Fraværende: Allan Flyvbjerg; Svend Hylleberg; Helle Colding Seiersen; Steen Henrik Møller; Eva Lysdahl

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fraværende: Allan Flyvbjerg; Svend Hylleberg; Helle Colding Seiersen; Steen Henrik Møller; Eva Lysdahl"

Transkript

1 HSU og HAMU fællesmøde om APV d. 6. november 2014 kl Frandsensalen, Bygning 1430, Nordre Ringgade 1, 8000 C Referat Til stede: Brian Bech Nielsen; Johnny Laursen; Berit Eika; Per Dahl; John Kapstadt; Anne Marie Bundsgaard; Peter René Kithler; Heidbra Jonsdottir; Bibiana Paluszewska; Claus Palle; Olav W. Bertelsen; Peter Holm-Nielsen; Bertha P. Beck Mortensen; Aase Marie Pedersen Rakkolainen; Niels Christian Nielsen; Marianne Hokland; Per Henriksen; Hans-Peter Degn; Ole Rahn; Niels Jørgen Relsted; Marlene Venø Skjærbæk; Louise Gade, Iben Skrydstrup Vejen (referent) Fraværende: Allan Flyvbjerg; Svend Hylleberg; Helle Colding Seiersen; Steen Henrik Møller; Eva Lysdahl Dato: 6. november 2014 Ref: ISV 1. Godkendelse af dagsorden Der var ingen bemærkninger til dagsordenen. Side 1/7 2. Godkendelse af referat fra fællesmødet 6. marts 2014 Der var ingen bemærkninger til referatet. 3. Drøftelse af fremdrift i AU s psykiske APV handlingsplan ud fra fakulteternes og administrationens opdateringer Brian Bech Nielsen (BBN) orienterede om, at HSU og HAMU på mødet d. 6. marts 2014 vedtog AU s fælles psykiske APV handlingsplan, og det blev aftalt at monitorere fremdriften. Til denne fremdriftsdrøftelse er tilføjet en statuskolonne til den godkendte handlingsplan. Derudover er fakulteternes og administrationens opdateringer blevet indsamlet, og det viser hvilke udfordringer, der arbejdes med. BBN spurgte, om der var kommentarer til handlingsplanen. Heidbra Jonsdottir (HJ) kommenterede, at det var specielt at drøfte fremdriften, idet handlingsplanen blev besluttet i en anden virkelighed inden de organisatoriske justeringer. Niels Relsted (NR) foreslog at fokusere fremad mod næste APV. Han anerkendte, at der var blevet gjort en helhjertet indsats ift. opfølgningen på den psykiske APV, men at APV en lå langt tilbage. Claus Palle (CP) kommenterede, at der ikke var mange indsatsområder i handlingsplanen, som man kunne være uenige i, men at det var op til de lokale ledelser at følge op. Opfølgningen skete meget forskelligt, og ledelsen var ikke alle AU HR, Organisationsudvikling og Arbejdsmiljø Aarhus Universitet Jens Baggesens Vej Aarhus N Tlf.: Fax: hr@au.dk

2 steder tilstrækkeligt lydhør over for medarbejdernes synspunkter. CP ville gerne fokusere på reelle handlinger og adfærd frem for processen og hensigter. Side 2/3 BBN anerkendte, at handlinger ift. opfølgning på APV en var vigtige. Han sagde endvidere, at han havde en forventning om, at opfølgningen lokalt skete på en aktiv og konstruktiv måde med inddragelse af LSU og LAMU. Louise Gade (LG) kommenterede, at hvis medarbejderne oplevede, at lederen ikke var lydhør, så kunne man inddrage tillidsrepræsentanten eller arbejdsmiljørepræsentanten. Niels Chr. Nielsen (NCN) sagde, at der på ST var stor bevågenhed på alle ledelsesniveauer omkring de udfordringer, APV en viste, og at de skulle løses i konkrete handlinger. Olav W. Bertelsen (OWB) tilsluttede sig NR s synspunkt. Han nævnte, at der var lagt en del energi i at udarbejde psykisk APV handlingsplaner, og at der lokalt var blevet arbejdet med initiativer, men at der nu var en mæthed, hvorfor der måtte fokuseres på den fremtidige APV. BBN anerkendte dette men pointerede, at det var vigtigt med en kontinuerlig opfølgning, og at handlingsplanen ikke blev lagt i skuffen. Hans-Peter Degn (HPD) nævnte, at han var enig i OWB s synspunkt, men at APV var en kontinuerlig proces. Han kommenterede på, at der under følgende tiltag ikke var indsat status, og at der på tværs af universitetet kunne fokuseres på disse punkter fremadrettet: En nærværende ledelse: Der skal være fokus på sikker drift (produktionsunderstøttende og medarbejdernært) og prioritering af opgaver. Det skal på alle ledelsesniveauer gøres tydeligt, hvilke opgaver der er vigtige for organisationen og hvilke, der kan vælges fra. Reducere individuelle stress-symptomer: Der skal være et opgør med akutkulturen, så fokus er på arbejdsro og prioritering på alle niveauer i organisationen fremfor brandslukning. HPD anførte, at ovennævnte kunne være de to punkter, man kan fokusere på fremadrettet. BBN var enig heri. Det blev besluttet, at der på næste fællesmøde skulle afrapporteres på, hvordan der følges op på disse to punkter fra fakulteter og administrationen.

3 BBN spurgte, om der var yderligere kommentarer. Det var ikke tilfældet, og BBN konstaterede, at fremdriften var blevet drøftet, og handlingsplanen blev godkendt. Side 3/3 4. Sagsfremstilling for opstart af APV (bilag D) BBN orienterede om, at evalueringen af APV 2012 viste, at såvel fysisk som psykisk APV overordnet set har fundet en god procesform, men at der er særlige indsatsområder for psykisk APV Han sagde endvidere, at organisationen måtte være på plads for at få det optimale ud af APV en, da målingen bygges på, at de ansatte kan genkende sig selv i data. Derudover ansås det som vigtigt, at arbejdsmiljøorganisationen var på plads. På baggrund i disse forbehold er konsekvensen, at APV spørgeskemaundersøgelsen udskydes, men at APV processen vil blive påbegyndt med temamøder med henblik på at overholde den treårige kadence. BBN opfordrede til at drøfte formålet med, succeskriterierne, faseplanerne, tidsplanen samt organisering af hhv. den fysiske APV og psykiske APV. Formålet: HPD kommenterede, at det ift. den psykiske APV var vigtigt med en sammenlignelighed med de andre universiteter på nogle overordnede parametre. BBN anerkendte dette men påpegede, at AU s APV var særegen, og den ikke ville kunne sammenlignes direkte med de andre universiteters APV. LG nævnte, at alle universiteter har en interesse i sammenlignelighed på nogle få udvalgte parametre, og at det havde været drøftet i regi af Danske Universiteter. NR nævnte, at APV 2012 havde vist, at ikke alle fakulteter og institutter havde taget ejerskab ift. undersøgelsen. Han foreslog at afhjælpe dette ved, at spørgeskemaet kunne give mulighed for at spørge ind til specifikke lokale forhold. MH nævnte, at HE lavede supplerende undersøgelser for at undersøge lokale forhold, og HJ mente, det teknisk set godt kunne lade sig gøre at inddrage lokale spørgsmål til de respektive institutter og vicedirektørområder. BBN nævnte, at APV en var et værktøj for alle til at skabe et overblik over AU ift. indsatsområder, men at det ikke var i modstrid til ønsket om fokus på lokale forhold. Peter Holm-Nielsen (PHN) nævnte, at det var vigtigt at få drøftet, hvordan kommentarerne fra spørgeskemaet skulle inddrages.

