Hvornår har du sidst. fået penge. for at hjælpe miljøet?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hvornår har du sidst. fået penge. for at hjælpe miljøet?"

Transkript

1 Hvornår har du sidst fået penge for at hjælpe miljøet?

2 Du kan hjælpe miljøet og modtage kontant tilskud Forbrændingsslagger er et velegnet fyld- og bundsikringsmateriale til bl.a. landbrugsbygninger, lagerbygninger og veje. Hos RGS 90 modtager og oparbejder vi forbrændingsslagger til funderingsmaterialer. Vi leverer årligt mere end tons til projekter over det meste af Danmark. Du kan hjælpe miljøet og modtage et kontant tilskud til dit projekt ved at bruge forbrændingsslagger fra Danmarks førende miljøvirksomhed.

3 CASE Betydelig besparelse og en smertefri projektperiode I 2011 kunne vi se, at der måtte ske en fordobling af vores staldareal. Vi skulle have en ny hal til kvier, goldkøer samt en kælveafdeling. For at kunne rumme dette var kravet at hallen skulle være godt m 2. Vi havde ikke en eneste dag med stilstand. RGS 90 stod for at levere slaggerne, som bare kom i en lang jævn strøm. Skal vi senere have lavet yderligere en stald, så bliver det helt afgjort med slagger Landmand, Lars Jeppesen Staldbygningen skulle være identisk med den eksisterende, og det ville blive pænest og være mest praktisk, hvis de to stalde kom til at ligge i samme plan. Da grunden skråner meget, skulle der bruges over m 3 materialer en omkostning på kr. 2 mio. kr. bare for at få staldene på samme niveau. Men så blev jeg opmærksom på, at man kan bruge forbrændingsslagger. Da jeg fik at vide, at RGS 90 tilbød transport og levering af slaggerne uden beregning, og at jeg tilmed kunne få et tilskud, faldt de sidste økonomiske brikker på plads. Vores samlede besparelse var næsten 3 mio. kr. Vi startede byggeriet op sidst i 2011 og var færdige i foråret Selvom det i lange perioder var meget regnfuldt, var slaggerne stadig et fantastisk byggemateriale. Vores entreprenør var yderst tilfreds, og han bemærkede den positive kvalitetsforskel til mere almindelige materialer. Havde vi anvendt almindelige jord eller bakkematerialer, så var det hele skyllet væk. Slaggerne fremstod faste og var lige til at arbejde i og med. Landmændene Arne og Lars Jeppesen skulle bygge ny stald i 2011 og valgte at anvende slagger til en krævende og omfattende terrænreguleringsopgave.

4 Godt for miljøet godt for økonomien I Danmark brændes så godt som alt husholdingsaffald på forbrændingsanlæg og hermed udnyttes energien til gavn for samfundet. Det restprodukt, der opstår ved forbrændingen, kaldes slagger. Hvis slaggerne ikke kunne nyttiggøres til funderingsformål, ville det være nødvendigt at deponere dem i naturen. Derfor betyder genanvendelse af forbrændingsslagger ikke alene at der spares på naturlige råstoffer fra undergrunden, men det forhindrer også deponering. Hvis du anvender forbrændingsslagger til dit næste byggeri eller projekt er du således med til at løse en vigtig samfundsopgave og kan med særlig vægt kalde projektet grønt. RGS 90 udarbejder gerne et konkret forslag til netop dit projekt med en økonomisk beregning af din gevinst (der bl.a. afhænger af transportafstande samt projektets art). Myndighedsbehandling og tryghed for dig som bygherre eller entreprenør er en naturlig del af vores service.

5 CASE Rute 21 Den nye motortrafikvej mellem Holbæk og Sjællands Odde er funderet delvist på forbrændingsslagger Vejdirektoratet valgte at anvende forbrændingsslagger i forbindelse med etableringen af den nye motortrafikvej, der skal mindske transporttiden mellem Holbæk og Sjællands Odde. Materialet blev valgt både af økonomiske og tekniske årsager: Slagger kan udlægges i næsten alt slags vejr. Det er en egenskab der har stor betydning, når et vejprojekt skal afleveres til aftalt tid. Således er slagger til glæde for dem der bygger vejen og til glæde for dem, der skal køre på den. Du kan også bygge din vej i næsten alt slags vejr med forbrændingsslagger. Og vi er klar med både beregninger, hjælp til myndighedsbehandling, og den løsning, der giver dig størst udbytte.

6 Slagger et kvalitetsprodukt Der udføres jævnligt vibrationsforsøg for at kontrollere materialernes egenskaber. Derfor kan du rekvirere en aktuel sigtekurve i forbindelse med konkrete opgaver. Inden levering kontrolleres det naturligvis, at hvert materialeparti overholder krav til udvaskning i henhold til Bekendtgørelse om genanvendelse af restprodukter og jord til bygge- og anlægsopgaver. Du kan således ikke bare være tryg ved slagger du kan glæde dig til at arbejde med et miljøvenligt og pålideligt materiale. Kontakt os vi sidder klar til at hjælpe dig Michael Christiansen Salgschef Mobil: Knud Petersen Account Manager Mobil: Kim Nytofte-Bæk Miljøchef Mobil: Rasmus Valstedgård Key Account Manager Mobil:

7 brandstifter.dk Tænker globalt handler lokalt Om RGS 90 Råstof og genanvendelsesselskabet af 1990 A/S, i daglig tale RGS 90 A/S, er en af Skandinaviens største miljøvirksomheder. Årligt håndteres mere end 3 mio. tons affald, genbrugsmaterialer, forbrændingsslagge og forurenet jord, fordelt på vore anlæg landet over. Virksomheden er selvfølgelig miljøledelsescertificeret efter ISO RGS 90 A/S Selinevej Kbh. S Tlf.: Fax: