Anlægsomkostningen kan synes høj, men på længere sigt er der meget at vinde, hvis du opsamler regnvand til toiletskyl og vaskemaskine.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Anlægsomkostningen kan synes høj, men på længere sigt er der meget at vinde, hvis du opsamler regnvand til toiletskyl og vaskemaskine."

Transkript

1 Regnvand er penge Anlægsomkostningen kan synes høj, men på længere sigt er der meget at vinde, hvis du opsamler regnvand til toiletskyl og vaskemaskine. Af Karin Elrød, journalist Tanken om en fremtid uden naturligt rent drikkevand får de fleste danskere til at krympe sig. I den daglige adfærd er det dog oftest kun de mest miljøbevidste af os, der tager hensyn til grundvandet. Når der samtidig er penge i at spare på de dyre vandværksdråber, stiger den generelle interesse betydeligt. Mange haveejere har fornøjelse af at opsamle regnvand til vanding af bede og drivhusets vækster. Siden det i maj 2000 blev lovligt også at anvende regnvand opsamlet fra tagflader til toiletskyl og tøjvask i maskine, har flere og flere fået øjnene op for den potentielle ressource, der ligger i det ustabile danske vejrlig. Den miljømæssige gevinst ved at supplere forbruget med regnvand er til at få øje på. I disse år må en række drikkevandsboringer lukkes, fordi de er forurenede med nitrat og giftstoffer fra sprøjtemidler. Resultatet er færre og færre boringer, der kan forsyne befolkningen med rent drikkevand. Når vi inddrager regnvandsressourcerne, som leveres lige uden for døren, mindskes belastningen af grundvandsressourcer og renseanlæg. Omkostningen er "peanuts" Er der så reelt penge at spare for boligejerne? Ja, bestemt, fastslår adm. direktør Henrik Johansen, Nyrup Plast a/s. Med en vandpris hos slutforbrugeren på kroner pr. kubikmeter der vel at mærke betales med penge, der allerede er beskattet kan der opnås betydelige besparelser i kroner og øre. Ydermere er det som bekendt ikke vandet i sig selv, der koster prisen, men afledningsafgiften på spildevand. En del kommuner med grøn profil ønsker at opmuntre initiativer, der sparer på grundvandet, og har valgt at fritage forbrugere, der installerer regnvandsopsamlingsanlæg, for afgifter i en periode på typisk otte år. Siden midten af 1990 erne har Nyrup Plast a/s arbejdet med at udvikle og billiggøre anlæg til regnvandsopsamling. Prisen er kommet ned, om end den stadig afskrækker mange. I dag kan firmaet levere et anlæg til et gennemsnitsparcelhus for kroner. Men der er tale om peanuts, når man investerer i en bolig, hvor man optager lån, der løber år, forklarer Henrik Johansen.

2 Halvdelen skylles ud Danskernes totale vandforbrug i 2002 var 646 millioner kubikmeter, oplyser Danmarks Statistik. Dvs. at hver indbygger i gennemsnit brugte 329 liter om dagen. Knap halvdelen af vandforbruget skylles ud i toilettet eller vaskemaskinens afløb. Hvor lang tid det tager, inden anlægget betaler sig hjem, afhænger af det daglige vandforbrug, oplyser Henrik Johansen. Den travle familie har den længste tilbagebetalingstid op mod 15 år. Det skyldes helt enkelt, at fire ud af de gennemsnitligt seks daglige toiletbesøg finder sted uden for hjemmet. I f.eks. ældreboliger, hvor beboerne opholder sig hjemme størstedelen af døgnet, vil tilbagebetalingen typisk vare 10 år. På arbejdspladser som institutioner, kontorer, håndværk og industri kan anlægget betales på fire-seks år, og her kan regnvand erstatte helt op mod procent af vandforbruget, da den største del bruges til toiletskyl. Henrik Johansen gør opmærksom på, at drejer det sig om boligblokke over fire etager, er tagfladen normalt ikke stor nok til at forsyne både toiletter og vaskeri. Ingen sundhedsrisiko Undersøgelser foretaget af Miljøstyrelsen dokumenterer, at regnvand fra egnede tagflader kan anvendes uden sundhedsrisiko. En forudsætning for, at regnvandsanlægget kan fungere optimalt, er, at det er projekteret og udført korrekt. En autoriseret kloakmester skal forestå arbejdet med afløbsledninger og nedsænkning af tank, ligesom det kræves, at en autoriseret vvs-installatør foretager selve vandinstallationen. For at undgå, at drikkevand ved et uheld blandes med regnvand, er det forbudt at sammenkoble de to vandkvaliteter. Synlige installationer ved regnvandsanlæg skal mærkes med ikke drikkevand. Regnvand fra tage indeholder blade og kviste, insekter og fugleklatter. Det er vigtigt at minimere indholdet af bakterier og næringsstoffer, så man undgår slamdannelse. Derfor må urenheder filtreres bort fra vandet, inden det ledes til opsamlingstanken. Tanken udformes, så stoffer, der bundfælder sig eller flyder i overfladen, ikke hvirvles op af regnvandet, der kommer ind. Desuden skal tanken udstyres med et overløb, så overskudsvand fra kraftigt nedbør kan ledes ud. Miljøstyrelsen og By- og Boligministeriet har udarbejdet en anvisning om, hvordan regnvandsanlæg skal være udformet. Det drejer sig om Rørcenter-anvisning 003 af juli 2000 fra Teknologisk Institut om "Brug af regnvand til wc-skyl og vaskemaskiner i boliger". Den kan købes i Byggecentrum, Lautrupvang 1B, 2750 Ballerup, tlf , eller bestilles i boghandlen. Yderligere information om regnvandsopsamling:

3 Den 11. maj 2007 Sommerhuslejere opfordres til at fyre fornuftigt Feriehusudlejernes Brancheforening støtter nu op om Miljøstyrelsens kampagne Tag grønt ansvar, når du fyrer har du styr på din brændeovn? og opfordrer sommerhuslejere over hele landet til at fyre korrekt i sommerhusets brændeovn. Danske sommerhuse vil hen over sommeren ofte være beboet af lejere og andre, der ikke er vant til at fyre i sommerhusets brændeovn. Der er med andre ord behov for vejledning og gode råd. Op imod 93 procent af det sundhedsskadelige partikeludslip, som udledes ved boligopvarmning i Danmark, stammer fra brændeovne og kedler. Partikelforurening fra brændeovne bør derfor tages lige så alvorligt som partikelforurening - fra fx dieselbiler. Og om sommeren spiller brændeovne i sommerhuse en væsentlig rolle. I Feriehusudlejernes Brancheforening er vi opmærksomme på de muligheder, der er for at nedbringe udslippet af sundhedsskadelige partikler fra brændeovne i de danske sommerhuse. Vi er derfor glade for at kunne støtte op om Miljøstyrelsens kampagne, siger Johan Norden, direktør i Feriehusudlejernes Brancheforening, og fortsætter: Som en del af kampagnen udsender medlemmerne af Feriehusudlejernes Brancheforening nu et informationsbrev og et kort med gode råd om korrekt fyring til de mange sommerhuslejere. På den måde håber vi, at flere lejere bliver opmærksomme på, hvordan man fyrer korrekt op i brændeovnen til fordel for miljøet og folkesundheden. Fire enkle råd Når man fyrer korrekt, minimeres luftforureningen. Derfor har Miljøstyrelsen udarbejdet fire gode råd, som kan hjælpe brændeovnsbrugere med at fyre korrekt: 1. Brug rent og tørt træ 2. Sørg for rigeligt luft 3. Fyr lidt ad gangen 4. Gå ud og tjek røgen, den bør være næsten usynlig Mere skal der ikke til for at have styr på sin brændeovn og fyre miljøvenligt. Fyringsrådene er udarbejdet af Miljøstyrelsen i samarbejde med bl.a. brændeovnsproducenter, Skorstenfejerlauget, Dansk Skovforening, Beredskabsstyrelsen samt Miljømærkesekretariatet. Kig også forbi på hvor der kan findes mere information om brændeovne generelt, korrekt fyring mv. Yderligere oplysninger: Cand. Scient. Rasmus Brandt Lassen, Miljøstyrelsen Industri, tlf.: Johan Norden, direktør i Feriehusudlejernes Brancheforening, tlf.: Forårsvandringen 2007:

4 Slå rabatten og klip hækken! Som led i vores målsætning om at bevare og forbedre Frugthaven som rekreativt område har Bestyrelsen også i år gennemført en "forårsvandring". Det skete fredag den 25.maj 2007 med deltagelse af Vejudvalget og andre fra bestyrelsen. På vandringen blev bl.a. følgende efterset: Rabatten, herunder rødder og hække Vejhjørner Jævnlig kørsel og parkering med større vogne Vejfladens og vejskiltenes stand Skelpositioner (overensstemmelse med matrikelkort) Opmagasinering af køretøjer, herunder campingvogne Bjørneklo Vandringen observerede kun enkelte forhold, som kræver en opfølgning. De pågældende grundejere vil modtage en henvendelse herom. Det generelle indtryk er, at megen forskønnelse kan opnås ved at regelmæssigt at følge det enkle råd: Slå rabatten og klip hækken! Forårsvandringen er en årlig tilbagevendende begivenhed. Kabelnedgravningen Bestyrelsen har holdt i alt tre besigtigelser under arbejdsforløbet med nedgravningen af elkabler og forberedelsen af fibernet sammen med NESA/DONG Energys projektleder og entreprenør. Arbejdet afsluttes endeligt i august 2007, hvor vejoverskæringer og opbrudte hjørneforstærkninger reetableres. Herefter holder vi et sidste møde med DONG Energy i efteråret 2007 for at sikre, at alt er afsluttet korrekt.

5 Uddrag af Deklarationen for Holløse Frugthave af 28. juni 1962 I. Parcel ejerne er forpligtede til at respektere Holløse Frugthave Grundejerforenings vedtægter, således som disse til enhver tid måtte være lovligt vedtaget, og hvori kan optages bestemmelser om parcellernes bebyggelse, udnyttelse, beplantning m.v. alt med henblik på at udvikle og beskytte udstykningsområdet som et smukt sommerhus- og villakvarter. III. Parcellerne er bestemt for åben og lav bebyggelse, og ethvert byggeri skal tilfredsstille bestemmelserne i bygningsreglement, sundhedsvedtægt og øvrige kommunale vedtægter. På parcellerne må alene opføres sommerhuse og enfamiliehuse i smuk stil og af et tiltalende udseende. Der må ikke på nogen parcel indrettes virksomheder af nogen art, der ved røg, støj, ilde lugt kan genere naboerne. Ej heller må oplagres noget, der frembyder ubehageligt skue eller er til ulempe for naboerne. IX. Ved tilrettelægningen af indkørselsforholdene til parcellerne må sikres plads for parkering af mindst 2 biler på parcellen. X. I overfredningsnævnets førnævnte skrivelse af er bestemt, at eksisterende hegn langs ejendommens grænse skal bevares i en sådan tilstand, at bebyggelse stedse forbliver skjult. Nye parcelskel inde i plantagen skal ligeledes hegnes med levende vækster enten som hæk eller som bælte af trævækster eller sirbuske. I øvrigt gælder, at de enkelte parcelejere på hele udstykningen ved bebyggelse og haveanlæg skal bevare en væsentlig del af frugttræerne og supplere med andre trævækster, således at områdets karakter som lukket plantage stedse bevares. I øvrigt påhviler der parcel ejerne hegnspligt efter lovgivningens almindelige regler.

6 Baunehøj Vandværk A.m.b.A. Adresse: Baunehøj Vandværk, Frederiksværkvej 59, Skærød, 3200 Helsinge Åbningstider: Mandag til torsdag: , fredag: tlf fax Ved driftsforstyrrelser og akut ledningsbrud uden for normal arbejdstid kontakt tlf Drikkevandsanalyse Prøveudtager: Milana, Fiolgade 13A, 3000 Helsingør Udtaget den: Udtagningssted: Høbjergvej 32, 3200 Helsinge Analyseret for: Resultat Metode Maks. Bemærkninger Udseende/lugt i.a.b. Lab ph 7,9 DS287, AK 26 7,0-8,5 Jern <0,01 mg/l SM17 udg.3120b 0,2 Coliforme bakt. <1 /100ml DS/EN ISO <1 E. coli <1 ant./100ml DS/EN ISO < 1 Kimtal v. 22 gr.c 4 antal/ml DS/EN ISO Kimtal v. 37 gr.c 9 antal/ml DS/EN ISO Temperatur 9,5 gr.c 12 Ledningsevne 65,9 ms/m DS288 >30 Iltnindhold 6,8 mg/l DS/EN > 5 Højst tilladelige værdi er overholdt for de undersøgte parametre. i.a.b. = intet at bemærke Vandet må ikke have afvigende smag og lugt Kunstudstilling Baunehøj Vandværk har skiftende kunstudstillinger der kan besøges i åbningstiden mandagtorsdag , fredag Kilde:

7 Godt naboskab Foreningens bestyrelse lægger vægt på at bevare Holløse Frugthave som et rekreativt område af høj kvalitet. Vi har nedenfor samlet en række henstillinger til medlemmerne, som der gennem årene har været enighed om at håndhæve. Vi håber, at de kan medvirke til at fremme et godt naboskab i Frugthaven. Ideen stammer fra Grundejerforeningen for Tisvilde og Omegn, som i 2002 vedtog retningslinjer for Godt Naboskab. Hunde skal føres i snor på Frugthavens veje, efterladenskaber fjernes, og løse hunde på egen grund skal holdes bag lukket indhegning Græsslåning og anvendelse af motordrevne redskaber i perioden 1.maj til 30.september finder kun sted inden kl. 19 på hverdage og inden kl. 12 på søn- og helligdage Beplantning langs veje skal beskæres jf. gældende regler, som årligt annonceret af kommunen i lokalpressen Græsrabatten langs vejene bør jævnligt slås, og holdes fri for rødder for ikke at skade vejen Afbrænding af haveaffald kan kun foretages på steder og i perioder, hvor det er tilladt af brandmyndighederne og kun i overskyet vejr eller regnvejr. I øvrigt henvises til Genbrugsstationen i Skærød Radio og musik benyttes, så det ikke er til gene for andre. Parkering af egen bil sker inde på grunden (gæsteparkering kan ske i rabatten) Forekomst af rotter skal straks anmeldes til Gribskov kommune, som sørger for bekæmpelse Planer for om- og tilbygning på grunden fremsendes til Foreningen i god tid inden påbegyndelse med henblik på at sikre overensstemmelse med deklarationen for området. I øvrigt bør der vises hensyn over for naboer, og tvivlsspørgsmål må søges løst ved samtale og i mindelighed. Hidtil har Frugthaven været forskånet for trafikuheld. Men bilister bør huske at køre med lav fart, især når der drejes om hjørner, og forældrene bør træne de efterhånden mange legende og cyklende børn som vi er meget glade for til at være fuldt opmærksomme på trafikken på vejene. Bestyrelsen Formand: Arne Wangel, Jægersborgvej 68, 1.tv., 2800 Kgs. Lyngby, , aw@ipl.dtu.dk Kasserer.: Erik Lund-Hansen, Bistrup Park 31, 3460 Birkerød, , erlh@post.tele.dk

