Udskæring med Vegas Pro multi-kamera redigeringsværktøjer

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udskæring med Vegas Pro multi-kamera redigeringsværktøjer"

Transkript

1 Udskæring med Vegas Pro multi-kamera redigeringsværktøjer Gary Rebholz Med høj kvalitet kameraer bliver mere og mere overkommelig et stigende antal redaktører står nu over for at skære sammen flere optagelser, der består af to, tre, fire eller endnu flere kameraer, der har samtidig skudt samme scene. Der er også mange tidspunkter, hvor du kan skyde video separat, men stadig ønsker at skære ned og tilbage mellem flere video-streams. For eksempel film tænke på en musikvideo, dokumentarfilm, eller med flere forskellige synsvinkler. Du har måske kun ét kamera, men du kan skyde bandet eller genstand, der udfører eller taler flere gange fra forskellige vinkler, så du har redigeringsmuligheder. Du stadig nødt til at skære ned og tilbage mellem alle disse video-streams. Naturligvis, da antallet af video-streams i projektet vokser, så også gør kompleksiteten af din redigering beslutninger og opgaver. En ting, som du kender til sikker på at du ikke behøver, er en videoredigering program, forbindelser, kompleksitet! Heldigvis Vegas Pro software giver en elegant løsning til multi-kamera redaktion. I denne artikel vil vi tage et kig på, præcis hvordan du kan bruge multi-kamera redigeringsværktøjer til at foretage hurtige og intuitive arbejde af din multiple-kamera redaktion udfordring. Vi bruger eksemplet med en fire-kamera skyde, men du kan bruge de samme teknikker med så mange som 32 kameraer. Det første skridt er at få alle de optagelser på tidslinjen. Sæt optagelser fra hvert kamera på sin egen bane i Vegas Pro software. Jeg har optagelser fra fire kameraer, så du kan se i figur 1, har jeg fået fire videospor med deres fire tilsvarende lydspor i mit projekt. Første tilføje hver video-stream til sine egne spor på tidslinjen. Din næste udfordring er at sørge for, optagelser fra alle dine kameraer er i perfekt sync og dette er et afgørende skridt, hvis du skudt alle dine optagelser samtidig. Det er klart, hvis optagelserne ikke er i sync du har alle mulige problemer med din redigere såsom video, som ikke svarer til master lydsporet og stykker mellem kameraer, der er mindre end problemfri. Der er flere måder, du kan synkronisere din video spor. Hvis optagelserne var alle skudt samtidigt og du udskrev tidskode fra en ekstern generator til hver af kameraerne under optagelserne, synkronisering er let. Vælg hver af video begivenheder og vælge Tools Multicamera Lay Out Ruter Brug af medier tidskode. Dette justerer placeringen af hver enkelt udvalgt begivenhed, som er nødvendige, således at tidskode for medierne i hvert spor matcher tidskode for medierne i alle andre spor. Hvis du ikke har den luksus at en ekstern tidskode generator, kan du stadig hjælpe Vegas Pro software gør din synkronisering opgave nemmere ved at synkronisere tidsstempler på hvert kamera, før du skyder. Hvis

