Afsnit i kataloget Specifikke bemærkninger Kommentarer/ændring i kvalitetsstandarder Tidsfrister / generelt

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Afsnit i kataloget Specifikke bemærkninger Kommentarer/ændring i kvalitetsstandarder Tidsfrister / generelt"

Transkript

1 Notat Sagsnr.: 2012/ Dato: 29. november 2012 Titel: Kommentarer til ældrerådets høringsvar på Kvalitetsstandarder 2013 Sagsbehandler: Olai Birch Planlægningskonsulent Afsnit i kataloget Specifikke bemærkninger Kommentarer/ændring i kvalitetsstandarder Tidsfrister / generelt Ældrerådet bifalder ingen forlængelse af tidsfrister.skyldes det manglende personaleressourcer, finder Ældrerådet det uacceptabelt for de berørte borgere. Sagsbehandlingstiden i kvalitetsstandarderne angiver den øvre grænse for, hvor lang tid det må tage at behandle en sag fra Visitationen modtager borgerens ansøgning til der foreligger en afgørelse. I den enkelte sag bestræbes det at behandle sagen så hurtigt som muligt. Sagsbehandlingstiden anvendes blandt andet til at udrede borgerens funktionsniveau, samt vurdere og evt. afprøve om andre typer støtte er tilstrækkelige og kan imødekomme borgerens behov. I forbindelse med udredningen kan der f.eks. være behov for at indhente lægeerklæringer og andre typer erklæringer, udarbejde ressourceprofil, afholde samtaler med borgeren, vurdere plejebehov i hjemmet, afholde møder med samarbejdspartnere mv. Forskel i sagsbehandlingstider afspejler, at der er forskel på kompleksiteten i sagsbehandlingen til forskellige ydelser. Tidsfrister / BPA Vedrørende BPA-ordning påpeger Ældrerådet endnu engang, at en behandlingsfrist på syv måneder fra BPA er et omfattende og sammensat tilbud, hvilket afspejles i en relativ lang maximal sagsbehandlingstid.

2 vurderingen af borger til der foreligger en afgørelse er uhensigtsmæssig lang tid, som kan medføre unødig utryghed hos borgeren. Boligændringer Visitation af sygeplejeindsatser og kontakt til hjemmeplejen Tildeling af træning og aktivitet og kontakt til Træning og Aktivitet Aktiv Hver Dag Ældrerådet finder det kritisabelt, at der kan gå helt op 18 mdr. inden der foreligger en afgørelse. Ældrerådet anbefaler, at man holder fast i de tidligere 12 mdr. Ældrerådet finder, at det er en væsentlig forringelse for borgerne, at der ikke mere er sikkerhed for, at borgeren kontaktes inden der er gået en hverdag, som var tidligere praksis. Ældrerådet finder det helt uacceptabelt, at der efter anmodningen kan gå op til en måned inden borgeren kontaktes og vurderes mod tidligere 14 dage. Herefter skal der træffes en afgørelse og træffes en faglig vurdering af hvornår tilbuddet sættes i værk og kun ved ledig kapacitet sættes tilbuddet i gang straks. Der kan være mange situationer, hvor en ellers mulig væsentlig forbedring bliver forpasset eller forringes. Ældrerådet har tidligere givet udtryk for vores betænkelighed ved at indføre Aktiv Hver Dag - Hverdagsrehabilitering i kvalitetsstandarderne, fordi det hermed bliver tvang for borgeren modsat tidligere, hvor det var en frivillig ordning for borgeren. Men da det nu fremgår under Ydelsen kan indeholdes. 16/17, at der i perioden, hvor Aktiv hver Dag afprøves, visiteres til midlertidig hjemmehjælp og evt. øget tid til hjemmehjælperen, som i samarbejde med borger og terapeut træner borgeren til at blive selvhjulpen i højest mulig grad, finder Ældrerådet, at der også er positive elementer i Ydelsen. Dog vil vi gøre opmærksom på, at det kræver, at man respekterer, at borgeren på ethvert senere tidspunkt kan få forringelser pga. Den lange sagsbehandlingstid skal ses i lyset af, at der ofte er tale om store forandringer af borgerens bolig. Borgeren skal selv træffe store beslutninger om sin og eventuel families bolig. Der er også mange eksterne samarbejdspartnere og leverandører, som er med i processen. Sygeplejeindsatsen iværksættes efter en sygeplejefaglig vurdering af borgerens individuelle behov. Indsatsen kan leveres akut, eller der kan være behov for at indsatsen leveres efter nogle dage. Det eksisterende serviceniveau fastholdes. Visitationen tager altid udgangspunkt i borgerens akutelle situation ud fra en individuel vurdering. Borgen visiteres kun til Aktiv Hver Dag, hvis den individuelle vurdering viser, at borgeren med fordel kan deltage.

3 sygdomssvækkelse eller hurtig udviklet alderdomssvækkelse, som medfører tab af de nye færdigheder og dermed har behov for revisitering hurtigere end forventet. Ældrerådet finder det nødvendigt, at man tilføjer retten til at få midlertidig hjælp mens Aktiv hver dag Hverdagsrehabilitering afprøves på side 7/146 i rubrikken Ved anmodning om - Hjemmehjælp, hvor der står: Borger indgår i Aktiv Hver Dag, før end det kan vurderes, om der skal bevilges personlig pleje og praktisk hjælp. Tilføjelsen bør indføres alle de steder i Kvalitetsstandarderne, hvor samme tekst fremgår. Det er Visitationens opgave at foretage en individuel om, hvorvidt der er behov for midlertidig hjælp i perioden med Aktiv hver Dag. Dette sker i samarbejde med hjemmeplejeleverandøren. Der ydes midlertidig hjælp så frem det er nødvendigt og fortsat med det formål at hjælpe borgeren til at blive mest mulig selvhjulpen. Personlig pleje Ærinder ved Hjemmehjælpen Under Indsatsens omfang s. 19 har man slettet Bad og hårvask en gang om ugen, ligesom der under Leverancesikkerhed (samme side) er slettet Ugentlig bad kan flyttes inden for 3 hverdage. Ældrerådet vil stærkt anbefale, at det kommer til at fremgå, hvor ofte borgeren har ret til kan forvente at få et bad. Ingen Ældre bør udsættes for et interval mellem 2 bade, der overstiger en uge. Det vil være uanstændigt. Under Indsatsen kan indeholde, står der Hæve penge på posthus eller i bank, såfremt der ikke er pårørende. Her vil Ældrerådet anbefale, at man tilføjer: der kan være behjælpelig, og vi mener, man bør bruge denne formulering i alle de sammenhænge, hvor man vil inddrage familie og yderligere tilføjer såfremt borgeren ønsker det, hvor det er relevant. Halsnæs Kommune har i 2012 indført - Pakker i hjemmeplejen. Formålet er at fremme samarbejdet mellem borger og leverandør af hjemmepleje. Det er således muligt at få bad og vasket hår efter behov. Indsatsen ligger i pakken. Forslag til ændringer vil blive foretaget.

