtigt lige at stoppe op og overveje, om det skal fortsætte på samme måde, eller der skal ske justeringer. Har vi booket lokaler? Når I har styr på, hvilke hold I ønsker at tilbyde samt træningstiderne den kommende sæson, så skal I tjekke, om der er lokaler til aktiviteterne. Har I husket at få søgt om at få bestemte træningstider? Det kan være, at I har fået tildelt lokaler fra kommunen, eller at I har et samarbejde med andre parter om jeres dojo. Har vi trænere til alle hold? Har I husket at spørge trænerne, om de fortsætter som trænere i klubben? Nogle gange går vi og tager for givet, at vi ved, hvad trænerne tænker og ønsker. Derfor er det godt at få styr på hvem, der er trænere på hvilke hold inden sommerferien. Især også hvis I overvejer at starte nye hold eller have andre træningstider. Afholder vi trænermøde med alle trænerne? En god måde at involvere jeres trænere i klubben og til at sikre en rød tråd gennem træningerne er at afholde trænermøder. Her kan I bl.a. drøfte bestyrelsen synsvinkler samt hvilken vej trænerne ønsker at gå med træningen. Det kan også være, at I overvejer at invitere gæstetrænere, tage på besøg i andre klubber eller lave sociale aktiviteter. Derfor er der behov for at få tingene drøftet og få udarbejdet en træningsplan.

7 Har vi udarbejdet en aktivitetskalender? En oversigt over sæsonens aktiviteter med stævner, lejre, kurser, gæstetrænere, sociale aktiviteter m.v. er et rigtig godt værktøj for jer og for jeres medlemmer. I får besluttet hvilke aktiviteter, I mener, der skal prioriteres, ligesom I får dannet jer et overblik over sæsonen i stedet for at gå og huske det. Dette gør det lettere for jer at se, hvor I har brug for ekstra hjælp eller hvornår I skal påbegynde forberedelser til de pågældende aktiviteter. Når I har udarbejdet aktivitetskalenderen, bør I kommunikere aktivitetskalenderen ud til jeres medlemmer. Dette gør det muligt for jeres medlemmer at planlægge efter jeres prioriterede aktiviteter og dermed deltage. Når aktivitetskalenderen er udarbejdet kan I beslutte tovholdere på de forskellige aktiviteter og dermed få udarbejdet et årshjul, så I har styr på, hvem der gør hvad. I kan få inspiration her til udarbejdelse af et årshjul her: under Lav en årsplan.

8 Skal vi afholde forældremøde? En varm velkomst og relation til børnenes forældre i den nye sæson er en god investering i klubben både i og uden for dojoen. Dette kan ske ved at holde et forældremøde i starten af sæsonen. DIF-konsulent Helle Carlsen udtaler: Forældrene kan jo være klubbens næste frivillige hjælpere, så en god start betyder, at klubben kan få glæde af dem på sigt. Det er altid en god idé at indkalde forældre til et forældremøde i sæsonstarten. Nogle klubber vælger også at afholde forældremøde et par gange om året for at bibeholde og pleje den gode relation med forældrene. Til dette møde kan I bl.a. fortælle om klubben, sporten, regler, graduering, stævner, aktiviteter m.v. Det er god måde at få forældrene mere involveret i klubben, afklare eventuelle tvivlspørgsmål og skabe en forståelse for jeres frivillige arbejde. Undersøgelser viser, at jo mere forældrene er involveret i klubben, jo større sandsynlighed er der for, at deres børn bliver i sporten, og at de selv giver en hjælpende hånd med. Ønsker I mere fokus på forældreinvolvering og har brug for sparring, hjælp m.v. kontakt meget gerne DJUs Udviklingskonsulent. Er vores klub synlig i lokalområdet? Det er vigtigt, at klubben er synlig i lokalområdet for bl.a. at få nye medlemmer, sponsorer m.v. Og det er der forskellige måder at gøre på.

9 Vælger klubben at lave annoncer ved sæsonstart for at gøre opmærksom på, at vi eksisterer, har vi løbende artikler i lokalaviserne, eller deltager vi i lokale aktiviteter som sommerskole, motionsløb eller opvisninger? Det er forskelligt, hvad der virker i den pågældende klub, men lad jer inspirere af, hvad der virker i andre JJ-klubber, og vælg det, I mener, giver bedst mening for jer. Hvordan gør vi opmærksom på vores sæsonstart aktiviteter i lokalområdet? Hvis klubben ønsker at hænge plakater op i lokalområdet eller uddele postkort ved opvisninger, omdeling i boligkvarter, el.lign. så kan I finde plakat og, postkort, som I kan skræddersy til jeres klub på Ju-Jitsu Danmarks hjemmeside. Materialet er sat op grafisk, så det skal I ikke bruge tid og penge på. Derimod skal I bruge tid på at planlægge og aftale, hvem der skal dele ud og hænge op hvor henne og hvornår. Det er også en mulighed at lade klubbens medlemmer uddele gavekort på fire f.eks. gratis træningspas til deres venner, bekendte, familie og naboer. Et gavekort, der kan skræddersys til klubben findes på Ju-Jitsu Danmarks hjemmeside under Klubservice. Med gavekortet kan klubben vælge at lave en lille konkurrence, der kan motivere nogle medlemmer til at få flere venner til at komme og prøve de gratis prøvetimer og måske ende med at melde sig ind i klubben. Idéen, der er afprøvet med succes er, at det nye potentielle medlem bliver noteret sammen med navnet på det medlem i klubben, der har givet vedkommende et gavekort. Hvis gæsten melder sig ind i klubben, deltager de begge to i lodtrækningen om et gavekort på en tur i biografen for 2 personer. Lokalavisen er et godt sted at være synlig hele året, og omkring sæsonstarten kan klubben benytte sig af, at Ju-Jitsu Danmark i august sender et elektronisk udkast til en pressemeddelelse, som klubben kan sende videre til lokalavisen, som et oplæg til en artikel. Holder vi Åbent Hus i uge 36? Ju-Jitsu Danmark opfordrer alle klubber til at markere uge 36 til nye medlemmer. Det kan man gøre i form af at holde et Åbent Hus eller give gratis træning. Det er helt op til jer at gøre, hvad I mener giver bedst mening i jeres klub. Vi ønsker, at bakke op om initiativet ved at lave udkast til pressemeddelelse, som I kan sende til jeres lokale aviser samt lave opsætning af plakater, postkort og foldere, som I kan trykke og bruge i forbindelse med uge 36. Dvs. vælger I at afholde Åbent Hus i uge 36, skal I være opmærksomme på at få det kommunikeret, f.eks. ved:

10 - Pressemeddelelse i lokalavis - Facebook-opslag med opfordring til at dele - På hjemmeside - Foldere, plakater, flyers Hvis I vælger at holde Åbent Hus, er der lidt inspiration her: Åbent Hus med opvisning I kan afholde Åbent Hus, hvor eksisterende medlemmer laver opvisning i klubbens dojo. Her inviterer I alle (forældre, venner, familie, naboer, lokalområdet m.v.) med som tilskuere. Dette er med til at skabe synlighed og fællesskab i klubben og i lokalområdet. Samtidig er det en sjov oplevelse for klubbens medlemmer. Opvisningen kan bestå af udøvere fra børnehold samt udøvere fra voksenholdet i klubben således, at tilskuerne får set forskellige aldersklasser og hvordan udviklingen kan være fra barn til voksen. I kan eventuelt give eksempel på: - Opvarmning - Seje tricks - Hvordan foregår duo og fighting, dommergerningen - Børnetræning - Motionisttræning Det er fantasien, der sætter grænsen. Invitér de fremmødte ind på måtten, så de selv får lov til at prøve kræfter med sporten. Åbent Hus kombineret med et andet arrangement Det kan være, at I i stedet kombinerer et arrangement med Åbent Hus i klubben. I laver f.eks. en opvisning på det lokale torv, center, rådhus m.v.

11 Til dette arrangement uddeler I plakater og postkort til de fremmødte, hvor der inviteres til Åbent Hus i klubben. Det er en måde at blive endnu mere synlige i lokalområdet på og skabe en direkte kontakt og dialog, som øger sandsynligheden for medlemsrekruttering. Hvordan byder vi nye medlemmer velkommen i klubben? Når I får nye medlemmer i klubben, hvordan byder I dem velkommen? Er I imødekommende, kommer bestyrelsen, trænere m.v. hen og siger velkommen? Nogle klubber vælger at have en mentorordning, hvor et eksisterende medlem tager sig af det nye medlem og viser dem rundt i klubben, fortæller om hvordan kulturen og tingene foregår i klubben samt sørger for, at det nye medlem føler sig godt tilpas i det nye miljø. Det er altid rart at have en at gå til og følges med. Derudover skal I overveje, hvordan I ellers kan knytte nye medlemmer til klubben. Skal der laves sociale aktiviteter, eller skal vedkommende tilbydes at komme med ud og kigge til stævner, inden vedkommende selv er klar til det? I den forbindelse skal I også overveje, hvordan I håndterer stævnerne sender I en træner afsted, eller hjælper kæmperne hinanden? Når der kommer et nyt medlem, er alt stort nyt for vedkommende. For at få dem til at føle sig hurtig tilrette i det nye miljø er det godt, at de får/tilkøber sig en gi. De skal gøres opmærksom på, hvordan dette foregår. Ju-Jitsu Danmark har udarbejdet en velkomstfolder, hvor I kan skrive klubbens historie, kontaktoplysninger m.v. i. Velkomstfolderen finder I på Ju-Jitsu Danmarks hjemmeside under Klubservice

12 Hvordan fastholder vi vores medlemmer? Et endnu vigtigere punkt for klubben er, hvordan I fastholder jeres medlemmer i klubben efter sommerferien. Det hjælper ikke meget, at I bruger en masse tid på at rekruttere nye medlemmer, hvis I mister en masse medlemmer hen over sommerferien. Derfor er det vigtigt at have drøftet og taget stilling ting, hvordan I fastholder jeres medlemmer. En måde kan være at lave en opsamling før sommerferien, hvor I fortæller om hvad den kommende sæson vil indeholde, måske har I allerede planlagt en særlig aktivitet for medlemmerne. Derudover kan I overveje at lave en event velkommen til fra ferie event efterfulgt med socialt aktivitet efterfølgende. Dette er med til at styrke og genetablere de sociale bånd i klubben. Inden sommerferien har I ligeledes mulighed for at uddele en invitation til forældremøde ved sæsonstart. Sparring og rådgivning Ju-Jitsu Danmarks bestyrelse og DJUs udviklingskonsulent står naturligvis gerne til rådighed med sparring, råd og vejledning. DJUs udviklingskonsulent Karina Sørensen: - karina@dju.dk - Tlf.:

Inspirationsbrev. udsendt af udviklingskonsulenten den 22. juni 2016.

Inspirationsbrev. udsendt af udviklingskonsulenten den 22. juni 2016. Inspirationsbrev udsendt af udviklingskonsulenten den 22. juni 2016. Kære klubber. Det var dejligt at se så mange af jer til sektionernes årsmøder og få talt med mange af jer og hørt hvordan det går ude

Læs mere

KLUBUDVIKLINGSPROJEKTER OG WORKSHOPS

KLUBUDVIKLINGSPROJEKTER OG WORKSHOPS KLUBUDVIKLINGSPROJEKTER OG WORKSHOPS Alle Judo- og Ju-Jitsu klubber under DJU har mulighed for at lave et klubudviklingsprojekt i samarbejde med unionens udviklingskonsulent Karina Sørensen. Et klubudviklingsprojekt

Læs mere

QUICK-GUIDE TIL MEDLEMSVÆKST. Få fat i de voksne sådan gør du!

QUICK-GUIDE TIL MEDLEMSVÆKST. Få fat i de voksne sådan gør du! QUICK-GUIDE TIL MEDLEMSVÆKST Få fat i de voksne sådan gør du! Kom godt i gang! Skab et åbent fællesskab 2 Små tiltag gør en STOR forskel Denne guide indeholder gode råd og ideer til, hvordan din klub kan

Læs mere

Judoens Dag - 28. oktober

Judoens Dag - 28. oktober Judos Dag - 28. oktober Judos Dag er d samme dag hvert år, nemlig på judos grundlægger Jigoro Kano s fødselsdag d 28. oktober (1860-1938) 1. Det er dag, som International Judo Federation opfordrer alle

Læs mere

ARRANGØRGUIDE. Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres arrangement på Motionsfodboldens Dag.

ARRANGØRGUIDE. Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres arrangement på Motionsfodboldens Dag. D O F S N O I T O M 2018 DAG guide r ø g n Arra S N E D L O B ARRANGØRGUIDE Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres arrangement på Motionsfodboldens Dag.

