Service for ældre og handicappede

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Service for ældre og handicappede"

Transkript

1 Service for ældre og handicappede 1. Ydre vilkår, grundlag og strategi Udgangspunktet for Magistratsafdelingen for Sundhed & Omsorgs indsats er, at hjælpen tilrettelægges i dialog med borgeren, med særlig fokus på borgeren egne ressourcer, motivation og handlemuligheder. Indsatsen udfordres til stadighed af på den ene side et stigende antal ældre, og et svindende rekrutterings grundlag. Og på den anden side en øget plejemæssig kompleksitet, hvor flere og flere borgere lider af en eller flere kroniske sygdomme, hurtigere udskrivninger fra både somatiske og psykiatriske afdelinger samt stigende forventninger til de leverede ydelser. I 2009 vedtog byrådet en omsorgspolitik for Århus kommune, der sammen med sundhedspolitikken danner en paraply over alle delpolitikker og opgaveområder i Sundhed & Omsorg. Til sammen opstiller de en række visioner for, hvad vi skal arbejde efter på sundheds- og omsorgsområdet i de kommende år. For at understøtte arbejdet med at nå disse mål, arbejdes der samtidigt på at opstille en langsigtet strategi for sundheds- og omsorgsområdet i Århus Kommune. Det er hensigten, at strategien skal fungere som en overordnet ramme for arbejdet i Sundhed & Omsorg i de næste 5-10 år. Strategien er fortsat under udvikling, men består indtil videre af fire ledetråde, hvoraf de tre er rettet direkte mod den indsats Sundhed og Omsorg yder for borgerne: Vi holder borgerne væk o Borgerne vil gerne klare sig selv. Derfor hjælper vi borgerne med at klare sig selv bedst muligt. Det gør vi ved at rehabilitering, sundhedsfremme og forebyggelse tænkes ind i alle de sammenhænge, hvor vi møder borgerne. Det betyder også, at vi skal opsøge borgere, som har behov for hjælp. Al magt til borgerne o Det er borgerne, vi er her for. Det gælder i særlig grad, når de har brug for vores hjælp. Derfor skal vi sikre, at borgeren bestemmer over egen hverdag og den hjælp de får. Det skaber trivsel og livsglæde. Vi er borgerens medspiller og støtter det enkelte menneskes individuelle behov med vores faglighed. Det gør vi med stor respekt for den enkeltes privatliv. Vi bruger tiden med borgerne o Det er i mødet med borgeren at den gode pleje og omsorg skabes. Derfor luger vi ud i alt, som ikke bidrager til borgerens trivsel og livsglæde. Vi bruger faglighed, innovation og teknologi til at få mere tid med borgerne. Vi skal gøre det enkelt for borgeren og os selv så vi kan skabe den rette pleje og omsorg. Disse ledetråde fungerer samtidigt som de overordnede mål for effekt, der opstilles i nærværende budget. Det sker for at sikre, at der er sammenhæng mellem den langsigtede strategi, og de delmål, der arbejdes efter i et givent budgetår, ligesom det helt konkret vil medvirke til at illustrere, om Sundhed & Omsorg lever op til de principper, der er opstillet i den langsigtede strategi.

2 Organisation Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg er organiseret med det formål at tilgodese borgeren bedst muligt. Lokalcentrene er kernen i organisationen det er her fra, at pleje, sygepleje, praktisk hjælp, madservice, aktiviteter og træning leveres. Regionerne har ansvaret for driften af lokalcentrene, herunder ansvaret for økonomien, opfølgning på tilsyn, sygefravær og arbejdsmiljø. Desuden rådgiver og koordinerer regionerne specialer såsom sygepleje, ergo- og fysioterapi, demens samt borgerinddragelse, dvs. samarbejdet med frivillige, pårørende, brugerråd, beboer- pårørenderåd m.v. Opgaverne indenfor sundhedsfremme og forebyggelse, medfinansiering og genoptræning, som overgik til kommunen i forbindelse med strukturreformen, varetages dels af Sundhedsstaben og Lokalcentrene, dels af de nyoprettede sundheds- og træningscentre, samt i et samarbejde på tværs af kommunens magistratsafdelinger. De øvrige afdelinger i Sundhed og Omsorg har bl.a. ansvaret for visitation af borgere, ældreog plejeboliger, udbetaling af pension og boligstøtte, den overordnede økonomistyring, personaleuddannelse og -rådgivning, organisationsudvikling samt betjening af rådmand og direktør. Organisation i Sundhed og Omsorg Kommunikation Sundhed Sekretariat Bygning Rådmand Direktør Økonomi og Myndighed Personale og Organisation Region Syd Region Lokalcentrene VEST Lokalcentrene SYD Frederiksbjerg Lokalcentre Holme og Skåde Viby og Rosenvang Søholm, Bøgeskovhus og Koltgården Lokalcenter Nord Trøjborg og Abildgården Midtbyens Lokalcentre Hørgården og Vejlby Hasle, Gellerup og Toftegården Skelager og Bjørnshøj Fuglebakken, Bjerggården og Åbygård Caritas

3 Beskrivelse af ydelser Magistratsafdelingen for Sundhed & Omsorg yder hjælp til pleje og praktiske opgaver ud fra en samlet vurdering af den enkelte borgers behov og ressourcer. Magistratsafdelingen for Sundhed & Omsorg er ansvarlig for sundheds- og omsorgsområdet i Århus Kommune. Opgaver: Drift af lokalcentre og plejehjem Pleje og praktisk hjælp til alle borgere uanset alder Hjælpemidler til alle borgere uanset alder Aktivitets- og sundhedsfremmetilbud Sundhedsfremme, forebyggelse og genoptræning i hele Århus Kommune Madproduktion og drift af caféer på lokalcentre Kørselsordninger Administration af pension, boligstøtte og personlige tillæg 4. Mål for effekt og ydelser 4.1. Overordnede effektmål Vi holder borgerne væk Al magt til borgerne Vi bruger tiden med borgerne 4.2 Delmål og målopfyldelse Vi holder borgerne væk (effektmål) (nyt mål) { Delmål 1: Vi skal skabe de bedst mulige betingelser for sundhedsfremme og forebyggelse (Effektmål) Dette skal blandt andet ske via Århus Kommunes Sundhedspolitik. Her vil vi give overblik over sundhedstilbud og udvikle sundhedstilbud for forskellige målgrupper. Vi vil medvirke til udvikling af kompetencer for at fremme sundhed i hverdagen for borgere og ansatte. En indikator på effekten af indsatsen er middellevetiden (dvs. hvor gammel forventes en nyfødt i dag at blive). Regeringens målsætning er, at middellevetiden skal øges med 3 år i løbet af de næste 10 år målet for Århus Kommune er, at middellevetiden øges mere end dette. Opgørelserne over middellevetiden laves dog ikke systematisk. Derfor bruges gennemsnitsalder ved død som indikator for, om vi har skabt de bedst mulige betingelser for sundhedsfremme og forebyggelse i kommunen. I perioden 2001 til 2006 er gennemsnitsalderen ved død i Århus Kommune steget med 1,4 år. Dette svarer til udviklingen i middellevetiden. Målet er, at gennemsnitsalderen ved død i Århus Kommune stiger mere end 0,3 år pr. år, så den over 10 år øges med mere end 3 år anvendes som basisår for den samlede udvikling i gennemsnitsalder ved død, da det var i 2007, at kommunerne fik nye opgaver på sundhedsområdet. Her var gennemsnitsalderen ved død 74,6 år. Status og forventet målopfyldelse:

