Bjørnen HERNING SKAKKLUB. Indhold: Medlemsblad for Herning Skakklub 37.årgang, nr

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bjørnen HERNING SKAKKLUB. Indhold: Medlemsblad for Herning Skakklub 37.årgang, nr"

Transkript

1 Bjørnen Medlemsblad for Herning Skakklub 37.årgang, nr HERNING SKAKKLUB Herning Skakklub har spillelokaler i Vestervangskolens kantine. Der spilles hver mandag aften kl Der er skoleskak fra kl hvor alle unge er velkommen. Herning Skakklubs bestyrelse: Formand: Jens Lund Jensen, Kaj Munks Vænget 21, 7400 Herning, tlf hamborg@post10.tele.dk Kasserer: Arne Sørensen, Spinkebjerg 49, Gjellerup, 7400 Herning, tlf , gitte-arne@mail.dk Sekretær/Turneringsleder: Steen Juul Mortensen, Marievej 7, Snejbjerg, 7400 Herning, tlf , steenjuul@post.tele.dk Søren Gøgsig Broberg, Blomstertoften 191, Tjørring, 7400 Herning, tlf , soeren.goegsig@gmail.com Indhold: Gule ærter aften Herning Byturnering 2012 Tre første runder i Holdturneringerne Kurt Degn, Vestergaardsvænget 14, Tvis, 7500 Holstebro, tlf , kurt.degn@gmail.com Skoleskakledere: Søren Gøgsig Broberg, Blomstertoften 191, Tjørring, 7400 Herning, tlf , soeren.goegsig@gmail.com Leif Hamborg, Silkeborgvej 35 c, st. tv., 7400 Herning, leifhamborg@hotmail.com BJØRNEN redigeres af Kurt Degn, Vestergaardsvænget 14, 7500 Holstebro, tlf , kurt.degn@gmail.com BEMÆRK : Deadline for indlæg til næste nummer af Bjørnen er: Vil komme op i klubben, Indlæg modtages gerne.

2 Formanden har ordet GULE ÆRTER OG LYNSKAK. 37 spillere deltager i årets klubturnering Jesper Maul er på vej til at gentage titlen for 2 gang i træk, da han inden sidste runde fører med 1 point. I holdturneringen hvor der er spillet 3 runder, og Herning deltager i år med ikke mindre end 6 hold. Herning 1 er startet dårligt med 2 store nederlag og 1 sejr, så i det nye år 2013, kan det kun gå fremad. Derimod for Herning 2 i mesterrækken ligger de på en flot 2 plads efter Kjellerup 1. Derudover har Herning hold med i både A B og C rækken. De ligger alle midt i rækken. Dog har holdet i a-rækken, som ligger nr. 4 kun ½ point op til 1 pladsen. Ovenpå holdturneringen sluttede klubben året af med gule ærter, hvor 40 af klubbens spillere deltog. 40 af klubbens medlemmer havde fundet vej til juleafslutningen den 17. december, hvor menuen stod på gule ærter eller pizza. Efter indtagelse af de kulinariske herligheder blev der spillet den sædvanlige lynturnering med tidshandicap, hvor deltagerne ydermere var delt op i klasser. I mesterklassen vandt Søren Søgaard med 6½ points af 7 mulige, mens Erik Søbjerg opnåede 6 points. I 1. klasse vandt Henning Kristensen og Oskar Aspegren med 4 points. I 2. klasse var der også to spillere, der sluttede med 4 points: Niels Jørgen Ottosen og Hans Jensen. I 3. klasse var Simon Amdi suveræn med 5 points af 7 mulige; Dennis Gottenborg Christensen opnåede 3 points. (Steen Juul Mortensen) Året 2013 starter klubben traditionens tro med Årets første træk, hvor der i år deltog 60 spillere. Referat følger i næste nr. Henover foråret starter Midtjylland Open (tidligere Ringkøbing Amt). Jeg håber, at mange af klubbens spillere igen i år vil deltage i denne turnering. Med håbet om, at alle må få et godt skakår, så vil jeg ønske alle godt nytår. (Jens Lund Jensen)

3 Herning Byturnering 2012 Herning skakklub var igen vært for Herning Byturnering, som atter var en meget velbesat turnering med mange deltagere. I alt havde 72 spillere tilmeldt sig. Vinder i mesterklassen blev Niels Jørgen Fries Nielsen fra Esbjerg, som dermed gentog succesen fra 2011-turneringen. Bedste Herning spiller i mesterklassen blev Jesper Maul Vidriksen, som fik en 5. plads med 3 point. Hermed følger pointtavler for alle grupper.

4

5 Holdturneringerne efter 3 runder. 1. Division, gruppe 2 1. Runde 2. Runde 3. Runde

6 Mesterklassen Martin stod godt lige fra start. Claus Kåre Nielsen rokerede kort og straks gik Martin i gang i h-linjen. Den forventede sejr lod dog vente på sig. Tæt på hektisk tidnød overså Martin mat i eet træk, men spillede dog stadig på sejr. Slutspillet kunne jeg ikke vurdere. Umiddelbart stod Claus bedst, men partiet endte dog remis. Leif tabte en centrumsbonde og stod dårligst. I træk 39 havde han valget mellem B6 og F6 til sin dame. Han valgte desværre B6 og partiet var tabt. Med DF6 var remis uundgåelig. 1. Runde 2. Runde Frank kom ud i Skandinavisk og partiet var lige hele vejen. ½-½. Jeg stod (som vanligt) presset efter åbningen. I Niels Kristians tidnød fik jeg tilsyneladende udlignet, for derefter at sætte stillingen over styr trækket efter.. Morten Dam Heinrick Almind C4 e6, Sf3 b6, Sc3 Lb7, e3 Sf6, b3 Le7, Lb2 0-0, Le2 d5, d4 c5. Så er der lagt op til afbytninger. Cxd5 Sxd5, Sxd5 Lxd5, dxc5 Lxc5, 0-0 Le4, Tc1 Sc6, Sd2 Ld3, Lxd3 Dxd3, Dg4 En direkte trussel! e5, Tfd1 f5, Df3 e4, Dg3 Tf7, Sc4 De2, Td2 Dh5, a3 Td8, Txd8 Sxd8, b4 Td7 Morten truer, Heinrick truer igen (mat i bunden), h3 Lf8, Ld4 Sc6, Se5 en fælde, som sort springer i. Sxd4, exd4 Txd4, Db3+ - Kh8, Sf7+ - Kg8, Sh6++ og ½ point var tilfredsstillende efter kampene, men bare 1 mere havde været dejligt! Efter 2 kampe ligger vi midt i feltet. 2. december venter Vorgod. Også en svær modstander (Ref.: Søren Gøgsig) Efter sejr i første runde ventede nu Kjellerups 1. hold, som ikke er af fordums styrke, men dog stadig en meget svær modstander for os. 3. Runde Ole Ø. lagde godt ud med en stormesterremis. Ganske få træk og vores første ½ point var hjemme. Holger spillede sit sædvanlige presspil, kom i et slutspil, tabte en bonde og partiet. Morten spillede et rigtigt godt parti. Heinrick Almind med i rating kom hurtigt til at stå dårligst. Da han tilsyneladende fik udlignet, vandt Morten 3 træk efter! Sådan! Jens fik en binding i E-linjen lige foran kongen og det forstod Peter Kock at udnytte. 1. søndag i advent gik turen til Vorgod. I øvrigt første gang jeg har været i deres lokaler. Jeg kommer gerne igen, hvis resultaterne arter sig som denne søndag! Dagen startede godt! Efter kort tid var vi 5, som havde en bonde i overskud. Leif var først færdig. Han havde mere styr på åbningen end Anders. Det gav hurtigt en bonde, snart en let officer, så et tårn og til sidst dameafbytning. 1-0

