3 OPERATION OG PRÆ-/POSTOPERATIV FOR INDLAGTE PATIENTER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "3 OPERATION OG PRÆ-/POSTOPERATIV FOR INDLAGTE PATIENTER"

Transkript

1 3 OPERATION OG PRÆ-/POSTOPERATIV FOR INDLAGTE PATIENTER 3.1 Funktioner og opgaver Fra programgrundlaget af 2010: For at sikre den effektive drift bør dagkirurgi og andre operationer kunne adskilles, dog stadig med behovet for fleksibilitet for øje. Disse har behov for to forskellige typer af opvågningsfaciliteter. Operationsfaciliteterne ønskes dog placeret ryg mod ryg af hensyn til fleksibiliteten. Postoperativ enhed anvendes til overvågning av ny opererede patienter, og kan med fordel have forskøved driftstid fra operationer for at sikre en bedre kapacitetsudnyttelse. Det forventes at 80 % af alle stationære operationer afvikles inden for normal arbejdstid, men DNV s status som akuthospital betyder, at der vil være aktivitet på operationsgangen med afvikling af akutte operationer hovedparten af døgnets timer samtlige årets dage. Under drøftelserne i klyngen har man set på hvordan operationsgang er organiseret i følgende sygehus i operativ drift: St. Olavs hospital HF Trondheim Norge - Ingen sengesluse 1 forberedelsesrum per 5 operationsstue Flere ulige størrelser på stuerne Akershus universitetssykehus HF Lørenskog Norge - Ingen sengesluse Forberedelsesrum kun på de stuer som er tiltenkt ortopædisk virksomhed 2 ulige størrelser på stuerne Så har man set på operationsgang i to pågående projekter: Sykehuset Østfold HF Kalsnes Norge - Sengesluse med takheis 1 forberedelsesrum per 3 operationsstue 2 ulige størrelser på stuerne Det nye universitetssykhus Århus Danmark - Kommer med info Kommer med info Kommer med info En række funktioner er drøftet med henblik på rumbehov. Reception, kommandosentral og print-/kopirum Det etableres et område ved indgang der ivaretager en reseptionsfunktion. I tillæg kan denne reseption være et sted for henvendelser fra personalet, men slike henvendelser reduseres med stadigt bedre utbygget IKT-tilbud inne på stuerne. I tilknytning til reception etableres også et print-/kopirum i henhold til standardrum etableret av tværgående gruppe.

2 Lille garderobe For pårørende og personale som hurtigt skal ind i operationsarealerne, skal det etableres en lille garderobe. Plassering nært resepsjon for at kunde give de pårørende hjælp og guide dem til riktig stue. Det etableres 2 enkeltgarderober for fleksibilitet med tanke på kvinde/mann. Venteområde For at sikre rationel drift med korte udskiftningstider på operationsstuerne bør der indrettes med et venteområde med plads til 6-8 senge, således at patienter kan hentes til operationsgangen i god tid inden operationen. For stationær kirurgi skal der ikke være hvilestoler da patienter kommer i seng fra afdelingerne. Ved stort press på postoperative pladser kan dette areal evt. genbruges som avlastning. Linnedshåndtering Siden det ikke eableres sengesluse skal senge inn på operationsgang. Håndtering av linned skal dog ske utenfor operationsgang, og det skal etableres faste rutiner for opbevaring av linned. En slik løsning behøver ikke nødvendigvis eget areal som det dermed ikke er programmeret for. Opstillingsplass for senge Det lages opstillingsplads for senge, en for hver operationsstue. Forberedelsesrum Anæstestifunktion: Anvendelsen af neuromuskulære blok er i rivende udvikling. Effektiv udnyttelse af operationsstuerne fordrer, at blok kan anlægges i separate forberedelsesrum inden patienten kommer ind på operationsstuen. Dette gælder kun for enkelte typer av patienter, f.eks orthopædiske patienter. Annet: For at sikre ergonomiske forhold for de ansatte skal i forberedelsesrum etableres en takheis for at lette overflytting av patient fra senge til operationssengeleje der patient ikke selv kan hjælpe til. Steril udpakning Klyngegruppen anbefaler indretning af 1 rum for hver 2 operationsstue. Størrelsen på rummet må være sådant at 2 personer kan arbejde sammen, noe som unntaksvis vil finde sted. Rummet vil også fungere som opstillingsplads for prosedyrevogne som kommer fra sterilcentral, og det er dermed ikke programmeret ekstra depot til prosedyrevogne. Lægevask Lægevask er i stor grad erstattet av spritvask mellem patienterne. Klyngegruppen anbefaler indretning af 1 dobbel lægevask for hver 2 operationsstue. Medicinrum og anæstesirum Medicinfuntion: AB benk i begge rum, opbevaring og påfyll av gasser på et av rummene. Anæstesifunktion: Det indrettes med aftræk slik at anæstesiologiske forberedelser kan finde sted i en del av medicinrummet. Klyngegruppen anbefaler indretning af 2 store medicinrum, størrelsen lig det store medicinrum for 3 personer. Væskedepot Infutionsvæsker: Det etableres en niche tæt på medicinrum der vogne fra apotek kan plasseres. Det etableres et varmeskap til væsker plasseret sentralt i avdelingen.

3 Skyllevæsker og spritholdige væsker: Det etableres et væskedepot med de nødvendige sikkerhetsforanstaltninger. Plassering tæt på de urologiske stuer som kræver store mengder skyllevæske. Det etableres eget varmeskap for skyllevæsker av den grund. Operationsstuer Alle stuer lokaliseres indenfor den samme afdeling. Programgrundlaget lægger vægt på fleksibilitet. Det angives, at operationsstuer principielt skal indrettes ens, bortset fra de tilfælde hvor særlig indretning eller udstyr tilsiger, at dette ikke kan lade sig gøre. Følgende ønsker til særlig indretning er meldt ind fra de skærende specialer: Abdominalkirurgi - Stuerne indrettes som integrerede stuer med faciliteter til laparaskopisk og endoskopisk kirurgi. Specialet forventer at mamma kirurgi samt plastikkirurgi vender tilbage til hospitalsenheden. Man forventer ikke tilførsel af opgaver inden for fedmekirurgi eller kar/thorax. Urinvejskirurgi - Stuerne indrettes som integrerede stuer med faciliteter til laparaskopisk og endoskopisk kirurgi. Ortopædkirurgi - Stuerne indrettes til protesekirurgi, dog ikke med laminart air-flow. Gynækologi / Obstetrik - Stuerne indrettes som integrerede stuer med faciliteter til laparaskopisk og endoskopisk kirurgi. Stuerne skal endvidere have adgang til faciliteter til modtagelse og behandling af nyfødte børn efter kejsersnit. Øre, næse, halskirurgi Fastmonteret udstyr kræves. Noen stuer kræver loftshængt øremikroskop, andre forberedes til CAS FESS kirurgi (computerassisteret kirurgi). Rum til nyfødte børn efter kejsersnit Der bør indrettes to pladser til behandling af nyfødte efter kejsersnit. Der skal være direkte adgang fra de stuer, hvor der foretages kejsersnit til børnerummet. Rummet skal indrettes med de nødvendige faciliteter som Sechers borde og kuvøser. To pladser på samme rum giver bemanningsmæssige fordele. Rum til decentrale laboratoriefaciliteter Umiddelbar tilgang til laboratoriefaciliteter som blodgasanalyse og koagulationsundersøgelser er nødvendigt. Benbank Det etableres areal til en ultrafryser som skal ta hånd om de organer som trenger nedfrysing. Fryser kan eventuelt samlokaliseres med andre arealer. Preparatrum Det etableres et rum med aftræk til klargøring av patologiske snit. Det er ikke nødvendigt med tarmskylling eller annen plasskrævende organhåndtering, så rummet kan være rett lille. Affaldsrum, rengøringsrum, skyllerum og rent depot Disse funtioner kan løses med en skyllerumsunit som er utarbejdet av tværgående gruppe. En sådan unit indeholder affaldsrum (skakt/tøysug), oppstillingsplads til rengøringsvogne, skyllerum med genneomgående vaskemaskin, og et rent depot. Depot, implantater Det etableres et depot for implantater til orthopædiske operationer, tæt på ortho-tilpassede stuer.

