Øvelser i at opstille funktionsforskrifter og tegne funktionerne

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Øvelser i at opstille funktionsforskrifter og tegne funktionerne"

Transkript

1 Øvelser i at opstille funktionsforskrifter og tegne funktionerne Eksempel: Til en festival kan man leje en teltplads til 80 kr., men derudover skal man betale 35 kr. pr. person, der overnatter på pladsen. Opstil en funktionsforskrift, der beskriver ovennævnte forhold. x = antal personer, y = prisen i alt y = 35 x + 80 Tegn funktionen: 1. En grønthandler kører med sin varevogn rundt til kunderne, der kan tilmelde sig en ordning, hvor han kører forbi en gang om ugen. Det kosteren husstand 20 kr. at være tilmeldt ordningen, og er man det, kan man købe frugt til 2,50 kr. pr. stk. Opstil et funktionsudtryk, der viser, hvad man i alt betaler for frugt hos denne grønthandler. Hvad må en kunde betale, hvis hun køber 15 stk. frugt? 2. Du har modtaget en indbydelse til ungdomsdisko, hvor du hele aftenen kan høre god musik og købe sodavand til 15 kr. pr. stk. Derudover skal du købe en indgangsbillet, der koster 60 kr. Opstil et funktionsudtryk, der viser, hvad du kommer til at betale for en aften på ungdomsdisco. Hvad koster en aften på ungdomsdisko, når man drikker 5 sodavand? 3. Benny er begyndt at gå til boksning i den lokale bokseklub, hvor et medlemskab koster 2500 kr. om året. Da Benny er ret ny i sporten har han ikke sine egne boksehandsker, men dem kan han heldigvis leje for 20 kr. pr. gang. Opstil et funktionsudtryk, der viser, hvad Benny kommer til at betale for at gå til boksning. Hvad koster det Benny at gå til boksning én gang om ugen, når han skal leje boksehandsker?

2 4. Stena Line, der sejler på ruten Frederikshavn-Göteborg har følgende priser for en enkeltbillet: Bil (med fører): kr. og Passagerer derudover: 99.- kr. Opstil et funktionsudtryk, der viser, hvad en familie kommer til at betale for at sejle til Göteborg fra Frederikshavn. Hvad koster det en familie på 6 personer at tage med Stena Line fra Frederikshavn til Göteborg? 5. En lejrskole ved Vesterhavet kan lejes af skoler, der afvikler deres lejrskole i 4. klasse, og en uges ophold på lejrskolen koster kr. Hertil kommer forplejning (morgenmad, frokost og aftensmad), der koster kr. pr. person. Opstil et funktionsudtryk, der viser, hvad en skole kommer til at betale for et lejrskoleophold for en af deres klasser. Hvad koster et lejrskoleophold for en 4. klasse med 24 elever og to lærere i en uge? 6. Et fransk slot tilbyder efterårsophold for skoler med kost og logi mod at eleverne hjælper til med vinhøsten. Et ophold på slottet koster pr. døgn, men for hver elev, der hjælper til i marken med at høste vindruerne, får skolen godskrevet 60. Opstil et funktionsudtryk, der viser, hvad skolen betaler for et ophold på dette slot pr. døgn. Hvad må en skoleklasse på 20 elever og deres lærer betale pr. døgn for et ophold på slottet, når de alle hjælper til med vinhøsten? 7. Jan og hans bror er tilskuere på stadion, hver gang det lokale fodboldhold spiller kamp, og da de er under 18 år, betaler de hver kun 50 kr. for en indgangsbillet. Efter kampen samler de tomme pantflasker ind på tribunerne, og de får udbetalt 1,50 kr. pr. flaske, når de afleverer dem i flaskeautomaten i det lokale supermarked. Opstil et funktionsudtryk, der viser, hvad det koster for Jan og hans bror at se en fodboldkamp på stadion. Hvad koster det Jan og hans bror at komme til fodbold en dag, hvor de efter kampen kan finde 66 pantflasker? 8. Anette får af sine forældre 300 kr. om måneden i lommepenge, men hun kan tjene ekstra, hvis hun tager opvasken, hver gang familien har spist eller drukket eftermiddagskaffe. Opstil et funktionsudtryk, der viser, hvad Anette i alt kan få i lommepenge, når hun får 10 kr. hver gang, hun tager opvasken. Hvor mange penge får Anita i lommepenge i en måned, hvor hun 35 gange tager opvasken? 9. En alliancering er en ring i 14 karat guld, hvor man kan få sat brillanter i efterhånden som man har råd til det eller efterhånden som der er en lejlighed til det. Selve ringen koster kr., og hver brillant koster 750 kr. Opstil et funktionsudtryk, der viser, hvad en alliancering koster. Hvad koster en alliancering med 7 brillanter? 10. Rita har lavet små nisser snittet i horn, som hun sælger for 75 kr. pr. stk. på julemesser rundt omkring i landet. I Grenå har hun f.eks. på en julemesse købt sig adgang til en stand, som hun har betalt 600 kr. for. Opstil et funktionsudtryk, der viser, hvad Rita tjener ved at sælge nisserne på standen i Grenå.

3 Hvad tjener Rita, hvis hun sælger 25 af de små nisser på standen i Silkeborg? 11. En 8. klasse vil samle penge ind til deres skolerejse til Italien. Skolen giver kr. pr. elev til rejsen, men derudover har klassen tilsagn fra forskellige firmaer i byen om, at de vil sponsorere penge til turen, når eleverne løber en runde på en afmærket rute i skoven nær skolen med deres logoer på blusen. For hver runde, som en elev løber, giver firmaerne 150 kr. Opstil et funktionsudtryk, der viser, hvad en elev i alt har til turen efter sponsorløbet. Hvor mange penge har en elev i alt til turen, hvis han løber 8 runder på ruten i skoven? 12. Trine sparer sammen til en jordomrejse, som hun vil foretage næste år sammen med sin bedste veninde. Hun har arvet kr. efter sin mormor, som døde sidste år, og for at få flere penge til turen samler hun flasker ind på stadion efter hver hjemmekamp, som den lokale fodboldklub spiller. Flaskerne afleverer hun hos købmanden på hjørnet, og han betaler hende 1,50 kr. pr. flaske, hun afleverer. Opstil et funktionsudtryk, der viser, hvor mange penge hun i alt har til jordomrejsen. Hvor mange penge har Trine til turen, når hun når at samle 8460 flasker, inden hun tager af sted på jordomrejsen? 13. Peter har købt et sankekort hos Naturstyrelsen, således at han må samle træ i skovene i de nærliggende skove. Kortet koster ham 500 kr. og giver ham ret til at samle træ mod at betale 95 kr. pr. rummeter løvtræ, som han samler. Opstil et funktionsudtryk, der viser, hvad Peter i alt skal betale for løvtræ, som han selv samler. Hvad skal Peter betale, hvis han samler 24 rummeter løvtræ? 14. I en golfklub koster et medlemskab for voksne kr. pr. år. Herefter kan man - som medlem i klubben - spille lige så meget, som man vil, på klubbens baner mod en betaling på 175 kr. pr. gang. Opstil et funktionsudtryk, der viser, hvad et medlem skal betale for at spille på klubbens baner i løbet af et år. Hvad skal et medlem betale, når hun spiller på baner 40 gange i løbet af et år? 15. En bogklub reklamerer med, at medlemmerne, der betaler 350 kr. i indmeldelsesgebyr, kan købe bogklubbens udgivelser (bøger) for 190 kr. pr. stk. i stedet for at betale den normale pris, som er noget højere. Opstil et funktionsudtryk, der viser, hvad et medlem skal betale for bogklubbens udgivelser.. Hvad skal et medlem betale, når hun køber 15 bøger? 16. Justus betaler 600 kr. i husleje om måneden for at bo hjemme, hvor han så til gengæld kan få gratis mad, gratis tøjvask, gratis bad osv. For at tjene penge til denne husleje arbejder han som hundelufter for beboerne i den by, hvor han bor. Han tager således 50 kr. for hver gang, han skal lufte en af beboernes hunde, også selv om der er tale om bidske hunde. Opstil et funktionsudtryk, der viser, hvad Justus kommer til at betale i månedlig husleje, når der tages hensyn til hundeluftningen. Hvor meget kommer Justus til at betale i husleje en måned, hvor han lufter hund 12 gange?

4 17. Wilfred har et rabatkort til McFoody, således at han får 35 kr. i rabat, hver gang han køber sin(e) burger(e) i en af McFoody-kædens butikker, uanset hvor mange burgere, han køber. Hos McFoody koster en burger 55 kr. Opstil et funktionsudtryk, der viser, hvad Wilfred skal betale for nogle burgere hos McFoody, hvis han samtidig husker at vise sit rabatkort ved købet. Hvad skal Wilfred betale en aften, hvor han køber 6 burgere hos McFoody? 18. En skole har lavet en aftale med en mobiludbyder, således at man kan få nogle mobiltelefoner stillet til rådighed for skolens lærere. Aftalen koster skolen kr. i månedligt grundbeløb, men derudover skal der betales 19 kr. om måneden for hver lærer, der skal have en mobiltelefon stillet til rådighed. Opstil et funktionsudtryk, der viser skolens månedlige udgifter ved denne aftale. Hvad er skolens månedlige udgifter ved sådan en aftale, hvis der er 44 lærere på skolen? 19. Jutta vil lære at spille tennis, og hun har derfor meldt sig ind i den lokale tennisklub, hvor et medlemskab koster kr. pr. år. Ud over dette beløb skal hun kun betale for det antal tennisbolde, som hun bruger, når hun spiller. Opstil et funktionsudtryk, der viser, hvad Jutta skal betale for at spille tennis i tennisklubben et år, når hun kan købe boldene til 25 kr. pr. stk. Hvad skal Jutta betale et år, hvor hun bruger 35 bolde? 20. I Dubai kan man købe guld(-smykker) til dagsprisen for guld. Claudia tager en smuttur til Dubai for at købe guld. Hun betaler kr. for flybilletten (retur) og betaler 650 kr. for en overnatning i Dubai. Hele dagen i Dubai bruger hun på at købe guld, som netop i dag koster 164,80 kr. pr. gram for 18 karat guld. Opstil et funktionsudtryk, der viser, hvad Claudia i alt må betale for guldet, hun køber i Dubai. Hvad koster det i alt for Claudia, hvis hun køber 125 gram guld? 21. Du skal på en overnatning med din klasse på en friluftslejr, hvor overnatningen koster 240 kr. pr. elev pr. døgn. Derudover er I blevet enige om at give jeres lærer en afskedsgave, og I betaler hver 50 kr. til gaven. Opstil et funktionsudtryk, der viser, hvad en elev skal betale for overnatning plus andel i gaven. Vurder på baggrund af grafen i koordinatsystemet, hvor længe eleverne kan være af sted på turen, når hver elev har opsparet kr. til turen. 22. Viggo tager ud til byfester med sit fadølsanlæg og sælger fadøl til de tørstende folk, der er gæster ved byfesterne. En fustage med 25 liter fadøl koster ham 595 kr. i indkøb, mens krus koster ham 1 kr. pr. stk. Han har indkøbt 12 fustager med øl og 900 krus, som han vil sælge ved en byfest i Haderslev. Han sælger et krus med 0,33 liter fadøl til kunderne for 20 kr. pr. stk. Opstil et funktionsudtryk, der viser, hvad Viggo tjener på at sælge fadøl. Hvad tjener Viggo ved at sælge fadøl til en byfest, hvor han sælger 600 krus fadøl?

5 Øvelser i at opstille i funktionsforskrifter, tegne og løse grafisk Eksempel: Til en havefest vil dine forældre bestille en stegt pattegris og nogle grillpølser. De tager undersøger prisen for dette ved to forskellige slagtere. Lækkert svin tager 3215 kr. for en helstegt pattegris og 5 kr. pr. stk. for grillpølser. Grillmesteren tager 2995 kr. for en helstegt pattegris og 9 kr. pr. stk. for grillpølser. Opstil to funktionsforskrifter, der viser hvad dine forældre skal betale for varerne hos hver af de to leverandører, Lækkert Svin og Grillmesteren, og undersøg hvor mange pølser der skal købes, for at Lækkert Svin bliver billigst. x = antal grillpølser, y = prisen i alt Lækkert Svin : y = 5 x Grillmesteren : y = 9 x Hvis der købes mere end 55 grillpølser, bliver tilbuddet fra Lækkert Svin billigst. Tegn funktionerne: 23. I golfklubben i Spilstrup koster et medlemskab for voksne kr. pr. år., mens et medlemsskab i golfklubben i Greenby koster kr. pr. år. Herefter kan man spille lige så meget, som man vil, på klubbens baner. I Spilstrup betaler man 175 kr. pr. gang, man spiller, mens man i Greenby spiller gratis. Opstil to funktionsudtryk, der viser, hvad et medlem skal betale for at spille på klubbernes baner i løbet af et år i de to nævnte byer. I hvilken af byerne betaler medlemmerne i sidste ende mindst for at spille golf? Begrund.

6 24. Billy har en smartphone, og han har valgt et teleselskab, Telefonia, der tager 19 kr. pr. måned i abonnement. Hertil kommer 0,49 kr. pr. minut tale. Han får nu et tilbud fra et andet teleselskab, Bob-Bob, der tager 49 kr. pr. måned, hvorefter man skal betale 9 øre pr. minut tale. Opstil to funktionsudtryk, der viser Billys udgifter hos hvert af de to teleselskaber pr. måned. Hvor store er Billys telefonudgifter hos hvert af de to teleselskaber i en måned, hvor han taler i telefon i 4 t. 30 min.? Hvor længe skal Billy tale i telefon pr. måned for at tilbuddet fra Bob-Bob kan betale sig? 25. Et rejseselskab, Sol-rejser, tilbyder en rejse til Mallorca, hvor man skal betale kr. for selve flyrejsen fra Billund til Palma på Mallorca. Hertil kommer betaling for ophold på hotellet, der koster 260 kr. pr. døgn med helpension. Et andet selskab, Primusrejser, rejser også på Mallorca, og her betaler man kr. for selve flyrejsen fra Billund til Palma de Mallorca, samt 110 kr. pr. døgn på et hotel med helpension. Opstil to funktionsudtryk, der viser, hvad man kommer til at betale for et ophold på Mallorca, når man rejser med hvert af de to rejseselskaber. Hvad koster et 7 dages ophold med hvert af de to rejseselskaber på Mallorca? Hvor længe skal opholdet på Mallorca vare, for at en rejse med Sol-rejser er billigst? 26. I Store Bøvelse koster levering af elektricitet 2,40 kr. pr. kwh. Dertil kommer et årligt abonnement for at være tilsluttet elnettet. Dette abonnement koster i Store Bøvelse kr. for en husstand. I nabobyen, Snolderslew, koster levering af elektricitet 2,10 kr. pr. kwh, og også her skal man betale et årligt abonnement for at være tilsluttet elnettet. I Snolderslew koster dette kr. for en husstand. Opstil for hver af de to byer funktionsudtryk, der viser, hvad en husstand skal betale for levering af elektricitet pr. år. Indtegn de to funktioner i det samme koordinatsystem. Hvad er de samlede eludgifter for en familie i hver af de to byer, når de et år har det samme forbrug, nemlig 4500 kwh el? Ved hvilket forbrug er udgifterne til el i de to byer lige stort? 27. Når Anita skal til ridestævne, lejer hun en hestetrailer for 350 kr. Dertil kommer udgiften til benzin. Hun betaler sin mor har 1,75 kr. pr. km, de skal køre til stævnet. Mia tager til samme ridestævne, og hun betaler sin far i alt 750 kr. for at køre hende. Opstil to funktionsudtryk, der viser, hvad det koster Anita, hhv. Mia, at tage til ridestævne. Hvad betaler de to piger deres forældre en dag, hvor der er ridestævne i en by, der ligger 168 km fra deres hjem? Hvor langt skal de to pigers forældre køre, hvis det skal være billigere for Mia end for Anita at tage til ridestævne? 28. Hos firmaet Tekstil-tryk.dk kan man bestille T-shirts med et påtryk af selvvalgt tekst eller billede. Trykket koster 48 kr. pr. T-shirt, men dertil kommer en klargøring til tryk, der skal betales én gang for alle. Denne klargøring koster 150 kr. Også hos det konkurrerende firma, Logotex, kan man bestille T-shirts som ovenfor. Her koster trykket 44 kr. pr. T-shirt, mens klargøringen til tryk koster 194 kr. Opstil to funktionsudtryk, der viser, hvad trykningen af nogle T-shirts koster hos de to firmaer.