4 BBN foreslog at tage dette som et selvstændigt punkt. Side 4/3 LG kommenterede, at HR ville undersøge muligheden for at få lokale spørgsmål i spørgeskemaet, men at det var vigtigt, at problemområderne på AU ikke kun blev identificerede ud fra spørgeskemaundersøgelser, men i høj grad indgik i en åben opfølgningsproces som det havde været tilfældet i opfølgningen på APV Her blev der dykket ned i særlige lokale problemstillinger som del af opfølgningsarbejdet. HPD nævnte, at intern benchmarking på AU var fint og opfordrede til en drøftelse af dataejerskab. BBN kommenterede, at universitetsledelsen var formel ejer af data, og at CUL var en leverandør. Han nævnte endvidere, at en evt. udvidelse af spørgeskemaet med supplerende lokale spørgsmål skulle kunne håndteres fornuftigt. Bertha Beck (BB) nævnte, at en evt. udvidelse af spørgeskemaet ville have indflydelse på spørgsmålet om dataejerskab. Anne Marie Bundsgaard (AMB) nævnte, at det var vigtigt, at kontrakten med CUL var tydelig ift. dataejerskab. BBN anerkendte dette. Herefter opfordrede han til en drøftelse af kommentarerne. Han orienterede om, at APV 2012 var anonym, hvorfor kommentarerne ikke var blevet offentliggjort. Under problemanalysen var alle kommentarer blevet offentliggjort trods et til tider meget uordentligt og ikke-lødigt sprogbrug. Begge måder havde medført kritik. Han påpegede, at kommentarerne skulle være lødige for at blive offentliggjorte. NR nævnte, at der i praksis kunne sidde 3-4 personer og vurdere sprogbruget. HPD nævnte, at kommentarerne kunne blive bearbejdet inden offentliggørelse, men at det var et ressourcespørgsmål. BBN opsummerede de to muligheder, der begge havde et indbygget filter. 1) frasortere ikke-lødige kommentarer og 2) sammenskrive for at skabe overblik. OWB nævnte, at der også skulle skelnes mellem, hvad der kunne offentliggøres, og hvad der skulle behandles på fakultets- og institut niveau. BB nævnte, at sortering skulle ske med forsigtighed, da det stadig var en persons mening og dermed en respons på noget.

5 BBN anerkendte dette men påpegede, at tonen skulle være ordentlig, så det ikke blev en gentagelse fra problemanalysens kommentarer. Side 5/3 HJ nævnte, at modtager af kommentarerne ikke nødvendigvis var hele AU, men nogle gange nærmeste leder. LG nævnte, at det under APV 2012 var blevet diskuteret, og at Torben K. Jensen fra CUL mundtligt havde gennemgået hovedlinjer i kommentarerne for HAMU og HSU. En mulighed var at dele alle kommentarerne med HAMU og HSU, der ville være ansvarlige den samlede APV handlingsplan. Per Dahl foreslog at indhente en redegørelse fra andre organisationer om, hvordan de har håndteret dette. NR nævnte, at kommentarer vedr. institutterne burde overgå til LSU og LAMU. BBN konkluderede, at kommentarfelter ønskes, men at de i forbindelse med offentliggørelsen kan håndteres på forskellig vis. Dette skal belyses og drøftes på næste fællesmøde. Formålet blev taget til efterretning. Herefter opfordrede han til en drøftelse af succeskriterier og faseplaner. Succeskriterier og faseplaner: HPD nævnte, at tredje punkt i fase 2 under den fysiske APV faseplan kunne rykkes ned under fase 4 grundet kursernes timing. NR nævnte, at handlingsplanssystemet for den fysiske APV skulle være intuitivt anvendeligt og ikke forudsætte kurser. LG nævnte, at man blot var tro mod, at der i APV 2012-handlingsplanen stod, at der skulle udbyde kurser i IT systemer, hver gang der blev introduceret et system. Det var ikke ensbetydende med, at systemet ikke var brugervenligt. Iben Skrydstrup Vejen (ISV) kommenterede, at HR havde haft møde med Rambøll om handlingsplanssystemet, og at det nu fremstod som mere brugervenligt. Berit Eika (BE) nævnte, at undervisning også kunne ske via video. BBN anerkendte dette og konkluderede, at HPD s kommentar skulle tages til efterretning. OWB nævnte, at IGLO modellen gav et godt perspektiv i opfølgningen, men at modellen ikke nødvendigvis skulle overføres direkte til handlingsplanerne, da disse hurtigt blev meget omfangsrige.

6 LG nævnte, at det havde været en tung, men nødvendig proces under APV 2012, for at vænne hele organisationen til at arbejde systematisk med APV-opfølgning men at der ville ske en klar forenkling af proces og skemaer under APV , da AU nu var helt anderledes rustet til opgaven Side 6/3 NCN var enig heri og nævnte, at gennemskuelighed var vigtig. HPD nævnte, at det var vigtigt at få indskrevet i faseplanen for den psykiske APV, at SU og AMO skulle inddrages i udviklingen af spørgeskemaet, og at det skulle udarbejdes i løbende dialog med følgegruppen. Marlene V. Skjærbæk nævnte vigtigheden af hurtig opfølgning og derved hurtigere data. LG nævnte, at data i APV ville komme hurtigere ud end data i APV 2013, da juleferie og vinterferie under APV 2012 bl.a. havde spændt ben for dette. Også særkørsler ville være tilgængelige hurtigere. NR nævnte, at han håbede, at nedbørstabellerne ville blive tilgængelige efter en uge. LG nævnte, at dette ikke kunne lade sig gøre. Spørgesmålet var blevet drøftet med CUL, som af hensyn til kvalitetssikring, krydstjek af data, kodning mv. var nødt til at have op til ca. 7 uger. Under APV 2012 var den høje kvalitet forbundet med analyse af kommentarerne. BBN anerkendte, at der var brug for hurtigere data, men at det skulle gøres på en forsvarlig måde, så kvaliteten blev sikret. Ledelsesstrengen måtte også have tid til at sætte sig ind i resultaterne inden offentliggørelse. MH nævnte, at det var vigtigt, at præsentation af resultaterne skete i samarbejde med følgegruppen. BBN anerkendte dette, og faseplanerne blev taget til efterretning. Tidsplanen: HPD nævnte, at timingen i de to APV undersøgelser måtte overvejes, da medarbejderne skulle kunne skelne mellem de to undersøgelser. Han mente endvidere, at en udskydelse af APV en var en fordel pga. valg til arbejdsmiljøorganisationen. Johnny Laursen nævnte, at Arts havde nogle medarbejdere, der skulle flytte arbejdssted og derfor ikke ville være relevant at tage med i den fysiske APV. Ift. den psykiske APV vurderede han, at organisationen ville være på plads.