8 Information fra Holløse Frugthaves Grundejerforening - Sommeren 2007 Grundejerforeningen på Nettet! Bestyrelsen har besluttet at oprette en hjemmeside for foreningen på Internettet for en 1-årig prøveperiode. Du kan se den på adressen: Bestyrelsen mener, at hjemmesiden er et godt bidrag til at styrke kommunikationen med medlemmerne året igennem, selvom ikke alle har adgang til Internettet. Samtidig betyder hjemmesiden, at Holløse Frugthave får et tydeligt markeret ansigt udadtil som et attraktivt, rekreativt område. Hjemmesiden giver bl.a. potentielle købere mulighed for en første orientering om områdets karakter og foreningens aktiviteter. Giv dit besyv med om hvordan den skal udvikles. Hvilke informationer vil du gerne have adgang til via hjemmesiden, og hvordan kan den bedst opstilles? Generalforsamling Generalforsamlingen finder sted lørdag den 30.juni kl på Fællesarealet. Jeg håber, at rigtig mange medlemmer har lyst til at deltage i debatten om hvordan vi bedst muligt bevarer og udvikler Frugthaven som et rekreativt område af høj kvalitet. Husk at deltagelse i Generalforsamlingen forudsætter, at kontingentet for 2007 er betalt. Betal gerne umiddelbart efter, at I har modtaget opkrævningen. Det letter kassererens arbejde, og I slipper for evt. rykkergebyrer. Jeg vil byde de nye grundejere hjertelig velkommen i Foreningens kreds. Jeg håber, at I vil få stor glæde af jeres nye sommerhus i Frugthaven og vil deltage aktivt i Foreningens arbejde. Fortsat god sommer! Arne Wangel, Fmd., Kirsebærvænget 8

Hunde skal føres i snor på Frugthavens veje, efterladenskaber fjernes, og løse hunde på egen grund skal holdes bag lukket indhegning

Hunde skal føres i snor på Frugthavens veje, efterladenskaber fjernes, og løse hunde på egen grund skal holdes bag lukket indhegning Godt naboskab Foreningens bestyrelse lægger vægt på at bevare Holløse Frugthave som et rekreativt område af høj kvalitet. Vi har nedenfor samlet en række henstillinger til medlemmerne, som der gennem årene

Læs mere

Vejby-Tibirke Selskabet har til formål at virke for at bevare Vejby-Tibirke-egnens særpræg. Dette sker primært ved at indsamle kunst og litteratur

Vejby-Tibirke Selskabet har til formål at virke for at bevare Vejby-Tibirke-egnens særpræg. Dette sker primært ved at indsamle kunst og litteratur Vejby-Tibirke Selskabet har til formål at virke for at bevare Vejby-Tibirke-egnens særpræg. Dette sker primært ved at indsamle kunst og litteratur skabt af kunstnere bosiddende i området, eller som på

Læs mere

Vejby-Tibirke Selskabet

Vejby-Tibirke Selskabet Vejby-Tibirke Selskabet Formand: Christian Friis Tlf: 4870 8408 Kasserer og Webmaster: Hans K. Jacobsen Tlf: 4879 5505 Vejby-Tibirke Selskabet har til formål at virke for at bevare kendskabet til Vejby-

Læs mere

Vejby-Tibirke Selskabet

Vejby-Tibirke Selskabet Vejby-Tibirke Selskabet Formand: Christian Friis Tlf: 4870 8408 Kasserer og Webmaster: Hans K. Jacobsen Tlf: 4879 5505 Vejby-Tibirke Selskabet har til formål at virke for at bevare kendskabet til Vejby-

Læs mere

Links på Internettet om lokalsamfundet

Links på Internettet om lokalsamfundet Links på Internettet om lokalsamfundet Holløse Frugthave på Google Streetview: http://maps.google.dk/ skriv f.eks.: Frugthaven 1, 3210 Vejby klik på og træk den gule mand til punktet på kortet, hvor du

Læs mere

Vejby Tibirke Selskabets store årlige sommerudstilling

Vejby Tibirke Selskabets store årlige sommerudstilling Maleren William Scharff selvportræt (30.okt. 1886 20.sept. 1959) var en af de ledende kræfter i kubismens gennembrud herhjemme og udviklede sig senere til at blive en moderne klassiker i dansk kunst. Vejby

Læs mere

Vejby Tibirke Selskabets store årlige sommerudstilling

Vejby Tibirke Selskabets store årlige sommerudstilling Victor Haagen-Müller Maler (1894-1959) Dansk maler. Landskaber, portrætter, figurbilleder og store dekorative udsmykninger, bl.a. til Sorø Akademi, Centralsygehuset i Hillerød og Godhavn. Victor Haagen-Müller

Læs mere

Vejby Tibirke Selskabets store årlige sommerudstilling

Vejby Tibirke Selskabets store årlige sommerudstilling Ejler Bille 6.3.1910-1.5.2004, dansk maler, grafiker, billedhugger og digter. Som en af pionererne inden for den abstrakte kunst i Danmark var Ejler Bille en af 1900-t.s betydeligste danske billedkunstnere.

Læs mere

Forårsvandring. Loppemarked på fællesarealet?

Forårsvandring. Loppemarked på fællesarealet? Forårsvandring Som led i vores målsætning om at bevare og forbedre Frugthaven som rekreativt område har Bestyrelsen besluttet at gennemføre en "forårsvandring". Det skete Grundlovsdag, lørdag den 5.juni

Læs mere

Håndhævelse af regler vedtaget på generalforsamlingen 9. april 2017

Håndhævelse af regler vedtaget på generalforsamlingen 9. april 2017 Håndhævelse af regler vedtaget på generalforsamlingen 9. april 07 Formålet med denne vedtagelse er at skabe større gennemsigtighed / ensartethed i hvem der gør hvad i relation til håndhævelse af reglerne

Læs mere

Dagsordenens punkt 7.3 Ved Strandgaarden: Forslag om håndhævelse af regler. Forslag fra bestyrelsen om håndhævelse af regler

Dagsordenens punkt 7.3 Ved Strandgaarden: Forslag om håndhævelse af regler. Forslag fra bestyrelsen om håndhævelse af regler Forslag fra bestyrelsen om håndhævelse af regler Som det fremgår at dagsordenspunktet Forslag fra Keld Boeck, Fjordvej om gennemgang af servitutter, så har dette resulteret i følgende forslag til generalforsamlingsbeslutning

Læs mere

Bestyrelsens beretning 2014

Bestyrelsens beretning 2014 Bestyrelsens beretning 2014 Vandkvalitet Vi har både godt og rigeligt vand fra vores boringer i St. Fuglede og ved Svallerup Strand. Der har i 2014 ikke været konstateret pesticider i vores drikkevand.