7 Hvad koster det, hvis man bestiller tryk af 18 T-shirts hos hvert af de to firmaer? Hvor mange T-shirts skal man bestille, hvis firmaet Logotex skal være det billigste? 29. Otto har lovet sin kone, at han vil lægge en ny terrasse, så familien kan sidde og nyde aftensolen udenfor. Han undersøger derfor prisen på sand leveret til døren. Firmaet Sandkompagniet leverer sand for 60 kr./m 3. Dertil kommer leveringsomkostninger på 345 kr., uanset hvor meget sand, der bestilles. Et andet firma, Grus & Co, leverer for 75 kr. pr. m 3 - men skal kun have 125 kr. for leveringen. Opstil to funktionsudtryk, der viser, hvad levering af sand koster, hvis man bestiller sandet hos Sandkompagniet, hhv. Grus & Co.. Hvad koster det, hvis man bestiller 5,75 m 3 sand hos Sandkompagniet, hhv. Grus & Co? Hvilket af de to firmaer er billigst med sand? 30. Victoria har købt en gammel rusten bil, som hun vil bruge til at køre på arbejde hver dag, fordi hun ikke gider cykle mere. Bilen koster kr. i forsikring årligt, og da bilen ikke er så økonomisk at køre i, koster den hende 3 kr. pr. km. i benzinudgifter, når hun kører i den. Victoria overvejer ret hurtigt at skifte bilen ud til en nyere model, der kun koster hende 2,05 kr. pr. km. i benzinudgifter, selv om hun ved, at den vil koste hende kr. i forsikring årligt. Opstil to funktionsudtryk, der viser, hvad Victoria betaler årligt for at have hver af de to biler. Undersøg hvor mange km. Victoria skal køre årligt for at det kan betale sig for hende at skifte bilen ud til den nyere model. Hvad skal Victoria i alt betale for at køre i hver af bilerne et år, hvor hun kører km? 31. Vores bager har et søndags-morgentilbud, hvor de tilbyder en kanelkrans til alle kunder for kun 9 kr., når de køber rundstykker. Rundstykkerne koster 6,50 kr. pr. stk. Det lokale supermarked, Ilma, tager konkurrencen op med dette tilbud og tilbyder en kanelkrans til 15 kr., når man køber rundstykker hos dem. De tager kun 4,75 kr. pr. rundstykke i Ilma. Opstil to funktionsudtryk, der viser, hvad en kunde skal betale for rundstykker hos bageren, hhv. i Ilma, hvis hun samtidig takker ja til tilbuddet om en kanelkrans. Hvor mange rundstykker skal man købe, for at Ilmas tilbud er bedre for en kunde end bagerens tilbud? Hvad betaler en kunde for 15 rundstykker samt en kanelkrans hos Ilma hhv. hos bageren? 32. En møbelkæde, ScanFurn, har tilbud på et spisesæt bestående af et spisebord samt nogle stole. Spisebordet koster kr. og stolene koster kr. pr. stk. En anden møbelkæde, Sweet Home, sælger et tilsvarende spisebord for kr., men skal samtidig have kr. pr. stol. Opstil to funktionsudtryk, der viser, hvad man i alt skal betale for et spisebord samt nogle stole, når man handler hos ScanFurn, hhv. hos Sweet Home. Hvilken af de to møbelkæder vil du handle hos? Begrund dit svar. Hvad skal en kunde betale for spisebordet med 6 stole hos hver af de to møbelkæder? 33. Jytte har konfirmation og hendes forældre overvejer, om de skal købe sodavand til konfirmationsfesten i Kolding, hvor de bor, eller i Flensborg. I Kolding koster en kasse med 24 vand 78,50 kr., mens prisen for den samme vare i Flensborg er 52,50 kr. Dertil kommer naturligvis benzin, som de har beregnet vil koste 180 kr. for turen til Flensborg og retur.

8 Opstil to funktionsudtryk, der viser, hvad x kasser sodavand koster i Kolding, hhv. Flensborg. Indtegn funktionerne ind i samme koordinatsystem. Vurder på baggrund af grafen i koordinatsystemet, hvor mange kasser sodavand, familien skal købe, før det kan betale sig at køre til Flensburg for at købe dem. 34. Tøjkæden Kaufmann holder udsalg under mottoet Alt skal væk, og har derfor nedsat alle varer i butikken til en enhedspis på 175 kr. Samtidig vil de prøve en anden model for udsalget, idet kunderne i stedet kan vælge at betale 700 kr. ved indgangen og derefter få varerne til en enhedspris på 50 kr. Opstil to funktionsudtryk, der afspejler ovennævnte 2 situationer. Vurder på baggrund af grafen i koordinatsystemet, hvilken af de to betalingsmetoder, der bedst kan betale sig for kunderne. 35. I den lokale golfklub kan man vælge mellem to forskellige medlemskaber. Enten betaler man kr. om året i kontingent, hvorefter man kan spille en hel dag på klubbens baner for 240 kr. - eller også vælger man at spille som gæst uden kontingent, men her må man så betale 540 kr. for en dag på banerne. Opstil to funktionsudtryk, der afspejler ovennævnte 2 medlemskaber. Vurder på baggrund af grafen i koordinatsystemet, hvilken af de to medlemskaber, der bedst kan betale sig for medlemmerne. 36. I jeres by er der to forskellige Taxa-selskaber, der har forskellige priser. Byens Taxa tager 58 kr. i startpris, og for hver kilometer, der køres herefter, koster det 11 kr. Express Taxa tager 42 kr. i startpris og derefter koster det 14 kr. pr. kilometer, der skal køres. Opstil to funktionsudtryk, der afspejler ovennævnte 2 selskabers priser. Vurder på baggrund af grafen i koordinatsystemet, hvilken af de to selskaber, der er billigst at kørte med. 37. I Hurghada i Egypten har Mustafa fundet på en måde at tjene lidt ekstra penge. Han udlejer nemlig sin dromedar til turisterne på stranden. Mustafa udlejer dromedaren til en gruppe turister, der alle vil have en ridetur, og de betaler et fast beløb på 5 egyptiske Pund for en time - plus 0,35 Pund pr. person i selskabet. Da hans gode ven, Mohammed, ser, at det er en god fidus, Mustafa har fundet, starter han også sin egen lille dromedarudlejning. Mohammed tager en fast pris på 7 egyptiske Pund for at udleje sin dromedar i en time, uanset hvor mange turister, der er i selskabet. Opstil to funktionsudtryk, der beskriver Mustafas og Mohammeds indtægt. Hvem af de to egyptere vil have størst indtægt ved at leje deres dromedar ud i en time? 38. I vores familie har vi indført, at børnene i lommepenge hver måned får 400 kr. plus 50 kr. ekstra for hvert år, de er gamle. Det er vores børn dog ikke tilfredse med, for de vil egentlig hellere have 75 kr. for hvert år, de er gamle. Opstil to funktionsudtryk, der afspejler ovennævnte 2 måder at give lommepenge på. Hvem vil have størst fordel af børnenes forslag? Forældrene eller børnene?

9 39. Det koster 150 kr. for en indgangsbillet til fodbold på stadion. Men til aftenens kamp kan man som tilskuer vinde en bil, der loddes bort. Et lod koster 50 kr. Sponsorer, der betaler 450 kr. for en indgangsbillet, kan få lodderne for 20 kr. pr. stk. Opstil to funktionsudtryk, der viser, hvad en tilskuer, henholdsvis en sponsor, kommer af med til kampen, når hun køber nogle lodder. Hvem kommer af med flest penge for kampen? - Sponsoren eller tilskueren? 40. En skole indhenter tilbud hos to mobiludbydere, således at man kan få nogle mobiltelefoner stillet til rådighed for skolens lærere. Hos SpeedMobil skal skolen betale kr. i månedligt grundbeløb, men derudover skal der betales 19 kr. om måneden for hver lærer, der skal have en mobiltelefon stillet til rådighed. Hos Super Phone skal skolen betale kr. i månedligt grundbeløb, men derudover skal der betales 32 kr. om måneden for hver lærer, der skal have en mobiltelefon stillet til rådighed Opstil funktionsudtryk, der viser skolens månedlige udgifter hos hvert af de to mobiludbydere ved denne aftale. Undersøg hvor mange lærere, der skal have udleveret telefon, for at hvert af de to tilbud bliver det mest fordelagtige for skolen. Hvad er skolens månedlige udgifter ved hver af aftalerne, hvis der er 44 lærere på skolen? 41. En indgangsbillet til Tivoli i København koster 100 kr. for personer over 8 år. Når man er inde i parken, har man adgang til rigtig mange forlystelser, som kan prøves for 25 kr. pr. gang. Man kan også, i stedet for at betale hver enkelt forlystelse, vælge at købe et turpas oven i indgangsbilletten. Et turpas koster 300 kr., og så kan man prøve lige så mange forlystelser, som man har lyst (og tid) til. Opstil to funktionsudtryk, der afspejler ovennævnte 2 situationer. Vurder på baggrund af grafen i koordinatsystemet, hvornår det kan betale sig at købe et turpas. 42. Skolen skal på en aktivitetstur til Schleswig i Nordtyskland. Derfor indhenter de tilbud på turen hos to forskellige busselskaber. Viggos buslinjer vil have 3860 kr kr. pr. elev for at køre turen, mens Turisttrafikken tager 3280 kr kr. pr. elev for den samme tur. Opstil to funktionsudtryk, der afspejler ovennævnte 2 situationer. Vurder på baggrund af grafen i koordinatsystemet, om skolen skal vælge at køre med Viggos Buslinjer eller Turisttrafikken.