Læs mere

KLUBUDVIKLINGSPROJEKTER OG WORKSHOPS

KLUBUDVIKLINGSPROJEKTER OG WORKSHOPS KLUBUDVIKLINGSPROJEKTER OG WORKSHOPS Alle taekwondoklubber under DTaF har mulighed for at lave et klubudviklingsprojekt i samarbejde med forbundets konsulenter. Et klubudviklingsprojekt kan f.eks. bestå

Læs mere

KLUBUDVIKLINGSPROJEKTER OG WORKSHOPS

KLUBUDVIKLINGSPROJEKTER OG WORKSHOPS KLUBUDVIKLINGSPROJEKTER OG WORKSHOPS Alle taekwondoklubber under DTaF har mulighed for at lave et klubudviklingsprojekt i samarbejde med forbundets konsulenter. Et klubudviklingsprojekt kan f.eks. bestå

Læs mere

Fastholdelse og rekruttering af piger og kvinder

Fastholdelse og rekruttering af piger og kvinder Fastholdelse og rekruttering af piger og kvinder Gode råd og anbefalinger 1 Indhold FORORD... 2 LIDT OM PIGER... 2 MOTIVATION OG FASTHOLDELSE... 3 TRÆNEREN OG FASTHOLDELSE... 4 TONEN I TRÆNINGEN... 4 PUBERTETEN...

Læs mere

Judoens grundlægger Jigoro Kanos fødselsdag den 28. oktober Inspirationskatalog

Judoens grundlægger Jigoro Kanos fødselsdag den 28. oktober Inspirationskatalog Judoens dag Judoens grundlægger Jigoro Kanos fødselsdag den 28. oktober Inspirationskatalog 1 Indhold 3 4 5 6 7 8 11 12 15 16 18 19 Forord Inspiration Hvordan kommer vi i gang? Planlægning og inspiration

Læs mere

Buernes Dag Afviklingsguide

Buernes Dag Afviklingsguide Buernes Dag Afviklingsguide Nu er det tid til Buernes dag 2019 og her kommer en afviklingsguide for at støtte jer i at skabe et super fedt arrangement. Afviklingsguiden får jer til at overveje forskellige

Læs mere

Indledning: Konceptet kort:

Indledning: Konceptet kort: Indledning: Dansk golf Union ønsker med konceptet familiegolf, at give klubberne en drejebog for hvordan de kan erhverve sig medlemmer i denne målgruppe. Det er vores overbevisning af målgruppen, heri

Læs mere

Til kontaktpersonen QUICK GUIDE FÅ FLERE PIGER I DIN KLUB. en del af noget større

Til kontaktpersonen QUICK GUIDE FÅ FLERE PIGER I DIN KLUB. en del af noget større Til kontaktpersonen QUICK GUIDE FÅ FLERE PIGER I DIN KLUB en del af noget større REKRUTTERING AF PIGER GENNEM PIGERAKETTEN TRIN 1 FØR PIGERAKETTEN Quick guiden er lavet til dig som kontaktperson, så du

Læs mere

Velkomst af nye aktivitetsdeltagere

Velkomst af nye aktivitetsdeltagere Velkomst af nye aktivitetsdeltagere I kan byde børn og unge velkommen i Ungdommens Røde Kors fede fællesskab på mange forskellige måder. Der er ikke noget, der nødvendigvis er rigtigt eller forkert, så

Læs mere

TIL KONTAKTPERSONEN QUICK GUIDE FÅ FLERE PIGER I DIN KLUB EN DEL AF NOGET STØRRE

TIL KONTAKTPERSONEN QUICK GUIDE FÅ FLERE PIGER I DIN KLUB EN DEL AF NOGET STØRRE TIL KONTAKTPERSONEN QUICK GUIDE FÅ FLERE PIGER I DIN KLUB EN DEL AF NOGET STØRRE PIGERAKETTEN SOM REKRUTTERINGSPLATFORM TRIN 1 FØR PIGERAKETTEN Når nye piger skal introduceres til fodbold, kan Pigeraketten

Læs mere

Sæsonstart 2007. 2 Markedsføring

Sæsonstart 2007. 2 Markedsføring Sæsonstart 2007 2 Markedsføring Sæsonstart 2007 Vi står overfor en ny sæson i FDF, og den nye sæson skal sættes i gang med et brag både for nuværende og kommende medlemmer. Sæsonstarten er mere end blot

Læs mere

TRE TRIN TIL SUCCESFULD PIGEREKRUTTERING

TRE TRIN TIL SUCCESFULD PIGEREKRUTTERING TRE TRIN TIL SUCCESFULD PIGEREKRUTTERING TRIN 1 TRIN 2 TRIN 3 EFTER PIGERAKETTEN FACEBOOK.COM/ PIGERAKETTEN EN DEL AF NOGET STØRRE TRIN 1 DIN TJEKLISTE TIL PRAKTISKE R Skaf 10 hjælpere til Pigeraketten

Læs mere

Til kontaktpersonen QUICK GUIDE FÅ FLERE PIGER I DIN KLUB. en del af noget større

Til kontaktpersonen QUICK GUIDE FÅ FLERE PIGER I DIN KLUB. en del af noget større Til kontaktpersonen QUICK GUIDE FÅ FLERE PIGER I DIN KLUB en del af noget større PIGERAKETTEN som REKRUTTERINGsplatform Når nye piger skal introduceret til fodbold, kan Pigeraketten give synlighed om fodbold

Læs mere

Klubudviklingsprojekter

Klubudviklingsprojekter Klubudviklingsprojekter Alle klubber i Dansk Styrkeløft Forbund har mulighed for at lave et klubudviklingsprojekt med forbundets udviklingskonsulent. Formålet med aktiviteterne er at styrke klubben på

Læs mere

Introduktion til hæftet med guidelines og inspiration til LØVE-dagen

Introduktion til hæftet med guidelines og inspiration til LØVE-dagen Introduktion til hæftet med guidelines og inspiration til LØVE-dagen Dette hæfte indeholder konkrete guidelines og inspiration til, hvad du som klub, LØVE-ansvarlig, træner eller holdleder skal og kan

Læs mere

DGI badminton. Vi har brug for dig. forældreinvolvering

DGI badminton. Vi har brug for dig. forældreinvolvering DGI badminton Vi har brug for dig forældreinvolvering Dette hæfte er fyldt med gode ideer til, hvordan du involverer forældre i badminton arbejdet. 3 Ofte følger forældre deres børn til badminton, og