Læs mere

Randers Kommune. Orientering til ejere af private enkeltboringer og brønde om kommunens tilsyn med drikkevandskvaliteten

Randers Kommune. Orientering til ejere af private enkeltboringer og brønde om kommunens tilsyn med drikkevandskvaliteten Randers Kommune Orientering til ejere af private enkeltboringer og brønde om kommunens tilsyn med drikkevandskvaliteten Teknisk forvaltning vand og virksomheder Oktober 2001 Tilsyn Randers Kommune fører

Læs mere

HUSORDEN. for. Andelsboligforeningen Birkebakken II Birken, Birkehegnet 7, 2630 Høje Taastrup

HUSORDEN. for. Andelsboligforeningen Birkebakken II Birken, Birkehegnet 7, 2630 Høje Taastrup Andelsboligforeningen Birkebakken II Birkehegnet 7, 2630 Taastrup HUSORDEN for Andelsboligforeningen Birkebakken II Birken, Birkehegnet 7, 2630 Høje Taastrup 20140901_Husordenen.doc www.birkebakken-2.dk

Læs mere

OMEGNENS FRITIDSHAVEFORENING

OMEGNENS FRITIDSHAVEFORENING OMEGNENS FRITIDSHAVEFORENING KVISTGÅRD Deklaration Undertegnede grundejerforening O.F. - Omegnens Fritidshaveforening - deklarerer herved, som ejer af matr. nr. 5 a Munkegårde, Tikøb med virkning for

Læs mere

HUSORDEN AFD. 6 Kejlstrupvej 7-13

HUSORDEN AFD. 6 Kejlstrupvej 7-13 HUSORDEN AFD. 6 Kejlstrupvej 7-13 Vi vil gerne med denne lille folder ønske dig/jer velkommen til afd. 6. og håber du/i vil falde godt til. I denne folder vil du finde de fleste oplysninger, der er brug

Læs mere

Ordensreglement for Haveforeningen Hjortespring

Ordensreglement for Haveforeningen Hjortespring Ordensreglement for Haveforeningen Hjortespring Maj 2017 15. reviderede udgave 1. Medlemmer af Haveforeningen Hjortespring er til enhver tid pligtige til at overholde dette ordensreglement. Adgang til

Læs mere

S E R V I T U T T E R

S E R V I T U T T E R Original. A F S K R I F T I anledning af at undertegnede NORDKYFA A/S, Rågeleje, agter at udstykke og sælge de mig tilhørende arealer matr.nr. 6-g, 6-u, 6-v og 6-x Smidstrup by, Blistrup sogn, i overensstemmelse

Læs mere

FREDERIKSBORG ALMENE BOLIGFORENING

FREDERIKSBORG ALMENE BOLIGFORENING FREDERIKSBORG ALMENE BOLIGFORENING HUSORDEN AFDELING 405 LANGBJERG PARK BØR OPBEVARES SAMMEN MED LEJEKONTRAKT SEPTEMBER 2000 REV. 9. SEPTEMBER 2013 Skik og orden Enhver beboer forpligter sig til at iagttage

Læs mere

H. F. Ellebækhøj. Vedtægter for Haveforeningen Ellebækhøj Stiftet den 20. marts 1948.

H. F. Ellebækhøj. Vedtægter for Haveforeningen Ellebækhøj Stiftet den 20. marts 1948. H. F. Ellebækhøj Vedtægter for Haveforeningen Ellebækhøj Stiftet den 20. marts 1948. 1 Foreningens navn er Ellebækhøj stiftet den 20. marts 1948. Foreningen, som efter lov af 2001, har status som varige

Læs mere

Velkommen til Sommerhusforeningen

Velkommen til Sommerhusforeningen Velkommen til Sommerhusforeningen Bestyrelsen i Sommerhus- og Vedligeholdelsesforeningen Grenaa Strand vil gerne byde jer hjertelig velkommen i vores sommerhusområde. Vi håber I må blive glade for at være

Læs mere

Ordensregler Haveforeningen Røde Mellemvej

Ordensregler Haveforeningen Røde Mellemvej Ordensregler Haveforeningen Røde Mellemvej Når man har en kolonihave er det et medlemskab af en forening. Man har meldt sig ind i et forpligtende fællesskab. Ordenreglerne er sociale spilleregler, som

Læs mere

Grundeejerforeningen Fruekilden

Grundeejerforeningen Fruekilden Grundeejerforeningen 10-04-2014 Til Grundeejerforeningen s medlemmer. Emne: Indkaldelse til ordinær generalforsamling. Ref.: Vedtægter for Grundejerforeningen. Grundejerforeningen indkalder herved til

Læs mere

DEKLARATION. a) De til enhver tid værende ejere af arealer inden for deklarationsområdet skal være medlemmer af Grundejerforeningen Fyrrelunden.

DEKLARATION. a) De til enhver tid værende ejere af arealer inden for deklarationsområdet skal være medlemmer af Grundejerforeningen Fyrrelunden. (Forslag til generalforsamlingen den 28. maj 2006) DEKLARATION Undertegnede Grundejerforeningen Fyrrelunden,som repræsentant for ejerne af grunde udstykket fra matr. nr. 1cp og 1cq Tollerup by, Melby sogn,

Læs mere

HUSORDEN Dannerhøj. 1 Bygninger

HUSORDEN Dannerhøj. 1 Bygninger Husorden afd.17 HUSORDEN Dannerhøj Denne husorden skal ses i sammenhæng med nødvendigheden af at opretholde faste regelsæt i en fælles bebyggelse som Dannerhøj, hvor mange mennesker bor så tæt sammen som

Læs mere

Husordensregler for Rosenvænget afd. 08/25

Husordensregler for Rosenvænget afd. 08/25 Husordensregler for Rosenvænget afd. 08/25 Vedtaget på beboermødet den 8. juni 2015 I en boligafdeling med mange beboer er man fælles om mange ting, og man bliver derfor mere eller mindre afhængige af

Læs mere

Ordensregler for Grundejerforeningen Over Holluf Toften/Over Holluf vej

Ordensregler for Grundejerforeningen Over Holluf Toften/Over Holluf vej Ordensregler for Grundejerforeningen Over Holluf Toften/Over Holluf vej Gældende fra 01 12 2012 Ordensregler for Grundejerforeningen Over Holluf Toften/Over Holluf vej Foruden efterfølgende regler gældende

Læs mere

mindre co 2 større livskvalitet

mindre co 2 større livskvalitet dig og din brændeovn mindre co 2 større livskvalitet Foreningen af leverandører af pejse og brændeovne i Danmark Investering i en brændeovn og korrekt fyring med træ er det mest effektive, du og din familie

Læs mere

HUSORDEN VIBO AFDELING 350 KROGTOFTEN

HUSORDEN VIBO AFDELING 350 KROGTOFTEN BOLIGFORENINGEN VIBO HUSORDEN VIBO AFDELING 350 KROGTOFTEN GODKENDT PÅ AFDELINGSMØDET DEN 13. SEPTEMBER 2004 REV. PÅ BEBOERMØDET DEN 26. FEBRUAR 2013 1. Anlægget Skån de grønne områder - alle vil gerne

Læs mere

Indhold Boligen Området Husorden Til-/fraflytning

Indhold Boligen Området Husorden Til-/fraflytning Indhold Boligen... 2 Afløb/toilet:... 2 Akutte skader:... 2 Antenne:... 2 Hvidevarer:... 2 Nøgler og låse:... 2 Skure:... 2 Særlige aftaler:... 3 Udluftning:... 3 Vandlåse:... 3 Vedligeholdelse af have:...