2 du har gjort dette, tilføj dine medier til tidslinjen, skal du vælge hvert arrangement, du vil synkronisere, og vælg Funktioner Multicamera Lay Out Ruter Brug af medier Dato / tidsstempel. Denne metode er lidt mindre præcis end at bruge genereret tidskode, fordi hver kameraets tidsindstilling kunne være lidt off, men det får du meget tæt, og du kan manuelt foretage mindre justeringer, som du har brug bagefter. Hvis du ikke kan gøre brug af nogen af disse værktøjer, vil du have til at synkronisere sporet manuelt. Lydspor kan være en stor hjælp for dig her, hvis du optaget lyd til hvert kamera, som du skød-som du bør overveje at gøre, selvom du ved, at du ikke vil bruge lyd i din endelige projekt. Solo lydspor på et klip og lytte til lyd for en skarp, karakteristisk lyd som en hånd klappe eller dør smækker. Når du har identificeret at en forsvarlig og dens tilhørende bølgeform, skal du placere projektet markøren, så den passer til den pågældende placering i begivenheden. Derefter flytter begivenhedens Snap Offset markør-angivet ved den lille hvide trekant i nederste venstre hjørne af event-så det flugter med projektet markøren. Zoom ind på din projekt, hvis det hjælper. I figur 2, kan du se, at jeg flytter mine snap offset markør, og jeg nærmer projektet markøren. Flyt hver begivenhed Snap Offset markør, så den passer til målet sync punkt. Nu gøre det samme for hver af de andre klip, så du ender med snap offset for hvert arrangement placeret i den kritiske sync punkt. Nu, hvor du ved, hvor sync punkt er i hvert klip, flytte hver begivenhed, indtil Snap Offset markør snaps til projektet markøren. Hvis du har gjort dit job korrekt, alle dine klip nu er i sync. Hvis du ikke har nogen lyd at arbejde med, så prøv at finde noget i den video, du kan indtaste i som et kamera blitz. Du kan bruge den samme teknik for at ændre din snap opvejer på video begivenheder. Men det lykkes dig at gøre det, få alle dine video spor i sync. Figur 3 viser mit projekt efter jeg har synkroniseret alle de video. Bemærk, hvordan lyd begivenhedens snap kompensationskøb er alle foret op.

3 Jeg har nu fået alle mine synkroniserede spor og jeg er klar til at starte skæring. Husk, at ligesom mine i figur 3, dine klip er ikke sandsynligt, at alle de samme længde, da din kameraer formentlig hvor ikke startes og stoppes på nøjagtig samme tid. For resten af denne diskussion om, vil jeg trim begyndelsen og slutningen af hver begivenhed, så de alle starter og slutter på samme tid. Det vil bidrage til at gøre det lettere at se resultaterne af, hvad vi er ved at gøre, men du behøver ikke nødvendigvis at trimme enderne på denne måde. Efter alle, fordi kameraet tre, der ikke skyde hele arrangementet er bare ikke ensbetydende med, at du ikke skal vise, hvad blev skudt på kameraet én. Nu hvor dine videoklip er alle i sync, kan du komme på arbejde ringer dine billeder. Vegas Pro software bruger sin enestående tager funktion, som gør at skære frem og tilbage mellem klip pæn og enkel. Det tager funktion kan du stable mere end et videoklip i en enkelt begivenhed, og derefter skifte mellem dem for at vælge den ønskede synlig i begivenheden. Hvis du ikke er bekendt med dette redskab, der måske ikke meget mening for dig endnu. Men i et øjeblik vil du se, hvorfor evnen til at tilføje mere end et klip til en begivenhed er så magtfuld en funktion, når der skæres mellem flere klip. Vi vil konsolidere hver af de videospor i ét spor, der indeholder én begivenhed med flere tager. Klik sporet header for den første video spor for at vælge det og derefter holde Ctrl-tasten nede, mens du klikker på de andre videospor overskrifter for at føje dem til markeringen gruppen. Nu da alle video spor er valgt, skal du vælge Funktioner Multicamera Opret Multicamera Track. Figur 4 viser, at nu mit projekt har kun ét videospor.

4 Når du har oprettet en multicamera spor, af de videoklip er alle indeholdt i en begivenhed på et enkelt spor. Arrangementet på denne video spor nu indeholder fire tager. Med andre ord, video fra alle fire originale numre er blevet konsolideret i begivenheden på den ene resterende videospor som tager. For at se denne, skal du højreklikke begivenheden på de resterende videospor og vælge Tag fra menuen. Figur 5 viser listen af klip, der udgør den tager i mit tilfælde: Pilot, ViewFromSide, Instrumenter, og ViewFromFront. Når du konsolidere hvert spor i en enkelt multicamera spor, begivenheden i dette spor indeholder en anden tage for hvert klip. Prikken før en af de navne på listen identificerer den aktive tage, det vil sige, det tager, der aktuelt er synlige i tilfælde og dermed i Video Preview-vindue, når du spiller projektet. Vælg en anden tage fra listen for at ændre den aktive tage. Nu, hvor du har flere tager i dette ene tilfælde, kan du nemt skifte mellem skud. Først, lad os gøre det manuelt, så du får fornemmelse for, hvad der foregår, og så vil vi gøre det automatisk på den flue som du ser videoen.