7 Martin mødte den i Herning kendte John Klaus Jensen, som fik en dominerende springer placeret på f6 meget irriterende! Det lykkedes Martin at få den byttet og tilbage var et dobbelt tårnslutspil. John Klaus spillede offensivt, byttede et og tårn og stormede frem med d-bonden. Martin ofrede tårnet på bonden og fik sine h & f bønder langt frem. Herefter tilbød han remis, som John Klaus tog imod. Alexander vandt efter få træk en centrumsbonde, men fik ikke udviklet tilstrækkeligt. Han stod herefter næstbedst. Peder Brøgger overså et kontraangreb i sine bestræbelser på at afgøre partiet. Det endte med tårn + 2 bønder til hver og remis. Morten stod hurtigt bedst og vandt med sit sædvanlige sikre spil. Birgits parti var lige i 4 timer, dog med et lille pres fra hendes side. Anstrengelserne bar frugt og dagens reserve kvitterede med vores 3. sejr. Holger blev tilbudt Kelds h-bonde, sagde jatak og så gik det over stok og sten. Begge angreb. Keld via ofre (hist og her en officer), som første gang blev givet tilbage. Det så farligt ud, men modtrusler og Dronningeafbytning gav Holger en vundet stilling. Tårn, 2 springere og 2 bønder mod Tårn og 5 bønder. Jens havde det meste af dagen et lige parti. Springerslutspillet endte dog med at Jesper fik en Dronning for sin springer. Det endte med Dame mod Jens springer og 1 bonde, med begrænset tid. Jens holdte heldigvis det halve point. Jeg vandt tidligt en bonde, men tillod Mogens at komme ind i stillingen. Det blev ikke til mere en remis. 6 2 var et fint resultat og vi ligger pt. på 2. pladsen! (Ref.: Søren Gøgsig) 1. Runde Så kom den nye holdturnering i gang, og Harry der er ny på holdet havde ikke meget besvær med at vinde sin kamp der allerede var vundet efter 2 timer. Oskar kom også godt fra start og så ud til at vinde men en mindre fejl gjorde at det endte remis. Henning Lund spillede på den svære 1.bræt og måtte indkassere et nederlag. Frank stod ganske godt men havde ikke fået alle detaljer med i angrebet og tabte. Birgit plejer at kæmpe til det sidste, det gjorde hun også men de var ikke nok denne gang. Jeg fik lagt et godt pres som det lykkedes at udnytte til sejr. Henning K. så længe ud til at skulle nøjes med remis, men en grov fejl fra modparten, sikrede sejren. Nu sad Svend som sidste mand og kunne afgøre om det skulle blive en sejr eller nederlag til holdet. Han valgte det sikre og tog remis. Dermed endte vores første kamp 4 4 et fornuftigt resultat. (Ref.: Arne Sørensen) 2. Runde A-klassen Det var en af disse kampe der kunne gå begge veje, da styrkeforholdet var meget lige, dog med en lille rating overvægt til skive. Vi kom dog godt fra start, for efter et par timer havde Kurt bragt os foran.

8 Svend der altid er god for en halv svigtede heller ikke denne gang. Birgit kæmper som altid men det var ikke nok denne gang. Frank vandt bonde og vandt yderlig en kvalitet, herefter var sejren let at køre hjem. Hennings parti lå lang tid og vippede frem og tilbage, men uden jeg nåede at se det havde Henning tabt. B-klassen (Herning 4 og 5) Oskar spillede igen en solid kamp var lige det skarpere i slutspillet der gjorde, at han kunne hente en sejr. Ulf var ude i en meget spændende parti, men også han fandt de rigtige løsninger til sidst. Jeg kom ret hurtig til at stå dårlig, fik mig kæmpet tilbage til en god stilling, hvorefter jeg tabte på tid. (Ref.: Arne Sørensen) 1. Runde (Herning 4 mod Herning 5) 3. Runde En ny turnering startede men at de 2 Herninghold skulle mødes i B-rækken. Per mod Peder, en kamp jeg ikke så meget til pga. rigelig at se til i egen kamp. Men ud af øjenkrogene så det ud til at Per stille og rolig tog overmagten og sejrede. Holstebro var stærkest på de 4 øverste brætter hvorimod vi var favoritter på de 4 nederste, så det kunne blive lidt af hvert. Vi havde igen fået Kurt med og der gik ikke mere ind godt en time før han havde bragt os foran. Svend vandt ret hurtigt en kvalitet og bragte os yderlig foran. Birgit var den tredje på lystavlen men måtte nøjes remis. Oskar spillede igen et solidt parti, trods ca. 200 mindre i rating, havde han fuldstændig styr på kampen. Jeg klarede en remis hjem da slutspillet endte med uens farvede løbere. Tilbage sad Frank og Ulf og kæmpede bravt, men de måtte begge se sig slået i slutspillet, men da var sejren allerede i hus. (Ref.: Arne Sørensen) Thomas der i bytuneringen havde tabt til sin modstander Hans, var opsat til at tage revanche. Det lykkedes for Thomas at erobre en bonde i starten, men blev alligevel truet inden Thomas fik stabiliseret stillingen og satte et kraftig bondeangreb ind og vandt. Kurt mod Niels J. Her kom Kurt bedst i gang og vinder en bonde. Kurt udvikler partiet positiv for ham og en bonde iler afsted for at blive til en dronning, denne angreb koster Niels J. dyrt og Kurt får sin anden dronning og vinder partiet. Aftenens sidste kamp er med Martin og Nasser. Her fik Nasser en god start og vinder en officer for en bonde. Men langsom får Martin erobret flere bønder og afbytninger. Mod slutningen har Martin 4 fribønder og det var for meget for Nasser, der må man sige kæmpede til det sidste. Selv om Herning 4 vandt en sikker sejr på papiret, var holdet nu ikke så overlegen, alle havde en god og forholdsvis lige kamp. (Ref.: Thomas Stubkjær)

9 2. Runde (Herning 4) 3. Runde (Herning 4) Vores 2. kamp var mod Kjellerup der var noget højere ratet end vi var. Per skulle blive den første der tabte. Bliver overrasket af en aggressiv springer med dronning i baggrunden og opgiver. Så blev det Martins tur, Martin havde ellers godt styr på spillet og var truende, men en springertræk fra modspilleren tog fuldstændig en drejning af partiet og Martin måtte kort efter opgive. Thomas havde stor respekt for sin modspiller og var meget tilbageholdende i spillet. Det blev til en del afbytninger, og da bønderne blev mere og mere låst, og ingen kunne komme igennem til noget tog man remis. Det samme skete i Kurts parti, der for mig at se var jævn lige fra start til slut. (Ref.: Thomas Stubkjær) 2. Runde (Herning 5) Med lidt bange anelser kørte vi mod Ikast. De var noget stærkere end os og et afbud fra Per, der var blevet syg, gjorde det ikke nemmere. Men det gik nu ikke så galt. Kurts kamp mod Henning Pedersen så jeg ikke meget til, men den rutinerede Henning kørte vist en sikker sejr hjem. Martin så jeg var ude i en noget kompliceret parti. Var truet, men lavede en flot afslutning og vandt, måske lidt heldig. Vores indkaldte reserve Peder Henry kom lidt dårlig fra start, tabte en bonde og stod ikke for godt, med spillede sig op og en fremstormende bonde kunne ikke forhindres at give dronning. Sejr til Peder H. på flot spil. På dette tidspunkt tilbød Thomas Remis, men modstanderen ville lige give sig selv en chance mere. Det blev en lang lang parti, men Poul satsede og vandt. Resultatet 2-2 kunne vi være godt tilfreds med. (Ref.: Thomas Stubkjær) 3. Runde (Herning 5) Efter vi i første runde blev sat på plads af Herning 4. Skulle vi prøve om, vi kunne klare os bedre mod Skive. Da vi ankom, var Herning 3 lige kommet, de skulle også spille mod Skive, det kan godt have en fordel. Birgit forhørte straks efter vi var ankommet, om ikke vi skulle fylde bilerne, efter som vi blev færdige med at spille, sådan at vi ikke behøvede at vente på hinanden. Det blev der ikke brug for, måske en anden gang. Mod Skive skulle vi have en mulighed for at klare os, men det går som bekendt ikke altid som forventet. Nasser og Hans fik remis, Peder Henry og undertegnede tabte. Efter spændende partier kunne vi køre mod Herning med et point i behold efter to kampe og håbe på bedre held i næste kamp. (Ref.: Niels Jørgen Ottosen) Sejr til Herning 5! Efter to nederlag i træk skulle vi prøve kræfter mod Lemvig 2. Styrke listerne viste at der var udsigt til spændende partier. Nasser fik hurtig byttet brikker med sin modstander og vandt ret hurtig. Peder Henry tog mod remis. Selv stod jeg godt, indtil jeg slår en bonde med dronning, i stedet for med løber, hvorved jeg taber en løber, var derfor heldig med at få remis. Hans spillede længst og fik gevinst. Hermed blev det 3 1. Det blev hermed en god skakaften. (Ref.: Niels Jørgen Ottosen)