Sportsuge program 2016

Sportsuge program 2016 Sportsuge program 2016 Onsdag d. 8. juni 2016 19.00 Banko i Lyne Hallen Fredag d. 10. juni 2016 17.00 Teltet/baren åbner 18.00 Nem og billig aftensmad * 18.30 Fodbold serie 1 19.00 Tour de Lyne* 21.00

Læs mere

Funktioner. Funktioner Side 150

Funktioner. Funktioner Side 150 Funktioner Brug af grafer koordinatsystemer... 151 Lineære funktioner ligefrem proportionalitet... 157 Andre funktioner... 163 Kært barn har mange navne... 165 Funktioner Side 15 Brug af grafer koordinatsystemer

Læs mere

Valuta Kurs Regneark Procent. Procentdel Brøkdel Netsøgning Rabat. Prisnedsættelse Oprindelig pris Besparelse Udsalg

Valuta Kurs Regneark Procent. Procentdel Brøkdel Netsøgning Rabat. Prisnedsættelse Oprindelig pris Besparelse Udsalg 10.01 Begrebsudveksling Klip brikkerne ud. Hver deltager trækker en brik. De resterende brikker lægges på et bord med bagsiden opad. Deltagerne går rundt imellem hinanden, og finder sammen i par. Den ene

Læs mere

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver?

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver? Spørgsmål familie www.5emner.dk Sæt kryds Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. 7 Hvad laver hun Hvad hun laver Hvor John kommer fra Hvor kommer John fra Er hun færdig med gymnasiet Hun er færdig med gymnasiet

Læs mere

INVITATION TENNIS BREDDE CAMP

INVITATION TENNIS BREDDE CAMP INVITATION TENNIS BREDDE CAMP Kære tennisspillere, forældre, klubledere og trænere. Det er en stor glæde at invitere 10 14 årige breddespillere fra Fyn og Mürwick, (vores tyske venskabsklub) til Hans Christian

Læs mere

3. Caroline kører fra Wien til Paris. Turen er 1275 km lang, og den varer 17 timer. Hvor mange km har hun gennemsnitligt kørt pr. time?

3. Caroline kører fra Wien til Paris. Turen er 1275 km lang, og den varer 17 timer. Hvor mange km har hun gennemsnitligt kørt pr. time? 1. Nicoline rejser til Holland i ferien. Hun er borte fra og med den 22. juni til og med den 6. august. Hvor mange dage er hun borte? HUSK!: Der er 30 dage pr. måned i matematikkens verden 2. Martin køber

Læs mere

deler, hvad de har købt. Køber primært slik og lign., da de ikke må være alt for mætte, når de skal hjem

deler, hvad de har købt. Køber primært slik og lign., da de ikke må være alt for mætte, når de skal hjem Emma 10 år + Signe 10 år + Cecilie 10 år Hvornår: 1 gang om ugen, opvisninger og trænings-/hyggestævner Hvad: Gymnastik Spise/drikke behov: På hverdage sidder de sammen, også gerne med en stor del af holdet,

Læs mere

Jeg vil gerne starte med at oplyse jer om, hvad programmet er for i dag:

Jeg vil gerne starte med at oplyse jer om, hvad programmet er for i dag: Tale ved Standerhejsningen den 2. maj 2015. På bestyrelsens vegne vil jeg gerne byde jer alle velkommen her i dag på en meget flot forårsdag, hvor træerne står lysegrønne og banerne står klar til brug.

Læs mere

Tennisskole i Hylke. Lørdag og søndag den 13. og 14. Juni fra kl. 9-15

Tennisskole i Hylke. Lørdag og søndag den 13. og 14. Juni fra kl. 9-15 Kære Hylkeborger, medborger, nabo Du sidder nu med programmet for Hylke Festuge 2015 i hånden, og vi håber, at du vil komme og bakke op om aktiviteterne og være med til at vise hvorfor, og fejre, at Hylke

Læs mere

Lektion 7 Funktioner og koordinatsystemer

Lektion 7 Funktioner og koordinatsystemer Lektion 7 Funktioner koordinatsystemer Brug af grafer koordinatsystemer Lineære funktioner Andre funktioner ligninger med ubekendte Lavet af Niels Jørgen Andreasen, VUC Århus. Redigeret af Hans Pihl, KVUC

Læs mere

FM i fodbold 2013. VELKOMMEN TIL Horsens den 13. 15. september. Indbydelse

FM i fodbold 2013. VELKOMMEN TIL Horsens den 13. 15. september. Indbydelse FM i fodbold 2013 VELKOMMEN TIL Horsens den 13. 15. september Indbydelse Forbundsmesterskaber i Fodbold. Horsens KFUM har i år fornøjelsen at invitere ungdomsspillere til tre festlige dage med fodbold,

Læs mere

Rentesregning. 6 1650 kr. 6 % 75 dg

Rentesregning. 6 1650 kr. 6 % 75 dg Rentesregning 1. Find antallet af rentedage fra/til: Fra... Til... 1 6. januar 15. juni 2 18. september 29. november 3 17. marts 19. juli 4 13. februar 11. oktober 5 22. april 17. december 6 30. maj 17.

Læs mere

7. 11. august 2013 1.Præmie: En ipad

7. 11. august 2013 1.Præmie: En ipad International Ungdomsturnering i Odense Bowlinghal 7. 11. august 2013 1.Præmie: En ipad Se mere på siden tilmelding og priser INVITATION BOWLING Odense Bowlinghal har den store fornøjelse at invitere unge

Læs mere

stævne 2012 i indefodbold Sport & Kulturcenter Brovst Damengvej 2 9460 Brovst Fredag, lørdag og søndag 17. 19. februar 2012

stævne 2012 i indefodbold Sport & Kulturcenter Brovst Damengvej 2 9460 Brovst Fredag, lørdag og søndag 17. 19. februar 2012 Velkommen til stævne 2012 i indefodbold i Sport & Kulturcenter Brovst Damengvej 2 9460 Brovst Fredag, lørdag og søndag 17. 19. februar 2012 Velkommen Der er i år tilmeldt 139 hold fordelt på rækkerne fra

Læs mere

Fredericia forenede Fodboldklubber Fredericia.dk. Referat af bestyrelses møde den 29. august 2013

Fredericia forenede Fodboldklubber Fredericia.dk. Referat af bestyrelses møde den 29. august 2013 Fredericia forenede Fodboldklubber Fredericia.dk Referat af bestyrelses møde den 29. august 2013 Dagsorden for bestyrelses møder i Fredericia f.f. 1 Gennemgang og godkendelse af sidste referat 2 Nyt fra

Læs mere

SÅ GÅR DET LØS.. D. 30.august 3. september

SÅ GÅR DET LØS.. D. 30.august 3. september SÅ GÅR DET LØS.. Byfest 2017 D. 30.august 3. september Forsamlingshuset, Fællesrådet, FDF Spejderne, Fritidsklubben og Idrætsforeningen har udarbejdet programmet til dette års byfest. HUSK TILMELDINGSFRIST

Læs mere

Vandpoloturneringen er en åben turnering med mulighed for at deltage med klubhold, byhold og landshold.

Vandpoloturneringen er en åben turnering med mulighed for at deltage med klubhold, byhold og landshold. INVITATION VANDPOLO Kære vandpolospillere, trænere, dommere og familier, Det er en stor glæde igen at invitere alle unge med interesse for vandpolo til Hans Christian Andersen City Games Vandpolostævne.

Læs mere

Brøndby byder velkommen til Brøndby cup 2011

Brøndby byder velkommen til Brøndby cup 2011 Brøndby byder velkommen til Brøndby cup 2011 Igen i 2011 byder Brøndby IF velkommen til en stor international ungdomsfodbold turnering Mange drenge og piger fra hele verdenen har gennem årene gæstet Brøndby

Læs mere

MATEMATIK, MUNDTLIG PRØVE TEMA: REJSE TIL DUBAI

MATEMATIK, MUNDTLIG PRØVE TEMA: REJSE TIL DUBAI I er to venner, der gerne vil en tur til Dubai til januar, og I undersøger nu, om det kan betale sig at bestille en pakkerejse gennem et rejsebureau, eller om I selv kan arrangere turen billigere. I bor

Læs mere

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Program Byfest for 2014 Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Bjerregrav 2015 Den 11. - 14. juni Program Torsdag d. 11. juni Programmet er foreløbigt, og der kan komme ændringer/justeringer

Læs mere

Familien tog toget fra Frederikshavn kl. 9.40. De skal ankomme til Århus kl. 12.20. Hvor lang tid tager familiens togtur?

Familien tog toget fra Frederikshavn kl. 9.40. De skal ankomme til Århus kl. 12.20. Hvor lang tid tager familiens togtur? Maria og hendes familie vil en tur til København. De skal køre over Storebæltsbroen. Først tænker de på at køre frem og tilbage lørdag. En lørdagsbillet over Storebælt koster 330 kr. Men de beslutter,

Læs mere

ALBERTSLUND HÅNDBOLD. Indbyder hermed til. TILMELDING PÅ: www.aghaandbold.dk NY. Sportyfied cup. 1. og 2. juni 2013.

ALBERTSLUND HÅNDBOLD. Indbyder hermed til. TILMELDING PÅ: www.aghaandbold.dk NY. Sportyfied cup. 1. og 2. juni 2013. ALBERTSLUND HÅNDBOLD Indbyder hermed til Sportyfied cup 1. og 2. juni 2013. Det er med stor glæde, at vi igen i år kan invitere til stævne i Albertslund, denne gang for 43. gang og denne gang med ny hovedsponsor

Læs mere

Ferielandet Danmark - camping

Ferielandet Danmark - camping Ferielandet Danmark - camping I skal nu udforske Danmark med campingbriller på. 3 familier eller venner skal på camping, og I skal finde ud af hvorhen, og så skal I også arrangere turen. De har hver især

Læs mere

FS10 2012. Golf klubben

FS10 2012. Golf klubben FS10 2012 Golf klubben 1 Klubben Hammel Golf Klub blev grundlagt i januar 1992. 1 1, Hvor mange år har klubben eksisteret i? I Hammel Golf Klub bruger de en del strøm. De bruger årligt 43 995 kwh i klubhuset

Læs mere

FODBOLDSTÆVNE. Kære fodboldspillere, trænere og familier.

FODBOLDSTÆVNE. Kære fodboldspillere, trænere og familier. FODBOLDSTÆVNE Kære fodboldspillere, trænere og familier. Det er os en stor glæde at invitere unge fodboldspillere fra hele verden til den første udgave af Hans Christian Andersen City Games Fodboldstævne.

Læs mere

Opstartsstævne i Horsens IC for U8 til og med U18 27 28 29. september 2013

Opstartsstævne i Horsens IC for U8 til og med U18 27 28 29. september 2013 - Because Basketball matters.. Opstartsstævne i Horsens IC for U8 til og med U18 27 28 29. september 2013 HIC Bredde indbyder til endnu et fantastisk ungdomesstævne i Horsens. Stævnet afholdes fra d. 27-29.

Læs mere

Invitation til sæsonafslutning 2013 for U5 (2009) til og med U12 (2002) Safari Fodbold Cup 2013

Invitation til sæsonafslutning 2013 for U5 (2009) til og med U12 (2002) Safari Fodbold Cup 2013 Invitation til sæsonafslutning 2013 for U5 (2009) til og med U12 Safari Fodbold Cup 2013 Søndag d. 22. september 2013 DBU Jylland Region 3 og har igen fornøjelsen at indbyde til Safari Fodbold Cup, som

Læs mere

Referat fra forældremøde i Life Tour d. 29/4 2013 på Café Klare

Referat fra forældremøde i Life Tour d. 29/4 2013 på Café Klare Referat fra forældremøde i Life Tour d. 29/4 2013 på Café Klare 1. Velkomst 2. Valg af referent & ordstyrer Anja er referent og Elin er ordstyrer 3. Præsentation af nye forældre/ pårørende Præsentationsrunde

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

TAG MED PÅ TILSKUERREJSE TIL VM i PARIS AUGUST 2010

TAG MED PÅ TILSKUERREJSE TIL VM i PARIS AUGUST 2010 TAG MED PÅ TILSKUERREJSE TIL VM i PARIS AUGUST 2010 Kun 12 pladser tilbage Sidste tilmeldingsfrist den 18. juni 2010 Velkommen til Paris byernes by Årets VM afholdes i Paris, som vel næsten ikke behøves

Læs mere

ALBERTSLUND HÅNDBOLD. Sportyfied Cup. 31. maj og 1. juni 2014

ALBERTSLUND HÅNDBOLD. Sportyfied Cup. 31. maj og 1. juni 2014 ALBERTSLUND HÅNDBOLD Indbyder hermed til Sportyfied Cup 31. maj og 1. juni 2014 Det er med stor glæde, at vi igen i år kan invitere til stævne i Albertslund, denne gang for 44. gang og endnu en gang med

Læs mere

Bilag 13: Meningskondensering af interview 2 med ung pige, udeboende

Bilag 13: Meningskondensering af interview 2 med ung pige, udeboende Bilag 13: Meningskondensering af interview 2 med ung pige, udeboende Overordnet kløft Viden Penge Konkret kløft Nutid hvordan bridger IP? Fortid hvilke erfaringer har IP med sig? Hvem kan IP tale økonomi

Læs mere

Se den opdaterede vagtplan på Norbohuset.dk Der afholdes medhjælper fest sidst i august.

Se den opdaterede vagtplan på Norbohuset.dk Der afholdes medhjælper fest sidst i august. Har du mulighed for at hjælpe, til en eller flere af vores aktiviteter kan du kontakte de ansvarlige for de enkelte boder og aktiviteter herunder. Fodbold - Mikael 60231725 Børne diskotek - Martin 2065

Læs mere

Mallorca -vandring i og omkring Tramuntana bjergene Lørdag 13. oktober lørdag 20. oktober 2018 Dagsprogram - Tur 2.

Mallorca -vandring i og omkring Tramuntana bjergene Lørdag 13. oktober lørdag 20. oktober 2018 Dagsprogram - Tur 2. Mallorca -vandring i og omkring Tramuntana bjergene Lørdag 13. oktober lørdag 20. oktober 2018 Dagsprogram - Tur 2. Dag 1. Ankomst til Palma de Mallorca Bus fra Lufthavnen til Hotel Marina i Puerto de

Læs mere

ALBERTSLUND HÅNDBOLD Indbyder hermed til D A N S K E BANK CUP

ALBERTSLUND HÅNDBOLD Indbyder hermed til D A N S K E BANK CUP ALBERTSLUND HÅNDBOLD Indbyder hermed til D A N S K E BANK CUP Ungdomshåndboldstævne for 41. gang 4. og 5. juni 2011. Det er med stor glæde, at vi i år inviterer til stævne i Albertslund for 41 gang. Der

Læs mere

NYHED VED OVERNATNING PÅ SKOLE ELLER VORES TELTPLADS ER 425 KR. NÅR DET BESTILLES SAMMEN MED SE PRISER FOR OVERNATNING OG MAD ANDET STED I

NYHED VED OVERNATNING PÅ SKOLE ELLER VORES TELTPLADS ER 425 KR. NÅR DET BESTILLES SAMMEN MED SE PRISER FOR OVERNATNING OG MAD ANDET STED I NYHED VED OVERNATNING PÅ SKOLE ELLER VORES TELTPLADS ER HOLDGEBYR PR. HOLD SOM OVERNATTER KUN 425 KR. NÅR DET BESTILLES SAMMEN MED HOLDTILMELDING, FOR MIN. 6-7 PERSONER SE PRISER FOR OVERNATNING OG MAD

Læs mere

LÆS BARE LØS. A. Sæt ring om tallet ved de to sætninger, der passer til tegningen - som vist. 2. Det er en tiger. 3. Dette er ikke en klovn.

LÆS BARE LØS. A. Sæt ring om tallet ved de to sætninger, der passer til tegningen - som vist. 2. Det er en tiger. 3. Dette er ikke en klovn. LÆS BARE LØS A. Sæt ring om tallet ved de to sætninger, der passer til tegningen - som vist.. Han maler en lille ko.. Her er en glad lille pige. 2. Hun maler en ko. 2. Han råber vist noget. 3. Hun maler

Læs mere

Afholder Mini kvalifikation til forbundsmesterskaber i TeamGym i samarbejde med. d. 18. 19. april 2015 i Frederikshavn

Afholder Mini kvalifikation til forbundsmesterskaber i TeamGym i samarbejde med. d. 18. 19. april 2015 i Frederikshavn Afholder Mini kvalifikation til forbundsmesterskaber i TeamGym i samarbejde med d. 18. 19. april 2015 i Frederikshavn Kære gymnaster, instruktører og dommere. Det er med stor fornøjelse, at Springteam

Læs mere

PROGRAM. Torsdag d. 31. maj 2012. 17.00 Pladsen og cafeen åbner. 17.00-19.00 TOUR DE FUT (sponsorløb)

PROGRAM. Torsdag d. 31. maj 2012. 17.00 Pladsen og cafeen åbner. 17.00-19.00 TOUR DE FUT (sponsorløb) PROGRAM Torsdag d. 31. maj 2012 17.00 Pladsen og cafeen åbner 17.00-19.00 TOUR DE FUT (sponsorløb) Vind flotte præmier for fleste kørte kilometer eller fleste sponsorkroner. 18.00- FUT løb for ALLE 4,5

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Balatonfüred Cup 2017

Balatonfüred Cup 2017 Balatonfüred Cup 2017 Team Helsinge Håndbold - For piger & drenge årgang 97 til og med 04 Søndag d. 02/7 til søndag d. 09/7 Balatonfüred Cup 2017 Team Helsinge Håndbold deltager for første gang i det dansk

Læs mere

NU MED MULIGHED FOR AT TILMELDE SOM U-19 OG U-23

NU MED MULIGHED FOR AT TILMELDE SOM U-19 OG U-23 NYHED NYHED NU MED MULIGHED FOR AT TILMELDE SOM U-19 OG U-23 ALBERTSLUND HÅNDBOLD Indbyder hermed til Sportyfied Cup 6. og 7. juni 2015 Det er med stor glæde, at vi igen i år kan invitere til stævne i

Læs mere

Velkommen til Silkeborg Swim Cup 2015 den. 21-23 august.

Velkommen til Silkeborg Swim Cup 2015 den. 21-23 august. Velkommen til Silkeborg Swim Cup 2015 den. 21-23 august. Det er en fornøjelse igen i år at kunne byde velkommen til Silkeborg Swim Cup. 2015-udgaven afholdes helt i samme ånd som tidligere. Vi starter

Læs mere

John Landbo. Inger H. Nielsen Mobil: 99 70 62 81. Jan Majgaard. Johs. Odgaard. Mobil: 99 70 62 83

John Landbo. Inger H. Nielsen Mobil: 99 70 62 81. Jan Majgaard. Johs. Odgaard. Mobil: 99 70 62 83 Velkommen til infomøde Toscana 2013 Personale John Landbo Mobil: 99 70 62 82 Inger H. Nielsen Mobil: 99 70 62 81 Jan Majgaard Mobil: 99 70 62 84 Johs. Odgaard Mobil: 99 70 62 83 Rejseplan Mødetid på Morsø

Læs mere

SØNDAG D. 21. MAJ FREDAG D. 19. MAJ LØRDAG D. 20. MAJ

SØNDAG D. 21. MAJ FREDAG D. 19. MAJ LØRDAG D. 20. MAJ FREDAG D. 19. MAJ SØNDAG D. 21. MAJ Kl. 14.00 17.00: Kl. 15.00 19.00: Dansens dag Spisebilletter til gris sælges fra kl. 16.00 I løbet af søndagen får vi besøg af Haderslev Kommunes Sundhedsbus, Skibelund

Læs mere

Sponsor Cykel Løb! - hvor langt kan du cykle?

Sponsor Cykel Løb! - hvor langt kan du cykle? Sponsor Cykel Løb! - hvor langt kan du cykle? Søndag den 26. juni 2011 er der cykelløb i Over Vindinge. Overskuddet går til Sværdborg Friskoles Støtteforening. Hvis du vil være med så gør følgende: Find

Læs mere

Dansk Cabby Club KR. HIMMELFARTSTRÆF TIL EGESKOV SLOT. 16 20. MAJ 2012.

Dansk Cabby Club KR. HIMMELFARTSTRÆF TIL EGESKOV SLOT. 16 20. MAJ 2012. KR. HIMMELFARTSTRÆF TIL EGESKOV SLOT. 16 20. MAJ 2012. Så er det tid til at opleve noget kulturelt. Vi skal besøge Egeskov slot fredag d. 18. maj. Vi skal bo på DCU Camping Åbyskov - http://www.camping-aabyskov.dk/

Læs mere

2-3. JUNI 2012 ALBERTSLUND CUP 2012 POWERED BY:

2-3. JUNI 2012 ALBERTSLUND CUP 2012 POWERED BY: 2-3. JUNI 2012 ALBERTSLUND CUP 2012 POWERED BY: VELKOMMEN TIL ALBERTSLUND CUP 2012 2. OG 3. JUNI Vi ved alle, at idræt og motion er dannende og vanedannende. Det giver fysisk og psykisk velvære at røre

Læs mere

International Inner Wheel Convention

International Inner Wheel Convention Invitation til SPONSORERING & UDSTILLING International Inner Wheel Convention 7-9 maj 2015 København, Danmark Velkommen til København! Invitation 16. International Inner Wheel Convention i København 2015

Læs mere

KM i fodbold 2009. VELKOMMEN TIL Roskilde den 28. 30. august. Indbydelse marts 2009

KM i fodbold 2009. VELKOMMEN TIL Roskilde den 28. 30. august. Indbydelse marts 2009 KM i fodbold 2009 VELKOMMEN TIL Roskilde den 28. 30. august Indbydelse marts 2009 KFUM Mesterskaber i Fodbold. Roskilde KFUM har i år fornøjelsen at invitere ungdomsspillere til tre festlige sommerdage

Læs mere

Opgave 1: Find forholdsordene i sætningerne

Opgave 1: Find forholdsordene i sætningerne Forholdsord fortæller os, hvor noget er i forhold til en anden ting. Fx: Bogen lå på bordet Haven var foran huset Forholdsord kan være: I, under, over, ved siden af, foran, ved, bagved, fra, på, igennem

Læs mere

Sæby HK håndbold for alle. InvItatIon. Nyhed. Sæby HK SprInteren. - med hele familien i hallen. Fredag den 1. november kl. 19.00 i Sæby Fritidscenter

Sæby HK håndbold for alle. InvItatIon. Nyhed. Sæby HK SprInteren. - med hele familien i hallen. Fredag den 1. november kl. 19.00 i Sæby Fritidscenter Nyhed - håndbold for alle... SÆBY HK InvItatIon Sæby HK SprInteren - med hele familien i hallen Fredag den 1. november kl. 19.00 i Sæby Fritidscenter velkommen til FamILIeaFten med CyKeLSponSorLøb Fredag

Læs mere

forhold og procent trin 1 brikkerne til regning & matematik preben bernitt

forhold og procent trin 1 brikkerne til regning & matematik preben bernitt brikkerne til regning & matematik forhold og procent trin 1 preben bernitt brikkerne til regning & matematik forhold og procent, trin 1 ISBN: 978-87-92488-02-2 1. Udgave som E-bog 2003 by bernitt-matematik.dk

Læs mere

ALM BRAND AALBORG CUP

ALM BRAND AALBORG CUP 6-8. november 2015 INGEN KRAVTIDER SUPERFINALER MUSIK, LYS OG STEMNING VERDENSKLASSE BESPISNING SAMLET PRÆMIESUM PÅ 30.000 KR ALM BRAND AALBORG CUP 2015 AALBORG SVØMMEKLUB INDBYDER FOR 26. GANG TIL AALBORG

Læs mere

Velkommen til EUC Nords skolehjem - Hjørring

Velkommen til EUC Nords skolehjem - Hjørring Velkommen til EUC Nords skolehjem - Hjørring Skolehjemmet er for dig... der er i gang med en erhvervsuddannelse og har mere end 5 kvarters transport til skolen. facebook.com/ skolehjem Velkommen På EUC

Læs mere

DANMARKSMESTERSKABER KANO OG KAJAK MARATON 2009

DANMARKSMESTERSKABER KANO OG KAJAK MARATON 2009 1 Dansk Kano- og Kajak Forbund og Odense Kajakklub har hermed fornøjelsen at indbyde til: DANMARKSMESTERSKABER KANO OG KAJAK MARATON 2009 Lørdag den 5. september og Søndag den 6. september På Odense Kanal

Læs mere

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES!

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! PROGRAM For dit nærmiljø i 2014 Gundersted Borgerforening Michael, Sanne, Svend Erik, Ulrik og Åse JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! KOM OG VÆR MED! 40 år - men ej fed og færdig! I år er det 40 år siden

Læs mere

Velkommen til Tom Dåses Returskole

Velkommen til Tom Dåses Returskole Velkommen til Tom Dåses Returskole Hej, jeg hedder Glas-Mads. Velkommen til vores opgavebog. Mit navn er Petra Plast. Vi skal både regne og tegne og gætte. Jeg hedder Tom Dåse. Har du lyst til at blive

Læs mere

TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens

TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens Dag-arrangement. Manualen er delt op tre i afsnit om henholdsvis

Læs mere

ALBERTSLUND HÅNDBOLD Indbyder hermed til DANSKE BANK CUP

ALBERTSLUND HÅNDBOLD Indbyder hermed til DANSKE BANK CUP ALBERTSLUND HÅNDBOLD Indbyder hermed til DANSKE BANK CUP Ungdomshåndboldstævne for 40. gang 5. og 6. juni 2010. Det er med stor glæde, at vi i år inviterer til store 40 års jubilæumsstævne i Albertslund.

Læs mere

Regn Den Fynske Landsby ud - Et praktisk matematikforløb i Den Fynske Landsby

Regn Den Fynske Landsby ud - Et praktisk matematikforløb i Den Fynske Landsby Regn Den Fynske Landsby ud - Et praktisk matematikforløb i Den Fynske Landsby Opgavesæt til Gruppe 2: Jens Rasmussen, den gamle træskomager, er netop afgået ved døden efter et langt godt liv som træskomager.

Læs mere

Gældende bestemmelser for Schæferhundeklubben for Danmark Kreds 30 Greve

Gældende bestemmelser for Schæferhundeklubben for Danmark Kreds 30 Greve Gældende bestemmelser for Schæferhundeklubben for Danmark Kreds 30 Greve Gældende Oktober 2013 Træningsplads og arealer... 2 Indskrivning... 2 Betaling... 2 PRØVER... 3 Kredsens præmieregler/tilskud...

Læs mere

PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni

PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni Pris for turen excl. drikkevarer Dobbeltværelse m/morgenbuffet og aftensmad Tillæg for Enkeltværelse 3.195.- kr. plus 250.- kr. Inkluderet

Læs mere

Tal om skrald 1. Opgavesæt om metal Hvor mange af dem her bliver det?

Tal om skrald 1. Opgavesæt om metal Hvor mange af dem her bliver det? 1. Opgavesæt om metal Peter) og deres to børn Caroline og Jonas. Familien Falk elsker dåsemad. I løbet af en uge spiser de 3 dåser flåede tomater, 1 dåse majs, 1 dåse søde ærter, 2 dåser med bønner, 1

Læs mere

Kapitel 3 Lineære sammenhænge

Kapitel 3 Lineære sammenhænge Matematik C (må anvendes på Ørestad Gymnasium) Lineære sammenhænge Det sker tit, at man har flere variable, der beskriver en situation, og at der en sammenhæng mellem de variable. Enhver formel er faktisk

Læs mere

BIF-CUP BRANDE. u n g d o m s f o d b o l d for hold på alle niveauer. (Drenge U8 U17 / Piger U8 U15) 2. 5. juli NYT NYT NYT

BIF-CUP BRANDE. u n g d o m s f o d b o l d for hold på alle niveauer. (Drenge U8 U17 / Piger U8 U15) 2. 5. juli NYT NYT NYT BIF-CUP BRANDE International u n g d o m s f o d b o l d for hold på alle niveauer (Drenge U8 U17 / Piger U8 U15) 2. 5. juli 2015 NYT NYT NYT - udvides med U-8 drenge og U-8 piger (Mini BIF-Cup afholdes

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Januar 2015. Godt nytår. Go-Kart

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Januar 2015. Godt nytår. Go-Kart Godt nytår Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Januar 2015 Jeg håber, at I alle er kommet godt ind i det nye år. Jeg håber, at 2015 vil blive et rigtig godt år for dig, for dine venner og for alle

Læs mere

INVITATION VANDPOLO-STÆVNE

INVITATION VANDPOLO-STÆVNE INVITATION VANDPOLO-STÆVNE Kære aktive, trænere, dommere og familier. Det er en stor glæde at invitere alle med interesse i vandpolo til den første udgave af Hans Christian Andersen City Games Vandpoloturnering.

Læs mere

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Tlf.: 7649 6000 Tlf.: 7586 5533 Aktiv Familie Ferie... med sjove udfordringer & skønne natur- og friluftsoplevelser Drømmer I om at slippe hverdagens daglige gøremål,

Læs mere

Indvandreren Ivan. Historien om et godt fællesskab

Indvandreren Ivan. Historien om et godt fællesskab Indvandreren Ivan Historien om et godt fællesskab Ih, hvor jeg føler mig underlig i denne her by!, tænkte jeg den første gang, jeg gik mig en tur i byen, da vi lige var ankommet. Mit hjemland, Argentina,

Læs mere

Tennissommerskole i Odder Tennisklub

Tennissommerskole i Odder Tennisklub Tidspunkt Februar/marts Tilmelding til DTF Aktion og kommentarer Mail fra DTF om tennissommerskole. Klubben skal tilmelde sig en tennisskolepakke inden en bestemt dato (medio april). Gør opmærksom på ved

Læs mere

Velkommen til Dana Cup Hjørring 2016 25. 30. juli

Velkommen til Dana Cup Hjørring 2016 25. 30. juli Velkommen til Dana Cup Hjørring 2016 25. 30. juli Kom og mød resten af Verden I Hjørring, Danmark * Enestående international atmosfære. * Sportslig udfordring. * Sociale oplevelser og erfaringer. * Kulturel

Læs mere

Vänersborg og omegn har oplevelser for hele familien og for enhver smag. Hotel Hehrne Kök & Konferens. Hotellet tilbyder

Vänersborg og omegn har oplevelser for hele familien og for enhver smag. Hotel Hehrne Kök & Konferens. Hotellet tilbyder Hotel Hehrne Kök & Konferens Dette hyggelige hotel ligger i fantastiske naturomgivelser, bare 5 minutter fra Vänersborgs centrum. Vänersborg og omegn har masser at byde på for enhver smag og alle aldre.

Læs mere

NYTÅRSstævnet. 28-29 dec 2010.

NYTÅRSstævnet. 28-29 dec 2010. NYTÅRSstævnet. 28-29 dec 2010. www.asv.dk Byder velkommen til Nytårsstævne 2010 Traditionen tro indbyder Aarhus Studenternes Volleyballforening til årets nytårsstævne i dagene mellem jul og nytår! I år

Læs mere

grafer og funktioner trin 2 brikkerne til regning & matematik preben bernitt

grafer og funktioner trin 2 brikkerne til regning & matematik preben bernitt brikkerne til regning & matematik grafer og funktioner trin 2 preben bernitt brikkerne til regning & matematik grafer og funktioner, trin 2 ISBN: 978-87-92488-12-1 1. Udgave som E-bog 2003 by bernitt-matematik.dk

Læs mere

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo ---

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo --- Deltagere: Michelle, Marianne R, Pernille, Michael og Ove Personale: Rita, Karen og Kurt Mandag den 26. juli. Dagen begyndte tidligt med bad og morgenmad. Kurt pakkede bussen medens der blev spist morgenmad.

Læs mere

Hermed indbydes til Talentstævne 2015, som traditionen tro ligger weekenden uge 33, den 14.- 15.- 16. august

Hermed indbydes til Talentstævne 2015, som traditionen tro ligger weekenden uge 33, den 14.- 15.- 16. august 2015 Hermed indbydes til Talentstævne 2015, som traditionen tro ligger weekenden uge 33, den 14.- 15.- 16. august Talentstævne kun for piger Talentstævnet har eksisteret siden 1993, hvor Stensballe IK

Læs mere

Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Juni 2014

Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Juni 2014 Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Juni 2014 Nu er det sommer Og hvor det herligt. Så er der gået en måned siden alle I nye begyndte i klubben og jeg oplever at I faldet godt til. Har du spørgsmål

Læs mere

Referat fra forældremøde d. 24/9-2013 kl. 19 på Cafe Klare. 3. Præsentation af nye forældre/ pårørende

Referat fra forældremøde d. 24/9-2013 kl. 19 på Cafe Klare. 3. Præsentation af nye forældre/ pårørende Referat fra forældremøde d. 24/9-2013 kl. 19 på Cafe Klare 1. Velkomst Rigtig flot fremmøde af forældre. 2. Valg af referent & ordstyrer Referent: Michelle, ordstyrer: Elin 3. Præsentation af nye forældre/

Læs mere

Dronning Dorothea Cup Kolding 2013 26., 27., 28. april 2013

Dronning Dorothea Cup Kolding 2013 26., 27., 28. april 2013 Dronning Dorothea Cup Kolding 2013 26., 27., 28. april 2013 Kolding Svømmeklub og Slotssøbadet har hermed fornøjelsen at indbyde din klub til et enestående stævne, afviklet i to bassiner samtidigt! Et

Læs mere

Ramsing cup 2014. Sæt kryds i kalenderen første weekend i august.