4 Depot, sterilt Alt der ikke kommer med prosedyrevogn skal være i et sterilt depot sentralt plasseret. Virksomhetsanalyse afgør hva der kommer med prosedyrevogn, et muligt utvalg av artikler i sterilt depot kan være: Akuttbrikker, størrelsesavhængig engangsutstyr til både anæstesi og operation, frakker osv. Depot, gips Et lille rum med plads til eget køleskap, aftræk, gipsevogn. Depot, operationsbord Ulike operationsbord (-topper) og andet udstyr til opplægning og stabilisering af patient skal have et eget depot. Der er ikke tiltænkt særskilt areal til rengøring av operationsbord/-topper da dette gøres inde på stuerne. Depot, Udstyr/Medicoteknisk/RTG Den stationære operationsgang har betydelige mængder højteknologisk medicoteknisk udstyr. Dyrt udstyr som kan bruges på flere stuer, og udstyr der blot av og til trængs og kræver stor plads, må ha depotareal. Dette depot er også tiltænkt oppstillingsplads til C-buerne (og andet mobilt RTG-udstyr) på afdelingen. Depot, tøy Tøyniche der rummer en vogn. Cellekontorer Det foreslås etablering av 1 cellekontor per 2 operationsstue til diktering og oversigt over dagsprogrammer til stuerne. Cellekontorene kan enten etableres sammen eller mællom stuerne. WC Det skal etableres et WC per 15 personer på en arbeidsplads. På den stationære operationsgang er der tiltænkt 120 samtidige personer med alt av personell, studerende, patienter og pårørende. Det tas sikte på et handicap WC der kan benyttes af alle grupper. Møderum/pauserum For briefing forud for indgreb, videndeling, madpauser osv. Udstyres måske med elektroniske tavler. Behov for 50 samtidige personer tilstede. Skal ha et minikøkken. I tillæg etableres et møderum med tilsvarende kapasitet, skal også bruges til undervisning og skal derfor kunde oppdeles. 3.2 Afgrænsning Afgrænsning av oppgave Abdominalkirurgi Man forventer ikke tilførsel af opgaver inden for fedmekirurgi eller kar/thorax. Abdominalkirurgi Mamma- med plastikkirurgi skal udføres ved hospitalsenheden da onkologisk behandling, inklusive kirurgi, tilfalder HEV i større grad end i dag som følge af specialeplanlægningen. Abdominalkirurgi Specialeplanlægningen kan betyde, at der tilføres afdelingen flere operationer for colorectal cancer, men antalsmæssigt vil det næppe overstige 30 operationer på årsbasis.

5 Ortopædkirurgi Specialet forventer uændret aktivitet og operationsprosedyrer. Øre, næse, halskirurgi Aktiviteten vil øge som følge av nedlæggelse i Viborg, men ikke operationsprosedyrer. Urinvejskirurgi Specialet forventer, at den kraftige forskydning i befolkningens alderssammensætning over mod flere ældre vil medføre en stigning i efterspørgslen på urologisk udredning og behandling. Antallet af endoskopiske og laparaskopiske operationer vil øges, men det betyder ikke at tidsforbruget på operationerne nedsættes, snarere tværtimod. Det forventes, at et mindre antal cystoskopier med biopsi (Tur-B/cystoskopi med hexvix) kan omlægges til dagkirurgi. Øjenkirurgi Specialet har ikke behov for operationsstuer på stationær operationsgang, såfremt dagkirurgiske facilitæter er tilfredsstillende indredet. Skiftestuer Ved ambulatorier og/eller andre steder i sygehuset bør det planlægges for behandling av skader som kræver generell anæstesi. Sårskift i narkose bør også udføres udenfor den store operasjonsafdelingen. Det kan tænkes at en intensivstue forberedes som skiftestue Snitt mod øvrige hospitaler i DNV Indtil alle etapper er udføret, er følgende snitt angivet i programgrundlaget Regionshospitalet Herning: o Onkologi o Psykiatri Regionshospitalet Holstebro: o Akutklinik o Neurologi o Øjne o Brystkirurgi o Elektiv ortopædkirurgi o Døgndækket anæstesi o Psykiatri Regionshospitalet Lemvig: o Vil fortsætte uændret med neurorehabilitering o Derudover skal der etableres et akuthus Regionshospitalet Ringkøbing: o Ingen hospitalsfunktioner, fortsat akutklinik Regionshospitalet Tarm: o Ingen hospitalsfunktioner, fortsat kommunalt sundhedscenter Efter at alle etaper er ferdige vil det stort set genstå snittflader mot sundhedshus som etableres til erstatning for dagens regionshospitaler.

6 3.2.3 Snitt mod øvrige enheder i Region Midtjylland HEV skal betjene den vestlige del af Region Midtjylland (ca borgere), forutenom Øre, næse, hals der skal dække både det vestlige og det midtre område (ca borgere). Af hospitalsplanen (specialeplanlægning) fremgår det, at Hospitalsenheden Vest har en særlig opgave i at udvikle funktioner inden for kræftkirurgi og klinisk onkologi. Af akutforliget følger det, at HEV fortrinsvis skal varetage en række avancerede behandlinger inden for det elektive område, herunder inden for specialerne oto-rhino-laryngologi, urologi, mammakirurgi, oftalmologi og ortopædisk kirurgi. Innovation og udprøvende kirurgi der kræver særdeldes mye plads til teknisk udstyr er det ikke planlagt for ved DNV. 3.3 Patientforløbs- og arbejdsprocesperspektiv Indlagte operationspasienter SDI - samme dags indleggelse Hvordan skal dette håndteres? Skal alle op på sengeafsnittene har ikke afsnittene rummene klare, og de aktuelle klynger har dermed ikke arealer til at mottage mange af de patienter der kommer på morgenen til operation. Vi kan måske finde arealer hos oss til at ivaretage en god patient flow for disse patienter. Akutpatienter Gynækologiske patienter

7 3.4 Nærhedsbehov Operationsstue <-> Opvågningsafsnittet Operationsstuer <-> Neonatalt afsnitt / fødegang En del af nyfødte børn forløst ved kejsersnit skal transporteres til Neonatal afsnittet. Transportvejen mellem de obstetriske OP-stuer og Neonatal afsnittet bør være kort. Operationsstue <-> Akutafdeling med traumemodtagelse Operationsstue <-> Intensiv Operationsstue <-> Sterilcentral Operationsstue <-> Blodbank