7 BBN tog dette til efterretning og nævnte, at den psykiske APV kunne ligge i slutningen af 1. kvartal Side 7/3 LG nævnte, at den detaljerede kalender kunne blive drøftet i følgegruppen. BBN konkluderede, at tidsplanen blev taget til efterretning. Organisering: Der var enighed om nedsættelse af følgegruppe for psykisk APV HPD nævnte, at der i kommissorium for følgegruppen under Kommissorium blev tilføjet i særdeleshed i tilrettelæggelse af APV design og opdatering af BBN anerkendte dette. BBN konkluderede, at han ville fungere som formand i følgegruppen, og at der skulle findes endnu en lederrepræsentant. Næstformændene i HSU skulle koordinere med medarbejderrepræsentanterne i HAMU. Indstillingen blev herefter tiltrådt. Medlemmer: Hans-Peter Degn, Arts Niels Relsted, BSS Marianne Hokland, Health Peter Kithler, Administrationscenter ST Ole Rahn, Fællesadministrationen 5. Eventuelt BBN orienterede om, at Connie Hedegaard var blevet nyt medlem af universitetets bestyrelse. Derudover var Jane Kraglund blevet ansat som ny universitetsdirektør. BBN nævnte, at der var en fælles forståelse mellem Danske Universiteter og ministeriet vedr. dimensionering. Han påpegede, at dette var en opgave for hele universitetet og ikke kun de enkelte fakulteter.

HAMU-HSU møde den. 22. juni 2015 kl Frandsensalen, Bygning 1430, Nordre Ringgade 1, 8000 C

HAMU-HSU møde den. 22. juni 2015 kl Frandsensalen, Bygning 1430, Nordre Ringgade 1, 8000 C HAMU-HSU møde den. 22. juni 2015 kl. 14-16 Frandsensalen, Bygning 1430, Nordre Ringgade 1, 8000 C Deltagere; Brian Bech Nielsen; Jane Kraglund; Johnny Laursen; Berit Eika; Per Dahl; Anne Marie Bundsgaard;

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Brian Bech Nielsen (BBN) bød velkommen. Der var ingen bemærkninger til dagsordenen.

1. Godkendelse af dagsorden Brian Bech Nielsen (BBN) bød velkommen. Der var ingen bemærkninger til dagsordenen. HSU og HAMU fællesmøde om psykisk APV d. 6. marts 2014 kl. 10-12.30 Frandsensalen, Bygning 1430, Nordre Ringgade 1, 8000 C REFERAT Til stede: Brian Bech Nielsen, Jørgen Jørgensen, Mette Thunø, Marianne

Læs mere

Rektor var forhindret at deltage i mødets begyndelse og slutning, og mødeledelsen blev derfor forestået af Thomas Pallesen og Arnold Boon.

Rektor var forhindret at deltage i mødets begyndelse og slutning, og mødeledelsen blev derfor forestået af Thomas Pallesen og Arnold Boon. Møde den 9. november 2017 Preben Hornungstuen Fællesmøde hovedarbejdsmiljøudvalg og hovedsamarbejdsudvalg Møde nr. 2, 2017 Referat Til stede: Brian Bech Nielsen (BBN), Arnold Boon (ABOON), Thomas Pallesen

Læs mere

Deltagere: Arnold Boon; Ole Rahn; Ole Jensen; Susanna Holm Nielsen; Søren Michael Nicholson; Lizzi Edlich (referent)

Deltagere: Arnold Boon; Ole Rahn; Ole Jensen; Susanna Holm Nielsen; Søren Michael Nicholson; Lizzi Edlich (referent) Administrationens arbejdsmiljøudvalg (AAMU) Møde den: 13. juni 2016, kl. 10.00-11.30 Sted: AU HR, Jens Baggesens Vej 51, Bygning 5221, lokale 012 Referat Deltagere: Arnold Boon; Ole Rahn; Ole Jensen; Susanna

Læs mere

Referat. Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen blev godkendt.

Referat. Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen blev godkendt. Møde den 19. december 2016 Preben Hornungstuen, Bygning 1422, Frederik Nielsens Vej 2, 8000 Aarhus C Fællesmøde hovedarbejdsmiljøudvalg og hovedsamarbejdsudvalg Referat Til stede: Brian Bech Nielsen (BBN),

Læs mere

Fraværende: Per Henriksen, Niels Chr. Nielsen, Johnny Laursen, Marlene Venø Skjærbæk, Hans-Peter Degn, Louise Gade (HR), Niels Jørgen Relsted.

Fraværende: Per Henriksen, Niels Chr. Nielsen, Johnny Laursen, Marlene Venø Skjærbæk, Hans-Peter Degn, Louise Gade (HR), Niels Jørgen Relsted. Møde den: 23. oktober 2014 Nordre Ringgade 1, Frandsensalen Referat HAMU møde Til stede: Brian Bech Nielsen, Marianne Hokland, Eva Lysdahl Paulsen, Ole Rahn, Jørgen B. Jespersen (suppleant), Jonas K. Fink

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. ST FAMU møde den: 30.08.2012 kl. 10-12 Bygning 1431 Lokale 021-023

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. ST FAMU møde den: 30.08.2012 kl. 10-12 Bygning 1431 Lokale 021-023 ST FAMU møde den: 30.08.2012 kl. 10-12 Bygning 1431 Lokale 021-023 REFERAT Til stede: Udvalget: Ledelsesrep.: Brian Bech Nielsen dekan for ST, Ib Johansen (Kemi), Morten Dam Rasmussen (Ingeniørvidenskab),

Læs mere

Fraværende: Johnny Laursen (AR), Mads Kristian Warming (studenterrepræsentant)

Fraværende: Johnny Laursen (AR), Mads Kristian Warming (studenterrepræsentant) Møde den: 16. april 2015 kl. 13-15 Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C, bygning 1431, lok. 015 Referat Møde i hovedarbejdsmiljøudvalget på AU Deltagere: Brian Bech Nielsen, Marianne Hokland (HE), Jane Kraglund

Læs mere

Afbud: Per H. Christensen, Niels Relsted, Dorete W. Jensen, Mads Kristian Warming

Afbud: Per H. Christensen, Niels Relsted, Dorete W. Jensen, Mads Kristian Warming Møde den: 29. maj 2017, kl. 13-15 Nordre Ringgade 1, bygn. 1431-015 Møde i HAMU Referat Deltagere: Brian Bech Nielsen (BBN), Arnold Boon (AB), Marianne Hokland (MH), Jørgen B. Jespersen (JBJ), Anja Zimmerdahl

Læs mere

b. Sygefravær og muligheder ved hjernerystelse AB informerede om notatet. Det ligger lokalt at rekvirere nødvendige hjælpemidler.

b. Sygefravær og muligheder ved hjernerystelse AB informerede om notatet. Det ligger lokalt at rekvirere nødvendige hjælpemidler. Møde den: 22. november 2016, kl. 10-12 Nordre Ringgade 1, bygning 1431-015 Referat HAMU møde Deltagere: Brian Bech Nielsen, Arnold Boon, Marianne Hokland (HE), Jørgen B. Jespersen (ST), Anja Zimmerdahl

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: , kl Sted: Bygning 1241, lokale 231 (Havestuen i Bartholin Bygningen)

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: , kl Sted: Bygning 1241, lokale 231 (Havestuen i Bartholin Bygningen) Møde den: 07 09 2016, kl. 09.00-11.00 Sted: Bygning 1241, lokale 231 (Havestuen i Bartholin Bygningen) Referat Deltagere: Marianne Hokland (MH), David Christian Evar Kraft (DCEF), Lene Grønkjær (LG), Peder

Læs mere

Plan for arbejdsmiljøsamarbejdet 2015, drøftet på FAMU møde den 11. december 2014

Plan for arbejdsmiljøsamarbejdet 2015, drøftet på FAMU møde den 11. december 2014 AARHUS UNIVERSITET ÅRLIG ARBEJDSMILJØDRØFTELSE Målet med den årlige arbejdsmiljødrøftelse er, at ledelsen i samarbejde med medarbejderne skal tilrettelægge det kommende års samarbejde om arbejdsmiljø.