Læs mere

HUSORDEN. VIBO afdeling 350, Krogtoften

HUSORDEN. VIBO afdeling 350, Krogtoften VIBO afdeling 350, Krogtoften Vedtaget på beboermøde Revideret 13. september 2004 7. februar 2019 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Anlægget... 2 2. Færdsel på området... 2 3. Parkering... 2 4. Cykler, knallerter

Læs mere

HUSORDEN Dannerhøj. 1 Bygninger

HUSORDEN Dannerhøj. 1 Bygninger Husorden afd.17 HUSORDEN Dannerhøj Denne husorden skal ses i sammenhæng med nødvendigheden af at opretholde faste regelsæt i en fælles bebyggelse som Dannerhøj, hvor mange mennesker bor så tæt sammen som

Læs mere

Miljø og Teknik. Orientering til ejere af private brønde og boringer om kommunens tilsyn med drikkevandskvaliteten

Miljø og Teknik. Orientering til ejere af private brønde og boringer om kommunens tilsyn med drikkevandskvaliteten Miljø og Teknik Orientering til ejere af private brønde og boringer om kommunens tilsyn med drikkevandskvaliteten Miljø og Teknik Drikkevand August 2014 Tilsyn Miljø og Teknik fører tilsyn med drikkevandet

Læs mere

ANALYSERAPPORT. MILANA ALS Environmental Bakkegårdsvej 406 A 3050 Humlebæk, Denmark Telefon: + 45 4925 0770

ANALYSERAPPORT. MILANA ALS Environmental Bakkegårdsvej 406 A 3050 Humlebæk, Denmark Telefon: + 45 4925 0770 Udskrevet: 19-02-2013 Modtaget: 05-02-2013 Påbegyndt: 05-02-2013 Ordrenr.: 223619 Udtaget: 05.02.2013 kl. 11.25 Prøvetype: Drikkevand - Normal kontrol Prøvenr.: 9683/13 Temperatur ved prøvetagning 8.7

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Grundejerforeningen Færgebakkerne. Orø

VEDTÆGTER. for. Grundejerforeningen Færgebakkerne. Orø VEDTÆGTER for Grundejerforeningen Færgebakkerne Orø 1 Foreningens navn er Grundejerforeningen FÆRGEBAKKERNE. Dens hjemsted er Orø, Holbæk Kommune. Grundejerforeningens formål er at varetage medlemmernes

Læs mere

Det bedste vand kommer fra hanen

Det bedste vand kommer fra hanen Det bedste vand kommer fra hanen Hvor kommer vandet fra? Vand er i konstant bevægelse. Den måde, det bevæger sig på, hedder vandets kredsløb. Når det regner eller sner, kommer der vand på jorden. Vandet

Læs mere

Velkommen til KRÜGERHAVEN

Velkommen til KRÜGERHAVEN Afdeling 62 Georg Krügers Vej Velkommen til KRÜGERHAVEN Med denne folder vil vi gerne byde dig/jer velkommen til vores afdeling. Hvis du har spørgsmål, forslag til nye tiltag eller ideer, er du altid velkommen

Læs mere

Bestyrelsens beretning 2018

Bestyrelsens beretning 2018 Bestyrelsens beretning 2018 Vandkvalitet Vi har både godt og rigeligt vand fra vores boringer i Store Fuglede, ved Svallerup Strand og i Bjerge. Alle kvalitetskrav til drikkevandet har i 2018 været opfyldt.

Læs mere

G/F Øresundsparken Nivå

G/F Øresundsparken Nivå Generelt Ordensreglementet er vedtaget på ordinær generalforsamling (17. marts 2009) og udarbejdet med henvisning til Vedtægter for Grundejerforeningen Øresundsparken 3, stk. 1, b, samt den tinglyste deklaration

Læs mere

Vandbesparelser og afledning af regnvand. Jane Meller Thomsen - Center for Miljø, Københavns Kommune

Vandbesparelser og afledning af regnvand. Jane Meller Thomsen - Center for Miljø, Københavns Kommune Vandbesparelser og afledning af regnvand Jane Meller Thomsen - Center for Miljø, Københavns Kommune A) Er vandbesparelser vigtige generelt eller kun i de egne af landet, hvor vand er en meget begrænset

Læs mere

DEN ALMENNYTTIGE ANDELSBOLIGFORENING VIBO

DEN ALMENNYTTIGE ANDELSBOLIGFORENING VIBO 2010 DEN ALMENNYTTIGE ANDELSBOLIGFORENING VIBO HUSORDEN VIBO AFDELING 225 AHORNVÆNGET GODKENDT PÅ BEBOERMØDE DEN 15. JANUAR 2002 REV. 2. FEBRUAR 2010 1) Affald Affaldsposerne må kun benyttes til affald,

Læs mere

Ordensregler. Brøndby Haveby afd.7

Ordensregler. Brøndby Haveby afd.7 Side 1/5 1 1.1 ne gælder for 1.2 Ved gentagne overtrædelser af ordensbestemmelserne kan 8 i vedtægterne træde i kraft. 1.3 Havelejeren er ansvarlig for enhver overtrædelse, der begås af havelejeren, dennes

Læs mere

Husorden 1-1012 Herlevgårdsvej

Husorden 1-1012 Herlevgårdsvej Husorden 1-1012 Herlevgårdsvej Vedtaget den 15. marts 2006. Det er vigtigt, du som beboer kender dine rettigheder og pligter, som de fremgår af lejekontrakten, denne HUSORDEN, vedligeholdelsesreglementet

Læs mere

Bestyrelsens beretning 2017

Bestyrelsens beretning 2017 Bestyrelsens beretning 2017 Vandkvalitet Vi har både godt og rigeligt vand fra vores boringer i Store Fuglede, ved Svallerup Strand og i Bjerge. Der blev i 2017 konstateret forekomst af desphenylchloridazon

Læs mere

RIGHT SOLUTIONS RIGHT PARTNER

RIGHT SOLUTIONS RIGHT PARTNER Udskrevet: 21-05-2019 Modtaget: 16-05-2019 Påbegyndt: 16-05-2019 Ordrenr.: 507370 Udtaget: 16.05.2019 Prøvetager: Lab/ Kunde:,, Prøvenr.: 77490/19 Udseende # Klar (1) - - Vandet må ikke have en afvigende

Læs mere

Ordensregler for Afdeling 20. Bloksbjergparken 1-69 & 2-38:

Ordensregler for Afdeling 20. Bloksbjergparken 1-69 & 2-38: «Lejekontrakt_Navn» «Lejekontrakt_Medunderskriv» Dato Ordensregler for Afdeling 20 Bloksbjergparken 1-69 & 2-38: Generelt: Der skal ansøges om tilladelse til væsentlige ændringer ved boligen/haven, samt

Læs mere

Regnvandstønde. Hvordan nedsætter jeg min vandregning?

Regnvandstønde. Hvordan nedsætter jeg min vandregning? Regnvandstønde Hvordan nedsætter jeg min vandregning? Regnvandsopsamling er et enkel og billigt system til vandbesparelser. Du behøver nemlig ikke nødvendigvis at bruge rent drikkevand til toiletskyl,

Læs mere

Medlemmerne indkaldes hermed til

Medlemmerne indkaldes hermed til Rågeleje, 28 april 2016 Medlemmerne indkaldes hermed til Grundejerforeningen Gl. Strandbjerggaards ordinære generalforsamling lørdag den 21. maj 2016 kl. 11.00 i Vejby Forsamlingshus, Stationsvej 14, 3210

Læs mere

Husorden for Katrinebjergparken.