8 Operationsstue <-> Radiologisk afdeling Operationsstue <-> Vagtfacilitæter Operationsstue <-> Dagkirurgiske stue En del udstyr kunne tenktes delt mellem stationære operationsstue og dagkirurgiske stue, det må afklares om transportringen skal dele af de to enheder. Opvågningsafsnittet <-> Intensive senge Intensiv, intermediær og opvågningsafsnit skal betragtes som en funktionel enhed. Det er typisk samme plejepersonale der arbejder hen over alle afsnit, og patienter kan flyttes mellem enhederne. Stærkt observationskrævende opvågningspatienter kan flyttes ind på intermediær eller intensiv senge. Og i perioder med kapacitetsproblemer i intensivafsnittet kan der ligge intensivpatienter i opvågningsafsnittet. Operationsgang <-> Medicoteknisk værksted 3.5 Kapacitetsbehov sammenlignet med klyngearbejdsgruppens vurdering Baseret på beregningen i Overordnet funktionsprogram skal klyngen have i alt 16 operationsstuer til stationære operationer og 40 præ- og postoperative pladser. Klyngearbejdsgruppens vurdering pr er 16 operationsstuer og 16 egentlige opvågningspladser, der det ikke er taget høyde for støttearealerne som vi trenger. 3.6 Standardrum Standard operationsstue skal ha en størrelse der muliggør kirurgiske indgreb indenfor specialerne: Øre-næse-hals kirurgi, kræver en del udstyr men ikke særdeles plasskrævende Urologisk kirurgi bør forberedes for robotassistert kirurgi. Abdominalkirurgi inklusive mamma. Gynækologisk / obstetrisk kirurgi. Ortopædkirurgi. Anbefalt operationsstuestørrelse er udprøvet i Innovationsstalden. 3.7 Rumprogram Se eget excel-vedlæg.

Dagkirurgi disponerer ikke egen overvåkingsenhet, men en enhet som benyttes både pre- og postoperativt. Mobilt overvåkingsutstyr benyttes.

Dagkirurgi disponerer ikke egen overvåkingsenhet, men en enhet som benyttes både pre- og postoperativt. Mobilt overvåkingsutstyr benyttes. 4 DAGKIRURGI OG HVILEPLADSER 4.1 Funktioner og opgaver Fra programgrundlaget af 2010: For at sikre den effektive drift bør dagkirurgi og andre operationer kunne adskilles, dog stadig med behovet for fleksibilitet

Læs mere

Intermediære senge etableres ikke da intensive pladser dækker denne funktionen.

Intermediære senge etableres ikke da intensive pladser dækker denne funktionen. 5 INTENSIVE SENGE 5.1 Funktioner og opgaver Enheden er en kombineret kirurgisk og medisinsk intensivenhed, og det etableres intensive pladser for overvåkning og tyngre intensivbehandling. Nogle av disse

Læs mere

Oplæg til udflytningstakt til DNV-Gødstrup

Oplæg til udflytningstakt til DNV-Gødstrup Hospitalsenheden Vest Staben Plan og strategi Oplæg til udflytningstakt til DNV-Gødstrup Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk 1. Baggrund...1 2. Forudsætninger...2

Læs mere

Afrapportering vedr. operation og opvågning på Nyt Universitetssygehus Aalborg

Afrapportering vedr. operation og opvågning på Nyt Universitetssygehus Aalborg Region Nordjylland Projektafdelingen Nyt Universitetssygehus Aalborg Den 17. marts 2011 Afrapportering vedr. operation og opvågning på Nyt Universitetssygehus Aalborg 1.0 Indledning Baggrund og formål

Læs mere

Erfaringer fra SUH, Køge

Erfaringer fra SUH, Køge Erfaringer fra SUH, Køge ved Vicedirektør Susanne Friis, Sjællands Universitetshospital DSDK Årsmøde Hindsgavl Slot den 6. april 2018 SUH i dag Køge Roskilde De store tal 4.500 ansatte 753 senge 500.000

Læs mere

Undersøgelses- og behandlingsrum Tilsynet kræver ikke meget ekstra udstyr, og et vanligt U/B-rum fra standardkatalogen kan bruges.

Undersøgelses- og behandlingsrum Tilsynet kræver ikke meget ekstra udstyr, og et vanligt U/B-rum fra standardkatalogen kan bruges. 6 ENDOSKOPI OG ANÆSTESI 6.1 Funktioner og opgaver 6.1.2 Anæstesiologisk ambulatorium Alle patienter skal forud for operative indgreb have foretaget et anæstesiologisk tilsyn med en præoperativ vurdering.

Læs mere

omregnet til fuldtidsstillinger

omregnet til fuldtidsstillinger Vakanceopgørelse pr. 1. november 2018 Antallet af vakante stillinger indenfor forskellige faggrupper på sundhedsområdet i Region Midtjylland er opgjort pr. 1. november 2018. Opgørelsen dækker vakancesituationen

Læs mere

Der er i et vist omfang mulighed for afholdelse af genetiske konsultationstimer på de øvrige regionshospitaler i Region Midtjylland.

Der er i et vist omfang mulighed for afholdelse af genetiske konsultationstimer på de øvrige regionshospitaler i Region Midtjylland. !""# $ %!&$ Klinisk genetik varetager ambulante forløb i form af genetisk rådgivning, og laboratoriediagnostik. Fraset diagnostik og behandling af medfødte stofskiftesygdomme hos nyfødte børn, der er centraliseret

Læs mere

Specialeansøgning til Sundhedsstyrelsens specialeplan Speciale: Intern medicin: geriatri

Specialeansøgning til Sundhedsstyrelsens specialeplan Speciale: Intern medicin: geriatri Specialeansøgning til Sundhedsstyrelsens specialeplan Speciale: Intern medicin: geriatri Region/privat udbyder: Region Midtjylland Dato: 11. januar 2016 Der henvises til Sundhedsstyrelsens publikation

Læs mere

Metodebeskrivelse vedr. kapacitetsberegninger

Metodebeskrivelse vedr. kapacitetsberegninger Område: Sundhedsområdet Afdeling: Planlægning og Udvikling Journal nr.: 08/9734 Dato: 28. oktober 2008 Notat Metodebeskrivelse vedr. kapacitetsberegninger Fastlæggelsen af det forventede aktivitetsniveau

Læs mere

Nordsjællands Hospital Kvalitets- og Udviklingsafdelingen Ny hospitalsplan i Region H - Nordsjællands Hospital

Nordsjællands Hospital Kvalitets- og Udviklingsafdelingen Ny hospitalsplan i Region H - Nordsjællands Hospital Ny hospitalsplan i Region H - Nordsjællands Hospital Bente Ourø Rørth Hospitalsdirektør Nordsjællands Hospital 1 En del af Region Hovedstaden Politisk ledelse: Regionsråd med 41 folkevalgte politikere

Læs mere

Tillægsnotat vedr. tilpasning af sengekapaciteten i DNV- Gødstrup

Tillægsnotat vedr. tilpasning af sengekapaciteten i DNV- Gødstrup i Tillægsnotat vedr. tilpasning af sengekapaciteten i DNV- Gødstrup Tel. +45 78 43 00 00 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Baggrund Hospitalsudvalget behandlede på mødet d. 2. februar 2015 en sag om tilpasning

Læs mere

$ % $'!!%( Århus Universitetshospital, Skejby varetager desuden enkelte højtspecialiserede funktioner, se afsnit 4.

