REFERAT AF MØDE DEN 23. AUGUST 2012 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT AF MØDE DEN 23. AUGUST 2012 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE"

Transkript

1 Til Brugerrådet for Naturpark Maribosøerne REFERAT AF MØDE DEN 23. AUGUST 2012 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE Deltagerliste er vedlagt i bilag. Referat 1. Præsentation af Søbakken Hostel samt rundvisning. Baldvin bød velkommen på Søbakken Hostel Maribo og fortalte om stedet. Se Søbakkens hjemmeside 2. Velkomst, v. Frederik Cordes, Guldborgsund Kommune Frederik bød velkommen. Der var på mødet ingen bemærkninger til dagsorden. Bo Rasmussen fra Lolland Kommune (arvtager efter Kitty Sommer) blev budt velkommen i Brugerrådet. GULDBORGSUND KOMMUNE 3. Godkendelse af referat fra Brugerrådsmødet den (vedlagt som bilag) NATUR, MILJØ & PLAN PARKVEJ 37, 4800 NYKØBING F TLF FAX NATUR-MILJOE-PLAN@ GULDBORGSUND.DK DOKNR /12 SAGSNR. 10/50537 SAGSBEHANDLER: Maya-Maria Madslund DIR MAIL mama@guldborgsund.dk CVR NR TELEFONTIDER: MAN-ONS KL TORS KL FRE KL Jimmi påpegede, at han har indsendt rettelser i juni 2012 til referatets pkt. 8. Rettelserne var bl.a. at vandspejlet i Hejrede sø generelt ligger cm under den regulativmæssige minimumsvandspejlskote dvs.vandspejlet varierer mellem henholdsvis 5 cm over og "under" søbunden i sydenden af søen. Dvs. næsten ingen vand eller tørlagt. Det er problematisk for bl.a. frøer, stor vandsalamander og pigsmerling. Fx høres rørdrum ikke længere i Hejrede Sø, og rørhøgen yngler fra i år heller ikke i sydenden af søen. Frederik orienterede om, at der er blevet afholdt møder mellem Pumpelaget og Guldborgsund Kommune for at skabe en langsigtet løsning, samt at der pt. pågår arbejde med at revidere det nuværende regulativ, men at denne revidering afventer sagen om eventuel etablering af vådområde til reducering af fosfor i vandmiljøet i området sydøst for Maribosøerne. Sagen forelægges Guldborgsund Kommunes Teknik- og Miljøudvalg i september. 4. Præsentation af IT applikation Det Naturlige Lolland, v. Bo Rasmussen, Lolland Kommune

2 SIDE 2/5 Bo oplyste, at baggrunden for udviklingen af applikationen i Lolland Kommune er projektet Vækstmuligheder yderområder, der er støttet af EU og Region Sjælland. Samarbejdspartnerne i det overordnede projekt er Guldborgsund og Vordingborg Kommuner. Guldborgsund og Vordingborg Kommuner har pt. takket nej til deltagelse i delprojektet om udviklingen af applikationen. Guldborgsund Kommune har pt. ikke politisk opbakning og økonomi til at deltage, men det er ikke udelukket, at Guldborgsund Kommune måske vil hoppe på senere. Bo orienterede om, at det er en ny og mere moderne måde at formidle natur og naturoplevelser på, som Teamet i Kommunen Det Naturlige Lolland har udviklet. Fx kan man via sin mobiltelefon uploade applikationen. Når man går derude i naturen, er man således geografisk placeret via en GPS og de ture og historier, der fx ligger tættest på geografisk vil ligge forrest. Applikationen er oversat både til engelsk og tysk. Bo oplyste, at der også er udviklet en facebookside Det Naturlige Lolland, hvor man håber på, at folk bl.a. vil skrive om de oplevelser, de får på turene. Facebooksiden lægger ikke op til tale mellem Team Det Naturlige Lolland, men mere lægger op til tale mellem brugerne. De oplysninger, der ligger i applikationen er valgt af Teamet i Kommunen, men hvis man har forslag til ture, oplevelser mv. er man velkommen til at henvende dig til Bo. Både app og facebookside er under stadig udvikling. Bo orienterede om, at der vil blive strikket en simpel partnerskabsaftale mellem Lolland Kommune og de relevante turistorganisationer, virksomheder mv., der ønsker at formidle deres budskaber på app en, så fælles regler er klare. Troels påpegede et punkt til forbedring, at man på en dansk mobil telefon ikke har mulighed for at vælge engelsk eller tysk. Det har man kun, hvis man har en udenlandsk telefon, hvilket ikke er særlig smart, hvis man ønsker selv at vælge. Troels anførte, at han godt kunne tænke sig navne og ansigter mv. på facebooksiden, så man ved, hvem afsenderen af siden er, og hvem man skal henvende sig til, hvis man har spørgsmål. Frederik orienterede om, at han vil lægge sagen om applikationen mv. på udvalgssager i september i Teknik- og Miljøudvalget og Erhvervs og Turismeudvalget i Guldborgsund Kommune, for at orientere udvalgene og forhøre sig om, det kunne være en idé at koble sig på Lolland Kommunes projekt. 5. Diskussion af reguleringsredskaber herunder skiltning i Naturpark Maribosøerne med deltagelse af Lars Richter Nielsen, Naturstyrelsen Lars Richter Nielsen var desværre akut blevet forhindret i at deltage i mødet. Punktet blev udsat til mødet i Brugerrådet den 22. november 2012, så både lodsejere og Naturstyrelsen har mulighed for at være til stede under punktet. 6. Orientering fra kommunerne Frederik overbragte en hilsen fra Uffe. Han har det bedre og er ved godt mod.

3 SIDE 3/5 Europarc certificering Frederik orienterede om, at Guldborgsund Kommune har modtaget det officielle brev fra Europarc, hvor der står, at vi bliver certificeret ved årsmødet i oktober i Europarc. Catharina, Frederik og Bo deltager i årsmødet. Åbningsceremonien d. 1.6 om handicapfaciliteter Frederik orienterede om to fine ceremonier v. Sørup og på Naturskolen med politik deltagelse begge steder samt efterfølgende omtale i avisen. Partnerskabsaftaler og Partnerskabsdag den 20.9 (vedlagt som bilag: Første nyhedsbrev til partnerne Naturparkpartner Nyt) Frederik orienterede om, at det første nyhedsbrev er udsendt, som flere således har modtaget. Der bemærkes, at der afholdes en Naturparkpartnerdag d Som partner skal man også have noget ud af det. Brugerrådet have stor ros til Nyhedsbrevet. Naturparkdag den (vedlagt som bilag: program, plakat mv.) Maya-Maria orienterede om Naturparkdagen. På to måneder har arbejdsgruppen fået sammensat programmet med aktiviteter. Udfordringerne havde været for lidt tid og sommerferie afvikling. Alle havde været meget positive, når vi henvendte os til dem og tak til jer, der bidrager med aktiviteter på Naturparkdagen. Vi glæder os til dagen og håber på godt vejr. Naturparkdagen er blevet og bliver annonceret i ugeaviser, på hjemmesiderne, på Kultunaut, på Naturens Dag hjemmesiden og programmet er blevet distribueret til 90 turiststeder på Lolland-Falster. Pressemeddelelse udsendes i næste uge. Frederik påpegede, at vi meget gerne vil have en tilbagemelding på antal deltagere på de enkelte arrangementer. Leif orienterede om, at der på Frilandsmuseet afholdes Tattoo dagen før samt om fredagen før afholdes kampvognsslag. Dorte ønskede programmet til Naturparkdagen oversat til engelsk, hvilket Frederik lovede at sætte i værk en af de nærmeste dage. Friluftskommune 2012 Ansøgning til Friluftsrådet Frederik orienterede om, at Lolland og Guldborgsund Kommuner ansøgte i en fælles ansøgning om at blive friluftskommune Fin ansøgning, men den levede ikke op til konkurrencebetingelserne. Måske ændres konkurrencebetingelserne. Status vedr. pumpelaget, Hejrede Sø Se punkt 3. Troels foreslog, at man gik sammen om at søge midler til en ny pumpe. Leif påpegede, at pumpestationens bygning trænger til renovering. 7. Orientering fra medlemmerne (Information/Aktiviteter/Nye tiltag)