4 Ældre og Handicapvenlig bolig Tilbud til borgere med et plejebehov over 20 timer om ugen Tilbud til borgere med et plejebehov over 27 timer om ugen Forslaget om, at såfremt en borger takker nej til to tilbud om ældrebolig, vil det blive opfattet som et udtryk for, at behovet ikke er væsentligt og borgeren vil blive slettet fra ventelisten. Dette er Ældrerådet absolut ikke enig i og har gjort opmærksom på dette flere gange, og vi vil endnu engang fremføre, at der findes adskillige ældre borgere, som er født og opvokset i f.eks. Hundested. De kan simpelt hen ikke overskue det, at skulle flytte til en ældrebolig i f.eks. Frederiksværk eller Ølsted og omvendt. De mister hele deres sociale netværk i det daglige, og det kan forringe deres livskvalitet i væsentlig grad. Borgmesteren har også tidligere udtalt, at det er vigtigt, at der findes ældreboliger i alle lokalsamfundene, så borgeren kan forblive i sit nærmiljø. Derfor vil Ældrerådet stærkt anbefale, at borgeren forbliver på ventelisten, til der er en bolig ledig i nærmiljøet. Når man en gang er visiteret til ældrebolig, er det jo fordi, man har behov for dette. Ældrerådet vil endnu engang gøre opmærksom på, at vi er meget kritiske over for, at man vil tvinge borgeren til et besøg på en relevant plejebolig minimum 1 gang årligt, hvilket også gælder beslutningen om visitationens motivationsbesøg to gange årligt. Dette kan medføre, at borgeren, med et stærkt ønske om at forblive i eget hjem, føler sig unødig utryg, og bør derfor kun anvendes i særlige tilfælde. Ældrerådet er også her særdeles kritisk over for, at man vil tvinge borgeren til et besøg i en relevant plejebolig 2 gange årligt ligesom visitator foretager et motivationsbesøg, hver 3. måned. Ældrerådet mener, at disse foranstaltninger kan medføre en uhensigtsmæssig og uacceptabelt pres på borgeren og evt. familiemedlemmer, og vi anbefaler, at man kun anvender disse tiltag i særlige tilfælde. Det eksisterende serviceniveau fastholdes. Kvalitetsstandarden ændres således ikke. Området for Forebyggelse og Sundhed vurderer, at for borgere med denne mængde hjælp, vil de kunne modtage et bedre tilbud i en plejebolig. Det skal ses som motivations- og afdækningsarbejde, hvor borgeren bliver mødt i en vanskelig livssituation. Området for Forebyggelse og Sundhed vurderer, at for borgere med denne mængde hjælp, vil de kunne modtage et bedre tilbud i en plejebolig. Det skal ses som motivations- og afdækningsarbejde, hvor borgeren bliver mødt i en vanskelig livssituation.

5 Kropsbårne hjælpemidler Pleje af døende Lov om Social Service 112 har man for nedenstående liste forlænget sagsbehandlingstiden fra 4 uger til 6 uger ved førstegangsansøgning og fra 2 uger til 3 uger ved genansøgning, hvilket Ældrerådet finder er en unødig forringelse, og under henvisning til vore generelle bemærkninger vedrørende forlængelse af behandlingstider på side 1, anbefaler Ældrerådet, at man bevarer de hidtidige behandlingstider: Ortopædisk fodtøj, særligt fremstillet fodtøj samt forhøjelse af almindelig fodtøj Kompressionsstrømper. Arm- og benstrømper Brystprotese Støttekorset og bælter Bandager, benskinner og dropfodsskinner Svagsynsoptik Høretekniske hjælpemidler Parykker og toupe Briller og kontaktlinser Arm og benproteser Fodindlæg Høreapparater Under Særlig hjælp i forbindelse med pleje af døende s. 6/235 finder Ældrerådet, at også 7 dage er for lang tid, og anbefaler stærkt, at man nedsætter det til max 5 dage. Tidsfristen for sagsbehandling af ansøgning om kropsbårne hjælpemidler fastholdes på det eksisterende niveau. Anbefalingen følges Ergoterapeutisk og/eller fysioterapeutisk behandling Genoptræning Aktivitets- og dagtilbud Under Hvem kan få indsatsen vil vi venligst gøre opmærksom på, at lægerne i dag bruger elektronisk henvisninger også statusmeddelelser. Under indsatsen kan indeholde fremgår, at borgere visiteres efter postnummer til henholdsvis Trænings- og aktivitetscenter i Frederiksværk og i Hundested. Efter Ældrerådets opfattelse er det kun selvtrænere, som bruger TAC i Hundested. Formulering er valgt, for at kunne dokumentere over for borgere, der selv henvender sig om vedligeholdelsestræning, at det er forudsætning at en statuserklæring fra lægen fremvises, for at modtage fysioterapi eller anden form for træning. Der er sket en fejl. En ny formulering til denne kvalitetsstandard er ikke blevet skrevet korrekt ind. Det vil naturligvis blive rettet. Omsorgstandpleje Det fremgår under leverancesikkerhed (øverst s. Det foreslås, at der i feltet leverancesikkerhed tilføjes: I

6 24), at der ikke er klinikdage i juli måned. Ældrerådet vil anbefale, at der oplyses om, hvorledes man så forholder sig en nødplan.det samme gælder vedrørende tandplejens ferie. (samme felt). juli måned må aftale om nødhjælp bestilles hos privatpraktiserende tandlæge eller i den fælles kommunale vagtordning. På helligdage og i weekenden kan nødhjælp udelukkende af fælleskommunale vagtordning i Hillerød. Transport til nødhjælp er ikke en del af omsorgstandplejen. Individuel Handicapkørsel Movia Flextrafik Nødkald Ældrerådet mener, at grundtaksten på kr gælder for 10 km. Under Hvem kan få ydelsenvil Ældrerådet anbefale, at der kun står Borgere som grundet varigt nedsat funktionsevne har væsentlig øget risiko for fald og forøget risiko for livstruende tilstande, som kræver akut assistance, idet vi ikke mener der bør stå væsentlig forøget i forbindelse med risiko for livstruende tilstand, som kræver assistance. Af Movias hjemmeside fremgår det, at grundtaksten gælder for 5 km. Den foreslåede ændringen vil blive foretaget.

Den 25. november Udvalget for Voksne og S8undhed, Økonomiudvalget og Byrådet, Halsnæs Kommune.

Den 25. november Udvalget for Voksne og S8undhed, Økonomiudvalget og Byrådet, Halsnæs Kommune. Den 25. november 2012 Udvalget for Voksne og S8undhed, Økonomiudvalget og Byrådet, Halsnæs Kommune. Ældrerådet har på sit møde den 16. december 2011 behandlet dagsordenen til mødet i Udvalget for Voksne

Læs mere

Borgerstyret Personlig Assistance s. 7 bør der gå max 4 5 mdr. fra den samlede vurdering til afgørelse foreligger. 7 Mdr. er helt urimeligt.