Læs mere

Dagsorden for fællesmøde med HSU/HAMU

Dagsorden for fællesmøde med HSU/HAMU Møde den: 14. november 2013, kl. 10.00-14.00 Fransensalen, Nordre Ringgade 1, 8000 C HSU-møde REFERAT Til stede: Brian Bech Nielsen, Jørgen Jørgensen, Mette Thunø, Ib Johannsen, Marianne Hokland, Eva Lysdahl

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde d. 18. marts 2015 Lokale 413, bygning 1443 LAMU, Administrationscenter Arts

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde d. 18. marts 2015 Lokale 413, bygning 1443 LAMU, Administrationscenter Arts AARHUS UNIVERSITET Møde d 18 marts 2015 Lokale 413, bygning 1443 LAMU, Administrationscenter Arts Dagsorden Deltagere: Lars Friis (LF), Berit Granum (BG), Aino Lea Winther-Pedersen (AWP), Birgitte Adams

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 14. september 2015 kl. 13.00-14.00 Katrinebjergvej 89F, bygning 5132, lokale 229 Ekstraordinært møde i Samarbejdsudvalg og Arbejdsmiljøudvalg, Administrationscenter

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 12. november 2015 Nordre Ringgade 1, lokale 021/023 HAMU-møde

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 12. november 2015 Nordre Ringgade 1, lokale 021/023 HAMU-møde Møde den: 12. november 2015 Nordre Ringgade 1, lokale 021/023 HAMU-møde Referat Til stede: Brian Bech Nielsen, Marianne Hokland (HE), Jørgen B. Jespersen (ST), Anja Zimmerdahl (Aarhus BSS), Johnny Laursen

Læs mere

Bygning. Trafik. Stiger og trapper. Fald. Arbejdsstillinger, løft og flytning. Husdyr/forsøgsdyr. Laboratorie. Maskiner og værktøj. Psykisk påvirkning

Bygning. Trafik. Stiger og trapper. Fald. Arbejdsstillinger, løft og flytning. Husdyr/forsøgsdyr. Laboratorie. Maskiner og værktøj. Psykisk påvirkning Bilag 3.2c Grupperede registreringer over nærved ulykker og anmeldte arbejdsskader i ST opgjort fra d. 01/01 2013 til d. 27/11 2014 Gruppering: Antal ulykker i alt: 2013 2014 Bygning 4 3 1 Trafik 5 3 2

Læs mere

Deltagere: Arnold Boon, Ole Jensen, Søren Michael Nicholson, Susanna Holm Nielsen, Birthe Hestbæk og Lizzi Edlich (referent)

Deltagere: Arnold Boon, Ole Jensen, Søren Michael Nicholson, Susanna Holm Nielsen, Birthe Hestbæk og Lizzi Edlich (referent) Administrationens arbejdsmiljøudvalg (AAMU) Møde den 1. juni 2017 Referat Deltagere: Arnold Boon, Ole Jensen, Søren Michael Nicholson, Susanna Holm Nielsen, Birthe Hestbæk og Lizzi Edlich (referent) Afbud:

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 1. november 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich Referent:

Læs mere

Fælles LSU/LAMU-møde den 12. september 2016 kl Mødelokale: Bygning 1442, lokale 116. Deltagere:

Fælles LSU/LAMU-møde den 12. september 2016 kl Mødelokale: Bygning 1442, lokale 116. Deltagere: Fælles LSU/LAMU-møde den 12. september 2016 kl. 11.30 12.30 Mødelokale: Bygning 1442, lokale 116 Deltagere: Ledelsesrepræsentanter LSU/LAMU: Nikolaj Harbjerg, Eigil Jensen LSU: Aase Bak, Anni Bækgaard

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 14. juni 2017 Institut for Bioscience, Jagtslottet Kalø Hovedsamarbejdsudvalgsmøde, møde nr.

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 14. juni 2017 Institut for Bioscience, Jagtslottet Kalø Hovedsamarbejdsudvalgsmøde, møde nr. Møde den 14. juni 2017 Institut for Bioscience, Jagtslottet Kalø Hovedsamarbejdsudvalgsmøde, møde nr. 3, 2017 Referat Til stede: Brian Bech Nielsen (BBN), Berit Eika (BE), Arnold Boon (ABOON), Johnny Laursen

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag. Møde den: 28. september 2015 kl. 10.00 12.00 REFERAT LSU AU HR Til stede: Ledelsen: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Hanne Kaiser, Lizzi Edlich, Astrid V. H.

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 15. december 2015 kl. 12:30 15:00

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 15. december 2015 kl. 12:30 15:00 Møde den: 15. december 2015 kl. 12:30 15:00 Referat Ny Munkegade 120 Lokale 1525-626 (mulighed for videolink) ST FAMU møde Ledelsesrepræsentanter: Niels Christian Nielsen (dekan), Jørgen B. Jespersen (daglig

Læs mere

REFERAT. Møde den 26. juni 2015 kl Aarhus , Emdrup A112. LAMU-møde nr. 1 i AU Forskning og Eksterne Relationer

REFERAT. Møde den 26. juni 2015 kl Aarhus , Emdrup A112. LAMU-møde nr. 1 i AU Forskning og Eksterne Relationer Møde den 26. juni 2015 kl. 10.30-11.30 Aarhus 5361-212, Emdrup A112 REFERAT LAMU-møde nr. 1 i AU Forskning og Eksterne Relationer Til stede: John Westensee (fmd.), Jeppe Dørup Olesen, Anders Frølund, Anne-Marie

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 26. juni 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen Referent: Pia

Læs mere

Ole Jensen (OJ), formand Leo Normann Pedersen (LNP) Observatør Ditte Jessing (DJ) Rådgiver/HR-partner Mads Brask Andersen

Ole Jensen (OJ), formand Leo Normann Pedersen (LNP) Observatør Ditte Jessing (DJ) Rådgiver/HR-partner Mads Brask Andersen LSU-møde i ACA den 16. september 2016 Kl. 9.30 10.30 og LSU/LAMU kl. 10.30 11.30 Referat Aarhus bygning 1443, lokale 440 Emdrup lokale D118 Mødedeltagere: B-siden/medarbejdere Ivy Kirkelund (IK), næstformand

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 2. december 2016, kl. 13 15. Mødelokale: Bygning 1611, lokale 121B Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Ole Steen Nielsen, Steen Harrit Jakobsen, Thomas G.

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 2. juni 2016 kl. 9.00-11.00 Katrinebjergvej 89F, bygning 5132, lokale 229 Samarbejdsudvalg og Arbejdsmiljøudvalg, Administrationscenter Health Dagsorden Deltagere: Steen H. Jakobsen, Søren

Læs mere

Referat. Møde den: 6. marts 2017 kl Mødelokale Aarhus BSS FAMU møde

Referat. Møde den: 6. marts 2017 kl Mødelokale Aarhus BSS FAMU møde Møde den: 6. marts 2017 kl. 10-11.30 Mødelokale 1328-120 Referat Aarhus BSS FAMU møde Deltagere: Anja Zimmerdahl, Carsten Dalsager, Anita Birch Trosborg, Anette Storgaard, Merete Elmann, Niels Jørgen Relsted,

Læs mere

PLANLÆGNING AF PSYKISK APV-PROCESSEN

PLANLÆGNING AF PSYKISK APV-PROCESSEN PLANLÆGNING AF PSYKISK APV-PROCESSEN Indhold Planlægning af lokale psykiske APV-processer... 2 Formål med psykisk APV... 2 Ansvarsfordeling... 2 Aftale om procesplan og nedsættelse af APV-følgegruppe...