Læs mere

MiniTon. Opstartsguide

MiniTon. Opstartsguide MiniTon Opstartsguide 2 KOM GODT I GANG MED MINITON Badminton på den sjove måde for hele familien MiniTon er en sjov, aktiv og anderledes introduktion til badminton for børn i alderen 5-9 år (vejledende)

Læs mere

Sammen om et aktivt Danmark bevægdigforlivet.dk ÅBENT HUS. Guide til at bruge markedsføringsmaterialer til jeres. Åbent hus-arrangement

Sammen om et aktivt Danmark bevægdigforlivet.dk ÅBENT HUS. Guide til at bruge markedsføringsmaterialer til jeres. Åbent hus-arrangement Sammen om et aktivt Danmark bevægdigforlivet.dk Guide til at bruge markedsføringsmaterialer til jeres Åbent hus-arrangement Markedsføringsmaterialer For at sikre at I får så mange deltagere til jeres Åbent

Læs mere

EN PRAKTISK GUIDE TIL EVENTS

EN PRAKTISK GUIDE TIL EVENTS EN PRAKTISK GUIDE TIL EVENTS INDHOLD OM DENNE GUIDE... 3 FØR-UNDER-EFTER... 3 DBf KAN HJÆLPE... 3 ORGANISERING: OPGAVE I DE LOKALE KLUBBER... 4 FØR EVENTET... 6 INTERNT... 6 EKSTERNT... 6 UNDER EVENTET...

Læs mere

Guide -Skab synlighed om jeres arrangement FØR ARRANGEMENTET

Guide -Skab synlighed om jeres arrangement FØR ARRANGEMENTET Guide -Skab synlighed om jeres arrangement Skal I have stablet et arrangement på benene og vil I gerne have nogle tips til, hvordan I kan nå ud til andre end jeres eksisterende medlemmer? Så tjek nedenstående

Læs mere

Inspirationsbrev udsendt den 30. november 2015 Af udviklingskonsulent Karina Sørensen

Inspirationsbrev udsendt den 30. november 2015 Af udviklingskonsulent Karina Sørensen Inspirationsbrev udsendt den 30. november 2015 Af udviklingskonsulent Karina Sørensen Kære klubber. Jeg håber, at det går godt i klubben. Den sidste tid har mediemæssigt været spændende. Ju-Jitsu har været

Læs mere

Fantastisk Fodboldstart

Fantastisk Fodboldstart Fantastisk Fodboldstart Hvordan iværksætter klubben nye pige- og drenge årgange i din klub hvert eneste år? Hvordan rekrutterer klubben både nye spillere og klubfrivillige på en gang? Målgruppe: Klubledere,

Læs mere

FOUR-A-SIDE VOLLEY. Vejledning til et suverænt træningstilbud i din klub

FOUR-A-SIDE VOLLEY. Vejledning til et suverænt træningstilbud i din klub FOUR-A-SIDE VOLLEY Vejledning til et suverænt træningstilbud i din klub Fleksibel og dynamisk volley til voksne Kom med fra start. Gør indgangen lettere for nye spillere eller giv tidligere volleyballspillere

Læs mere

VEJLEDNING. Sådan kan vi rekruttere mangfoldigt til Ungdommens Røde Kors

VEJLEDNING. Sådan kan vi rekruttere mangfoldigt til Ungdommens Røde Kors VEJLEDNING Sådan kan vi rekruttere mangfoldigt til Ungdommens Røde Kors Velkommen I denne vejledning kan du se, hvad du skal gøre for at undervise i Sådan kan vi rekruttere mangfoldigt til Ungdommens Røde

Læs mere

Guide til markedsføring af lokale foreningsevents

Guide til markedsføring af lokale foreningsevents Guide til markedsføring af lokale foreningsevents Hvorfor denne guide? Formålet med denne guide er at give jer som forening og frivillige nogle konkrete idéer til, hvordan I markedsfører jeres lokale foreningsevent

Læs mere

Kommunikationskit. I forbindelse med støtte til multibane fra Nordea-fonden og DBU s multibanepulje

Kommunikationskit. I forbindelse med støtte til multibane fra Nordea-fonden og DBU s multibanepulje Kommunikationskit I forbindelse med støtte til multibane fra Nordea-fonden og DBU s multibanepulje 1 Kære multibaneklub, Tillykke med støtten til jeres multibane, der forhåbentlig vil gøre en stor forskel

Læs mere

Idékatalog til BMX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse

Idékatalog til BMX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse Idékatalog til BMX - Forslag til rekruttering og fastholdelse 1 Hvad forstås ved frivilligt arbejde? På både Strategiseminaret (september 2012) og Klublederseminaret (november 2012) blev der diskuteret

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde LUI Fodbold Onsdag den 19. april 2017

Referat af Bestyrelsesmøde LUI Fodbold Onsdag den 19. april 2017 Referat af Bestyrelsesmøde LUI Fodbold Onsdag den 19. april 2017 Tilstede: Nina, Michael, Mette H, June, Margit, Christoffer + Birgitte fra DBU Fraværende: Mette S, Brian, Henrik, Lars 1. Bemærkninger

Læs mere

TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens

TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens Dag-arrangement. Manualen er delt op tre i afsnit om henholdsvis

Læs mere

Evaluering - kommuner

Evaluering - kommuner Baggrund I forbindelse med afslutning af Spar 20% projektet har Energi tjenesten sendt et link til en elektronisk spørgeskemaundersøgelse til alle de deltagende kommuner, som hermed fik mulighed for at

Læs mere

Vi ønsker at have fokus på hhv. Judoens Dag (28. oktober) og en God sæsonstart, uge 36 i Ju-Jitsu.

Vi ønsker at have fokus på hhv. Judoens Dag (28. oktober) og en God sæsonstart, uge 36 i Ju-Jitsu. Invitation til... Projekt Aktiv Året Rundt hvem vil være med? Det er lykkes os at komme med i et stort landsdækkende rekrutteringsprojekt, som University Syd er tovholder på. Projektet hedder Aktiv Året

Læs mere

GUIDE TIL ET VELLYKKET ÅBENT HUS

GUIDE TIL ET VELLYKKET ÅBENT HUS Sammen om et aktivt Danmar k bevægd igforlivet.dk GUIDE TIL ET VELLYKKET Oversigten med tips og tricks til at afholde et godt arrangement og til at få nye medlemmer i foreningen FØR UNDER EFTER 1. HVEM

Læs mere

Frivillighedsstrategi

Frivillighedsstrategi Frivillighedsstrategi 2014-2016 - Sammen står vi stærkere Frivillighed har og vil altid være et nødvendigt redskab for at vores sport udvikles. Dansk Judo og Ju-Jitsu har tradition for mange frivillige

Læs mere

Ansøgningsfrist i denne 2. ansøgningsrunde er d. 14. november 2018 Hvad sker der, når I sendt jeres ansøgning?