Borgerstyret Personlig Assistance s. 7 bør der gå max 4 5 mdr. fra den samlede vurdering til afgørelse foreligger. 7 Mdr. er helt urimeligt. Den 26. oktober 2015 Udvalget for Ældre og Handicappede, Udvalget for Sundhed og Kultur, Økonomiudvalget og Byrådet. Ældrerådet har på sit møde den 19.10.2015 behandlet kvalitetsstandarder for visitationsområdet

Læs mere

Den 11. november Udvalget for Sundhed og Kultur, Økonomiudvalget og Byrådet, Halsnæs Kommune.-

Den 11. november Udvalget for Sundhed og Kultur, Økonomiudvalget og Byrådet, Halsnæs Kommune.- Den 11. november 2015 Udvalget for Sundhed og Kultur, Økonomiudvalget og Byrådet, Halsnæs Kommune.- Ældrerådet har på sit møde mandag den 09.11.2015 behandlet Dagsordenen til møde i Udvalget for Sundhed

Læs mere

Kvalitetsstandarder der er omfattet af muligheden for frit at vælge leverandør

Kvalitetsstandarder der er omfattet af muligheden for frit at vælge leverandør Den 6. december 2016 Udvalget for Ældre og Handicappede, Økonomiudvalget og Byrådet, Halsnæs Kommune.- Ældrerådet har på sit møde den 05.12.2016 behandlet pkt. 329 Kvalitetsstandarder 2017 fra jeres Dagsorden

Læs mere

Hjælpemidler og velfærdsteknologi. Oplev det rå og autentiske Halsnæs 1

Hjælpemidler og velfærdsteknologi. Oplev det rå og autentiske Halsnæs 1 Hjælpemidler og velfærdsteknologi Indhold Kære borger 3 Hjælpemidler 4 Kropsbårne hjælpemidler 4 Genbrugshjælpemidler 4 Frit valg af leverandør 4 Drift, vedligeholdelse og reparation 4 Forbrugsgoder 6

Læs mere

HJÆLPEMIDLER OG VELFÆRDSTEKNOLOGI

HJÆLPEMIDLER OG VELFÆRDSTEKNOLOGI HJÆLPEMIDLER OG VELFÆRDSTEKNOLOGI 1 Indhold Kære borger... 3 Hjælpemidler... 4 Kropsbårne hjælpemidler... 4 Genbrugshjælpemidler... 4 Frit valg af leverandør... 4 Drift, vedligeholdelse og reparation...

Læs mere

Hjælpemidler og velfærdsteknologi. Oplev det rå og autentiske Halsnæs 1

Hjælpemidler og velfærdsteknologi. Oplev det rå og autentiske Halsnæs 1 Hjælpemidler og velfærdsteknologi Indhold Kære borger 3 Hjælpemidler 4 Kropsbårne hjælpemidler 4 Genbrugshjælpemidler 4 Frit valg af leverandør 4 Drift, vedligeholdelse og reparation 4 Forbrugsgoder 6

Læs mere

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2009

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2009 Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2009 MÅL OG VÆRDIER Det er Byrådet i Allerød Kommune, som fastsætter serviceniveauet på ældreområdet. Byrådet har dermed det overordnede ansvar for kommunens tilbud.

Læs mere

Personlig pleje og praktiskhjælp (SEL 83)

Personlig pleje og praktiskhjælp (SEL 83) KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Omsorg NOTAT 05-08-2014 Bilag 1: Forslag til harmonisering af serviceniveau - uddybende beskrivelse Personlig pleje og praktiskhjælp (SEL

Læs mere

Hjælpemidler og velfærdsteknologi. Kvalitetsstandarder Oplev det rå og autentiske Halsnæs 1

Hjælpemidler og velfærdsteknologi. Kvalitetsstandarder Oplev det rå og autentiske Halsnæs 1 Hjælpemidler og velfærdsteknologi Kvalitetsstandarder 209 Indhold Kære borger 3 Hjælpemidler 4 Kropsbårne hjælpemidler 4 Genbrugshjælpemidler 4 Frit valg af leverandør 4 Drift, vedligeholdelse og reparation

Læs mere

Ældreområdet. Kvalitetsstandard. Visitation i henhold til. Lov om social service 88

Ældreområdet. Kvalitetsstandard. Visitation i henhold til. Lov om social service 88 Ældreområdet Kvalitetsstandard Visitation i henhold til Lov om social service 88 01/September 2011 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning.. 3 2. Forudsætning for at kunne modtage hjælp... 3 3. Visitation..5

Læs mere

REHABILITERING, TRÆNING OG GENOPTRÆNING

REHABILITERING, TRÆNING OG GENOPTRÆNING REHABILITERING, TRÆNING OG GENOPTRÆNING 1 Indhold Kære borger... 3 Rehabilitering... 4 Træning og Aktivitet... 4 Aktivitet og Solskinforeningen... 4 Aktiviteten... 5 Solskinsforeningen... 5 Selvtræning...

Læs mere

Kvalitetsstandard for kropsbårne hjælpemidler

Kvalitetsstandard for kropsbårne hjælpemidler Social- og Sundhedscenteret Godkendt i Byrådet den 20. juni 2017 Kvalitetsstandard for kropsbårne hjælpemidler 2 Kvalitetsstandard for kropsbårne hjælpemidler Formålet med kropsbårne hjælpemidler Hvem

Læs mere

KVALITETSSTANDARD VISITATION I HENHOLD TIL LOV OM SOCIAL SERVICE 88

KVALITETSSTANDARD VISITATION I HENHOLD TIL LOV OM SOCIAL SERVICE 88 Sundhed og Omsorg KVALITETSSTANDARD VISITATION I HENHOLD TIL LOV OM SOCIAL SERVICE 88 1 Norddjurs Kommune Østergade 36 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk Indhold 1. Indledning... 3 2. Forudsætning

Læs mere

Bilag 1. Oversigt over høringssvar vedr. Socialforvaltningens kvalitetsstandard Hjælp i hverdagen 2016

Bilag 1. Oversigt over høringssvar vedr. Socialforvaltningens kvalitetsstandard Hjælp i hverdagen 2016 Bilag 1. Oversigt over høringssvar vedr. Socialforvaltningens kvalitetsstandard Hjælp i hverdagen 2016 Høringspart Forslag Socialforvaltningens bemærkninger til forslaget Brugerrådet Generelle bemærkninger

Læs mere

Kvalitetsstandard Visitation

Kvalitetsstandard Visitation Indhold 1.0 Lovgrundlag...2 2.0 Formål...2 3.0 Hvordan søges om hjælp og støtte?...2 3.1 Sagsbehandlingstid...2 3.2 Hvordan behandles ansøgningen?...3 3.3 Revurdering...3 4.0 Målgruppe Hvem kan få hjælp?...3