4 SIDE 4/5 Orientering om bevillingen fra RealDania til Projekt Stedet Tæller samt ansøgninger til Landdistriktspuljen, v. Troels Lyndelse, (vedlagt som bilag: Pressemeddelelse fra Troels Lyndelse Lokalt initiativ ). Troels orienterede om, at Hejrede Friluftsgård er blevet udnævnt til at være Outdoor Gateway i Guldborgsund Kommune, og at der skal findes et navn til denne. Bo oplyste, at Rødby Lystskov er blevet Gateway i Lolland Kommune. Brugerrådet bakkede op om navnet Outdoor Gateway Hejrede Friluftsgård Troels orienterede om, at han i samarbejde med 5 andre lande har fremsendt en ansøgning til EU om midler til udvikling af et brætspil med temaet bæredygtighed. Frederik orienterede om, at Guldborgsund og Lolland er blevet spurgt, men at vi som kommune ikke ønsker at være partnere, da spiludvikling ikke er en kommunal opgave. Til gengæld vil vi gerne bakke projektet op. Troels orienterede om deres lykke bustur på Naturparkdagen samt det fortsatte arbejde med Stedet Tæller projektet. Troels orienterede om, at deres Google løsning desværre ikke kan lade sig gøre. De er gået over til Drop Box, som alle kan få adgang til. Hvis adgang ønskes kan man sende en mail til Troels. 8. Observationer omkring Maribosøerne Jimmi orienterede om, at ingen kigger fugle ved Røgbølle Sø, fordi der ikke har været fugle pga. den lave vandstand. Der er opblomstring af giftige blågrønalger og indsugningen til Pumpestationen er råddent, også pga. vandstanden. Jimmi orienterede også, om de blev nr. 2 øst for Storebælt og nr. 4 på landsplan på fugletællerdagen. Pia oplyste, at skotske højlandskvæg, der går ved Hejrede Friluftsgård kan finde på at vandre, hvis vandstanden er så lav. Hvis det fortsætter, kan de måske ikke fortsætte med afgræsningen til skade for engene. Derudover oplyste hun, at havørnen, der er meget vigtig for Maribosøerne, jf. logoet, kan forsvinde, hvis vandstanden ikke hæves. 9. Næste møde er den 22. november 2012 Afholdes hvor? Vi undersøger mulighederne. 10. Eventuelt Peter orienterede om, at der etableres et turistbureau fælles med Maribo og Nakskov med mindre finansiering med samme placering som nu. Det gamle apotek i Nakskov og det gamle rådhus i Maribo. Carsten spurgte til Natura 2000-handleplanerne.

5 SIDE 5/5 Frederik orienterede om, at høringsfristen først udløber den 31.8, og at alle bemærkninger er velkomne. Baldvin og Yvonne oplyste begge, at turisterne mangler viden om Naturparken. Frederik påpegede, at det er et langt sejt træk at udbrede kendskabet til Naturparken. Nick understregede, at Naturparken er et nyt koncept for alle. Det tager tid at blive kendt. Leif påpegede, at udsigter omkring Maribosøerne flere steder (i Guldborgsund Kommune) blev forhindret pga. af tilgroning, samt at myndingen på Skelsnæs Pavillonen skal repareres nu, ellers kan den ikke holde vandet ude i vinter. Leif foreslog at tage Flemming Lorentzen med til næste møde for at fortælle om kalkmalerierne i Skelsnæs Pavillonen. Med venlig hilsen Maya-Maria Madslund Miljøplanlægger Bilag Til stede Yvonne Rasmussen Dorte Povlsen Baldvin Bjørnsson Troels Lyndelse Pia Lyndelse Carsten Drejer Jimmi Spur Olsen Martin Nyvang Jan Wandy Pedersen Leif Nielsen Terkel Jakobsen Peter Malm Frederik Cordes Bo Rasmussen Nick Rasmussen Maya-Maria Madslund (referent)

REFERAT AF MØDE DEN 24. FEBRUAR 2011 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE

REFERAT AF MØDE DEN 24. FEBRUAR 2011 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE Brugerrådet for Naturpark Maribosøerne REFERAT AF MØDE DEN 24. FEBRUAR 2011 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE 07-03-2011 Deltagere: Se bilag nedenfor. Referat i henhold til dagsorden: 1. Velkomst.

Læs mere

REFERAT AF MØDE DEN 31.5.2012 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE

REFERAT AF MØDE DEN 31.5.2012 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE Til Brugerrådet for Naturpark Maribosøerne REFERAT AF MØDE DEN 31.5.2012 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE 14-06-2012 Referat (deltagerliste er vedlagt i bilag) DAGSORDEN 1. Velkomst 2. Præsentation

Læs mere

REFERAT AF MØDE DEN I BRUGERRÅDET NATURPARK MARIBOSØERNE

REFERAT AF MØDE DEN I BRUGERRÅDET NATURPARK MARIBOSØERNE Til Brugerrådet for Naturpark Maribosøerne 12-10-2016 REFERAT AF MØDE DEN 01-09-2016 I BRUGERRÅDET NATURPARK MARIBOSØERNE Til stede: Troels Lyndelse, Gitte, Baldvin Bjørnsson, Sven Jean Nielsen, Leif Salle

Læs mere

REFERAT AF MØDE DEN 23.2.2012 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE

REFERAT AF MØDE DEN 23.2.2012 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE Til Brugerrådet for Naturpark Maribosøerne REFERAT AF MØDE DEN 23.2.2012 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE 05-03-2012 Referat (deltagerliste er vedlagt i bilag) 1. Velkomst Frederik Cordes bød velkommen.

Læs mere

REFERAT AF BRUGERRÅDSMØDE DEN 22. NOVEMBER 2012

REFERAT AF BRUGERRÅDSMØDE DEN 22. NOVEMBER 2012 Til Brugerrådet for Naturpark Maribosøerne REFERAT AF BRUGERRÅDSMØDE DEN 22. NOVEMBER 2012 29-11-2012 Til stede liste over deltagere på mødet er vedlagt i bilag. Referat 1. Fejring af Europarc Certificering

Læs mere

REFERAT AF MØDE DEN 12. MAJ 2011 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE

REFERAT AF MØDE DEN 12. MAJ 2011 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE Brugerrådet for Naturpark Maribosøerne REFERAT AF MØDE DEN 12. MAJ 2011 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE 25-05-2011 Deltagere: Se bilag nedenfor. Referat i henhold til dagsorden: 1. Velkomst Frederik

Læs mere

REFERAT AF MØDET DEN 1. SEPTEMBER 2011 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE

REFERAT AF MØDET DEN 1. SEPTEMBER 2011 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE Brugerrådet for Naturpark Maribosøerne REFERAT AF MØDET DEN 1. SEPTEMBER 2011 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE 15-09-2011 Deltagere: Se bilag nedenfor. Referat 1. Velkomst Frederik bød velkommen.