Husorden for Katrinebjergparken. Husorden for Katrinebjergparken. 1 Overholdelse Husordenen skal overholdes af alle lejlighedsejere i Ejerforeningen, i det følgende benævnt Beboeren. Beboeren har ansvaret for, at dennes husstand, lejere

Læs mere

AB Merlegårdsparken II

AB Merlegårdsparken II Loftsrum: AB Merlegårdsparken II Husorden Loftsrummene må ikke benyttes som opholds- eller soverum, og der må ikke opbevares brandbare væsker. Brug af ild eller anden adfærd, der kan beskadige andelsforeningens

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN FÆRGEBAKKERNE ORØ

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN FÆRGEBAKKERNE ORØ VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN FÆRGEBAKKERNE ORØ Stk.1: Foreningens navn er Grundejerforeningen FÆRGEBAKKERNE. Dens hjemsted er Orø, Holbæk Kommune. 1 Stk. 2: Grundejerforeningens formål er at varetage

Læs mere

Information til forbrugerne om drikkevandet Februar 2015

Information til forbrugerne om drikkevandet Februar 2015 Information til forbrugerne om drikkevandet Februar 2015 Visse Vandværk A.m.b.a. www.vissevand.dk Indholdsfortegnelse Regnskabets hovedtal for 2014 Se nedenfor Regnskab kan efter generalforsamlingen ses

Læs mere

Referat fra generalforsamling i Grundejerforeningen Skovledet d. 28. maj 2008

Referat fra generalforsamling i Grundejerforeningen Skovledet d. 28. maj 2008 Referat fra generalforsamling i Grundejerforeningen Skovledet d. 28. maj 2008 Tilstede: Margrethe og Torben nr. 7, Nicolai nr. 8, Sisse nr. 9, Jesper nr. 13, Anders nr. 14, Jens nr. 16, Ole nr. 20, Niels

Læs mere

Husorden Afdeling 21. Fjordparken 4-26

Husorden Afdeling 21. Fjordparken 4-26 Husorden Afdeling 21 Fjordparken 4-26 INDHOLDSFORTEGNELSE TIL HUSORDEN INDHOLD: SIDE: INDLEDNING 3 ANSVAR OG FORSIKRING AFFALD BAD OG TOILET DØRE/VINDUER EL EMHÆTTER HAVER 5 HUSDYR (HUND/KAT) 6 MUSIK -

Læs mere

Grundejerforeningen Nøddeboparken www.noddeboparken.dk NØDDERÅBET

Grundejerforeningen Nøddeboparken www.noddeboparken.dk NØDDERÅBET Grundejerforeningen Nøddeboparken www.noddeboparken.dk NØDDERÅBET November 2009 Bestyrelsen: Navn: Adresse: Telefon: Formand Lene Knudsen Ørnebo 11 43 73 33 19 Næstformand Søren Andersen Ørnebo 7 30 57

Læs mere

Bestyrelsens sammensætning Bestyrelsen er i igen år konstitueret som følger:

Bestyrelsens sammensætning Bestyrelsen er i igen år konstitueret som følger: Grundejerforeningen Københavnergåiien Det blev anbefalet, at de berørte ejere også uden et ejerskifte tænker på at bringe forholdene i orden ved kommende ændringer i beplantningen på parcellen, ligesom

Læs mere

INFORMATION FRA NORDENSKOV VANDVÆRK

INFORMATION FRA NORDENSKOV VANDVÆRK INFORMATION FRA NORDENSKOV VANDVÆRK 2007 TAKSTBLAD 1/1-31/12 2007 1.LEDNINGSBIDRAG (Forsynings- og stikledning) Ledningsbidraget er baseret på en partsfordeling, der er således: 1 part a.parcelhus/lejlighed

Læs mere

afd. 6 Juni 2015 HVEM HVAD HVOR AFDELING 6 SIRIUSPARKEN

afd. 6 Juni 2015 HVEM HVAD HVOR AFDELING 6 SIRIUSPARKEN HVEM HVAD HVOR I AFDELING 6 SIRIUSPARKEN VELKOMMEN: Når man som nyindflytter står med et spørgsmål af praktisk karakter vedrørende afdelingen, eller man som gammel beboer har glemt hvordan var det nu det

Læs mere

Godhavn Grundejerforening

Godhavn Grundejerforening Godhavn Grundejerforening Nr. 45 Medlemsinformation 16. maj 2009 Ordinær generalforsamling Der indkaldes herved til ordinær generalforsamling i Godhavn Grundejerforening Søndag den 21. juni 2009. kl. 10.00

Læs mere

Regnvandsanlæg Lovgivning og myndighedsbehandling

Regnvandsanlæg Lovgivning og myndighedsbehandling Regnvandsanlæg Lovgivning og myndighedsbehandling Inge Faldager,, 1 BEK nr. 1449 af 11/12/2007 Gældende bekendtgørelse om vandkvalitet og tilsyn med vandforsyningsanlæg Kvalitetskrav til vand fra vandforsyningssystemer

Læs mere

Brug gratis regnvand i din have, dit toilet og din vaskemaskine det er enkelt og godt for miljøet

Brug gratis regnvand i din have, dit toilet og din vaskemaskine det er enkelt og godt for miljøet Brug gratis regnvand i din have, dit toilet og din vaskemaskine det er enkelt og godt for miljøet Brug dit regnvand det er nemt, gratis og godt for miljøet Vi besluttede, vi ville bygge et nulenergihus.

Læs mere

Grundejerforeningen Dyssegårdsparken Flinteøksen 4, 4700 Næstved

Grundejerforeningen Dyssegårdsparken Flinteøksen 4, 4700 Næstved GÆLDENDE BESTEMMELSER FOR GRUNDEJERFORENINGEN DYSSEGÅRDSPARKEN Vedtaget den 25. marts 2019 Side 1 af 6 GÆLDENDE BESTEMMELSER FOR GRUNDEJERFORENINGEN DYSSEGÅRDSPARKEN 1. Et hvert medlem af Grundejerforeningen

Læs mere

DEN ALMENNYTTIGE ANDELSBOLIGFORENING VIBO

DEN ALMENNYTTIGE ANDELSBOLIGFORENING VIBO DEN ALMENNYTTIGE ANDELSBOLIGFORENING VIBO HUSORDEN VIBO AFDELING 830 ENGELHOLM ALLE VEDTAGET PÅ ORDINÆRE BOERMØDER: 5/3/02, 3/9/02 & 10/3/05 1. Færdsel på trapper, brug af elevator samt færdsel på de til

Læs mere

Hvem er vi. Parkerede biler på vores smalle veje. Beder vi Dem, venligst om at parkere. Af hensyn til den daglige trafik på vores smalle veje,

Hvem er vi. Parkerede biler på vores smalle veje. Beder vi Dem, venligst om at parkere. Af hensyn til den daglige trafik på vores smalle veje, Velkommen til Hvem er vi Parkerede biler på vores smalle veje. Af hensyn til den daglige trafik på vores smalle veje, Der opstår ofte farlige situationer pga. parkerede biler, Aht. Ambulancer, brand, snerydning,

Læs mere

Medlemsnyt september 2007

Medlemsnyt september 2007 Medlemsnyt september 2007 Bestyrelsen lovede på den ordinære generalforsamling, at der fremover jævnligt ville udkomme nyhedsbreve til medlemmerne. I dette nyhedsbrev vil vi orientere om det der er sket

Læs mere

»Sådan får De bedre vand-vaner«

»Sådan får De bedre vand-vaner« »Sådan får De bedre vand-vaner«danske Vandværkers Forening Det forventer vi af drikkevandet: Det er billigt Det er ikke sundhedsfarligt at drikke Det smager godt Det er klart Det er køligt Det lugter ikke

Læs mere

Husorden afdeling 88 - Skæphøj

Husorden afdeling 88 - Skæphøj Nærværende husorden er udarbejdet af afdelingsbestyrelsen og vedtaget på det årlige afdelingsmøde. Denne reviderede udgave er vedtaget på afdelingsmødet den 27. september 2011. Vi lægger i husorden op

Læs mere

Grundejerforeningen Dyssegårdsparken Flinteøksen 4, 4700 Næstved

Grundejerforeningen Dyssegårdsparken Flinteøksen 4, 4700 Næstved GÆLDENDE BESTEMMELSER FOR GRUNDEJERFORENINGEN DYSSEGÅRDSPARKEN Vedtaget den 21. marts 2017 Side 1 af 6 GÆLDENDE BESTEMMELSER FOR GRUNDEJERFORENINGEN DYSSEGÅRDSPARKEN 1. Et hvert medlem af Grundejerforeningen

