Bladlusen Marts klasse 2015 Forårs udgaven

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bladlusen Marts 2015. 6. klasse 2015 Forårs udgaven"

Transkript

1 Bladlusen Marts klasse 2015 Forårs udgaven

2 De sagde, at om aftenen, fik de læst højt, og det var en smule kedeligt. Julius synes deres aftensmad var lidt kedelig. Pastasalat med hakket kød til og kage til dessert. Indskolingens Læsemaraton Af Fredrik Sigil Julius Stauner Gundersen og Sarah Løgstrup Mossin Christiansen 2.kl. fortæller: Temaerne kunne vi godt lide. Temaerne de var sjove, sagde Sarah & Julius. De synes også, at det var ret sjovt at sove på skolen. Frederik Winther Olsen 3.kl udtaler sig sådan: Jeg kunne bl.a. godt lide de forskellige ting, som lærerne havde brugt tid på, at lave til os. Som de andre kunne Frederik også godt lide at sove her. Han synes til gengæld, at læsningen var en smule kedelig. Men han synes, at maden var lige i øjet. Lucas Svæke 1.kl. fortæller: Jeg synes, det var vildt fedt at være her. Men han synes, det var ret nederen, at de skulle så tidligt i seng. Men i løbet af aften, kom der nogle problemer, så han synes, at det blev lidt kedeligt. Men det var vildt sjovt, alle tingene de lavede. Laurits Valdemar Lynghøj Rasmussen 0.kl. synes at læse var sjovt, så det lød som om, at det var noget,han gerne ville gøre igen. Og ligesom alle de andre synes han også, at det var sjovt at sove her. Det, jeg synes var allersjovest, var, da lærerne læste højt for os.

3 Musical 5. og 6. klasse opførte I uge 47 musicalen Scoop. De. brugte 3-4 uger på at øve det. Til at starte med læste vi bare fra manuskriptet, og noget tid efter fik vi uddelt rollerne, og så begyndte vi ligeså stille med at lære replikkerne udenad. Derefter begyndte vi at øve på scenen, og til sidst så gik showet igang. Først var det bare en genaralprøve for at se om der var noget, der ikke fungerede, så vi kunne lave det om inden den store aften. Vi optrådte 1 gang for skolen (generalprøven), og 2 gange for vores forældre. Stykket handlede om en pige og en dreng, der blev forelskede. Emil er en genert teenagedreng, der forelsker sig i Camilla, der går på samme skole som ham. Drengene prøver ihærdigt at få Emil til at invitere Camilla på en date. Emil kan ikke rigtigt finde ud af at spørge Camilla, om hun vil med i biografen, så det bliver ved med ikke at lykkedes. Da Emil ikke får taget sig sammen til at inviterer Camilla ud, bliver Camilla interesseret i Lasse fra 9. kl. Han er så voksen og interessant, synes hun. Efter utallige forviklinger, diverse udflugter, osv. lykkes det alligevel til sidst for Emil at få vundet Camillas hjerte. Han er stadig genert og mangler handlekraft, så det ender med, at det er Camilla, der tager initiativet. Backstage er for cool, synes vi. Man kan se alt det publikum ikke kan se, men man skal være meget stille, for hvis man siger en lille lyd, kan man høre det foran på scenen. Scenerne foregår lige efter hinanden, så man skulle skynde sig at klæde om og gøre sig klar.

4 Natur/teknik-projekt i 6. klasse. I uge 8,9,10 og 11 lavede 6. klasse forskellige projekter, Vi delte os op i forskellige grupper og begyndte så at tænke på, hvad vi skulle have om. Denne gang skulle vi vælge noget, vi havde tænkt meget over, altså et stort spørgsmål, som vi undrede os over. F.eks. hvor mange planeter er der? Hvordan blev vi skabt? Hvor mange er vi i verden? Osv. Vi havde 6 forskellige grupper/spørgsmål. Der var nogle, der havde om planeter, forsøg på hvor kilden man er, om minoritetsgrupper, om blæsevejr, hvad er forskellen på mænd og kvinder og hvordan en sild ser ud? Vi fremlagde alle i aulaen, hvor nogle af klasserne kom op og spurgte om de ting, de ville vide. Projekterne skulle bruges til, at vi lærte noget om det emne, vi valgte, og selvfølgelig for at få svar på spørgsmålene, vi stillede.