Læs mere

REFERAT AF MØDET D I BRUGERRÅDET NATURPARK MARIBOSØERNE

REFERAT AF MØDET D I BRUGERRÅDET NATURPARK MARIBOSØERNE Til Brugerrådet for Naturpark Maribosøerne 10-12-2015 REFERAT AF MØDET D. 19-11-2015 I BRUGERRÅDET NATURPARK MARIBOSØERNE Til stede: Elizabeth Knox-Seith, Merethe Kepp, Baldvin Bjørnsson, Troels Lyndelse,

Læs mere

Til medlemmer af Brugerrådet Naturpark Maribosøerne. Referat af Brugerrådsmøde den 21. februar 2013. 1. Velkomst

Til medlemmer af Brugerrådet Naturpark Maribosøerne. Referat af Brugerrådsmøde den 21. februar 2013. 1. Velkomst Til medlemmer af Brugerrådet Naturpark Maribosøerne 25. februar 2013 Brevid: 3297902 Sagsnr.: 277509 Lolland Kommune Udvikling- og Erhverv Postadresse Jernbanegade 7 4930 Maribo Tlf.: 54 67 67 67 Fax:

Læs mere

REFERAT AF GRØNT RÅDS MØDE DEN 17. JUNI 2014 AFHOLDT I VIRKETHUS

REFERAT AF GRØNT RÅDS MØDE DEN 17. JUNI 2014 AFHOLDT I VIRKETHUS Medlemmer af Grønt Råd og Flemming Jantzen REFERAT AF GRØNT RÅDS MØDE DEN 17. JUNI 2014 AFHOLDT I VIRKETHUS 13-08-2014 Til stede fra Rådet: Danmarks Naturfredningsforening, Sven Thorsen Danmarks Jægerforbund,

Læs mere

Afgørelse Teknik og Miljøudvalget har besluttet

Afgørelse Teknik og Miljøudvalget har besluttet AFGØRELSE I HENHOLD TIL KYSTBESKYTTELSESLOVEN - KYSTBESKYTTELSE I SAKSKØBING BYOMRÅDE 26-04-2016 Guldborgsund Kommune har den 21. januar 2015 modtaget en ansøgning fra Fællesrådet for Sakskøbing og omegn.

Læs mere

REFERAT AF MØDE I GRØNT RÅD 5. NOVEMBER 2015

REFERAT AF MØDE I GRØNT RÅD 5. NOVEMBER 2015 Att.: REFERAT AF MØDE I GRØNT RÅD 5. NOVEMBER 2015 13-01-2016 Tilstede Danmarks Naturfredningsforening, Flemming Stenild Dansk Landbrug Sydhavsøerne, John Nielsen Dansk Ornitologisk Forening, Rene Christensen

Læs mere

Afgørelse ikke VVM-pligt Sortkrudtskydning

Afgørelse ikke VVM-pligt Sortkrudtskydning Ole Erik Lauridsen Trættevejen 16, Tingsted 4800 Nykøbing F Afgørelse ikke VVM-pligt Sortkrudtskydning 09-06-2015 Kommunen har behandlet ansøgningen om skydning med sortkrudtvåben på den eksisterende skydebane

Læs mere

REFERAT AF MØDET DEN 11.9.2014 I BRUGERRÅDET, PÅ OG OMKRING FARVANDET GULDBORGSUND

REFERAT AF MØDET DEN 11.9.2014 I BRUGERRÅDET, PÅ OG OMKRING FARVANDET GULDBORGSUND Til medlemmerne i Brugerrådet, På og omkring farvandet Guldborgsund 09-10-2014 REFERAT AF MØDET DEN 11.9.2014 I BRUGERRÅDET, PÅ OG OMKRING FARVANDET GULDBORGSUND Til stede fra Brugerrådet: Henrik Søby,

Læs mere

REFERAT AF MØDE I GRØNT RÅD 20. AUGUST 2015

REFERAT AF MØDE I GRØNT RÅD 20. AUGUST 2015 Att.: REFERAT AF MØDE I GRØNT RÅD 20. AUGUST 2015 08-10-2015 Tilstede: Danmarks Jægerforbund, Christian Clausen Danmarks Naturfredningsforening, Flemming Stenild Dansk Landbrug Sydhavsøerne, Jens Kahr

Læs mere

Referat af Grønt Råds møde 5. september 2013

Referat af Grønt Råds møde 5. september 2013 Referat af Grønt Råds møde 5. september 2013 09.10.2013 Tilstede fra Rådet: Danmarks Naturfredningsforening, Sven Thorsen Danmarks Jægerforbund, Christian Clausen Dansk Landbrug Sydhavsøerne, John Nielsen

Læs mere

Vandstandsrådata: Målestationen er etableret d , hvorefter dataopsamlingen har fungeret uden problemer.

Vandstandsrådata: Målestationen er etableret d , hvorefter dataopsamlingen har fungeret uden problemer. Maribo Kommune og Guldborgsund Kommune Målestationer 2009 NOTAT Til Preben Hansen, Lolland Kommune og Martin Olsen, Guldborgsund Kommune Fra Lars Mølgaard Sag 36708142 Dato 8. marts 2010 Projektleder LMG

Læs mere

REFERAT AF MØDE DEN 10.11.2011 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE

REFERAT AF MØDE DEN 10.11.2011 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE Til Brugerrådet for Naturpark Maribosøerne REFERAT AF MØDE DEN 10.11.2011 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE 24-11-2011 Referat i henhold til dagsorden (deltagerliste er vedlagt i bilag): 1. Velkomst

Læs mere

LOLLAND-FALSTER S FODBOLDDOMMER KLUB

LOLLAND-FALSTER S FODBOLDDOMMER KLUB LOLLAND-FALSTER S FODBOLDDOMMER KLUB BESLUTNINGSREFERAT DOKUMENTNAVN: BESLUTNINGSREFERAT 28062016.docx ANSVARLIG: SEKRETÆREN DATO: 28. JUNI 2016 DATO FOR GODKENDELSE: 12. JULI 2016 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

GULDBORGSUND KOMMUNES SALG AF FÆLLESANTENNE TIL YOUSEE A/S SAG O8/

GULDBORGSUND KOMMUNES SALG AF FÆLLESANTENNE TIL YOUSEE A/S SAG O8/ Forbrugerombudsmanden Amagerfælledvej 56 2300 København S. GULDBORGSUND KOMMUNES SALG AF FÆLLESANTENNE TIL YOUSEE A/S SAG O8/08736-5 03-09-2009 Vi har modtaget jeres brev af 24. juli 2009, hvori der anmodes

Læs mere

REFERAT AF GRØNT RÅDS MØDE ONSDAG DEN 22. NOVEMBER 2017 KL

REFERAT AF GRØNT RÅDS MØDE ONSDAG DEN 22. NOVEMBER 2017 KL Att.: REFERAT AF GRØNT RÅDS MØDE ONSDAG DEN 22. NOVEMBER 2017 KL. 1600-2030 30. NOVEMBER 2017 Tilstede: Danmarks Jægerforbund, Christian Clausen Danmarks Naturfredningsforening, Flemming Stenild Dansk

Læs mere

Grønt Råds møde den 12. december 2013 blev afholdt i mødelokale 1, hos Teknik og Miljømyndighed, Fruegade 7, 4970 Rødby

Grønt Råds møde den 12. december 2013 blev afholdt i mødelokale 1, hos Teknik og Miljømyndighed, Fruegade 7, 4970 Rødby GRØNT RÅD REFERAT Af Grønt Råds møde den 12. december 2013 Grønt Råds møde den 12. december 2013 blev afholdt i mødelokale 1, hos Teknik og Miljømyndighed, Fruegade 7, 4970 Rødby 19. december 2013 Brevid:

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Møde -referat Sted Start. 20. august 2015 Mariebo-Møllen Kl. 13:00

Bestyrelsesmøde. Møde -referat Sted Start. 20. august 2015 Mariebo-Møllen Kl. 13:00 Møde -referat Sted Start 20. august 2015 Mariebo-Møllen Kl. 13:00 Deltagere Niels Kruse, Karl Jørgensen, Lars Olsen, Per Carstens og Palle Rasmussen. Endvidere suppleant Rinda Faurskov og direktør Per

Læs mere

Hjemmesiden er opdateret med disse data.