$ % $'!!%( Århus Universitetshospital, Skejby varetager desuden enkelte højtspecialiserede funktioner, se afsnit 4. !""# $ % $!&% Der vil fortsat kun være én afdeling i Region Midtjylland, som varetager såvel højtspecialiserede funktioner som regions- og hovedfunktioner inden for plastikkirurgien. Afdelingen er placeret

Læs mere

Esbønderup Sygehus Helsingør Sygehus

Esbønderup Sygehus Helsingør Sygehus LOHFERT & LOHFERT Esbønderup Helsingør Hillerød Hørsholm Dokumentation Nr. 667 Frederikssund FREDERIKSBORG AMT Sundhedsvision Nordsjælland Supplerende analyse 26.08.2003 Projekt 05.931/03/Notat 18 26.08.2003

Læs mere

Region Midtjylland, 15. marts Bilag: Imødekommelse af Sundhedsstyrelsens krav til akutmodtagelse på hovedfunktionsniveau

Region Midtjylland, 15. marts Bilag: Imødekommelse af Sundhedsstyrelsens krav til akutmodtagelse på hovedfunktionsniveau Region Midtjylland, 15. marts 2007 Bilag: Imødekommelse af Sundhedsstyrelsens krav til akutmodtagelse på hovedfunktionsniveau Bilaget indeholder en aktuel status for antal specialer for alle matrikler

Læs mere

Stillinger der som følge af manglende ansøgninger er besat med en vikar/vikarer. omregnet til fuldtidsstillinger

Stillinger der som følge af manglende ansøgninger er besat med en vikar/vikarer. omregnet til fuldtidsstillinger Vakanceopgørelse pr. 1. november 2016 Regionshuset Viborg Koncern HR, Stab Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0701 konchr@rm.dk www.rm.dk Antallet af vakante stillinger indenfor forskellige faggrupper

Læs mere

Ferieplan 2014. Hospitalsenheden Vest

Ferieplan 2014. Hospitalsenheden Vest Ferieplan 2014 Hospitalsenheden Vest Indholdsfortegnelse: Side 2-3 Regionshospitalet Herning Side 4-6 Regionshospitalet Holstebro Side 7 Regionshospitalet Lemvig Side 7 Regionshospitalet Tarm Side 1 DagKirurgisk

Læs mere

Region Sjælland. Region Sjælland. Patientfremskrivning Bilag 6 til Ansøgning om endeligt tilsagn

Region Sjælland. Region Sjælland. Patientfremskrivning Bilag 6 til Ansøgning om endeligt tilsagn Region Sjælland Patientfremskrivning Bilag 6 til Ansøgning om endeligt tilsagn 30.08.2013 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 1 2 Fremskrivningsforudsætninger... 2 2.1 Trin 1: Demografi... 2 2.2 Trin 2.

Læs mere

Patientens hospital Vores arbejdsplads

Patientens hospital Vores arbejdsplads DRIFTSPLANLÆGNING PÅ NY OPERATIONSGANG OG INTENSIV FLADE 11.SEPTEMBER 2018 Patientens hospital Vores arbejdsplads HVAD HAR VI I DAG I AALBORG Syd matriklen Nord matriklen Samt nogle små decentrale lejemål

Læs mere

Region Sjælland. Region Sjælland. Bemandingsfremskrivning Bilag 7 til Ansøgning om endeligt tilsagn

Region Sjælland. Region Sjælland. Bemandingsfremskrivning Bilag 7 til Ansøgning om endeligt tilsagn Region Sjælland Bemandingsfremskrivning Bilag 7 til Ansøgning om endeligt tilsagn 30.08.2013 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 1 2 Bemanding 2010... 2 3 Fremskrivningsprincipper... 3 3.1 Kliniske funktioner...

Læs mere

Notat vedrørende besparelser på Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D 2015

Notat vedrørende besparelser på Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D 2015 Afdeling: Sagsnr.: Afdelingen for Økonomi og Planlægning Dato: 5. februar 2014 Udarbejdet af: Pia Frimann Mortensen E mail: Pia.frimann.mortensen@ouh.regionsyddanmark.d k Telefon: 2031 0073 Notat vedrørende

Læs mere

Vakanceopgørelse pr. 1. november 2017

Vakanceopgørelse pr. 1. november 2017 Vakanceopgørelse pr. 1. november 2017 Antallet af vakante stillinger indenfor forskellige faggrupper på sundhedsområdet i Region Midtjylland er opgjort pr. 1. november 2017. Opgørelsen dækker vakancesituationen

Læs mere

DNV Gødstrup. Byggeprogram Bilag 10.1 Funktionsprogram

DNV Gødstrup. Byggeprogram Bilag 10.1 Funktionsprogram DNV Gødstrup Byggeprogram Bilag 10.1 Funktionsprogram Dokumentnummer: DNV C BP 08 Byggeprogram Funktionsprogram Projekt: 1100524 Rev Dato Tekst Firma Udarbejdet 29.06.2012 Version 1 HOS APO/SMJ/ LAA Kontrolleret

Læs mere

SCENARIE 2: KØGE, HOLBÆK, SLAGELSE OG NYKØBING F.

SCENARIE 2: KØGE, HOLBÆK, SLAGELSE OG NYKØBING F. : KØGE, HOLBÆK, SLAGELSE OG NYKØBING F. Scenarie 2 består af en sygehusstruktur med 4 akutsygehuse i Køge, Holbæk, Slagelse og Nykøbing F. - hvoraf Køge også er hovedsygehus - samt 2 nærsygehuse i henholdsvis

Læs mere

Regionernes budgetter for 2016

Regionernes budgetter for 2016 Notat vedrørende tendenser i regionernes budgetter for 2016 20. maj 2016 Regionernes budgetter for 2016 FOA har udarbejdet en gennemgang af de fem regioners budgetter for 2016 med fokus på de besparelser,

Læs mere

Spareplan 2015-2019. Dias til mødet mellem Hospitalsenheden Vest og kommunerne i Vestklyngen, 1. juli 2015

Spareplan 2015-2019. Dias til mødet mellem Hospitalsenheden Vest og kommunerne i Vestklyngen, 1. juli 2015 Spareplan 2015-2019 Dias til mødet mellem Hospitalsenheden Vest og kommunerne i Vestklyngen, 1. juli 2015 Koncernledelsen i Region Midtjylland V. hospitalsledelsen, HEV www.regionmidtjylland.dk Budget-

Læs mere

Sygehusprofiler 2012-2020

Sygehusprofiler 2012-2020 Dato: 3. juli 2012 Brevid: 1797711 Sygehusprofiler 2012-2020 Den vedtagne sygehusplan 2010 er baseret på en sygehusstruktur bestående af akutsygehuse i henholdsvis Holbæk, Slagelse, Nykøbing Falster og

Læs mere

Kirurgisk uddannelsesprogram. for hoveduddannelse i almen medicin. kirurgisk afdeling Køge Roskilde

Kirurgisk uddannelsesprogram. for hoveduddannelse i almen medicin. kirurgisk afdeling Køge Roskilde Kirurgisk uddannelsesprogram for hoveduddannelse i almen medicin kirurgisk afdeling Køge Roskilde Forord. Den kirurgiske del af uddannelsen i Almen Medicin skal sikre opfyldelsen af den tilhørende del

Læs mere

Svarprocent. Akut indlagte patienters oplevelser: LUP 2018 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser

Svarprocent. Akut indlagte patienters oplevelser: LUP 2018 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser Akut indlagte patienters oplevelser: Svarprocent Spørgeskemaet er udsendt til i alt 65.878 akut indlagte patienter fra perioderne 4. august til 31. august, 3. september til 30. september og 4. oktober

Læs mere

Notat vedrørende besparelser på Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D 2015

Notat vedrørende besparelser på Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D 2015 Afdeling: Afdelingen for Økonomi og Planlægning Udarbejdet af: Pia Frimann Mortensen Sagsnr.: E mail: Pia.frimann.mortensen@ouh.regionsyddanmark.d k Dato: 3.december 2014 Telefon: 2031 0073 Notat vedrørende

Læs mere

Fremtidens akutstruktur

Fremtidens akutstruktur Oplæg d. 16. juni, DI. Nye hospitaler i Region Midtjylland. V. Kontorchef i Sundhedsplanlægning, Region Midtjylland, Flemming Bøgh. www.regionmidtjylland.dk Fremtidens akutstruktur 5 akuthospitaler 4 akutklinikker,

Læs mere

Hvordan er det at blive bedøvet?