10 K A L E N D E R C-klassen 1. Runde 2. Runde 3. Runde 2013 Dag Dato Aktivitet JANUAR Lø 5 'Årets Første Træk 2013' Ma 7 Klubturneringen 7. runde Sø 13 Holdkamp 1. Div. + Mesterhold Ma 14 Holdkamp A + C-hold Ma 21 Midtjylland Open 1. runde Sø 27 Holdkamp Mesterhold Ma 28 Holdkamp B + C-hold FEBRUAR Ma 4 Midtjylland Open 2 runde Ma 11 Vinterferie Sø 17 Holdkamp Mesterhold Ma 18 Holdkamp Ma 25 Midtjylland Open 3. runde To 28 Udsatte kampe Midtjylland Open MARTS Sø 3 Holdkamp 1. div + Mesterhold - sidste runde Ma 4 Holdkamp B + C-hold - sidste runde To 7 Holdkamp A-hold - sidste runde Ma 11 Midtjylland Open 4. runde Ma 18 Midtjylland Open 5. runde On 20 Generalforsamling 9. Hovedkreds i Vinderup Ma 25 Udsatte kampe Midtjylland Open APRIL Ma 8 Midtjylland Open 6. runde Sø 14 Pokalskak Ma 15 Midtjylland Open 7. runde Ma 22 Hyggeskak - Lynturnering Ma 29 Generalforsamling

Bjørnen HERNING SKAKKLUB. Indhold: Medlemsblad for Herning Skakklub 36.årgang, nr

Bjørnen HERNING SKAKKLUB. Indhold:  Medlemsblad for Herning Skakklub 36.årgang, nr Bjørnen Medlemsblad for Herning Skakklub 36.årgang, nr. 1. 2012 HERNING SKAKKLUB http://www.herningskakklub.dk/ Herning Skakklub har spillelokaler i Vestervangskolens kantine. Der spilles hver mandag aften

Læs mere

Bjørnen HERNING SKAKKLUB. Indhold: Medlemsblad for Herning Skakklub 38.årgang, nr

Bjørnen HERNING SKAKKLUB. Indhold:  Medlemsblad for Herning Skakklub 38.årgang, nr Bjørnen Medlemsblad for Herning Skakklub 8.årgang, nr.. HERNING SKAKKLUB http://www.herningskakklub.dk/ Herning Skakklub har spillelokaler i Vestervangskolens kantine. Der spilles hver mandag aften kl.

Læs mere

Bjørnen HERNING SKAKKLUB. Indhold: Medlemsblad for Herning Skakklub 36.årgang, nr

Bjørnen HERNING SKAKKLUB. Indhold:  Medlemsblad for Herning Skakklub 36.årgang, nr Bjørnen Medlemsblad for Herning Skakklub 36.årgang, nr. 2. 2012 HERNING SKAKKLUB http://www.herningskakklub.dk/ Herning Skakklub har spillelokaler i Vestervangskolens kantine. Der spilles hver mandag aften

Læs mere

Bjørnen HERNING SKAKKLUB. Indhold: http://www.herningskakklub.dk/ Medlemsblad for Herning Skakklub 38.årgang, nr. 2. 2014

Bjørnen HERNING SKAKKLUB. Indhold: http://www.herningskakklub.dk/ Medlemsblad for Herning Skakklub 38.årgang, nr. 2. 2014 Bjørnen Medlemsblad for Herning Skakklub 38.årgang, nr. 2. 2014 HERNING SKAKKLUB http://www.herningskakklub.dk/ Herning Skakklub har spillelokaler i Vestervangskolens kantine. Der spilles hver mandag aften

Læs mere

Bjørnen HERNING SKAKKLUB. Indhold: http://www.herningskakklub.dk/ Medlemsblad for Herning Skakklub 34.årgang, nr. 1. 2010

Bjørnen HERNING SKAKKLUB. Indhold: http://www.herningskakklub.dk/ Medlemsblad for Herning Skakklub 34.årgang, nr. 1. 2010 Bjørnen Medlemsblad for Herning Skakklub 34.årgang, nr. 1. 2010 HERNING SKAKKLUB http://www.herningskakklub.dk/ Herning Skakklub har spillelokaler i Vestervangskolens kantine. Der spilles hver mandag aften

Læs mere

Bjørnen. Indhold: Medlemsblad for Herning Skakklub 39.årgang, nr. 1. 2015. Mindeord Holdturnering 2014/2015 Kommende Turneringer

Bjørnen. Indhold: Medlemsblad for Herning Skakklub 39.årgang, nr. 1. 2015. Mindeord Holdturnering 2014/2015 Kommende Turneringer Bjørnen Medlemsblad for Herning Skakklub 39.årgang, nr. 1. 2015 Indhold: Mindeord Holdturnering 2014/2015 Kommende Turneringer HERNING SKAKKLUB http://www.herningskakklub.dk/ Herning Skakklub har spillelokaler

Læs mere

Bjørnen HERNING SKAKKLUB. Indhold: Medlemsblad for Herning Skakklub 35.årgang, nr

Bjørnen HERNING SKAKKLUB. Indhold:  Medlemsblad for Herning Skakklub 35.årgang, nr Bjørnen Medlemsblad for Herning Skakklub 35.årgang, nr. 2. 2011 HERNING SKAKKLUB http://www.herningskakklub.dk/ Herning Skakklub har spillelokaler i Vestervangskolens kantine. Der spilles hver mandag aften

Læs mere

RØDOVRE SKAK KLUB. Nr10/11 Oktober -November 1989. 26. Argang. Sæsonen 1989/90 er godt igang, og INTERNE TRÆK er atter tilbage i rampelyset

RØDOVRE SKAK KLUB. Nr10/11 Oktober -November 1989. 26. Argang. Sæsonen 1989/90 er godt igang, og INTERNE TRÆK er atter tilbage i rampelyset RØDOVRE SKAK KLUB INTERNE TRÆK Nr10/11 Oktober -November 1989 0 26. Argang Sæsonen 1989/90 er godt igang, og INTERNE TRÆK er atter tilbage i rampelyset INTERNE TRÆK PROGRAM-ÆNDRING. Grundet Kommunevalget

Læs mere

Bjørnen HERNING SKAKKLUB. Indhold: Medlemsblad for Herning Skakklub 34.årgang, nr

Bjørnen HERNING SKAKKLUB. Indhold:  Medlemsblad for Herning Skakklub 34.årgang, nr Bjørnen Medlemsblad for Herning Skakklub 34.årgang, nr. 4. 2010 HERNING SKAKKLUB http://www.herningskakklub.dk/ Herning Skakklub har spillelokaler i Vestervangskolens kantine. Der spilles hver mandag aften

Læs mere

Holdskak: 1. runde (19. oktober)

Holdskak: 1. runde (19. oktober) Holdskak: 1. runde (19. oktober) Inden du læser runderapporterne fra mig og Lars, brug 5-10 min. på at løse disse skakopgaver som alle er fra denne runde: Odense 1 vs. Frem 3, bræt 3: Thor Bendix Jesper

Læs mere

Bjørnen HERNING SKAKKLUB. Indhold: Medlemsblad for Herning Skakklub 37.årgang, nr

Bjørnen HERNING SKAKKLUB. Indhold:  Medlemsblad for Herning Skakklub 37.årgang, nr Bjørnen Medlemsblad for Herning Skakklub 37.årgang, nr. 2. 23 HERNING SKAKKLUB http://www.herningskakklub.dk/ Herning Skakklub har spillelokaler i Vestervangskolens kantine. Der spilles hver mandag aften

Læs mere

Taktiske element: Bindinger

Taktiske element: Bindinger Taktiske element: Indhold...3 Binding...4 Definition af en binding...4 Opgave Lav en binding...5 Der er forskel på bindinger...6 En Sikker Binding (1)...7 En Sikker Binding (2)...8 En Sikker Binding (3)...9

Læs mere

Jyderup Skakklub. Holdkampen: B2 rækken, 3.runde, hjemmekamp mod Slagelse 2.