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 29. april 2015, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2015)

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 29. april 2015, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2015) Møde onsdag den 29. april 2015, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2015) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Connie Hedegaard, Margareta

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET AARHUS UNIVERSITET Møde den 27. januar 2014, kl. 12.00-14.00 Jens Baggesens Vej 51-53, 8200 Aarhus N Bygning 5221, lokale 318 Administrationens samarbejdsudvalg (ASU) Dagsorden Dagsorden for ekstraordinært

Læs mere

Sekretariat: Chefjurist Mads Niemann-Christensen, Universitetsledelsens Stab

Sekretariat: Chefjurist Mads Niemann-Christensen, Universitetsledelsens Stab Møde torsdag den 23. februar 2017, kl. 13.00-17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 1-2017) Udkast til referat Mødet blev holdt i Frandsensalen Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand),

Læs mere

Referat. Møde den 3. november 2016 Frandsensalen Hovedsamarbejdsudvalget

Referat. Møde den 3. november 2016 Frandsensalen Hovedsamarbejdsudvalget Møde den 3. november 2016 Frandsensalen Hovedsamarbejdsudvalget Referat Til stede: Brian Bech Nielsen (BBN), Berit Eika (BE), Arnold Boon (ABOON), Johnny Laursen (JL), Ole Steen Nielsen (OSN), Thomas Pallesen

Læs mere

Møde den: 13. januar 2015 Referat HR LSU Til stede: Fraværende: Punkt 1 - Godkendelse af dagsorden Louise

Møde den: 13. januar 2015 Referat HR LSU Til stede: Fraværende: Punkt 1 - Godkendelse af dagsorden Louise Møde den: 13. januar 2015 HR LSU Referat Til stede: Louise, Lene, Alev, Sarah og Lizzi Fraværende: Gertrud og Ina Punkt 1 - Godkendelse af dagsorden Louise meddelte, at hun og Lone havde haft den årlige

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Dagsorden

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Dagsorden ST FAMU møde den: 14.11.2013 kl. 13.00 15.00 AU Aarhus, Fysik, Bygning 1520, Ny Munkegade 120; Mødelokale 1520-732 Deltagere: Ledelsesrepræsentanter: Niels Christian Nielsen (dekan), Jørgen B. Jespersen(daglig

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 11. juni 2013 Frandsensalen HSU-møde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 11. juni 2013 Frandsensalen HSU-møde Møde den: 11. juni 2013 Frandsensalen HSU-møde REFERAT Til stede: Lauritz B. Holm-Nielsen, Allan Flyvbjerg, Mette Thunø, Søren E. Frandsen, Brian Bech Nielsen, Michael Nielsen, Finn Folkmann, Bertha Beck,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 25. februar 2015, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 25. februar 2015, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 25. februar 2015, kl. 13.30 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 1-2015) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Connie Hedegaard, Steen

Læs mere

Henrik Friis Bach Dekan BSS Thomas Pallesen; Anja Zimmerdahl Høringssvar fra Statskundskab Date: 11. september :18:34

Henrik Friis Bach Dekan BSS Thomas Pallesen; Anja Zimmerdahl Høringssvar fra Statskundskab Date: 11. september :18:34 From: Henrik Friis Bach To: Dekan BSS Cc: Thomas Pallesen; Anja Zimmerdahl Subject: Høringssvar fra Statskundskab Date: 11. september 2014 16:18:34 Universitetsledelsens udspil har været drøftet i Institut

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde i lønudvalget nedsat af FSU Fredag den 25. oktober 2013 kl. 8.00 9.30 Ndr. Ringgade 1, 8000 Aarhus C, Bygn. 1431-015 Deltagere: Dekan Niels Christian Nielsen, Olav W. Bertelsen, Uffe Pilegård Larsen,

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET

Referat AARHUS UNIVERSITET AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 24. august 2015 kl. 13.00-15.00 Katrinebjergvej 89F, bygning 5132, lokale 229 Møde i arbejdsmiljøudvalget, Administrationscenter Health Referat Til stede: Steen Harrit

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 05. februar 2014, kl. 15.45 17.15 Mødelokale: Bygning 1431, lokale 021/023 Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Allan Flyvbjerg, Anne Marie Bundsgaard, Peter

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Afbud: Lene Fransen Ina Wilkens Nissen (skulle have deltaget under punkt 7 og 8)

Referat AARHUS UNIVERSITET. Afbud: Lene Fransen Ina Wilkens Nissen (skulle have deltaget under punkt 7 og 8) Side 1/5 Mødedato: 16. marts 2018 Mødested: Lokale 214, JBV Mødeemne: LSU Deltagere: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre (referent), Alev Gencay, Henrik Philipp Vestergaard, Lene Fransen, Lizzi Edlich,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 17. december 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 17. december 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 17. december 2014, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 6-2014) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Connie Hedegaard, Margareta

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 27. februar Juridisk Institut Ekstraordinært LSU indlendende opfølgning på APV 2012

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 27. februar Juridisk Institut Ekstraordinært LSU indlendende opfølgning på APV 2012 Møde den: 27. februar Juridisk Institut Ekstraordinært LSU indlendende opfølgning på APV 2012 REFERAT Til stede: Michael Steinicke, Per Andersen, Annette Storgaard, Tinna Meyer, Inger Krog, Anne Bækby

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 24. oktober 2012, kl. 14.00-16.00 Mødelokale: Kollokvierum Øst, Victor Albeck bygningen Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Allan Flyvbjerg, Anne Marie Bundsgaard,

Læs mere

Udkast til den årlige arbejdsmiljødrøftelse, som var udsendt sammen med dagsordenen, dannede grundlag for AAMU s årlige arbejdsmiljødrøftelse.

Udkast til den årlige arbejdsmiljødrøftelse, som var udsendt sammen med dagsordenen, dannede grundlag for AAMU s årlige arbejdsmiljødrøftelse. Administrationens arbejdsmiljøudvalg (AAMU) Møde den: 8. februar 2016, kl. 10.00-11.30 Sted: AU HR, Jens Baggesens Vej 51, Bygning 5221, lokale 012 Referat Deltagere: Arnold Boon; Ole Rahn; Ole Jensen;

Læs mere

BBN takkede AP for forslaget om, at tillidsreformen er emne for HSU s temamøde.