5 Overnatning for 6. klasse Torsdag d. 29/ overnattede 6. klasse på skolen. Da vi fik fri, var der nogle, der blev på skolen, mens andre tog hjem. Vi mødtes på skolen ca. klokken 16. En halv times tid efter lavede nogle mad, og andre spillede bold i gymnastiksalen. Til aftensmad fik vi pulled - pork- burger. Efter vi havde spist, var vi i gymnastiksalen. Ved 20- tiden redte vi senge, nogle så film og andre spillede IPad. Ved 1 halv 2tiden børstede vi tænder. Derefter lagde vi os til at sove. Om morgenen spiste vi morgenmad, og ja så var det en helt almindelig skoledag.

6 Terror i Frankrig Den 7. januar 2015 blev en fransk satirisk avis, Charlie Hebdo, angrebet af to mænd med automatvåben. Mændene tiltvang sig adgang til lokalerne, hvorefter de skød omkring sig, mens de råbte: Allahu akbar, som betyder, gud er stor, på albansk. Det lykkedes dem at flygte fra gerningsstedet, efter de havde dræbt 12 og såret 11. Politiet oplyste senere på dagen, at de to mænd var brødrene Said og Cherif Kouachi, som var født og opvokset i Frankrig. Deres forældre var indvandret til Frankrig fra Algeriet. Politiet jagtede brødrene i over to døgn, og den 9. januar gemte de sig i et trykkeri med et gidsel i byen Dammartin-en-Goële. Samme dag opstod der et andet gidseldrama i et jødisk supermarked i byen Porte de Vicennes, der involverede politi og militærfolk, som omringede de to bygninger. Ca. kl. 17 stormede de bygningerne. Først den hvor Kouachibrødrene var - her slap gidslet ud, og de to mænd døde - og lidt tid derefter stormede de supermarkedet og reddede flere af gidslerne ud. Men fire gidsler og gidseltageren døde under operationen. Al-Qaeda siger, at det var dem, der påtog sig ansvaret for attentatet på Charlie Hebdo. Terrorangreb på Danmark af Tobias og Johan Hvornår skete det? 14 og 15. feb Hvem stod bag? Omar Abdel Hamid El-Hussein (El-Hund). Hvorfor skete det? Pga. at han følte sig stødt af jøderne og Muhammed- tegningerne. Hvad har det gjort ved Danmark? Det har gjort Danmark bange/rystet på grund af de voldsomme drab. Har det skabt frygt? Ja - fordi man nu frygter, at terrorangreb nu er kommet til Danmark og vil ske oftere. Hvad skal Danmark gøre for at undgå sådanne terrorangreb i fremtiden????

7 Fly forsvundet i Malaysia MH370 forsvandt d. 8 marts 2014 et sted over den sydlige del af det Indiske Ocean. Flyet havde 239 passagerer ombord. Der er endnu ingen forklaring på, hvad der skete med flyet, eller hvorfor det endte så langt fra dets planlagte rute. To børn fra Malaysia mistede deres far, som var passager på Malaysian Airlines MH370. MH370 s forsvinden er uden tvivl et af verdens største fly mysterier. Men nu mener et nyt eftersøgningshold, at de nok skal finde det Malaysiske fly. Malaysia har indtil videre brugt 47 millioner kroner på at lede efter det forsvundne fly. Efter ulykken blev et område på kvadratkilometer i den sydlige del af det Indiske Ocean gennemsøgt, man mener, at det er der flyet forsvandt. Men der er ingen spor af vragdele eller de 239 personer, der var ombord på flyet.

8 Peter Lundin. Han blev født 15. feb 1972 i Roskilde. Han er en dansk-tysk morder. Den 15. marts 2001 blev han idømt fængsel på livstid for tredobbelt drab. Natten mellem den 16. og 17. juni 2000 dræbte og parterede han sin kæreste Marianne Pedersen og hendes to sønner Dennis og Brian på 10 og 12 år. Den 10. oktober 2000 erkendte han sig skyldig i at have dræbt sin kæreste, Marianne Pedersen og hendes to sønner Dennis og Brian, ved et uheld. Dræbte sin mor. Den 1. april 1991 dræbte han sin mor Anna Schaftner Lundin. Dengang var han kun 19 år gammel. Det startede i et skænderi, da Anna ville klippe hans lange hår af, hvilket fik ham til at kvæle hende. Sammen med sin far Ole Lundin kørte han liget til byen Buxton og begravede hende på brede sandstrand ved Cape Hatteras. Han sidder i dag i fængsel på livstid i Herstedvester fængsel. (ved denne strand blev liget af Anna Lundin begravet)

9 Hyggesiden 1. Mor, mor råbte lille Per. Den nye tjenestepige står og kysser med en fremmed mand. Moderen: Det var dog forfærdeligt! Lille Per: Aprilsnar! Det er bare far. Hvorfor kalder mænd deres koner for skat? Fordi de trækker 70% af deres penge. Sygeplejersken til lægen: -hvorfor har du termometeret bag øret? -Shit, så er min kuglepen i numsen på fru. Madsen Hvad er det for en mand, der aldrig har været et barn? Svar: En snemand Alle børnene kom ud af fabrikken undtagen Finn, Bo og Asger, de blev til skind, sko og tasker Hvorfor står der kun zoo på skiltet i zoologisk have? Svar : Fordi resten er logisk.

10 Top 5 sange 1 Love me like you do Ellie Goulding 2 Lean on (fast. MØ & DJ Snake) Major lazer 3 FourFiveSeconds Rihanna and Kanye West and Paul McCartney 4 Veninder TopGunn 5 Earned it The weekend Top 5 bedste mobiler nu 1: IPhone 6. Info: Den har et 8 mega pixel kamera, den er lynhurtig, den har touch id, og den har skridttæller. Pris: ca kr. 2: Samsung Galaxy s5. Info: Den har et 16 mega pixel kamera, den har touch id den, har også pulsmåler og skridttæller. Og den har et pænt design. Pris: cirka 3800 kr. 3: Samsung Galaxy Alpha. Info: Den har et 12 mega pixel kamera, den har touch id, den har også pulsmåler og skridttæller. Den har et ultra lækkert design, og den er holdbar. Pris: ca kr. 4: IPhone 6 Plus. Info: Den har et 8 mega pixel kamera, den har ios 8 system, den er super hurtig, den har også touch id, men grunden til den ikke kommer længere ned på listen er fordi, den er for stor og klodset. Pris: ca kr. 5: IPhone 5s. Info: Den har et 8 mega pixel kamera, den har ios 7 system et smart design, og den har touch id. Pris: ca kr. Asger og Mikkel.

11 D.I.Y Lav din egen bodybutter! Det skal du bruge: 2 spiseske revet appelsin 3 spiseske Honning 1 og en halv kop kokosolie Bland det hele sammen til det minder om en body butter, og sæt på køl i lidt tid. Sådan! Lav din egen læbepomade! Det skal du bruge: Vaseline En gammel læbestift (til at farve) Små bøtter til din læbepomade Skær en lille smule (kommer an på hvor meget farve du vil have i) læbestift over og put det i en skål, put også et par t.sk. vaseline i. Lav et vandbad, altså en gryde med vand og put

12 skålen med vaselinen og farven oven på. sæt den på lavt blus og Vent til farven og vaselinen er smeltet og bland det sammen. Nu skal du tage skålen op uden at spilde vand ned i skålen. Hæld blandingen ned i dine bøtter og sæt på køl. Sådan! Lav din egen smoothie! det skal du bruge: 1 banan 1 t.sk. vaniljesukker 5 dl. jordbæryoghurt 1 dl. mælk evt. nogle frosne bær Bland det hele i en blender og server med sugerør. Sådan!