Jyderup Skakklub. Holdkampen: B2 rækken, 3.runde, hjemmekamp mod Slagelse 2. Holdkampen: B2 rækken, 3.runde, hjemmekamp mod Slagelse 2. Tirsdag, den 16.december 2014 mødtes vi ved skakbrætterne på vort spillested Tornved Skolen, Jyderup Afdeling, B fløjen. Vi var fuldt hold, men

Læs mere

Bjørnen HERNING SKAKKLUB. Indhold: http://www.herningskakklub.dk/ Medlemsblad for Herning Skakklub 37.årgang, nr. 3. 2013

Bjørnen HERNING SKAKKLUB. Indhold: http://www.herningskakklub.dk/ Medlemsblad for Herning Skakklub 37.årgang, nr. 3. 2013 Bjørnen Medlemsblad for Herning Skakklub 37.årgang, nr. 3. 2013 HERNING SKAKKLUB http://www.herningskakklub.dk/ Herning Skakklub har spillelokaler i Vestervangskolens kantine. Der spilles hver mandag aften

Læs mere

Nyhedsbrev Chess House august 2011

Nyhedsbrev Chess House august 2011 Nyhedsbrev Chess House august 2011 Chess House Sommerskak 2011 CH Sommerskak blev afviklet som en 7 runders Schweizer-turnering i dagene 27. juni 3. juli med 20 deltagere. Torben Kyhl Sørensen (ego) var

Læs mere

Tornved Skakklub ... Kalundborg Folkeblad & Holbæk Amts Venstreblad & Jyderup Posten. Vi mødes hver tirsdag på Kildebjergskolen i Mørkøv

Tornved Skakklub ... Kalundborg Folkeblad & Holbæk Amts Venstreblad & Jyderup Posten. Vi mødes hver tirsdag på Kildebjergskolen i Mørkøv På Kildebjergskolen mødtes Slagelse og ber tirsdag aften til en duel på 8 kampe i første runde af A2 rækken. Kampen bølgende frem og tilbage, hvor formanden lagde ud med en remis efter en dragevariant

Læs mere

Bjørnen HERNING SKAKKLUB. Indhold: http://www.herningskakklub.dk/ Medlemsblad for Herning Skakklub 34.årgang, nr. 2. 2010

Bjørnen HERNING SKAKKLUB. Indhold: http://www.herningskakklub.dk/ Medlemsblad for Herning Skakklub 34.årgang, nr. 2. 2010 Bjørnen Medlemsblad for Herning Skakklub 34.årgang, nr. 2. 2010 HERNING SKAKKLUB http://www.herningskakklub.dk/ Herning Skakklub har spillelokaler i Vestervangskolens kantine. Der spilles hver mandag aften

Læs mere

HERNING SKAKKLUB. Indhold: http://www.herningskakklub.dk/ Medlemsblad for Herning Skakklub 40.årgang, nr. 1. 2016

HERNING SKAKKLUB. Indhold: http://www.herningskakklub.dk/ Medlemsblad for Herning Skakklub 40.årgang, nr. 1. 2016 Bjørnen Medlemsblad for Herning Skakklub 40.årgang, nr. 1. 2016 HERNING SKAKKLUB http://www.herningskakklub.dk/ Herning Skakklub har spillelokaler i Vestervangskolens kantine. Der spilles hver mandag aften

Læs mere

Mester i kongernes spil

Mester i kongernes spil Mester i kongernes spil 3 Forlaget Bedre til skak Indhold Indledning... 6 Kapitel 1: Åbningsspil 9 Kapitel 2: Midtspil 11 Kapitel 3: Slutspil. 13 Kapitel 4: Centrum og udvikling. 15 Kapitel 5: Rokade og

Læs mere

Bindinger. En bundet brik kan ikke længere medregnes som forsvarer af en anden truet brik eller som angriber af modstanderens brikker.

Bindinger. En bundet brik kan ikke længere medregnes som forsvarer af en anden truet brik eller som angriber af modstanderens brikker. indgår i arsenalet af muligheder for taktisk spil. Først og fremmest benyttes den hæmmede bevægelighed til at angribe den bundne brik med flere brikker, indtil modparten ikke længere er i stand til at

Læs mere

Jacob Aagaard stormester med turneringssejr i Arco, Italien. En hurtig rapport fra Tyskland af Jacob Aagaard.

Jacob Aagaard stormester med turneringssejr i Arco, Italien. En hurtig rapport fra Tyskland af Jacob Aagaard. Jacob Aagaard stormester med turneringssejr i Arco, Italien. En hurtig rapport fra Tyskland af Jacob Aagaard. Da tyve ratingpoint for lidt åbenbart var vigtigere end at jeg har haft den tredjebedste sæson

Læs mere

Bjørnen HERNING SKAKKLUB. Indhold: http://www.herningskakklub.dk/ Medlemsblad for Herning Skakklub 33.årgang, nr. 1. 2009

Bjørnen HERNING SKAKKLUB. Indhold: http://www.herningskakklub.dk/ Medlemsblad for Herning Skakklub 33.årgang, nr. 1. 2009 Bjørnen Medlemsblad for Herning Skakklub 33.årgang, nr. 1. 2009 HERNING SKAKKLUB http://www.herningskakklub.dk/ Herning Skakklub har spillelokaler i Vestervangskolens kantine. Der spilles hver mandag aften

Læs mere

SKAKKlUB RØDOVRE PROGRAM:

SKAKKlUB RØDOVRE PROGRAM: INTERNE TRÆK RØDOVRE SKAKKlUB NR. 1 FEBRUAR 1990 27.ÅRGANG PROGRAM: 20. februar: Vinterturnering. 27. februar: KSU-Holdkampe: I-holdet oversidder. II-holdet ude mod Amager III III-holdet hjemme mod Lyngby-Virum.

Læs mere

Bjørnen HERNING SKAKKLUB. Indhold: Medlemsblad for Herning Skakklub 35.årgang, nr

Bjørnen HERNING SKAKKLUB. Indhold:  Medlemsblad for Herning Skakklub 35.årgang, nr Bjørnen Medlemsblad for Herning Skakklub 35.årgang, nr. 1. 2011 HERNING SKAKKLUB http://www.herningskakklub.dk/ Herning Skakklub har spillelokaler i Vestervangskolens kantine. Der spilles hver mandag aften

Læs mere

Grundlæggende kendetegn ved slutspil

Grundlæggende kendetegn ved slutspil Hvad kendetegner så slutspilfasen i skak? De grundlæggende kendetegn er 1. Kongerne spiller en vigtig og aktiv rolle i slutspilfasen Den aktive konge 1-5 2. Fribønders betydning øges betydelig i slutspillet

Læs mere

Bjørnen. Medlemsblad for Herning Skakklub 33.årgang, nr. 3. 2009. Indhold:

Bjørnen. Medlemsblad for Herning Skakklub 33.årgang, nr. 3. 2009. Indhold: Bjørnen Medlemsblad for Herning Skakklub 33.årgang, nr. 3. 2009 Indhold: Referat fra Generalforsamling 4-by turnering Amtsmesterskab 2009 Partier fra Amtsmesterskabet 2009 DM i Silkeborg 2009 Holstebro

Læs mere

Skakopgaver for mestre

Skakopgaver for mestre Skakopgaver for mestre Kongediplom Forlaget Bedre til skak Indhold Indledning...... Test 1: Test 2: Test 3: Test 4: Test 5: Test 6: Test 7: Test 8: Test 9: Test 10: Hvilken åbning?.. Åbningsfælder. Udvikling.....

Læs mere

NORDALS SKOLESKAK KLUB. Side 24

NORDALS SKOLESKAK KLUB. Side 24 Hvid spiller derfor: 1.Kb2!, g3 Heller ikke andre bondetræk er stort bedre: 1..., f3 2.Db8, f2 3.Df4 og sort er færdig 1..., h2 2.Dg2, g3 3.Df3, Kh3 4.Kc2 osv. og iøvrigt heller ikke kongetræk: 1..., Kg3

Læs mere

Tornved Skakklub att/jens Lundberg Slagelsevej 33 4450 Jyderup Tlf: 59277938 E-mail: jelu@post9.tele.dk

Tornved Skakklub att/jens Lundberg Slagelsevej 33 4450 Jyderup Tlf: 59277938 E-mail: jelu@post9.tele.dk att/ Jyderup, den 4.11.1998 & Kalundborg Folkeblad Jyderup Sektion Holdturneringen 1998-99 Vi er netop startet på sæsonens første holdkamp, som blev spillet ude mod Holbæk Skakklub i A-rækken. Trods stor

Læs mere

Bjørnen HERNING SKAKKLUB. Indhold: http://www.herningskakklub.dk/ Medlemsblad for Herning Skakklub 38.årgang, nr. 3. 2014

Bjørnen HERNING SKAKKLUB. Indhold: http://www.herningskakklub.dk/ Medlemsblad for Herning Skakklub 38.årgang, nr. 3. 2014 Bjørnen Medlemsblad for Herning Skakklub 38.årgang, nr. 3. 2014 HERNING SKAKKLUB http://www.herningskakklub.dk/ Herning Skakklub har spillelokaler i Vestervangskolens kantine. Der spilles hver mandag aften

Læs mere

Jens Lundberg. Med venlig hilsen Jens Lundberg, webredaktør 60789257

Jens Lundberg. Med venlig hilsen Jens Lundberg, webredaktør 60789257 Sendt: 11. november 2009 02:00 Emne: Tornved Skakklub hold kamp resultater tirsdag 10.november. Tornved Skakklub har spillet hjemmekampe i 1.runde med hold 1 i A2 rækken og hold 2 i B4 rækken. Hold 2 tabte

Læs mere

Holdskak: Fuldt hus i vores klublokaler!