BBN takkede AP for forslaget om, at tillidsreformen er emne for HSU s temamøde. Møde den: 20. januar 2015 kl. 13-16 Frandsensalen HSU-møde, 1. møde 2015 Referat Til stede: Brian Bech Nielsen (BBN), Berit Eika (BE), Jane Kraglund (JAK), Niels Chr. Nielsen (NCN), Johnny Laursen (JL),

Læs mere

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 12. december 2014, kl. 11.30-13.30 Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget DAGSORDEN Medlemmer: Søren K Kjærgaard Annette Bachmann Bo Martin Bibbi Kim Iburg Janni Mosgaard Jensen Eva

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. maj 2016 kl Mødelokale (videolink ) Møde i LSU for Uddannelse

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. maj 2016 kl Mødelokale (videolink ) Møde i LSU for Uddannelse AARHUS UNIVERSITET Møde den: 23. maj 2016 kl 10.00-12.00 Mødelokale 1445-019 (videolink 1445019) Møde i LSU for Uddannelse Dagsorden Deltagere: Kristian Thorn, Helle Colding Seiersen, Anna Mette Morthorst,

Læs mere

Dagsorden til møde i HSU torsdag den 19. september 2013

Dagsorden til møde i HSU torsdag den 19. september 2013 Møde den: 19. september 2013, kl. 10.00-13.00 Fransensalen, Nordre Ringgade 1, 8000 C HSU-møde REFERAT Til stede: Brian Bech Nielsen, Jørgen Jørgensen, Mette Thunø, Svend Hylleberg, Søren E. Frandsen,

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU)

FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU) FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU) Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 27. august 2013 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT

AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 24. april 2012, kl. 13.00-16.00 Frandsensalen, Ndr. Ringgade 1, 8000 Aarhus C Referat af 2. møde/2012 i Hovedsamarbejdsudvalget REFERAT Til stede: Lauritz B. Holm-Nielsen, Allan Flyvbjerg, Svend

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. ST FAMU Møde den: 16. december 2016 kl. 9:30 12:00 Ny Munkegade 120 lokale (mulighed for videolink)

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. ST FAMU Møde den: 16. december 2016 kl. 9:30 12:00 Ny Munkegade 120 lokale (mulighed for videolink) ST FAMU Møde den: 16. december 2016 kl. 9:30 12:00 Ny Munkegade 120 lokale 1525-626 (mulighed for videolink) REFERAT Ledelsesrepræsentanter: Niels Christian Nielsen (dekan), Jørgen B. Jespersen (daglig

Læs mere

Referat Martin Keis Kristensen Mødedato: Mødested: Mødeemne: Deltagere: Referent: Fraværende:

Referat Martin Keis Kristensen Mødedato: Mødested: Mødeemne: Deltagere: Referent: Fraværende: Side 1/5 Mødedato: 6. maj 2019 kl. 13.30-15.00 Mødested: Bygn. 1431, lok. 021 (videolink) Mødeemne: Møde i Hovedarbejdsmiljøudvalget Deltagere: Brian Bech Nielsen, Arnold Boon, Jørgen B. Jespersen (ST),

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 4. december 2017 Frandsensalen Hovedsamarbejdsudvalgsmøde, møde nr. 5, 2017

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 4. december 2017 Frandsensalen Hovedsamarbejdsudvalgsmøde, møde nr. 5, 2017 Møde den 4. december 2017 Frandsensalen Hovedsamarbejdsudvalgsmøde, møde nr. 5, 2017 Referat Til stede: Berit Eika (BE) Arnold Boon (ABOON), Thomas Pallesen (TP), Lars Bo Nielsen (LBN), Niels Chr. Nielsen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. HSU-temamøde om kompetenceudvikling d. 2. maj 2014 kl Frandsensalen

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. HSU-temamøde om kompetenceudvikling d. 2. maj 2014 kl Frandsensalen HSU-temamøde om kompetenceudvikling d. 2. maj 2014 kl. 12.30-15.30 Frandsensalen REFERAT Til stede: Brian Bech Nielsen, Jørgen Jørgensen, Mette Thunø, Niels Jørgen Relsted, Svend Hylleberg, Niels Chr.

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden 2. Orientering om beslutning af 22. oktober opfølgning på problemanalysen 3. Eventuelt

1. Godkendelse af dagsorden 2. Orientering om beslutning af 22. oktober opfølgning på problemanalysen 3. Eventuelt Ekstraordinært møde i Administrationens samarbejdsudvalg Fredag den 24. oktober 2014 REFERAT Til stede: Brian Bech Nielsen, Louise Gade, Christina Breddam, Niels Damgaard Hansen, Helle Colding Seiersen,

Læs mere

Referat SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

Referat SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 23. juni 2016 kl. 13.00 15.30 Bygning 1525 626. Ny Munkegade 120, 8000 Aarhus C Fællesmøde mellem FSU og FAMU Deltagere FSU: Dekan Niels Christian Nielsen, Søren Bom Nielsen, Thomas Skjødeberg

Læs mere

Status for APV for trivslen/det psykiske arbejdsmiljø på fire fakulteter

Status for APV for trivslen/det psykiske arbejdsmiljø på fire fakulteter K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Til medlemmer af HSU SAGSNOTAT 11. MARTS 2009 Vedr.: Sagsbehandler: Karen Boesen Status for APV for trivslen/det psykiske arbejdsmiljø på fire fakulteter 1. Baggrund

Læs mere

Fraværende: Lizzie Melby Jespersen; Kirsten Heinrichson; Erik Steen Kristensen; Niels Halberg

Fraværende: Lizzie Melby Jespersen; Kirsten Heinrichson; Erik Steen Kristensen; Niels Halberg Møde den: 23. februar 2015 kl. 10.00-11.30 Videolink: Videolinkrum (5) Flakkebjerg og mødelokale PV22 Foulum AGRO LAMU-møde Referat Til stede: Karen Eberhardt Henriksen; Jørgen Eriksen; Palle Jørgensen;

Læs mere

TEMAMØDE FOR ARBEJDSMILJØORGANISATIONEN

TEMAMØDE FOR ARBEJDSMILJØORGANISATIONEN TEMAMØDE FOR ARBEJDSMILJØORGANISATIONEN APV 2015-2016 FORMÅL Formålet med at gennemføre APV 2015-2016 er at kortlægge s arbejdsmiljø og identificere, om der er indsatsområder i arbejdsmiljøet, hvor tværgående

Læs mere

Lokal APV-proces i UCL 2014

Lokal APV-proces i UCL 2014 VEJLEDNING TIL APV-GRUPPEN Lokal APV-proces i UCL 2014 Udarbejdet af HR og Kommunikation Indledning Arbejdsmiljøloven kræver, at der gennemføres en arbejdspladsvurdering (APV) af det fysiske og psykiske

Læs mere

Referat. Møde den 3. november 2016 Frandsensalen Hovedsamarbejdsudvalget

Referat. Møde den 3. november 2016 Frandsensalen Hovedsamarbejdsudvalget Møde den 3. november 2016 Frandsensalen Hovedsamarbejdsudvalget Referat Til stede: Brian Bech Nielsen (BBN), Berit Eika (BE), Arnold Boon (ABOON), Johnny Laursen (JL), Ole Steen Nielsen (OSN), Thomas Pallesen

Læs mere

DIALOG OM RESULTATERNE AF DEN PSYKISKE APV

DIALOG OM RESULTATERNE AF DEN PSYKISKE APV DIALOG OM RESULTATERNE AF DEN PSYKISKE APV EVA KARRING KONST. INSTITUTLEDER INSTITUT FOR ODONTOLOGI 25.05. PROGRAM Velkommen: Hvad er formålet med mødet? Den overordnede proces Hvordan ser tallene ud?

Læs mere

2. Evaluering af lønforhandlingerne Kristian indledte med at fortælle, at han overordnet set er tilfreds med forløbet af de årlige lønforhandlinger.