Læs mere

Rehabilitering, træning og genoptræning. Kvalitetsstandarder Oplev det rå og autentiske Halsnæs 1

Rehabilitering, træning og genoptræning. Kvalitetsstandarder Oplev det rå og autentiske Halsnæs 1 Rehabilitering, træning og genoptræning Kvalitetsstandarder 2019 Oplev det rå og autentiske Halsnæs 1 Indhold Kære borger 3 Rehabilitering 4 Træning og Aktivitet 6 Aktivitet og Solskinforeningen 6 Selvtræning

Læs mere

Kvalitetsstandard Visitation

Kvalitetsstandard Visitation Kvalitetsstandard Visitation Fanø Kommune Indhold Forord...2 1.0 Lovgrundlag...3 2.0 Formål...3 3.0 Hvordan søges om hjælp og støtte?...3 3.1 Sagsbehandlingstid...4 3.2 Hvordan behandles ansøgningen?...4

Læs mere

Kvalitetsstandard for kropsbårne hjælpemidler

Kvalitetsstandard for kropsbårne hjælpemidler Social- og Sundhedscenteret Kvalitetsstandard for kropsbårne hjælpemidler Når du læser kvalitetsstandarden, skal du være opmærksom på, at den består af to dele. Den første del er information til dig og

Læs mere

Tidsfrister for visitation og levering af hjælp og støtte

Tidsfrister for visitation og levering af hjælp og støtte Tidsfrister for visitation og levering af hjælp og støtte Norddjurs Kommune har vedtaget tidsfrister for visitation og levering af hjælp indenfor forskellige områder. Hvis tidsfristerne ikke overholdes,

Læs mere

Serviceloven - sagsbehandlingstider

Serviceloven - sagsbehandlingstider Serviceloven - sagsbehandlingstider Område/paragraf Beskrivelse af lovkrav Sagsbehandlingstid (tidsfrist for afgørelse) Udrednings- og rehabiliteringsforløb 83 a Personlig pleje og praktisk bistand 83,

Læs mere

Rehabilitering, træning og genoptræning. Byrådet 19. december Oplev det rå og autentiske Halsnæs 1

Rehabilitering, træning og genoptræning. Byrådet 19. december Oplev det rå og autentiske Halsnæs 1 Rehabilitering, træning og genoptræning Byrådet 19. december 2017 Oplev det rå og autentiske Halsnæs 1 Indhold Kære borger 3 Rehabilitering 4 Træning og Aktivitet 6 Aktivitet og Solskinforeningen 6 Selvtræning

Læs mere

Kvalitetsstandard for hjælpemidler og forbrugsgoder.

Kvalitetsstandard for hjælpemidler og forbrugsgoder. Kvalitetsstandard for hjælpemidler og forbrugsgoder. Udkast juni 2010 Lovgrundlag: Ydelser inden for hjælpemidler og Behov hos brugeren: Formålet med hjælpemidler og 112 og 113 i Lov om Social Service

Læs mere

Rehabilitering, træning og genoptræning. Oplev det rå og autentiske Halsnæs 1

Rehabilitering, træning og genoptræning. Oplev det rå og autentiske Halsnæs 1 Rehabilitering, træning og genoptræning Oplev det rå og autentiske Halsnæs 1 Indhold Kære borger 3 Rehabilitering 4 Træning og Aktivitet 6 Aktivitet og Solskinforeningen 6 Selvtræning 9 Vedligeholdende

Læs mere

Rehabilitering, træning og genoptræning. Oplev det rå og autentiske Halsnæs 1

Rehabilitering, træning og genoptræning. Oplev det rå og autentiske Halsnæs 1 Rehabilitering, træning og genoptræning Oplev det rå og autentiske Halsnæs 1 Indhold Kære borger 3 Rehabilitering 4 Træning og Aktivitet 6 Aktivitet og Solskinforeningen 6 Aktiviteten 7 Solskinsforeningen

Læs mere

Ændringer i kvalitetsstandarderne 2017

Ændringer i kvalitetsstandarderne 2017 Ændringer i kvalitetsstandarderne 2017 I dette notat beskrives de væsentlige ændringer, der er foretaget i forhold til kvalitetsstandarderne for 2016. Overskrifterne med blå skrift nedenfor henviser til

Læs mere

Hvordan kan borgere livet igennem klare sig selv mest muligt?

Hvordan kan borgere livet igennem klare sig selv mest muligt? Rehabilitering og Visitation Hvordan kan borgere livet igennem klare sig selv mest muligt? Hvordan fastholdes borgerens ansvar for eget liv? Oplægget indeholder Holstebro Kommunes tilbud om træning, hjælpemidler

Læs mere

Visitationen. Møde i Ældrerådet den 28. marts 2018

Visitationen. Møde i Ældrerådet den 28. marts 2018 Visitationen Møde i Ældrerådet den 28. marts 2018 Visitationens opgaver I Visitationen er en myndighedsafdeling i Ældre og Social Service, som vurderer og bevilger ydelser og indsatser på baggrund af lovgivning,

Læs mere

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2017

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2017 Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2017 MÅL OG VÆRDIER Byrådet i Allerød Kommune fastsætter serviceniveauet på ældreområdet. Byrådet har dermed det overordnede ansvar for kommunens tilbud. Ældre og Sundhed

Læs mere

Ændringer i kvalitetsstandarderne 2019

Ændringer i kvalitetsstandarderne 2019 Ændringer i kvalitetsstandarderne 2019 I dette notat beskrives de væsentlige ændringer, der er foretaget i forhold til kvalitetsstandarderne for 2018. Overskrifterne med blå skrift nedenfor henviser til

Læs mere

Visitationen. Møde i Ældrerådet den 14. august Leder af visitationen Rikke Barnholdt Hansen

Visitationen. Møde i Ældrerådet den 14. august Leder af visitationen Rikke Barnholdt Hansen Visitationen Møde i Ældrerådet den 14. august 2017 Leder af visitationen Rikke Barnholdt Hansen Visitationens opgaver I Visitationen er en myndighedsafdeling i Ældre og Social Service, som vurderer og

Læs mere

11. Ældrebolig. Nødkald kan indgå efter behov.

11. Ældrebolig. Nødkald kan indgå efter behov. Vallensbæk Kommune Center for Sundhed og Forebyggelse Kvalitetsstandard for boliger og dagophold 11. Ældrebolig indgå i indgår for tildeling af Valg af leverandør? Er der særlige forhold at Lov om almene

Læs mere

Hvornår får jeg svar?

Hvornår får jeg svar? KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik 01-07-2015 Hvornår får jeg svar? Dette dokument informerer om Socialforvaltningens sagsbehandlingsfrister. Det vil sige frister for, hvor lang

Læs mere

NOTAT. 18. maj 2011. Ældreudvalget

NOTAT. 18. maj 2011. Ældreudvalget NOTAT 18. maj 2011 Ældreudvalget Ældreudvalget har ansvaret for træning, personlig og praktisk hjælp (hjemmehjælp), hjemmesygepleje, ældreboliger, plejeboliger, hjælpemidler, omsorgsarbejde samt pensioner.

Læs mere

Visitation til personlig og praktisk hjælp

Visitation til personlig og praktisk hjælp Visitation til personlig og praktisk hjælp Visitation til personlig og praktisk hjælp Formål med hjælpen Hjælpen skal medvirke til at øge din livskvalitet og muligheden for, at du igen kan klare dig selv.

Læs mere

Afløsning og aflastning

Afløsning og aflastning Ydelsestype Ydelsens ydelsen Pårørende til brugere, som ikke kan være alene pga. nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Pårørende bor sammen med og passer brugeren. For de konkrete kriterier til delydelserne

Læs mere

Hverdagsrehabilitering 1. januar 2019

Hverdagsrehabilitering 1. januar 2019 Hverdagsrehabilitering 1. januar 2019 Indsatstype Hverdagsrehabilitering Indsatsens Serviceloven 83 a og Sundhedsloven 138 Formålet med hjælpen efter Lov om social service er at fremme den enkeltes mulighed

Læs mere

ENHEDSLISTEN I RINGSTED. Social- og Sundhedscenter Amtstue Allé Ringsted. Ringsted, 13.

ENHEDSLISTEN I RINGSTED. Social- og Sundhedscenter Amtstue Allé Ringsted. Ringsted, 13. Social- og Sundhedscenter Amtstue Allé 71 4100 Ringsted socialogsundhed@ringsted.dk Ringsted, 13. februar 2019 Vedr.: Kommentarer til kvalitetsstandarder voksenområdet. Generelt om alle kvalitetsstandarder:

Læs mere

Målgruppen er borgere i Norddjurs Kommune med et eller flere af følgende behov:

Målgruppen er borgere i Norddjurs Kommune med et eller flere af følgende behov: Kvalitetsstandard: Træning Målgruppe Målgruppen er borgere i Norddjurs Kommune med et eller flere af følgende behov: Borgere, der efter sygdom er midlertidigt svækkede Borgere, der har behov for træning

Læs mere

Kvalitetsstandard. Træning. Lov om Social Service 86 stk. 1 og 2

Kvalitetsstandard. Træning. Lov om Social Service 86 stk. 1 og 2 Ældreområdet, 1. april 2011 Kvalitetsstandard Træning Lov om Social Service 86 stk. 1 og 2 2011 Norddjurs Kommune, Torvet 3, 8500 1 Indholdsfortegnelse side 1. Indledning - formålet med kvalitetsstandarder

Læs mere

Kvalitetsstandard: Træning

Kvalitetsstandard: Træning Kvalitetsstandard: Træning Indsatsens lovgrundlag 86, stk 1 (genoptræning) og stk 2 (træning) i Lov om Social Service. Denne indsats gælder ikke borgere i plejeboliger, da der er udarbejdet særlige kvalitetsstander

Læs mere

Kropsbårne hjælpemidler

Kropsbårne hjælpemidler Kropsbårne efter servicelovens 112 Kvalitetsstandard Kerteminde Kommune tager afsæt i den rehabiliterende tankegang. Vi tager udgangspunkt i, at du er ansvarlig for dit eget liv og ønsker højeste grad

Læs mere

Kvalitetsstandarder Aktivitet og Træning Skanderborg Kommune

Kvalitetsstandarder Aktivitet og Træning Skanderborg Kommune Kvalitetsstandarder Aktivitet og Træning 2016 Skanderborg Kommune Indhold Kvalitetsstandard - Vedligeholdelsestræning... 4 Kvalitetsstandard - Aktiverende og forebyggende aktiviteter... 6 Kvalitetsstandard

Læs mere

Kropsbårne hjælpemidler

Kropsbårne hjælpemidler Kropsbårne efter servicelovens 112 Kvalitetsstandard Kerteminde Kommune tager afsæt i den rehabiliterende tankegang. Vi tager udgangspunkt i, at du er ansvarlig for dit eget liv og ønsker højeste grad

Læs mere

Kalundborg kommune oktober Plejeboliger

Kalundborg kommune oktober Plejeboliger Kalundborg kommune oktober 2013 Plejeboliger Kalundborg Kommune råder over et antal plejeboliger fordelt på 10 plejecentre i kommunen. Plejeboliger kan søges af personer, der har behov for en særlig bolig

Læs mere

PRAKTISK HJÆLP I HJEMMET

PRAKTISK HJÆLP I HJEMMET PRAKTISK HJÆLP I HJEMMET 1 Indhold Kære borger... 3 Praktisk støtte og hjælp... 4 Rengøring... 4 Tøjvask... 5 Indkøb... 5 Anden praktisk hjælp... 5 Afløsning i hjemmet... 6 Flytning eller aflysning af

Læs mere

Myndighed - Sundhed. Kvalitetsstandard for Kropsbårne hjælpemidler. Udkast 1 af 27. februar 2013 til Udgave 2

Myndighed - Sundhed. Kvalitetsstandard for Kropsbårne hjælpemidler. Udkast 1 af 27. februar 2013 til Udgave 2 Myndighed - Sundhed Kvalitetsstandard for Kropsbårne hjælpemidler Udkast 1 af 27. februar 2013 til Udgave 2 Det med gult markeret er ændringer fra udgave 1 til udkast til udgave 2. Bemærk at under punkt

Læs mere

Boliger til midlertidig ophold Lov om Social Service 84 stk.2

Boliger til midlertidig ophold Lov om Social Service 84 stk.2 Sundhed & Omsorg Kvalitetsstandarder Kvalitetsstandard Lovgrundlag Visitation Målgruppe Boliger til midlertidig ophold Lov om Social Service 84 stk.2 Alle kan henvende sig direkte til Sundhed & Omsorgs

Læs mere

Tidsfrister, sagsbehandling

Tidsfrister, sagsbehandling Tidsfrister, sagsbehandling Socialudvalget (Visitation Ældre & Sundhed) Serviceloven Emne Tidsfrister Status, faktiske sagsbehandlingstider februar 2012 79 Aktiviteter, decentral visitation, som finder

Læs mere

Afløsning/aflastning mm, visiteret dagtilbud, ophold i midlertidig plejebolig samt fast vagt i eget hjem. Kvalitetsstandard

Afløsning/aflastning mm, visiteret dagtilbud, ophold i midlertidig plejebolig samt fast vagt i eget hjem. Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard Afløsning/aflastning mm, visiteret dagtilbud, ophold i midlertidig plejebolig samt fast vagt i eget hjem Lovgrundlag Lov om Social Service 83, 83a, 84 og 163 Sundhedsloven

Læs mere

Overordnet kvalitetsstandard 2014

Overordnet kvalitetsstandard 2014 Overordnet kvalitetsstandard 2014 Skive Kommune Myndighedsafdelingen Forord Skive Kommunes overordnede kvalitetsstandard beskriver den personlige og praktiske hjælp mm., som borgeren kan få fra kommunen.