Til læreren Opgaver til: FLUGT Instruktioner og nøgler

Til læreren Opgaver til: FLUGT Instruktioner og nøgler Opgave 1 Formål: Førlæsningsopgave for at aktivere baggrundsviden om temaet 30 minutter Organisering: Smågruppearbejde Instruktion: Sæt jer sammen i smågrupper og snak om, hvilke former for flugt I kan

Læs mere

I2: Sådan så vi starter med du fortæller sådan lidt om startfasen og vi spørger indtil det, altså inden du valgte at blive insemineret.

I2: Sådan så vi starter med du fortæller sådan lidt om startfasen og vi spørger indtil det, altså inden du valgte at blive insemineret. 5 10 15 20 25 30 35 40 45 50 I: Ja okay. I2: Hvad kan du så huske altså første gang, da du finder ud af, at du er gravid, hvad du tænkte der? I: Bare så vi ikke kommer hjem og tænker, nåh nu glemte vi

Læs mere

Navn: Janni Alder: 34 år By: København Børn: To piger på seks og 11 år Job: Konsulent Beskrivelse: Har boet sammen med Bo i ti år og har været

Navn: Janni Alder: 34 år By: København Børn: To piger på seks og 11 år Job: Konsulent Beskrivelse: Har boet sammen med Bo i ti år og har været Navn: Janni Alder: 34 år By: København Børn: To piger på seks og 11 år Job: Konsulent Beskrivelse: Har boet sammen med Bo i ti år og har været kæreste med Mette i to år. 1 Jeg kendte ikke noget til lesbiske,

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Det sidste der er sket er at hun siger hun tager antabus indtil efter deres sommerferie og så vil hun gå i behandling. (det gør hun ikke)

Det sidste der er sket er at hun siger hun tager antabus indtil efter deres sommerferie og så vil hun gå i behandling. (det gør hun ikke) Charlotte: Jeg er en kvinde på 31 år, jeg vil fortælle om mit liv i en misbrugsfamilie. Jeg er vokset op i en kernefamilie med far, mor og storesøster. Vi har i altid boet i en villa med vovse og bil.

Læs mere

Vejledning. Forslag. Tør du tale om det?

Vejledning. Forslag. Tør du tale om det? Vejledning Til denne øvelse er det en forudsætning at have gennemgået de 5 voldsformer. De 24 breve er bygget på rigtige breve og historier fra børn og unge. Ved at læse andre børns oplevelser kan det

Læs mere

Den interviewede - Sabine. Okay Okay

Den interviewede - Sabine. Okay Okay Interviewer holde øje med hvordan det går med interviewet fordi det er en af de første gange vi laver et af de her interview, så de sidder lige og holder øje, okay? Yes Er vi klar til at starte? Observatør

Læs mere

Sculpture by the sea. fordi der er nogle mennesker i de fattige, der slet ikke har sådan noget.

Sculpture by the sea. fordi der er nogle mennesker i de fattige, der slet ikke har sådan noget. Juni Sculpture by the sea 2 Vi var til Scupture by the sea i tirsdags. Det var rigtigt godt vejr og vi tog af sted hele klassen, vi kiggede på alle skulpturerne der var stillet op langs stranden, fra Tangkrogen

Læs mere

M: Så jeg var igennem 8 inseminationer også en IVF før det lykkedes. Også har jeg så fire æg på frys.