Hvordan er det at blive bedøvet? Hvordan er det at blive bedøvet? Information til børn og forældre fra Anæstesiafsnittet Regionshospitalet Viborg Anæstesi- og Operationsafdelingen Anæstesiafsnittet ANÆSTESIAFSNITTET Det er hospitalets

Læs mere

Beskrivelse af kompetenceophold og fokuserede ophold i akutmedicinsk hoveduddannelse i Region Midtjylland

Beskrivelse af kompetenceophold og fokuserede ophold i akutmedicinsk hoveduddannelse i Region Midtjylland Beskrivelse af kompetenceophold og fokuserede ophold i akutmedicinsk hoveduddannelse i Region Midtjylland Ansættelse 60 måneder 21 mdr RH 6 mdr intern medicin RH - 15 mdr UH 18 mdr RH Fokuserede ophold

Læs mere

Spareplan Ortopædkirurgi HEV LMU

Spareplan Ortopædkirurgi HEV LMU Spareplan 2015-2019 Ortopædkirurgi HEV LMU - 28.04.2015 www.regionmidtjylland.dk Hvorfor skal vi spare Stigende udgifter til medicin og nye behandlinger Effektiviseringskrav i forbindelse med byggerier

Læs mere

Atlas over Regionernes Fælles Virksomhedsarkitektur. version 1.0

Atlas over Regionernes Fælles Virksomhedsarkitektur. version 1.0 Atlas over Regionernes Fælles Virksomhedsarkitektur version 1.0 Patientens sundhedsvæsen Familielægen er din tovholder i sundhedsvæsenet Du får rådgivning over afstand eller ambulant... Vi følger dig helt

Læs mere

SCENARIE 3: RINGSTED, ROSKILDE OG NYKØBING F.

SCENARIE 3: RINGSTED, ROSKILDE OG NYKØBING F. : RINGSTED, ROSKILDE OG NYKØBING F. Scenarie 3 består af en sygehusstruktur med 3 akutsygehuse i Ringsted, Roskilde og Nykøbing F. - hvoraf Ringsted også er hovedsygehus - samt 4 nærsygehuse i henholdsvis

Læs mere

Vejledende optageområder for hospitalsbehandling i Region Midtjylland

Vejledende optageområder for hospitalsbehandling i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning NOTAT Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborgy Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.regionmidtjylland.dk Vejledende optageområder for hospitalsbehandling i Region

Læs mere

Vejledende optageområder for planlagt behandling i Region Midtjylland

Vejledende optageområder for planlagt behandling i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Vejledende optageområder for planlagt behandling i Region Midtjylland Det fremgår af hospitalsplanen

Læs mere

Svarprocent. Akut indlagte patienters oplevelser: LUP 2016 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser

Svarprocent. Akut indlagte patienters oplevelser: LUP 2016 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser Akut indlagte patienters oplevelser: Svarprocent Spørgeskemaet er udsendt til i alt 62.735 akut indlagte patienter fra perioderne 4. august til 31. august, 3. september til 30. september og 4. oktober

Læs mere

NOTAT. Administrativt forslag til en revidering af HOPP 2020

NOTAT. Administrativt forslag til en revidering af HOPP 2020 Center for Sundhed Enhed for Hospitalsplanlægning NOTAT Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang Blok B Telefon 38 66 50 00 Direkte 38 66 60 20 Web www.regionh.dk Ref.: rikoer Journal nr.: 14008869 Dato: 19.

Læs mere

Svarprocent. Planlagt indlagte patienters oplevelser: LUP 2017 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser

Svarprocent. Planlagt indlagte patienters oplevelser: LUP 2017 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser Planlagt indlagte patienters oplevelser: Svarprocent Spørgeskemaet er udsendt til i alt 34.541 planlagt indlagte patienter fra perioderne 4. august til 31. august, 3. september til 30. september og 4.

Læs mere

Svarprocent. Akut indlagte patienters oplevelser: LUP 2017 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser

Svarprocent. Akut indlagte patienters oplevelser: LUP 2017 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser Akut indlagte patienters oplevelser: Svarprocent Spørgeskemaet er udsendt til i alt 66.001 akut indlagte patienter fra perioderne 4. august til 31. august, 3. september til 30. september og 4. oktober

Læs mere

Implementering af specialiserede funktioner i Region Sjælland proces, indhold og tidsplan.

Implementering af specialiserede funktioner i Region Sjælland proces, indhold og tidsplan. Implementering af specialiserede funktioner i Region Sjælland proces, indhold og tidsplan. I forlængelse af Sundhedsstyrelsens godkendelse af de ansøgte specialiserede funktioner skal udarbejdes en implementeringsplan

Læs mere

Arbejdspapir i forbindelse med udarbejdelse af uddannelsesprogrammer for hoveduddannelsen i Akutmedicin i Region Nordjylland

Arbejdspapir i forbindelse med udarbejdelse af uddannelsesprogrammer for hoveduddannelsen i Akutmedicin i Region Nordjylland Beskrivelse af kompetenceophold og fokuserede ophold i akutmedicinsk hoveduddannelse i Region Nordjylland Ansættelse som udgangspunkt i akutafdelinger i 60 måneder: 1) 18 mdr RH inkl. 6 mdr intern medicin

Læs mere

ANTAL SENGEPLADSER VED OFFENTLIGE SYGEHUSE 2007 (foreløbig opgørelse)

ANTAL SENGEPLADSER VED OFFENTLIGE SYGEHUSE 2007 (foreløbig opgørelse) ANTAL SENGEPLADSER VED OFFENTLIGE SYGEHUSE 2007 (foreløbig opgørelse) Nye tal fra Sundhedsstyrelsen 2008 : 11 Redaktion: Sundhedsstyrelsen Sundhedsdokumentation Islands Brygge 67 2300 København S. Telefon:

Læs mere

Navngivningsprincipper for klinik, specialer og afsnit

Navngivningsprincipper for klinik, specialer og afsnit KKOM Oktober 2013 TSJ Navngivningsprincipper for klinik, specialer og afsnit Baggrund Det kan være en udfordring for patienter og pårørende at forstå sundhedsfaglige eller latinske navne og betegnelser

Læs mere

SCENARIE 1: ROSKILDE, KØGE, SL AGELSE OG NYKØBING F.