Læs mere

BEBOERREPRÆSENTATIONEN BYDER DIG/JER VELKOMMEN TIL BYGMESTERHAVEN. www.bygmesterhaven.com

BEBOERREPRÆSENTATIONEN BYDER DIG/JER VELKOMMEN TIL BYGMESTERHAVEN. www.bygmesterhaven.com 1 BEBOERREPRÆSENTATIONEN BYDER DIG/JER VELKOMMEN TIL BYGMESTERHAVEN www.bygmesterhaven.com På følgende sider findes lidt praktisk info INDHOLDSFORTEGNELSE 2 NYTTIGE TELEFONNUMRE side 3 Datea A/S Akutte

Læs mere

GRUNDEJERFORENINGEN FUGLEVANGEN FUGLEVANGEN. 3120 Dronningmølle Medlem af Gribskov Grundejerforbund Øst TIL NYE MEDLEMMER

GRUNDEJERFORENINGEN FUGLEVANGEN FUGLEVANGEN. 3120 Dronningmølle Medlem af Gribskov Grundejerforbund Øst TIL NYE MEDLEMMER GRUNDEJERFORENINGEN FUGLEVANGEN FUGLEVANGEN 3120 Dronningmølle Medlem af Gribskov Grundejerforbund Øst TIL NYE MEDLEMMER Bestyrelsen byder Dem velkommen i Grundejerforeningen Fuglevangen og vedlægger foreningens

Læs mere

G/F Øresundsparken Nivå

G/F Øresundsparken Nivå Generelt Ordensreglementet er vedtaget på ordinær generalforsamling (17. marts 2009) og udarbejdet med henvisning til Vedtægter for Grundejerforeningen Øresundsparken 3, stk. 1, b, samt den tinglyste deklaration

Læs mere

Vejledning til ejere af egen husholdningsboring. Version 1., 9. februar 2018 dok Læs mere:

Vejledning til ejere af egen husholdningsboring. Version 1., 9. februar 2018 dok Læs mere: Vejledning til ejere af egen husholdningsboring Version 1., 9. februar 2018 dok 2018-29332 Læs mere: www.vesthimmerland.dk/grundvand 1 Indhold A Vandkvalitet...2 B - Vejledende grænseværdier...2 C Hvis

Læs mere

Elstedgårde. Generalforsamling Onsdag d. 8. marts 2017 kl i Sognegården v/elsted Kirke. Velkommen. 1. Valg af dirigent og referent

Elstedgårde. Generalforsamling Onsdag d. 8. marts 2017 kl i Sognegården v/elsted Kirke. Velkommen. 1. Valg af dirigent og referent Elstedgårde Generalforsamling 2017 Onsdag d. 8. marts 2017 kl. 19.00 i Sognegården v/elsted Kirke Velkommen 1. Valg af dirigent og referent 2. Bestyrelsens beretning 3. Regnskabsaflæggelse for 2016 4.

Læs mere

Overtrædelse af Deklarationen Grundejerforeningen RØNNEHOLTPARKEN. Temaaften den 30. september 2010

Overtrædelse af Deklarationen Grundejerforeningen RØNNEHOLTPARKEN. Temaaften den 30. september 2010 Overtrædelse af Deklarationen Grundejerforeningen RØNNEHOLTPARKEN Temaaften den 30. september 2010 Dagsorden Introduktion til og baggrund for afholdelse af Temaaften Udvalgte brud på Deklarationen til

Læs mere

Ordensreglement Afdeling 39 Mallinggårdsvej 8A 64B & 117A 141 B

Ordensreglement Afdeling 39 Mallinggårdsvej 8A 64B & 117A 141 B Ordensreglement Afdeling 39 Mallinggårdsvej 8A 64B & 117A 141 B Adresse: Tornøegade 12, 8300 Odder Telefon: 70 27 97 97 Hjemmeside: E-mail: www.domibolig.dk mail@domibolig.dk Telefon- og ekspeditionstid:

Læs mere

Stempel: kr. øre D E K L A R A T I O N.

Stempel: kr. øre D E K L A R A T I O N. Fællesdeklaration tinglyst på matr. 4 e, 7 a, 7 æ, 8 a og 11 a, avnsø By, Føllenslev Sogn, Skippinge erred, olbæk Amt. Tinglyst 16-6-1970: Dokument om benyttelse, bebyggelse, hegn, veje, grundejerforening

Læs mere

Grundejerforeningen Fredensborg Søpark. Ordensregler. Retningslinjer for fællesskabet

Grundejerforeningen Fredensborg Søpark. Ordensregler. Retningslinjer for fællesskabet Grundejerforeningen Fredensborg Søpark Ordensregler Retningslinjer for fællesskabet 2014 Forord Nedenstående retningslinjer er udarbejdet på baggrund af mere eller mindre uskrevne regler, som stort set

Læs mere

HUSORDEN for Ejerforeningen Sorøparken 1-8. Husorden 2012

HUSORDEN for Ejerforeningen Sorøparken 1-8. Husorden 2012 Sorø, april 2012 Forord Husorden 2012 Nærværende husorden vedtaget på den ordinære generalsamling den 12. april 2012. De generelle regler benyttelse af lejligheder og lokaler i ejendommen findes i eningens

Læs mere

LOKALPLAN BOLIGOMRÅDE VED KLOKKESTABELEN GL. HASSERIS LANDSBY

LOKALPLAN BOLIGOMRÅDE VED KLOKKESTABELEN GL. HASSERIS LANDSBY LOKALPLAN 05-049 BOLIGOMRÅDE VED KLOKKESTABELEN GL. HASSERIS LANDSBY Redegørelse (grå sider) Lokalplanens formål............................................................................ Lokalplanområdet...................................................................................

Læs mere

Om Aarhus Vand. Aarhus Vand henter grundvand op fra jorden, behandler det på vandværker og sender det ud til dig som rent drikkevand.

Om Aarhus Vand. Aarhus Vand henter grundvand op fra jorden, behandler det på vandværker og sender det ud til dig som rent drikkevand. Velkommen som kunde Om Aarhus Vand Aarhus Vand henter grundvand op fra jorden, behandler det på vandværker og sender det ud til dig som rent drikkevand. Vi håndterer også dit spildevand gennem kloaksystemet

Læs mere

20. AUGUST 2018 HUSORDEN FOR ASMILD HEGN

20. AUGUST 2018 HUSORDEN FOR ASMILD HEGN 20. AUGUST 2018 HUSORDEN FOR ASMILD HEGN Indholdsfortegnelse AFFALD... 2 AFLØB, BAD OG TOILET... 2 AKTIVITETER... 2 ANTENNER... 2 FODRING AF FUGLE OG ANDRE DYR... 2 FÆLLESAREALER... 2 GRILL... 2 GRØNNE

Læs mere

HUSORDEN GRUNDEJERFORENINGEN GÆNGEHAVEN

HUSORDEN GRUNDEJERFORENINGEN GÆNGEHAVEN HUSORDEN GRUNDEJERFORENINGEN GÆNGEHAVEN 1. FORMÅL Denne husorden har til formål at udstikke nogle fælles retningslinjer, således at unødige tvister om, hvorvidt noget er tilladt eller ej, undgås i videst

Læs mere

HUSORDEN Rækkehuse og fritliggende huse

HUSORDEN Rækkehuse og fritliggende huse HUSORDEN Rækkehuse og fritliggende huse Afdeling 017 - Slagelsegade Godkendt på afdelingsmødet den 21.11.2012 Side 1 af 4 Indholdsfortegnelse Fælles ordensregler... 2 Forurening... 2 Musik... 2 Parabol/antenne...

Læs mere

Håndhævelsesvejledning for opfølgning ved konstatering af utilfredsstillende drikkevandskvalitet for vandforsyningsanlæg < 3.000 m 3 /år.