5 Klik på video begivenhed for at markere det og placere markøren ved at klikke punkt. Tryk på S på dit tastatur til at splitte begivenheden. Nu skal du højreklikke på den anden af de to deraf følgende begivenheder og vælge Tag fra menuen. Vælg en anden tage fra listen over tager nederst for at ændre det klip, der er aktive i denne begivenhed. Du har lige ringet din første redigere! Selvom du kan gå gennem dit projekt kræver dine billeder manuelt som dette, er der naturligvis en bedre måde. Se på Video Preview vinduet. I øjeblikket as usual-it viser hvad klip er aktiv i tilfælde af, at din markør sidder i. Men for at ringe til dine optagelser hurtigt, og det ville være rart at se alle video-streams samtidig. Vælg Værktøjer Multicamera Aktiver Multicamera Redaktion. Nu ser på dine Video Preview vindue. Du kan se i figur 6, at mine viser nu alle fire video-streams. Den blå fremhæve omkring instrument klip identificerer, at da den nuværende aktive tage, det vil sige det klip, vil vise i det endelige projekt. I multicamera redigeringstilstand, kan du se alle dine video-streams på én gang i Video Preview vinduet. Nu til den sjove del. Spil dit projekt. Da det spiller, kan du se alle de video-streams. At vælge din stykker, skal du blot klikke på åen i Video Preview vindue, du vil klippe til. Eller bruge din 10-nøgle numeriske tastatur til at ringe dine billeder. I mit tilfælde, vil jeg bruge de 1-4 nøgler for at ringe skud. Hver gang du skifter skud, Vegas Pro software automatisk opdeler begivenhed på tidslinjen og ændringer af tage, du valgte. Det er præcis, hvad du gjorde manuelt et par minutter siden, men du kan se fordelen af at kunne kalde skud på den flue som denne. Som standard af de nedskæringer mellem klippene er alle hop redigeringer, der skifter øjeblikkeligt fra det ene kamera til det næste. Hvis du hellere vil have crossfades i stedet for hoppe nedskæringer, hold Ctrl nede, mens du kalder dine billeder. Når du er færdig, se på tidslinjen. Begivenheden er blevet opdelt i flere arrangementer og tager er blevet ændret for at afspejle de opkald, du har foretaget. Nu hvor du har lavet disse opkald, kan du redigere din video på nogen måde du ønsker det. For eksempel, hvis du ikke kan lide kameraet du skiftede til for fjerde begivenhed i din timeline, skal du højreklikke den og

6 vælge den skød du hellere vil have fra tage listen. Eller hvis du ikke kan lide, hvor du lavet en bestemt udskæring, trim kanterne af begivenhederne på det skåret til at placere den, hvor du ønsker det. Med andre ord har du fuld fleksibilitet til at løse eventuelle fejl, du måtte have fundet sted i skudt kaldende proces. Nu til den store payoff, skal du vælge Tools Multicamera Aktiver Multicamera Redigering at slå funktionen fra. Spil dit projekt og se redigeringer, du har foretaget. Disse multicamera værktøjer kan spare dig masser af tid og hovedpine, når du skal redigere en multiplekamera projektet. At se som jeg går igennem alle trinene i denne artikel, så tjek den ottende rate af Vegas Pro træningsvideoer hostet af Les Stroud. Mens du er der, så tjek hele Les Stroud serien samt alle de gratis undervisning videoer og andre former for uddannelse ressourcer som vores Seminar Series og Digital Audio-og videoproduktion guide bog, som du finder der. Optagelserne i denne artikel blev leveret høflighed af