SCENARIE 1: ROSKILDE, KØGE, SL AGELSE OG NYKØBING F. : ROSKILDE, KØGE, SL AGELSE OG NYKØBING F. Scenarie 1 består af en sygehusstruktur med 4 akutsygehuse i Roskilde, Køge, Slagelse og Nykøbing F. - hvoraf Roskilde også er hovedsygehus - samt 2 nærsygehuse

Læs mere

REGIONSHOSPITALET Silkeborg

REGIONSHOSPITALET Silkeborg REGIONSHOSPITALET Silkeborg REGIONSHOSPITALET SILKEBORG - 2013 - Bygherre Region Midtjylland - Udarbejdet af Regionshospitalet Silkeborg og Aarhus Arkitekterne a/s 2 REGIONSHOSPITALET SILKEBORG - 2013

Læs mere

Udvalgte resultater fra patienttilfredshedsundersøgelsen på Hospitalsenheden Vest 2006

Udvalgte resultater fra patienttilfredshedsundersøgelsen på Hospitalsenheden Vest 2006 Udvalgte resultater fra patienttilfredshedsundersøgelsen på Hospitalsenheden Vest 2006 I 2006 er der for første gang gennemført en detaljeret tilfredshedsundersøgelse på Hospitalsenheden Vest ud fra et

Læs mere

Antal journaler med kontaktpers on tildelt senest 72 t/3. besøg

Antal journaler med kontaktpers on tildelt senest 72 t/3. besøg Kontaktpersonordningen, Region Midtjylland 2. halvår 2012 Hospital Afdeling SKS-kode Antal journaler gennemgået ved audit Antal journaler med kontaktpers on tildelt senest 72 t/3. besøg Målopfyldelse Antal

Læs mere

Specialeansøgning. Region/privat udbyder: Region Sjælland Vedr. speciale: Gynækologi og obstetrik. Dato: 12. juni 2009

Specialeansøgning. Region/privat udbyder: Region Sjælland Vedr. speciale: Gynækologi og obstetrik. Dato: 12. juni 2009 Specialeansøgning Region/privat udbyder: Region Sjælland Vedr. speciale: Gynækologi og obstetrik Dato: 12. juni 2009 Specialeansøgning for Region Sjælland vedr. Gynækologi og Obstetrik 1 1 Generelle overvejelser

Læs mere

Arbejdsgange i Cetrea Surgical Ortopædkirurgien

Arbejdsgange i Cetrea Surgical Ortopædkirurgien Arbejdsgange i Cetrea Surgical Ortopædkirurgien Nedenstående arbejdsgangsaftaler er udarbejdet som vejledning og instruks for anvendelse af Cetrea Surgical, som planlægnings- og informationsværktøj til

Læs mere

Profiler for sygehusene i Region Sjælland ved gennemførelse af sigtelinierne i Sygehusplan 2007.

Profiler for sygehusene i Region Sjælland ved gennemførelse af sigtelinierne i Sygehusplan 2007. NOTAT Dato: 9. maj 2007 Profiler for sygehusene i Region Sjælland ved gennemførelse af sigtelinierne i Sygehusplan 2007. En gennemførelse af de principper og sigtelinjer, der er indeholdt i sygehusplan

Læs mere

Omstilling til fremtidens sundhedsvæsen

Omstilling til fremtidens sundhedsvæsen Omstilling til fremtidens sundhedsvæsen Fælles HMU og AL-møde Mandag den 10. januar 2011 www.regionmidtjylland.dk Baggrund for arbejdet med omstillingsplanen Regionsrådet besluttede den 17. november 2010,

Læs mere

Opfølgning på effektivisering

Opfølgning på effektivisering Region Hovedstadens Kvalitetsfonds Byggeprojekter Opfølgning på effektivisering Det Nye Rigshospital 21-11-2013 Oversigtstabel skema A stiltag - opfølgning i relevante faseovergange. Ansøgning om endeligt

Læs mere

SCENARIE 4: NÆST VED, ROSKILDE, HOLBÆK OG NYKØBING F.

SCENARIE 4: NÆST VED, ROSKILDE, HOLBÆK OG NYKØBING F. : NÆST VED, ROSKILDE, HOLBÆK OG NYKØBING F. Scenarie 4 består af en sygehusstruktur med 4 akutsygehuse i Næstved, Roskilde, Holbæk og Nykøbing F. - hvoraf Næstved også er hovedsygehus - samt 2 nærsygehuse

Læs mere

Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord

Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord Dato Sagsnr. -09-09 -0-7-8-8 Lægefaglig indstilling

Læs mere

Hospitalsenheden Horsens. Ansøgning til låne- og deponeringsfritagelsespuljen Udbygning af akutafdelingen på Regionshospitalet Horsens

Hospitalsenheden Horsens. Ansøgning til låne- og deponeringsfritagelsespuljen Udbygning af akutafdelingen på Regionshospitalet Horsens Ansøgning til låne- og deponeringsfritagelsespuljen 2012 Hospitalsenheden Horsens Administrationen Planlægningsafdelingen Sundvej 30 DK-8700 Horsens Telefon +45 7842 5000 Telefax +45 7842 5199 www.regionshospitalethorsens.dk

Læs mere

BILAG 1 Eksisterende forhold - Ultimo 2012 Regionshospitalet Silkeborg

BILAG 1 Eksisterende forhold - Ultimo 2012 Regionshospitalet Silkeborg BILAG 1 Eksisterende forhold - Ultimo 2012 Farvekode Medicinske specialer Senge og Ambulatorium Ortopædkirurgiske specialer Senge og Ambulatorium Gynækologiske/Obstetisk Senge og Ambulatorium Patienthotel

Læs mere

Anæstesiologisk Center

Anæstesiologisk Center Stillings- og personprofil Klinikledere med lægefaglig baggrund til: Intensivklinikken Aabenraa Anæstesi- og operationsklinikken Aabenraa Anæstesiologisk Center Sygehus Sønderjylland - Region Syddanmark

Læs mere

Vedr. Omstilling til fremtidens sundhedsvæsen i Region Midtjylland

Vedr. Omstilling til fremtidens sundhedsvæsen i Region Midtjylland Region Midtjylland Skottenborg 26 8800 Viborg j.nr. 7-203-05-92/1/KRSB Vedr. Omstilling til fremtidens sundhedsvæsen i Region Midtjylland Region Midtjylland har sendt Omstilling til fremtidens sundhedsvæsen

Læs mere

Arbejdsgange i Cetrea Surgical afd. T og V

Arbejdsgange i Cetrea Surgical afd. T og V TV, 15.marts 2010 Arbejdsgange i Cetrea Surgical afd. T og V Nedenstående arbejdsgangsaftaler er udarbejdet som vejledning og instruks for anvendelse af Cetrea Surgical, som planlægnings og informationsværktøj

Læs mere

Uddannelsesprogram. Region Syddanmark. Almen medicin

Uddannelsesprogram. Region Syddanmark. Almen medicin Uddannelsesprogram Region Syddanmark Almen medicin H-stilling i almen medicin - LOKALT UDDANNELSESPROGRAM for Parenkym kirurgisk afdeling Sydvestjysk Sygehus (SVS) Juli 2015 Herværende lokale uddannelsesprogram

Læs mere

Det Nye Universitetshospital De sidste 50 meter d S i d e

Det Nye Universitetshospital De sidste 50 meter d S i d e Det Nye Universitetshospital De sidste 50 meter d. 06.01.2012 1 S ide Afdelingslogistik Vedr.: De sidste 50 meter brugerinvolvering Dato: 06.01.2012 Udarbejdet af: Henrik Praetorius Indhold Indledning...