Ansøgningsfrist i denne 2. ansøgningsrunde er d. 14. november 2018 Hvad sker der, når I sendt jeres ansøgning? På de næste sider kan du se nogle eksemplerne på hvad et spydspidsklub projekt kan handle om. Er der nogle af eksemplerne, som I synes kunne være sjove, spændende og givende i jeres klub, så er man velkommen

Læs mere

Folder til alle der overvejer at blive medlem i Tuse Fodbold!

Folder til alle der overvejer at blive medlem i Tuse Fodbold! Folder til alle der overvejer at blive medlem i Tuse Fodbold! VELKOMMEN TIL Velkomst ved formanden På vegne af Tuse IF - Fodbold (Tuse Fodbold) byder jeg dig og din familie velkommen i klubben. Samtidig

Læs mere

RESUMÉ. Uddannelses- og medlemsanalyse. (Forkortet udgave af den fulde analyserapport)

RESUMÉ. Uddannelses- og medlemsanalyse. (Forkortet udgave af den fulde analyserapport) 2015 Uddannelses- og medlemsanalyse RESUMÉ (Forkortet udgave af den fulde analyserapport) Af projektkonsulent Dorthe Hansen Danmarks Taekwondo Forbund 28-05-2015 Antal udøvere Analysens baggrund Medlemssammensætning:

Læs mere

Spørg dem, du ikke plejer at spørge

Spørg dem, du ikke plejer at spørge Husk at spørge Tjek i det rum du er i: Hvor mange er blevet spurgt eller prikket, om de vil være frivillige? Undersøg evt. hvordan de er blevet spurgt - lad dem fortælle historien. Erfaringer og undersøgelser

Læs mere

Side: 1. Referat af: Møde nr. Bestyrelsesmøde RSIK, Kunsten - arbejdsbestyrelse. Mødedato: kl 18:15-20:00. Mødested: Klublokalet

Side: 1. Referat af: Møde nr. Bestyrelsesmøde RSIK, Kunsten - arbejdsbestyrelse. Mødedato: kl 18:15-20:00. Mødested: Klublokalet Referat af: Møde nr. nr. 3-2017/2018 Bestyrelsesmøde RSIK, Kunsten - arbejdsbestyrelse Mødedato: 09-10-17 kl 18:15-20:00 Mødested: Klublokalet Deltagere (medlemmer): Stine Gervig Heidi Sauer Ann Aagaard

Læs mere

Idékatalog til MX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse

Idékatalog til MX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse Idékatalog til MX - Forslag til rekruttering og fastholdelse 1 Hvad forstås ved frivilligt arbejde? På både Strategiseminaret (september 2012) og Klublederseminaret (november 2012) blev der diskuteret

Læs mere

HANDLINGSPLAN ATK Udviklingsklub

HANDLINGSPLAN ATK Udviklingsklub HANDLINGSPLAN ATK Udviklingsklub Klubbens navn: Klubbens værdigrundlag for børn og unge Vi vil gerne være en klub: Hvor unge føler sig velkomne og nødvendige for klubbens virke, og hvor unge forsætter

Læs mere

Klædt på til. Hjertecaféer

Klædt på til. Hjertecaféer Klædt på til Hjertecaféer Kort om hjertecaféer En hjertecafé er et mødested for hjertepatienter og/eller pårørende til hjertesyge. Her er I med til at skabe et trygt miljø, hvor man kan få en uforpligtende

Læs mere

UDVIKLINGSKOMMUNIKATION OG FOLKELIG FORANKRING VÆRKTØJSPAPIR

UDVIKLINGSKOMMUNIKATION OG FOLKELIG FORANKRING VÆRKTØJSPAPIR UDVIKLINGSKOMMUNIKATION OG FOLKELIG FORANKRING VÆRKTØJSPAPIR Folkelig forankring handler om opbakning til og engagement i det internationale udviklingsarbejde. Kommunikation og oplysning kan hjælpe jer

Læs mere

FASTHOLDELSE OG REKRUTTERING AF PIGER OG KVINDER. Gode råd og anbefalinger

FASTHOLDELSE OG REKRUTTERING AF PIGER OG KVINDER. Gode råd og anbefalinger FASTHOLDELSE OG REKRUTTERING AF PIGER OG KVINDER Gode råd og anbefalinger 1 INDHOLD Forord... 3 Lidt om piger... 5 Motivation og fastholdelse... 5 Træneren og fastholdelse... 7 Tonen i træningen... 7 Puberteten...

Læs mere

Indledning: Konceptet kort:

Indledning: Konceptet kort: Indledning: Dansk golf Union ønsker med konceptet firmagolf for ikke golfere, at give klubberne en drejebog for hvordan de kan erhverve sig medlemmer i målgrupperne, Den frie 1ér og målgruppen Forældre,

Læs mere

Oversigt over sommerferie og opstart: Dag Dato B-trup På ferie A-Trup På ferie Andet

Oversigt over sommerferie og opstart: Dag Dato B-trup På ferie A-Trup På ferie Andet Så er planen for sommer opstarten 2014 klar I ugerne 28-29-30 er der hver tirsdag åben sommer træning for alle. For alle betyder det, forældre, venner, søskende osv. Vi mødes bare oppe på banerne også

Læs mere

SF Ungdom GUIDE TIL DET GODE SKOLEBESØG

SF Ungdom GUIDE TIL DET GODE SKOLEBESØG GUIDE TIL DET GODE SKOLEBESØG INDEN I TAGER AF STED, SÅ HUSK: Undersøg, hvornår der er pause op uddannelsesstedet, og hvornår I kan regne med, at der er mange mennesker at tale med. Ring evt. til skolen

Læs mere

ÅRSRAPPORT SIK HÅNDBOLD 2013/2014

ÅRSRAPPORT SIK HÅNDBOLD 2013/2014 ÅRSRAPPORT SIK HÅNDBOLD 2013/2014 DET SPORTSLIGE Vores far/mor/barn-hold har igen i år samarbejdet med gymnastikafdelingen, dette har været en et godt samarbejde. Gymnastikafdelingen har givet udtryk for

Læs mere

Fra fodboldklub til boligafdeling - kan vi lære nogle fællesskabsfinter?