Holdskak: Fuldt hus i vores klublokaler! Holdskak: Fuldt hus i vores klublokaler! Det har været småt med holdskakopdateringer på det seneste, bl.a. pga. sygdom, men nu starter vi op igen, og hvilken bedre dag end denne? Helt sensationelt spillede

Læs mere

DSU 8. Hovedkreds. 61 års jubilæumsturnering Ellegården, Stavnsholtvej 168, 3520 Farum

DSU 8. Hovedkreds. 61 års jubilæumsturnering Ellegården, Stavnsholtvej 168, 3520 Farum DSU 8. Hovedkreds 61 års jubilæumsturnering 17.10.2004 10.10.2004 16.10.2004 Ellegården, Stavnsholtvej 168, 3520 Farum 8 Spilletid 1. Søndag 10. oktober 13 00-18 00 2. Mandag 11. oktober 16 00-21 00 3.

Læs mere

Bjørnen HERNING SKAKKLUB. Indhold: http://www.herningskakklub.dk/ Medlemsblad for Herning Skakklub 34.årgang, nr. 3. 2010

Bjørnen HERNING SKAKKLUB. Indhold: http://www.herningskakklub.dk/ Medlemsblad for Herning Skakklub 34.årgang, nr. 3. 2010 Bjørnen Medlemsblad for Herning Skakklub 34.årgang, nr. 3. 2010 HERNING SKAKKLUB http://www.herningskakklub.dk/ Herning Skakklub har spillelokaler i Vestervangskolens kantine. Der spilles hver mandag aften

Læs mere

Tilstede var 14 personer repræsenterende skakklubberne: Aulum, Herning, Holstebro, Kjellerup, Ringkøbing, Viborg, Vorgod og Skive

Tilstede var 14 personer repræsenterende skakklubberne: Aulum, Herning, Holstebro, Kjellerup, Ringkøbing, Viborg, Vorgod og Skive Referat af ordinær generalforsamling i Dansk Skak Unions 9.hovedkreds, onsdag den 26. marts 2014 kl. 19.30 på Hotel Vinderup, Nørregade 2, 7830 Vinderup. Tilstede var 14 personer repræsenterende skakklubberne:

Læs mere

Skak, backgammon & dam

Skak, backgammon & dam Skak, backgammon & dam da Spillevejledning Varenummer: 349 582 Made exclusively for: Tchibo GmbH, Überseering 18, 22297 Hamburg, Germany www.tchibo.dk Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 92630AB6X6VII 2017-07

Læs mere

1, Kd7 2.Kb5 2.Kc5 Kc7 2, Kc7 3.Kc5, Kd7 4.Kb6 1, Kf7 2.Kc5, Kg6 3.Kc6! 3.Kd6 Kf5 3, Kg5 4.Kd7, Kf5 5.Kd6

1, Kd7 2.Kb5 2.Kc5 Kc7 2, Kc7 3.Kc5, Kd7 4.Kb6 1, Kf7 2.Kc5, Kg6 3.Kc6! 3.Kd6 Kf5 3, Kg5 4.Kd7, Kf5 5.Kd6 A) 1, Kd7 2.Kb5, der truer med at besætte nabofeltet b6 (du så vel, at 2.Kc5 besvares med Kc7 og remis). Sort må nu spille 2, Kc7. Hvid svarer med 3.Kc5, Kd7 4.Kb6 og vinder. B) 1, Kf7 2.Kc5, Kg6 Pas på!

Læs mere

Der indkaldes herved til ordinær generalforsamling i klublokalet i Kultur- og Fritidscentret, Frederiksvej 27, Sorø.

Der indkaldes herved til ordinær generalforsamling i klublokalet i Kultur- og Fritidscentret, Frederiksvej 27, Sorø. Der indkaldes herved til ordinær generalforsamling i klublokalet i Kultur- og Fritidscentret, Frederiksvej 27, Sorø. Mandag den 11. april 2011 kl. 18.30 med følgende dagsorden: 1) Valg af dirigent 2) Beretning

Læs mere

Gul serie: Dette hæfte tilhører: Navn: Klasse:

Gul serie: Dette hæfte tilhører: Navn: Klasse: er derfor at fjerne springeren fra e6! Lad os forsøge: 30.Sf4+, Sxf4 31.b6, Se6 32.Kb5 (ikke b7 pga. Sc5+ som set før), Sd8 og sort vinder. Alt dette så hvid, hvorfor han opgav. DEN GULE SPRINGER Side

Læs mere

SKAK KLUB RØDOVRE. Nr. 10 Oktober rgalg

SKAK KLUB RØDOVRE. Nr. 10 Oktober rgalg INTERNE TRÆ K RØDOVRE SKAK KLUB Nr. 10 Oktober 1987 23.6rgalg Redaktionen er atter tilbage med godt humfr hver mlnedll R dovremesterskabet 1987 synger pl sidste vera. RM 81 KLA87 MIT LIVS PARTI. af VerAer

Læs mere

Chess House Nyhedsbrev Juni 2012

Chess House Nyhedsbrev Juni 2012 Chess House Nyhedsbrev Juni 2012 Ny bestyrelse Siden det sidste nyhedsbrev har vi holdt generalforsamling den 29. marts og valgt en ny bestyrelse. Niels Bøye, Lars Noe, Gert Madsen og Martin Matthiesen

Læs mere

Bjørnen HERNING SKAKKLUB. Indhold: http://www.herningskakklub.dk/ Medlemsblad for Herning Skakklub 36.årgang, nr. 3. 2012

Bjørnen HERNING SKAKKLUB. Indhold: http://www.herningskakklub.dk/ Medlemsblad for Herning Skakklub 36.årgang, nr. 3. 2012 Bjørnen Medlemsblad for Skakklub 36.årgang, nr. 3. 2012 HERNING SKAKKLUB http://www.herningskakklub.dk/ Skakklub har spillelokaler i Vestervangskolens kantine. Der spilles hver mandag aften kl. 19.00-24.00.

Læs mere

Fribonden (1) Hvid i trækket skaber en fribonde: 1. b6, axb6 ( 1. -, cxb6 2. a6 og vinder) 2. c6!, bxc6 3. a6 og hvid vinder.