Læs mere

Hvornår får jeg svar?

Hvornår får jeg svar? Københavns Kommune Socialforvaltningen Hvornår får jeg svar? Denne pjece informerer om Socialforvaltningens sagsbehandlingsfrister. Det vil sige frister for, hvor lang tid der normalt må gå, inden der

Læs mere

Kvalitetsstandarder Praktisk hjælp, pleje og madservice

Kvalitetsstandarder Praktisk hjælp, pleje og madservice Kvalitetsstandarder Praktisk hjælp, pleje og madservice Godkendt i Byrådet den 15. december 2015 Velfærd og Sundhed Velfærds- og Sundhedsstaben Sagsbehandler: Inger Buhl Foged Sagsnr. 27.36.00-P23-1-15

Læs mere

Sag: P Kvalitetsstandarder Aktivitet og Træning Skanderborg Kommune. Godkendt i Skanderborg Kommunes Byråd xx.xx.xxxx.

Sag: P Kvalitetsstandarder Aktivitet og Træning Skanderborg Kommune. Godkendt i Skanderborg Kommunes Byråd xx.xx.xxxx. Kvalitetsstandarder Aktivitet og Træning 2017 Skanderborg Kommune. Indhold Kvalitetsstandard - Vedligeholdelsestræning... 3 Kvalitetsstandard - Aktiverende og forebyggende aktiviteter... 5 Kvalitetsstandard

Læs mere

Social- og Sundhedscenteret. Kvalitetsstandard for træning

Social- og Sundhedscenteret. Kvalitetsstandard for træning Social- og Sundhedscenteret Kvalitetsstandard for træning 2 Kvalitetsstandard for træning Formålet med træning Formålet med træningen er, at du helt eller delvist bliver i stand til at klare dine daglige

Læs mere

Pleje- og Ældreboliger

Pleje- og Ældreboliger Kvalitetsstandarder 2019 Pleje- og Ældreboliger Visitationen - Holstebro Kommune Kulturen til forskel 1 Indholdsfortegnelse Indledning 3 1. Plejebolig 4 2. Ældrebolig 5 2 Indledning Hvad er kvalitetsstandarderne?

Læs mere

Til Analyse og Udvikling /v. Danijela Gusak og Anna Rytter Nissen 09. februar 2018

Til Analyse og Udvikling /v. Danijela Gusak og Anna Rytter Nissen 09. februar 2018 Seniorrådet i Gladsaxe v/ formand Inge Maria Mandrup Rådhus Allé, 2860 Søborg Formandens telefonnummer: 61 40 30 16 Formandens e-mail: ingemandrup@hotmail.com Til Analyse og Udvikling /v. Danijela Gusak

Læs mere

Kvalitetsstandard for hjælpemidler og forbrugsgoder.

Kvalitetsstandard for hjælpemidler og forbrugsgoder. Kvalitetsstandard for hjælpemidler og forbrugsgoder. Lovgrundlag: Ydelser inden for hjælpemidler og 112 og 113 i Lov om Social Service (LSS). Ved hjælpemidler og forbrugsgoder forstås ydelser i relation

Læs mere

Kvalitetsstandarder Aktivitet og Træning Skanderborg Kommune

Kvalitetsstandarder Aktivitet og Træning Skanderborg Kommune - Kvalitetsstandarder Aktivitet og Træning 2017 Skanderborg Kommune Indhold Kvalitetsstandard - Vedligeholdelsestræning... 4 Kvalitetsstandard - Genoptræning... 6 Klageadgang... 8 Kvalitetsstandarder for

Læs mere

Psykisk pleje og omsorg efter servicelovens 83

Psykisk pleje og omsorg efter servicelovens 83 Psykisk pleje og omsorg efter servicelovens 83 Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for psykisk pleje og omsorg Denne kvalitetsstandard beskriver Sønderborg Kommunes serviceniveau for psykisk pleje og omsorg

Læs mere

Hverdagsrehabilitering

Hverdagsrehabilitering Ydelsestype Ydelsens lovgrundlag Serviceloven 83 a Formålet med hjælpen efter Lov om social service er at fremme den enkeltes mulighed for at klare sig selv eller at lette den daglige tilværelse og forbedre

Læs mere

Forslag til Kvalitetsstandard for støttekontaktperson jf. Servicelovens 85 den 1. september 2015

Forslag til Kvalitetsstandard for støttekontaktperson jf. Servicelovens 85 den 1. september 2015 Forslag til Kvalitetsstandard for støttekontaktperson jf. Servicelovens 85 den 1. september 2015 1. Hvad er ydelsens lovgrundlag? 2. Hvad er formålet med 3. Hvilke aktiviteter indgår i Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Psykisk pleje og omsorg. Kvalitetsstandard

Psykisk pleje og omsorg. Kvalitetsstandard Psykisk pleje og omsorg Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for psykisk pleje og omsorg Denne pjece indeholder Kvalitetsstandarden for Sønderborg Kommunes tilbud om psykisk pleje og omsorg. Kvalitetsstandarden

Læs mere

Kvalitetsstandarder. Kvalitetsstandarderne skal:

Kvalitetsstandarder. Kvalitetsstandarderne skal: Kvalitetsstandarder Hvad er en kvalitetsstandard En kvalitetsstandard indeholder information til dig og dine pårørende om den hjælp, du kan forvente at få fra kommunen. Kvalitetsstandarderne skal: Beskrive

Læs mere

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2017 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2018 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2017 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2018 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Opfølgning på udmeldte er i og udmelding af er for i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Retssikkerhedsloven: 3. Kommunalbestyrelsen skal behandle spørgsmål om hjælp så hurtigt som muligt med henblik

Læs mere

Praktisk hjælp i hjemmet. Oplev det rå og autentiske Halsnæs 1

Praktisk hjælp i hjemmet. Oplev det rå og autentiske Halsnæs 1 Praktisk hjælp i hjemmet Indhold Kære borger 3 Praktisk støtte og hjælp 4 Rengøring 4 Tøjvask 6 Indkøb 6 Anden praktisk hjælp 7 Afløsning i hjemmet 7 Flytning eller aflysning af din hjælp og støtte 8 Frit

Læs mere

Serviceniveau 2016 for pleje, praktisk hjælp m.m. i Sundhed og Omsorg

Serviceniveau 2016 for pleje, praktisk hjælp m.m. i Sundhed og Omsorg Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sundhed og Omsorg Dato 3. juli 2015 Serviceniveau 2016 for pleje, praktisk hjælp m.m. i Sundhed og Omsorg 1. Resume Byrådet skal efter servicelovens 139

Læs mere

Sag: 14/ Kvalitetsstandarder Aktivitet og Træning Skanderborg Kommune

Sag: 14/ Kvalitetsstandarder Aktivitet og Træning Skanderborg Kommune Kvalitetsstandarder Aktivitet og Træning 2015 Skanderborg Kommune Indhold Forord... 3 Kvalitetsstandard - Vedligeholdelsestræning... 4 Kvalitetsstandard - Aktiverende og forebyggende aktiviteter... 6 Kvalitetsstandard