Fra fodboldklub til boligafdeling - kan vi lære nogle fællesskabsfinter? Fra fodboldklub til boligafdeling - kan vi lære nogle fællesskabsfinter? DBU EN DEL AF NOGET STØRRE DBU Mission og Vision Mission - At fremme og udvikle dansk fodbold - Fra leg til landshold, fra bredde

Læs mere

Årshjulet for 2014-2015 Version 3. Måneder. Her deltager Alle

Årshjulet for 2014-2015 Version 3. Måneder. Her deltager Alle Måneder. Her deltager Alle Årshjulet for 2014-2015 Version 3 Ting som der skal arbejdes med. August Instruktørmøde Dato søndag d. 10/8 sted I Røsnæshallen. Kl. 9-14 Kort info og uddeling af materiale.

Læs mere

AD HOC FRIVILLIGE. fremtidens frivillige vil gerne gøre en indsats på fleksible vilkår. En guide til det lokale arbejde med ad hoc frivillige

AD HOC FRIVILLIGE. fremtidens frivillige vil gerne gøre en indsats på fleksible vilkår. En guide til det lokale arbejde med ad hoc frivillige AD HOC FRIVILLIGE fremtidens frivillige vil gerne gøre en indsats på fleksible vilkår En guide til det lokale arbejde med ad hoc frivillige AD HOC FRIVILLIGE fremtidens frivillige vil gerne gøre en indsats

Læs mere

Temamøde om frivillighed Dialogmøde Slagelse 4. december 2018

Temamøde om frivillighed Dialogmøde Slagelse 4. december 2018 Temamøde om frivillighed Dialogmøde Slagelse 4. december 2018 DGI Midt- og Vestsjælland Præsentation Steen U. Hansen Foreningskonsulent DGI Midt- og Vestsjælland 2 Indhold Har vi frivillige nok? Skal vi

Læs mere

DGI Inklusion. infofolder. Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne. dgi.dk

DGI Inklusion. infofolder. Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne. dgi.dk DGI Inklusion 1 Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne dgi.dk 2 Indledning Hvordan kommer du eller dit barn i gang med at dyrke idræt i Danmark 3 At gå til idræt er en helt enestående

Læs mere

DGI Inklusion. infofolder. Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne. dgi.dk

DGI Inklusion. infofolder. Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne. dgi.dk DGI Inklusion 1 Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne dgi.dk 2 Indledning At gå til idræt er en helt enestående mulighed for at danne netværk, finde nye venner, lære sproget og

Læs mere

MiniTon. Introduktion til nyt materiale

MiniTon. Introduktion til nyt materiale MiniTon Introduktion til nyt materiale Målgruppe Miniton er træning for børn i alderen 5-9 år med deltagelse af en forældre alternativ søskende, bedsteforældre. Alderen er blot vejledende og overordnet

Læs mere

GRUNDLÆGGENDE LEDERUDDANNELSE UNG 1. Foto: Bernt Nielsen KURSUSMATERIALE

GRUNDLÆGGENDE LEDERUDDANNELSE UNG 1. Foto: Bernt Nielsen KURSUSMATERIALE GRUNDLÆGGENDE LEDERUDDANNELSE UNG 1 Foto: Bernt Nielsen KURSUSMATERIALE INDLEDNING FDFs Grundlæggende lederuddannelse består af forskellige moduler, der er forsøgt tilpasset de forskellige målgrupper,

Læs mere

Velkommen til dansk softball! Sådan danner I en softball klub

Velkommen til dansk softball! Sådan danner I en softball klub Velkommen til dansk softball! Sådan danner I en softball klub Faser af klubopstart Fase 1 Fase 2 Fase 3 Initiativ Formål og organisering Udformning af vedtægter Godkendelse af klub hos kommunen Formel

Læs mere

Fredericia forenede Fodboldklubber Fredericia.dk. Referat af bestyrelses møde den 29. august 2013

Fredericia forenede Fodboldklubber Fredericia.dk. Referat af bestyrelses møde den 29. august 2013 Fredericia forenede Fodboldklubber Fredericia.dk Referat af bestyrelses møde den 29. august 2013 Dagsorden for bestyrelses møder i Fredericia f.f. 1 Gennemgang og godkendelse af sidste referat 2 Nyt fra

Læs mere

Instruktørhåndbogen. sæson 2015/2016

Instruktørhåndbogen. sæson 2015/2016 Instruktørhåndbogen sæson 2015/2016 Velkommen til: Din kontaktperson er: Jeg kan kontaktes på: Mail: Tlf: Hjemmeside www.fjordagergymnastik.dk 1 Bestyrelsen: se hjemmeside eller Conventus. Nyttige telefonnumre

Læs mere

HJÆLPENDE HÆNDER Dansk Firmaidrætsforbund står klar med hjælpende hænder til dig og din forening

HJÆLPENDE HÆNDER Dansk Firmaidrætsforbund står klar med hjælpende hænder til dig og din forening HJÆLPENDE HÆNDER Dansk Firmaidrætsforbund står klar med hjælpende hænder til dig og din forening 1 FORORD Spil på hele banen Har I kendskab til hvor meget hjælp, I kan hente i Dansk Firmaidrætsforbund?

Læs mere

Velkommen i klubben Informationshæfte sæsonen 2012/2013 FODBOLD

Velkommen i klubben Informationshæfte sæsonen 2012/2013 FODBOLD Velkommen i klubben Informationshæfte sæsonen 2012/2013 FODBOLD Fodboldsæsonen 12/13 Vi vil gerne byde alle spillere og forældre velkommen til en ny fodboldsæson i Stilling IF Fodbold. Træningstider: Se

Læs mere

Drejebog til arrangører

Drejebog til arrangører QuickTime and a decompressor are needed to see this picture. Drejebog til arrangører Vi er meget taknemmelige over, at I vil lægge frivillige kræfter i at arrangere dette sponsorcykelløb og støtte Folkekirkens

Læs mere

Værsgo: Et katalog fyldt med inspiration til afholdelse af Seniorsurf-dagen!