HDV Workflow i Vegas Pro

HDV Workflow i Vegas Pro HDV Workflow i Vegas Pro Gary Rebholz I denne artikel vil jeg gerne fortsætte med at undersøge arbejdsgangen for de forskellige typer af kameraer og formater, som vi begyndte i sidste måned med en diskussion

Læs mere

Arbejde med 3D track motion

Arbejde med 3D track motion Arbejde med 3D track motion Gary Rebholz I sidste måneds Tech Tip artikel gennemgik jeg det grundlæggende i track motion. Selv om vi ikke gennemgår alle værktøjer i Track Motion dialog box vil du alligevel

Læs mere

ADOBE PREMIERE ELEMENTS 4.0. Brugervejledning

ADOBE PREMIERE ELEMENTS 4.0. Brugervejledning Brugervejledning 1 Arrangér og se klip Når du tilføjer et medie til dit projekt, er du klar til at arrangere det i en ordre, som fortæller en historie, giver et indtryk, eller kommunikerer en tanke. Du

Læs mere

Microsoft Movie Maker 2

Microsoft Movie Maker 2 Video: Tastevejledning Microsoft Movie Maker 2 Om programmet Movie Maker 2...2 Lidt teknik...2 Hvilke krav skal man stille til sin computer?... 2 Kom i gang med videoredigering...4 Begynd på et nyt projekt...

Læs mere

imovie 08 Introduktion Lær imovie at kende, og revolutioner den måde, du afspiller, ser, lagrer og deler video på.

imovie 08 Introduktion Lær imovie at kende, og revolutioner den måde, du afspiller, ser, lagrer og deler video på. imovie 08 Introduktion Lær imovie at kende, og revolutioner den måde, du afspiller, ser, lagrer og deler video på. 1 Indholdsfortegnelse Kapitel 1 4 Velkommen til imovie 08 5 imovie-grænsefladen 5 En enkelt

Læs mere

Pinnacle Studio - en kort vejledning

Pinnacle Studio - en kort vejledning Pinnacle Studio - en kort vejledning Her er en hurtig vejledning til hvordan du kan komme i gang med at arbejde med video med videoredigeringsprogrammet Pinnacle Studio DV. Og får du blod på tanden og

Læs mere

I gang med. til brug i Mediekonkurrence 2013

I gang med. til brug i Mediekonkurrence 2013 I gang med til brug i Mediekonkurrence 2013 3. udgave Januar 2013 Indhold Om WordPress 3 Hvad er WordPress? 3 Hvad er widgets? 3 Hvad er forskellen på indlæg og sider? 4 Hvad er forskellen på kategorier

Læs mere

Indhold. 1. Adgang og afslutning

Indhold. 1. Adgang og afslutning 1 Indhold 1. Adgang og afslutning 2. Menupunkter 3. Tekst 4. Billeder 5. Video 6. Lyd 7. Bannere 8. Bokse 9. Dokumenter 10. Links 11. Iframe 12. Markedspladsen 13. Nyheder 14. Job 15. Kalender 16. Selvbetjeningsbjælken

Læs mere

Kommuniker: Gennem Valg

Kommuniker: Gennem Valg Specialpædagogisk Aftale Kommuniker: Gennem Valg Mikro Værkstedet 2 Brugervejledning Kommuniker: Gennem Valg www.mikrov.dk Indholdsfortegnelse Copyright... 4 1. Oversigt... 5 2. Brugen af Gennem Valg afspilleren:...

Læs mere

Microsoft Word 2007 for Seniorer

Microsoft Word 2007 for Seniorer Microsoft Word 2007 for Seniorer Sideopsætning... 23 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Hvad kan du lære?... 3 Skærmbilledet og dets elementer... 4 Office-knappen... 4 Hurtig adgang... 5 Visningsknapper...

Læs mere

Adobe Premiere Pro 2.0 s åbningsbillede. Det kommer af sig selv og forsvinder af sig selv.

Adobe Premiere Pro 2.0 s åbningsbillede. Det kommer af sig selv og forsvinder af sig selv. Adobe Premiere Pro 2.0 s åbningsbillede Det kommer af sig selv og forsvinder af sig selv. Det næste vindue ser således ud. Hvis det er første gang du åbner Adobe Premiere Pro 2.0, vil der ikke stå noget

Læs mere

OnLibri.dk. PowerPoint 2007. Torben Lage Frandsen. Download gratis bøger på ventus.dk / BookBoon.com

OnLibri.dk. PowerPoint 2007. Torben Lage Frandsen. Download gratis bøger på ventus.dk / BookBoon.com PowerPoint 2007 Torben Lage Frandsen 2008 Torben Lage Frandsen & OnLibri Alle rettigheder forbeholdes. Ingen del af denne bog må gengives, lagres i et søgesystem eller transmitteres i nogen form eller

Læs mere

Movie Maker. En manual til den MovieMaker i Windows XPTM. Version: August 2012

Movie Maker. En manual til den MovieMaker i Windows XPTM. Version: August 2012 Movie Maker En manual til den MovieMaker i Windows XPTM Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Hvad er MovieMaker?...4 Fordele...4 Ulemper...4 Ekstra overgange med mere!...4 Krav til udstyr...5 Det

Læs mere

Kom gratis på nettet med 123hjemmeside:

Kom gratis på nettet med 123hjemmeside: . afsnit Kom gratis på nettet med hjemmeside: Få en funklende en funklende Start din egen kreative hjemmeside, og del dine bedste oplevelser, billeder og videoklip med Få familie og venner. Med hjemmeside

Læs mere

Vejledning KPK Online Prøverum

Vejledning KPK Online Prøverum Vejledning KPK Online Prøverum INDHOLD Introduktion side 2 Funktionsliste side 2 Få adgang til systemet side 3 Opload dine billeder side 4 Sådan bruges systemet side 5 Gem dine eksempler side 7 Side 1/7

Læs mere

Picasa vejledning - oversigt

Picasa vejledning - oversigt Picasa Billedbehandling version 3.6 Vejledning - udarbejdet af Erling Simonsen (siderne vedligeholdes ikke - sidste nye version er 3.9.0) Picasa vejledning - oversigt Kapitel 1. Hent installer og kør Picasa

Læs mere

OnLibri.dk. Word 2007. Torben Lage Frandsen. Download gratis bøger på ventus.dk / BookBoon.com

OnLibri.dk. Word 2007. Torben Lage Frandsen. Download gratis bøger på ventus.dk / BookBoon.com Word 2007 Torben Lage Frandsen 2008 OnLibri Alle rettigheder forbeholdes. Ingen del af denne bog må gengives, lagres i et søgesystem eller transmitteres i nogen form eller med nogen midler grafisk, elektronisk,

Læs mere

BRUGER VEJLEDNING. dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk

BRUGER VEJLEDNING. dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk 77 34 18 18 Ring t il kund eservi hvis d ce u har b for hjæ rug lp! BRUGER VEJLEDNING dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk Udpakning og tilslutning af dukapc... 2 Første gang dukapc startes... 3 dukapc er klar

Læs mere

Picasa 3 Vejledning. Oktober 2011. www.skive.dk

Picasa 3 Vejledning. Oktober 2011. www.skive.dk Picasa 3 Vejledning Oktober 2011 www.skive.dk Picasa3 Grundlæggende Indhold PICASA3 GRUNDLÆGGENDE... 1 LIDT OM PICASA3... 2 DOWNLOAD AF PICASA3... 2 INSTALLATION AF PICASA PHOTOVIEWER (FOTOVISER)... 4

Læs mere

Media College Aalborg

Media College Aalborg Media College Aalborg Forfattere: Alexandra Kønig, Shwan Kwestani, Carita R. Senft Media College Aalborg Klasse: h1we080112 22-11-2012 Sammendrag... 2 Introduktion:... 3 Gruppe...3 Baggrund:...3 Objectives...