4 Gennemsnitlig levetid B 2009 B 2010 B 2011 B 2012 Målet for gennemsnitlig levetid* (MP078) 74,6 >74,9 >75,2 >75,5 75,8 >76,1 Faktisk gennemsnitlig levetid* 74,6 75,3 *Målt som gennemsnitsalder ved død { Delmål 2: Vi skal have fokus på den enkelte borgers mulighed for at klare sig selv (effektmål) Undersøgelser viser, at borgere, der ikke modtager hjælp, har den største livsglæde, hvilket formentlig skyldes bedre helbred og de større udfoldelsesmuligheder mv. der følger heraf. Målet med indsatsen er derfor, at borgeren kommer til at klare sig selv bedst muligt. En af måderne dette gøres på, er ved at udnytte mulighederne for rehabilitering, træning, sundhedsfremme og forebyggelse. Eksempelvis har Sundhed og Omsorg ansvaret for træning efter Serviceloven og Sundhedslovens 140. Visitator skal under sit visitationsbesøg sørge for at afdække borgernes ressourcer og have øje for at fremme den enkelte borgers mulighed for at klare sig selv, med henblik på at øge borgerens livskvalitet. Der vil ofte visiteres til træning i stedet for midlertidig hjemmehjælp. Der er i forlængelse heraf en forventning om, at indsatsen vil kunne aflæses i et mindre behov for pleje og praktisk hjælp. Andel borgere over 65 år, der ikke får praktisk hjælp (Frit valg) (nyt målepunkt) B 2010 Andel borgere over 65 år, der ikke får praktisk hjælp (frit valg)* (MP087) 81,0% 82,0% ** 83,0% *Beregnes som andelen af borgere, der ikke modtager praktisk hjælp i fritvalgsområdet, i forhold til det samlede antal borgere over 65 år i fritvalgsområdet. **Tal for 2009 er endnu ikke tilgængelige. Ethvert besøg ved borgeren skal i princippet være et forebyggende besøg. Det betyder, at medarbejderne i Sundhed og Omsorg altid skal have fokus på at støtte borgeren til, at blive bedre til selv at klare de daglige gøremål. Borgernes oplevelse af dette er målt via brugerundersøgelsen på fritvalgsområdet. Borgernes oplevelse af, om medarbejderne støtter dem til at blive bedre til at klare de daglige gøremål (nyt målepunkt) I hvilken grad er du enig i, at personalet støtter dig i at blive bedre til at klare de B 2010 daglige gøremål (frit valg)? (MP088) * 3,6** * 3,7** *Indikatoren er målt fra Resultater for 2009 foreligger først i starten af ** Målet er et gennemsnitstal, hvor I høj grad tillægges værdien 5, I nogen grad tillægges værdien 4, Hverken eller tillægges værdien 3, I mindre grad tillægges værdien 2 og Slet ikke tillægges værdien 1. Al magt til borgerne (effektmål/ydelsesmål) (nyt mål) { Delmål 1: Vi giver hjælp af høj kvalitet, med respekt for borgerens ønsker og behov (effektmål) (ændret mål) Trivsel for det enkelte menneske er et grundlæggende princip for de omsorgsydelser, der leveres af Århus Kommune. Trivsel betyder blandt andet, at man har mulighed for at tilrettelægge tilværelsen efter egne behov, forventninger og mål.

5 Vi skal derfor bestræbe os på at yde en hjælp, der har en høj kvalitet, og hvor borgeren har den størst mulige indflydelse. I brugerundersøgelsen på fritvalgsområdet spørges der til, om borgeren oplever at have indflydelse på den måde hjælpen udføres på. Grad af indflydelse på hjælpens udførelse Hvor tilfreds er du med hjælperens imødekommenhed over for individuelle ønsker og behov? (MP002) 4,1* 4,1 4,2 4,2 ** Målet angiver et gennemsnitstal, hvor Meget Tilfreds tillægges værdien 5, Tilfreds 4, Hverken eller 3, Utilfreds 2 og Meget Utilfreds 1. Borgerens tilfredshed med hjælpen er et vigtigt mål for kvaliteten. Det er jo i sidste ende borgernes oplevelse af hjælpen, der, sammen med fagligheden, viser om vi som afdeling gør det godt. Der gennemføres tilfredshedsmålinger for alle borgere i fritvalgsområdet og i plejeboligerne. Tilfredshed med pleje og praktisk hjælp i fritvalgsområdet Hvor tilfreds er du alt i alt med hjælpen? (MP001) 4,0* 4,0 4,1 4,1 I hvilken grad får du den hjælp du er bevilget? (MP004) 4,4** 4,4 4,4 4,4 * Målet angiver et gennemsnitstal, hvor Meget Tilfreds tillægges værdien 5, Tilfreds 4, Hverken eller 3, Utilfreds 2 og Meget Utilfreds 1. **Målet angiver et gennemsnitstal, hvor I høj grad tillægges værdien 5, I nogen grad tillægges værdien 4, Hverken eller tillægges værdien 3, I mindre grad tillægges værdien 2 og Slet ikke tillægges værdien 1. Tilfredshed med pleje og praktisk hjælp i plejeboliger R 2007 B 2008 B 2009 B 2010 Hvor tilfreds er du alt i alt med personalet? (MP059) 4,2* 4,2 4,2 4,2 Hvor tilfreds er du med den personlige pleje? (MP062) 4,1* 3,9 3,9 3,9 *Undersøgelsen gennemføres som et interview/samtale i ulige år. Det kommunale tilsyn undersøger, om lokalcentrene lever op til Servicelovens bekendtgørelse på området, magtanvendelsesloven og de kommunalt vedtagne kvalitetsstandarder for pleje, praktisk hjælp, madservice og træning. Ved tilsynsbesøg gives som samlet konklusion en vurdering fra 1 til 4, hvor 1 betyder ingen bemærkninger. For vurderingerne 2,3 og 4 er der faste grænser for hvor hurtigt der skal følges op på bemærkningerne fra tilsynet. Målet er, at lokalcentrene i gennemsnit skal have en bedømmelse på 1,9 ved første tilsynsbesøg. Bedømmelse tilsyn Samlet bedømmelse, gennemsnit* (MP058) 1,9 2,0 1,9 1,9 *Målet er et gennemsnitstal for de 13 lokalcentre under sundhed og omsorg { Delmål 2: Vi skal tilbyde god mad tilpasset borgernes behov (ændret mål) (effektmål)

6 Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg tilbyder varieret og veltillavet mad til borgere, der ikke selv er i stand til at lave mad. Borgernes tilfredshed med madtilbuddet i fritvalgsområdet måles via tilfredshedsundersøgelser. Brugertilfredshed madservice (delvist nye målepunkter) Hvor tilfreds er du med maden (plejeboliger)?* (MP061) 4,10 * 4,00 4,00 Hvor tilfreds er du med madordningen alt i alt (frit valg)? (MP025) 4,00 4,04 4,10 4,10 Café på lokalcenteret (MP072) 4,10 4,21 ** 4,20 Byens mad*** (MP089) 3,98 4,04 ** 4,10 *Undersøgelsen gennemføres som et interview/samtale i ulige år. **I budgetmålene for 2009 er der ikke opstillet specifikke mål for tilfredsheden med hhv. café på lokalcentrene og Byens mad. ***Tilfredsheden med byens mad i 2007 og 2008 er et gennemsnit for tilfredsheden med hhv. daglig og ugentlig levering. Tallene fra før og efter 2008 kan derfor ikke sammenlignes. { Delmål 3: Hjælp skal tilbydes ud fra borgerens individuelle behov (effektmål/ydelsesmål) Hjælp skal tildeles ud fra en individuel, konkret vurdering af borgerens samlede situation og behov og ud fra gældende lovgivnings rammer og kommunens serviceniveau. Der foretages registrering af antallet af sager, hvor kommunens afgørelse stadfæstes i Det Sociale Nævn inden for områderne: pleje, praktisk hjælp, madservice, afløsning/ aflastning, træning, hjælpemidler, boligindretning samt pension og boligstøtte. Afgørelser fra det sociale nævn, hvor kommunens afgørelse stadfæstes Pleje, praktisk hjælp, mv. (MP063) 90,5% 96,4% 90,0% 90,0% Pension (MP064) 100,0% 100,0% 95,0% 95,0% Boligstøtte (MP065) 83,3% 100,0% 85,0% 90,0% I brugertilfredshedsundersøgelsen måles også borgernes tilfredshed med visitationen. Målepunktet afspejler, hvorvidt visitationen gennemføres med inddragelse af borgerens egen vurdering af behov. Tilfredshed med visitationen: R 2007 R 2008* B 2009 B 2010 I hvor høj grad oplevede du, at visitatoren tog hensyn til dine behov? (MP076) * 4,1 4,0 4,0 *Målet er nyt for 2008 **Målet angiver et gennemsnitstal, hvor I høj grad tillægges værdien 5, I nogen grad tillægges værdien 4, Hverken eller tillægges værdien 3, I mindre grad tillægges værdien 2 og Slet ikke tillægges værdien 1. Vi bruger tiden med borgerne (Nyt mål) (Ydelsesmål) { Delmål 1: Vi skal bruge en så høj andel tid sammen med borgerne som muligt (ydelsesmål) For borgerne er tiden sammen med personalet, der tæller. Det er her de har den personlige kontakt med personalet og her de får hjælp til det, de ikke selv kan.