Værsgo: Et katalog fyldt med inspiration til afholdelse af Seniorsurf-dagen! Værsgo: Et katalog fyldt med inspiration til afholdelse af Seniorsurf-dagen! Dette katalog indeholder konkrete og lettilgængelige ideer til, hvordan I ude på datastuerne, bibliotekerne og andre it-undervisningssteder

Læs mere

IDÉKATALOG IDÉKATALOG

IDÉKATALOG IDÉKATALOG IDÉKATALOG IDÉKATALOG VÆRSGO Et katalog fyldt med inspiration til afholdelse af Seniorsurf-dagen! Dette katalog indeholder konkrete og lettilgængelige ideer til, hvordan I ude på datastuerne, bibliotekerne

Læs mere

Solrød Cup 2013. Kampprogram & Regler

Solrød Cup 2013. Kampprogram & Regler Solrød Cup 2013 Kampprogram & Regler 1 Indhold Velkommen... 3 Praktiske oplysninger... 3 Spilleregler... 4 Præmier... 4 Kampprogram... 5 De 5 forældrebud... 7 De 5 trænerbud... 8 Sponsorer... 9 2 Velkommen

Læs mere

SLAGELSE KOMMUNE SLAGELSE IDRÆTS RÅD

SLAGELSE KOMMUNE SLAGELSE IDRÆTS RÅD SLAGELSE KOMMUNE Tag det første nye skridt til at blive en endnu bedre leder. Et personligt lederudviklingsforløb for kommende, nye og nuværende ledere i klubber og foreninger i Slagelse Kommune. SLAGELSE

Læs mere

Klub-building- Spil din klub i form

Klub-building- Spil din klub i form Klub-building- Spil din klub i form Temahæfte - Kommunikation - positive historier fra din klub Vær åben og fortæl de gode historier - så opleves klubben mere attraktiv Dansk Håndbold Forbunds anbefalinger

Læs mere

Billardklubbernes arbejde med rekruttering og fastholdelse af medlemmer.

Billardklubbernes arbejde med rekruttering og fastholdelse af medlemmer. Billardklubbernes arbejde med rekruttering og fastholdelse af medlemmer. Dansk billard står med en kæmpe udfordring i sit virke og i sine mange klubber. Hvordan rekruttere vi nye medlemmer, og hvordan

Læs mere

Konkrete værktøjer til den gode modtagelse. dgi.dk. Tag godt imod. dgi.dk/abcmentalsundhed

Konkrete værktøjer til den gode modtagelse. dgi.dk. Tag godt imod. dgi.dk/abcmentalsundhed Konkrete værktøjer til den gode modtagelse 1 Tag godt imod /abcmentalsundhed 2 Tag godt imod 3 Konkrete redskaber til den gode modtagelse i fællesskabet Redskaberne her er til dig, der er ansvarlig for

Læs mere

N Y H E D S B R E V 02/2018

N Y H E D S B R E V 02/2018 VEJLE BOLDKLUB Hellumvej 9 7100 Vejle CVR nr. 68046718 N Y H E D S B R E V 02/2018 Information fra bestyrelsesformanden Kære læsere Det er med stor glæde, at vi kan dele nyheden om, at etableringen af

Læs mere

DAGSORDEN FOR GENERALFORSAMLING I Allerød Ju-Jitsu. Mandag den 23. marts 2015 kl. 19:30 På Skovvangskolen, Allerød

DAGSORDEN FOR GENERALFORSAMLING I Allerød Ju-Jitsu. Mandag den 23. marts 2015 kl. 19:30 På Skovvangskolen, Allerød - 1- DAGSORDEN FOR GENERALFORSAMLING I Allerød Ju-Jitsu Mandag den 23. marts 2015 kl. 19:30 På Skovvangskolen, Allerød 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne år. 3. Forelæggelse

Læs mere

EVENTS MED PULS FÆLLESSKAB. En Quick-guide til foreningsevents

EVENTS MED PULS FÆLLESSKAB. En Quick-guide til foreningsevents EVENTS MED PULS OG FÆLLESSKAB En Quick-guide til foreningsevents KOM I GANG MED FORENINGSEVENTS! Hvad er en foreningsevent? En foreningsevent kan være et enkeltstående arrangement tilpasset én eller flere

Læs mere

Konkrete værktøjer til den gode modtagelse. dgi.dk. Tag godt imod. dgi.dk/abcmentalsundhed

Konkrete værktøjer til den gode modtagelse. dgi.dk. Tag godt imod. dgi.dk/abcmentalsundhed Konkrete værktøjer til den gode modtagelse 1 Tag godt imod /abcmentalsundhed 2 Tag godt imod 3 Konkrete redskaber til den gode modtagelse i fællesskabet Redskaberne her er til dig, der er ansvarlig for

Læs mere

DGI Inklusion. infofolder. Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne.

DGI Inklusion. infofolder. Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne. DGI Inklusion 1 Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne www.dgi.dk 2 Indledning At gå til en idræt er en helt enestående mulighed for at danne netværk, finde nye venner, lære sproget

Læs mere

Frivillighedsudvalget. Rammepapir

Frivillighedsudvalget. Rammepapir Frivillighedsudvalget Rammepapir Missionen Hvad er KHKS eksistensberettigelse? I KHKS er missionen: at tilbyde håndbold til alle på flere niveauer og gøre håndbold til en familiesport at udvikle trænere,

Læs mere

Velkomst folder

Velkomst folder Velkomst folder 2016-2017 Klubben Korsør Judoklub blev dannet i 1975 af Stephen Bakker. Der er i løbet af årene blevet en lille håndfuld elever, der har opnået det sorte bælte og ligeledes har klubben

Læs mere

IDRÆTSLEDER- AKADEMI

IDRÆTSLEDER- AKADEMI IDRÆTSLEDER- AKADEMI Tag det første nye skridt til at blive en endnu bedre leder. Et personligt lederudviklingsforløb for kommende, nye og nuværende ledere i idrætsforeninger i Århus Kommune. Forord Idrætssamvirket

Læs mere

Det gode samarbejde - frivillige på arbejdspladsen

Det gode samarbejde - frivillige på arbejdspladsen Det gode samarbejde - frivillige på arbejdspladsen Vejledning Forord Frivillige har i flere år været en del af Fredensborg Kommune. Fredensborg Kommune er glade for samarbejdet med de frivillige og oplever,

Læs mere

FACEBOOK GRUPPER, SIDER OG SPONSOREREDE OPSLAG

FACEBOOK GRUPPER, SIDER OG SPONSOREREDE OPSLAG FACEBOOK GRUPPER, SIDER OG SPONSOREREDE OPSLAG Agenda Hvad skal vi igennem? Kort begrebsforklaring Kort definition af de begreber vi skal bruge Hvad kan I bruge Facebook til? Og hvordan skal I bruge Facebook?