Håndhævelsesvejledning for opfølgning ved konstatering af utilfredsstillende drikkevandskvalitet for vandforsyningsanlæg < 3.000 m 3 /år. 1 Håndhævelsesvejledning for opfølgning ved konstatering af utilfredsstillende drikkevandskvalitet for vandforsyningsanlæg < 3.000 m 3 /år. 1. Lovgivning Lovgrundlaget for drikkevandskvalitet på enkeltanlæg:

Læs mere

Evostate Bøgeparken ApS Bøgeparken 75-141, 5792 Årslev

Evostate Bøgeparken ApS Bøgeparken 75-141, 5792 Årslev Evostate Bøgeparken ApS Bøgeparken 75-141, 5792 Årslev HUSORDENSREGLER Ejendommen administreres af: Evostate Partners A/S Torvegade 1, 4. 5000 Odense C Tlf.: 31633800 Email: info@evostate.dk Bøgeparken

Læs mere

Uddannelse af driftsansvarlige energirigtig drift VAND. Jørn Bødker og Peter Poulsen Energi og Klima

Uddannelse af driftsansvarlige energirigtig drift VAND. Jørn Bødker og Peter Poulsen Energi og Klima Uddannelse af driftsansvarlige energirigtig drift VAND Jørn Bødker og Peter Poulsen Energi og Klima HVORFOR SKAL VI SPARE PÅ VANDET? Det koster fra 20 til 80 kr. pr. m 3 Ressourcer Vandløb løber tør om

Læs mere

Hovedstadsområdets Vandsamarbejde VAND. Vand er liv brug det med omtanke

Hovedstadsområdets Vandsamarbejde VAND. Vand er liv brug det med omtanke Hovedstadsområdets Vandsamarbejde VAND Vand er liv brug det med omtanke Renhed Vand er liv Energi Fællesskab Velvære Leg Lyst Ansvar Omtanke Behov For millioner af år siden var hele kloden dækket af vand.

Læs mere

HUSORDEN VIBO AFDELING 141 CHARLOTTEGÅRDSHAVE

HUSORDEN VIBO AFDELING 141 CHARLOTTEGÅRDSHAVE BOLIGFORENINGEN VIBO HUSORDEN VIBO AFDELING 141 CHARLOTTEGÅRDSHAVE GODKENDT NOVEMBER 1996 REV. 30. APRIL 2014 Velkommen til afdeling 141 Afdelingen har selvfølgelig en husorden, den er ment som en hjælp

Læs mere

HUSORDENSREGLEMENT FOR AFDELING 43. Ladefogedvej B

HUSORDENSREGLEMENT FOR AFDELING 43. Ladefogedvej B Nyrevideret husordensreglement godkendt på ekstraordinært afdelingsmøde 6. maj 2019. Omdelt af ejendomsfunktionæren 22. maj 2019. Hver boligorganisationsafdeling har sit eget husordensreglement. Det er

Læs mere

GRUNDEJERFORENINGEN ØRNBJERG

GRUNDEJERFORENINGEN ØRNBJERG GRUNDEJERFORENINGEN ØRNBJERG VELKOMMEN TIL KETTRUP BJERGE 1 Grundejerforeningen Ørnbjerg v / formand Søren Dam Søndergade 58 9700 Brønderslev Tlf.: 98 80 09 26 Mail: soerendam@mail.dk Kettrup Bjerge. XXXX

Læs mere

Information til forbrugerne om drikkevandet Februar 2016

Information til forbrugerne om drikkevandet Februar 2016 Information til forbrugerne om drikkevandet Februar 2016 Visse Vandværk A.m.b.a. www.vissevand.dk Indholdsfortegnelse Regnskabets hovedtal for 2015 Se nedenfor Regnskab kan efter generalforsamlingen ses

Læs mere

H. F. Ellebækhøj. Vedtægter for Haveforeningen Ellebækhøj Stiftet den 20. marts 1948.

H. F. Ellebækhøj. Vedtægter for Haveforeningen Ellebækhøj Stiftet den 20. marts 1948. H. F. Ellebækhøj Vedtægter for Haveforeningen Ellebækhøj Stiftet den 20. marts 1948. 1 Foreningens navn er Ellebækhøj stiftet den 20. marts 1948. Foreningen, som efter lov af 2001, har status som varige

Læs mere

Boligforeningen B42 Ordensreglement for Afd. 24

Boligforeningen B42 Ordensreglement for Afd. 24 Boligforeningen B42 Ordensreglement for Afd. 24 Godkendt på ordinært afdelingsmøde d. 14-03-2018 1 I Generelt Reglernes ikrafttræden 1. Med virkning fra den 14-03-2018 erstatter dette ordensreglement tidligere

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling for Baunevejens Grundejerforening Mandag den 24/2 2014.

Referat af ordinær generalforsamling for Baunevejens Grundejerforening Mandag den 24/2 2014. Referat af ordinær generalforsamling for Baunevejens Grundejerforening Mandag den 24/2 2014. 1. Valg af dirigent. Bestyrelsen foreslog Peter Dahl nr. 80. der blev valgt uden modkandidater. Peter kunne

Læs mere

Indkomne forslag til generalforsamlingen i Sommerbyen Ejbylund, lørdag d. 5. april 2014.

Indkomne forslag til generalforsamlingen i Sommerbyen Ejbylund, lørdag d. 5. april 2014. Indkomne forslag til generalforsamlingen i Sommerbyen Ejbylund, lørdag d. 5. april 2014. Bestyrelsen har indstillet følgende forslag til generalforsamlingen: Forslag nr. 1 Ændring af ordensregel nr. 7.

Læs mere

Aksel Hansens udstykning. Lumsås. Information fra vejlauget

Aksel Hansens udstykning. Lumsås. Information fra vejlauget Aksel Hansens udstykning Lumsås Information fra vejlauget Vejlauget I vores udstykning har vi ingen grundejerforening, intet ordensreglement og ingen servitutstiftende bestemmelser om beplantning, bebyggelse

Læs mere

ORDENSREGULATIV HAVESELSKABET BUDUMVANG. Opdateret efter generalforsamlingen 2016 Side 1

ORDENSREGULATIV HAVESELSKABET BUDUMVANG. Opdateret efter generalforsamlingen 2016 Side 1 ORDENSREGULATIV HAVESELSKABET BUDUMVANG Opdateret efter generalforsamlingen 2016 Side 1 1. Ordensbestemmelser. 1.1. Al unødvendig kørsel på haveselskabets område er forbudt. Højeste hastighed er max. 10

Læs mere

DEKLARATION. For. Handrupgaard Grundejerforening

DEKLARATION. For. Handrupgaard Grundejerforening DEKLARATION For Handrupgaard Grundejerforening Dok. om bebyggelse, beplantning, grundstørrelse, hegn, beplantning, skiltning, parkeringsplads, veje, vandforsyning, pligt til at være medlem af, grundejerforening

Læs mere

Husorden Afd. 25 Højgården Kejlstrupvej 101-233

Husorden Afd. 25 Højgården Kejlstrupvej 101-233 Husorden Afd. 25 Højgården Kejlstrupvej 101-233 (Revideret 28.08.2014) Vi vil gerne ønske dig velkommen til afd. 25 og håber du vil falde godt til i Højgården I denne folder vil du finde de fleste oplysninger,

Læs mere

Virker kloakken ikke?

Virker kloakken ikke? Virker kloakken ikke? Lejre Forsyning Reparation Rensning Ringe til hvem? Du ejer selv en del af kloaksystemet når du ejer et hus. Vi har erfaret, at kun de færreste grundejere er bevidste om, at kloaksystemet

Læs mere