7 Den direkte brugertid måles ved at sammenholde antal leverede timer hos borgeren med den forbrugte normering inklusive udgifter til vikar. Ud over direkte brugertid består arbejdstiden også af ferie, møder, kurser, transporttid og sygefravær. Direkte brugertid på fritvalgsområdet: Direkte brugertid (MP029) * * 56% 56% *Var ikke et mål i 2007 og Målet er et gennemsnit for både pleje og praktisk hjælp. 5. Særlige indsatsområder Vi vil give Sundhed & Omsorg et KRAM Alle lokalområder har et fælles fundament med sundhedstilbud til alle borgere og ansatte i sundhedsklinikken, med afsæt i en lokal sundhedshandleplan, som udfolder et lokalt råderum hvor der udover det fælles fundament udvikles og afprøves forskellige lokale modeller og tiltag. Lederen af sundhedsklinikken er tovholder ift. implementeringen af sundhedspolitikken "Vi vil gi Århus et KRAM" i Sundhed og Omsorg. Det fælles fundament er: 1. Omsorg gennem mad og drikke, hvor måltidsservice tager udgangspunkt i borgeres ønsker og behov. 2. Et sundhedsfremmende tilbud om sundhedsrådgivning og vejledning, kost-, rygestop- og motionsrådgivning og vejledning. 3. Et forebyggende tilbud som fx sygeplejeopgaver som blodtryksmåling, lægeordineret medicin og antabusbehandling, sårbehandling, skift af kateter og udredning af vandladningsproblemer mm. 4. Lokale kampagne- og sundhedstemadage. Bolig og teknologi som ramme for det gode liv Der sker i disse år en rivende udvikling indenfor udviklingen af velfærdsteknologiske tiltag, der kan bidrage til at gøre borgerne mere selvhjulpne og derved til herre i eget liv. Det drejer sig blandt andet om teknologi i boligen, hjælpemidler til selvhjælp og lignende. Sundhed og Omsorg ønsker at sætte fokus på denne udvikling, og formålet med indsatsen er at få skabt sammenhæng mellem de mange udviklingstiltag på området og den enkelte borgers hverdagsliv. Så mange borgere som muligt skal have gavn af den teknologiske udvikling. Styrkelse af trænings-, genoptrænings-, og rehabiliteringsindsatsen Strukturreformen har givet kommunerne nye opgaver på genoptræningsområdet og sundhedsfremme og forebyggelsesområdet. Samtidigt har kommunerne med de nye finansieringsregler på sundhedsområdet fået nye incitamenter til i højere grad at fokusere på at udvikle indsatser og tilbud, der kan styrke borgerens egenomsorg f.eks. gennem målrettede rehabiliteringstilbud. Der arbejdes bl.a. med: - At sikre sammenhængende træningstilbud for borgerne (styregruppen for træning som indsatsområde) - At styrke sammenhængen mellem døgnrehabiliteringstilbud og dagtilbud på træningsområdet (styregruppen for træning som indsatsområde) - På tværs af Magistratsafdelingerne at sikre, at tilbuddene til borgerne tænkes sammen og at der skabes så få indgange for borgeren som muligt til kommunens trænings- og rehabiliteringstilbud

8 På tværs af Magistratsafdelinger at etablere nye rehabiliteringstilbud til forskellige målgrupper - At udvikle et fælles rehabiliteringscharter for den fremtidige udvikling og drift af Rehabiliteringsparken, Marselisborg Centret i tæt samarbejde med Region Midtjylland Gode og sammenhængende borgerforløb Sundhed og Omsorg ønsker generelt at sætte fokus på at sikre gode og sammenhængende forløb for alle borgere, der modtager hjælp fra Sundhed og Omsorg. Borgernes egne mål med hjælpen skal være udgangspunkt for enhver indsats, og målet med indsatsområdet er at sikre borgeren gode overgange mellem parterne i et forløb, og størst mulig indflydelse og selvhjulpenhed. Der vil på den ene side være fokus på forløb internt i Sundhed og Omsorg, og på den anden side de forløb, hvor en borger passerer fra en sektor til en anden, eksempelvis i forbindelse med udskrivning fra et hospital. Der skal gennemføres en kortlægning af en række borgerforløb, som skal danne baggrund for en målrettet indsat mod: - At der gennemføres en tidlig vurdering og indsats i forhold til borgerens ønsker og behov - At sikre hensigtsmæssig kommunikation og samarbejde mellem visitation, sundhedsklinikker, plejeteam, administration, mv. - At de rette kompetencer inddrages på de rette tidspunkter i et borgerforløb - At borgeren kommer i kontakt med færrest mulige medarbejdere Når en borger indlægges og udskrives fra hospitalet, og derved passerer fra en sektor til en anden, stilles der helt særlige krav til sammenhæng og koordination. Gode og sammenhængende patientforløb giver større tryghed for borgeren og dermed bedre mulighed for, at den enkeltes sundhedstilstand forbedres hurtigere. Det kræver samarbejde mellem kommuner, hospital og praktiserende læger - et samarbejde der udfordres af, at patientforløbene accelereres, og at flere og flere borgere har meget komplekse forløb også efter udskrivelsen. Der arbejdes på at sikre gode, koordinerede og sammenhængende patientforløb, med særlig fokus på udskrivningsforløbet, gennem en række indsatsområder: - Kvalitetssikring af samarbejdet omkring udskrivninger med henblik på at forebygge unødige genindlæggelser (både internt i Sundhed og Omsorg og i samarbejde med hospitalerne). - Fokus på hurtig hjemtrækning af færdigbehandlede patienter. - Oprettelse af en udskrivningskoordinatorfunktion med henblik på at sikre bedre koordinering af de forskellige indsatser, der skal iværksættes i forbindelse med udskrivningen. - Standardisering af registreringspraksis af indlæggelser i plejejournalen, med henblik på at kunne følge omfanget af indlæggelser for særlige grupper af borgere. - Udarbejdelse af analyser af indlæggelsesårsager i takt med at datagrundlaget bliver tilgængeligt. Omsorg for et bedre liv I 2008 blev der igangsat et arbejde med udvikling af en Omsorgspolitik for Århus Kommune. Målene for omsorgspolitikken er at: - borgerne får størst mulig indflydelse på hjælpen - borgernes trivsel er i fokus - borgerne kan klare sig selv længst muligt - borgerne får en værdig livsafslutning Omsorgspolitikken skal udmøntes ved at arbejde lokalt med en kultur og tilgang til det at støtte op om borgerne, men også ved at skabe nogle gode rammer for arbejdet.

9 Supplerende nøgletal Nettodriftsudgifter pr. indbygger budget 2009: Sundhedsområdet: 1) Medfinansieringsområdet budget ) Træning, genoptræning og vederlagsfri fysioterapi budget 2009

10 Ressourcer 7.1 Tidligere år Sektorens regnskabsresultat for årene 2005 til 2007 og budget for 2009: R 2005 R 2006 R 2007 R 2008 B kr. i 2009-priser - - antal fuldtidsansatte - Nettodriftsudgifter Nettoanlægsudgifter Gennemsnitl. personaleforbrug Kommende år Sektorens budget for 2009 til 2013: B 2009* BO 2010 BO 2011 BO 2012 BO kr. i 2010-priser - - antal fuldtidsansatte - Nettodriftsudgifter Nettoanlægsudgifter Gennemsnitl. personaleforbrug *) Budget ,4 % Sektor 3.31, overskud/underskud og status for 2009 til 2013: B/R 2009* B 2010 BO 2011 BO 2012 BO kr. i 2010-priser - Forventet ramme 1) Nettobudget Forventet overskud/underskud 2) Status, ultimo *) Nettobudgettet for 2009 er lig med ajourført budget på rammebelagte drifts- og anlægsudgifter + vægtet P/L 3,4 %. 1) Rammen omfatter 2) Overskud/underskud = ramme - nettobudget (+: overskud; -: underskud). 3) Status ultimo korrigeres fra år til år med overskud/underskud og rentetilskrivning (+: opsparing; -: gæld). Der forventes merforbrug i hele budgetperioden. Imidlertid har Magistraten besluttet at magistratsafdelingernes budget i 2010 som udgangspunkt skal være lig rammen. Det forventede merforbrug på knap 4 mio. kr. i 2010 skyldes at hjælpemidler er finansieret af opsparing på sektor 3.37, jf. budgetforliget for Årsager til forventet merforbrug: 1) For bestillerpengeposen, Køb og salg af mellemkommunale pladser og botilbud et under ét forventes merforbrug på i størrelsesorden 20 mio. kr. Fra 2007 til 2008 og igen i 2009 har der været store bevægelser både i antal personer og takstændringer, hvilket medfører stigende udgifter. Området er på købsdelen reelt ustyrbart, da Sundhed & Omsorg ingen indflydelse har på borgernes beslutninger om, hvor i landet de vil bosætte sig og på serviceniveauet i den kommune borger flytter til. Merudgiften på de 20 mio. kr. skal ses i lyset af indstillingen om Analyse af fritvalgsområdets økonomi (vedtaget i byrådet 10/9-2008), der skønnede et merforbrug på fritvalgsområdet i budgetperioden på ca. 25 mio. kr. (når der korrigeres for den byrådsvedtagne budgettilførsel på 35 mio. kr. i 2009 og efterfølgende år). Indstillingen Analyse af fritvalgsområdets økonomi pegede således også på, at der i Sundhed og Omsorg er andre demografiafhængige udgiftsområder, som ikke modtager budgetkompensation fra budgetmodellerne, da hele kompensationen tilgår fritvalgsområdet. Det betyder, at