Læs mere

Silkeborg Karateklub

Silkeborg Karateklub 23 november 2013 - kl 1000-1330 1 Gennemgang af ref fra sidste møde Gennemgang af ref Fra generalforsamlingen? Referat fra sidste gang: Der er en udmeldinger fra Dan Ks udmelding, som skal rettes Noterne

Læs mere

Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow

Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow version 1.0 maj 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Definer budskabet

Læs mere

Vejledning til planlægning af Havnens Dag Til alle deltagende aktører. Snarest muligt og helst inden 1. februar:

Vejledning til planlægning af Havnens Dag Til alle deltagende aktører. Snarest muligt og helst inden 1. februar: Vejledning til planlægning af Havnens Dag Til alle deltagende aktører Snarest muligt og helst inden 1. februar: Aktivitet: Afhold et opstart og planlægningsmøde i udvalget. Vi foreslår, at I udvider deltagerlisten

Læs mere

Sammen om et aktivt Danmark bevægdigforlivet.dk VOLLEY WEEK ARRANGØRMANUAL

Sammen om et aktivt Danmark bevægdigforlivet.dk VOLLEY WEEK ARRANGØRMANUAL Sammen om et aktivt Danmark bevægdigforlivet.dk VOLLEY WEEK ARRANGØRMANUAL ARRANGØRMANUAL Denne manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Volley Week-arrangement. Manualen

Læs mere

Aktiviteter og træning året rundt

Aktiviteter og træning året rundt Aktiviteter og træning året rundt agenda Nicolas erfaring omkring at lykkedes med aktiviteter med trænerens perspektiv Dittes bud på klubaktiviteter i og udenfor sæsonen Refleksion over input til aktiviteter

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelse. December Hovedpointer - pixiudgave

Spørgeskemaundersøgelse. December Hovedpointer - pixiudgave Spørgeskemaundersøgelse December 2016 Hovedpointer - pixiudgave 1 Baggrund Dette er en pixiudgave, som har samlet rapportens hovedpointer, men det anbefales at du dykker mere ned i emnerne i selve rapporten.

Læs mere

Kære spillere og forældre til Konkurrence (niveau 2) Træningstider

Kære spillere og forældre til Konkurrence (niveau 2) Træningstider Holte, den 3. august 2014 I dette nummer 1 Træningstider 2 Fysisk træning 2 Træningslejr for hold 1 og 2 2 OBS Vigtige tilladelser 3 Kontingent 3 Holdturnering 4 Individuelle turneringer Kære spillere

Læs mere

Har I plads til unge i jeres forening?

Har I plads til unge i jeres forening? Artikel 22. juni 2018 Har I plads til unge i jeres forening? Af Mette Wang, rådgiver og konsulent på Center for Frivilligt Socialt Arbejde At engagere unge frivillige kræver, at I har mod på at se jeres

Læs mere

A: Ja, men også at de kan se, at der sker noget på en sæson.

A: Ja, men også at de kan se, at der sker noget på en sæson. Interview 0 0 0 0 Interviewet indledes. I: For det første, prøv at beskrive hvad en god, ung instruktør er ifølge dig? A: Jamen, for mig er en god instruktør én, der tør tage ansvar, og én, der især melder

Læs mere

Dansk Svømmeunion. - Vi skaber de bedste, sjoveste og mest motiverende rammer for vandaktiviteter i Danmark

Dansk Svømmeunion. - Vi skaber de bedste, sjoveste og mest motiverende rammer for vandaktiviteter i Danmark Dansk Svømmeunion - Vi skaber de bedste, sjoveste og mest motiverende rammer for vandaktiviteter i Danmark Vores fokus er på udviklingen, værdierne, glæden, motivationen og drivkraften i DIN svømmeklub.

Læs mere

Evaluering af Amager Taekwondo klub 2010 PR: Metode:

Evaluering af Amager Taekwondo klub 2010 PR: Metode: Evaluering af Amager Taekwondo klub 2010 Amager Taekwondo klub er en nyetableret idrætsforening fra den 1. januar 2010. Klubben blev officielt registreret under Dansk Taekwondo forbund, DIF og DGI den

Læs mere

Fleksibel håndbold til voksne

Fleksibel håndbold til voksne S S E N T I F D L O B D N HÅ B U L K stilbud g n N i I n æ r D t I nt et suveræ l i t g n i n Vejled Fleksibel håndbold til voksne Håndboldfitness er suveræn motion, der kombinerer det bedste fra en håndboldtræning.

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER UNGES FRITIDSLIV BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER UNGES FRITIDSLIV BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER UNGES FRITIDSLIV BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL UNGES FRITIDSLIV En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel Udgivet af Børnerådet april 2019 Grafisk design: Peter Waldorph

Læs mere

TRÆNER I BMI FODBOLD

TRÆNER I BMI FODBOLD velkommen som TRÆNER I BMI FODBOLD BREDDE MED INDHOLD I BMI FODBOLD SKAL DER VÆRE PLADS TIL ALLE SPILLERE - UANSET NIVEAU, OG ALLE SPILLERE SKAL UDFORDRES, UDVIKLES OG HAVE DET SJOVT. DET KALDER VI BREDDE

Læs mere

VEJLEDNING. Sådan får vi alle til at føle sig velkomne i Ungdommens Røde Kors

VEJLEDNING. Sådan får vi alle til at føle sig velkomne i Ungdommens Røde Kors VEJLEDNING Sådan får vi alle til at føle sig velkomne i Ungdommens Røde Kors Velkommen I denne vejledning kan du se, hvad du skal gøre for at undervise i Sådan får vi alle til at føle sig velkomne i Ungdommens

Læs mere

Kursus i Medlemsrekruttering K U R S U S

Kursus i Medlemsrekruttering K U R S U S Kursus i Medlemsrekruttering Om Medlemsrekruttering Hvad er Medlemsrekruttering? Medlemsrekruttering har til formål at sikre, at afdelingen altid har et passende antal medlemmer. Hvorfor skal man altid

Læs mere

Rekrutteringsstrategi og politik

Rekrutteringsstrategi og politik Rekrutteringsstrategi og politik Vordingborg Firma Sport Strategi- og politik for rekruttering af ledere og instruktører i Vordingborg Firma Sport Hvorfor er du frivillig leder? Fordi det er sjovt, og

Læs mere