Læs mere

Regeringens afbureaukratiseringspakke

Regeringens afbureaukratiseringspakke Forebyggelse og Sundhed Notat Til: Sagsnr.: 2010/05222 Dato: 03-05-2010 Sag: Sagsbehandler: Regeringens afbureaukratiseringspakke Olai Birch Planlægningskonsulent Baggrund Regeringen har iværksat et afbureaukratiseringsprogram,

Læs mere

Tilbud til Ældre Pjece 2018

Tilbud til Ældre Pjece 2018 Tilbud til Ældre Pjece 2018 Mål og værdier Allerød Kommune har udarbejdet denne informationspjece for at give dig et indblik i Ældre og Sundheds mål og værdier, hvordan kommunen arbejder med visitation,

Læs mere

Ændringer i dette notat på baggrund af mødet i Udvalget for Voksne og Sundhed den 26. november 2012 er markeret med rødt.

Ændringer i dette notat på baggrund af mødet i Udvalget for Voksne og Sundhed den 26. november 2012 er markeret med rødt. Sagsnr.: 2012/0007997 Dato: 13. november 2012 Titel: Opsamling på høringssvar vedrørende kvalitetsstandarder på voksen-handicapområdet Sagsbehandler: Lise Møller Jensen, Udviklingskonsulent Udkastet til

Læs mere

Serviceniveau 2016 for pleje, praktisk hjælp m.m. i Sundhed og Omsorg

Serviceniveau 2016 for pleje, praktisk hjælp m.m. i Sundhed og Omsorg Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sundhed og Omsorg Dato 3. juli 2015 Serviceniveau 2016 for pleje, praktisk hjælp m.m. i Sundhed og Omsorg 1. Resume Byrådet skal efter servicelovens 139

Læs mere

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2017 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2018 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2017 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2018 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Opfølgning på udmeldte er i og udmelding af er for i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Retssikkerhedsloven: 3. Kommunalbestyrelsen skal behandle spørgsmål om hjælp så hurtigt som muligt med henblik

Læs mere

KVALITETSSTANDARD PRAKTISK HJÆLP EFTER 83 OG 84 I LOV OM SOCIAL SERVICE

KVALITETSSTANDARD PRAKTISK HJÆLP EFTER 83 OG 84 I LOV OM SOCIAL SERVICE LEMVIG KOMMUNE SUNDHEDSAFDELINGEN December 2013 KVALITETSSTANDARD PRAKTISK HJÆLP EFTER 83 OG 84 I LOV OM SOCIAL SERVICE Der er i Lemvig Kommune et politisk ønske om at fokusere på borgernes muligheder

Læs mere

Kvalitetsstandarder Aktivitet og Træning Skanderborg Kommune

Kvalitetsstandarder Aktivitet og Træning Skanderborg Kommune Kvalitetsstandarder Aktivitet og Træning 2017 Skanderborg Kommune Indhold Kvalitetsstandard - Vedligeholdelsestræning... 4 Kvalitetsstandard - Aktiverende og forebyggende aktiviteter... 6 Kvalitetsstandard

Læs mere

Dette notat redegør for visitationens arbejde. Notatet er disponeret som følger:

Dette notat redegør for visitationens arbejde. Notatet er disponeret som følger: Notat Sagsnr.: 2012/0005882 Dato: 10. maj 2012 Titel: Orientering om Visitationens arbejde - maj 2012 Sagsbehandler: Olai Birch Planlægningskonsulent Dette notat redegør for visitationens arbejde. Notatet

Læs mere

Praktisk hjælp i hjemmet. Oplev det rå og autentiske Halsnæs 1

Praktisk hjælp i hjemmet. Oplev det rå og autentiske Halsnæs 1 Praktisk hjælp i hjemmet Indhold Kære borger 3 Praktisk støtte og hjælp 4 Rengøring 4 Tøjvask 6 Indkøb 6 Anden praktisk hjælp 7 Afløsning i hjemmet 7 Flytning eller aflysning af din støtte og hjælp 8 Frit

Læs mere

Kvalitetsstandard for aflastning på børn- og ungeområdet. Høringsmateriale juni 2015

Kvalitetsstandard for aflastning på børn- og ungeområdet. Høringsmateriale juni 2015 3 Kvalitetsstandard for aflastning på børn- og ungeområdet Høringsmateriale 1.-26. juni 2015 1 Formålet med kvalitetsstandarden En kvalitetsstandard er et andet ord for serviceniveau. Den beskriver indholdet

Læs mere

Kvalitetsstandarder 2015 Ældre og Sundhed

Kvalitetsstandarder 2015 Ældre og Sundhed Kvalitetsstandarder 2015 Ældre og Sundhed 2/14 Indhold FORORD... 4 PRAKTISKE INFORMATIONER... 5 GENERELLE INFORMATIONER... 7 FORMÅLET... 7 VISIONEN... 7 VURDERING AF DINE BEHOV... 7 KLAGEMULIGHEDER...

Læs mere

Kvalitetsstandarder Aktivitet og Træning Skanderborg Kommune

Kvalitetsstandarder Aktivitet og Træning Skanderborg Kommune Kvalitetsstandarder Aktivitet og Træning 2014 Skanderborg Kommune Indhold Forord... 3 Kvalitetsstandard - Vedligeholdelsestræning efter servicelovens 86 stk. 2... 4 Kvalitetsstandard - Aktiverende og forebyggende

Læs mere

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2013 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2014 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2013 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2014 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Opfølgning på er i og udmelding af tids for i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Retssikkerhedsloven: 3. Kommunalbestyrelsen skal behandle spørgsmål om hjælp så hurtigt som muligt med henblik på at afgøre,

Læs mere

Indsatskatalog for Boligområdet Næstved Kommune 2018

Indsatskatalog for Boligområdet Næstved Kommune 2018 Indsatskatalog for Boligområdet Næstved Kommune 2018 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Indsatskatalog Næstved Kommune... 5 Lov om almene boliger ( 5)... 5 Lov om almennyttige boliger 54-58... 5 Ældre

Læs mere

Information om hjemmehjælp

Information om hjemmehjælp MYNDIGHED, STRUER KOMMUNE Myndighed, Sundheds- og Ældreområdet Voldgade 14 C, 7600 Struer Tlf.nr.: 9684 8319-9684 8318 9684 8316-9684 8315 Telefontid: 8.00-9.00 og 12.00-13.00 Fax nr.: 9684 0304 E-mail:

Læs mere

Bilag 1 Tidsfrister for afgørelser i 2016 i Velfærd og Sundhed, samt opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2015

Bilag 1 Tidsfrister for afgørelser i 2016 i Velfærd og Sundhed, samt opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2015 Velfærd og Sundhed Velfærds- og Sundhedsstaben Sagsbehandler: Torhild Højgaard Sagsnr. 27.69.04-A26-1-15 Dato: 29.10. Bilag 1 Tids 2016 i Velfærd og Sundhed, samt opfølgning på udmeldte er i Opfølgning