2. Evaluering af lønforhandlingerne Kristian indledte med at fortælle, at han overordnet set er tilfreds med forløbet af de årlige lønforhandlinger. Møde den: 18. august 2016 kl 10.00-12.00 Mødelokale 1445-019 (videolink 1445019) Møde i LSU for Uddannelse Referat Deltagere: Kristian Thorn, Helle Colding Seiersen, Anna Mette Morthorst, Thomas R. Vestergaard,

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 19. juni 2018, kl. 12:30 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 19. juni 2018, kl. 12:30 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse Møde den 19. juni 2018, kl. 12:30 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse Referat Medlemmer: Berit Eika (formand), Finn Borchsenius (ST), Charlotte Ringsted (HE), Niels Overgaard

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 7. december 2015 kl. 13.00 15.00 REFERAT LSU AU HR Til stede: Ledelsen: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Hanne Kaiser, Lizzi Edlich, Astrid V. H. Svendsen

Læs mere

Udkast til referat AARHUS UNIVERSITET. Mødet onsdag den 14. juni 2016, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

Udkast til referat AARHUS UNIVERSITET. Mødet onsdag den 14. juni 2016, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Mødet onsdag den 14. juni 2016, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 3-2016) Udkast til referat I mødet deltog: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Peder

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT

AARHUS UNIVERSITET REFERAT REFERAT LSU Lokalt samarbejdsudvalg på Institut for Æstetik og Kommunikation samt Arbejdsmiljøgruppen Nobel (IÆK): Inger Schoonderbeek Hansen og Jan Rijkhoff Arbejdsmiljøgruppen IÆK Katrinebjerg: Unni

Læs mere

Aftale om anden organisering af arbejdsmiljøarbejdet på Københavns Universitet

Aftale om anden organisering af arbejdsmiljøarbejdet på Københavns Universitet 1. Indledning Aftale om anden organisering af arbejdsmiljøarbejdet på Københavns Universitet I henhold til Finansministeriets cirkulære af 1. juni 2011 om samarbejde og samarbejdsudvalg i statens virksomheder

Læs mere

Referat fra HAMiU-møde tirsdag d. 24. maj 2016 kl. 13:00 til 15:00

Referat fra HAMiU-møde tirsdag d. 24. maj 2016 kl. 13:00 til 15:00 Referat fra HAMiU-møde tirsdag d. 24. maj 2016 kl. 13:00 til 15:00 Tilstedeværende: Per Michael Johansen, Lars Brodersen, Mogens Juul Møller, Henrik H. Søndergaard, Ole Busck, Karina Boller Jensen, Antonino

Læs mere

2. Godkendelse af referat (bilag 2) Referatet fra mødet den 1. juni 2015 blev godkendt uden bemærkninger.

2. Godkendelse af referat (bilag 2) Referatet fra mødet den 1. juni 2015 blev godkendt uden bemærkninger. Aarhus BSS administrationscenter LSU-møde den: 11. september 2015, kl. 10.30-12.00 Mødelokale: Bygning 1443/144 Referat Deltagere Ledelsesrepræsentanter: Nikolaj Harbjerg, Anni Bækgaard Langberg, Eigil

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt Møde den: 18. december 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich

Læs mere

Arbejdspladsvurdering (APV) 2012 Nedsættelse af APV-koordinationsudvalg Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose

Arbejdspladsvurdering (APV) 2012 Nedsættelse af APV-koordinationsudvalg Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T HSU AMKU S A G S N O T A T 16. NOVEMBER 2011 Vedr.: Arbejdspladsvurdering (APV) 2012 Nedsættelse af APV-koordinationsudvalg Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat (er forhåndsgodkendt) 3. AU HR Team Arbejdsmiljø nye ansvarsfordelinger

1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat (er forhåndsgodkendt) 3. AU HR Team Arbejdsmiljø nye ansvarsfordelinger ST FAMU møde den: 26.9.2014 kl. 11.00 12.30 AU Aarhus, Nordre Ringgade 1 Mødelokale 1431-021 og 1431-023 Deltagere: Ledelsesrepræsentanter: Niels Christian Nielsen (dekan), Jørgen Brøchner Jespersen (daglig

Læs mere

REFERAT. Fællesmøde LSU/LAMU den 18. september 2018 kl Lokale Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde

REFERAT. Fællesmøde LSU/LAMU den 18. september 2018 kl Lokale Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde Fællesmøde LSU/LAMU den 18. september 2018 kl. 9.45-11.15. Lokale 1525-626 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde REFERAT LSU for Administrationscenter ST Deltagere: Anne Olsen,

Læs mere

JBJ gav udtryk for, at buen er spændt i forhold til, at der arbejdes meget i US, og der derfor er behov for en dialog omkring opgavefordeling mv.

JBJ gav udtryk for, at buen er spændt i forhold til, at der arbejdes meget i US, og der derfor er behov for en dialog omkring opgavefordeling mv. Side 1/5 Mødedato: tirsdag den 21. november 2017 kl. 12-14 Mødested: Rektoratets mødelokale Mødeemne: LSU/LAMU-møde Deltagere: Kirsten Jensen, Mads Niemann-Christensen, Signe Schou, Jesper Bo Jensen (deltog

Læs mere

1. Fællesmøde med LAMU - ramme 2. Psykisk APV

1. Fællesmøde med LAMU - ramme 2. Psykisk APV Møde den: 22.02.2013 Musehullet LSU/LAMU REFERAT Til stede: IBJ (Ib Johannsen), PIND (Niels Pind), PHALD (Peter Hald, sikkerhedsleder), JCK (Jens Christian Kondrup), JDA (Jeanette Dandanell), ALP Annette

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET AARHUS UNIVERSITET Møde den 8. oktober 2013, kl. 12.00-14.00 Jens Baggesens Vej 51-53, 8200 Aarhus N Bygning 5221, lokale 318 Administrationens samarbejdsudvalg (ASU) Dagsorden Dagsorden for ASU møde den

Læs mere

Referat af møde i LSU og fællesmøde med LAMU den 23. maj 2016 på Institut for Kommunikation og Kultur

Referat af møde i LSU og fællesmøde med LAMU den 23. maj 2016 på Institut for Kommunikation og Kultur INSTITUT FOR ÆSTETIK OG KOMMUNIKATION ARTS AARHUS UNIVERSITET Referat af møde i LSU og fællesmøde med LAMU den 23. maj 2016 på Institut for Kommunikation og Kultur Til stede/medlemmer: Desuden deltog:

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. 1. Arbejdsmiljøstatistik og sygefraværsstatistik Ø&B

Referat AARHUS UNIVERSITET. 1. Arbejdsmiljøstatistik og sygefraværsstatistik Ø&B Side 1/5 Mødedato: 23. november 2017, kl. 09.00 10.30 Mødested: Trøjborgvej 82-84, bygning 1918, lokale 135 Mødeemne: LAMU Økonomi og Bygninger Deltagere: Afbud: Niels Jørgen Rasmussen, Esther S. T. Henriksen,

Læs mere

Bilag 3 AARHUS UNIVERSITET ÅRLIG ARBEJDSMILJØDRØFTELSE

Bilag 3 AARHUS UNIVERSITET ÅRLIG ARBEJDSMILJØDRØFTELSE Bilag 3 AARHUS UNIVERSITET ÅRLIG ARBEJDSMILJØDRØFTELSE Målet med den årlige arbejdsmiljødrøftelse er, at ledelsen i samarbejde med medarbejderne skal tilrettelægge det kommende års samarbejde om arbejdsmiljø.