Fribonden (1) Hvid i trækket skaber en fribonde: 1. b6, axb6 ( 1. -, cxb6 2. a6 og vinder) 2. c6!, bxc6 3. a6 og hvid vinder. Fribonden (1) En bonde, som ikke har nogen fjendtlig bonde foran sig, hverken på samme linje eller de to tilstødende linjer kaldes en fribonde. Den kan kun hindres i at avancere ved hjælp af officerer

Læs mere

Bjørnen HERNING SKAKKLUB. Indhold: http://www.herningskakklub.dk/ Medlemsblad for Herning Skakklub 35.årgang, nr. 3. 2011

Bjørnen HERNING SKAKKLUB. Indhold: http://www.herningskakklub.dk/ Medlemsblad for Herning Skakklub 35.årgang, nr. 3. 2011 Bjørnen Medlemsblad for Herning Skakklub 35.årgang, nr. 3. 2011 HERNING SKAKKLUB http://www.herningskakklub.dk/ Herning Skakklub har spillelokaler i Vestervangskolens kantine. Der spilles hver mandag aften

Læs mere

Referat fra. GENERALFORSAMLING I JYDERUPHALLEN MANDAG d. 28. APRIL 2014, KL DAGSORDEN

Referat fra. GENERALFORSAMLING I JYDERUPHALLEN MANDAG d. 28. APRIL 2014, KL DAGSORDEN Referat fra 1. Valg af dirigent. Flemming Larsen valgt GENERALFORSAMLING I JYDERUPHALLEN MANDAG d. 28. APRIL 2014, KL. 18.00 DAGSORDEN 2. Formandens beretning. Der var ingen kommentarer til Hanne Knudsens

Læs mere

Referat af generalforsamling i Hørsholm Skakklub den 9. maj 2011

Referat af generalforsamling i Hørsholm Skakklub den 9. maj 2011 Referat af generalforsamling i Hørsholm Skakklub den 9. maj 2011 1. Valg af dirigent Palle Bratholm blev valgt til dirigent. Dirigenten konstaterede at indkaldelsen (som opslag og på hjemmesiden) var sket

Læs mere

Fra åbning til slutspil

Fra åbning til slutspil Fra åbning til slutspil 2 Forlaget Bedre til skak Indhold Indledning... 6 Kapitel 1: Skomagermat 9 Kapitel 2: Forsvar af kongen.. 11 Kapitel 3: Godt åbningsspil. 13 Kapitel 4: Gambit eller solidt 15 Kapitel

Læs mere

51 E84 Friis, Carsten Bank Frantsen, Tom 2106 ½:½ (Fynsmesterskabet 2010) c4! 26. g3 xc1 27. xc1 xe4 28. a7 d5 29.

51 E84 Friis, Carsten Bank Frantsen, Tom 2106 ½:½ (Fynsmesterskabet 2010) c4! 26. g3 xc1 27. xc1 xe4 28. a7 d5 29. 51 E84 Friis, Carsten Bank 2326 - Frantsen, Tom 2106 ½:½ (Fynsmesterskabet ) 4-2- 1. d4 f6 2. c4 d6 3. c3 g6 4. e4 g7 5. f3 O-O O 6. e3 c6 7. ge2 a6 8. d2 b8 9. O-O-O O b5 10. cxb5 axb5 11. d5 b4 12. dxc6

Læs mere

Moderne mesterpartier

Moderne mesterpartier Moderne mesterpartier 2 Forlaget Bedre til skak Indhold [Sidetal i indholdsfortegnelsen svarer til den trykte bog og ikke til denne korte netudgave] Indledning... 6 Kapitel 1: Spasskij. 9 Kapitel 2: Fischer..

Læs mere

Skole Skak Lærerens Håndbog

Skole Skak Lærerens Håndbog Skole Skak Lærerens Håndbog Side: 1 Indholdsfortegnelse Skakskolen 3 Grundlæggende regler Generelt 4 Grundlæggende teknik Generelt 5 Åbningsspillet i skak Generelt 6 Taktik 1 Generelt 7 Taktik 2 Generelt

Læs mere

Skak-regler. Inhold Förmål med spillet Forberedelset Flytning av brikkerne. Flyttning af hver enkel brik

Skak-regler. Inhold Förmål med spillet Forberedelset Flytning av brikkerne. Flyttning af hver enkel brik 1 / 5 29.7.2008 10:54 Skak regler Inhold Förmål med spillet Forberedelset Flytning av brikkerne Flyttning af hver enkel brik - Kongen - Dronningen - Tårnet - Løberen - Springeren - Bonden Spillet Skakmat

Læs mere

BOWLING PROGRAM EFTERÅR 2015 HUSK!! FINALESTÆVNE I DECEMBER

BOWLING PROGRAM EFTERÅR 2015 HUSK!! FINALESTÆVNE I DECEMBER BOWLING PROGRAM EFTERÅR 2015 HUSK!! FINALESTÆVNE I DECEMBER Bowling Turnerings- og spilleregler 1 Der skal skiftes til anerkendt bowlingsko, og i øvrigt skal enhver hal s ordensregler følges. 2 Der skal

Læs mere

Julequiz december senest søndag den 6. januar 2019 kl. 24

Julequiz december senest søndag den 6. januar 2019 kl. 24 Julequiz 2018 2. december 2018 Traditionen tro har Ove Rytter Jensen fremsendt en julequiz, som man kan hygge sig med i de mange juledage. Der er en præmie til den, som har flest rigtige løsninger. Ved

Læs mere

Danske. Af Bjørn Bæk Nielsen og Gunnar Nørager DPIF fodboldudvalg Fotos: Gunnar Andersen og Robert Hansen, DPIF

Danske. Af Bjørn Bæk Nielsen og Gunnar Nørager DPIF fodboldudvalg Fotos: Gunnar Andersen og Robert Hansen, DPIF Danske politimesterskaber Fredericia Forenede Fodboldklubbers baner ved Madsbyparken var atter skueplads for et dansk politimesterskab i fodbold. Sidste år blev 11-mands afholdt på de selvsamme baner.

Læs mere

Skakhåndbogen Afsnit 3 SKAKSPILLETS REGLER

Skakhåndbogen Afsnit 3 SKAKSPILLETS REGLER spilleren selv eller hans modstander standse uret og tilkalde dommeren. Dommeren kan idømme straf til den spiller som fejlplacerede brikkerne. 7.4 Hvis det under et parti opdages at der er fuldført et

Læs mere

Bestyrelsen i Viborg skakklub:

Bestyrelsen i Viborg skakklub: Bestyrelsen i Viborg skakklub: Formand: Poul Søndergaard tlf. 8661-0170 E-mail: psoendergaard@tdcadsl.dk Kasserer: Paul Erik Pedersen tlf. 8664-7422 E-mail: pep@dddgruppen.dk Sekretær: Tom Porsgaard tlf.

Læs mere

Skakopgaver for øvede

Skakopgaver for øvede [Skriv tekst] Skakopgaver for øvede Springerdiplom Forlaget Bedre til skak Indhold Indledning...... Test 1: Test 2: Test 3: Test 4: Test 5: Test 6: Test 7: Test 8: Test 9: Test 10: Dobbeltangreb.. Binding.

Læs mere

S K A K N Y T TØNDER SKAKKLUB MEDLEMSBLAD FOR. Nr. 145 oktober 2013 36. årg.

S K A K N Y T TØNDER SKAKKLUB MEDLEMSBLAD FOR. Nr. 145 oktober 2013 36. årg. S K A K N Y T MEDLEMSBLAD FOR TØNDER SKAKKLUB Nr. 145 oktober 2013 36. årg. S K A K N Y T Redaktionen: Søren Rødgaard Henriksen Niels Falsig Tlf : 2273 0489 Mail.: skak@sbrh.dk Tlf.: 5346 7225 Mail.: falsigniels@hotmail.com

Læs mere

Kl K ub b Bl B ad No 1 2014

Kl K ub b Bl B ad No 1 2014 Klub Blad No 1 2014 Førsteholdet i Mesterrækken v/jens Madsen På en grå regnvejrssøndag i oktober, nærmere bestemt 27.10.2013 tog 1. holdet hul på sæsonens holdturnering, da vi gæstede Lemvig. Efter sidste

Læs mere

Reportage sponsorer. DM4 Vejle.

Reportage sponsorer. DM4 Vejle. Reportage sponsorer. DM4 Vejle. Vejret viste sig fra sin pæneste side ved DM4 i Vejle, den første weekend i August. Banen i Vejle har et godt layout og er en fornøjelse at køre på. Desværre har de ingen

Læs mere

Østjysk Grand Prix Mesterklasse Stilling

Østjysk Grand Prix Mesterklasse Stilling Østjysk Grand Prix Mesterklasse Stilling 2014-2015 Klasse: Mester Silkeborg Grand Prix Skanderborg Grand Prix Grand Prix 1 Jan Pedersen, Skanderborg 6 1 17 6½ 1 17 34 2 Jackie Andersen, Skanderborg 4½

Læs mere

Skørping Skakklub Ny klubblad:

Skørping Skakklub Ny klubblad: Skørping Skakklub Ny klubblad: Da redaktionen er ramt af et veritabelt uvejr med store og kæmpemæssige uoverensstemmelser om den redaktionelle linje, ser den ganske aldrende redaktør ingen anden udvej

Læs mere

Ernst Bindzus dansk mester! Tæt og nervepirrende opgør ved DM i skak for blinde og svagtseende 2012

Ernst Bindzus dansk mester! Tæt og nervepirrende opgør ved DM i skak for blinde og svagtseende 2012 Ernst Bindzus dansk mester! Tæt og nervepirrende opgør ved DM i skak for blinde og svagtseende 2012 Spillerne levede igen op til mine forventninger om et godt og spændende mesterskab, da DM i skak blev

Læs mere

BOWLING PROGRAM FORÅR 2015 HUSK!! FINALESTÆVNE SØNDAG DEN 31. MAJ

BOWLING PROGRAM FORÅR 2015 HUSK!! FINALESTÆVNE SØNDAG DEN 31. MAJ BOWLING PROGRAM FORÅR 2015 HUSK!! FINALESTÆVNE SØNDAG DEN 31. MAJ Bowling Turnerings- og spilleregler 1 Der skal skiftes til anerkendt bowlingsko, og i øvrigt skal enhver hal s ordensregler følges. 2 Der

Læs mere

Bjørnen HERNING SKAKKLUB. Indhold: http://www.herningskakklub.dk/ Medlemsblad for Herning Skakklub 32.årgang, nr. 2. 2008

Bjørnen HERNING SKAKKLUB. Indhold: http://www.herningskakklub.dk/ Medlemsblad for Herning Skakklub 32.årgang, nr. 2. 2008 Bjørnen Medlemsblad for Herning Skakklub 32.årgang, nr. 2. 2008 HERNING SKAKKLUB http://www.herningskakklub.dk/ Herning Skakklub har spillelokaler i Vestervangskolens kantine. Der spilles hver mandag aften

Læs mere

German Junior Open 2010

German Junior Open 2010 German Junior Open 2010 Day 1 Danmark var repræsenteret af Thomas, Lasse og Marcus fra henholdsvis Kolding, Kolding og Sport92 i U15 rækken ved dette års German Junior Open. Lasse og Marcus skulle spille

Læs mere

Tilpasset dansk mesterskab i 11-

Tilpasset dansk mesterskab i 11- Tiderne skifter og som ofte nævnt gennem det sidste halvandet år, er der sket mange store forandringer i den danske politisport. Det traditionsrige politifodboldmesterskab blev desværre, pga af et sent

Læs mere

Indhold: Tak for opmærksomheden Holdturneringen 2002-2003 Efterårsturneringen 2002 Løst og fast B&B Hjørnet Det sker i klubben 28.

Indhold: Tak for opmærksomheden Holdturneringen 2002-2003 Efterårsturneringen 2002 Løst og fast B&B Hjørnet Det sker i klubben 28. 28. ÅRGANG 5 KLUBBLAD 99 OKTOBER 2002 3 4 7 10 11 12 Indhold: Tak for opmærksomheden Holdturneringen 2002-2003 Efterårsturneringen 2002 Løst og fast B&B Hjørnet Det sker i klubben VIBY SKAKKLUB - NR. 99

Læs mere

Danske politimesterskaber i

Danske politimesterskaber i BOR Danske politimesterskaber i København vandt alt i elite-rækken. Østjylland vandt alt i mester-rækken og Midt-og Vestjylland vandt alt i a-rækken. Af Poul-Erik Sloth Andersen PI-København, Bordtennisafdelingen

Læs mere

Dyb koncentration ved oprykningskampen mod Sorø.

Dyb koncentration ved oprykningskampen mod Sorø. Dyb koncentration ved oprykningskampen mod Sorø. Nr. 2 Møn Skakklub Sponsor 3 maj 2010 På den anden side... Formand, PR, Klubblad: Lars B. Jensen, Ulvshalevej 51, 4780 Stege 22 94 96 22, larsb.jensen@yahoo.dk

Læs mere

Kongen 13. september 2017 Kongen er den vigtigste brik i skakspillet.

Kongen 13. september 2017 Kongen er den vigtigste brik i skakspillet. Kongen 13. september 2017 Kongen er den vigtigste brik i skakspillet. Det er nok at sætte modstanderens konge mat for at vinde det er faktisk, det spillet går ud på. I så fald har modstanderen tabt, og

Læs mere

Julequiz 2018 Løsninger 7. januar 2019 Her følger løsningerne med rødt på julequizen for 2018

Julequiz 2018 Løsninger 7. januar 2019 Her følger løsningerne med rødt på julequizen for 2018 Julequiz 2018 Løsninger 7. januar 2019 Her følger løsningerne med rødt på julequizen for 2018 1. Statsborgerskab-1 Den 1. marts 2014 fik den tidligere verdensmester i skak Garry Kimovich Kasparov, (f.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Frederiksberg Skakforening Nyhedsbrev, april Opgave 1 Sort trækker - mat i 3 træk (2 løsninger)

Indholdsfortegnelse. Frederiksberg Skakforening Nyhedsbrev, april Opgave 1 Sort trækker - mat i 3 træk (2 løsninger) Opgave 1 Sort trækker - mat i 3 træk (2 løsninger) Opgave 2 Hvid trækker - mat i 2 træk Indholdsfortegnelse Holdturneringen 2014/15 - Resultatet... 2 FS vinter spil-når-du-vil... 3 FS lynmester 2015...

Læs mere

Sidst på sæsonen forestod vi den praktiske afvikling af hovedkredsens delegeretmøde.

Sidst på sæsonen forestod vi den praktiske afvikling af hovedkredsens delegeretmøde. Jyllinge, den 26. maj 2010 REFERAT af Ordinær generalforsamling i Egedal-Jyllinge Skakklub Sted: Klubbens lokaler, Græstedgård Tid: Tirsdag den 25. maj 2010, kl. 19:30. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2.

Læs mere

Chess House Nyhedsbrev Juni 2013

Chess House Nyhedsbrev Juni 2013 Chess House Nyhedsbrev Juni 2013 Kontingent Nu håber vi alle er kommet godt i gang med 2013, og gad vide om du har husket Chess House kontingentet. Som tidligere beskrevet har økonomien været presset i

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

MANNEKLUBBEN. GENERALFORSAMLING ONSDAG DEN 31. OKTOBER 2018 (beretningen af formand Finn Kørvel)

MANNEKLUBBEN. GENERALFORSAMLING ONSDAG DEN 31. OKTOBER 2018 (beretningen af formand Finn Kørvel) MANNEKLUBBEN GENERALFORSAMLING ONSDAG DEN 31. OKTOBER 2018 (beretningen af formand Finn Kørvel) VELKOMST: Velkommen til Manneklubbens generalforsamlingen. Klubben består i dag af 81 medlemmer. VI MINDES

Læs mere

Boldesager Beboerforening

Boldesager Beboerforening Marts 2016 Boldesager Beboerforening Kontaktpersoner i foreningen: Boldesager Beboerforening, Nørrebrogade 74, 6700 Esbjerg www.boldesagerbeboerforening.dk Bestyrelsen: Kurt Andersen (formand) Lunde Allé

Læs mere

Resultstlisten fra: Dobbelt Geværterrænskydning i Hevring

Resultstlisten fra: Dobbelt Geværterrænskydning i Hevring Resultstlisten fra: Dobbelt Geværterrænskydning i Hevring Søndag den 18 Maj 2008 Der deltog 86 skytter og 5 Jæger her ved geværterrænskydningen i Hevring, Vejret var fint med sol og tørvejr hele dagen

Læs mere

Aktiviteter 2017, Tjørring Cykel Motion

Aktiviteter 2017, Tjørring Cykel Motion Aktiviteter 2017, Tjørring Cykel Motion Januar Spinning start. Information er udsendt. 15. og 29. MTB tur Februar Torsdag den 23. kl. 19.00 Generalforsamling i Nordvest Hallen. Generalforsamling i Nordvest

Læs mere

Viborg Hærvejsturnering af Poul Søndergaard. Bestyrelsen i Viborg skakklub: Formand: Poul Søndergaard tlf. 8661-0170 E-mail: psoendergaard@tdcadsl.

Viborg Hærvejsturnering af Poul Søndergaard. Bestyrelsen i Viborg skakklub: Formand: Poul Søndergaard tlf. 8661-0170 E-mail: psoendergaard@tdcadsl. Bestyrelsen i Viborg skakklub: Formand: Poul Søndergaard tlf. 8661-0170 E-mail: psoendergaard@tdcadsl.dk Kasserer: Paul Erik Pedersen tlf. 8664-7422 E-mail: pep@dddgruppen.dk Sekretær: Tom Porsgaard tlf.