11 der i budgettet for 2010 og efterfølgende år implicit er forudsat øget effektivitet eller servicereduktioner. Det er imidlertid usikkert, hvad afdelingens permanente udgiftsniveau reelt vil være. Det afhænger bl.a. af det demografiske udgiftspres i de kommende år. 2) Faldende byggesagshonorarer. På administrationen (hovedkonto 6) er der budgetteret med mindreindtægter fra 2011 og fremefter. Det skyldes faldende byggesagshonorarer på ca. 4 mio. kr. i 2011 og på 6 mio. kr. i 2012 og fremefter. Mindreindtægterne finansieres i første omgang af opsparingen på hovedkonto 6, men afdelingen vil foretage de nødvendige tilpasninger, hvis der er tale om et permanent niveau. I forlængelse af budgetforliget og den heri indeholdte aftale om Fremsyn for ældre forventes der dog nu kun et mindre fald i byggesagshonorarerne i Den forventede effekt vil blive lagt ind som en korrektion i teknisk budget Sektor 3.32, overskud/underskud og status for 2009 til 2013: B/R 2009* B 2010 BO 2011 BO 2012 BO kr. i 2010-priser - Forventet ramme 1) Nettobudget Forventet overskud/underskud 2) Status, ultimo *) Nettobudgettet for 2009 er lig med ajourført budget på rammebelagte drifts- og anlægsudgifter + vægtet P/L 3,4 %. 1) Rammen omfatter 2) Overskud/underskud = ramme - nettobudget (+: overskud; -: underskud). 3) Status ultimo korrigeres fra år til år med overskud/underskud og rentetilskrivning (+: opsparing; -: gæld). Sektor 3.37, overskud/underskud og status for 2009 til 2013: B/R 2009* B 2010 BO 2011 BO 2012 BO kr. i 2010-priser - Forventet ramme 1) Nettobudget Forventet overskud/underskud 2) Status, ultimo *) Nettobudgettet for 2009 er lig med ajourført budget på rammebelagte drifts- og anlægsudgifter + vægtet P/L 3,4 %. 1) Rammen omfatter 2) Overskud/underskud = ramme - nettobudget (+: overskud; -: underskud). 3) Status ultimo korrigeres fra år til år med overskud/underskud og rentetilskrivning (+: opsparing; -: gæld). I budgetforliget for B blev det besluttet, at 4 mio. kr. af efterslæbet på hjælpemidler i 2010 finansieres af opsparingen på sektor 3.37.

Service for ældre og handicappede

Service for ældre og handicappede - 59 Service for ældre og handicappede 1. Ydre vilkår, grundlag og strategi Aarhus Kommune har vedtaget nye styringsprincipper, som indebærer, at der budgetlægges efter overholdelse af det gennemsnitlige

Læs mere

Service for ældre og handicappede

Service for ældre og handicappede - 1 - Service for ældre og handicappede 1. Ydre vilkår, grundlag og strategi Aarhus Kommunes styringsprincipper indebærer, at kommunen overholder servicevækstrammen. Det samme er målsætningen for Sundhed

Læs mere

Service for ældre og handicappede

Service for ældre og handicappede - 172 - Service for ældre og handicappede 1. Ydre vilkår, grundlag, strategi, organisation og ydelser Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg yder hjælp til pleje og praktiske opgaver ud fra en samlet

Læs mere

3.30 Service for ældre og handicappede - 1 - Magistratsafdeling

3.30 Service for ældre og handicappede - 1 - Magistratsafdeling - 1 - Magistratsafdeling 1. Ydre vilkår, grundlag og strategi Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg (MSO) er ansvarlig for sundheds- og omsorgsområdet i Aarhus Kommune. I MSO vil vi give borgerne

Læs mere

Service for ældre og handicappede

Service for ældre og handicappede - 1 - Service for ældre og handicappede 1. Ydre vilkår, grundlag og strategi Aarhus Kommunes styringsprincipper indebærer, at kommunen overholder servicevækstrammen. Det samme er målsætningen for Sundhed

Læs mere

Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg

Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg - 1 - Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg Nedenstående budgetbemærkninger er et udkast og er endnu ikke godkendt. 1. Ydre vilkår, grundlag og strategi 2. Mål for effekt og ydelser 2.1. Overordnede

Læs mere

Indstilling. Omsorgspolitik for Sundhed og Omsorg. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Omsorgspolitik for Sundhed og Omsorg. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 1. maj 2009 Århus Kommune Personale & Organisation Sundhed og Omsorg 1. Resume Århus Kommunes første omsorgspolitik sendes med denne indstilling

Læs mere

Værdighedspolitik. Halsnæs Kommune

Værdighedspolitik. Halsnæs Kommune Værdighedspolitik Halsnæs Kommune Forord I Halsnæs Kommune skal det være muligt at leve et værdigt liv, hele livet, også når man bliver ældre og måske får brug for hjælp. Med denne værdighedspolitik sætter

Læs mere

Mål og Midler Sundhedsområdet

Mål og Midler Sundhedsområdet Fokusområder i 2014 Overskriften for fokus i 2014 er konsolideringen og fortsat udvikling af det nære sundhedsvæsen med sigte på et kommunalt sundhedsvæsen som et kompetent tredje ben i trekanten bestående

Læs mere

Alle borgere er blevet bedt om at vurdere deres generelle tilfredshed med og vigtighed af følgende tre forhold på ældreområdet:

Alle borgere er blevet bedt om at vurdere deres generelle tilfredshed med og vigtighed af følgende tre forhold på ældreområdet: Bilag 1: Særlige fokuspunkter for Sundheds- og Omsorgsudvalget Alle borgere er blevet bedt om at vurdere deres generelle tilfredshed med og vigtighed af følgende tre forhold på ældreområdet: 1. Indsatsen

Læs mere

Visitationen. Møde i Ældrerådet den 28. marts 2018

Visitationen. Møde i Ældrerådet den 28. marts 2018 Visitationen Møde i Ældrerådet den 28. marts 2018 Visitationens opgaver I Visitationen er en myndighedsafdeling i Ældre og Social Service, som vurderer og bevilger ydelser og indsatser på baggrund af lovgivning,

Læs mere

Genoptræning Kommunen har særlige forpligtelser over for borgere før og efter sygehusindlæggelse hvad angår hjemmesygepleje og genoptræning.

Genoptræning Kommunen har særlige forpligtelser over for borgere før og efter sygehusindlæggelse hvad angår hjemmesygepleje og genoptræning. FAKTA OM: 7. Sundhed Beskrivelse af brugere Ved kommunalreformen i 2007 fik kommunerne nye opgaver inden for genoptræning/rehabilitering samt indenfor sundhedsfremme og forebyggelse. Regionerne har ansvaret

Læs mere

Værdighedspolitik. Halsnæs Kommune. Forord

Værdighedspolitik. Halsnæs Kommune. Forord Værdighedspolitik Halsnæs Kommune Forord I Halsnæs Kommune skal det være muligt at leve et værdigt liv, hele livet, også når man bliver ældre og måske får brug for hjælp. Med denne værdighedspolitik sætter

Læs mere

Et værdigt seniorliv. Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik

Et værdigt seniorliv. Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik Et værdigt seniorliv Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik Vedtaget af Byrådet den 5. september 2018 Indhold Forord...4 Vision...5 Om ældre/målgruppe for politikken... 6 Temaer...10 Fællesskab...12

Læs mere

Indstilling. Kvalitetsstandarder for 2010 for pleje, praktisk hjælp, madservice og træning. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter

Indstilling. Kvalitetsstandarder for 2010 for pleje, praktisk hjælp, madservice og træning. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 29. juni 2009 Århus Kommune Sekretariatet Sundhed og Omsorg Kvalitetsstandarder for 2010 for pleje, praktisk hjælp, madservice og træning

Læs mere

AFDELING Sundhed og Omsorg Aarhus Kommune. Regnskab 2013

AFDELING Sundhed og Omsorg Aarhus Kommune. Regnskab 2013 Regnskab 2013 Resultat Decentraliserede områder: RAMME REGNSKAB Resultat mio. kr. 3.31 Pleje og Omsorg 2.331,8 2.344,4-12,6 3.37 Sundhed 139,4 136,6 2,8 Positive tal: Mindreudgifter/Negative tal: Merudgifter

Læs mere

Et værdigt seniorliv Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik. Udkast april 2016

Et værdigt seniorliv Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik. Udkast april 2016 Et værdigt seniorliv Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik Udkast april 2016 1 1. Forord og vision for politikken Velkommen til Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik. Som navnet siger, er

Læs mere

Mål og Midler - Sundhedsområdet

Mål og Midler - Sundhedsområdet Mål og Midler - Sundhedsområdet Fokusområder i 2015 Fokusområder er de faglige og økonomiske mål/indsatsområder, som der sættes særligt fokus på i budgetperioden. De udvælges ud fra politiske målsætninger,

Læs mere

Forventet regnskab Halvårsregnskab 2015

Forventet regnskab Halvårsregnskab 2015 Forventet regnskab 2015 Halvårsregnskab 2015 Årets resultat på rammebudgettet Mio. kr. RAMME FORVENTET FORBRUG FORVENTET AFVIGELSE Sektor 3.31 Pleje og omsorg 2.550,6 2.614,9-64,3 Positive beløb er mindreudgifter/

Læs mere

Ældrepolitik for Norddjurs Kommune. ældreområdet

Ældrepolitik for Norddjurs Kommune. ældreområdet Ældrepolitik for Norddjurs Kommune ældreområdet Indledning Ældrepolitikken er fundamentet for arbejdet på ældreområdet. Den sætter rammerne for indsatsen på ældreområdet i Norddjurs Kommune og afspejler

Læs mere

Serviceniveau 2016 for pleje, praktisk hjælp m.m. i Sundhed og Omsorg

Serviceniveau 2016 for pleje, praktisk hjælp m.m. i Sundhed og Omsorg Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sundhed og Omsorg Dato 3. juli 2015 Serviceniveau 2016 for pleje, praktisk hjælp m.m. i Sundhed og Omsorg 1. Resume Byrådet skal efter servicelovens 139

Læs mere

Et Godt Ældreliv. Ældre- og værdighedspolitik Godkendt af Byrådet den

Et Godt Ældreliv. Ældre- og værdighedspolitik Godkendt af Byrådet den Et Godt Ældreliv Ældre- og værdighedspolitik 2018-2021 Godkendt af Byrådet den 17.12.2018 Forord Fredensborg Kommunes ældre- og værdighedspolitik er grundlaget for at sikre værdighed i ældrelivet og livskvalitet

Læs mere

1. Beskrivelse af opgaver

1. Beskrivelse af opgaver Bevillingsområde 50.52 Tilbud til ældre pensionister 1. Beskrivelse af opgaver Bevillingen omfatter hjælp og omsorg til ældre borgere over 65 år, samt alle aldersgrupper når det gælder visiterede ydelser

Læs mere

Ældrepolitik for Norddjurs Kommune

Ældrepolitik for Norddjurs Kommune ÆLDREPOLITIK Ældrepolitik for Norddjurs Kommune 2017-2021 INDHOLDSFORTEGNELSE Forord 3 Menneskesyn og kerneværdier 4 Det gode ældreliv er at kunne selv 6 Det gode ældreliv er at bestemme selv 8 Det gode

Læs mere

POLITIK FOR SÅRBARE VOKSNE OG ÆLDRES VELFÆRD

POLITIK FOR SÅRBARE VOKSNE OG ÆLDRES VELFÆRD POLITIK POLITIK FOR SÅRBARE VOKSNE OG ÆLDRES VELFÆRD indledning I Thisted Kommune udarbejdes styringsdokumenter ud fra dette begrebshierarki Hvad er en politik? Kommunalbestyrelsen fastsætter, fordeler

Læs mere

Ishøj Kommune. Seniorpolitik 2014-2017. Ishøj Kommune

Ishøj Kommune. Seniorpolitik 2014-2017. Ishøj Kommune Ishøj Kommune Seniorpolitik 2014-2017 Ishøj Kommune Seniorpolitik 2014-2017 Med Seniorpolitikken 2014-2017 ønsker Ishøj Kommune at bidrage til at udvikle gode seniorliv. Politikken tager udgangspunkt i

Læs mere

OMSORG FOR ET BEDRE LIV. Den Omsorgsfulde By

OMSORG FOR ET BEDRE LIV. Den Omsorgsfulde By OMSORG FOR ET BEDRE LIV Den Omsorgsfulde By 2 INDHOLDSFORTEGNELSE Forord.................................................................................. 3 Målgruppe...............................................................................

Læs mere

Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg

Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg - 1 - Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg 1. Ydre vilkår, grundlag og strategi Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg er ansvarlig for sundheds- og omsorgsområdet i Aarhus Kommune. Flere opgaver,

Læs mere

Administration m.v. Borgmesterens Afdelings udførelse af opgaverne bygger på Aarhus Kommunes værdigrundlag: Troværdighed, Respekt og Engagement.

Administration m.v. Borgmesterens Afdelings udførelse af opgaverne bygger på Aarhus Kommunes værdigrundlag: Troværdighed, Respekt og Engagement. Administration m.v. 1. Ydre vilkår, grundlag og strategi Sektor dækker Borgmesterens Afdeling. Byrådet har i Aarhus-fortællingen vedtaget en vision om, at Aarhus skal være en by med handlekraft og fællesskab,

Læs mere

FAGPROFILER FOR ERGO OG FYSIOTERAPEUTER I TRÆNINGSOMRÅDET IKAST-BRANDE KOMMUNE

FAGPROFILER FOR ERGO OG FYSIOTERAPEUTER I TRÆNINGSOMRÅDET IKAST-BRANDE KOMMUNE FAGPROFILER FOR ERGO OG FYSIOTERAPEUTER I TRÆNINGSOMRÅDET IKAST-BRANDE KOMMUNE Indledning Fagprofilen for ergo- og fysioterapeuter i Ikast-Brande Kommunes træningsområde er et samarbejdsredskab. Den danner

Læs mere

Oversigt Budgetforslag B

Oversigt Budgetforslag B Tabel 1. Oversigt over byrådsindstillinger fra Sundhed og Omsorg Budgetforslag B2015 B2016 B2017 B2018 1. Madtilbuddet i plejeboligerne 18,0* 9,0 9,0 9,0 2. Stigende udgifter til botilbud og bostøtte 17,7

Læs mere

Det koordinerede borgerforløb. Sundheds- og Ældreafdelingen januar 2010

Det koordinerede borgerforløb. Sundheds- og Ældreafdelingen januar 2010 Det koordinerede borgerforløb Sundheds- og Ældreafdelingen januar 2010 Det koordinerede borgerforløb... 1 Resumé... 2 1. Oplæg til ny organisering af rehabilitering og det sammenhængende borgerforløb...

Læs mere

Sundhed, Pleje & Omsorg. Virksomhedsplan Sundhed, Pleje & Omsorg januar Sundhed, Pleje & Omsorg

Sundhed, Pleje & Omsorg. Virksomhedsplan Sundhed, Pleje & Omsorg januar Sundhed, Pleje & Omsorg Virksomhedsplan Sundhed, Pleje & Omsorg januar 2014 Sundhed, Pleje & Omsorg Sundhed, Pleje & Omsorg Albertslund Kommune Nordmarks allè 2 2620 Albertslund www.albertslund.dk bkv.sundhed.pleje.omsorg@albertslund.dk

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2014 1. Resume Drift Oprindelig budget Korrigeret budget uden over- /underskud Forventet resultat Afvigelse (- = mindreforbrug) I 1.000 kr.

Læs mere

Et godt og aktivt ældreliv. Dragør Kommunes ældrepolitik

Et godt og aktivt ældreliv. Dragør Kommunes ældrepolitik Et godt og aktivt ældreliv Dragør Kommunes ældrepolitik Udgivet af: Social, Børn og Kulturudvalget Ansvarshavende redaktør: Mette Brinch, direktør Tekst og redaktion: Pernille Dørr Kjær og Johannes Bo

Læs mere

Der er i budgetforliget 2014 afsat 1,0 mio. kr. årligt i 3 år til sundhedsområdet.

Der er i budgetforliget 2014 afsat 1,0 mio. kr. årligt i 3 år til sundhedsområdet. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sundhed og Omsorg Dato 21. oktober 2015 Det nye Vikærgården 1. Resume Det nye Vikærgården omfatter en samling af akut- og rehabiliteringsfunktionerne samt

Læs mere

Til Byrådet (Aarhus Byråd via Magistraten) Fra Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg Dato 8. november 2016

Til Byrådet (Aarhus Byråd via Magistraten) Fra Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg Dato 8. november 2016 Indstilling Til Byrådet (Aarhus Byråd via Magistraten) Fra Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg Dato 8. november 2016 tillægsbevillinger MSO 2016 1. Resume Forventet årsresultat på det decentraliserede

Læs mere

Indstilling. Budgetudfordringer på sundhedsområdet. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 17. juni 2010.

Indstilling. Budgetudfordringer på sundhedsområdet. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 17. juni 2010. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 17. juni 2010 Århus Kommune Sundhedsstaben Sundhed og Omsorg 1. Resume I forbindelse med forventet regnskab 2009 anførte Sundhed og Omsorg,

Læs mere

Baggrund Det samlede akutområde varetages af hospitalerne, 1813/vagtlægerne, almen praksis og kommunerne.

Baggrund Det samlede akutområde varetages af hospitalerne, 1813/vagtlægerne, almen praksis og kommunerne. Notat Juli 2017 Kommissorium udviklingen af akutområdet 2018 Indledning I udviklingen af det borgernære sundhedsvæsen spiller akutområdet og udviklingen af indsatserne og samspillet med hospital, almen

Læs mere

Budgetområdebeskrivelse, Budgetområde Sundhed 621

Budgetområdebeskrivelse, Budgetområde Sundhed 621 Budgetområdebeskrivelse, Budgetområde Sundhed 621 1. Indledning Med kommunalreformen er kommunerne blevet en del af det samlede sundhedsvæsen med ansvar for aktiviteter inden for vederlagsfri fysioterapi,

Læs mere

Mål og Midler - Sundhedsområdet

Mål og Midler - Sundhedsområdet Mål og Midler - Sundhedsområdet Fokusområder i 2016 Fokusområder er de målsætninger og indsatsområder, som der sættes særligt fokus på i budgetåret. De udvælges ud fra Byrådets flerårige politikker, ny

Læs mere

Seniorudvalget Evaluering af pejlemærker 2017

Seniorudvalget Evaluering af pejlemærker 2017 Evaluering af pejlemærker 2017 Februar 2018 Indhold...3 Flere borgere oplever tryghed i dagligdagen gennem brug af velfærdsteknologiske løsninger...3 Færre ældre oplever, at føle sig ufrivillig ensomme

Læs mere

Administration m.v. 1. Ydre vilkår, grundlag og strategi. Sektor 0.30 Administration m.v. dækker Borgmesterens Afdeling.

Administration m.v. 1. Ydre vilkår, grundlag og strategi. Sektor 0.30 Administration m.v. dækker Borgmesterens Afdeling. Administration m.v. 1. Ydre vilkår, grundlag og strategi Sektor dækker Borgmesterens Afdeling. Borgmesterens Afdeling varetager de overordnede og tværgående opgaver i Aarhus Kommune inden for sekretariatsbetjening

Læs mere

Kvalitetsstandard Hjemmesygepleje Fanø Kommune

Kvalitetsstandard Hjemmesygepleje Fanø Kommune [Skriv tekst] Kvalitetsstandard Hjemmesygepleje Fanø Kommune Indhold 1.0 Lovgrundlag... 3 2.0 Formål... 3 3.0 Hvordan søges om sygepleje?... 3 4.0 Målgruppe - Hvem kan modtage sygepleje?... 3 5.0 Indhold...

Læs mere

Budget 2014. Budget 2015. Politikområde Ældre DRIFT - Budgetramme 1+2 392,4 404,3 406,6 413,0 420,2 432,6

Budget 2014. Budget 2015. Politikområde Ældre DRIFT - Budgetramme 1+2 392,4 404,3 406,6 413,0 420,2 432,6 Socialudvalget Oversigt over udvalgsområde Regnskab 2013 2014 2015 2016 2017 2018 Politikområde Ældre DRIFT - ramme 1+2 392,4 404,3 406,6 413,0 420,2 432,6 ramme 1 400,4 410,6 413,0 419,4 426,5 438,9 Virksomheder

Læs mere

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2017

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2017 Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2017 MÅL OG VÆRDIER Byrådet i Allerød Kommune fastsætter serviceniveauet på ældreområdet. Byrådet har dermed det overordnede ansvar for kommunens tilbud. Ældre og Sundhed

Læs mere

Kvalitetsstandard Hjemmesygepleje

Kvalitetsstandard Hjemmesygepleje [Skriv tekst] Kvalitetsstandard Hjemmesygepleje Fanø Kommune Vedtaget i Fanø byråd den (dato) Indhold 1.0 Lovgrundlag...3 2.0 Formål...3 3.0 Hvordan søges om sygepleje?...4 4.0 Målgruppe - Hvem kan modtage

Læs mere

Kvalitetsstandarder Hjørring Kommune Gældende fra xxx 2016

Kvalitetsstandarder Hjørring Kommune Gældende fra xxx 2016 Kvalitetsstandarder Hjørring Kommune 2016 Gældende fra xxx 2016 Indhold Kvalitetsstandard for personlig hjælp og pleje...2 Kvalitetsstandard for praktisk hjælp...5 Kvalitetsstandard for rehabilitering

Læs mere

Serviceniveau 2016 for pleje, praktisk hjælp m.m. i Sundhed og Omsorg

Serviceniveau 2016 for pleje, praktisk hjælp m.m. i Sundhed og Omsorg Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sundhed og Omsorg Dato 3. juli 2015 Serviceniveau 2016 for pleje, praktisk hjælp m.m. i Sundhed og Omsorg 1. Resume Byrådet skal efter servicelovens 139

Læs mere

ET VÆRDIGT SENIORLIV I ALBERTSLUND. Albertslund Kommunes værdighedspolitik

ET VÆRDIGT SENIORLIV I ALBERTSLUND. Albertslund Kommunes værdighedspolitik ET VÆRDIGT SENIORLIV I ALBERTSLUND Albertslund Kommunes værdighedspolitik 2019-2021 Indledning Albertslund Kommunes vision er, at borgerne skal leve godt og længe også i den tredje alder. Ældre borgere

Læs mere

Region Midtjylland Regionshuset, Viborg Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Att.: louise.moeller@stab.rm.dk

Region Midtjylland Regionshuset, Viborg Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Att.: louise.moeller@stab.rm.dk Region Midtjylland Regionshuset, Viborg Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Att.: louise.moeller@stab.rm.dk Den Aarhus Kommune Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg Høringssvar: Udkast til Sundhedsplan

Læs mere

Overordnet kvalitetsstandard 2014

Overordnet kvalitetsstandard 2014 Overordnet kvalitetsstandard 2014 Skive Kommune Myndighedsafdelingen Forord Skive Kommunes overordnede kvalitetsstandard beskriver den personlige og praktiske hjælp mm., som borgeren kan få fra kommunen.

Læs mere

Sundhedsudvalget

Sundhedsudvalget Sundhedsudvalget 26-05-2014 Drøftelse af, hvad forslaget til økonomisk politik betyder for s økonomi og service Budget for 2015-2018 Udfordringer og effektiviseringer Udfordringer Pres udefra Genoptræning

Læs mere

Ny virkelighed i Odense Kommune med rehabilitering og mestring som ledesstjerne. Lene Granhøj & Else Jermiin Visitatorårskursus 12.

Ny virkelighed i Odense Kommune med rehabilitering og mestring som ledesstjerne. Lene Granhøj & Else Jermiin Visitatorårskursus 12. Ny virkelighed i Odense Kommune med rehabilitering og mestring som ledesstjerne Lene Granhøj & Else Jermiin Visitatorårskursus 12. november 2012 Indhold i oplæg svare på spørgsmålene? Hvilke erfaringer

Læs mere

Forord og indledning. Vision. ældre. Et aktivt og sundt liv med muligheder og ansvar. side. Handleplan for Ældre 2011 2015

Forord og indledning. Vision. ældre. Et aktivt og sundt liv med muligheder og ansvar. side. Handleplan for Ældre 2011 2015 Vision Forord og indledning ældre Et aktivt og sundt liv med muligheder og ansvar side Handleplan for Ældre 2011 2015 Rammerne for Handleplan for Ældre 2011-2015 Antal plejeboliger og placering Ældreboliger

Læs mere

Serviceområde: Omsorg og pleje

Serviceområde: Omsorg og pleje Serviceområde: Omsorg og pleje Fokusområde: Kroniske sygdomme Fysisk træning til borgere med kroniske sygdomme. Borgere med kroniske sygdomme får fra maj 2010 tilbud om fysisk træning. Tilbuddet er evalueret

Læs mere

Politik for tilsyn. Uanmeldte tilsyn. Center for Sundhed og Omsorg

Politik for tilsyn. Uanmeldte tilsyn. Center for Sundhed og Omsorg Politik for tilsyn Uanmeldte tilsyn Center for Sundhed og Omsorg Baggrund og indledning Center for Sundhed og Omsorg i ønsker at udarbejde en ny politik for tilsyn på centrets områder. Behovet for det

Læs mere

Kvalitetsstandarder 2015 Ældre og Sundhed

Kvalitetsstandarder 2015 Ældre og Sundhed Kvalitetsstandarder 2015 Ældre og Sundhed 2/14 Indhold FORORD... 4 PRAKTISKE INFORMATIONER... 5 GENERELLE INFORMATIONER... 7 FORMÅLET... 7 VISIONEN... 7 VURDERING AF DINE BEHOV... 7 KLAGEMULIGHEDER...

Læs mere

Budget 2016 Social og Sundhedsudvalget

Budget 2016 Social og Sundhedsudvalget Side 1 af 1 Beskrivelse af sundheds- og forebyggelsesområdet: Rammebetingelser Rammer og målsætninger for monitorering og opfølgning af indsatser på sundhedsområdet tager udgangspunkt i 5 hovedområder:

Læs mere

Forslag til målgruppe for og hovedemner i ældrepolitikken 2017

Forslag til målgruppe for og hovedemner i ældrepolitikken 2017 Forslag til målgruppe for og hovedemner i ældrepolitikken 2017 1. Indledning En vigtig del af visionen for Norddjurs Kommune er: Et liv med muligheder og Alle med. Et af hovedformålene med Norddjurs kommunes

Læs mere

Værdighedspolitik

Værdighedspolitik Værdighedspolitik 2018-22 Forord Jeg glæder mig over, at Byrådet kan præsentere Faxe Kommunes værdighedspolitik 2018-2022. Værdighedspolitikken fastlægger den overordnede ramme i arbejdet med ældre og

Læs mere

Budgetgennemgang af serviceområde Genoptræning

Budgetgennemgang af serviceområde Genoptræning Budgetgennemgang af serviceområde Genoptræning Social og Sundhed, Roskilde Kommune, april 2010 Indholdsfortegnelse INTRODUKTION... 4 FORMÅL OG MÅL... 4 KONKLUSIONER OG INDSTILLINGER... 4 TRÆNINGSOMRÅDETS

Læs mere

Projekt Kronikerkoordinator.

Projekt Kronikerkoordinator. Ansøgning om økonomisk tilskud fra puljer i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse til forstærket indsats for patienter med kronisk sygdom i perioden 2010 2012. Dato 18.9.2009 Projekt Kronikerkoordinator.

Læs mere

Ældrepolitik. Godkendt af Byrådet den 25. februar 2013

Ældrepolitik. Godkendt af Byrådet den 25. februar 2013 Ældrepolitik l Godkendt af Byrådet den 25. februar 2013 Forord Fremtiden byder på nye udfordringer inden for ældreområdet og de mest markante er, at der bliver flere ældre og flere demente, hvoraf en

Læs mere

ET VÆRDIGT SENIORLIV I ALBERTSLUND

ET VÆRDIGT SENIORLIV I ALBERTSLUND ET VÆRDIGT SENIORLIV I ALBERTSLUND Albertslund Kommunes værdighedspolitik sundhed-plejeogomsorg@albertslund.dk Indledning Albertslund Kommunes vision er, at borgerne skal leve godt og længe også i den

Læs mere

Styrings- og Visitationsmodel Aktivitetsstyring og rehabilitering på tværs af udvalg og driftsområder

Styrings- og Visitationsmodel Aktivitetsstyring og rehabilitering på tværs af udvalg og driftsområder Sundhed & Omsorg Ledelse & Udvikling Dato: 04-06-13-2013 Sagsnr.: 13/10181 Dok.nr.: 75441/ Sagsbehandler: LHH/TGS/JCK Styrings- og Visitationsmodel Aktivitetsstyring og rehabilitering på tværs af udvalg

Læs mere

Ansøgte midler til løft af ældreområdet

Ansøgte midler til løft af ældreområdet Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen

Læs mere

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2009

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2009 Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2009 MÅL OG VÆRDIER Det er Byrådet i Allerød Kommune, som fastsætter serviceniveauet på ældreområdet. Byrådet har dermed det overordnede ansvar for kommunens tilbud.

Læs mere

TÆTTERE PÅ DET GODE LIV vordingborg.dk. Politik for SUNDHED

TÆTTERE PÅ DET GODE LIV vordingborg.dk. Politik for SUNDHED TÆTTERE PÅ DET GODE LIV vordingborg.dk Politik for SUNDHED VISION Vordingborg Kommune er storbyens sunde og smukke forhave Vordingborg Kommunes sundhedsområde spiller en central rolle i realiseringen af

Læs mere

Den Sociale Virksomhed. når der er behov for en højt specialiseret indsats

Den Sociale Virksomhed. når der er behov for en højt specialiseret indsats Den Sociale Virksomhed når der er behov for en højt specialiseret indsats Den Sociale Virksomhed 2 DEN SOCIALE VIRKSOMHED NÅR DER ER BEHOV FOR EN HØJT SPECIALISERET INDSATS RAMMER OG RETNING 2016-2018

Læs mere

Værdighedspolitik. Faxe Kommune

Værdighedspolitik. Faxe Kommune Værdighedspolitik Faxe Kommune 1 Forord Jeg er meget glad for, at Byrådet kan præsentere Faxe Kommunes værdighedspolitik. Politikken fastlægger den overordnede ramme for arbejdet i ældreplejen og skal

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 23. marts 2005 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 4009 Jour. nr.: 2004/00785-008 Ref.: Hanne

Læs mere

Visitationen. Møde i Ældrerådet den 14. august Leder af visitationen Rikke Barnholdt Hansen

Visitationen. Møde i Ældrerådet den 14. august Leder af visitationen Rikke Barnholdt Hansen Visitationen Møde i Ældrerådet den 14. august 2017 Leder af visitationen Rikke Barnholdt Hansen Visitationens opgaver I Visitationen er en myndighedsafdeling i Ældre og Social Service, som vurderer og

Læs mere

Kvalitetsstandarder for genoptræning og vedligeholdende træning efter servicelovens 73. Københavns Kommune Sundhedsforvaltningen

Kvalitetsstandarder for genoptræning og vedligeholdende træning efter servicelovens 73. Københavns Kommune Sundhedsforvaltningen Kvalitetsstandarder for genoptræning og vedligeholdende træning efter servicelovens 73 2006 Københavns Kommune Sundhedsforvaltningen Version 2 Side 1 1 INDLEDNING...3 1.1 Formål med kvalitetsstandarder...4

Læs mere

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Kommune: Albertslund Tilskud en værdig ældrepleje 2019: 4.356.000 Tilskud bedre

Læs mere

Budget 2016-19 Budgetområde 621 Sundhed

Budget 2016-19 Budgetområde 621 Sundhed Indledning Kommunalreformen har betydet, at kommunen er blevet en del af det samlede sundhedsvæsen med ansvar for aktiviteter inden for vederlagsfri fysioterapi, aktivitetsbestemt medfinansiering af det

Læs mere

Kvalitets- og udviklingsaftale for Nære Sundhedstilbud

Kvalitets- og udviklingsaftale for Nære Sundhedstilbud Kvalitets- og udviklingsaftale for 1. Indhold Styringsmodellen i Silkeborg Kommune baserer sig på gensidige aftaler mellem institutionslederne og den budgetansvarlige chef for den bevilling, institution

Læs mere

Serviceniveau 2017 for pleje, praktisk hjælp mm.