Læs mere

Skræddersy Word til dine behov

Skræddersy Word til dine behov WORD-EKSPERTSKOLEN Det kan du lære i skolen Følg med i Wordekspertskolen. Vi går et spadestik dybere og lærer dig nogle af de mere avancerede funktioner. Se, hvordan du skræddersyr Word, så det passer

Læs mere

OnLibri.dk. Outlook 2007. Torben Lage Frandsen. Download gratis bøger på ventus.dk / BookBoon.com

OnLibri.dk. Outlook 2007. Torben Lage Frandsen. Download gratis bøger på ventus.dk / BookBoon.com Outlook 2007 Torben Lage Frandsen 2008 Torben Lage Frandsen & OnLibri Alle rettigheder forbeholdes. Ingen del af denne bog må gengives, lagres i et søgesystem eller transmitteres i nogen form eller med

Læs mere

Manual til Y s Men International Region Danmarks hjemmeside system til klubberne

Manual til Y s Men International Region Danmarks hjemmeside system til klubberne Manual til Y s Men International Region Danmarks hjemmeside system til klubberne Opdateret: 31. januar 2011 Danmarks Kirkelige Mediecenter og Y s Region Danmark Materialet må ikke videregives i nogen form

Læs mere

Kursus i Mac for begyndere d. 17. jan. 2012

Kursus i Mac for begyndere d. 17. jan. 2012 En Mac hvafornoget? Kursus i Mac for begyndere d. 17. jan. 2012 Gitte Andersen Helsingør Kommunes Biblioteker gan65@helsbib.dk 49 28 36 84 1 KURSUSBESKRIVELSE 3 GENNEMGANG AF SKRIVEBORDET 4 MENUBAR 4 STATUSMENU

Læs mere

K OMPUTER WORDSKOLEN. Følg med i alle afsnit af Wordskolen: Word er det mest populære tekstbehandlingsprogram

K OMPUTER WORDSKOLEN. Følg med i alle afsnit af Wordskolen: Word er det mest populære tekstbehandlingsprogram Det kan du lære i Wordskolen Jobansøgninger og andre breve, rapporter, indbydelser, dagbøger, digte eller sange til familiefesten. Tekstbehandling er og bliver det mest brugte værktøj på computeren. Og

Læs mere

DENNE MANUAL ER SKREVET FOR AT GIVE DIG EN GRUNDIG INTRODUKTION TIL DE FORSKELLIGE ARBEJDSGANGE I TYPO3

DENNE MANUAL ER SKREVET FOR AT GIVE DIG EN GRUNDIG INTRODUKTION TIL DE FORSKELLIGE ARBEJDSGANGE I TYPO3 TYPO3 manual DENNE MANUAL ER SKREVET FOR AT GIVE DIG EN GRUNDIG INTRODUKTION TIL DE FORSKELLIGE ARBEJDSGANGE I TYPO3 Det første afsnit, Introduktion til systemet, giver et hurtigt overblik over mulighederne.

Læs mere

Arbejd videre med statistik

Arbejd videre med statistik Danmarks Statistik databanker@dst.dk Arbejd videre med statistik Vejledning i PC-AXIS og Statistikbanken Danmarks Statistik juni 2003 1 www.dst.dk www.statistikbanken.dk Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE...2

Læs mere

Hvordan gør de professionelle?

Hvordan gør de professionelle? Hvordan gør de professionelle? ( Oversat af Ivan Larsen, Samsø Dart Club, Marts 2010 fra How the Pros do it af: Ken Berman 1999 ) Der er to aspekter i det at blive en god dartspiller, det er præcision

Læs mere

3S brugermanual VERSION 2

3S brugermanual VERSION 2 3S brugermanual VERSION 2 Version 2.2 - Udgivet 20/7 2012 3S brugermanual Kom igang med 3S Med denne manual kan du hurtigt komme i gang med at bruge dine nye eller opdaterede hjemmeside. Det er en trin-for-trin

Læs mere

Arbejde med forskellige video filtyper i Vegas Pro

Arbejde med forskellige video filtyper i Vegas Pro Arbejde med forskellige video filtyper i Vegas Pro Gary Rebholz Vegas Pro har altid støttet mange forskellige filformater. Fra begyndelsen for omkring 10 år siden, har Vegas Pro-brugere haft muligheden

Læs mere