Læs mere

SYDVESTJYSK SYGEHUS ESBJERG GENERALPLAN 2010 -VISIONER FOR FREMTIDEN. Bilag

SYDVESTJYSK SYGEHUS ESBJERG GENERALPLAN 2010 -VISIONER FOR FREMTIDEN. Bilag SYDVESTJYSK SYGEHUS ESBJERG GENERALPLAN 2010 -VISIONER FOR FREMTIDEN Bilag 2 SYDVESTJYSK SYGEHUS - ESBJERG G E N E R A L P L A N 2 0 0 9 SYDVESTJYSK SYGEHUS - ESBJERG G E N E R A L P L A N 2 0 0 9 3 4

Læs mere

Udvalgte nøgletal til opfølgning på udredningsretten. Januar 2014

Udvalgte nøgletal til opfølgning på udredningsretten. Januar 2014 Udvalgte nøgletal til opfølgning på udredningsretten Januar 2014 Indhold Gennemsnitlig ventetid fra henvisningsdato til 1. kontakt...3 Historiske data fra Venteinfo.dk...3 Antal patienter ventende på udredning

Læs mere

Specialeansøgning til Sundhedsstyrelsens specialeplan Speciale: Ortopædisk kirurgi

Specialeansøgning til Sundhedsstyrelsens specialeplan Speciale: Ortopædisk kirurgi Specialeansøgning til Sundhedsstyrelsens specialeplan Speciale: Ortopædisk kirurgi Dato: Der henvises til Sundhedsstyrelsens publikation Specialeplanlægning begreber, principper og krav, som er tilgængelig

Læs mere

Specialeansøgning. Region/privat udbyder: Region Sjælland Vedr. speciale: Plastikkirurgi. Dato: 12. juni 2009

Specialeansøgning. Region/privat udbyder: Region Sjælland Vedr. speciale: Plastikkirurgi. Dato: 12. juni 2009 Specialeansøgning Region/privat udbyder: Region Sjælland Vedr. speciale: Plastikkirurgi Dato: 12. juni 2009 Specialeansøgning for Region Sjælland vedr. plastikkirurgi 1 1 Generelle overvejelser i forhold

Læs mere

Landsprævalensundersøgelsen efteråret 2012

Landsprævalensundersøgelsen efteråret 2012 Landsprævalensundersøgelsen efteråret 2012 Landets infektionshygiejniske enheder gennemførte i samarbejde med CEI i uge 39-41/2012 en undersøgelse af prævalensen af sygehuserhvervede (nosokomielle) infektioner

Læs mere

Afsnitsprofil for Dagkirurgisk Center, Horsens.

Afsnitsprofil for Dagkirurgisk Center, Horsens. Afsnitsprofil for Dagkirurgisk Center, Horsens. Vi ønsker med denne afsnitsprofil at give dig et indblik i sygeplejen og rammerne for Dagkirurgisk afdeling på Horsens sygehus. Dagkirurgisk afdeling er

Læs mere

6 nye pavilloner i landskabet

6 nye pavilloner i landskabet Bilag 9 - Side -1 af 2 6 nye pavilloner i landskabet Bilag 9 - Side -2 af 2 Én indgang med oversigt til det hele Bilag 10 - Side -1 af 6 NOTAT Til: Forretningsudvalget og Regionsrådet Nyt Hospital og Ny

Læs mere

Svarprocent. Akut indlagte patienters oplevelser: LUP 2015 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser

Svarprocent. Akut indlagte patienters oplevelser: LUP 2015 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser Akut indlagte patienters oplevelser: Svarprocent Spørgeskemaet er udsendt til i alt 64.190 akut indlagte patienter fra perioderne 4. august til 31. august, 3. september til 30. september og 4. oktober

Læs mere

Orientering om Region Syddanmarks specialeplan

Orientering om Region Syddanmarks specialeplan Fremtidens Sygehuse fra plan til virkelighed Orientering om Region Syddanmarks specialeplan 1 Møde i Sundhedsbrugerrådet 14. maj 2009 Specialeplan hvad er det? Handler om at fordele opgaver mellem forskellige

Læs mere

Aktivitet i Akutafdelingen skadestuer og sengeafsnit

Aktivitet i Akutafdelingen skadestuer og sengeafsnit Hospitalsenheden Vest Administrationen Ledelsessekretariatet Gl. Landevej 1 DK-4 Herning Tel. +45 2 22 hec@ringamt.dk www.vest.rm.dk Aktivitet i Akutafdelingen 2 - skadestuer og sengeafsnit Indhold: 1.

Læs mere

2. semester Dagkirurgi

2. semester Dagkirurgi Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 2. semester Dagkirurgi 1 Klinisk studieplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af det kliniske uddannelsessted, dine læringsmuligheder,

Læs mere

Afgivne strejkevarsler 19. marts 2018

Afgivne strejkevarsler 19. marts 2018 Afgivne strejkevarsler 19. marts 2018 Organisation Driftsenhed m.v. Faggruppe Bemærkninger Fagligt Fælles Forbund (3F) Teknisk Landsforbund - Regionshospitalet Herning - Regionshospitalet Holstebro Hospitalsenheden

Læs mere

Fremtidig organisering i Sygehus Sønderjylland

Fremtidig organisering i Sygehus Sønderjylland Fremtidig organisering i Sygehus Sønderjylland Præsentations indhold Baggrund for centerdannelse Centre ved Sygehus Sønderjylland Standardiserede Tidsstyrede Patientforløb Akut- og Forløbspakker Det videre

Læs mere

Dimensioneringsplan INTRODUKTIONS- OG HOVEDUDDANNELSESFORLØB I SPECIALLÆGEUDDANNELSEN

Dimensioneringsplan INTRODUKTIONS- OG HOVEDUDDANNELSESFORLØB I SPECIALLÆGEUDDANNELSEN Dimensioneringsplan 2018-2020 INTRODUKTIONS- OG HOVEDUDDANNELSESFORLØB I SPECIALLÆGEUDDANNELSEN 2017 Dimensioneringsplan 2018-2020, introduktions- og hoveduddannelsesforløb i speciallægeuddannelsen Sundhedsstyrelsen,

Læs mere

På de fem hospitaler er der fælles akutmodtagelser, hvor følgende specialer er repræsenteret:

På de fem hospitaler er der fælles akutmodtagelser, hvor følgende specialer er repræsenteret: !!" # $ # % &$ Med hospitalsplanen for Region Midtjylland er det besluttet, at der vil være fem hospitaler med urologisk funktion i Region Midtjylland, herunder Århus Universitetshospital, der varetager

Læs mere

Specialeansøgning til Sundhedsstyrelsens specialeplan Speciale: Karkirurgi

Specialeansøgning til Sundhedsstyrelsens specialeplan Speciale: Karkirurgi Specialeansøgning til Sundhedsstyrelsens specialeplan Speciale: Karkirurgi Region/privat udbyder: Region Midtjylland Dato: 11. januar 2016 Der henvises til Sundhedsstyrelsens publikation Specialeplanlægning

Læs mere

Notat om sygehusbetjeningen i Roskilde Kommune

Notat om sygehusbetjeningen i Roskilde Kommune Velfærdssekretariatet Sagsnr. 48807 Brevid. 2325896 Ref. STPE Dir. tlf. 46 31 77 14 Steentp@roskilde.dk Notat om sygehusbetjeningen i Roskilde Kommune 3. maj 2016 Aktuelle tiltag på Roskilde Sygehus Som

Læs mere

Svarprocent. Planlagt indlagte patienters oplevelser: LUP 2018 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser

Svarprocent. Planlagt indlagte patienters oplevelser: LUP 2018 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser Planlagt indlagte patienters oplevelser: Svarprocent Spørgeskemaet er udsendt til i alt 34.494 planlagt indlagte patienter fra perioderne 4. august til 31. august, 3. september til 30. september og 4.