M: Så jeg var igennem 8 inseminationer også en IVF før det lykkedes. Også har jeg så fire æg på frys. Interview med Maria M: Jeg blev først gravid ved nummer ni gang faktisk. I: Når for søren. 5 M: Så jeg var igennem 8 inseminationer også en IVF før det lykkedes. Også har jeg så fire æg på frys. I: Okay.

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Informationer Kimberskuet Efterårets aktiviteter Ung i 4H

Informationer Kimberskuet Efterårets aktiviteter Ung i 4H Nr. 2 2013 Informationer Kimberskuet Efterårets aktiviteter Ung i 4H Information Formandens ord 3 Område Nord 4 Siden sidst 5 Kimberskuet 5 Efterårets aktiviteter Gistrup 8 Storvorde 10 Åbent landbrug

Læs mere

JDK 207 B26 Agnes Ruben

JDK 207 B26 Agnes Ruben Jeg vil gerne prøve at starte med at spørge dig noget omkring din egen og familiens baggrund. Hvornår kom familien til Danmark? Altså min fars familie, de har boet i Danmark siden syttenhundrede et eller

Læs mere

SAVBLADET. Skole-hjem kontakt Asferg Skole nr. 1 årgang 2012/13 GOD EFTERÅRSFERIE

SAVBLADET. Skole-hjem kontakt Asferg Skole nr. 1 årgang 2012/13 GOD EFTERÅRSFERIE SAVBLADET Skole-hjem kontakt Asferg Skole nr. 1 årgang 2012/13 GOD EFTERÅRSFERIE 1 Klasselærere Skoleåret 2011-2012: 0.klasse Anna Marie Mikkelsen C-klassen Inger Mikkelsen D-klassen Heidi Johannesen 1.

Læs mere

Butiksarbejde: 1. Oplever de butiksansatte forældre, at det er nødvendigt at de involverer sig subjektivt i arbejdet?

Butiksarbejde: 1. Oplever de butiksansatte forældre, at det er nødvendigt at de involverer sig subjektivt i arbejdet? Interviewguide: Formalia: Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvor mange børn har du? Hvor gamle er de? Hvordan bliver de passet? Bor du sammen med deres far/mor? Hvad laver din partner? Butiksarbejde:

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

Jeppe Vig Find TV-vært og skuespiller

Jeppe Vig Find TV-vært og skuespiller Jeppe Vig Find TV-vært og skuespiller Kendt fra bl.a. Lille Nørd og andre tv-programmer til børn og unge. Jeg træffer Jeppe på mobilen tirsdag aften, efter jeg er hjemvendt fra et andet vellykket interview

Læs mere

Børnebrugerundersøgelse i klub Diget 2010.

Børnebrugerundersøgelse i klub Diget 2010. Børnebrugerundersøgelse i klub Diget 2010. I juni 2010 udførte klub Diget, i samarbejde med udefrakommende konsulent 10 børneinterview. Børnebrugerundersøgelsen er en del af et 3 årigt udviklingsprojekt,

Læs mere

Dagbogsblade fra 8. a+b på Kirstinedalsskolen

Dagbogsblade fra 8. a+b på Kirstinedalsskolen Dagbogsblade fra 8. a+b på Kirstinedalsskolen Kære dagbog 25. januar 2011 Klokken var ti minutter i syv, da min mor vækkede mig. Jeg vågnede op med et stærkt nys. Kunne mærke, at jeg var syg, havde ondt

Læs mere

Interview med Signe. I = interviewer. S= Signe. M= Mads, hendes mand. I: Ja. Sådan, så er vi klar. S: Yes.

Interview med Signe. I = interviewer. S= Signe. M= Mads, hendes mand. I: Ja. Sådan, så er vi klar. S: Yes. Interview med Signe I = interviewer S= Signe M= Mads, hendes mand I: Ja. Sådan, så er vi klar. S: Yes. I: Så tænkte vi, at du kunne starte med at fortælle lidt om dig selv. S: Ja, altså sådan hvor jeg

Læs mere

En opfinder bliver til.

En opfinder bliver til. En opfinder bliver til. Hvad er en opfinder, hvem er opfindere, hvordan bliver man opfinder, hvordan ser en opfinder ud? Det er nogle af de spørgsmål mange går og tænker på igennem livet. Der er ikke et

Læs mere

IP: Ja, altså jeg har ikke noget fast beløb, men jeg vil gerne have, der, altså, er penge på kontoen, så man ikke hele tiden skal gå og tænke på, at

IP: Ja, altså jeg har ikke noget fast beløb, men jeg vil gerne have, der, altså, er penge på kontoen, så man ikke hele tiden skal gå og tænke på, at Interview nr. 4 Bilag 11: Transskription af interview ung pige, hjemmeboende Sted: Egedal Gymnasium & HF Tidspunkt: Fredag den 15. marts 2013 kl. 10-11 Interviewperson (IP): Ung pige, hjemmeboende Interviewer

Læs mere

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik?

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik? Interview nr. 3 Bilag 10: Transskription af interview ung mand, hjemmeboende Sted: Egedal Gymnasium & HF Tidspunkt: Fredag den 15. marts 2013 kl. 10-11 Interviewperson (IP): Ung mand, hjemmeboende Interviewer

Læs mere

De to bedragere. Opgave 1

De to bedragere. Opgave 1 Opgave 1 Formål: At gøre kursisterne bekendt med temaet bedrag. Omhyggelig global læsning. ca. 30 minutter. Organisering: Kursisterne læser hver for sig teksten om de to bedragere. Derefter snakker de

Læs mere

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil.

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil. Post 1 Velkommen til... I skal nu på et dilemmaløb, hvor I vil opleve, hvordan det er at være dreng i Afrika. I får her starten på en historie. Læs den højt for hinanden og beslut derefter i fællesskab,

Læs mere

Samlet bilag. Logbog observationer. Matematik v/britt. Matematik v/britt. Idræt v/henrik. Observationer af Mathias. Observationer af Aisha

Samlet bilag. Logbog observationer. Matematik v/britt. Matematik v/britt. Idræt v/henrik. Observationer af Mathias. Observationer af Aisha Samlet bilag Logbog observationer Matematik v/britt Dato og tidspunkt: d. 7/10 2013, kl. 12:00-12:45 Observationer af Mathias Siger ikke så meget. Sidder stille og arbejder med sin siddemand. Skriver ned,

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

En aften i foråret 2007 sad Iben hjemme i sin sofa i lejligheden i København med en tung dyne af tristhed over sig. Det var som om, der slet ikke var

En aften i foråret 2007 sad Iben hjemme i sin sofa i lejligheden i København med en tung dyne af tristhed over sig. Det var som om, der slet ikke var Mor i krise Store kriser i privatlivet og på arbejdet var mere, end Iben kunne magte, så da hendes 16-årige søn blev smidt ud af skolen efter at have røget hash, gik hendes verden i spåner. Men efter hjælp

Læs mere

Kristuskransen forklaring på perlerne

Kristuskransen forklaring på perlerne Kristuskransen forklaring på perlerne Gudsperlen Guds perlen, er Kristuskransens start. Guds perlen er den store guldfarvede perle. Guds perlen er Kristuskransens start og slutning. Du har måske allerede

Læs mere

Guds søn. Andagt fra Skyd skrevet af Carsten Hjorth Pedersen.

Guds søn. Andagt fra Skyd skrevet af Carsten Hjorth Pedersen. Guds søn I begyndelsen var Ordet, og Ordet var hos Gud, og Ordet var Gud. Og Ordet blev kød og tog bolig iblandt os. Det betyder, at Gud blev menneske, da Jesus kom til vores jord den første jul. Men hvad

Læs mere