Læs mere

Projektinitieringsdokument Organisering af HR på Aarhus Universitet

Projektinitieringsdokument Organisering af HR på Aarhus Universitet Projektinitieringsdokument Organisering af HR på Aarhus Universitet 1. Formål og baggrund for projektet Baggrund: Baggrunden for nedsættelse af arbejdsgruppen vedr. Organisering af HR på Aarhus Universitet

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 9. november 2017 Preben Hornungstuen Hovedsamarbejdsudvalgsmøde, møde nr. 4, 2017

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 9. november 2017 Preben Hornungstuen Hovedsamarbejdsudvalgsmøde, møde nr. 4, 2017 Møde den 9. november 2017 Preben Hornungstuen Hovedsamarbejdsudvalgsmøde, møde nr. 4, 2017 Referat Til stede: Brian Bech Nielsen (BBN), Arnold Boon (ABOON), Thomas Pallesen (TP), Johnny Laursen (JL), Lars

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALG FOR FACULTY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY (FSU)

FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALG FOR FACULTY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY (FSU) FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALG FOR FACULTY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY (FSU) Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 27. august 2013 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag

Læs mere

REFERAT. Møde den: 14. juni 2018, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 14. juni 2018, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 14. juni 2018, kl. 12.00 14.00 Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Ole Bækgaard Nielsen + Janni Mosgaard Jensen + Annette Bachmann + Eva Therkildsen + Kristian

Læs mere

- - Instituttet har valgt at have et overordnet tema for alle årene (2017, 2018 og 2019), hvor resultaterne fra 2016 psykiske APV bearbejdes.

- - Instituttet har valgt at have et overordnet tema for alle årene (2017, 2018 og 2019), hvor resultaterne fra 2016 psykiske APV bearbejdes. HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ANIS Udarbejdet 160830 Opdateret [dato] INDSATSOMRÅDE: - - Instituttet har valgt at have et overordnet tema for alle årene (2017, 2018 og 2019), hvor resultaterne fra

Læs mere

Formanden bød velkommen og bad om eventuelle bemærkninger til dagsordenen.

Formanden bød velkommen og bad om eventuelle bemærkninger til dagsordenen. Møde den 9. juni 2017 for Aarhus Universitets bestyrelse Mødet blev holdt på Sandbjerg Gods, Brænderiet Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand), Peder Tuborgh (næstformand), Anna

Læs mere

HR AU NY SAMAR- BEJDSSTRUKTUR PÅ AU AARHUS UNIVERSITET

HR AU NY SAMAR- BEJDSSTRUKTUR PÅ AU AARHUS UNIVERSITET HR NY SAMAR- BEJDSSTRUKTUR PÅ AARHUS UNIVERSITET 2 Hvordan er den nye struktur blevet til?... 3 Hvordan ser den nye struktur ud?... 3 Skal min organisatoriske enhed have eget samarbejdsudvalg?... 3 Hvornår

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde nr. 6 i styregruppen for implementeringen af den faglige udviklingsproces

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde nr. 6 i styregruppen for implementeringen af den faglige udviklingsproces Møde nr. 6 i styregruppen for implementeringen af den faglige udviklingsproces REFERAT Den 23. august 2011 Kl. 10-12 AU Strategis mødelokale, bygning 1431, lokale 223 Deltagere: Jørgen Jørgensen, Flemming

Læs mere

Der ønskes ikke en geografisk opdeling fremover i arbejdsmiljøgruppen som i dag for medarbejderrepræsentanterne (Frederikshus og øvrige AU FE).

Der ønskes ikke en geografisk opdeling fremover i arbejdsmiljøgruppen som i dag for medarbejderrepræsentanterne (Frederikshus og øvrige AU FE). Referat AARHUS UNIVERSITET JWE/HZB Dato: 17. november 2017 Side 1/2 Mødedato: 10. november 2017 kl. 11-12 Mødested: Aarhus 5530-0.2.07, Emdrup A112 Mødeemne: LAMU-møde i AU Forskning og Eksterne Relationer

Læs mere

HSU-følgegruppe til implementering af KU s it-strategi

HSU-følgegruppe til implementering af KU s it-strategi K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T HSU-følgegruppe til implementering af KU s it-strategi M Ø D E R E F E R A T 18. JUNI 2009 Forum HSU-følgegruppe til implementering af KU s it-strategi Møde afholdt:

Læs mere

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref. Møde den: 4. marts 2011 REFERAT Dekanmøde med studerende Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.) Dato: 09. marts 2011 Sagsnr.: Ref: Side 1/5 Dagsorden 1.

Læs mere

1. Personsager 2. Opfølgning på dumpeprocent i PA 3. Nye bøger i Anatomi 4. Orientering fra Studieleder 5. Eventuelt

1. Personsager 2. Opfølgning på dumpeprocent i PA 3. Nye bøger i Anatomi 4. Orientering fra Studieleder 5. Eventuelt Møde den: 19. september 2016 kl. 15.30 i Det Odontologiske Studienævn REFERAT Deltagere medlemmer: Eva Karring, Jes Halfdan Nielsen, Irene Dige, Helle Tolboe, Marie Hauge Mårtensson, Louise Trap, Maren

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 24. september 2014 Frandsensalen Hovedsamarbejdsudvalgsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 24. september 2014 Frandsensalen Hovedsamarbejdsudvalgsmøde Møde den: 24. september 2014 Frandsensalen Hovedsamarbejdsudvalgsmøde REFERAT Til stede: Rektor Brian Bech Nielsen (BBN), prorektor Berit Eika (BE), Allan Flyvbjerg (ALF), Svend Hylleberg (SH), Niels Chr.

Læs mere

2. Det blev besluttet, at punktet udgår, da referatet er godkend på forhånd via mailkorrespondance.

2. Det blev besluttet, at punktet udgår, da referatet er godkend på forhånd via mailkorrespondance. Møde den: 22. oktober 2013 kl. 13.00 15.00 REFERAT LSU AU HR Til stede: A-siden: Louise Gade (LG), Birgit Roesen (BIR) B-siden: Anders Kragh Moestrup (AKM), Alev Gencay (AGA), Kirsten Neuhauge (KN), Lene

Læs mere

Institutledermøde nr. 1 Den 31. januar 2013 Sted: Aarhus, bygning 1431, lokale

Institutledermøde nr. 1 Den 31. januar 2013 Sted: Aarhus, bygning 1431, lokale Institutledermøde nr. 1 Den 31. januar 2013 Sted: Aarhus, bygning 1431, lokale 021-023 REFERAT Deltagere: Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Niels Kroer (NKR), Bo Riemann (BRI), Thomas

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET 6. juli 2011 JKB UDKAST

AARHUS UNIVERSITET 6. juli 2011 JKB UDKAST AARHUS UNIVERSITET 6. juli 2011 Hovedsamarbejdsudvalget J. nr. AU-2010-205-015 JKB UDKAST Referat af 2. møde/2011 i Hovedsamarbejdsudvalget Torsdag den 23. juni 2011, kl. 10.00 Til stede: Lauritz B. Holm-Nielsen

Læs mere

Ole Jensen (OJ), formand Leo Normann Pedersen (LNP) Steen Weisner (SW) Rådgiver/HR-partner Mads Brask Andersen

Ole Jensen (OJ), formand Leo Normann Pedersen (LNP) Steen Weisner (SW) Rådgiver/HR-partner Mads Brask Andersen LSU-møde i ACA den 9. marts 2017 Kl. 9.00 10.00 Referat Aarhus bygning 1443, lokale 440 Emdrup lokale D118 Mødedeltagere: B-siden/medarbejdere Ivy Kirkelund (IK), næstformand Marianne Bach Birn (MBB) Anders

Læs mere