Hjemmesiden  er opdateret med disse data. NOTAT Projekt : Lolland Kommune Maribosøerne Kundenavn : Lolland Kommune og Guldborgsund Kommune Emne : Målestationer i Maribo søerne Til : Preben Hansen og Martin Olsen Fra : Lars Mølgaard Kvalitetssikring

Læs mere

TILLADELSE EFTER 19 I MILJØBESKYTTELSESLOVEN.

TILLADELSE EFTER 19 I MILJØBESKYTTELSESLOVEN. Landinspektør Carsten Kragh Vestensborg Alle 34 4800 Nykøbing F. (kun sendt via e-mail til: ck@rk34.dk TILLADELSE EFTER 19 I MILJØBESKYTTELSESLOVEN. 26-08-2013 1. MIDLERTIDIGT OPLAG, AF OPGRAVET JORD FRA

Læs mere

REFERAT HANDICAPRÅD GULDBORGSUND ZOO DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. FRA DH, FORMAND) BENT MUNCH (REPRÆSENTANT FRA DH)

REFERAT HANDICAPRÅD GULDBORGSUND ZOO DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. FRA DH, FORMAND) BENT MUNCH (REPRÆSENTANT FRA DH) REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 28. MAJ 2018 STED: GULDBORGSUND ZOO TIDSPUNKT: KL. 9.00 DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. FRA DH, FORMAND) BENT MUNCH BIRTHE FRIIS LAILA GROTH BJARNE

Læs mere

Hjemmesiden er opdateret med disse data.

Hjemmesiden   er opdateret med disse data. NOTAT Projekt Lolland Kommune Maribosøerne 2013 Projektnummer 3621300019 Kundenavn Lolland Kommune og Guldborgsund Kommune Emne Vandstandsmålinger i Maribosøerne 2013 Til Fra Projektleder Kvalitetssikring

Læs mere

Referat Ad 1 Velkomst Janne Sander og Birgitte Østergaard bød velkommen til Handicaprådet. HR5 er det sidste ordinære møde i Handicaprådet 2014.

Referat Ad 1 Velkomst Janne Sander og Birgitte Østergaard bød velkommen til Handicaprådet. HR5 er det sidste ordinære møde i Handicaprådet 2014. KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Mål- og Rammekontoret for Voksne Referat af HR5 møde 2014 i hjælpemiddelcenteret Dato: 10.11.2014 Tid: 16-18 Sted: Hjælpemiddelcenteret Københavns Kommune Mødedeltagere:

Læs mere

VANDSTANDSMÅLINGER I MARIBOSØERNE 2010

VANDSTANDSMÅLINGER I MARIBOSØERNE 2010 NOTAT Projekt : Lolland Kommune Maribosøerne 2011 Kundenavn : Lolland Kommune og Guldborgsund Kommune Emne : Målestationer i Maribo søerne Til : Preben Hansen og Martin Olsen Fra : Lars Mølgaard Kvalitetssikring

Læs mere

REFERAT FRA MØDE I GRØNT RÅD 27. NOVEMBER 2014

REFERAT FRA MØDE I GRØNT RÅD 27. NOVEMBER 2014 Att.: 17-12-2014 REFERAT FRA MØDE I GRØNT RÅD 27. NOVEMBER 2014 Tilstede: Danmarks Jægerforbund, Christian Clausen Danmarks Naturfredningsforening, Flemming Stenild Danmarks Sportsfiskerforening, Jens

Læs mere

Referat af mødet i de politiske følgegrupper for vandoplandene 2.5 Smålandsfarvandet og 2.6 Østersøen d. 23. marts 2012

Referat af mødet i de politiske følgegrupper for vandoplandene 2.5 Smålandsfarvandet og 2.6 Østersøen d. 23. marts 2012 Til medlemmer, suppleanter m.fl. af de politiske følgegrupper for vandoplandene 2.5 Smålandsfarvandet og 2.6 Østersøen Rådhuset Postboks 200 4760 Vordingborg T. 55 36 36 36 F. 55 36 25 00 www.vordingborg.dk

Læs mere

Naturpark Maribosøerne blev etableret i 1992, med Storstrøms Amt som den drivende kraft.

Naturpark Maribosøerne blev etableret i 1992, med Storstrøms Amt som den drivende kraft. Naturpark Maribosøerne - historik 1991-2014 Maribosøerne er et meget højt prioriteret naturområde. Søerne med enge og skove er landskabsfredede. Fredningen er fra 1954 med visse tilføjelser og justeringer

Læs mere

Boligselskabet Domea København - Afdeling Gadekærvej

Boligselskabet Domea København - Afdeling Gadekærvej Boligselskabet Domea København - Afdeling Gadekærvej Referat fra ordinært afdelingsmøde onsdag den 20. februar 2013 kl. 19.00 i Prøvehallen v/spinderiet. Til stede var: 50 husstande repræsenteret Endvidere

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Referat Sted Start. 23. oktober 2014 Mariebo-Møllen Kl. 16:30

Bestyrelsesmøde. Referat Sted Start. 23. oktober 2014 Mariebo-Møllen Kl. 16:30 Referat Sted Start 23. oktober 2014 Mariebo-Møllen Kl. 16:30 Deltagere Niels Kruse, Karl Jørgensen, Lotte Pluzek, Lars Olsen, Kjeld Kjeldsen, Per Carstens og Palle Rasmussen. Endvidere deltog suppleant

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 7. november 2007 til et kommunalbestyrelsesmedlem: Vedr. Deres henvendelse om bestyrelsessammensætningen i I/S REFA

Statsforvaltningens brev af 7. november 2007 til et kommunalbestyrelsesmedlem: Vedr. Deres henvendelse om bestyrelsessammensætningen i I/S REFA Statsforvaltningens brev af 7. november 2007 til et kommunalbestyrelsesmedlem: 07-11- 2007 Vedr. Deres henvendelse om bestyrelsessammensætningen i I/S REFA De har på vegne af SF-gruppen henvendt Dem om

Læs mere

Guldborgsund Kommune Regulering af Godsørenden, Hejrede sø fastlæggelse af vandstand og pumpepraksis Hvidbog (dok. /14)

Guldborgsund Kommune Regulering af Godsørenden, Hejrede sø fastlæggelse af vandstand og pumpepraksis Hvidbog (dok. /14) HVIDBOG BEMÆRKNINGER VEDRØRENDE OVERORDNEDE FORHOLD OG HOLDNING TIL PROJEKTET Kommentar fra Resumé af bemærkning Kommunens bemærkninger Ændringer Det er et positivt tiltag at sikre en mere stabil vandstand

Læs mere

Referat af Grønt Råds Møde 5. marts 2015

Referat af Grønt Råds Møde 5. marts 2015 Att.: Referat af Grønt Råds Møde 5. marts 2015 29-04-2015 Tilstede: Danmarks Jægerforbund, Christian Clausen Danmarks Naturfredningsforening, Flemming Stenild Danmarks Sportsfiskerforening, Jens Tudvad

Læs mere

TILLADELSE TIL OPFØRELSE AF MASKINHAL UDEN KRAV OM MILJØGODKENDELSE

TILLADELSE TIL OPFØRELSE AF MASKINHAL UDEN KRAV OM MILJØGODKENDELSE Mogens Nielsen Bønnetvej 23 4871 Horbelev CVR nr. 62156228 30. MAJ 2018 TILLADELSE TIL OPFØRELSE AF MASKINHAL UDEN KRAV OM MILJØGODKENDELSE Guldborgsund Kommune har d. 29. maj 2018 modtaget ansøgning om