Læs mere

Et par ord fra Formanden! Vi har i år valgt i bestyrelsen at lave et par små ændringer i forhold til tidligere år med hensyn til

Et par ord fra Formanden! Vi har i år valgt i bestyrelsen at lave et par små ændringer i forhold til tidligere år med hensyn til Et par ord fra Formanden! Vi har i år valgt i bestyrelsen at lave et par små ændringer i forhold til tidligere år med hensyn til aktivitetskalenderen, vi har lagt 2 tematurneringer ind i programmet, 2

Læs mere

Beretning til generalforsamling den 25. marts 2010

Beretning til generalforsamling den 25. marts 2010 Beretning til generalforsamling den 25. marts 2010 Sæsonen 2009/2010 nærmer sig nu hastigt afslutningen. Det har været en sæson med blandet følelser og jeg vil derfor i denne beretning over seniorernes

Læs mere

Landsmesterskab A-rækken

Landsmesterskab A-rækken A-rækken A-rækken Hold Årgang Navn Høje Taastrup GF Licens 1 2 Total Plac. I Jan 70 Svend Clausen-Beck 185 203 388 I Jan 70 Erik Høltermann 170 179 349 I Jun 84 Rene Poulsen 060664 167 135 302 I Mar 86

Læs mere

Finalestævne VM-kampe 2015. Old Boys

Finalestævne VM-kampe 2015. Old Boys Finalestævne VM-kampe 2015 HI Kvissel 2 1 Old Boys Så blev VM afgjort, det skete med 2-1 sejer til Hjørring IF over Kvissel, Finalen blev spillet på Fodboldvej i Frederikshavn, Lørdag den 24/10 Finalen

Læs mere

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 Bestyrelsen Formand: Jytte Holt Nielsen, Bornholmsvej 8, 7400 Herning Tlf 20714010 j-k-hansen@mail.dk Kasserer: John F. Nielsen, jagtvej 10, 7400 Herning Tlf. 97118541 60738720

Læs mere

Referat af generalforsamling (GF) i Sjælsø skakklub 10. april 2017

Referat af generalforsamling (GF) i Sjælsø skakklub 10. april 2017 Referat af generalforsamling (GF) i Sjælsø skakklub 10. april 2017 Generalforsamlingen blev afholdt mandag den 10/4-2016 i klubbens lokaler på Mantziusgården. Der var 11 fremmødte medlemmer. 1. Valg af

Læs mere

Skanderborg Skakklub. Generalforsamling. 30. april 2013 kl 19.00

Skanderborg Skakklub. Generalforsamling. 30. april 2013 kl 19.00 Skanderborg Skakklub Generalforsamling 30. april 2013 kl 19.00 1. Valg af dirigent Kai Munk valgt med applaus. Han takkede for valget og konstaterede at generalforsamlingen var lovligt indkaldt og beslutningsdygtig.

Læs mere

2006 nr. 3. Klubblad for Birkerød Skakklub 2006 Nr. 3

2006 nr. 3. Klubblad for Birkerød Skakklub 2006 Nr. 3 2006 nr. 3 Klubblad for Birkerød Skakklub 2006 Nr. 3 1 Den Røde Løber opbygge, med start forrige år hos Arne og sidste år hos Bent Guldborg. Med venlig hilsen Jesper LÆS I DETTE NUMMER OM: - Overraskelser

Læs mere

Klubbens Snit 119 7 0,973 34,5-74,5 2039 4307 0,473

Klubbens Snit 119 7 0,973 34,5-74,5 2039 4307 0,473 Person Antal Kampe H. S. Bedste snit Vundet - Tabt Score Indgange Gennemsnit Pierre Otkjær 2 5,645 2-8 38,579 Steffan Rasmussen 23 6,973 6-7 693 285,539 Ole Thomsen 2 5,625 5-7 45 878,472 Per Larsen 5

Læs mere

Konge og bonde mod Konge (1)

Konge og bonde mod Konge (1) Konge og bonde mod Konge (1) Konge og bonde mod konge er en god idet at kunne mestre i forbindelse med slutspil. Vi skal derfor se en række stillinger som skal kunne spilles korrekt. Vi starter med nedenstående

Læs mere

Lavering er altså en slags initiativ, hvor man krydser mod modspilleren indtil man til sidst slår til, og får en gevinststilling.

Lavering er altså en slags initiativ, hvor man krydser mod modspilleren indtil man til sidst slår til, og får en gevinststilling. Noter til inspirationsindlæg om lavering 2019-04-08 Jan Riis (1532) Aftenens forløb 19:00-20:30 Teori: Hvad er lavering, og hvornår kan man benytte sig af det? Eksemplificeret gennem to partier. 20:30-21:30

Læs mere

Træner og leder: Niels Dall, Ole Gammelgaard, Jakob Freil, Gitte Karlshøj og Alan B. Grønkjær samt Team Danmark konsulent Nicolaj Holmboe.

Træner og leder: Niels Dall, Ole Gammelgaard, Jakob Freil, Gitte Karlshøj og Alan B. Grønkjær samt Team Danmark konsulent Nicolaj Holmboe. VM finder sted i Belek, Antalya i Tyrkiet i denne uge. Danmark stiller med dette hold: Compound Martin Damsbo Patrick Laursen Stephan Hansen Camilla Søemod Recurve Maja Jager Anne Marie Laursen Carina

Læs mere

NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG

NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG SUPERVETERANERNE NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG 6 Så gik den første halvdel af sæsonen, og det er blevet til flere nederlag end sejre, men en stigende formkurve fortæller os, at vi i efteråret helt sikkert vil

Læs mere

HVIDOVRE SKAKBLAD. Nr. 1 og 2 ved Hvidovre Skakklubs årlige KlubLynMesterskab. Medlemsblad for Hvidovre Skakklub * Nr. 3 * September 2013 * 62.

HVIDOVRE SKAKBLAD. Nr. 1 og 2 ved Hvidovre Skakklubs årlige KlubLynMesterskab. Medlemsblad for Hvidovre Skakklub * Nr. 3 * September 2013 * 62. HVIDOVRE SKAKBLAD Medlemsblad for Hvidovre Skakklub * Nr. 3 * September 2013 * 62. årgang Nr. 1 og 2 ved Hvidovre Skakklubs årlige KlubLynMesterskab side Indhold: 2-3 Formandens kommentar 4-7 Klubmesterskabet

Læs mere

Ulstrup IF, Badminton DGI Østjylland Favrskov Mesterskaber 2012. Velkommen

Ulstrup IF, Badminton DGI Østjylland Favrskov Mesterskaber 2012. Velkommen IF, Badminton DGI Østjylland Favrskov Mesterskaber 2012 Velkommen Velkommen til kommunemesterskaberne i badminton, der igen i år afholdes i hallen med DGI Østjylland og IF, Badminton som arrangører. I

Læs mere

Talentløbet den 17. juli.

Talentløbet den 17. juli. Talentløbet den 17. juli. I super flot sommervejr blev årets andet talentløb afviklet.. På køretek-niskanlægs 660 meter lange rundstrækning skulle deltagerne udkæmpe deres konkurrence i fire forskellige

Læs mere

Veteran VM John Toudahl

Veteran VM John Toudahl Veteran VM 2012 - John Toudahl Det var igen en stor oplevelse at kunne deltage i et VM for veteraner. Der var omkring 3400 spillere fra 67 nationer med til mesterskaberne og som spillede 22.000 bordtenniskampe

Læs mere

RESULTATLISTE DDSN 15m Pistolturnering Individuelle resultater

RESULTATLISTE DDSN 15m Pistolturnering Individuelle resultater RESULTATLISTE DDSN 15m Pistolturnering 2012-13 Individuelle resultater Luftpistol Klasse 1 1 16916 Rune Knudsen 291 291 292 874 291,3 2 32639 Heidi Bergholt Madse 289 287 289 865 288,3 3 14780 Holger W.

Læs mere

16.06: Aftenen bød igen igen på rigtigt fint vejr med svag vind, lettere overskyet og grader. Det medførte også flotte scores i alle 3 rækker:

16.06: Aftenen bød igen igen på rigtigt fint vejr med svag vind, lettere overskyet og grader. Det medførte også flotte scores i alle 3 rækker: Siden sidst 2016 16.06: Aftenen bød igen igen på rigtigt fint vejr med svag vind, lettere overskyet og 16-18 grader. Det medførte også flotte scores i alle 3 rækker: A: Allan Poulsen 37 point Jens Sandal

Læs mere