Læs mere

Kvalitetsstandard Træning

Kvalitetsstandard Træning Kvalitetsstandard Træning Fanø Kommune Vedtaget i Fanø byråd den (dato) Indhold 1.0 Lovgrundlag...3 2.0 Formål...3 3.0 Hvordan søges om træning?...4 3.1 Sagsbehandlingstid og iværksættelse...4 3.2 Klageadgang...4

Læs mere

PERSONLIG HJÆLP OG PLEJE OG MADSERVICE, KRONISK SYGE OG DØENDE

PERSONLIG HJÆLP OG PLEJE OG MADSERVICE, KRONISK SYGE OG DØENDE PERSONLIG HJÆLP OG PLEJE OG MADSERVICE, KRONISK SYGE OG DØENDE 1 Indhold Kære borger... 3 Personlig hjælp og pleje... 4 Hjemmesygepleje... 5 Akut Sygeplejen... 5 Telesundhed... 6 Omsorgstandpleje... 6

Læs mere

Sagsbehandlingstider på det sociale område

Sagsbehandlingstider på det sociale område Sagsbehandlingstider på det sociale område Kerteminde Kommune behandler ansøgninger om hjælp så hurtigt som muligt. Ifølge retssikkerhedsloven skal kommunen på det sociale område fastsætte en frist for,

Læs mere

Kvalitetsstandard for ydelser på plejecentre

Kvalitetsstandard for ydelser på plejecentre Kvalitetsstandard for ydelser på plejecentre Formålet med hjælpen Der er to formål med hjælpen: - at du får den nødvendige hjælp og støtte til daglige gøremål og aktiviteter. - at hjælpen medvirker til,

Læs mere

Kvalitetsstandard for omsorgstandpleje

Kvalitetsstandard for omsorgstandpleje Social- og Sundhedscenteret Kvalitetsstandard for omsorgstandpleje Når du læser kvalitetsstandarden, skal du være opmærksom på, at den består af to dele. Den første del er information til dig og dine pårørende

Læs mere

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2015 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2016 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2015 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2016 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Opfølgning på udmeldte er i og udmelding af er for i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Retssikkerhedsloven: 3. Kommunalbestyrelsen skal behandle spørgsmål om hjælp så hurtigt som muligt med henblik

Læs mere

Information om afløsning, aflastning og midlertidigt ophold til personer med særligt behov for omsorg og pleje

Information om afløsning, aflastning og midlertidigt ophold til personer med særligt behov for omsorg og pleje Information om afløsning, aflastning og midlertidigt ophold til personer med særligt behov for omsorg og pleje Indholdsfortegnelse 1. Hvori består ydelsen?... 2 2. Hvem kan modtage ydelsen?... 3 3. Hvem

Læs mere

Praktisk hjælp - Indkøbsordning

Praktisk hjælp - Indkøbsordning Ydelsestype Indkøbsordning (9) Ydelsens lovgrundlag Serviceloven 83 Formålet med hjælpen efter Lov om social service er at fremme den enkeltes mulighed for at klare sig selv eller at lette den daglige

Læs mere

Praktisk hjælp i hjemmet. Byrådet 19. december Oplev det rå og autentiske Halsnæs 1

Praktisk hjælp i hjemmet. Byrådet 19. december Oplev det rå og autentiske Halsnæs 1 Praktisk hjælp i hjemmet Indhold Kære borger 3 Praktisk støtte og hjælp 4 Rengøring 4 Tøjvask 6 Indkøb 6 Afløsning i hjemmet 7 Flytning eller aflysning af din støtte og hjælp 8 Frit valg af leverandør

Læs mere

Indhold Forord Kvalitetsstandarder Kvalitetsstandarderne har til formål

Indhold Forord Kvalitetsstandarder Kvalitetsstandarderne har til formål Indhold 1.0 Lovgrundlag...2 2.0 Formål...2 3.0 Hvordan søges om Personlig hjælp og pleje?...2 3.1 Sagsbehandlingstid og iværksættelse...2 3.2 Klageadgang...2 4.0 Målgruppe - Hvem kan modtage Personlig

Læs mere

Personlig hjælp og pleje efter servicelovens 83 Kvalitetsstandard

Personlig hjælp og pleje efter servicelovens 83 Kvalitetsstandard Personlig hjælp og pleje efter servicelovens 83 Kvalitetsstandard Kerteminde Kommune tager afsæt i den rehabiliterende tankegang. Vi tager udgangspunkt i, at du er ansvarlig for dit eget liv og ønsker

Læs mere

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2014 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2015

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2014 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2015 Velfærds- og Sundhedsstab Sagsbehandler: Torhild Højgaard Sagsnr. 27.69.04-A26-3-14 Dato:18.11. Opfølgning på udmeldte er i og udmelding af er 2015 Opfølgning på udmeldte er i og udmelding af er for i

Læs mere

Kvalitetsstandarder for visitationsområdet under Forebyggelse og Sundhed

Kvalitetsstandarder for visitationsområdet under Forebyggelse og Sundhed Kvalitetsstandarder for visitationsområdet under Forebyggelse og Sundhed Kvalitetsstandarder, der IKKE er omfattet af muligheden for at vælge leverandør. Godkendt af Byrådet den xxxx 2014 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Kvalitetsstandard for træning

Kvalitetsstandard for træning Social- og Sundhedscenteret Godkendt i Byrådet den 20. juni 2017 Kvalitetsstandard for træning 2 Kvalitetsstandard for træning Formålet med træning Formålet med træningen er, at du helt eller delvist bliver

Læs mere

1. Overordnede rammer: Personlig hjælp 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 83 stk.1, nr. 1. 1.2 Politiske målsætninger

1. Overordnede rammer: Personlig hjælp 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 83 stk.1, nr. 1. 1.2 Politiske målsætninger Kvalitetsstandard Personlig pleje til borgere i eget hjem 1. januar 2015 1. Overordnede rammer: Personlig hjælp 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 83 stk.1, nr. 1 1.2 Politiske målsætninger Det er Haderslev

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE NOTAT Emne: Til: Dato: Sagsbeh.: Sagsnr.: Indsatsområde Nuværende indsatser Indsatser understøttet af pulje Udgift 2014 (2015)

SOLRØD KOMMUNE NOTAT Emne: Til: Dato: Sagsbeh.: Sagsnr.: Indsatsområde Nuværende indsatser Indsatser understøttet af pulje Udgift 2014 (2015) SOLRØD KOMMUNE NOTAT Emne: Til: Bilag vedr. sag om støtte fra puljen til løft af ældreområdet Byrådet Dato: 28.01.14 Sagsbeh.: DOSA Sagsnr.: 14/574 Nedenstående er en uddybning af de 6 foreslåede indsatser,

Læs mere