Læs mere

UDBRINGNING AF HUSDYRGØDNING ER IKKE GODKENDEL- SESPLIGTIG

UDBRINGNING AF HUSDYRGØDNING ER IKKE GODKENDEL- SESPLIGTIG Lars Andersen Gårdvej 4 4871 Horbelev CVR.nr. 75380356 05-08-2015 UDBRINGNING AF HUSDYRGØDNING ER IKKE GODKENDEL- SESPLIGTIG Guldborgsund Kommune har den 28. juni 2015 modtaget anmeldelse om udbringning

Læs mere

Referat af møde i kredsrådet for Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. mandag den 12. marts 2012 klokken 10

Referat af møde i kredsrådet for Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. mandag den 12. marts 2012 klokken 10 NÆSTVED Ledelsessekretariatet Parkvej 50 4700 Næstved Telefon: 5531 1448 Direkte: 5577 5533 Lokal: 2551 Telefax: 5531 1502 Mobil: 4132 8267 E-mail: Web: pha010@politi.dk www.politi.dk Referat af møde i

Læs mere

Natur- Miljøteamet er sekretariat for Grønt Råd og varetager formandskabet for Grønt Råd.

Natur- Miljøteamet er sekretariat for Grønt Råd og varetager formandskabet for Grønt Råd. Notat 27. januar 2011 Dok. nr. 5998875 Sags id. 863351 Teknik og Miljømyndighed Natur og Miljø Dan Raahauge BERETNING FOR GRØNT RÅD 2009-2010 T 54676426 Grønt Råd blev oprettet af Byrådet i 2007. Grønt

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Formand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Formand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 72 48 65 00 Fax 72 48 65 10 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 25.3.2019 Venlig hilsen Lisbeth Schou Formand Dagsorden

Læs mere

6. Få afdøde donorer fra intensivafdelingerne på Sjælland (orientering)

6. Få afdøde donorer fra intensivafdelingerne på Sjælland (orientering) Referat af møde i Regionaludvalg Sjælland Dato: 9. oktober Tid: kl. 16-19 (ca.) Sted: Sekretariatet i Vanløse 1. Godkendelse af dagsorden Beslutning. Godkendt. 2. Godkendelse af referat fra sidste møde

Læs mere

Referat. Kredsrådets møde den 13. marts 2013

Referat. Kredsrådets møde den 13. marts 2013 19. marts 2013 Sagsbehandler: BMM NORDSJÆLLANDS POLITI Ledelsessekretariatet Web: www.politi.dk Referat Kredsrådets møde den 13. marts 2013 Deltagere: Politidirektør Finn Borch Andersen, vicepolitidirektør

Læs mere

IKKE KRAV OM MILJØGODKENDELSE

IKKE KRAV OM MILJØGODKENDELSE Orupgaard Gods v/ Thomas Højgaard Egeparken 1-3 4800 Nykøbing F. CVR nr. 28241100 IKKE KRAV OM MILJØGODKENDELSE 5. DECEMBER 2017 Guldborgsund Kommune meddelte d. 17. november 2016 miljøgodkendelse til

Læs mere

Mødedato 20. september 2016 Start- og sluttidspunkt Kl Sted Kyst- og Fjordcentret, Voer Færgevej 123, 8950 Ørsted

Mødedato 20. september 2016 Start- og sluttidspunkt Kl Sted Kyst- og Fjordcentret, Voer Færgevej 123, 8950 Ørsted Mødedato 20. september 2016 Start- og sluttidspunkt Kl. 17.00 19.00 Sted Kyst- og Fjordcentret, Voer Færgevej 123, 8950 Ørsted Dagsorden sendt til Udvalgsformand for Kultur - og udviklingsudvalget i Norddjurs

Læs mere

Dispensation til udvidelse af græsningsfold på beskyttet hede med Enebær på ejendommen matr.nr. 1-c, Ulkerup Skov, Egebjerg sydøst for Hov Vig.

Dispensation til udvidelse af græsningsfold på beskyttet hede med Enebær på ejendommen matr.nr. 1-c, Ulkerup Skov, Egebjerg sydøst for Hov Vig. Naturstyrelsen Haraldsgade 53 2100 København Ø Den 1. september 2014 Dispensation efter naturbeskyttelseslovens 3 Dispensation til udvidelse af græsningsfold på beskyttet hede med Enebær på ejendommen

Læs mere

LANDZONETILLADELSE DYREHJEM FOR HUNDE OG KATTE. MATR. NR. 10-i, Bønnet By, Horbelev, Slotsvej 3, 4871 Horbelev.

LANDZONETILLADELSE DYREHJEM FOR HUNDE OG KATTE. MATR. NR. 10-i, Bønnet By, Horbelev, Slotsvej 3, 4871 Horbelev. Charlotte og Jan Gram Slotsvej 3 4871 Horbelev Sendt til: dyrehjem@gmail.com 12. MARTS 2013 LANDZONETILLADELSE DYREHJEM FOR HUNDE OG KATTE MATR. NR. 10-i, Bønnet By, Horbelev, Slotsvej 3, 4871 Horbelev.

Læs mere

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven Line G. og Martin Vædele Dr Schadsvej 35 4500 Nykøbing Sj (Sendt som e-mail til nn@kullegaard.dk) Den 10. september 2014 Dispensation efter naturbeskyttelsesloven Odsherred Kommune har modtaget din ansøgning

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 6 18. juni 2015 Kl. 16.00 19.00 Campus Helsingør, Rasmus Knudsens Vej 9, 3000 Helsingør Rundvisning fra kl. 15.15 16.00 Spisning fra kl. 19.00

Læs mere

Referat fra Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligforeningen Dianalund Regnskabsårene 2011 og 2012

Referat fra Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligforeningen Dianalund Regnskabsårene 2011 og 2012 Referat fra Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligforeningen Dianalund Regnskabsårene 2011 og 2012 Dato: Den 13. november 2013 Kl.: 0900-1300 Sted: Sorø Rådhus, lokale 273 Deltagere: Boligforeningen

Læs mere

! " # $%&%" "" ' (!" " " # $%&% )! $%&% " $%&% "" * " + # "" +"( , "" - + (. ""! " + ( + "!. ( " +$%&% + " + + $,% ' " # $$%%

!  # $%&%  ' (!   # $%&% )! $%&%  $%&%  *  + #  +( ,  - + (. !  + ( + !. (  +$%&% +  + + $,% '  # $$%% 34135198!" # $$%% &''%$(! " # $%&%" "" ' (!" " " # $%&%" )! $%&% " $%&% "" * " + # "" +"( $%&%, "" - + (. ""! " + ( + "!. ( " +$%&% + " + + $,% ' " 8 9*)! : '*;) - 6 "3/%!"!! #$%& ' ( ' )& *#%%& )* ' *

Læs mere

Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord

Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Mødereferat 4. vandrådsmøde Mødeleder: Jørgen Jørgensen Referent: Hanne Stadsgaard Jensen Deltagerliste: Se dokumentets sidste side Dato: 25.09.2014 Varighed:

Læs mere

Referat. Generalforsamling: DET LOLLANDSKE DIGELAG afholder generalforsamling. Torsdag den , kl På Kramnitsevej 21D, Kramnitse.