Ramsing cup 2014. Sæt kryds i kalenderen første weekend i august. Ramsing cup 2014 Sæt kryds i kalenderen første weekend i august. Igen i år vil Kirkeby IF sende børne og ungdomshold af sted til Ramsing Cup, som afholdes i Spjald, mellem Holstebro og Skjern. Ramsing

Læs mere

Spørgsmål til. elever BØRN, UNGE OG ALKOHOL. Dialog et spil om holdninger

Spørgsmål til. elever BØRN, UNGE OG ALKOHOL. Dialog et spil om holdninger Spørgsmål til elever BØRN, UNGE OG ALKOHOL Dialog et spil om holdninger Elever FORMÅL At I hører hinandens synspunkter og erfaringer. At gruppen diskuterer disse. At give ideer til fælles normer. At give

Læs mere

DGI Fodbold. www.dgi.dk. DGI Træningslejre 2014. For drenge og piger. www.dgi.dk/fodbold

DGI Fodbold. www.dgi.dk. DGI Træningslejre 2014. For drenge og piger. www.dgi.dk/fodbold DGI Fodbold 1 DGI Træningslejre 2014 For drenge og piger /fodbold 2 Indholdsfortegnelse Unik træningslejr før sæsonstart 2014 3 Træningslejr på Vejle Idrætshøjskole 4 Træningslejr Vojens Gymnastik- & Idrætsefterskole

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015. Praktisk info vedr. sommerferien:

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015. Praktisk info vedr. sommerferien: Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015 Sol, sommer & ferietid for alle... Endelig sommerferie og skolefri, så kom ned i din klub og se hvad vi har fundet på. Mange er med klubben på

Læs mere

Sind Oplevelser i fællesskab med andre

Sind Oplevelser i fællesskab med andre Ny adresse Hjemmeside Sind klubben sindklubbenherning.dk Nygade 2-4 7400 Herning : 97223064 Vigtige meddelelser: ilmeldinger/ Du er først tilmeldt et betaling: arrangement når du har betalt! Penge refunderes

Læs mere

3 O iari. 2013 INDGÅET

3 O iari. 2013 INDGÅET DSK-LMKHXNC - fb-skan - -- - :49 - SEPBARCODE: OU8 / -^ O iari. INDGÅET Aabenraa kommune Skelbækvej 6 Aabenraa Att. Kultur & Fritidsudvalget Aabenraa. januar Ansøgning Titel: Arr.dato: Sted; Ansøger: Beløb

Læs mere

Restaurant Petit. Før du læser bogen

Restaurant Petit. Før du læser bogen OPGAVER TIL Restaurant Petit NAVN: Før du læser bogen OPGAVE 1 1. Læs teksten på bagsiden af bogen Hvor er Jacob og Lone henne? Hvad laver de? Hvorfor tænker Lone på at rejse hjem? Snak om, hvad I synes

Læs mere

Hærvejsløbet 2014 Cykelløbet

Hærvejsløbet 2014 Cykelløbet Hærvejsløbet 2014 Cykelløbet Infomail Hærvejsløbet 2014 står lige for døren. Du er tilmeldt cykelløbet fra Silkeborg til Viborg. Vi glæder os rigtig meget til at se en masse velforberedte cykelryttere

Læs mere

SKOVBAKKEN TENNIS VELKOMMEN TIL UNGDOMSMESTERSKABERNE 2015 I SKOVBAKKEN TENNIS

SKOVBAKKEN TENNIS VELKOMMEN TIL UNGDOMSMESTERSKABERNE 2015 I SKOVBAKKEN TENNIS SKOVBAKKEN TENNIS VELKOMMEN TIL UNGDOMSMESTERSKABERNE 2015 I SKOVBAKKEN TENNIS VELKOMMEN TIL UNGDOMSMESTERSKABERNE 2015 I SKOVBAKKEN Skovbakken Tennis er glade for i samarbejde med Dansk Tennis Forbund

Læs mere

Selve arrangementet i detaljer

Selve arrangementet i detaljer Selve arrangementet i detaljer Tidspunkt Hvilket Ansvarlig i 2015 Ting der kan laves før løbet Skilte skal ses efter og der skal også laves nogle nye. Bages kage 8 stk. Sponsor gave skal hentes hos Spejder

Læs mere

BUM 2006 Slagelse. Hej med dig! Men hvad er det nu egentlig BUM er for noget??? Hvordan kan du deltage? Idrætsgrene.

BUM 2006 Slagelse. Hej med dig! Men hvad er det nu egentlig BUM er for noget??? Hvordan kan du deltage? Idrætsgrene. Hej med dig! BUM 2006 Vi har netop modtaget et brev fra Ahorn, Ringsted, som denne gang er vært for BUM 2006 i den 3.-5. november for Teenager BUM 14-18 år og 17.-19. november for Junior BUM 10-13 år.

Læs mere

Forbundsmesterskaber Junior Finale TeamGym 30-31/5-2015 Odense Idræts Park. Højstrupvej 5, 5200 Odense V. Stævnet afholdes i samarbejde med

Forbundsmesterskaber Junior Finale TeamGym 30-31/5-2015 Odense Idræts Park. Højstrupvej 5, 5200 Odense V. Stævnet afholdes i samarbejde med Forbundsmesterskaber Junior Finale TeamGym 30-31/5-2015 Odense Idræts Park Højstrupvej 5, 5200 Odense V Stævnet afholdes i samarbejde med Bolbro-Gymnasterne & Version 2.2 Bolbro-Gymnasterne Byder velkommen

Læs mere

Spis dig sund og glad - en lille lektie i de gode ting for kroppen

Spis dig sund og glad - en lille lektie i de gode ting for kroppen Spis dig sund og glad - en lille lektie i de gode ting for kroppen Energibehov Din krop har behov for energi hver dag. Energien får du fra maden du spiser Hvor meget og hvad du skal spise hvornår snakker

Læs mere

Rønbjerg Open 1.-2. juni 2013

Rønbjerg Open 1.-2. juni 2013 Rønbjerg Open 1.-2. juni 2013 Windsurfing Kitesurfing Race klasse Open Fun klasse www.ronbjergopen.dk Rønbjerg Open 2013 Nordjydsk Windsurfing Klub indbyder hermed til wind- og kitesurfing stævne i Rønbjerg

Læs mere

KVIK Årgangs Cup 2017

KVIK Årgangs Cup 2017 KVIK Årgangs Cup 2017 Det er med stor fornøjelse, at Svømmeklubben KVIK Kastrup byder velkommen til KVIK Årgangs Cup 2017 Stævnet giver årgangssvømmere mulighed for at konkurrere under super optimale forhold

Læs mere

Jule frokost bag tremmer????

Jule frokost bag tremmer???? FTK nyhedsbrev Februar 2014 ********************************************** Har klubben afholdt den årlige dyst for medlemmerne. Denne gang i en stemning af ølbar. Der var diverse konkurrence måder, så

Læs mere

Informationsaften om Costa Brava Cup 2015. Det er en hyggetur, hvor vi spiller for at vinde

Informationsaften om Costa Brava Cup 2015. Det er en hyggetur, hvor vi spiller for at vinde Det er en hyggetur, hvor vi spiller for at vinde 1 Hvor mange skal med på turen: 43 piger fordelt på 3 hold: U14 U17 U19. ( 41 i bussen) 5 holdledere og trænere ( 4 i bussen) Susan Jørgensen Heidi Østergaard

Læs mere

Vejledning. Forslag. Tør du tale om det?

Vejledning. Forslag. Tør du tale om det? Vejledning Det er en fordel at eleverne har været igennem øvelsen voldsformer før denne øvelse. Vold er mere komplekst end de fleste umiddelbart tror og har mange forskellige ansigter. Der er meget der

Læs mere