Serviceniveau 2017 for pleje, praktisk hjælp mm. Indstilling Til Byrådet (Aarhus Byråd via Magistraten) Fra Sundhed og Omsorg Dato 24. august 2016 Serviceniveau 2017 for pleje, praktisk hjælp mm. 1. Resume Byrådet skal efter servicelovens 139 mindst

Læs mere

Værdighedspolitik Sammen om det gode liv

Værdighedspolitik Sammen om det gode liv Værdighedspolitik 2019-2022 Sammen om det gode liv Indholdsfortegnelse Forord... 3 Baggrund... 5 Borgeren er mester i eget liv... 6 Vision og mission... 7 Livskvalitet... 8 Selvbestemmelse... 10 Kvalitet,

Læs mere

NORDFYNS KOMMUNE DEMENSPOLITIK 2013-2016

NORDFYNS KOMMUNE DEMENSPOLITIK 2013-2016 NORDFYNS KOMMUNE DEMENSPOLITIK 2013-2016 Forord Antallet af mennesker med en demenssygdom i Danmark vil stige kraftigt i de kommende år. Næsten 200.000 danskere vil om 30 år lide af en demenssygdom, og

Læs mere

Indstilling. Status på den sundhedspolitiske indsats og anbefalinger til ny sundhedspolitik Resume

Indstilling. Status på den sundhedspolitiske indsats og anbefalinger til ny sundhedspolitik Resume Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 29. september 2010 Status på den sundhedspolitiske indsats 2008-09 og anbefalinger til ny sundhedspolitik -2014 Århus Kommune Sundhedsstaben

Læs mere

Bilag 1: Redegørelse for anvendelsen af midlerne til en mere værdig ældrepleje i Kommune: Assens Kommune. Tilskud 2018:

Bilag 1: Redegørelse for anvendelsen af midlerne til en mere værdig ældrepleje i Kommune: Assens Kommune. Tilskud 2018: Bilag 1: Redegørelse for anvendelsen af midlerne til en mere værdig ældrepleje i 2018 Kommune: Assens Kommune Tilskud 2018: Tabel 1. Budget for 2018 fordelt på områder Kr. Samlet beløb Livskvalitet 2.116.00

Læs mere

Projektskitse for projekt Aktivt hverdagsliv

Projektskitse for projekt Aktivt hverdagsliv Projektskitse for projekt Aktivt hverdagsliv Dette er en projektskitse for hverdagsrehabiliteringsprojektet Aktivt hverdagsliv. 1. Projektleders navn: Trine Rosdahl og Sonja Vinkler Arbejdsadresse: Hold-an

Læs mere

Politik for et værdigt ældreliv i Helsingør Kommune

Politik for et værdigt ældreliv i Helsingør Kommune Politik for et værdigt ældreliv i Helsingør Kommune 2016-2018 Indledning Aldringsprocessen er forskellig fra borger til borger bl.a. på grund af forskelle i levevis og helbredstilstand. Der er derfor mange

Læs mere

Forslag til ændringer til SA på baggrund af høringssvar

Forslag til ændringer til SA på baggrund af høringssvar 19.03.2019 Forslag til ændringer til SA på baggrund af høringssvar S. 5 afsnit 1 Visioner PÅ BORGERENS PRÆMISSER Vi arbejder ud fra en værdi om, at vi sætter borgeren først. Det betyder, at vi inddrager

Læs mere

Sundhed er en del af grundlaget fordi

Sundhed er en del af grundlaget fordi Ældreområdet muligheder, behov og udfordringer ved at tænke sundhed ind i de ydelser, som ældre borgere i dag modtager med udgangspunkt i Serviceloven Vibeke Høy Worm Sundhed er en del af grundlaget fordi

Læs mere

Plejebolig. Information til dig der søger eller bor i plejebolig

Plejebolig. Information til dig der søger eller bor i plejebolig Plejebolig Information til dig der søger eller bor i plejebolig Kolofon: Udgivet af Frederiksberg Kommune 2012 GOD SERVICE PÅ FREDERIKSBERG... 3 VÆRDIGRUNDLAGET... 4 RESPEKT FOR DET ENKELTE MENNESKE...

Læs mere

DANSKE ÆLDRERÅDs holdning til aktuelle ældrepolitiske områder. Forebyggende tiltag Sundhed

DANSKE ÆLDRERÅDs holdning til aktuelle ældrepolitiske områder. Forebyggende tiltag Sundhed DANSKE ÆLDRERÅDs holdning til aktuelle ældrepolitiske områder Bestyrelsen i DANSKE ÆLDRERÅD har drøftet en række ældrepolitiske områder og er enige om følgende holdninger og opfordringer. Områderne er

Læs mere

Udspil til visioner, mål, indsatsområder og bærende principper for samarbejde i sundhedsaftalen

Udspil til visioner, mål, indsatsområder og bærende principper for samarbejde i sundhedsaftalen Udspil til visioner, mål, indsatsområder og bærende principper for samarbejde i sundhedsaftalen 2019-2023 Et nært og sammenhængende sundhedsvæsen i balance Alle borgere har krav på et sundhedsvæsen, der

Læs mere

Sundhedsaftale (og udviklingen af det nære sundhedsvæsen)

Sundhedsaftale (og udviklingen af det nære sundhedsvæsen) Sundhedsaftale (og udviklingen af det nære sundhedsvæsen) Sundhed og omsorgsudvalgsmøde 13. Maj 2013 v/ stabsleder Hanne Linnemann Sundhedsaftaler Sundhedsloven 205 Alle kommuner og regioner skal indgå

Læs mere

Udviklingen betyder, at antallet af demente og borgere med kroniske sygdomme vil stige markant.

Udviklingen betyder, at antallet af demente og borgere med kroniske sygdomme vil stige markant. PERSPEKTIVNOTAT BUDGET 2018-2021 Serviceområde 18 Sundhed og Ældre Faktabeskrivelse Sundhed og Ældre står for følgende opgaver: Drift af plejecentre, Hjemmepleje og hjemmesygepleje Forebyggende indsats

Læs mere

Endeligt udkast til politiske visioner og mål for Sundhedsaftalen 2015-2018

Endeligt udkast til politiske visioner og mål for Sundhedsaftalen 2015-2018 Endeligt udkast til politiske visioner og mål for Sundhedsaftalen 2015-2018 Godkendt af Sundhedskoordinationsudvalget 5. september 2014 Indledning Mange borgere, der er syge eller er i risiko for at blive

Læs mere

Temamøde om nye forløbsprogrammer (kræftrehabilitering, depression, lænderygsmerter)

Temamøde om nye forløbsprogrammer (kræftrehabilitering, depression, lænderygsmerter) Temamøde om nye forløbsprogrammer (kræftrehabilitering, depression, lænderygsmerter) Sundhed og omsorgsudvalgsmøde 19. august 2013 v/ stabsleder Hanne Linnemann Eksisterende forløbsprogrammer På nuværende

Læs mere

Det gode og aktive hverdagsliv. Aabenraa Kommunes politik for ældre

Det gode og aktive hverdagsliv. Aabenraa Kommunes politik for ældre Det gode og aktive hverdagsliv Aabenraa Kommunes politik for ældre Forord Kære læser! I Aabenraa Kommune har vi en vision om, at alle kommunens ældre borgere har mulighed for at leve et godt, aktivt og

Læs mere

NOTAT. 18. maj 2011. Ældreudvalget

NOTAT. 18. maj 2011. Ældreudvalget NOTAT 18. maj 2011 Ældreudvalget Ældreudvalget har ansvaret for træning, personlig og praktisk hjælp (hjemmehjælp), hjemmesygepleje, ældreboliger, plejeboliger, hjælpemidler, omsorgsarbejde samt pensioner.

Læs mere

Anlæg Om- og nybygning på Marselisborg Centret

Anlæg Om- og nybygning på Marselisborg Centret Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sundhed og Omsorg Dato 24. april 2019 Anlæg Om- og nybygning på Marselisborg Centret 1. Resume Hos Folkesundhed Midt kan borgere i Aarhus Kommune få støtte

Læs mere

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Kommune: Assens Tilskud en værdig ældrepleje 2019: 8.832.000 kr. Tilskud bedre

Læs mere

Bilag 1: Redegørelse for anvendelsen af midlerne til en mere værdig ældrepleje i Kommune: Ringsted Kommune. Tilskud:

Bilag 1: Redegørelse for anvendelsen af midlerne til en mere værdig ældrepleje i Kommune: Ringsted Kommune. Tilskud: Bilag 1: Redegørelse for anvendelsen af midlerne til en mere værdig ældrepleje i 2016 Kommune: Ringsted Kommune Tilskud: 5.460.000,- Link til værdighedspolitik: https://ringsted.dk/kommunen/politikker-planer/politikker#780

Læs mere

Kvalitetsstandard Sygepleje. Skanderborg Kommune. Godkendt i Skanderborg Kommunes Byråd dd.mm.åååå

Kvalitetsstandard Sygepleje. Skanderborg Kommune. Godkendt i Skanderborg Kommunes Byråd dd.mm.åååå Kvalitetsstandard Sygepleje Skanderborg Kommune Godkendt i Skanderborg Kommunes Byråd dd.mm.åååå Indhold Forord... 3 Kvalitetsstandard - sygepleje... 4 2 Forord Denne kvalitetsstandard skal give borgerne

Læs mere