Referat. Generalforsamling: DET LOLLANDSKE DIGELAG afholder generalforsamling. Torsdag den , kl På Kramnitsevej 21D, Kramnitse. E 25. maj 2018. Generalforsamling torsdag den 24-5-2018, kl. 1900 På Kramnitsevej 21D, Kramnitse Referat. Dagsorden: Generalforsamling: DET LOLLANDSKE DIGELAG afholder generalforsamling Dagsorden ifølge

Læs mere

Notat GRØNT RÅD. Referat af Grønt Råds møde den 7. marts 2013

Notat GRØNT RÅD. Referat af Grønt Råds møde den 7. marts 2013 GRØNT RÅD Referat af Grønt Råds møde den 7. marts 2013 7. marts 2013 Brevid: 3302663 Sagsnr.: 273124 Lolland Kommune Teknik- og Miljømyndighed Kontaktperson Dan Raahauge Natur og Miljø Mødet blev afholdt

Læs mere

Vorgod- og Fjederholt projekterne - referat fra arbejdsgruppemøde den 15. april 2009 på Herning Rådhus

Vorgod- og Fjederholt projekterne - referat fra arbejdsgruppemøde den 15. april 2009 på Herning Rådhus Mødedeltagerne SKOV- OG NATURSTYRELSEN Midtjylland J.nr. SNS-4332-003337/00334 Ref. jepsc Den 30. april 2009 Vorgod- og Fjederholt projekterne - referat fra arbejdsgruppemøde den 15. april 2009 på Herning

Læs mere

Brugerrådsmøde ved Naturstyrelsen Vadehavet tirsdag den 20. oktober 2015

Brugerrådsmøde ved Naturstyrelsen Vadehavet tirsdag den 20. oktober 2015 Brugerrådsmøde ved Naturstyrelsen Vadehavet tirsdag den 20. oktober 2015 Deltagere: Jørn Andersen Martin Martinsen Hans Pedersen Schmidt Bent Pedersen Werner Straadt Poul Bundgaard Henrik Præstholm Niels

Læs mere

Til: Brugerpårørenderåd for Botilbudene JOB & FAMILIE Udviklingshæmmede - Administrationen. Referat

Til: Brugerpårørenderåd for Botilbudene JOB & FAMILIE Udviklingshæmmede - Administrationen. Referat Til: Brugerpårørenderåd for Botilbudene JOB & FAMILIE Udviklingshæmmede - Administrationen Dato: 22. september 2009 Tlf. dir.: 4477 1836 Fax. dir.: 4477 2771 E-mail: pre@balk.dk Kontakt: Anne Precht Referat

Læs mere

Referat fra 6. møde i Grønt Råd for Struer Kommune den 31. maj 2010

Referat fra 6. møde i Grønt Råd for Struer Kommune den 31. maj 2010 Rådhuset Natur- og Miljøafdelingen Kurt Vanggaard Telefon 96 84 84 45 Dato: 7.6.2010 J.nr.: 1/5 Referat fra 6. møde i Grønt Råd for Struer Kommune den 31. maj 2010 Afbud fra: Poul-Ole Jensen Bjarne Jensen

Læs mere

Friluftsrådet Kreds Storstrøm

Friluftsrådet Kreds Storstrøm Friluftsrådet Kreds Storstrøm Repræsentantskabsmøde d. 12. marts 2018 kl. 19. Sted: pilgrimshuset, Maribo. Til stede: Terkel Jakobsen, Det Danske Spejderkorps Pia Grønning, Danmarks Jægerforbund Sven Larsen,

Læs mere

Banedanmark Carsten Niebuhrs Gade København V CVR:

Banedanmark Carsten Niebuhrs Gade København V CVR: Banedanmark Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V CVR: 18632276 LOVLIGGØRELSE EFTER MILJØBESKYTTELSESLOVENS 19 TIL ANVENDELSE AF 750 M 3 GRUSMATERIALER FRA SKJOLDMOSEVEJ I EN NY INTERN BANEVEJ PÅ MATR.

Læs mere

Referat fra 4. Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet onsdag den 20. juni 2012

Referat fra 4. Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet onsdag den 20. juni 2012 Dok.nr. 1159321 Sagsnr. 985046 Referat fra 4. Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet onsdag den 20. juni 2012 Sted: Lydum Mølle, Åvej 27, 6830 Nr. Nebel Tid: 20. juni 2012 kl. 14.00 16.00 Deltagere:

Læs mere

REGULERING AF KVL. 65, FRIBRØDRE Å

REGULERING AF KVL. 65, FRIBRØDRE Å Geir Helgesen Dronningens Tværgade 46, 7.1 1302 København K REGULERING AF KVL. 65, FRIBRØDRE Å 11. APRIL 2019 Baggrund: Baggrunden for projektet er, at der ønskes en større fiske bestand i kvl. 65 Fribrødre

Læs mere

SAMARBEJDSUDVALGET I HVISSINGE

SAMARBEJDSUDVALGET I HVISSINGE GLOSTRUP BOLIGSELSKAB Bryggergårdsvej 2B, 2600 Glostrup Telefon: 43 96 28 86, www.gb.dk, CVR nr.: 65 12 32 15 SAMARBEJDSUDVALGET I HVISSINGE Referat fra SU torsdag den 28. april 2016 kl. 17.30 på driftskontoret.

Læs mere

Velkommen til den ordinære generalforsamling i Vejlby Pumpelag af I Harboøre Centeret d kl

Velkommen til den ordinære generalforsamling i Vejlby Pumpelag af I Harboøre Centeret d kl Velkommen til den ordinære generalforsamling i Vejlby Pumpelag af 2011 I Harboøre Centeret d. 26.04.2019 kl. 19.00 Formanden bød velkommen og meddelte at Aksel Nielsen havde meldt afbud til generalforsamlingen

Læs mere

REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 18. DECEMBER 2017 MØDELOKALE SAKSKØBING, RÅDHUSET

REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 18. DECEMBER 2017 MØDELOKALE SAKSKØBING, RÅDHUSET REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 18. DECEMBER 2017 STED: MØDELOKALE SAKSKØBING, RÅDHUSET TIDSPUNKT: KL. 9 DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. FRA DH, FORMAND) BENT MUNCH PER STEEN LAILA

Læs mere

Til: Bruger/pårørenderåd i Botilbud JOB & FAMILIE Udviklingshæmmede - Administrationen. Referat

Til: Bruger/pårørenderåd i Botilbud JOB & FAMILIE Udviklingshæmmede - Administrationen. Referat Til: Bruger/pårørenderåd i Botilbud JOB & FAMILIE Udviklingshæmmede - Administrationen Dato: 9. september 2010 Tlf. dir.: 4477 3832 Fax. dir.: 4477 2771 E-mail: bib@balk.dk Kontakt: Bibi Lund Referat Fra

Læs mere

TILLADELSE TIL TIDSBEGRÆNSET AT UDLEDE LÆNSE- OG OVERFLADEVAND TIL STATION 2160 I SØRUP Å, KVL 92

TILLADELSE TIL TIDSBEGRÆNSET AT UDLEDE LÆNSE- OG OVERFLADEVAND TIL STATION 2160 I SØRUP Å, KVL 92 MJ Eriksson A/S Att.: Steen Holm Jørgensen 10-02-2017 TILLADELSE TIL TIDSBEGRÆNSET AT UDLEDE LÆNSE- OG OVERFLADEVAND TIL STATION 2160 I SØRUP Å, KVL 92 MJ Eriksson A/S har den 6. februar 2017 søgt om tilladelse

Læs mere

Bo Saxdorff Brinkmann Brænderupvej 12 5892 Gudbjerg Sydfyn

Bo Saxdorff Brinkmann Brænderupvej 12 5892 Gudbjerg Sydfyn Bo Saxdorff Brinkmann Brænderupvej 12 5892 Gudbjerg Sydfyn Miljø og Teknik Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62 23 30 00 mt@svendborg.dk www.svendborg.dk Afgørelse om ikke godkendelsespligt for

Læs mere

LANDZONETILLADELSE BED & BREAKFAST. Matr. Nr. 1a, Olstrup By, Engestofte, Engestoftevej 91, 4990 Sakskøbing