Læs mere

1 a. Antal speciallæger med og uden bibeskæftigelse

1 a. Antal speciallæger med og uden bibeskæftigelse 5 45 4 35 3 25 2 15 1 5 1 a. Antal speciallæger med og uden bibeskæftigelse Antallet af speciallæger Antal speciallæger med bibeskæftigelse hvortil der er knyttet oplysningsforpligtigelse 1 b. Andel af

Læs mere

Til Regionsrådet. Regionshuset Viborg

Til Regionsrådet. Regionshuset Viborg Til Regionsrådet Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.regionmidtjylland.dk Supplerende notat om forslag til organiseringen

Læs mere

NOTAT Flere korttidsindlæggelser blandt ældre patienter

NOTAT Flere korttidsindlæggelser blandt ældre patienter November 2016 NOTAT Flere korttidsindlæggelser blandt ældre patienter Antallet af korttidsindlæggelser på max. 12 timer er steget kraftigt fra 2009 til 2015, hvor der blandt alle patienter ses en stigning

Læs mere

Yderligere belysning af udflytningsplan til DNV-Gødstrup

Yderligere belysning af udflytningsplan til DNV-Gødstrup Hospitalsenheden Vest Staben Projektsekretariatet DNV - Gødstrup Yderligere belysning af udflytningsplan til DNV-Gødstrup Gl. Landevej 61, Bygn 08 DK-7400 Herning Tel. +45 7843 8750 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 2. semester

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 2. semester Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 2. semester Anæstestiafsnit, Regions Hospital Viborg Udarbejdet marts 2017 1 Klinisk studieplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af det

Læs mere

NOTAT Nedlæggelse af senge og Erik Juhl-udvalgets anbefalinger

NOTAT Nedlæggelse af senge og Erik Juhl-udvalgets anbefalinger Morten Bue Rath Marts 2013 NOTAT Nedlæggelse af senge og Erik Juhl-udvalgets anbefalinger Erik Juhl-udvalget anbefalede i deres endelige rapport, at regionerne skulle reducere antallet af senge med 20

Læs mere

Kvartalsstatus kvartal systematisk tilbud om henvisning til hjælp til rygestop (med VBA)

Kvartalsstatus kvartal systematisk tilbud om henvisning til hjælp til rygestop (med VBA) Kvartalsstatus 2018 1. kvartal systematisk tilbud om henvisning til hjælp til rygestop (med VBA) På de følgende sider ser i de foreløbige resultater for følgende mål og indikatorer: 1. Hospitalspersonalet

Læs mere

'("!("$ " - "."'(" $$1 "!(!"(0" $ 2$ 5(" $ &'("6 %0#$ 1/"%3 %!( " "1""!("!" Heraf vakante stillinger besat med en person fra en anden faggruppe: !

'(!($  - .'( $$1 !(!(0 $ 2$ 5( $ &'(6 %0#$ 1/%3 %!(  1!(! Heraf vakante stillinger besat med en person fra en anden faggruppe: ! !"#$%$ &'(")*+, & '("!("$ " - "."'(" /"("0""!1 $ &"/'% +"'")*+,-"/2!.#$% "!("3'40""!('("'3'3 "0"$ 0"0", ""1$""'"0 "#$1"%'0#$ $!&"( $ " "%"'0!!$"0"( $$1 "!(!"(0" '"!!/'' "!(!"(0" $ 2$ 5(" $ &'("6 7"""0#$,"/

Læs mere

Principper for betalingsparkering, Region Midtjyllands hospitaler.

Principper for betalingsparkering, Region Midtjyllands hospitaler. Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Aktivitets- og Investeringsplanlægning Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Principper for betalingsparkering,

Læs mere

Sundhedsstyregruppen. Notat om den fremtidige neuro-rehabiliteringsindsats i Region Midtjylland

Sundhedsstyregruppen. Notat om den fremtidige neuro-rehabiliteringsindsats i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Sundhedsstyregruppen Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Notat om den fremtidige neuro-rehabiliteringsindsats i

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 4. semester Mave- og Tarmkirurgisk Afsnit, HE Midt Regionshospitalet Viborg Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af

Læs mere

Principper for betalingsparkering, Region Midtjyllands hospitaler.

Principper for betalingsparkering, Region Midtjyllands hospitaler. Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Aktivitets- og Investeringsplanlægning Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Principper for betalingsparkering,

Læs mere

Dimensioneringsplanen

Dimensioneringsplanen Høringssvar Dimensioneringsplanen 2013-2017 Region danmark og Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Den Lægelige Videreuddannelse, Region danmark Indholdsfortegnelse.

Læs mere

Hvad bliver vi målt på og hvordan? - set fra et hospitalsperspektiv

Hvad bliver vi målt på og hvordan? - set fra et hospitalsperspektiv Hvad bliver vi målt på og hvordan? - set fra et hospitalsperspektiv Alectia seminar d. 2. juni 2016 Preben Lynggaard Sørensen Økonomichef, Hospitalsenheden Vest Agenda 2 Kort præsentation af HE Vest Styringslogikken

Læs mere

fremtidens effektive hospital lagerautomater

fremtidens effektive hospital lagerautomater fremtidens effektive hospital lagerautomater Kommunikation, 21. juni 2011 sygehusene hvem er vi? sygehus lillebælt ét af fire sygehuse i region syddanmark 2 sygehus lillebælt i tal Årlig omsætning, ca.

Læs mere

Hvad er et byggeprogram? Fase, proces og resultat

Hvad er et byggeprogram? Fase, proces og resultat Hvad er et byggeprogram? Fase, proces og resultat Faserne 2011-2012 Brugerinvolvering Hvad er et byggeprogram? Kick off seminar for Byggeprogramfasen, Nyt OUH den 15. september 2011 1 Fokus på de dele

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 3. semester. For Mave- og Tarmkirurgisk Afsnit, RH Viborg, HE Midt

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 3. semester. For Mave- og Tarmkirurgisk Afsnit, RH Viborg, HE Midt Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 3. semester For Mave- og Tarmkirurgisk Afsnit, RH Viborg, HE Midt Udarbejdet juni 2017 Klinisk studieplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation

Læs mere

Stillings- og funktionsbeskrivelse for overlæge med speciale i kardiologi ved Medicinsk Afdeling, Regionshospitalet Horsens og Brædstrup

Stillings- og funktionsbeskrivelse for overlæge med speciale i kardiologi ved Medicinsk Afdeling, Regionshospitalet Horsens og Brædstrup 1 Stillings- og funktionsbeskrivelse for overlæge med speciale i kardiologi ved Medicinsk Afdeling, Regionshospitalet Horsens og Brædstrup Stillingens art, organisatoriske indplacering, kompetence og ansvar

Læs mere