LANDZONETILLADELSE BED & BREAKFAST. Matr. Nr. 1a, Olstrup By, Engestofte, Engestoftevej 91, 4990 Sakskøbing Poul-Erik Kiel Søndergaard Engestoftevej 91 4990 Sakskøbing Sendt til: ps@soeholt.nu 4. JULI 2013 LANDZONETILLADELSE BED & BREAKFAST Matr. Nr. 1a, Olstrup By, Engestofte, Engestoftevej 91, 4990 Sakskøbing

Læs mere

REFERAT FÆLLESMØDE OMRÅDEFORNYELSE STUBBEKØ- BING - 7. APRIL 2016 I STUBBEKØBING HALLEN

REFERAT FÆLLESMØDE OMRÅDEFORNYELSE STUBBEKØ- BING - 7. APRIL 2016 I STUBBEKØBING HALLEN REFERAT FÆLLESMØDE OMRÅDEFORNYELSE STUBBEKØ- BING - 7. APRIL 2016 I STUBBEKØBING HALLEN Deltagere: Peter Bring Larsen Lis Magnussen Frederik Cordes Sheila Larsen Maya-Maria Madslund Pia Bro Christensen

Læs mere

Referat fra HSU møde den 19. marts 2012

Referat fra HSU møde den 19. marts 2012 Referat fra HSU møde den 19. marts 2012 Tid: kl. 14.00-16.30 Sted: Konferencelokalet, Søborgstræde, 3700 Rønne Deltagere: Mads Kofod MKO Lars Vesløv LV Signe Saabye Ottosen SSO Henrik Kofoed Svendsen HAKS

Læs mere

Beslutningsreferat fra ordinær generalforsamling i A/B Fredenslund

Beslutningsreferat fra ordinær generalforsamling i A/B Fredenslund Beslutningsreferat fra ordinær generalforsamling i A/B Fredenslund Andelsboligforeningen Fredenslund afholdt ordinær generalforsamling mandag d. 12. maj 2014 kl. 19.00 i foreningens fælleslokale i kælderen.

Læs mere

Godkendt referat af FSU-seminar.

Godkendt referat af FSU-seminar. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Det Humanistiske Fakultets Samarbejdsudvalg (FSU) Godkendt referat af FSU-seminar. Dato: Fredag den 28. oktober 2005

Læs mere

REFERAT HANDICAPRÅD MANDAG D. 19. DECEMBER2016 MØDELOKALE SYDFALSTER, RÅDHUSET BENT MUNCH (REPRÆSENTANT FRA DH) PER STEEN LAILA GROTH BJARNE HANSEN

REFERAT HANDICAPRÅD MANDAG D. 19. DECEMBER2016 MØDELOKALE SYDFALSTER, RÅDHUSET BENT MUNCH (REPRÆSENTANT FRA DH) PER STEEN LAILA GROTH BJARNE HANSEN REFERAT HANDICAPRÅD DATO: MANDAG D. 19. DECEMBER2016 STED: MØDELOKALE SYDFALSTER, RÅDHUSET TIDSPUNKT: KL. 9.00 DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. FRA DH, FORMAND) BENT MUNCH PER

Læs mere

Vejlby Pumpelag: Peter Pætau, Jørgen K. Jensen; Poul Olsen, Christian Langer, Aksel Nielsen, Mogens Daugaard Christensen, Finn Vandborg.

Vejlby Pumpelag: Peter Pætau, Jørgen K. Jensen; Poul Olsen, Christian Langer, Aksel Nielsen, Mogens Daugaard Christensen, Finn Vandborg. REFERAT Projekt : Vejlby Klit og Vrist dræning Kundenavn : Lemvig Vand og Spildevand A/S Emne : Referat af møde om Dræning i Vejlby den 31. maj 2012 Til : Vrist Pumpelag: formand Bendt Bjergaard. Vejlby

Læs mere

Rosborg Sø projektet - Konklusionsreferat af mødet med lodsejere og organisationer den 20. november 2007 i Krogsgårde

Rosborg Sø projektet - Konklusionsreferat af mødet med lodsejere og organisationer den 20. november 2007 i Krogsgårde Mødedeltagerne og de øvrige indbudte Feldborg Statsskovdistrikt J.nr. SNS-4332-00116 Ref. jepsc Den 13. december 2007 Rosborg Sø projektet - Konklusionsreferat af mødet med lodsejere og organisationer

Læs mere

REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 29. AUGUST 2018 RÅDHUSET, MØDELOK. SAKSKØBING DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP.

REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 29. AUGUST 2018 RÅDHUSET, MØDELOK. SAKSKØBING DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 29. AUGUST 2018 STED: RÅDHUSET, MØDELOK. SAKSKØBING TIDSPUNKT: KL. 9.00 DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. FRA DH, FORMAND) BENT MUNCH BIRTHE FRIIS LAILA

Læs mere

Referat af ekstraordinært bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland

Referat af ekstraordinært bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland Referat af ekstraordinært bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 20. juni 2012 kl. 16-18 Adresse: FOA, Fuglebakken 2, Himmelev, 4000 Roskilde Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør i Børne

Læs mere

Turismepuljen. Bevilling. 1. Ansøger. 2. Kontaktperson. 3. Projektinfo. 4. Ansøgningsformular. Afgørelse Afslag Tilsagn

Turismepuljen. Bevilling. 1. Ansøger. 2. Kontaktperson. 3. Projektinfo. 4. Ansøgningsformular. Afgørelse Afslag Tilsagn Turismepuljen Ansøgninger til Turismepuljen bliver vurderet og prioriteret ud fra gældende puljekriterier og Kultur, Turisme & Bosætningsudvalgets prioriteringsværktøj. Der opfordres derfor til, at du

Læs mere

Endeligt referat. Leder for veje og havne Hardy Pedersen Havnefoged Jan-Ole Elleby Administrativ medarbejder Camilla Lauridsen

Endeligt referat. Leder for veje og havne Hardy Pedersen Havnefoged Jan-Ole Elleby Administrativ medarbejder Camilla Lauridsen TEKNIK OG MILJØ Tlf.: Fax: E-mail: CVR: 26-69-63-48 www.brk.dk Endeligt referat Endeligt referat fra brugerrådsmøde vedr. Bølshavn den 22. oktober 2015 kl. 18.30 Deltagende: Erhvervsfartøjerne v/ Morten

Læs mere

www.ikast-brande.dk Sendt pr. mail - jf. mailliste 3. juni 2014 Referat af møde i Grønt Forum - landbrug den 22. maj 2014

www.ikast-brande.dk Sendt pr. mail - jf. mailliste 3. juni 2014 Referat af møde i Grønt Forum - landbrug den 22. maj 2014 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Sendt pr. mail - jf. mailliste 3. juni 2014 Referat af møde i Grønt Forum - landbrug den 22. maj 2014 Deltagere: Fra landbruget: Helle Borum, Heden & Fjorden;

Læs mere

Med venlig hilsen. Niels Vincent Andersen

Med venlig hilsen. Niels Vincent Andersen Referat Emne : Bestyrelsesmøde Deltagere : Bestyrelsen Tid : Torsdag den 7. juni 2018 kl. 1630 Sted : Hotel Harmonien Udsendt : 29. maj 2018 DAGSORDEN: 1. Forhandlings- og revisionsprotokol 2. Efterretningssager

Læs mere

DOF Storstrøm. Referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 1. marts 2017 klokken hos Bo Kayser i Stensby

DOF Storstrøm. Referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 1. marts 2017 klokken hos Bo Kayser i Stensby Referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 1. marts 2017 klokken 18.00-23.00 hos Bo Kayser i Stensby Tilstede: Michael Thelander (MT), Stig Jürgensen (SJ), Bente Larsen (BL), Henrik Dahl (HD), Birgitte Norby

Læs mere

DAGSORDEN og referat. til. Ældrerådets 21. ordinære møde tirsdag den 12. december 2017 kl til ca I Frichsparken, vær 1.

DAGSORDEN og referat. til. Ældrerådets 21. ordinære møde tirsdag den 12. december 2017 kl til ca I Frichsparken, vær 1. DAGSORDEN og referat til Ældrerådets 21. ordinære møde tirsdag den 12. december 2017 kl. 09.00 til ca. 13.00 I Frichsparken, vær 1.86 Til: Ældrerådets 15 medlemmer Fuldmægtig Claus Rasmussen, Sundhed og

Læs mere

Dispensation efter naturbeskyttelseslovens 17 til opførelse af solcelleanlæg

Dispensation efter naturbeskyttelseslovens 17 til opførelse af solcelleanlæg Janni Cronberg Ulkerupvej 7 4572 Nr. Asmindrup E-mail: jannicronberg@gmail.com Den 21. januar 2014 Dispensation efter naturbeskyttelseslovens 17 til opførelse af solcelleanlæg Odsherred Kommune har modtaget

Læs mere

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V. (Sendt som e-mail til lbc@kulturstyrelsen.dk og post@kulturstyrelsen.dk) Den 6. september 2013 Dispensation efter naturbeskyttelsesloven Odsherred

Læs mere

REFERAT AF GRØNT RÅDS MØDE 10. april 2014

REFERAT AF GRØNT RÅDS MØDE 10. april 2014 Att.: REFERAT AF GRØNT RÅDS MØDE 10. april 2014 19-05-2014 Tilstede fra Rådet: Danmarks Naturfredningsforening, Sven Thorsen Danmarks Jægerforbund, Christian Clausen Danmarks Sportsfiskerforening, Jens

Læs mere

Thomas Lind Tranberg Vålse Vesterskovvej 14 4840 Vålse

Thomas Lind Tranberg Vålse Vesterskovvej 14 4840 Vålse Thomas Lind Tranberg Vålse Vesterskovvej 14 4840 Vålse 06. NOVEMBER 2014 VARSEL AF PÅBUD OM TILSLUTNING TIL GULDBORGSUND FORSY- NINGS KLOAK SAMT SEPARERING AF REGN- OG SPILDEVAND PÅ EJENDOMMEN Baggrund

Læs mere

Danske Naturparker. - en mærkningsordning koordineret af Friluftsrådet. Præsentation for Grønt Råd i Ringsted 7. juni 2017

Danske Naturparker. - en mærkningsordning koordineret af Friluftsrådet. Præsentation for Grønt Råd i Ringsted 7. juni 2017 Danske Naturparker - en mærkningsordning koordineret af Friluftsrådet Præsentation for Grønt Råd i Ringsted 7. juni 2017 Kirsten Østerbye, politisk konsulent, kos@friluftsraadet.dk Friluftsrådet paraply

Læs mere

Dagsorden for Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet tirsdag den 27. Marts 2012

Dagsorden for Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet tirsdag den 27. Marts 2012 Dok.nr. 1111627 Sagsnr. 985046 Dagsorden for Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet tirsdag den 27. Marts 2012 Sted: Blåvand Naturcenter, Fyrvej 81, 6840 Blåvand Tid: 27. marts 2012 kl. 14.00 16.00

Læs mere

Grundejerforeningen Østparken

Grundejerforeningen Østparken MØDEREFERAT SIDE 1/9 TITEL Grundejerforeningen Referat fra Generalforsamling 2016 DATO 20. april 2016 kl. 19 STED Næsbylund Kro, Bogensevej 105, 5270 Odense N DELTAGERE IKKE DELTAGET REFERENT JE, 20. april

Læs mere

FØLGEBREV TIL TILLÆGSGODKENDELSE

FØLGEBREV TIL TILLÆGSGODKENDELSE Marius Pedersen A/S Att.: Nicolai Boss Nielsen / Jan Kastrup Nykøbingvej 76 4990 Sakskøbing E-mail: nbn@mariuspedersen.dk; jka@mariuspedersen.dk FØLGEBREV TIL TILLÆGSGODKENDELSE 13-04-2015 Marius Pedersen

Læs mere

Jens Müller bød velkommen til årets første Elite- og Talentrådsmøde og til nye medlemmer. Derefter var der præsentationsrunde bordet rundt.

Jens Müller bød velkommen til årets første Elite- og Talentrådsmøde og til nye medlemmer. Derefter var der præsentationsrunde bordet rundt. Eliteidrætssekretariatet Kultur og Idræt Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk/elitekommune Referat af Elite- og Talentrådsmøde

Læs mere

LOLLAND-FALSTER S FODBOLDDOMMER KLUB

LOLLAND-FALSTER S FODBOLDDOMMER KLUB LOLLAND-FALSTER S FODBOLDDOMMER KLUB BESLUTNINGSREFERAT DOKUMENTNAVN: BESLUTNINGSREFERAT 25082016.docx ANSVARLIG: SEKRETÆREN DATO: 25. AUGUST 2016 DATO FOR GODKENDELSE: 08. SEPTEMBER 2016 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

TIL STEDE: AFBUD Referent. 1. Nyt fra Bo Lodder til jul overdrages efter aftale til. 2. Svømmerrepræsentantens punkt.

TIL STEDE: AFBUD Referent. 1. Nyt fra Bo Lodder til jul overdrages efter aftale til. 2. Svømmerrepræsentantens punkt. SVØMMEKLUBBEN SYD BESTYRELSESMØDE 11. SEPTEMBER 2017 TIL STEDE: AFBUD Referent Tina, Jakob, Sandra, Anders K., Bo Røse, Lars, Flemming, Isa, Tine Anders M., Bo Rasmussen Tine 1. Nyt fra Bo Lodder til jul

Læs mere

Torsten Jensen og Jens Peter Simonsen deltog kun i den første del af mødet (Punkt 1-3).

Torsten Jensen og Jens Peter Simonsen deltog kun i den første del af mødet (Punkt 1-3). TEKNIK OG MILJØ Emne Grønt Råds Møde den 22. november 2018 Mødedato 22. november 2018 Tidspunkt 16:30-19:00 Mødested Lokale 125b Deltagere Egon Petersen (F), Dorte Linder (A, suppleant), Birgitte Rasmussen

Læs mere

Referat fra 6. Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet Torsdag den 6. december 2012

Referat fra 6. Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet Torsdag den 6. december 2012 Dok.nr. 1026662-12 Sagsnr. 11/12126 Referat fra 6. Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet Torsdag den 6. december 2012 Sted: Oksbøl Vandrehjem, Præstegaardsvej 21, 6840 Oksbøl Tid: 6. december 2012

Læs mere

TIDSPLAN FOR AFSLUTNING AF REGNSKAB FOR ÅRET 2015

TIDSPLAN FOR AFSLUTNING AF REGNSKAB FOR ÅRET 2015 Til samtlige centre, afdelinger og institutioner TIDSPLAN FOR AFSLUTNING AF REGNSKAB FOR ÅRET 2015 20-11-2015 Regnskabsafslutningen for 2015 nærmer sig med hastige skridt. De centralt fastsatte tidsfrister

Læs mere

TILLADELSE TIL RESTAURERING AF STRÆKNING PÅ FRIBRØDRE Å - VANDPLANINDSATS NYK-43295

TILLADELSE TIL RESTAURERING AF STRÆKNING PÅ FRIBRØDRE Å - VANDPLANINDSATS NYK-43295 Guldborgsund Kommune Parkvej 37 4800 Nykøbing Falster 18-06-2015 TILLADELSE TIL RESTAURERING AF STRÆKNING PÅ FRIBRØDRE Å - VANDPLANINDSATS NYK-43295 Der er udarbejdet projekt for restaurering af Fribrødre

Læs mere